VACUUM AIR CONTROL TYPE: EC 001

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VACUUM AIR CONTROL TYPE: EC 001"

Átírás

1 VACUUM AIR CONTROL TYPE: EC 001 A MEEI tanúsítvány jele: M0160E018 A bevizsgálás európai szabvány alapján készült EN :1990 +Ams. IEC :1987 CENELEC - rue de Stassart 35, 1050 Brüsszel, Belgium engedélyével. Mobil:

2 A KEZELŐSZERVEK ISMERTETÉSE: 1. "ON-OFF": Hálózati ki-be kapcsoló. 2. "VACUMM PULSE": Baloldali forgatógomb, mellyel a szívást tudjuk megszaggatni, pulzáló üzemmód 0,5 sec-4sec között illetve folyamatos szívást. 3. "VÁKUUM MÉRŐ": leolvasható a szívóerősség az analóg órán. 4. "VÁKUUM ERŐSSÉG SZABÁLYZÓ": Itt kell beállítani a megfelelő szívóerőt. 5. "OUT": Szívócsonk, melyhez a szívó csövet csatlakoztathatjuk. Arckezelő tartozékok: 2 db comedo 1 db vese alakú 1 db tölcsér A VACUUM CONTROL TARTOZÉKAI: Testkezelő tartozékok: 1 db kicsi pipa ( a kezelt felület átmérője 26mm ) 2 db közepes pipa ( a kezelt felület átmérője 40mm ) 2 db nagy pipa ( a kezelt felület átmérője 50mm ) Egyéb tartozékok: 2 db szilikon cső, 50cm 1 db szilikon cső, 150cm 1 db ipszilon üveg illeszték

3 A KEZELÉS BIOLÓGIAI ÉS ÉLETTANI ALAPJAI A vákuum masszázs (köpölyözés) egy nagyon régi, már évezredek óta alkalmazott kezelési módszer. Alkalmazási lehetőségei nagyon sokrétűek. Anyagcsere fokozó hatásaként, javul a tápanyagellátás, ami a szövetekben lévő, salakanyag eltávozását is elősegíti. A vákuum hatás révén a meridián, és reflex pontokon keresztül, a belső szervek funkcióit is befolyásolhatjuk. Kezelt felületek környékén hisztamin szabadul fel, minek következtében az érfalak áteresztőképessége fokozódik. A prosztaglandinok szintjét csökkenti, ezért fájdalomcsillapításra, letapadt izmok lazítására is sikeresen használhatjuk. A VAACUM AIR FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI: Arckezelés során: Gyulladt, pattanásos arcbőr tisztítása Szemráncok csökkentése Arcráncok kezelése Neuroterápiás kezelések Reflex zónák kezelése Testkezelések során: Fogyasztás Kar-, fenék-, mell-, has-, tokaemelés, feszesítés Nyirok-drenázs Narancsbőr, és striák kezelése Reflex zónák kezelése Letapadt izmok lazítására, fájdalomcsökkentésre, hát, váll, nyakkezelésre A leírásban használt megnevezések értelmezése: KIS VÁCUUM:kb mBar KISKÖZÉP VÁCUUM: kb mBar NAGYKÖZÉP VÁCUUM: kb mBar ERŐS VÁCUUM: : >300mBar ill. max. 400mBar

4 Mobil: A VACUUM AIR HASZNÁLATA Szemráncok csökkentése: A bőrfelület előkészítése: a kezelendő részt gondosan letisztítjuk. Ezután lassú előmasszírozást végzünk, kiürítjük a nyaki nyirokcsomókat, úgy, hogy a nyakon lefelé a hónalj irányába, mind a két oldalon, háromszor-négyszer. Majd a szemtől a fül irányába haladunk háromszor-négyszer. Lapos üveg illesztéket használunk kis vákuum. Előkészítési idő 1-3 perc. A kezelés menete: - a felhasznált üveg illeszték: lapos - a beállítandó vákuum értéke: közepes Minden egyes szemráncon kívülről befelé végig haladunk, úgy, hogy a bőrt ne tegyük ki nyújtásnak. Kezdve a szemránc elején, újra kezdve az elején, újra kezdve a közepén lassan végig húzzuk az illesztéket egészen a hajtőig. Kb. öt alkalommal ismételjük meg a fentieket. Kezelési idő: perc. Az utókezelést nagyközép vákuum végezzük a szemráncból kiindulva gyors felfelé irányuló mozdulatokkal kb. 1-3 percig. A fentieket meg kell ismételni heti 1-2 alkalommal 4-8 héten keresztül. A várható eredmény: a szemráncok erőteljesen csökkenek, illetve eltűnnek. FONTOS! A kezelések során a vendég szemét és halántékát óvni kell. A homlokráncok kezelése:

