II. Munkanaplo Iroda

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "II. Munkanaplo Iroda"

Átírás

1 KSP Engel und Zimmermann Architektbüro II. Munkanaplo Iroda An egesz elsö emelet a KSP irodahoz tartozik Itt dolgozom, ez egy nagyobb terem, ahol a pajazatok folynak. Epp ebedszünet van.

2 Az epület hatalmas meglepetes volt. Nagyon szep, es közvetlenül a Rajna parton van, nem messze az ovarostol. Az iroda tervezte, es kicsit több mint egy eve költözött ide. Kb 30 epitesz dolgozik itt, plusz a titkarnök, a tanulok, es a gyakornokok. A munkatarsak nagyon fiatalok, es a letszam is mindig valtozik. Folyamatosan cserelödnek az emberek, vannak akik elmennek, es ujjak jönnek. Az iroda egyterü, a munkaterületek polcokkal vannal elvalasztva, es max 4 ember dolgozik egy blokkban, ahol egy projekt munklatai folynak. A ceg igazgatoi Michael Zimmermann es Jürgen Engel. KSP iroda több varosban is van Nemetorszagban: Berlinben, Braunschweigban, Frankfurt/Mainban, Münchenben, Kölnben, es egy Kinaban, pontosabban Pekingben A kölni ceg Herr Zimmermann igazgatasa ala tartozik, es mivel Kölnben lakik eleg gyakran van ebben az irodaban. An egesz rendszer egy nagy piramis: a cegigazgato Michael Zimmerman alatta az irodaigazdgato Guido Hartmann. Öt követik a projektigazgatok, az epiteszek, a gyakornokozk es tanulok. Nagyon szeretek itt dolgozni, mar mindenkivel megismerkedtem es beilleszkedtem. A kilatas az irodabol oktober Oktober 6.-an kezdtem. Szetizgultam magam, de ez volt az itt töltött napok közül az egyik legjobb. An elsö projekt, amibe rögtön elsö nap belecsöppentem, egy irodahaz felujitasa volt. Ez ket hetig tartott. En az iroda es mosdobutorozast rajzoltam AutoCad-del. A fö szempont a többfunkcionalitas volt. Több variaciot kelett rajzolnom az egyterü, cellas es kombinalt irodatipusokra, es ezzel igazolni, hogyan müködhet az iroda. Ami szintenkent teljesen elterö lehet, a berlötöl es a funkciotol függöen. Majd belekostoltam kicsit a tervek archivalasaba, es rendszerezesebe. A következö projekt Egyiptom, Sharm El Scheikben egy Olympic City tervezese volt. Egyedüli irodakent vettünk reszt a programba, tehat mas irodaval, nem csak az idövel kellet megközdenünk. Nagyon sokat dolgoztun rajta. A leadasig, kevesebb mint 3 het allt rendelkezesunkre, ami iszonyuan rövid egy ilyen nagy programra. 5 en dolgoztunk rajta, a projektigazgato Swen Moeler, Philip Hewssel, Christoph, gyakornokok: Angela es en

