Kávézó. A QR-kód az építészetben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kávézó. A QR-kód az építészetben"

Átírás

1 Kávézó Az AudioQR és VideoQR nagyon jól alkalmazható promóciós célokra kávézókban. A kódot elhelyezhetjük például egy bögrén, vagy a bögre alján - így amikor valaki iszik a bögréből, a szemben ülő felfedezi a kódot, a kódhoz tartozó üzenettel. A kód tartalma lehet az esti koncert, illetve a kávézó egyéb programjainak promóciója. Ez lehet audio- vagy videotartalom. Az audiotartalom lehet programajánló, vagy a kávézó aktuális kedvezményeinek, éppen futó akcióinak hirdetése. A videotartalom tartalmazhat személyes meghívót a kávézóban fellépő következő zenekartól, dj-től, programajánlót a szervezőktől, klipet, bejátszást, vicces promóciós videót. Egy olyan kávézóban, ahol rengeteg különleges kávéfajta megtalálható a kávélapon, a kávéfajták nevei mellett lévő VideoQR-kód a különböző kávéfajták szemléletes bemutatója lehet. A kávét bemutató videó ismerteti a kávé jellegzetességeit, származási helyét, egy rövid leírást adva az adott kávéfajtáról. Modern és szemléletes bemutatása ez a kávézó kínálatának! Ajánló, melyet minden kávéház szívesen tudna magáénak! A QR-kód az építészetben A QR-kódot változatos megjelenés jellemzi a mindennapi alkalmazás területén. Láttuk már óriásplakátként, tetoválásként, pubok dekorációjaként, még övcsatként is, de a QR-kód jelen van az építészetben is. A QR-kód nemcsak az online és az offline világ közötti összekötő kapocs, hanem gyakran ötvözik tradicionális elemekkel. Portugáliában alkották meg a világon az első, tradicionális macskakőből kirakott QR-kódot. A macskakő használata az építészetben Portugáliában évszázados hagyományokra tekint vissza. A készítők a több száz éve lerakott macskakövet felszedték, átfaragták, és a kirakott macskakövekből egy olvasható QR-kódot hoztak létre. A QR-kód leolvasása után egy olyan oldalra lehet jutni, ahol minden lényeges információ megtalálható az országról, az aktuális rendezvényről, a kulturális eseményekről. A portugál macskakövekből készült QR-kódot Portugália a világ több nagyvárosába is elvitte, ezzel népszerűsítve a kampány az országot és annak kultúráját. A QR-kód mint az országimázs eszköze igazán nagyszerű ötlet.

2 Divatbolt Divatboltok, különböző shopok, üzletek nyitva tartásának kiterjesztését teszi lehetővé a VideoQR. Zárás utáni virtuális kirakat létrehozásához és egy webshop működtetéséhez a VideoQR kiváló eszköz. A virtuális kirakatban minden egyes ruhadarabot meg tudunk nézni külön-külön, amit a webshopból meg is tudunk rendelni kollekció, szín és méret szerint. A kiválasztott ruhadarabot félretetethetjük, és a nyitva tartást is meg tudjuk nézni, mikor jöhetünk vissza felpróbálni a nekünk tetsző ruhát, kiegészítőt. A VideoQR komplex adattárolásra képes, ezért egyenes utat biztosít a kódtól a termék megvásárlásáig. A VideoQR tartalma változtatható, ezért jól használható árukészletek, kollekciók bemutatására. Minden szaküzlet számára ez a jövő nagy lehetősége, hogy kínálatát közelebb hozza és elérhetőbbé tegye vásárlóközönsége számára. Fesztivál Fesztiválok új kommunikációs eszköze, a fesztivál résztvevőinek kiváló tájékoztató platformja lehet az Audio- és VideoQR. A QR-kód lehetővé teszi a fesztivál, és a fesztivál fellépőinek változatos és színvonalas bemutatását, ami egyaránt lehet audio- és videotartalom is. A VideoQR tartalmazhat koncert- és programajánlókat, interjúkat és felvételeket a zenekaroktól, előadóktól. A VideoQR a fesztivál bemutatására is kiválóan alkalmas. Tartalmazhat 3D-térképet, ami bemutatja az egész fesztivált, külön-külön a színpadokat és az azokon zajló programokat, a különböző pultokat és kínálatukat, azt hogy hol található ATM automata, vagy éppen mellékhelyiség. A fesztivál azonban nemcsak könnyűzenei fesztivál lehet, ezért a QR-kód felhasználási lehetősége az adott fesztivál kínálatához igazítható. Egy sör- vagy borfesztiválon ez a tartalom lehet a fesztivál története, részletes programajánló, riportok, interjúk, rövid bejátszások, fontos momentumok a fesztivál történetéből, egy különleges bor vagy jellegzetes sör ajánlója és bemutatója.

3 Bevásárlóközpont és parkoló Bevásárlóközpontok feltérképezéséhez, megismeréséhez praktikus eszköz a VideoQR, ami egy új, egyedülálló technikai megoldást jelent. Mai, rohanó világunkban nagyon jó lehetőség ez arra, hogy könnyebben intézhessük ügyeinket, hamarabb legyünk ott valahol, vagy többet tudjunk meg valamiről, mert a VideoQR azt teszi lehetővé, hogy gyorsan és könnyen jussunk információhoz. Egy bevásárlóközpontban a VideoQR egy virtuális térkép segítségével segít átlátni melyik üzlet melyik szinten található, hol van éppen akció, hol található étterem, játékterem vagy mosdó. Egy többszintes bevásárlóközpont esetén ez az információszerzésnek egy olyan gyors és könnyű módját jelenti, ami percek alatt képes lehetővé tenni egy áruház teljes feltérképezését, átlátását. A technika csodálatos dolgokra képes! A VideoQR kiváló eszköz, ami tökéletes megoldást jelent például akkor, amikor megérkezünk a bevásárlóközponthoz tartozó nagyobb parkolóba, de fogalmunk sincs róla, hol találunk szabad helyet, a QR-kód egy virtuális térkép segítségével szabad helyet keres és ajánl fel, megkönnyítve így a parkolást. A VideoQR nagyon jól jön akkor is, amikor egy hosszabb bevásárlás után a bevásárlóközpontból visszafelé tartunk. és a VideoQR segít beazonosítani, hol parkoltuk le az autót. A VideoQR rendkívül praktikus megoldás a mindennapokban. Trailer A moziplakátra nyomtatott VideoQR kiváló multimédiás interaktív eszköz. A VideoQR tartalmaz egy trailert, ami a plakáttal együtt rendkívül színes és változatos promóciót tesz lehetővé. A VideoQR olyan lehetőség, ami eljuttatja a nézőt a plakáttól, a traileren át, a filmig. A trailer mellett a kód lehetőséget biztosít mozijegy foglalására is, ami a VideoQR multifunkciós képességeit mutatja meg ezzel a funkcióval. Ami a mozi esetében a trailer, az a színház, a zene és általában a kultúra egész területén szintén nagyon jól alkalmazható. Színházi plakáton, koncertajánlón, kulturális rendezvények programajánlóján lévő QR-kód tartalmazhat személyes meghívót a színdarabot bemutató társulattól vagy színháztól, a koncertező zenekar bemutatkozó videóját, interjút, riportot, klipet és koncertrészletet, egy halfesztivál programismertetőjét, egy kutyakiállítás legfontosabb információit, sportesemények bemutatását, a VideoQR rengeteg különböző területen jól alkalmazható.

