Munkaügyi Központja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Munkaügyi Központja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS"

Átírás

1 Munkaügyi Központja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17., továbbá a foglalkoztatást elısegítı támogatásokról, valamint a Munkaerıpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16) MüM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 10. -a alapján nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elısegítı támogatásra. A támogatás formája I. 3 millió forintig terjedı tıkejuttatás, amelybıl legfeljebb 2 millió forint vissza nem térítendı, és 1 millió forint visszatérítendı támogatásként igényelhetı. Ettıl eltérı támogatási összeg esetén a vissza nem térítendı támogatás maximum kétharmad része lehet az igényelt teljes támogatási összegnek. II. Legfeljebb 6 hónap idıtartamra, havonta a kötelezı legkisebb munkabér összegéig terjedı támogatás ( Ft/hó). A két támogatási forma (tıkejuttatás és a minimálbérnek megfelelı összeg erejéig adható támogatás) együtt és egymástól függetlenül is megpályázhatóak. A pályázati felhívás 1. pontja a tıkejuttatásra, 2. pontja a minimálbérnek megfelelı összeg formájában nyújtott támogatásra, 3. pontja a mindkét támogatási formára vonatkozó feltételeket tartalmazza. A támogatás célja A Veszprém megyében legalább három hónapja folyamatosan álláskeresıként nyilvántartottak, illetve rehabilitációs járadékban részesülık munkaviszonyon kívüli fıfoglalkozásban történı önfoglalkoztatásának elısegítése Veszprém, Megyeház tér 3. telefon: 88/ , fax: 88/ , veszpremkh-mk@lab.hu

2 - 2 - A támogatás forrása A Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprészének e célra elkülönített decentralizált pénzügyi kerete. A rendelkezésre álló megyei forrás összege: Ft. 1. A 3 millió forintig terjedı tıkejuttatás feltételei A pályázaton részt vehet, aki - a pályázat benyújtását közvetlenül megelızıen beleértve a pályázat benyújtásának napját is a munkaügyi központ által legalább három hónapja folyamatosan álláskeresıként nyilvántartott, illetve rehabilitációs járadékban részesül és - önmaga foglalkoztatását kizárólag a) egyéni vállalkozás keretében, vagy b) új induló társas vállalkozás keretében, a társaság tevékenységében személyesen közremőködı tagjaként, vagy c) már mőködı társas vállalkozáshoz való csatlakozással, a társaság tevékenységében személyesen közremőködı tagjaként, vagy d) a személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII törvény 3. -a 18. pontjában meghatározott mezıgazdasági ıstermelıként vállalja, továbbá - rendelkezik a vállalkozás pénzügyi és piaci megalapozottságát bemutató, alátámasztó üzleti tervvel, és - rendelkezik a vállalkozás indításához - a beruházás költségének legalább 20 százalékát elérı - saját forrással. (Nem tekinthetı saját forrásnak az államháztartás alrendszereibıl kapott más támogatás, valamint a bankhitel.) - vállalja, hogy vállalkozói bankszámlájára, lakossági folyószámlájára azonnali beszedési megbízást engedélyez, melynek igazolására a bankszámlát vezetı hitelintézet által záradékolt felhatalmazó levelet legkésıbb a hatósági szerzıdés megkötésekor benyújtja, - rendelkezik a vállalkozás indításához szükséges, megfelelı szakképzettséggel. A nyertes pályázókkal a munkaügyi központ hatósági szerzıdést köt, melynek megfelelıen miután a bankszámláira vonatkozó azonnali beszedést engedélyezett, és az erre vonatkozó felhatalmazó levél számlavezetı hitelintézettel záradékoltatott példányát a Munkaügyi Központnak visszaküldte számlával (egyes esetekben adásvételi szerzıdéssel) történı elszámolás alapján, a kötelezı saját forrás és az ÁFA kifizetése után juthat a támogatott az elnyert összeghez. Az elnyert támogatás felhasználásának részletes feltételeit (jogokat és kötelezettségeket) a hatósági szerzıdés tartalmazza.

3 - 3 - A támogatás mértéke Legfeljebb 3 millió forintig terjedı tıkejuttatás, amelybıl legfeljebb 2 millió forint vissza nem térítendı, 1 millió forint visszatérítendı, kamatmentes tıkejuttatásként igényelhetı. Ettıl eltérı támogatási összeg esetén a vissza nem térítendı támogatás maximum kétharmad része lehet az igényelt teljes támogatási összegnek. A támogatás nem haladhatja meg az - ÁFA levonási joggal rendelkezı pályázó esetében a beruházás nettó (ÁFA nélküli) beruházási költségének 80%-át, - ÁFA levonási joggal nem rendelkezı pályázók esetében a bruttó (ÁFA összegét is tartalmazó) összes beruházási költség 80%-át. Pályázónak az ÁFA levonási jogosultságára vonatkozóan a pályázatában nyilatkoznia kell. A munkaügyi központ ennél kisebb összegő támogatást is megítélhet. A pályázók támogatási elıleget igényelhetnek, az erre vonatkozó igényt a pályázatban jelezni kell. Az elıleg összege legfeljebb a megítélt támogatás 20%-a lehet, melyet a kirendeltség a hatósági szerzıdés megkötését követı 30 napon belül utal a kedvezményezett részére. Az elıleg folyósításáról a kirendeltség mérlegelési jogkörben dönthet. Az elıleg elszámolásának szabályait a hatósági szerzıdés tartalmazza. A támogatás a vállalkozással közvetlen kapcsolatban álló alábbi tételekre igényelhetı - Legalább Ft egyedi értékő tárgyi eszközök (pl. gépek, technológiai berendezések, felszerelések, ügyviteli-, számítástechnikai eszközök, szoftverek, haszon- és mezıgazdasági haszongépjármővek, tenyészállatok stb.) beszerzéséhez, melyek a vállalkozási tevékenységet tartósan, legalább 1 éven túl szolgálják. (Tenyészállatnak kell tekinteni azokat az állatokat függetlenül attól, mennyi ideig szolgálják a vállalkozási tevékenységet -, amelyek a tenyésztés, a tartás során leválasztható terméket termelnek, s az ezen termékek értékesítésébıl vagy a tenyészállatok egyéb hasznosításából megtérülnek a tartási költségek.) - A vállalkozás beindításához szükséges - megfelelı felépítménnyel rendelkezı ingatlan (pl. mőhely, üzlet, iroda stb.) a benne lévı használt használati, berendezési tárgyak nélkül, valamint földterület (pl. mezıgazdasági mővelésre alkalmas) vásárlásához. - A vállalkozás profiljához illeszkedı építési, bıvítési, felújítási, korszerősítési, átalakítási beruházáshoz, - A támogatás legfeljebb 25 %-a használható fel Ft egyedi érték alatti értéket képviselı eszközök, készlet, alapanyag vásárlás céljára.

