Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1 1 Anyagkönyvelés és készletgazdálkodás Windows verzió Felhasználói leírás A WANYAG programrendszer valamennyi készletféleség (2. számlaosztályú anyagok, áruk, saját termelésű készletek, félkész- és késztermékek, állatok) mennyiségi és értékbeli nyilvántartását, a készlet állományváltozások követését teszi lehetővé. A főkönyvi számok maximum 9, az anyagszámok 13 számjegyűek lehetnek. Az anyagkód tetszőleges lehet, melynek kialakítását, a könyvelés indítását megelőzően kell elvégezni. A rendszerben a következő mozgástípusok lehetségesek: Bevétel, Kiadás, Visszavét, Eladás, Selejtezés, Átárazás, Beszerzés Számla vagy Szállítólevél alapján A rendszer az anyagokat mérlegelt átlagáron tartja nyilván. A rendszer működése, kezelési leírása: A program indításakor az alábbi főablak látható:

2 2 A program kezelése: A képernyő felső sorában található a menüsor: A menüsor alatt található az év- és cégválasztó sor: A lefelé mutató nyíl ikonra kattintva egyszerűen válthatunk át másik cégre, illetve dolgozhatunk más évben egy programon belül. Külön adatbázisban tárolódnak az egyes cégek és a különböző évek adatai. A WANYAG program menürendszere és funkciói: 1. Törzsadatok felvétele: táblázatos formában vehetjük fel az ellenszámlákat, számlaszámokat, megnevezéseiket, a könyvelés során használt kódokat, mértékegységeket, raktárakat. A menü alpontjai: 1.1 Főkönyvi anyag számlák felvétele 1.2 Ellenszámlák felvétele 1.3 Mértékegységek 1.4 Gyűjtőkódok 1.5 KSH kódok 1.6 Cikk csoportok 1.7 Vevő-partner törzs 1.8 Könyvelési szöveg 1.9 Raktárak felvétele 1.1 Főkönyvi anyag számlák felvétele: indításakor az alábbi ablak jelenik meg: A felvett Főkönyvi számlaszámok láthatóak táblázatosan (persze csak akkor, ha már léteznek). Új felvételéhez kitöltjük a Főkönyv száma és Számla neve mezőket, majd a Felvitel ikonra kattintunk. A rögzített számlaszám megjelenik a már felvettek listájában. A törléshez kijelöljük a táblázatból a törlendő számlaszámot, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a főmenübe.

3 3 1.2 Ellenszámlák felvétele: az itt megjelenő ablak szerkezeti felépítése megegyezik az 1-es menüponttal. A különböző ellenszámlák felvételére és törlésére szolgál: Alapértelmezettként az Összes mozgástípust megjeleníti, ha már azok léteznek. Új számla felvételéhez a Típusa mező lenyíló menüpontjából válaszuk ki a megfelelő mozgás típust. (Bevételi, Kiadási, Visszavét, Selejtezési, Átárazási, Eladási, Raktárközi). Ezután, már csak a megadott típus számláit jeleníti meg a program, ha már van ilyen felvéve. Új felvételhez töltsük ki az Ellenszámla és Ellenszámla neve mezőket, majd kattintsunk a Felvitel gombra. A törléshez kijelöljük a táblázatból a törlendő számlaszámot, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a főmenübe. A Nyomtatás ikon segítségével listát generálhatunk a felvett számláinkról, melyek nyomtatható formában jelennek meg Mértékegységek: az itt megjelenő ablakban vehetünk fel, illetve törölhetünk mértékegységeket (pl.: db, kg, liter, csomag, ív stb.). Könyvelés során a program csak előre felvett mértékegységekkel dolgozik. A már felvett mértékegységek megjelennek táblázatosan. Új felvételéhez kitöltjük a Mértékegység mezőt, majd a Felvitel ikonra kattintunk. Törléshez, kijelöljük a törlendő mértékegységet, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a főmenübe Gyűjtőkódok: az itt megjelenő ablak szerkezeti felépítése megegyezik az 1.1-es (Főkönyvi anyagszámlák) menüponttal. A már felvett gyűjtőkódok táblázatosan jelennek meg. Új gyűjtőkód felvételéhez a Gyűjtőkód és Gyűjtőkód neve mezők kitöltése után a Felvitel ikonra kattintunk. Törléshez, a táblázatból kijelöljük a törlendő gyűjtőkódot, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a főmenübe KSH kódok:

