Készletgazdálkodás program Mobiltelefonos Windows verzió Felhasználói leírás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Készletgazdálkodás program Mobiltelefonos Windows verzió Felhasználói leírás"

Átírás

1 1 Készletgazdálkodás program Mobiltelefonos Windows verzió Felhasználói leírás A WANYAG programrendszer mobiltelefonos verziója árukészletek bizományos termék nyilvántartását, szervizét, vételét illetve eladását kezeli. Fejleszti környezet: Borland Delphi, használt adatbázis: InterBase SQL Ajánlott operációs rendszer: Windows ME, Windows 2000 vagy újabb 32bites operációs rendszer. Szükséges gépigény a felsorolt operációs rendszerek követelményének megfelel. A rendszerben a következ mozgástípusok lehetségesek: Vételezés, eladás, szervizelés, bizományos bevételezés illetve eladás, raktárközi mozgás A rendszer az anyagokat elszámoló áron tartja nyilván. Nettó illetve bruttó módon kezelhetek a készletértékek. Továbbiakban számlázó program modullal lehet összekapcsolni. A rendszer mködése, kezelési leírása: A program indításakor az alábbi fablak látható: 1. Ábra A WAnyag program mobiltelefonos verzió fmenüje

2 2 A program kezelése: A képerny fels sorában található a menüsor: A menüsor alatt található az év- és cégválasztó sor: A lefelé mutató nyíl ikonra kattintva egyszeren válthatunk át másik cégre, illetve dolgozhatunk más évben egy programon belül. Külön adatbázisban tárolódnak az egyes cégek és a különböz évek adatai. A program, bármely lekérdezés illetve lista készítésekor az alábbi 2.ábrán látható módon készíti el a nyomtatható formátumot. Ezek a listák tetszés szerint bármikor megtekinthetk illetve nyomtathatók. A nézet gombok segítségével nagyíthatunk, kicsinyíthetünk a listán, nyomtatót választhatunk, példányszámot állíthatunk be. Az alsó állapotsoron láthatjuk, hogy a lekérdezésünk hány A4-es oldalnak megfelel, melyek között a navigátor gombok segítségével lépegethetünk és az állapotsoron láthatjuk, hogy éppen hányadik oldalt látjuk. Nézet gombok, melyek segítségével kicsinyíthetü nk, illetve nagyíthatunk a nézeten Állapotsor: itt látható, hogy hány oldalas a listánk, illetve hányadik oldalt látjuk éppen. 2. Ábra A WAnyag programban használatos nyomtatási formátum

3 3 Új partner felvétele: A vételeink, eladásaink során szükség van új partnerek felvételére. Az egyes menüpontokban az új partner felvétele jelenik meg: gombra kattintva az alábbi ablak 3. Ábra A partnereink adatainak megadása menüpont A megfelel adatok kitöltése után a Rögzítés gombra kattintunk, és visszatérhetünk a program azon menüpontjába, ahol a menüpontot elhívtuk.

4 4 Már felvett partner kiválasztása: A meglév partnerek kiválasztásához a már felvett partnerek kattintva választhatjuk ki az aktuális vevt, eladót az alábbi listából: gombra 4. Ábra Partnerválasztás lehetségére szolgáló menüpont A partnereinket, rendezhetjük vevkód illetve, megnevezésük alapján, és az ablak alján látható keresés mezbe begépelhetjük a számát, illetve a nevét a könnyebb kikeresés érdekében. A tételek között a navigátor gombokkal is lépegethetünk. A kikeresett partner kiválasztásához kattintsunk duplán a kiválasztott elemre, vagy a gombra, majd visszatérhetünk a kiinduló menüpontba.

5 5 A WANYAG program menürendszere és funkciói: 1. Alapadatok: táblázatos ablakokban vehetjük fel a fcsoportkódokat, mértékegységeket, megnevezéseiket, a program felhasználóinak nevét, raktárakat. A menü alpontjai: 1.1 Fcsoportkódok 1.2 Mértékegységek 1.3 Eladók/Dolgozók 1.4 Cikk csoportok 1.5 Könyvelési szöveg 1.6 Raktárak 1.1Fcsoportkódok felvétele/módosítása: indításakor az alábbi ablak jelenik meg A már felvett Fcsoportkódok láthatóak táblázatosan (természetesen csak akkor, ha már fel lettek véve). Új felvételéhez kitöltjük a Fcsoport kód és Megnevezése mezket, majd a Felvitel ikonra kattintunk. A rögzített csoportkód megjelenik a már felvettek listájában. A törléshez kijelöljük a táblázatból a törlend számlaszámot, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a fmenübe.

6 Mértékegységek: az itt megjelen ablakban vehetünk fel, illetve törölhetünk mértékegységeket (pl.: db, kg, liter, csomag, ív stb.). Könyvelés során a program csak elre felvett mértékegységekkel dolgozik. A már felvett mértékegységek megjelennek táblázatosan. Új felvételéhez kitöltjük a Mértékegység mezt, majd a Felvitel ikonra kattintunk. Törléshez, kijelöljük a törlend mértékegységet, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a fmenübe Dolgozók/Eladók: az itt megjelen ablak szerkezeti felépítése megegyezik az 1.1-es (Fcsoportkódok) menüponttal. A már felvett dolgozók/eladók táblázatosan jelennek meg. Új név felvételéhez a kód és Eladó neve mezk kitöltése után a Felvitel ikonra kattintunk. Törléshez, a táblázatból kijelöljük a törlend gyjtkódot, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a fmenübe Cikk csoportok: indításakor az alábbi ablak jelenik meg: A cikkcsoportok menüpont segítségével, rendszerezhetjük termékeinket a könnyebb azonosítás, csoportosítások és lekérdezések érdekében. A menüpont szerepe az, hogy egy fcsoporthoz hozzárendelhetünk cikkcsoportokat. Pl.: a 01-es telefonok fcsoport cikkcsoportjai: nokia, siemens stb. Fcsoportkódok /Fcsoport /Alcsoport Pl.: Telefonok /Nokia /3410 Telefonok /Siemens /S45 El lapok /Nokia /6210 A nokia cikkcsoporthoz hozzárendelhetünk alcsoportot: pl.: Ezáltal a lekérdezések és egy termék kikereséseko könnyedén szkíthetünk az alábbiak szerint: A már felvett Cikkcsoportok táblázatosan jelennek meg. Új Fcsoport felvételéhez kattintson az Új Fcsop. gombra. A megnevezés megadás mellett lehetség van több paraméter megadásához is. Az Alcsoport felvételekor megadható, hogy melyik fcsoporthoz szeretnénk hozzárendelni. Törléshez, a táblázatból kijelöljük a törlend f/al-csoportot, majd a Törlés ikonra kattintunk. A Kilépés ikonra kattintva visszaléphetünk a fmenübe Könyvelési szöveg: az itt megjelen ablakban a vételezéskor, eladáskor, szervízeléskor és egyéb könyvelésekkor beírt megjegyzés szövegek találhatóak, melyek automatikusan letárolódnak annak érdekében, hogy ugyanazt még egyszer ne kelljen már felvenni. A menüpontban ezeken szövegeken módosíthatunk, törölhetünk.

7 Raktárak felvétele: az itt megjelen ablak szerkezeti felépítése megegyezik az 1.1-es (Fcsoportkódok) menüponttal. Több raktárt kezelhetünk egy programon belül. A már felvett raktárak táblázatosan jelennek meg. Új raktár felvételéhez kitöltjük a Raktár és Raktár neve mezt, majd a Felvitel ikonra kattintunk. Törléshez, a táblázatból kijelöljük a törlend raktárszámot, majd a Törlés ikonra kattintunk. 2. Készletek: A menüpont 2 almenüpontot tartalmaz: 2.1 Készlet kezelés 2.2 Új termék felvétele 2.1 Készlet kezelés menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: Az itt megnyitott menüpontban egy táblázatban megjelennek a felvett termékeink. Több féle szkítési, keresési lehetség van. A táblázatot rendezhetjük a készleten lév nem nulla mennyiség, csak a nulla mennyiség illetve az összes termékre. Továbbiakban szkíthetjük Fcsoportkódokra, Fcsoportra, azon belül alcsoportokra, és akár raktár szerint is. Szkítési lehet ségek Excelbe exportálás Keresmez 5.Ábra Cikktörzs menüpont, melyben az aktuális készletet látjuk A táblázat alatt látható Edit mezben kereshetünk a fent megadott rendezés alapján, mely lehet: név, anyagszám, illetve fcsoportkód szerinti. Az Anyagkarton gombra kattintva megjelennek a termék eddigi mozgásai nyomtatható formában, természetesen csak abban az esetben, ha az adott terméken már volt mozgás. A Készletlista gombra kattintva egy újabb ablak jelenik meg ahol megfelel szkítések megadása után egy v. több termék készletét kérdezhetjük le nyomtatható formában.