4 - 4 - Nem támogatott költségek, tételek: Lízing és egyéb részletfizetési konstrukcióban történı beruházásra, továbbá hatósági díjak, illetékek, gazdasági társaságok alapításának költségére, (kivéve az alapító tıke összege, törzstıke emelése), reklám költségekre. Lakóingatlan, vagy bármilyen, lakás céljára felhasználható ingatlan vásárlására. Közeli hozzátartozók (házastárs, egyenes ágbeli rokon, örökbefogadott, mostoha-, és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha-, és nevelıszülı, valamint testvér) közötti ingatlanvásárlást a munkaügyi központ nem támogat. Személygépkocsi vásárlása. Nem támogatható a pályázat benyújtása elıtt már megkezdett beszerzés, beruházás. (Megkezdettnek minısül a beszerzés az adásvételi szerzıdés keltével, az eladó által kiállított számla dátumával, építési beruházás esetén az építési naplóba történt elsı bejegyzéssel). Nem támogatott vállalkozások: Piaci és mozgó árusítás, Használt cikk (cipı, ruha, mőszaki áru) kereskedelem, Ún. egyszámlás vállalkozások pl. vagyon és biztonsági ır, pénzügyibiztosítási tanácsadó, befektetési tanácsadó, Személygépkocsival történı személyszállítás. A támogatás visszafizetésének biztosítéka A támogatás folyósításának feltétele, hogy a hatósági szerzıdés kedvezményezettje felhatalmazást ad a számlavezetı hitelintézetének/ hitelintézeteinek, a hatósági szerzıdésbıl eredı, bármely igazoltan nem teljesített pénzbeli követelés alapján benyújtott beszedési megbízás teljesítésére (inkasszó nyilatkozat). A kedvezményezett vállalja, hogy legkésıbb a hatósági szerzıdés aláírásakor a számlavezetı bank/ bankok által záradékolt Felhatalmazó levél elnevezéső nyomtatványt megküldi a kirendeltségre.

5 - 5 - Elınyben részesül a pályázat elbírálása során: Azon álláskeresık, akik a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamot végeztek el, és az így megszerzett szakképesítést hasznosítják vállalkozás keretében; Tartós, legalább 12 hónapja nyilvántartott álláskeresık; Azok, akik hátrányos helyzető térségben valósítják meg vállalkozásukat. A kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (XI.17.) Korm. rendelet alapján hátrányos helyzető kistérség Veszprém megyében: a sümegi és devecseri kistérség; Azok a vállalkozások, amelyeknek tervezett telephelye a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból hátrányos, illetve az országos átlagot jelentısen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékérıl szóló 240/2006. (XI.30.) Kormányrendeletben felsorolt településeken található; Adott településen hiányt pótló vállalkozások; Azon vállalkozók, akik az elkészített üzleti tervhez elıszerzıdéseket, ígérvényeket tudnak csatolni, amely segíti a vállalkozás kezdeti idıszakának biztonságát, megfelelı munkával történı ellátottságát. A támogatás igénybevételének egyéb feltételei Támogatás nyújtható annak a pályázónak, aki: - vállalja, hogy a támogatás visszafizetéséig a vállalkozói tevékenységét fenntartja. A pályázó ezen idıszak alatt az Flt. 58. (5) bekezdés a) pontjában meghatározott munkaviszonyt nem létesíthet, - gazdasági társaság tevékenységében történı személyes közremőködés esetén vállalja, hogy a személyes közremőködés ténye a gazdasági társaság létesítı okiratában is rögzítésre kerül, - rendelkezik legalább hat éves üzleti tervvel, - a támogató döntés közlését követı 30 napon belül hatósági szerzıdést köt a munkaügyi központtal, - legkésıbb a hatósági szerzıdés megkötéséig csatolja a vállalkozás alapítására vonatkozó és a tevékenység megkezdéséhez szükséges dokumentumokat (pl. egyéni vállalkozói igazolvány/ igazolás egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésérıl, mezıgazdasági ıstermelıi igazolvány és annak betétlapja, gazdasági társaság esetén társasági szerzıdés és a társaságot bejegyzı cégbírósági végzés/ módosítás, vállalkozói bankszámla/ lakossági folyószámla szerzıdés, szakhatósági engedélyek stb.),

6 vállalja, hogy a hatósági szerzıdésben részletezett idıpontig a beruházást megvalósítja, a költségekkel elszámol, illetve tevékenységét megkezdi, - vállalja, hogy a munkaügyi központ kérésére a pályázat érdemi elbíráláshoz az elıírt kötelezı mellékleteken túl egyéb iratot is (pl. elızetes elvi szakhatósági engedélyek, szándéknyilatkozatok, bérleti elıszerzıdés, adásvételi elıszerzıdés) becsatol. A munkaügyi központ az igényeltnél kisebb összegő támogatást is megítélhet, ezért ilyen esetekre tekintettel a pályázónak benyújtott pályázatában nyilatkoznia kell arra vonatkozóan, hogy amennyiben az általa kért támogatási összegnél alacsonyabb támogatás kerül megállapításra, és nem vállalja a megvalósításhoz szükséges pénzügyi fedezet különbözetének pótlását, vagy üzleti tervének a rendelkezésre álló összegnek figyelembe vételével történı átdolgozását, úgy pályázata elutasításra kerül. A támogatás folyósítása A támogatás a munkaügyi központtal kötött hatósági szerzıdés aláírása után az alábbiak szerint kerül folyósításra: - A támogatás folyósításának feltétele, hogy a hatósági szerzıdés kedvezményezettje felhatalmazást ad a számlavezetı hitelintézetének/ hitelintézeteinek, a hatósági szerzıdésbıl eredı, bármely igazoltan nem teljesített pénzbeli követelés alapján benyújtott beszedési megbízás(ok) teljesítésére (inkasszó nyilatkozat), melyet a támogatott a számlavezetı bank/ bankok által záradékolt Felhatalmazó levél megküldésével igazol. - A támogatás összege a munkaügyi központtal kötött hatósági szerzıdés aláírása után, a bemutatott eredeti bizonylatok (pl. számla, marhalevél stb.), valamint a saját forrás és az ÁFA teljesítését igazoló bizonylatok (készpénzfizetési számla) alapján - a Magyar Államkincstáron keresztül kerül utalásra a támogatott által megjelölt vállalkozói bankszámlájára / lakossági folyószámlájára. (Az ÁFA levonási joggal rendelkezık a 20 %-os saját forráson kívül az eszközbeszerzést terhelı ÁFA összegének megfelelı mértékő elıleg megfizetését igazoló bizonylatot kötelesek bemutatni.) - A támogatás folyósításához a pályázat benyújtását követı naptól a hatósági szerzıdésben az elszámolás határideje napjáig kiállított eredeti bizonylatok fogadhatók el.

