Marketing ÖtletTár kozmetikusoknak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Marketing ÖtletTár kozmetikusoknak"

Átírás

1 Marketing ÖtletTár kozmetikusoknak

2 Ne félj magasabb áron dolgozni, mint a konkurencia! Ma már gombamód szaporodnak a szépségszalonok, kozmetikák. Egy-egy utcában akár 2-3 kozmetika is lehet egymástól pár száz méterre, s a tulajdonosok gyakran esnek abba a hibába, hogy a közeli szépségszalon (de ez lehet akár ugyanazon a helyen a váltótárs is!) árait veszik figyelembe saját szolgáltatásaik árkalkulációjánál. Ki nyeri ezt a versenyt? Aki biztosabb anyagi háttérrel szállt ringbe! Csupán rövid távú sikerrel kecsegtethet az a stratégia, hogy a sok kicsi sokra megy elvén alacsonyan tartjuk a kezelések árait, abban reménykedve, hogy gyorsan betelik majd a naptár. Mielőtt belevágnánk vendégkörünk ilyen módon való felépítésébe, gondoljunk át néhány szempontot: Ne becsüljük le munkánk értékét! Az alacsony ár az ár-érzékeny vendégeket vonzza be szalonunkba, akik hamar továbbállnak, ha pár száz forinttal olcsóbban hasonló szolgáltatást vélnek felfedezni egy másik szalonban! Az alacsonyabb ár elriasztja azokat a vendégeket, akik hajlandóak lennének egy-egy kezelésért többet is fizetni, gondolván, hogy Ha ilyen olcsó, akkor nem is olyan eredményes!. (A magasabb ár természetesen nem garantálja a kezelés látványosságát!)

3 Nem hagyunk magunknak teret akciók, ajándékok, kedvezmények kidolgozására, mivel az alacsony árrésbe ezek az engedmények nem férnek bele! A kozmetikus munkaideje maximalizálva van. Ha saját szalonban is dolgozik, s egyedül magának osztja be az idejét, napi 8-10 óránál többet fizikailag is képtelenség hosszú távon dolgozni. Nem nagy ördöngösség kiszámolni, hogy ebbe hány kezelés fér be. Ne felejtsük levonni, hogy vannak szabadságok, szünnapok, betegségek, továbbképzések, váratlan események, s a naptár sincs mindig százszázalékosan betöltve! Átlag kezelési árat véve figyelembe kiszámolhatjuk kezelésekből befolyó maximális jövedelmünket (bevétel nyereség!), amin az otthoni bőrápoló készítmények eladásával javíthatunk. Azonban pont ezek az ár-érzékeny vendégek fogják termékeink árát azonnal a drogériában, katalógusból rendelhető termékek árával összevetni! A magas árfekvés még nem garantálja a nagyobb profitot! Ahhoz, hogy vendégeinkkel elfogadtassuk a felső kategóriás árakat, szalonunknak, szolgáltatásunknak is felső kategóriásnak kell lennie! Légy egyedi, légy összehasonlíthatatlan, válj specialistává! Gondold végig lépésről-lépésre, hogy mely értékesítési folyamatokat éli meg a vendég Nálad: Hogyan találkozik Veled először, hol hirdetsz, mekkora felületen, mivel hívod fel magadra a

4 figyelmet, mi a honlapod, névjegykártyád, szórólapod, prospektusod üzenete! Ki veszi fel a telefont, és hogyan szól bele, mit lát a vendég, mikor kinyitja szalonod ajtaját, hogyan fogadják, mennyire érezheti azt, hogy az a másfél-két óra, amit Nálad tölt, csak róla szól! Legyenek egyedi, összetett, különleges kezeléseid, felejtsd el a szokványos kiskezelés, nagykezelés, antiaging kezelés stb. megnevezéseket! Szolgáltatásaid leírása legyen étvágygerjesztő, ugyanakkor tudományosan megalapozott! Légy felkészült a termékcsaládodból, tudj konkrétumokkal, bizonyított, tudományos tényekkel érvelni az eladásnál! Ismerd ki magad a hatóanyagok világában, az egyetlen út, hogy valóban megtanítsd vendégeidet a kozmetikumok közti különbségre! (Tipp: Hatóanyag Szeminárium!) Add meg a vendégnek a maximális diszkréciót, légy megbízható és titoktartó, soha ne beszélj más vendégekről! Megjelenésed, ruhád, környezeted legyen mindig makulátlan! Légy magabiztos, szalonod legyen a megnyugvás és feltöltődés oázisa, professzionális, az egészséges bőrápolást szolgáló szaktanácsadással!

