HÁZIREND. Magyar-Szlovák Két Tanítási Nyelvű Nemzetiségi Általános Iskola és Kollégium 3980 Sátoraljaújhely, Balassi Bálint u. 4. OM azonosító:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÁZIREND. Magyar-Szlovák Két Tanítási Nyelvű Nemzetiségi Általános Iskola és Kollégium 3980 Sátoraljaújhely, Balassi Bálint u. 4. OM azonosító:"

Átírás

1 Magyar-Szlovák Két Tanítási Nyelvű Nemzetiségi Általános Iskola és Kollégium 3980 Sátoraljaújhely, Balassi Bálint u. 4. OM azonosító: HÁZIREND március 27.

2 BEVEZETŐ 1. Házirendünket a Nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 25.. bekezdései írják elő. Az ott részletezett köznevelési intézmények működésének rendjével összhangban alkottuk meg házirendünket, melyben szabályoztuk az intézményünk életével kapcsolatos kérdéseket. 2. Házirendünk célja: a szabályok létrehozásával a tanulóink mindenek felett álló érdekeit szolgálni. 3. Házirendünk előírásai vonatkoznak: - intézményünk tanulóira - az intézményük pedagógusaira és technikai dolgozóira - a tanulóink szüleire (törvényes képviselőire) 4. A Házirendünk előírásai minden olyan esetre vonatkoznak, amikor a tanulóink az intézményünk felügyelete alatt állnak. 5. Házirendünk és Szervezeti és Működési Szabályzatunk betartása minden tanulónk kötelessége (Nemzeti Köznevelésről szóló törvény 46. (1) bekezdés h.) pontja) 6. Az új tanév elején minden tanulónk kézhez kapja iskolánk érvényes Házirendjét, illetve beiratkozáskor a tanulók szülei is megkapják. 7. Intézményünk Házirendje megtalálható a folyosó portáján, valamint minden osztályteremben kifüggesztve, s olvasható az iskolánk könyvtárában is. I. ISKOLÁNK MUNKARENDJE HELYISÉG- ÉS ESZKÖZHASZNÁLAT INTÉZMÉNYÜNKBEN ÓVÓ-VÉDŐ INTÉZKEDÉSEK SZABÁLYZÁSA 1. Iskolánk munkarendje 1.1. Intézményünk reggel tól ig van nyitva. A tanítás órakor kezdődik. Ha tanuló vagy, iskolába érkezésed ideje: Negyed órád van felkészülni a tanítási órára. Ezt az időt töltsd ismétléssel, felszerelésed előkészítésével. Ekkor igénybe veheted a reggeli ügyeletet. Az ügyeletes nevelők 7 30 órára érkeznek. Az ügyeletet naponta három pedagógus látja el. Tanítási óráink 45 percesek. A szünetek 10 percesek, kivéve a nagyszünetet, amely 15 perces, és az 5. óra utánit, amely 5 perces. A két 45 perces egyéb foglalkozás közötti szünet 15 perces ( ig). Rendkívüli alkalmakkor rövidített munkarendben dolgozunk.

3 1.2. Az osztályotokon belüli rendért elsősorban a hetesek a felelősek. Ha hetes vagy a te feladatod, hogy ellenőrizd a váltópapucs átvételét, mely mindig kötelező, az óra elején jelented a hiányzókat a tanárodnak, ellásd az osztályfőnököd, társaid által rád bízott feladatokat, jelentsd az irodán, ha 5 perccel a becsöngetés után nem érkezett tanár a tanórára letöröld a szünetekben a táblát, gondoskodj krétáról, szellőztess, tarts rendet első óra után lejelentsd a hiányzókat az étkezési létszám miatt 1.3. Ha a tanórai foglalkozás kezdetére nem érkezel meg, a késésedet igazolni kell. A három nem igazolt késés után - melyet naplóba az órát tartó tanárod K betűvel jegyez - egy igazolatlan órát könyvel el az osztályfőnököd A 3. óra utáni nagyszünetben történik a tízórai elfogyasztása. Az alsósok felelősei áthozzák a konyháról a tízórait, s a tanteremben ülve, szalvéta fölött fogyasztják el azt tiszta kézzel A felsős tanulók átvonulnak az ebédlőbe, s ott tanári felügyelet mellett fogyasztják el a tízórait, ülve, ügyelve arra, hogy az étkezés után az ebédlőt rendben hagyják A tanítási órák kezdetén a pedagógust az osztályteremben állva várjátok, fogadjátok, és magyar órát kivéve, szlovákul köszöntitek. A tanítási órákon mindnyájan kötelesek vagytok odafigyelni, tudásotok legjavát adni. A tanuló rendbontást nem eszközölhet az órán. Vedd figyelembe, hogy a tanítási órán, foglalkozásokon társaidnak is joga, hogy nyugodt körülmények között tanulhassanak, munkájukban te sem zavarhatod őket! A sorozatos, órát zavaró magatartás, büntetést vonhat maga után, melynek kiszabása az órát vezető pedagógus feladata. Köteles vagy a tanítási órákon a teljes felszereléseddel megjelenni. Bármilyen felszerelésed hiányában az óra elején jelentkezned kell a tanárnál Minden héten a hétfői napokon történik a heti hirdetés, az 1. óra utáni szünetben. Ez elsősorban az információk átadását, események értékelését szolgálja. Jelenj meg pontosan és viselkedj fegyelmezetten! 1.7. A tanítási órák után rendben kell elhagynotok a tantermet. Az ügyeletes nevelők felügyeletével mennek ebédelni. A 9. órát követően a kollégisták a kollégiumban folytatják a napi foglalkozásokat.

