Samsung Core LTE SM-G386F Beállítások

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Samsung Core LTE SM-G386F Beállítások"

Átírás

1 Samsung Core LTE SM-G386F Beállítások

2 SAMSUNG CORE LTE SM-G386F BEÁLLÍTÁSOK... 1 BEVEZETÉS NÉVJEGYEK ÁTHELYEZÉSE RÉGI KÉSZÜLÉKRŐL AZ ÚJ KÉSZÜLÉKRE Android telefonról Androidra SIM-kártyára (ha nincs sok névjegyünk!)... 4 Exportálás SIM-kártyára... 4 Importálás SIM-kártyáról A Bluetooth az első mentsvár... 5 Névjegyek megosztása Bluetooth segítségével: Mindent be a Google-ba!... 6 Névjegyek exportálása belső tárhelyre (telefon memóriájába /SDCard-ra) vcard-fájlként... 6 Névjegyek importálása belső tárhelyről vcard-fájlként a névjegyzékbe... 6 Névjegyek importálása belső tárhelyről a Gmail-fiók címtárába... 7 Gmail-fiók címtár szinkronizálása az új készüléken... 8 Névjegyek megjelenítése Windows Phone telefonról Androidra Windows és Google fiókok Kapcsolatok exportálása a számítógépre Kapcsolatok Importálása a gmail címtárába Kapcsolatok szinkronizálása a Google fiókból Egy kicsit egyszerűbben Iphone telefonról Androidra icloud és Google fiók Névjegyek importálása az új készülékre a Google fiókból Transzfer iphone névjegyek Töltse le a segédprogramot (http://www.copytrans.net/): LETÖLTÉS Telepítse a programot A telefonját USB kábel segítségével csatlakoztassa a számítógépéhez Jelölje ki a névjegyeket Nyomjon az Export selected gombra A következő ablakban válassza: Android (multiple.vcf files) Névjegyek másolása Androidra telefonra GROUPWISE LEVELEZŐ ÉS NAPTÁR SZINKRONIZÁLÁS A TELEFONNAL Mielőtt beállítaná! Mit is jelent ez? Hogyan tudja kérelmezni a levelező bealítást mobil eszközén? Mire lesz szükség a beállítás során? Hol található ennek a beállítása? Hogyan lehet hozzáadni az Egyetem levelezői fiókot? Adatok megadása Biztonsági figyelmeztetés Exchange-szerver beállításai: Fiókopciók beáll... 21

3 Bevezetés Miről szól jelen dokumentumunk? Telefonok között váltani sosem egyszerű, különösen, ha a korábbi adatokat is költöztetni kell. A feladat viszonylag egyszerűen elvégezhető, ingyenes eszközökkel megoldható. Jelen tájékoztatónk célja, hogy segítséget nyújtsunk az új okostelefon használatra való előkészítésében. A számok átmentése akkor a legegyszerűbb, ha a SIM-kártyán található az összes névjegy. Ilyenkor elég a kártyát behelyezni az új telefonba, majd pedig a névjegyek importálását választani a beállítások közül. A legtöbb telefon erre a műveletre rá is kérdez az első bekapcsolás után, így a felhasználónak nem kell keresgélnie a menüben. A módszer egyetlen komoly korlátja, hogy a legtöbb SIM-kártyára csak néhány száz névjegy fér, és aki ennél több számot tárol a telefonján, az más megoldás után kell, hogy nézzen (részletek az Android telefonról Androidra című fejezetben), hiszen a legtöbb ember már itthon is olyan készüléket használ, amelynek saját memóriája van. Ez lehetőséget ad a telefon használójának, hogy névjegyeit a telefon belső memóriájában tárolja. Viszont van egy harmadik lehetőség is a névjegyzék tárolására. Ez nem más, mint az online címtárak. A különböző szolgáltatók és gyártók egyedi fiókot biztosítanak ügyfeleik és vásárlóik számára. Ilyen fiók a Gmail-fiók, a Windows Live, Samsung Account stb. Ha valaki rendelkezik valamelyik fiókkal, akkor a szolgáltatók különböző lehetőségeket biztosítanak a fiók felhasználójának. Ezen szolgáltatások között megtalálható többek között a címtárszolgáltatás is. Ennek a segítségével már online tárolhatja a névjegyzékét. Az okostelefont pedig szinkronizálni kell az online fiókkal, így elérhetővé válnak az ott tárolt névjegyek, bejegyzések, naptárak stb. Arra vonatkozóan az ITÜI nem foglal állást, hogy ajánlja-e az online címtárak használatát kérjük, ezt az adott szolgáltató adatvédelmi irányelveinek elolvasása után minden egyes esetben mérlegeljék a munkatársak. Nyilván a fent említett nagy szolgáltatók számára akkor érdemes az ingyenes szolgáltatások biztosítása, ha valamilyen módon fel tudják használni a felhasználók náluk tárolt adatait jelen esetben az egyéni címtárakat. Az Informatikai Technológiai és Üzemeltetési Igazgatóság ezen dokumentummal szeretne segítséget nyújtani, a felhasználóknak, mobil eszközeik gyors beállításában.