5 Szalonodat alakítsd ki kifinomult ízléssel, letisztult vonalak és harmonikus, megnyugtató színvilág jellemezze! Ebben A kevesebb, néha több! elve érvényesüljön! A kezeléseknél biztosítsd a maximális nyugalmat, diszkréciót, tudatosítsd vendégedben a professzionalizmusodat! Olyan termékekkel dolgozz, amikben megbízol, teljes körűen megfelelnek elvárásaidnak, higgy a termékcsaládodban! Ne csak hirdesd, hanem éld is szakmai filozófiádat! Ne felejtkezz meg a vendégről távozás után sem! Légy hálás, köszönd meg, hogy Téged választott! Ápold a vendégkapcsolataidat! Két-három évtizeddel ezelőtt még teljesen elfogadott volt a szolgáltató ház jellegű szépségápolás. Majd kitágult a világ, szélesebb lett a lehetőségek tárháza, amit a nő elvárt, meg is akarta kapni a kozmetikában. Mára az igények még nagyobbak lettek, a kozmetikus sem lehet csak szakember. Kreativitásra, maximalizmusra, s minden téren professzionalizmusra van igény! Már nem elég a vendégeknek egyszerűen megfelelni, a feladat most: adj többet, mint amit a vendég várt! Lepd meg, a kezelések eredménye legyen ámulatba ejtő, a látogatás Nálad legyen egy élmény! Ha ennek meg tudsz felelni, akkor megemelheted az áraidat!

6 Ha még nem használod, akkor már ma kezd el! Lehet papíron vagy számítógépen, vagy arra kifejlesztett szoftver segítségével! Ha régóta építed és jól, akkor hatalmas érték van a birtokodban, amiben rejlő lehetőségeket most még esetleg nem aknázod ki igazán. Ha nem használod, akkor jelentős bevételtől esel el, s ha a jövőben is figyelmen kívül hagyod, akkor sosem fogod kihozni vállalkozásodból a legtöbbet! Nos, mi lehet ez? Az ADATBÁZIS! Miért fontos, hogy legyen egy jól felépített, folyamatosan karbantartott adatbázisod? Nézzünk egy példát! Mit csinálsz, ha épp uborkaszezon van, több a lyuk a naptáradban, mint a beírás? Kétségbeesetten hirdetsz, szórólapozol? Mekkora ezekből a visszajelzés? Az adatbázis létkérdés! (Az adatvédelmi törvények figyelembe vételével!) A vendégkarton változata a leggyakoribb, de csupán kevesek olvasnak a sorai között. Valódi értéket akkor képvisel, ha használod is! Ma már nem mellőzhető elektronikus változata, akár profi szalonprogramról, vagy legalább valamilyen táblázatkezelő programról legyen szó. Milyen adatokat rögzítsünk az adatbázisban? Minél többet, annál jobb! A legkézenfekvőbb alapadatok minden kozmetikusnál megvannak: név, telefonszám. Sokan felírják a látogatások időpontját, milyen kezelést vett igénybe a vendég, mit vásárolt, esetleg milyen mintát kapott, a vendég esetleges allergiái stb. Fontos információk a szalonkezelésekhez, értékesítéshez! Az adatbázis célja, hogy a meglévő vendégekkel a lehető legnagyobb bevételre tegyünk szert.