8 8 A Törlés gombra kattintva egy olyan terméket törölhetünk ki, amely fel lett véve de mozgás még nem volt rajta. Tehát csak 0 mennyiség még nem vásárolt/eladott terméket lehet törölni. Amennyiben már egy terméken volt mozgás, már nem lehet eltüntetni. Az Új felvitel illetve a Módosítás gombra kattintva a 2.2-es Új termék felvétele menüpont jelenik meg. Értelemszeren a Módosítással egy meglév termék megnevezésén, egyéb adatain lehet módosítani (természetesen a készletén és annak értékén már nem). Az új felvitel gomb lehetségei az alábbiakban olvasható. 2.2 Új termék felvétele menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: 6.Ábra Új termék felvétele menüpont, kitöltött adatmezkkel A menüpont segítségével új termékeket, illetve meg lévket módosíthatunk. Használata elssorban csak módosításhoz javasolt, mivel egy gyorsabb hatékonyabb menüpont is rendelkezésre áll az új termékek felvételéhez, melybe integrálva van az a hozzá tartozó készletmozgatás is, ezért a 3.1-es Termék beszerzése/vétele menüpont használata javasolt ebben az esetben. a.) Új termék felvétele: A megfelel mezk kitöltése után, a rögzítés gombra kattintva letárolódik az újonnan felvett termékünk, ami az els készlet mozgatásig még törölhet. A kitölthet mezk az alábbiak:

9 9 1. Karton típusa: mely lehet szolgáltatás ill. termék. Értelemszeren a készletcsökkentésnél van jelentsége, mivel egy szolgáltatás pl.: szerviz díjaknál és egyéb szolgáltatásoknál nem tartunk nyilván mennyiséget, ezért ezek elvégzésekor, eladásakor jelen szolgáltatások készlete nem csökken, ellenben a termékeknél. 2. Cikk Fcsoport: a legördül edit mez segítségével a már elzleg felvett cikkcsoportokat választhatjuk ki. 3. Cikk Alcsoport: a legördül edit mez segítségével a már elzleg felvett cikkcsoportokat választhatjuk ki. 4. Anyagszám: az anyag egyedi azonosító száma 5. Raktár: raktárszám 01-tl 99-ig ahová a termékeinket rendezzük 6. Fcsoportkód: egy olyan bejelentett azonosító, melyhez a termékeinket rendeljük hozzá a könnyebb keresés és azonosítás érdekében 7. Anyagnév: a termék megnevezése 8. Rövidített név: a termék rövidített megnevezése 9. Idegen név: a termék idegen nyelv megnevezése 10. Jegyzékszám: a termék jegyzékszáma, ami a számlás eladáskor automatikusan megjelenik pl.: VTSZ Beszállítói cikkszám: a termék azon száma, melyen a beszállítónk tartja nyilván 12. ETK kód: egységes termékjegyzék kód 13. ÁFA % vagy M: ÁFA kulcs megadása 14. Nyitó mennyiség: a termék nyitó készlete, amivel a nyilvántartását kezdjük 15. Nyitó érték: a termék nyitó értéke, amivel a nyilvántartását megkezdjük 16. Mennyiség(1): a termék aktuális készleten tartott mennyisége 17. Mértékegység(1): az alapadatokban felvett mértékegységek közül választhatjuk ki a termékhez tartozót, mobiltelefonos verziónál az alapértelmezett mindig a darab. 18. Minimum készlet: az az érték, mely alá csökken a készlet, a program figyelmeztet 19. Maximum készlet: az a mennyiség, melynél, ha több lesz a készlet, a program figyelmeztet 20. Érték: a termék aktuális készletértéke, ha van mennyisége csak akkor 21. Mérlegelt: a termék mérlegelt átlagára (használata nem szükséges) Ár(1); Ár(2); Ár(3): A készletrendszerhez kapcsolódó számlázás esetén az adott termékhez (anyagkód) hozzárendelhet 3 féle értékesítési ár /(Ár(1), (Ár(2), (Ár(3)/, melyek az árréssel növelt értékesítési ára(ka)t tartalmazzák. A számlázás során a partnerekhez

10 10 rendelhet az árkód (1,2,3), mely az adott sorszámú alapárat ajánlja meg a számlázás során. (lsd. Számlázás) Kötelezen kitöltend mezk: kipipálással megadhatjuk, hogy mely mezket kell kötelezen kitölteni a rögzítéshez. Ha egy kitöltend mezt kihagyunk, rögzítéskor a program figyelmeztet az üresen hagyott mezre. b.) Meglév termék módosítása esetén csak a nem pirossal illetve a nem inaktív mezk módosíthatóak: Lásd az alábbi ábrán: 7.Ábra Meglév termék módosítása esetén a módosítható mezk A Napi dátum mezben a számítógép bels órájában beállított dátum jelenik, melyet kívánság szerint módosíthatunk. A mezk megfelel kitöltése után, az ablak alsó sorában található Rögzítés ikonra kattintva vehetjük fel az anyagot. A Mezk törlése ikonra kattintva az eddig kitöltött mezket üríthetjük ki, a Törlés ikonra kattintva törölhetjük a kiválasztott anyagot, de a program a törlést csak akkor engedélyezi, ha az adott anyagra még nem történt könyvelés. A Kilépés gombra kattintva visszaléphetünk a fmenübe.

11 11 3. Vétel menüpont: itt kezelhetjük új és meglév termékeink beszerzését, azok listázását megtekintését, bizományos és megvásárolt telefonok szerzdéseinek nyomtatását. 3.1 Termék beszerzése/vétele 3.2 Beszerzések nyomtatása 3.3 Telefon vétele 3.4 Vételi szerzdések 3.5 Bizományos szerzdések 3.6 Raktárközi átadás Raktárközi átadás betöltése Mentési hely beállítása Az aktuálisan beállított könyvtár, ahová a program menti az átadásfájlokat 3.1 Termék beszerzése/vétele menüpont: A menüpont segítségével új és meglév termékeink készleteit kezelhetjük beszerzési, vételi oldalról. A telefon készülékek bevételére is alkalmas a menüpont, annyi kikötéssel, hogy a vételi szerzdés nyomtatásához az erre a célra létrehozott 3.3-as menüpontot célszer inkább használni. Itt inkább tartozékokat, alkatrészeket, egyéb szolgáltatásainkat ajánlott felvenni. Az alábbi 6. ábrán látható a jelenleg részletezett menüpont. Új partner felvétele gomb: a program automatikusan generál egy új partner sorszámot, majd arra ENTER-t nyomva megjelenik a partner felvétele menüpont, melynek részletézést lásd a 3. oldalon. Már felvett partner kiválasztása gomb: ide kattintva megjelenik egy lista menü, ahol az eddig felvett partnereink közül választhatunk. A táblázatban csak a beszállítók jelennek meg. Lásd a 4. oldalon. Új termék gomb: erre kattintva az alábbi menüpont jelenik meg: 8.Ábra Új termék felvételére szolgáló almenüpont