4 1. Névjegyek áthelyezése régi készülékről az új készülékre Számos lehetőség van arra, hogy a régi készülékén található névjegyzéket áttegye az új telefonjára. Ezekről lentebb olvashat operációs rendszerek szerint csoportosítva. Elsőként viszont bemutatjuk a legjobb lehetőséget, ami kevés névjeggyel működik, ez a SIM-re való másolás Android telefonról Androidra SIM-kártyára (ha nincs sok névjegyünk!) Mit is jelent ez? Nincs sok névjegy Sajnos nem lehet egy konkrét számot mondani. Ennek több oka van. A névjegyek mérete eltérő lehet. Például az egyik névjegyhez csak egy telefonszám és egy név tartozik. A másik névjegyhez telefonszám, név, levelezési cím, két e- mail cím stb. Ezért a második névjegy már nagyobb helyet fog elfoglalni a SIM kártyán vagy a telefon belső memóriájában. De nem csak a névjegyek méretétől függ a SIM kártya kapacitása, hanem a kártya fajtájától is. Napjainkban három fajta SIM-et különböztetünk meg (SIM, micro SIM és nono SIM). Ezek a kártyák méretben, sebességben, kapacitásban is eltérnek egymástól. Átlagosan megállapítható, hogy a SIM kártyák névjegyet el tudnak tárolni. Exportálás SIM-kártyára Érintse meg az menü gombot Importálás/exportálás Exportálás a SIM-kártyára Vegye ki a SIM- kártyát a készülékből. Helyezze a SIM kártyát az új készülékbe. Importálás SIM-kártyáról Érintse meg az opciók gombot Importálás/exportálás Importálás a SIM-kártyáról

5 A Bluetooth az első mentsvár A hagyományos telefonok újabb, 3-4 évnél nem öregebb generációja már többnyire támogatja a Bluetooth adatátvitelt. Ennek használatához a két készüléket először egy kód beírásával össze kell párosítani egymással (ezt a Bluetooth-menüben lehet kezdeményezni), majd ezután lehet fájlokat és névjegyeket küldeni a két készülék között. Névjegyek megosztása Bluetooth segítségével: 1. Kapcsolja be a Bluetooth funkciót mindkét telefonon. 2. Párosítsa a két eszközt! Az Alkalmazások képernyőn érintse meg a Beállítások Bluetooth Keresés elemet, ekkor megjelenik az észlelt eszközök listája. Válassza ki a párosítani kívánt eszközt, majd a megerősítéshez mindkét eszközön fogadja el az automatikusan generált kulcsot. 3. Ossza meg a névjegyeket a következőek szerint: Érintse meg az menü gombot Importálás/exportálás Névjegykártya megosztásának módja, válasszon névjegyeket, érintse meg a Kész, majd válassza a Bluetooth lehetőséget.