5 A bőrfelület előkészítése: a kezelendő részt gondosan meg kell tisztítani. Ezután lassú előmasszírozást végzünk, a szemkezeléshez hasonlóan először a nyaki nyirokcsomókat ürítjük ki a hónalj irányába.(mindkét oldalon) Lapos üveg illesztéket használunk és kis vákuumot. Előkészítési idő: 1-3 perc. A homlokráncok kezelésének menete: - a felhasznált illeszték: kis pipa - a beállítandó vákuum értéke: közepes A homlok közepétől szimmetrikusan kifelé haladva az egyes ráncokra gyakorlatilag merőlegesen fel és lefelé indítva az illesztéket. A felfelé haladás során a hajtőig, a lefelé haladásnál a szemöldökig kell kezelni. A műveletek elvégzésének ideje: perc. A homlokráncok kezelését kisközép vákuummal történő, körkörös irányú masszírozással kell befejezni a homlokközéptől kifelé haladva. A műveletek elvégzési ideje: 2-4 perc. A kezelést meg kell ismételni heti 1-2 alkalommal, 4-10 héten keresztül. A várható eredmény: a homlokráncok nagymértékben csökkennek. FONTOS! A vendég szemét és halántékát óvni kell.

6 Mobil:

7 A hosszanti arcráncok kezelésének menete: A bőrfelület előkészítése megfelel a homlokráncoknál leírtaknál. A kezelés menete: - a felhasznált illeszték: kis pipa. - a beállítandó vákuum érték: közepes Az orrtőtől kiindulva, a ráncra merőlegesen, fel- és lemozgatjuk az illesztéket. Ez után lefelé haladunk a ráncon úgy, hogy eljussunk a ránc (orr-ajak barázda) végéig. A műveletek elvégzésének ideje: 8-15 perc. A hosszanti arcráncok kezelését kisközép vákuummal történő, körkörös irányú masszázzsal kell befejezni, az orrtőtől a ránc végéig haladva. A kezelést meg kell ismételni heti 2-3 alkalommal 5-10 héten keresztül. A várható eredmény: a hosszanti ráncok nagymértékben csökkenek. Mobil:

8 Az ajakak és az áll ráncainak kezelése: A bőrfelület előkészítése megfelel az eddigi kezelésekének. A kezelés menete: - A felhasznált illeszték: lapos vagy kis pipa. - A beállítandó vákuum közepes - A kezelést a ráncokra merőlegesen kell végezni. A műveletek elvégzésének ideje: kb.10 perc. A befejezéskor kisközép vákuum az illesztéket körkörös irányba mozgatva kell a masszírozást végezni. A műveletek elvégzésének ideje: max. 4 perc. A kezelést meg kell ismételni heti 1-2 alkalommal 5-10 héten keresztül. A várható eredmény: az ajkak és az áll ráncai nagymértékű csökkenése. Mobil:

9

10 Testkezelések: Nyaki ráncok csökkentése: A bőrfelület előkészítése: a kezelendő részt gondosan meg kell tisztítani. Ez után előmasszírozást végzünk, kiürítjük a kulcscsont alatti nyirokcsomókat, úgy, hogy a hónalj irányába haladunk. (mindkét oldalon). Használjuk a lapos üveg illesztéket, kis vákuummal. Előkészítési idő: 1-3 perc. A kezelés menete: - A felhasznált üveg illeszték: kis pipa. (használhatunk lapos üveg illesztéket is) - A beállítandó vákuum értéke: közepes A nyak közepétől jobbra kifelé haladva az egyes ráncokra merőlegesen fel-, és lefelé mozgatva az illesztéket. A fentieket ismételjük meg középtől balra haladva is. A műveletek elvégzési ideje: perc. A nyaki ráncok kezelését kisközép vákuummal történő körkörös irányú masszírozással kell befejezni. A műveletek elvégzési ideje: 3-5 perc. A kezelést meg kell ismételni heti 1-2 alkalommal 4-8 héten keresztül. A várható eredmény: a nyaki ráncok nagymértékben csökkenek.