3 Folyamatosan dolgoztunk, Hetköznap reggel 9-töl este kilencig hetvegeken es munkaszüneti napokon. A terület oriasi, kb 800 ezer negyzetmeter es a program is nagyon nagy. Az alapforma egy oktopusz alaku tetöszerkezet volt, es erre föztek fel a különfözö funkciokat: sportstadion, kezilabda, röplabda, kosarlabda, többfunkcios sportpalyak, uszoda, sport akademia, orvosi központ, nemzetközi kiallitasi csarnok, vizalatti muzeum, bevasarloközpont, 4-5 csillagos hotelek, 7 csillagos magan villak, konferencia központ. Szamomra teljesen furcsa volt, az a minimalis adat, ami a területröl, es magarol Sharm El Scheikröl rendelkezesükre allt. Persze arra esellyük sem volt, meg Swennek, a projektigazdatonak sem, hogy a helyszinre utazzon, es egyaltalan a környezetet tanulmanyozza. Az egesz területröl kb 3 nem sokat mondo fotojuk, egy nagyon rossz minösegü, es regi helyszinrajzuk es a terület pontos mereteiröl meg egy alaprajz. Az irodanak nincs szemelyes kapcsolata a megbizoval, aki egy Kuvaiti ceg volt. An összekötö egy arab üzletember, Herr Ramdan aki szemelyesen targyal a megbizokkal, es utazgat az arab orszagok es Nemetorszag között. Swen vele konzultalt, vele beszel meg minden valtoztatast, ö tolmacsolta a megbizo kivansagait, prezentalta a tervet. Az en elsö feladatom a helyszinrajz rajzolasa volt AutoCaddel, a környezö epületekkel, utcakkal, tengerparttal. Majd következett az utcak berendezese, palmakkal, autokkal. A vegere egy egesz palmadzsungelt rajzoltam a valosagban total kopar területre, mert ettöl, szinesebb es olvashatobb a terv. Sok idöbe telt mire erezni keztem ez egyesznek a lepteket. Sokaig nem voltam tisztaban mi is fohg latszani abbol amit rajzolok. An eredmeny: Nem sok. A Palmaimbol a vegleges terveken vegül kb 50%latszik, mivel kezdetben sokkal nagyobb területet keztünk el feldolgozni, mint ami vegül a teveken megjelenit. Ahogy a tervezes haladt, folyamatos valtoztatasokra, korigalasokra is szükseg volt, egyszer Herr Ramdan, egyszer Herr Zimmermman, vagy Herr Hartmann kivansagara, igy meg lasabban haladtunk. Mikor vegeztem az utcakkal a palmakkal es az autokkal, jottek villak. itt sem a funkcio volt a lenyeg, hanem hogy jol mutasson a terven es hogy kb erezni lehessen hany db fer el a területen. Nagyon sokat rajzoltam meg polyliynie-nal, es ezzel elökeszitettem a tervet a 3D Maxal keszitett modell epitesehez. Közben a metszeten is dolgoztam egy-ket napot. A vege fele mikor mar összeallt a terv a piktogrammokon rajzoltam, kis magyarazo abrakat a különbözö funkciok kapcsolatarol, es a közlekedesröl. Ez a Terv szempontjabol fontos volt, mert a sok funkcio miatt nehez atlatni az egeszet. Amikor kesz voltam az autocadas rajzokkal Illustratorral adtam vegleges szineket az abraknak. A legvegen a vegleges tervlapokat allitottam össze Photoshopban, logokkal, feliratokkal, cimekkel es Adobe Raederrel egy komplett füzette füztem össze.

4

5 Programok amiket hasznaltunk. AutoCAD, Illustrator, Photoshop, 3D Max AutoCADdal szerkesztik a rajzokat, 3D MAX-al a 3D modelleket, es a latvanykepeket, Illistratorrar a szineket stimulalasat keszitik, Photoshoppal a vegleges tablokat allitjak össze es a 3D MAX-al keszitett latvanyfototkat tovabb sminkelik. Ez nekem az elejen nagyon soknak tünt, de lehet, hogy ök csinaljak jol, minden programnak a legelönyösebb tulajdonsagait hasznaljak. A munka fel volt osztva: Swen 3D Maxal, Christoph es en AutoCADdal, Angela föleg Photoshoppal, dolgozott es imidgekepeket keresett az interneten, Philip pedig az adminisztracioval, arkalkulacioval, negyzetmeterkimutatasokkal foglalkozott. Egy jol müködö kis csapatta kovacsolodtunk, egymas keze ala dolgoztunk. Az elsö leadas november 7 en volt Kuvaitban, megbizo elött. A tervet Herr Ramdan presentalta a Kuvaiti megbizo elött. November Rögtön ezutan elkezdtünk, egy ujjabb projektet, Oroszorszag, Szent Peterszburgban. Ez egy a belvarosban levö, mesterseges folyoval körbevett sziget felujjitasa volt. A meglevö epületek uj funkciot kaptak, az üresen allo területekre, pedig uj bevasarlo es irodaepulet került. En a helyszinrajzot, es a meglevö epületek homlokzatait, metszeteit keszitettem el AutoCaddel. De ket het utan egyszer csak abbahagytuk a projektet, akkor meg ugy volt, vegleg. Hogy miert maig nem ertem pontosan. Ismet elövettük a Sharm El Sheik projektet, mert a megbizo ujjabb valtoztatasokat akart, es meg több latvanykepet, magyarazo tablot. Ujjabb ket hetet dolgoztunk a terven, egy reszte teljesen at kellett terveznünk. Lenyegeben ugyanazokat a feladatokat csinaltam ujra, mint korabban, de mar sokkal-sokkal gyorsabban ment. Ar ujabb leadas december 2 an volt. De ezuttal egy nagyobb szabasu bemutato volt Egyiptomban, a miniszterek es a polgarmester elött. Herr Zimmermann szemelyesen utazott ki bemutatni a tervet Herr Ramdannal. An elöadas eredmenyes volt, a ceg 20 ezer usa dollart kapott a tervert. Ez elsöre soknak hangzik, de ha levonjuk a Zimmermannak es Hartmannak jaro jutalekot, a fizeteseket, es a plusz kiadasokat, akkor nem tul sok marad az irodank. Es ez meg nem jelenti azt, hogy az iroda tenyleg meg is epitheti a tervet es tovabb doldozhatnak. Csak remelik egyszer lesz belölle valami es akkor fognak többet kaszalni.

6 Decemeber December 6 an rögtön a leadas utan masnap keztük el a következö projektet. A programm Dubaiba egy Lifestile City tervezese volt. A terület 400 ezer negyzetmeter, a program teljesen hasonlo, mint Sharm El Sheiknel. Sport akademia, sporthotelek luxszishotelek, luxszusvillak es egy hatalmas golfpalya. En az imageskepek összeallitasaval kezdtem, majd következtek a mar megszokott feldatok: helyszinrajz, epületekkel, utcakkal, palmakkal, autokkal. A designe, a szinek, a teknika minden ugyanaz, mint az elözö projektnel. Egesz karacsonyig ezen dolgoztunk, majd jött a varva-vart ket hetes karacsonyi szünet otthon, de hazautazasom elötti este meg resztvettem a ceges karacsonyi partin, ami az iroda alatti lokalban volt.

ZÁHONYI REBEKA. Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló. Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS. 2012. szeptember 2013.

ZÁHONYI REBEKA. Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló. Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS. 2012. szeptember 2013. ZÁHONYI REBEKA Leonardo da Vinci mobilitás program Beszámoló Madrid, Spanyolország GARCIAGERMAN ARQUITECTOS 2012. szeptember 2013. február Kiutazás előtti készületek Utazás Madridba Közvetlenül Madridba

Részletesebben

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A

DREZDA 2011.07.24 2011.08.13. Elekes István 12.A DREZDA M u n k a n a p l ó 2011.07.24 2011.08.13 Elekes István 12.A 2011. Július 24,Vasárnap Hajnali 5:00-kor elindultunk Békéscsabáról a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola udvarából,

Részletesebben

Gliwice, Lengyelország

Gliwice, Lengyelország Gliwice, Lengyelország Készítette: Kis Bernadett és Biczók Zoltán 2009. Tartalomjegyzék 1. Szt. Brother Albert segítő szervezet, előzetes áttekintés 2. Munkaterv 3. Szakmai Beszámoló, Lengyelország, Gliwice

Részletesebben

Erasmus beszámoló Villingen-Schwenningenről és a Biomedical Engineering Master Cours-ról

Erasmus beszámoló Villingen-Schwenningenről és a Biomedical Engineering Master Cours-ról Erasmus beszámoló Villingen-Schwenningenről és a Biomedical Engineering Master Cours-ról Készítette: Siket Gábor és Vágány Balázs Tartalom: 1. Tanulmányok... 3 a) Kötelező tárgyak (Siket Gábor)... 4 1.

Részletesebben

Halit ERGENC Interjú AL Hayat CHANNEL 2013/03/06 (2. rész) Halit Ergenc ventilátorok passionated ( Jegyzetek ) ekkor: 2013. július 7.

