A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően"

Átírás

1 Sajtóközlemény ISO 9001 A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően A Scania több példát is felvonultat átfogó építőipari és bányászati termékkínálatára a 2013-as Bauma kiállításon. A Scania úttörőként már 2011-ben megkezdte a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normának megfelelő járművek értékesítését. Jelenleg a Scania kilenc dízelmotort kínál 250 és 580 lóerő közötti teljesítménytartományban, amelyek mindegyike megfelel a legutóbbi károsanyagkibocsátási normának. Az ipari motorok megfelelnek a 2014-ben életbe lépő Stage IV és Tier 4 normáknak. Áramfejlesztők, telepített műhelyek és a bányászatban folytatott tevékenység szintén bemutatkozik. A Scania nemrég mutatta be az új, áttervezett G- és R-szériás fülkéit, amelyekkel jelentős üzemanyag-megtakarítást lehet elérni azok továbbfejlesztett aerodinamikájának köszönhetően. A változások között szerepel a fülkék sarkainak lesimítása, így a légáram minimális ellenállással mehet tovább a fülke oldala felé, valamint az áttervezett napellenző (a P-szérián is elérhető), amely szintén csökkenti a légellenállást. A kiállított járművek közül négy már az új külsővel rendelkezik. A Scania G- és R-szériás fülkéi a kis üzemanyag-fogyasztásra optimalizált, valamint a gazdaságos vezetést elősegítő és az üzemidő-növelését lehetővé tevő funkciókkal felszerelt Streamline változatban is rendelhetők. Az Euro 6 motorokkal szerelt új Stramline fülke, a Scania Opticruise-zal, a Scania Active Prediction rendszerrel és az új üzemmódokkal országúton történő használata során a potenciális üzemanyag-megtakarítás elérheti az 5-8 százalékot. A jármű elején végrehajtott további változások érintik a fényszórókat, amelyek új előlapokat kaptak, a LED-lámpákat és a nappali világítást. Világítás terén választható opció a H4, H7 vagy a Xenon fényszóró. Európában a G- és R-szérián a H7 fényszóró az alapfelszereltség. A kiállított hat tehergépkocsi közül három jármű már megfelel az Euro 6 követelményeknek, felhasználva a Scania kompakt és könnyű utókezelő rendszerét. A Scania új nehéztehergépjármű-koncepciójában megtalálhatók olyan vontatók, amelyeknél a legnagyobb szerelvény-össztömeg normál Scania hajtáslánccal 180 tonna, speciális feltételek mellett akár 250 tonna is lehet. A 9, 13 és 16 literes ipari motorok teljes választéka teljesíti a Stage IV/Tier 4 előírásait. Szintén kiállításra kerül egy telepített szerviz modul (field workshop), amelynek lényege, hogy a Scania nagyjából tagot számláló szervizhálózatától távol eső területeken is könnyen megoldható a szükséges javítás. A Scania áramfejlesztő most először mutatkozik be Európában. A Scania bányászati iparágban folytatott tevékenysége is első alkalommal lesz jelen a Baumán. Ezt az új MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(9)

2 üzleti egységet az egyre fontosabbá váló bányászati iparág termékkel és szaktudással történő kiszolgálása érdekében hozta létre a vállalat. KIÁLLÍTOTT JÁRMŰVEK (B4 épület, 201 stand) Scania R 730 8x4 180/250 tonnás nehéz-tehergépjármű normál Scania hajtáslánccal (sebességváltóval) és az áttervezett R-szériás fülkével Az R-szériás Topline fülke tökéletes kényelmet és elegendő helyet biztosít. A Scania engedélyezi, hogy nehéz tehergépjármű alkalmazásnál a legnagyobb szerelvényössztömeg 180 (speciális feltételekkel akár 250) tonna legyen a normál Scania kuplunggal és hajtáslánccal. A jármű 16,4 literes V8 motorral rendelkezik, amely Nm forgatónyomaték leadására képes, megfelel az Euro5/EEV normának és 100% biodízellel is üzemeltethető. A normál 12+2 sebességes gyorsító áttételes sebességváltó Scania Opticruise automatizált sebességváltási rendszerrel, három új üzemmóddal, normál automata kuplunggal és Scania Retarderrel van felszerelve. A Scania Opticruise olyan funkciókat kínál, mint a már dobfékekhez is rendelhető visszagurulás-gátló (hill-hold), az emelkedőkön történő elinduláshoz, vagy az opcionális kuplung-pedál. A Scania moduláris termékválasztékából, a jármű két kilenctonnás első tengellyel és egy 26 tonnás légrugós felfüggesztésű hátsó tengelycsoporttal és dobfékkel rendelkezik. Az összes szervizfeladatot el tudja látni a Scania szervizhálózata, amely jelentős idő és költségmegtakarítást eredményez a javítási és karbantartási munkák során. A fülke mögött található nehézvontató tartókeret a Laxa, speciális járműveket készítő vállalat gyártotta. MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(9)

3 Scania G 490 6x4 Meiller hátra billenő platós felépítménnyel új Euro 6 motorral A 10 köbméteres, hátra billenő platós felépítményt a Meiller gyártotta, hasznos teherbírása 15 tonna. A Scania frissített G-szériás fülkéje tökéletes környezetet teremt az építőiparban végzett munkához. Parabola rugók és dobfékek vannak a kilenc tonnás első tengelyen és a 21-tonnás hátsó tengelycsoportnál. Az Euro 6 motor a 13 literes soros motorok csúcsteljesítményű 490 lóerős változata, kimagasló vezethetőséget biztosít a már alacsony fordulatszámon is rendelkezésre álló nagy nyomatéknak köszönhetően (2.550 Nm). A 12+2 sebességes gyorsító áttételű váltó közúti utazósebesség mellett kényelmesen használható, miközben a kúszófokozatok miatt alacsony sebességnél is bőséges erőt ad. A Scania Euro 6 kipufogó egysége az utókezeléshez szükséges minden részegységet tartalmaz és kompakt méretének köszönhetően nem foglal feleslegesen helyet a felépítmény kárára az alvázon. Scania G 450 4x4 használatra kész összkerék-meghajtású vontató billenő platós félpótkocsihoz új Euro 6 motorral Összkerék-meghajtású vontató, használatra készen a gyárból, beleértve a nyeregszerkezetet, hidraulika rendszert (segédhajtás és hidraulika), menetkész állapotban. Az első tengely 7,5 tonna, a hátsó 11,5 tonna teherbírású és dobfékes. A fülke egy középmagas G-szériás hálófülke, az új áttervezett aerodinamikus és üzemanyag-megtakarításra optimalizált külsővel. Parabolarugók elől és légrugós felfüggesztés hátul. A motor a hatékony és nyomatékos 450 lóerős 13 literes soros hathengeres verzió, 10 lóerővel erősebb, valamint 50 Nm-rel nyomatékosabb, mint az elődje sebességes felezős tartományváltóval Scania Opticruise automatizált sebességváltással, Scania Retarder-rel, egy kétsebességes osztóművel. A tengelytáv akár mm is lehet, a kompakt Euro 6-os kipufogónak köszönhetően. MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(9)

4 Scania G490 8x4 kormányzott hátsó tengellyel 24 tonnás egykaros konténeremelő új Euro 6 motorral A kiállított G-szériás jármű teljes egészében a Streamline jegyeket hordozza magán, köztük a különleges bevezető kék színt (Ocean Blue Metallic). A Scania új 13 literes hathengeres Euro 6 motorjai közül a legerősebbel szerelték, ezen kívül a Scania Opticruise teljesen automatizált váltási rendszere és a Scania Retarder is megtalálható benne. A Scania Streamline azt jelenti, hogy az autót az átdolgozott aerodinamikával és légterelőkkel kis üzemanyag-fogyasztásra optimalizálták. A korábbi, első generációs Euro 5-ös 480 lóerős járműhöz képest, amelynél még hiányoznak az új üzemmódok, a második generációs Euro 6 motorokkal és ezzel a konfigurációval az üzemanyag-fogyasztás autópályán akár 8 százalékkal is csökkenhet. A leszállítás után egyből munkába is állhat. A jármű a gyárból már a 24 tonnás egykaros konténeremelő szerkezettel érkezett, amelyet a JOAB biztosított. A 9 tonnás első tengely és a hátsó 28 tonnás tengelycsoport légrugós felfüggesztésű. A hátsó tengelycsoportban a két első tengely hajtott, a hátsó hidraulikusan kormányzott a maximális irányíthatóság érdekében. Minden tengely elektronikusan vezérelt tárcsafékkel van szerelve. Scania P 400 8x4 9 köbméteres könnyűsúlyú mixer A piacon jelenleg elérhető egyik legkönnyebb súlyú négytengelyes mixer, 13 literes Euro 5 EGR motorral, amely adalékanyag hozzáadása nélkül működik és alkalmas 100% biodízel üzemmódra is, sebességes felezős tartományváltóval, motorra szerelt segédhajtóművel. A 9 köbméteres felépítményt a Stetter készítette. A két első tengely egyenként 7,1 tonna, a hátsó könnyű tengelycsoport 21 tonna teherbírású. Parabola rugók és tárcsafékek mindenhol. A P-szériás nappali fülke az áttervezett, javított aerodinamikával és kiegészítő lámpákkal rendelkező napellenzővel kerül kiállításra. A fülke könnyű és kompakt méretű, de igény szerint felszerelhető fekvőhellyel. MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(9)

5 IPARI MOTOROK (B4 épület, 102/202 stand) Kicsi és erős 9 literes, öthengeres motor maximum teljesítmény 294 kw, készen áll 2014-re Motor 9,3 literes, soros, öthengeres Scania XPI üzemanyag-befecskendezés Töltőlevegő-visszahűtés, EGR és SCR Kibocsátás EU Stage IV és US TIER 4 Teljesítmény kw fordulat / percnél Maximális forgatónyomaték Nm Száraz tömeg 970 kg Alkalmazás Konténer rakodók, billencsek, exkavátorok (kanalas rakodók), homlokrakodók Erős, rugalmas 13 literes, hathengeres motor maximum teljesítmény 405 kw, készen áll 2014-re Motor 12,7 literes, soros, hathengeres Scania XPI üzemanyag-befecskendezés Töltőlevegő-visszahűtés, EGR és SCR Kibocsátás EU Stage IV és US TIER 4 Teljesítmény kw fordulat / percnél Maximális forgatónyomaték Nm Száraz tömeg kg Alkalmazás konténer rakodók, építőipari bejrendezések, daruk, homlokrakodók, osztályozók MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(9)

6 Kompakt, 16 literes, V8 motor maximum teljesítmény 566 kw, készen áll 2014-re Motor 16,4 literes, V8 Scania XPI üzemanyag-befecskendezés Töltőlevegő-visszahűtés, EGR és SCR Kibocsátás EU Stage IV és US TIER 4 Teljesítmény kw fordulat / percnél Maximális forgatónyomaték Nm Száraz tömeg kg Alkalmazás védelmi alkalmazások, faaprítók, billencsek, daruk Kibocsátást szabályozó rendszerek A 2014-ben életbe lépő Stage IV és Tier 4-nek történő megfelelés érdekében a Scania EGR és Scania SCR kombinált használatával teljesíti, így nincs szükség részecskeszűrőre és egyéb kiegészítő berendezésre. Ezekben a technológiákban már most benne rejlik a jövőbeli továbbfejlesztés lehetősége. A teljes világra kiterjedő szervizhálózat A Scania világszintű szervizhálózata több mint tagot számlál, amelyekben az ipari motorok javítására szintén fel vannak készülve. Számos szerviz az év 365 napján elérhető, ezáltal biztosítva maximális üzemidőt és kitűnő üzemgazdaságosságot. Különböző motorok közös fejlesztésű és közösen használt részegységei és rendszerei csökkentik az alkatrészek raktározási költségeit, ugyanakkor növelik azok elérhetőségét. Mindemellett a szervizben dolgozó szerelők betanítása és munkája is könnyebb az azonos szerszámoknak és diagnosztikai rendszereknek köszönhetően. MAGYARORSZÁG HUNGARY 6(9)

7 A KÜLTERÜLETEN KIÁLLÍTOTT TERMÉKEK (21 stand, B 3-4 csarnok mellett) Scania R x4 Ennek a 34 köbméteres, öttengelyes szénszállító billencsnek 46 tonna a hasznos teherbírára. Ez a robusztus, tartós és megbízható teherautó 500 lóerős V8 motorjával kivételesen biztonságos, termelékeny és üzemanyag-hatékony munkaeszköz minden bányászati tevékenység terén. Scania Opticruise automatizált sebességváltás és a Scania legnagyobb teljesítményű, integrált retardere hatékony támogatást biztosít a járművezető számára, miközben kíméli a hajtásláncot Külső standon van kiállítva. Amennyiben Scania Opticruise-zal rendelik, a járművet három különböző üzemmóddal lehet specifikálni, amely javítja a vezethetőséget közúton és terepen is. A Standard üzemmód egy sokoldalú üzemmód, amely amellett, hogy kedvező üzemanyag-hatékonyságot biztosít, hegyvidékes terepen is kitűnő teljesítményt nyújt. Hegymenet során a rendszer arra törekszik, hogy maximális nyomatékon menjen a motor. A Power üzemmód gázadási reakciója agresszívabb, hegymenetre optimalizálva gyorsabb sebességváltásokkal. Az Off-road üzemmód ideális választás laza talajon és nagy gördülési ellenállású felszínen történő vezetéshez. A gázadási reakció lágyabb az akadálymentes haladás érdekében. A Scania bányászati iparágban folytatott tevékenysége A Scania új üzleti egységével a bányászati iparágban dolgozó ügyfelek számára kínál széleskörű termékeket és szolgáltatásokat. Átfogó megoldásai magukban foglalják a bányán belüli és kívüli fuvarozási feladatok megoldását Scania tehergépkocsikkal, Scania ipari motorokat, a bányában dolgozó személyzet szállítását Scania buszokkal, a használatban álló termékek szervizigényének kielégítését, valamint a Scania áramfejlesztőket. A helyszínre telepített Scania szerviz szerves része a kínálatnak. MAGYARORSZÁG HUNGARY 7(9)

8 Helyszínre telepített Scania szerviz A külső kiállítási területen megtekinthető, milyen megoldást kínál a Scania a távoli területeken található gépkocsik és motorok helyi javítására, szervizelésére. Az új létesítmény felépítése és beüzemelése bárhol megoldható 1-2 hónap alatt. Nyolc, speciálisan kiképzett konténer-modul biztosítja, hogy az adott helyszín igényeinek pontosan megfelelő technikai háttér álljon rendelkezésre a karbantartások, javítások elvégzésére. Ezáltal biztosítható a távoli területeken dolgozó ügyfelek maximális üzemideje és termelékenysége. A Scania kínálatában ezen felül megtalálhatók egyéb járművek is, mint például vízszállító autók, légszennyezést ellenőrző járművek, szervizautók a berendezések karbantartására, a helyszínen dolgozó személyzetet szállító buszok. A Scania moduláris gyártási rendszerének, illetve ebből adódóan a különböző termékcsoportok közös alkatrészeinek és részegységeinek köszönhetően, bármilyen Scania termék szervizelése könnyen megoldható. MAGYARORSZÁG HUNGARY 8(9)

9 Scania áramfejlesztő A Scania termékkínálatának legújabb tagja, a Scania áramfejlesztő, 2013 tavaszán a Dubajban megrendezett Közel-keleti Elektromos Kiállításon mutatkozott be. A kínálatban nyitott és fedett kivitelű berendezések találhatók, különböző teljesítménytartományokban ( kva/ 50Hz vagy kva/ 60 Hz). A nagyobb teljesítmény érdekében a berendezések párhuzamosan is működtethetők. További részletekért és fényképekért látogassa meg a Bauma 2013 újdonságait bemutató weboldalt: A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotorgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 38 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2012-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 79 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,6 milliárd svéd koronát tett ki. További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ erika.kohegyi@scania.hu MAGYARORSZÁG HUNGARY 9(9)

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Sajtóközlemény A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Biatorbágy, 2011. október 20. Négy járművet állít ki a Scania a 6-os pavilonban található 602. számú standon. A Citywide a stílusos városi,

Részletesebben

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Sajtóközlemény ISO 9001 Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Biatorbágy, 2014. szeptember A Scania az IAA kiállításon olyan termék- és szolgáltatás-újdonságokkal

Részletesebben

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Sajtóközlemény ISO 9001 Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Számos új funkció, köztük a Scania Active Prediction került felár nélkül beépítésre a Scania Opticruise-ba,

Részletesebben

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Sajtóközlemény A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Biatorbágy, 2011. november 11. A Scania folyamatosan bővíti építőipari termékkínálatát annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legújabb

Részletesebben

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk

Részletesebben

Scania R 730 4x2 Topline V8-as nyerges vontató a legnagyobb teljesítménnyel és vonzerıvel a jármővezetık számára

Scania R 730 4x2 Topline V8-as nyerges vontató a legnagyobb teljesítménnyel és vonzerıvel a jármővezetık számára Sajtóközlemény Scania premierek a 2010-es IAA kiállításon: Tehergépkocsi-kínálat megnövelt termelékenységgel Új eszközök az üzemanyag-fogyasztás optimalizálásához V8-as tehergépkocsi-család egyedi ismertetıjegyekkel

Részletesebben

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül Sajtóközlemény ISO 9001 Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül A Scania Communicator a legtöbb országban a jármű alapfelszereltségének része. Az egység egyszerre ad hozzáférést

Részletesebben

Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás

Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás Sajtóközlemény ISO 9001 Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás A Scania bemutatja új Euro 6 motorjait, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságot. Az Euro 6 motorok második generációjához

Részletesebben

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás érdekében Januárban a Volvo Trucks bemutatta a világ legerősebb, 700 lóerő teljesítményű teherautóját. Most pedig a

Részletesebben

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására A Scania a G- és R-szériás fülkék átalakításával tovább finomította a légáram

Részletesebben

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Sajtóközlemény ISO 9001 Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Scania alkalmazások a flottakezeléshez Üzemanyag-fogyasztás célkitűzés Piacvezető járművezető-támogatási

Részletesebben

Mûszaki adatok áttekintése.

Mûszaki adatok áttekintése. Mûszaki adatok áttekintése. Dízelmotorok 2,5 l TDI motor (65 kw) 1 2,5 l TDI motor (80 kw) 1 Keverékképzés/Befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Hengerek

Részletesebben

Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre

Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre Sajtóközlemény Világpremier: Scania Euro 6 az elsı motorok már készen állnak a piaci bevezetésre TECHNOLÓGIAI ÚJDONSÁGOK Euro 6 tehergépkocsi választék 440 és 480 lóerı A 440 és 480 lóerıs motorok a G-

Részletesebben

S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto RÁBA JÁRMŰ KFT.

S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto RÁBA JÁRMŰ KFT. S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto 1 Rába B115.50-174 önjáró midibusz alváz 2 Rába B115.50-174 önjáró midibusz alváz 3 Megoldások Daimler OM 904 LA motor, 115kW / 610Nm Allison S2100

Részletesebben

MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE.

MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE. ÚJ MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE. BÁRHOVA ELJUTÓ JÁRMŰVEK TELJES KÖRŰ KÍNÁLATA PÁRATLAN SOKOLDALÚSÁG, RENDKÍVÜLI ROBUSZTUSSÁG ÉS KIMAGASLÓ VEZETÉSI KÉNYELEM MINDEN FUVARFELADATHOZ A Daily 4x4

Részletesebben

Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára

Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára Sajtóinformáció Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára Tíz új Volvo FH tehergépkocsit állítanak majd ki a hannoveri IAA-n szeptemberben, ezenkívül pedig számos új részegységet

Részletesebben

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az új, sportos Yamaha NMAX vezetésével a mindennapi ingázásaid elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a sportos városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2013. február Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998

Részletesebben

Mindig a jó megoldás!

Mindig a jó megoldás! Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa DAF-tehergépkocsik a 2014-es IAA kiállításon Hanoverben: Mindig a jó megoldás! Egyedi megoldás minden fuvarozó alkalmazáshoz Új: CF Silent,különösen csendes áruterítő tehergépkocsi

Részletesebben

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2014 új Jumper általános műszaki jellemzők Motor HDi 110 HDi 130 HDi 150 HDi 180 hengerek száma 4 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 2198 2198 2198 2998 max.

Részletesebben

Derékcsuklós rakodók

Derékcsuklós rakodók Derékcsuklós rakodók Derékcsuklós rakodók Giant kényelem Az állítható kormányoszlop, vezetőülés, az állítható kartámasz, biztonsági öv és háttámla mind a vezető kényelmét szolgálják. A jól áttekinthető

Részletesebben

Alacsony üzemanyagfogyasztás,

Alacsony üzemanyagfogyasztás, Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos D'elight robogót úgy terveztük, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ezt a gazdaságos városi robogót a kompakt

Részletesebben

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik.

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik. A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik. Lehet, hogy az mérete kicsi, de a Yamaha nagyobb típusaiban megtalálható számos funkcióval rendelkezik, így például dupla A-karos, független első felfüggesztéssel,

Részletesebben

INTER MIX KFT. KUBOTA japán precizitás elérhető áron. Kubota M széria

INTER MIX KFT. KUBOTA japán precizitás elérhető áron. Kubota M széria Traktorok KUBOTA japán precizitás elérhető áron A Kubota japán vállalat piacvezető a világon legtöbbet eladott ipari dízel kategóriában, amely kertészeti és mezőgazdasági célokra kínál erőgépeket. A vállalatcsoport

Részletesebben

Üdvözöljük a fedélzeten!

Üdvözöljük a fedélzeten! Üdvözöljük a fedélzeten! Méltán képviseli az Ön vállalkozását Ismerje meg a Scania Touringot! Erőteljesen megformált külsejével arra tervezték ezt a sokoldalú autóbuszt, hogy megfeleljen a különjárati

Részletesebben

Hosszan tartó megbízhatóság.

Hosszan tartó megbízhatóság. Hosszan tartó megbízhatóság. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS, használt járművek átfogó kínálata a vezető gyártóktól, az IVECO garanciájával, valamint szolgáltatások és üzleti megoldások teljes skálájával. Rólunk

Részletesebben

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L]

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L] SAJTÓANYAG 2008. március 19-én írta ki a pályázatot a Debreceni Megyei Jogú Város az autóbusz helyi közösségi közlekedés menetrend szerinti személyszállításra. A pályázat kapcsán a DKV Zrt. és az INTER

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

Sokoldalúság kompakt méretben 3036E Standard kompakt traktorok

Sokoldalúság kompakt méretben 3036E Standard kompakt traktorok Sokoldalúság kompakt méretben 3036E Standard kompakt traktorok 2 Még soha nem láthatott ilyen standard traktort Bizonyos szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket. Amikor a 3036E standard kompakt traktort

Részletesebben

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A Végtelen út Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a kiemelkedő kényelemmel párosuló szupersport-teljesítményt. Ennél a sport- és

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok

Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre. Haszonjárművek. Az Amarok Műszaki adatok Érvényes a 2013. modellévre Haszonjárművek Az Amarok Az ebben a kiadványban feltüntetett műszaki adatok információkat tartalmaznak az üzemanyag-fogyasztásról és a CO 2 -kibocsátásról. Nem

Részletesebben

DAF MULTISUPPORT: Több mint

DAF MULTISUPPORT: Több mint DAF MULTISUPPORT: Több mint javítás és karbantartás DAF MULTISUPPORT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM ÜGYFÉL IGÉNYRE SZABOTT SZOLGÁLTATÁSOK Az ÜGYFÉL TÁMOGATÁS, mely többet nyújt A szállítmányozási szegmensben

Részletesebben

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ Protruck Kft tevékenysége a haszongépjármű sebességváltók területén A Protruck Kft, mint a ZF magyarországi szervizképviselete, a haszongépjármű szektorban az alábbi

Részletesebben

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz - 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz A Continental megkezdte az új harmadik generációs abroncsszéria értékesítését 17,5 22,5 colos méretekben a rohamosan

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2016 Motor BlueHDi 110 BlueHDi 130 BlueHDi 160 hengerek száma 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 1997 1997 1997 max. teljesítmény KW / LE (ford./perc) 81 / 110

Részletesebben

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi CITROËN JUMPER Tehergépkocsi Műszaki jellemzők 2017 Motor BlueHDi 110 BlueHDi 130 BlueHDi 160 hengerek száma 4 4 4 hengerűrtartalom (cm 3 ) 1997 1997 1997 max. teljesítmény KW / LE (ford./perc) 81 / 110

Részletesebben

Hengerenkénti üzemanyagbefecskendezés. Hengerenkénti. Üzemanyagellátó rendszer. Keréktárcsa mérete (coll/mm) / Gumiabroncs mérete:

Hengerenkénti üzemanyagbefecskendezés. Hengerenkénti. Üzemanyagellátó rendszer. Keréktárcsa mérete (coll/mm) / Gumiabroncs mérete: Epica LS Motor és sebességváltó 2.0 24V 2.0D 2.0D AT Löket (mm) 75,2 75,2 75,2 Sebességváltó 5 fokozatú, kézi 5 fokozatú, kézi 5 fokozatú, automata Végáttétel 3.974 3.974 3.974 Furat (mm) 75.0 75.0 75.0

Részletesebben

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 P.O. Box 90065 5600 PT Eindhoven Tel.: +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com Új változatú alvázak, új tengelyek A DAF

Részletesebben

T a k a ré k o s U t a sb a rá t M a g y a r

T a k a ré k o s U t a sb a rá t M a g y a r Takarékos Utasbarát Magyar Tartalom Hello Budapest! Fejlesztés célja Buszkoncepció Az új Credo Econell CiTY Az egyetlen Takarékos Utasbarát Magyar Tesztfutás a Fővárosban H e l l o V á r o s! Célul tűztük

Részletesebben

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000 TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ OOAlakítsd a stílusod szerint! Válassz az egyéniségedhez illő színt és akár felnit is! FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

Ismerje meg az új Safari érzést

Ismerje meg az új Safari érzést Ismerje meg az új Safari érzést Üljön be egy új TATA SAFARI-ba, ahol otthonos világ fogadja. Ragadja meg a kormányt, indítson, tegyen meg több száz km-es távolságot. Autópályán, hegyen-völgyön, földutakon,

Részletesebben

NMAX. Mindennapi élet mellékelve

NMAX. Mindennapi élet mellékelve NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az NMAX 155 azt az élvezetes vezetést és mozgékonyságot nyújtja, ami egy könnyű robogótól elvárható ezek mellett extra előny a jobb gyorsulás és a magasabb végsebesség,

Részletesebben

Ford Trucks. Közúti áruszállítás

Ford Trucks. Közúti áruszállítás Ford Trucks Közúti áruszállítás 1 Megosztjuk a terhet Ahhoz, hogy célba érjünk, haladnunk kell a világgal. De bármerre tartunk is, szeretjük látni az út végét, ahol a szeretteink várnak ránk. A hosszú

Részletesebben

Tejes megújulás, még nagyobb szabadság

Tejes megújulás, még nagyobb szabadság Tejes megújulás, még nagyobb szabadság A Xenon az új TATA Pick up, egyszerûen csodálatos! A kiváló minõségû, nagy teljesítményû, rendkívül takarékos turbódízel common rail 2.2 Dicor motor, lenyûgözõ egyedi,

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha a sportos stílusú Yamaha NMAX 125 robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten úgy

Részletesebben

Az ügyes városi robogó

Az ügyes városi robogó Az ügyes városi robogó A nap nagyon zsúfolttá válhat, amikor sok helyen kell megjelenni, és különböző emberekkel kell találkozni. A Neo's 4 segíthet: ügyesebben lehet vele közlekedni a városban. Válassza

Részletesebben

PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas

PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas TITAN PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas A Tume Titan kitűnő vetést biztosít, direkt vetéshez

Részletesebben

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék 8 CAMION TRUCK&BUS 009/6 BUSZVILÁG AUTÓBUSZTESZT KÖZEPES HATÓTÁVOLSÁG Scania Irizar i L,9 méter hosszban SOKOLDALÚ ALKALMAZHATÓSÁG Nem egyszerű dolog röviden megfogalmazni azt, amit a 007-ben bemutatott

Részletesebben

Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk

Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk Íme, a MotoGP YZR-M1 technológiával felszerelt új generációs R1 modell. A keresztsíkú motorblokknak, a rövid tengelytávnak és a modern elektronikának köszönheten

Részletesebben

Fordítsuk komolyra a szót

Fordítsuk komolyra a szót Fordítsuk komolyra a szót Ez az a motorkerékpár, amely szabványt teremt a középsúlyú kategóriában. Az új karosszériával és továbbfejlesztett jellemzkkel rendelkez 2013-as XJ6 az egyik legnépszerbb motorkerékpárunk,

Részletesebben

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu Simán spórol Még a tapasztalt gépjárművezetőknek is felnyitja a szemét a Scania gépjárművezető továbbképzése. A belga Danny DeRuyter sok újat tanult, és 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást ért el. Szöveg:

Részletesebben

AZ ÚJ WARRIOR MODELLEK. KORLÁTOZOTT PÉLDÁNYSZÁMBAN. KORLÁTLAN TELJESÍTMÉNNYEL.

AZ ÚJ WARRIOR MODELLEK. KORLÁTOZOTT PÉLDÁNYSZÁMBAN. KORLÁTLAN TELJESÍTMÉNNYEL. AZ ÚJ WARRIOR MODELLEK. KORLÁTOZOTT PÉLDÁNYSZÁMBAN. KORLÁTLAN TELJESÍTMÉNNYEL. DEUTZ-FAHR 7250 TTV WARRIOR 9340 TTV WARRIOR 7250 TTV WARRIOR. KEMÉNYEBB, MINT A LEGKEMÉNYEBB MUNKANAP. MaxiVision 2 fülke

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Tiguan. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Tiguan. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Tiguan Das Auto. Motorok 125 LE (92 kw) TSI 150 LE (110 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres

Részletesebben

Minden nap különlegesen érezheti magát

Minden nap különlegesen érezheti magát Minden nap különlegesen érezheti magát Egyre több motoros akar olyan motorkerékpárt, amely mindent tud. Olyan motorkerékpárt, amellyel munkába lehet járni, kirándulni lehet menni a hegyekbe a hétvégén,

Részletesebben

Útra fel! FJR1300A www.yamaha-motor.hu

Útra fel! FJR1300A www.yamaha-motor.hu Útra fel! Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetséget arra, hogy megtapasztalják a szupersport-teljesítményt, ugyanakkor a vezet és az utas kiemelked kényelmet élvezhessen.

Részletesebben

Végtelen út. FJR1300AE

Végtelen út. FJR1300AE Végtelen út Az elektronikusan állítható felfüggesztésnek és a fordított első teleszkópoknak köszönhetően az kiváló motorozási élményt kínál. A 6 fokozatú sebességváltó dinamikus gyorsítást és kényelmes,

Részletesebben

Hozd ki a maximumot minden útból

Hozd ki a maximumot minden útból Hozd ki a maximumot minden útból Dinamikus karosszériájával, könnyű vázával és tiszta X- MAX génjeivel ez a nagy teljesítményű, sokoldalú robogó arra készült, hogy izgalmat és élvezetet nyújtson! A nagy

Részletesebben

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Kombinációs egység F l e x C o m Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Setting the standard 7,5 tonna össztömeg GVW jármű A hidraulikusan mozgatható válaszfal Nagyon felhasználóbarát Hidraulikus

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

MAGYAR 1200 1500 SZÉRIÁK HOMLOKRAKODÓ

MAGYAR 1200 1500 SZÉRIÁK HOMLOKRAKODÓ MAGYAR 1200 1500 SZÉRIÁK HOMLOKRAKODÓ Könnyű kezelhetőség Teljesítmény Sokoldalúság 1235 1240 1550 KOMFORT Hatékony 3-sebességű fűtő- és szellőztető rendszer levegő recirkulációs móddal. Ajtók mindkét

Részletesebben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve Ha az új, sportos stílusú Yamaha NMAX robogót vezeted, a mindennapi ingázások elviselendő dologból élvezetes eseménnyé válnak. Ezt a városi robogót kifejezetten

Részletesebben

ebben az esetben CO 2

ebben az esetben CO 2 N A T U R A L P O W E R C N G / L N G T Í P U S C S A L Á D F E N N T A R T H A T Ó S Á G Az IVECO mindig is kiemelt területnek tekintette a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos kutatásokat és mûszaki

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Variant. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Golf Variant. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016os gyártási évre z új Golf Variant Das uto. Motorok 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Golf Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Golf Motorok Motor, sebességváltó 85 LE (63 kw) TSI 110 LE (81 kw) TSI 125 LE (92 kw) TSI Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/4 4 hengeres

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU SAE A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

SZÁLLÍTÁS KORLÁTOK NÉLKÜL A FENNTARTHATÓSÁG BAJNOKA

SZÁLLÍTÁS KORLÁTOK NÉLKÜL A FENNTARTHATÓSÁG BAJNOKA SZÁLLÍTÁS KORLÁTOK NÉLKÜL A FENNTARTHATÓSÁG BAJNOKA Az Ön partnere a fenntartható fuvarozásban AZ ÚJ FENNTARTHATÓ KÍNÁLAT DAILY ELECTRIC AZ ELSŐ ZÉRÓ KÁROSANYAG - KIBOCSÁTÁSÚ KISHASZONGÉPJÁRMŰ DAILY HI-MATIC

Részletesebben

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA LC 500 LC 500h hivatalos árlista Érvényes: 2017. április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA Alapadatok és felépítés Motor Erőátvitel Teljesítmény Gyorsulás (0 100 km/óra) kombinált üzemanyagfogyasztás

Részletesebben

Ébreszd fel a benned lévő sötétséget

Ébreszd fel a benned lévő sötétséget Ébreszd fel a benned lévő sötétséget Az motorkerékpárt arra tervezték, hogy visszahozza a szórakozást, a megfizethetőséget és az élvezetet az utakra. Ezen a sokoldalú, új, lecsupaszított motoron található

Részletesebben

Az ügyes városi robogó

Az ügyes városi robogó Az ügyes városi robogó A nap nagyon zsúfolttá válhat, amikor sok helyen kell megjelenni, és különböz emberekkel kell találkozni. A Neo's 4 segíthet: ügyesebben lehet vele közlekedni a városban. Válassza

Részletesebben

lehetőség D'elight

lehetőség D'elight Alacsony üzemanyagfogyasztás, számtalan lehetőség A stílusos új robogót úgy tervezték, hogy minden utat könnyebbé, gyorsabbá és jóval gazdaságosabbá tegyen. Ennek a gazdaságos városi robogónak a vezetését

Részletesebben

A sötét oldal két lelke

A sötét oldal két lelke A sötét oldal két lelke Az MT-09 Tracer egy kompromisszumok nélküli, agresszív túramotor, mely ugyanakkor hosszabb távú utazásokra is alkalmas. Az áramvonalas burkolat, a nagy kapacitású és az állítható

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Polo. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Polo. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Polo Das Auto. Motorok BlueMotion Technology 90 LE (66 kw BlueMotion Technology 110 LE (81 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként

Részletesebben

EUROCARGO. MINDEN HELYZETBEN TÖKÉLETES.

EUROCARGO. MINDEN HELYZETBEN TÖKÉLETES. Ú J M I N D E N H E L Y Z E T B E N T Ö K É L E T E S EUROCARGO. MINDEN HELYZETBEN TÖKÉLETES. Ú J Az Eurocargo kategóriája éllovasa, valamennyi versenytársánál nagyobb múlttal a háta mögött. Emellett továbbra

Részletesebben

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei ZF TERMÉKEK Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás elemei, alkatrészei ZF Lenksysteme A ZF 1932-ben kezdte meg a kormányművek gyártását az amerikai Ross Gear & Tool társaság licensze alapján. 1950-ben

Részletesebben

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó.

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó. Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó. Az valódi legenda az utcán három Szupersport világbajnoki címével pedig a versenypályán is igazi győztes. Amint felülsz a MotoGP technológiás versenygépre,

Részletesebben

METAL-FACH bálacsomagolók

METAL-FACH bálacsomagolók Z552 - helyben csomagoláshoz MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ METAL-FACH bálacsomagolók A Z552 bálacsomagoló helyben történő csomagolásra alkalmas. A traktorhoz hárompont felfüggesztéssel

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2015. gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Motorok 105 LE (77 kw) TSI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres benzinmotor/2 Befecskendezés/feltöltés Közvetlen

Részletesebben

TRAKKER VAGYOK ÉS STRAPABÍRÓ VAGYOK. AKÁRCSAK A SZIKLÁK. Az ÚJ TRAKKER, az IVECO bánya- és építőipari járműve újrafogalmazza a lehetetlen jelentését,

TRAKKER VAGYOK ÉS STRAPABÍRÓ VAGYOK. AKÁRCSAK A SZIKLÁK. Az ÚJ TRAKKER, az IVECO bánya- és építőipari járműve újrafogalmazza a lehetetlen jelentését, ÚJ H I R E L I A B I L I T Y I S P O S S I B L E H I R E L I A B I L I T Y ÉS STRAPABÍRÓ VAGYOK. AKÁRCSAK A SZIKLÁK. Az ÚJ TRAKKER, az IVECO bánya és építőipari járműve újrafogalmazza a lehetetlen jelentését,

Részletesebben

BPW AGRO Drive A hidraulikus meghajtású tengely

BPW AGRO Drive A hidraulikus meghajtású tengely BPW AGRO Drive A hidraulikus meghajtású tengely Kedvezőtlen körülmények között történő nagy tömegű rakomány vontatására. BPW tengellyel akkor is folytathatja a munkát, amikor mások már feladták. BPW AGRO

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Az új Jetta. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Az új Jetta Das Auto. Diesel motor információk A katalógusban megadott CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékek egy elővigyázatossági intézkedés

Részletesebben

Extrém teljesítményő. gépek a kihívást jelentı körülményekhez. a csuklós billenıplatós teherautók új generációja www.moxy.no

Extrém teljesítményő. gépek a kihívást jelentı körülményekhez. a csuklós billenıplatós teherautók új generációja www.moxy.no E Extrém teljesítményő gépek a kihívást jelentı körülményekhez a csuklós billenıplatós teherautók új generációja www.moxy.no B A F E C D H G J I K K L A) Motor B) Sebességváltómő C) Elsı tengely differenciálmő

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a gyártási évre. Az új Touareg

Műszaki adatok Érvényes a gyártási évre. Az új Touareg Műszaki adatok Érvényes a 2018. gyártási évre Az új Touareg Motorok Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 6 hengeres dízel/4 Befecskendezés/feltöltés Lökettérfogat (liter/cm 3 ) 3,0/2967

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK EuRoll PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK Bevezető Tisztelt Partnerünk! Ön az EuRoll Hungária Kft. Profi gépek és berendezések katalógusát tartja kezében. Több éves tapasztalatunkat felhasználva, katalógusunkat

Részletesebben

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Volkswagen CC. Das Auto.

Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre. Volkswagen CC. Das Auto. Műszaki adatok Érvényes a 2016-os gyártási évre Volkswagen CC Das Auto. Motorok 150 LE (110 kw) TSI 150 LE (110 kw) TDI 184 LE (135 kw) TDI Motor, sebességváltó Motortípus/szelepek hengerenként 4 hengeres

Részletesebben

Fordulékonyabbak az új rakodók

Fordulékonyabbak az új rakodók A frontkaszákról szóló korábbi cikkünk itt érhető el. A CLAAS, a Liebherrel való együttműködés keretében további kerekes rakodó modelleket kínál az 5,6 és 9 tonnás kategóriában. A három új Torion Sinusban

Részletesebben

Hiab Loglift S - hosszú nagygémes daruk

Hiab Loglift S - hosszú nagygémes daruk Hiab Loglift S - hosszú nagygémes daruk Termékkatalógus Profi k választása Rövid rönkök mozgatásához elengedhetetlen a gyors, tartós és erős daru. A Hiab Loglift daruk masszív fordítórendszerrel, a teljes

Részletesebben

Az off-road kalandok itt kezdődnek.

Az off-road kalandok itt kezdődnek. Az off-road kalandok itt kezdődnek. Ha gyermekeknek való mini motorkerékpárokról van szó, a Yamaha egyértelműen a legjobb minőséget nyújtja. A felhasználóbarát funkcióival és 50 ccm-es, 2 ütemű motorjával

Részletesebben

A kaland a sarok mögött vár

A kaland a sarok mögött vár A kaland a sarok mögött vár Ha kalandra indul, az XT660R-ben megbízható társra lel. Ezzel a masszív motorkerékpárral könnyedén áttérhet a betondzsungelbl a földútra és az erdei ösvényekre. Az új grafika

Részletesebben

Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar

Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar CREDO ECONELL 13 CiTY NAGYOBB KOMFORT ÉS GAZDASÁGOSSÁG EGY SZEGMENSTEREMTŐ MAGYAR JÁRMŰTŐL Maximális kapacitás Alacsony tömeg Akadálymentes utastér Akár 75-80

Részletesebben

A MAX-ból soha nem elég

A MAX-ból soha nem elég A MAX-ból soha nem elég Egy páratlan maxi sportrobogó. Aerodinamikus karosszériája, kettős LED-fényszórói és tekintélyt parancsoló utcai megjelenése révén az ikonikus TMAX messze versenytársai előtt jár.

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS.

ÁTTEKINTÉS. ÁTTEKINTÉS www.optitrailer.com 2 Langendorf Hagyomány és innováció! A Langendorf a szállítmányozás piacán, több mint 125 éves múltra tekint vissza, ez időszak alatt létrehozott termékeivel méltán kivívta

Részletesebben

Szeretem, ahogyan közlekedek

Szeretem, ahogyan közlekedek Szeretem, ahogyan közlekedek Eljön egy pillanat az ember életében, amikor meg akarja változtatni azt, ahogyan közlekedik és él a városban. Dönts úgy, hogy te irányítod az idődet, hogy kiélvezhesd a jó

Részletesebben

MŰHELYBERENDEZÉSEK 413

MŰHELYBERENDEZÉSEK 413 MŰHELYBERENDEZÉSEK 413 Műhelyberendezések Tartalomjegyzék Oldalszám A műhelyberendezések termékcsoport kiváló teljesítményű, modern berendezéseket foglal magába, melyek sokoldalúságukkal és rugalmasságukkal

Részletesebben

Megbízható teljesítmény

Megbízható teljesítmény www.toyota-forklifts.hu Megbízható teljesítmény a Toyota System of Active Stability rendszerének köszönhetően 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING MEGBÍZHATÓ TELJESÍTMÉNY A TOYOTA SAS-RENDSZERÉVEL 3 NÉLKÜLÖZHETETLEN

Részletesebben

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK KÉPVISELET EMELŐ BERENDEZÉSEK KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK Elmas kétfõtartós futódaru Demag rendszer Elektromos emelõmûvel és Demag vonszolókábeles áramellátással felszerelve Teherbírás 3,2 t Fesztáv 28,8 m Emelési

Részletesebben

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Sajtóközlemény ISO 9001 Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Biatorbágy, 2013. november 7. Az Euro 6 motorcsalád legújabb tagjainak bemutatása mellett a Scania 2013 őszén új

Részletesebben

Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről.

Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről. Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről. Mazda CX5 12,606,900.00HUF Külső tulajdonságok Dátum 2019.

Részletesebben