6 Mindent be a Google-ba! Az Androidos telefonok komoly előnye, hogy könnyen használható a névjegyek exportálása, importálása és szerkesztése. Sőt a böngészőből futó címjegyzékszerkesztő is jár hozzájuk. Ez a Gmail-fiókhoz kapcsolódó címlista, amellyel egyszerűen, a felhasználónév és a jelszó megadásával szinkronizálható a telefon. Vagyis, aki ezt a lehetőséget választja, annak rendelkeznie kell egy Gmail-fiókkal. (a Gmail fiókot akkor is létre kell hozni, ha az Android Google Play szolgáltatását szeretné igénybe venni). 1. Az exportálás történhet belső tárhelyre. Ilyenkor a telefon memóriájába kerülnek a névjegyek, és onnan vihetők át először a számítógépre, majd a Gmail-fiókba. 2. A második exportálási lehetőség, hogy névjegyzéket elküldi a Gmail-be. A névjegyzék csatolt formátumát először le kell tölteni a számítógépre és utána importálni a Gmail Címtárába. 3. Harmadik választási lehetőség, hogy felteszi a Gmail Drive tárhelyére. 4. De elküldheti SMS-ben is. 5. Vagy megoszthatja őket Wi-Fi Direct módban is. Névjegyek exportálása belső tárhelyre (telefon memóriájába /SDCard-ra) vcard-fájlként Exportálhatja a telefonján található összes névjegyet a telefon belső tárhelyére, csoportos vcard-fájlként. Ezt követően a fájlt átmásolhatja egy számítógépre vagy egy másik olyan eszközre, amely együttműködik az ilyen formátumú fájlokkal -- ilyen például egy címtár alkalmazás. 1. A Főoldal vagy az Alkalmazások képernyőn érintse meg a Személyek ikont. 2. Érintse meg a Menü gombot > Importálás/exportálás parancsát. 3. Érintse meg az Exportálás a tárhelyre lehetőséget. Jegyezze meg a mentés helyét! 4. Érintse meg az OK gombot a megerősítéshez. A Személyek alkalmazás létrehoz egy.vcf kiterjesztésű fájlt a belső tárhelyen. Ez a fájl az összes névjegyét tartalmazza. Először csatlakoztassa a telefonját a számítógépéhez, hogy átvigye a fájlt a számítógépére. A fájl a telefon könyvtárának legfelső (gyökér) szintjén található. Névjegyek importálása belső tárhelyről vcard-fájlként a névjegyzékbe Az előbbi pontban exportált fájlt most importálhatja az új készülékre. 1. Csatlakoztassa telefonját a számítógépéhez egy USB-kábellel.

7 A Windows legfrissebb verzióit futtató számítógépeken csatolhatja telefonja belső tárhelyét az asztalhoz, ha egyszerűen csatlakoztatja a telefonját a számítógépével egy USB-kábellel. Macintosh rendszerű számítógépeken először telepítenie kell az ingyenes Android Fájlkezelő alkalmazást. Ez a szoftver a érhető el a telepítésével kapcsolatos utasításokkal egyetemben. 2. Másolja a névjegyeit vcard formátumban a telefonja belső tárhelyére. 3. A Személyek alkalmazás bármelyik fő ablakában érintse meg a Menü > Importálás/exportálás parancsot. 4. Érintse meg az Importálás a tárhelyről lehetőséget. Ha a telefonján több fiókja van, akkor érintse meg a használni kívánt fiókot. Ha több vcard-fájl található SD-kártyáján vagy USB-tárhelyén, a rendszer rákérdez, hogy egy névjegyfájlt, több névjegyfájlt vagy az összes névjegyfájlt szeretné-e importálni. Az adott vcard-fájlok importálásához érintse meg atöbb vcard-fájl importálása ikont. Az importálás indításakor egy rövid üzenet jelenik meg. Miután eltűnik, a rendszer befejezte a névjegyek importálását, amelyek megtekinthetők a Mind lapon. Ha mégsem látja, jelölje be az Menü gomb > Megjelenítendő névjegyzék. Az importált névjegyek megtekintéséhez be kell jelölnie az Összes névjegy jelölőnégyzetet vagy egyéb lehetőség közül is választhat. (Lsd.: Névjegyek megjelenítése) Névjegyek importálása belső tárhelyről a Gmail-fiók címtárába 1. Ha belép a gmail.com felületre, akkor itt a bal felső sarokban, kattintson előbb a Gmail, majd azon belül a Címtár feliratra. 2. Itt láthatóak a névjegyzékei. Ebben a lépésben kattintson a képen látható Névjegyek importálása feliratra.