12 12 Kiválaszthatjuk, hogy új terméket vagy szolgáltatást szeretnénk bejelenteni, majd megadhatjuk hogy a terméket/szolgáltatást melyik Fcsoportba/Alcsoportba illetve Csoportkódhoz szeretnénk hozzárendelni. Csoportkód megadása kötelez! Melyik raktárba szeretnénk bevenni, milyen anyagszámon, és milyen néven. Megadható a mértékegysége, a termék áfa kulcsa, jegyzékszáma, beszállítói cikkszáma A kitölthet mezk az alábbiak: 1. Karton típusa: mely lehet szolgáltatás ill. termék. Értelemszeren a készletcsökkentésnél van jelentsége, mivel egy szolgáltatás pl.: szerviz díjaknál és egyéb szolgáltatásoknál nem tartunk nyilván mennyiséget, ezért ezek elvégzésekor, eladásakor jelen szolgáltatások készlete nem csökken, ellenben a termékeknél. 2. Termék Fcsoport: a legördül edit mez segítségével a már elzleg felvett cikkcsoportokat választhatjuk ki. 3. Termék Alcsoport: a legördül edit mez segítségével a már elzleg felvett cikkcsoportokat választhatjuk ki. 4. Csoportkód: egy olyan bejelentett azonosító, melyhez a termékeinket rendeljük hozzá a könnyebb keresés és azonosítás érdekében melynek kitöltése kötelez 5. Raktár: raktárszám 01-tl 99-ig ahová a termékeinket rendezzük 4. Cikkszám: az anyag egyedi azonosító száma 6. Anyagnév: a termék megnevezése 7. Mért.egys: (Mértékegység): az alapadatokban felvett mértékegységek közül választhatjuk ki a termékhez tartozót, mobiltelefonos verziónál az alapértelmezett mindig a darab. 8. ÁFA % vagy M: ÁFA kulcs megadása 9. Jegyzékszám: a termék jegyzékszáma, ami a számlás eladáskor automatikusan megjelenik pl.: VTSZ Beszállítói cikkszám: a termék azon száma, melyen a beszállítónk tartja nyilván 11. Minimum készlet: az az érték, mely alá csökken a készlet, a program figyelmeztet 12. Maximum készlet: az a mennyiség, melynél, ha több lesz a készlet, a program figyelmeztet 13. Eladási ár: a termék eladási ára A megfelel adatok kitöltése után a termék rögzítéséhez a gombra kell kattintanunk. Ilyenkor a termék felvételre került 0-a mennyiséggel. Amibl rögtön megadhatjuk a 6. ábrán látható Meglév termék további beszerzése keretben a bevételezni kívánt mennyiséget, vételi árat, eladási árat.

13 13 Amennyiben a nettó árát adjuk meg a termék beszerzési árának, automatikusan kiszámolja a bruttó értékét. Ha a bruttót adjuk meg elbb, abban az esetben visszafelé számolja a nettó részét. Majd ezután az eladási árat megadva, láthatjuk a terméken lév haszonkulcsunkat százalékosan: Beszerzési árak megadása: a program automatikusan kiszámolja a nettó illetve bruttó összegét, az összesen nettó és bruttó összegét, illetve az eladási ár és a beszerzés közötti százalékos árrést. Új partner felvétele gomb Már felvett, nyilvántartott partner kiválasztása Ha tudjuk fejbl a cikkszámot akkor annak beírásával is kiválasztható az a termék melyre további beszerzést szeretnénk elkönyvelni. Új termék felvételéhez kattintson ide. Részletezését lásd alul Ide kattintva megjelenik a cikktörzs ahonnan könnyedén kiválasztható az a termék melybl bevételezni szeretnénk Meglév termék további beszerzése, vételi ár és eladási ár megadásának lehet sége, majd a véglegesítéshez a rögzítés gomra kell kattintani. A termékek másik raktárba való átadására szolgáló funkció A leírást lásd a 16. oldalon 9.Ábra Új és meglév termék beszerzése menüpont

14 Beszerzések nyomtatása: menüpont segítségével, visszanézhetjük eddigi lekönyvelt beszerzéseinket. Indításakor mindig az adott napi forgalmakat mutatja, amennyiben aznap még nem volt beszerzés, üres listát kapunk. A Dátumtól Dátumig mezkben a lenyíló dátumválasztó komponensek segítségével tetszleges intervallumot kérdezhetünk le. Egy vagy akár több napot is. A megadott intervallumra a program kilistázza az addigi beszerzéseket, ha volt ilyen. A lekérdezés id szakának megadhatósága, mely lehet bármilyen tetsz leges i dszak Az aktuális tétel jelölése, amit kiválasztottunk a listában A lekérdezés eredménye Az aktuális lekérdezésünk összes tételét nyomtatható formában jeleníti meg Az aktuális tételr l, amit kijelöltünk, arról készít nyomtatható listát 10.Ábra Beszerzések nyomtatása menüpont A Dátumtól Dátumig mezkben, begépelhetjük a megfelel id intervallumot, de ebben az esetben figyel ni kell a pontos dátum formátum megadására Pl.: Egér használatával könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra megfelel dátumot a lenyíló gombra kattintva. Ebben az esetben megjelenik a dátumválasztó komponens, melynek segítségével könnyedén egérkattintással kiválaszthatjuk a megadni kívánt idintervallumot.

15 15 A teljes lista gombra kattintva az aktuális lekérdezésünk összes tételét nyomtatható formában jeleníti meg a program. Az Aktuális tétel gombra kattintva arról a tételrl készít nyomtatható listát a program, amelyiket a lekérdezésünkben az egér segítségével kiválasztottuk. A Kilépés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe. A nyomtatható formátumról a 2. oldalon található részletes leírás. 3.3 Telefon vétele menüpont: segítségével vásárolhatjuk meg azokat a mobiltelefonokat, és minden egyéb olyan terméket, melyhez szeretnénk vételi ill. bizományosi szerzdést nyomtatni. A menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: Új partner felvétele gomb Már felvett, nyilvántartott partner kiválasztása Rögzíti a vásárlást, csökkenti a kasszapénzt, majd megjeleníti a bizományosi/ vételi szerzdést nyomatható formában. 11. Ábra Telefon vétele menüpont Új partner felvétele gomb: a program automatikusan generál egy új partner sorszámot, majd arra ENTER-t nyomva megjelenik a partner felvétele menüpont, melynek részletézést lásd a 3. oldalon. Az új vev megadása után, letárolódnak a partner adatai a rendszerbe, illetve az ablak mezit is megfelelen kitölti. Már felvett partner kiválasztása gomb: ide kattintva megjelenik egy lista menü, ahol az eddig felvett partnereink közül választhatunk. A megfelel partner kiválasztása után az adataival kitölti a program a megfelel mezket. Lásd a 4. oldalon.

16 16 További kitölthet mezk: A Telefon IMEI/ száma megnevezése mezbe gépeljük be a vásárolni kívánt készülék IMEI/sorozatszámát, mely IMEI szám esetében 15 karakter, majd egy szóközzel elválasztva adjuk meg a készülék nevét. Nem szükséges ehhez a formátumhoz ragaszkodni, de azért javasolt, hogy eladáskor v. egyéb visszakeresésekkor, lekérdezésekkor könnyedén kereshessünk IMEI/sorozatszám szám alapján. A Szolgáltató mezben kiválaszthatjuk, hogy a vásárolt készülék melyik szolgáltató által van lekorlátozva (pannon, vodafone, t-mobile v független). A Db mez értéke általában marad 1 mivel az adott IMEI/sorozatszámú termékbl úgyis egyszerre csak egyet tudunk bevételezni. Több darab egyszerre való vétele, csak sorozatszám nélküli termék vásárlásakor ajánlott, bár a program ebben az esetben is csak 1db vételi ill. bizományosi szerzdést nyomtat. A Vételi ár mezbe írjuk be azt az értéket, amennyiért a terméket/készüléket megvásároljuk és értelem szeren ez az összeg kerül a vételi/bizományosi szerzdésre is. Az Átvev lenyíló menü segítségével megadhatjuk azt a dolgozót/eladót aki éppen az aktuális terméket/készüléket vásárolja. A Bizományos lenyíló menü segítségével megadhatjuk, hogy az aktuálisan felvett terméket bizományosan vagy saját készletre vesszük be. A Vétel gombra kattintva, a program ellenrzi, hogy megfelelen töltöttük ki a mezket, majd letárolja a vételt, csökkenti a kasszapénzt és felveszi az aktuális készletek közé majd megjeleníti a vételi/bizományosi szerzdést nyomtatható formában.