11 A letapadt izmok fellazítása: Mobil: A nyak és a váll izmainak fellazítása: A kezelést megelőzően beszéljük meg a vendéggel, mely területen érzi, hogy az izmok letapadtak, csomósodtak, vagyis milyen mozdulatokra jelentkezik kellemetlen érzés, fájdalom. A kezelendő terület behatárolását követően az előkészítési műveleteket kezdjük meg, nevezetesen a kezelendő részt gondosan megtisztítjuk, ezután kis vákuummal mindkét hónaljban masszírozunk. A felhasznált illeszték kis pipa. Előkészítési idő: 2-5 perc. A fő műveletek megkezdése előtt eldöntjük, hogy egy-, vagy két kézzel kezelünk. A kétkezes módszer előnye, hogy egyszerre mindkét váll irányába szimmetrikusan dolgozhatunk, ami a gyorsabb munkavégzés mellett hatékonyabb kezelést eredményez. A használatos illeszték: közepes pipa. Az alkalmazandó kisközép vákuum. A masszírozást a nyakon a hajtőtől kiindulva lefelé kezdjük, és szimmetrikusan kifelé folytatjuk a két váll irányába egészen a lapockák alá. Lassú mozdulatokat végzünk és az előzetesen behatárolt területen, és környékén hosszabban időzünk. A műveletek elvégzésének ideje: perc. Ezt követően megbeszéljük a vendéggel az eddigiek hatását, és hogy növelhető-e a vákuum erőssége. Ha igen, akkor a vákuumot középértékre állítjuk, és a fentiekben leírt masszírozást megismételve fejezzük be a kezelést. Az erősség beállításánál mindig figyelembe kell venni, hogy a hajszálereket ne sértsük meg, vagyis ne okozzunk bevérzéseket. A befejező műveletek ideje: 2-4 perc. (ha a megbeszélést követően nem növelhető a vákuum, akkor be kell fejezni a kezelést, és a következő alkalommal ismételten fel kell tenni a kérdést) FONTOS! A gerincoszlop és a nyakcsigolya közelében óvatosan masszírozzunk. A korábban leírtakat 1-2 naponként meg kell ismételni addig, amíg a letapadt izmok fellazulnak és a kellemetlen érzések, megszűnnek.

12 Mobil:

13 A hát letapadt izmaink fellazítása, fájdalomcsillapítása: A kezelést megelőzően beszéljük meg a vendéggel, mely területeken érzi, hogy az izmok letapadtak, csomósodtak, vagyis milyen mozdulatokra jelentkezik kellemetlen érzés, fájdalom. A kezelendő terület behatárolása után az előkészítést kezdjük vagyis a kezelendő részt megtisztítjuk, ezután kis vákuummal mindkét hónaljban masszírozunk. A felhasznált illeszték: kis pipa (vagy közepes pipa). A előkészületi idő: 2-5 perc. A fő művelet végzés megkezdése előtt eldöntjük, hogy egy-, vagy két kezes masszírozást alkalmazunk. (a kétkezes módszer előnye, hogy a gerincoszlopra szimmetrikusan egyidejűleg két irányban dolgozhatunk, a gyorsabb munkavégzés mellett hatékonyabb kezelést eredményez) A használatos illeszték: közepes vagy nagy pipa. Az alkalmazandó vákuum: kisközép. A masszírozást a válltól lefelé haladva kezdjük és a gerincoszloptól, kifelé masszírozunk, egészen a derékvonalig. Lassú mozdulatokat végzünk és az előzetesen behatárolt területen, és környékén hosszabban időzünk. A műveletek elvégzési ideje: perc. Ezt követően megbeszéljük a vendéggel az eddigiek hatását és, hogy növelhető-e a vákuum erőssége. Ha igen, akkor a vákuumot középértékre állítjuk és az előzőek szerinti masszírozást megismételve befejezzük a kezelést. Az erősség beállításánál mindig vigyázni kell, hogy a hajszálerek ne sérüljenek, ne okozzunk bevérzést. A befejező műveletek ideje: 3-6 perc. (ha a megbeszélést követően nem növelhető a vákuum, akkor be kell fejezni a kezelést, és a következő alkalommal ismételten fel kell tenni a kérdést)

