Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások"

Átírás

1 Sajtóközlemény ISO 9001 Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Biatorbágy, szeptember A Scania az IAA kiállításon olyan termék- és szolgáltatás-újdonságokkal fog megjelenni, amelyek közvetlenül hozzájárulnak ügyfelei nyereségességéhez. Az Euro 6 motorok széles választéka mellett a vállalat számos újdonságot mutat be, amelyek vagy az ügyfelek működési költségeit csökkentik vagy pedig tevékenységük környezetre gyakorolt hatását mérséklik. A Scania innovációinak köszönhetően jelentős, három százalékos üzemanyagmegtakarítás realizálható a hosszú távú fuvarozásban. Az autóbuszoknál a Scania Citywide saját hibrid rendszert mutat be. Az érdeklődők az alábbi újdonságokkal találkozhatnak a Scania standján: Scania Citywide LE autóbusz a Scania hibrid rendszerével Újítások, amelyek további három százalék üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé Új, 13 literes 450 lóerős Euro 6 motor, kizárólag SCR-technológiával Üzemanyag-megtakarítást elősegítő szabadon futó retarder Továbbfejlesztett Scania Eco-roll és új sebességváltási stratégiák Megnövelt üzemelési hőmérséklet és alacsony viszkozitású, üzemanyag-megtakarításra alkalmas olaj Új szervizszolgáltatások, amelyek az üzemidőt és az ügyfelek profitabilitását növelik A Scania modulárisan felépített, az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normának megfelelő tehergépkocsi- és buszmotor választéka az egyik legszélesebb jelenleg a piacon. Független tesztek bebizonyították, hogy a Scania esetében az ügyfelek megnövekedett üzemanyagfogyasztásra vonatkozó félelmei alaptalannak bizonyultak. A 13 literes, soros, hathengeres motor megmutatta, hogy egyedülállóan takarékosan üzemel, különösen az utókezelésre csak SCR-technológiát alkalmazó típusa. Júniusban mutatta be a Scania ennek a motornak a 450 lóerős változatát, amellyel további egy százalék üzemanyag-megtakarítás realizálható. Manapság az ügyfelek az üzemeltetési költségek csökkentésével tudják növelni nyereségességüket, függetlenül attól, hogy személyeket vagy árukat fuvaroznak. mondta Henrik Henriksson, a Scania alelnöke. A Scania ezért fejlesztései során a költséges üzemanyagra, az ügyfelek igényeire szabott megoldásokra és a maximális üzemidőre helyezi a hangsúlyt. Az IAA-n olyan újdonságokat mutatunk be, amelyek kedvező hatással lesznek ügyfeleink pénzügyi mérlegére. A Scania szilárdan megalapozott hírnévvel rendelkezik a buszok terén, olyan gyártóként ismert, aki mindig képes kiszolgálni a társadalom és az ügyfelek környezetvédelemre irányuló igényeit. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a buszok üzemanyag-fogyasztása nagyon kedvező, másrészt a széles motorválasztéknak köszönhetően a kereskedelmi forgalomban kapható bármely MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(8)

2 üzemanyaggal képesek működni. A Scania most még tovább lép, ezúttal a hibrid járművek irányában, 100% biodízel használatának lehetőségével kombinálva. Scania hybrid autóbuszai most már akár 100% biodízellel is üzemeltethetők. A képen a Scania Citywide LE,14,8 méter hosszú, kormányzott hátsó segédtengellyel szerelt hibrid busz látható, ajtóképlettel. Fejlett technológia A Scania számos olyan terméket és szolgáltatatást mutat be az IAA-n, ami további üzemanyagmegtakarítást tesz lehetővé, illetve növeli az üzemidőt. A Scania retardere már olyan változatban is rendelhető R4100D, amely automatikusan szétkapcsol és szabadon futó üzemmódra áll át abban az esetben, ha nem aktív. Scania bemutatja szabadon futó retarderét (itt a GRS905R váltóval látható), ami további 0,5 százalék üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. Mindamellett, hogy üzemanyag-megtakarítás realizálható általa, a szabadonfutó retarder nagyobb fékező nyomatékot biztosít, egészen pontosan Nm-t Nm helyett, illetve a nagyobb áttételeknek köszönhetően kisebb motorfordulatszámon hatékonyabb fékezést tesz lehetővé. A Scania tapasztalatai szerint az üzemanyag-megtakarítás fél százalék. Egy új opció szintén bemutatásra kerül, amelynél a retardert a fékpedál használatával lehet csak aktiválni. MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(8)

3 A Scania Eco-roll a rendszer a további finomításainak köszönhetően még többször aktiválódik, így a gravitáció kihasználásával több üzemanyag takarítható meg. A Scania szintén itt fogja bemutatni az Eco-roll továbbfejlesztett verzióját, azt a rendszert, amelyben a Scania Opticruise és a Scania Active Prediction együttműködnek az üzemanyagmegtakarítás növelése érdekében. A jármű kiszámítja, hogy mikor érdemes a lejtőkön üres sebességfokozatban és alapjárati fordulatszámmal legurulni. Az út domborzatától függően, az Eco-roll további fél százalék üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé Euro 6 tehergépkocsi- és buszmotorok esetében. Csökkentett súrlódás A Scania kiemelt témaként foglalkozott a motorok belső súrlódásának csökkentésével. A megnövelt üzemelési hőmérséklettel és a külön kifejlesztett, alacsony viszkozitású, ugyanakkor egyedülálló kenési tulajdonságokkal rendelkező olaj együttes használatával a svéd mérnökök további másfél százalék üzemanyag-megtakarítást tudtak elérni. Az egyetlen korlát, hogy az üzemanyag-megtakarításra alkalmas olaj csak a hosszú távú fuvarozásra szánt, 13 literes motorral szerelt, könnyű üzemeltetési körülmények között dolgozó Euro 6 járművekhez használható. Testre szabott megoldások Amikor a hosszú távú fenntarthatóságról beszélünk, akkor feltétlenül meg kell említeni, hogy a nehéz-tehergépjárműveket és buszokat gyártó iparág az Euro 6 norma bevezetésével megtette a saját lépését. mondta Christopher Podgorski, a Scania tehergépjárművekért felelős alelnöke. A következő lépés a CO 2 -kibocsátás kezelése lesz, amit mi a Scaniánál örömmel fogadunk. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében mindig is jók voltunk, ezért szívesen vállaljuk ezt a kihívást, hiszen ügyfeleink profitabilitása központi kérdéskör nálunk. Az a gyártó lesz a győztes, aki a leginkább megérti az ügyfeleket és hozzájárul pénzügyi helyzetük megerősödéséhez. A Scania mindazokkal a termékekkel, szolgáltatásokkal és tudással rendelkezik, amelyekre ehhez szüksége van. A járművekhez kapcsolódó újdonságok mellett a Scania számos továbbfejlesztett szolgáltatást is bemutat az IAA kiállításon. A legtöbbjükben közös, hogy céljuk az üzemidő növelésével az ügyfelek teljesítményének fokozása, amely közvetlen kapcsolatban áll a bevételekkel. MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(8)

4 A Scania Driver Coaching szolgáltatása személyre szabott szolgáltatást nyújt a járművezetőknek, hogy egyre jobbá váljanak szakmájukban és vezetési stílusuk is javuljon. A járművezető adatait folyamatosan olyan járművezetők adataival hasonlítják össze, akik hasonló helyzetekben és hasonló háttér mellett vezettek. Az IAA kiállításon az alábbi járművek tekintethetők meg a Scania standján: Scania P 320 6x2*4 rugalmas jármű elosztó feladatokra Biodízel motor Scania Opticruise különböző üzemmódokkal Scania Driver Support gazdaságosabb üzemelés, biztonságosabb fuvar Fülke típusa: P-széria, nappali fülke Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 320 LE, Nm, Euro 6 motor SCRtechnológiával. Scania Opticruise, automatizált váltó, 8 sebességes tartományváltó Tengelytáv: mm Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, légrugós felfüggesztés Egyéb: bármilyen arányú üzemanyag-keverékkel üzemeltethető. A 100 % biodízel üzemanyag használatával a CO 2 -kibocsátás mértéke 66 %-kal csökkenhet. Scania G 340 4x2 vontató erőteljes gázüzemű motorral Erős és csendes gázüzemű motor Nagy hatótávolságú Biogáz használata esetén akár 95 % csökkenés a CO 2 -kibocsátásban Fülke típusa: G-széria, Highline hálófülke Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 340 LE, Nm, Euro 6 motor EGRtechnológiával. 6 sebességes Allison automata váltó, integrált retarder. Tengelytáv: m Első tengely: kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 2 légrugós felfüggesztés Egyéb: Otto-motor sztöchiometrikus égéssel. Üzemeltethető biogázzal, LNG-vel, illetve CNG-vel. MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(8)

5 Scania R 730 4x2 Blue Stream limitált kiadású vontató Egyedi külső és belső Maximális termelékenység Az egyetlen gyártó Euro 6 V8 motorral Fülke típusa: R-széria, Topline hálófülke Motor: Scania 16 literes V8-as, 730 LE, Nm, Euro 6 motor EGR- és SCRtechnológiával. Scania Opticruise, automatizált váltó, 12+2 sebességes felezős tartományváltó overdrive-val, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder Tengelytáv: mm Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 2 légrugós felfüggesztés Scania Streamline R 490 6x2*4 biodízel-üzemű vontató Scania tartozékokkal felszerelve 100 % biodízellel üzemeltethető Scania Opticruise és Scania Active Prediction Fülke típusa: R-széria, Highline hálófülke Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 490 LE, Nm, Euro 6 motor EGR- és SCR-technológiával sebességes felezős tartományváltó, teljesen automatizált Scania Opticruise váltó és Scania Retarder Tengelytáv: mm Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, légrugós felfüggesztés Egyéb: bármilyen arányú üzemanyag-keverékkel üzemeltethető. A 100 % biodízel üzemanyag használatával a CO 2 -kibocsátás mértéke 66 %-kal csökkenhet. Scania Streamline R 450 4x2 extra alacsony alvázú vontató, kizárólag SCR-technológiával Üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimalizált Streamline vontató Extra nagy üzemanyag tartályok AdBlue tartály elrejtve a váz belsejében Fülke típusa: R-széria, Topline hálófülke Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 450 LE, Nm, Euro 6 motor, kizárólag SCR-technológiával sebességes felezős tartományváltó overdrive-val, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder Tengelytáv: mm MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(8)

6 Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 2 légrugós felfüggesztés Scania Streamline G 410 4x2 üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimalizált vontató Üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimalizált vontató, kiegészítő légterelőkészlettel Kiemelkedően kis üzemanyag-fogyasztás hosszú távú fuvarfeladatok elvégzése esetén Green Truck of the Year díjjal kitüntetve Fülke típusa: G-széria, Highline hálófülke Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 410 LE, Nm, Euro 6 motor SCRtechnológiával. 12 sebességes felezős tartományváltó, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder Tengelytáv: mm Első tengely: kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 4 légrugós felfüggesztés Scania G 450 8x4 vontató nehéz off-road munkákhoz Robusztus és megbízható, a magas üzemidő érdekében Scania Retarder R4100, az off-road és építőipari alkalmazásokhoz igazítva Kiemelkedő szintű vezethetőség Fülke típusa: G-széria, nappali fülke off-road kiegészítőkkel Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 450 LE, Nm, Euro 6 motor, kizárólag SCR-technológiával sebességes felezős tartományváltó orverdrive-val, Scania Opticruise kuplungpedállal és Scania Retarderrel Tengelytáv: mm Első tengely: kg kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, parabolarugós felfüggesztés Egyéb: Scania Opticruise az off-road vezetéshez illeszkedő üzemmódokkal Scania Streamline R 520 6x4 vontató erővel és stílussal Az egyetlen gyártó Euro 6 V8 motorral Kifogyhatatlan erő kis üzemeltetési költséggel párosítva Kiemelkedően robusztus és megbízható motor Fülke típusa: R-széria, hálófülke, V8 kiegészítőkkel Motor: Scania 16 literes, V8, 520 LE, Nm, Euro 6 motor, EGR- és SCRtechnológiával sebességes felezős tartományváltó overdrive-val, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder MAGYARORSZÁG HUNGARY 6(8)

7 Tengelytáv: mm Első tengely: kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, légrugós felfüggesztés Egyéb: kiváló manőverezési képességek kúszófokozattal, manuális kuplungpedál, maximális erő már ford/perc-nél Buszok a Scania standon: Scania Citywide LE 33 utasülés Ajtóképlet: Hosszúság: 12 m Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 250 LE, Euro 6 motor EGR- és SCRtechnológiával Kerékképlet: 4x2 Egyéb: hibrid hajtáslánc Scania OmniExpress utasülés Ajtóképlet: Hosszúság: 14,2 m Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 450 LE, Euro 6 motor EGR- és SCRtechnológiával Kerékképlet: 6x2*4 Egyéb: 100 % biodízel üzemmódra is képes Scania Touring HD 51 dönthető háttámlájú ülés + 2 felhajtható a kerekesszék számára kialakított helyen Ajtóképlet: Hosszúság: 12,9 m Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 360 LE, Euro 6 motor, SCR-technológiával Kerékképlet: 4x2 Egyéb: konyha, tolatókamera, CCTV, Bosch rádió és Actia CD/DVD/MP3 player A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotorgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. MAGYARORSZÁG HUNGARY 7(8)

8 A 2013-as évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 86 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,2 milliárd svéd koronát tett ki. További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ erika.kohegyi@scania.hu MAGYARORSZÁG HUNGARY 8(8)

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Sajtóközlemény A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Biatorbágy, 2011. október 20. Négy járművet állít ki a Scania a 6-os pavilonban található 602. számú standon. A Citywide a stílusos városi,

Részletesebben

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Sajtóközlemény ISO 9001 Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Számos új funkció, köztük a Scania Active Prediction került felár nélkül beépítésre a Scania Opticruise-ba,

Részletesebben

A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően

A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően Sajtóközlemény ISO 9001 A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően A Scania több példát is felvonultat átfogó építőipari

Részletesebben

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Sajtóközlemény A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Biatorbágy, 2011. november 11. A Scania folyamatosan bővíti építőipari termékkínálatát annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legújabb

Részletesebben

Scania R 730 4x2 Topline V8-as nyerges vontató a legnagyobb teljesítménnyel és vonzerıvel a jármővezetık számára

Scania R 730 4x2 Topline V8-as nyerges vontató a legnagyobb teljesítménnyel és vonzerıvel a jármővezetık számára Sajtóközlemény Scania premierek a 2010-es IAA kiállításon: Tehergépkocsi-kínálat megnövelt termelékenységgel Új eszközök az üzemanyag-fogyasztás optimalizálásához V8-as tehergépkocsi-család egyedi ismertetıjegyekkel

Részletesebben

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk

Részletesebben

Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás

Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás Sajtóközlemény ISO 9001 Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás A Scania bemutatja új Euro 6 motorjait, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságot. Az Euro 6 motorok második generációjához

Részletesebben

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül Sajtóközlemény ISO 9001 Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül A Scania Communicator a legtöbb országban a jármű alapfelszereltségének része. Az egység egyszerre ad hozzáférést

Részletesebben

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Sajtóközlemény ISO 9001 Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Scania alkalmazások a flottakezeléshez Üzemanyag-fogyasztás célkitűzés Piacvezető járművezető-támogatási

Részletesebben

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás érdekében Januárban a Volvo Trucks bemutatta a világ legerősebb, 700 lóerő teljesítményű teherautóját. Most pedig a

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

Üdvözöljük a fedélzeten!

Üdvözöljük a fedélzeten! Üdvözöljük a fedélzeten! Méltán képviseli az Ön vállalkozását Ismerje meg a Scania Touringot! Erőteljesen megformált külsejével arra tervezték ezt a sokoldalú autóbuszt, hogy megfeleljen a különjárati

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre

Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre Sajtóközlemény Világpremier: Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre TECHNOLÓGIAI ÚJDONSÁGOK Euro 6 tehergépkocsi választék 440 és 480 lóerı A 440 és 480 lóerıs motorok a G-

Részletesebben

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására A Scania a G- és R-szériás fülkék átalakításával tovább finomította a légáram

Részletesebben

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja Sajtóközlemény Scania Citywide LF és LE a városi és elővárosi buszok új családja Biatorbágy, 2011. október 20. Az új, Scania Citywide alacsonypadlós és alacsony belépésű buszcsalád jellegzetes, de ugyanakkor

Részletesebben

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért Tata, 2016.12.01 Czakó László Protruck Kft TB Busz-hajtástechnika Hybrid Automata sebességváltó HyLife Manuális sebességváltó EcoLife Automatizált sebességváltó

Részletesebben

S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto RÁBA JÁRMŰ KFT.

S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto RÁBA JÁRMŰ KFT. S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto 1 Rába B115.50-174 önjáró midibusz alváz 2 Rába B115.50-174 önjáró midibusz alváz 3 Megoldások Daimler OM 904 LA motor, 115kW / 610Nm Allison S2100

Részletesebben

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2014 új Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998 max.

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2013. február Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998

Részletesebben

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Sajtóközlemény ISO 9001 Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Biatorbágy, 2013. november 7. Az Euro 6 motorcsalád legújabb tagjainak bemutatása mellett a Scania 2013 őszén új

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2016 Motor BlueHDi 110 BlueHDi 130 BlueHDi 160 hengerek száma 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 1997 1997 1997 max. teljesítmény KW / LE (ford./perc) 81 / 110

Részletesebben

A DAF Transport Efficiency filozófiát hangsúlyozó termékújítások

A DAF Transport Efficiency filozófiát hangsúlyozó termékújítások Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa/Sajtó DAF tehergépkocsik a 2016-os IAA kiállításon Hannoverben: A DAF Transport Efficiency filozófiát hangsúlyozó termékújítások DAF Connect: innovatív online flottakezelő

Részletesebben

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék 8 CAMION TRUCK&BUS 009/6 BUSZVILÁG AUTÓBUSZTESZT KÖZEPES HATÓTÁVOLSÁG Scania Irizar i L,9 méter hosszban SOKOLDALÚ ALKALMAZHATÓSÁG Nem egyszerű dolog röviden megfogalmazni azt, amit a 007-ben bemutatott

Részletesebben

ebben az esetben CO 2

ebben az esetben CO 2 N A T U R A L P O W E R C N G / L N G T Í P U S C S A L Á D F E N N T A R T H A T Ó S Á G Az IVECO mindig is kiemelt területnek tekintette a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos kutatásokat és mûszaki

Részletesebben

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára Volvo 7900 Hybrid Jobb üzlet a zöldebb városok számára A Volvo 7900 Hybrid sorozat új szintre emeli a zöld hatékonyságot, messze az Euro 6 követelmények fölé. A leghatékonyabb üzemű és legmegbízhatóbb

Részletesebben

Mûszaki adatok áttekintése.

Mûszaki adatok áttekintése. Mûszaki adatok áttekintése. Dízelmotorok 2,5 l TDI motor (65 kw) 1 2,5 l TDI motor (80 kw) 1 Keverékképzés/Befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Hengerek

Részletesebben

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000 TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ OOAlakítsd a stílusod szerint! Válassz az egyéniségedhez illő színt és akár felnit is! FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

Részletesebben

Mindig a jó megoldás!

Mindig a jó megoldás! Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa DAF-tehergépkocsik a 2014-es IAA kiállításon Hanoverben: Mindig a jó megoldás! Egyedi megoldás minden fuvarozó alkalmazáshoz Új: CF Silent,különösen csendes áruterítő tehergépkocsi

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2017 Motor BlueHDi 110 BlueHDi 130 BlueHDi 160 hengerek száma 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 1997 1997 1997 max. teljesítmény KW / LE (ford./perc) 81 / 110

Részletesebben

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat Sajtóinformáció Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat A járművek nem tervezett megállásainak száma elérheti a 80%-ot. Ez derül ki a Volvo Trucks

Részletesebben

Ford Trucks. Közúti áruszállítás

Ford Trucks. Közúti áruszállítás Ford Trucks Közúti áruszállítás 1 Megosztjuk a terhet Ahhoz, hogy célba érjünk, haladnunk kell a világgal. De bármerre tartunk is, szeretjük látni az út végét, ahol a szeretteink várnak ránk. A hosszú

Részletesebben

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az új, sportos Yamaha NMAX vezetésével a mindennapi ingázásaid elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a sportos városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Műszaki adatok Érvényes a 2017es gyártási évre Golf Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres benzinmotor/4 3 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2015-ös gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2015-ös gyártási évre. Az új Golf Sportsvan. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2015-ös gyártási évre Az új Golf Sportsvan Das Auto. Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz - 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz A Continental megkezdte az új harmadik generációs abroncsszéria értékesítését 17,5 22,5 colos méretekben a rohamosan

Részletesebben

Motor (cm 3 ) Hasznos teher (kg)**** Modell. (kg)

Motor (cm 3 ) Hasznos teher (kg)**** Modell. (kg) Modell Motor (cm 3 ) (kg) Hasznos teher (kg)**** CONFORT Confort X 1.6 BlueHDi 95 1560 2CK0F1HKL5B0A0C0 2600 1000 5 885 000 7 473 950 Confort M 1.6 BlueHDi 95 1560 2CK0F2HKL5B0A0C0 2600 1000 6 085 000

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Polo. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Polo. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Polo Das Auto. Motorok BlueMotion Technology 90 LE (66 kw BlueMotion Technology 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Sportsvan

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Sportsvan Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Sportsvan Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Volkswagen CC. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Volkswagen CC. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Volkswagen CC Das Auto. Motorok 150 LE (110 kw) TSI 150 LE (110 kw) TDI 184 LE (135 kw) TDI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Motorok 105 LE (77 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/2 Befecskendezés/feltöltés Közvetlen

Részletesebben

21. századi. Beetle Cabriolet

21. századi. Beetle Cabriolet Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Beetle Cabriolet 21. századi Beetle Cabriolet Motorok 105 LE (77 kw) TSI 150 LE (110 kw) TSI 220 LE (162 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Variant. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Variant. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016os gyártási évre z új Golf Variant Das uto. Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

Alacsony üzemanyagfogyasztás,

Alacsony üzemanyagfogyasztás, Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos D'elight robogót úgy terveztük, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ezt a gazdaságos városi robogót a kompakt

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha a sportos stílusú Yamaha NMAX 125 robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu Simán spórol Még a tapasztalt gépjárművezetőknek is felnyitja a szemét a Scania gépjárművezető továbbképzése. A belga Danny DeRuyter sok újat tanult, és 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást ért el. Szöveg:

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Alltrack Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Alltrack Motorok 150 LE (110 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology 184 LE (135 kw) TDI 4MOTION BlueMotion Technology Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek

Részletesebben

Minden nap különlegesen érezheti magát

Minden nap különlegesen érezheti magát Minden nap különlegesen érezheti magát Egyre több motoros akar olyan motorkerékpárt, amely mindent tud. Olyan motorkerékpárt, amellyel munkába lehet járni, kirándulni lehet menni a hegyekbe a hétvégén,

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Tiguan. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Tiguan. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Tiguan Das Auto. Motorok 125 LE (92 kw) TSI 150 LE (110 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres

Részletesebben

A SOMFY FORRADALMASÍTOTTA A CSŐMOTORT

A SOMFY FORRADALMASÍTOTTA A CSŐMOTORT A SOMFY FORRADALMASÍTOTTA A CSŐMOTORT SZABADALMAZTATOTT TECHNOLÓGIA 100 % CSATLAKOZTATOTT KÖNNYŰ BEÉPÍTÉS ÉS TELEPÍTÉS MEGBÍZHATÓSÁG 100 % MESTERI MOZGATÁS HALK MŰKÖDÉS BIZTONSÁGOS MOZGATÁS A Somfy megalkotta

Részletesebben

Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar

Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar CREDO ECONELL 13 CiTY NAGYOBB KOMFORT ÉS GAZDASÁGOSSÁG EGY SZEGMENSTEREMTŐ MAGYAR JÁRMŰTŐL Maximális kapacitás Alacsony tömeg Akadálymentes utastér Akár 75-80

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up!

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. up! Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre up! Motorok BlueMotion Technology 75 LE (55 kw) BlueMotion Technology 90 LE (66 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Diesel motor információk A katalógusban megadott CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékek egy elővigyázatossági intézkedés

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Variant

Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre. Golf Variant Műszaki adatok Érvényes a 2017-es gyártási évre Golf Variant Motorok 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI 150 LE (110 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 3 hengeres benzinmotor/4

Részletesebben

NMAX. Mindennapi élet mellékelve

NMAX. Mindennapi élet mellékelve NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az NMAX 155 azt az élvezetes vezetést és mozgékonyságot nyújtja, ami egy könnyű robogótól elvárható ezek mellett extra előny a jobb gyorsulás és a magasabb végsebesség,

Részletesebben

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L]

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L] SAJTÓANYAG 2008. március 19-én írta ki a pályázatot a Debreceni Megyei Jogú Város az autóbusz helyi közösségi közlekedés menetrend szerinti személyszállításra. A pályázat kapcsán a DKV Zrt. és az INTER

Részletesebben

Chevrolet Lacetti 5 ajtós Star

Chevrolet Lacetti 5 ajtós Star Lacetti 5 ajtós Star Motor és sebességváltó 1,4 16v Max. teljesítmény (kw/le) (ford./perc) 70 / 95 @ 6200 Max. nyomaték (Nm) (ford./perc) 131 @ 4400 Elsőkerék-meghajtás alapfelszereltség Első felfüggesztés

Részletesebben

Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára

Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára Sajtóinformáció Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára Tíz új Volvo FH tehergépkocsit állítanak majd ki a hannoveri IAA-n szeptemberben, ezenkívül pedig számos új részegységet

Részletesebben

Kiváló minőségű, nulla fordulási sugarú fűnyírók

Kiváló minőségű, nulla fordulási sugarú fűnyírók Kiváló minőségű, nulla fordulási sugarú fűnyírók Tel.:96/364-063 A Hustler nulla fordulási sugarú, magas felhasználói igény szerint tervezet, belépő szintű típusa az új Raptor fűnyíró. Kis méretének és

Részletesebben

Alap- és opcionális felszereltség

Alap- és opcionális felszereltség Motor GO POWR 3 hengeres, turbófeltöltős, common rail (közös nyomócsöves) GO POWR 4 hengeres, turbófeltöltős, common rail (közös nyomócsöves) lap- és opcionális felszereltség Mindegy, melyik ágazatban

Részletesebben

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július C4 Picasso és műszaki adatok 2016. július ÚJ CITROËN Külső méretek 2016. Július CITROËN Műszaki adatok 2016. július C4 Picasso THP 165 EAT6 C4 Picasso BlueHDi 100 S&S BlueHDi 120 S&S BlueHDi BlueHDi BlueHDi

Részletesebben

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tökéletes motorvédelem OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tisztaság és maximális teljesítmény OMV Diesel CleanTech: nagyteljesítményű üzemanyagunk. A prémium HVO biológiai összetevő

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha az új, sportos stílusú Yamaha NMAX robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten

Részletesebben

MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE.

MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE. ÚJ MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE. BÁRHOVA ELJUTÓ JÁRMŰVEK TELJES KÖRŰ KÍNÁLATA PÁRATLAN SOKOLDALÚSÁG, RENDKÍVÜLI ROBUSZTUSSÁG ÉS KIMAGASLÓ VEZETÉSI KÉNYELEM MINDEN FUVARFELADATHOZ A Daily 4x4

Részletesebben

RENAULT PREMIUM TRUCK RACING LIMITED EDITION VEZESSE A 2010-ES ÉV GYŐZTES KAMIONJÁT! 1119 /hó*

RENAULT PREMIUM TRUCK RACING LIMITED EDITION VEZESSE A 2010-ES ÉV GYŐZTES KAMIONJÁT! 1119 /hó* RENAULT PREMIUM TRUCK RACING LIMITED EDITION VEZESSE A 2010-ES ÉV GYŐZTES KAMIONJÁT! 1119 /hó* www.renault-trucks.hu A tesztvezetésről és az ajánlat részleteiről érdeklődjön forgalmazóinknál: 18 Camion

Részletesebben

A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint)

A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint) A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint) 1. Előre készüljön fel a forgalomra A lehető legnagyobb távolságban

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre Haszonjárművek Az Amarok Az ebben a kiadványban feltüntetett műszaki adatok információkat tartalmaznak az üzemanyag-fogyasztásról és a CO 2 -kibocsátásról. Nem

Részletesebben

Dupla kabinos nettó bruttó 2.2TDCi 125LE 4x4 M6. Motor

Dupla kabinos nettó bruttó 2.2TDCi 125LE 4x4 M6. Motor FORD Ranger 2015ös modellév Érvényes: 2014. szeptember 2ai gyártástól Széria Motor Dupla kabinos nettó bruttó 2.2TDCi 125LE 4x4 M6 5 750 000 Ft 7 302 500 Ft 2.2TDCi 150LE 4x4 M6 5 890 000 Ft 7 480 300

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Golf Motorok Motor, sebességváltó 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres

Részletesebben

lehetőség D'elight

lehetőség D'elight Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos új robogót úgy tervezték, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ennek a gazdaságos városi robogónak a vezetését

Részletesebben

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA LC 500 LC 500h hivatalos árlista Érvényes: 2017. április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA Alapadatok és felépítés Motor Erőátvitel Teljesítmény Gyorsulás (0 100 km/óra) kombinált üzemanyagfogyasztás

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Golf Das Auto. Diesel motor információk A katalógusban megadott CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékek egy elővigyázatossági intézkedés keretén

Részletesebben

A MÉRCE A HOSSZÚTÁVÚ SZÁLLÍTÁSBAN

A MÉRCE A HOSSZÚTÁVÚ SZÁLLÍTÁSBAN A MÉRCE A HOSSZÚTÁVÚ SZÁLLÍTÁSBAN A MINDEN EDDIGINÉL JOBB XF Az új XF DAF. A mérce a hosszútávú szállításban. Maximális szállítási hatékonyságra fejlesztve. Teljesen új 12,9 literes PACCAR MX-13 és 10,8

Részletesebben

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei ZF TERMÉKEK Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás elemei, alkatrészei ZF Lenksysteme A ZF 1932-ben kezdte meg a kormányművek gyártását az amerikai Ross Gear & Tool társaság licensze alapján. 1950-ben

Részletesebben

INTER MIX KFT. KUBOTA japán precizitás elérhető áron. Kubota M széria

INTER MIX KFT. KUBOTA japán precizitás elérhető áron. Kubota M széria Traktorok KUBOTA japán precizitás elérhető áron A Kubota japán vállalat piacvezető a világon legtöbbet eladott ipari dízel kategóriában, amely kertészeti és mezőgazdasági célokra kínál erőgépeket. A vállalatcsoport

Részletesebben

Ultra erős akkuegység

Ultra erős akkuegység AMI A SZAKEMBEREKNEK TÉNYLEG FONTOS 2012 II. SZÁM MÁRCIUS-AUGUSZTUS Ultra erős akkuegység 4.0 VILÁGÚJDONSÁG ULTRAhosszú ULTRAbiztos ULTRAkompakt Az Ön Metabo szakkereskedője: Metabo Ultra-M-technológia

Részletesebben

A jármű rendszerének áttekintése

A jármű rendszerének áttekintése Vlv FE Hybrid vlv fe hybrid A jármű rendszerének áttekintése D7F mtr - Eur 5 Dízelmtr párhuzams hibrid rendszerrel Nymaték 3 2 1 1/min 1. Elektrms mtr 2. Dízelmtr 3. Hibrid üzemmód Összehasnlítás D7F Specifikáció

Részletesebben

Hengerenkénti üzemanyagbefecskendezés. Hengerenkénti. Üzemanyagellátó rendszer. Keréktárcsa mérete (coll/mm) / Gumiabroncs mérete:

Hengerenkénti üzemanyagbefecskendezés. Hengerenkénti. Üzemanyagellátó rendszer. Keréktárcsa mérete (coll/mm) / Gumiabroncs mérete: Epica LS Motor és sebességváltó 2.0 24V 2.0D 2.0D AT Löket (mm) 75,2 75,2 75,2 Sebességváltó 5 fokozatú, kézi 5 fokozatú, kézi 5 fokozatú, automata Végáttétel 3.974 3.974 3.974 Furat (mm) 75.0 75.0 75.0

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Das Auto. Az Motorok 115 LE (85 kw) Motor, sebességváltó Motortípus Állandó mágnes által gerjesztett szinkrongép (PSM) Max. teljesítmény (LE (kw) 1/perc)

Részletesebben

Hosszan tartó megbízhatóság.

Hosszan tartó megbízhatóság. Hosszan tartó megbízhatóság. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS, használt járművek átfogó kínálata a vezető gyártóktól, az IVECO garanciájával, valamint szolgáltatások és üzleti megoldások teljes skálájával. Rólunk

Részletesebben

BYD Zöld Város Koncepció

BYD Zöld Város Koncepció BYD Zöld Város Koncepció Környezetkímélő Megoldások napjaink tömegközlekedésének kihívásaira BYD Europe B.V 4 fő üzletág: elektronika, új energia, autóipar, vasúti szállítás Az első és egyetlen vállalat

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a gyártási évre. Az új Touareg

Műszaki adatok Érvényes a gyártási évre. Az új Touareg Műszaki adatok Érvényes a 2018. gyártási évre Az új Touareg Motorok Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 6 hengeres dízel/4 Befecskendezés/feltöltés Lökettérfogat (liter/cm 3 ) 3,0/2967

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve.

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve. Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve. Az NMAX 155 azt az élvezetes vezetést és mozgékonyságot nyújtja, ami egy könnyű robogótól elvárható ezek mellett extra előny a jobb gyorsulás és a magasabb végsebesség,

Részletesebben

A KITAPOSOTT ÚT, VAGY A JÁRATLAN?

A KITAPOSOTT ÚT, VAGY A JÁRATLAN? 2 A KITAPOSOTT ÚT, VAGY A JÁRATLAN? Elegáns, kiegyensúlyozott és harmonikus. Mégis, a Giulia latin vonalvezetése és pajzs alakú hűtőrácsa megkülönbözteti az összes többi modelltől. Ez az Alfa Romeo stílus.

Részletesebben

Sövényvágás kiváló eredménnyel

Sövényvágás kiváló eredménnyel Sövényvágás kiváló eredménnyel 80 SÖVÉNYVÁGÓK SÖVÉNYVÁGÓK 81 ÚJ DIMENZIÓ A SÖVÉNYVÁGÓK FEJLESZTÉSÉBEN Smart Start Éles vágófogak Low Vib Rezgéscsillapítás Állítható hátsó fogantyú Automata start-stop kapcsoló

Részletesebben

KAROSSZÉRIA FÉNYEZÉSE ÉS ÜLÉSKÁRPITOK MŰSZAKI ADATOK MÉRETEK MOTOR

KAROSSZÉRIA FÉNYEZÉSE ÉS ÜLÉSKÁRPITOK MŰSZAKI ADATOK MÉRETEK MOTOR MOTOR MŰSZAKI ADATOK Típus K-1.2 (benzin) ϒ -1.4 (benzin) U-1.4 Kis teljesítményű (dízel) U-1.4 Nagy teljesítményű (dízel) Hengerűrtartalom (cm 3 ) 1248 1396 1396 Furat x löket (mm) 71 x 78.8 77 x 74.99

Részletesebben

A kaland a sarok mögött vár

A kaland a sarok mögött vár A kaland a sarok mögött vár Ha kalandra indul, az XT660R-ben megbízható társra lel. Ezzel a masszív motorkerékpárral könnyedén áttérhet a betondzsungelbl a földútra és az erdei ösvényekre. Az új grafika

Részletesebben

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok ÚJ CITROËN C4 Picasso Külső méretek 2016. Július ÚJ CITROËN Grand C4 Picasso Külső méretek 2016. Július CITROËN C4 Picasso Műszaki adatok C4 Picasso THP 16

Részletesebben

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mindenféle alkalmazásra megfelel A kerekek forognak, a világ pedig változik, napról napra gyorsabban. Ezért egyre sürgetőbbé válik, hogy időnként

Részletesebben

AZ EUROTRADE KFT BEMUTATJA: EGY LEGENDA ÚJJÁSZÜLETÉSE, AVAGY A TATRA PHOENIX!

AZ EUROTRADE KFT BEMUTATJA: EGY LEGENDA ÚJJÁSZÜLETÉSE, AVAGY A TATRA PHOENIX! AZ EUROTRADE KFT BEMUTATJA: EGY LEGENDA ÚJJÁSZÜLETÉSE, AVAGY A TATRA PHOENIX! Eurotrade Cégtörténet 2000 2005 2010 2017 1995 1990 10 938 80 156 195 315 1 391 788 1 706 013 568 413 884 129 3 536 834 2

Részletesebben

RENAULT PREMIUM DISTRIBUTION

RENAULT PREMIUM DISTRIBUTION RENAULT TRUCKS DELIVER RENAULT PREMIUM DISTRIBUTION www.renault-trucks.hu KÖNNYÍTSE MEG A HÉTKÖZNAPOKAT! A Renault Premium Distribution remek teljesítményt és kimagasló vezetési kényelmet kínál az új,

Részletesebben

FORD Ranger. 1 / 6. Dupla kabinos Széria. Motor nettó bruttó 2.2TDCi 125LE 4x4 M6. XLT 2.2TDCi 150LE 4x4 M6. Limited*

FORD Ranger.  1 / 6. Dupla kabinos Széria. Motor nettó bruttó 2.2TDCi 125LE 4x4 M6. XLT 2.2TDCi 150LE 4x4 M6. Limited* FORD Ranger Dupla kabinos Széria Motor nettó bruttó 2.2TDCi 125LE 4x4 M6 5 750 000 Ft 7 302 500 Ft 2.2TDCi 150LE 4x4 M6 5 890 000 Ft 7 480 300 Ft T 2.2TDCi 150LE 4x4 M6 6 590 000 Ft 8 369 300 Ft 2.2TDCi

Részletesebben

i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu

i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu i-sint eni i-sint: személygépjármű kenőanyagok az enitől Minden motornak szüksége van a megfelelő kenőanyagra, amely védelmet nyújt és fokozza a teljesítményét.

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os modellévre vonatkozó modellekre. Az új Transporter. Haszonjárművek

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os modellévre vonatkozó modellekre. Az új Transporter. Haszonjárművek Műszaki adatok Érvényes a 2016-os modellévre vonatkozó modellekre Az új Transporter Haszonjárművek Euro 5 plus motorok. 2,0 l TDI-motor (62 kw/84 LE) 2,0 l TDI-motor (75 kw/102 LE) Motortípus/Hengerek

Részletesebben

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok 2016. július ÚJ CITROËN C4 Picasso Külső méretek 2016. Július CITROËN C4 Picasso Műszaki adatok 2016. július C4 Picasso THP 16 EAT6 C4 Picasso BlueHDi 100

Részletesebben

A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben

A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben Közlekedéstudományi Konferencia, Győr, 2017 A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben Dr. Simongáti Győző - Hargitai L. Csaba - Réder Tamás 2017. március 31. Tartalom

Részletesebben

Állófûtés. Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! www.webasto.hu. Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában!

Állófûtés. Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! www.webasto.hu. Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában! Állófûtés Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában! Kényelem Biztonság Környezet- és motorvédelem www.webasto.hu Webasto motortól független állófûtés:

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Sharan. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Sharan. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Sharan Das Auto. Motorok BlueMotion Technology 150 LE (110 kw) BlueMotion Technology 150 LE (110 kw) TSI 5 üléses 2) TDI SCR 11) 5 üléses 2) Motor, sebességváltó

Részletesebben