Marketing ÖtletTár kozmetikusoknak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Marketing ÖtletTár kozmetikusoknak"

Átírás

1 Marketing ÖtletTár kozmetikusoknak

2 Ne félj magasabb áron dolgozni, mint a konkurencia! Ma már gombamód szaporodnak a szépségszalonok, kozmetikák. Egy-egy utcában akár 2-3 kozmetika is lehet egymástól pár száz méterre, s a tulajdonosok gyakran esnek abba a hibába, hogy a közeli szépségszalon (de ez lehet akár ugyanazon a helyen a váltótárs is!) árait veszik figyelembe saját szolgáltatásaik árkalkulációjánál. Ki nyeri ezt a versenyt? Aki biztosabb anyagi háttérrel szállt ringbe! Csupán rövid távú sikerrel kecsegtethet az a stratégia, hogy a sok kicsi sokra megy elvén alacsonyan tartjuk a kezelések árait, abban reménykedve, hogy gyorsan betelik majd a naptár. Mielőtt belevágnánk vendégkörünk ilyen módon való felépítésébe, gondoljunk át néhány szempontot: Ne becsüljük le munkánk értékét! Az alacsony ár az ár-érzékeny vendégeket vonzza be szalonunkba, akik hamar továbbállnak, ha pár száz forinttal olcsóbban hasonló szolgáltatást vélnek felfedezni egy másik szalonban! Az alacsonyabb ár elriasztja azokat a vendégeket, akik hajlandóak lennének egy-egy kezelésért többet is fizetni, gondolván, hogy Ha ilyen olcsó, akkor nem is olyan eredményes!. (A magasabb ár természetesen nem garantálja a kezelés látványosságát!)

3 Nem hagyunk magunknak teret akciók, ajándékok, kedvezmények kidolgozására, mivel az alacsony árrésbe ezek az engedmények nem férnek bele! A kozmetikus munkaideje maximalizálva van. Ha saját szalonban is dolgozik, s egyedül magának osztja be az idejét, napi 8-10 óránál többet fizikailag is képtelenség hosszú távon dolgozni. Nem nagy ördöngösség kiszámolni, hogy ebbe hány kezelés fér be. Ne felejtsük levonni, hogy vannak szabadságok, szünnapok, betegségek, továbbképzések, váratlan események, s a naptár sincs mindig százszázalékosan betöltve! Átlag kezelési árat véve figyelembe kiszámolhatjuk kezelésekből befolyó maximális jövedelmünket (bevétel nyereség!), amin az otthoni bőrápoló készítmények eladásával javíthatunk. Azonban pont ezek az ár-érzékeny vendégek fogják termékeink árát azonnal a drogériában, katalógusból rendelhető termékek árával összevetni! A magas árfekvés még nem garantálja a nagyobb profitot! Ahhoz, hogy vendégeinkkel elfogadtassuk a felső kategóriás árakat, szalonunknak, szolgáltatásunknak is felső kategóriásnak kell lennie! Légy egyedi, légy összehasonlíthatatlan, válj specialistává! Gondold végig lépésről-lépésre, hogy mely értékesítési folyamatokat éli meg a vendég Nálad: Hogyan találkozik Veled először, hol hirdetsz, mekkora felületen, mivel hívod fel magadra a

4 figyelmet, mi a honlapod, névjegykártyád, szórólapod, prospektusod üzenete! Ki veszi fel a telefont, és hogyan szól bele, mit lát a vendég, mikor kinyitja szalonod ajtaját, hogyan fogadják, mennyire érezheti azt, hogy az a másfél-két óra, amit Nálad tölt, csak róla szól! Legyenek egyedi, összetett, különleges kezeléseid, felejtsd el a szokványos kiskezelés, nagykezelés, antiaging kezelés stb. megnevezéseket! Szolgáltatásaid leírása legyen étvágygerjesztő, ugyanakkor tudományosan megalapozott! Légy felkészült a termékcsaládodból, tudj konkrétumokkal, bizonyított, tudományos tényekkel érvelni az eladásnál! Ismerd ki magad a hatóanyagok világában, az egyetlen út, hogy valóban megtanítsd vendégeidet a kozmetikumok közti különbségre! (Tipp: Hatóanyag Szeminárium!) Add meg a vendégnek a maximális diszkréciót, légy megbízható és titoktartó, soha ne beszélj más vendégekről! Megjelenésed, ruhád, környezeted legyen mindig makulátlan! Légy magabiztos, szalonod legyen a megnyugvás és feltöltődés oázisa, professzionális, az egészséges bőrápolást szolgáló szaktanácsadással!

5 Szalonodat alakítsd ki kifinomult ízléssel, letisztult vonalak és harmonikus, megnyugtató színvilág jellemezze! Ebben A kevesebb, néha több! elve érvényesüljön! A kezeléseknél biztosítsd a maximális nyugalmat, diszkréciót, tudatosítsd vendégedben a professzionalizmusodat! Olyan termékekkel dolgozz, amikben megbízol, teljes körűen megfelelnek elvárásaidnak, higgy a termékcsaládodban! Ne csak hirdesd, hanem éld is szakmai filozófiádat! Ne felejtkezz meg a vendégről távozás után sem! Légy hálás, köszönd meg, hogy Téged választott! Ápold a vendégkapcsolataidat! Két-három évtizeddel ezelőtt még teljesen elfogadott volt a szolgáltató ház jellegű szépségápolás. Majd kitágult a világ, szélesebb lett a lehetőségek tárháza, amit a nő elvárt, meg is akarta kapni a kozmetikában. Mára az igények még nagyobbak lettek, a kozmetikus sem lehet csak szakember. Kreativitásra, maximalizmusra, s minden téren professzionalizmusra van igény! Már nem elég a vendégeknek egyszerűen megfelelni, a feladat most: adj többet, mint amit a vendég várt! Lepd meg, a kezelések eredménye legyen ámulatba ejtő, a látogatás Nálad legyen egy élmény! Ha ennek meg tudsz felelni, akkor megemelheted az áraidat!

