A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata"

Átírás

1 Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk ellátására testre szabott járműveket. Üzemanyag-hatékonyság, rendelkezésre állás és robusztusság a legfontosabb tényezők az új külső jegyek mögött. Szintén a Scania erősségei közé tartozik, hogy mindig kitüntetett figyelmet fordít a vezetőre, amit tovább fokoz az offroad körülményekre átalakított automatizált sebességváltás és a könnyen kezelhető kipörgésgátló kapcsolók. Három fülketípus és kilenc Euro 6 motor, amelyek minden igényt kielégítenek A Scania nemrég mutatta be az új, áttervezett G- és R-szériás fülkéit, amelyekkel jelentős üzemanyag-megtakarítást lehet elérni azok továbbfejlesztett aerodinamikájának köszönhetően. A változások között szerepel a fülkék sarkainak lesimítása, így a légáram minimális ellenállással mehet tovább a fülke oldala felé, valamint az áttervezett napellenző (a P-szérián is elérhető), amely szintén finomítja a légáram útját.. Scania G-szériás Off-road autó az új fülkesarokkal Scania P-széria A Scania bemutatja új Euro 6 motorjait, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságot. Az Euro 6 motorok második generációjához tartozó 450 és 490 lóerős erőforrásokkal akár 2 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető. Az új 520 és 580 lóerős Euro 6 V8 motorok kivételes üzemanyag-hatékonysága a már jól ismert Scania tulajdonságokkal társul, mint például az egyedi külső és már a kis fordulaton rendelkezésre álló nagy erő. A Scania ügyfelei most már kilenc különböző Euro 6 motor közül választhatnak, amelyek teljesítménye a kilencliteres 250 lóerős erőforrástól egészen az 580 lóerős V8-asig terjednek. MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(9)

2 Ezeken felül két gázüzemű motor is rendelkezésre áll, amelyek alkalmasak biogáz-, sűrített földgáz- (CNG) vagy folyékony (LNG) gázüzemre. Scania fülkekínálat A kompakt P-széria nagy helyet hagy a felépítmény részére, ugyanakkor a gépkocsivezető számára könnyű ki- és beszállási lehetőséget biztosít. Maximum 450 lóerővel és Nm nyomatékkal rendelhető. A nagyobb G-széria építőipari alkalmazásokra, illetve egyéb fuvarozási feladatok ellátására alkalmas. Maximum 490 lóerővel és Nm nyomatékkal rendelhető. Az R-széria kínálja a legnagyobb helyet és kényelmet. Ez a fülketípus rendelhető a Scania legendás V8 motorjával is. Maximum 730 lóerővel és Nm nyomatékkal elérhető. Kifejezetten munkára tervezett off-road teherautók A Scania Off-road teherautói a P- és G-szérián alapulnak, masszív kiegészítőkkel ellátva, amelyek kifejezetten a mostoha körülmények között, terepen végzett munka során szükséges maximális mobilitásra, valamint üzemidőre teszik őket képessé. Az erős acélból készült lökhárító terepszöge 25 fok, valamint 135 mm-re előrenyúlik, így védve a fülkét a kisebb ütődésektől. A lökhárító külön kerül felszerelésre, úgy, hogy más alkatrészekhez ne kapcsolódjon, ezáltal még erősebb ütésnél is megelőzhető, hogy egyéb alkatrészek sérüljenek, így csökkenthető a szervizben javítással töltött idő. MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(9)

3 A lökhárítóba épített vonócsapszeg 35 tonna teherbírású, lehetővé téve, hogy a járművet a legtöbb esetben annak rakományának lepakolása nélkül húzzák ki szorult helyzetéből. A lökhárítótól induló lemez feladata, hogy megvédje a levegő visszahűtő és a vízhűtő alsó részeit, valamint az olajteknő elejét. A lökhárító tetején egy széles, csúszásmentes lépcsőfok található, amelyhez szükség esetén a vonócsapszeg alól kihajtható extra lépcsőfokként segíti a feljutást, így a szélvédő kényelmesen megtisztítható. A járművezető részére a kapaszkodáshoz a hűtőrácson két kiemelkedő bordát alakítottak ki. A lámpák megfelelően védettek és a Scania kínálatában már LED-es hátsó lámpa is elérhető, amely megbízhatóbban és hosszabb élettartammal üzemel. Speciális fülkék A normál P-szériás fülkék mellett a Scania számos piacon két különböző méretű legénységi fülkét is kínál, például tűzoltósági illetve egyéb mentési feladatok ellátására. A Scania legénységi fülkéi a gyárból már a további felépítményezésre teljesen előkészítve érkeznek meg. Legénységi fülke Hosszú legénységi fülke Alacsony padlós fülke MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(9)

4 Az alacsony padlós fülkék három különböző tetőmagassággal az elosztó fuvarozás, hulladékgyűjtő járművek, utcaseprő autók számára és egyéb városi feladatok ellátására ideálisak. Nagy teljesítményű moduláris motorpaletta minden feladatra A motorválaszték az Euro 5-től egészen az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normának megfelelő motorokat tartalmaz. A Scania Euro 6 technológiájában az összes utókezelő rendszer egy kompakt kipufogóban kapott helyet, amely ugyanolyan méretű, mint az összes többi kibocsátási szint esetén használt kipufogó. Ennek legnagyobb előnye, hogy a kipufogó egység nem foglalja el a felépítmény számára szükséges helyet az alvázon. Mérettől függetlenül, a motorok teljesítménye a vezethetőség szempontjából páratlan, kimagaslóan magas nyomatékkal rendelkezik fordulat / perc környékén. Üzemanyaghatékonyság, tartósság és rendelkezésre állás a Scania további erősségei. 9 literes, öthengeres tehergépkocsi és buszmotorok 13 literes, hathengeres tehergépkocsi és buszmotorok 16 litere V8 tehergépkocsimotorok Euro LE 370* LE * LE EEV LE (EGR) LE (SCR) LE (SCR) Euro LE (EGR) LE (EGR) LE (SCR) LE (SCR) LE (SCR) * Később kerül bemutatásra A Scania Euro 6 V8 motorjainak világpremierje A Scania 16 literes Euro 6 normát teljesítő V8 motorjai először a 2013-as Bauma kiállításon kerülnek bemutatásra. Ezek az erőteljes, robusztus és mégis gazdaságosan üzemelő motorok jól ismertek kimagasló teljesítmény/nyomaték arányukról, kis fordulatszámon rendelkezésre álló erejükről és tartósságukról. A 13 literes motorok között újdonságnak számít a 410, 450 és 490 LE változat. A 410 lóerős motor csak az SCR technológiát felhasználva teljesíti az Euro 6 norma előírásait, míg a másik két 13 literes, illetve a V8 motor az EGR és SCR technológia kombinációjával. A fentieken kívül a Scania Euro 5 és EEV motorokat is kínál. A motorok között van olyan, amelyik alkalmas 100 % biodízel üzemmódra, illetve az Euro 6 motorok már most képesek biogázzal, földgázzal, valamint bioetanollal működni. MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(9)