14 FONTOS! A gerincoszlop közelében óvatosan masszírozzunk. A korábban leírtakat egy, kétnaponként kell megismételni addig, amíg a letapadt izmok fellazulnak és a kellemetlen érzések, megszűnnek. A has fogyasztása: A bőrfelület előkészítése: a kezelendő részt gondosan megtisztítjuk. Ez után lassú előmasszírozást alkalmazunk, kiürítjük a lágyék nyirokcsomóit, úgy, hogy abból kiindulva a comb hátulja felé haladunk, majd a has irányából lefelé a lágyékig. (a fentieket mindkét oldalon elvégezzük). Használjunk közepes pipa illesztéket és kis vákuumot. Az előmasszírozás ideje: 5-15 perc. Az ábráról látható, hogy a köldöktől kifelé haladva, körkörös mozdulatokkal masszírozunk. A masszírozás sorrendje az óramutató járásának megfelelő. Ezeket a műveleteket 5-15 percig végezzük. Ezután beszélünk a vendéggel, és annak beleegyezését követően nagyközép vákuumot, és az ábra szerint megismételjük a masszírozást körülbelül 2-5 percig. A kezelést az előmasszírozásnál leírtak szerint zárjuk, 2-4 percen keresztül. A kezelést meg kell ismételni heti 2-3 alkalommal 4-8 héten keresztül. A várható eredmény: a hasi zsírréteg erőteljesen csökken. Mobil:

15

16 A combok fogyasztása: A kezelést megelőzően beszéljük meg a vendéggel, hogy melyek azok a fő területek, ahova a masszázs irányul. Az előkészítés során a kezelendő részeket célszerű megtisztítani. Ez után lassú előmasszírozást végzünk a combtőben lévő nyirokcsomók felé úgy, hogy a has irányából lefelé a combtól felfelé haladunk. Ezután hátulról, a deréktól lefelé, és a combtól felfelé masszírozunk a nyirokcsomókat megközelítve. (a fentieket a test mindkét oldalán elvégezzük) Használjunk közepes pipa illesztéket és kis vákuumot. A masszírozáshoz használjuk a közepes vákuumot, és közepes vagy nagy pipa illesztéket. Az ábra jobboldalán látható, hogy az illeszték körkörös mozgatásával masszírozunk a csípőtől kiindulva, befelé haladva. Felülről kezdjük a kezelést, lefelé folytatjuk, és a térd irányában fejezzük be. Ezt természetesen megismételjük a másik combon is. A műveletek elvégzésének ideje: 5-10 perc. Ezután megbeszéljük a vendéggel, hogy növelni kívánjuk a vákuum erősségét. Egyező vélemény esetén nagyközép vákuumot állítunk be, és az ábra szerint megismételjük a masszírozást. A megismételt masszírozás ideje: 2-4 perc. Ismételten egyeztetve a vendéggel annak beleegyezése esetén erős vákuumot állítunk be és újabb 2-4 percen keresztül masszírozunk a fentieknek megfelelően. (természetesen, ha a vendégnek valamilyen okból ellenvéleménye van, akkor nem növeljük a vákuum erősségét) FONTOS! Ebben a munkaszakaszban a nyirokcsomókat kerüljük el. A kezelést az előmasszírozásnál leírtak szerint zárjuk: 2-4 percen keresztül. A fentieket hetente megismételjük 1-2 alkalommal 4-8 héten keresztül.