6 Ha még nem használod, akkor már ma kezd el! Lehet papíron vagy számítógépen, vagy arra kifejlesztett szoftver segítségével! Ha régóta építed és jól, akkor hatalmas érték van a birtokodban, amiben rejlő lehetőségeket most még esetleg nem aknázod ki igazán. Ha nem használod, akkor jelentős bevételtől esel el, s ha a jövőben is figyelmen kívül hagyod, akkor sosem fogod kihozni vállalkozásodból a legtöbbet! Nos, mi lehet ez? Az ADATBÁZIS! Miért fontos, hogy legyen egy jól felépített, folyamatosan karbantartott adatbázisod? Nézzünk egy példát! Mit csinálsz, ha épp uborkaszezon van, több a lyuk a naptáradban, mint a beírás? Kétségbeesetten hirdetsz, szórólapozol? Mekkora ezekből a visszajelzés? Az adatbázis létkérdés! (Az adatvédelmi törvények figyelembe vételével!) A vendégkarton változata a leggyakoribb, de csupán kevesek olvasnak a sorai között. Valódi értéket akkor képvisel, ha használod is! Ma már nem mellőzhető elektronikus változata, akár profi szalonprogramról, vagy legalább valamilyen táblázatkezelő programról legyen szó. Milyen adatokat rögzítsünk az adatbázisban? Minél többet, annál jobb! A legkézenfekvőbb alapadatok minden kozmetikusnál megvannak: név, telefonszám. Sokan felírják a látogatások időpontját, milyen kezelést vett igénybe a vendég, mit vásárolt, esetleg milyen mintát kapott, a vendég esetleges allergiái stb. Fontos információk a szalonkezelésekhez, értékesítéshez! Az adatbázis célja, hogy a meglévő vendégekkel a lehető legnagyobb bevételre tegyünk szert.

7 Pár évvel ezelőtt még nem tűnt fontos adatnak, de ma már elengedhetetlen, s a jövőben a szalonok közti versenyt az fogja megnyerni, aki a virtuális világban a leghatékonyabb. Éppen ezért a név, telefonszám után a legértékesebb vendégadat az cím. Ha még nem kezdted el gyűjteni, akkor már holnap tedd meg az első lépéseket ez irányba, mert lemaradsz a naprakész, rugalmas és hatékonyan hirdetni tudó konkurencia mögött! Bárki, aki a szalonoddal kapcsolatba kerül, nem távozhat anélkül, hogy címét megadta volna! Miért fontos ez Neked? A leggyorsabb, legolcsóbb, legrugalmasabb kapcsolattartás a vendégeid (meglévő és potenciális) és Közted az es hírlevelek akciókkal, szépségápolási tippekkel stb.! Sokkal könnyebb egy olyan vendéget megszólítanod, újra becsábítanod a szalonodba, aki már egyszer járt Nálad! Ismer, neki kisebb a csalódás rizikója, mint egy idegen szalon esetében. Ezért hatékonyabb az ilyen jellegű hirdetés, akciózás, mint a véletlenül szétszórt néhány szórólap! Nagyon fontos a vendég hűségének megtartásában, hogy a kezelések után is tartsd vendégeddel a kapcsolatot! Ne engedd, hogy a vendég elfelejtsen! A szépségápolás területén ma már

8 óriási reklám inger éri a nőket. Nemcsak egy másik szalon, de a több milliós marketing és reklám költséggel dolgozó multinacionális cégek is elcsábíthatják vendéged pénztárcáját, s a bőrápolásra szánt összeget nagyon gyorsan elkölti máshol, például egy női magazinban megjelenő A4-es nagyságú retusált modell hatására! Folyamatosan elemezd adatbázisod adatait! Alakíts ki vendégcsoportokat, pl. korosztály, bőrprobléma szerint. Probléma, érdeklődési kör alapján küldj hírlevelet, akciót, bőrápolási tippeket. Tanítsd meg a vendéget az egészséges bőrápolásra! Legyen a kapcsolattartás a lehető legjobban testreszabott! Bíztasd vendégeidet, hogy küldjék tovább barátnőjüknek, ismerőseiknek hasznos tanácsaidat! Ne felejtsd el megjutalmazni a Téged eredményesen tovább ajánló vendégeidet! Helyezd professzionális alapokra a vendégkapcsolatok ápolását! (Tipp: Kozmetikus Marketing Szeminárium!) Ma már adatbázisok értékesítésére specializálódott cégek vannak a kereskedelem és szolgáltató ipar bármely területén. Vigyázz, nehogy kimaradj a kommunikációs csatornák fejlődése adta profitnövelési lehetőségekből! Gondolj arra, hogy a konkurencia nem alszik! Minden lehetőség, amit kihagysz, egy újabb esély a versenytársaidnak!

9 Mit vár el a vendég? azaz hogyan kerüld el a Még meggondolom! visszautasításokat? A nők csupán 5%-a veszi meg mindennapi bőrápoló készítményeit a kozmetikusánál, a többi 95% a drogériákban, gyógyszertárban, áruházakban! A nőknek nem kell megtanítani, hogy ápolják a bőrüket, a kozmetikusnak a különbségre kell felhívni vendégei figyelmét! Mit jelent az, ha egy vendég túl drágának tartja a kozmetikus által felkínált terméket? Mit jelent az, hogy Túl drága!? Ha ezt a választ kapjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a vendég fejben összehasonlítja a mi termékünket egy másik, pl. a drogériában megvásárolható termékkel. Mindaddig, amíg nem ismeri a termékek hatóanyagaiban lévő különbségeket, összeveti a mennyiséget az árral, s nagy valószínűséggel a kereskedelmi termék mellett dönt! A professzionális és sikeres értékesítési tanácsadás feltétele, hogy a kozmetikus kiismerje magát a hatóanyagok világában! Így például felhívhatja a vendég figyelmét a kozmetikumokban előforduló káros hatóanyagokra, s ajánlhat helyette egészséges, a vendég bőrének leginkább megfelelőt! (Tipp: Hatóanyag Szeminárium!) Sok kozmetikus azért "kerüli" a termékértékesítést szalonjában, mert tudat alatt fél, hogy vendége visszautasítja ajánlatát. Nem szabad, hogy negatív érzelmek, -mint bosszankodás, izgatottság, sértettség, tehetetlenség vagy akár alárendeltséguralják az értékesítési beszélgetést, mert az "eladás" azonnal veszélybe kerül!

