TARTALOM. 1. Repülés előtti ellenőrzés Iskolakör végrehajtása Tecnam P2006Trepülőgép alap adatok, korlátozások...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOM. 1. Repülés előtti ellenőrzés... 3 2. Iskolakör végrehajtása... 3 3. Tecnam P2006Trepülőgép alap adatok, korlátozások..."

Átírás

1 CAVOK Aviation Training Ltd. Iskolakör végrehajtása Tecnam P2006T típussal Jelen leírás csak tájékoztató jellegű, a repülőgép használata, kezelése a mindenkor érvényes légiüzemeltetési leírás szerint hajtandó végre!

2 TARTALOM 1. Repülés előtti ellenőrzés Iskolakör végrehajtása Tecnam P2006Trepülőgép alap adatok, korlátozások... 7

3 1. Repülés előtti ellenőrzés A repülőgép kabinjában: - győződjünk meg, hogy a futómű mozgató kar lenti helyzetben van - győződjünk meg róla, hogy nincs nem oda illő tárgy a kabinban - ellenőrizzük, hogy minden elektromos kapcsoló kikapcsolt állapotban van - kapcsoljuk be a főkapcsolót és ellenőrizzük az átesés jelző működését - ellenőrizzük az üzemanyag mennyiségét, majd kapcsoljuk le a főkapcsolót A repülőgépet járjuk körbe és ellenőrizzük a következőket: (átnézni) - ellenőrizzük a motorolaj mennyiségét - a futóműveknél ellenőrizzük a mikrokapcsolókat és figyeljük meg, hogy ne legyen hidraulika folyadék szivárgás - a főfutók fékrendszerét (szivárgás, fékbetét vastagság, peremesség) - szárnyak: ellenőrizzük állapotát, tisztaságát, sérülésmentességét - törzs: ellenőrizzük állapotát, tisztaságát, sérülésmentességét (antennákat is), távolítsuk el a pitot cső takarókat - ellenőrizzük a légcsavarok tisztaságát és épségét, ellenőrizzük a légcsavar toll és az orrkúp közti távolságot - a motorokon ellenőrizzük az hűtőfolyadék mennyiségét (napi első repülés alkalmával), a hűtőradiátor tisztaságát, az olaj mennyiségét, vegyünk mintát az üzemanyagból - farokrész: kormányfelületek épségét, kitéríthetőségét, kotyogás-mentességét - a futómű gumik feltöltöttségét, az orrfutó rugóstag állapotát 2. Iskolakör végrehajtása Motorindítás - ügyeljünk rá, hogy minden elektromos fogyasztó ki legyen kapcsolva - főkapcsoló bekapcsolva - nav light, strobe light bekapcsolva - gázkarok alapon - légcsavarok kis szögön (teljesen elől) - karburátor fűtés kikapcsolva - jobb oldali szivató szükség szerint - jobb elektromos pumpa bekapcsolva - jobb gyújtómágnesek bekapcsolva - jobb légcsavar szabad, jobb motor indítás - ezt a folyamatot megismételjük a bal motorral is.