5 Hajtáslánc, amellyel bárhova eljuthat A Scania sebességváltói a moduláris rendszeren alapulnak, így a részegységeket különböző módon lehet összeválogatni annak érdekében, hogy az adott alkalmazáshoz a legmegfelelőbb sebességváltó készülhessen el. A moduláris rendszer megkönnyíti az esetleges javításokat és alkatrész-utánpótlást. A kínálat magában foglalja a 8, 8+1, 12 és 12+2 sebességes váltókat opcionális integrált retarderrel és automatizált kapcsolással. A 8+1 és 12+2 sebességes váltók kúszófokozattal vannak ellátva a mobilitás fokozására és alacsony sebességnél a vonóerő maximalizálására. A gyorsító áttételes (overdrive) 12+2 sebességes váltók közúti végsebessége leszabályozható, ezáltal üzemanyag takarítható meg velük. Ezt a sebességváltót használják a V8 motorok tekintélyes nyomatékához. Automata sebességváltók külön kérésre rendelhetők. Automatizált sebességváltók új üzemmódokkal A Scania Opticruise a manuális sebességváltók alternatívájaként rendelhető a Scania sebességváltói közül. Az ügyfelek kívánsága szerint teljesen automatizált vagy kuplungpedálos változatban is választható. A Scania Active Prediction, a Scania GPS-alapú tempomatja, az Opticruise-ba lett integrálva, így hozva létre egy prediktív hajtásláncot. A Scania Opticruise három különböző üzemmóddal rendelhető, amelyek célja, hogy a különböző alkalmazások hatékonyságát növelje. Az üzemmódok közötti kapcsolást az Opticruise bajuszkapcsolóján levő gyűrű segítségével lehet megoldani. A kiválasztott üzemmód visszajelzése a központi kijelzőn látható. Annak érdekében, hogy a váltó az adott igényeknek leginkább megfelelően működhessen, számos beállítás még utólag is módosítható a Scania márkaszervizekben. Például a Power -mód és padlógáz funkció (kickdown) kikapcsolhatóak. Az indítási fokozat automatikus, de az alapbeállítási értéket át lehet programozni. Gyűrűkapcsoló N Üres D Direkt / Előremenet R Hátramenet Üzemmód-kapcsoló Üzemmód váltás Standard üzemmód E Economy üzemmód P Power üzemmód O Off-road üzemmód Bajuszkapcsoló + Manuális felváltás Manuális váltás lefele Manőverezés (1 másodpercig tartani) A/M Automata / manuális AUT kapcsoló AUT Automata retarder / fékpedál MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(9)

6 Az építőipari járműveken, a Scania Opticriuse-nak létezik egy speciális Off-road üzemmódja, amelyet leginkább terepen, valamint nagy gördülési ellenállású puha vagy laza talajon történő munkavégzéshez fejlesztettek ki. Off-road üzemmódban amely a Normal és Power üzemmód kiegészítése a rendszer arra törekszik, hogy a kuplung a lehető leghosszabb ideig összezárva legyen, hogy folyamatos teljesítményátvitelt és ezzel vonóerőt biztosítson. A motorfordulatszám szélesebb tartományban változhat, így lecsökken a sebességváltások száma. A sebességváltás gyorsabban történhet, de ez nem megy a kényelem kárára. A rendszer számos olyan funkcióval rendelkezik, ami kiemeli a többi, hasonló termék közül. Ilyen például a manőverező üzemmód, amely a jármű pontos manőverezhetőségét biztosítja alacsony sebesség mellett. A sofőr aktiválhat egy speciális funkciót, amely megemeli a motorfordulatszámot a gázpedál kinyomásával, ha a nagy gördülési ellenállás ezt indokolja. A jármű ellentétes irányú mozgása közben a D/R mód kapcsolásával az adott üzemmód azonnal aktiválódik, amint a jármű megáll. A Hintáztatás üzemmód nehéz vezetési körülmények között nyújt hasznos segítséget. Automatikusan bekapcsol, ha a meghajtott kerekek elforognak, miközben az első kerekek álló helyzetben vannak. Amikor a járművezető felengedi a gázpedált, a tengelykapcsoló azonnal kiold. A gázpedál ismételt benyomásával hintáztathatja és ezzel újra mozgásba hozhatja a járművet. A Hintáztatás üzemmód Off-road üzemmódban nem működik, hiszen akkor a cél a tengelykapcsoló lehető leghosszabb ideig való zárva tartása. A visszagurulás-gátló (Hill-hold) funkció nagyon népszerű kiegészítője a Scania Opticruisenak. A rendszer most már a 6x4, 8x4 és 8x8 dobfékes járművekre is rendelhető. Scania Retarder kimagasló lejtmeneti teljesítmény Az elmúlt húsz év folyamán a Scania Retarder piacvezető lett iparágában a kiegészítő fékezés terén. A rendszer autópályán történő vezetés esetén 75 százalékkal csökkenti a kerékfékek kopását, és gyors, biztonságos haladást tesz lehetővé egyenetlen talajon. A kiegészítő fékrendszer integrálva van a jármű fékrendszerébe, ezzel biztosítja a lejtmeneti sebességszabályozást, a kipufogófék integrálását és a rendszerek együttműködését a kiegyensúlyozottság és a megfelelő fékezési teljesítmény érdekében, valamint csökkenti a fékrendszer karbantartási költségeit. A retarder manuálisan, vagy automatikusan, a fékpedál lenyomásával is működtethető. A Scania Opticruise-zal együttműködve automatikus visszakapcsolással biztosítja az optimális fékteljesítményt. Két változata rendelhető: Nm és Nm. A as változat autópályán, illetve főúton történő vezetés esetén ideális, ekkor érhető el vele maximális üzemanyag-hatékonyság. A as változat, amely 25%-kal nagyobb fékerővel rendelkezik bizonyos sebességek esetén, az építőipari és off-road alkalmazásoknál fontos. MAGYARORSZÁG HUNGARY 6(9)

7 Kipörgésgátló kapcsolópanel A kipörgésgátló kapcsolópanel segítségével a tapadás és a kipörgésgátláshoz kapcsolódó összes funkció kényelmes irányítása egy helyen összpontosul a műszerfalon, a sebességváltó kar közelében. A differenciálzárak forgókapcsolójának feladata, amely a jármű kerékképletéhez van igazítva, hogy a megfelelő sorrendben minden zárat összekapcsoljon a járművön így javítva a vonóerőt a minél jobb kormányozhatóság megőrzése mellett. A központi kijelzőn piktogramok segítségével megfigyelhető mindegyik tengely aktuális állapota. A forgókapcsoló mellett találhatók a segédtengely-emelés és a terhelés-áthelyezés kapcsolók. Mellékhajtások különböző kivitelben A sebességváltóra szerelt mellékhajtások rendelhetők többféle kivitelben és áttétellel, mint például oldalra szerelt mellékhajtás billenőplatós járművekhez, nagy áttételű, hátulra szerelt rönkszállító alkalmazásokhoz, valamint hátra és oldalra szerelt mellékhajtás nagyobb darukhoz, ahol szükség lehet két hidraulika körre. Egyéb elrendezés is kérhető. Motorról hajtott mellékhajtóműveket használnak emelőhorgos járművekhez vagy betonkeverőhöz. Ezeket vagy a motorra vagy a lendkerékházra szerelik. Erősebb, egyszeres áttételű hátsó tengely Az új, erős, egyszeres áttételű hátsó tengely (R855) a nagy össztömegű járműszerelvényekhez és a nagy igénybevételt jelentő domborzati viszonyokhoz lett kifejlesztve. Különböző áttételben rendelhető 2,87 és 4,30 között. Bizonyos alkalmazásokban szükségtelenné teszi a kerékagyáttételt. A megnövelt teherbíróképesség emeli a rendelkezésre állási időt. Dobfékekhez és tárcsafékekhez is rendelhető. R885 hátsó tengely nagy igénybevételhez MAGYARORSZÁG HUNGARY 7(9)

8 Tengelyek, tengelycsoportok és kerékképletek A Scania moduláris filozófiájának megfelelően a tengelyek kínálatában kivételesen széles a különböző teherbírások és áttételek választéka, ami biztosítja az igényeknek megfelelő jármű összeállítást. Első tengelyek 7-től 10 tonnás, egyszeres áttételű hátsó tengelyek 11,5-től 13 tonnás, kerékagyáttételes hátsótengelyek 13-tól 15 tonnás teherbírással rendelhetők. Tengelycsoportok 18 tonnás segédtengelyestől a 32 tonnás teherbírásúig választhatók. A felfüggesztés lehet többlapos, parabola vagy légrugós a legtöbb kivitelnél. Kerékképlet Segédtengelyek Nyerges vontató 2 tengelyes 4x2, 4x4 3 tengelyes 6x2, 6x4, 6x6 Kormányzott iker- és hátsótengely Járóképes alváz 2 tengelyes 4x2, 4x4 3 tengelyes 6x2, 6x4, 6x6 Kormányzott iker- és hátsótengely 4 tengelyes 8x2, 8x4 Kormányzott hátsótengely 4 tengelyes 8x6 1, 8x8 5 tengelyes 10x4 2 Kormányzott hátsótengely 6 tengelyes 12x4 Kormányzott hátsótengely Az összkerékmeghajtású járművek (4x4, 6x6, 8x8, csakúgy, mint 8x6) esetében lehetőség van állandó vagy választott elsőkerékhajtásra, ez utóbbi eset kedvező hatással van az üzemanyagfogyasztásra. Egyéb konfigurációk külön rendelésre elérhetőek. Újítások a rendelkezésre állás fokozására A jól működő elektromos rendszer a hosszútávú, megbízható rendelkezésre állás egyik előfeltétele. A Scania Assistance a legtöbb esetben lemerült akkumulátor miatt segít az ügyfeleknek. A Scania kifejlesztett egy két akkumulátorból álló rendszert, amely biztosítja az elinduláshoz szükséges áramellátást. A 24 V dupla akkumulátort főleg az olyan alkalmazások számára tervezte a Scania, amelyek energia-fogyasztása nagy, de az akkumulátor bármely fuvarfeladat ellátása közben biztosítékot jelent a magas üzemidőre. A hagyományos, sorosan kapcsolt, két 12 V akkumulátort tartalmazó 1 Az 1., 3. és 4 tengely hajtott 2 Az 1., 2. és az 5. tengely kormányzott MAGYARORSZÁG HUNGARY 8(9)

9 rendszer helyett a akkumulátorból áll. dupla akkumulátoros rendszer négy, karbantartást nem igénylő Az új akkumulátorok zselések és karbantartást nem igényelnek. Az összesen négy akkumulátort tartalmazó rendszer kisebb, mint a hagyományos két akkumulátoros megoldás. A legtöbb esetben ezt a rendszert el lehet helyezni az alváz bal oldalán található normál akkumulátortartóba. Az új, dupla akkumulátoros rendszer a Scania speciális újdonsága, ami abban különbözik a hagyományos dupla rendszerektől, hogy a különböző feladatokra két különböző típusú akkumulátort használ, amelyek saját, külön erre a célra kifejlesztett vezérlő rendszerrel rendelkeznek. További részletekért és fényképekért látogassa meg a Bauma 2013 újdonságait bemutató weboldalt: A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotorgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 38 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2012-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 79 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,6 milliárd svéd koronát tett ki. További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ erika.kohegyi@scania.hu MAGYARORSZÁG HUNGARY 9(9)

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Sajtóközlemény A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Biatorbágy, 2011. november 11. A Scania folyamatosan bővíti építőipari termékkínálatát annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legújabb

Részletesebben

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja Sajtóközlemény Scania Citywide LF és LE a városi és elővárosi buszok új családja Biatorbágy, 2011. október 20. Az új, Scania Citywide alacsonypadlós és alacsony belépésű buszcsalád jellegzetes, de ugyanakkor

Részletesebben

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 P.O. Box 90065 5600 PT Eindhoven, Hollandia Tel.: +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com DAF Transport Efficiency: Termékfejlesztések

Részletesebben

Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre

Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre Sajtóközlemény Világpremier: Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre TECHNOLÓGIAI ÚJDONSÁGOK Euro 6 tehergépkocsi választék 440 és 480 lóerı A 440 és 480 lóerıs motorok a G-

Részletesebben

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék 8 CAMION TRUCK&BUS 009/6 BUSZVILÁG AUTÓBUSZTESZT KÖZEPES HATÓTÁVOLSÁG Scania Irizar i L,9 méter hosszban SOKOLDALÚ ALKALMAZHATÓSÁG Nem egyszerű dolog röviden megfogalmazni azt, amit a 007-ben bemutatott

Részletesebben

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot TECHNIKAI HÁTTÉR A normál tempomat hiányosságai Egy teherautó

Részletesebben

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról A jármővet 2010. június 7-én az IKARUSBUS Kft. ügyvezetı igazgatója Princz Ferenc mutatta be a BKV Zrt. óbudai telephelyén. Az autóbuszt a 22-es és

Részletesebben

D16K motor euro 6. Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint D16K750 D16K650 D16K550 D16K550

D16K motor euro 6. Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 D13k motor euro 6 Teljesítmény/Nyomaték D16K motor euro 6 Teljesítmény/Nyomaték Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint Teljesítmény, LE Nyomaték Nm Teljesítmény,

Részletesebben

OPEL ASTRA Kezelési útmutató

OPEL ASTRA Kezelési útmutató OPEL ASTRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 47 Tárolás... 72 Műszerek és kezelőszervek... 91 Világítás... 137 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

www.toyota-forklifts.hu 1.0 1.5 tonna Szűkfolyosós targoncák

www.toyota-forklifts.hu 1.0 1.5 tonna Szűkfolyosós targoncák www.toyota-forklifts.hu 1.0 1.5 tonna Szűkfolyosós targoncák BT Vector BT Vector BT Vector szűkfolyosós targoncák teljes kínálata Termelékenység Kezelhetőség Biztonság Tartósság A-sorozat Azok a vállalatok,