4 Cikk csoportok: A termékeket (az egyszerűbb nyilvántartás érdekében) tetszőleges csoportokba sorolhatjuk. Ezen csoportok létrehozására, kezelésére törlésére szolgál ez a menüpont: Az Új Főcsop. gombra kattintva adhatjuk meg a felvenni kívánt főcsoport nevét és írhatunk hozzá megjegyzést is a könnyeb azonosítás érdekében. A megnevezés megadása után a Rendben ikonra kattintva rögzíthetjük, és megjelenik a táblázatunkban kék színű háttérrel. Az Új Alcsop ikonra kattintva adhatunk egy főcsoporthoz új alcsoportot. Az itt megjelenő ablakban adjuk meg az alcsoport nevét, majd a következő sorban válasszuk ki, hogy melyik főcsoporthoz szeretnénk hozzárendelni. Megjegyzést itt is megadhatunk a késöbbiekben való könnyebb azonosítás végett, majd kattintsunk a Rendben ikonra a felvételhez. A fentiekben is mutatott ablakban a Főcsoportok tehát kék színű háttérrel jelennek meg míg az alcsoportok alatta fehér háttérszínben. Lehetőség van a már meglevő cikkcsoportok módosítására illetve törlésére is, úgy hogy jelöljük ki egyszeres kattintással azt mezőt melyen a módosítást végre akarjuk hajtani, majd az erre alkalmas Módosítás vagy Törlés gombra Partner törzs: A menüpont segítségével a partner törzsben tárolt vevőkszállítók adatait láthatjuk táblázatosan. A keresendő mező kitöltésével név alapján kereshetünk az adatbázisban a táblázat elejétől vagy akár az aktuális mezőtől a Keresés előlről vagy a Keresés tovább gomb segítségével. Új Partner felvételéhez kattintsunk az Új felvitel gombra. A tetszőleges (442-vel kezdődő) partnerkód megadása után megjelenik az adatfelvételi ablak, mely mezőinek kötöltése után a Rögzítés gombra kattintva tárolódnak az új vevő adatai. Egy már meglevő vevő törléséhez jelöljük ki a törlendő adatsort, majd kattintsunk a Törlés gombra. A program csak akkor enged vevőt-szállítót törölni, ha még nem volt rajta forgalom, pl.: könyvelés számlázás stb Könyvelési szöveg: az itt megjelenő ablakban táblázatosan láthatjuk a már felvett megjegyzéseket, melyeket az anyagok mozgásához használunk. Mint pl: ELADÁS, VISSZAVÉTEL, ÁTHELYEZÉS stb. Ezek segítségével könnyedén azonosíthatjuk a könyvelt tétel mozgásának okát. Az ablakban Új szöveget vehetünk fel, vagy törölhetjük a feleslegessé vált megjegyzéseket Raktárak felvétele: az itt megjelenő ablak szerkezeti felépítése megegyezik az 1.1-es (Főkönyvi anyagszámlák) menüponttal. Több raktárt kezelhetünk egy programon belül. A már felvett raktárak táblázatosan jelennek meg. Új raktár felvételéhez kitöltjük a Raktár és Raktár neve mezőt, majd a Felvitel ikonra kattintunk. Törléshez, a táblázatból kijelöljük a törlendő raktárszámot, majd a Törlés ikonra kattintunk.

5 5 2. Cikktörzs menüpont: új anyagok felvételére, már meglevők módosítására, törlésére szolgál Cikktörzsek kezelése: A menüpontot indítva az alábbi ablakban jelenik meg az adatban szereplő összes termék. A listánkat szűkíthetjük Főcsoport, Alcsoport és Raktárak szerint. A megadott feltételek után, csak azok az anyagok jelennek meg, melyek a kritériumoknak eleget tesznek. A táblázatban szereplő termékeket rendezhetjük cikkszám, megnevezés vagy főkönyvi szám szerinti sorrendbe is, az erre alkalmas SORREND rádiógombbal. Keresőmező Egy eszköz gyorskiválasztásához írjuk be a Keresőmezőbe az ismert tulajdonságot. A keresés a SORREND beállítása alapján működik, így ha megnevezés szerint van a lista rendezve, akkor név alapján keres, ha pl. cikkszám szerint van a rendezés akkor cikkszám alapján keressünk! A keresés indításához kattintsunk a Keresés Előlről gombra. Ebben az esetben a keresés a lista elejétől indul, ha a Keresés Tovább gomra kattintunk, akkor az aktuális mezőtől folytatódik a keresés. Készletlista ikonra kattintva megadott anyagszámtól anyagszámig készíthetünk készletlistát. A lekérdezni kívánt főkönyvi szám és a hónap megadása után (tárgyhó esetén:0), a kezdő és befejező anyagszámot kell begépelni, ha csak egy anyagra vagyunk kíváncsiak, akkor a kezdő és befejező anyagszám megegyezik.