8 3. Válassza ki a számítógépre lementett.vcf kiterjesztésű fájlt, vagy tallózza be a telefonról és Importálja. Gmail-fiók címtár szinkronizálása az új készüléken 1. Keresse meg a telefon menüjében a Névjegyzéket és koppintsunk rá. 2. Nyomjon rá az Menü gombra 3. Nyomjon rá a Fiókok-ra 4. Nyomjon rá a Fiók hozzáadása-ra 5. Válassza a Google-t a listáról 6. Nyomjon rá a Meglévő-re Megjegyzés: Amennyiben, még nincs Google Fiókja, válassza az Új opciót. 7. Írja be az címét és jelszavát, majd nyomjon a Tovább nyílra. 8. Várjon türelemmel, amíg a rendszer tölt 9. Válassza ki az Önnek megfelelő opciókat, majd nyomja meg a Tovább nyilat.

9 10. Válassza ki a listából, hogy melyik szolgáltatásokat szeretné szinkronizálni a készülékével. Mindenképpen érdemes kiválasztani a Címtár szinkronizálása lehetőséget. Ezzel fog megjelenni a Névjegyek között a Gmail-ba importált kapcsolatainak és ismerőseinek adatai/telefonszámaik. Ha szeretné használni a Gmail levelezőt, akkor a Gmail szinkronizálását is érdemes bepipálni. 11. Ezzel befejeződött az Ön Google Fiókjának a szinkronizálása a készülékkel. Névjegyek megjelenítése Ha több fiókkal is rendelkezik a telefonján, akkor eldöntheti, hogy mely címtárakat jelenítse meg vagy az összes funkciót is választhatja. 1. Keresse meg a telefon menüjében a Névjegyzéket és koppintson rá. 2. Nyomjon rá az Menü gombra 3. Nyomjon rá a Megjelenítendő névjegyzék-re. 4. Válasszon a lehetőségek közül.

10 1.2 Windows Phone telefonról Androidra Itt is több lehetőség van arra, hogy régi Windowsos telefonjáról átköltözzön az új Samsung telefon, Android operációs rendszerre Windows és Google fiókok Alap esetben, akinek Windowsos mobiltelefonja van, annak rendelkeznie kell egy Windows Live fiókkal is. Ezzel a fiókkal több lehetőséget is kínál neki a szolgáltatást biztosító. Mik ezek a lehetőségek? outlook.hu Személyek Naptár OneDrive Online Office Kapcsolatok exportálása a számítógépre Írja be a következőt a böngészőbe: https://people.live.com/ Adja meg a belépéshez szükséges adatokat. A bal felső sarokban, a kapcsolatok felirat alatt, válassza ki az Összes lehetőséget. Majd kattintson a Kezelés menüben, az Exportálás az Outlook.com-hoz és más szolgáltatásokhoz.

11 Keletkezik egy OutlookContacts.csv fájl, amit mentsen el a számítógépére. Most lépjen be a https://mail.google.com Ha valakinek nincs ilyen fiókja az hozzon létre egy saját Gmail fiókot mert az Androidos telefonon nagy előnye lesz (Google Play használat lehetősége) Kapcsolatok Importálása a gmail címtárába Ha belépett a gmail.com felületre, akkor itt is a bal felső sarokban, kattintson előbb a Gmail, majd azon belül a Címtár feliratra. Itt láthatóak a saját névjegyzékei. Ebben a lépésben kattintson a képen látható Névjegyek importálása feliratra. Válassza ki a Windows-ból elmentett OutlookContacts.csv fájlt és Importálja.

12 1.2.4 Kapcsolatok szinkronizálása a Google fiókból Keresse meg a telefon menüjében a Névjegyzéket és koppintson rá. Nyomjon rá az Menü gombra Nyomjon rá a Fiókok-ra Nyomjon rá a Fiók hozzáadása-ra Válassza a Google-t a listáról Nyomjon rá a Meglévő-re.2 Megjegyzés: Amennyiben még nincs Google Fiókja, válassza az Új opciót. Írja be az címét és jelszavát, majd nyomjon a Tovább nyílra. Várjon türelemmel, amíg a rendszer tölt Válassza ki az Önnek megfelelő opciókat, majd nyomja meg a Tovább nyilat.

13 Válassza ki a listából, hogy melyik szolgáltatásokat szeretné szinkronizálni a készülékével. Mindenképpen érdemes kiválasztani a Címtár szinkronizálása lehetőséget. Ezzel fog megjelenni a Névjegyek között a Gmail-ba importált kapcsolatainak és ismerőseinek adatai/telefonszámaik. Ha szeretné használni a Gmail levelezőt, akkor a Gmail szinkronizálását is érdemes bepipálni. Ezzel befejeződött az Ön Google Fiókjának a szinkronizálása a készülékkel Pár perc szinkronizálás után, ha megnyitjuk a névjegyzéket a telefonon megjelennek a Windows telefonunkon tárolt névjegyzék Egy kicsit egyszerűbben Kapcsolatait szinkronizálhatja egyenesen a Windows Live fiókból, ha nem szeretné, a Gmail címtárát használni. Lássuk ennek a lépéseit! Keresse meg a telefon menüjében a Névjegyzéket és koppintson rá. Nyomjon rá az Menü gombra Nyomjon rá a Fiókok-ra Nyomjon rá a Fiók hozzáadása-ra Nyomjunk rá a Microsoft Exchange ActiveSync lehetőségre. Adja meg adatait (Windows Live cím és a hozzá tartozó jelszó). A következő képernyőn állítsa be a fiók szinkronizálását. Megjegyzés: Itt érdemes kiválasztani a címtár szinkronizálását! Most pedig válassza ki a Windows Live fiók címjegyzékeinek megjelenítését a Névjegyzéken belül. (Segítség: Névjegyek megjelenítése 1.3. Iphone telefonról Androidra Ahogy eddig látta sok lehetőség van a különböző mobil operációs rendszerek között a névjegyek mozgatására. Hasonlóan itt is számos olyan program és eszköz áll a rendelkezésére, amivel át tudja mozgatni összegyűjtött névjegyzékeit új Androidos készülékére. Jelen dokumentumban nem kívánunk minden lehetőségről írni, csak a két legegyszerűbbet fogjuk említeni. Lásuk az elsőt:

14 1.3.1 icloud és Google fiók Lépjen be számítógépén az icloud kezelőfelületére, hiszen alapból ide mentődnek adatai. Kattintson a Kontaktok ikonra, majd a bal alsó sarokban található fogaskerékre. Válassza az Összes kijelölése, majd a vcard exportálása gombot, ekkor a kapcsolatai vcard formátumban elmentésre kerülnek számítógépére. Névjegyek importálása az új készülékre a Google fiókból

15 Keresse meg a telefon menüjében a Névjegyzéket és koppintsunk rá. Nyomjon rá az Menü gombra. Nyomjon rá a Fiókok-ra Nyomjon rá a Fiók hozzáadása-ra Válassza a Google-t a listáról Nyomjon rá a Meglévő-re.2 Megjegyzés: Amennyiben még nincs Google Fiókja, válassza az Új opciót. Írja be az címét és jelszavát, majd nyomjon a Tovább nyílra. Várjon türelemmel, amíg a rendszer tölt Válassza ki az Önnek megfelelő opciókat, majd nyomja meg a Tovább nyilat. Válassza ki a listából, hogy melyik szolgáltatásokat szeretné szinkronizálni a készülékével. Mindenképpen érdemes kiválasztani a Címtár szinkronizálása lehetőséget. Ezzel fog megjelenni a Névjegyek között a Gmail-ba importált kapcsolatainak és ismerőseinek adatai/telefonszámaik. Ha szeretné használni a Gmail levelezőt, akkor a Gmail szinkronizálását is érdemes bepipálni. Ezzel befejeződött az Ön Google Fiókjának a szinkronizálása a készülékkel Pár perc szinkronizálás után, ha megnyitja a névjegyzéket, a telefonon megjelennek a névjegyzékek.

