AcerSystem. Felhasználói útmutató AS002

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AcerSystem. Felhasználói útmutató AS002"

Átírás

1 AcerSystem Felhasználói útmutató AS002

2 Copyright 2010 Minden jog fenntartva AcerSystem sorozat Felhasználói útmutató Látogasson el a oldalra, és fedezze fel milyen elnyöket kínálunk vásárlóinknak.

3 Biztonsági és a kényelmes használattal kapcsolatos információk Biztonsági tudnivalók Kérjük, gondosan tanulmányozza át az alábbi útmutatást. Későbbi tájékozódás céljából őrizze meg ezt a dokumentumot. A terméken feltüntetett figyelmeztetéseket és tudnivalókat mindig vegye figyelembe. A készülék kikapcsolása tisztítás előtt Tisztítás előtt húzza ki a hálózati csatlakozót a dugaszolóaljzatból. Ne használjon folyékony vagy hajtógázos tisztítószert. A tisztításhoz használjon vízzel nedvesített kendőt. Figyelmeztetések Ne használja a készüléket víz közelében. Ne helyezze a készüléket labilis kocsira, állványra vagy asztalra. A készülék leeshet és súlyosan megsérülhet. A rések és nyílások a készülék megbízható működéséhez szükséges szellőzést szolgálják, illetve védik a gépet a túlmelegedéstől. A nyílásokat nem szabad elzárni vagy letakarni. A nyílásokat soha nem szabad a készüléket ágyra, heverőre, takaróra vagy hasonló felületre helyezve elzárni. A készüléket soha nem szabad fűtőtest fölé vagy mellé helyezni, valamint beépíteni, hacsak nincs biztosítva a megfelelő szellőzése. Soha ne dugjon a burkolat résein keresztül tárgyakat a készülékbe, mert veszélyes feszültséget hordozó ponthoz érhet hozzá, vagy rövidzárlatot okozhat, ami tűzhöz vagy áramütéshez vezethet. Soha ne öntsön folyadékot a készülékre vagy a készülékbe. A belső összetevők sérülésének és az akkumulátor szivárgásának elkerülése érdekében ne helyezze a készüléket rezgő felületre. Az elektromos energia használata A készüléket csak a címkén feltüntetett feszültséggel szabad üzemeltetni. Ha nem biztos abban, hogy milyen feszültség áll rendelkezésére, lépjen kapcsolatba a kereskedővel vagy a helyi áramszolgáltatóval. Ne tegyen semmit a hálózati kábelre. Ne tegye a készüléket olyan helyre, ahol ráléphetnek a hálózati kábelre. Ha hosszabbító kábelt használ a készülékkel, akkor ellenőrizze, hogy a hosszabbítóba csatlakoztatott berendezések összesített áramfelvétele nem haladja-e meg a hosszabbító kábel névleges teljesítményét. Azt is ellenőrizze, hogy a fali dugaszolóaljzathoz csatlakoztatott berendezések összesített áramfelvétele nem haladja-e meg a biztosíték névleges teljesítményét. iii

4 iv Az elektromos dugaljat, elosztót vagy csatlakozót ne terhelje túl túlságosan sok készülék csatlakoztatásával. Az összesített áramfelvétel ne haladja meg a mellékáramkör névleges teljesítményének 80 százalékát. Ha elosztót használ, akkor a terhelés ne haladja meg az elosztó névleges terhelhetőségének 80 százalékát. A készülék hálózati adaptere háromerű, földelt dugóval van ellátva. A dugó csak földelt elektromos aljzatba illeszkedik. A hálózati adapter csatlakoztatása előtt győződjön meg arról, hogy az elektromos dugalj megfelelően földelve van. Földeletlen dugaljba ne csatlakoztassa a dugót. Ha tanácsra van szüksége, forduljon villanyszerelőhöz. Figyelem! A földelő érintkező a biztonságot szolgálja. Megfelelő földelés nélküli elektromos dugalj használata áramütéshez és/ vagy sérüléshez vezethet. Megjegyzés: A földelő érintkező a közeli egyéb elektromos eszközök által generált, a készülék teljesítményét esetlegesen rontó zaj ellen is jó védelmet biztosít. Csak a készülékhez való, megfelelő típusú hálózati csatlakozókábelt használjon (a tartozékok dobozában található). A kábel bontható csatlakozású legyen: UL listán szereplő/csa bizonyítvánnyal rendelkező, VDE vagy hasonló jóváhagyással. A maximális kábelhossz 4,6 méter. A készülék szervizelése Ne kísérletezzen a termék javításával, mert a felnyitással vagy a burkolat eltávolításával veszélyes feszültségnek vagy más veszélyeknek teheti ki magát. Bízzon minden javítást a szerviz szakképzett munkatársaira. A következő esetekben húzza ki a készülék hálózati csatlakozóját, és forduljon a szerviz szakképzett munkatársaihoz: Ha a hálózati kábel vagy a csatlakozó sérült vagy meghorzsolódott. Ha folyadékot öntöttek a készülékbe. Ha a készüléket esőnek vagy víznek tették ki. Ha a készüléket leejtették vagy a burkolata megsérült. Ha a készülék működésében olyan jelentős változás állt be, ami javítás szükségességére utal. Ha a készülék a kezelési utasítás betartása mellett nem működik megfelelően.

5 v Megjegyzés: Csak azokat a beállításokat módosítsa, amelyeket a kezelési utasítás említ, mivel az egyéb beállítások módosítása károsodáshoz vezethet, és szakképzett technikus számára is hosszan tartó munkát jelenthet a normál működési körülmények visszaállítása. VIGYÁZAT: Ha helytelenül teszi be az elemet, akkor robbanásveszély áll fenn. Csak a gyártó által ajánlott vagy azzal egyenérték típusúra cserélje ki. A lemerült elemeket a gyártó útmutatásainak megfelelen helyezze el. Hulladékkezelési útmutatás Ha többé már nincs szüksége a készülékre, ne dobja a szemétbe. A környezetszennyezés csökkentése és a globális környezet leheto legnagyobb mértékű védelme érdekében kérjük, gondoskodjon a készülék újrafelhasználásáról. Az elektromos és elektronikus hulladékok (Waste from Electrical and Electronics Equipment, WEEE) kezelésével kapcsolatos szabályokról a Higanytartalom LCD/CRT monitort vagy megjelenítőt tartalmazó kivetítők vagy egyéb elektronikus termékek esetében: Az ebben a termékben található fényforrás/fényforrások higanyt tartalmaznak, és a helyi, állami vagy szövetségi jogszabályok előírásai szerint újra kell hasznosítani őket. További információkat az Electronic Industries Alliance című webhelyén talál. Ha a fényforrások újrahasznosításával kapcsolatban további tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a webhelyre.

6 vi ENERGY STAR Az Acer ENERGY STAR minősítéssel ellátott termékeivel a szolgáltatások és a teljesítmény terén tett lemondások nélkül nyílik lehetőség az energiamegtakarításra, ezáltal a takarékoskodásra és a környezet védelmére. Az Acer büszke arra, hogy termékei ENERGY STAR minősítéssel vannak ellátva. Mi az ENERGY STAR? Az ENERGY STAR minősítéssel ellátott termékek kevesebb energiát fogyasztanak, és az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (U.S. Environmental Protection Agency) által meghatározott szigorú energiahatékonysági irányelveknek megfelelve elősegítik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklését. Az Acer elkötelezte magát amellett, hogy világszerte olyan termékeket kínáljon a vásárlóknak, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak, így elősegítik a takarékosságot és a környezet védelmét. Minél több energiát tudunk megtakarítani a magasabb energiahatékonyság révén, annál kevesebb üvegházhatást okozó gázt kell kibocsátanunk, ami által csökkenthető az éghajlatváltozások valószínűsége. További információ: Az Acer ENERGY STAR minősítéssel ellátott termékei: Kevesebb hőt állítanak elő, így kevesebb hűtést igényelnek és melegebb környezetben is üzemeltethetők. 10 és 30 perces késleltetéssel rendre automatikusan átkapcsolnak a képernyő és a számítógép alvó módjába. Lehetővé teszik a számítógép alvó módból történő felébresztését a billentyűzet vagy az egér segítségével. A számítógépek több mint 80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak alvó módban. Az ENERGY STAR és az ENERGY STAR jelzés az Amerikai Egyesült Államokban regisztrált jelzés. A kényelmes használattal kapcsolatos tanácsok és információk A számítógép-használók hosszasabb munka után sokszor szem- és fejfájásra panaszkodnak. A több órán keresztül számítógép előtt dolgozó személyek fizikai sérülés veszélyének is ki vannak téve. A hosszú munkavégzési időszakok, a helytelen testtartás, a hibás munkavégzési szokások, a stressz, a rossz munkakörülmények, a személyes egészségi állapot és egyéb tényezők jelentős mértékben növelik a fizikai sérülés veszélyét. A helytelen számítógép-használat kéztőcsatorna szindróma, íngyulladás, ínburok-gyulladás vagy egyéb mozgásszervi panaszok kialakulásához vezethet. A következő tünetek jelentkezhetnek a kézben, a csuklókban, a karokban, a vállban, a nyakban és a hátban: Zsibbadtság, égő vagy bizsergő érzés. Sajgás, fájdalom, nyomásérzékenység. Fájás, duzzanat, lüktetés.