6 Nyitó készletek felvétele: A könyvelést megelőző menüpont, ahol a nyitó készletet vehetjük fel. A menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: A menüsorban található Kötelezően kitöltendő mezők menüre kattintva kipipálással megadhatjuk, hogy mely mezőket kell kötelezően kitölteni a rögzítéshez. Ha egy kitöltendő mezőt kihagyunk, rögzítéskor a program figyelmeztet az üresen hagyott mezőre. A Napi dátum mezőben a számítógép belső órájában beállított dátum jelenik, melyet kívánság szerint módosíthatunk. A mezők megfelelő kitöltése után, az ablak alsó sorában található Rögzítés ikonra kattintva vehetjük fel az anyagot. A Mezők törlése ikonra kattintva az eddig kitöltött mezőket üríthetjük ki, a Törlés ikonra kattintva törölhetjük a kiválasztott anyagot, de a program a törlést csak akkor engedélyezi, ha az adott anyagra még nem történt könyvelés. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a főmenübe. 1. Karton típusa: Termék vagy Szolgáltatás. A szolgáltatás jelentősége, hogy nem kell készletmennyiséget nyilvántartani, így például az eladáskor sem csökken. 2. Cikk főcsoport 3.Cikk alcsoport: A termékeket (az egyszerűbb nyilvántartás érdekében) tetszőleges csoportokba sorolhatjuk. Pl: egy számítógép alaktrészt besorolunk az ALKATRÉSZEK fő csoportba és a SZÁMÍTÓGÉP ALKATRÉSZEK alcsoportba. Egy fúrót például a SZERSZÁMOK fő csoportba és KÉZI SZERSZÁMGÉPEK alcsoportba.

7 7 A nyitó készlet menüpont további kitölthető mezői az alábbiak: 4. Anyagszám: az anyag egyedi azonosító száma (13 kar) 5. Raktár: raktárszám 01-től 99-ig (2 kar) 6. Főkönyvi szám: előzetesen bejelentett 2-es számlaszám (9 kar) 7. Anyagnév: az anyag megnevezése (30 kar) 8. Rövídített anyagnév: az anyag rövidített megnevezése (30 kar) 9. Méret: az anyag mérete (15 kar) 10. ID név: az anyag idegen megnevezése (30 kar) 11. Raktárhelyi kód: termékjegyzék száma (4 kar) 12. Jegyzékszám: 13. ETK kód: egységes termékjegyzék kód (9 kar) 14. Stat. kód: statisztikai kód (2 kar) 15. ÁFA % vagy M: ÁFA kulcs megadása (2 kar) 16. Stat. Szorzó: statisztikai szorzó (4 kar) 17. Nyitó mennyiség (1): nyitó készlet 1-es (15 kar) 18. Egységsúly: anyag súlya kg-ban (4 kar) 19. Nyitó mennyiség (2): nyitó készlet 2-es (15 kar) 20. Nyitó érték: nyitáskori érték (14 kar) 21. Mennyiség (1): nyitáskori 1-es mennyiség (8 kar) 22. Mért. egys. (1): az 1-es mennyiséghez tartozó mértékegység (5 kar) 23. Mennyiség (2): nyitáskori 2-es mennyiség (8 kar) 24. Mért. egys. (2): a 2-es mennyiséghez tartozó mértékegység (5 kar) 25. Minimum készlet: érték, mely alá csökken a készlet, figyelmeztet (8 kar) 26. Maximum készlet: érték, melynél, ha több lesz a készlet, figyelmeztet (8 kar) 27. Érték: a nyitó érték (8 kar) 28. Mérlegelt átlagár: az aktuális egységárat (8 kar) 29. Árbev.Fk.szla 1: Megjegyzés az oldal alján (9 kar) 30. Ár (1): Megjegyzés az oldal alján (9 kar) 31. Ár (2): Megjegyzés az oldal alján (9 kar) 32. Ár (3): Megjegyzés az oldal alján (9 kar) 33. Árbev.Fk.szla 2: Megjegyzés az oldal alján (9 kar) 34. Ellenszámla: Főkönyvi feladáskor használatos (9 kar) Megjegyzés: Egyes menüpontok, (pl: Ár(1); Árbev.Fk.szla és stb) a WSzámla programmal való kapcsolat során használatosak. Az ellenszámla szerepe: A mozgástípusok (pl.: bevét, kiad stb.) könyvelésekor kerül megadásra, és az adott időszak végén a feladás elkészítése során az adott 2-es készletszámla az ellenszámlával szemben kerül feladásra. Csak könyvelési kapcsolat esetén van szerepe. A bevételek esetén az ellenszámla az árkülönbözet számla (pl. 239), kiadások esetén költség számla (pl. 511), értékesítés (eladás) esetén 513 Eladott áruk beszerzési értéke. Pl. bevét könyvelésekor T 231 Vásárolt készletek - K 239 (árkülönbözet számla) kiadás T 511 K 231 eladás T 513 K 231 Ár(1); Ár(2); Ár(3): A készletrendszerhez kapcsolódó számlázás esetén az adott termékhez (anyagkód) hozzárendelhető 3 féle értékesítési ár /(Ár(1), (Ár(2), (Ár(3)/, melyek az árréssel növelt értékesítési ára(ka)t tartalmazzák. A számlázás során a partnerekhez rendelhető az árkód (1,2,3), mely az adott sorszámú alapárat ajánlja meg a számlázás során. (lsd. Számlázás)