17 Mobil:

18 A fenék fogyasztása: A kezelést megelőzően beszéljük meg a vendéggel, hogy melyek azok a fő területek, amelyekre a masszázs irányul. Az előkészítés során a kezelendő részeket célszerű megtisztítani. Ezután lassú előmasszírozást végzünk a combtőben lévő nyirokcsomók felé úgy, hogy a has irányából lefelé a combtól felfelé haladunk. Ez után hátulról, a deréktól lefelé és a combtól felfelé masszírozunk a nyirokcsomókat megközelítve. (a fentieket a test mindkét oldalán elvégezzük) Használjunk közepes pipa illesztéket, és kis vákuumot.) Az előmasszírozási idő: 5-10 perc. A masszírozáshoz használjunk közepes vákuumot, és közepes vagy nagy pipa illesztéket. Az ábra jobboldalán látható, hogy az illeszték körkörös mozgatásával masszírozunk a gerincvonaltól kiindulva, kifelé haladva. Felülről kezdjük a kezelést és lefelé folytatva, a vádli irányába fejezzük be. Természetesen szimmetrikusan megismételjük ezt a test bal oldalán is. A műveletek elvégzésének ideje: 6-12 perc. Ez után megbeszéljük a vendéggel, hogy növelni kívánjuk a vákuum erősségét. Egyező vélemény esetén nagyközép vákuumot állítunk be, és az ábra szerint megismételjük a masszírozást. A megismételt masszírozás ideje: 3-6 perc. Ismételten egyeztetve a vendéggel annak beleegyezése esetén erős vákuumot állítunk be és újabb 2-4 percen keresztül masszírozunk a fentieknek megfelelően. (természetesen, ha a vendégnek bármilyen okból ellenvéleménye van, akkor nem növeljük a vákuum erősségét) FONTOS! Ebben a munkaszakaszban a nyirokcsomókat kerüljük el. A kezelést az előmasszírozásnál leírtak szerint zárjuk: 3-6 percen keresztül. A fentieket hetente megismételjük 1-2 alkalommal 4-8 héten keresztül.

19 A narancsbőr kezelése testen: Jelen kezelés lényegében a combok, és a fenék narancsbőrének csökkenését illetve eltüntetését célozza. Az előkészítés során a kezelendő részeket célszerű megtisztítani. Ez után lassú előmasszírozást végzünk a combtőben lévő nyirokcsomók felé úgy, hogy a has irányából lefelé, és a combtól felfelé masszírozunk a nyirokcsomókat megközelítve. (a fentieket a test mindkét oldalán elvégezzük) Használjunk közepes pipa illesztéket, és kis vákuumot. Az előmasszírozási idő: 5-10 perc. A kezelést kisközép vákuummal kell lefolytatni, az előmasszírozásnál leírtak szerint. A használatos illeszték: közepes, vagy nagy pipa. A műveletek elvégzésének ideje: perc. FONTOS! Ebben a munkaszakaszban fokozott figyelemmel kell kísérni az elért hatásokat, és bármilyen rendellenségnél csökkenteni kell a vákuumot vagy befejezni a masszírozást. A befejező munkaszakaszban az előkészítésnél leírtakat kell megismételni, 3-6 percen keresztül. A narancsbőr kezelését meg kell ismételni heti 1-3 alkalommal 5-8 héten keresztül. A várható eredmény: a narancsbőr erősen csökken, illetve eltűnik. Mobil:

20 FONTOS FIGYELMEZTETÉS!!! PACE MAKER viselőinél a készülék használata TILOS! ROSSZINDULATÚ DAGANAT esetén TILOS! ÉRRENDSZERI betegségek esetén TILOS! PATOLIKUS betegségi tüneteket mutató bőr kezelése TILOS! TERHES személyen történő kezelés TILOS! A vákuum erősségét fájdalomérzetig fokozni TILOS! (nem hatásosabb a kezelés!) A kezelések ajánlott időtartamát betartani AJÁNLATOS! A készüléket földelni TILOS! ( kettős szigetelt ) A készüléket két évenként, átvizsgálásra a forgalmazóhoz eljuttatni AJÁNLATOS! A készülék tetején nedves anyagokat tartani TILOS! A készüléket szétszedni TILOS! ( garanciáját veszti ) A készülékre a gyártó és forgalmazó 3 év garanciát vállal, a jogszabályokban előírt feltételekkel. EREDMÉNYES KEZELÉST KÍVÁN AZ: Mobil:

21 A KÉSZÜLÉK MŰSZAKI ADATAI: PRIMER OLDAL: - hálózati feszültség: V - hálózati frekvencia: 50Hz - hálózati teljesítmény felvétel: 20VA - hálózati primer biztosíték: T 160 ma SZEKUNDER OLDAL: - 2 x 12 V - szekunder biztosíték: 2 x T 2.5 A VAKUUM TELJESÍTMÉNY: - Max 400 mbar BEÁLLÍTHATÓSÁG: ÉRINTÉSVÉDELEM: MÉRETEI: SÚLYA: KARBANTARTÁS: mBar-os lépésekben fokozatmentesen - kettős szigetelt (tilos földelni) x 210 x 70 mm - 3 Kg - a készülék belsejében elhelyezett szűrőbetét kétévenként cserélendő - az üveg illesztékeket kezelésenként fertőtleníteni kell! - egyéb karbantartást nem igényel - tisztítása benedvesített ronggyal GARANCIA, JÓTÁLLÁS: - a készülékre a gyártó 3 év garanciát vállal, a jogszabályokban előírt feltételekkel SZERVÍZ: " ELEKTRON" Mobil:

SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék

SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék Használati útmutató és jótállási jegy Gyártási szám:........................... Eladás kelte:..............................................

Részletesebben

EM 80. H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás

EM 80. H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás EM 80 H H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de 0344

Részletesebben

A készülék részei: Az adó viselése. A gombok és funkcióik

A készülék részei: Az adó viselése. A gombok és funkcióik Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 POLAR pulzusmérő készülékek - M31, M32, M61, M62 Rend.sz.: 840539 (M31) A KÉSZÜLÉK RÉSZEI:... 1 AZ ADÓ VISELÉSE... 1 A GOMBOK ÉS FUNKCIÓIK...

Részletesebben

F3 futópad felhasználói kézikönyv

F3 futópad felhasználói kézikönyv F3 futópad felhasználói kézikönyv Általános instrukciók Kérjük figyelmesen olvassa el a kézikönyvben található utasításokat! Hasznos információkat tartalmaz a futópad biztonságos üzemeltetéséről és karbantartásáról.

Részletesebben

Tóthné Hajdu Gabriella- SPECIÁLIS TESTKEZELŐ

Tóthné Hajdu Gabriella- SPECIÁLIS TESTKEZELŐ 1 BEVEZETÉS ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET Ismételjük át a legfontosabb anatómiai alapokat. A megfelelő testkezelés kiválasztásához és alkalmazásához elengedhetetlen a megfelelő anatómiai ismeretek elsajátítása.

Részletesebben

Medisana GlucoDock vércukormérő készülék használati útmutató. A rendszer leírása

Medisana GlucoDock vércukormérő készülék használati útmutató. A rendszer leírása Medisana GlucoDock vércukormérő készülék használati útmutató A rendszer leírása 1 1. Apple készülék csatlakozó egysége 2. GlucoDock eszköz csatlakozó egysége 3. GlucoDock vércukormérő egysége 4. Tesztcsík

Részletesebben

1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2

1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2 2. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK_... 3 2.1 VÉSZHELYZETEK...3 2.2 BESZERELÉSRE VONATKOZÓ BIZTONSÁGI

Részletesebben

TARTALOM BEVEZETÕ 3 A SZETT TARTALMA 4 A DCONT PERSONAL OPTIMUM BEMUTATÁSA 5 A DCONT PERSONAL OPTIMUM PLUSZ BEMUTATÁSA 7 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE 8 A

TARTALOM BEVEZETÕ 3 A SZETT TARTALMA 4 A DCONT PERSONAL OPTIMUM BEMUTATÁSA 5 A DCONT PERSONAL OPTIMUM PLUSZ BEMUTATÁSA 7 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE 8 A TARTALOM BEVEZETÕ 3 A SZETT TARTALMA 4 A DCONT PERSONAL OPTIMUM BEMUTATÁSA 5 A DCONT PERSONAL OPTIMUM PLUSZ BEMUTATÁSA 7 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE 8 A TESZTCSÍK 9 VÉRMINTA 12 KÓDBEÁLLÍTÁS 14 Kód beállítása