Halit ERGENC Interjú AL Hayat CHANNEL 2013/03/06 (2. rész) Halit Ergenc ventilátorok passionated ( Jegyzetek ) ekkor: 2013. július 7. Halit ERGENC Interjú AL Hayat CHANNEL 2013/03/06 (2. rész) Halit Ergenc ventilátorok passionated ( Jegyzetek ) ekkor: 2013. július 7., 17:54 AW: A másik ajtó a "operaénekes" ajtó és az a személy, aki játszott

Részletesebben

JELENTES I. Az iroda reszletekben

JELENTES I. Az iroda reszletekben JELENTES I. Harom hete erkeztem Dublinba, itteni ido szerint este 10 orakor. A tobbiek kezdeti nehezsegeihez kepest hatalmas szerencsem volt, minden lefixalva es lerendezve vart. A fonokom, Mike Connolly

Részletesebben

1-2. Napirend Tájékoztatás az Önkormányzat 2012. évi gazdálkodásáról, Tájékoztatás az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

1-2. Napirend Tájékoztatás az Önkormányzat 2012. évi gazdálkodásáról, Tájékoztatás az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Borsosberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. JEGYZŐKÖNYVE Közmeghallgatásról és falugyűlésről Készült: 2013. október 4-én 18.00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról és falugyűlésről.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KARLSRUHEI UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCEN VÉGZETT GEOMATIKAI TANULMÁNYOKRÓL 2003/2004-ES ŐSZI FÉLÉV

BESZÁMOLÓ A KARLSRUHEI UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCEN VÉGZETT GEOMATIKAI TANULMÁNYOKRÓL 2003/2004-ES ŐSZI FÉLÉV BESZÁMOLÓ A KARLSRUHEI UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCEN VÉGZETT GEOMATIKAI TANULMÁNYOKRÓL 2003/2004-ES ŐSZI FÉLÉV Készítette: Gyenes Róbert, Geodézia Tanszék Előzmények 2003 februárjában felvételt adtam

Részletesebben

Civilnek lenni egyenlő más szemlélettel rendelkezni?

Civilnek lenni egyenlő más szemlélettel rendelkezni? Civilnek lenni egyenlő más szemlélettel rendelkezni? Mára a Károly körút Andrássy út Erzsébet körút Rákóczi út által határolt terület egy sorsára hagyott, sokszor üres és lehangoló, vajúdó városrésszé

Részletesebben

CIVILNEK LENNI: MÁS SZEMLÉLETTEL RENDELKEZNI(?)

CIVILNEK LENNI: MÁS SZEMLÉLETTEL RENDELKEZNI(?) Civil_Szemle_2011_4_beliv 12/25/11 6:48 AM Page 113 CIVILNEK LENNI: MÁS SZEMLÉLETTEL RENDELKEZNI(?) Ferenczi Tünde A Károly körút Andrássy út Erzsébet körút Rákóczi út által határolt terület mára Budapest

Részletesebben

Projekthét 2011-2012 Víz, diák vélemények

Projekthét 2011-2012 Víz, diák vélemények Projekthét 2011-2012 Víz, diák vélemények Mennyire találtad jónak a projektnapokat? szuper volt 107 50% jó volt 88 41% nem volt túl jó, de a tanóráknál jobb volt 16 7% abszolút nem élveztem 4 2% válaszok

Részletesebben

Marathon. Év közepére felpöröghet a befektetési termékek értékesítése

Marathon. Év közepére felpöröghet a befektetési termékek értékesítése MARATHON INSURANCE ZRT. Marathon I. évfolyam, 1. szám 2012. április 2011 decemberében a legjobb értékesítő Krasnyánszky Zsuzsanna Unit Managerünk A Marathonnál megtaláltam mindazt, ami nekem fontos, és

Részletesebben

Ha csak ezért hívtak, pipa leszek

Ha csak ezért hívtak, pipa leszek DEMJÁN SÁNDOR A GYEREKKORÁRÓL, A VAGYONÁRÓL ÉS A 2014 DECEMBER HERMÈS EGY MAGYAR A SHELL CSÚCSÁN PINTEREST TAKARÉKSZÖVETKEZETEKRŐL Ha csak ezért hívtak, pipa leszek A Distinction alapítói egy Gellért-hegyi

Részletesebben

A KOR GYERMEKE A beszélgetésünk rendhagyó, mint ahogy Sas István személye és pályája is. Az interjú során önmagát, mint individuumot folyamatosan háttérbe szorítja. Nem önmagáról, hanem a reklámról akar

Részletesebben

Siker, élmény, EVS... 5. EVS Lépésről lépésre... 6 SIKER... 8. Drienyovszki Eszter... 10. Mikesy Álmos... 12. Preszeller Dóra... 16. Dóka Gábor...