Részletesebben

NSP10-16N2 NSV16N NSR12-20N NSS15-20N

NSP10-16N2 NSV16N NSR12-20N NSS15-20N NSP10-16N2 NSV16N NSR12-20N NSS15-20N Gyalogkíséretű targoncák 1.0-2.0 tonna RAKTÁRi alkalmazásokhoz ILLESZTETT MEGOLDÁS Ez a Cat gyalogkíséretű targonca család nagy teljesítményű, programozható AC motorokkal

Részletesebben

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 2006. Új Modell Információ ZZR 1400 1/12 ZÁSZLÓSHAJÓ Egy gyártót mindig az általa megalkotott motor jellemeznek a legjobban. A Kawasaki motorkerékpárok meghatározó

Részletesebben

Kawasaki 2005. Új Modell Információ ZX-636R

Kawasaki 2005. Új Modell Információ ZX-636R Kawasaki 2005. Új Modell Információ ZX-636R 459966D1-2D2B-083EB5.doc 1/27 Modellkoncepció Az 1985-ben megjelent GPZ 600R volt az els középsúlyú gép, ami motor, futóm és aerodinamika tekintetében rivalizált

Részletesebben

Agricultural machinery

Agricultural machinery Agricultural machinery Info Versioon 4 URL http://com.mercell.com/permalink/39433163.aspx Väline hanke ID 25913-2014 Hanke liik Hanke aruanne Dokumendi liik Lepingu sõlmimine Hankemenetlus Avatud menetlus

Részletesebben

Loglift Z-összecsukható daruk

Loglift Z-összecsukható daruk Loglift Z-összecsukható daruk Hagyományosan megbízható www.hiab.hu Kezelés közben szinte észrevétlen, rakodásnál pótolhatatlan Ha nagy mennyiségű faanyag szállításáról van szó, nem vesztegethetjük az értékes

Részletesebben

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva - 2014 - Black plate (1,1) 2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Röviden....................... 1-1 Kezdeti vezetési információk... 1-1 Kulcsok.......................

Részletesebben

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható)

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) TRAFIC www.renault.hu Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) FÉNYKÉPEK: RENAULT COMMUNICATION / DR / R. FALCUCCI, A. BERNIER, C. CUGNY, D. DUMAS, O. BANET, P. CURTET

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4. Jelentés

FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4. Jelentés FVM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet 2100 Gödöllő, Tessedik S. u. 4. Jelentés az MAN 26.413 DFAC rakoncás, rakodós erdészeti közelítő szállító jármű vizsgálatáról Témaszám: 7.2.11.212.3 Témafelelős: Szabó

Részletesebben

ZF hajtáslánc elemek vasúti-, és közúti járművekhez. Kápolnásnyék, 2016.02.26. Czakó László Protruck Kft

ZF hajtáslánc elemek vasúti-, és közúti járművekhez. Kápolnásnyék, 2016.02.26. Czakó László Protruck Kft ZF hajtáslánc elemek vasúti-, és közúti járművekhez Kápolnásnyék, 2016.02.26. Czakó László Protruck Kft ZF termékek a különböző járművekben 2 10.06.2015 TUCC, EcoLife ZF Friedrichshafen AG, 2015 Közúti

Részletesebben

1 A hibrid egy olyan járműhajtómű, amelyben két eltérő módon működő (pl. eltérő energiafajtát felhasználó) motor szolgáltatja (szolgáltathatja) a mechanikai energiát. Fő célok: - tüzelőanyag takarékosság

Részletesebben

Ford Transit Custom Kombi és Tourneo Custom Személyszállítók (M1)

Ford Transit Custom Kombi és Tourneo Custom Személyszállítók (M1) Ford és Személyszállítók (M1) 2016.5ös modellév 2016/01. Érvényes: 2016. február 29ei gyártástól Személyszállítók (M1) Tengelytáv Terhelhetőség L1H1 1.3/3.10 FWD L2H1 1.4/3.10 L1H1 1.3/3.10 FWD L2H1 1.3/3.10

Részletesebben

Fieldmann minőség, design és egyéniség

Fieldmann minőség, design és egyéniség 2016 Katalógus Fieldmann minőség, design és egyéniség Megjelenésünk a Kelet-európai piacokon a minőségi, biztonságos, egyszerűen kezelhető és ergonomikus szerszámok, eszközök friss arculatát hozta magával

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA A végső típusbizonyítványt az idei év végén megkapó új Focus ECOnetic, amely várhatóan a jövő év elején érkezik a hazai márkakereskedésekbe

Részletesebben

Ford Transit Courier. 2016-os modellév Érvényes: 2015. október 12-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/05. Trend. Motor.

Ford Transit Courier. 2016-os modellév Érvényes: 2015. október 12-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/05. Trend. Motor. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére Budapest, augusztus 29. - Kifinomult új formavilággal érkezik a harmadik generációs Kia Sorento - Vadonatúj karosszéria, jobb rugózási komfort,

Részletesebben

HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK!

HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK! HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK! ELSŐ OSZTÁLYÚ Szerelje fel, fogjon a munkához és tapasztalja meg a teljes erőt: A STOLL Profi Line termékcsaládja minden téren lenyűgöz optimális paramétereivel. Teljesen

Részletesebben

1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben

1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben 1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben A vezetés a BMW 3-as sorozata által kínált különleges élménye a 2010-es modellév során még magasabb szintre fejlődik. A megújult BMW 3-as Coupé és a megújult

Részletesebben

Ford Transit Személyszállítók

Ford Transit Személyszállítók Petrányi Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 2605050/215, Fax: 2624736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 2818000/215, Fax: 2812981 1112 Budapest Budaörsi út

Részletesebben

Opel Astra GTC Kezelési útmutató

Opel Astra GTC Kezelési útmutató Opel Astra GTC Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 64 Világítás... 101

Részletesebben

Használati utasítás Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D, B1-17D Traktorokhoz

Használati utasítás Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D, B1-17D Traktorokhoz Használati utasítás Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D, B1-17D Traktorokhoz - 1 - I. Bevezetés A Kubota B1-14D, B1-15D, B1-16D és B1-17D olyan négy kerék meghajtású, többcélú kerti traktor, ami a kertészetek,

Részletesebben

ÚJ NISSAN X-TRAIL. 6 340 000 Ft-tól 1 THM: 0% PRÉMIUM KIADÁS. 64 500 Ft-tól AKCIÓSAN MÁR

ÚJ NISSAN X-TRAIL. 6 340 000 Ft-tól 1 THM: 0% PRÉMIUM KIADÁS. 64 500 Ft-tól AKCIÓSAN MÁR ÚJ NISSAN X-TRAIL AKCIÓSAN MÁR 6 340 000 Ft-tól 1 VAGY MÁR HAVI 64 500 Ft-tól THM: 0% PRÉMIUM KIADÁS Tekintse meg különleges ajánlatunkat AKTÍV BIZTONSÁGI CSOMAG Az új Nissan X-Trail most olyan fejlett

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Használati utasítás Iseki TL2300F, TL 2500F Traktorhoz

Használati utasítás Iseki TL2300F, TL 2500F Traktorhoz Használati utasítás Iseki TL2300F, TL 2500F Traktorhoz Ez a dokumentum a Kelet-Agro kft szellemi tulajdona. A leírás bármelyik része, vagy egésze csak a Kelet-Agro kft írásos engedélyével másolható vagy

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.1.24. COM(2013) 17 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK Tiszta energiák

Részletesebben

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL

Termék: HYPRO 6 HIDRAULIKUS KÉZI LYUKASZTÓ TPA8 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ EREDETI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FORDÍTÁSA GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alap- ján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv GARANCIALEVÉL rendelkezései alapján

Részletesebben

Termékismertető. dansk deutsch English español n magyar. français nederlands polski. suomalainen. Magyar képviselet: PFEIFER-GARANT KFT.

Termékismertető. dansk deutsch English español n magyar. français nederlands polski. suomalainen. Magyar képviselet: PFEIFER-GARANT KFT. Szállító és emelőgépek Emelőeszközök és kiegészítőik Rakományrögzítők Egyéni védőeszközök Termékismertető dansk deutsch English español n magyar français nederlands polski suomalainen Magyar képviselet:

Részletesebben

ÚJ NISSAN NAVARA. 5 760 000 Ft-tól 2,5% THM. 5 év - gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag KEMÉNY. MAGABIZTOS.

ÚJ NISSAN NAVARA. 5 760 000 Ft-tól 2,5% THM. 5 év - gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag KEMÉNY. MAGABIZTOS. ÚJ NISSAN NAVARA KEMÉNY. MAGABIZTOS. ÁRAK FELSZERELTSÉG TECHNIKAI ADATOK Dupla Kabin nettó 5 760 000 Fttól 5 év gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag 2,5% THM 1 A Nissan

Részletesebben

Design és dinamika Kecskemétről

Design és dinamika Kecskemétről Mercedes-Benz CLA 45 AMG Design és dinamika Kecskemétről Sajtóinformáció 2013. 03. 27. A New York International Auto Show-n mutatkozik be az első Kecskeméten készülő Mercedes-AMG modell, a CLA 45 AMG.

Részletesebben

IK - 435. Vezetıtér és környezete

IK - 435. Vezetıtér és környezete IK - 435 Vezetıtér és környezete 1 mőszerfal 2 vezetı melletti szerelvényfal 3 kombinált karos-irányjelzı kapcsoló 4 kulcsos világításkapcsoló 5 vezetıülés 6 kormányoszlop 7 fıkapcsoló tábla (kívülrıl

Részletesebben

melléklet a 124/2011. sz. BM OKF Főig. Int.-hez MŰSZAKI MENTÉSI MŰVELETI SZAKUTASÍTÁS

melléklet a 124/2011. sz. BM OKF Főig. Int.-hez MŰSZAKI MENTÉSI MŰVELETI SZAKUTASÍTÁS melléklet a 124/2011. sz. BM OKF Főig. Int.-hez MŰSZAKI MENTÉSI MŰVELETI SZAKUTASÍTÁS 1 I. fejezet 1. Általános előírások 1.1. E szakutasítás fejezeteinek előírásait a tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési

Részletesebben

Motor. 1.0l EcoBoost 100LE M6 1.5l TDCi 100LE M5. 1.5l TDCi 100LE A6. 1.5l TDCI 120LE M6. 1.5l TDCI 120LE A6. 1.5l TDCi 100LE M5

Motor. 1.0l EcoBoost 100LE M6 1.5l TDCi 100LE M5. 1.5l TDCi 100LE A6. 1.5l TDCI 120LE M6. 1.5l TDCI 120LE A6. 1.5l TDCi 100LE M5 FORD Transit Connect Modell Van Tengelytáv L1 L2 Széria / Típuszám 625 / 200 825 / 220 715 / 210 950 / 230 Motor 1.0l EcoBoost 100LE M6 1.0l EcoBoost 100LE M6 4 200 000 Ft 5 334 000 Ft 4 730 000 Ft 6 007

Részletesebben

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok

Érintésvédelemmel kapcsolatos jogszabályok 2006-ra végre egy új rendelettel szabályozták az érintésvédelmi szerelői ellenőrzések és szabványossági felülvizsgálatok rendszeres elvégzését. Az alábbiakban az érintésvédelmi felülvizsgálatok elvégzésének

Részletesebben

Az új BMW 4-es Cabrio

Az új BMW 4-es Cabrio Az új BMW 4-es Cabrio Tartalom 1. Az új BMW 4-es Cabrio: Összefoglaló.............. 2. Műszaki adatok...... 3. Teljesítmény- és forgatónyomaték-diagramok..... 4. Külső és belső méretek.... 1. Az új BMW

Részletesebben

IVECONNECT FLEET TPMS

IVECONNECT FLEET TPMS H I - P R O F I T A B I L I T Y Az új STRALIS termékcsalád az Ön vállalatának termelékenységnövelése iránti elkötelezettségünk eredménye. Kiemelkedő figyelmet fordítunk a teljes birtoklási költség csökkentésére:

Részletesebben

ÚJ NISSAN QASHQAI. 4 990 000 Ft-tól 1 AKCIÓSAN MÁR. x4 I N G Y E N téli gumiabroncsok MINDENKINEK 2

ÚJ NISSAN QASHQAI. 4 990 000 Ft-tól 1 AKCIÓSAN MÁR. x4 I N G Y E N téli gumiabroncsok MINDENKINEK 2 KATEGÓRIÁJÁNAK LEGBIZTONSÁGOSABB AUTÓJA 2014-BEN ÚJ NISSAN QASHQAI AKCIÓSAN MÁR THM: 2,5% 4 990 000 Ft-tól 1 MINDENKINEK 2 x4 I N G Y E N téli gumiabroncsok BIZTONSÁG Az Új Qashqai a biztonsági funkciók

Részletesebben

MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN

MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN MIT KELL TENNI VÉSZHELYZETBEN 6 o VÉSZVILLOGÓ 183 o HA A MOTOR TÚLMELEGEDET 183 o AZ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ o TÚLMELEGEDÉSE 184 o A GÉPKOCSI MEGEMELÉSE ÉS A KEREKEK CSERÉJE 184 o Az emelõ helye 184 o Pótkerék

Részletesebben

ÚJ NISSAN QASHQAI. 4 990 000 Ft-tól 1. Akár 690 000 Ft kedvezménnyel AKCIÓSAN MÁR THM: 3,99% 2

ÚJ NISSAN QASHQAI. 4 990 000 Ft-tól 1. Akár 690 000 Ft kedvezménnyel AKCIÓSAN MÁR THM: 3,99% 2 ÚJ NISSAN QASHQAI AKCIÓSAN MÁR 4 990 000 Ft-tól 1 THM: 3,99% 2 Akár 690 000 Ft kedvezménnyel BIZTONSÁG Az Új Qashqai a biztonsági funkciók széles skáláját kínálja. Elérhető az automata vészfékező rendszer,

Részletesebben

1.0/2.90 96 / 130 385 7 310 000 9 283 700 1.1/3.10 1.3 /3.30 1.4/3.50 1.1/3.10 1.3/3.30 1.4/3.50 1.4/3.50 2.2/4.70 126 / 170 405 9 440 000 11 988 800

1.0/2.90 96 / 130 385 7 310 000 9 283 700 1.1/3.10 1.3 /3.30 1.4/3.50 1.1/3.10 1.3/3.30 1.4/3.50 1.4/3.50 2.2/4.70 126 / 170 405 9 440 000 11 988 800 Ford Transit Zárt Áruszállítók N1, N2 2016.75ös modellév 2016/01. Érvényes: 2016. május 30ai gyártástól Megnevezés FWD RWD Duplakabinos FWD Duplakabinos RWD Hossz/Magas L2H2 10,0 L3H2 L2H2 Listaár Raktér

Részletesebben

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS KÖZÚTI KERÉK- ÉS TENGELYTERHELÉS MÉRŐK HE 11-2009

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS KÖZÚTI KERÉK- ÉS TENGELYTERHELÉS MÉRŐK HE 11-2009 HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS KÖZÚTI KERÉK- ÉS TENGELYTERHELÉS MÉRŐK HE 11-2009 TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ELŐÍRÁS HATÁLYA... 4 2. MÉRTÉKEGYSÉGEK, JELÖLÉSEK... 4 3. ALAPFOGALMAK és MEGHATÁROZÁSOK... 4 3.1 Kerékterhelésmérő...

Részletesebben

TRAKKER VAGYOK ÉS STRAPABÍRÓ VAGYOK. AKÁRCSAK A SZIKLÁK. Az ÚJ TRAKKER, az IVECO bánya- és építőipari járműve újrafogalmazza a lehetetlen jelentését,

TRAKKER VAGYOK ÉS STRAPABÍRÓ VAGYOK. AKÁRCSAK A SZIKLÁK. Az ÚJ TRAKKER, az IVECO bánya- és építőipari járműve újrafogalmazza a lehetetlen jelentését, ÚJ H I R E L I A B I L I T Y I S P O S S I B L E H I R E L I A B I L I T Y ÉS STRAPABÍRÓ VAGYOK. AKÁRCSAK A SZIKLÁK. Az ÚJ TRAKKER, az IVECO bánya és építőipari járműve újrafogalmazza a lehetetlen jelentését,

Részletesebben

Ford Transit Custom Kombi és Tourneo Custom Személyszállítók (M1)

Ford Transit Custom Kombi és Tourneo Custom Személyszállítók (M1) Ford és Személyszállítók (M1) 2015.5ös modellév Érvényes: 2015.március 2i gyártástól Személyszállítók (M1) FWD Tengelytáv L1H1 L2H1 Terhelhetőség 1.3/3.00 1.4/3.10 Teljesítmény kw/le Nm nettó bruttó nettó

Részletesebben

Fordító hajtások SGExC 05.1 SGExC 12.1 AUMA NORM (vezérlés nélkül)

Fordító hajtások SGExC 05.1 SGExC 12.1 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Fordító hajtások SGExC 05.1 SGExC 12.1 AUMA NORM (vezérlés nélkül) Üzemeltetési utasítás Szerelés, kezelés, üzembe helyezés Tartalomjegyzék SGExC 05.1 SGExC 12.1 Először olvassa el az útmutatót! Tartsa

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 DIZÁJN 07 SOKOLDALÚSÁG MEGFELELŐ VÁLTOZAT MINDEN FELADATHOZ

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 DIZÁJN 07 SOKOLDALÚSÁG MEGFELELŐ VÁLTOZAT MINDEN FELADATHOZ ÁTTEKINTÉS Helyközi és iskolabusznak terveztük, így a CROSSWAY modellekben megbízható és sokoldalú, szorgosan dolgozó munkatársakra talál e kvalitásai tették Európa legnagyobb példányszámban értékesített

Részletesebben

Új Mitsubishi Colt ClearTec. - 115 g/km -

Új Mitsubishi Colt ClearTec. - 115 g/km - Amszterdam, 2009. február 6. Új Mitsubishi Colt ClearTec - 115 g/km - A közvetlenül a teljesen új Lancer-család után bevezetett új generációs Colt tovább erősíti a Mitsubishi Motors stratégiai evolúcióját,

Részletesebben

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Sajtóközlemény ISO 9001 Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Számos új funkció, köztük a Scania Active Prediction került felár nélkül beépítésre a Scania Opticruise-ba,

Részletesebben

Bélyegző helye. Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-Boxer 2013_01. www.peugeot.hu. PEUGEOT Boxer

Bélyegző helye. Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-Boxer 2013_01. www.peugeot.hu. PEUGEOT Boxer Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-Boxer 2013_01 Bélyegző helye www.peugeot.hu PEUGEOT Boxer BOXER Szakemberek alkották szakembereknek A Peugeot Boxer kínálat jóval több, mint egy egyszerű haszonjárműcsalád.

Részletesebben

ÚJ FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat: +36 1 7 777 555

ÚJ FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat: +36 1 7 777 555 ÚJ FORD FOCUS 20165-ös modellév - 2016/2 Érvényes: 2016 január 4-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! Felszereltség Motor 5 ajtós 23l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD 12 100 000 Ft Vegyes átlagfogyasztás:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HORDOZHATÓ INDÍTÓ BERENDEZÉS, KOMPRESSZORRAL KM0505 GARANCIALEVÉL

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HORDOZHATÓ INDÍTÓ BERENDEZÉS, KOMPRESSZORRAL KM0505 GARANCIALEVÉL GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

2 Bevezetés. Bevezetés

2 Bevezetés. Bevezetés Opel Movano 07/2011 Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 19 Ülések, biztonsági rendszerek... 35 Tárolás... 58 Műszerek és kezelőszervek... 66 Világítás... 85 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

Új Corolla A világbajnok

Új Corolla A világbajnok Új Corolla A világbajnok 2 Büszkeség Nem minden tárgy tölt el minket az elégedettség érzésével. Életünk túlságosan rövid ahhoz, hogy megfosszuk magunkat kellemes dolgoktól. Ezért alkottuk meg annak idején

Részletesebben

Minőség és tartósság. A 301 franciás eleganciája, kiváló úttartása és felszereltsége teremti meg a vezetés minden pillanatának tökéletes élvezetét.

Minőség és tartósság. A 301 franciás eleganciája, kiváló úttartása és felszereltsége teremti meg a vezetés minden pillanatának tökéletes élvezetét. PEUGEOT 301 Minőség és tartósság A Peugeot-nak az autógyártásban eltöltött több mint 100 éve alatt számos négyajtós modellje vonult be diadalmasan az autóipar aranykönyvébe (504, 505, 406, 508) azzal,

Részletesebben

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK HIDRULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK 323 Hidraulikus emelők és szerszámok Tartalomjegyzék Oldalszám hidraulikus termékek jellemzője az akár 700 Hidraulikus hengerek, nagyságú üzemi nyomás, mely a legnagyobb

Részletesebben

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 Az ön új klímaberendezésének tulajdonságai 2-step cooling (2 lépéses hűtés) A 2 lépéses hűtés funkció gyorsan lehűti a helyiséget a kívánt

Részletesebben

ékokhoz ari folyad Ip

ékokhoz ari folyad Ip Ipari folyadékokhoz Hatékony és univerzális megoldások folyadékok és szilárd anyagok szétválasztásához A különbségben rejlik a tökéletesség: A rendszer nemcsak a szilárd anyagokat igazodva a az Ön egyedi

Részletesebben

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás NISSAN PULSAR MINDEN, AMIRE VÁGYIK AZ ÖN IGÉNYEIRE SZABVA. A Nissan vadonatúj modellje, a kifinomult és magabiztos PULSAR a merész, sportos dizájnt fejlett technológiákkal ötvözi, és lendületes vezetési

Részletesebben

FORD C-MAX. www.ford.hu 1 / 7

FORD C-MAX. www.ford.hu 1 / 7 Felszereltség Motor 1.0l EcoBoost (125LE) M6 5 765 000 Ft 6 065 000 Ft 1.5l EcoBoost (150LE) M6 6 135 000 Ft 6 435 000 Ft Trend 1.6l VCT (125LE) M5 5 565 000 Ft 5 865 000 Ft 1.5l TDCi DPF (95LE) M6 6 160

Részletesebben

279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén!

279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1.1 Fogalom meghatározások Az autóknak mereven zárt, nem

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás. Emelővillás vontató targonca KANVAN-05. Azonosító szám 4 401 685-12.2008 - HU

Üzemeltetési utasítás. Emelővillás vontató targonca KANVAN-05. Azonosító szám 4 401 685-12.2008 - HU Üzemeltetési utasítás Emelővillás vontató targonca KANVAN-05 1051 Azonosító szám 4 401 685-12.2008 - HU Tartalomjegyzék g 1 Előszó Az ipari targonca... 2 Általános információk..... 2 EUmegfelelőséginyilatkozat,EUmegfelelőségijelzés...

Részletesebben

Felszereltségi szintek Motor 4 ajtós 5 ajtós Kombi 1.6l Ti-VCT (125LE) M5 4 980 000 Ft 5 080 000 Ft 5 230 000 Ft

Felszereltségi szintek Motor 4 ajtós 5 ajtós Kombi 1.6l Ti-VCT (125LE) M5 4 980 000 Ft 5 080 000 Ft 5 230 000 Ft 201675-ös modellév - 2016/4 Érvényes: 2016 június 20-i gyártástól Felszereltségi szintek Motor 4 ajtós 5 ajtós Kombi 16l Ti-VCT (125LE) M5 4 980 000 Ft 5 080 000 Ft 5 230 000 Ft Trend 10l EcoBoost (125LE)

Részletesebben

Termékismertető Útmérők Mérőtapintók Szögelfordulásmérők Forgóadók Pályavezérlők Tapintórendszerek Helyzetkijelzők. 2010. április

Termékismertető Útmérők Mérőtapintók Szögelfordulásmérők Forgóadók Pályavezérlők Tapintórendszerek Helyzetkijelzők. 2010. április Termékismertető Útmérők Mérőtapintók Szögelfordulásmérők Forgóadók Pályavezérlők Tapintórendszerek Helyzetkijelzők 2010. április A DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH út- és szögelfordulásmérőket, forgóadókat,

Részletesebben

5GL sorozatú traktorok. 57 kw (75 LE) 65 kw (85 LE) (97/68 EC) Alacsony kivitelű speciális traktorok

5GL sorozatú traktorok. 57 kw (75 LE) 65 kw (85 LE) (97/68 EC) Alacsony kivitelű speciális traktorok 5GL sorozatú traktorok 57 kw (75 LE) 65 kw (85 LE) (97/68 EC) Alacsony kivitelű speciális traktorok 2 5GL sorozatú traktorok Áttekintés 5G Alacsony kivitel A John Deere új megoldása Behajtható tükrök Kompakt

Részletesebben

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban -

MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM. - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - MODERN FÉNYFORRÁSOK ÉS ÁLLOMÁNYVÉDELEM - Világítástechnika a múzeumi és levéltári gyakorlatban - Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves résztvevők! SLIDE1 Koltai György vagyok, és tisztelettel köszöntöm Önöket

Részletesebben

1. Dizájn: a szépség egy új dimenziója... 2. 2. Vezetési élmény: nemesített sportosság... 5

1. Dizájn: a szépség egy új dimenziója... 2. 2. Vezetési élmény: nemesített sportosság... 5 30. Az új BMW 6-os Gran Coupé Sajtóanyag Tartalom 1. Dizájn: a szépség egy új dimenziója... 2 2. Vezetési élmény: nemesített sportosság... 5 3. BMW EfficientDynamics a BMW 6-os Gran Coupéban: innovációk

Részletesebben

PROFESSIONAL A WHIRLPOOL PROFESSZIONÁLIS VILÁGA

PROFESSIONAL A WHIRLPOOL PROFESSZIONÁLIS VILÁGA PROFESSIONAL A WHIRLPOOL PROFESSZIONÁLIS VILÁGA 2012 WHIRLPOOL Professzionális készülékekek A Whirlpool a már jól ismert háztartási készülékek mellett professzionális és ipari felhasználásra is gyárt nagy

Részletesebben

ZF ERÔÁTVITEL A ZEPPELIN LÉGHAJÓKTÓL A HIBRID MEGHAJTÁSÚ AUTÓBUSZOKIG

ZF ERÔÁTVITEL A ZEPPELIN LÉGHAJÓKTÓL A HIBRID MEGHAJTÁSÚ AUTÓBUSZOKIG 12 CAMION TRUCK&BUS 2009/8 AUGUSZTUSI HORIZONT ZF Erőátvitel földön, vízen, levegőben A ZEPPELIN LÉGHAJÓKTÓL A HIBRID MEGHAJTÁSÚ AUTÓBUSZOKIG A Zahnradfabrik Friedrichshafen már kezdettől fogva fogaskerekes

Részletesebben

A Chevrolet 2006-os modellválasztéka

A Chevrolet 2006-os modellválasztéka Genf, 2006. február 27 A Chevrolet 2006-os modellválasztéka Spark: csúcsformában az új generációs sikermodell Aveo: Attraktív kompakt autó, három és ötajtós változatban, Új Aveo szedán: négyajtós modell

Részletesebben

ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28

ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28 ANTEA KC 12-24-28 KR 12-24-28 KRB 12-24-28 IST 03 C 821-01 ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS HU Fordított anyag az (olasz nyelvű) eredeti alapján. Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy a Fondital

Részletesebben

RÉSZLETES MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK

RÉSZLETES MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK RÉSZLETES MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK 2016/S 041-068220 Bevezetés A műszaki előírások által meghatározott autóbuszok feleljenek meg a belföldi közúti menetrend szerinti közösségi közlekedés általános és speciális

Részletesebben

Euro VI Haszongépjármű-emissziótechnika

Euro VI Haszongépjármű-emissziótechnika Euro VI Haszongépjármű-emissziótechnika Az Euro VI előírások szerint 2014. január 1-jétől minden legyártott haszongépjármű-dízelmotornak meg kell felelnie a VI-os előírásban foglaltaknak. Az újonnan fejlesztett

Részletesebben

RENAULT PREMIUM DISTRIBUTION

RENAULT PREMIUM DISTRIBUTION RENAULT TRUCKS DELIVER RENAULT PREMIUM DISTRIBUTION www.renault-trucks.hu KÖNNYÍTSE MEG A HÉTKÖZNAPOKAT! A Renault Premium Distribution remek teljesítményt és kimagasló vezetési kényelmet kínál az új,

Részletesebben

VIBROCONTROL-6000. A megbízható rezgésvédelem

VIBROCONTROL-6000. A megbízható rezgésvédelem VIBROCONTROL-6000 A megbízható rezgésvédelem Forgalmazza: B & K Components Kft. H-1096 Budapest, Telepy u. 2/F Tel: +36 (1) 215-8305, 215-8929; www.bruel.hu Fax: +36 (1) 215-8202 Biztonságos felügyelet

Részletesebben

Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok

Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok tartalom padlókonvektorok Típusok áttekintése...3 Aquilo FMK... 4 Aquilo F1T (ventilátorral)...10 Aquilo F1P (fokozott teljesítményű, ventilátorral)...16 Aquilo

Részletesebben

i-miev Mentési Kézikönyv

i-miev Mentési Kézikönyv i-miev Mentési Kézikönyv Bevezetés Az utasok mentése során egy balesetet szenvedett járműből, illetve a sérült jármű kezelésekor ennek az utasításnak az előírásait kell követni. Ha nem tartja be ezeket

Részletesebben

Ajánlatkérő ajánlati felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent.

Ajánlatkérő ajánlati felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent. I. BEVEZETŐ TISZTELT AJÁNLATTEVŐK! Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. továbbiakban Ajánlatkérő közbeszerzési eljárás eredményeként szerződést kíván kötni Az Észak-magyarországi Közlekedési

Részletesebben

1.0 2.5 tonna teherbírású

1.0 2.5 tonna teherbírású www.toyota-forklifts.hu 1.0 2.5 tonna teherbírású komissiózó targoncák BT Optio BT Optio BT Optio Az elektromos hajtású komissiózó targoncák teljes választéka Termelékenység Vezethetőség Biztonságosság

Részletesebben

T110 Kompakt lánctalpas rakodó

T110 Kompakt lánctalpas rakodó T110 Kompakt lánctalpas rakodó Copyright 2000-2010 Bobcat Europe 03/04/2010 AE0J 11001 AE0J 99999 Méretek M N O A L K J B I C H D F E G P Q (A) Üzemi magasság... 3474 mm (B) Magasság kezelőfülkével...

Részletesebben

exciting Lifestyle Vehicle

exciting Lifestyle Vehicle exciting Lifestyle Vehicle Megérkezett a Ssangyong XLV, mely sokoldalúságával, praktikusságával a család kedvenc társa lesz. A hatalmas csomagtér, a bőséges helykínálat megkönnyíti a mindennapokat. Egy

Részletesebben

DRAGO GT, A KUKORICACSŐTÖRŐK ÚJ DIMENZIÓJA

DRAGO GT, A KUKORICACSŐTÖRŐK ÚJ DIMENZIÓJA DRAGO GT, A KUKORICACSŐTÖRŐK ÚJ DIMENZIÓJA A DragoGT egy csúcstechnológiával felszerelt üzemben kifejlesztett technológia, amely folytonos kutatás és fejlesztés eredményeképpen jött létre. VILÁGSZERTE

Részletesebben

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató 10003580, 10003579 Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor Használati útmutató Tisztelt Vásárlónk, először is szeretnénk gratulálni Önnek a termék megvásárlásához. Kérjük, olvassa el

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/76

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/76 KEOP-3.2.0/11-2012-0014 Élőhelykezeléshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztés a Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetben Nagydorog 016 hrsz állattartó telephez erő- és munkagépek beszerzése, üzembe helyezése,

Részletesebben

Használati utasítás. Hűtővitrin

Használati utasítás. Hűtővitrin Használati utasítás Hűtővitrin 142382hu.indd 1 4.11.2005, 8:54 Köszönjük készülékünk megvásárlásával irántunk tanúsított megtisztelő bizalmát és reméljük, hogy sokáig örömét fogja lelni benne. A hűtővitrin

Részletesebben

EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI)

EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI) EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI) BEMUTATÁS Kedves Ügyfelünk! Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni, hogy termékeink közül választott és kívánjuk, hogy az új fűnyíró gépének használata

Részletesebben

Stílusosan közlekedni.

Stílusosan közlekedni. Fiat Scudo Stílusosan közlekedni. Mi a különbség a munka és az élvezetes munka között? A Fiat Scudo. Mert megbízható, fürge és nagy teherbírású. A Scudo a legjobb belépô a hatékonyság és az elegáns megjelenés

Részletesebben

A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész

A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész 2. Trolibusz jármőpark: 2.1. A szegedi közösségi közlekedésben nagyon bevált Skoda 15Tr jármőpark bıvítése Csehországból

Részletesebben

Tervezési segédlet. auroflow plus VPM 15 D / 30 D szolár töltőállomás. 2. kiadás

Tervezési segédlet. auroflow plus VPM 15 D / 30 D szolár töltőállomás. 2. kiadás Tervezési segédlet auroflow plus VPM 15 D / 30 D szolár töltőállomás Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 119. oldal Vaillant auroflow plus tervezési segédlet Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 119. oldal Vaillant

Részletesebben

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ

MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ MEGANE RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választáshoz és köszönjük a vásárlást. Az Ön új gépkocsiját a RENAULT munkatársai úgy alakították ki, hogy megfeleljen a hétköznapok

Részletesebben

Az új BMW G 310 R Tartalom

Az új BMW G 310 R Tartalom Az új BMW G 310 R Tartalom 1. Összefoglaló 2 2. Technika 5 3. Dizájn és színkoncepció 10 4. Gyártás és minőség 12 5. Felszereltség 14 6. Műszaki adatok 15 1. Összefoglaló Az új BMW G 310 R az első 500

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL Tartalom Tartalom...2 Környezetvédelem...3 Szállítási csomagolás...3 Régi készülékének elszállítása...3 Hulladékkezelés...4 Biztonsági el írások...5

Részletesebben

EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI)

EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI) EREDETI HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORDÍTÁSA (ISTRUZIONI ORIGINALI) BEMUTATÁS Kedves Ügyfelünk! Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni, hogy termékeink közül választott és kívánjuk, hogy az új fűnyíró gépének használata

Részletesebben