7 - 7 - A támogatás visszafizetése A támogatás visszatérítendı összegét legfeljebb 60 hónap alatt, a munkaügyi központ által megállapított egyenlı részletekben kell visszafizetni, a hatósági szerzıdésben meghatározott ütemezés szerint. A pályázat kötelezı mellékletei: - üzleti terv és mellékletei, - saját forrás meglétének igazolása, - köztartozás-mentesség igazolása, - a közpénzekbıl nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló évi CLXXXI. törvény szerint elıírt nyilatkozat (6-7. számú mellékelt), - a 292/2009. (XII.19.) Korm. rendelet mellékleteként meghatározott, a Magyar Államkincstár részére megküldendı, a pályázó által kitöltött Adatlap a támogatási döntésrıl I., - a 292/2009. (XII.19.) Korm. rendeletben elıírt, a pályázó által tett írásos nyilatkozatok, - nyilatkozat arról, hogy esetleges korábbi vállalkozásából eredı fizetési kötelezettsége, köztartozása nincs, vagy azok rendezésére a hitelezıvel megállapodást kötött (ebben az esetben a megállapodás eredeti példánya csatolandó, amit másolás után visszakap a pályázó), - nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy amennyiben az általa kért támogatási összegnél alacsonyabb támogatási összeg kerül megállapításra, úgy vállalja az üzleti tervének átdolgozását, illetve a szükséges pénzügyi fedezet különbözetének pótlását. A pályázat benyújtásának helye, határideje, elbírálása A pályázati felhívásban és a pályázati egységcsomagban foglaltaknak megfelelıen készített pályázatokat 1 db eredeti és 1 db másolati példányban, (valamennyi oldalt aláírva) kötelezı mellékletekkel felszerelve, összefőzve valamint elektronikus formában CD lemezen is- folyamatosan, de legkésıbb szeptember 30-ig lehet benyújtani személyesen, vagy postai úton a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja álláskeresıt nyilvántartó kirendeltségén. Az elbírálás határideje a benyújtást követı 60. nap. A döntésrıl a munkaügyi központ 15 napon belül írásban értesíti a pályázót.

8 Minimálbérnek megfelelı összeg formájában nyújtott támogatás feltételei A pályázaton részt vehet, aki - a pályázat benyújtását közvetlenül megelızıen beleértve a pályázat benyújtásának napját is a munkaügyi központ által legalább három hónapja folyamatosan álláskeresıként nyilvántartott, illetve rehabilitációs járadékban részesül és - önmaga foglalkoztatását kizárólag a.) egyéni vállalkozás keretében, vagy b.) új induló társas vállalkozás keretében, a társaság tevékenységében személyesen közremőködı tagjaként, vagy c.) már mőködı társas vállalkozáshoz való csatlakozással, a társaság tevékenységében személyesen közremőködı tagjaként, vagy d.) a személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII törvény 3. -a 18. pontjában meghatározott mezıgazdasági ıstermelıként vállalja, továbbá - rendelkezik a vállalkozás pénzügyi és piaci megalapozottságát bemutató, alátámasztó üzleti tervvel. A támogatás igénybevételének egyéb feltételei Támogatás nyújtható annak a pályázónak, aki: 1. vállalja önmaga foglalkoztatását, 2. a vállalkozás gyakorlásához szükséges, megfelelı szakképzettséggel rendelkezik, 3. rendelkezik üzleti tervvel, 4. vállalja, hogy a támogatás folyósításának ideje alatt vállalkozói tevékenységét fenntartja. A pályázó ezen idıszak alatt az Flt. 58. (5) bekezdés a) pontjában meghatározott munkaviszonyt nem létesíthet, 5. nyilatkozik arról, hogy tudomásul veszi, hogy a munkaügyi központ a rendelkezésre álló forrást meghaladó támogatási igény beérkezése esetén az igényelttıl alacsonyabb összegő és/vagy rövidebb idıtartamú támogatást is megítélhet, 6. a támogató döntés közlését követı 30 napon belül hatósági szerzıdést köt a munkaügyi központtal, 7. legkésıbb a hatósági szerzıdés megkötéséig csatolja a vállalkozás alapítására vonatkozó és a tevékenység megkezdéséhez szükséges dokumentumokat (pl. egyéni vállalkozói igazolvány/ igazolás az egyéni vállalkozói tevékenység

9 - 9 - megkezdésérıl, mezıgazdasági ıstermelıi igazolvány és annak betétlapja, gazdasági társaság esetén társasági szerzıdés és a társaságot bejegyzı cégbírósági végzés/ módosítás, vállalkozói bankszámla/ lakossági folyószámla szerzıdés, szakhatósági engedélyek, stb.), 8. vállalja, hogy a munkaügyi központ kérésére a pályázat érdemi elbírálásához az elıírt kötelezı mellékleteken túl egyéb iratot is (pl. elızetes elvi szakhatósági engedélyek, szándéknyilatkozatok, bérleti elıszerzıdés, adásvételi elıszerzıdés) becsatol. A támogatás folyósítása: A támogatás a hatósági szerzıdés aláírása után a Magyar Államkincstáron keresztül kerül folyósításra havi rendszerességgel utólag, a tárgyhót követı hónapban, legfeljebb 6 hónap idıtartamban a Támogatott bankszámlájára. A támogatás folyósításának feltétele, hogy a hatósági szerzıdés kedvezményezettje felhatalmazást ad a számlavezetı hitelintézetének/ hitelintézeteinek, a hatósági szerzıdésbıl eredı, bármely igazoltan nem teljesített pénzbeli követelés alapján benyújtott beszedési megbízás(ok) teljesítésére (inkasszó nyilatkozat), melyet a támogatott a számlavezetı bank/ bankok által záradékolt Felhatalmazó levél megküldésével igazol. A támogatás folyósításának kezdı napja: a) a bejelentési kötelezettséggel járó egyéni vállalkozás létrehozása esetén, ha más jogszabály a vállalkozói tevékenység folytatásának feltételeként más okirat kiállítását írja elı, az okirat átvételének napja, b), mezıgazdasági ıstermelıi tevékenység esetén a mezıgazdasági ıstermelıi igazolvány kiállításának napja, c) minden más vállalkozás esetében a vállalkozás cégjegyzékbe történı bejegyzésének, illetve a változás bejegyzésnek a napja. A támogatásban részesülı köteles a vállalkozás, vagy a mezıgazdasági ıstermelıi tevékenység megszőnését öt napon belül a munkaügyi központnak bejelenteni. A támogatás elbírálásánál elınyt élveznek: Azon álláskeresık, akik a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamot végeztek el, és az így megszerzett szakképesítést hasznosítják vállalkozás keretében; A munkaerıpiacon hátrányos helyzetben levı álláskeresık (pályakezdık, 50 év felettiek, megváltozott munkaképességőek, roma származásúak); Tartósan, legalább 12 hónapja nyilvántartott álláskeresık;