Siker, élmény, EVS... 5. EVS Lépésről lépésre... 6 SIKER... 8. Drienyovszki Eszter... 10. Mikesy Álmos... 12. Preszeller Dóra... 16. Dóka Gábor... EVS élménygyűjtők EVS élménygyűjtők Tartalom Siker, élmény, EVS.... 5 EVS Lépésről lépésre.... 6 SIKER.... 8 Drienyovszki Eszter.... 10 Mikesy Álmos... 12 Preszeller Dóra... 16 Dóka Gábor.... 19 Tolnai

Részletesebben

Hogyan kerültem a Valve-hez, milyen itt lenni és mivel foglalkozom

Hogyan kerültem a Valve-hez, milyen itt lenni és mivel foglalkozom Hogyan kerültem a Valve-hez, milyen itt lenni és mivel foglalkozom Írta: Michael Abrash Az egész a Snow Crash cyberpunk regénnyel kezdődött. Ha nem olvastam volna, sosem szeretek bele a Metaverzum ötletébe.

Részletesebben

Beszélgetés Karácsony Tamás építésszel

Beszélgetés Karácsony Tamás építésszel NAGY T. KATALIN Beszélgetés Karácsony Tamás építésszel - Milyen ma építésznek lenni? Milyen helyzetben van ez a szakma? - Azt gondolom, hogy a szakmám nincsen jó helyzetben, nem egy elismert, nem minden

Részletesebben

Kedves Olvasók! Stamler Lili ~ Kardos Vivien ~ Rajkó Petra ~ Tóth Erika ~ Zsirai András ~ Kovács Adél ~ Salamon Sára ~ Richter Zsóka ~ Gayer Mihály

Kedves Olvasók! Stamler Lili ~ Kardos Vivien ~ Rajkó Petra ~ Tóth Erika ~ Zsirai András ~ Kovács Adél ~ Salamon Sára ~ Richter Zsóka ~ Gayer Mihály TARTALOMJEGYZÉK: Stamler Lili Kardos Vivien Rajkó Petra Tóth Erika Zsirai András Kovács Adél Salamon Sára Richter Zsóka Gayer Mihály Kedves Olvasók! A korábbi években megszokotthoz képest kicsit megkésve,

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. 1. Személyes adatok: Név: Cím: 2. Intézményi adatok

MUNKANAPLÓ. 1. Személyes adatok: Név: Cím: 2. Intézményi adatok 1. Személyes adatok: MUNKANAPLÓ Név: Cím: 2. Intézményi adatok Pályázó intézmény neve: WEXEdU Alapítvány Címe: 2000 Szentendre Mathiász u. 8/A. E-mail: fabian@wexedu.hu khim@wexedu.hu enekesrita@freemail.hu

Részletesebben

Beszámoló a szakmai gyakorlatról

Beszámoló a szakmai gyakorlatról Beszámoló a szakmai gyakorlatról Kecskeméti Kinga Szakmai gyakorlatomat a Híradó Média Kft-nél töltöttem. A cég tulajdonképpen egy családi vállalkozás, mely több internetes médiumokat is magába foglal.

Részletesebben

ÉPÍTÉSZET KÖRNYEZET TÁRSADALOM

ÉPÍTÉSZET KÖRNYEZET TÁRSADALOM ÉPÍTÉSZET KÖRNYEZET TÁRSADALOM A KÓS KÁROLY EGYESÜLÉS NEGYEDÉVES FOLYÓIRATA TRISKELL CSERNYUS LÔRINC SIKLÓSI JÓZSEF TURI ATTILA HEREND BESZÉLGETÉSEK ÉS TERVEK SCHRAMMEL IMRE - KOVÁCS JÓZSEF - MAKOVECZ