4 1.8. Ha délutáni foglalkozások felmentése alól szüleid minden év szeptember első hetében kérnek írásos felmentést az osztályfőnöködnél. Indokoltságának függvényében az igazgató hoz döntést a felmentésről. A délutáni foglalkozások 16 óráig tartanak. Ha neked egy-egy alkalommal előbb el kell menned, szüleid írásbeli kérelmét az délutános nevelő mérlegeli. Az iskolai étkezések (reggeli, ebéd, uzsonna) és az ebédlő használatának rendje: Étkezési igényedet az osztályfőnököd által kiadott nyomtatványon adhatod le. Az étkezést teljes vagy kedvezményes (50%) térítési díj ellenében veheted igénybe. Az 1-8. osztályos tanulók közül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára ingyenes étkezést biztosítunk. Az erről szóló igazolást az iskola Gyermek- és ifjúságvédelmi felelőséhez kell eljuttatni. A térítési díj befizetése minden hónap 15-ig teheti meg a szülőd az iskola pénztárában, túlfizetésed esetén a következő hónapban levonásra kerül. Ezzel kapcsolatos problémáiddal az iskola Gyermek- és ifjúságvédelmi felelőséhez fordulhatsz a megjelölt fogadó óráin. Amennyiben a térítési díjat nem fizetik be szüleid felszólítást kapnak. A befizetés határidejétől való eltérésre engedélyt csak nagyon indokolt esetben az igazgató adhat írásbeli kérelem alapján. Ha étkezel a napközis osztálytársaiddal együtt ebédelhetsz, ahol nevelőd felügyel rátok. Ez alatt betartod az étkezés alapvető higiénés,- és illemszabályait. Az ebédlőben csak akkor tartózkodj, ha ott étkezel Ebéd után zajlanak a különböző tanításon kívüli programok, szakkörök, hitoktatás, könyvtári órák, a meghatározott napokon és időpontokban Az udvar bármely részén csak tanári engedéllyel és felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatsz, délelőtt és délután egyaránt Az iskolai foglalkozásokról csak szüleid írásbeli, személyes vagy telefonos kikérése alapján hagyhatod el az iskola épületét A tanítási órák után akkor lehetsz bent az iskola épületében, ha iskolai szervezésű programon, vagy annak előkészítésében veszel részt a könyvtárban van dolgod valamely diákkör foglalkozásán veszel részt szakköri, sportköri foglalkozásokon veszel részt, napközis vagy tanítód, osztályfőnököd engedélyezte, hogy bent legyél Az iskolai rendezvényeken is tanítód útmutatása szerint viselkedj. Magatartásoddal segítsd a rendezvény sikerét, aktívan vegyél részt a rendezvények előkészítésében.

5 1.14. Az iskolán kívüli programokon a csoportot csak a felügyelő pedagógus engedélyével hagyhatod el. Az iskolai foglalkozásokról való távolmaradásodat a szüleidnek vagy orvosnak kell igazolnia az iskolai SZMSZ-ben leírtak szerint Az iskolánk a szüleiddel írásban, a tájékoztató füzeten keresztül tartja a kapcsolatot. Ezért a tájékozató (ellenőrző) füzetet minden nap magaddal kell hoznod, az oda beírt bejegyzéseket szüleidnek, tanáraidnak be kell mutatnod! Szüleid az üzeneteket, értékelésedet erősítsék meg aláírásukkal Mulasztásaid igazolásának módja Szüleid hiányzásod esetén írásban igazolhatnak, amennyiben hiányzásodat előre jelezték. Ezen túlmenő hiányzás igazolása csak a kezelőorvos által adott eredeti igazolás vagy hivatalos dokumentum eredeti példányának bemutatásával történhet. Az eredeti dokumentumot az iskola megőrzi, azt a tanuló nem kapja vissza. Az igazolást a hiányzás utáni első munkanapon, de legkésőbb az azt követő ötödik munkanapon be kell mutatnod az osztályfőnöködnek, aki a naplóban a hiányzásokat adminisztrálja. Az igazolás bemutatásának elmulasztása esetén az elmulasztott órák igazolatlan óráknak minősülnek, függetlenül attól, hogy később az igazolást bemutattad-e vagy sem. 2. Helyiség- és eszközhasználat intézményünkben 2.1. Kötelességed, hogy az iskola épületének berendezési tárgyait, felszereléseit, eszközeit, az intézménytől kapott tankönyveket rendeltetésszerűen használd. Ha kárt okozol, szüleidnek kártérítést kell fizetniük Ügyelj az épület tisztaságára, a hulladékot a hulladékgyűjtőbe tedd! Padodban, szekrényedben magad tarts rendet tanítód útmutatása szerint Az iskolai munkádhoz nem tartozó, saját felelősségedre behozott tárgyakat, eszközöket az iskolában nem használhatod, az azokban bekövetkezett kárért az iskola nem felel. A tantermekben, tanítási órák, illetve egyéb foglalkozások alatt tilos a mobiltelefonok használata. Azokat a tanítási óra elején a tanári asztalra vagy köteles kirakni Ha a tantermet elhagyjátok, zárjátok be azt, legyen az osztályotoknak kulcs felelőse Testnevelés órán, sportfoglalkozások alkalmával értékeidet ne hagyd az öltözőben, add át megőrzésre a tanárodnak.

6 3. Óvó-védő intézkedések szabályozása 3.1. Ha balesetet, vagy bármilyen rendkívüli eseményt észlelsz haladéktalanul szólnod kell a leggyorsabban elérhető pedagógusnak Osztályfőnököd minden új tanév első tanítási napján tájékoztat azokról a baleset- és tűzvédelmi szabályokról, melyeket saját és társaid testi épségének védelmében köteles vagy megtartani: Tűzveszélyes, tüzet okozó anyagot (gyufa, öngyújtó, petárda, stb.) az iskolába hoznod, illetve az iskola által szervezett iskolán kívüli programokra elvinned tilos! Sérülést okozó, veszélyes tárgyakat az iskolába hoznod, illetve az iskola által szervezett iskolán kívüli programokra elvinned tilos! Az udvaron köveket, gesztenyét, gallyakat dobálnod, az épület ablakain bármilyen tárgyat kidobnod tilos! Az udvari játékokat csak nevelőd felügyelete mellet használhatod. Tilos az iskola épületeinek tetőjére mászni, labdázni az autóparkolóban. Az iskola területén valamint az iskola által szervezett iskolán kívüli programokon alkoholt, drogot fogyasztanod, cigarettáznod tilos! II. TANULÓINK JOGAI 1. Ha jogaid gyakorlásában sérelem ér, elsősorban az osztályfőnöködhöz, másodsorban a diákönkormányzatot segítő nevelőhöz vagy ifjúságvédelmi felelőshöz, harmadsorban az iskola igazgatójához fordulhatsz. 2. Jogod, hogy választó és választható légy a diákérdekeket képviselő szervezetekbe. 3. Nem érhet hátrány a lelkiismereti meggyőződésed, véleményed, nemzeti- és etnikai hovatartozásod, kifejtett nézeted miatt. Ha úgy érzed, hogy e jogodban megsértettek, segítségért fordulhatsz az iskola igazgatójához. 4. Jogod, hogy ellened kollektív büntetést ne alkalmazzanak. 5. Tanulói jogod, hogy a tanulmányi munkádhoz a tanítási órán kívül is segítséget kaphatsz (korrepetálás, szakkör, stb.) 6. Jogod, hogy részt vehetsz az iskolánk kulturális életében, tanulmányi versenyeken, pályázatokon. Az évi szokásos versenyek időpontját az iskolai helyi programterv tartalmazza. 7. Tiszteletben kell, hogy tartsák a levelezéshez való jogodat. Névre szóló és az iskolába érkező postai küldeményeidet az iskola titkárságán veheted át.