17 Vételi szerzdések: menüpont segítségével, visszanézhetjük az eddigi szerzdéses vásárlásainkat. Az aktuális tétel jelölése, amit kiválasztottunk a listában Az eddigi vételi szerzdéseink Az aktuális tétel vételi szerzdését jeleníti meg nyomtatható nézetben 12. Ábra Vételi szerzdések nyomtatása A Megtekintés gombra kattintva az aktuális tétel vételi szerzdését jeleníti meg nyomtatható nézetben. A nyomtatható nézetrl részletes leírást a 2. oldalon olvashat. A Kilépés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe.

18 Bizományosi szerzdések: menüpont segítségével, visszanézhetjük az eddigi bizományba átvett termékek/készülékek szerzdéseit. Az aktuális tétel jelölése, amit kiválasztottunk a listában Az eddigi vételi szerzdéseink Az aktuális tétel vételi szerzdését jeleníti meg nyomtatható nézetben 13. Ábra Bizományosi szerzdések nyomtatása A Megtekintés gombra kattintva az aktuális tétel vételi szerzdését jeleníti meg nyomtatható nézetben. A nyomtatható nézetrl részletes leírást az 2. oldalon olvashat. A Kilépés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe.

19 Raktárközi átadás: funkciója, hogy több bolt/raktár v. telephely üzemeltetése esetén könnyedén átjutassuk bevételezéseinket, készleteinket egy adathordozó (pl.: flash drive, floppy lemez) segítségével, de akár vagy egyéb elektronikus úton. A bevételezés menüpontban amikor, egy v. több terméket bevételezünk illetve újakat bejelentünk a programrendszerbe, azokról egy általunk elre megadott mappába, meghajtóra a program készít egy szöveges (text) fájlt, melyet a program vissza tud olvasni, és az egy másik boltban/raktárban beolvasható. Így az újonnan érkez és bevételezett termékeket mindig csak egyszer kell begépelni a gépbe, ezáltal idt és energiát spórolhatunk. A program egy ún. ATADAS_02.NEW nev fájlt hoz létre abban az esetben, ha új termékeket jelentünk be a rendszerbe és a 2-es raktárunkba szeretnénk átadni. A készlet mozgások egy ún. ATADAS_02.SAV fájlba tárolódnak, ha a készleteinket pl. a 2-es raktárba is szeretnénk átjuttatni. A fájlhoz bármikor további új hozzáadható, így nem muszáj egyszerre elvégezni a bevételezést, azt félbe is szakíthatjuk, kiléphetünk a programból is, majd visszatérhetünk, és folytathatjuk az átadásokat. Csak egy fontos dologra kell odafigyelni! A hozzáadhatóság miatt, ha egy átadás fájlal, végeztünk és a másik raktárban/boltban beolvastuk, akkor azt mindig töröljük a gépünkrl, nehogy a késbbiek újból hozzáadódjanak Raktárközi átadás betöltése: menüpont segítségével tölthetjük be egy másik boltunkban/raktárunkban az ún. ATADAS fájlokat, melyek a felvett és átadni kívánt termékeink adatait tartalmazzák. A menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: A Windowsból már ismert tallózás segítségével kiválasztjuk a meghajtót és a hozzátartozó mappát, ahol az átadás fájlainkat tároljuk. Ha van new és sav kiterjesztés fájlunk, azaz új termék és készletmozgatás fájl, abban az esetben is a sav kiterjesztés fájlra kattintsunk, hogy kijelöljük azt. Ilyenkor a program automatikusan beolvassa mindkét fájl adatát és ellenrzi is. Az átadás betöltéséhez kattintsunk az Átvétel gombra. Ha kész, rákérdez, hogy szeretnénk-e még ugyanazen fájlokat a késbbiekben még egyszer átadni egy másik gépben is. Ha igen, akkor meghagyja, ellenkez esetben átnevezi a már feldolgozott fájlokat, a késbbi véletlen újra olvasás elkerülése érdekében. Nem törli, csak átnevezi, hogy a program azt már ne olvassa. Amennyiben mégis szükségünk lenne rá, akkor visszanevezzük az általános formátumra és újból olvasható lesz a program számára is. Az elérési út megadása, és az átadás fájlok kiválasztása A kiválasztott átadás fájlokat tartalmazó adatok

20 Mentési hely beállítása: menüpont segítségével tudjuk kiválasztani azt a meghajtót és mappát, ahová az átadáshoz készül fájlokat (pl.: ATADAS_02.SAV) a program automatikusan létrehozza. A windowsban már ismert tallózási lehetséggel kiválasztjuk a meghajtót, majd azon belül a mappát, és az OK gombra kattintunk. Az állapotsorban láthatjuk, hogy milyen elérési utat választottunk pl.: c:\entersys. A Kilépés gombra kattintva módosítás végrehajtása nélkül visszajuthatunk a fmenübe Mentési hely útvonala: A program itt mutatja, hogy milyen mentési útvonal van aktuálisan beállítva. Pl.: c:\entersys. Ha még nem választottunk útvonalat, azt a Nincs elérési útvonal beállítva bejegyzéssel jelzi.

21 21 4. Eladás menüpont: itt kezelhetjük a készleten lév termékeink eladását, az eladások listázását megtekintését, telefonok eladását, szerzdések újranyomtatását és az esetleges tartozások kezelését. 4.1 Termék(ek) eladása 4.2 Eladások nyomtatása 4.3 Telefon eladása 4.4 Eladási szerzdések 4.5 Tartozások szerzdések 4.1 Termék(ek) eladása: A menüpont segítségével a készleten lev termékeink/alkatrészeink eladásait könyvelhetjük. Mobiltelefonok eladására is alkalmas a menüpont, olyan kikötéssel, hogy az eladási szerzdés nyomtatásához az erre a célra létrehozott 4.3-as menüpontot célszer inkább használni. Jelen menüpontban a tartozékok, alkatrészek eladásait ajánlott nyilvántartani. Egy termék eladásának menete: Adjuk meg a vev adatait. Amennyiben még nem vásárolt nálunk illetve nincs felvéve a törzsadataink közé, kattintsunk az új partner felvétele gombra. Az itt megjelen ablakban adjuk meg adatait, majd rögzítsük azt. Amennyiben már szerepel a vev a törzsadataink között, kattintsunk a már felvett partnereink kiválasztása gombra v. nyomjuk meg az F2 billentyt. Az itt megjelen listából válasszuk ki a vevt. A kiválasztott illetve új esetén felvett adatok megjelennek az eladás ablakban. Ezután válasszuk ki az eladó/dolgozó nevét, hogy könnyebben lekövethet legyen, ki mit mikor adott el. Majd ezek után adjuk meg az eladni kívánt termékeket. Megadhatjuk cikkszám alapján, amennyiben tudjuk a számát, vagy kattintsunk a gombra, hogy a cikktörzsbl könnyedén kiválaszthassuk az eladni kívánt terméket. Ezután adjuk meg a darabszámot, majd a program automatikusan megajánlja a termékhez és a darabszámhoz tartozó eladási árat, mely megrendeli igény szerint állítható, hogy lehessen módosítani-e vagy sem. Téves adatmegadás esetén kattintsunk a gombra és a felvett tétel adatai törldnek. Egyszerre egy alkalommal max. 30 tételt tudunk eladni. Amennyiben ez kevés, az eddig felvetteket tárolni kell, majd új ablakot kell nyitni. A tételek megadáskor, árak módosításakor, tétel törléskor, azaz bármely módosítás esetén, az ablak alján látható eladási ár összege mindig aktualizálódik. Kedvezmény adására százalékosan van lehetség, mely tetszlegesen megadható akár többször is, hogy lássuk egyes kulcsok esetén mekkora lesz a kedvezmény összege. A program minden esetben az eladásiárból szorozza újból ki a kedvezményt.