10 A kifogásokat ne gátnak, hanem lehetőségnek tekintsd! Minél többet gyakorlod "élesben" az értékesítési beszélgetést, annál felkészültebb leszel az ellenérvekre. Ismerj meg 4 vendégtípust, s könnyebben felvértezheted magad értékesítési érvekkel! Az aktív gondolkodó: Kozmetikushoz pontos terv szerint jár. Részletes, konkrét információkat akar a termékekről és kezelésekről (hatásmechanizmus, eredmények). Öltözködését a sportosan elegáns stílus jellemzi. Hogyan értékesíthetsz neki sikeresen? Egyéni, testreszabott, előnyöket sorakoztassunk fel neki! Tudományos érvekkel érveljünk! Nagyon szkeptikus, ezért nyugodtan, higgadtan válaszoljunk kérdéseire. Igényli a részletes ismertetőket, prospektusokat. A tudatosan egészséges: Befelé forduló típus. Egészségesen táplálkozik az egészséges bőrért. Elvei vannak, amire érveidet építsd! Nagyon fontos neki a megbízhatóság. Szereti jó kezekben érezni magát. Visszafogott öltözködés (de akár kimondottan minőségi), visszafogott gesztikulációk jellemzik. Mire ügyelj, ha eladni szeretnél neki? Kérdéseit, elvárásait intenzíven, türelmesen hallgassuk meg. Meg ne próbáljuk hitvilágában befolyásolni! Ne domináljunk! Hangsúlyozzuk támogatásunkat, fontos neki a gondos, körültekintő munka, ígéretek pontos betartása. A vásárlási tetthez időre van szüksége! Kételyeit többször el kell oszlatni! Ha sikerült, a leghűségesebb vendégek! Az élvezetek halmozója: Emóciók vezérlik. A természetes környezetet szereti. Extrovertált, barátkozó, közvetlen,

11 gyakran hektikus. Spontán vásárol, külső elismerésre van szüksége. Egyéni, de nem bonyolult kezeléseket keresi. Divatos, akár extravagáns, játékosan sportos öltözet. Hogyan tudod megnyerni magadnak? Elismerés, magas minőségű szolgáltatás. Mindig képekben magyarázzunk! Minden érzékére hassunk, mert megérdemli!, kényeztesse magát. Ne legyünk tudományosak! A szépség-specialista: A luxust és a kényeztetést keresi. Elvárásai: csúcs minőségű szolgáltatás rendkívüli eredmények. Elsődleges szempont a feszes bőr, fiatalos kinézet. Extrovertált, domináns, követelőző. Az élvezetek halmozójával szemben céltudatos. A legmodernebb gépek, kezelések, tökéletes környezet érdekli. Kimondottan ápolt, elegáns. Szívesen visel drága ruházatot. Amit elvár Tőled: Hagyjuk beszélni! Ne terheljük számára unalmas termékinformációkkal! Találjuk meg a 3 legfontosabb érvet! Hamar jussunk el nála a döntő kérdésig! Figyelem! Szívesen vitatkozik! Magabiztosan válaszoljunk! Kombinációk: Aktív gondolkodó / tudatosan egészséges Élvezetek halmozója / szépség-specialista Általános szabály: Introvertáltat ne domináljuk! Ne kényszerítsük türelmetlenül döntésre! Extrovertáltat ne untassuk a részletekkel! Ne húzzuk el az értékesítési beszélgetést!

12 Légy a hallgatás művészetének nagymestere! Az otthoni bőrápoló készítmények eladása gyakran a kozmetikusok Achilles sarka, pedig az értékesítés akkor eredményes, ha nem terhelő, kellemetlen feladatként gondolunk rá. A félelem egyik oka, hogy senki sem szeretne profit hiénának tűnni a vendég szemében, s inkább a Nem szeretek rábeszélni a vendégre bármit is! jelszóval a többség visszahúzódik az eladástól. A sikeres értékesítéshez nem kell feladnod Önmagad, próbáld más szemszögből megközelíteni az otthoni termékek eladását: a vendég Rád bízta a bőrét, szüksége van a bőrápolási tanácsadásra, mivel ő ezt sosem tanulta és az esetek többségében még nem is tudja helyesen beazonosítani a bőrtípusát. Ne terméket adj el, hanem eredményt, hatást, élményt! A vendég nem ránctalanító készítményt vásárol, hanem fiatalabbnak szeretné érezni magát. Azt szeretné, ha tetszene környezetének, megdicsérnék kisugárzásáért. Ébressz a vendégben pozitív érzéseket, teljesítsd a vendég kívánságát! Légy a hallgatás művészetének nagymestere! Az értékesítést nem lehet a kezelés utáni öt percre szorítani. Ahogy megérkezett Hozzád a vendég, az első pillanattól kezdve szűrheted elbeszéléseiből a kész értékesítési érveket. A vendégek nem professzionális szakmai nyelven mesélik el bőrproblémájukat, hanem a saját földi halandó nyelvezetükön. Ezeket a szavakat használva, és a megálmodott

13 bőrképet megjelenítve, sokkal személyre szabottabb az eladásod, hamarabb nyit feléd a vendég. A vendég érdeklődését akkor sikerül felkeltened, ha olyan előnyöket helyezel neki kilátásba, amikre vágyik, amelyek személyesen neki szólnak. Minél többet tudsz a vendégedről, álmairól, annál könnyebben fel tudod kelteni az érdeklődését. Bújj ki a bőrödből és mindig a vendég szemszögéből érvelj! Tedd kíváncsivá a vendéget, és nyitott lesz a tanácsaidra! Ma már valóban szkeptikusak az emberek, hiszen annyi helyen annyi mindent el szeretnének nekik adni. A vendég egyetlen dologra figyel az érdeklődés felkeltésénél: Mi hasznom van nekem ebből?. Kevés neki, ha felsorolod a termékelőnyöket, azt le kell fordítani az ő nyelvezetére, pozitív élménnyel kell azokat összekötnöd. A vendég haszna: amit elvár, az eredmény, az élmény! Pl. a hialuronsav nedvességmegkötő hatású. A vendég nyelvén: Megnöveli a bőröd nedvességtartalmát, ezáltal az arcod élettel teltebb, feszesebb lesz. Kisimulnak a felszíni vízhiány okozta ráncok, selymesebb, puha tapintású lesz a bőröd, fiatalos a kisugárzásod!... Légy ügyes fordító! Az ügyes fordító alapos szakmai ismeretekkel (bőr működése, hatóanyagok hatása, termékismeret) rendelkezik. Mindig csak a vendég igényeire szabott előnyöket sorakoztasd föl! A lényeg nem a sok érv, hanem a találó érv! Ha a hallgatás művészetének nagymestere vagy, akkor ezt a vendég tálcán kínálja fel Neked!