7 8. Kérheted érdemjegyeidnek felülvizsgálatát abban az esetben, ha azt törvénysértő módon vagy nem az iskola pedagógiai programjában lefektetett tárgyi törzsanyag és osztályozási elvek alapján állapították meg. Ilyen irányú kérvényedet írásban az iskola igazgatójához kell benyújtanod. 9. Jogod, hogy igénybe veheted az iskolánk könyvtárát, számítógépes termét, nyelvi laboratóriumát, az iskola sportfelszereléseit és létesítményeit. Nyitva tartási idejük, használatuk szabályai a termek ajtajára van kifüggesztve. 10. Kiemelkedő tanulmányi munkádért, közösségi tevékenységedért dicséretben, jutalomban részesülhetsz. A jutalmak oda ítéléséről az iskola igazgatója, a nevelőtestület, az osztályfőnök és a diákönkormányzat dönthet. 11. Jogod, hogy hit- és vallásoktatásban részesülj, melyet az iskolánk tanórán kívüli foglalkozás keretében a Szülői Szervezet egyetértésével biztosít. Ilyen irányú igényed a tanév elején kell jelezni az osztályfőnöködnél. 12. Kérdéseiddel, javaslataiddal, véleményeddel fordulhatsz az iskola vezetőségéhez, a diákönkormányzathoz, a szülői szervezethez. Javaslataidra 30 napon belül érdemi választ kell kapnod az illetékes személytől, szervtől. 13. Jogod, hogy adataidat az iskola biztonságos körülmények között kezelje, tárolja. 14. A témazáró dolgozat idejét, témáját a témazáró dolgozat írását megelőző órán jogod van megismerni. A dolgozat írásának tervét a szaktanár a naplóba ceruzával beírja, hogy ugyanabban az osztályban ezen a napon ne kerüljön sor kettőnél több témazáró dolgozat íratására a Pedagógiai Programban foglaltak alapján. 15. Tanulói jogod, hogy dolgozataid, az azokra kapott érdemjegyet a következő tanórán, de legkésőbb 10 munkanapon belül megtudd, illetve munkád megnézhesd. A szülő joga, hogy a témazáró dolgozatot a szaktanár fogadóóráján megtekinthesse. 16. Jogod, hogy szlovák nemzetiségi hovatartozásodnak megfelelő oktatásban részesülj. 17. Ha szüleid kérik, igénybe veheted az iskolai délutáni foglalkozásokat. A délutáni foglalkozások rendjét a mellékletben megtalálhatod. 18. Ha valamelyik tantárgyat csoportbontásban tanítunk, megválaszthatod, hogy melyik csoportban szeretnéd az adott tantárgyat tanulni. Ha szaktanárod nem ért egyet a választásoddal, a kérésed a szüleid és a te meghallgatásod után az osztályodban tanítók és az iskola vezetősége együtt döntik el. 19. A választható tantárgyak lehetőségéről minden év április 15-ig az iskola tájékoztat téged azokról a tantárgyakról, amelyekből tantárgyat választhatsz. A választható (nem kötelező) tantárgyadat szülői aláírással május 20-ig kell leadnod az osztályfőnöködnek.

8 Ha módosítani szeretnél ezt írásban kell kérned az igazgatótól és ő dönt a módosítás lehetőségéről június 15-ig. A választott órák látogatása kötelező. 20. Az iskola megszervezi azokat a szakköröket, tanfolyamokat, sportköri foglalkozásokat, amelyeken legalább hét tanuló részt vesz, és amelyek megtartásához szükséges feltételeket az iskola biztosítani tudja. Minden év május 31-ig javaslatot tehetsz az iskolai sportkör szakmai programjára. 21. Diákönkormányzat létrehozását kezdeményezheted, ha annak céljai, működése nem ellentétes az iskola pedagógiai programjában leírt alapelvekkel. A diákönkormányzat létrehozásáról az iskola igazgatóját tájékoztatni kell. 22. Részt vehetsz az intézmény által megszervezett hitoktatásban. A hittanórák időpontját, helyiségeit a folyosói hirdetőtáblán találod meg. 23. Iskolánk 1. évfolyamára beiratkozóknak nyilatkozniuk kell arról, hogy erkölcstan, ill. hit- és erkölcstan oktatásban szeretnék-e részesülni. A 4. évfolyamon, ill. felmenő rendszerben a többi évfolyamon a nyilatkozat tételi határidő május Családotok anyagi helyzetétől függően kedvezményes étkezésben, és ingyenes vagy kedvezményes tankönyvellátásban részesülhetsz. Az iskola ingyenesen bocsátja rendelkezésedre az iskolai könyvtárban lévő tankönyveket kölcsönzésre, amelyek a mindennapos felkészülésedhez nyújt segítséget, ha tartósan beteg, sajátos nevelési igényű, 3 vagy több gyermekes családban élsz, vagy rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülsz. Jogosultságodról minden év június 15-ig, de legkésőbb november 15-ig kell nyilatkozatot tenniük szüleidnek az iskola által kiadott igénylőlapon. Ha ezeknek nem felelsz meg, akkor a nem alanyi jogon járó kedvezményekből egyenlő arányban részesülsz. További felvilágosítást az iskola Gyermek- és ifjúságvédelmi felelősétől kaphatnak szüleid. 25. Véleményt nyilváníthatsz a DÖK-ön keresztül az intézményi étkezési étlapjával kapcsolatban. 26. Jogaid gyakorlásához szükséges információkat az osztályfőnöködtől, a szüleidtől, iskolagyűlésen diákönkormányzaton keresztül a diákönkormányzat faliújságján keresztül kaphatod meg.

9 27. Véleményt nyilváníthatsz az iskola életével kapcsolatos bármely kérdésben osztályfőnöki órán az osztályképviselőn keresztül a diáktanácsban diákközgyűlésen 28. Kérdést intézhet az intézmény igazgatójához a fogadóóráján az Szülői Szervezet vezetőségéhez bármikor, amikor az ülésezik. 29. Tanulmányaidat, személyedet érintő kérdésekről bármikor tájékoztatást kaphatsz az osztályfőnöködtől, szaktanáraidtól. III. TANULÓINK KÖTELESSÉGEI 1. Kötelességed, hogy a pedagógiai programban foglalt tanulmányi kötelezettségeidnek eleged tegyél, készülj fel a tanórákra, készítsd el a házi feladataidat. 2. Kötelességed, hogy fegyelmezett magatartású légy, tartsd be a Házirend előírásait és a létesítményekre vonatkozó különleges szabályokat. 3. Kötelességed, hogy az iskola vezetőinek, tanáraidnak, az iskola alkalmazottainak, tanulótársaidnak emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsd. 4. Kötelességed, hogy az intézmény vezetőinek, tanárainak utasításait teljesítsd. 5. Köteles vagy megtéríteni az iskola termeiben, berendezésiben, létesítményeiben okozott károkat. IV. TANULÓINK JUTALMAZÁSÁNAK MÓDJAI ÉS FEGYELMEZŐ INTÉZKEDÉSEKNEK FORMÁI 1. A tanulók jutalmazásának elvei és formái Túl azon a jutalmazási formákon, amelyek jogszabály szerint kötelezően járnak, vagy szociális helyzet alapján adható juttatások, az intézmény a következő elismeréseket, írásos dicséretek formájában állapíthatja meg: Osztályfőnöki dicséret elismerése méltó tevékenységért adható Igazgatói dicséret kimagasló teljesítményért részesülhet a tanuló Oklevél jeles tanulmányi, magatartási és közösségi munkáért Oklevél és könyvjutalom kiváló tanulmányi eredményért Oklevél és nagyobb értékű tárgyjutalomban Az iskola kiváló tanulója kitüntetésben a tanulmányai alatt mindvég kitűnő teljesítményű diák részesül