22 22 Abban az esetben ha a vev nem tudja kiegyenlíteni a fizetend összeget, akkor kiadhatjuk neki, úgy hogy a vev bekerül a program tartozás nyilvántartásába. A Fizetett összeg mezbe adjuk meg azt az összeget amit a vevtl kapunk, majd a program kiszámolja a tartozás összegét. A Rögzít gombra kattintva, az eladásunk letárolódik, az eladott termékek készlete csökken, a kasszapénz a fizetett összeggel n, illetve a vev bekerül a tartozás nyilvántartásba a tarozás összegével, ha van ilyen. Kedvezmény adás esetén, az is visszanézhet, hogy adtak-e kedvezményt, és ha igen akkor mekkora mértékben és összeggel. A 4.1 Termék(ek) eladása menüpont: indításakor az alábbi ablak jelenik meg Új partner felvétele gomb Már felvett, nyilvántartott partner kiválasztása Az eladni kívánt termékek. Megadhat juk cikkszám alapján vagy a pipára kattintva, kiválaszt hatjuk a cikktörzs bl. Az eladás véglegesítése. Az eladott termékek lekerülnek a készletrl, az összeg bekerül a kasszapénzbe. %-os kedvezmény adás lehet sége 14. Ábra Egyszersített eladás menüpont Tartozás esetén megadjuk a fizetett összeget, majd a fennmaradó rész bekerül tartozásba a vev nevéhez.

23 Eladások nyomtatása: menüpont segítségével, visszanézhetjük eddigi lekönyvelt eladásainkat. Indításakor mindig az adott napi forgalmakat mutatja, amennyiben aznap még nem volt eladás, üres listát kapunk. A Dátumtól Dátumig mezkben a lenyíló dátumválasztó komponensek segítségével tetszleges intervallumot kérdezhetünk le. Egy vagy akár több napot is. A megadott intervallumra a program kilistázza az addigi eladásokat, ha volt ilyen. A lekérdezés idszakának megadhatósága, mely lehet bármilyen tetszleges idszak Az aktuális tétel jelölése, amit kiválasztottunk a listában A lekérdezés eredménye Az aktuális tételrl, amit kijelöltünk, arról készít nyomtatható listát 15.Ábra Eladások nyomtatása menüpont A Dátumtól Dátumig mezkben, begépelhetjük a megfelel idintervallumot, de ebben az esetben figyelni kell a pontos dátum formátum megadására Pl.: Egér használatával könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra megfelel dátumot a lenyíló gombra kattintva. Ebben az esetben megjelenik a dátumválasztó komponens, melynek segítségével könnyedén egérkattintással kiválaszthatjuk a megadni kívánt idintervallumot.

24 24 A Megtekintés tétel gombra kattintva arról a tételrl készít nyomtatható listát a program, amelyiket a lekérdezésünkben az egér segítségével kiválasztottuk. A Kilépés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe. A nyomtatható formátumról a 2. oldalon található részletes leírás. 4.3 Telefon eladása menüpont: segítségével adhatjuk el azokat a készleten lév mobiltelefonokat, és minden egyéb olyan terméket, melyhez szeretnénk eladási szerzdést nyomtatni. A menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: Új partner felvétele gomb Már felvett, nyilvántartott partner kiválasztása Rögzíti az eladást, növeli a kasszapénzt, majd megjeleníti az eladási szerzdést nyomatható formában. 16. Ábra Telefon eladása menüpont Új partner felvétele gomb: a program automatikusan generál egy új partner sorszámot, majd arra ENTER-t nyomva megjelenik a partner felvétele menüpont, melynek részletézést lásd a 3. oldalon. Az új vev megadása után, letárolódnak a partner adatai a rendszerbe, illetve az ablak mezit is megfelelen kitölti. Már felvett partner kiválasztása gomb: ide kattintva megjelenik egy lista menü, ahol az eddig felvett partnereink közül választhatunk. A megfelel partner kiválasztása után az adataival kitölti a program a megfelel mezket. Lásd a 4. oldalon.

25 25 További kitöltend mezk: A Telefon IMEI/ száma megnevezése lenyíló mezben kiválaszthatjuk a készleten lév termékek közül az eladni kívánt készüléket. A kiválasztáskor megjelennek az eladni kívánt termék adatai, többek között a vételi ára is. Az eladott mennyisége alapértelmezettként 1Db mivel egyedi termékekrl van szó. Amennyiben bizományos telefont választunk a program, figyelmeztet! Az Eladási ár mezbe írjuk be azt az értéket, amennyiért a terméket/készüléket eladjuk. Értelem szeren ez az összeg kerül az eladási szerzdésre is. Az Eladó lenyíló menü segítségével megadhatjuk azt a dolgozót/eladót aki éppen az aktuális terméket/készüléket eladja. Az Eladó gombra kattintva, a program ellenrzi, hogy megfelelen töltöttük-e ki a mezket, majd letárolja az eladást, növeli a kasszapénzt és csökkenti az aktuális készletet majd megjeleníti az eladási szerzdést nyomtatható formában.

26 Eladási szerzdések: menüpont segítségével, visszanézhetjük és újranyomtathatjuk az eddigi szerzdéses eladásainkat. Az aktuális tétel jelölése, amit kiválasztottunk a listában Az eddigi eladási szerzdéseink Az aktuális tétel vételi szerzdését jeleníti meg nyomtatható nézetben 17. Ábra Eladási szerzdések nyomtatása A Megtekintés gombra kattintva az aktuális tétel eladási szerzdését jeleníti meg nyomtatható nézetben. A nyomtatható nézetrl részletes leírást a 2. oldalon olvashat. A Kilé pés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe.

27 Tartozások listája: menüpont segítségével, megnézhetjük a tartozók listáját, illetve módosíthatjuk vagy kiegyenlíthetjük azt. A menüpont indításával az alábbi ablak jelenik meg: Az aktuális tétel jelölése, amit kiválasztottunk a listában Duplakattintással kiválasztva az adott tételt, módosíthatunk a tartozás összegén vagy kiegyenlíthetjük azt. Az aktuális tartozások listája: Látható a bizonylat száma, amibl a tartozás keletkezett, a vev adati, aki tartozik, és az összeg amivel tartozik. 18 Ábra Tartozások listája Egy tartozás tételre, ha duplán rákattintunk az egérrel, megjelenik egy ablak, ahol a tartozás összegén módosíthatunk. Ide írjuk be azt az összeget, amit a vev a késbbiekben behozott a tartozását csökkentve, vagy akár egyben kiegyenlítve azt. A kiegyenlítés lehet többszöri alkalom, melynek megfelelen csökken a tartozás és a befizetett összeg, bekerül a kasszapénzkezelésbe. A tartozás lehet mínuszos is. Ebben az esetben azt tudjuk kezelni, hogy mi tartozunk egy személynek és mennyivel. A Kilé pés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe.

28 28 5. Munkalap menüpont: itt kezelhetjük a szervizzel és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos eladásainkat, munkáikat, a munkalapok módosítását, listázását megtekintését. 5.1 Új munkalap felvétele 5.2 Munkalap módosítása / nyomtatása 5.1 Munkalap felvétele: A menüpont segítségével új munkalapot nyithatunk szerviz és garanciális szolgáltatásaink kezelésére, illetve szerviz mellé tartozó alkatrészek eladására. Egy munkalap elkészítésének menete: Adjuk meg a vev adatait. Amennyiben még nem vásárolt nálunk illetve nincs felvéve a törzsadataink közé, kattintsunk az új partner felvétele gombra. Az itt megjelen ablakban adjuk meg adatait, majd rögzítsük azt. Amennyiben már szerepel a vev a törzsadataink között, kattintsunk a már felvett partnereink kiválasztása gombra v. nyomjuk meg az F2 billentyt. Az itt megjelen listából válasszuk ki a vevt. A kiválasztott illetve új esetén felvett adatok megjelennek az eladás ablakban. Ezután válasszuk ki az eladó/dolgozó nevét, hogy könnyebben lekövethet legyen, ki mit mikor adott el illetve vett fel. A munkalap ablak megjelenése hasonlít a 4.1 termék(ek) eladása menüpontra, annyi eltéréssel, hogy a munkalap 2 f részre van osztva. Bal oldalra a szolgáltatásainkat tudjuk felvenni illetve beírni mint pl.: óradíj vagy garanciális csere vagy kijelz csere stb. A Jobb oldalon pedig már a 4.1 termék(ek) eladása menüpontban is ismertetett módon a szervizhez tartozó esetleges alkatrész szükségletet illetve eladást tudjuk itt kezelni. A szolgáltatásainkat illetve a kiadni/eladni kívánt termékeinket mindkét oldalon megadhatjuk cikkszám alapján, amennyiben tudjuk a számát. Ha a törzsbl szeretnénk kiválasztani, kattintsunk a gombra, hogy a cikktörzsbl könnyedén megtaláljuk az eladni kívánt terméket. Ezután adjuk meg a darabszámot, majd a program automatikusan megajánlja a termékhez és a darabszámhoz tartozó eladási árat, mely megrendeli igény szerint állítható, hogy lehessen módosítani-e vagy sem. Téves adatmegadás esetén kattintsunk a gombra és a felvett tétel adatai törldnek. Egyszerre egy alkalommal max tételt tudunk feltüntetni. Amennyiben ez kevés, az eddig felvetteket tárolni kell, majd új ablakot kell nyitni. A tételek megadáskor, árak módosításakor, tétel törléskor, azaz bármely módosítás esetén, az ablak alján látható eladási ár összege mindig aktualizálódik. Kedvezmény adására százalékosan van lehetség, mely tetszlegesen megadható akár többször is, hogy lássuk egyes kulcsok esetén mekkora lesz a kedvezmény összege. A program minden esetben az eladási árból szorozza újból ki a kedvezményt.

29 29 Tartozás lehetsége szerviz munkalapnál nincs. Ebben az esetben egy eladás ablakot kell nyitni, ahol elkönyvelhetjük a vev tartozását manuális úton. A Rögzít gombra kattintva, a munkalap letárolódik, amelyet bármikor visszalehet hozni újbóli módosításra, de csakis abban az esetben ha nem lett véglegesítve. Egy munkalap felvételekor, ha a szervizt nem azonnal végezzük el, akkor csak letárolódik a rendszerbe, mint elvégzend feladat. A munkalapok módosítása menüpontban megtekinthet, újranyomtatható. Amikor az adott munkalapot elvégeztük akkor beállítjuk az elvégezve jelzt. Majd amikor kifizették, beállítjuk a kifizetve jelzt is. Ilyenkor kerül végleges letárolásra, ekkor már nem módosítható és bekerül az elvégzett munkalapok közé. Végleges rögzítés esetén csökkenti az eladott termékek készletét, a kasszapénz a fizetett összeggel n. Az 5.1 Új munkalap menüpont: indításakor az alábbi ablak jelenik meg Új partner felvétele gomb Az eladni kívánt termékek. Megadhat juk cikkszám alapján vagy a pipára kattintva, kiválaszt hatjuk a cikktörzs bl. Már felvett, nyilvántartott partner kiválasztása A munkalap rögzítése. Végeleges elszámolásra csak a Kifizetve-Igen esetén kerül. %-os kedvezmény adás lehet sége 19. Ábra Új munkalap felvétele menüpont Tartozás esetén megadjuk a fizetett összeget, majd a fennmaradó rész bekerül tartozásba a vev nevéhez.

30 Munkalap módosítása/nyomtatása: A menüpont segítségével a felvett munkalapjainkat nyithatjuk meg újra, illetve nyomtathatjuk. Módosítás csak a folyamatban lév munkalapoknál lehetséges, rendezettnél már csak újbóli megtekintésre és nyomtatásra. A menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: Az aktuális tétel jelölése. Duplakattintással kiválasztva az adott tételt, újból megjelenik a munkalap felvétele ablak az eddig felvett adatokkal, mely módosítható hozzáadható, mindaddig, amíg nem lett véglegesítve. Az aktuális munkalapot lehet nyomtatható formában megjeleníteni. 20. Ábra Munkalapok módosítása/nyomtatása menüpont Egy folyamatban lév munkalapra duplán rákattintva újból megjelenik a munkalap felvétele ablak az eddig felvett adatokkal, melyhez újra hozzáférhetünk. Módosíthatunk, hozzáírhatunk mindaddig amíg a munkalapot nem véglegesen rögzítjük. A Kilépés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe.

31 31 5. Leltározások: A menü további 3 almenüt tartalmaz. 5.1.Leltárfelvételi ívek: A leltározáshoz nyomtathatunk felvételi ívet. Kívánság szerint megadhatjuk, hogy melyik fkönyvi számra, raktárra, és mely anyagszámokra szeretnénk elkészíteni. 5.2.Leltár felvétele: A leltár fordulónappal a tényleges készletek felvétele történik meg, és a leltár felvételi ívek alapján kerül rögzítésre. 5.3 Leltár kiértékelése: A leltár kiértékelése során a tényleges és a könyvelés szerinti készletek kerülnek összevetésre, és ahol eltérés mutatkozik, és a tényleges készlet a több, akkor többletként, ha a könyv szerinti készlet a több akkor hiányként jelentkezik. 6. Információk: A menü további 8 almenüt tartalmaz: A könyvelt és forgalmi tételekrl kérhetünk információkat, listákat, anyagkartonokat nyomtatási formában. 6.1 Napi összesítések: A menüpont segítségével lekérdezhetjük egy vagy több nap teljes forgalmát, melyet nyomtathatunk is. A menüpont indításakor az eddig lezárt napok összesítéseit láthatjuk. Dátum: a lezárt nap dátuma Összesen: az adott nap összes bevétele Eladásból: az adott napon az eladásokból történt összes bevétel összege Szervizbl: az adott napon a szervizbl származó összes bevétel összege Tartozás: az adott napon ha keletkezett tartozás, akkor annak az összege Haszon: az adott napon az összes bevételbl származó haszon összege Kedv.: az adott napon ha adtak kedvezményt, akkor annak az összege Munkadíj: a szerviz munkalapokon keletkezett szolgáltatások díja összesen Darab(1), Darab(2): tetszlegesen paraméterezhet adat. Elre beállítható, hogy hányas fcsoportok eladásainak darabszámát szeretnénk látni adott napon. Pl.: a darab(1)-re beállítjuk a telefonok eladását, és akkor látjuk, hogy aznap hány telefont adtunk el. Kasszapénz: az utolsó lezárt nap kasszapénzét módosíthatjuk a gombra kattintva. Majd ha ezután elvégezzük a következ nap/napok lezárását, akkor a megadott kasszapénzt göngyölíti tovább a lezárt napokra.

32 32 A Napi zárás gombra kattintva a program készít egy összesítést az utolsó nem lezárt napról melynek dátumát kézzel is megadhatjuk, de a program is automatikusan növeli. Ha olyan napot zárunk, amelyiken nem volt forgalom (pl.: hétvége vagy munkaszüneti nap) a program jelzi, hogy Az adott napon nincs forgalom! és automatikusan megajánlja a következ napot. A menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: Az eddig lezárt napok összesítései A következ lezáratlan nap Az aktuális kasszapénz, és annak módosítási lehet sége 21. Ábra Napi összesítések listája menüpont Az utolsó lezárt nap a Visszatörlés gombra kattintva visszatörölhet. Ennek oka, hogy ha elz napra visszaszeretnénk állítani a kasszapénzt és a napot újból elszámoltatni, vagy ellenrizni tudjuk hogy ha esetleg dátum visszaállítással valaki korábbi napra adott el valamit. A Nyomtatás gombra kattintva egy tetszleges idszakot adhatunk meg, aminek segítségével, kinyomtathatjuk az eddigi napi összesítéseinket.

33 Napi forgalmi összesítés: menüpont segítségével egy megadott napot, vagy akár több nap teljes mozgását tekinthetjük meg. Indításakor mindig az adott napi forgalmakat mutatja, amennyiben aznap még nem volt forgalom, üres listát kapunk. A Dátumtól Dátumig mezkben a lenyíló dátumválasztó komponensek segítségével tetszleges intervallumot kérdezhetünk le. Egy vagy akár több napot is. A megadott intervallumra a program kilistázza az addigi összes forgalmat, eladást, szervizt, vételt is egyben, ha volt ilyen. A menüpont indításakor az alábbi ablak jelenik meg: 22. Ábra Napi összesített forgalom menüpont A Teljes lista gombra meg nyomtatható nézetben. kattintva az aktuális listánkat jeleníthetjük A Kilépés gombra kattintva visszatérhetünk a fmenübe.