14 Ha nem reklámozod magad, senki sem fogja megtudni, hogy milyen nagyszerű szakember vagy! Tedd félre a megszokott női szerénységet, hisz el kell adnod Magad! Képzeld el, hogyan reklámozná magát egy férfi kozmetikusként?! Ugye, hogy nem lenne ilyen szűkmarkú a dicséretekkel? Légy büszke sikereidre! Legyen vendégkönyved, előtte-utána fényképalbumod. Gyűjtsd benne előtte-utána sminkeket, kúrák eredményét, megfiatalodott, megújult vendégek fotóit, képeket a rendbetett problémás bőrökről. Helyezd el úgy a szalonodban, hogy amíg várakozik a vendég, nyugodtan belelapozgathasson. Néha egy kép jóval többet ér, mint száz szó. Kérd meg visszatérő, hűséges vendégeidet, írjanak, dicsérjenek pár mondatban. Tedd fel ezeket a véleményeket honlapod jól látható helyére, de bátran használhatod szóróanyagaidban, hirdetéseidben is! Add el magad! Légy márkanév! Ne félj megmutatni az arcod, használd akár a névjegykártyádon, prospektusaidban. Egy megnyerő fotó bizalmat kelt, lebontja az ismeretlenből fakadó gátakat a potenciális vendég és Te közted. Életre kel a kínálatod, megközelíthetővé válik a szaktudásod, ismerősként hívhat fel az új vendég.

15 Mely vendégekre kell nagyon figyelned? Az üzleti élet széles körében megfigyelt és igazolt tény, hogy egy piaci környezetben működő cég bevételének 80 százalékát, általában vevőinek 20 százaléka adja. Nem szükséges közgazdásszá válnod ahhoz, hogy ezt az elvet (Pareto-elv) szalonodra, vendégkörödre is átültesd! Mit jelent ez kozmetikus nyelven? Vendégeid 20 százalékából származik forgalmad 80 százaléka! (Ez az arány lehet százalék is!). A vendégforgalmak csökkenő sorrendbe állításával pontosan megtudhatod, hogy ki az a 20 százalék vendégkörödből, akik bevételed 80 százalékát termelik ki! Ez az egyik példa arra, hogy mire jó az adatbázis. (Tipp: Kozmetikus Marketing Szeminárium!) Miért jó, ha ezt a listát ismered? A Te napod is csak 24 órából áll! Hatékonyan akarsz hirdetni, akciózni, nem mindegy, hogy melyik vendéget mivel szólítod meg. A Pareto-elv 3 tanulsága: 1. A jó hír: vendégeid csupán százalékát kell karbantartanod, hogy forgalmad 75 százalékát megtartsd! 2. A rossz hír: ha ebből a százalékból egy párat elveszítesz, akkor forgalmad jelentős részét is elveszíted! 3. Kiemelten figyelhetsz azokra is, akiktől kevés forgalmad származik: vajon miért? új vendég? régi, de bizalmatlan vendég? stb.. Olvass a sorok közt!

16 További ötletek és továbbképzési lehetőségek kozmetikusoknak honlapunkon! Iratkozz fel hírlevelünkre, lendítsd fel szalonod! beauty by MAKADÉMIA 1053 Budapest, Semmelweis u. 4. Tel: 30/ , (1)

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV

NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRÁS MARKETING TERV Copyright Odrovics János 2008 www.dmgyar.hu - 0 - MARKETING TERV NÉHÁNY ÓRA ALATT Tudom, hogy meglepő, de a marketing terved alapja a matek. Megmagyarázom... A legfőbb célod

Részletesebben

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél!

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! 7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! Nicholas Victor www.ferficsabitas.com A hetedik végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Irreális igényeid vannak,

Részletesebben

Válság és kommunikáció!

Válság és kommunikáció! Válság és kommunikáció! A potenciális vevıink irányába történı kommunikáció válság idején kiemelten fontos. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy nehéz helyzetben (pl. válság idején) behúzzák

Részletesebben

Partner- kapcsolati ajánló

Partner- kapcsolati ajánló Partner- kapcsolati ajánló A Martina Gebhardt natúrkozmetika széleskörű lehetőséget biztosít a gyakorló kozmetikusok számára, hogy szakmai felkészültségüknek megfelelő, kozmetikájuk és vendégkörük sajátos

Részletesebben

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége?

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Nemrég elkaptam egy beszélgetést az egyik közösségi portálon, de ez a beszélgetés egyáltalán nem volt egyedi, úgy érzékelem, sok helyen, - és nem csak az interneten,

Részletesebben

BELICO kozmetikumok Biokozmetikum sok van. De hatásos bio?

BELICO kozmetikumok Biokozmetikum sok van. De hatásos bio? BELICO kozmetikumok Biokozmetikum sok van. De hatásos bio? Szaklapok, prospektusok, internet Telis-tele új termékekkel, eljárásokkal, ígéretekkel, tudományosan alátámasztott tényekkel. Nehéz választani!

Részletesebben

Miért CRM? CRM Customer Relationship Management Megfogjuk Megértjük Megtartjuk Megismétli sikeres ügyfélkezelés, a 4M elve.

Miért CRM? CRM Customer Relationship Management Megfogjuk Megértjük Megtartjuk Megismétli sikeres ügyfélkezelés, a 4M elve. Miért CRM? A CRM (az angol Customer Relationship Management rövidítése) jelentése Ügyfélkezelési stratégia, melynek célja a kiadások csökkentése és a profit növelése: mindezt magasabb ügyfélhűség és -elégedettség

Részletesebben

A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS. 7. tétel

A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS. 7. tétel A VÁSÁRLÓI DÖNTÉS ÉS VEVŐTÍPUSOK 7. tétel A vásárlási döntés folyamata A kereskedelmi vállalkozások létérdeke a forgalom folyamatosságának fenntartása, növelés. Ehhez nem elegendő csupán alkalmazkodniuk

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

7 dolog, amire a vevıdnek biztosan szüksége van Tıled!

7 dolog, amire a vevıdnek biztosan szüksége van Tıled! 7 dolog, amire a vevıdnek biztosan szüksége van Tıled! Elıszó Amikor egy érdeklıdı, vagy akár egy visszatérı vevınk ismét felkeres minket, ezt azért teszi meg, mert szüksége van tılünk valamire, de minimum

Részletesebben

3 Filozófia A biológiai információ generációk közötti átadását az örökítőanyag biztosítja. A DNS szerkezete teremti meg az információ majdnem tökéletesen stabil tárolását, pontos megkettőződését és átadását.

Részletesebben

Miért Automatizáljunk?