10 Azok az álláskeresık, akik hátrányos helyzető térségben valósítják meg vállalkozói tevékenységüket. A kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (XI.17.) Korm. rendelet alapján hátrányos helyzető kistérség Veszprém megyében a sümegi és a devecseri kistérség. Azok a vállalkozások, amelyeknek tervezett telephelye a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból hátrányos, illetve az országos átlagot jelentısen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékérıl szóló 240/2006. (XI.30.) Kormányrendeletben felsorolt településeken található. Adott településen hiányt pótló vállalkozások. A pályázat kötelezı mellékletei: - üzleti terv és mellékletei, - köztartozás-mentesség igazolása, - a közpénzekbıl nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló évi CLXXXI. törvény szerint elıírt nyilatkozat (6-7. számú mellékelt), - a 292/2009. (XII.19.) Korm. rendelet mellékleteként meghatározott, a Magyar Államkincstár részére megküldendı, a pályázó által kitöltött Adatlap a támogatási döntésrıl I., - a 292/2009. (XII.19.) Korm. rendeletben elıírt, a pályázó által tett írásos nyilatkozatok, - nyilatkozat arról, hogy esetleges korábbi vállalkozásából eredı fizetési kötelezettsége, köztartozása nincs, vagy azok rendezésére a hitelezıvel megállapodást kötött (ebben az esetben a megállapodás eredeti példánya csatolandó, amit másolás után visszakap a pályázó). A pályázat benyújtásának helye, határideje, elbírálása A pályázati felhívásban és a pályázati egységcsomagban foglaltaknak megfelelıen elkészített pályázatot 1 eredeti példányban kell benyújtani személyesen vagy postai úton a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja álláskeresıt nyilvántartó kirendeltségére, legkésıbb szeptember 30-ig. A pályázati nyomtatványokat, nyilatkozatokat a szövegdobozok méretének megváltoztatásán kívül nem szabad átformázni, átírni. A nyomtatványok kitölthetık kézzel is. A pályázat elbírálási határideje 30 nap, a döntésrıl a munkaügyi központ 15 napon belül írásban értesíti a pályázót.

11 Mindkét támogatási formára vonatkozó feltételek Nem támogatható az a pályázó: - akinek a pályázata nem felel meg a vonatkozó jogszabályoknak, illetve a pályázati kiírásban megfogalmazott egyéb feltételeknek, vagy - nem a megjelölt adatlapon, nem az elıírt példányban, nem megfelelıen (ideértve a formai és/vagy számszaki hibákat is.), vagy hiányosan nyújtja be pályázatát, vagy - akinek az államháztartás alrendszereivel szemben (akár csak eggyel is, ideértve az elkülönített állami pénzalapokat is) lejárt esedékességő, meg nem fizetett köztartozása van, vagy - aki a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (korábban: Munkaerıpiaci Alapból) kapott támogatásokkal kapcsolatban vállalt kötelezettségeit nem teljesítette, illetve idıarányosan nem teljesíti, vagy - aki olyan gazdasági társaságba kíván belépni, amely társaságnak az államháztartás alrendszereivel szemben (akár csak eggyel is, ideértve az elkülönített állami pénzalapokat is) lejárt esedékességő tartozása van, vagy - aki olyan gazdasági társaságba kíván belépni, amely társaság a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (korábban: Munkaerıpiaci Alapból) kapott támogatásokkal kapcsolatban vállalt kötelezettségeit nem teljesítette, illetve idıarányosan nem teljesíti, vagy - aki olyan gazdasági társaságba kíván belépni, amely társaság csıd-, felszámolásivégelszámolási eljárás, illetve egyéb, a megszüntetésére irányuló eljárás alatt áll, illetve amelynek saját tıkéje elızı évben negatív volt, vagy - aki ugyanannak a vállalkozásnak a tagja lesz, melynél az álláskeresıvé válását, illetve rehabilitációs járadékban részesülı személy esetében a Munkaügyi Központnál történı jelentkezését (327/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 16. (1)) megelızıen a pályázat benyújtása elıtti 24 hónapon belül alkalmazásban állt, vagy annak a vállalkozásnak tagja volt, vagy - aki olyan tevékenységi körrel kíván vállalkozást mőködtetni, amely tevékenységgel a pályázat benyújtását megelızı 24 hónapon belül vállalkozási tevékenységet folytatott, vagy - akit a Knyt. megsértése miatt bármely szerv jogerısen kizárt és a kizárás tényét a honlapon közzétették, a kizárást megállapító jogerıs döntéstıl számított 2 évig, vagy - a támogatási döntés tartalmát érdemben befolyásoló valótlan, hamis vagy megtévesztı adatot szolgáltatott, vagy ilyen nyilatkozatot tett, jogszabályban vagy az államháztartás mőködési rendjérıl szóló 292/2009. (XII.19.) Korm. rendeletben a támogatói okirat kiadásának vagy a támogatási szerzıdés megkötésének feltételeként meghatározott nyilatkozatokat nem teszi meg, a dokumentumokat nem nyújtja be, vagy a megtett nyilatkozatát visszavonja, vagy

12 a évi CLXXXI. törvény közpénzekbıl nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló tv a szerint a) aki a pályázati eljárásban döntés-elıkészítıként közremőködı vagy döntéshozó, b) a kizárt közjogi tisztségviselı, c) az a)-b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója, d) az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában álló gazdasági társaság, e) olyan gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkezı olyan szervezeti egysége, amelyben az a)-c) pont alá tartozó személy vezetı tisztségviselı, az alapítvány kezelı szervének, szervezetének tagja, tisztségviselıje, a társadalmi szervezet, az egyház vagy szakszervezet ügyintézı vagy képviseleti szervének tagja, f) az a társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkezı azon szervezeti egysége, fa) amely a kiírást megelızı öt évben együttmőködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt), fb) amely a kiírást megelızı öt évben párttal közös jelöltet állított országgyőlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson, g) akinek a részvételbıl való kizártságának tényét a 13. alapján a honlapon közzétették. A szerzıdésszegés jogkövetkezményei Ha a támogatott a hatósági szerzıdésben foglaltakat megszegi, nem, vagy csak részben teljesíti, a támogatást a visszakövetelés idıpontjában hatályos, a kötelezettségszegés napjától a visszakövetelésrıl rendelkezı határozat meghozatalának napjáig a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) a (3) bekezdése szerint kiszámított késedelmi pótlékkal növelt összegben kell visszafizetni. Amennyiben a kötelezett visszafizetési kötelezettségének a visszakövetelésrıl rendelkezı határozatban megjelölt határidıig nem tesz eleget, e határidı elmulasztásának napjától a befizetés napjáig a támogatás összegének alapulvételével kiszámított késedelmi pótlékot is köteles fizetni. Ha a támogatott nem tesz eleget a hatósági szerzıdésben rögzített tájékoztatási kötelezettségének, illetve akadályozza az ellenırzést, rendbírsággal sújtható. A mérlegelési jogkörben hozott elutasító döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs,