16 1.3.2 Transzfer iphone névjegyek 1 Töltse le a segédprogramot (http://www.copytrans.net/): LETÖLTÉS 2. Telepítse a programot A telepítés utolsó részénél válassza: CopyTrans Conects 3. A telefonját USB kábel segítségével csatlakoztassa a számítógépéhez. 4. Jelölje ki a névjegyeket. A képen látható módon, a bal felső sarokban, és egy kicsit lejjebb a Contacts.

17 5. Nyomjon az Export selected gombra. 6. A következő ablakban válassza: Android (multiple.vcf files) Ezzel a módszerrel szerencsésen sikerült lementeni a névjegyzékét a számítógépére. A következő lépés, hogy a névjegyeit átmozgassa a telefonjára. Ezt kétféleképpen is megteheti. Az első módszert már korábban említettük, ezért kérjük, tekintse meg az erre vonatkozó fejezeteket. (Lsd. Kapcsolatok Importálása a gmail címtárába és Névjegyek importálása az új készülékünkre a Google fiókból) A másik megoldás, hogy a lementett névjegyeket átmásoljuk az új Androidos telefonra. 7. Névjegyek másolása Androidra telefonra Keresse meg azt a mappát, ahová elmentette a névjegyeket.

18 Csatlakoztassa a számítógéphez Androidos készülékét és keresse meg az intézőben. Névjegyeit tartalmazó mappát másolja a telefonra..2.2 A telefonon nyissa meg a Névjegyzéket. Nyomjon rá az Menü gombra Nyomjon rá a Beállítások-ra. Nyomjon rá a Névjegyzék-re Válasszuk az Importálás / Exportálás lehetőséget Nyomjunk Importálás az eszköz tárhelyéről.

19 2. GroupWise Levelező és Naptár szinkronizálás a telefonnal 1. Mielőtt beállítaná! Kedves Munkatársak! Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy az egyetemi levelező szinkronizálása mobil eszközein Engedélyhez kötött. Mit is jelent ez? Aki mobil eszközein szeretné az egyetemi levelezését használni, annak első körben a GroupWise üzemeltetőjétől kell engedélyeztetnie a szolgáltatást! Az engedélye regisztrálva lesz a szerveren és így tudja használni a levelezését és naptárát. Hogyan tudja kérelmezni a levelező bealítást mobil eszközén? Kérjük, küldjön egy t kollégánknak, Zrínyi Miklósnak, aki elbírálja a kérelmét. Sikeres elbírálás után, ön kapni fog egy visszaigazoló t és kérelme regisztrálva lesz a szerveren, az Ön számára. Elérhetősége:

20 2. Mire lesz szükség a beállítás során? o o o o o cím Felhasználói név Jelszó Tartományi név Szerver címe 3. Hol található ennek a beállítása? Beállítások Általános Fiókok 4. Hogyan lehet hozzáadni az Egyetem levelezői fiókot? Beállítások Általános Fiókok Fiók hozzáadása Microsoft Exchange ActiveSync 5. Adatok megadása Exchange fiók konfigurálása néhány lépésben: cím: Ide írja be a saját Semmelweis Egyetemi címét (pl. Jelszó: Itt adja meg azt a jelszót, amivel belép a számítógépen vagy a böngészőben használt GroupWise programba.

21 6. Biztonsági figyelmeztetés A webhely neve nem egyezik a tanúsítványban szereplő névvel. Ha ezt az üzenetet látja, ne essen kétségbe! A telefon megpróbálta automatikusan felismerni a Semmelweis Egyetem GroupWise levelező szerverének beállításait. Nyomja meg a :Folytatás gombot. 7. Exchange-szerver beállításai: Ellenőrizze, hogy a 4. lépésben beírt címet látja-e! (Saját egyetemi levelezői cím) Tartomány\felhasználónév: \a GroupWise felhasználó neve (pl: \valaki) Jelszó: ha a 4. lépésben beírta a jelszót ide már nem kell újra beírni. Ha ezt nem tette volna meg a 4. lépésben, akkor pótolja és írja be most a jelszavát! Exchange-szerver: gwconnect.semmelweis-univ.hu Biztonságos kapcsolat használata (SSL): Legyen bepipálva. 8. Fiókopciók Itt lehetősége van arra, hogy az Egyetemi levelezőjének megadja a szinkronizálási beállításait. (Pl. mikortól szinkronizálja a leveleket). Ezek tetszőleges beállítások. 9. beáll. Adjon nevet a fióknak (nem kötelező): Az itt megadott néven fog szerepelni a telefon levelező programjában a GroupWise, Egyetemi levelezője.