Miért Automatizáljunk? Miért Automatizáljunk? Az emberiség az ipari forradalom óta újabb és újabb eszközöket talál fel, hogy munkáját megkönnyítse, hatásosabbá és minőségibbé tegye. Mindennapi ügyvitelünkben mára rengeteg olyan

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

Egy jövedelmező online üzlet 6 kritériuma

Egy jövedelmező online üzlet 6 kritériuma Egy jövedelmező online üzlet 6 kritériuma Minden jog fenntartva www.onlinesikertitkok.hu 1 Ez a tanulmány olyan ideális lehetőségek felkutatásában fog segítséget adni, amelyek jó alapot adhatnak egy online

Részletesebben

Direkt Marketing Agytágító

Direkt Marketing Agytágító Direkt Marketing Agytágító 2011. október 13-14. Direkt marketing praktikák az integrált kommunikációban Babarczi Joli Babarczi Jolán / babarczi.jolan@t-online.hu Az agytágítás első lépései 9.00-től 10.20-ig:

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Facebook, mint keresőrendszer Egy nyomós érv megszületése a Bing optimalizálás mellett Clear Online Riport www.clear.hu 1. oldal JOGI FELTÉTELEK FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁS Ez a riport nem üzleti vagy jogi tanácsadás

Részletesebben

TIME LOGIC AGE SERUM YEUX Börregeneráló Szérum Szemkörnyékre, 15ml SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: FIATALÍTÁS. Elérhető: 2011 szeptember

TIME LOGIC AGE SERUM YEUX Börregeneráló Szérum Szemkörnyékre, 15ml SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: FIATALÍTÁS. Elérhető: 2011 szeptember MARKETING PREZENTÁCIÓ TIME LOGIC AGE SERUM YEUX Börregeneráló Szérum Szemkörnyékre, 15ml SZÉPSÉGÁPOLÁSI CÉL: FIATALÍTÁS Elérhető: 2011 szeptember SZEMKÖRNYÉK: EGY ÉRZÉKENY TERÜLET A szem körüli bőr csak

Részletesebben

STÍLUS, ÖLTÖZKÖDÉS FELMÉRÉS 2011 www.stiluscoach.hu

STÍLUS, ÖLTÖZKÖDÉS FELMÉRÉS 2011 www.stiluscoach.hu STÍLUS, ÖLTÖZKÖDÉS FELMÉRÉS 2011 A felmérés adatai Részvevők neme : nők Kitöltési időtartam: 4 hét (2011.04.11.- 05.08) Célom: megismerni a nők gondolatait a stílusról, öltözködési szokásaikról, felmérni

Részletesebben

Min múlik manapság az értékesítés sikere?

Min múlik manapság az értékesítés sikere? Min múlik manapság az értékesítés sikere? Az eredményes értékesítési munka feltételei és az üzletfelek, a gazdasági környezet is megváltoztak. Az értékesítők új helyzettel állnak szemben: az ügyfelek tájékozottabbak.

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal.

Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal. Webáruházak és a marketing Az e-kereskedelem új trendjei. Milyen webáruházat építsünk 2014-ben? Webáruház-forgalomnövelés Facebookkal. Hogyan építsünk, szegmentáljuk és növeljünk adatbázist? Miért szükséges

Részletesebben

Hogyan emelj árat?- 1.rész

Hogyan emelj árat?- 1.rész Hogyan emelj árat?- 1.rész Elıszó Az áremelés kérdése kényes téma, de beszélni kell róla. Az áremelés témája arról jutott eszembe, hogy pár nappal ezelıtt az egyik multiban bevásároltam, és alkalmam volt

Részletesebben

Több mint hitvallás. Tanácsadó egy életre

Több mint hitvallás. Tanácsadó egy életre mint hitvallás Tanácsadó egy életre mint munka A Money&More nem egy pénzügyi tanácsadó cég a sok közül. Nevünkben a More azt jelenti: több, valódi, profi és érthető útmutatás a pénzügyek világában. Tanácsadói

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Igényfelmérés 2011. Adatok Neme: 7 férfi. 6 fő. életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő

Igényfelmérés 2011. Adatok Neme: 7 férfi. 6 fő. életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő Igényfelmérés 2011 Adatok Neme: 7 férfi 67 nő életkor: 18-30 év között 5 fő 31-50 év között 38 fő 51-65 év között 28 fő 66- év 3 fő szakmai végzettség: középfokú felsőfokú munkakör: beosztott középvezető

Részletesebben

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság

Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság Az előadás módszerének hatása a közlés hatékonyságára, a közönség szimpátiájának elnyerésére és az énhatékonyság érzésére az SZTE Pszichológiai Intézetének minikonferenciáján Hallgató Emese 2012. május

Részletesebben

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok Nem csupán a társkereső oldalakon, de már a közösségi oldalakon is a profilkép alapján szokták megítélni az ember lányát. Ami lássuk be sokszor

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

AP-OFFICE Kereskedelmi és Tanácsadó Kft 1056 Budapest, Só u. 2. 1225 Budapest, Bányalég u. 60/B 2120 Dunakeszi, Pallag u. 25/B

AP-OFFICE Kereskedelmi és Tanácsadó Kft 1056 Budapest, Só u. 2. 1225 Budapest, Bányalég u. 60/B 2120 Dunakeszi, Pallag u. 25/B r e z s a d AP-OFFICE Kereskedelmi és Tanácsadó Kft 1056 Budapest, Só u. 2. 1225 Budapest, Bányalég u. 60/B 2120 Dunakeszi, Pallag u. 25/B ri o Telefon: +36 1 999 6346 +36 1 999 6347 +36 1 999 6348 Fax:

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása.

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása. IRODAI MEGOLDÁSOK Történetünk A Pannon Papírt 2005-ben magyarországi magánszemélyek alapították győri székhellyel, többéves papír-írószer kereskedelmi tapasztalattal. A régi kereskedők szakmai elkötelezettsége

Részletesebben

A mai problémákra mai megoldások kellenek.

A mai problémákra mai megoldások kellenek. Az Ön üzletében sem tolonganak a vevők? Hálót szőtt a pók a pénztárgépére? Szeretné, ha jobban menne az üzlet, de nincs ötlete? Van megoldás! A világ és a vevők megváltoztak. Önnek is változnia kell! Ezt

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Nos akkor beszállsz a játékba?!

Nos akkor beszállsz a játékba?! Nos akkor beszállsz a játékba?! Úgy gondoltam, végre írok egy cikket arról, amit lépen nyomon hangoztatok, és amiben maximálisan hiszek: nem vagyok híve "csak" az online marketing technikáknak, és nem

Részletesebben

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket?