8 8 3. Készlet mozgások menüpont: indításakor megjelenő ablakban könyvelhetjük a készlet mozgásokat. Csak a már Nyitó készletként felvett anyagokra könyvelhetünk. Az anyagmozgások lehetnek: Bevétel Kiadás Visszavét Eladás Selejtezés Átárazás Beszerzés számla alapján Beszerzés szállítólevél alapján A készletmozgások könyvelésének megkezdése előtt a napi dátum megadását kéri a program, ami automatikusan meg is jelenik. Ha megfelelő, akkor ENTER megnyomásával vagy OK gombra való kattintással tovább léphetünk. Ellenkező esetben felül irható. A könyvelés dátumának kiemelt szerepe van, ha a könyvelés dátuma a tárgyhót követő hónap, akkor a program figyelmezteti a felhasználót. A rendszer lehetővé teszi a tárgyhót követő hónapra való könyvelést. Az így lekönyvelt tételek csak az új hónap indítása után, a következő havi feladásban jelentkeznek, azonban a készletmozgás megtörténik! A készlet mozgások menüpontot indítva az alábbi ablak jelenik meg: A könyvelés menete mindegyik mozgástípusnál azonos. A főkönyvi szám, raktárszám és anyagszám megadása után megjelennek a már bejelentett anyag jellemző adatai.

9 9 A főkönyvi szám, raktárszám, és anyagszám megadása után az adott anyagféleség adatai (készletérték, mennyiség, stb. jelenik meg a képernyőn. Az ellenszámla megadásának szerepe a feladás elkészítésénél van. Ezután a bizonylatszám, könyvelendő mennyiség 1 (és mennyiség 2) mezőket kell kitölteni. A mennyiség 2 akkor kerül rögzítésre, ha az adott anyag kétféle mértékegységgel került megnyitásra a nyitó készlet felvétele során. Az Érték mező kiszámításra kerül, a mérlegelt átlagár/elszámolóár és a mennyiség1 szorzata. A mozgások tetszés szerinti kialakított gyűjtőkóddal gyűjthetők Gyűjtőkód (1), és Gyűjtőkód (2) A Szöveg mezőbe kísérő szöveg adható meg. Ezt követően az Adatrögzítés ikonra kattintva a tétel, rögzítésre kerül. 4. Feladások menüpont: Adott időszak könyvelése után, a Főkönyvi könyvelés részére készíthetjük el az anyagfeladást. A menüpont indításakor az alábbi almenükből választhatunk: 4.1. Főkönyvi feladások 4.2. Összesített feladás 4.3. Feladás könyvelése 4.1 Főkönyvi feladások: a menüpontot indítva, választhatunk Tárgyhavi feladás, Adott időszaki anyagfeladás és Összesített feladás között Tárgyhavi anyagfeladás: Több számlával szemben több számla rendszerben készíthetünk anyagfeladást Adott időszaki anyagfeladás: az előző menüponttal egyezően hónapszámtól hónapszámig, tetszőleges időszakra kérhető le a feladás Összesített feladás: Anyagszámonkénti összesített feladások, hónapszámtól hónapszámig Feladások könyvelése: A főkönyvi könyvelés (ENTERSYS program) modul részére készíthető el az anyagfeladás.

10 10 5. Leltározások: A menü további 3 almenüt tartalmaz. 5.1.Leltárfelvételi ívek: A leltározáshoz nyomtathatunk felvételi ívet. Kívánság szerint megadhatjuk, hogy melyik főkönyvi számra, raktárra, és mely anyagszámokra szeretnénk elkészíteni. 5.2.Leltár felvétele: A leltár fordulónappal a tényleges készletek felvétele történik meg, és a leltár felvételi ívek alapján kerül rögzítésre. 5.3 Leltár kiértékelése: A leltár kiértékelése során a tényleges és a könyvelés szerinti készletek kerülnek összevetésre, és ahol eltérés mutatkozik, és a tényleges készlet a több, akkor többletként, ha a könyv szerinti készlet a több akkor hiányként jelentkezik. 6. Gyűjtések: a menüpontot indítva, a megjelenő ablak megfelelő kitöltése után gyűjtőkód szerinti kigyűjtést készíthetünk nyomtatásos megjelenési formában. 7. Információk: A menü további 12 almenüt tartalmaz: A könyvelt és forgalmi tételekről kérhetünk információkat, listákat, anyagkartonokat nyomtatási formában. 7.1 Könyvelt tételek: A menüpont segítségével Forgalmi naplót készíthetünk, mely az eddig lekönyvelt tételeket tartalmazza (pl.: Bevétel, Kiadás, Selejtezés és stb.). Megadjuk a Hónap mezőbe a kívánt hónapot, tárgyhó esetén 0 -át kell begépelnünk, majd megadjuk az általunk kívánt kezdő és a befejező tételszámot, melyet a program a hónapszám megadása után automatikusan fel is ajánl. Az Elkészítés gombra kattintva elkészül a kívánt lista, nyomtatási formában. 7.2 Cikkmozgási napló: A menüpont segítségével gyorsan megtekinthetjük az eszközök eddigi forgalmát és aktuális egyenlegét táblázatosan. Az itt megjelenő ablak jobb oldali táblázatában láthatjuk a felvett eszközeinket, melyeket rendezhetünk cikkszám, illetve megnevezés szerint. 7.3 Anyagkartonok: Az itt megjelenő ablakban kérhetjük le, egy vagy több anyag könyvelt mozgásait, havi vagy éves összesítésben. Meg kell adnunk a főkönyvi- és raktárszámot, majd a kezdő és befejező anyagszámát annak az intervallumnak mely anyagok könyvelt mozgásait látni szeretnénk. (1 anyag lekérdezése esetén a kezdő és befejező anyagszám megegyezik). 7.4 Készletlisták kiírása: Meghatározott anyagszámtól anyagszámig készíthetünk készletlistát. A lekérdezni kívánt főkönyvi szám és a hónap megadása után (tárgyhó esetén:0), a kezdő és befejező anyagszámot kell begépelni, ha csak egy anyagra vagyunk kíváncsiak, akkor a kezdő és befejező anyagszám megegyezik. 7.5 Teljes készlet értéke: Az aktuális készletet számolja össze Főkönyvi számonként, és összegzi a teljes készletet, mely nyomtatási formában jelenik meg.