13 kivéve, ha a döntéshozó a mérlegelési jogkör gyakorlására irányadó jogszabályban meghatározott szabályokat megsértette, vagy a pályázat elutasítására a jogszabályban meghatározott feltételek hiánya miatt került sor. A döntés ellen a közlést követı naptól számított 15 napon belül a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjához (8200 Veszprém, Megyeház tér 3.) címzett, de a pályázatot elbíráló kirendeltségre 2 példányban benyújtott illetékmentes fellebbezéssel lehet élni. A támogatás igénylıje vagy a kedvezményezett a fejezetet irányító szerv vezetıjénél kifogást nyújthat be, ha a pályázati eljárásra, a támogatási igény befogadására, a támogatási döntés meghozatalára, a támogatói okiratok kiadására vagy a támogatási szerzıdések megkötésére, a költségvetésbıl nyújtott támogatás folyósítására, visszakövetelésére vonatkozó eljárás jogszabálysértı. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja fenntartja a jogot a pályázati felhívás módosítására, visszavonására. Amennyiben az önfoglalkoztatás támogatására fordítható pénzügyi keret idıközben kimerül, arról a munkaügyi központ közleményt tesz közzé. A pályázatok elbírálásáról a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Kirendeltség és Szolgáltató Központ vezetıje / Kirendeltségvezetıje mérlegelési jogkörben dönt, s ezt követıen a támogatottal hatósági szerzıdést köt, melyben részletesen rögzítésre kerülnek a támogatással kapcsolatos jogok és kötelezettségek. Az a pályázat, amely nem felel meg a pályázati felhívás feltételeinek, illetve a pályázati egységcsomagban foglaltaknak, határidın túl, vagy hiányosan, illetve a kötelezıen elıírt mellékletek bármelyike nélkül érkezik be, érdemi elbírálás nélkül elutasításra kerül. Hiánypótlást kizárólag a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Kirendeltség és Szolgáltató Központ / Kirendeltség kezdeményezhet. A pályázatot a részletes pályázati egységcsomagban foglaltak szerint kell összeállítani, amely térítésmentesen vehetı át a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja valamennyi Kirendeltségén/ Kirendeltség és Szolgáltató Központjában, illetve letölthetı a Nemzeti Munkaügyi Hivatal ( országos portáljáról. Pályázattal kapcsolatos felvilágosítás kérhetı a munkaügyi központnál, illetve valamennyi kirendeltségén, kirendeltség és szolgáltató központjában. Veszprém, VESZPRÉM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV.

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresık önfoglalkoztatóvá válásának támogatására A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresık vállalkozóvá válását elısegítı támogatására A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. PÁLYÁZATOT HIRDET a Postapartner program keretében vállalkozóvá válást elısegítı támogatások igénybevételére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. PÁLYÁZATOT HIRDET a Postapartner program keretében vállalkozóvá válást elısegítı támogatások igénybevételére Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő. támogatásra. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére. M u n k a ü g y i K ö z p o n t j a PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás pályázati felhívásának szabályairól

TÁJÉKOZTATÓ. az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás pályázati felhívásának szabályairól TÁJÉKOZTATÓ az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás pályázati felhívásának szabályairól A Veszprém Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: kormányhivatal) a vállalkozóvá válás elősegítésére

Részletesebben

Tisztelt Pályázó! A fent említett törvény 14. -ában elıírtaknak megfelelıen a mellékelt nyilatkozat beszerzésérıl gondoskodnunk kell.

Tisztelt Pályázó! A fent említett törvény 14. -ában elıírtaknak megfelelıen a mellékelt nyilatkozat beszerzésérıl gondoskodnunk kell. Tisztelt Pályázó! A KISZOMBORON MŐKÖDİ TÁRSADALMI SZERVEZETEK ÉS ALAPÍTVÁNYOK TÁMOGATÁSÁRA az Ön által benyújtott pályázat a közpénzekbıl nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2008. MÁJUS 20-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2008. MÁJUS 20-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2008. MÁJUS 20-I ÜLÉS 7. sz. napirendi pont Tájékoztató a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ feladatkörét érintı jogszabályváltozásokról Elıadó: dr. Brebán

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET MUNKAÜGYI KÖZPONTJA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET MUNKAÜGYI KÖZPONTJA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Támogatás szakmai iránya. Megvalósítandó cél. Kedvezményezettek

PÁLYÁZAT. Támogatás szakmai iránya. Megvalósítandó cél. Kedvezményezettek PÁLYÁZAT Program neve Támogatás szakmai iránya Megvalósítandó cél Kedvezményezettek Kizáró okok Munkaerő-piaci Alap Álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő tőkejuttatás támogatás igénybevételére A

Részletesebben

1. számú melléklet a helyi önszervezıdı közösségek pénzügyi támogatásának rendjérıl szóló rendelethez PÁLYÁZATI ADATLAP

1. számú melléklet a helyi önszervezıdı közösségek pénzügyi támogatásának rendjérıl szóló rendelethez PÁLYÁZATI ADATLAP 1. számú melléklet PÁLYÁZATI ADATLAP az önszervezıdı közösségek pénzügyi támogatása iránt Az önszervezıdı közösség neve: Az önszervezıdı közösség címe: A szervezet jogállása: A szervezet telefon-, faxszám,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET MUNKAÜGYI KÖZPONTJA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a

Részletesebben

A válság következtében munkahelyüket elvesztı személyek foglalkoztatásának elısegítését célzó támogatás általános szerzıdési feltételei 1

A válság következtében munkahelyüket elvesztı személyek foglalkoztatásának elısegítését célzó támogatás általános szerzıdési feltételei 1 A válság következtében munkahelyüket elvesztı személyek foglalkoztatásának elısegítését célzó támogatás általános szerzıdési feltételei 1 I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések

Részletesebben

Pályázati úton igényelhető tőkejuttatás támogatás

Pályázati úton igényelhető tőkejuttatás támogatás 2017. évre szóló PMKH/1244/2017 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (vissza nem térítendő tőkejuttatás támogatás) Pest Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: PMKH)

Részletesebben

Hatósági szerzıdés. Támogatás mértéke %

Hatósági szerzıdés. Támogatás mértéke % Iktatószám:< ügyirat iktatószáma > Ügyintézı:< ügyintézı neve > telefon:< ügyintézı telefonszáma > Gépi azonosító:< ügyszám > / < ügyiratszám > Tárgy: közfoglalkoztatás támogatás hatósági

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET álláskeresők önfoglalkoztatását elősegítő támogatás igénybevételére A támogatás célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET álláskeresők önfoglalkoztatását elősegítő támogatás igénybevételére A támogatás célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

A KÖZHASZNÚ MUNKAVÉGZÉS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI i

A KÖZHASZNÚ MUNKAVÉGZÉS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI i A KÖZHASZNÚ MUNKAVÉGZÉS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI i I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen: a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Tolna Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk

11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk II. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok 11. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt pályázatok szakmai leírása, azok eredményei és indokolásuk A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Munkaügyi

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban:

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 1.1.2 intézkedése keretében a foglalkoztatás elısegítésérıl

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17.,

Részletesebben

2016. évre szóló TVI/264/2/(2016) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2016. évre szóló TVI/264/2/(2016) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2016. évre szóló TVI/264/2/(2016) PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (vissza nem térítendő tőkejuttatás támogatás) Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

Pályázati őrlap. SICSZB sportkeretre

Pályázati őrlap. SICSZB sportkeretre Pályázati őrlap SICSZB sportkeretre 1. Pályázó(k) neve:........ Lakcíme:............ Telefonszáma:... E-mail címe:..... 2. A pályázat tárgyának rövid ismertetése:.................. 3. A pályázati munka

Részletesebben

Pályázati adatlap. a kispesti sportszervezetek szabadidősport tevékenységének támogatására 2009.

Pályázati adatlap. a kispesti sportszervezetek szabadidősport tevékenységének támogatására 2009. Pályázati adatlap a kispesti sportszervezetek szabadidősport tevékenységének támogatására 2009. 1. A pályázó szervezet neve, székhelyének címe: 2. A pályázó szervezet vezetőjének neve, lakcíme, telefonszáma,

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 19/B

Részletesebben

a helyi közösségek társadalmi életének fellendítésére, a civil szervezetek támogatására az I. pontban megjelölt szervezetek részére.

a helyi közösségek társadalmi életének fellendítésére, a civil szervezetek támogatására az I. pontban megjelölt szervezetek részére. PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE a helyi önszervezıdı közösségek pénzügyi támogatása nyújtásának, a támogatás felhasználása ellenırzésének rendjérıl szóló 7/2013. (III.10.) rendelete (a

Részletesebben

F E L H Í V Á S. elnyerésére a Humán Bizottság 2011. évi bizottsági keretében e célra biztosított összeg erejéig.

F E L H Í V Á S. elnyerésére a Humán Bizottság 2011. évi bizottsági keretében e célra biztosított összeg erejéig. 1 F E L H Í V Á S Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Humán Bizottsága pályázatot hirdet mővészeti tevékenységet folytató, Szekszárdon élı, büntetlen elıélető polgárai számára mővészeti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg?

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg? TÁJÉKOZTATÓ Ahhoz, hogy az álláskeresıt az egyes támogatások megillessék, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen foglalkoztatásához, álláskeresıként történı regisztrálását kell

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (a továbbiakban: munkaügyi központ) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P Siófok Város Önkormányzat által a helyi civil szervezeteknek nyújtható támogatások igénybevételéhez

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P Siófok Város Önkormányzat által a helyi civil szervezeteknek nyújtható támogatások igénybevételéhez P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P Siófok Város Önkormányzat által a helyi civil szervezeteknek nyújtható támogatások igénybevételéhez A beérkezés dátuma: (Pályázatot személyesen leadni a Siófoki Közös Önkormányzati

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nyílt pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17.,

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 46/2011. (X. 14.) önkormányzati rendelete

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 46/2011. (X. 14.) önkormányzati rendelete Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 46/2011. (X. 14.) önkormányzati rendelete a helyi önszervezıdı közösségek pénzügyi támogatásának rendjérıl Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra (NFA-DECFA-VVT-2018.) (1.sz. módosítás) A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 1.1.2 intézkedése keretében, a foglalkoztatás

Részletesebben

Pályázó szervezet neve:

Pályázó szervezet neve: Pályázó szervezet neve: Ellenırzı lap 2012. évi Idısügyi és városrészi közösségi programok keret (a pályázó tölti ki) Kérjük, hogy az alábbi felsorolás alapján ellenırizze, és ebben a sorrendben csatolja

Részletesebben

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3..

1.. 2.. A támogatás kamatmentes kölcsön (a továbbiakban: kölcsön) nyújtásával történhet. 3.. Sajószöged község Önkormányzatának 3/2001.(I.31.) sz. KT. rendelete a lakásépítés és vásárlás helyi pénzügyi támogatási rendszerérıl a módosításokkal egységes szerkezetben A lakáscélú támogatásokról szóló

Részletesebben

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására F E L H Í V Á S Gencsapáti székhelyű civil szervezetek 2015. évi támogatására Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára

Részletesebben

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/A Tel.: 76/508-750 Web: www.eccconsulting.hu Fax: 76/508-751 E-mail: info@eccconsulting.hu

6000 Kecskemét, Kölcsey u. 7/A Tel.: 76/508-750 Web: www.eccconsulting.hu Fax: 76/508-751 E-mail: info@eccconsulting.hu Az Európai Mezıgazdasági Vidékfejlesztési Alapból egyes jogcímek esetében technológiai berendezések korszerősítés céljából történı beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeirıl A támogatás

Részletesebben

2017. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére

2017. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére 2017. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: BFKH) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

Csongrád Megyei Kormányhivatal PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Csongrád Megyei Kormányhivatal PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Csongrád Megyei Kormányhivatal 2016. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A Csongrád Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: Kormányhivatal) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. helyi civil szervezetek támogatására. A pénzügyi támogatás iránti pályázatot a polgármesterhez kell benyújtani.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. helyi civil szervezetek támogatására. A pénzügyi támogatás iránti pályázatot a polgármesterhez kell benyújtani. PÁLYÁZATI KIÍRÁS helyi civil szervezetek támogatására Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló 16/2013. (XI.28) önkormányzati rendeletének 6.

Részletesebben

KISVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA TÁMOP-2.1.3/07/1

KISVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA TÁMOP-2.1.3/07/1 PÁLYÁZAT MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK SZÁMÁRA TÁMOP-2.1.3/07/1 A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK: A program a munkahelyi képzést, a technológiaváltáshoz való alkalmazkodást, a vállalkozói

Részletesebben

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP

Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP Baracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 1/2015. (I.23.) önkormányzati rendelete 1. számú melléklete: PÁLYÁZATI ADATLAP Baracs Község Önkormányzat pályázati alapjából történő pénzbeli támogatás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg?

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg? TÁJÉKOZTATÓ Ahhoz, hogy az álláskeresıt az egyes támogatások megillessék, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen foglalkoztatásához, álláskeresıként történı regisztrálását kell

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1498/ 2007. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. november 29-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1498/ 2007. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. november 29-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1498/ 2007. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. november 29-ei ü l é s é r e Tárgy: Kistelepülések pályázatainak finanszírozását

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2. A pályázaton történı részvétel feltételei:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2. A pályázaton történı részvétel feltételei: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a foglalkoztatás elısegítésérıl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 19/B -a, valamint a foglalkoztatást elısegítı

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-57/2011. Tárgy: Pályázati kiírás a Kiszomboron mőködı társadalmi szervezetek

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete. az elsı lakáshoz jutók támogatásáról

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete. az elsı lakáshoz jutók támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének /2018. (..) Önkormányzati Rendelete az elsı lakáshoz jutók támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5.