4 Recept Az Audio- és VideoQR kiválóan alkalmazható receptek bemutatásához. Minden étteremben és ételbárban szerepelhet az étlapon, mint a különböző ételek remek promóciós anyaga. Az AudioQR-t leolvasva, egy halk pittyenés után, hozzájuthatunk a legfinomabb és legízletesebb ételek receptjeihez, amivel csak dolgunk volt már eddigi életünk során. Miután finomat ettünk, hazavihetjük egy finom étel receptjét! A megvalósítás lehet Audio- és VideoQR is. Az AudioQR a recept leírását tartalmazza, a VideoQR pedig megjeleníti a virtuális séfet, aki elmagyarázza az étel elkészítési módját, jó tanácsokkal lát el a sütést-főzést illetően. A történet átírható a koktélok nagy választékára is, hiszen a poháron található kód leolvasása újabb koktélok elkészítésének leírásával gazdagíthatja már amúgy is kiterjedt gyűjteményünket. Két olyan információgazdag területen, mint a gasztronómia és az italok, koktélok világa, az AudioQR és VideoQR kitűnően használható. Ital- és ételrecept nagy választéka gyűjthető így össze. Nyereményjáték Cégek és termékek nyereményjátékai során kimondottan jól használható az Audio- és VideoQR-kód. Minden akció és nyereményjáték feltüntethető AudioQR-kódként, amit leolvasva egy kellemes női hang hozza tudomásunkra az aktuális akcióval, nyereményjátékkal kapcsolatos részleteket. A VideoQR egy funkcionálisabb megoldása ennek, ahol közvetlenebbül tudunk részt venni a nyereményjátékban, vagy élni az akció adta lehetőségekkel, kedvezményekkel. Egy termék katalógusán lévő akció, nyereményjáték VideoQR-kódját leolvasva a termék promóciós videóját tudjuk megnézni, ami a videóban feltüntetett cím alapján továbbvisz a termék honlapjára, ahol minden lényeges információt megtudunk az akcióval, nyereményjátékkal kapcsolatban. A VideoQR azért kimondottan jó lehetőség cégeknek és vásárlóknak egyaránt, mert egy olyan információs utat jelent, ahol nyugodtan és kényelmesen, egy helyen, okostelefonunk segítségével, hozzájutunk minden, a termékkel kapcsolatos információhoz.

5 Posta, okmányiroda Postán, okmányirodán, minden olyan helyzetben, amikor sorba kell állnunk, a sorszámra nyomtatott Audio- és VideoQR segíthet abban, hogy nyugodt és kellemes hangulatban teljen a várakozás. Az Audio- és VideoQR tartalma lehet reklám, szórakoztató tartalom, társadalmi célú hirdetés, környezetvédelemmel kapcsolatos információ. Minden olyan tartalom, ami megkönnyíti a várakozást. Az okostelefonhoz csatlakoztatott fülhallgató lehetővé teszi, hogy az AudioQR és VideoQR tartalom meghallgatása és megtekintése ne zavarja környezetünket. Az AudioQR és VideoQR nagyszerű lehetőség arra, hogy ezzel az audio- és videotartalmat közvetítő eszközzel egyszerűbbé, könnyebbé, gyorsabbá és színesebbé tegyük az ügyintézést, a vásárlást, hogy érdekes és színes tartalomhoz jussunk az élet bármely percében, hogy könnyebbé és gyorsabbá tegyük a kommunikációt, ami megkönnyíti életünket. Az Audio- és VideoQR új platform, azonban nagy jövő előtt áll!

6 Ötletek a QR-kód alkalmazásához Bankok, pénzváltók A QR-kód alkalmazható lenne bankoknál, pénzváltóknál, ahol elérhetővé tenné az aktuális valutaárfolyamot, tőzsdei híreket, befektetési ajánlatokat az érdeklődők számára. A bankok, pénzváltók előterében kihelyezett QR-kód jól szolgálná a bank, a pénzváltók és az ügyfelek érdekeit, hiszen naprakész és teljes körű információszolgáltatást jelent, egy olyan információs csomagot, ami egyszerre teszi lehetővé az összes piaci, tőzsdei információ elérését. A bankokban megszokott, a valutaárfolyammal kapcsolatos és a különböző befektetési lehetőségekről tájékoztató információk egy helyen, együtt tennék lehetővé az ügyfelek, érdeklődők tájékoztatását. Kevesebb időbeli és energiaráfordítást igényel. Az idő pénz! Bank esetében ugyanakkor a QR-kód lehetőséget ad a bank elektronikus szolgáltatásainak igénybevételére, így ha sorszámunk van például az egyik ügyintézőhöz, amíg várakozunk, mobilon intézhetünk például számlára történő be- és kifizetést, átutalást. A QR-kód alapvetően tömegtájékoztatási eszköz. A QR-kód az új média. Cipőboltok Cipőboltok kedvezményes akcióihoz jól használható az új eszköz. Például, ha egy cipőbolt, regisztrációs lap kitöltése ellenében 20% kedvezményt ad, akkor a regisztrációs lap megnyitására a QR-kód biztosíthat lehetőséget, ami környezettudatosabb megoldás, és egy vásárló sem tartja fel a sort. Itt mutatkozik meg a QR-kód igazi előnye, hogy a reklámozást, a tájékoztatást és az elektronikus ügyintézést egy alkalommal és azonnal (!) teszi lehetővé, ami a QR-kód legnagyobb újdonsága, mindez egy okostelefonon. A cipőbolt, vagy bármely másik szaküzlet esetében ez azt jelenti, hogy a nemcsak a cipőboltban, de bárhol máshol forgalmas helyen elérhető cipőbolt QR-kódja olyan ˇreklámfelületˇ, ami feltölthető egyrészt különböző reklámanyagokkal, szórólap, plakát, katalógus, prospektus, plusz a honlap, ami a szaküzlet online felületeként további lehetőségeket jelent, mint a webshop, regisztrációra lehetőség, és az aktuális információk, kedvezmények is itt érhetők el. A QR-kód változatos felhasználást tesz lehetővé a kereskedelem területén.

