Használói elégedettség mérés eredményei. Kétszer annyi nő válaszolta meg a kérdéseket, mint férfi. (65% : 35%)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használói elégedettség mérés eredményei. Kétszer annyi nő válaszolta meg a kérdéseket, mint férfi. (65% : 35%)"

Átírás

1 Használói elégedettség mérés eredményei A használói elégedettség mérés során 14 kérdést tettünk fel olvasóinknak, kérdőív formájában. A kérdőívet kitöltők száma 172 fő. A megkérdezettek között a Központi Könyvtár és a Fiókkönyvtár felnőtt olvasói egyaránt jelen vannak. A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim volt. Kétszer annyi nő válaszolta meg a kérdéseket, mint férfi. (65% : 35%) A megkérdezettek 60 %-a középkorosztályba tartozott 30 és 69 év között, zömmel középiskolai és egyetemi, főiskolai végzettséggel rendelkező nyugdíjas. tapasztalatunk, hogy a fiatalok nem igazán szeretnek ilyen felmérésekbe bekapcsolódni. Ez ebben az esetben is így volt. Könyvtárhasználatot megnehezítő problémának 12-en a látási nehézségeket említették. Rákérdeztünk arra is, hogy mióta tagja a könyvtárnak. A válasz 53 %-ban 5 évnél régebbi tagságot említett. (Egy évnél kevesebb ideje tag a könyvtárban 13%) 64 %-uk csak a kitöltés helyszínét használja, más könyvtárba nem jár. A fennmaradó 36% a Debreceni Egyetem könyvtárát, a Benedek Elek fiókkönyvtárat, a József Attila telepi könyvtárat, az István úti könyvtárat, a Libakerti és z Újkerti könyvtárat használja még. Egyéb, nem helyi könyvtár használataként többek között az Egyetem Liszt Ferenc Karának könyvtára van megjelölve, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, és a Budapesti Üzleti és Kommunikációs Főiskola. Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran látogatja a könyvtárat, 33% a havonta egyszer választ adta, ami azt jelenti, hogy kihasználja a kölcsönzési határidőt az olvasók egyharmada. 7% alkalomszerűen jár, 10% naponta. A szolgáltatások igénybevételénél több válasz is megengedett volt. Ahogy az várható volt, legtöbben (86%) könyvet kölcsönöznek, ezért járnak könyvtárba. 43 % a helyben olvasást is preferálja. Ez az olvasótermi állomány intenzív használatát igazolja hiszen a hírlapolvasás külön lett kérdezve, és a 24%-kal még előkelő helyet foglal el. A DVD k kölcsönzése 23 %- kal meglepően magas mivel napjainkban a letöltések korát éljük. Ez visszaigazolja a beszerzés szükségességét. A magyarázat talán a válaszolók korában keresendő. Ők már nem a huszonéves korosztály.

2 A rendezvényekre érkezik a válaszolók20 %-a, és számítógépet használni jön 19 %, ami mellé még számítandó az internetezni érkezők 16%-a. Ennek oka egyértelműen az alacsony internetezési tarifa (30 Ft/15 perc). Az, hogy kötészeti szolgáltatásainkat nem jelölte egyetlen olvasó sem, ráirányította figyelmünket arra, hogy a fenti szolgáltatásnak reklámot kell csinálni, mert feltételezhető, hogy nem is tudják, hogy kötésre vállalunk könyveket és szakdolgozatokat, spirálozunk, Születésnapi újságot készítünk. A Helytörténeti Gyűjtemény és Fotótár speciális gyűjteményét 8% jelölte meg, hogy használni szokta, ami nem meglepő, hiszen ez inkább tudományos műhely, mint közkönyvtári szolgáltatás. A zenei gyűjtemény anyagának kölcsönzése 13 %-kal szerepel, ami mindenképp javítandó. Figyelembe véve, hogy a beiratkozási díjaink jelentősen csökkentek, és ez nagyon előnyösen érintette a zeneszerető olvasókat, mindenképp várható lenne nagyobb kölcsönzési kedv. Az is elképzelhető, hogy viszonylag csekély számú használó töltött ki ebben a részlegben kérdőívet, és ez eltorzítja, hátrányosan mutatja a kapott képet. Milyen céllal látogat minket kérdésre 81 %-ban szabadidő eltöltést jelöltek meg, ezt követte a munka, hobbi, és csak ezután jött a tanulás. A közösségi programok, klubok kedvelői mindössze 6%-ot értek el. A felmérés legizgalmasabb része az olvasói elégedettség Általánosságban elmondható, hogy alapvetően elégedettek velünk. Az ötfokú skálán a négyes, ötös fokozat a legáltalánosabb. Némely esetben fordul elő csak elégtelen, nagyon nem elégedett osztályzat A könyvtár városon belüli elhelyezkedésével 77% nagyon elégedett. A megközelíthetősége 78%-ban nagyon jó A külső állapot már 10% szerint csak közepes. Ezt teljesen jogosnak érezzük, próbálunk felújításra komolyabb összeget betervezni. Akadálymentesség vonatkozásában meglehetősen rosszul állunk. A Központi Könyvtár kivételével, ami nyolc évvel ezelőtt épült az akadálymentes bejutás, és a közlekedés a könyvtári terekben nem biztosított. Ezért itt 5% nagyon nem elégedett. Az akadálymentesítésre pályázati forrást várunk, de lehetőségeink szerint javítjuk a hiányosságokat. A könyvtár tisztaságával viszont 90%-ban nagyon elégedettek használóink! A könyvtéri elrendezés is a használók megelégedésére szolgál. Mindössze 2% jelezte, hogy közepesen elégedett, a többi nagyon-, vagy inkább elégedett. Az eligazító feliratokon javítanunk kell, de 71% nagyon elégedett.