10 Tantárgyi dicséret az adott szakterületen kimagasló eredményt nyújtó tanulónak Szaktanári és nevelőtanári dicséret az adott tantárgyból városi, megyei, országos szinten való eredményes szereplésért Az egész évben kiemelkedő munkát végzett tanulóink tantárgyi, szorgalmi és magatartási dicséretét a bizonyítványba kell bevezetni. Ezen tanulóink a tanév végén könyvvel, oklevéllel jutalmazhatók. A jutalmak odaítélését - a pedagógusok és az osztályközösség meghallgatása után - a nevelőtestület dönti el. Azt a tanítványunkat, aki tanulmányi munkáját képességeihez mérten kiemelkedően végzi, aki kitartó szorgalmat vagy példamutató közösségi magatartást tanúsít, hozzájárul az iskola jó hírnevének megőrzéséhez és növeléséhez, az iskola dicséretben részesíti, illetve jutalmazza. A jutalmat a tanévzáró ünnepélyen az iskola közössége előtt nyilvánosan veheti át a tanuló. A jutalmazásokat az intézmény faliújságán ki kell hirdetni. Csoportos jutalmazási formák az iskolában: Jutalomkirándulás Kulturális hozzájárulás színház, mozi vagy kiállítás látogatás Hozzájárulás táborokon való részvételhez 2. Fegyelmező intézkedések formái és alkalmazásának elvei A fegyelmező intézkedés csak a tanuló enyhébb kötelezettség szegése esetén alkalmazható. Tilos bármilyen hátrányos megkülönböztetés fajhoz, nemhez, nemzetivagy etnikai csoporthoz való tartozás, lelkiismereti, vallási vagy politikai meggyőződés, származás vagy vagyoni helyzet alapján kezdeményezni. A tanulóink személyiségét, emberi méltóságát és jogait tiszteletben kell tartani még fegyelmezési eljárásban is. A tanuló az intézményben nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak. Fegyelmezési intézkedés történhet írásban: - szaktanári napközi vezetői osztályfőnöki igazgatói nevelőtestületi. Osztályfőnöki illetve szaktanári figyelmeztetésben a házirend előírásait megszegő tanuló részesül, valamint rendszeres magatartási probléma esetén Osztályfőnöki intő a házirend szabályait sorozatosan megszegő tanuló büntetése Igazgatói intő a súlyos vétséget elkövető tanulónak jár

11 Kiemelkedően súlyos valamint kötelességek rendszeres és tudatos megszegése esetén: az Oktatási Törvényben előírtaknak megfelelően fegyelmi tárgyalás lefolytatását követően a fogadó iskola igazgatójával történt előzetes egyeztetés esetén a tantestületi döntéssel más iskolába áthelyezhető a tanuló A fegyelmi tárgyalások lefolytatása esetén gondoskodni kell a következőkről: - a kiskorú tanulót szülője, törvényes képviselője vagy megbízottja képviselhesse - a fegyelmi bizottság tagjai közt szerepeljen osztályfőnök, (kollégiumi nevelő), diákönkormányzatot képviselő tanár, osztályt képviselő diák, gyermek- és ifjúságvédelmi felelős A nevelőtestület határozatát az iskola igazgatójának az államigazgatási eljárás rendjének megfelelően határozatba kell foglalni, és annak megfelelően gondoskodni kell a jogorvoslati lehetőség biztosításáról is. Végrehajtani csak jogerős fegyelmi határozatot lehet. A fegyelmi büntetéseket a tanuló kötelességeinek vétkesen és súlyosan való megszegése esetében a Közoktatási törvény szabályozza. Elmarasztalás Elmarasztalás jár az alábbiakért: Házirend megszegése Társadalmi tulajdon elleni vétség Vállalt feladatok hanyag végzése Igazolatlan mulasztás Fegyelmi intézkedések Az a tanuló, aki a tanulói jogviszonnyal kapcsolatos kötelességeit szándékosan vagy gondatlanul megszegi fegyelmező intézkedésben fegyelmi büntetésben részesül. Fegyelmi intézkedés kezdeményezhető: osztályfőnöknél igazgatónál Kezdeményezheti: nevelő szülő tanulóközösség intézménye kívül álló szerv

12 Fegyelmi bizottságot az igazgató hívja össze, melynek 3 napon belül össze kell ülni és meghozni a határozatot. Tagjai: igazgató, osztályfőnök, munkaközösség-vezető, diákönkormányzat vezető. Fegyelmi büntetés lehet: megrovás szigorú megrovás meghatározott kedvezmények csökkentése áthelyezés másik csoportba vagy osztályba. V. AZ OSZTÁLYKÖZÖSSÉGEKKEL, DIÁKÖNKORMÁNYZATTAL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK 1. A diákönkormányzat saját szabályzata alapján működik. 2. Az iskola az alábbi feltételeket biztosítja a diákönkormányzat működéséhez: anyagi támogatás iskolai szintű programokhoz helyiség biztosítása iskolai szintű programokhoz sokszorosítás 3. A diákönkormányzat részt vesz az iskolai programok szervezésében, tervezésében. 4. A diákönkormányzat évente dönt egy tanítás nélküli munkanap programjáról. 5. A 20/2012. EMMI rendeletben szabályozott kérdésekben a nevelőtestület a diákönkormányzaton keresztül kéri ki a diákönkormányzat véleményét. A véleményezés szempontjából a tanulók nagyobb csoportjának számítanak az osztályközösségek.