11 Keresés a tételekből: Az itt megjelenő ablak segítségével, tetszőleges adatokra kereshetünk. Elsőként a mozgástípusokat kell megadnunk, hogy melyekre vagyunk kíváncsiak. Ha egy adott mozgástípust a lekérdezésben látni szeretnénk, akkor ahhoz I betűt írunk (ez az alapértelmezett), amelyik mozgástípust nem szeretnénk, hogy megjelenjen a listánkon, ahhoz N betűt gépelünk be. A továbbiakban meg kell adnunk, a keresett Főkönyvi számot, raktár számot, Anyagszámot, Időintervallumot és stb. Ha, egy mezőt üresen hagyunk (pl.: Főkönyvi szám, raktár szám stb.), az azt jelenti, hogy arra nem vonatkozik keresési feltétel, tehát az adatbázisban létező összes elemet kilistázza a program. Eredményül itt is egy nyomtatási formát kapunk. 7.7 Minimum alatti készletek: A Nyitó készletek felvétele menüpontban, lehetőségünk van egy adott termékhez Minimum alatti készlet et meghatározni. Ha bizonyos termékekből a megadott minimum érték alatti mennyiség van nyilvántartva, azokat ebben a menüpontban kilistázza a program nyomtatási formában. 7.8 Elfekvő készlet lista: A menüpont segítségével lekérdezhetjük azokat a termékeket, melyeken a megadott dátumok között nem történt mozgás. Meg kell adnunk a lekérdezni kívánt Főkönyvi és raktárszámot és azt az anyagszám intervallumot, melyekre a lekérdezést el szeretnénk készíteni. Az elkészített lista eredményeként egy nyomtatási formát kapunk, mely tartalmazza a lekérdezett termékek Főkönyvi raktár- és anyagszámát, VTSZ számát, ETK kódját, helykódját, nyitó készletét, aktuális készletét, készletértékét valamint az utolsó mozgás dátumát. 7.9 Kódlisták (-tól, -ig): A kódlisták nevű lekérdezés segítségével kilistázhatjuk egy adott Főkönyvi és raktárszám alapján az anyagokat. A lista tartalmazza az adott anyag számát, megnevezését, OBI és VTSZ számát, mértékegységét, egységárát Bevét-Kiad bizonylat: A menüpont segítségével, már elkészített Bevételi és Kiadási bizonylatok tekinthetők meg nyomtatási formában. Meg kell adnunk a bizonylat tipusát ( B mint Bevétel vagy K mint kiadás), és a lekérdezni kívánt bizonylat számát. A lekérdezés eredményeként nyomtatási formát kapunk Napi készlet: A már lezárt napok készleteit kérdezhetjük le nyomtatási formában. Meg kell adnunk a lekérdezni kívánt nap dátumát, az anyag Főkönyvi- és raktár számát és a lekérdezni kívánt anyagszámok intervallumát. A teljes készletlista lekérdezéséhez, a kezdő anyagszámhoz a legkisebb a befejező anyagszámhoz a legnagyobb számon nyilvántartott anyagot gépeljük be. A lenyíló menüpont segítségével, a program fel is ajánlja a lehetséges, Főkönyvi- és raktár számokat, és az ezekhez tartozó anyagszámot. a Lekérdezés eredményeként ismét nyomtatási formát kapunk Készlet forgalmi összesítő: Tetszőlegesen megadott eszköz(ök)/termék(ek) forgalmát listázhatjuk ki, nyomtatási formában. Megjeleníti a Nyitó-, a Növekedés-, a Csökkenés-, a Záró készlet mennyiségét és értékét.