7 Egyetem Egyetemen a QR-kód, az órák terem szerinti beosztásának, a fontos dátumok, határidők, és az összes hivatalos információ lelőhelye lehet, amit leolvasva egyszerre jutunk hozzá az összes olyan információhoz, ami az egyetem életét érinti. A QR-kódot ebben az esetben az egyetem központi helyein lehetne kihelyezni. Az egyetem változatos felhasználást tesz lehetővé. Itt is elképzelhető a nyereményjátékok, akciók közzététele, reklámanyagok, koncertek, műsorok, előadások, filmklub meghívói, ami az egyetem különböző helyein kitéve, mind jól alkalmazható. A QR-kódok szegmentálhatók téma szerint, például lehet olyan QR-kód, ami kulturális programajánló, QR-kód, ami a ˇsportértˇ felelős, QR-kód, ami a legfrissebb munkalehetőségeket, QR-kód, ami a hallgatói önkormányzat legújabb híreit, vagy olyan QR-kód, ami az egyetem környékén elérhető tömegközlekedéssel kapcsolatos információkat tartalmazza, mint térkép és menetrend. A QR-kód kedvelt információs eszközévé válhat az egyetemi életnek.

KUTATÁSOK LEFOLYTATÁSA, VALAMINT A KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT ÖSSZEGZŐ KIADVÁNY KÉSZÍTÉSE ÉS SOKSZOROSÍTÁSA SZAKMAI SPECIFIKÁCIÓJA

KUTATÁSOK LEFOLYTATÁSA, VALAMINT A KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT ÖSSZEGZŐ KIADVÁNY KÉSZÍTÉSE ÉS SOKSZOROSÍTÁSA SZAKMAI SPECIFIKÁCIÓJA 1. sz. melléklet KUTATÁSOK LEFOLYTATÁSA, VALAMINT A KUTATÁSOK EREDMÉNYEIT ÖSSZEGZŐ KIADVÁNY KÉSZÍTÉSE ÉS SOKSZOROSÍTÁSA SZAKMAI SPECIFIKÁCIÓJA Az OTP Fáy András Alapítvány 2012-ben 1.103.552.921 Ft összegű

Részletesebben

Az Előadó művészet Kollégiuma középtávú stratégiája

Az Előadó művészet Kollégiuma középtávú stratégiája Az Előadó művészet Kollégiuma középtávú stratégiája Bevezető Gyorsuló világban élünk. Egy évvel ezelőtt még három különböző kollégium képviselte a zene, a színház és a táncművészetet. Mára egy új, erősebb

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT 2015. NOVEMBERÉTŐL

MÉDIAAJÁNLAT 2015. NOVEMBERÉTŐL MÉDIAAJÁNLAT 2015. NOVEMBERÉTŐL Legjobb display és natív hirdetések Hirdessen Ön is az egyik legnagyobb közösségi média-eléréssel rendelkező portálokon. Facebook oldalainkkal több mint 1,5 millió emberhez

Részletesebben

HELYI TANTERV A Készségfejlesztő Speciális Szakiskola középsúlyos értelmi fogyatékos tanulói számára

HELYI TANTERV A Készségfejlesztő Speciális Szakiskola középsúlyos értelmi fogyatékos tanulói számára Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 139022 OM azonosító: 038551 Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény HELYI TANTERV

Részletesebben

SUBUS FEJES SZILVESZTER DR. PINTÉR RÓBERT

SUBUS FEJES SZILVESZTER DR. PINTÉR RÓBERT SUBUS Hallgató FEJES SZILVESZTER Mentor DR. PINTÉR RÓBERT Szabadka, 2015 1 Tartalomjegyzék 1 Előszó... 3 2 Probléma... 4 3 Célok... 4 4 Megvalósítás... 5 4.1 Fejlesztőkörnyezet... 5 4.2 Felhasználói felület...

Részletesebben

Mi az A38 Hajó? Miért egyedi rendezvényhelyszín?

Mi az A38 Hajó? Miért egyedi rendezvényhelyszín? Mi az A38 Hajó? Az A38 Hajó Budapest egyik leglátványosabb és legeredetibb rendezvényhelyszíne, étterme, klubja, kiállítóhelye és kulturális központja. A Petőfi híd budai hídfőjétől délre, Budapest két

Részletesebben

KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG

KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG Időpont: 2014. október 15. KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG Helyszín: Szolnok Megyeháza Díszterme A konferencia témája, célja 2014. október 15-én (szerdán) immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre

Részletesebben

Adigitális mûsorszórás magyarországi hatásának elõrejelzése több pillérre kell,

Adigitális mûsorszórás magyarországi hatásának elõrejelzése több pillérre kell, Kováts Ildikó INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM, EMBERI TÉNYEZÕ, CIVIL TÁRSADALOM, MÉDIA ADALÉKOK A MAGYARORSZÁGI DIGITÁLIS MÛSORSZÓRÁS ELÕREJELZÉSÉHEZ Bevezetõ Adigitális mûsorszórás magyarországi hatásának elõrejelzése

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 702/2008 MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Tájékoztató a Baranya Megyei Európai Információs Pont 2007. évi tevékenységéről

Részletesebben

Csontritkulás csökkentése, a XXI. században, a régmúlt megoldásaival!

Csontritkulás csökkentése, a XXI. században, a régmúlt megoldásaival! Csontritkulás csökkentése, a XXI. században, a régmúlt megoldásaival! Szeretné megelőzni? Szeretné javítani? Válaszoljon pár egyszerű kérdésre gondolatban és megismerheti a megoldást! Mi az, amit tapasztal?

Részletesebben

Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem

Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem Név. szám Nem 1. Férfi 2. Nő Kor: Iskolai végzettséged: 1. 8 osztály 2. középiskola 3. főiskola/egyetem BIS-11 HU Az emberek különböznek abban, hogy miként gondolkoznak a különböző dolgokról és hogyan

Részletesebben

Összeállította: Magyar Turizmus Zrt., Kutatási Csoport 1

Összeállította: Magyar Turizmus Zrt., Kutatási Csoport 1 a a a Kedves Olvasók! Ismét tematikus számmal szeretnénk az Önök ismereteit gyarapítani. A Magyar Turizmus Zrt. 2009-re a Kulturális Turizmus Évét hirdette meg, elsôsorban belföldi marketingtevékenységében.

Részletesebben

Magyar C2 1 1 076 nyelvi programkövetelmény

Magyar C2 1 1 076 nyelvi programkövetelmény Magyar C2 1 1 076 nyelvi programkövetelmény A javaslattevő alapadatai Javaslatot benyújtó neve Katedra Nyelviskola Kft. A nyelvi képzésre vonatkozó adatok Nyelv megnevezése Nyelvi képzés szintje Nyelvi

Részletesebben

Melyek a legfontosabb jogszabályok, amelyek az online vásárlásokra vonatkoznak?