13 VI. EGYÉB ZÁRÓ, HATÁLYBALÉPÉSSEL KAPCSOLATOS RENDELKEZÉSEK A Házirendet a nevelőtestület a március 27. tartott értekezletén fogadta el, a Szülői szervezet március 27. tartott megbeszélésén fogadta el, a diákönkormányzat a március 27. tartott megbeszélésén a Házirendben foglaltakat megtárgyalta, azzal egyetértett. Hatálybalépés napja: március igazgató diákönkormányzatot képviselő szülői szervezeti képviselő VII. A HÁZIREND MELLÉKLETEI: - Csengetési rend - Az iskolai könyvtár kölcsönzési és nyitvatartási rendje - Informatika terem rendje - Nyelvi laboratórium helyiség használati rendje - Délutáni foglalkozások rendje rendje

Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Székhelye: Miskolc, Éder György u.1. 3527 Tel./Fax: 06/46-345-417 06/46-347-646 Email: selyemreti.iskola@chello.hu selyemreti.iskola@proxynet.hu

Részletesebben

HÁZIREND. Szent Pál Marista Általános Iskola

HÁZIREND. Szent Pál Marista Általános Iskola Szent Pál Marista Általános Iskola 5300 Karcag, Zádor út 3. 59/503-085 59/503-085 +3630/901-4655 szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu www.szentpalkarcag.hu OM: 201341 Iktatószám:../2010. Tárgy: HÁZIREND 1.

Részletesebben

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

Hunyadi János Általános Iskola HÁZIREND

Hunyadi János Általános Iskola HÁZIREND HÁZIREND A. A Házirend, valamint az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának betartása minden tanuló kötelessége. B. A Házirend előírásai minden olyan esetre vonatkoznak, amikor a tanuló az iskola

Részletesebben

II. AZ ISKOLA MŰKÖDÉSI RENDJE, A TANULÓK KÖTELESSÉGEI

II. AZ ISKOLA MŰKÖDÉSI RENDJE, A TANULÓK KÖTELESSÉGEI FIIUMEII ÚTII ÁLTALÁNOS ISKOLA SZOLNOK HÁZIREND TARTALOM: I. Bevezető II. III. IV. Az iskola működési rendje, a tanulók kötelességei A tanulói jogok gyakorlási lehetőségei A tanulók jutalmazásának elvei

Részletesebben

HÁZIREND. Nagykállói Általános Iskola. 4320 Nagykálló Szabadság tér 5-8.

HÁZIREND. Nagykállói Általános Iskola. 4320 Nagykálló Szabadság tér 5-8. 2014 HÁZIREND Nagykállói Általános Iskola 4320 Nagykálló Szabadság tér 5-8. Jelen házirend a nevelőtestület és a diákság közös akaratából, a szükséges egyeztetések lefolytatása után, az iskola vezetőjének

Részletesebben

A Tapolcai Általános Iskola HÁZIRENDJE Kivonat Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Tagintézmény

A Tapolcai Általános Iskola HÁZIRENDJE Kivonat Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Tagintézmény A Tapolcai Általános Iskola HÁZIRENDJE Kivonat Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Tagintézmény Készült: 2009. augusztus 15. Hatályba lépett: 2009. szeptember 1. Következő felülvizsgálat

Részletesebben

Házirend Kivonat. Bevezető

Házirend Kivonat. Bevezető Házirend Kivonat Bevezető A közoktatásról szóló törvény 40. (7.) bekezdésének előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni. A házirend előírásai az

Részletesebben

SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA dolgozni csak pontosan, szépen SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA JE 2015. 2 BEVEZETŐ... 3 I. AZ ISKOLAI MUNKARENDDEL, AZ ISKOLAI FOGLALKOZÁSOK RENDJÉVEL, AZ ISKOLA HELYISÉGEINEK, ESZKÖZEINEK HASZNÁLATÁVAL, A TANULÓBALESETEK

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az iskola működési rendje, a tanulói kötelezettségek végrehajtásának módja

Tartalomjegyzék. Az iskola működési rendje, a tanulói kötelezettségek végrehajtásának módja Tartalomjegyzék I. Bevezető II. III. Az iskola működési rendje, a tanulói kötelezettségek végrehajtásának módja A tanulók jutalmazásának formái, a fegyelmező intézkedések formái és alkalmazásának elvei

Részletesebben

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND. Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND. Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb. ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb. igazgató l. oldal Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdésének

Részletesebben

Házirend A délelőtti tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint:

Házirend A délelőtti tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint: Házirend I. Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdése előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni. 2. A Házirend nyilvános, előírásai

Részletesebben

2013. Házirend. Cseh Péter Általános Iskola Szokolya

2013. Házirend. Cseh Péter Általános Iskola Szokolya 2013. Házirend Cseh Péter Általános Iskola Szokolya 1. Bevezető 1.1. A köznevelésről szóló törvény 25. előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni.

Részletesebben

Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E

Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Neve: Buda Ernő Körzeti Általános Iskola Székhelye: 8878 Lovászi; Lakótelep 96. Telefonszáma: 06-92-576-010 OM azonosító: 037 547 2013. I. Bevezető

Részletesebben

Kálvin Téri Református Általános Iskola OM azonosító: 201665 HÁZIREND

Kálvin Téri Református Általános Iskola OM azonosító: 201665 HÁZIREND Kálvin Téri Református Általános Iskola OM azonosító: 201665 HÁZIREND 1 I. Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdésének előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 3300 EGER PÁSZTORVÖLGY U. 25. 031607

EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 3300 EGER PÁSZTORVÖLGY U. 25. 031607 2013 HÁZIREND EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 3300 EGER PÁSZTORVÖLGY U. 25. 031607 Házirend I. Bevezető 1. A Köznevelési törvény 25. -nak előírása értelmében az iskola belső életével kapcsolatos

Részletesebben

Kálvin Téri Református Általános Iskola Házirend OM

Kálvin Téri Református Általános Iskola Házirend OM Kálvin Téri Református Általános Iskola Házirend OM 201665 2013 I. Bevezető 1. A jogszabályi előírások értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni. 2. A Házirend

Részletesebben

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola HÁZIRENDJE 2013 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Általános rendelkezések... 3 3. A tanuló jogai... 3 4. A tanuló kötelességei... 5 5. Általános

Részletesebben

Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola

Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola HÁZIREND 2013. Tartalom I. Bevezető... 3 II. Az iskola működési rendje, a tanulók kötelességei... 4 III. A tanulókat védő, óvó előírások... 6 V. A tanulói jogok gyakorlási

Részletesebben

HÁZIREND (A módosításokkal egységes szerkezetben)

HÁZIREND (A módosításokkal egységes szerkezetben) HÁZIREND (A módosításokkal egységes szerkezetben) LESENCE VÖLGYE ÁLTALÁNOS ISKOLA LESENCETOMAJ Módosítva:2014. szeptemberben 2014. AZ INTÉZMÉNY ADATAI AZ ISKOLA NEVE: LESENCE VÖLGYE ÁLTALÁNOS ISKOLA AZ