12 12 8. Zárás, nyitás menüpont: Itt készíthetünk, napi, adott időszaki vagy havi zárást, és indíthatunk új évet is. 9. Szerviz feladatok: Mentés és visszatöltés, adatkarbantartás, egyéb beállításokra van lehetőség. A menü alpontjai: 9.1 Napi dátum 9.2 Gazdaság adatai 9.3 Formattálás 9.4 Dokumentáció 9.5 Nyomtató beállítások 9.6 Rendszerinformációk 9.7 Ismételt feldolgoztatás 9.8 Interactive SQL 9.1 Napi dátum: A programban levő dátumot írhatjuk át, (A számítógép idő-és dátumbeállításait nem módosítja.) melynek segítségével például egy korábbi (még nem lezárt) időpontra tudunk könyvelni. 9.2 Gazdaság adatai: A program jogos felhasználójának adatait, beállításait és felhasználói kódját tartalmazza. 9.3 Formattálás: Floppy lemezt formázhatunk, a program funkciója a Windows beépített format.com parancsát használja. A menüpont indításakor láthatjuk a formázáshoz tartozó további szükséges információkat. 9.4 Dokumentáció: A program felhasználói kézikönyvét nyitja meg. 9.5 Nyomtató beállítások: a menüpont indításakor a Windows nyomtató funkciója jelenik meg: választhatunk a telepített nyomtatók közül, beállíthatjuk a papír méretét, és további nyomtatási tulajdonságokat. 9.6 Rendszer információk: az itt megjelenő ablakban információt kapunk a számítógép hardver teljesítményéről. Pl.: a memória, a merevlemez foglaltságáról. A Bezárás ikonra kattintva visszaléphetünk a főmenübe. 9.7 Ismételt feldolgoztatás: Az adatokból a könyvelt tételek alapján ismételten felgöngyölíti a készlet értéket 9.8 Interactive SQL: Az adatbázisban SQL utasítások segítségével módosíthatunk, lekérdezhetünk. A menüpontot csak rendszergazdák, és fejlesztők használhatják!

13 Jelszó: A menüpont segítségével, változtathatunk a saját felhasználói jelszón, illetve újat hozhatunk létre. 11. Windows kellékek: A Windows-ban már előre telepített programokat (CD lejátszó, Jegyzettömb, Paintbrush, Számológép, DOS parancssor) indíthatjuk. A CD lejátszó és a Paintbrush csak WindowsXP korábbi verzióinál működik 12. Vége: a Kilépés a programból menüpontra kattintva, a program elmenti az eddigi beállításokat, módosításokat, és kilép. A menüpontban található a program Névjegye.

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Készletgazdálkodás program Mobiltelefonos Windows verzió Felhasználói leírás

Készletgazdálkodás program Mobiltelefonos Windows verzió Felhasználói leírás 1 Készletgazdálkodás program Mobiltelefonos Windows verzió Felhasználói leírás A WANYAG programrendszer mobiltelefonos verziója árukészletek bizományos termék nyilvántartását, szervizét, vételét illetve

Részletesebben

Polár lekérdezés segédletek

Polár lekérdezés segédletek Cikktörzs lekérdezések 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Készletérték lekérdezése főcsoportra rendezve...3 1.1. Tételes lekérdezés....3 1.2. Összegfokos lekérdezés....4 1.3. Nemzeti Dohányboltok esetén....4

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át:

1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban. A kontírozást a Készlet a főkönyvnek egy menüpont futtatásával adja át: 1) Kontírozás megkezdését megelőző lépések a Készlet modulban 1.1 Bizonylat ellenőrzés és automatikus kontírozás A 2014 évi számviteli változások miatt a Készlet programban is szükségessé válik a kontírozás,

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.27. A HostWare ANY Anyagnyilvántartó rendszer alapvető funkciója a vendéglátó- és szállodaiparban előforduló anyagok, kéziszerszámok, munkaruhák és a szigorú számadású bizonylatok

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Készlet, Menetlevél, Univerzális számlázó, Vezetői információk modulokat

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

Microsoft Dynamics NAV ANYAGME RLEG. Felhaszna lo i ke ziko nyv

Microsoft Dynamics NAV ANYAGME RLEG. Felhaszna lo i ke ziko nyv ANYAGME RLEG Felhaszna lo i ke ziko nyv 2013. június 17. A.1. Anyagmérleg szerepe Az anyagmérleg segítségével a kívánt időszakra megtekinthetjük az egyes cikkekre vonatkozó időszaki összesített adatokat

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Segédlet a 2014 év nyitásához

Segédlet a 2014 év nyitásához Segédlet a 2014 év nyitásához 1 Követelések - kötelezettségek kötelezettségvállalással A 2014 év nyitási segédlete a (régi)pénzügy modul 2013.4.2.2 verziójával a Zárások\Negyedéves zárás\segédlet a 2014.

Részletesebben

Intralog 2. v2.4.4 Leltározás. IntraLOG Rendszerház Kft. 2009. szeptember 17.