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció 0197 Verzió 7 REF 5002 Használati utasítás az AT TENS készülékekhez AT1, AT2, AT 2 TF készülékek Transzkután Elektromos Idegstimuláció Mi a TENS? Transzkután (bôrön keresztül történô) Elektromos Ideg Stimuláció

Részletesebben

ionizáló berendezés ionizáló berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS

ionizáló berendezés ionizáló berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS ionizáló berendezés ionizáló berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS 2 Tartalom SPA ionizáló berendezés 3 1. A készülék tartozékai... 4 2. A bambusz infrás öv... 5 3. A készülék mûködése... 6 3.1. Figyelmeztetések,

Részletesebben

Fontos biztonsági kérdések

Fontos biztonsági kérdések Fontos biztonsági kérdések Ezt a berendezést nem használhatják olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, nincs meg a megfelelő

Részletesebben

PROFESSIONAL PÁRIZSI LUXUSKEZELÉSEK

PROFESSIONAL PÁRIZSI LUXUSKEZELÉSEK PROFESSIONAL PÁRIZSI LUXUSKEZELÉSEK ILSA-PRO BEAULIFT FACE - ARCKEZELÉS Létrejött a professzionális bestseller - az egyedülálló anti age kabinkezelés Isabelle Lancray, Paris bemutatja a tökéletes anti-age

Részletesebben

További tájékoztatásokért Olvasson le

További tájékoztatásokért Olvasson le További tájékoztatásokért Olvasson le 2 Tartalomjegyzék 1. A Homelight epilátor bemutatása... 6 1.1. A tartós szőrtelenítés a Homelight epilátorral... 7 1.2. A szőrtelenítések megtervezése... 9 1.3. A

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Általános kérdések (2-3 oldal) 1. Hogyan működik az ageloc Edition Nu Skin Galvanic Spa System II készülék? 2. Használhatom az ageloc Edition Nu Skin Galvanic Spa System II t egyéb Nu Skin termékekkel?

Részletesebben

Használati útmutató és jótállási jegy

Használati útmutató és jótállási jegy CE 1011 Használati útmutató és jótállási jegy BC-200 egy érzékelőlapos, BC-210 kettő érzékelőlapos, BC-230 három érzékelőlapos, BC-230i négy érzékelőlapos, ikerbabákhoz (2) is használható, BC-220i kettő

Részletesebben

Gyártási szám: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Safe Laser 500 Infra. A fájdalommentes mozgás öröme. www.safelaser.hu

Gyártási szám: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Safe Laser 500 Infra. A fájdalommentes mozgás öröme. www.safelaser.hu Gyártási szám: Safe Laser HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Safe Laser 500 Infra A fájdalommentes mozgás öröme www.safelaser.hu TARTALOM JEGYZÉK A lézerekről általában.......... 1. oldal Hogyan működik a lágy- lézer

Részletesebben

preciz.hu AZ ÖN ELÉGEDETTSÉGE ÉRDEKÉBEN ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ÉS KARBANTARTÁS

preciz.hu AZ ÖN ELÉGEDETTSÉGE ÉRDEKÉBEN ÜGYFÉLSZOLGÁLAT ÉS KARBANTARTÁS AZ ÖN ELÉGEDETTSÉGE ÉRDEKÉBEN Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az AEG készüléket. Biztosak vagyunk abban, hogy készülékünk kifogástalan teljesítményével hosszú éveken át elégedett lesz. Pontosan ezért

Részletesebben

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT Köszönjük Köszönjük, hogy jobb hallása érdekében a mi termékünket választotta. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy új hallókészüléke a legjobb minőségű legyen, és hogy

Részletesebben

WWW.CTGOTTHON.HU. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ otthoni magzati szívhang monitor (CTG)