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Gergely Gábor online marketing tréner Simon László részére Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Itt a megoldás ami... egyszerűen használható,

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

BENNOVUM KFT. 1087 Budapest Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 Web: www.herbahaz.hu

BENNOVUM KFT. 1087 Budapest Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 Web: www.herbahaz.hu BENNOVUM KFT. 1087 Budapest Százados út 18. Telefon: +36 1 323 3210 Fax: +36 1 323 3029 Web: www.herbahaz.hu PLAKÁTHELYEK A BEJÁRATNÁL Budapesti áruházunk bejáratánál elhelyezett médiafelületek előnye,

Részletesebben

Gazdasági ismeretek A projektmunka témakörei közép- és emelt szinten

Gazdasági ismeretek A projektmunka témakörei közép- és emelt szinten Gazdasági ismeretek A projektmunka témakörei közép- és emelt szinten A projekt kidolgozásakor, a részletes követelményekben meghatározott szintenkénti elvárásoknak kell tükröződniük. A projekt témák után

Részletesebben

(Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI

(Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI Vigyázz Kész - Rajt (Az adományszervezés alapjai) AMBRUS KIRY NOÉMI MI AZ ADOMÁNYSZERVEZÉS? Forrásteremtés Az adományszervezési (fundraising) stratégia a szervezet működéséhez, céljainak megvalósításához

Részletesebben

THE DAILY NEWS ÚJRATERVEZETT VEVŐSZERZÉS

THE DAILY NEWS ÚJRATERVEZETT VEVŐSZERZÉS THE DAILY www.nagykermarketing.hu KERESKEDELMI MARKETING TRENDEK - Since 1999 ÚJRATERVEZETT VEVŐSZERZÉS JAGODICS RITA bemutatja: melyik az az 5 reklámeszköz, amelyeket sürgősen el kell kezdened átalakítani.

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus 1 Asszertivitás (Sam R. Lloyd alapján) Jelentése: Pozitívan gondolkodunk Önérvényesítő módon viselkedünk Önbizalmat érzünk 2 Önmagunk és

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

TERÜLETMÉRÉS ALKALMI EGYSÉGGEL Mennyit ér a kézfogásod?

TERÜLETMÉRÉS ALKALMI EGYSÉGGEL Mennyit ér a kézfogásod? MATEMATIKA B 2. ÉVFOLYAM EMBER A TERMÉSZETBEN 10. modul TERÜLETMÉRÉS ALKALMI EGYSÉGGEL Mennyit ér a kézfogásod? Készítette: Schmittinger Judit MATEMATIKA B 2. ÉVFOLYAM EMBER A TERMÉSZETBEN 10. modul: TERÜLETMÉRÉS

Részletesebben

Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út!

Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út! Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út! Van egy olyan tévhit, amivel nap-mint nap találkozok a munkám során, és sajnos egyeseknek kifejezetten célja is, hogy ezt a tévhitet erősítse, mert így a hiszékeny

Részletesebben

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció

Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Telenor Tedd Oda Nap szervezési dokumentáció Közösségért szervezett nap tippek a hatékony szervezéshez Előszó A Telenor felelős vállalatként fontosnak tartja, hogy a legkorszerűbb mobiltechnológiai szolgáltatások

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

A siker meghatározásától a céljaidig

A siker meghatározásától a céljaidig A siker meghatározásától a céljaidig Nyári mini célkitűző-tanfolyam (c) AngolNyelvTanitas.hu, Szalai Gabriella Anatole France szerint ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, nemcsak cselekednünk kell, hanem

Részletesebben

Hogyan válasszunk rendszergazdát?

Hogyan válasszunk rendszergazdát? Hogyan válasszunk rendszergazdát? Milyen szempontok alapján hozzunk döntést, ha el akarjuk kerülni az esetleges buktatókat? Kiadás: 2012/02 Készítette: Tamás Bence, itvezeto.hu Copyright 2012 Tamás Bence

Részletesebben

MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT

MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT KRÉMES BŐRRADÍR MARKETING PREZENTÁCIÓ GOMMAGE ECLAT PARFAIT Elérhető: 2014 július Miért radírozzunk? 30 naponta minden hámsejt megújul. Ezt a sejtmegújulást azonban számos tényező hátráltatja, mint pl.

Részletesebben

Symbol Ügyvitel CRM Extra modul

Symbol Ügyvitel CRM Extra modul Miért CRM? Minden cég alapvető érdeke, hogy lehetséges vevői közül a lehető legtöbbet szerezzen meg, a legtöbbjük számára tudja értékesíteni termékeit vagy szolgáltatásait. A megfelelő eszközzel ezek az

Részletesebben

Ne csak lıj, célozz is!

Ne csak lıj, célozz is! Ne csak lıj, célozz is! Manapság egymást érik a különbözı cikkek és tanulmányok a válságkezeléssel kapcsolatosan. Én igazán akkor beszélek válságról, ha az a saját fejünkben/lelkünkben is kialakul. Mindaddig

Részletesebben

professzionális e-mail kommunikáció

professzionális e-mail kommunikáció professzionális e-mail kommunikáció Kik vagyunk? A Targetmax 100% magyar tulajdonú vállalkozás, több mint 10 éves szakmai tapasztalattal az e-kommunikáció és online direkt marketing területén. Két területen

Részletesebben

Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület támogatói levél. Kászonyi Andrásné kozmetikus mester szakmai támogató nyilatkozat

Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület támogatói levél. Kászonyi Andrásné kozmetikus mester szakmai támogató nyilatkozat 1. A Htv. 1. (1) bekezdés g) pontjának való megfelelést valószínűsítő dokumentumok Mellékletben: WWF támogatói levél Magyarok a Piacon támogatói levél Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület

Részletesebben

Adományszervezési ismeretek. Kebiche Nabila, Adományszervezési vezető Greenpeace 2014.03.21

Adományszervezési ismeretek. Kebiche Nabila, Adományszervezési vezető Greenpeace 2014.03.21 Adományszervezési ismeretek Kebiche Nabila, Adományszervezési vezető Greenpeace 2014.03.21 Mire gyűjtünk, mire kérünk? Projektünk összefoglalója Kinek érdeke minket támogatni? Milyen időszakra kérünk?

Részletesebben

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT

KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT KÖTELEZD EL ÉS ÉLVEZD A GYÜMÖLCSÉT KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZAT HAJTSD VÉGRE EZT A TERVET & ÉS MÁR EL IS INDULTÁL A SIKERHEZ VEZETŐ ÚTON Gratulálunk a döntésedhez, amellyel az általunk RAIN-nek nevezett

Részletesebben

Esettanulmány Ugyanaz a ház, mégis teljesen más érzés

Esettanulmány Ugyanaz a ház, mégis teljesen más érzés 78 Számtalanszor tapasztaltam, hogy az átlagos lakásvásárló esetében az érzelmek milyen erősen dominálnak. Ha egy jó helyen lévő, jó alaprajzú és szépen felújított lakással találkozik, akkor hasonlóképpen

Részletesebben

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON!