Melyek a legfontosabb jogszabályok, amelyek az online vásárlásokra vonatkoznak? Melyek a legfontosabb jogszabályok, amelyek az online vásárlásokra vonatkoznak? A szolgáltatóra vonatkozó adatokról és az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatban az elektronikus kereskedelmi

Részletesebben

Szolgáltató faluházak és Agorák

Szolgáltató faluházak és Agorák Szolgáltató faluházak és Agorák Módszertani kézikönyv közösségi szolgáltatások működtetéséhez Témavezető: Dóri Éva 17.1. A szolgáltatási modell tartalma A modell a települési intézmény közösségi szolgáltatása,

Részletesebben

MYVOLVO. nyáron is PROFI CSOMAGOLÁS. Reflektorfényben a légkondicionáló SZEMÉLYES SZERVIZ- TANÁCSADÓ 2012 NYÁR

MYVOLVO. nyáron is PROFI CSOMAGOLÁS. Reflektorfényben a légkondicionáló SZEMÉLYES SZERVIZ- TANÁCSADÓ 2012 NYÁR Ajánlat Önnek és Volvójának 2012 NYÁR MYVOLVO PROFI CSOMAGOLÁS TIPPEK ÉS TARTOZÉKOK; EGYSZERŰ CSOMAGOLÁS Reflektorfényben a légkondicionáló SZEMÉLYES SZERVIZ- TANÁCSADÓ Frissesség nyáron is + Várjuk a

Részletesebben

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1

Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya. Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 Budapest a kulturális turizmus szemszögéből A Budapesti Kulturális Munkacsoport tanulmánya Szerzők: Nyúl Erika és Ördög Ágnes 1 A Budapestre érkező külföldi turisták kulturális szokásait vizsgáló kutatás

Részletesebben

A TÁMOP 3.2.4/08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó NÉPMESE NAPJA (TÖRÖK PROJEKT) kipróbálásának gyakorlati tapasztalatai

A TÁMOP 3.2.4/08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó NÉPMESE NAPJA (TÖRÖK PROJEKT) kipróbálásának gyakorlati tapasztalatai A TÁMOP 3.2.4/08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó című projektben kifejlesztett NÉPMESE NAPJA (TÖRÖK PROJEKT) című mintaprogram kipróbálásának gyakorlati tapasztalatai Készítette:Cserlakiné Hagymássy Krisztina

Részletesebben

Francia C2 1 1 032 nyelvi programkövetelmény

Francia C2 1 1 032 nyelvi programkövetelmény Francia C2 1 1 032 nyelvi programkövetelmény A javaslattevő alapadatai Javaslatot benyújtó neve Nyíregyházi Főiskola A nyelvi képzésre vonatkozó adatok Nyelv megnevezése Nyelvi képzés szintje Nyelvi képzés

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2015. ÉVI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ KÜLFÖLDI KÜLKÉPVISELETI, TURISZTIKAI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2015. ÉVI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ KÜLFÖLDI KÜLKÉPVISELETI, TURISZTIKAI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2015. ÉVI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ KÜLFÖLDI KÜLKÉPVISELETI, TURISZTIKAI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. JELENTKEZÉS MÓDJA 1.1. A jelentkezés az e célra

Részletesebben

Helyi tanterv a nyelvi előkészítő évfolyamos képzés számára

Helyi tanterv a nyelvi előkészítő évfolyamos képzés számára Helyi tanterv a nyelvi előkészítő évfolyamos képzés számára 9./ NY évfolyam Első idegen nyelv Célkitűzés és feladatok: a különböző iskolákból, különböző nyelvi felkészültséggel érkező tanulók egy szintre

Részletesebben

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ 2015. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: 7400 KAPOSVÁR, CSOKONAI U. 4. AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE:

Részletesebben

HELYI TANTERV MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET TANTÁRGYBÓL

HELYI TANTERV MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET TANTÁRGYBÓL HELYI TANTERV MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET TANTÁRGYBÓL MOZGÓKÉPKULTÚRA ÉS MÉDIAISMERET A szabályozásnak megfelelően az iskolánk 9. évfolyamán kötelezően választható tantárgy a mozgóképkultúra és médiaismeret,

Részletesebben

NÉMET TÁRSALGÁS Deutsche konversation

NÉMET TÁRSALGÁS Deutsche konversation NÉMET TÁRSALGÁS Deutsche konversation HÍD SZÓTÁRAK Sorozatszerkesztõ TEMESI VIOLA OLASZY KAMILLA Német társalgás Deutsche Konversation TINTA KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2010 Lektor: HOROTYÁK DÁVID ROSEMARIE HERZOG

Részletesebben

Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag. 2011. március

Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag. 2011. március Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag 2011. március 1 Informatika Alapelvek, célok Az információ megszerzése, megértése, feldolgozása és felhasználása, vagyis az információs műveltség

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT 2016. Sopronmédia

MÉDIAAJÁNLAT 2016. Sopronmédia 9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Ügyfélfogadás: Hétfőtől péntekig, 9:00-15:00 E-mail: titkarsag@soprontv.hu MÉDIAAJÁNLAT 2016 Sopronmédia Tisztelettel köszöntöm! Kérem, engedje meg, hogy először is gratuláljak

Részletesebben

A TREND FOR ME KFT. PÁLYÁZATA a. Fogyasztóbarát Vállalkozás. tanúsítás elnyerésére

A TREND FOR ME KFT. PÁLYÁZATA a. Fogyasztóbarát Vállalkozás. tanúsítás elnyerésére A TREND FOR ME KFT. PÁLYÁZATA a Fogyasztóbarát Vállalkozás tanúsítás elnyerésére A Fogyasztóbarát Tanúsítási Rendszer célja, hogy - a vállalkozások közül kiemelje és a fogyasztók figyelmébe ajánlja a jogkövető

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Török Lajosné köszönti a bizottság tagjait, meghívott vendégeket és az érdeklődőket.

JEGYZŐKÖNYV. Török Lajosné köszönti a bizottság tagjait, meghívott vendégeket és az érdeklődőket. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ülés helye: Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális, Egészségügyi és Szociális Bizottságának 2011. április 19 - én 15 órakor megtartott üléséről. Polgármesteri

Részletesebben

Ref. Ares(2015)1989921-11/05/2015. Útmutató a közösségi. finanszírozáshoz. Útmutató kis- és középvállalkozások számára

Ref. Ares(2015)1989921-11/05/2015. Útmutató a közösségi. finanszírozáshoz. Útmutató kis- és középvállalkozások számára Ref. Ares(2015)1989921-11/05/2015 Útmutató a közösségi finanszírozáshoz Útmutató kis- és középvállalkozások számára Tartalomjegyzék Mit értünk közösségi finanszírozás alatt? 4 - A közösségi finanszírozás

Részletesebben

PEDAGÓGUSOK ÉS AZ IKT KOMPETENCIATERÜLET

PEDAGÓGUSOK ÉS AZ IKT KOMPETENCIATERÜLET PEDAGÓGUSOK ÉS AZ IKT KOMPETENCIATERÜLET Dr. Buda András Debreceni Egyetem Neveléstudományok Intézete buda@delfin.unideb.hu A konferencia címében szereplő multimédia kifejezés fogalmának meghatározásakor

Részletesebben

Asztalok, székek. Asztal, szék, sörpad kínálatunk. Az árak forint/ db/ nap (alkalom) + ÁFA, szállítási díj nélkül értendõk.

Asztalok, székek. Asztal, szék, sörpad kínálatunk. Az árak forint/ db/ nap (alkalom) + ÁFA, szállítási díj nélkül értendõk. Asztalok, székek Asztal, szék, sörpad kínálatunk. Az árak forint/ db/ nap (alkalom) + ÁFA, szállítási díj nélkül értendõk. Asztalok A bútorokra, és minden másra ITT tud ajánlatot kérni. 8-12 személyes

Részletesebben

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG MINTATÉTEL. A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG MINTATÉTEL. A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel A szóbeli vizsga három értékelt részből áll. A II. és III. feladatnál kb. 30 másodperce van a vizsgázónak a feladatok végiggondolására. A vizsga egy rövid

Részletesebben

1. Tétel. Járnak-e ma a fiatalok operába?

1. Tétel. Járnak-e ma a fiatalok operába? A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. Tétel A szóbeli vizsga három értékelt részből áll. A II. és III. feladatnál kb. 30 másodperce van a vizsgázónak a feladatok végiggondolására. A vizsga egy rövid bemelegítő beszélgetéssel

Részletesebben

KKedves Menyasszony és Vőlegény!

KKedves Menyasszony és Vőlegény! KKedves Menyasszony és Vőlegény! Először is szeretnénk gratulálni esküvőtökhöz! Másodsorban pedig köszönjük érdeklődéseteket szolgáltatásunk iránt. Reméljük, elnyeri tetszéseteket! Tudjuk, egy igazán izgalmas-mozgalmas

Részletesebben

A 2011-es év rövid értékelése 4

A 2011-es év rövid értékelése 4 é s K ö n y v t á r v a l a m i n t a D r. J a b l o n k a y I s t v á n H e l y t ö r t é n e t i G y ű j t e m é n y MUNKATERV 2012 Tartalom: Fontosabb jogszabályok a közművelődési tevékenységet végző

Részletesebben

Szegény Balkán. Balkán kobra - Schell Judit, Csányi Sándor

Szegény Balkán. Balkán kobra - Schell Judit, Csányi Sándor Szegény Balkán Balkán kobra - Schell Judit, Csányi Sándor Hamar feldereng az érzés az emberben, hogy átverték. Kezdetben akarja hinni, hogy ez más lesz, aztán jön a pofon. Pedig még a plakáton is fegyverek

Részletesebben

Mobilizált kémia. Azaz: lehet-e az okostelefon a kémiatanítás hatékony eszköze?

Mobilizált kémia. Azaz: lehet-e az okostelefon a kémiatanítás hatékony eszköze? Mobilizált kémia. Azaz: lehet-e az okostelefon a kémiatanítás hatékony eszköze? Murányi Zoltán Eszterházy Károly Főiskola Kémiai és Élelmiszerkémiai Tanszék, Eger mzperx@ektf.hu Farkasné Ökrös Marianna

Részletesebben

Amsterdam ágyneműtartós ágykanapé

Amsterdam ágyneműtartós ágykanapé Gigamatrac Factory&Outlet» Kanapék» Ágykanapék» Amsterdam ágyneműtartós ágykanapé Amsterdam ágyneműtartós ágykanapé Méretek I.kat.:: 179990 Ft Akciós ár: 148900 Ft Részletes leírás: Amsterdam ágykanapé

Részletesebben

Kereskedelem Szakmacsoport Vevőlélektan

Kereskedelem Szakmacsoport Vevőlélektan Vevőlélektan Készült 2010-2011 években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0016 azonosítószámú projekt keretében A vevőlélektan tárgya, kutatási

Részletesebben

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott.

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott. Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

CIVILIZÁCIÓ 5-8. ÉVFOLYAM

CIVILIZÁCIÓ 5-8. ÉVFOLYAM CIVILIZÁCIÓ 5-8. ÉVFOLYAM 1 Civilizáció 5-8. évfolyam I. Célja, feladata: Az önálló tematikával megjelenő, de a célnyelvek keretei között oktatható célnyelvi civilizáció tantárgy tanításának az a célja,

Részletesebben

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális 2014. 03. 31. A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó mezőtúri helyszíne, Debrecen, Nagyvárad és Szeged után Kolozsvárra érkezett a Vagyok,

Részletesebben

Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult

Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult A Gödöllői Városi Könyvtár kérdőíves felmérést végzett a látogatók, használók elégedettségéről 2013 tavaszán. A célunk ezzel az volt, hogy visszajelzést

Részletesebben

Köznevelési Kerekasztal Gyermek, tanulói életutak munkacsoport Javaslatok

Köznevelési Kerekasztal Gyermek, tanulói életutak munkacsoport Javaslatok Köznevelési Kerekasztal Gyermek, tanulói életutak munkacsoport Javaslatok Dr. Zalay Szabolcs igazgató Pécsi Leőwey Klára Gimnázium, NPK elnökségi tag Vizsgált területek Gyermek-, tanulói életutak Pedagógusképzés,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Község, Pálmonostora Község és Gátér Község Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 13-án a Körjegyzőségi Hivatal Pálmonostori Kirendeltsége

Részletesebben

KÖZÖS KONZULTÁCIÓS ANYAG. Új európai szomszédságpolitika felé

KÖZÖS KONZULTÁCIÓS ANYAG. Új európai szomszédságpolitika felé EURÓPAI BIZOTTSÁG AZ EURÓPAI UNIÓ KÜLÜGYI ÉS BIZTONSÁGPOLITIKAI FŐKÉPVISELŐJE Brüsszel, 2015.3.4. JOIN(2015) 6 final KÖZÖS KONZULTÁCIÓS ANYAG Új európai szomszédságpolitika felé HU HU I. Bevezetés. Egy

Részletesebben

PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA

PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA SZEKSZÁRD MJV POLGÁRMESTERI HIVATALA KÖZOKTATÁSI,MŰVELŐDÉSI ÉS SPORT OSZTÁLY 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. PÉNZÜGYI, SZAKMAI BESZÁMOLÓ A 2012. ÉVRE ÉS FELADATTERV 2013-RA 1 A SZEKSZÁRDI MADRIGÁLKÓRUS

Részletesebben

Használói elégedettség mérés eredményei. Kétszer annyi nő válaszolta meg a kérdéseket, mint férfi. (65% : 35%)

Használói elégedettség mérés eredményei. Kétszer annyi nő válaszolta meg a kérdéseket, mint férfi. (65% : 35%) Használói elégedettség mérés eredményei A használói elégedettség mérés során 14 kérdést tettünk fel olvasóinknak, kérdőív formájában. A kérdőívet kitöltők száma 172 fő. A megkérdezettek között a Központi

Részletesebben

Az internetes vásárlásokkal kapcsolatos tájékoztatás ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Az internetes vásárlásokkal kapcsolatos tájékoztatás ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az internetes vásárlásokkal kapcsolatos tájékoztatás Mit jelent az internetes (online) vásárlás? ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az internetes vásárlás a távollévők között megkötött szerződések közé tartozik, azaz

Részletesebben

IRODALMI TALÁLKOZÁSOK

IRODALMI TALÁLKOZÁSOK KONCERT KONCERT 9-én, szerdán 11 órakor a színházteremben Szentpéteri Csilla és zenésztársai ingyenes ifjúsági koncertje A matiné hangverseny a legkülönbözőbb műfajokba nyújt betekintést, szabadon barangolva

Részletesebben

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS

4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS 4. A MagHáz Centrum Nonprofit Kft. 2016. évi üzleti terve 2016. február 11. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. február 11-ei ülésére 4. napirend Tárgya: Előadó: A MagHáz

Részletesebben

BusEye online személyre szabott utastájékoztató mobil alkalmazás fejlesztése

BusEye online személyre szabott utastájékoztató mobil alkalmazás fejlesztése BusEye online személyre szabott utastájékoztató mobil alkalmazás fejlesztése Közlekedéstudományi Konferencia Hazai és nemzetközi projektek a közlekedésben Győr, 2014. március 27-28. BME - Közlekedésüzemi

Részletesebben

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

Médiaajánlat. Opauszki Zoltán ügyvezető igazgató

Médiaajánlat. Opauszki Zoltán ügyvezető igazgató Médiaajánlat Napjaink társadalmi és gazdasági életének egyik legnagyobb kihívása a média jelenléte az országos portálokon túlmenően a helyi közösségi centrumokban is. Békés megye dinamikusabban fejlődő

Részletesebben

Televíziózási lehetôségek

Televíziózási lehetôségek Televíziózási lehetôségek Hasznos tudnivalók a digitális korszak tévénézôi számára Hasznos tudnivalók a digitális korszak tévénézôi számára Ön a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) és a Hírközlési fogyasztói

Részletesebben

Meggyõzi az elegancia, aremek részletek és a hõszigetelés: ablakok

Meggyõzi az elegancia, aremek részletek és a hõszigetelés: ablakok PVC ÉS ALUMÍNIUM AJTÓK, ABLAKOK Meggyõzi az elegancia, aremek részletek és a hõszigetelés: ablakok Az ablak teszi a házat Élvezheti a nyugalmat Kellemes légõrben élhet Nyugodtan elutazhat Arra fordíthat

Részletesebben

ONLINE PORTFÓLIÓ 2016 // PIACVEZETŐ ELÉRÉS MEGHATÁROZÓ MÁRKÁK DINAMIKUSAN NÖVEKVŐ PORTFÓLIÓ FOLYAMATOS TERMÉKFEJLESZTÉSEK PONTOS CÉLOZHATÓSÁG

ONLINE PORTFÓLIÓ 2016 // PIACVEZETŐ ELÉRÉS MEGHATÁROZÓ MÁRKÁK DINAMIKUSAN NÖVEKVŐ PORTFÓLIÓ FOLYAMATOS TERMÉKFEJLESZTÉSEK PONTOS CÉLOZHATÓSÁG ONLINE PORTFÓLIÓ 2016 // PIACVEZETŐ ELÉRÉS MEGHATÁROZÓ MÁRKÁK DINAMIKUSAN NÖVEKVŐ PORTFÓLIÓ FOLYAMATOS TERMÉKFEJLESZTÉSEK PONTOS CÉLOZHATÓSÁG VEZETŐ SZEREPBEN A MAGYAR ONLINE PIACON 24,6 millió oldalletöltés

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

KANCELLÁRIA HÍRLEVÉL

KANCELLÁRIA HÍRLEVÉL KANCELLÁRIA HÍRLEVÉL 2015 12 KEDVES EGYETEMI MUNKATÁRSAK! Az eredeti elképzelésemet, a legfontosabb szervezeti, hatásköri átalakításokat az előre remélt határidőn belül sikerült véghezvinni. Ez inkább

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. A Tervezést Koordináló Csoport beszámolója a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia készítése állapotáról napirendi pont:

Jegyzőkönyv. 1. A Tervezést Koordináló Csoport beszámolója a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia készítése állapotáról napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: Az Észak-Kaposi Partnerek Helyi Vidékfejlesztési Közösség 2008. április 28.-án 17 órai kezdettel tartott ülésén. Ülés helye: Faluház, Várda Akác u. 1. Jelen vannak: A jelenléti ív

Részletesebben

Elénekled? Tiszta pentaton...

Elénekled? Tiszta pentaton... Elénekled? Tiszta pentaton... De jó dolguk van, hál Istennek! Te voltál kiscserkész? Más az egész élet, ha jó az indulás... Aki eszi, abban élet lesz... Valóban étel, valóban ital... Testem a világ életéért...

Részletesebben

A Cycleogy Workshop Kft. általános szerződési feltételei magyar nyelven

A Cycleogy Workshop Kft. általános szerződési feltételei magyar nyelven A Cycleogy Workshop Kft. általános szerződési feltételei magyar nyelven Az alábbi üzletszabályzat a Cycleogy Workshop Kft. (székhely: 1225 Nagytétényi út 246. 6/39. adószám: 23897249-1-43) - továbbiakban:

Részletesebben

A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL

A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL A TOVÁBBKÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉG TAPASZTALATAINAK ÖSSZEGZÉSE 1. A TOVÁBBKÉPZÉSI PROGRAM ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI 1.1. A továbbképzési program megnevezése Alapozó Terápia: Módszer

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Jó Szerencsét kiadvány kiadásáról, valamint Komló város honlapjának

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit

Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit A K É K M A D Á R A L A P Í T V Á N Y a b e t e g g y e r m e k e k é r t Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit 2 a.) Közhasznú egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

Fogyasztóvédelmi tájékoztató az internetes vásárlásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Mit is jelent az online vásárlás?

Fogyasztóvédelmi tájékoztató az internetes vásárlásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Mit is jelent az online vásárlás? Fogyasztóvédelmi tájékoztató az internetes vásárlásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról Mit jelent az internetes (online) vásárlás? Mit is jelent az online vásárlás? Az internetes vásárlás a távollévők

Részletesebben

Facebook használati szokások Kutatási jelentés az MTE számára 2015. november

Facebook használati szokások Kutatási jelentés az MTE számára 2015. november Facebook használati szokások Kutatási jelentés az MTE számára 2015. november Vezetői összefoglaló Összefoglaló Ha már Facebook, akkor minden napi használat: az aktív felhasználók négyötöde egy napot sem

Részletesebben

Mi alapján választanak szórakozóhelyet a fiatalok Budapesten

Mi alapján választanak szórakozóhelyet a fiatalok Budapesten BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Mi alapján választanak szórakozóhelyet a fiatalok Budapesten Konzulens: Papp Judit Adjunktus Készítette: Balog Dávid Kereskedelem

Részletesebben

Üzleti lehetőség. Egy ember zsebében általában három fontos dolog biztosan megtalálható: a kulcsa, a pénztárcája és a telefonja.

Üzleti lehetőség. Egy ember zsebében általában három fontos dolog biztosan megtalálható: a kulcsa, a pénztárcája és a telefonja. Üzleti lehetőség 1. A felhasználásra javasolt NFC technológia Az NFC (near field communication kishatósugarú kommunikáció) egy vezeték nélküli adatátviteli technológia, az RFID szabványrendszer része.

Részletesebben

Új Étterem a Gresham Palotában: Megnyílt a KOLLÁZS Brasserie & Bar

Új Étterem a Gresham Palotában: Megnyílt a KOLLÁZS Brasserie & Bar Új Étterem a Gresham Palotában: Megnyílt a KOLLÁZS Brasserie & Bar June 30, 2015, Budapest, Hungary Él# koncerttel és kortárs m#vészeti kiállítással, több száz vendég jelenlétében nyitotta meg kapuit Budapest

Részletesebben

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2290/2006.(X.11.) sz. HATÁROZATA

ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET. 2290/2006.(X.11.) sz. HATÁROZATA ORSZÁGOS RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ TESTÜLET 2290/2006.(X.11.) sz. HATÁROZATA Az Országos Rádió és Televízió Testület (továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005

TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005 KEIRDI Kutatási Szolgáltatás Design: RIQ & Lead modell. Interdiszciplináris kutatói teamek felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre az alapkutatás és a célzott alapkutatás területén TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0005

Részletesebben

építészeti mű leírás_2007. június 26.

építészeti mű leírás_2007. június 26. építészeti mű leírás_2007. június 26. BEVEZETÉS, HELYSZÍN A keszthelyi Georgikon Egyetem Mezőgazdaságtudományi kar Állatélettani és Takarmányozási Tanszékének professzorai az elmúlt években több tanulmányt

Részletesebben

PROSYSTEM Inside. Az All in Print kiállításon az MBO egy szelektív továbbfeldolgozó gépsort prezentált. 2014. december

PROSYSTEM Inside. Az All in Print kiállításon az MBO egy szelektív továbbfeldolgozó gépsort prezentált. 2014. december Az év végéhez közeledve szeretnénk kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog Új Esztendőt kívánni Önnek. Bízunk benne, hogy a jövő évben is velünk tart. De ne szaladjunk előre, hiszen a mostani PROSYSTEM

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. A bizottság 5 igen szavazattal elfogadta a jegyzőkönyv hitelesítő és a jegyzőkönyvvezető személyét.

JEGYZŐ KÖNYV. A bizottság 5 igen szavazattal elfogadta a jegyzőkönyv hitelesítő és a jegyzőkönyvvezető személyét. 24/2014. JEGYZŐ KÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2014. november 17. napján 14:30 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és Közbiztonsági

Részletesebben

Traffic Awards2011 Nescafé3in1 Y-terv

Traffic Awards2011 Nescafé3in1 Y-terv Traffic Awards2011 Nescafé3in1 Y-terv Avagy a kávézás vonzóvátétele a fiatalok számára Készítette: Gyarmati Ádám I. Cégtörténet, bevezetés Nescafé- A Nestlé kezdeményezésére 1930-ban felvetődik egy instant

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Miskolc Megyei Jogú Város Környezetvédelmi Programja MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA Miskolc 2006. BEVEZETÉS...3 A PROGRAM ÉRVÉNYESSÉGE...3 MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSI

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2015. ÉVI KÜLFÖLDI KÖZPONTI, ÉPÍTETT TURISZTIKAI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2015. ÉVI KÜLFÖLDI KÖZPONTI, ÉPÍTETT TURISZTIKAI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ A MAGYAR TURIZMUS ZRT. 2015. ÉVI KÜLFÖLDI KÖZPONTI, ÉPÍTETT TURISZTIKAI KIÁLLÍTÁSAIRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A Magyar Turizmus Zrt. egységes arculattal képviselteti magát a legkiemelkedőbb

Részletesebben

Szóbeli érettségi témakörök spanyol nyelv - 2016

Szóbeli érettségi témakörök spanyol nyelv - 2016 Szóbeli érettségi témakörök spanyol nyelv - 2016 1.Személyes vonatkozások, család A vizsgázó személye, életrajza, életének fontos állomásai (fordulópontjai) Családi élet, családi kapcsolatok A családi

Részletesebben

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál. 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584. Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ XI. Hódmezővásárhelyi Borfesztivál 2015. augusztus 19-23. Adatlap azonosító: A2011/N0584 Pályázati azonosító: 7707/00757 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A hódmezővásárhelyi kulturális élet egyik nagyszabású rendezvénye

Részletesebben

Advent első vasárnapjára készültünk

Advent első vasárnapjára készültünk Dunaszentmiklós 2015. november Dunaszentmiklósi hírlevél Német Nemzetiségi Önkormányzat Dunaszentmiklós Római Katolikus Egyházközség Dunaszentmiklós Dunaszentmiklós Község Önkormányzata 36. szám Advent

Részletesebben

A rendezvények technikai feltételei

A rendezvények technikai feltételei Roadshow szervezése A Roadshow-t az ország több városában, településén érdemes megszervezni, hasonló tartalommal. Résztvevőként elsősorban a kis- és közepes méretű vállalkozások vezetőit ajánlott meginvitálni.

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK ÉS AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK ÉS AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.12.9. COM(2015) 633 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK ÉS AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK Digitális szerződések Európa részére

Részletesebben

Tisztelt Osztályvezető Úr!