3 Az olvasási körülményekkel, a komfortossággal is alapvetően elégedettek, de van 5 %, aki csak közepesen, vagy annál is kevésbé elégedett. Itt az objektív körülményeken sajnos keveset tudunk javítani. A személyes minőséggel próbáljuk feledtetni a hiányosságokat. A munkaasztalok számát többnyire elegendőnek találják, bár 11% csupán közepesen elégedett vele. Ez feltételezésünk szerint inkább a fiókkönyvtárakra vonatkozó kritika, mivel a Központi Könyvtár viszonylag új épület, és felszereltsége megfelelő. A számítógépek számával 51% nagyon elégedett, de itt már vannak hiányosságaink olvasónk szerint. 10% csak közepesen elégedett, 4% inkább elégedetlen, és olyan is van, aki nagyon elégedetlen. Az Informatikai osztállyal a problémát megvizsgáltuk, és lehetőség szerint bővítjük a felhasználói gépek számát. A gépek minőségével elégedettek. Közepesen elégedettnél nem is minősítették rosszabbra az eszközparkot. Ezen vélemények száma a nyilatkozók 18%-a. Saját számítógép használata nem intézményi szinten megoldott. A Központi könyvtár, és a nagyobb fiókkönyvtárak esetében jobb a helyzet, a kisebb fiókokban szerényebbek a körülmények. A megkérdezettek 25%-a csak közepesen elégedett, vagy nagyon elégedetlen. Számítógépes szolgáltatásainkkal 53% nagyon, 30% inkább elégedett. Megjegyzendő, hogy a kérdőív kitöltők között a saját számítógép-használatra, a számítógépes szolgáltatásokra és az internetezési lehetőségekre, stb) vonatkozó kérdéseket (12-től a 16-ig) sokan nem válaszolták meg, átugrották (gondolván, ez őket nem érinti). Ezt látva, következő kérdőívben érdemes lesz egy lehetőségként megadni, hogy nem használok számítógépet, és ezt jelölhesse be. Ebben az esetben biztosra vehetjük majd, hogy nem feledékenységről van szó. Az online katalógusra és honlapra vonatkozó kérdéseket is csak a kitöltők kétharmada válaszolta meg. ennek okát részben a válaszolók korában véljük felfedezni (30-69 között volt a kitöltők 64 %-a, plusz 12% 70-en felül van), részben azt feltételezzük, hogy a fiókkönyvtárak olvasói számára még nem napi gyakorlat ezen szolgáltatások igénybe vétele. Ezt fejlesztendő területként jelöltük meg. Akik válaszoltak az online katalógusra vonatkozó kérdésre, azok 88 %-a nagyon elégedett és inkább elégedett volt. Elégedetlenséget nem fogalmazott meg senki, közepesen elégedett volt 10%. A könyvtár honlapja többször változott az utóbbi években. Utoljára az integrációhoz kapcsolódóan. Ez tartalmi és formai változást egyaránt hozott, hiszen 2012-ig mindkét intézménynek volt önálló honlapja, melyek más-más szerkezetűek voltak. Az új intézmény honlapja mobilra optimalizált. A korábbi tartalmi elemek feltöltése, a felmerült problémák javítása, az újabb igények gyűjtése, megfogalmazása és kielégítése folyamatban van. A válaszolók 88 %-a nagyon elégedett és inkább elégedett a honlap tartalmával, 11% közepesen elégedett, 4% inkább elégedetlen.

4 A honlap külső megjelenése 81%-ban elnyerte a használók tetszését. 16% közepesen elégedett, 3% inkább elégedetlen, vagy elégedetlen. A könyvtár elektronikus szolgáltatását 86%-ban találták megfelelőnek. A másolási szolgáltatásokat is csak a válaszolók kétharmada véleményezte. 15% csak közepesen inkább nem, vagy egyáltalán nem volt vele elégedett. Ennek ok, hogy régiek a fénymásoló berendezések,és már műszakilag nem megfelelőek, csíkot húznak, szürkék a másolatok. Az intézményi költségvetésből igyekszünk másológép beszerzésre is összeget fordítani. A szolgáltatások árát lényegesen csak 8% kifogásolja. Ennek oka, hogy 2014-ben lényegesen csökkentek a beiratkozási díjak, megszűnt az emelt szintű szolgáltatási díj. Most bármilyen dokumentumhoz alapszintű beiratkozási díjjal lehet hozzájutni. Felnőttek számára 1500 Ft éves díj, diáknak, nyugdíjasnak ennek a fele, 16 év alatt és 70 év felett ingyen. Ezek alapján mindenkinek esélye és lehetősége nyílik a művelődésre, szellemi feltöltődésre, kulturált kikapcsolódásra a könyvtár falai között. Ehhez még hozzá vehető a sok ingyenes rendezvényen való részvételi lehetőség. A felmérésből egyértelműen kijött, hogy a könyvtárosok munkájával, felkészültségével, segítőkészségével maximálisan meg vannak elégedve az olvasók. Közepesnél rosszabb osztályzatot nem is kaptunk, abból is mindössze 1%-t. Ez azt mutatja, hogy könyvtárunk partnerközpontú, felkészült, empatikus, segítőkész. Ezt a színvonalat tartanunk kell, így kell az új munkatársakat is szocializálni. A szolgáltatás igénybevételére való várakozási időt nagyon kedvezőnek ítélik. Ugyanígy a könyvtár szolgáltatásairól szóló tájékoztatást. Itt sem kaptunk negatív kritikát. A közepesen elégedettek száma mindössze 4%, elégedetlen nincs. A válaszadói véleményekből az derül ki, hogy kollégáink jól mérik fel, jól ismerik az olvasói igényeket, mivel mindössze 9 % közepesen van gyűjteményünkkel megelégedve, 91 % nagyon, vagy inkább elégedett. A kollégák munkájuk során folyamatosan figyelnek az olvasóra, dezideráta nyilvántartásban gyűjtik az olvasói kéréseket, figyelik a médiát, a könyvpiacot, igyekeznek naprakészek lenni a könyvtermést illetően is. A szabadpolcra kihelyezett állomány megfelel az olvasói igényeknek. Nem kaptunk negatív értékelést. Az új dokumentumokat először kiemelésbe tesszük, hogy a gyakran már várt példányokat könnyen megtalálják az olvasók. A beszerzett példányszámokkal mindössze 3% nem elégedett. Igyekszünk a slágerkönyvekből több példányt is beszerezni. A kint lévő példányra előjegyzés kérhető. Ilyenkor már nem hosszabbítható a korábban kikölcsönzött dokumentum, ez a könyv forgási sebesség javítja, az olvasót tempósabb olvasásra ösztönzi. Az olvasók 90%-a elegendőnek tartja a kölcsönzési határidőt. A 21 nap alatt többnyire elolvassa a kikölcsönzött műveket. A nyitva tartási idő az olvasók 95%-ának megfelelő.

5 2015-ben megkérdeztük, akarják-e, hogy a héten egy nap 20 óráig legyen nyitva a könyvtár a jelenlegi 18 helyett, és válaszuk nemleges volt. magánbeszélgetésben megfogalmazták, hogy szerintük a szombati egész napos nyitva tartás miatt aki akarja, mindenki meg tudja oldani, hogy eljusson a könyvtárba. Arra a kérdésre, hogy összességében a könyvtár egészével hogyan elégedett, kiemelten pozitív választ kaptunk. 69% nagyon elégedett, 30% inkább elégedett, 1% közepesen elégedett. Ezeket a számokat örömmel konstatáltuk, de javítandó mindig akad, és a minőség megőrzésére is figyelni kell. Honnan szerez tudomást a könyvtárban zajló eseményekről kérdésre dobogós helyre került a plakát és a szórólap, a könyvtár honlapja, és a könyvtári hírlevél. Talán a lehetőségek közé eleve beemelhettük volna a közösségi oldalakat is, amit most az egyéb, éspedigben említettek a válaszadók. Rendezvények témajavaslatai között több, hagyományos an is előkerülőt fogalmaztak meg pl. Író-olvasó találkozó, helytörténeti, egészségügyi, utibeszámolós, környezetvédős, zenei. Egyedibb javaslat a posztmodern költőkkel való találkozást igénylő. Egy valaki azt írta, hogy szeretné, ha a könyvtárosok feladatait és munkakörét bemutatnánk a nagyközönségnek. Talán egy Könyvtárosok napját érdemes lenne annak szentelni, hogy a nagyközönség számára nemcsak a munkánk során prezentálnánk értékeinket, hanem sokoldalúságunkat, felkészültségünket látványosan is megjelenítenénk, mely nemcsak a könyvtárosoknak lenne reklám, hanem a könyvtári szolgáltatásoknak is. Milyen szolgáltatások hiányoznak a könyvtárból? kérdésre többféle válasz érkezett. képzőművészeti szakkör; filmklub; mesedélutánok; nyelvi képzések ; online kölcsönzés, DVD nézés helyben ; idegennyelvű programok ; kívánságláda arra, hogy mit szerezzen be a könyvtár ; zenei koncert, tehetségek örömzenéje ; gazdagabb ellátást mindenből, ; külföldi lapok online olvasása ; DVD kölcsönzés ; A felvetések értékelése. Mivel nem kérdeztünk rá, hogy melyik könyvtári egységből töltötte ki az olvasó a kérdőívet, a panasz csak intézményi szinten értelmezhető. Ebben is van felelősség és teendő, hogy az olvasókkal megértessük, átjárási lehetőség van a fiókok és a központi könyvtár között. A Központi Könyvtár és a 12 fiókkönyvtár együtt A MÉLIUSZ - Van olyan szolgáltatás, ami bár publikus, nem tudnak róla az olvasók, reklámozására megoldást kell találni (DVD kölcsönzés, kívánságláda arra, hogy mit szerezzen be a könyvtár ; filmklub (gyerekeknek), idegennyelvű programok (pl. német író-olvasó találkozó)

6 - Még nem kérték, de lehetőség most is van rá az olvasóteremben (DVD nézés helyben) - Az online kölcsönzés lehetőségének megteremtésén dolgozunk Ezen olvasók egy része nem a konkrét kérdésre válaszolt, hanem véleményt mondott a könyvtárról: - Parkolási lehetőség megoldása az épület előtt, mivel azt közlekedési tábla tiltja. Így mozgássérültnek is körbe kell menni a főbejárathoz, ott van mozgássérülteknek rámpa és csengő. - Kézikönyvek ideiglenesen kölcsönözhetővé tétele (operák zongorakivonatai) - Más is visszavihesse a könyvet, ne csak a beiratkozott olvasó (postaládába is lehessen bedobni) - Hálózati aljzatok használatának engedélyezése a laptophoz (kerengő) - A (fiók)könyvtár önálló arculata nem jelenhet meg, mert nincs önálló honlapja - Több szórakoztató olvasmányt! - Több gyerekprogramot! Voltak olvasók, akik így nyilatkoztak ennél a pontnál: - Elégedett vagyok, nem hiányzik semmi! - 5* - Nagyon rugalmas a rendszer, a lehető legsegítőkészebbek A kérdőív eredményeit munkánk javítására használjuk. A következő mérésnél összehasonlítjuk az eredményeket.

Mikro kutatás. Kovács Anna. Elégedettségi felmérés a Ladányi Mihály Könyvtárban. Kultúrakutatás. Készítette: KOAOAIF.SZE. Szeged, 2015.11.10.

Mikro kutatás. Kovács Anna. Elégedettségi felmérés a Ladányi Mihály Könyvtárban. Kultúrakutatás. Készítette: KOAOAIF.SZE. Szeged, 2015.11.10. Mikro kutatás Elégedettségi felmérés a Ladányi Mihály Könyvtárban Kultúrakutatás Készítette: Kovács Anna KOAOAIF.SZE Szeged, 2015.11.10. Ladányi Mihály Könyvtár Dévaványa Békés megye északi részén található

Részletesebben

Elégedettségi kérdőív

Elégedettségi kérdőív Elégedettségi kérdőív Tisztelt Könyvtárhasználó! Az új Egyetemi Könyvtár 2014. március 1-jén ünnepelte harmadik születésnapját. Az alábbi kérdőív segítségével azt szeretnénk megtudni, hogy az Egyetemi

Részletesebben

A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata

A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A körmendi Faludi Ferenc Könyvtár nyilvános közkönyvtár. A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati

Részletesebben

ÖSSZESÍTÉS. A felmérés célja: használóink elégedettségének mérése az olvasók igényének felmérése a könyvtár nyitva tartására vonatkozóan.

ÖSSZESÍTÉS. A felmérés célja: használóink elégedettségének mérése az olvasók igényének felmérése a könyvtár nyitva tartására vonatkozóan. KÉRDŐÍV az olvasók elégedettségének értékeléséhez ÖSSZESÍTÉS adatfelvétel: 212.2- -212.6 A felmérés célja: használóink elégedettségének mérése az olvasók igényének felmérése a könyvtár nyitva tartására

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL 2013. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: ZALAEGERSZEG AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE: KISS GÁBOR Összeállította:

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYMÉRÉSI EREDMÉNYEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA. Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Eger

TELJESÍTMÉNYMÉRÉSI EREDMÉNYEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA. Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Eger TELJESÍTMÉNYMÉRÉSI EREDMÉNYEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Eger Bevezetés A tanulmány célja: A 23. évi minőségfejlesztési pályázat támogatásával elvégzett felmérések eredményeként

Részletesebben

Az e-dokumentumok kölcsönzésére vonatkozó piackutatás eredményei

Az e-dokumentumok kölcsönzésére vonatkozó piackutatás eredményei MŰHELYKÉRDÉSEK Az e-dokumentumok kölcsönzésére vonatkozó piackutatás eredményei Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) irányításával az Új Széchenyi Terv keretében elindult az ELektronikus Dokumentumküldés

Részletesebben

Az iskolai könyvtár működési szabályzata

Az iskolai könyvtár működési szabályzata Városligeti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 1146. Budapest, Hermina út 9-15. Az iskolai könyvtár működési szabályzata Az SZMSZ 1. melléklete Bevezetése: 2013. március 27. Vizi Andrea

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2014. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2014. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL 2014. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR, SALGÓTARJÁN, KASSAI SOR 2. AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

Beszámoló. a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről Beszámoló a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Előterjesztő: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tisztelt Képviselő-testület! A Magyarország

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Cserkeszőlő, Ady E u. 1/a SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT OM azonosító: 201884 Hatályba lépés időpontja: 2013. I. A KÖNYVTÁR ÁLTALÁNOS ADATAI 1. A könyvtárra vonatkozó adatok Hivatalos neve: Petőfi Sándor

Részletesebben

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület! 16. napirendi pont E- 166 Előterjesztő: Diószeghy Tünde képviseő Előterjesztést készítette: Balzó Edina Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: 2013. évi munkaterv Előterjesztés Nagykovácsi

Részletesebben

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ

MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2015. KÖNYVTÁR VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ MUNKATERV A TAKÁTS GYULA MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ 2015. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: 7400 KAPOSVÁR, CSOKONAI U. 4. AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE:

Részletesebben

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA FELÜLVIZSGÁLATA JEGYZŐKÖNYV

SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA FELÜLVIZSGÁLATA JEGYZŐKÖNYV 1 A.../2015. (VI. 26.) Kgy sz. határozat melléklete SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA FELÜLVIZSGÁLATA JEGYZŐKÖNYV Szeged, 2015. június 17. 2 Helyi Esélyegyenlőségi

Részletesebben

WageIndicator adatbázisok eredményeinek disszeminációja H005 EQUAL projekt. WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja

WageIndicator adatbázisok eredményeinek disszeminációja H005 EQUAL projekt. WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja WageIndicator és BérBarométer adatbázisok eredményeinek disszeminációja Mit mutatnak az adatbázisok a részmunkaidős (nem teljes munkaidős) foglalkoztatást illetően? készítette: MARMOL Bt. 2008. április

Részletesebben

J E L E N T É S. a Képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére

J E L E N T É S. a Képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére J E L E N T É S a Képviselő-testület 2012. január 25-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatokról, a két ülés között történt fontosabb eseményekről, valamint a Polgármesteri Hivatal munkájáról

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT A Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Kulturális Intézmény Könyvtára nyilvános városi közművelődési könyvtár, amely iskolai könyvtári feladatokat is ellát. Fenntartója: Mágocs

Részletesebben

A Szervezeti és Működési Szabályzat 1. sz. melléklete. A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata

A Szervezeti és Működési Szabályzat 1. sz. melléklete. A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzat 1. sz. melléklete A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A könyvtárak feladatait az 1997. évi CXL.

Részletesebben

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve A Szekszárdi I. Béla Gimnázium Helyi Tanterve Négy évfolyamos gimnázium Német nyelv Készítette: a gimnázium idegen nyelvi szakmai munkaközössége 2015. A német nyelv tantárgy helyi tanterve a többször módosított,

Részletesebben

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár 2014. évi munkaterve. 4026 Debrecen Bem tér 19. sz. Dr. Kovács Béla Lóránt 2014. 02. 25.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár 2014. évi munkaterve. 4026 Debrecen Bem tér 19. sz. Dr. Kovács Béla Lóránt 2014. 02. 25. A Méliusz Juhász Péter Könyvtár 2014. évi munkaterve 4026 Debrecen Bem tér 19. sz. Dr. Kovács Béla Lóránt 2014. 02. 25. 1 Tartalomjegyzék I. SZERVEZETI KÉRDÉSEK... 2 II. SZAKMAI MŰKÖDÉS... 2 1. ALAPÍTÓ

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Bevezetés, cégadatok Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető szolgáltatás igénybe vevő (továbbiakban: Vásárló)

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik?

Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik? Gyakran Ismételt Kérdések 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik? Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük

Részletesebben

Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult

Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult A Gödöllői Városi Könyvtár kérdőíves felmérést végzett a látogatók, használók elégedettségéről 2013 tavaszán. A célunk ezzel az volt, hogy visszajelzést

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. számú melléklet A TISZAVASVÁRI ÁLTALÁNOS ISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Tiszavasvári, 2013. Tartalomjegyzék Az iskolai könyvtár működési szabályzatának alapdokumentumai... 1

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÖNYVTÁR

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÖNYVTÁR 2. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 11. függelék A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÖNYVTÁR

Részletesebben

Az egyes régiók bűnügyi fertőzöttségi mutatói közötti eltérések társadalmi, gazdasági okainak szociológiai vizsgálata és elemzése, a rendvédelmi

Az egyes régiók bűnügyi fertőzöttségi mutatói közötti eltérések társadalmi, gazdasági okainak szociológiai vizsgálata és elemzése, a rendvédelmi Az egyes régiók bűnügyi fertőzöttségi mutatói közötti eltérések társadalmi, gazdasági okainak szociológiai vizsgálata és elemzése, a rendvédelmi szervek számára adódó konzekvenciák Tartalomjegyzék 1 Kutatási

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR TEVÉKENYSÉGÉRŐL Készítette: Molekné Kőrösi Beatrix igazgató Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Kazincbarcika 2013. Tartalom 1. Bevezető intézményvezetői összefoglaló...

Részletesebben

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2009. június 15. június 19.

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2009. június 15. június 19. A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉT VIZSGÁLÓ KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 29. június 15. június 19. Készítette: Gosztonyi Enikő 29. augusztus Előzmények Az utóbbi évek országos könyvtári stratégiáiban kiemelkedően

Részletesebben

GYŰJTŐKÖRI SZABÁLYZAT I. A KÖNYVTÁR TÍPUSA, NAGYSÁGA, FELADATKÖRE ÉS MUNKASZERVEZETE II. A KÖNYVTÁR KÖRNYEZETE

GYŰJTŐKÖRI SZABÁLYZAT I. A KÖNYVTÁR TÍPUSA, NAGYSÁGA, FELADATKÖRE ÉS MUNKASZERVEZETE II. A KÖNYVTÁR KÖRNYEZETE GYŰJTŐKÖRI SZABÁLYZAT I. A KÖNYVTÁR TÍPUSA, NAGYSÁGA, FELADATKÖRE ÉS MUNKASZERVEZETE A Sándorfalvi Kulturális Központ Petőfi Emlékkönyvtára Sándorfalva város nyilvános közkönyvtára. Gyűjti, feldolgozza

Részletesebben

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014.

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Jóváhagyta: Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a /2011. (..) számú határozatával. Tartalom 1.) Bevezetés... 2 2.) Alapelvek és pénzügyi

Részletesebben

A VAS MEGYEI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÁS MUNKATERVE

A VAS MEGYEI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÁS MUNKATERVE K Ö N Y V T Á R E L L Á T Á S I S Z O L G Á L TAT Ó R E N D S Z E R A VAS MEGYEI KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÁS MUNKATERVE 2016 Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár Szombathely MUNKATERV A BERZSENYI

Részletesebben

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT SZMR melléklet száma: I. Cím: KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: 2012.11.15-től Az 1997. évi CXL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről c. többször

Részletesebben

Felhasználók hatása a Szolnoki Főiskola képzésfejlesztési tevékenységére

Felhasználók hatása a Szolnoki Főiskola képzésfejlesztési tevékenységére TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt

Részletesebben

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció.

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció. Közvélemény-kutatás a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében Roma Koncepció témájában KUTATÁSI JELENTÉS 2015. november készítette: Melles Ágnes agnes.melles@tarki.hu

Részletesebben

Az iskolai könyvtár szervezeti és működési szabályzata

Az iskolai könyvtár szervezeti és működési szabályzata Budafoki Herman Ottó Általános Iskola 1222. Budapest Pannónia u. 50. Az iskolai könyvtár szervezeti és működési szabályzata SZMSZ 1. számú melléklet Takács Éva Igazgató 1 TART ALOMJEGYZÉK 1.1. Fenntartás,

Részletesebben

A globalplaza.hu kutatása a vasárnapi zárva tartásról

A globalplaza.hu kutatása a vasárnapi zárva tartásról A globalplaza.hu kutatása a vasárnapi zárva tartásról Nem szimpatikus, nem átgondolt a kormány vasárnapi zárva tartással kapcsolatos rendelete a vásárlóknak, de a kereskedők nem panaszkodnak derült ki

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A MENTÁL KLUB IRÁNTI IGÉNYT FELMÉRŐ KÉRDŐÍVRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A MENTÁL KLUB IRÁNTI IGÉNYT FELMÉRŐ KÉRDŐÍVRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A MENTÁL KLUB IRÁNTI IGÉNYT FELMÉRŐ KÉRDŐÍVRŐL A Mentál Klub iránti igényt felmérő kérdőívet, mely 9 kérdésből állt 2012. január végén küldtük el annak a 637 főnek, akik az elmúlt évben végeztek

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. - könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata (olvasóterem, helytörténet, zenei részleg)

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. - könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata (olvasóterem, helytörténet, zenei részleg) KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Szolgáltatások: - könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata (olvasóterem, helytörténet, zenei részleg) - állományfeltáró eszközök használata (katalógus) - információ

Részletesebben

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 224/2012. (VIII.31.) sz. Ökt. határozat melléklete AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Molekné Kőrösi Beatrix mb. könyvtárvezető Jóváhagyta: Kazincbarcika Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenység átfogó értékelése.

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenység átfogó értékelése. 9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/ 1637/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenység

Részletesebben

A PÉRI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

A PÉRI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA A PÉRI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2011. TARTALOMJEGYZÉK 1 AZ INTÉZMÉNY ADATLAPJA... 5 2 AZ ISKOLA HELYZETE... 6 2.1 A FÖLDRAJZI, TÁRSADALMI KÖRNYEZET... 6 2.2 AZ ISKOLA BELSŐ ÁLLAPOTA,

Részletesebben

Melyek a legfontosabb jogszabályok, amelyek az online vásárlásokra vonatkoznak?

Melyek a legfontosabb jogszabályok, amelyek az online vásárlásokra vonatkoznak? Melyek a legfontosabb jogszabályok, amelyek az online vásárlásokra vonatkoznak? A szolgáltatóra vonatkozó adatokról és az elektronikus szerződéskötés lépéseivel kapcsolatban az elektronikus kereskedelmi

Részletesebben

OLVASÁS, MEGÉRTÉS, ÉRVÉNYES TUDÁS TÁMOGATÁSA KÖNYVTÁRI ESZKÖZÖKKEL ZALA MEGYÉBEN

OLVASÁS, MEGÉRTÉS, ÉRVÉNYES TUDÁS TÁMOGATÁSA KÖNYVTÁRI ESZKÖZÖKKEL ZALA MEGYÉBEN OLVASÁS, MEGÉRTÉS, ÉRVÉNYES TUDÁS TÁMOGATÁSA KÖNYVTÁRI ESZKÖZÖKKEL ZALA MEGYÉBEN Projekt előkészítés szükségletfelmérés Készítették: Kovácsné Pacsai Edit (DFMVK) Nitsch Erzsébet (DFMVK) Sebestyénné Horváth

Részletesebben

KÖNYVTÁRI SZABÁLYZATOK

KÖNYVTÁRI SZABÁLYZATOK Oldalszám:1 1. számú melléklet KÖNYVTÁRI SZABÁLYZATOK Leltári szabályzat a könyvtári állomány nyilvántartásáról, leltározásáról, leltári ellenőrzéséről és az állományból történő törlés rendjéről I. Általános

Részletesebben

A Webáruház üzemeltetésének célja különböző logikai és készségfejlesztő és egyéb gyermekjátékok értékesítése.

A Webáruház üzemeltetésének célja különböző logikai és készségfejlesztő és egyéb gyermekjátékok értékesítése. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.honeytoys.hu Üdvözöljük az X Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.honeytoys.hu webáruházban

Részletesebben

Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium. Az iskolai könyvtár működési szabályzata 2013.

Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium. Az iskolai könyvtár működési szabályzata 2013. Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Az iskolai könyvtár működési szabályzata 2013. 2 1. A könyvtár működésének célja, a működés feltételei Az iskola könyvtára az iskola működéséhez,

Részletesebben

A sárospataki Nagykönyvtár olvasóinak elégedettségi mérése. Készítette: Éger Gábor

A sárospataki Nagykönyvtár olvasóinak elégedettségi mérése. Készítette: Éger Gábor A sárospataki Nagykönyvtár olvasóinak elégedettségi mérése 0 Készítette: Éger Gábor A vizsgálat leírása, problémafelvetés A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Nagykönyvtárának életében

Részletesebben

A HAGYOMÁNYOS TANÁRTÓL AZ E-TUTORIG, AVAGY: HOGYAN ALAKÍTHATÓ ÁT A PEDAGÓGUSOK GONDOLKODÁSA

A HAGYOMÁNYOS TANÁRTÓL AZ E-TUTORIG, AVAGY: HOGYAN ALAKÍTHATÓ ÁT A PEDAGÓGUSOK GONDOLKODÁSA A HAGYOMÁNYOS TANÁRTÓL AZ E-TUTORIG, AVAGY: HOGYAN ALAKÍTHATÓ ÁT A PEDAGÓGUSOK GONDOLKODÁSA FROM THE TRADITIONAL TEACHER TO E-TUTOR: THE WAY OF REFORMING THE TEACHERS THINKING Hercz Mária, hercz@uranos.kodolanyi.hu

Részletesebben

TALÁLKOZÁSOK A KULTÚRÁVAL 5.

TALÁLKOZÁSOK A KULTÚRÁVAL 5. TALÁLKOZÁSOK A KULTÚRÁVAL 5. OLVASÁSI SZOKÁSOK Készült a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által, az MTA Szociológiai Kutatóintézetnél megrendelt kutatás keretében. A kötet szerkesztésében részt

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Gödöllő Város Képviselő-testületének../2011. (.) számú önkormányzati rendelete Gödöllő város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről Gödöllő Város Képviselő-testülete az Alkotmány

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak

Részletesebben

KÉPZÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2014-2015

KÉPZÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2014-2015 KÉPZÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ 2014-2015 Szolnok 2014. TARTALOM 1. A KÉPZÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KIALAKÍTÁSÁNAK KÖRÜLMÉNYEI.. 3 1.1. Az Európa 2020, a kapcsolódó hazai vállalások, a 2014-2020-as programozási

Részletesebben

A Médiatanács 961/2014. (X. 7.) számú általános érvényű döntése a támogatás-ellenőrzési eljárás során felmerülő szerződésszegések jogkövetkezményeiről

A Médiatanács 961/2014. (X. 7.) számú általános érvényű döntése a támogatás-ellenőrzési eljárás során felmerülő szerződésszegések jogkövetkezményeiről A Médiatanács 961/2014. (X. 7.) számú általános érvényű döntése a támogatás-ellenőrzési eljárás során felmerülő szerződésszegések jogkövetkezményeiről A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa

Részletesebben

Az éves ellenőrzési terv végrehajtásához szükséges kapacitás meghatározása. 3. számú iratminta Éves ellenőrzési terv K

Az éves ellenőrzési terv végrehajtásához szükséges kapacitás meghatározása. 3. számú iratminta Éves ellenőrzési terv K IRATMINTÁK Sorszám Megnevezés Kötelező (K)/ Ajánlott (A) 1. számú iratminta Egyéni képzési terv K 2. számú iratminta Az éves ellenőrzési terv végrehajtásához szükséges kapacitás meghatározása K 3. számú

Részletesebben

Városházi krónika Békés Város Önkormányzati Híradója

Városházi krónika Békés Város Önkormányzati Híradója Városházi Békés Város Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2016. február XIX. évfolyam 1. szám Jelentős érdeklődés övezte az újévi állófogadást Idén tizedik alkalommal nyitotta ajtaját a békési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére:

BESZÁMOLÓ. Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére: BESZÁMOLÓ Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére: Tájékoztató az Általános Iskola munkájáról különös tekintettel az előző tanév befejezésére, ill. az új tanév

Részletesebben

Támogatási szerződés projekt előkészítéséhez Általános Szerződési Feltételek

Támogatási szerződés projekt előkészítéséhez Általános Szerződési Feltételek Támogatási szerződés projekt előkészítéséhez Általános Szerződési Feltételek a II. Nemzeti Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében Szennyvízelvezetés és tisztítás kétfordulós pályázati

Részletesebben

Pillanatfelvétel a vajdasági magyar doktoranduszokról az Aranymetszés 2013 Kárpát-medencei doktorandusz életpálya-vizsgálat tükrében

Pillanatfelvétel a vajdasági magyar doktoranduszokról az Aranymetszés 2013 Kárpát-medencei doktorandusz életpálya-vizsgálat tükrében 1 Ágyas Réka Novák Anikó Rózsa Rita Pillanatfelvétel a vajdasági magyar doktoranduszokról az Aranymetszés 2013 Kárpát-medencei doktorandusz életpálya-vizsgálat tükrében Bevezető Az Aranymetszés 2013 Kárpát-medencei

Részletesebben

Teleki László Intézet, Budapest MTA Kisebbségkutató Intézet, Budapest BBTE Módszertan Tanszék, Kolozsvár KÉRDŐÍV. A középfokú oktatás helyzete

Teleki László Intézet, Budapest MTA Kisebbségkutató Intézet, Budapest BBTE Módszertan Tanszék, Kolozsvár KÉRDŐÍV. A középfokú oktatás helyzete Kódszám Teleki László Intézet, Budapest MTA Kisebbségkutató Intézet, Budapest BBTE Módszertan Tanszék, Kolozsvár KÉRDŐÍV A középfokú oktatás helyzete - tanári kérdőív 2003 1 Tisztelt Tanárnő / Tanár úr!

Részletesebben

Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár 5624 Doboz Hunyadi tér 1. Tel.:66/ 268-159 E-mail: konyvtar@doboz.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár 5624 Doboz Hunyadi tér 1. Tel.:66/ 268-159 E-mail: konyvtar@doboz.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár 5624 Doboz Hunyadi tér 1. Tel.:66/ 268-159 E-mail: konyvtar@doboz.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 2 Általános információk... 3

Részletesebben

A 2008/2009. tanévi fővárosi 9. évfolyamos kompetenciaalapú angol és német nyelvi bemeneti mérések eredményeinek elemzése

A 2008/2009. tanévi fővárosi 9. évfolyamos kompetenciaalapú angol és német nyelvi bemeneti mérések eredményeinek elemzése Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet A 2008/2009. tanévi fővárosi 9. évfolyamos kompetenciaalapú angol és német nyelvi bemeneti mérések eredményeinek elemzése 2009. március

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT Széchenyi István katolikus Általános Iskola Füzesabony 1. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI 1. sz. melléklet Az iskolai

Részletesebben

Fogyasztóvédelmi tájékoztató az internetes vásárlásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Mit is jelent az online vásárlás?

Fogyasztóvédelmi tájékoztató az internetes vásárlásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. Mit is jelent az online vásárlás? Fogyasztóvédelmi tájékoztató az internetes vásárlásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról Mit jelent az internetes (online) vásárlás? Mit is jelent az online vásárlás? Az internetes vásárlás a távollévők

Részletesebben

Napirendi pontok tárgyalása:

Napirendi pontok tárgyalása: Rábakecöl Községi Képviselő-testülete 11/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. szeptember 26-án (hétfőn) 18,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

AZ ADY ENDRE KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2014. január 1-jétől

AZ ADY ENDRE KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2014. január 1-jétől AZ ADY ENDRE KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA Érvényes: 2014. január 1-jétől Hatvan 2014. 2 1. Bevezető Az Ady Endre Könyvtár (továbbiakban könyvtár) általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtár és

Részletesebben

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán Államtitkár Úr részére Emberi Erőforrásoki Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság. Budapest

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán Államtitkár Úr részére Emberi Erőforrásoki Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság. Budapest Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán Államtitkár Úr részére Emberi Erőforrásoki Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárság Budapest Tisztelt Államtitkár Úr! Kérésének megfelelően az EGVE összállította a KIRA

Részletesebben

A házi feladatok pedagógiai kérdéseiről, a házifeladat-politikáról. Szerző. Huszka Jenő

A házi feladatok pedagógiai kérdéseiről, a házifeladat-politikáról. Szerző. Huszka Jenő 1 A házi feladatok pedagógiai kérdéseiről, a házifeladat-politikáról Szerző Huszka Jenő 2009 2 Általában a részletekről A házifeladat-politika (itt nem a napi politika) egy -egy iskolában a tanulói társadalom

Részletesebben

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ A Nemzeti Örökség Intézete megbízásából 2014 tavaszán közvélemény-kutatás készült a magyarországi fiatal (18 és 30 év közötti) felnőttek történelemképével és a nemzeti örökséghez/emlékezethez

Részletesebben

Beszámoló a. Méliusz Juhász Péter Könyvtár 2014. évi munkájáról

Beszámoló a. Méliusz Juhász Péter Könyvtár 2014. évi munkájáról Beszámoló a Méliusz Juhász Péter Könyvtár 214. évi munkájáról Debrecen, Bem tér 19. Dr. Kovács Béla Lóránt igazgató 215. március 12. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 1.1. Az év során történt meghatározó

Részletesebben

2011. január 27. napján tartandó

2011. január 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-1/2011. Sorszám: E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 27. napján

Részletesebben

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló. Piliscsaba Város Önkormányzata

7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló. Piliscsaba Város Önkormányzata 7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettség felmérés eredményei I. felmérési forduló Piliscsaba Város Önkormányzata Ügyfél Cím Alcím Piliscsaba Város Önkormányzata 7. A közszolgáltatásokkal kapcsolatos

Részletesebben

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR GYŰJTŐKÖRI SZABÁLYZATA

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR GYŰJTŐKÖRI SZABÁLYZATA A SOMOGYI-KÖNYVTÁR GYŰJTŐKÖRI SZABÁLYZATA Szeged 2008. Módosítva: 2013. I. A KÖNYVTÁR FUNKCIÓRENDSZERE 2. sz. melléklet 1. A könyvtár típusa a) A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár (a továbbiakban:

Részletesebben

Wáli István Református Cigány Szakkollégium. Szervezeti és Működési Szabályzat

Wáli István Református Cigány Szakkollégium. Szervezeti és Működési Szabályzat Wáli István Református Cigány Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzat Preambulum A magyarországi cigány felzárkózás érdekében kiemelt feladat a jövőt építő értelmiség képzése. E cél megvalósítása

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Központi Ügyfélszolgálati Iroda J E L E N T É S

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Központi Ügyfélszolgálati Iroda J E L E N T É S EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Központi Ügyfélszolgálati Iroda J E L E N T É S A Központi Ügyfélszolgálati Iroda 2013. szeptember 2. 2013. december 31. között végzett munkájáról és tapasztalatairól A

Részletesebben

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PAKS, 2014 Tartalomjegyzék BEVEZETŐ 4 AZ SZMSZ ELKÉSZÍTÉSÉNEK CÉLJA, RENDELTETÉSE 4 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4 1. Az alapító

Részletesebben

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15.

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15. H Í R L E V É L 2009. SZEPTEMBER 15. DÖNTÉSEKRŐL RÖVIDEN: Döntött a Képviselő-testület arról, hogy Óbarok Község kilép a Móri Kistérséggel közösen működtetett, egyes honvédelmi tárgyú feladatok végzésére

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek startuzlet.hu

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek startuzlet.hu Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek startuzlet.hu Jelen dokumentumban a startuzlet.hu webcímen elérhető online webáruház szolgáltatás általános szerződési és felhasználási feltételei, továbbá

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2012. évi beszámolójához I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1.) A cég: Jogi formája: Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító okirat

Részletesebben

Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Eötvös Károly Megyei Könyvtár Eötvös Károly Megyei Könyvtár SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Veszprém 2014 I. Az intézmény adatai Az intézmény neve: Eötvös Károly Megyei Könyvtár Székhelye és címe: 8200 Veszprém, Komakút tér 3. Telephelyei:

Részletesebben

A kínálat. Fókuszban az 50+-os generáció. Dr. Szabó-Tóth Kinga 2015.

A kínálat. Fókuszban az 50+-os generáció. Dr. Szabó-Tóth Kinga 2015. A kínálat. Fókuszban az 50+-os generáció Dr. Szabó-Tóth Kinga 2015. Tartalom Bevezető 3 A kutatás módszertanának, helyszíneinek bemutatása 6 A kérdőíves kutatás eredményeinek bemutatása 13 Felhasznált

Részletesebben

MUNKATERV A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ

MUNKATERV A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ MUNKATERV A SOMOGYI KÁROLY VÁROSI ÉS MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁHOZ 2014 AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: SZEGED AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE: PALÁNKAINÉ SEBŐK ZSUZSANNA

Részletesebben

Tisztelt Képviselőtestület!

Tisztelt Képviselőtestület! II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 8182 Berhida-Peremartongyártelep Ibolya u. 4. Berhida Városi Önkormányzat Képviselőtestülete BERHIDA Tárgy: Tájékoztató a 2010/2011 tanévkezdés tapasztalatairól Vilonya

Részletesebben

A Karikó János Könyvtár gyűjtőköri szabályzata

A Karikó János Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A Karikó János Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A könyvtári állomány gyűjtésének helyi szabályozását, mindig a Gyűjtőköri szabályzat foglalja össze. A Gyűjtőköri szabályzat megalkotásának célja, hogy meghatározza

Részletesebben

MTA ATK Mezőgazdasági Intézet Könyvtára Beethoven és Brunszvik Múzeum

MTA ATK Mezőgazdasági Intézet Könyvtára Beethoven és Brunszvik Múzeum MTA ATK Mezőgazdasági Intézet Könyvtára Beethoven és Brunszvik Múzeum MTA ATK Mezőgazdasági Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata 2013. Budapest, 2013. március 22. Budayné Baráth Blanka MTA ATK TAKI

Részletesebben

A könyvtárban a katalógus segítségével tud gyorsan könyveket megtalálni.

A könyvtárban a katalógus segítségével tud gyorsan könyveket megtalálni. Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár Elérhetőségek: Cím: Budapest, V. ker. Molnár u. 11. Telefonszám: 06-1-318-3688 Mobil: 06-70- 5472-051 Fax: 06-1-318-0147 E-mail: tajekoztato@oik.hu; zenemutar@oik.hu;

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Üdvözöljük a Perfect Nails Kft. (továbbiakban: Perfect Nails) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.sarabeautysport.com

Részletesebben

HELYI TANTERV NÉMET NYELV ELSŐ IDEGEN NYELV 9. ÉVFOLYAM (NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ OSZTÁLY) ÉVI 504 ÓRA

HELYI TANTERV NÉMET NYELV ELSŐ IDEGEN NYELV 9. ÉVFOLYAM (NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ OSZTÁLY) ÉVI 504 ÓRA HELYI TANTERV NÉMET NYELV ELSŐ IDEGEN NYELV 9. ÉVFOLYAM (NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ OSZTÁLY) ÉVI 504 ÓRA Készült a Nat 2012: 110/2012. (VI. 4.) Korm. rendelet Idegen nyelv műveltségterület, valamint az 51/2012.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola 2. Szervezeti és működési szabályzat - Könyvtár

Tartalomjegyzék. Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola 2. Szervezeti és működési szabályzat - Könyvtár H-1125 Budapest, Diana u. 4. Tel: (36-1) 395-8167 Fax: (36-1) 275-4009 e-mail: jokai@jokaiiskola.t-online.hu KÖNYVTÁR 2013 Tartalomjegyzék 1 Az iskolai könyvtár meghatározása... 4 2 Az iskolai könyvtár

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2015. november 3.

H Á Z I R E N D 2015. november 3. 431/2015. (XI.19.) Kt. határozat melléklete H Á Z I R E N D 2015. november 3. HÁZIREND Intézmény OM - azonosítója: 029493 Készítette: Ozsváth Lászlóné óvodavezető Legitimációs eljárás - Az érvényességet

Részletesebben

JELKY ANDRÁS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM BAJA KÖZALKALMAZOTTAK TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSE PEDAGÓGUS ÉS NEM PEDAGÓGUS MUNKAKÖR ESETÉN

JELKY ANDRÁS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM BAJA KÖZALKALMAZOTTAK TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSE PEDAGÓGUS ÉS NEM PEDAGÓGUS MUNKAKÖR ESETÉN JELKY ANDRÁS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM BAJA KÖZALKALMAZOTTAK TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉSE PEDAGÓGUS ÉS NEM PEDAGÓGUS MUNKAKÖR ESETÉN Tartalomjegyzék A teljesítmény-értékelés tárgya 3. Törvényi meghatározás

Részletesebben

(Az Ügyrend 3. sz. melléklete) Készítette: Sominé Fenyvesi Olga könyvtárigazgató. Jászberény, 2012. június 14.

(Az Ügyrend 3. sz. melléklete) Készítette: Sominé Fenyvesi Olga könyvtárigazgató. Jászberény, 2012. június 14. A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar Jászberényi Könyvtárának Gyűjtőköri Szabályzata (Az Ügyrend 3. sz. melléklete) Készítette: Sominé Fenyvesi Olga könyvtárigazgató Jászberény,

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit

Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit A K É K M A D Á R A L A P Í T V Á N Y a b e t e g g y e r m e k e k é r t Közhasznúsági jelentése 2011. Készült: 2012. május 31. Készítette: Soponyainé Nagy Edit 2 a.) Közhasznú egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

AZ EGYETEMI KUTATÁS-FINANSZÍROZÁSI PÁLYÁZAT SZABÁLYZATA

AZ EGYETEMI KUTATÁS-FINANSZÍROZÁSI PÁLYÁZAT SZABÁLYZATA DRHEA DEBRECENI REFORMÁTUS HITTUDOMÁNYI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 10. SZ. MELLÉKLETE Ikt. szám: 239/1300/26-2/2012. AZ EGYETEMI KUTATÁS-FINANSZÍROZÁSI PÁLYÁZAT SZABÁLYZATA Debrecen

Részletesebben

Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Szombathely, Szent László király u. 10. T Ű ZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2007.

Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Szombathely, Szent László király u. 10. T Ű ZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2007. Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium Szombathely, Szent László király u. 10. T Ű ZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2007. --- 2 --- Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2 A szabályzat

Részletesebben

Végzett hallgatói felmérés - 2009

Végzett hallgatói felmérés - 2009 Végzett hallgatói felmérés - 2009 100% 94,93% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 0,19% kevesebb, mint 1 hónap 2,25% 2,06% 0,19% 0,19% 0,19% 1-3 hónap 4-6 hónap 7-9 hónap 10-12 több, mint hónap 1 év

Részletesebben

A családi háttér és az iskolai utak eltérései

A családi háttér és az iskolai utak eltérései 13 Szanyi-F. Eleonóra A családi háttér és az iskolai utak eltérései Az alábbi cikk első része egy, e folyóiratban korábban megjelent írás (Hiányszakmát tanuló végzős szakiskolások; ÚPSz 211/6) folytatása.

Részletesebben

Körkérdés az Anyanyelvi Konferenciáról

Körkérdés az Anyanyelvi Konferenciáról Körkérdés az Anyanyelvi Konferenciáról FAZEKAS TIBORC hungarológus (Hamburg) 1. Az elmúlt másfél évtizedben Magyarországon és az ország közvetlen környezetében valóban nagyon sok alapvető körülmény változott

Részletesebben

J/3359. B E S Z Á M O L Ó

J/3359. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/3359. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2006. január

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013.

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013. Tisztelt Képviselő Testület! 2012. szeptember 01-től önálló intézményként működik a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház, melynek feladat ellátási helye: a Könyvtár és a Tájház. Személyi feltételek:

Részletesebben

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR V PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS A KINCSKERESŐ GYERMEKKÖNYVTÁR KÖNYVTÁR- ÉS INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2013 A könyvtárak használatára vonatkozó törvény:

Részletesebben