34 Cikkmozgási napló: menüpont segítségével, egy tetszleges termék mozgásának adatait tekinthetjük meg. Láthatjuk, hogy mikor lett bevételezve, eladva, összesített mozgást, mikor kinek. 6.4 Anyagkartonok: menüpont segítségével egy vagy több termék mozgását listázhatjuk ki nyomtatható formában, teljes évre, vagy aktuális hónapra vonatkozóan. 6.5 Készletlisták kiírása: Meghatározott anyagszámtól anyagszámig készíthetünk készletlistát. A lekérdezni kívánt fcsoportkódja és a hónap megadása után (tárgyhó esetén:0), a kezd és befejez anyagszámot kell begépelni, ha csak egy anyagra vagyunk kíváncsiak, akkor a kezd és befejez anyagszám megegyezik. 6.6 Teljes készlet értéke: Az aktuális készletet számolja össze Fcsoportonként, és összegzi a teljes készletet, mely nyomtatási formában jelenik meg. 6.7 Keresés a tételekbl: Az itt megjelen ablak segítségével, tetszleges adatokra kereshetünk. Elsként a mozgástípusokat kell megadnunk, hogy melyekre vagyunk kíváncsiak. Ha egy adott mozgástípust a lekérdezésben látni szeretnénk, akkor ahhoz I bett írunk (ez az alapértelmezett), amelyik mozgástípust nem szeretnénk, hogy megjelenjen a listánkon, ahhoz N bett gépelünk be. A továbbiakban meg kell adnunk, a keresett Fkönyvi számot, raktár számot, Anyagszámot, Idintervallumot és stb. Ha, egy mezt üresen hagyunk (pl.: Fkönyvi szám, raktár szám stb.), az azt jelenti, hogy arra nem vonatkozik keresési feltétel, tehát az adatbázisban létez összes elemet kilistázza a program. Eredményül itt is egy nyomtatási formát kapunk. 7.7 Minimum alatti készletek: A Nyitó készletek felvétele menüpontban, lehetségünk van egy adott termékhez Minimum alatti készlet et meghatározni. Ha bizonyos termékekbl a megadott minimum érték alatti mennyiség van nyilvántartva, azokat ebben a menüpontban kilistázza a program nyomtatási formában. 7.8 Elfekv készlet lista: A menüpont segítségével lekérdezhetjük azokat a termékeket, melyeken a megadott dátumok között nem történt mozgás. Meg kell adnunk a lekérdezni kívánt Fkönyvi és raktárszámot és azt az anyagszám intervallumot, melyekre a lekérdezést el szeretnénk készíteni. Az elkészített lista eredményeként egy nyomtatási formát kapunk, mely tartalmazza a lekérdezett termékek Fkönyvi raktár- és anyagszámát, VTSZ számát, ETK kódját, helykódját, nyitó készletét, aktuális készletét, készletértékét valamint az utolsó mozgás dátumát.

35 35 8. Szerviz feladatok: Mentés és visszatöltés, adatkarbantartás, egyéb beállításokra van lehetség. A menü alpontjai: 8.1 Napi dátum 8.2 Gazdaság adatai 8.3 Formattálás 8.4 Dokumentáció 8.5 Nyomtató beállítások 8.6 Rendszerinformációk 8.7 Ismételt feldolgoztatás (Csak IB-es programverzió esetén) 8.8 Interactive SQL 8.1 Napi dátum: segítségével, átállíthatjuk a programban használt aktuális napi dátumot a rendszeridtl függetlenül. Bizonyos menüpontok pl.: eladás, szerviz, a rendszeridvel dolgozik, ezért azokon a módosítás nincs hatással. 8.2 Gazdaság adatai: menüpont tartalmazza a program használatára jogosult felhasználó illetve cég adatait. A Név, az Adószám, a Cím és az Irányítószám átírása nem javasolt, mert a program ezek alapján generál egy véletlen kódszámot, mely a program azonosító kódszáma: A telefonszám, fax, és a banki adatok tetszlegesen módosíthatóak. 8.3 Formattálás: menüpont segítségével floppy lemezt formattálhatunk a windowsból ismert módon. 8.4 Dokumentáció: menüpont a felhasználói leírás elhívására szolgál. 8.5 Nyomtató beállítások: a menüpont indításakor a Windows nyomtató funkciója jelenik meg: Választhatunk a telepített nyomtatók közül, beállíthatjuk a papír méretét, és további nyomtatási tulajdonságokat. 8.6 Rendszerinformáció: az itt megjelen ablakban információt kapunk a számítógép hardver teljesítményérl. Pl.: a memória, a merevlemez foglaltságáról. A Bezárás ikonra kattintva visszaléphetünk a fmenübe. 8.7 Ismételt feldolgoztatás: Az adatokból a könyvelt tételek alapján ismételten felgöngyölíti a készlet értéket. 8.8 Interactive SQL: menüpont segítségével a fejlesztk által küldött SQL scripteket futtathatjuk mely adatjavításokat, módosításokat tartalmazhatnak.

36 36 9. Jelszó: A menüpont segítségével, változtathatunk a saját felhasználói jelszón, illetve újat hozhatunk létre. 10. Windows kellékek: A Windows-ban már elre telepített programokat (CD lejátszó, Jegyzettömb, Rajzoló, Számológép, DOS parancssor) indíthatjuk. 11. Névjegy: a fejleszt adatait tartalmazza:

1 Anyagkönyvelés és készletgazdálkodás Windows verzió Felhasználói leírás A WANYAG programrendszer valamennyi készletféleség (2. számlaosztályú anyagok, áruk, saját termelésű készletek, félkész- és késztermékek,

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése A program a setup lefutása után -ha bejelöltük-, magától elindul. A következkben az indítás a startmenübl, vagy a telepít által létrehozott asztal ikonról indítható:

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Polár lekérdezés segédletek

Polár lekérdezés segédletek Cikktörzs lekérdezések 1. kiadás Tartalomjegyzék 1. Készletérték lekérdezése főcsoportra rendezve...3 1.1. Tételes lekérdezés....3 1.2. Összegfokos lekérdezés....4 1.3. Nemzeti Dohányboltok esetén....4

Részletesebben

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 2 DELPHI 2000 Bt Alapinformációk Fejlesztõ: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u. 5. 8992 Telefon:

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Jövedéki termékek kezelése

Jövedéki termékek kezelése Jövedéki termékek kezelése A program lehetőséget biztosít arra, hogy megkönnyítse azoknak a cégeknek a munkáját, akik jövedéki termékeket, italokat és dohányárut árusítanak. A VPOP megadta a program számára

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

MARSO Webáruház ismertető

MARSO Webáruház ismertető MARSO Webáruház ismertető Tartalom Bejelentkezés... 2 Új jelszó generálása... 3 Kezdőoldal... 4 Abroncs, felni keresés, rendelés összeállítása... 6 Kosár áttekintése képernyő... 9 Nyitott rendelések áttekintése...

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával.

KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával. KÉSZLETEK LELTÁROZÁSA az Apolló program felhasználásával. Készítette: Zimmermann Klára A készletek leltára egy meghatározott időpontban készített kimutatás a vállalkozás anyag-, és árukészletéről mennyiségben

Részletesebben

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1 IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu SZERVIZ ESZKÖZKARBANTARTÁS TERVEZÉSI ÉS ELLENŐRZÉSI PROGRAM (KARBANTARTÁS-MENEDZSMENT) K é s z l e t

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest Betegek keresése... 2 Csatolmány a betegkartonhoz... 2 Mérések összehasonlítása...3 Fejpontok... 4 Allergia teszt... 4 Balancer... 5 Étrend

Részletesebben

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés... 5 Menü pontok használata... 6 1. Info... 6 2. Beállítások... 6 3. Számla kiállítása... 8 4. Karbantartás...

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Raktár... 5 Raktár... 5 Zárolt... 5 a. Alapadatok...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken:

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: email: concordetrader@con.hu telefon: (+36

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. május 28. Utolsó módosítás időpontja: 2005. június. 21. E-Group Magyarország

Részletesebben

SZAMLA.HU Interneten működő számlázó program Működési leírás

SZAMLA.HU Interneten működő számlázó program Működési leírás SZAMLA.HU Interneten működő számlázó program Működési leírás verzió 1.8.2 2015. május 19. 1 Tartalomjegyze k Weboldal 3 Regisztráció 4 Menüsor szerkezete 5 Kilépés 5 Kapcsolat 6 Előfizetés 6 Partnerek

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

Recept-Tár V2.0.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Étel Recept Nyilvántartó Program

Recept-Tár V2.0.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Étel Recept Nyilvántartó Program Recept-Tár Étel Recept Nyilvántartó Program V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail:

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Társasház modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4.