Részletesebben

Kincskereső Általános Iskola Tófej. Házirendje

Kincskereső Általános Iskola Tófej. Házirendje Kincskereső Általános Iskola Tófej Házirendje 2014 Az általános iskola házirendje 1. Bevezető A házirendje a hatályos jogszabályok alapján megállapítja a tanulói jogok és kötelességek gyakorlására, az

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: 030598 H Á Z I R E N D Koroncó, 2007. 2 Tartalom: I. Preambulum (Bevezetés) II. Az iskola működési rendje, a

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

DEBRECENI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY GIMNÁZIUM HÁZIREND DEBRECENI CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY GIMNÁZIUM 4032 Debrecen, Békessy Béla u. 12. OM azonosító: 031197 Hatályos: 2015. szeptember 7-től I. Az intézmény adatai; a házirend hatálya, elfogadásának menete

Részletesebben

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878 5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu OM azonosító: 035878 a Szegő Gábor Általános Iskola HÁZIRENDJE Módosításokkal együtt hatályba lép: 2015.

Részletesebben

HÁZIREND. Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. Zalaegerszeg, Köztársaság u. 68. OM azonosító:

HÁZIREND. Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. Zalaegerszeg, Köztársaság u. 68. OM azonosító: Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola Zalaegerszeg, Köztársaság u. 68. OM azonosító: 037521 HÁZIREND Ismerd meg iskolánk múltját, ápold hagyományait, dolgozz hírnevének, arculatának öregbítésén!

Részletesebben

HÁZIREND Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola

HÁZIREND Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola OM: 101 281 2400 Dunaújváros, Március 15.tér 5-6. Tel.: +36/25/502-995 Fax: +36/25/502-996 e-mail: dacapo@invitel.hu wesleydacapo@gmail.com Kelt: Dunaújváros,

Részletesebben

HÁZIREND. 2. A tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint:

HÁZIREND. 2. A tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint: HÁZIREND A Házirend, valamint az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának betartása minden tanuló, pedagógus, iskolai dolgozó és az iskolában tartózkodó személy kötelessége. A Házirend előírásai minden

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév 1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E 2012/2013-as tanév Tanulóink eredményes munkája érdekében a Házirend betartása és betartatása, a benne rögzített

Részletesebben

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D A Révfülöpi Általános Iskola házirendje - a hatályos jogszabályok alapján - megállapítja a tanulói jogok és kötelességek

Részletesebben

Közzétételi lista 2015/2016. tanévre. Az iskola neve: Bajai Szentistváni Általános Iskola Arany János Tagintézménye

Közzétételi lista 2015/2016. tanévre. Az iskola neve: Bajai Szentistváni Általános Iskola Arany János Tagintézménye Közzétételi lista 2015/2016. tanévre Az iskola neve: Bajai Szentistváni Általános Iskola Az iskola címe: 6447. Felsőszentiván Szent István utca 19. OM azonosító: 027735-006 Elérhetőségek: Intézményvezető:

Részletesebben

I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola Szekszárd, Kadarka u. 25-27. H Á Z I R E N D

I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola Szekszárd, Kadarka u. 25-27. H Á Z I R E N D I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola Szekszárd, Kadarka u. 25-27. Bevezető H Á Z I R E N D 1. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 40. (7) bekezdésének előírása értelmében az iskola

Részletesebben

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40 (7) bekezdésének előírásai értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes

Részletesebben

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu HÁZIREND Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu A Házirend egységes együttműködési szabályzat tanulók, tanárok és szülők számára,

Részletesebben

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015.

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015. Házirend 2015. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 1.1 A Házirend célja 3 1.2 A Házirend hatálya 3 2. A tanulói kötelességek teljesítése 3 2.1 Minden tanuló kötelessége, hogy: 3 2.2 A tanulók távolmaradása

Részletesebben

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Cím: 7361 Kaposszekcső, Táncsics Mihály u. 22. Telefon: +36-74-565-653 Fax: +36-74-466-537 E-mail: kaposkola@freemail.hu OM-azonosító: 036393

Részletesebben

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014.

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014. LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA H á z i r e n d 2013/2014. A házirend célja A nevelőtestület és a tanulókat képviselő diákönkormányzat által meghatározott házirend biztosítja az intézmény közösségi életének

Részletesebben

V. Az értékelés, jutalmazás elvei, formái

V. Az értékelés, jutalmazás elvei, formái V. Az értékelés, jutalmazás elvei, formái V. 1. A tanulók értékelése A tanuló magatartásának, szorgalmának értékelését, a magasabb évfolyamra lépés feltételeit és tanulmányi eredményének értékelési elveit,

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004.

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. A házirend részei: 0. Bevezető 1. Tanulói jogok 2. Tanulói kötelességek 3. Iskolai munkarend 4. Egyéb rendelkezések 5. Az iskola Etikai

Részletesebben

Tomori Pál Tagiskola 1131 Budapest, Tomori utca 2. OM: 035022. Házirend 2013.

Tomori Pál Tagiskola 1131 Budapest, Tomori utca 2. OM: 035022. Házirend 2013. Tomori Pál Tagiskola 1131 Budapest, Tomori utca 2. OM: 035022 Házirend 2 Tartalomjegyzék Bevezető 4 1. A tanuló távolmaradásának, mulasztásának, késésének igazolására vonatkozó rendelkezések 4 1.1. A távolmaradás

Részletesebben

dohányárut, alkoholt, drogot birtokolni vagy fogyasztani! A dohányáru birtoklása 18 éven felüliekre nem vonatkozik. Mellőzni kell minden olyan

dohányárut, alkoholt, drogot birtokolni vagy fogyasztani! A dohányáru birtoklása 18 éven felüliekre nem vonatkozik. Mellőzni kell minden olyan HÁZIREND 1. A Házirend azoknak a szabályoknak a gyűjteménye, amelyek betartása kötelező a tanulók, iskolai dolgozók, szülők számára az iskola egész területén. Elkészítése a hatályos jogszabályok alapján

Részletesebben

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet. Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.hu Érvényes: visszavonásig HÁZIREND Minden közösség akkor működik megfelelően,

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola A közoktatási intézmény eredményességéről, személyi és tárgyi feltételeihez kapcsolódó információkról szükséges a szülőket tájékoztatni.

Részletesebben

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Készült: 2015. szeptember 1 Bevezetés Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A nevelési- oktatási

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

HÁZIREND. Óbudai Nagy László Általános Iskola. 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b.