4 Motorindítás után - fordulatszám: 1200 RPM - ellenőrizzük az olajnyomást (10 másodpercen belül nem jelenik meg, a motort le kell állítani, maximális érték 7 bar hideg hőmérsékletnél) - bekapcsoljuk a jobb és bal FIELD kapcsolót - bekacsoljuk a jobb és bal AVIONIC-át - bekapcsoljuk a jobb és bal CROSS BUS-t - melegítés 1200-as fordulaton, amíg az olaj mint 50 C-os lesz - motorpróba1650-es fordulatszámon 130 RPM lehet az ejtés egy gyújtókör lekapcsolásakor, és 50 RPM lehet a különbség az egyes körök ejtése között. Mindkét motor esetén végezzük el ezt a próbát es fordulatszámon ellenőrizzük a légcsavarszög állító rendszert. (szívótér nyomás emelkedés, stabil fordulat szükséges) Háromszor mozgassuk át maximális és minimális érték között. Ellenőrizzük, hogy visszatér-e 1650 RPM-re. Mindkét motor esetén végezzük el ezt a próbát. - Porlasztó fűtést teszteljük le és figyeljük meg, hogy kb. 100 RPM-et esik a fordulatszám. - ellenőrizzük, hogy a kormányok szabadon kitéríthetőek Felszállás előtt - állítsuk a fékszárnyat felszálló fokozatba (t/o) - üzemanyag pumpákat kapcsoljuk be - ellenőrizzük, hogy az üzemanyagcsapok megfelelő állásban vannak-e - ellenőrizzük a motor üzem meleg állapotát és a megfelelő olajnyomást - ellenőrizzük, hogy nincs hibajelzés - ellenőrizzük a magasságmérő beállítását (QNH esetén a küszöb magassága) - transpondert kapcsoljuk legalább STBY állásba, (felszálláskor automatikusan bekapcsol) - kapcsolja be a leszálló és guruló fényszórókat - győződjünk meg a pálya és a felszálló mező szabad voltáról - jelentsük be felszállási szándékunkat Felszállás Fokozatosan adjunk teljes gázt, középvonalat tartva gyorsítunk 65 csomós sebességig, ekkor finoman elemelhetjük a gép orrát és 5-7 fokos állásszöget tartva emelkedjünk, de a sebességünk ne csökkenjen a blue line alá. Ha már nem lehetséges a visszaszállás (reland) és a pozitív emelkedési mértéket is elértük (pozitív variométer jelzés, magasságmérő növekvő indikáció és + állásszög a műhorizont műszeren) húzzuk be a futóműveket úgy, hogy előtte fékezzük be a kerekeket. Behúzás közben állítsuk be a maximális folyamatos fordulatszámhoz tartozó 2250 RPM értéket a légcsavarszög szabályzóval. 400 feet AAL-en húzzuk be a fékszárnyakat és kapcsoljuk ki az üzemanyag szivattyúkat. Figyeljünk a kiengedett futóművel vagy fékszárnnyal repülhető maximális sebesség tartására. (122 kts)

5 Első forduló 500ft AAL elérésekor kezdjük meg az első fordulót, továbbra is tartsuk az 5-7 fokos állásszög értéket. Második forduló A második fordulót a szárnynak a leszállójelhez viszonyított 45 -os szög elérésekor hajtsuk végre Hosszúfal Röviddel 1000ft AAL elérése előtt csökkentsük az emelkedést úgy, hogy elérésekor vízszintesen repüljünk. Hagyjuk a gépet begyorsulni, majd állítsuk be az utazó rezsimet inhg szívótér és 2150 RPM fordulatra. Küszöb abeam-nél lassítsunk a szívótér csökkentésével 122 csomó alá és nyissuk ki a t/o fékszárnyat és kapcsoljuk be a szivattyúkat. Lerádiózzuk a szándékunkat. Harmadik forduló A harmadik fordulót akkor kezdjük, ha a küszöböt kb. 45 -ra látjuk magunk mögött. A harmadik fordulót vízszintes fordulóval hajtjuk végre. Kiengedjük a futóművet, figyelve, hogy ne lépjük túl a 122 csomós sebességet. Gázkarral szabályozzuk a szükséges vonóerőt és kezdjük meg a gép lassítását csomós sebességre. Szükség szerint használjuk a porlasztó fűtést. Megkezdjük a süllyedés kb láb / perces mértékkel. Negyedik forduló A végső egyenesre való fordulást a szél függvényében kezdjük meg, referenciának a futópálya ellentétes végét használjuk. Amikor stabilan a végső egyenesen repülünk csomós sebességgel teljesen kiengedjük a fékszárnyakat (szükség esetén), majd tovább csökkentjük a sebességet nem kevesebb mint 84 csomóra. Teljesen kitérített fékszárny esetén ügyelünk, hogy ne lépjük túl a 93 csomós sebességet! Röviddel a küszöb előtt lelassítunk csomóra és kis szögre állítjuk a légcsavarokat és kikapcsoljuk a porlasztó fűtést. (T/O fékszárny használata esetén ez a sebesség csomó) Küszöb átrepülésekor finoman vegyük el a gázt és lebegtessünk ki leszálláshoz. Átstartolás Amennyiben a leszállást valamilyen okból kifolyólag nem tudjuk végrehajtani, akkor átstartolást (go around / flaps) kell végrehajtani. Átstartolás esetén a pálya tengelyét tartva porlasztófűtés előre (amennyiben használva volt), légcsavar kis szögre, teljes gáz, és emelkedésbe visszük a gépet (5-7 fokos állásszög), ezzel egy időben a fékszárnyakat T/ O. állásba tesszük. Pozitív emelkedés esetén folytatjuk azt az eljárást, amit normál felszállás során alkalmazunk (futó, légcsavar, fékszárny, üzemanyag pumpa). Ezután jelentsük rádión az átstartolást! (G/A + FLAPS)