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5. PÁLYÁZATI ADATLAP Tata Város Képviselı-testülete által a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és családi gazdaságok számára, a helyi vállalkozások

Részletesebben

Civil szervezetek támogatása Pályázó adatai. Pályázat címe

Civil szervezetek támogatása Pályázó adatai. Pályázat címe Civil szervezetek támogatása 216 Név Adószám Székhely Számlaszám Telefonszám Alapítás Képviselője Pályázó adatai Pályázat címe Megvalósítás ideje Teljes összeg Támogatás összege #HIÁNYZIK Össz pontszám

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZFOGLALKOZTATÁSHOZ NYÚJTHATÓ TÁMOGATÁSOKRÓL szóló 375/2010. (XII. 31.) Kormányrendelet kapcsán

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZFOGLALKOZTATÁSHOZ NYÚJTHATÓ TÁMOGATÁSOKRÓL szóló 375/2010. (XII. 31.) Kormányrendelet kapcsán MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ ZSINATI HIVATALA JOGI OSZTÁLY : 1440 Budapest, Pf.: 5 : 460-0704; Fax: 460-0705; E-mail: zsinat.jog@zsinatiiroda.hu 1146 Budapest, Abonyi u. 21 TÁJÉKOZTATÓ A KÖZFOGLALKOZTATÁSHOZ

Részletesebben

Pályázatok benyújtása: Pályázni a pályáztató által kibocsátott adatlapon július 01. napjáig

Pályázatok benyújtása: Pályázni a pályáztató által kibocsátott adatlapon július 01. napjáig Pályázati útmutató (segédlet a pályázat benyújtásához, információk az elszámolásra vonatkozó szabályokkal kapcsolatban) Civil szakmai programok megvalósítása 2016 A támogatásra fordítható pénzkeret 2016.

Részletesebben

A MUNKAHELYMEGİRZİ BÉRKÖLTSÉG TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI. I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályok különösen:

A MUNKAHELYMEGİRZİ BÉRKÖLTSÉG TÁMOGATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI. I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályok különösen: A munkahelyek megırzéséért elnevezéső, az átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkaadók támogatására irányuló, a munkaadók és az Állami Foglalkoztatási Szolgálat együttmőködésében megvalósuló központi munkaerı-piaci

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S. országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/2 nemzeti parkok számára

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S. országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/2 nemzeti parkok számára P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/2 nemzeti parkok számára A Nemzetgazdasági Minisztérium m e g h í v á s o s p á l y á z a t o t h i r d e t regisztrált

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. I. A pályázat célja

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. I. A pályázat célja PÁLYÁZATI KIÍRÁS Az Emberi Erıforrások Minisztériuma pályázati felhívása nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, mővészeti, hagyományırzı és olvasó táborok megvalósításának 2013. évi

Részletesebben

Tisztelt Pályázó! A fent említett törvény 14. -ában előírtaknak megfelelően a mellékelt nyilatkozat beszerzéséről gondoskodnunk kell.

Tisztelt Pályázó! A fent említett törvény 14. -ában előírtaknak megfelelően a mellékelt nyilatkozat beszerzéséről gondoskodnunk kell. Tisztelt Pályázó! A KISZOMBORON MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA az Ön által benyújtott pályázat a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény hatálya alá tartozik,

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására. Civil Szervezetek Pályázati Alapja

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására. Civil Szervezetek Pályázati Alapja P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 2016/II Civil Szervezetek Pályázati Alapja 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai

Részletesebben

TERVEZET. Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására

TERVEZET. Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására TERVEZET Kisújszállás Város Önkormányzatának pályázati felhívása nyári táborok évi támogatására Kisújszállás Város Önkormányzata önkormányzati rendelete alapján pályázatot ír ki a nyári táborok.. évi támogatására.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. megnevezése:.. címe (irányító száma):. telefon/fax száma:... postacíme: adószáma: társadalombiztosítási törzsszáma:...

PÁLYÁZATI ADATLAP. megnevezése:.. címe (irányító száma):. telefon/fax száma:... postacíme: adószáma: társadalombiztosítási törzsszáma:... Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének Gazdasági Bizottsága PÁLYÁZATI ADATLAP a helyi foglalkoztatottság növekedésének elősegítését, valamint a meglévő foglalkoztatotti létszám megtartását, ezáltal

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek önkormányzati támogatásának elosztásáról

TÁJÉKOZTATÓ. a kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek önkormányzati támogatásának elosztásáról a 83/2014. (III.27.) számú Képviselő-testületi határozat 2. számú melléklete TÁJÉKOZTATÓ a kulturális tevékenységet végző társadalmi szervezetek önkormányzati támogatásának elosztásáról 1. A társadalmi

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2014. (V. 30.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásáról

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2014. (V. 30.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2014. (V. 30.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásáról Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Pályázati feltételek:

Pályázati feltételek: Kistelek Város Önkormányzat 22/2014. (XII.17.) önkormányzati rendelete alapján pályázatot hirdet városi székhelyű és a városban tevékenykedő társadalmi szervezetek számára elnyerhető, vissza nem térítendő

Részletesebben

Pályázati útmutató (segédlet a pályázat benyújtásához, információk az elszámolásra vonatkozó szabályokkal kapcsolatban) Füzesabonyért 2016

Pályázati útmutató (segédlet a pályázat benyújtásához, információk az elszámolásra vonatkozó szabályokkal kapcsolatban) Füzesabonyért 2016 Pályázati útmutató (segédlet a pályázat benyújtásához, információk az elszámolásra vonatkozó szabályokkal kapcsolatban) Füzesabonyért 2016 A támogatásra fordítható pénzkeret 2016. évben: 600.000,- A pályázat

Részletesebben

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Több mint lehetıség START

Több mint lehetıség START Több mint lehetıség START Napra kész információk a START, START PLUSZ és START EXTRA kártyákról FONTOS! A kártyákat közvetlenül a munkába állás idıpontja elıtt célszerő igényelni START kártya Az a személy,

Részletesebben

I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen:

I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen: HOSSZABB IDİTARTAMÚ KÖZFOGLALKOZTATÁS TÁMOGATÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI 6. melléklet I. A támogatás nyújtásának alapjául szolgáló jogszabályi rendelkezések különösen: A közfoglalkoztatáshoz

Részletesebben

Nyilatkozat önkormányzati támogatáshoz. Alulírott... (név, tisztség) mint a...