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! A Muscle & Fitness a világ legnagyobb látogatottságú nőknek és férfiaknak szóló, populáris fitnesz és testépítés témakörére fókuszáló médiafelülete. A testformálás

Részletesebben

Szerzői jogi védelem

Szerzői jogi védelem Szerzői jogi védelem A szerző számára minden jog fenntartva! Jelen szellemi terméket, illetve annak részleteit tilos reprodukálni, adatrendszerben tárolni, bármilyen formában részben vagy egészben a szerző

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

Hogyan rendelj fordítást?

Hogyan rendelj fordítást? Útmutató a fordítás ügyes intézéséhez Hogyan rendelj fordítást? Ha nem vagy tapasztalt a fordításban, akkor jó hasznát veheted ennek az útmutatónak. Röviden bemutatjuk, milyen ismeretek szükségesek a jó

Részletesebben

Hogyan érdemes felkészülni egy nemzetközi vásárra vagy partnerkereső rendezvényre?

Hogyan érdemes felkészülni egy nemzetközi vásárra vagy partnerkereső rendezvényre? Hogyan érdemes felkészülni egy nemzetközi vásárra vagy partnerkereső rendezvényre? Dr. Tarr Zsuzsanna 2014. október 15-i előadása alapján A rendezvény jellegétől függően érdemes úgy szervezni, hogy a karok

Részletesebben

A Mediaforce. A többit bízza ránk:

A Mediaforce. A többit bízza ránk: A Mediaforce Cégünk egyedi, testre szabott megoldásokat kínál vállalkozása fejlesztésére és marketingjének racionalizálására. A mindig túlterhelt vállalatvezetők válláról vesszük le a terhet integrált

Részletesebben

Referencia - Nyerges Szilvi fodrász

Referencia - Nyerges Szilvi fodrász Referencia - Nyerges Szilvi fodrász Arculat, weboldal, marketing Boros Attila e.v. Tel: +36 30 385 2705 1012 Budapest, Attila út 77. info@reklamtuning.hu www.reklamtuning.hu Kétoldalas reklámlap az üzletbe

Részletesebben

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON!

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! A Muscle & Fitness a világ legnagyobb látogatottságú nőknek és férfiaknak szóló, populáris fitnesz és testépítés témakörére fókuszáló médiafelülete. A testformálás

Részletesebben

Berlitz 1. szint KER szint A 1

Berlitz 1. szint KER szint A 1 Társalgási Berlitz 1. szint KER szint A 1 A tanuló képes általános kifejezéseket és egész egyszerű mondatokat használni és megérteni. Képes személyes adatokra vonatkozó kérdések megfogalmazására illetve

Részletesebben

Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért. Készülékfüggetlen megjelnítés. Szeretne a Google találati lista elején állni?

Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért. Készülékfüggetlen megjelnítés. Szeretne a Google találati lista elején állni? Szolgáltatásaink Reszponzív dizájn az egyedi oldalmegjelenítésért Készülékfüggetlen megjelnítés. Google AdWords fizetős hirdetések Szeretne a Google találati lista elején állni? Arculattervezés az egységes

Részletesebben

eshop v1.x webáruház és katalógus keretrendszer

eshop v1.x webáruház és katalógus keretrendszer eshop v1.x webáruház és katalógus keretrendszer Legyen az Ön cégének is! Egyedi megjelenés, melyet az Ön igényeire alakítunk! Számítástechnikai webáruház és katalógus rendszer számítástechnikai viszonteladóknak.

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység Corvin köz Oktatási Központ 1082. Budapest, Kisfaludy u. 19. Tel: 786-3952 www.corvinkoz.hu Minden jog fenntartva. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója,

Részletesebben

Görözdi Dóra Kocsis Zoltán 2014.09.24.

Görözdi Dóra Kocsis Zoltán 2014.09.24. Görözdi Dóra Kocsis Zoltán 2014.09.24. 2012.11.07 Telefonos meghívás Melyik munkafolyamat? 1. Célok 2. Névlista 3. Meghívás 4. Prezentáció 5. Utánkövetés, zárás 6. Elindítás 7. Csapatmunka Miért kell?

Részletesebben

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó?

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség A program a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ támogatásával valósul meg. 2015. március Pénzügyi

Részletesebben

Kiút vagy zsákutca? A növényi és egyéb anyagok jövője az étrend-kiegészítő készítményekben. MÉKISZ-konferencia 2014. november 11.

Kiút vagy zsákutca? A növényi és egyéb anyagok jövője az étrend-kiegészítő készítményekben. MÉKISZ-konferencia 2014. november 11. Kiút vagy zsákutca? A növényi és egyéb anyagok jövője az étrend-kiegészítő készítményekben MÉKISZ-konferencia 2014. november 11. Kommunikációs lehetőségek az étrend-kiegészítők pozitív megítélésének erősítése

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1027 Budapest, Tölgyfa u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu

Bridge Wealth Management 1027 Budapest, Tölgyfa u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu Minden jó, ha jó a vége 2006-12-29 Az Equitas Broker és a Bridge Wealth Management a mai napon egy másfél éves, több mint 350 alkalomból álló cikksorozatot zár le, egy kiemelkedően izgalmas és hasznos

Részletesebben

Adhouse megjelenési lehetőségek. Adó 1 % kampányok számára

Adhouse megjelenési lehetőségek. Adó 1 % kampányok számára Adhouse megjelenési lehetőségek Adó 1 % kampányok számára Adhouse Adó 1% Adó 1% A non-profit szervezetek bevételei között jelentős arányt képviselnek az adó 1%-ból befolyó összegek. A szervezetek számára

Részletesebben

3. Hiba Nem adsz esélyt magadnak!

3. Hiba Nem adsz esélyt magadnak! 3. Hiba Nem adsz esélyt magadnak! Nicholas Victor www.ferficsabitas.com A harmadik végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Nem adsz esélyt magadnak! Ha komoly párkapcsolatban szeretnél élni

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

A BRIEFTŐL A HATÁSVIZSGÁLATOKIG

A BRIEFTŐL A HATÁSVIZSGÁLATOKIG Tervezés-Kutatás Gyak.3. A BRIEFTŐL A HATÁSVIZSGÁLATOKIG Az ügynökség munkája Coldrex 3 D reklám a Blahán Hogyan készülhetett? 2012.január feladat? - célmeghatározás? - elvárások? - kivitelezés? - elfogadás?

Részletesebben

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe

Vajda Éva. Bevezetés a keresőmarketingbe Vajda Éva Bevezetés a keresőmarketingbe Alapfogalmak Fizetett hivatkozások - hirdetés Organikus találatok - ki kell "érdemelni" jó honlappal Organikus vs fizetett hivatkozás Organikus - keresőoptimalizálás

Részletesebben

3 4 5 6 Kedves XVII. kerületi, péceli, maglódi Olvasó! A Q-pon Katalógus és Szolgáltatói Címtár, melyet most a kezében tart segít Önnek eligazodni a helyi kereskedők és szolgáltatók ajánlatainak tömegében,

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu

MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA. www.szepsegbroker.hu MÉDIAAJÁNLAT SZAKEMBEREK SZÁMÁRA www.szepsegbroker.hu Érvényes: 2010. december 31-ig Dr. Szabó Judit Anna Gyógyszerész Szépség Bróker Mobil: 06 30 985 6602 E-mail: szabo.judit@szepsegbroker.hu A SzépségBróker.hu

Részletesebben

corinwebshop.com bérelhető webáruház egyszerűen

corinwebshop.com bérelhető webáruház egyszerűen corinwebshop.com bérelhető webáruház egyszerűen 2 CorinCloud Webshop bérelhető webáruház egyszerűen... Mi is a corinwebshop? Bérelhető webáruház kezdeti költségek nélkül 2 perc alatt ::: Nincs kockázat,

Részletesebben

PORTFOLIÓ SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA

PORTFOLIÓ SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA PORTFOLIÓ 2007 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA INFORMÁCIÓ A Szabadkéz Kft. alapításának gondolata 1994 elején fogalmazódott meg a tulajdonosokban, majd az elôzetes piaci elemzések alapján végül 1995 végére

Részletesebben

Kémia: minden, ami körülvesz RÉSZ: JAVASLATOK ÓRAVÁZLATRA

Kémia: minden, ami körülvesz RÉSZ: JAVASLATOK ÓRAVÁZLATRA Kémia: minden, ami körülvesz RÉSZ: JAVASLATOK ÓRAVÁZLATRA TARTALOM RÉSZ: JAVASLATOK ÓRAVÁZLATRA...2 1. óra...2 2. óra...4 3. óra...4 4. óra...7 1 1 RÉSZ: JAVASLATOK ÓRAVÁZLATRA Ebben a részben óravázlatok

Részletesebben

8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest

8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest 72 8.1. Az alapvető különbség a normál, keresőben megjelenő AdWords hirdetésekhez képest A Google tartalmi hálózata alatt azoknak a honlapoknak az összességét értjük, ahol az AdWords hirdetések megjelennek,

Részletesebben

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon Marketing Marketinget gyakran tekintik mint a munka létrehozása, a termékek és szolgáltatások promóciója és szállítása az egyéni fogyasztók vagy más cégek, az úgynevezett üzleti ügyfelek számára. (A legrövidebb

Részletesebben

Étrend kiegészítők, ahogy a gyakorló gyógyszerész látja

Étrend kiegészítők, ahogy a gyakorló gyógyszerész látja Étrend kiegészítők, ahogy a gyakorló gyógyszerész látja Dr Schlégelné dr Békefi Csilla 1 Gyógyhatású készítmények kereskedelmének átalakulása egyenetlen gyógyszerfogyasztás fejlett ipari országokra esik

Részletesebben

REKLÁM PSZICHO- LÓGIA

REKLÁM PSZICHO- LÓGIA REKLÁM PSZICHO- LÓGIA Ű Reklámpszichológia Módszertan, Történet, Feladatkörök A befogadás kapui Érzékelés, észlelés, figyelem A feldolgozás lélektana (kognitív szakasz) A hatás lélektana Emlékezés, bevésés,

Részletesebben

Tervezés-Kutatás A REKLÁM ALAPJAI. Sunday 14 September 14

Tervezés-Kutatás A REKLÁM ALAPJAI. Sunday 14 September 14 Tervezés-Kutatás 3. A REKLÁM ALAPJAI Mi a reklám?...hír az, amit eltitkolnak, a többi hirdetés! (?) REKLÁM: Valamely termék, szolgáltatás kelendőségének növelésére irányuló tevékenység. Mennyiért? Mikor?

Részletesebben

P O R T F O L I Ó 2 0 0 8 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA

P O R T F O L I Ó 2 0 0 8 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA P O R T F O L I Ó 2008 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA INFORMÁCIÓ A Szabadkéz Produkció alapításának gondolata 1994 elején fogalmazódott meg a tulajdonosokban, majd az elôzetes piaci elemzések alapján végül

Részletesebben

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp

ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp ALITERA Ügyfélkapcsolati Kft. Támogatott kapcsolatok ügyfélkiszolgálás másképp Ügyfélkapcsolat fejlesztése ALITER = másképpen Alapítva: 2004. Ügyfélkapcsolati Fejlesztő Központ programja a minőségi ügyfélkapcsolatokért

Részletesebben

Üzleti siker neked.gyorsan.

Üzleti siker neked.gyorsan. Hálózati bemutató Üzleti siker neked.gyorsan. A Wenyard a Játék, Kerseskedés és Hálózatépítés. A leg nagylelkűbb bónuszokkal, ajándékokkal és valós idejű platformokkal. Az Aréna egy pénzügyi játék haladó

Részletesebben

III. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia

III. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia a tavalyi, II. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia Mutassa be cégét és termékeit fejlett nagykereskedő és gyártó cégek vezetőinek és legyen a III. Országos Nagykereskedői és Gyártói Konferencia

Részletesebben

SOS webinárium a válságban nyíló lehetőségekről, sorsfordításra váró cégvezetőknek

SOS webinárium a válságban nyíló lehetőségekről, sorsfordításra váró cégvezetőknek A VÁLSÁG MINT ÁLDÁS? SOS webinárium a válságban nyíló lehetőségekről, sorsfordításra váró cégvezetőknek MUNKAFÜZET a Marketing Commando díjmentes webináriumához További infó: www.marketingcommando.hu/webinarium

Részletesebben

A szóbeli vizsgához a képzőintézménynek számítógépről kell gondoskodnia.

A szóbeli vizsgához a képzőintézménynek számítógépről kell gondoskodnia. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján

A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján A személyes siker tényezői az amerkai vállalati kultúrában az NI példája alapján Pajor Ferenc National Instruments Hungary Értelmezés. A számítástechnikai vállalatok, egységek, osztályok sikeres működése

Részletesebben

Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek. Groska Éva mentor

Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek. Groska Éva mentor Hogyan adjuk, és hogyan fogadjuk az önkéntes tevékenységet? Önkéntes motivációk és önkéntes menedzsment elemek Groska Éva mentor Az önkéntes szemszögéből felmerülő szempontok 1. Milyen tevékenységeket

Részletesebben