6 Teljes megállás Megállás (fullstop) esetén hagyjuk a gépet kigurulni, csak a gurulás harmadik szakaszában fékezünk. Füves pálya esetén húzott magassági kormánnyal gurulunk, tehermentesítve az orrfutót). A pálya elhagyását rádión jelentsük be, ha szükséges, majd ezt követően kapcsoljuk le a leszálló és guruló fényszórókat, húzzuk vissza a fékszárnyat és kapcsoljuk ki az üzemanyag szivattyúkat, majd ellenőrizzük a transzpondert, hogy ground módba kerülte, ha nem, kapcsoljuk át manuálisan. Leállítás előtt Leállítás - 1 percig hűtsük a motort alapjáraton (ha az alapgáz használata gurulás közben megvolt az az idő is beleszámolandó) - kapcsoljuk ki az elektromos fogyasztókat a villogó kivételével - bizonyosodjunk meg róla, hogy a lehető legkisebb fordulaton üzemelnek a légcsavarok A gyújtómágnes gombok egyidejű megnyomásával állítsuk le a motorokat külön-külön. Leállítás után kapcsoljuk ki a villogót, és a főkapcsolót. Jegyezzük fel a motor leállításának idejét. Szükség esetén helyezzük fel a Pitot-cső takarót. Amennyiben a repülőgép nem vízszintes helyen áll helyezzünk el a futók elé, vagy mögé féktuskót, vagy rögzítő fékkel fékezzük be a repülőgépet.

7 3. Tecnam P2006Trepülőgép alap adatok, korlátozások MEGNEVEZÉS KIAS Orrkerék elemelési sebesség V, (Rotate) 65 Felszállási sebesség Normál emelkedés Rövid pálya, 10 fékszárny, sebesség 50 ft-ig Normál emelkedési sebesség Fékszárny ZÁRVA Legjobb emelkedési szöghöz tartozó sebesség V x. (Best Angle of Climb) 10 -os fékszárny Legjobb emelkedési sebesség V y (Best Rate of Climb) Legjobb siklószámhoz tartozó sebesség (Teljes terheléssel) Best GlideSpeed (Full Gross) Átesési sebesség (StallingSpeed) - legelső súlyponthelyzet esetén Gáz nélkül, Fékszárny ZÁRVA - (Vs1) Gáz nélkül, Fékszárny FULL - (Vso) Megközelítési sebesség (ApproachSpeed) Normál megközelítés, fékszárny t/o Normál megközelítés, fékszárny FULL Rővid pálya megközelítés, fékszárny FULL Maximális sebesség nyitott fékszárnnyal - V fe (Maximum FlapsExtendedSpeed) Manőverezési sebesség V. (ManeuveringSpeed) 1180 kg 1230 kg Szerkezetileg megengedett maximális utazósebesség V no. Zuhanósebesség V ne (NeverExceedSpeed) 1180 kg 1230 kg Maximális oldalszél (Maximum cross-wind)) kts

8 MEGNEVEZÉS Maximális guruló súly (Maximum Rolling Weight) Maximális felszálló/leszálló súly (Maximum Takeoff/LandingWeight) Maximális csomagtér terhelés ( összesen) Repülés közben megengedett maximális terhelési többes Fékszárny ZÁRVA Fékszárny nyitva Olaj kapacitás Max Min Olaj hőmérséklet Üzemi tartomány Maximális hőmérséklet Olajnyomás Minimális nyomás Üzemi tartomány Maximális nyomás Üzemanyag Teljes tankolható Kifogyasztható Maximális teljesítmény (HP) Fordulatszám Maximális fordulatszám Maximális tartós fordulatszám KIAS 1230 kg 1230 kg 80 kg +3,8g -1,78g +2 g 0g 3 l 2 l C 130 C 0,8 bar 2-5 bar 7 bar MOGAS 200 l 194,4 l 200 HP 2388 RPM 2265 RPM Mértékegységek átváltása: 1 KNOTS =1 NM/óra =1,853 km/óra 1 lbs (librae = pounds)=0,4536 kg 1 qts (US quart)=0,946 l 1 gal (US gallon)=3,78 l 1 in (inch)=2,54 cm 1 psi (pound per suare inch)=6894,76 Pa =6,89476 kpa =0, bar 1 inhg (Hg inch)=25,4 mmhg =3386,39 Pa n F =((n-32)*5) / 9C

Repülés végrehajtás Aero AT-3 R100 típussal

Repülés végrehajtás Aero AT-3 R100 típussal Page: 1 CAVOK Aviation Training Ltd. Repülés végrehajtás Aero AT-3 R100 típussal Revision 05, 04 March 2015 Page: 2 Tartalom 1. Repülés előtti felkészülés... 4 1.1. A repülőgép tömegének és súlypont helyzetének

Részletesebben

KÉK ÉG Repülő Sportegyesület LÉGIÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁS. Cessna Aircraft Co., Wichita, Kansas, USA Gyártási év: 1958. Ez az Ön példánya!

KÉK ÉG Repülő Sportegyesület LÉGIÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁS. Cessna Aircraft Co., Wichita, Kansas, USA Gyártási év: 1958. Ez az Ön példánya! LÉGIÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁS Típus: CESSNA 172 Sorozatszám: 36536 Gyártó: Cessna Aircraft Co., Wichita, Kansas, USA Gyártási év: 1958 Lajstromjel: HA-SUN Ez az Ön példánya! Ezen légiüzemeltetési utasítás

Részletesebben

PILÓTA Kézikönyv PP szint IVAO HU TRAINING DEPARTMENT

PILÓTA Kézikönyv PP szint IVAO HU TRAINING DEPARTMENT PILÓTA Kézikönyv PP szint IVAO HU TRAINING DEPARTMENT Kizárólag az IVAO hálózaton való szimulációhoz készült. Bár törekedünk a realizmusra, nem vállalunk felelősséget az anyag használatából származó károkért!

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

Figyelmesen olvassa el a szimbolikus ábrákkal megjelölt figyelmeztetéseket és javaslatokat:

Figyelmesen olvassa el a szimbolikus ábrákkal megjelölt figyelmeztetéseket és javaslatokat: Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Fiorino QUBO gépkocsit választott. Ezt a útmutatót azért készítettük, hogy segítsük Önt a Fiat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

Könnyű építésű repülőmodell. 3 csatornás távirányító. Proporcionális szervo mozgatás. 2 db akkuval. 8-10 perc repülési idő egy feltöltéssel.

Könnyű építésű repülőmodell. 3 csatornás távirányító. Proporcionális szervo mozgatás. 2 db akkuval. 8-10 perc repülési idő egy feltöltéssel. Könnyű építésű repülőmodell. 3 csatornás távirányító. Proporcionális szervo mozgatás. 2 db akkuval. 8-10 perc repülési idő egy feltöltéssel. Figyelem: Nagy teljesítményű repülőmodell, nem játék. Nem ajánlott

Részletesebben

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 Kezelési útmutató Hagie STS 12 magasított permetező traktor Permetező-kukoricacímerező Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 493535 A következő

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

UNIVERZÁLIS OLAJFŰTÉS Ű HP 125 KAZÁN

UNIVERZÁLIS OLAJFŰTÉS Ű HP 125 KAZÁN UNIVERZÁLIS OLAJFŰTÉS Ű HP 125 KAZÁN HASZNÁLATI UTASÍTÁS Wilker Kft H-2600 Vác Diadal tér. 2. Tel: 06 27 316 500 Ajánlott az alábbi információk részletes tanulmányozása, a kazán megbízható és rendeltetésszer

Részletesebben

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 Kezelési útmutató Hagie STS 10 magasított permetező traktor Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 493527 A következő sorozatszámú permetezőgépekre:

Részletesebben

Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 18-2 DH KE 23 ZW 18-2 DH KE 23 ZS 18-2 DH KE 31 ZW 18-2 DH KE 31 6 720 608 298 HU (07.

Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 18-2 DH KE 23 ZW 18-2 DH KE 23 ZS 18-2 DH KE 31 ZW 18-2 DH KE 31 6 720 608 298 HU (07. Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 18-2 DH KE 23 ZW 18-2 DH KE 23 ZS 18-2 DH KE 31 ZW 18-2 DH KE 31 6 720 608 298 HU (07.02) JS Tárgymutató Tárgymutató 1 Biztonsági útmutató / Jelmagyarázat

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott.

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott. F I A T D O B L Ó K E Z E L É S É S K A R B A N T A R T Á S Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott. Ezt

Részletesebben

GAZ 3000 W ZS/W 12/18/24-2 DH KE/AE 23/31. Kezelési útmutató 6 720 680 273 (2009/06) HU

GAZ 3000 W ZS/W 12/18/24-2 DH KE/AE 23/31. Kezelési útmutató 6 720 680 273 (2009/06) HU GAZ 3000 W ZS/W 12/18/24-2 DH KE/AE 23/31 hu Kezelési útmutató HU 2 Tárgymutató HU Tárgymutató 1 A szimbólumok magyarázata / iztonsági utasítások.........................3 1.1 Jelmagyarázat.................

Részletesebben

AutoTrac Universal (ATU)

AutoTrac Universal (ATU) DCY AutoTrac Universal (ATU) KEZELŐIKÉZIKÖNYV AutoTrac Universal (ATU) OMPC20997 kiadás J7 (HUNGARIAN) John Deere Ag Management Solutions Európai változat Printed in Germany OMPC20997 Bevezetés Előszó

Részletesebben

KAPÁLÓGÉP GÉPKÖNYV SZENTKIRÁLY KFT.

KAPÁLÓGÉP GÉPKÖNYV SZENTKIRÁLY KFT. KAPÁLÓGÉP GÉPKÖNYV SZENTKIRÁLY KFT. Tartalomjegyzék Előszó... 3 Bevezető... 5 Technikai leírás... 5 Biztonsági előírások... 7 A rotációs kapa kezelése... 8 Karbantartás... 12 Üzemen kívül helyezés... 14

Részletesebben

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK

ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETÉSEK 1. Ez a kézikönyv elválaszthatatlan és nélkülözhetetlen része a berendezésnek. Gondosan meg kell őrizni a készülékkel együtt akkor is, ha más tulajdonoshoz vagy használóhoz kerül

Részletesebben

COLIBRI II. Repülést rögzítő és navigációs műszer. 1.7-es változat

COLIBRI II. Repülést rögzítő és navigációs műszer. 1.7-es változat COLIBRI II Repülést rögzítő és navigációs műszer 1.7-es változat LX navigation d.o.o., Tkalska 10 SLO 3000 Celje, tel: + 386 3 490 46 70, fax: + 386 3 490 46 71 support@lxnavigation.si, http://www.lxnavigation.si

Részletesebben

A természettudományos oktatás komplex megújítása a Révai Miklós Gimnáziumban és Kollégiumban. Munkafüzet FIZIKA. 12. évfolyam.

A természettudományos oktatás komplex megújítása a Révai Miklós Gimnáziumban és Kollégiumban. Munkafüzet FIZIKA. 12. évfolyam. A természettudományos oktatás komplex megújítása a Révai Miklós Gimnáziumban és Kollégiumban Munkafüzet FIZIKA 12. évfolyam Juhász Zoltán TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0031 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 3 A laboratórium

Részletesebben

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. B kategóriás járművezető-tanfolyamok számára. Kivonat 28-44 oldal

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. B kategóriás járművezető-tanfolyamok számára. Kivonat 28-44 oldal NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG VIZSGAKÖVETELMÉNYEK B kategóriás járművezető-tanfolyamok számára Kivonat 28-44 oldal 2012 B. Forgalmi vezetés A vizsga követelményei A forgalmi vezetés vizsga célja annak megállapítása,

Részletesebben

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw

frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw F frekvenciaváltó gépkönyv 5,5 11 kw V202 szoftververziótól P Alapítva: 1984 TARTALOMJEGYZÉK A KÉSZÜLÉKEK RENDELTETÉSE... 4 MŰKÖDÉSI LEÍRÁS... 4 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 5 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK... 6

Részletesebben

ATTEN AT-8225 BGA állomás

ATTEN AT-8225 BGA állomás 1 KÉZIKÖNYV Add : A29 Building Tanglang industry zone, Nanshan district Nanshan Shenzhen China Web:www.atten.com.cn Tel:0755-8202 1372 8202 1373 Fax:0755-8202 1337 Magyarországi forgalmazó: EPROMIROK.HU

Részletesebben

Gázkazán GAZ 3000 W OS/W 23-1 LH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 282 (2009/06) HU

Gázkazán GAZ 3000 W OS/W 23-1 LH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 282 (2009/06) HU Gázkazán GAZ 3000 W OS/W 23-1 LH KE 23/31 hu Telepítési és használati utasítás HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 A szimbólumok magyarázata / Biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA HA-850 ÉS A HA-890 TÍPUSÚ SÜTŐKHÖZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TEKA HA-850 ÉS A HA-890 TÍPUSÚ SÜTŐKHÖZ Vevőtájékoztató adatlap, megfelelőségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: HA-850 HA-890 A készülék kivitele: beépíthető Energiahatékonysági osztály: A hatékonyabb, G kevésbé hatékony

Részletesebben

Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás

Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás Automatikus digitális vérnyomásmér Model M10-IT Használati utasítás HU IM-HEM-7080IT-E-05-10/2011 Tartalom A készülék használata el tt Bevezetés...3 Fontos biztonsági el írások...4 1. Áttekintés...6 2.

Részletesebben

1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 43381907-UNG -12.05-0.03 Printed in Germany

1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 43381907-UNG -12.05-0.03 Printed in Germany Kezelési Utasítás 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50 43381907-UNG -12.05-0.03 Printed in Germany 33 Az új HATZ-Dízelmotor Önnek dolgozik Ez a motor kizárólag azon gépek gyártója által meghatározott és kipróbált

Részletesebben

DFG/TFG 16-50 A/B/C-K

DFG/TFG 16-50 A/B/C-K DFG/TFG 16-50 A/B/C-K 03.01 - Használati utasítás U 50045357 12.03 Előszó Az ipari targonca biztonságos üzemeltetéséhez elengedhetetlenül szükségesek azok az ismeretek, amelyeket a jelen EREDETI ÜZEMELTETÉSI

Részletesebben

DFG/TFG 16-50 A/B/C-S

DFG/TFG 16-50 A/B/C-S DFG/TFG 16-50 A/B/C-S 03.01 - Használati utasítás U 50045371 12.03 Előszó Az ipari targonca biztonságos üzemeltetéséhez elengedhetetlenül szükségesek azok az ismeretek, amelyeket a jelen EREDETI ÜZEMELTETÉSI

Részletesebben

A termosztát működése

A termosztát működése A termosztát működése A termosztát egy beépített mobiltelefonnal rendelkezik Ez fogadja az Ön hívását ha felhívja a termosztát telefonszámát. Érdemes ezt a telefonszámot felírni valahová és figyelemmel

Részletesebben