Intralog 2. v2.4.4 Leltározás. IntraLOG Rendszerház Kft. 2009. szeptember 17. Intralog 2 v2.4.4 Leltározás IntraLOG Rendszerház Kft. 2009. szeptember 17. 1 Tartalom 1 Tartalom... 2 2 Áttekintés... 2 2.1 Leltározás célja... 2 2.2 Leltározás menete... 2 3 Leltározással kapcsolatos

Részletesebben

KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával.

KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával. KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával. Készítette: Zimmermann Klára A készletek leltára egy meghatározott időpontban készített kimutatás a vállalkozás anyag-, és árukészletéről mennyiségben

Részletesebben

Leltározás a DOAS rendszerben

Leltározás a DOAS rendszerben Leltározás a DOAS rendszerben 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/13 Tartalomjegyzék 1. Leltár...3 1.1. Leltározás a DOAS rendszerben...3 1.1.1. Leltározás módszerei...3

Részletesebben

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03.

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03. Tárgyi eszköz Molnár Anikó 2007.10.03. Tartalom 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása... 3 2. Befeketett eszközök beállítása... 5 3. Be osztályok, alosztályok... 6 4. Be naplósablonok... 7 5. BE főkönyvi

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Kézikönyv. Beszerzési bizonylat könyvelése

Kézikönyv. Beszerzési bizonylat könyvelése Kézikönyv Beszerzési bizonylat könyvelése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 ABAS-ERP... 5 3 SZÁMLA (BESZERZÉS)... 6 4 MEGJEGYZÉS... 8 5 SZÁMLA (BESZERZÉS) - ÜRES... 9 6 ABAS-ERP UTASÍTÁS

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban.

Euro költségátalány. MNB Árfolyam letöltés. Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. 2016.01.31-40 Euro költségátalány MNB Árfolyam letöltés Műveletek \ MNB Árfolyam letöltés menüpontban. Meg kell adni a letöltendő intervallum kezdő, záró dátumát, az deviza nemet. A letöltéshez aktív internetkapcsolat

Részletesebben

Leltár, leltárazás. Készlet leltár, leltárazás

Leltár, leltárazás.   Készlet leltár, leltárazás Készlet leltár, leltárazás A készlet leltárazás a Készletnyilvántartó modulban (RAKTAX) érhető el. A RAKTAX modul önnállóan és a RAXLA modulhoz kapcsolódva is elérhető. A leltárazás folyamata többféleképpen

Részletesebben

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20

BXWH91 Kezelési leírása. v2014.10.20 BXWH91 Kezelési leírása v2014.10.20 Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés, kijelentkezés... 3 3 Árubeérkezés megadott szállítói megrendelés(-ek) alapján... 4 4 Árubeérkezés a nyitott szállítói megrendelések

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

1 Számlázási program Windows verzió Felhasználói leírás Kompatíbilis Operációs rendszerek: Windows 95; -98; -NT; -2000; -XP. A program néhány jellemző tulajdonsága: a programon belül több cég és több év

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról

Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/9 Tartalomjegyzék 1. Készlet mennyiség és lokátor korrekció cikk kartonról...

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás Kézikönyv Belföldi tételes bevallás Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 5 3 MICROSOFT EXCEL - MUNKAFÜZET1... 7 4 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 8 5 XDOC3.1364461878273.BOJ.PDF

Részletesebben

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban

1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban 1) Szállítói számla kontírozásának megkezdését megelőző lépések a Tárgyi eszköz modulban Bizonylat pénzügyi ellenőrzése és kontírozása A Pénzügy modulban történő kontírozást megelőzően a Tárgyi eszköz

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői kizárólag számlázás és készlet modul használata esetén FIGYELEM! A nyitási műveleteket 4.94, vagy annál magasabb számú programverzióval kell végrehajtani!

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Copyright (c) 2013 Libra Szoftver Zrt. 1/5 Készült a LibraWiki tudástárból A menü általános leírása A menüpont segítségével kivonatok

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok

Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Libra6i Mérleg A/E Számlakivonatok Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Tartalomjegyzék... 2 Libra6i Mérleg Számlakivonatok (A/E menüpont)... 2 A kivonat formája... 3 ÖSSZEADÁS MÉLYSÉGE... 4 Speciális

Részletesebben

Vevővel kapcsolatos informatikai folyamatok

Vevővel kapcsolatos informatikai folyamatok Vevő Szállító VAM Számla C&K SZAM Sz.fszla V.fszla Vevővel kapcsolatos informatikai folyamatok Új vevő felvitele Mikor veszünk fel vevőt Minimális adatkör Duplikáció és elkerülési módszerei Hibák kiszűrése

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1 IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu SZERVIZ ESZKÖZKARBANTARTÁS TERVEZÉSI ÉS ELLENŐRZÉSI PROGRAM (KARBANTARTÁS-MENEDZSMENT) K é s z l e t

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó, Távhő számlázó modulokat érintő

Részletesebben

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg:

Az ikonra történő kattintást követően a felületen két sor jelenik meg: 1.2 Kontírozás A kontírozás megkezdését megelőzően az alábbi képernyőképet láthatjuk. A kontírozás elkezdése előtt ellenőrizzük, hogy az adott számlaszámhoz (példánkban a 2013/S01173 számú számla) kapcsolódó

Részletesebben

Kézikönyv. Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása

Kézikönyv. Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása Kézikönyv Leltárív létrehozása, nyomtatása, nyitása Összefoglalás Verzió: 2011r2n08 A tanulás célja Ön képes lesz egy új leltárívet létrehozni, kinyomtatni, megnyitni. A leltár készítés folyamata az abas-ban

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Raktár... 5 Raktár... 5 Zárolt... 5 a. Alapadatok...

Részletesebben

MARSO Webáruház ismertető

MARSO Webáruház ismertető MARSO Webáruház ismertető Tartalom Bejelentkezés... 2 Új jelszó generálása... 3 Kezdőoldal... 4 Abroncs, felni keresés, rendelés összeállítása... 6 Kosár áttekintése képernyő... 9 Nyitott rendelések áttekintése...

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Kézikönyv Likviditás tervezés-naptári ciklus

Kézikönyv Likviditás tervezés-naptári ciklus Kézikönyv Likviditás tervezés-naptári ciklus Tartalomjegyzék 1 AMD:CCC-AEMCAPTURINGWINDOW... 5 2 AMD:CCC-AEMCAPTURINGWINDOW... 7 3 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 8 4 NAPTÁRI CIKLUS - ÜRES... 9 5 AMD:CCC-AEMCAPTURINGWINDOW...

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Számlázás és Készlet modul használata esetén

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Számlázás és Készlet modul használata esetén A DimSQL programrendszer 2019. évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, Számlázás és Készlet modul használata esetén Ezt a leírást használhatják azon Partnereink is, akik Főkönyvi modullal

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Libra6i Mérleg A/B Napló

Libra6i Mérleg A/B Napló Libra6i Mérleg A/B Napló Tartalom jegyzék Tartalom jegyzék... 1 Copyright (c) 2016 Libra Szoftver Zrt. 1/6 Készült a LibraWiki tudástárból A menü általános leírása Ez a menüpont biztosítja a bevitt tételek

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma.

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Raktárforgalom kezelése 2 Bevét napló adattartalma Bevételezés Beszerzési egységár Fogadó raktár kódja A tevékenységért felelős kódja A bevételezési

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.27. A HostWare ARU Áruforgalom rendszer alapvető funkciója a vendéglátóiparban előforduló ételnyersanyagok és italok készletnyilvántartása, a készletgazdálkodás támogatása,

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a külföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [0 AFA0 ÁFÁBA NEM TARTOZÓ TÉTELEK, EXPORT

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [1 AFA1 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ 27 %] 9 4

Részletesebben

Jövedéki termékek kezelése

Jövedéki termékek kezelése Jövedéki termékek kezelése A program lehetőséget biztosít arra, hogy megkönnyítse azoknak a cégeknek a munkáját, akik jövedéki termékeket, italokat és dohányárut árusítanak. A VPOP megadta a program számára

Részletesebben

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, számlázás és készlet modul használata esetén

A DimSQL programrendszer évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, számlázás és készlet modul használata esetén A DimSQL programrendszer 2017. évi nyitási teendői Főkönyvi modullal nem rendelkező, számlázás és készlet modul használata esetén Ezt a leírást használhatják azon Partnereink is, akik Főkönyvi modullal

Részletesebben

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Vevő számlák, egyéb követelések kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Gyári alkatrészek modul

Gyári alkatrészek modul Gyári alkatrészek modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Riportok... 3 2.2. Csoportos beállítás... 3 2.3. Kapcsolatok... 5 2.4. Cikkszámkövetése ellenırzése... 5 2.5. Elıtér és háttértörzs...

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása

Nyomtató telepítése. 1. ábra Nyomtatók és faxok Nyomtató hozzáadása Ha ki szeretnénk nyomtatni az elkészített dokumentumainkat, akkor a nyomtató vezérlőprogramját a számítógépre kell telepítenünk. Ezáltal a számítógép irányítani tudja a nyomtatót, érzékeli üzeneteit. A

Részletesebben

Polár kezelési segédletek

Polár kezelési segédletek Polár kezelési segédletek A leltározás folyamata 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Leltározás Leltártörzs készítése...3 1.1. További szűkítési lehetőségek...3 2. Leltározás Adatok felvitele...4 2.1. Nemzeti

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Hírlevél 2007. április Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2007. II. negyedév Tartalomjegyzék Készlet modul... 3 Aktuális elszámoló ár Számlázás modul... 4 Partnerek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 2 DELPHI 2000 Bt Alapinformációk Fejlesztõ: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u. 5. 8992 Telefon:

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben