AcerSystem. Felhasználói útmutató AS004

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AcerSystem. Felhasználói útmutató AS004"

Átírás

1 AcerSystem Felhasználói útmutató AS004

2 Copyright 2012 Minden jog fenntartva AcerSystem sorozat Felhasználói útmutató Látogasson el a oldalra, és fedezze fel milyen elnyöket kínálunk vásárlóinknak.

3 Biztonsági és a kényelmes használattal kapcsolatos információk Biztonsági tudnivalók Kérjük, gondosan tanulmányozza át az alábbi útmutatást. Későbbi tájékozódás céljából őrizze meg ezt a dokumentumot. A terméken feltüntetett figyelmeztetéseket és tudnivalókat mindig vegye figyelembe. A készülék kikapcsolása tisztítás előtt Tisztítás előtt húzza ki a hálózati csatlakozót a dugaszolóaljzatból. Ne használjon folyékony vagy hajtógázos tisztítószert. A tisztításhoz használjon vízzel nedvesített kendőt. Figyelmeztetések Ne használja a készüléket víz közelében. Ne helyezze a készüléket labilis kocsira, állványra vagy asztalra. A készülék leeshet és súlyosan megsérülhet. A rések és nyílások a készülék megbízható működéséhez szükséges szellőzést szolgálják, illetve védik a gépet a túlmelegedéstől. A nyílásokat nem szabad elzárni vagy letakarni. A nyílásokat soha nem szabad a készüléket ágyra, heverőre, takaróra vagy hasonló felületre helyezve elzárni. A készüléket soha nem szabad fűtőtest fölé vagy mellé helyezni, valamint beépíteni, hacsak nincs biztosítva a megfelelő szellőzése. Soha ne dugjon a burkolat résein keresztül tárgyakat a készülékbe, mert veszélyes feszültséget hordozó ponthoz érhet hozzá, vagy rövidzárlatot okozhat, ami tűzhöz vagy áramütéshez vezethet. Soha ne öntsön folyadékot a készülékre vagy a készülékbe. A belső összetevők sérülésének és az akkumulátor szivárgásának elkerülése érdekében ne helyezze a készüléket rezgő felületre. Az elektromos energia használata A készüléket csak a címkén feltüntetett feszültséggel szabad üzemeltetni. Ha nem biztos abban, hogy milyen feszültség áll rendelkezésére, lépjen kapcsolatba a kereskedővel vagy a helyi áramszolgáltatóval. Ne tegyen semmit a hálózati kábelre. Ne tegye a készüléket olyan helyre, ahol ráléphetnek a hálózati kábelre. Ha hosszabbító kábelt használ a készülékkel, akkor ellenőrizze, hogy a hosszabbítóba csatlakoztatott berendezések összesített áramfelvétele nem haladja-e meg a hosszabbító kábel névleges teljesítményét. Azt is ellenőrizze, hogy a fali dugaszolóaljzathoz csatlakoztatott berendezések összesített áramfelvétele nem haladja-e meg a biztosíték névleges teljesítményét. iii

4 iv Az elektromos dugaljat, elosztót vagy csatlakozót ne terhelje túl túlságosan sok készülék csatlakoztatásával. Az összesített áramfelvétel ne haladja meg a mellékáramkör névleges teljesítményének 80 százalékát. Ha elosztót használ, akkor a terhelés ne haladja meg az elosztó névleges terhelhetőségének 80 százalékát. A készülék hálózati adaptere háromerű, földelt dugóval van ellátva. A dugó csak földelt elektromos aljzatba illeszkedik. A hálózati adapter csatlakoztatása előtt győződjön meg arról, hogy az elektromos dugalj megfelelően földelve van. Földeletlen dugaljba ne csatlakoztassa a dugót. Ha tanácsra van szüksége, forduljon villanyszerelőhöz. Figyelem! A földelő érintkező a biztonságot szolgálja. Megfelelő földelés nélküli elektromos dugalj használata áramütéshez és/ vagy sérüléshez vezethet. Megjegyzés: A földelő érintkező a közeli egyéb elektromos eszközök által generált, a készülék teljesítményét esetlegesen rontó zaj ellen is jó védelmet biztosít. Csak a készülékhez való, megfelelő típusú hálózati csatlakozókábelt használjon (a tartozékok dobozában található). A kábel bontható csatlakozású legyen: UL listán szereplő/csa bizonyítvánnyal rendelkező, VDE vagy hasonló jóváhagyással. A maximális kábelhossz 4,5 méter. A készülék szervizelése Ne kísérletezzen a termék javításával, mert a felnyitással vagy a burkolat eltávolításával veszélyes feszültségnek vagy más veszélyeknek teheti ki magát. Bízzon minden javítást a szerviz szakképzett munkatársaira. A következő esetekben húzza ki a készülék hálózati csatlakozóját, és forduljon a szerviz szakképzett munkatársaihoz: Ha a hálózati kábel vagy a csatlakozó sérült vagy meghorzsolódott. Ha folyadékot öntöttek a készülékbe. Ha a készüléket esőnek vagy víznek tették ki. Ha a készüléket leejtették vagy a burkolata megsérült. Ha a készülék működésében olyan jelentős változás állt be, ami javítás szükségességére utal. Ha a készülék a kezelési utasítás betartása mellett nem működik megfelelően.

5 v Megjegyzés: Csak azokat a beállításokat módosítsa, amelyeket a kezelési utasítás említ, mivel az egyéb beállítások módosítása károsodáshoz vezethet, és szakképzett technikus számára is hosszan tartó munkát jelenthet a normál működési körülmények visszaállítása. VIGYÁZAT: Ha helytelenül teszi be az elemet, akkor robbanásveszély áll fenn. Csak a gyártó által ajánlott vagy azzal egyenérték típusúra cserélje ki. A lemerült elemeket a gyártó útmutatásainak megfelelen helyezze el. Hulladékkezelési útmutatás Ha többé már nincs szüksége a készülékre, ne dobja a szemétbe. A környezetszennyezés csökkentése és a globális környezet leheto legnagyobb mértékű védelme érdekében kérjük, gondoskodjon a készülék újrafelhasználásáról. Az elektromos és elektronikus hulladékok (Waste from Electrical and Electronics Equipment, WEEE) kezelésével kapcsolatos szabályokról a Higanytartalom LCD/CRT monitort vagy megjelenítőt tartalmazó kivetítők vagy egyéb elektronikus termékek esetében: Az ebben a termékben található fényforrás/fényforrások higanyt tartalmaznak, és a helyi, állami vagy szövetségi jogszabályok előírásai szerint újra kell hasznosítani őket. További információkat az Electronic Industries Alliance című webhelyén talál. Ha a fényforrások újrahasznosításával kapcsolatban további tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a webhelyre.

6 vi ENERGY STAR Az Acer ENERGY STAR minősítéssel ellátott termékeivel a szolgáltatások és a teljesítmény terén tett lemondások nélkül nyílik lehetőség az energiamegtakarításra, ezáltal a takarékoskodásra és a környezet védelmére. Az Acer büszke arra, hogy termékei ENERGY STAR minősítéssel vannak ellátva. Mi az ENERGY STAR? Az ENERGY STAR minősítéssel ellátott termékek kevesebb energiát fogyasztanak, és az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (U.S. Environmental Protection Agency) által meghatározott szigorú energiahatékonysági irányelveknek megfelelve elősegítik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérséklését. Az Acer elkötelezte magát amellett, hogy világszerte olyan termékeket kínáljon a vásárlóknak, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak, így elősegítik a takarékosságot és a környezet védelmét. Minél több energiát tudunk megtakarítani a magasabb energiahatékonyság révén, annál kevesebb üvegházhatást okozó gázt kell kibocsátanunk, ami által csökkenthető az éghajlatváltozások valószínűsége. További információ: Az Acer ENERGY STAR minősítéssel ellátott termékei: Kevesebb hőt állítanak elő, így kevesebb hűtést igényelnek és melegebb környezetben is üzemeltethetők. A kijelzőt úgy konfigurálták, hogy kevesebb mint 10 perc tétlenséget követően alvó üzemmódba kapcsoljon. A számítógépet úgy konfigurálták, hogy kevesebb mint 30 perc tétlenséget követően alvó üzemmódba kapcsoljon. Lehetővé teszik a számítógép alvó módból történő felébresztését a billentyűzet vagy az egér segítségével. A számítógépek több mint 80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak alvó módban. Az ENERGY STAR és az ENERGY STAR jelzés az Amerikai Egyesült Államokban regisztrált jelzés. A kényelmes használattal kapcsolatos tanácsok és információk A számítógép-használók hosszasabb munka után sokszor szem- és fejfájásra panaszkodnak. A több órán keresztül számítógép előtt dolgozó személyek fizikai sérülés veszélyének is ki vannak téve. A hosszú munkavégzési időszakok, a helytelen testtartás, a hibás munkavégzési szokások, a stressz, a rossz munkakörülmények, a személyes egészségi állapot és egyéb tényezők jelentős mértékben növelik a fizikai sérülés veszélyét. A helytelen számítógép-használat kéztőcsatorna szindróma, íngyulladás, ínburok-gyulladás vagy egyéb mozgásszervi panaszok kialakulásához vezethet. A következő tünetek jelentkezhetnek a kézben, a csuklókban, a karokban, a vállban, a nyakban és a hátban: Zsibbadtság, égő vagy bizsergő érzés.

7 vii Sajgás, fájdalom, nyomásérzékenység. Fájás, duzzanat, lüktetés. Merevség, feszülés. Hidegség, gyengeség. Ha a fenti tüneteket tapasztalja, illetve bármilyen más ismétlődő vagy folyamatosan jelentkező kényelmetlenséget és/vagy fájdalmat érez a számítógép használata miatt, azonnal forduljon orvoshoz, illetve tájékoztassa a vállalatának egészségügyi és biztonsági részlegét. Az alábbi részben a számítógép kényelmesebb használatához talál tanácsokat. A komfortzóna megkeresése A monitor állását módosítva, lábtartó használatával vagy a szék magasságának beállításával a lehető legnagyobb kényelemben helyezkedjen el, és keresse meg saját komfortzónáját. Vegye figyelembe a következő tanácsokat: Ne maradjon túl sokáig ugyanabban a pozícióban. Lehetőleg ne dőljön előre, és ne hajlítsa hátra magát. Rendszeresen álljon fel és járkáljon egy kicsit, felszabadítva a combizmait a nyomás alól. Rövid szüneteket tartva pihentesse a nyakát és a vállait. Ne feszítse meg az izmait, ne rántsa meg a vállát. A külső kijelzőt, a billentyűzetet és az egeret helyesen, kényelmesen elérhető módon helyezze el. Ha többet tekint a monitorra, mint a nyomtatott dokumentumokra, akkor a nyak terhelésének csökkentése érdekében helyezze a monitort az asztal közepére. Ügyeljen a látására! A monitor több órán keresztül tartó nézése, a rossz szemüveg vagy kontaktlencse, a ragyogó fények, a helyiség túl erős megvilágítása, a gyengén fókuszált képernyő, a kisméretű betűk használata és az alacsony kontrasztú kijelzők megterhelik a szemet. Az alábbiakban a szem terhelésének csökkentésére adunk javaslatokat. Szem Gyakran pihentesse a szemét. A monitorról elvéve a tekintetét, és egy távoli pontra nézve rendszeresen tartson szünetet. Pislogjon gyakran, ezzel megelőzi a szemének kiszáradását. Kijelző Tartsa tisztán a kijelzőt. A fejét tartsa a képernyő felső élénél magasabban, így lefelé kell irányítania a tekintetét, amikor a képernyő kézepére néz. A kijelző fényerejét és/vagy kontrasztját kényelmes, a szöveg olvasható és a grafikák tiszta megjelenítését biztosító szintre állítsa be.

8 viii A ragyogást és a tükröződéseket a következőkkel csökkentheti: Az ablak vagy az egyéb fényforrás felé a képernyő szélét fordítsa. Függönnyel, redőnnyel vagy napellenzővel csökkentse a helyiség megvilágítását. Használjon irányított megvilágítást. Módosítsa a kijelző betekintési szögét. Használjon ragyogáscsökkentő szűrőt. Használjon képernyőellenzőt, például egy a kijelző felső szélével párhuzamos kartonlapot. Kerülje a képernyő kényelmetlen betekintési szögű beállítását. Huzamosabb ideig ne nézzen erős fényforrásba, például nyitott ablakon kifelé. A megfelelő munkavégzési szokások kialakítása A következő munkavégzési szokásokat felvéve a számítógép használatát kevésbé megerőltetővé és termelékenyebbé teheti: Rendszeresen és gyakran tartson szünetet. Végezzen nyújtógyakorlatokat. Gyakran szellőztessen. Tornásszon rendszeresen, tartsa karban az egészségét. Figyelem! A földelő érintkező a biztonságot szolgálja. Megfelelő földelés né Javasoljuk, hogy ágyról vagy kanapéról ne használja a számítógépet. Ha nem tudja az ilyen helyzeteket elkerülni, akkor csak rövid ideig dolgozzon, rendszeresen tartson szünetet, illetve végezzen nyújtógyakorlatokat.

9 Biztonsági és a kényelmes használattal kapcsolatos információk Biztonsági tudnivalók Hulladékkezelési útmutatás A kényelmes használattal kapcsolatos tanácsok és információk Ismerkedés a rendszerrel 1 Környezet 3 A számítógép beüzemelése 3 Telepítés előtt szükséges 3 Egy hely kiválasztása 3 A csomag felnyitása 4 A perifériák csatlakoztatása 4 Számítógépének elindítása 4 Számítógépének leállítása 5 Rendszer frissítése 5 A számítógép felnyitása 5 Új komponensek telepítése 5 Gyakran ismétlődő kérdések 6 A számítógép gondozása 8 Fontos tippek 8 Tisztítás és javítás 8 A számítógép és a billentyűzet tisztítása 8 A mutatóeszköz tisztítása 8 A monitor tisztítása 9 Mikor hívjon szerviztechnikust? 9 Műszaki segítség kérése 9 iii iii v vi Tartalomjegyzék Jogszabályi és biztonsági tudnivalók 10 FCC megjegyzés 10 A modemre vonatkozó megjegyzések 11 Nyilatkozat a lézerekre vonatkozó biztonsági előírásoknak való megfelelésről 11 A digitális hangkimenetre vonatkozó nyilatkozat 11 Rádiókészülék hatósági engedélyezési megjegyzés 12 Kanada alacsony teljesítményű, engedélyre nem köteles rádiófrekvenciás távközlési eszközök (RSS-210) 12 Federal Communications Commission 15

10 Megjegyzés: A fent megadott specifikációk csak tájékoztató jellegűek. A számítógép pontos konfigurációja a megvásárolt modell függvénye.

11 1 Ismerkedés a rendszerrel Az Ön számítógépe a következő elemekkel rendelkezik: Ikon Leírás Ikon Leírás Bekapcsoló gomb Floppy meghajtó Mikrofon jack Hangszóró vagy fejhallgató jack Optikai meghajtó Média kártyaolvasó USB port Másolás gomb Média navigációs interfész (csak bizonyos modellek IEEE 1394/FireWire jack Biztonsági mentés gomb Cserélhető merevlemeztartók (csak bizonyos modellek RCA jack (csak bizonyos modellek PS/2 billentyűzet csatlakozás VGA port Nyomtató csatlakozó Mikrofonbemenet aljzat SPDIF S/PDIF port (csak bizonyos modellek PS/2 egér csatlakozás Soros port USB port RJ-45 Ethernet csatlakozó

12 2 Ismerkedés a rendszerrel Ikon Leírás Ikon Leírás Vonal-bemenet jack Vonal-kimeneti / hangszóró kimenet jack HDMI port (csak bizonyos modellek ESATA port (csak bizonyos modellek USB 3.0 Helyreállítás billentyű USB 3.0 portok (csak bizonyos modellek Hálózat / merevlemez meghajtó jelzőfénye Kensington zár nyílása DP Kijelző port (csak bizonyos modellek A kijelző port adapter csak DP1 -en elérhető. Egyenáramú bemeneti aljzat (csak bizonyos modellek DVI DVI port (csak bizonyos modelleken található meg) Megjegyzés: A fent megadott specifikációk csak tájékoztató jellegűek. A számítógép pontos konfigurációja a megvásárolt modell függvénye. Az alábbi táblázat a hátsó panelen lévő hangcsatlakozó funkcióit mutatja be : Szín/Használat Fejhallgató Stereo Kvadrafónikus 5.1 CH Kék Hátsó Hátsó Zöld Fejhallgató Elülső Elülső Elülső Pink Mikrofon bemenet Mikrofon bemenet Mikrofon bemenet Középső/ mélynyomó

13 3 Környezet Hőmérséklet: Üzemeltetés: 5 C és 35 C között Kikapcsolt állapotban: -20 C és 65 C között Páratartalom (kicsapódás nélkül): Üzemeltetés: 20% és 80% között Kikapcsolt állapotban: 20% és 80% között A számítógép beüzemelése Az AcerSystem egy sokoldalú és nagy teljesítményű rendszer, mely támogatja a középszintű teljesítményű CPU-t. A számítógép egy igen korszerű bus architektúrát használ, mely növeli a rendszer hatékonyságát és az eltérő multimédiás és szoftver alkalmazásokban támogatja a rendszer működését. Az Ön rendszere szabványos I/O (bemenet/kimenet) interfészekkel rendelkezik, mint pl. párhuzamos port, PS/2 billentyűzet és egér, USB portok, és sztereó mikrofon, vonalbemenet és kimenet jack csatlakozók (a konfiguráció modellenként változhat). A rendszer ezeken az I/O portokon keresztül képes kezelni az extra perifériákat. Az Ön rendszere egy opcionális nagysebességű fax/adat modemet, vagy egy további LAN (helyi hálózat) kártyát is támogat. Telepítés előtt szükséges Egy hely kiválasztása A számítógép számára az optimális hely kiválasztása: Más elektromos berendezésekhez ne helyezze túl közel a rendszert. A rendszert ne helyezze forgalmas helyre, vagy olyan helyre, ahol rá lehet lépni a tápkábelre, vagy más kábelekre. Ne helyezze a rendszert olyan helyre, mely kifejezetten poros vagy nedves. VIGYÁZAT: Ha álló helyzetben használja a számítógépet, akkor helyezze fel rá a lábakat.

14 4 A számítógép beüzemelése A csomag felnyitása Óvatosan nyissa fel a csomagot, a csomagolóanyagot őrizze meg későbbi használat céljára. Győződjön meg róla, hogy az összes tétel jó állapotban van-e. Ha az alábbi tételek bármelyike hiányzik vagy sérültnek néz ki, azonnal lépjen kapcsolatba a kereskedővel: AcerSystem Egér (PS/2 vagy USB) Billentyűzet (PS/2 vagy USB) Vezeték nélküli billentyűzet mutató funkcióval Távvezérlés Megjegyzés: Az egér, billentyűzet, vezeték nélküli billentyűzet, vagy távvezérlés konfigurációja a kiválasztott modellnek megfelelően változhat. Felhasználói útmutató és indító poszter Egyéb felhasználói dokumentációk és külső gyártók szoftverei. A perifériák csatlakoztatása Miután minden csatlakoztatásra került, a tápkábel egyik végét illessze be a rendszerbe, a másik végét pedig az áramellátó aljazba. Megjegyzés: Az összes periféria rendszerhez való csatlakoztatása előtt ne csatlakoztassa a tápkábelt. Számítógépének elindítása Miután csatlakoztatta a perifériákat a berendezéshez, az alábbi lépéseknek megfelelően indítsa el számítógépét: 1 Kapcsolja be az összes perifériát, mint pl. monitor, nyomtató, fax, hangszóró, stb. 2 Kapcsolja be a rendszert. Amikor az indítási művelet befejeződött, megkezdheti számítógépe használatát.

15 5 Számítógépének leállítása Rendszerösszeomlás esetén, tartsa lenyomva a bekapcsoló gombot a rendszer első részén négy másodpercig. A rendszer leállása után kapcsolja ki az össze perifériás eszközt. Rendszer frissítése AcerSystem rendszerét komponensek hozzáadása által gyorsan, egyszerűen bővítheti. AcerSystem rendszere komponenseit is frissítheti. A számítógép felnyitása Bármely panel, vagy borítás eltávolítása előtt kapcsolja ki a számítógépet és húzza ki a tápkábelt az aljzatból. Csavarozza ki a váz csavarjait. Csúsztassa félre a panelt. Új komponensek telepítése Kizárólag az AcerSystem számítógéppel kompatibilis komponenseket használjon. Új komponensek kiválasztása előtt, kérdezze meg hivatalos Acer kereskedőjétől, hogy az új alkatrész működni fog-e AcerSystem rendszerével. A megfelelő telepítés és beállítás érdekében kövesse az új komponens útmutatásait. Gyakori frissítések: Frissítés nagy kapacitású HDD-re. Nagy teljesítményű memória bővítés. Frissítés CD-ROM meghajtóról CD-RW, DVD-ROM, DVD/CD-RW kombóra, vagy DVD íróra. További interfész kártyák behelyezése az üres PCI nyílásokba, pl. PCI fax/modem kártya.

16 6 Gyakran ismétlődő kérdések Az alábbiakban felsoroljuk azokat a lehetséges helyzeteket, amelyek a számítógép használata közben merülhetnek fel. A kérdéseket pedig a helyzet megoldását célzó egyszerű válaszok követik. K: Megnyomtam a bekapcsoló gombot, de a számítógép nem tölti be a rendszert. V: Ellenőrizze a bekapcsoló gomb fölötti LED-et. Ha nem világít, a rendszer nem kap feszültséget. Kövesse az alábbi utasításokat: Ellenőrizze, hogy a számítógép hátulján lévő feszültségválasztó kapcsoló a megfelelő feszültségre van-e állítva. Ellenőrizze, hogy a hálózati tápkábel megfelelően csatlakozik-e a konnektorhoz. Ha elosztót vagy automatikus feszültségszabályozót használ, ellenőrizze, hogy be van-e dugva és be van-e kapcsolva. Ha a LED világít, ellenőrizze a következőket: Lehet, hogy rendszerindításra nem alkalmas hajlékonylemez (nem rendszerlemez) van a hajlékonylemez-meghajtóban. Amennyiben igen, vegye ki, vagy tegyen be helyette egy rendszerlemezt, majd nyomja meg a Ctrl + Alt + Del billentyűkombinációt a számítógép újraindításához. Az operációs rendszerállományok sérültek lehetnek, vagy hiányoznak. Helyezze be a Windows telepítésénél készített indítólemezt a hajlékonylemezmeghajtóba, majd nyomja meg a Ctrl + Alt + Del billentyűkombinációt a számítógép újraindításához. Ez automatikusan diagnosztizálni fogja a rendszert és végrehajtja a szükséges javításokat. Ha azonban a diagnosztikai program mégis hibát jelez, a visszaállítási folyamat elvégzésére is szükség lehet, hogy helyreállítsa a rendszer eredeti, gyári alapbeállításait. K: Semmi nem jelenik meg a kijelzőn. V: A számítógép teljesítményszabályozó funkciója automatikusan kikapcsolja a kijelzőt, hogy energiát takarítson meg. Egyszerűen nyomjon meg egy billentyűt a kijelző visszakapcsolásához. Ha nem lehet visszakapcsolni a kijelzőt egy billentyű lenyomásával, újraindíthatja a számítógépet. Ha a számítógép újraindítása után sem jár sikerrel, segítségért lépjen kapcsolatba a kereskedővel vagy a műszaki támogatóközponttal. K: A nyomtató nem működik. V: Tegye a következőket: Ellenőrizze, hogy a nyomtató be van-e dugva egy konnektorba, és hogy be van-e kapcsolva. Ellenőrizze, hogy a nyomtató kábele megfelelően csatlakozik-e a rendszer párhuzamos portjához, és az ezzel egyező porthoz a nyomtatón. További tájékoztatásért a nyomtatóval kapcsolatban forduljon a nyomtató leírásához.

17 7 K: Nem bocsát ki hangot a számítógép hangszórója. V: Ellenőrizze a következőket: A hangerő le lehet némítva. Keresse meg a Hangerő ikonját a tálcán. Ha át van húzva, kattintson az ikonra, és törölje a némítás opciót. A némítás megszüntetéséhez és a hangerő fokozásához az USB bilentyűzet hangerőszabályozó/némító tárcsáját is használhatja. Ha fejhallgató, fülhallgató vagy külső hangszórók vannak a számítógép vonalszintű kimeneti csatlakozójához kapcsolva, a beépített hangszórók automatikusan kikapcsolódnak. K: A rendszer nem olvassa a hajlékonylemezt, a merevlemezt, illetve a CD-, vagy DVD-lemezt. V: Ellenőrizze a következőket: Ellenőrizze, hogy megfelelő típusú lemezt használ-e. Ellenőrizze, hogy a CD vagy DVD megfelelően van-e a meghajtó tengelyére helyezve. Ellenőrizze, hogy a CD vagy DVD mentes-e a karcolásoktól vagy szennyeződéstől. Ellenőrizze a meghajtót egy jó (azaz ép) lemez használatával. Ha a meghajtó az ép lemezt sem tudja olvasni, probléma lehet a meghajtóval. Lépjen kapcsolatba a kereskedővel vagy a műszaki támogatóközponttal, ahol segítséget kaphat. K: A rendszer nem tud adatokat írni a merevlemezre, illetve a CD-R/CD-RW lemezre. V: Ellenőrizze a következőket: Ellenőrizze, hogy a hajlékonylemez vagy a merevlemez nem írásvédett-e. Ellenőrizze, hogy megfelelő típusú optikai lemezt, illetve hajlékonylemezt használ-e.

18 8 A számítógép gondozása Kérjük, olvassa el az ebben a fejezetben lévő fontos utasításokat. Az utasítások betartásával maximálisan kihasználhatja számítógépét. Fontos tippek Ne tegye ki a számítógépet közvetlen napsugárzásnak. Ne helyezze el hőforrások, például fűtőtest közelében. Ne tegye ki a számítógépet 0 C (32 F) alatti vagy 35 C (95 F) feletti hőmérsékletnek. Ne tegye ki a számítógépet mágneses mezőknek. Ne tegye ki a számítógépet esőnek vagy nedvességnek. Ne öntsön vizet a számítógépre. Ne tegye ki a számítógépet erős ütésnek vagy rezgésnek. Ne tegye ki a számítógépet pornak és piszoknak. Soha ne tegye a rendszert egyenetlen felületre. Ne lépjen a hálózati kábelre, és ne tegyen rá súlyos tárgyakat. A hálózati és minden más kábelt gondosan távolítsa el a személyközlekedés útjából. Amikor kihúzza a hálózati csatlakozót, ne a kábelt, hanem magát a csatlakozót húzza. Az összes csatlakoztatott berendezés névleges áramfelvétele nem haladhatja meg a hálózati kábel névleges teljesítményét, ha hosszabbító kábelt használ. Az egyetlen konnektorhoz csatlakoztatott berendezések összes névleges áramfelvétele nem haladhatja meg a biztosíték névleges teljesítményét. Ellenőrizze a szoftverekkel szállított dokumentációban, hogy választhatók-e más felbontás és színmélység kombinációk. Ezekkel a beállításokkal a szem számára kellemesebb megjelenítést érhet el. Tisztítás és javítás A számítógép és a billentyűzet tisztítása 1 Kapcsolja ki a számítógépet és húzza ki a hálózati tápkábelt. 2 Nedves kendővel óvatosan törölje le a számítógép házát és a billentyűzetet. Ne használjon folyékony vagy hajtógázos tisztítószert. A mutatóeszköz tisztítása Optikai egér tisztítása Ha optikai egeret használ, a karbantartást illetően forduljon az egérhez mellékelt dokumentációhoz.

19 9 A monitor tisztítása Mindig tartsa tisztán a monitort. A tisztítást illetően forduljon a monitorhoz mellékelt dokumentációhoz. Mikor hívjon szerviztechnikust? Ha elejtette a számítógépet és az megsérült. Ha folyadék jutott a számítógépbe. Ha a számítógép nem működik megfelelően. Ha a probléma még a 6. oldalon található "Gyakran ismétlődő kérdések" fejezetben leírt ellenőrzést és hibaelhárítást követően is fennáll. Ha a probléma leírása nem szerepel a 6. oldalon található "Gyakran ismétlődő kérdések" fejezetben. Ha a számítógép valamelyik beépített alkatrészét cserélni, vagy bővíteni szeretné. Műszaki segítség kérése Lépjen kapcsolatba a helyi kereskedővel vagy forgalmazóval, ahol műszaki segítséget kaphat. Az Ön környezetében fellelhető szervizközpontok elérhetőségét illetően a weboldalhoz is fordulhat ( tájékoztatásért.

20 10 Jogszabályi és biztonsági tudnivalók FCC megjegyzés A készüléket vizsgálatnak vetették alá, amelynek során megállapítást nyert, hogy a készülék teljesíti az FCC szabályzatának 15. pontja szerinti, B osztályú digitális eszközökre vonatkozó határértékeket. Ezeket a határértékeket úgy állapították meg, hogy a lakóépületekben megfelelő védelmet nyújtsanak a káros zavarokkal szemben. A készülék rádiófrekvenciás energiát kelt, használ és sugározhat, és ha nem a használati utasításnak megfelelően helyezték üzembe és használják, akkor megzavarhatja a rádiós távközlést. Ugyanakkor semmilyen garancia nem vállalható arra nézve, hogy meghatározott felhasználásnál nem fordulnak elő zavarok. Ha a készülék zavart kelt a rádiós vagy a televíziós vételben, és ezt a készülék be- és kikapcsolásával egyértelműen meg lehet állapítani, akkor a felhasználó a zavarok megszüntetésére a következő lépéseket teheti meg: A vevőantennát állítsa más irányba, vagy helyezze át. Növelje a távolságot a készülék és a vevő között. A készüléket csatlakoztassa más áramkörhöz kapcsolódó fali dugaszolóaljzatba, mint amelyhez a vevő csatlakozik. Kérjen segítséget a kereskedőtől vagy egy gyakorlott rádiós/televíziós szakembertől. Megjegyzés: árnyékolt kábelek Az FCC előírásainak betartása érdekében a készüléket más számítástechnikai eszközökhöz kizárólag árnyékolt kábellel szabad csatlakozni. Az FCC szabályzat betartása érdekében, árnyékolt kábelt használjon az eszköz más számítástechnikai eszközökhöz történő csatlakoztatásához. Kettős csatlakozókábel javasolt a DVI kimenethez. Megjegyzés: perifériák A készülékhez kizárólag olyan perifériákat (bemeneti/kimeneti eszközök, terminálok, nyomtatók stb.) szabad csatlakoztatni, amelyek megfelelnek a B osztályú eszközökre előírt határértékeknek. A határértékeknek nem megfelelő perifériák használata esetén zavar léphet fel a rádiós és a televíziós vételben. Vigyázat A gyártó által nem engedélyezett változtatások vagy módosítások miatt a felhasználó elveszítheti a Federal Communications Commission (Szövetségi Távközlési Bizottság) által a számítógép működtetésére biztosított jogát.

21 11 Üzemi feltételek A készülék megfelel az FCC szabályzat 15. fejezetének. A működtetésnek a következő két feltétele van: (1) a készülék nem okozhat zavart, és (2) az eszköznek minden zavart tűrnie kell, beleértve a nem kívánatos működést okozó zavarokat is. Nyilatkozat az EU szabályoknak való megfelelésről Az Acer ezúton kijelenti, hogy a jelen számítógép terméksorozat megfelel az 1999/5/EK irányelv alapvető követelményeinek és egyéb vonatkozó rendelkezéseinek. A modemre vonatkozó megjegyzések TBR 21 A készülék rendelkezik a nyilvános kapcsolt távbeszélő-hálózattal létesítendő egyvégződéses csatlakozásokhoz szükséges jóváhagyással [98/482/EK "TBR 21 tanácsi határozat]. Az egyes nyilvános kapcsolt távbeszélő-hálózatok közötti különbségek miatt azonban a jóváhagyás önmagában nem jelent feltétel nélküli garanciát arra, hogy a működés minden nyilvános kapcsolt távbeszélő-hálózat végpontján sikeres lesz. Probléma esetén először a berendezés szállítójával lépjen kapcsolatba. Nyilatkozat a lézerekre vonatkozó biztonsági előírásoknak való megfelelésről A számítógéppel együtt szállított CD- vagy DVD-meghajtó lézersugárral üzemel. A CD- vagy DVD-meghajtó osztályba sorolási címkéje (lásd alább) a meghajtón található. APPAREIL A LASER DE CLASSE 1 PRODUIT LASERATTENTION: RADIATION DU FAISCEAU LASER INVISIBLE EN CAS D OUVERTURE. EVITTER TOUTE EXPOSITION AUX RAYONS. CLASS 1 LASER PRODUCT CAUTION: INVISIBLE LASER RADIATION WHEN OPEN. AVOID EXPOSURE TO BEAM. A digitális hangkimenetre vonatkozó nyilatkozat Az optikai csatlakozó legfeljebb 1. osztályú lézereszközt vagy fénykibocsátó diódát (LED) tartalmaz.

22 12 Rádiókészülék hatósági engedélyezési megjegyzés Megjegyzés: Az alábbi hatósági megjegyzés csak a vezeték nélküli LAN és/vagy Bluetooth csatolóval felszerelt modellekre vonatkozik. Az országok érvényességi köre A készüléket az adott országban érvényes előírások és szabályok szigorú betartásával szabad csak használni. További információkért lépjen kapcsolatba a használat országában található helyi irodával. Az érintett országok aktuális listáját lásd: Kanada alacsony teljesítményű, engedélyre nem köteles rádiófrekvenciás távközlési eszközök (RSS-210) a b Általános információk A működtetésnek két feltétele van: 1. A készülék nem okozhat zavart, és 2. A készüléknek minden zavart tűrnie kell, beleértve a nem kívánatos működést okozó zavarokat is. Működés az 2,4 GHz-es sávban Az engedélyezett szolgáltatásokkal fellépő rádiófrekvenciás interferencia megelőzése érdekében a készüléket beltéri használatra tervezték, és a kültéri használatot engedélyeztetni kell.

23 13 Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Xintai 5th Rd., Xizhi, New Taipei City 221, Taiwan Declaration of Conformity We, Acer Incorporated 8F, 88, Sec. 1, Xintai 5th Rd., Xizhi, New Taipei City 221, Taiwan Contact Person: Mr. RU Jan, And, Acer Italy s.r.l Via Lepetit, 40, Lainate (MI) Italy Tel: , Fax: , Hereby declare that: Product: Personal Computer Trade Name: Acer Model Number: AcerSystem SKU Number: XXX-xxx ( x = 0~9, a ~ z, A ~ Z or Blank) Is compliant with the essential requirements and other relevant provisions of the following EC directives, and that all the necessary steps have been taken and are in force to assure that production units of the same product will continue comply with the requirements. EMC Directive 2004/108/EC as attested by conformity with the following harmonized standards: -. EN55022, AS/NZS CISPR22, Class B -. EN EN55013 (Applicable to product built with TV tuner module) -. EN55020 (Applicable to product built with TV tuner module) -. EN Class D -. EN Low Voltage Directive 2006/95/EC as attested by conformity with the following harmonized standard: -. EN EN60065 (Applicable to product built with TV tuner module) Council Decision 98/482/EC (CTR21): -. (Applicable to product with pan- European single terminal connection to the Public Switched Telephone Network (PSTN).) RoHS Directive 2002/95/EC on the Restriction of the Use of certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment -. The maximum concentration values of the restricted substances by weight in homogenous material are: Lead 0.1% Polybrominated Biphenyls (PBB s) 0.1% Mercury 0.1% Polybrominated Diphenyl Ethers (PBDE s) 0.1% Hexavalent 0.1% Cadmium 0.01% Chromium

24 14 Directive 2009/125/EC with regard to establishing a framework for the setting of ecodesign requirements for energy-related product. The standards listed below are applied to the product if built with WLAN module or wireless keyboard and mouse. R&TTE Directive 1999/5/EC as attested by conformity with the following harmonized standard: Article 3.1(a) Health and Safety -. EN EN62311 Article 3.1(b) EMC -. EN EN (Applicable to non-bluetooth wireless keyboard mouse set). -. EN Article 3.2 Spectrum Usages -. EN (Applicable to non-bluetooth wireless keyboard mouse set). -. EN EN (Applicable to 5GHz high performance RLAN). Year to begin affixing CE marking RU Jan/Sr. Manager Regulation Center, Acer Inc. Mar. 13, 2012 Date

25 15 Acer America Corporation 333 West San Carlos St., San Jose CA 95110, U. S. A. Tel : Fax : Federal Communications Commission Declaration of Conformity This device complies with Part 15 of the FCC Rules. Operation is subject to the following two conditions: (1) this device may not cause harmful interference, and (2) this device must accept any interference received, including interference that may cause undesired operation. The following local Manufacturer /Importer is responsible for this declaration: Product: Trade Name: Model Number: SKU Number: Name of Responsible Party: Address of Responsible Party: Contact Person: Personal Computer Acer AcerSystem XXX-xxx, ("x" = 0~9, a ~ z, A ~ Z or Blank) Acer America Corporation 333 West San Carlos St. San Jose, CA U. S. A. Acer Representative Phone No.: Fax No.:

26 Megjegyzés: A fent megadott specifikációk csak tájékoztató jellegűek. A számítógép pontos konfigurációja a megvásárolt modell függvénye. V12A4

AcerSystem. Felhasználói útmutató AS002

AcerSystem. Felhasználói útmutató AS002 AcerSystem Felhasználói útmutató AS002 Copyright 2010 Minden jog fenntartva AcerSystem sorozat Felhasználói útmutató Látogasson el a http://registration.acer.com oldalra, és fedezze fel milyen elnyöket

Részletesebben

Acer LCD monitor. Felhasználói útmutató

Acer LCD monitor. Felhasználói útmutató Acer LCD monitor Felhasználói útmutató Copyright 2009. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. Felhasználói útmutató az Acer LCD monitorhoz Eredeti kiadás 06/2009 A kiadó fenntartja a jelen kiadványban

Részletesebben

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 4.1 A TÁPKÁBEL CSATLAKOZTATÁSA 5 4.2 A MONITOR CSATLAKOZTATÁSA 5 4.3 NYOMTATÓ, VAGY SZKENNER CSATLAKOZTATÁSA

Részletesebben

Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat. Felhasználói útmutató

Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat. Felhasználói útmutató Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat Felhasználói útmutató Copyright 2007. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. Extensa 4620/4620Z/4220 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 08/2007 A kiadó fenntartja

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN. 1 2 KICSOMAGOLÁS. 5 A 6 A KÉPERNYŐ POZÍCIÓJÁNAK BEÁLLÍTÁSA. 8 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁS. 9 DDC.

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN. 1 2 KICSOMAGOLÁS. 5 A 6 A KÉPERNYŐ POZÍCIÓJÁNAK BEÁLLÍTÁSA. 8 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁS. 9 DDC. TARTALOMJEGYZÉK FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN... 1 Az Ön biztonsága és kényelme érdekében... 2 KICSOMAGOLÁS... 5 A talp felszerelése/leszerelése... 6 A KÉPERNYŐ POZÍCIÓJÁNAK BEÁLLÍTÁSA...

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

Rövid útmutató. sorozat

Rövid útmutató. sorozat Rövid útmutató sorozat sorozat Copyright 2009 Minden jog fenntartva. Aspire one sorozat Rövid útmutató Eredeti kiadás: 04/2009 Aspire one sorozatú hordozható számítógép Modellszám: Sorozatszám: Vásárlás

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE V5-132 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5447438

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE V5-132 http://hu.yourpdfguides.com/dref/5447438 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

Aspire 6920 sorozat. Felhasználói útmutató

Aspire 6920 sorozat. Felhasználói útmutató Aspire 6920 sorozat Felhasználói útmutató Copyright 2008. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. Aspire 6920 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 02/2008 A kiadó fenntartja a jelen kiadványban

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

Telepítési útmutató Smart-UPS C 1000/1500 VA 120/230 Vac 2000/3000 VA 230 Vac Rack-szekrény 2U

Telepítési útmutató Smart-UPS C 1000/1500 VA 120/230 Vac 2000/3000 VA 230 Vac Rack-szekrény 2U Telepítési útmutató Smart-UPS C 1000/1500 VA 120/230 Vac 2000/3000 VA 230 Vac Rack-szekrény 2U Fontos biztonsági üzenetek ŐRIZZE MEG EZT AZ ÚTMUTATÓT - Az útmutató az energiagazdálkodási egység, a kerülő

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU Használati útmutató Köszönjük, hogy a Hama termékét választotta. Kérjük, hogy figyelmesen és az elejétől a végéig olvassa el a használati útmutatót. A dokumentumot gondosan őrizze meg, mert még szüksége

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 420/220/220s Üzembe helyezés és funkcióinformációk

A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 420/220/220s Üzembe helyezés és funkcióinformációk A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban FIGYELEM! A "FIGYELEM" jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figye lmet. Dell Vostro 420/220/220s Üzembe helyezés és

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN Az alábbi jelenségek normálisak LCD-monitor tekintetében és nem utalnak problémára.

FONTOS TUDNIVALÓK AZ LCD-MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN Az alábbi jelenségek normálisak LCD-monitor tekintetében és nem utalnak problémára. TARTALOMJEGYZÉK Fontos tudnivalók az LCD-monitorokkal kapcsolatban... 1 Az Ön biztonsága és kényelme érdekében... 2 Kicsomagolás... 5 A talp felszerelése/leszerelése... 6 A képernyő pozíciójának beállítása...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

RC12 Air Mouse. Használati útmutató

RC12 Air Mouse. Használati útmutató RC12 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya PU013 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU013 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe.

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HU Használati útmutató Kezelők és kijelző 1. Bekapcsoló gomb 2. USB csatlakozó (Quick Charge 3.0) 3. Micro-USB csatlakozó 4. USB csatlakozó 5. Kapacitásjelző LED 6. Zseblámpa funkció LED-je 7. Kábel: Micro-USB

Részletesebben

RC11 Air Mouse. Használati útmutató

RC11 Air Mouse. Használati útmutató RC11 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardver telepítése. PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya PU011 Sweex 1 portos párhuzamos PCI expressz kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU011 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek közelébe. A

Részletesebben

Powerline 200 Otthoni hálózati adapter (PL200)

Powerline 200 Otthoni hálózati adapter (PL200) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató Powerline 200 Otthoni hálózati adapter (PL200) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok

Részletesebben

Hardver Gyorsbeállítási útmutató

Hardver Gyorsbeállítási útmutató Hardver Gyorsbeállítási útmutató Üdvözöljük! Vágjunk bele! A DVR használatának megkezdéséhez az alábbiakra lesz szüksége:. Egy nagyfelbontású TV, mely képes 70p vagy 080p videó megjelenítésére. Vessen

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

BT HS 112 1 021 204 122

BT HS 112 1 021 204 122 Communication BT HS 112 1 021 204 122 www.blaupunkt.com Tartalom BT HS 112 Bluetooth headset...2 Biztonsági tudnivalók és általános információk...3 Ártalmatlanítási tájékoztatók...3 A csomag tartalma...3

Részletesebben

emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató

emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató Copyright 2008. Minden jog fenntartva. emachines E510 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 05/2008 A kiadó fenntartja a jelen kiadványban foglalt információk

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

Aspire T310. Felhasználói kézikönyv

Aspire T310. Felhasználói kézikönyv Aspire T310 Felhasználói kézikönyv 2 Copyright 2003 Acer Incorporated All Rights Reserved Aspire T310 Felhasználói kézikönyv Az e kiadványban közölt információk idõnként változhatnak anélkül, hogy az Acer

Részletesebben

Chime. Beüzemelési útmutató

Chime. Beüzemelési útmutató Chime Beüzemelési útmutató Tartalomjegyzék 2 Mi van a dobozban?... 3 Elektromossági követelmények... 4 Gyors telepítés... 5 Fényjelzések leírása... 6 A Ringgel mindig otthon érezheti magát! Mi van a dobozban?

Részletesebben

WC1T. Hálózati töltő gyorstöltési funkcióval. Powered by

WC1T. Hálózati töltő gyorstöltési funkcióval. Powered by WC1T Hálózati töltő gyorstöltési funkcióval Powered by 2016 WayteQ Europe Kft. Minden jog fenntartva Importőr: WayteQ Europe Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 6. 1 MI A QUALCOMM QUICKCHARGE 3.0? Egy töltési

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt szereplő

Részletesebben

Telepítés. Powerline 500 XAVB5421 típus

Telepítés. Powerline 500 XAVB5421 típus Telepítés Powerline 500 XAVB5421 típus A csomag tartalma Egyes országokban a forrás CD a termékhez mellékelten található. Megjegyzés: Az adapterek régiónként eltérhetnek. Előfordulhat, hogy adaptere nem

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató

Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató Powerline Nano500 XAVB5101 készlet telepítési útmutató 2012 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át,

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675 www.philips.com/dictation Felhasználói kézikönyv Az Ön Voice Tracere 73. Termékcsomag 73. A vezérlőegységek és csatlakozók áttekintése 74.3 LCD kijelő simbólumok

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet 1. e e etés.... somag tartalma. e ds er k etelmé ek..... Megjegyzések: 1. Az Amazon Fire TV-vel együtt csak az "Apps2Fire" androidos alkalmazáson

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re

Magyar változat. A termék bemutatása. A hardware telepítése. Telepítés Windows 2000-re és XP-re PU007V2 Sweex 1 portos párhuzamos és 2 portos soros PCI kártya A termék bemutatása Szélsőséges hőmérséklettől óvja a PU007V2 kártyát. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze fűtőszerkezetek

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv AE6000 Vezeték nélküli, kétsávos mini USB AC580 adapter a Tartalom Termék-összefoglaló Funkciók 1 Telepítés Telepítés 2 Vezeték nélküli hálózati beállítások Wi-Fi védett telepítés

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1

Szerelési kézikönyv. Digitális nyomásmérő készlet BHGP26A1 Szerelési kézikönyv Digitális nyomásmérő készlet BHGP6A BHGP6A Digitális nyomásmérő készlet Szerelési kézikönyv Tartalomjegyzék Oldal Felszerelés Tartozékok... Felszerelés... Munkaeljárás... Működési ellenőrzés...

Részletesebben

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1

BT-R820 Használati utasítás BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 BT-R820 Wireless GPS Egység Használati utasítás Dátum: Szeptember, 2006 Verzió: 1.1 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK 0. Gyors telepítés...3 1. Bevezetés...4 1.1 Áttekintés...4 1.2 Fő jellemzők...4 1.3 Alkalmazási

Részletesebben

MD-4 Nokia mini hangszórók

MD-4 Nokia mini hangszórók MD-4 Nokia mini hangszórók 9252823/2 MAGYAR E kompakt sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak el egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás

Részletesebben

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847

DOUBLEPHONE. Használati útmutató. Two phones in one MT847 DOUBLEPHONE Two phones in one MT847 Használati útmutató Elölnézet Alulnézet Mikrofon Hangszóró OK gomb. Zseblámpa be/ kif (3mp.) Navigációs gombok: bal/ jobb/fel/le/ok Töltő aljzat Felülnézet USB aljzat

Részletesebben

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk Dell Vostro 270 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére

Részletesebben

KARAOKE HANGFAL SZETT

KARAOKE HANGFAL SZETT KARAOKE HANGFAL SZETT Használati utasítás Figyelmeztetések: - A készülék használata előtt olvassa el a használati utasítást. - Őrizze meg a használati utasítást, hogy bármikor segítségül hívhassa. - Kérjük,

Részletesebben

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató Disk Station DS209j, DS209, DS209+, DS209+II Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás

Részletesebben

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése

TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) Mobil munkaállomások beszerzése TÁMOP 6.1.4. KORAGYERMEKKORI PROGRAM (0-7 ÉV) AZ ELŐADÁS TELJES ANYAGA MEGTALÁLHATÓ AZ OTH HONLAPJÁN! ACER Aspire E 15 15,6

Részletesebben

A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 1320/1520/1720 Üzembe helyezés és funkcióinformációk

A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 1320/1520/1720 Üzembe helyezés és funkcióinformációk A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi és személyi sérülés, illetve az életveszély lehetőségére hívja fel a figyelmet. Dell Vostro 1320/1520/1720 Üzembe helyezés

Részletesebben

Rendelési szám: 92P1704

Rendelési szám: 92P1704 Rendelési szám: 92P1704 Köszönjük, hogy IBMThinkPad T sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

BT Drive Free 411 1 021 104 411

BT Drive Free 411 1 021 104 411 Communication BT Drive Free 411 1 021 104 411 www.blaupunkt.com Tartalom BT Drive Free 411...3 Bluetooth technológia...3 Biztonsági tudnivalók és általános információk...4 Ártalmatlanítási tájékoztatók...5

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

OS 214 PLUS OS 214 TT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MAJD ALT CASH KFT. TEL.

OS 214 PLUS OS 214 TT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MAJD ALT CASH KFT. TEL. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OS 214 TT OS 214 PLUS KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MAJD A SIKERES ÜZEMELTETÉS ÉRDEKÉBEN VÉGEZZEN KALIBRÁCIÓT A NYOMTATÁS MEGKEZDÉSE ELİTT. KÖSZÖNJÜK, HOGY ÖN

Részletesebben

Telepítési útmutató Smart-UPS C 1000/1500 VA 120/230 Vac 2000/3000 VA 230 Vac Torony

Telepítési útmutató Smart-UPS C 1000/1500 VA 120/230 Vac 2000/3000 VA 230 Vac Torony Telepítési útmutató Smart-UPS C 1000/1500 VA 120/230 Vac 2000/3000 VA 230 Vac Torony Fontos biztonsági üzenetek Figyelmesen olvassa el az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt megpróbálja

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE 5735 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2356716

Az Ön kézikönyve ACER ASPIRE 5735 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2356716 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

hakkumulátor h Számítógép

hakkumulátor h Számítógép Köszönjük, hogy IBM ThinkPad R sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Telepítési útmutató

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Telepítési útmutató DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061 hu Telepítési útmutató DiBos 8, SCSI Upgrade Kit Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 4 2 Biztonsági tudnivalók 4 3 Upgrade Kit DBEK061 4 4 A DiBos bővítése

Részletesebben

Dell Vostro 1220 Üzembe helyezés és információk a funkciókról

Dell Vostro 1220 Üzembe helyezés és információk a funkciókról A figyelmeztetésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figyelmet. Dell Vostro 1220 Üzembe helyezés és információk a funkciókról

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell Gyorskalauz Powerline 1200 + extra kimenet PLP1200 modell A csomag tartalma Egyes országokban a tudnivalókat tartalmazó CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv SBA3011/00

Felhasználói kézikönyv SBA3011/00 A termék regisztrációja és a rendelkezésre álló támogatás igénybevétele a következő weboldalon lehetséges: www.philips.com/welcome SBA3011/00 Felhasználói kézikönyv 1 Fontos! Biztonság Fontos biztonsági

Részletesebben

Powerline 500 XAVB5602 Nano PassThru (2 készülék) Telepítési útmutató

Powerline 500 XAVB5602 Nano PassThru (2 készülék) Telepítési útmutató Powerline 500 XAVB5602 Nano PassThru (2 készülék) Telepítési útmutató 2012 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható,

Részletesebben

ASUS GX800 lézeres játékegér

ASUS GX800 lézeres játékegér ASUS GX800 lézeres játékegér 1 6 Felhasználói kézikönyv HUG5761 Elsö kiadás (V1) Május 2010 Copyright 2010 ASUSTeK Computer Inc. All Rights Reserved. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS ) előzetes írásos engedélye

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Hálózati jelátviteli eszköz Gyors Telepítési Útmutató

Hálózati jelátviteli eszköz Gyors Telepítési Útmutató Hálózati jelátviteli eszköz Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: PL7200/PL7200KIT Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Figyelmeztetés: Fontos telepítés előtti tudnivalók... 1 3. LED jelző lámpák

Részletesebben

Hogyan kell a projektort használni?

Hogyan kell a projektort használni? Hogyan kell a projektort használni? Össze- és szétszerelési útmutató. Készítette: Sándor Tibor NYME MÉK 2006.03.14. 2 A projektor és tartozékai A+K x201-es projektor távirányító 230V-os tápkábel vga-vga

Részletesebben

4P S. Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter <BRP069A42> Szerelési kézikönyv

4P S. Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter <BRP069A42> Szerelési kézikönyv 4P359542-2S Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter Szerelési kézikönyv Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter Tartozékok Szerelési kézikönyv Honlap: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com

Részletesebben

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk

Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk Dell Vostro 470 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély lehetőségére

Részletesebben

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából

Részletesebben

Verzió: 1.0 2014. július. Xerox Versant 2100 Press Biztonsági útmutató

Verzió: 1.0 2014. július. Xerox Versant 2100 Press Biztonsági útmutató Verzió: 1.0 2014. július 2014 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A Xerox, a Xerox and Design és a Versant a Xerox Corporation védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv SBT50/00

Felhasználói kézikönyv SBT50/00 A termék regisztrációja és a rendelkezésre álló támogatás igénybevétele a következő weboldalon lehetséges: www.philips.com/welcome SBT50/00 Felhasználói kézikönyv a b c d e f BEEP PHILIPS SBT50 1 Fontos!

Részletesebben

Auna AMP-5100 használati utasítás

Auna AMP-5100 használati utasítás Auna AMP-5100 használati utasítás Tisztelt Vevőnk, köszönjük, hogy termékünket választotta. Ez azt mutatja, hogy Ön az audio berendezések tekintetében igényes vásárló. Büszkék vagyunk arra a hagyományra,

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550, 216-7017,

Részletesebben

TravelMate 7510/7110 sorozat. Felhasználói Útmutató

TravelMate 7510/7110 sorozat. Felhasználói Útmutató TravelMate 7510/7110 sorozat Felhasználói Útmutató Copyright 2007. Acer Incorporated. Minden jog fenntartva. TravelMate 7510/7110 sorozat Felhasználói útmutató Eredeti kiadás 02/2007 A kiadó fenntartja

Részletesebben

1. Gombok és funkciók

1. Gombok és funkciók Kezelési útmutató 1. Gombok és funkciók 1. Első kamera 2. Hangerő + gomb 3. Hangerő - gomb 4. Hátoldali kamera 5. Fülhallgatóaljzat 6. SIM-kártya nyílása 7. Főkapcsoló és zár gomb 8. Áramkábel (DC-bemenet)

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap

Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap A figyelmeztetésekről VIGYÁZAT! A VIGYÁZAT jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figyelmet. Dell Vostro 1014/1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó

Részletesebben

4P M. Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter <BRP069A45> Szerelési kézikönyv

4P M. Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter <BRP069A45> Szerelési kézikönyv 4P359542-3M Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter Szerelési kézikönyv Vezeték nélküli LAN-csatlakozási adapter Tartozékok Szerelési kézikönyv Honlap: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll!

Felhasználói kézikönyv. Mindig az Ön rendelkezésére áll! Mindig az Ön rendelkezésére áll! Regisztrálja termékét és vegye igénybe a rendelkezésre álló támogatást: www.philips.com/welcome Kérdése van? Lépjen kapcsolatba a a Philips céggel! SPA2335 Felhasználói

Részletesebben

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el!

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! www.metroman.hu VEZETÉK NÉLKÜLI 7 LCD TFT SZÍNES MEGFIGYELŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! Köszönjük, hogy az általunk

Részletesebben