HÁZIREND. Óbudai Nagy László Általános Iskola. 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b. HÁZIREND Óbudai Nagy László Általános Iskola 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b. (telephely) Nevelőtestületi elfogadás dátuma: 2013. év március hó 25. nap Fenntartói

Részletesebben

ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola HÁZIRENDJE

ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola HÁZIRENDJE ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola HÁZIRENDJE I. Általános rész 1. Az ABAKUSZ Közgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola házirendje a 2011. évi CXC. számú,

Részletesebben

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01.

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01. 2014 HÁZIREND Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 0 2014.06.01. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 1. Intézménybe való beiratkozás... 3 2. A tanítás és az iskola rendje... 3 2.1. Iskolába érkezés:...

Részletesebben

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013. I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 26. Tagintézmény: Gárdonyi Géza Általános Iskolája 2882 Kerékteleki, Fő utca 31. Házirendünk

Részletesebben

tanév folyamán kötelező. Ha balesetet, tűzesetet vagy magadat illetve másokat veszélyeztető állapotot, tevékenységet észlelsz, kötelességed

tanév folyamán kötelező. Ha balesetet, tűzesetet vagy magadat illetve másokat veszélyeztető állapotot, tevékenységet észlelsz, kötelességed HÁZIREND 1. A Házirend azoknak a szabályoknak a gyűjteménye, amelyek betartása kötelező a tanulók, iskolai dolgozók, szülők számára az iskola egész területén. Elkészítése a hatályos jogszabályok alapján

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 032413 Csomád 2013. Tartalom 1Bevezető rendelkezések...4 2Jogok és kötelességek...5 2.1A tanulók jogai...5 2.2A tanulói jogok gyakorlása...6 2.3A

Részletesebben

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata A Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata Győr, 2018. szeptember 3. 1 Tartalom 1. Jogszabályi háttér.3. 2. A diákönkormányzat célja, feladatai.5. 3. A diákönkormányzat

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista i Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2013/2014. tanév Pedagógus végzettsége Pedagógus szakképzettsége

Részletesebben

Széchenyi István Általános Iskola 2092 Budakeszi, Knáb János u. 60. Tel.: +36 23 451 532, fax: +36 23 451 934. Tartalom

Széchenyi István Általános Iskola 2092 Budakeszi, Knáb János u. 60. Tel.: +36 23 451 532, fax: +36 23 451 934. Tartalom Széchenyi István Általános Iskola 2092 Budakeszi, Knáb János u. 60. Tel.: +36 23 451 532, fax: +36 23 451 934 A BUDAKESZI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011 Tartalom I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3

Részletesebben

Kinizsi Pál Általános Iskola Debrecen, Kuruc u. 32-42. OM azonosító: 031081 HÁZIREND

Kinizsi Pál Általános Iskola Debrecen, Kuruc u. 32-42. OM azonosító: 031081 HÁZIREND Kinizsi Pál Általános Iskola Debrecen, Kuruc u. 32-42. OM azonosító: 031081 HÁZIREND Érvényes: 2013. szeptember 1-től Elfogadó határozat A házirend módosításához az iskolai diákönkormányzat és a szülői

Részletesebben

István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata

István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata Kótaj 2015. 1 Az István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola házirendje

Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola házirendje Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola házirendje Az Iskola házirendje a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a nevelésioktatási intézmények működéséről szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet,

Részletesebben

Az Arany János Református Általános Iskola tanulóinak házirendje. Érvényes:.. év hó. napjától a visszavonásig

Az Arany János Református Általános Iskola tanulóinak házirendje. Érvényes:.. év hó. napjától a visszavonásig Az Arany János Református Általános Iskola tanulóinak házirendje Érvényes:.. év hó. napjától a visszavonásig 5 Tartalomjegyzék I. Preambulum...6 1. Intézményi adatok...6 2. A házirend célja és feladata...6

Részletesebben

Házirend. Arany János Általános Iskola Esztergom-Kertváros. Minden embernek tisztában kell lennie kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa.

Házirend. Arany János Általános Iskola Esztergom-Kertváros. Minden embernek tisztában kell lennie kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa. Arany János Általános Iskola Esztergom-Kertváros Házirend Minden embernek tisztában kell lennie kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa. Esztergom-Kertváros, 2013. 1 Tartalom I. A Házirenddel kapcsolatos

Részletesebben

MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND A házirend az intézmény tanulóinak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint az intézmény munkarendjét. Betartása és betartatása minden tanulónak és

Részletesebben

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Telefonszám: 06 1 418 2040, 06 1 418 2829 Fax szám: 06 1 415 0789 Nevelési alapelveink Az iskola tanulóitól elvárjuk, hogy a pedagógiai

Részletesebben

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2.

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2. Iktsz: /2013. Mikrofon Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2115 Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: 102603 Vácszentlászló, 2013. szeptember 2. 1 1. Általános alapelvek Iskolánkban az alapfokú művészetoktatás

Részletesebben

Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE 2013.

Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE 2013. Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 2013. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE Általános rendelkezések: A házirend hatálya A házirend érvényes az intézmény teljes területén,

Részletesebben

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA 1/1. A házirend célja A házirend biztosítja a működés kereteit: az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet szervezéséhez és lebonyolításához,

Részletesebben

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND 2013 Tartalom 1. A Házirend célja és feladata, hatálya... Hiba! A könyvjelző nem 1.1.A házirend hatálya...

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ÓVODA HÁZIRENDJE 2016.

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ÓVODA HÁZIRENDJE 2016. A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ÓVODA HÁZIRENDJE 2016. 1 A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Óvoda HÁZIRENDJE

Részletesebben

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés

Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés Földváry Károly Általános Iskola Házirend A házirend tartalma: Bevezetés 1. Általános rendelkezések 2. A gyermekek jogai az iskolában. 3. A gyermekek kötelességei az iskolában. 4. A tanulói jutalmazás

Részletesebben

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola HÁZIREND Preambulum A Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak és pedagógusainak munkáját, iskolához

Részletesebben

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember Dusnok Fajsz Általános Iskola Házirend GorbayNagy Tihamér Intézményvezető Dusnok, 2018. szeptember 01. 1 HÁZIREND I. A házirend hatálya: Ez a házirend a dusnoki általános iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

2013 HÁZIREND KTKIKI

2013 HÁZIREND KTKIKI 2013 HÁZIREND KTKIKI TARTALOMJEGYZÉK 1. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK 1.1. A házirend célja 1.2. A házirend feladata 1.3. A házirend jogi és egyéb forrásai 1.4. A házirend hatálya 1.5.

Részletesebben

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1.