Tisztelt Osztályvezető Úr! SZMJV Önkormányzata Művelődési Osztály 7100 Szekszárd, Béla tér 8. I f j ú s á g i F ú v ó s z e n e k a r i A l a p í t v á n y 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 38. T: 74/511-028 F: 74/511-029 E-mail: lfzeneiskola@altisk2-szekszard.sulinet.hu

Részletesebben

Filofaxok. Malden. Filofaxok

Filofaxok. Malden. Filofaxok Malden Rohanó világunk mindannyiunkat kíméletlenül sodor magával - akár akarjuk, akár nem. Egyben azonban valamennyien egyetértünk: olykor-olykor mindenkinek szüksége van egy parányi elszigetelt univerzumra,

Részletesebben

Budapest, 2009. december TÁVFÛTÖTT TELEPÜLÉSEK ENERGIATUDATOS FOGYASZTÓK

Budapest, 2009. december TÁVFÛTÖTT TELEPÜLÉSEK ENERGIATUDATOS FOGYASZTÓK Budapest, 2009. december TÁVFÛTÖTT TELEPÜLÉSEK ENERGIATUDATOS FOGYASZTÓK TÁVFÛTÖTT TELEPÜLÉSEK ENERGIATUDATOS FOGYASZTÓK A Levegô Munkacsoport tanulmánya Írta: Beliczay Erzsébet Közremûködött: Pavics Lázár

Részletesebben

Tanterv a két tanítási nyelvű általános iskolai célnyelvi civilizáció tantárgy oktatásához 5-8.

Tanterv a két tanítási nyelvű általános iskolai célnyelvi civilizáció tantárgy oktatásához 5-8. Tanterv a két tanítási nyelvű általános iskolai célnyelvi civilizáció tantárgy oktatásához 5-8. I. Bevezetés Az önálló tematikával megjelenő, de a célnyelvek keretei között is oktatható célnyelvi civilizáció

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Kedves Olvasó! Immáron a második évfolyamhoz érkezett kis újságunk. Nagyon sok visszajelzés érkezett és érkezik ma is a különböző

Részletesebben

Debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium. 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: 031242. Pedagógiai program

Debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium. 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: 031242. Pedagógiai program Debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4030 Debrecen, Budai Ézsaiás u. 8/A. OM azonosító: 031242 Pedagógiai program IDEGEN NYELV-ANGOL TANTÁRGY HELYI TANTERVE A nevelőtestület véleményezte:

Részletesebben

Az éves program összeállítása

Az éves program összeállítása A tantárgyi tanítás tervezése hosszú távú tervezés Az éves program összeállítása Vizuális nevelés tantárgypedagógia (animációk nélküli változat) Sándor Zsuzsa Bakos Bálványos Preisinger Sándor: A vizuális

Részletesebben

ÜZLETI TERV Dombóvári Művelődési Ház Nonprofit Kft.

ÜZLETI TERV Dombóvári Művelődési Ház Nonprofit Kft. ÜZLETI TERV Dombóvári Művelődési Ház Nonprofit Kft. Készült: Dombóvár Város Önkormányzata részére Dombóvár, 2016. április 8. A DMH Nonprofit Kft. célja a Tinódi Ház működtetése, a színvonalas kulturális,

Részletesebben

*M08213112* MAGYAR NYELV MINT ANYANYELV. 2. feladatlap. Nem művészi szöveg elemzése. 2008. augusztus 25., hétfő / 90 perc ŐSZI VIZSGAIDŐSZAK

*M08213112* MAGYAR NYELV MINT ANYANYELV. 2. feladatlap. Nem művészi szöveg elemzése. 2008. augusztus 25., hétfő / 90 perc ŐSZI VIZSGAIDŐSZAK K ó d s z á m : Državni izpitni center *M08213112* ŐSZI VIZSGAIDŐSZAK MAGYAR NYELV MINT ANYANYELV 2. feladatlap Nem művészi szöveg elemzése 2008. augusztus 25., hétfő / 90 perc Engedélyezett segédeszközök:

Részletesebben

vonalsugárzók a kiváló beszéd érthetőségért

vonalsugárzók a kiváló beszéd érthetőségért vonalsugárzók a kiváló beszéd érthetőségért Mi megoldjuk a problémáját! HANGOSÍTANI KÖNNYŰ! CSAK BERAKOK NÉHÁNY HANGLÁDÁT, MEG JÓ PÁR MÉLY- NYOMÓT ÉS MÁR KÉSZ IS A RENDSZER. Természetesen ez a sokszor

Részletesebben

8. számú melléklete: Ügyfélbesorolás és Megfelelési teszt. Ügyfélbesorolás. I. Tájékoztatás az ügyfélminősítésről

8. számú melléklete: Ügyfélbesorolás és Megfelelési teszt. Ügyfélbesorolás. I. Tájékoztatás az ügyfélminősítésről 8. számú melléklete: Ügyfélbesorolás és Megfelelési teszt Ügyfélbesorolás I. Tájékoztatás az ügyfélminősítésről Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfelünket, hogy a Fióktelep Ügyfélbesorolási szabályzata alapján

Részletesebben

A Toyota számára a minôség nem ígéret, hanem munkastílus

A Toyota számára a minôség nem ígéret, hanem munkastílus Hiace 02 A Toyota számára a minôség nem ígéret, hanem munkastílus Semmi nem olyan jó, hogy ne lehetne még jobbá tenni. Ezért minden területen folyamatos fejlôdésre törekszünk. Ez nem pusztán mottó számunkra,

Részletesebben

2013. évi európai fogyasztóügyi csúcs Az uniós fogyasztói jogok hatékonyabb végrehajtása felé. Vitairat

2013. évi európai fogyasztóügyi csúcs Az uniós fogyasztói jogok hatékonyabb végrehajtása felé. Vitairat 2013. évi európai fogyasztóügyi csúcs Az uniós fogyasztói jogok hatékonyabb végrehajtása felé Vitairat I. Bevezetés A 2013. évi európai fogyasztóügyi csúcs különös hangsúlyt fektet a fogyasztóügyi jogszabályok

Részletesebben

A HOZZÁFÉRÉS NYILVÁNOS ÉS KERESKEDELMI MODELLJEI A DIGITÁLIS KORSZAKBAN

A HOZZÁFÉRÉS NYILVÁNOS ÉS KERESKEDELMI MODELLJEI A DIGITÁLIS KORSZAKBAN BELSŐ POLITIKÁK FŐIGAZGATÓSÁGA B. TEMATIKUS OSZTÁLY: STRUKTURÁLIS ÉS KOHÉZIÓS POLITIKÁK KULTÚRA ÉS OKTATÁS A HOZZÁFÉRÉS NYILVÁNOS ÉS KERESKEDELMI MODELLJEI A DIGITÁLIS KORSZAKBAN ÖSSZEFOGLALÁS Kivonat:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest Táncművészeti Szakközépiskola, Kortárs Művészeti Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Budapest Kortárstánc Főiskola Gyakorlóiskolája SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. Fejezet...2

Részletesebben