7 Pár évvel ezelőtt még nem tűnt fontos adatnak, de ma már elengedhetetlen, s a jövőben a szalonok közti versenyt az fogja megnyerni, aki a virtuális világban a leghatékonyabb. Éppen ezért a név, telefonszám után a legértékesebb vendégadat az cím. Ha még nem kezdted el gyűjteni, akkor már holnap tedd meg az első lépéseket ez irányba, mert lemaradsz a naprakész, rugalmas és hatékonyan hirdetni tudó konkurencia mögött! Bárki, aki a szalonoddal kapcsolatba kerül, nem távozhat anélkül, hogy címét megadta volna! Miért fontos ez Neked? A leggyorsabb, legolcsóbb, legrugalmasabb kapcsolattartás a vendégeid (meglévő és potenciális) és Közted az es hírlevelek akciókkal, szépségápolási tippekkel stb.! Sokkal könnyebb egy olyan vendéget megszólítanod, újra becsábítanod a szalonodba, aki már egyszer járt Nálad! Ismer, neki kisebb a csalódás rizikója, mint egy idegen szalon esetében. Ezért hatékonyabb az ilyen jellegű hirdetés, akciózás, mint a véletlenül szétszórt néhány szórólap! Nagyon fontos a vendég hűségének megtartásában, hogy a kezelések után is tartsd vendégeddel a kapcsolatot! Ne engedd, hogy a vendég elfelejtsen! A szépségápolás területén ma már

8 óriási reklám inger éri a nőket. Nemcsak egy másik szalon, de a több milliós marketing és reklám költséggel dolgozó multinacionális cégek is elcsábíthatják vendéged pénztárcáját, s a bőrápolásra szánt összeget nagyon gyorsan elkölti máshol, például egy női magazinban megjelenő A4-es nagyságú retusált modell hatására! Folyamatosan elemezd adatbázisod adatait! Alakíts ki vendégcsoportokat, pl. korosztály, bőrprobléma szerint. Probléma, érdeklődési kör alapján küldj hírlevelet, akciót, bőrápolási tippeket. Tanítsd meg a vendéget az egészséges bőrápolásra! Legyen a kapcsolattartás a lehető legjobban testreszabott! Bíztasd vendégeidet, hogy küldjék tovább barátnőjüknek, ismerőseiknek hasznos tanácsaidat! Ne felejtsd el megjutalmazni a Téged eredményesen tovább ajánló vendégeidet! Helyezd professzionális alapokra a vendégkapcsolatok ápolását! (Tipp: Kozmetikus Marketing Szeminárium!) Ma már adatbázisok értékesítésére specializálódott cégek vannak a kereskedelem és szolgáltató ipar bármely területén. Vigyázz, nehogy kimaradj a kommunikációs csatornák fejlődése adta profitnövelési lehetőségekből! Gondolj arra, hogy a konkurencia nem alszik! Minden lehetőség, amit kihagysz, egy újabb esély a versenytársaidnak!

9 Mit vár el a vendég? azaz hogyan kerüld el a Még meggondolom! visszautasításokat? A nők csupán 5%-a veszi meg mindennapi bőrápoló készítményeit a kozmetikusánál, a többi 95% a drogériákban, gyógyszertárban, áruházakban! A nőknek nem kell megtanítani, hogy ápolják a bőrüket, a kozmetikusnak a különbségre kell felhívni vendégei figyelmét! Mit jelent az, ha egy vendég túl drágának tartja a kozmetikus által felkínált terméket? Mit jelent az, hogy Túl drága!? Ha ezt a választ kapjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a vendég fejben összehasonlítja a mi termékünket egy másik, pl. a drogériában megvásárolható termékkel. Mindaddig, amíg nem ismeri a termékek hatóanyagaiban lévő különbségeket, összeveti a mennyiséget az árral, s nagy valószínűséggel a kereskedelmi termék mellett dönt! A professzionális és sikeres értékesítési tanácsadás feltétele, hogy a kozmetikus kiismerje magát a hatóanyagok világában! Így például felhívhatja a vendég figyelmét a kozmetikumokban előforduló káros hatóanyagokra, s ajánlhat helyette egészséges, a vendég bőrének leginkább megfelelőt! (Tipp: Hatóanyag Szeminárium!) Sok kozmetikus azért "kerüli" a termékértékesítést szalonjában, mert tudat alatt fél, hogy vendége visszautasítja ajánlatát. Nem szabad, hogy negatív érzelmek, -mint bosszankodás, izgatottság, sértettség, tehetetlenség vagy akár alárendeltséguralják az értékesítési beszélgetést, mert az "eladás" azonnal veszélybe kerül!

10 A kifogásokat ne gátnak, hanem lehetőségnek tekintsd! Minél többet gyakorlod "élesben" az értékesítési beszélgetést, annál felkészültebb leszel az ellenérvekre. Ismerj meg 4 vendégtípust, s könnyebben felvértezheted magad értékesítési érvekkel! Az aktív gondolkodó: Kozmetikushoz pontos terv szerint jár. Részletes, konkrét információkat akar a termékekről és kezelésekről (hatásmechanizmus, eredmények). Öltözködését a sportosan elegáns stílus jellemzi. Hogyan értékesíthetsz neki sikeresen? Egyéni, testreszabott, előnyöket sorakoztassunk fel neki! Tudományos érvekkel érveljünk! Nagyon szkeptikus, ezért nyugodtan, higgadtan válaszoljunk kérdéseire. Igényli a részletes ismertetőket, prospektusokat. A tudatosan egészséges: Befelé forduló típus. Egészségesen táplálkozik az egészséges bőrért. Elvei vannak, amire érveidet építsd! Nagyon fontos neki a megbízhatóság. Szereti jó kezekben érezni magát. Visszafogott öltözködés (de akár kimondottan minőségi), visszafogott gesztikulációk jellemzik. Mire ügyelj, ha eladni szeretnél neki? Kérdéseit, elvárásait intenzíven, türelmesen hallgassuk meg. Meg ne próbáljuk hitvilágában befolyásolni! Ne domináljunk! Hangsúlyozzuk támogatásunkat, fontos neki a gondos, körültekintő munka, ígéretek pontos betartása. A vásárlási tetthez időre van szüksége! Kételyeit többször el kell oszlatni! Ha sikerült, a leghűségesebb vendégek! Az élvezetek halmozója: Emóciók vezérlik. A természetes környezetet szereti. Extrovertált, barátkozó, közvetlen,

11 gyakran hektikus. Spontán vásárol, külső elismerésre van szüksége. Egyéni, de nem bonyolult kezeléseket keresi. Divatos, akár extravagáns, játékosan sportos öltözet. Hogyan tudod megnyerni magadnak? Elismerés, magas minőségű szolgáltatás. Mindig képekben magyarázzunk! Minden érzékére hassunk, mert megérdemli!, kényeztesse magát. Ne legyünk tudományosak! A szépség-specialista: A luxust és a kényeztetést keresi. Elvárásai: csúcs minőségű szolgáltatás rendkívüli eredmények. Elsődleges szempont a feszes bőr, fiatalos kinézet. Extrovertált, domináns, követelőző. Az élvezetek halmozójával szemben céltudatos. A legmodernebb gépek, kezelések, tökéletes környezet érdekli. Kimondottan ápolt, elegáns. Szívesen visel drága ruházatot. Amit elvár Tőled: Hagyjuk beszélni! Ne terheljük számára unalmas termékinformációkkal! Találjuk meg a 3 legfontosabb érvet! Hamar jussunk el nála a döntő kérdésig! Figyelem! Szívesen vitatkozik! Magabiztosan válaszoljunk! Kombinációk: Aktív gondolkodó / tudatosan egészséges Élvezetek halmozója / szépség-specialista Általános szabály: Introvertáltat ne domináljuk! Ne kényszerítsük türelmetlenül döntésre! Extrovertáltat ne untassuk a részletekkel! Ne húzzuk el az értékesítési beszélgetést!

12 Légy a hallgatás művészetének nagymestere! Az otthoni bőrápoló készítmények eladása gyakran a kozmetikusok Achilles sarka, pedig az értékesítés akkor eredményes, ha nem terhelő, kellemetlen feladatként gondolunk rá. A félelem egyik oka, hogy senki sem szeretne profit hiénának tűnni a vendég szemében, s inkább a Nem szeretek rábeszélni a vendégre bármit is! jelszóval a többség visszahúzódik az eladástól. A sikeres értékesítéshez nem kell feladnod Önmagad, próbáld más szemszögből megközelíteni az otthoni termékek eladását: a vendég Rád bízta a bőrét, szüksége van a bőrápolási tanácsadásra, mivel ő ezt sosem tanulta és az esetek többségében még nem is tudja helyesen beazonosítani a bőrtípusát. Ne terméket adj el, hanem eredményt, hatást, élményt! A vendég nem ránctalanító készítményt vásárol, hanem fiatalabbnak szeretné érezni magát. Azt szeretné, ha tetszene környezetének, megdicsérnék kisugárzásáért. Ébressz a vendégben pozitív érzéseket, teljesítsd a vendég kívánságát! Légy a hallgatás művészetének nagymestere! Az értékesítést nem lehet a kezelés utáni öt percre szorítani. Ahogy megérkezett Hozzád a vendég, az első pillanattól kezdve szűrheted elbeszéléseiből a kész értékesítési érveket. A vendégek nem professzionális szakmai nyelven mesélik el bőrproblémájukat, hanem a saját földi halandó nyelvezetükön. Ezeket a szavakat használva, és a megálmodott

13 bőrképet megjelenítve, sokkal személyre szabottabb az eladásod, hamarabb nyit feléd a vendég. A vendég érdeklődését akkor sikerül felkeltened, ha olyan előnyöket helyezel neki kilátásba, amikre vágyik, amelyek személyesen neki szólnak. Minél többet tudsz a vendégedről, álmairól, annál könnyebben fel tudod kelteni az érdeklődését. Bújj ki a bőrödből és mindig a vendég szemszögéből érvelj! Tedd kíváncsivá a vendéget, és nyitott lesz a tanácsaidra! Ma már valóban szkeptikusak az emberek, hiszen annyi helyen annyi mindent el szeretnének nekik adni. A vendég egyetlen dologra figyel az érdeklődés felkeltésénél: Mi hasznom van nekem ebből?. Kevés neki, ha felsorolod a termékelőnyöket, azt le kell fordítani az ő nyelvezetére, pozitív élménnyel kell azokat összekötnöd. A vendég haszna: amit elvár, az eredmény, az élmény! Pl. a hialuronsav nedvességmegkötő hatású. A vendég nyelvén: Megnöveli a bőröd nedvességtartalmát, ezáltal az arcod élettel teltebb, feszesebb lesz. Kisimulnak a felszíni vízhiány okozta ráncok, selymesebb, puha tapintású lesz a bőröd, fiatalos a kisugárzásod!... Légy ügyes fordító! Az ügyes fordító alapos szakmai ismeretekkel (bőr működése, hatóanyagok hatása, termékismeret) rendelkezik. Mindig csak a vendég igényeire szabott előnyöket sorakoztasd föl! A lényeg nem a sok érv, hanem a találó érv! Ha a hallgatás művészetének nagymestere vagy, akkor ezt a vendég tálcán kínálja fel Neked!

14 Ha nem reklámozod magad, senki sem fogja megtudni, hogy milyen nagyszerű szakember vagy! Tedd félre a megszokott női szerénységet, hisz el kell adnod Magad! Képzeld el, hogyan reklámozná magát egy férfi kozmetikusként?! Ugye, hogy nem lenne ilyen szűkmarkú a dicséretekkel? Légy büszke sikereidre! Legyen vendégkönyved, előtte-utána fényképalbumod. Gyűjtsd benne előtte-utána sminkeket, kúrák eredményét, megfiatalodott, megújult vendégek fotóit, képeket a rendbetett problémás bőrökről. Helyezd el úgy a szalonodban, hogy amíg várakozik a vendég, nyugodtan belelapozgathasson. Néha egy kép jóval többet ér, mint száz szó. Kérd meg visszatérő, hűséges vendégeidet, írjanak, dicsérjenek pár mondatban. Tedd fel ezeket a véleményeket honlapod jól látható helyére, de bátran használhatod szóróanyagaidban, hirdetéseidben is! Add el magad! Légy márkanév! Ne félj megmutatni az arcod, használd akár a névjegykártyádon, prospektusaidban. Egy megnyerő fotó bizalmat kelt, lebontja az ismeretlenből fakadó gátakat a potenciális vendég és Te közted. Életre kel a kínálatod, megközelíthetővé válik a szaktudásod, ismerősként hívhat fel az új vendég.

15 Mely vendégekre kell nagyon figyelned? Az üzleti élet széles körében megfigyelt és igazolt tény, hogy egy piaci környezetben működő cég bevételének 80 százalékát, általában vevőinek 20 százaléka adja. Nem szükséges közgazdásszá válnod ahhoz, hogy ezt az elvet (Pareto-elv) szalonodra, vendégkörödre is átültesd! Mit jelent ez kozmetikus nyelven? Vendégeid 20 százalékából származik forgalmad 80 százaléka! (Ez az arány lehet százalék is!). A vendégforgalmak csökkenő sorrendbe állításával pontosan megtudhatod, hogy ki az a 20 százalék vendégkörödből, akik bevételed 80 százalékát termelik ki! Ez az egyik példa arra, hogy mire jó az adatbázis. (Tipp: Kozmetikus Marketing Szeminárium!) Miért jó, ha ezt a listát ismered? A Te napod is csak 24 órából áll! Hatékonyan akarsz hirdetni, akciózni, nem mindegy, hogy melyik vendéget mivel szólítod meg. A Pareto-elv 3 tanulsága: 1. A jó hír: vendégeid csupán százalékát kell karbantartanod, hogy forgalmad 75 százalékát megtartsd! 2. A rossz hír: ha ebből a százalékból egy párat elveszítesz, akkor forgalmad jelentős részét is elveszíted! 3. Kiemelten figyelhetsz azokra is, akiktől kevés forgalmad származik: vajon miért? új vendég? régi, de bizalmatlan vendég? stb.. Olvass a sorok közt!

16 További ötletek és továbbképzési lehetőségek kozmetikusoknak honlapunkon! Iratkozz fel hírlevelünkre, lendítsd fel szalonod! beauty by MAKADÉMIA 1053 Budapest, Semmelweis u. 4. Tel: 30/ , (1)

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Üzleti tanácsok. részére

Üzleti tanácsok. részére Üzleti tanácsok fejlõdõ vállalkozások részére 2015 NEKÜNK FONTOS A FEJLŐDÉS, FŐLEG HA AZ ÖNÉ. KISVÁLLALKOZÁSOK FINANSZÍROZÁSA Szeretné zökkenőmentessé tenni vállalkozása mindennapi pénzügyeit és biztosítani

Részletesebben

"Rendbehozzuk az 500 Ft-os frizuráját!"

Rendbehozzuk az 500 Ft-os frizuráját! "Egy jómódú nyugat-magyarországi városban, amit gyakran látogatnak a turisták, egy ügyfelem, Forgács Kata már évek óta működtetett egy elegáns és népszerű fodrászatot. Exkluzív hely volt, ahol a legolcsóbb

Részletesebben

KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTEL A KÉRDEZÉS TÚL SOK ESÉLYT AD A LÁTOGATÓNAK ARRA, HOGY NEMET MONDJON. By: Marc Hotome 1 / 23

KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTEL A KÉRDEZÉS TÚL SOK ESÉLYT AD A LÁTOGATÓNAK ARRA, HOGY NEMET MONDJON. By: Marc Hotome 1 / 23 KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTEL A KÉRDEZÉS TÚL SOK ESÉLYT AD A LÁTOGATÓNAK ARRA, HOGY NEMET MONDJON By: Marc Hotome 1 / 23 1. KIÁLLÍTÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL: NÉHÁNY ÉSZREVÉTEL. MI AZ, AMI ANNYIRA MÁS EGY KIÁLLÍTÁSON?