Nyilatkozat önkormányzati támogatáshoz. Alulírott... (név, tisztség) mint a... 1. függelék az 1/2015.(I.27.) önkormányzati rendelethez Nyilatkozat önkormányzati támogatáshoz Alulírott... (név, tisztség) mint a.... (szervezet neve, címe) képviselője, Bátaszék Város Képviselőtestületéhez

Részletesebben

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015. évi konferencia- és kiadvány-támogatására 1. A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel összefüggı 2013. január 1-jétıl hatályos szabályokról

Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel összefüggı 2013. január 1-jétıl hatályos szabályokról Tájékoztató a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel összefüggı 2013. január 1-jétıl hatályos szabályokról A szakképzési hozzájárulás megállapításával és a fizetési kötelezettség teljesítésével

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tájékoztató az Általános Szerzıdési Feltételek 2011. február 15-i változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerzıdés részét képezı Általános Szerzıdési Feltételeink

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. A PÁLYÁZÓ SZERVEZET KÉPVISELŐJÉNEK Neve: Postacíme: Telefonszáma: Fax-száma

PÁLYÁZATI ADATLAP. A PÁLYÁZÓ SZERVEZET KÉPVISELŐJÉNEK Neve: Postacíme: Telefonszáma: Fax-száma PÁLYÁZATI ADATLAP AZ ÖNSZERVEZŐDŐ KÖZÖSSÉG Neve: Címe: A szervezet telefon-, faxszáma, e-mail címe, A szervezet formája: Egyesület, alapítvány, egyházi szervezet, közhasznú szervezet, egyéb (éspedig).

Részletesebben

Pályázati adatlap Nagycsaládosok és egyszülős családok üdülésének támogatására vonatkozó pályázati felhíváshoz

Pályázati adatlap Nagycsaládosok és egyszülős családok üdülésének támogatására vonatkozó pályázati felhíváshoz Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltató Iroda 1076 Budapest, Garay utca 5. Pályázati adatlap 2018 Nagycsaládosok és egyszülős családok üdülésének támogatására

Részletesebben

4. A támogatási idıszak, a támogatás formája és mértéke vissza nem térítendı támogatás 5. Támogatható kiadások

4. A támogatási idıszak, a támogatás formája és mértéke vissza nem térítendı támogatás 5. Támogatható kiadások Pályázati kiírás Gyomaendrıd Város Önkormányzatának Képviselı-testülete nyílt pályázatot hirdet a gyomaendrıdi sport szervezeteknek, a 2012. évi Sport Alapból elnyerhetı támogatásra Gyomaendrıd Város Önkormányzatának

Részletesebben

A vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatása KÓDSZÁM: KKC-2008-A

A vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatása KÓDSZÁM: KKC-2008-A A vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatása KÓDSZÁM: KKC-2008-A 1) A támogatás célja a vállalkozói és/vagy a pénzügyi kultúra erısítése a vállalkozói ismeretek bıvítése Pályázható részcélok: A) A

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI KIÍRÁS A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Biatorbágy Város Képviselő-testülete anyagilag is támogatni kívánja a település területén működő társadalmi szervezeteket, hogy

Részletesebben

A GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL VERSENYKULTÚRA KÖZPONTJÁNAK GVH VKK/3/2009. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL VERSENYKULTÚRA KÖZPONTJÁNAK GVH VKK/3/2009. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A GAZDASÁGI VERSENYHIVATAL VERSENYKULTÚRA KÖZPONTJÁNAK GVH VKK/3/2009. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Nyílt pályázat versenyjogi és versenypolitikai, illetve piacelméleti, valamint a fogyasztói döntéshozatallal

Részletesebben

Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE. A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról

Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE. A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról Kislıd község Önkormányzat KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 21/2004. (IX. 27.) Önk. számú RENDELETE A lakáshoz jutás önkormányzati támogatásáról Kislıd község Önkormányzat Képviselı- testülete 21/2004. (IX. 27.)

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete KISTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 38/2006. (XII.20.) RENDELETE AZ EGYESÜLETEKNEK, TÁRSADALMI SZERVEZETEKNEK, ALAPÍTVÁNYOKNAK ÁTADOTT PÉNZESZKÖZÖKRŐL Kistelek Város Képviselő-testülete

Részletesebben

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással):

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással): TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM MUNKAHELYMEGİRZİ TÁMOGATÁS MUNKAIDİ-CSÖKKENTÉSSEL ÉS KÉPZÉSSEL KOMBINÁLVA MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI RÉSZÉRE TÁMOP-2.3.3/09/01/A TÁMOP-2.3.3/09/02/A A pályázat

Részletesebben

CSORNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

CSORNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA CSORNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9300 Csorna, Szent István tér 22. Győr-Moson-Sopron megye 96/590-112, Fax: 96/261-680, E-mail: csorna@csorna.hu CSORNA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA CIVIL ALAP 2019.

Részletesebben

K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 60/2013. (03.27.) Öh. sz.

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE: PÁLYÁZÓ SZÉKHELYE: LEVELEZÉSI CÍME: KÉPVISELŐJE : telefon: Email: PÁLYÁZÓ BANKSZÁMLASZÁMA:

PÁLYÁZATI ADATLAP. PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE: PÁLYÁZÓ SZÉKHELYE: LEVELEZÉSI CÍME: KÉPVISELŐJE : telefon: Email: PÁLYÁZÓ BANKSZÁMLASZÁMA: PÁLYÁZATI ADATLAP I. PÁLYÁZÓ ÁLTALÁNOS ADATAI: PÁLYÁZÓ MEGNEVEZÉSE: PÁLYÁZÓ SZÉKHELYE: LEVELEZÉSI CÍME: KÉPVISELŐJE : telefon: Email: PÁLYÁZÓ BANKSZÁMLASZÁMA: II. A PÁLYÁZÓ BEMUTATÁSA 1. Pályázó működésének,

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S 5. sz. melléklet P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatására A megyei (fővárosi) kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szervei (a továbbiakban: megyei munkaügyi

Részletesebben

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi egyesületek, non-profit szervezetek önkormányzati pénzügyi támogatásának feltételeiről és szabályairól szóló 9/2012.(VI.18.), 5/2013.(IV.05.)

Részletesebben

2015. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére

2015. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére 2015. évre szóló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS és TÁJÉKOZTATÁS vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) elnyerésére A Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: BFKH) a foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. május 8. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP. Medgyesbodzás Község Önkormányzata civil pályázati keretéből történő pénzbeli támogatás igényléséhez 20.

PÁLYÁZATI ADATLAP. Medgyesbodzás Község Önkormányzata civil pályázati keretéből történő pénzbeli támogatás igényléséhez 20. 1. számú melléklet 6/2015.( III.11) önkormányzati rendelethez PÁLYÁZATI ADATLAP Medgyesbodzás Község Önkormányzata civil pályázati keretéből történő pénzbeli támogatás igényléséhez 20. ÉVRE VONATKOZÓAN

Részletesebben