7 vii Merevség, feszülés. Hidegség, gyengeség. Ha a fenti tüneteket tapasztalja, illetve bármilyen más ismétlődő vagy folyamatosan jelentkező kényelmetlenséget és/vagy fájdalmat érez a számítógép használata miatt, azonnal forduljon orvoshoz, illetve tájékoztassa a vállalatának egészségügyi és biztonsági részlegét. Az alábbi részben a számítógép kényelmesebb használatához talál tanácsokat. A komfortzóna megkeresése A monitor állását módosítva, lábtartó használatával vagy a szék magasságának beállításával a lehető legnagyobb kényelemben helyezkedjen el, és keresse meg saját komfortzónáját. Vegye figyelembe a következő tanácsokat: Ne maradjon túl sokáig ugyanabban a pozícióban. Lehetőleg ne dőljön előre, és ne hajlítsa hátra magát. Rendszeresen álljon fel és járkáljon egy kicsit, felszabadítva a combizmait a nyomás alól. Rövid szüneteket tartva pihentesse a nyakát és a vállait. Ne feszítse meg az izmait, ne rántsa meg a vállát. A külső kijelzőt, a billentyűzetet és az egeret helyesen, kényelmesen elérhető módon helyezze el. Ha többet tekint a monitorra, mint a nyomtatott dokumentumokra, akkor a nyak terhelésének csökkentése érdekében helyezze a monitort az asztal közepére. Ügyeljen a látására! A monitor több órán keresztül tartó nézése, a rossz szemüveg vagy kontaktlencse, a ragyogó fények, a helyiség túl erős megvilágítása, a gyengén fókuszált képernyő, a kisméretű betűk használata és az alacsony kontrasztú kijelzők megterhelik a szemet. Az alábbiakban a szem terhelésének csökkentésére adunk javaslatokat. Szem Gyakran pihentesse a szemét. A monitorról elvéve a tekintetét, és egy távoli pontra nézve rendszeresen tartson szünetet. Pislogjon gyakran, ezzel megelőzi a szemének kiszáradását. Kijelző Tartsa tisztán a kijelzőt. A fejét tartsa a képernyő felső élénél magasabban, így lefelé kell irányítania a tekintetét, amikor a képernyő kézepére néz. A kijelző fényerejét és/vagy kontrasztját kényelmes, a szöveg olvasható és a grafikák tiszta megjelenítését biztosító szintre állítsa be.

8 viii A ragyogást és a tükröződéseket a következőkkel csökkentheti: Az ablak vagy az egyéb fényforrás felé a képernyő szélét fordítsa. Függönnyel, redőnnyel vagy napellenzővel csökkentse a helyiség megvilágítását. Használjon irányított megvilágítást. Módosítsa a kijelző betekintési szögét. Használjon ragyogáscsökkentő szűrőt. Használjon képernyőellenzőt, például egy a kijelző felső szélével párhuzamos kartonlapot. Kerülje a képernyő kényelmetlen betekintési szögű beállítását. Huzamosabb ideig ne nézzen erős fényforrásba, például nyitott ablakon kifelé. A megfelelő munkavégzési szokások kialakítása A következő munkavégzési szokásokat felvéve a számítógép használatát kevésbé megerőltetővé és termelékenyebbé teheti: Rendszeresen és gyakran tartson szünetet. Végezzen nyújtógyakorlatokat. Gyakran szellőztessen. Tornásszon rendszeresen, tartsa karban az egészségét. Figyelem! A földelő érintkező a biztonságot szolgálja. Megfelelő földelés né Javasoljuk, hogy ágyról vagy kanapéról ne használja a számítógépet. Ha nem tudja az ilyen helyzeteket elkerülni, akkor csak rövid ideig dolgozzon, rendszeresen tartson szünetet, illetve végezzen nyújtógyakorlatokat.

9 Biztonsági és a kényelmes használattal kapcsolatos információk Biztonsági tudnivalók Hulladékkezelési útmutatás A kényelmes használattal kapcsolatos tanácsok és információk Ismerkedés a rendszerrel 1 A számítógép beüzemelése 2 Telepítés előtt szükséges 2 Egy hely kiválasztása 2 A csomag felnyitása 3 A perifériák csatlakoztatása 3 Számítógépének elindítása 3 Számítógépének leállítása 4 Rendszer frissítése 4 A számítógép felnyitása 4 Új komponensek telepítése 4 Audió és videó beállítási műveletek 5 Gyakran ismétlődő kérdések 7 A számítógép gondozása 9 Fontos tippek 9 Tisztítás és javítás 9 A számítógép és a billentyűzet tisztítása 9 A mutatóeszköz tisztítása 9 A monitor tisztítása 10 Mikor hívjon szerviztechnikust? 10 Műszaki segítség kérése 10 Jogszabályi és biztonsági tudnivalók 11 FCC megjegyzés 11 A modemre vonatkozó megjegyzések 12 Nyilatkozat a lézerekre vonatkozó biztonsági előírásoknak való megfelelésről 12 A digitális hangkimenetre vonatkozó nyilatkozat 12 Rádiókészülék hatósági engedélyezési megjegyzés 13 Kanada alacsony teljesítményű, engedélyre nem köteles rádiófrekvenciás távközlési eszközök (RSS-210) 13 Federal Communications Commission 16 iii iii v vi Tartalomjegyzék

10 Megjegyzés: A fent megadott specifikációk csak tájékoztató jellegűek. A számítógép pontos konfigurációja a megvásárolt modell függvénye.

11 1 Ismerkedés a rendszerrel Az Ön számítógépe a következő elemekkel rendelkezik: Ikon Leírás Ikon Leírás Bekapcsoló gomb Floppy meghajtó (csak bizonyos modellek esetében) Mikrofon jack Hangszóró vagy fejhallgató jack Optikai meghajtó (csak bizonyos modellek esetében) Média kártyaolvasó (csak bizonyos modellek esetében) USB port Másolás gomb (csak bizonyos modellek esetében) Média navigációs interfész (csak bizonyos modellek esetében) RCA jack (csak bizonyos modellek esetében) PS/2 billentyűzet csatlakozás VGA port Nyomtató csatlakozó (csak bizonyos modellek esetében) Mikrofonbemenet aljzat IEEE 1394/FireWire jack (csak bizonyos modellek esetében) Biztonsági mentés gomb (csak bizonyos modellek esetében) Cserélhető merevlemeztartók (csak bizonyos modellek esetében) S/PDIF port (csak bizonyos modellek esetében) PS/2 egér csatlakozás Soros port (csak bizonyos modellek esetében) USB port RJ-45 Ethernet csatlakozó Vonal-bemenet jack Vonal-kimeneti / hangszóró kimenet jack

12 2 A számítógép beüzemelése Ikon Leírás Ikon Leírás HDMI port (csak bizonyos modellek esetében) ESATA port (csak bizonyos modellek esetében) Megjegyzés: A fent megadott specifikációk csak tájékoztató jellegűek. A számítógép pontos konfigurációja a megvásárolt modell függvénye. A számítógép beüzemelése Az AcerSystem egy sokoldalú és nagy teljesítményű rendszer, mely támogatja a középszintű teljesítményű CPU-t. A számítógép egy igen korszerű bus architektúrát használ, mely növeli a rendszer hatékonyságát és az eltérő multimédiás és szoftver alkalmazásokban támogatja a rendszer működését. Az Ön rendszere szabványos I/O (bemenet/kimenet) interfészekkel rendelkezik, mint pl. párhuzamos port, PS/2 billentyűzet és egér, USB 2.0 portok, és sztereó mikrofon, vonalbemenet és kimenet jack csatlakozók (a konfiguráció modellenként változhat). A rendszer ezeken az I/O portokon keresztül képes kezelni az extra perifériákat. Az Ön rendszere egy opcionális nagysebességű fax/adat modemet, vagy egy további LAN (helyi hálózat) kártyát is támogat. Továbbá a rendszer kompatibilis Microsoft Windows vagy Linux-alapú operációs rendszerekkel. Telepítés előtt szükséges Egy hely kiválasztása A számítógép számára az optimális hely kiválasztása: Más elektromos berendezésekhez ne helyezze túl közel a rendszert. A rendszert ne helyezze forgalmas helyre, vagy olyan helyre, ahol rá lehet lépni a tápkábelre, vagy más kábelekre. Ne helyezze a rendszert olyan helyre, mely kifejezetten poros vagy nedves. VIGYÁZAT: Ha álló helyzetben használja a számítógépet, akkor helyezze fel rá a lábakat.

13 3 A csomag felnyitása Óvatosan nyissa fel a csomagot, a csomagolóanyagot őrizze meg későbbi használat céljára. Győződjön meg róla, hogy az összes tétel jó állapotban van-e. Ha az alábbi tételek bármelyike hiányzik vagy sérültnek néz ki, azonnal lépjen kapcsolatba a kereskedővel: AcerSystem Egér (PS/2 vagy USB) Billentyűzet (PS/2 vagy USB) Vezeték nélküli billentyűzet mutató funkcióval Távvezérlés a következőkhöz: Microsoft Windows Media Center Edition Megjegyzés: Az egér, billentyűzet, vezeték nélküli billentyűzet, vagy távvezérlés konfigurációja a kiválasztott modellnek megfelelően változhat. Felhasználói útmutató és indító poszter Egyéb felhasználói dokumentációk és külső gyártók szoftverei. A perifériák csatlakoztatása Miután minden csatlakoztatásra került, a tápkábel egyik végét illessze be a rendszerbe, a másik végét pedig az áramellátó aljazba. Megjegyzés: Az összes periféria rendszerhez való csatlakoztatása előtt ne csatlakoztassa a tápkábelt. Számítógépének elindítása Miután csatlakoztatta a perifériákat a berendezéshez, az alábbi lépéseknek megfelelően indítsa el számítógépét: 1 Kapcsolja be az összes perifériát, mint pl. monitor, nyomtató, fax, hangszóró, stb. 2 Kapcsolja be a rendszert. Amikor az indítási művelet befejeződött, megkezdheti számítógépe használatát.

14 4 A számítógép beüzemelése Számítógépének leállítása A "Start" menübül válassza a "Leállítás" pontot és kattinson az OK-ra. Rendszerösszeomlás esetén, tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot a rendszer első részén négy másodpercig. A rendszer leállása után kapcsolja ki az össze perifériás eszközt. Rendszer frissítése AcerSystem rendszerét komponensek hozzáadása által gyorsan, egyszerűen bővítheti. AcerSystem rendszere komponenseit is frissítheti. A számítógép felnyitása Bármely panel, vagy borítás eltávolítása előtt kapcsolja ki a számítógépet és húzza ki a tápkábelt az aljzatból. Csavarozza ki a váz csavarjait. Csúsztassa félre a panelt. Új komponensek telepítése Kizárólag az AcerSystem számítógéppel kompatibilis komponenseket használjon. Új komponensek kiválasztása előtt, kérdezze meg hivatalos Acer kereskedőjétől, hogy az új alkatrész működni fog-e AcerSystem rendszerével. A megfelelő telepítés és beállítás érdekében kövesse az új komponens útmutatásait. Gyakori frissítések: Frissítés nagy kapacitású HDD-re. Nagy teljesítményű memória bővítés. Frissítés CD-ROM meghajtóról CD-RW, DVD-ROM, DVD/CD-RW kombóra, vagy DVD íróra (csak bizonyos modellek esetében). További interfész kártyák behelyezése az üres PCI nyílásokba, pl. PCI fax/modem kártya (csak bizonyos modellek esetében).

15 5 Audió és videó beállítási műveletek Audió kimeneti eszköz prioritások: Az operációs rendszer telepítését követően az alábbi táblázatnak megfelelően megjelenik az audió kimeneti prioritás. Az USB hangszóról és HDMI eszközök az operációs rendszer futása közben is eltávolíthatóak. A hangszóró meglététől, vagy hiányától függetlenül az analóg hangszórók minden esetben felsorolásra kerülnek a kimeneti eszköz prioritási listán. Audió kimenet kapcsolása Kimeneti eszköz prioritási lista (ha támogatott) USB hangszóró Analóg HDMI Jobb egér gombbal kattintson a feladatsor értesítési területen a hangerő ikonra. Az ablak megnyitásához, mely megjeleníti az elérhető készülékeket, kattintson a lejátszás eszközre. Válassza ki azt az eszközt, melyet alapértelmezett kimeneti eszköznek kíván beállítani. Jobb egér gombbal kattintson rá, majd kattintson a Beállítás Alapértelmezett Eszközként pontra. Módosításra kerül az alapértelmezett audió kimeneti eszköz.

16 6 A számítógép beüzemelése Képernyők beállítása Jobb egér gombbal kattintson az asztalra, így beállíthatja a Képernyőfelbontást. Válassza ki az elsődlegesként beállítandó monitort és jelölje be a Tegye ezt a fő képernyővé pontot, majd a beállítás alkalmazásához nyomja le az Alkalmaz és az OK gombokat. Ha asztalát a második monitorra is ki akarja terjeszteni, válassza ki a második monitort, majd állítsa az Kiterjeszt, vagy Klónoz állásba és alkalmazza a módosítást.

17 7 Gyakran ismétlődő kérdések Az alábbiakban felsoroljuk azokat a lehetséges helyzeteket, amelyek a számítógép használata közben merülhetnek fel. A kérdéseket pedig a helyzet megoldását célzó egyszerű válaszok követik. K: Megnyomtam a bekapcsoló gombot, de a számítógép nem tölti be a rendszert. V: Ellenőrizze a bekapcsoló gomb fölötti LED-et. Ha nem világít, a rendszer nem kap feszültséget. Kövesse az alábbi utasításokat: Ellenőrizze, hogy a számítógép hátulján lévő feszültségválasztó kapcsoló a megfelelő feszültségre van-e állítva. Ellenőrizze, hogy a hálózati tápkábel megfelelően csatlakozik-e a konnektorhoz. Ha elosztót vagy automatikus feszültségszabályozót használ, ellenőrizze, hogy be van-e dugva és be van-e kapcsolva. Ha a LED világít, ellenőrizze a következőket: Lehet, hogy rendszerindításra nem alkalmas hajlékonylemez (nem rendszerlemez) van a hajlékonylemez-meghajtóban. Amennyiben igen, vegye ki, vagy tegyen be helyette egy rendszerlemezt, majd nyomja meg a Ctrl + Alt + Del billentyűkombinációt a számítógép újraindításához. Az operációs rendszerállományok sérültek lehetnek, vagy hiányoznak. Helyezze be a Windows telepítésénél készített indítólemezt a hajlékonylemezmeghajtóba, majd nyomja meg a Ctrl + Alt + Del billentyűkombinációt a számítógép újraindításához. Ez automatikusan diagnosztizálni fogja a rendszert és végrehajtja a szükséges javításokat. Ha azonban a diagnosztikai program mégis hibát jelez, a visszaállítási folyamat elvégzésére is szükség lehet, hogy helyreállítsa a rendszer eredeti, gyári alapbeállításait. Megjegyzés: További tájékoztatásért a rendszer-visszaállítást illetően kérjük, forduljon a rendszer-visszaállító CD-ROM utmutatójához. K: Semmi nem jelenik meg a kijelzőn. V: A számítógép teljesítményszabályozó funkciója automatikusan kikapcsolja a kijelzőt, hogy energiát takarítson meg. Egyszerűen nyomjon meg egy billentyűt a kijelző visszakapcsolásához. Ha nem lehet visszakapcsolni a kijelzőt egy billentyű lenyomásával, újraindíthatja a számítógépet. Ha a számítógép újraindítása után sem jár sikerrel, segítségért lépjen kapcsolatba a kereskedővel vagy a műszaki támogatóközponttal.

18 8 K: A nyomtató nem működik. V: Tegye a következőket: Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e dugva egy konnektorba, és hogy be van-e kapcsolva. Ellenőrizze, hogy a nyomtató kábele megfelelően csatlakozik-e a rendszer párhuzamos portjához, és az ezzel egyező porthoz a nyomtatón. További tájékoztatásért a nyomtatóval kapcsolatban forduljon a nyomtató leírásához. K: Nem bocsát ki hangot a számítógép hangszórója. V: Ellenőrizze a következőket: A hangerő le lehet némítva. Keresse meg a Hangerő ikonját a tálcán. Ha át van húzva, kattintson az ikonra, és törölje a némítás opciót. A némítás megszüntetéséhez és a hangerő fokozásához az USB bilentyűzet hangerőszabályozó/némító tárcsáját is használhatja. Ha fejhallgató, fülhallgató vagy külső hangszórók vannak a számítógép vonalszintű kimeneti csatlakozójához kapcsolva, a beépített hangszórók automatikusan kikapcsolódnak. K: A rendszer nem olvassa a hajlékonylemezt, a merevlemezt, illetve a CD-, vagy DVD-lemezt. V: Ellenőrizze a következőket: Ellenőrizze, hogy megfelelő típusú lemezt használ-e. Ellenőrizze, hogy a CD vagy DVD megfelelően van-e a meghajtó tengelyére helyezve. Ellenőrizze, hogy a CD vagy DVD mentes-e a karcolásoktól vagy szennyeződéstől. Ellenőrizze a meghajtót egy jó (azaz ép) lemez használatával. Ha a meghajtó az ép lemezt sem tudja olvasni, probléma lehet a meghajtóval. Lépjen kapcsolatba a kereskedővel vagy a műszaki támogatóközponttal, ahol segítséget kaphat. K: A rendszer nem tud adatokat írni a merevlemezre, illetve a CD-R/CD-RW lemezre. V: Ellenőrizze a következőket: Ellenőrizze, hogy a hajlékonylemez vagy a merevlemez nem írásvédett-e. Ellenőrizze, hogy megfelelő típusú optikai lemezt, illetve hajlékonylemezt használ-e.

19 9 A számítógép gondozása Kérjük, olvassa el az ebben a fejezetben lévő fontos utasításokat. Az utasítások betartásával maximálisan kihasználhatja számítógépét. Fontos tippek Ne tegye ki a számítógépet közvetlen napsugárzásnak. Ne helyezze el hőforrások, például fűtőtest közelében. Ne tegye ki a számítógépet 0 C (32 F) alatti vagy 50 C (122 F) feletti hőmérsékletnek. Ne tegye ki a számítógépet mágneses mezőknek. Ne tegye ki a számítógépet esőnek vagy nedvességnek. Ne öntsön vizet a számítógépre. Ne tegye ki a számítógépet erős ütésnek vagy rezgésnek. Ne tegye ki a számítógépet pornak és piszoknak. Soha ne tegye a rendszert egyenetlen felületre. Ne lépjen a hálózati kábelre, és ne tegyen rá súlyos tárgyakat. A hálózati és minden más kábelt gondosan távolítsa el a személyközlekedés útjából. Amikor kihúzza a hálózati csatlakozót, ne a kábelt, hanem magát a csatlakozót húzza. Az összes csatlakoztatott berendezés névleges áramfelvétele nem haladhatja meg a hálózati kábel névleges teljesítményét, ha hosszabbító kábelt használ. Az egyetlen konnektorhoz csatlakoztatott berendezések összes névleges áramfelvétele nem haladhatja meg a biztosíték névleges teljesítményét. Ellenőrizze a szoftverekkel szállított dokumentációban, hogy választhatók-e más felbontás és színmélység kombinációk. Ezekkel a beállításokkal a szem számára kellemesebb megjelenítést érhet el. Tisztítás és javítás A számítógép és a billentyűzet tisztítása 1 Kapcsolja ki a számítógépet és húzza ki a hálózati tápkábelt. 2 Nedves kendővel óvatosan törölje le a számítógép házát és a billentyűzetet. Ne használjon folyékony vagy hajtógázos tisztítószert. A mutatóeszköz tisztítása Hagyományos (gumigolyós) egér tisztítása 1 Nyissa ki az egér alján lévő kör alakú fedelet. 2 Vegye ki a gumigolyót és törölje le puha, nedves kendővel. 3 Tegye vissza a golyót és zárja be a fedelet.

20 10 Optikai egér tisztítása Ha optikai egeret használ, a karbantartást illetően forduljon az egérhez mellékelt dokumentációhoz. A monitor tisztítása Mindig tartsa tisztán a monitort. A tisztítást illetően forduljon a monitorhoz mellékelt dokumentációhoz. Mikor hívjon szerviztechnikust? Ha elejtette a számítógépet és az megsérült. Ha folyadék jutott a számítógépbe. Ha a számítógép nem működik megfelelően. Ha a probléma még a 7. oldalon található "Gyakran ismétlődő kérdések" fejezetben leírt ellenőrzést és hibaelhárítást követően is fennáll. Ha a probléma leírása nem szerepel a 7. oldalon található "Gyakran ismétlődő kérdések" fejezetben. Ha a számítógép valamelyik beépített alkatrészét cserélni, vagy bővíteni szeretné. Műszaki segítség kérése Lépjen kapcsolatba a helyi kereskedővel vagy forgalmazóval, ahol műszaki segítséget kaphat. Az Ön környezetében fellelhető szervizközpontok elérhetőségét illetően a weboldalhoz is fordulhat ( tájékoztatásért.

21 11 Jogszabályi és biztonsági tudnivalók FCC megjegyzés A készüléket vizsgálatnak vetették alá, amelynek során megállapítást nyert, hogy a készülék teljesíti az FCC szabályzatának 15. pontja szerinti, B osztályú digitális eszközökre vonatkozó határértékeket. Ezeket a határértékeket úgy állapították meg, hogy a lakóépületekben megfelelő védelmet nyújtsanak a káros zavarokkal szemben. A készülék rádiófrekvenciás energiát kelt, használ és sugározhat, és ha nem a használati utasításnak megfelelően helyezték üzembe és használják, akkor megzavarhatja a rádiós távközlést. Ugyanakkor semmilyen garancia nem vállalható arra nézve, hogy meghatározott felhasználásnál nem fordulnak elő zavarok. Ha a készülék zavart kelt a rádiós vagy a televíziós vételben, és ezt a készülék be- és kikapcsolásával egyértelműen meg lehet állapítani, akkor a felhasználó a zavarok megszüntetésére a következő lépéseket teheti meg: A vevőantennát állítsa más irányba, vagy helyezze át. Növelje a távolságot a készülék és a vevő között. A készüléket csatlakoztassa más áramkörhöz kapcsolódó fali dugaszolóaljzatba, mint amelyhez a vevő csatlakozik. Kérjen segítséget a kereskedőtől vagy egy gyakorlott rádiós/televíziós szakembertől. Megjegyzés: árnyékolt kábelek Az FCC előírásainak betartása érdekében a készüléket más számítástechnikai eszközökhöz kizárólag árnyékolt kábellel szabad csatlakozni. Az FCC szabályzat betartása érdekében, árnyékolt kábelt használjon az eszköz más számítástechnikai eszközökhöz történő csatlakoztatásához. Kettős csatlakozókábel javasolt a DVI kimenethez. Megjegyzés: perifériák A készülékhez kizárólag olyan perifériákat (bemeneti/kimeneti eszközök, terminálok, nyomtatók stb.) szabad csatlakoztatni, amelyek megfelelnek a B osztályú eszközökre előírt határértékeknek. A határértékeknek nem megfelelő perifériák használata esetén zavar léphet fel a rádiós és a televíziós vételben. Vigyázat A gyártó által nem engedélyezett változtatások vagy módosítások miatt a felhasználó elveszítheti a Federal Communications Commission (Szövetségi Távközlési Bizottság) által a számítógép működtetésére biztosított jogát.

22 12 Üzemi feltételek A készülék megfelel az FCC szabályzat 15. fejezetének. A működtetésnek a következő két feltétele van: (1) a készülék nem okozhat zavart, és (2) az eszköznek minden zavart tűrnie kell, beleértve a nem kívánatos működést okozó zavarokat is. Nyilatkozat az EU szabályoknak való megfelelésről Az Acer ezúton kijelenti, hogy a jelen számítógép terméksorozat megfelel az 1999/5/EK irányelv alapvető követelményeinek és egyéb vonatkozó rendelkezéseinek. A modemre vonatkozó megjegyzések TBR 21 A készülék rendelkezik a nyilvános kapcsolt távbeszélő-hálózattal létesítendő egyvégződéses csatlakozásokhoz szükséges jóváhagyással [98/482/EK "TBR 21 tanácsi határozat]. Az egyes nyilvános kapcsolt távbeszélő-hálózatok közötti különbségek miatt azonban a jóváhagyás önmagában nem jelent feltétel nélküli garanciát arra, hogy a működés minden nyilvános kapcsolt távbeszélő-hálózat végpontján sikeres lesz. Probléma esetén először a berendezés szállítójával lépjen kapcsolatba. Nyilatkozat a lézerekre vonatkozó biztonsági előírásoknak való megfelelésről A számítógéppel együtt szállított CD- vagy DVD-meghajtó lézersugárral üzemel. A CD- vagy DVD-meghajtó osztályba sorolási címkéje (lásd alább) a meghajtón található. APPAREIL A LASER DE CLASSE 1 PRODUIT LASERATTENTION: RADIATION DU FAISCEAU LASER INVISIBLE EN CAS D OUVERTURE. EVITTER TOUTE EXPOSITION AUX RAYONS. CLASS 1 LASER PRODUCT CAUTION: INVISIBLE LASER RADIATION WHEN OPEN. AVOID EXPOSURE TO BEAM. A digitális hangkimenetre vonatkozó nyilatkozat Az optikai csatlakozó legfeljebb 1. osztályú lézereszközt vagy fénykibocsátó diódát (LED) tartalmaz.

23 13 Rádiókészülék hatósági engedélyezési megjegyzés Megjegyzés: Az alábbi hatósági megjegyzés csak a vezeték nélküli LAN és/vagy Bluetooth csatolóval felszerelt modellekre vonatkozik. Az országok érvényességi köre A készüléket az adott országban érvényes előírások és szabályok szigorú betartásával szabad csak használni. További információkért lépjen kapcsolatba a használat országában található helyi irodával. Az érintett országok aktuális listáját lásd: Kanada alacsony teljesítményű, engedélyre nem köteles rádiófrekvenciás távközlési eszközök (RSS-210) a b Általános információk A működtetésnek két feltétele van: 1. A készülék nem okozhat zavart, és 2. A készüléknek minden zavart tűrnie kell, beleértve a nem kívánatos működést okozó zavarokat is. Működés az 2,4 GHz-es sávban Az engedélyezett szolgáltatásokkal fellépő rádiófrekvenciás interferencia megelőzése érdekében a készüléket beltéri használatra tervezték, és a kültéri használatot engedélyeztetni kell.

24 14 Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Hsin Tai Wu Rd., Hsichih Taipei Hsien 221, Taiwan Declaration of Conformity We, Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Hsin Tai Wu Rd., Hsichih, Taipei Hsien 221, Taiwan Contact Person: Mr. Easy Lai, And, Acer Europe SA Via Cantonale, Centro Galleria Manno Switzerland Hereby declare that: Product: Personal Computer Trade Name: Acer Model Number: AcerSystem SKU Number:XXX-xxx ( x = 0~9, a ~ z, A ~ Z or Blank) Is compliant with the essential requirements and other relevant provisions of the following EC directives, and that all the necessary steps have been taken and are in force to assure that production units of the same product will continue comply with the requirements. EMC Directive 2004/108/EC as attested by conformity with the following harmonized standards: -. EN55022, AS/NZS CISPR22, Class B -. EN EN55013 (Applicable to product built with TV tuner module) -. EN55020 (Applicable to product built with TV tuner module) -. EN Class D -. EN Low Voltage Directive 2006/95/EC as attested by conformity with the following harmonized standard: -. EN EN60065 (Applicable to product built with TV tuner module) Council Decision 98/482/EC (CTR21): -. (Applicable to product with pan- European single terminal connection to the Public Switched Telephone Network (PSTN).) RoHS Directive 2002/95/EC on the Restriction of the Use of certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment -. The maximum concentration values of the restricted substances by weight in homogenous material are: Lead 0.1% Polybrominated Biphenyls (PBB s) 0.1% Mercury 0.1% Polybrominated Diphenyl Ethers (PBDE s) 0.1% Hexavalent Chromium 0.1% Cadmium 0.01%

25 15 Directive 2009/125/EC with regard to establishing a framework for the setting of ecodesign requirements for energy-related product. The standards listed below are applied to the product if built with WLAN module or wireless keyboard and mouse. R&TTE Directive 1999/5/EC as attested by conformity with the following harmonized standard: Article 3.1(a) Health and Safety -. EN EN62311 Article 3.1(b) EMC -. EN EN (Applicable to non-bluetooth wireless keyboard mouse set). -. EN Article 3.2 Spectrum Usages -. EN (Applicable to non-bluetooth wireless keyboard mouse set). -. EN EN (Applicable to 5GHz high performance RLAN). Year to begin affixing CE marking Easy Lai, Manager Regulation Center, Acer Inc.

26 16 Acer America Corporation 333 West San Carlos St., San Jose CA 95110, U. S. A. Tel : Fax : Federal Communications Commission Declaration of Conformity This device complies with Part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions: (1) this device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation. The following local Manufacturer /Importer is responsible for this declaration: Product: Trade Name: Model Number: SKU Number: Name of Responsible Party: Address of Responsible Party: Contact Person: Personal Computer Acer AcerSystem XXX-xxx, ("x" = 0~9, a ~ z, A ~ Z or Blank) Acer America Corporation 333 West San Carlos St. San Jose, CA U. S. A. Acer Representative Phone No.: Fax No.:

27 17 Megjegyzés: A fent megadott specifikációk csak tájékoztató jellegűek. A számítógép pontos konfigurációja a megvásárolt modell függvénye. V10A2

Acer LCD monitor. Felhasználói útmutató

Acer LCD monitor. Felhasználói útmutató Acer LCD monitor Felhasználói útmutató Copyright 2009. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. Felhasználói útmutató az Acer LCD monitorhoz Eredeti kiadás 06/2009 A kiadó fenntartja a jelen kiadványban

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN. 1 2 KICSOMAGOLÁS. 5 A 6 A KÉPERNYŐ POZÍCIÓJÁNAK BEÁLLÍTÁSA. 8 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁS. 9 DDC.

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN. 1 2 KICSOMAGOLÁS. 5 A 6 A KÉPERNYŐ POZÍCIÓJÁNAK BEÁLLÍTÁSA. 8 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁS. 9 DDC. TARTALOMJEGYZÉK FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN... 1 Az Ön biztonsága és kényelme érdekében... 2 KICSOMAGOLÁS... 5 A talp felszerelése/leszerelése... 6 A KÉPERNYŐ POZÍCIÓJÁNAK BEÁLLÍTÁSA...

Részletesebben

Aspire 6920 sorozat. Felhasználói útmutató

Aspire 6920 sorozat. Felhasználói útmutató Aspire 6920 sorozat Felhasználói útmutató Copyright 2008. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. Aspire 6920 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 02/2008 A kiadó fenntartja a jelen kiadványban

Részletesebben

TravelMate 7510/7110 sorozat. Felhasználói Útmutató

TravelMate 7510/7110 sorozat. Felhasználói Útmutató TravelMate 7510/7110 sorozat Felhasználói Útmutató Copyright 2007. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. TravelMate 7510/7110 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 02/2007 A kiadó fenntartja

Részletesebben

Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat. Felhasználói útmutató

Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat. Felhasználói útmutató Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat Felhasználói útmutató Copyright 2007. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 08/2007 A kiadó fenntartja

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE 5735 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2356716

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE 5735 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2356716 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez 990-1851D 03/2007 Bevezetés The APC szünetmentes

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 420/620 VA 110/120/230 Vac Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez 990-1853D 12/2005 Bevezetés The APC szünetmentes tápegységet (UPS) úgy alakították ki,

Részletesebben

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675 www.philips.com/dictation Felhasználói kézikönyv Az Ön Voice Tracere 73. Termékcsomag 73. A vezérlőegységek és csatlakozók áttekintése 74.3 LCD kijelő simbólumok

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY ERICSSON T250I http://hu.yourpdfguides.com/dref/819683

Az Ön kézikönyve SONY ERICSSON T250I http://hu.yourpdfguides.com/dref/819683 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Samsung Portable SSD T3

Samsung Portable SSD T3 Rev. 1.0 MU-PT250B / MU-PT500B / MU-PT1T0B / MU-PT2T0B JOGI NYILATKOZATOK FELELŐSSÉGKIZÁRÓ NYILATKOZAT A SAMSUNG ELECTRONICS FENNTARTJA A JOGOT ARRA, HOGY ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL MEGVÁLTOZTATHASSA A TERMÉKEKET,

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN Az alábbi jelenségek normálisak LCD-monitor tekintetében és nem utalnak problémára.

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN Az alábbi jelenségek normálisak LCD-monitor tekintetében és nem utalnak problémára. TARTALOMJEGYZÉK Fontos tudnivalók az LCD-monitorokkal kapcsolatban... 1 Az Ön biztonsága és kényelme érdekében... 2 Kicsomagolás... 5 A talp felszerelése/leszerelése... 6 A képernyő pozíciójának beállítása...

Részletesebben

Acer v200 sorozat Travel Companion. Felhasználói kézikönyv

Acer v200 sorozat Travel Companion. Felhasználói kézikönyv Acer v200 sorozat Travel Companion Felhasználói kézikönyv Copyright 2007. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva! Acer v200 sorozat felhasználói útmutatója Eredeti kiadás: 2007. január Az Acer és az

Részletesebben

SM-G935F. Felhasználói kézikönyv

SM-G935F. Felhasználói kézikönyv SM-G935F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 04/2016. Rev.1.2 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Akkumulátor 15 SIM-kártya (nano-sim-kártya)

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

A számítógép bemutatása

A számítógép bemutatása A számítógép bemutatása Dokumentum cikkszáma: 419589-211 2007. január Ez az útmutató a számítógép hardveres funkcióit ismerteti. Tartalomjegyzék 1 ek A fő kezelőfelület részegységei....................

Részletesebben

Rövid útmutató. sorozat

Rövid útmutató. sorozat Rövid útmutató sorozat sorozat Copyright 2009 Minden jog fenntartva. Aspire one sorozat Rövid útmutató Eredeti kiadás: 04/2009 Aspire one sorozatú hordozható számítógép Modellszám: Sorozatszám: Vásárlás

Részletesebben

VN289 sorozat LCD-monitor. Útmutató

VN289 sorozat LCD-monitor. Útmutató VN289 sorozat LCD-monitor Útmutató Tartalomjegyzék Megjegyzések... iii Biztonsági információ... iv Gondozás és tisztítás... v 1.1 Üdvözöljük!... 1-1 1.2 A csomag tartalma... 1-1 1.3 A monitortalp összeszerelése...

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához. HP 260 G2 DM üzleti számítógép

Útmutató a hardver használatához. HP 260 G2 DM üzleti számítógép Útmutató a hardver használatához HP 260 G2 DM üzleti számítógép Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Az itt szereplő információk előzetes értesítés nélkül változhatnak. A HP termékeivel és szolgáltatásaival

Részletesebben

BT HS 112 1 021 204 122

BT HS 112 1 021 204 122 Communication BT HS 112 1 021 204 122 www.blaupunkt.com Tartalom BT HS 112 Bluetooth headset...2 Biztonsági tudnivalók és általános információk...3 Ártalmatlanítási tájékoztatók...3 A csomag tartalma...3

Részletesebben

ASUS GX800 lézeres játékegér

ASUS GX800 lézeres játékegér ASUS GX800 lézeres játékegér 1 6 Felhasználói kézikönyv HUG5761 Elsö kiadás (V1) Május 2010 Copyright 2010 ASUSTeK Computer Inc. All Rights Reserved. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS ) előzetes írásos engedélye

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE V5-132 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5447438

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE V5-132 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5447438 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat Felhasználói útmutató Személyi számítógép VPCC sorozat n 2 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 További információk a VAIO számítógépről... 5 Ergonómiai szempontok... 8 Az első lépések... 10 A kezelőszervek

Részletesebben

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató HP 23tm érintőképernyős monitor Felhasználói útmutató 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

RUBY Digitális kézi nagyító

RUBY Digitális kézi nagyító RUBY Digitális kézi nagyító Felhasználói kézikönyv Freedom Scientific, LLC July 2009 Part Number # 440446-001 Rev. B KIADJA: Freedom Scientific 11800 31 st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805

Részletesebben

SM-G930F. Felhasználói kézikönyv

SM-G930F. Felhasználói kézikönyv SM-G930F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 02/2016. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Akkumulátor 15 SIM-kártya (nano-sim-kártya)

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2015, 2016 HP Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A DTS szabadalmakkal

Részletesebben

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Dokumentum cikkszáma: 326325-212 2003. június A jelen útmutató alapvető tudnivalókat tartalmaz a számítógép

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK GONDOSAN OLVASSA EL, MIELŐTT TOVÁBBLÉP! A hálózati adapterről

ÓVINTÉZKEDÉSEK GONDOSAN OLVASSA EL, MIELŐTT TOVÁBBLÉP! A hálózati adapterről ÓVINTÉZKEDÉSEK GONDOSAN OLVASSA EL, MIELŐTT TOVÁBBLÉP! A hálózati adapterről VIGYÁZAT Ez a hálózati adapter csak Yamaha/Steinberg eszközökkel használható. Ne használja semmilyen más célra. Csak beltéri

Részletesebben

emachines D720/D520 sorozat Rövid útmutató

emachines D720/D520 sorozat Rövid útmutató emachines D720/D520 sorozat Rövid útmutató Copyright 2008. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. emachines D720/D520 sorozat Rövid útmutató Eredeti kiadás 08/2008 A vállalat sem nyíltan, sem burkoltan

Részletesebben

Compaq Mini felhasználói kézikönyv

Compaq Mini felhasználói kézikönyv Compaq Mini felhasználói kézikönyv Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos kereskedelmi védjegye, amelyet a Hewlett- Packard Company licencmegállapodás

Részletesebben

A számítógép bemutatása

A számítógép bemutatása A számítógép bemutatása Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

emachines E620 sorozat Rövid útmutató

emachines E620 sorozat Rövid útmutató emachines E620 sorozat Rövid útmutató Copyright 2008. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. emachines E620 sorozat Rövid útmutató Eredeti kiadás 08/2008 A vállalat sem nyíltan, sem burkoltan nem nyilatkozik

Részletesebben

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató

10003580, 10003579. Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor. Használati útmutató 10003580, 10003579 Klarstein multifunkciós robotporszívó Cleantouch/Cleanrazor Használati útmutató Tisztelt Vásárlónk, először is szeretnénk gratulálni Önnek a termék megvásárlásához. Kérjük, olvassa el

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.)

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő. (A képen a DX-28.88K modell látható.) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-16.46K/DX-20.62K/DX-28.88K/DX-29.80DK Borhűtő (A képen a DX-28.88K modell látható.) FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 1 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI

Részletesebben

Acer LCD monitor. Felhasználói útmutató

Acer LCD monitor. Felhasználói útmutató Acer LCD monitor Felhasználói útmutató Copyright 2008. Acer Incorporated. All Rights Reserved. Acer LCD Monitor User's Guide Original Issue: 1/2008 Changes may be made periodically to the information in

Részletesebben

Verzió: 1.0 2014. július. Xerox Versant 2100 Press Biztonsági útmutató

Verzió: 1.0 2014. július. Xerox Versant 2100 Press Biztonsági útmutató Verzió: 1.0 2014. július 2014 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A Xerox, a Xerox and Design és a Versant a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia 215

Felhasználói kézikönyv Nokia 215 Felhasználói kézikönyv Nokia 215 1.0. kiadás HU Felhasználói kézikönyv Nokia 215 Tartalom Biztonságunk érdekében 3 Kezdő lépések 4 Gombok és részek 4 A SIM-kártya, az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése

Részletesebben

Meghajtók. Felhasználói útmutató

Meghajtók. Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó kizárólagos

Részletesebben

Az első lépések útmutató

Az első lépések útmutató Az első lépések útmutató A folytatás előtt olvassa el az alábbiakat ÖN ÚGY KAPJA KÉZHEZ A KÉSZÜLÉKET, HOGY AZ AKKUMULÁTOR NINCS FELTÖLTVE. NE VEGYE KI AZ AKKUMULÁTORT A KÉSZÜLÉK TÖLTÉSE KÖZBEN. HA FELNYITJA

Részletesebben

Első lépések Compaq Notebook sorozat

Első lépések Compaq Notebook sorozat b Első lépések Compaq Notebook sorozat Dokumentum cikkszáma: 271247-211 2002. június Ez az útmutató ismerteti a hardver és szoftver üzembehelyezésével, a számítógép használatával és a problémák elhárításával

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Használati utasítás. Bluetooth hangszóró

Használati utasítás. Bluetooth hangszóró Használati utasítás Bluetooth hangszóró 1 FONTOS MEGJEGYZÉSEK A legnagyobb élvezet eléréséhez és a hangszóró használata érdekében olvassa el figyelmesen az alábbi használati utasítást. Ha a terméket az

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban. Az itt szereplő

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos védjegye, amelyet a Hewlett-Packard Company licencmegállapodás keretében használ. Az Intel,

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

JBY 90. H Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 90. H Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. JBY 90 H H Bébitelefon Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Magyar Tartalom 1 A készülék megismerése...3 2 Jelmagyarázat...3 3

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq üzleti célú számítógép dc7600 kis helyigény asztali számítógép

Útmutató a hardver használatához HP Compaq üzleti célú számítógép dc7600 kis helyigény asztali számítógép Útmutató a hardver használatához HP Compaq üzleti célú számítógép dc7600 kis helyigény asztali számítógép A kiadvány cikkszáma: 383421-211 2005. május Ez az útmutató részletesen ismerteti a HP Compaq dc7600

Részletesebben

TRENDnetVIEW Pro szoftvert. ŸGyors telepítési útmutató (1)

TRENDnetVIEW Pro szoftvert. ŸGyors telepítési útmutató (1) TRENDnetVIEW Pro szoftvert ŸGyors telepítési útmutató (1) TRENDnetVIEW Pro/05.29.2014 Tartalomjegyzék TRENDnetVIEW Pro Management Software követelmények... 13 TRENDnetVIEW Pro Telepítése... 14 Videokamerák

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. A termékkel

Részletesebben

Kamera. Hálózati rejtett kamera. Gyorsindítási útmutató UD.6L0201B2161A01

Kamera. Hálózati rejtett kamera. Gyorsindítási útmutató UD.6L0201B2161A01 Kamera Hálózati rejtett kamera Gyorsindítási útmutató UD.6L0201B2161A01 0 Gyorsindítási útmutató COPYRIGHT 2015 Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Ltd. MINDEN JOG FENNTARTVA. A jelen kézikönyvben

Részletesebben

ipod nano Felhasználói útmutató

ipod nano Felhasználói útmutató ipod nano Felhasználói útmutató Tartalom 4 Fejezet 1: Az első pillantás az ipod nanóra 4 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 5 Főképernyő 6 Állapotikonok 7 Fejezet 2: Első lépések 7 Az ipod nano beállítása

Részletesebben

BT Drive Free 411 1 021 104 411

BT Drive Free 411 1 021 104 411 Communication BT Drive Free 411 1 021 104 411 www.blaupunkt.com Tartalom BT Drive Free 411...3 Bluetooth technológia...3 Biztonsági tudnivalók és általános információk...4 Ártalmatlanítási tájékoztatók...5

Részletesebben

Termék leírás. On-Board-Diagnosztikai (OBD) modul

Termék leírás. On-Board-Diagnosztikai (OBD) modul Termék leírás On-Board-Diagnosztikai (OBD) modul Tartalom 1. Felhasznált szimbólumok 1.1 Dokumentáció 1.2 KTS 340 2. Felhasználói utasítások 2.1 Fontos megjegyzések 2.2 Biztonsági utasítások 2.3 Megsemmisítés

Részletesebben

MC-36 távkioldó. Használati utasítás

MC-36 távkioldó. Használati utasítás 1 2 MC-36 távkioldó Használati utasítás Tartalomjegyzék Az Ön biztonsága érdekében 4 Felhívások 5 Bevezetés 6 Az MC-36 részei 6 Készüléktest 6 Vezérlőpanel 7 Elemek behelyezése 7 Elemcsere 7 Amikor az

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ T-DEX

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ T-DEX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ T-DEX Tartalomjegyzék A csomag tartalma 2 Funkciók 3 Beállítás 4 Vezeték nélküli beállítás 4 A nyakpánt felszerelése 4 Működés 5 Visszajelzők 5 Töltés 5 A hangerő beállítása 5 Bejövő

Részletesebben

használati utasítás TV-Dex

használati utasítás TV-Dex használati utasítás TV-Dex 2 tartalom a csomag tartalma... 4 Az eszköz leírása...5 TV-Controller...7 TV-Base...8 LED.... 9 kezdetek....10 Az egységek csatlakoztatása:... 10 Amikor egynél több tv-base egységet

Részletesebben

Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat

Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat Útmutató a hardver használatához HP Compaq Notebook sorozat Dokumentum cikkszáma: 333644-211 2003. augusztus Ez az útmutató a hordozható számítógép hardverjellemzőit és azok használatát, valamint a külső

Részletesebben

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Tartalom 1 HP Deskjet F2100 All-in-One series súgó...5 2 HP All-in-One áttekintés A HP All-in-One készülék bemutatása...7

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1

Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1 Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1 Használati útmutató Tartalom Fontos biztonsági intézkedések... 2 MX W1 digitális vezeték nélküli fülhallgató rendszer... 4 A csomag tartalma... 4 A termék bemutatása...

Részletesebben

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14

New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 New Boracay ZE_IB&IM_DB68-05691A-00_HU.indd 1 2015/12/4 13:38:14 Az ön új klímaberendezésének tulajdonságai 2-step cooling (2 lépéses hűtés) A 2 lépéses hűtés funkció gyorsan lehűti a helyiséget a kívánt

Részletesebben

Z2400 Series használati útmutató

Z2400 Series használati útmutató Z2400 Series használati útmutató 2007. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...7 Bevezetés...8 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...8 A nyomtató részei...10 A biztonsági figyelmeztetések

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation-nek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje

ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje , 9325, 9330 ThinkCentre Hardverelemek beszerelése és cseréje Megjegyzés Ezen információk és a tárgyalt termék használatának megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a termékre vonatkozó Biztonsági és

Részletesebben

A számítógép bemutatása Felhasználói útmutató

A számítógép bemutatása Felhasználói útmutató A számítógép bemutatása Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik!

A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik! 2 MAGYAR EM7041 2,5 SATA merevlemezház Figyelmeztetések és felhívások A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik!

Részletesebben

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv SOLARTHERMIE - SOLAR THERMAL - SOLAR TÉRMICA- SOLAIRE THERMIQUE - SOLARE TERMICO Beszerelési és beüzemelési kézikönyv Digitális szolár vezérlés 2 bemenet, 1 kimenet 719450 HU 719.450 Z01 06.33 Subject

Részletesebben

GT-S3650. Használati útmutató

GT-S3650. Használati útmutató GT-S3650 Használati útmutató A kézikönyv használata A felhasználói kézikönyv végig kalauzolja Önt mobiltelefonja funkcióin és szolgáltatásain. A készülék gyors használatbavételéhez lásd: Ismerkedés a telefonnal,

Részletesebben

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV H.264 hagyományos hálózati digitális videorögzítőkhöz FIGYELMEZTETÉSEK Olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet és rendeltetésének megfelelően, biztonságosan használja

Részletesebben

V1.0 2010. március. Xerox WorkCentre 3550 Használati útmutató

V1.0 2010. március. Xerox WorkCentre 3550 Használati útmutató V1.0 2010. március Xerox WorkCentre 3550 2010 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A közzé nem tett jogok az Egyesült Államok törvényei szerint fenntartva. A jelen kiadvány tartalma a Xerox Corporation

Részletesebben

Speciális HP dokkolóegység Kézikönyv

Speciális HP dokkolóegység Kézikönyv Speciális HP dokkolóegység Kézikönyv Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft név a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt szereplő információ előzetes

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LG E2380VX http://hu.yourpdfguides.com/dref/3975671

Az Ön kézikönyve LG E2380VX http://hu.yourpdfguides.com/dref/3975671 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és licencszerződések 2005 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia 230 Dual SIM

Felhasználói kézikönyv Nokia 230 Dual SIM Felhasználói kézikönyv Nokia 230 Dual SIM 1.1. kiadás HU Biztonságunk érdekében Olvassuk el az alábbi egyszerű útmutatót. Az itt leírtak be nem tartása veszélyekkel járhat, illetve sértheti a helyi törvényeket

Részletesebben

JBY 76. H Digitális gőzsterilizáló Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 76. H Digitális gőzsterilizáló Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. H JBY 76 H Digitális gőzsterilizáló Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Magyar Tartalom 1 A készülék ismertetése...2 2 Jelmagyarázat...2

Részletesebben

AcerSystem. Felhasználói útmutató AS004

AcerSystem. Felhasználói útmutató AS004 AcerSystem Felhasználói útmutató AS004 Copyright 2012 Minden jog fenntartva AcerSystem sorozat Felhasználói útmutató Látogasson el a http://registration.acer.com oldalra, és fedezze fel milyen elnyöket

Részletesebben

AC1600 intelligens WiFi router

AC1600 intelligens WiFi router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 A HP All-in-One üzembe helyezésének befejezése Vezeték nélküli kapcsolat a WPS technológiát

Részletesebben

A kezelési útmutató használata. Célcsoportunk. Személyes adatok

A kezelési útmutató használata. Célcsoportunk. Személyes adatok A kezelési útmutató használata A kezelési útmutatót a Netbook közelében mindig tartsa kéznél. A kezelési útmutatót és a csomagolást gondosan őrizze meg, hogy a Netbook esetleges új felhasználójának továbbadhassa.

Részletesebben

emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató

emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató Copyright 2008. Minden jog fenntartva. emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 05/2008 A kiadó fenntartja a jelen kiadványban foglalt információk

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

HP Deskjet 3050 All-in-One series

HP Deskjet 3050 All-in-One series HP Deskjet 3050 All-in-One series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A kezelőpanel jellemzői...6 Állapotjelző fények...7 Vezeték nélküli kapcsolat

Részletesebben

FS-1116MFP Faxkészülék használati útmutatója

FS-1116MFP Faxkészülék használati útmutatója FS-1116MFP Faxkészülék használati útmutatója A készülék használata elõtt kérjük, olvassa el ezt a Használati útmutatót. A könnyû elérhetõség érdekében tartsa kéznél ezt az útmutatót. Tartalomjegyzék Általános

Részletesebben

HP Mini felhasználói kézikönyv

HP Mini felhasználói kézikönyv HP Mini felhasználói kézikönyv Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation-nek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv 9217082 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük ki a microsd-kártyát

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GPS navigációs készülék NAVON N250 Tartalom: Biztonsági információ 3 Telepítés 7 Nézetek 13 GPS (Globális helymeghatározó rendszer) 15 2 BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ Biztonsági utasítások

Részletesebben

EM1089 - Webkamera mikrofonnal

EM1089 - Webkamera mikrofonnal EM1089 - Webkamera mikrofonnal 2 MAGYAR EM1089 - Webkamera mikrofonnal Figyelmeztetések és felhívások A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent

Részletesebben

Symbol PPT 8800 sorozat Felhasználói kézikönyv

Symbol PPT 8800 sorozat Felhasználói kézikönyv Symbol PPT 8800 sorozat Felhasználói kézikönyv (Windows Mobile 2003 for Pocket PCs operációs rendszerrel) 11-880012-12 Verzió: 1.2 2006. február Copyright 2004-2006. BCS Hungary Kft. 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Nokia Purity Pro sztereó Bluetooth-fülhallgató a Monstertől - Felhasználói kézikönyv

Nokia Purity Pro sztereó Bluetooth-fülhallgató a Monstertől - Felhasználói kézikönyv Nokia Purity Pro sztereó Bluetooth-fülhallgató a Monstertől - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Biztonság Olvassuk el az alábbi egyszerű útmutatót. Az itt leírtak be nem tartása veszélyekkel járhat,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Kezdeti lépések Nyomtatás Hibaelhárítás Fogyóeszközök pótlása és cseréje A kézikönyvből hiányzó információkat a mellékelt CD-ROM HTML/PDF formátumú fájljaiban találhatja meg. A készülék

Részletesebben

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com

Az üzembe helyezéstől. a nyomtatásig. Z45 Color Jetprinter. Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig. 2002. január. www.lexmark.com Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig Z45 Color Jetprinter Az üzembe helyezéstől a nyomtatásig 2002. január www.lexmark.com Biztonsági információk A készülékhez csak a mellékelt tápegységet használja vagy

Részletesebben

LASERJET PRO MFP. Felhasználói kézikönyv M125-126 M125-126 M127-128 M127-128

LASERJET PRO MFP. Felhasználói kézikönyv M125-126 M125-126 M127-128 M127-128 LASERJET PRO MFP Felhasználói kézikönyv M125-126 M125-126 M127-128 M127-128 HP LaserJet Pro MFP M125, M126, M127, M128 Felhasználói kézikönyv Szerzői jog és licenc 2014 Copyright Hewlett-Packard Development

Részletesebben

External Hard Drive USB 2.0 Felhasználói útmutató

External Hard Drive USB 2.0 Felhasználói útmutató External Hard Drive USB 2.0 Felhasználói útmutató Magyar USB 2.0-ás külső merevlemez Felhasználói útmutató Magyar Tartalom Bevezetés 3 Kezelőszervek, csatlakozók és jelzőfények 3 Előlapon 3 Hátlapon 4

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató. Üveg tolótetős fagyasztó láda

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató. Üveg tolótetős fagyasztó láda . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IGLOO-PLUS89 Fagyasztó láda használati útmutató Üveg tolótetős fagyasztó láda Mielőtt a készüléket üzembe helyezné, figyelmesen olvassa el jelen használati útmutatót. Olvassa el,

Részletesebben