Részletesebben

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tokeleteselet.hu Tartalomjegyzék Előszó... 4 Ki vagyok én, és miért osztom az észt?... 5 Hogyan használd?... 6 Miért vagyunk itt?... 8 Megéri változtatni?...

Részletesebben

A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a

A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a várható pénzügyi, pszichikai és társadalmi kockázatot,

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

Rendkívüli cégek hétköznapi titkai HOGYAN ÉPÍTS HATÉKONY SZERVEZETET? 2009 Menedzsmentor www.menedzsmentor.com

Rendkívüli cégek hétköznapi titkai HOGYAN ÉPÍTS HATÉKONY SZERVEZETET? 2009 Menedzsmentor www.menedzsmentor.com Rendkívüli cégek hétköznapi titkai HOGYAN ÉPÍTS HATÉKONY SZERVEZETET? AZ EGÉSZSÉGES SZERVEZET A legtöbb vezető jelentős időt és energiát fektet olyan eszközök felkutatásába, amelyek bárminemű versenyelőnyt

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN A linképítés jelentős szerepe Konzulens: Damjanovich Nebojsa Vendégoktató Ujfalusi Anna Nappali tagozat Kereskedelem

Részletesebben

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag

Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ne vegyen fel hitelt, mielőtt ezt a 30 legfontosabb tanácsunkat nem olvasta el - Ingyenes hiteligénylésre felkészítő csomag Ingyenes hiteligénylésre felkészítő minicsomag I. A könnyelmű hitelfelvétel csapdája

Részletesebben

3. Keresse meg azokat az embereket, akik üdvözlik a változásokat, és legyen a szövetségesük. 4. Gondolkozzon el, mielőtt a többieket követné.

3. Keresse meg azokat az embereket, akik üdvözlik a változásokat, és legyen a szövetségesük. 4. Gondolkozzon el, mielőtt a többieket követné. Bevezetés Manapság a változás a sikeres üzleti menedzsment egyetlen legfontosabb eleme. Ahhoz, hogy versenyképes tudjon maradni az egyre agresszívabb piacon, a szervezeteknek (és a bennük dolgozó egyéneknek)

Részletesebben

Kiemelt ajánlatunk Egyedi ajánlatunk Önnek

Kiemelt ajánlatunk Egyedi ajánlatunk Önnek Kiemelt ajánlatunk Egyedi ajánlatunk Önnek Brian Tracy AZ ELADÁS PSZICHOLÓGIÁJA Brian Tracy Az eladás pszichológiája Hogyan értékesíthetsz többet, könnyebben és gyorsabban, mint valaha gondoltad volna

Részletesebben

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Írta: Pálinkás Róbert Marketingzseni.hu 2 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Mivel sokan kérdezték már tőlem, hogy honnan lehetne ötleteket meríteni új ügyfelek

Részletesebben

AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK

AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK Mahan Khalsa Randy Illig AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK Gyakorlati útmutató értékesítőknek és tanácsadóknak A fordítás alapja: Mahan Khalsa Randy Illig: Let s Get Real or

Részletesebben

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei AUTÓVAL A CSÚCSRA Névjegy Név: K. Botond Életkor: 45 év Üzletág: személygépkocsi-kereskedelem Munkakör: értékesítő Eredményei: cégénél kiérdemelte az Év értékesítője címet a legtöbb új autó eladásával

Részletesebben

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes!

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 1 Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 2014 Borítóterv: Pawlik Tamás 2 Tartalom Bevezető... 6 A siker titka... 7 Álom... 7 Vágy... 10 Hit... 12 Célok... 14 A küldetésről... 16 Gyorsítók...

Részletesebben

MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK

MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Újabb diplomás levelező tagozat Reklám szakirány MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZINGLIKNEK Készítette: Kis Katalin Budapest,

Részletesebben

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET A VISSZAVONULÁSRA? INGYENES TANULMÁNY MUNKAVÉDELMISEKNEK Budapest, 2009.05.19 1/11. oldal 1. Miért fejezi be valaki a vállalkozását?... 3 1.1. Aktuális ok: a válság... 3 1.2.