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. Intézmény neve: Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szabályzat típusa: Házirend Intézmény székhelye, címe: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. 037602 Intézmény fenntartója: Klebelsberg Intézményfenntartó

Részletesebben

KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND OM 031914

KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND OM 031914 KISFALUDY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND OM 031914 Tartalmi elemek Alapelvek és célok A házirend alapvető célja, hogy a köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvényben, valamint

Részletesebben

HÁZIREND. Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium. Budapest, 2006.június.1. A házirend tartalma

HÁZIREND. Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium. Budapest, 2006.június.1. A házirend tartalma A házirend tartalma HÁZIREND Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium Budapest, 2006.június.1. Bevezetés 3. 1. Általános rendelkezések 4. 1.1. Házirend feladata 1.2. A tanuló jogviszonya 2. A tanu1ói

Részletesebben

Tótkomlós, 2013. augusztus 30.

Tótkomlós, 2013. augusztus 30. JANKÓ JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND 2013-2014 TANÉV Tótkomlós, 2013. augusztus 30. 1 Tartalomjegyzék 1. A házirend fogalma, célja... 3. 2. Felülvizsgálatának, módosításának feltételei, módjai...

Részletesebben

HÁZIREND. Intézmény neve: Pusztadobosi Általános Iskola Székhelye: 4565 Pusztadobos, Petőfi u. 48. Hatályba lépés időpontja: 2015. április 16.

HÁZIREND. Intézmény neve: Pusztadobosi Általános Iskola Székhelye: 4565 Pusztadobos, Petőfi u. 48. Hatályba lépés időpontja: 2015. április 16. HÁZIREND Intézmény neve: Pusztadobosi Általános Iskola Székhelye: 4565 Pusztadobos, Petőfi u. 48. Hatályba lépés időpontja: 2015. április 16. Tartalomjegyzék Általános rendelkezések... 3 A házirend célja

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

Dunavecsei Református Kollégium Bella István Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola HÁZIREND

Dunavecsei Református Kollégium Bella István Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola HÁZIREND Dunavecsei Református Kollégium Bella István Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola HÁZIREND 2015 Tartalomjegyzék I. A házirenddel kapcsolatos általános szabályok... 2 II. Tanulói jogok gyakorlásával

Részletesebben

SÁRISÁP ÉS KÖRNYÉKE KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA CSER SIMON TAGISKOLÁJA

SÁRISÁP ÉS KÖRNYÉKE KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA CSER SIMON TAGISKOLÁJA HÁZIREND Mely a SÁRISÁP ÉS KÖRNYÉKE KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA CSER SIMON TAGISKOLÁJA tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. 1 1.ÁLTALÁNOS ELVEK

Részletesebben

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A házirend az iskola belső életét szabályozza. Hatályos az iskola teljes területén,

Részletesebben

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE Készült: 2013. május 15. Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember 1. Következő felülvizsgálat:

Részletesebben

TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 -

TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 - TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3. 2. A felvételi eljárás menete... 3. 3.A kollégiumi elhelyezés...

Részletesebben

I. A házirend célja és feladata

I. A házirend célja és feladata HÁZIREND,mely a Szigetszentmártoni Általános Iskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. TARTALOM I. Házirend célja és feladata II. Bevezető

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYEGYSÉG

EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYEGYSÉG Reményhír Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYEGYSÉG HÁZIREND 2014 1 Tartalom 1 A tanulók mindennapi életét meghatározó szabályok...3 1.1 A tanulók

Részletesebben

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Házirend A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelezettségeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

Házirend. Arany János Általános Iskola Esztergom-Kertváros. Minden embernek tisztában kell lennie kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa.

Házirend. Arany János Általános Iskola Esztergom-Kertváros. Minden embernek tisztában kell lennie kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa. Arany János Általános Iskola Esztergom-Kertváros Házirend Minden embernek tisztában kell lennie kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa. Esztergom-Kertváros, 2010. Tartalom I. A Házirenddel kapcsolatos

Részletesebben

Mezőszemerei Általános Iskola H Á Z I R E N DJE

Mezőszemerei Általános Iskola H Á Z I R E N DJE Mezőszemerei Általános Iskola H Á Z I R E N DJE Érvényes: 2013. 09. 01-től 1.) Bevezető rendelkezések A házirend az általános iskola alapdokumentuma, a gyerekek, diákok, pedagógusok és szülők alkotmánya.

Részletesebben

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013.

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. HÁZIREND 2013 József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 1. Bevezető... 1 2. A házirend

Részletesebben

A SZERENCSI SZC KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK, SZAKISKOLÁJÁNAK ÉS KOLLÉGIUMÁNAK HÁZIRENDJE

A SZERENCSI SZC KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK, SZAKISKOLÁJÁNAK ÉS KOLLÉGIUMÁNAK HÁZIRENDJE A SZERENCSI SZC KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK, SZAKISKOLÁJÁNAK ÉS KOLLÉGIUMÁNAK HÁZIRENDJE A Házirend tartalma 1. Intézmény adatai 2. A tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával

Részletesebben

A TOKAJI KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A TOKAJI KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A TOKAJI KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalma 0. Intézmény adatai 1. A tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával összefüggő szabályozás

Részletesebben

II. rész: A tanuló jogai A tanuló jogait és kötelességeit egymással összefüggésbe hozni nem lehet, azok rá különkülön

II. rész: A tanuló jogai A tanuló jogait és kötelességeit egymással összefüggésbe hozni nem lehet, azok rá különkülön HÁZIREND Az intézmény neve, címe: Áprily Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2025. Visegrád, Rév u.2. OM azonosító: 032406 Tankerületi azonosító szám: 131001 Alapítója: Visegrád Város Önkormányzata

Részletesebben

Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola Szentgál, Hársfa u. 14. OM-azonosító: Házirend

Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola Szentgál, Hársfa u. 14. OM-azonosító: Házirend Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola 8444. Szentgál, Hársfa u. 14. OM-azonosító: 037134 Házirend 1 Tartalomjegyzék Bevezető 2. 1. Az iskola munkarendje 2. 2. Eljárások hiányzások esetén 4. 3. A tanulók

Részletesebben

Czimra Gyula Általános Iskola 1174 Budapest, Kép u. 14 HÁZIREND

Czimra Gyula Általános Iskola 1174 Budapest, Kép u. 14 HÁZIREND 1174 Budapest, Kép u. 14 HÁZIREND TARTALOM I. BEVEZETŐ... 3 II. A HÁZIREND CÉLJA, FELADATA, HATÁLYA... 3 1. A HÁZIREND CÉLJA, FELADATA... 3 2. A HÁZIREND HATÁLYA... 3 3. A HÁZIREND ÉRVÉNYESSÉGE, NYILVÁNOSSÁGA...

Részletesebben

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE A KTKT Általános Iskola és Középiskola BORÓKA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK HÁZIRENDJE 2010. Bevezető rendelkezések A házirend az iskola diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint az

Részletesebben