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató BlackBerry Z3 Smartphone Verzió: 10.3.2 Felhasználói útmutató Kiadva: 2015-06-12 SWD-20150612120425692 Tartalomjegyzék Beállítások és alapvető konfigurálások...6 Újdonságok... 6 A BlackBerry okostelefon

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató BlackBerry Link for Windows Verzió: 1.2.3 Felhasználói útmutató Kiadva: 2014-01-20 SWD-20140120095702004 Tartalomjegyzék További információk...5 Első lépések...6 A BlackBerry Link ismertetése...6 A BlackBerry

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Üdvözli a HUAWEI. HUAWEI Ascend Y 200. Felhasználói útmutató U8655-1

Üdvözli a HUAWEI. HUAWEI Ascend Y 200. Felhasználói útmutató U8655-1 Üdvözli a HUAWEI HUAWEI Ascend Y 200 Felhasználói útmutató U8655-1 Tartalomjegyzék 1 Olvassa el, mielőtt továbblépne... 1 1.1 Biztonsági óvintézkedések... 1 1.2 Személyes információk és adatok biztonsága...

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Smart Tab 4G Vodafone Power to you 1 Tartalomjegyzék 1 Az Ön készüléke... 4 1.1 Gombok és csatlakozók...4 1.2 Első lépések...6 1.3 Kezdőképernyő...8 2 Szövegbevitel...18 2.1 A virtuális

Részletesebben

ipad Használati útmutató ios 6 szoftverhez

ipad Használati útmutató ios 6 szoftverhez ipad Használati útmutató ios 6 szoftverhez Tartalom 7 Fejezet 1: Az ipad első pillantásra 7 Az ipad áttekintése 8 Tartozékok 9 Gombok 11 SIM-kártyatálca 12 Állapotikonok 14 Fejezet 2: Első lépések 14 Amire

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306

Használati útmutató. Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Használati útmutató Xperia M2 D2303/D2305/D2306 Tartalomjegyzék Első lépések...6 A használati útmutatóról...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A telefon első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 610

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 610 Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 610 1.3. kiadás HU Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 610 Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A telefon gombjai és részei 5 A vissza, az indítás és a keresés gomb 5

Részletesebben

Outlook Web Access (OWA) Levelezés webes felületen

Outlook Web Access (OWA) Levelezés webes felületen Outlook Web Access (OWA) Levelezés webes felületen Segédanyag a Négy Partner Program hálózati csoportmunka képzéséhez 1. Outlook Web Access (OWA) Levelezés webes felületen... 3 1.1. Támogatott böngészők

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 925

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 925 Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 925 3.0. kiadás HU Pszt... Ez az útmutató még nem minden, van még egy... Telefonunk van egy felhasználói útmutató, amely mindig velünk van, és szükség esetén rendelkezésünkre

Részletesebben

Hogyan használjuk a szolgáltatást? A Central Europe On-Demand Zrt. által a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott felhőalapú szolgáltatások rövid

Hogyan használjuk a szolgáltatást? A Central Europe On-Demand Zrt. által a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott felhőalapú szolgáltatások rövid Hogyan használjuk a szolgáltatást? A Central Europe On-Demand Zrt. által a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott felhőalapú szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia Z1 Compact D5503

Használati útmutató. Xperia Z1 Compact D5503 Használati útmutató Xperia Z1 Compact D5503 Tartalomjegyzék Első lépések...6 Áttekintés...6 Összeszerelés...7 A telefon első bekapcsolása...8 Miért van szükségem Google -fiókra?...9 Az eszköz töltése...10

Részletesebben

Office 365 az oktatásban. Regisztráció lépésről lépésre

Office 365 az oktatásban. Regisztráció lépésről lépésre Office 365 az oktatásban Regisztráció lépésről lépésre Tartalom Általános információk... 3 Mi az az Office365?... 3 Az Office-alkalmazások és az Office 365 együttműködése... 3 Hatékonyabb csoportmunka...

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.20) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Explorer 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP Felhasználó útmutató Lenovo Security Solution FP Az itt közölt információk minden tudomásunk szerint pontosak és megbízhatók. Az Upek, Inc ugyanakkor nem vállal felelősséget az információk használatából

Részletesebben

E-Build Projektkezelő 3.2. verzió

E-Build Projektkezelő 3.2. verzió 3.2. verzió Felhasználói kézikönyv E-Build Kft. 2006. Tartalom 1 A Felhasználói kézikönyv tartalma...5 2 Az E-Build Kft. elérhetőségei...5 3 Az E-Build Projektkezelő áttekintés...5 4 Újdonságok...6 5 Segítség

Részletesebben

MOKKA 2. 2008 NetLock Kft.

MOKKA 2. 2008 NetLock Kft. 2 Tartalomjegyzék 6 I Rész Bevezető 1 Mire használható... a program 6 2 A program telepítése... 7 3 Telepítés utáni... beállítások 12 4 Frissítések listája... 14 5 A NetLock Kft... 16 18 II Rész Regisztráció

Részletesebben

2. fejezet Microsoft Exchange Server 2003 ügyfelek kezelése

2. fejezet Microsoft Exchange Server 2003 ügyfelek kezelése 2. fejezet Microsoft Exchange Server 2003 ügyfelek kezelése Microsoft Exchange rendszergazdaként ismernünk kell az Exchange-ügyfelek beállítását és karbantartását. A Microsoft Exchange Server 2003 esetében

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation XL with Beats Audio Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation XL with Beats Audio 8 Hátlap 11 SIM-kártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás

Részletesebben

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv

A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv A HTC One készülék Felhasználói kézikönyv 2 Tartalom Tartalom Kibontás HTC One 7 SIM-kártya 8 Az akkumulátor töltése 9 Ki és bekapcsolás 10 Szeretne gyors útmutatást a telefonról? 10 Telefon beállítása

Részletesebben

Samsung PC Studio 3.2 Felhasználói ú tmutató

Samsung PC Studio 3.2 Felhasználói ú tmutató Samsung PC Studio 3.2 Felhasználói ú tmutató Copyright 2005 2007 Samsung Electronics Co. Ltd. Tartalom 1. Samsung PC Studio... 3 1.1. Rendszerkövetelmények... 3 1.2. A PC Studio szolgáltatásai... 3 1.3.

Részletesebben

ipad Használati útmutató ios 5.1-s szoftverhez

ipad Használati útmutató ios 5.1-s szoftverhez ipad Használati útmutató ios 5.1-s szoftverhez Tartalom 9 1. fejezet: Első pillantásra 9 Áttekintés 10 Gombok 12 Mikro-SIM-kártyatálca 12 Főképernyő 17 A Multi-Touch képernyő használata 19 2. fejezet:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620 Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620 1.1. kiadás HU Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 620 Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 6 A telefon gombjai és részei 6 A vissza, az indítás és a keresés gomb 6

Részletesebben

Lotus Notes alkalmazás beállítása tanúsítványok használatához

Lotus Notes alkalmazás beállítása tanúsítványok használatához Lotus Notes alkalmazás beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(18) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

iphone Felhasználói útmutató ios 6 szoftverhez

iphone Felhasználói útmutató ios 6 szoftverhez iphone Felhasználói útmutató ios 6 szoftverhez Tartalom 7 Fejezet 1: Az első pillantás az iphone-ra 7 Az iphone 5 áttekintése 7 Tartozékok 8 Gombok 10 Állapotikonok 13 Fejezet 2: Első lépések 13 Amire

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS SÚGÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS SÚGÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÉS SÚGÓ Tartalomjegyzék Bevezető. A szoftver felépítése és működési elve...2 Beállítások...4 Csoportok beállításai...6 Új csoport létrehozása...7 Feliratkozási mezők...10 HTML kód generálás...11

Részletesebben