Részletesebben

Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3.

Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3. Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Tartalom Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3. II. Hogyan tudod nyomon követni a vásárlásokat?...11. III. Hogyan építsünk vásárlói bizalmat?

Részletesebben

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig

KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig KURT TEPPERWEIN: HA NEM BOLDOGÍT, ENGEDD EL! - ÚT A BELSŐ SZABADSÁGHOZ Néha a kevesebb több lehet! Elengedni - ez az, amit nem teszünk meg mindig könnyedén. Pedig nagyon vágyunk rá, hogy megszabaduljunk

Részletesebben

Munkaszervezeti működési elvek kompetenciacsoport

Munkaszervezeti működési elvek kompetenciacsoport AKKREDITÁCIÓS SZÁM: AL-1160 1 AKKREDITÁCIÓS NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: AL-1160 01 0793-04 Munkaszervezeti működési elvek kompetenciacsoport Szakismereti kompetencia gyűjtemény Együttműködő partner: 2 AKKREDITÁCIÓS

Részletesebben

http://www.kozossegfejlesztes.hu Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal:

http://www.kozossegfejlesztes.hu Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal: Ez az anyag és sok más, a közösségi munkával kapcsolatos segédanyag letölthető a Közösségfejlesztők Egyesületének honlapjáról: http://www.kozossegfejlesztes.hu Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal:

Részletesebben

VERSENYFUTÁS AZ IDŐVEL ÚJ SZOLGÁLTATÁS BEVEZETÉSE EGY KISVÁROSI KÁBELTELEVÍZIÓS HÁLÓZATON

VERSENYFUTÁS AZ IDŐVEL ÚJ SZOLGÁLTATÁS BEVEZETÉSE EGY KISVÁROSI KÁBELTELEVÍZIÓS HÁLÓZATON BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR SZI NEMZETKÖZI MARKETING SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK LEVELEZŐ tagozat NEMZETKÖZI MARKETING szakirány VERSENYFUTÁS AZ IDŐVEL ÚJ SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

Felsôoktatási intézményben tanuljak tovább és diplomát szerezzek,

Felsôoktatási intézményben tanuljak tovább és diplomát szerezzek, 1 1. FEJEZET Sáhó Barnabás MI A TEENDÔ ISKOLA UTÁN????? 1. Bevezetés Felsôoktatási intézményben tanuljak tovább és diplomát szerezzek, vagy dolgozzak? Mikor és hogyan kezdjem a célirányos felkészülést?

Részletesebben

Lehetőségek, Értékek, Támogatások nyújtása komplex szolgáltatásokkal családok átmeneti otthonaiban élő családok számára

Lehetőségek, Értékek, Támogatások nyújtása komplex szolgáltatásokkal családok átmeneti otthonaiban élő családok számára LÉT-Kérdés Lehetőségek, Értékek, Támogatások nyújtása komplex szolgáltatásokkal családok átmeneti otthonaiban élő családok számára TÁMOP-5.2.5/A-10/2-2010-0011 2011. szeptember 30. 2013. szeptember 29.

Részletesebben

Kommunikációs tevékenység gyakorlása. oktatási segédanyag

Kommunikációs tevékenység gyakorlása. oktatási segédanyag Kommunikációs tevékenység gyakorlása oktatási segédanyag Szerkesztette az Atalanta oktatói munkaközösség 2007 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. KOMMUNIKÁCIÓELMÉLET...5 1.1 A kommunikáció fogalma és jelentősége...5

Részletesebben

Teremtsd meg az első milliódat!

Teremtsd meg az első milliódat! Korosztály: 6-18 év Teremtsd meg az első milliódat! M u n k a f ü z e t g y e r e k p é n z ü g y e k I I. Pénzügyi sikeralapozó útmutató és munkafüzet 6-18 éves gyerekeknek. www.elsomillio.hu Tel: + 36

Részletesebben

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Forrás: eq_focus_1_20080306.mp3 A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Jó. Tehát szolgáltatási folyamaton haladunk keresztül, néhány területet mi meghatároztunk, amiről majd szó lesz,

Részletesebben