WWW.CTGOTTHON.HU. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ otthoni magzati szívhang monitor (CTG) ON WWW.CTGOTTHON.HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ otthoni magzati szívhang monitor (CTG) FETAPHON CTG MONITOR I HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 Rendeltetés Alkalmazhatóság I I Magzati szívhang és méhösszehúzódást vizsgáló

Részletesebben

Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus

Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus CE 0197 Gyári szám: Értékesítés dátuma: Aláírás / PH. Jótállási jegy Erre a készülékre, az előző

Részletesebben

PROGRAMOZHATÓ FUTÓPAD Cikk szám: 1272 Használati utasítások

PROGRAMOZHATÓ FUTÓPAD Cikk szám: 1272 Használati utasítások PROGRAMOZHATÓ FUTÓPAD Cikk szám: 1272 Használati utasítások Fontos biztonsági utasítások: alapvetö biztonsági eljárásokat mindig követni kell, ezért olvassa el pontosan a leírást. Veszély: húzza ki mindig

Részletesebben

1. ELEKTROKOZMETIKA- ELEKTROKOZMETIKÁHOZ SZÜKSÉGES ALAPFOGALMAK

1. ELEKTROKOZMETIKA- ELEKTROKOZMETIKÁHOZ SZÜKSÉGES ALAPFOGALMAK 1. ELEKTROKOZMETIKA- ELEKTROKOZMETIKÁHOZ SZÜKSÉGES ALAPFOGALMAK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET A kozmetikai kezelőeljárások szerves része az elektrokozmetika. Az elektrokozmetikai gépek elektromos árammal működnek.

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Excite és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. A Smartkey és a TGS key az itt illusztrált

Részletesebben

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek FIGYELEM! HU Használati utasítás A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT!

Részletesebben

Tárgymutató ELŐSZÓ... 195 TEJES ITALOK KÉSZÍTÉSE... 204 BIZTONSÁG... 195 RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT... 196 VÍZMELEGÍTÉS... 206 LEÍRÁS...

Tárgymutató ELŐSZÓ... 195 TEJES ITALOK KÉSZÍTÉSE... 204 BIZTONSÁG... 195 RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT... 196 VÍZMELEGÍTÉS... 206 LEÍRÁS... Tárgymutató ELŐSZÓ... 195 Az útmutatóban használt jelölések... 195 A zárójelben olvasható betűk... 195 Meghibásodások és szerviz... 195 BIZTONSÁG... 195 Alapvető biztonsági figyelmeztetések... 195 RENDELTETÉSSZERŰ

Részletesebben

PJ103 RO víztisztító+vízionizátor szett

PJ103 RO víztisztító+vízionizátor szett PJ103 RO víztisztító+vízionizátor szett GÉPKÖNYV 1-2. PJ103 bemutatása 12. Figyelmeztető fények 3-4. Ionizált lúgos víz fogyasztása 12. Vízionizátor szűrőbetét csere 4. Ionizált savas víz előnyei 13-14.

Részletesebben

Használati útmutató. Csuklós, automata digitális vérnyomásmérő Típus: M253P. Tartalomjegyzék. Biztonsági tudnivalók

Használati útmutató. Csuklós, automata digitális vérnyomásmérő Típus: M253P. Tartalomjegyzék. Biztonsági tudnivalók Használati útmutató Csuklós, automata digitális vérnyomásmérő Típus: M253P Dokumentum hiv. száma: DBP-1904-008 Változat: Z Kiállítás napja: 2012.11 Csuklós típusú A termék megfelel a 93/42/EEC direktívában

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A termék megfelelő módon történő hulladékkezelésére vonatkozó fontos tudnivalók a 2002/96/EC irányelv értelmében.

TARTALOMJEGYZÉK A termék megfelelő módon történő hulladékkezelésére vonatkozó fontos tudnivalók a 2002/96/EC irányelv értelmében. TARTALOMJEGYZÉK 1 A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd 3. old.)......................................73 2 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK.............................................73 3 BEÁLLÍTÁS.........................................................74

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI Szélesség: 597-599 mm Mélység, a kapcsolótábla külsõ szélétõl mérve: 550 mm Magasság: 820-870 mm Helyszükséglet

Részletesebben