Részletesebben

Nguyen Luu Lan Anh, szociálpszichológus, hab. egyetemi docens

Nguyen Luu Lan Anh, szociálpszichológus, hab. egyetemi docens valóság 245 Nguyen Luu Lan Anh, szociálpszichológus, hab. egyetemi docens Educatio: Kérlek, mutatkozz be röviden olvasóinknak! LA: Nguyen Luu Lan Anh-nak [kiejtés: nuəŋ liu lʌn ain] hívnak. 16 éves koromban

Részletesebben

Hochschule Karlsuhe Technik und Wirtschaft University of Applied Sciences. Karlsruhe

Hochschule Karlsuhe Technik und Wirtschaft University of Applied Sciences. Karlsruhe Hochschule Karlsuhe Technik und Wirtschaft University of Applied Sciences Karlsruhe Hallgatói beszámolók Eddigi kiutazók: 2014/15 (ősz) Tukacs Renátó, Pamuk Gábor, Gémes Orsolya 2013/14 (ősz) Sinkó Dávid

Részletesebben

Amint az meg van irva, ime, jelentem, mi tortenik eppen, mi tortent eddig, es hogy varhatoan mi fog kovetkezni a jovoben.

Amint az meg van irva, ime, jelentem, mi tortenik eppen, mi tortent eddig, es hogy varhatoan mi fog kovetkezni a jovoben. Jelentes a 4. het vegen Amint az meg van irva, ime, jelentem, mi tortenik eppen, mi tortent eddig, es hogy varhatoan mi fog kovetkezni a jovoben. 2006. marcius 17-e, Franciaorszag, Parizs. Itt, a vilag

Részletesebben

Erasmus élménybeszámoló

Erasmus élménybeszámoló Erasmus élménybeszámoló HOCHSCHULE RAVENSBURG WEINGARTEN 1 Tartalomjegyzék 1. Köszönetnyilvánítás 2. Előkészületek 3. Kiutazás, szoba elfoglalása 4. Programok és kirándulások 5. Vásárlás 6. Tanulmányok

Részletesebben

LdV-HU-09-VEP-3022 Leonardo da Vinci pályázat. 2010. 02.18.-03.03. Norvégia. Hartmann Nikolett, Veress Borbála

LdV-HU-09-VEP-3022 Leonardo da Vinci pályázat. 2010. 02.18.-03.03. Norvégia. Hartmann Nikolett, Veress Borbála LdV-HU-09-VEP-3022 Leonardo da Vinci pályázat 2010. 02.18.-03.03. Norvégia Hartmann Nikolett, Veress Borbála A program keretében 2 hetet tölthettünk el Norvégiában. A program céljai között szerepelt, hogy

Részletesebben

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Nguyen Phuong Thaonak hívnak engem. 1968. február 10-én születtem, Vietnamból érkeztem ide, Magyarországra 85 áprilisában. A váci textilüzemben helyeztek

Részletesebben

Nem tudok más múzeumot, ami úgy nyílt volna meg, hogy nem volt gyűjteménye

Nem tudok más múzeumot, ami úgy nyílt volna meg, hogy nem volt gyűjteménye Kalmár Ágnes Nem tudok más múzeumot, ami úgy nyílt volna meg, hogy nem volt gyűjteménye Mesélj, kérlek, az intézmény megalakulásának előzményeiről és arról a közegről, amelyben az intézmény létrejött.

Részletesebben

Megdöbbentő tények vállalkozásokról

Megdöbbentő tények vállalkozásokról Megdöbbentő tények vállalkozásokról A vállalkozások közel egyharmada egy év alatt becsukja a boltot! Kíváncsi vagy rá, hogy miért? Remélem igen, hiszen ha megtudod miért mennek tönkre a legtöbben, akkor

Részletesebben

Mit tehet az ember, hogy ne bántsa a szemét. Kompetenciafejlesztés a tanítási órákon. informatikai eszközök alkalmazásával jó gyakorlat

Mit tehet az ember, hogy ne bántsa a szemét. Kompetenciafejlesztés a tanítási órákon. informatikai eszközök alkalmazásával jó gyakorlat Mit tehet az ember, hogy ne bántsa a szemét Kompetenciafejlesztés a tanítási órákon informatikai eszközök alkalmazásával jó gyakorlat Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Zsombó Nem mind olvasatlan,

Részletesebben