Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások"

Átírás

1 Sajtóközlemény ISO 9001 Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Biatorbágy, szeptember A Scania az IAA kiállításon olyan termék- és szolgáltatás-újdonságokkal fog megjelenni, amelyek közvetlenül hozzájárulnak ügyfelei nyereségességéhez. Az Euro 6 motorok széles választéka mellett a vállalat számos újdonságot mutat be, amelyek vagy az ügyfelek működési költségeit csökkentik vagy pedig tevékenységük környezetre gyakorolt hatását mérséklik. A Scania innovációinak köszönhetően jelentős, három százalékos üzemanyagmegtakarítás realizálható a hosszú távú fuvarozásban. Az autóbuszoknál a Scania Citywide saját hibrid rendszert mutat be. Az érdeklődők az alábbi újdonságokkal találkozhatnak a Scania standján: Scania Citywide LE autóbusz a Scania hibrid rendszerével Újítások, amelyek további három százalék üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé Új, 13 literes 450 lóerős Euro 6 motor, kizárólag SCR-technológiával Üzemanyag-megtakarítást elősegítő szabadon futó retarder Továbbfejlesztett Scania Eco-roll és új sebességváltási stratégiák Megnövelt üzemelési hőmérséklet és alacsony viszkozitású, üzemanyag-megtakarításra alkalmas olaj Új szervizszolgáltatások, amelyek az üzemidőt és az ügyfelek profitabilitását növelik A Scania modulárisan felépített, az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normának megfelelő tehergépkocsi- és buszmotor választéka az egyik legszélesebb jelenleg a piacon. Független tesztek bebizonyították, hogy a Scania esetében az ügyfelek megnövekedett üzemanyagfogyasztásra vonatkozó félelmei alaptalannak bizonyultak. A 13 literes, soros, hathengeres motor megmutatta, hogy egyedülállóan takarékosan üzemel, különösen az utókezelésre csak SCR-technológiát alkalmazó típusa. Júniusban mutatta be a Scania ennek a motornak a 450 lóerős változatát, amellyel további egy százalék üzemanyag-megtakarítás realizálható. Manapság az ügyfelek az üzemeltetési költségek csökkentésével tudják növelni nyereségességüket, függetlenül attól, hogy személyeket vagy árukat fuvaroznak. mondta Henrik Henriksson, a Scania alelnöke. A Scania ezért fejlesztései során a költséges üzemanyagra, az ügyfelek igényeire szabott megoldásokra és a maximális üzemidőre helyezi a hangsúlyt. Az IAA-n olyan újdonságokat mutatunk be, amelyek kedvező hatással lesznek ügyfeleink pénzügyi mérlegére. A Scania szilárdan megalapozott hírnévvel rendelkezik a buszok terén, olyan gyártóként ismert, aki mindig képes kiszolgálni a társadalom és az ügyfelek környezetvédelemre irányuló igényeit. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a buszok üzemanyag-fogyasztása nagyon kedvező, másrészt a széles motorválasztéknak köszönhetően a kereskedelmi forgalomban kapható bármely MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(8)

2 üzemanyaggal képesek működni. A Scania most még tovább lép, ezúttal a hibrid járművek irányában, 100% biodízel használatának lehetőségével kombinálva. Scania hybrid autóbuszai most már akár 100% biodízellel is üzemeltethetők. A képen a Scania Citywide LE,14,8 méter hosszú, kormányzott hátsó segédtengellyel szerelt hibrid busz látható, ajtóképlettel. Fejlett technológia A Scania számos olyan terméket és szolgáltatatást mutat be az IAA-n, ami további üzemanyagmegtakarítást tesz lehetővé, illetve növeli az üzemidőt. A Scania retardere már olyan változatban is rendelhető R4100D, amely automatikusan szétkapcsol és szabadon futó üzemmódra áll át abban az esetben, ha nem aktív. Scania bemutatja szabadon futó retarderét (itt a GRS905R váltóval látható), ami további 0,5 százalék üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. Mindamellett, hogy üzemanyag-megtakarítás realizálható általa, a szabadonfutó retarder nagyobb fékező nyomatékot biztosít, egészen pontosan Nm-t Nm helyett, illetve a nagyobb áttételeknek köszönhetően kisebb motorfordulatszámon hatékonyabb fékezést tesz lehetővé. A Scania tapasztalatai szerint az üzemanyag-megtakarítás fél százalék. Egy új opció szintén bemutatásra kerül, amelynél a retardert a fékpedál használatával lehet csak aktiválni. MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(8)

3 A Scania Eco-roll a rendszer a további finomításainak köszönhetően még többször aktiválódik, így a gravitáció kihasználásával több üzemanyag takarítható meg. A Scania szintén itt fogja bemutatni az Eco-roll továbbfejlesztett verzióját, azt a rendszert, amelyben a Scania Opticruise és a Scania Active Prediction együttműködnek az üzemanyagmegtakarítás növelése érdekében. A jármű kiszámítja, hogy mikor érdemes a lejtőkön üres sebességfokozatban és alapjárati fordulatszámmal legurulni. Az út domborzatától függően, az Eco-roll további fél százalék üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé Euro 6 tehergépkocsi- és buszmotorok esetében. Csökkentett súrlódás A Scania kiemelt témaként foglalkozott a motorok belső súrlódásának csökkentésével. A megnövelt üzemelési hőmérséklettel és a külön kifejlesztett, alacsony viszkozitású, ugyanakkor egyedülálló kenési tulajdonságokkal rendelkező olaj együttes használatával a svéd mérnökök további másfél százalék üzemanyag-megtakarítást tudtak elérni. Az egyetlen korlát, hogy az üzemanyag-megtakarításra alkalmas olaj csak a hosszú távú fuvarozásra szánt, 13 literes motorral szerelt, könnyű üzemeltetési körülmények között dolgozó Euro 6 járművekhez használható. Testre szabott megoldások Amikor a hosszú távú fenntarthatóságról beszélünk, akkor feltétlenül meg kell említeni, hogy a nehéz-tehergépjárműveket és buszokat gyártó iparág az Euro 6 norma bevezetésével megtette a saját lépését. mondta Christopher Podgorski, a Scania tehergépjárművekért felelős alelnöke. A következő lépés a CO 2 -kibocsátás kezelése lesz, amit mi a Scaniánál örömmel fogadunk. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében mindig is jók voltunk, ezért szívesen vállaljuk ezt a kihívást, hiszen ügyfeleink profitabilitása központi kérdéskör nálunk. Az a gyártó lesz a győztes, aki a leginkább megérti az ügyfeleket és hozzájárul pénzügyi helyzetük megerősödéséhez. A Scania mindazokkal a termékekkel, szolgáltatásokkal és tudással rendelkezik, amelyekre ehhez szüksége van. A járművekhez kapcsolódó újdonságok mellett a Scania számos továbbfejlesztett szolgáltatást is bemutat az IAA kiállításon. A legtöbbjükben közös, hogy céljuk az üzemidő növelésével az ügyfelek teljesítményének fokozása, amely közvetlen kapcsolatban áll a bevételekkel. MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(8)

4 A Scania Driver Coaching szolgáltatása személyre szabott szolgáltatást nyújt a járművezetőknek, hogy egyre jobbá váljanak szakmájukban és vezetési stílusuk is javuljon. A járművezető adatait folyamatosan olyan járművezetők adataival hasonlítják össze, akik hasonló helyzetekben és hasonló háttér mellett vezettek. Az IAA kiállításon az alábbi járművek tekintethetők meg a Scania standján: Scania P 320 6x2*4 rugalmas jármű elosztó feladatokra Biodízel motor Scania Opticruise különböző üzemmódokkal Scania Driver Support gazdaságosabb üzemelés, biztonságosabb fuvar Fülke típusa: P-széria, nappali fülke Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 320 LE, Nm, Euro 6 motor SCRtechnológiával. Scania Opticruise, automatizált váltó, 8 sebességes tartományváltó Tengelytáv: mm Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, légrugós felfüggesztés Egyéb: bármilyen arányú üzemanyag-keverékkel üzemeltethető. A 100 % biodízel üzemanyag használatával a CO 2 -kibocsátás mértéke 66 %-kal csökkenhet. Scania G 340 4x2 vontató erőteljes gázüzemű motorral Erős és csendes gázüzemű motor Nagy hatótávolságú Biogáz használata esetén akár 95 % csökkenés a CO 2 -kibocsátásban Fülke típusa: G-széria, Highline hálófülke Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 340 LE, Nm, Euro 6 motor EGRtechnológiával. 6 sebességes Allison automata váltó, integrált retarder. Tengelytáv: m Első tengely: kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 2 légrugós felfüggesztés Egyéb: Otto-motor sztöchiometrikus égéssel. Üzemeltethető biogázzal, LNG-vel, illetve CNG-vel. MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(8)

5 Scania R 730 4x2 Blue Stream limitált kiadású vontató Egyedi külső és belső Maximális termelékenység Az egyetlen gyártó Euro 6 V8 motorral Fülke típusa: R-széria, Topline hálófülke Motor: Scania 16 literes V8-as, 730 LE, Nm, Euro 6 motor EGR- és SCRtechnológiával. Scania Opticruise, automatizált váltó, 12+2 sebességes felezős tartományváltó overdrive-val, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder Tengelytáv: mm Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 2 légrugós felfüggesztés Scania Streamline R 490 6x2*4 biodízel-üzemű vontató Scania tartozékokkal felszerelve 100 % biodízellel üzemeltethető Scania Opticruise és Scania Active Prediction Fülke típusa: R-széria, Highline hálófülke Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 490 LE, Nm, Euro 6 motor EGR- és SCR-technológiával sebességes felezős tartományváltó, teljesen automatizált Scania Opticruise váltó és Scania Retarder Tengelytáv: mm Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, légrugós felfüggesztés Egyéb: bármilyen arányú üzemanyag-keverékkel üzemeltethető. A 100 % biodízel üzemanyag használatával a CO 2 -kibocsátás mértéke 66 %-kal csökkenhet. Scania Streamline R 450 4x2 extra alacsony alvázú vontató, kizárólag SCR-technológiával Üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimalizált Streamline vontató Extra nagy üzemanyag tartályok AdBlue tartály elrejtve a váz belsejében Fülke típusa: R-széria, Topline hálófülke Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 450 LE, Nm, Euro 6 motor, kizárólag SCR-technológiával sebességes felezős tartományváltó overdrive-val, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder Tengelytáv: mm MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(8)

6 Első tengely: kg, légrugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 2 légrugós felfüggesztés Scania Streamline G 410 4x2 üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimalizált vontató Üzemanyag-fogyasztás szempontjából optimalizált vontató, kiegészítő légterelőkészlettel Kiemelkedően kis üzemanyag-fogyasztás hosszú távú fuvarfeladatok elvégzése esetén Green Truck of the Year díjjal kitüntetve Fülke típusa: G-széria, Highline hálófülke Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 410 LE, Nm, Euro 6 motor SCRtechnológiával. 12 sebességes felezős tartományváltó, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder Tengelytáv: mm Első tengely: kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg, 4 légrugós felfüggesztés Scania G 450 8x4 vontató nehéz off-road munkákhoz Robusztus és megbízható, a magas üzemidő érdekében Scania Retarder R4100, az off-road és építőipari alkalmazásokhoz igazítva Kiemelkedő szintű vezethetőség Fülke típusa: G-széria, nappali fülke off-road kiegészítőkkel Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 450 LE, Nm, Euro 6 motor, kizárólag SCR-technológiával sebességes felezős tartományváltó orverdrive-val, Scania Opticruise kuplungpedállal és Scania Retarderrel Tengelytáv: mm Első tengely: kg kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, parabolarugós felfüggesztés Egyéb: Scania Opticruise az off-road vezetéshez illeszkedő üzemmódokkal Scania Streamline R 520 6x4 vontató erővel és stílussal Az egyetlen gyártó Euro 6 V8 motorral Kifogyhatatlan erő kis üzemeltetési költséggel párosítva Kiemelkedően robusztus és megbízható motor Fülke típusa: R-széria, hálófülke, V8 kiegészítőkkel Motor: Scania 16 literes, V8, 520 LE, Nm, Euro 6 motor, EGR- és SCRtechnológiával sebességes felezős tartományváltó overdrive-val, teljesen automatizált Scania Opticruise és Scania Retarder MAGYARORSZÁG HUNGARY 6(8)

7 Tengelytáv: mm Első tengely: kg, parabolarugós felfüggesztés Hátsó tengely: kg kg, légrugós felfüggesztés Egyéb: kiváló manőverezési képességek kúszófokozattal, manuális kuplungpedál, maximális erő már ford/perc-nél Buszok a Scania standon: Scania Citywide LE 33 utasülés Ajtóképlet: Hosszúság: 12 m Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 250 LE, Euro 6 motor EGR- és SCRtechnológiával Kerékképlet: 4x2 Egyéb: hibrid hajtáslánc Scania OmniExpress utasülés Ajtóképlet: Hosszúság: 14,2 m Motor: Scania 13 literes, soros, hathengeres, 450 LE, Euro 6 motor EGR- és SCRtechnológiával Kerékképlet: 6x2*4 Egyéb: 100 % biodízel üzemmódra is képes Scania Touring HD 51 dönthető háttámlájú ülés + 2 felhajtható a kerekesszék számára kialakított helyen Ajtóképlet: Hosszúság: 12,9 m Motor: Scania 9 literes, soros, öthengeres, 360 LE, Euro 6 motor, SCR-technológiával Kerékképlet: 4x2 Egyéb: konyha, tolatókamera, CCTV, Bosch rádió és Actia CD/DVD/MP3 player A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotorgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 40 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. MAGYARORSZÁG HUNGARY 7(8)

8 A 2013-as évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 86 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,2 milliárd svéd koronát tett ki. További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ MAGYARORSZÁG HUNGARY 8(8)

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Sajtóközlemény ISO 9001 Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Számos új funkció, köztük a Scania Active Prediction került felár nélkül beépítésre a Scania Opticruise-ba,

Részletesebben

140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL

140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 7700 140-280 LEMF A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.masseyferguson.com Tartalomjegyzék 04. oldal MF 7700 Gazdálkodásra született 08. oldal Intelligens megoldások a költséghatékony teljesítmény érdekében 10.

Részletesebben

MF5400 JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG

MF5400 JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG LE MF5400 125-145 Nagyobb teljesítmény, több lehetőség, nagyobb termelékenység Új kínálati paletta a közepes teljesítménykategóriában 5 modell: 125 145 LE JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG

Részletesebben

140-255. Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól

140-255. Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól LE 7600 140-255 Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ POZÍCIÓ MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG Okkal díjnyertes Az MF

Részletesebben

LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK. forintra emeléséről. A kibővített árfolyam-fedezeti kötelezettségvállalással

LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK. forintra emeléséről. A kibővített árfolyam-fedezeti kötelezettségvállalással 6 Camion Truck&Bus 2012/5 Májusi horizont ELEKTRONIKUS ÚTDÍJ 2013. július 1. A Széll Kálmán Terv 2.0 az elektronikus útdíj bevezetésére legkésőbb 2013. július 1-jén kerül sor, ami jövőre 75 milliárdos

Részletesebben

AZ ÚJ EURO 6 JÁRMŰKÍNÁLAT

AZ ÚJ EURO 6 JÁRMŰKÍNÁLAT AZ ÚJ EURO 6 JÁRMŰKÍNÁLAT A járműkínálat minősége Az új Euro 6 DAF termékválaszték. Teljesen új tervezés a maximális hatékonyságért, megbízhatóságért és a legmagasabb szintű vezetési kényelemért. Az új,

Részletesebben

p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 1 171-269 LE MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY - TELJESÍTMÉNY VEZÉRLÉS 131-228 LE NÉVLEGES TELJESÍTMÉNY

p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 1 171-269 LE MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY - TELJESÍTMÉNY VEZÉRLÉS 131-228 LE NÉVLEGES TELJESÍTMÉNY p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 1 171-269 LE MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY - TELJESÍTMÉNY VEZÉRLÉS 131-228 LE NÉVLEGES TELJESÍTMÉNY p_bts 10C0007 BR INB_Layout 1 10/09/13 11:37 Pagina 2 4.

Részletesebben

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh sorozat. volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh sorozat. volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh sorozat volvo fh és volvo fh16 termékkatalógus A jövő teherautója most még futurisztikusabb. Azt mondják, a nyerő koncepción ne változtass. Mi mégis pontosan ezt

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. ŠKODA flottamegoldások

SIMPLY CLEVER. ŠKODA flottamegoldások SIMPLY CLEVER ŠKODA flottamegoldások Üdvözlöm! Kínálatunkban vevőink megtalálják az igényeiknek pontosan megfelelő megoldást, legyen szó akár globális, akár meghatározott országokra kiterjedő szervezetről.

Részletesebben

elismeréseként Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ultramodern üzemében készül a legmodernebb gyártási technológiákkal.

elismeréseként Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ultramodern üzemében készül a legmodernebb gyártási technológiákkal. 6 Camion Truck&Bus 2011/11 Novemberi horizont NFM MINISZTERI KITÜNTETÉSEK Nemzeti ünnep alkalmából A Szabadság Napjára, 1956. október 23-ra emlékezve miniszteri kitüntetéseket és elismeréseket adott át

Részletesebben

Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói

Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói 379-404 MFCENTORA 7200 LE Az MF 7200-as sorozat: Nagy kapacitású, szalmarázó ládás kombájnok 2 típus és ezek Auto Level verziói JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ POZÍCIÓ MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG

Részletesebben

JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG

JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG 270-370 LE 8600 Erőteljes jövő a gazdálkodásban 5 modell 270-től 370 LE-ig JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG Pontosan olyan, amilyennek egy traktornak

Részletesebben

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu Simán spórol Még a tapasztalt gépjárművezetőknek is felnyitja a szemét a Scania gépjárművezető továbbképzése. A belga Danny DeRuyter sok újat tanult, és 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást ért el. Szöveg:

Részletesebben

Biztonságossá tesszük a mozgást LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK

Biztonságossá tesszük a mozgást LAPZÁRTA/ESEMÉNYEK ÉS PROGRAMOK JANUÁRI HORIZONT CAMION TRUCK&BUS 2011/1 7 NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM Magyar elnökségi tervek Völner Pál államtitkár a jövő félévi magyar elnökség munkaprogramját és rendezvényeit ismertette a Közlekedési

Részletesebben

www.ssi-schaefer.hu Vállalati magazin 2 Jó példa a gyakorlatból: 7 Vállalati hírek 23 Top téma 2011. tavasz/18

www.ssi-schaefer.hu Vállalati magazin 2 Jó példa a gyakorlatból: 7 Vállalati hírek 23 Top téma 2011. tavasz/18 2011. tavasz/18 Vállalati magazin Top téma 2 Jó példa a gyakorlatból: 7 Vállalati hírek 23 kiskereskedelem A hatékonyság világa Ismerje meg Ön is a CeMAT 2011 vásáron Schwab: Ideális együttműködés a boldog

Részletesebben

Tartós haszongépjármű a tartós üzleti sikerekhez

Tartós haszongépjármű a tartós üzleti sikerekhez ÚJ PEUGEOT boxer Tartós haszongépjármű a tartós üzleti sikerekhez Az új Peugeot Boxer-kínálat jóval több, mint egy egyszerű haszongépjárműcsalád. Az intenzív igénybevétel megkívánta kiemelkedő megbízhatóság

Részletesebben

felemelő 12. kiadás újdonságok Ízelítőül a tartalomból: Linde Targoncaverseny, 2012. szeptember 7. (Folytatás a 2. oldalon)

felemelő 12. kiadás újdonságok Ízelítőül a tartalomból: Linde Targoncaverseny, 2012. szeptember 7. (Folytatás a 2. oldalon) felemelő újdonságok Linde Magyarország Anyagmozgatási Kft. 2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos u. 18/B Telefon: (24) 520-350 Fax: (24) 520-355 Honlap: www.linde-mh.hu 2012/1 Linde Targoncaverseny, 2012. szeptember

Részletesebben

GreenLabelsPurchase zöldebb beszerzés energiacímkék segítségével. Beszerzés és klímavédelem. Útmutató az energiatakarékos beszerzéshez

GreenLabelsPurchase zöldebb beszerzés energiacímkék segítségével. Beszerzés és klímavédelem. Útmutató az energiatakarékos beszerzéshez GreenLabelsPurchase zöldebb beszerzés energiacímkék segítségével Beszerzés és klímavédelem Útmutató az energiatakarékos beszerzéshez Hatékony járművek beszerzése Támogatja az 1 www.greenlabelspurchase.net

Részletesebben

Az SAP vállalatirányítási rendszer

Az SAP vállalatirányítási rendszer Debreceni Egyetem Informatikai Kar Az SAP vállalatirányítási rendszer Az SAP EBP elektronikus beszerzést támogató rendszer bemutatása az E.ON Hungária Zrt. példáján keresztül Témavezető: Dr. Kárpáti Tibor

Részletesebben

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét Innováció évfolyam 2012/1 képes újság nem csak a sűrített levegőről A megújult GA 30-90 család >> 2. oldal Magasnyomású ok >> 5. oldal Ne becsülje le a ok szervizigényét >> 7. oldal Csavarok Innováció

Részletesebben

NEW HOLLAND CR CR7.90 I CR8.80 I CR8.90 I CR9.80 I CR9.90 I CR10.90

NEW HOLLAND CR CR7.90 I CR8.80 I CR8.90 I CR9.80 I CR9.90 I CR10.90 NEW HOLLAND CR CR7.90 I CR8.80 I CR8.90 I CR9.80 I CR9.90 I CR10.90 2 3 A VILÁG LEGNAGYOBB KAPACITÁSÚ KOMBÁJNJA. TÉNY. EGY ÚJ BETAKARÍTÁSI DIMENZIÓ. Az ikerrotoros New Holland CR kombájnok prototípusainak

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT. Rittgasser Anett 2009.

SZAKDOLGOZAT. Rittgasser Anett 2009. SZAKDOLGOZAT Rittgasser Anett 2009. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS SZAK Nappali tagozat Külgazdasági vállalkozás szakirány CARGONET, A QUALITRANS VERSENYKÉPESSÉGÉNEK

Részletesebben

Miért. jók a hibridek?

Miért. jók a hibridek? A Honda a vállalat alapítása óta a környezetvédelem elkötelezett híve. Az 1990-es években a cég átalakította szervezeti felépítését és kiadta a vállalat környezetvédelmi állásfoglalását, melyben szigorú

Részletesebben

RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE

RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE ÚJ RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE INNOVÁCIÓ MINDEN NAP 1. 2. 3. 4. 5. DINAMIKUS, ROBUSZTUS, TELJESEN ÚJRAGONDOLT VONALAK, PÁRATLAN FELSZERELTSÉG ÉS MOTORVÁLASZTÉK: EZEK AZ ÚJ TRAFIC JELLEMZŐI. MÉG HATÉKONYABB

Részletesebben

2012. VI.SZÁM. facebook.com/axialkft. Újdonság BEMUTATÓ PENG-FARM KFT. MANITOU MLT 634 120LSU

2012. VI.SZÁM. facebook.com/axialkft. Újdonság BEMUTATÓ PENG-FARM KFT. MANITOU MLT 634 120LSU 2012. VI.SZÁM facebook.com/axialkft Landini LandPower Újdonság PENG-FARM KFT. PARTNER MANITOU MLT 634 120LSU BEMUTATÓ Tisztelt Olvasó! Kiadó és szerkesztőség: AXIÁL Kft. 6500 Baja, Szegedi út 147. Tel.:

Részletesebben

Energiafelügyelet: az információ hatalom

Energiafelügyelet: az információ hatalom Energiafelügyelet: az információ hatalom Hatékony megoldás a költségtakarékos lehetőségek kihasználására és az épület teljesítményének növelésére. 2011. június / Tanulmány Make the most of your energy

Részletesebben

Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel

Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel 6030 Premium Traktorok A teljesen új 6030 Premium sorozatú traktorokat a szerteágazó

Részletesebben

NEW HOLLAND CR CR8O7O CR8O8O CR9O7O CR9O8O CR9O9O

NEW HOLLAND CR CR8O7O CR8O8O CR9O7O CR9O8O CR9O9O NEW HOLLAND CR CR8O7O CR8O8O CR9O7O CR9O8O CR9O9O 2 3 NEW HOLLAND CR SZÉRIA Az iker rotoros New Holland CR kombájnok prototípusainak több mint 35 évvel ezelőtti bemutatása jelentős mérföldkő volt a gabona

Részletesebben

52. évfolyam, 2009. 8. szám 700 Ft

52. évfolyam, 2009. 8. szám 700 Ft 52. évfolyam, 2009. 8. szám 700 Ft TARTALOM www.technikamagazin.hu Megjelenik havonta Fõszerkesztõ: Dr. Wellek Margit e-mail: mwellek@muszakiszemle.hu Fõmunkatárs: Békés Sándor e-mail: s.bekes@muszakiszemle.hu

Részletesebben

A MÉRET A LÉNYEG MANITOU MLT SZÉRIA. részletek a 18. oldalon.

A MÉRET A LÉNYEG MANITOU MLT SZÉRIA. részletek a 18. oldalon. GÉP / ALKATRÉSZ / SZERVIZ / HASZNÁLTGÉP / TESZT / PARTNERRIPORT / JÁTÉK / MESE / GÉPBEMUTATÓ / FINANSZÍROZÁS A MÉRET A LÉNYEG MANITOU MLT SZÉRIA részletek a 18. oldalon. 12 Új modellek CLAAS 26 MÉG TÖBBET!

Részletesebben