Makrodigit programcsomag. Társasház modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4. Makrodigit programcsomag Társasház modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Módosítva: 2015. március 4. Tartalom Bevezető... 3 Egyszeri feladatok, az alapadatok menü beállításai...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Iktatott dokumentumokat nyilvántartó programhoz ver: 1_0_0_x Fejlesztette : CS-Soft Kft. Web : www.cssoft.hu E-mail : juhasz.csaba@cssoft.hu Telefon : +36 30 235 60 25 Felhasználói

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00

EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00 EGYSZERŰSÍTETT LELTÁR ÉS TELJES LELTÁR, ROVANCS FOLYAMATA e-tabak 06 00 Dátum: 2013.10.30 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett A módosítás módja fejezett, pont 1 2013.07.01

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

1 Számlázási program Windows verzió Felhasználói leírás Kompatíbilis Operációs rendszerek: Windows 95; -98; -NT; -2000; -XP. A program néhány jellemző tulajdonsága: a programon belül több cég és több év

Részletesebben

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03.

Tárgyi eszköz. Molnár Anikó 2007.10.03. Tárgyi eszköz Molnár Anikó 2007.10.03. Tartalom 1. Értékcsökkenés könyvek beállítása... 3 2. Befeketett eszközök beállítása... 5 3. Be osztályok, alosztályok... 6 4. Be naplósablonok... 7 5. BE főkönyvi

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével 1. A vizsgált cég állományának létrehozása (II.1.2) Egyszerű Kft. 2010. évi állományának létrehozása: DigitAudit főmenü

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Microsoft Dynamics NAV ANYAGME RLEG. Felhaszna lo i ke ziko nyv

Microsoft Dynamics NAV ANYAGME RLEG. Felhaszna lo i ke ziko nyv ANYAGME RLEG Felhaszna lo i ke ziko nyv 2013. június 17. A.1. Anyagmérleg szerepe Az anyagmérleg segítségével a kívánt időszakra megtekinthetjük az egyes cikkekre vonatkozó időszaki összesített adatokat

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BEJELENTKEZÉS A www.velostar.hu/webshop címet írjuk be a böngésző címsorába. A bejelentkezéshez adjuk meg a partnerkódot és a jelszót. Uugyanaz, mint a régi webshopnál. Nyomjuk meg

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Elektronikus Döntéstámogató Rendszer. Publikus felület rövid ismertetése. Verzió: 1.0

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Elektronikus Döntéstámogató Rendszer. Publikus felület rövid ismertetése. Verzió: 1.0 Globomax Elektronikai Kft. 1155 Budapest, Dembinszky út 1. Telefon: 06-1-306-5371 Mobil: 06-30-911-2475 Internet: www.globomax.hu E-mail: info@globomax.hu KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Elektronikus Döntéstámogató

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [1 AFA1 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ 27 %] 9 4

Részletesebben

CMS videó megjelenítő szoftver használata

CMS videó megjelenítő szoftver használata CMS videó megjelenítő szoftver használata Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítőhöz mellékelt CMS szoftver használatát mutatja be. Nem tér ki az

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Programkezelıi leírás, Kimutatások

Programkezelıi leírás, Kimutatások Programkezelıi leírás, Kimutatások Számlázás modul Az általános forgalmi adóról szóló törtvény 43. elıírja a számlaadási kötelezettséget, a modul használatával szeretnénk egyszerőbbé, könnyebbé tenni a

Részletesebben

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30.

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30. ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás Utolsó módosítás: 2014.08.30. 2. oldal Tartalomjegyzék 1. Számlázás...3 1.1. Dokumentum típusok...3 1.2. Dokumentum készítés...4

Részletesebben

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók.

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók. Kiegyenlítések kezelése (fizetési információk rögzítése a rendszerben) 1. Számlák menü A Számlák főmenüből elérhető lapok: - Számlák kezelése - Kiegyenlítések kezelése 1.1 Számlák kezelése A számlák kezelése

Részletesebben

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu R E N D E L Ő I A D M I N I S Z T R Á C I Ó S P R O G R A M K I E G É S Z Í T É S S Z Á M L Á Z Á S I M O D U L K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

Részletesebben

Jegyzőkönyv-kitöltő, és műhelyprogram. Kezelési leírás

Jegyzőkönyv-kitöltő, és műhelyprogram. Kezelési leírás Jegyzőkönyv-kitöltő, és műhelyprogram Kezelési leírás Tachotax KFT - 2012 1 A program fő felhasználási célja, a szabványos illesztési, és felülviszgálati jegyzőkönyvek kitöltése, rendszerezése, és archiválása.

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

Számlázó program kezelési leírása

Számlázó program kezelési leírása Számlázó program kezelési leírása 1. Program telepítése: A letöltött számla.exe futtatása. Ajánlott a nem rendszer partícióra telepíteni, mivel új installáláskor ebben az esetben nem vesznek el a számlák.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ Változások a V2015.2 verzió kiadása után Általános információk Javítás - A 2015.2 verzió kiadásával, valamint az SAP által kiadott újabb szervizcsomag telepítésének

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Tárgyi eszköz modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2010. Módosítva: 2013. október 22.

Makrodigit programcsomag. Tárgyi eszköz modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2010. Módosítva: 2013. október 22. Makrodigit programcsomag Tárgyi eszköz modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2010. Módosítva: 2013. október 22. Tartalom A menü és a képernyők kezeléséről... 3 Menü... 3 Lista képernyő...

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

A szerződések kezelésének feltétele az InnVoice számlázóprogramban a Szerződések modul aktív megléte.

A szerződések kezelésének feltétele az InnVoice számlázóprogramban a Szerződések modul aktív megléte. Szerződések modul 2011. augusztus 7. 1 Bevezetés 1.1 Mik azok a szerződések? A szerződések alapvetően olyan gyűjtődokumentumok, melyekbe számlákat sorolhatunk. A szerződések felvitele során megadhatjuk

Részletesebben

KÖSZÖNTJÜK ÉLELMISZERLÁNC FELÜGYELETI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÜNKBEN!

KÖSZÖNTJÜK ÉLELMISZERLÁNC FELÜGYELETI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÜNKBEN! KÖSZÖNTJÜK ÉLELMISZERLÁNC FELÜGYELETI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÜNKBEN! Kattintson a weblapunk bal oldalán található fülre e-termékdíj.hu Kft. oldal 1 Tartalom Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 A regisztráció

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a SZÁK-programhoz

Felhasználói kézikönyv a SZÁK-programhoz Felhasználói kézikönyv a SZÁK-programhoz Bizományos és Forgalmazói szintű felhasználók számára. 1 Tartalom 1. Általános ismertetés... 3 1.1 Bejelentkezés... 4 1.2 A program használata... 4 2 Az egyes menücsoportok

Részletesebben

WIRT Office számlázó gyors használati útmutató

WIRT Office számlázó gyors használati útmutató WIRT Office számlázó gyors használati útmutató Belépés a rendszerbe Telepítés után a rendszerbe ADMIN névvel és jelszó nélkül lehet belépni. Új felhasznállót a Szerviz menü alatt a Felhasznállók listája

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató Az Iroda++ 2010 DEMO csomag telepítésének lépései Az alábbi pontok szerint telepítheti számítógépére a revolution Iroda++ 2010 program DEMO változatát. Fontos, hogy az Iroda++ rendszere SQL szerveres adatmotort

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

SAP Business One. Alapfunkciók, alapbeállítások. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Alapfunkciók, alapbeállítások. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Alapfunkciók, alapbeállítások Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Bejelentkezés az -ba Alapfunkciók, a rendszer használata Menüsor és ikonsor Jelszóváltás Környezet kiválasztása Bejelentkezés

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben