Az életfa 32 bölcsességének intelligenciája a 10 szefira és a 22 Nagyarkánum intelligenciája

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az életfa 32 bölcsességének intelligenciája a 10 szefira és a 22 Nagyarkánum intelligenciája"

Átírás

1 Részlet a készülő A Tarot 88 útja című könyvből (még 1-2 év) A Kabbalisztikus Tarotnak 88 útja van, nem 78. A fán lévő 10 szefirát is útnak tekintjük. Mikor egy tarot lapot kiraksz, fontos, hogy az melyik kettő szefira között helyezkedik el. A lap két végén lévő szefira ugyanúgy meghatározó, mint maga a tarot lap. A szefirákhoz is tartoznak bolygók, színek, tulajdonságok. A szefirák erejével gyógyító erőket tudsz bevonzani. A szefirákhoz tartoznak a kabbala angyalai. 72 kabbala angyal van, őket be lehet sorolni a szefirákhoz, és a szefirákon belül, melyik világhoz tartoznak. A Kabbalában 72 erény, vagy Isten ereje található, őket nevezzük a kabbala 72 szent angyalainak is. Velük egy mágikus rituálé kapcsán tudsz kapcsolatba lépni, és kérni, igénybe venni a segítségüket. Ezek a kártyák önmagukban NEM működnek, CSAK a rituáléval. Kabbalista Mágia: Olyan mágikus művelet, ahol az adott célt kabbalista módszerek segítségével érik el. Általában a Felső Mágia kategóriájába tartozó rituálékat takar. Az életfa 32 bölcsességének intelligenciája a 10 szefira és a 22 Nagyarkánum intelligenciája 1. Csodálatos, ragyogó ősi intelligencia. 2. Fénylő, világító egység intelligencia. 3. Megszentelt, gyönyörű intelligencia. 4. Mérő, összetartó intelligencia, menedéket nyújtó intelligencia. 5. Alapvető intelligencia, radikális, kezdő intelligencia. 30. Összegyűjtő, általános kollektív intelligencia. 31. Örökös intelligencia. 32. Felügyeleti intelligencia.

2 Az Életfához tartozó négy világ és azon belül lévő hét szint Erő nevei és hozzá rendelt tulajdonságaik. Acilut, az első világ: 1. szefira: KETER Legmagasabb hatalom A Szellem világa Tűz Forrás Botok I Isteni energia, az energia tiszta formája, a boldogság. A tudás és az öröm összhangja. AZ APA Istennév: EHEIHEH Ő az ősállapot, a Semmi, a Tiszta Világosság tudatának a szintje. Az Én. Az Első sík. A legbelsőbb temploma, korona. Színe: Fehér Kether, kapcsolat Istennel, fehér, összegző, tisztaság, ártatlanság, tisztalelkűség, egyenesség, harmónia, megbékélés, béke, teljesség, becsületesség, tudatosság, megnyilvánulás, kezdet, forrás, kisugárzás, minden, tiszta tudat. Hangja: B Hozzá rendelt bolygó: Plútó A szellem szintje. 1. Arkangyal: METATRON Az összes angyali lény közül a leghatalmasabb. Feladata, hogy erőt adjon az emberiségnek. 1. Angyal: CHAIOT HA KADESH Más néven az Élő Szent Teremtmények rendje. Ők a szeretet, a fény, a tűz angyalai. Úgy is emlegetik őket néha, hogy Szerafim, Szeráfok. Feladatuk: segítik az ember személyes fejlődését. A KETER SZEFIRÁVAL való kommunikálás nagyobb kreativitást, információt ad a végső célról, és belső lelki adományok felidézéséhez és megszerzéséhez vezet.

3 Brijah, a második világ: 2. szefira: CHOKMA Abszolút bölcsesség A Gondolat világa Víz Értelem Spirituális világ Kelyhek H Bölcsesség, lehetőségek, forrás, a tükör, felébredés. A GYERMEK Istennév: JAH JEHOVAH A mennyei szférák, szellemi akarat, cél, bölcsesség. Önfeláldozás. A második sík. A bölcsesség világának legtisztább formáját jelenti. Itt találhatók a csillagok, mennyek, amelyek megtapasztalása által magukat a csillagokat is elérhetjük. Színe: Gyöngyszürke Chokmah, az inspiráció székhelye, szürke, tétlenség, közöny, elszakadás, meghatározhatatlanság, alázatosság, szegénység, szomorúság. A cél és a kezdeményező erő titkainak felfedése, a bölcsesség gyarapítása, az egyetemes terv e világban való megnyilvánulásának felismerése. Függetlenség, önkényesség, tisztaság, teremtő erő, életerő forrása, a merev fallosz és ejakuláció, álló kövek, szökőkutak, élet vize. Hozzárendelt bolygó: URÁNUSZ Hangja: A 2. Arkangyal: RATZIEL A rejtett dolgok tudásának hercege. Feladata, hogy elvezesse az embert a magasabb rendű bölcsességhez, hogy értsük a világegyetem működését. 2. Angyal: AUPHANIM Az örvénylő erők angyali rendje. Feladatuk, hogy hozzásegítsenek ahhoz a szellemi tapasztalathoz, hogyan találkozhatunk ISTENNEL. 3. szefira: BINA Végtelen értelem A Gondolat világa Megértés, dualitás, az én és a nem én viszonya, születés, halál, AZ ANYA Istennév: JEHOVAH ELOHIM

4 Az isteni megnyilatkozás, mely felfedi az Élet és a Teremtés tökéletességét. A szellemi szeretet. A második sík. A nagy tenger. Tudat. Az ételem, megértés, csendesség, kapzsiság. A szellem szintje. Színe: Fekete. Binah, az a hely, ahol a tapasztalat, a tudás és az információ egybeolvad, fekete, mélység, komolyság, szigorúság, titok. A csend és a titoktartás titkainak felfedése, a megértés gyarapítása, annak felismerése, hogy mindennel egy. Csend, tehetetlenség, halál illúziója, korlátozás, forma, kényszer, nehézség, lassúság, öregségi, meddőség, megtestesülés, karma, a sors, az idő, természeti törvény, a méh és a terhesség, a sötétség, kötöttség, ház, behatárolás, termékenység, anya, szövés-fonás, a halál (megsemmisülés). Hangja: A Hozzárendelt bolygó: NEPTUNUSZ 3. Arkangyal: ZAPKIEL Ő a gonosz elleni harc hercege. A segítségével megérthetjük azokat a dolgokat, melyekkel szembesülni fogunk, amelyekkel meg kell küzdenünk. Megtanít arra, hogyan legyünk úrrá rajtuk. Ő őrzi az Akasha-krónikát. 3. Angyal: ARALIM Erősek és hatalmasak. Életünk küzdelmes harcaiban segítenek, mindenben jelen vannak, ami az Anyaföldön van fűben, fában, orvosságban. Segítenek az Anyafölddel bizalmas kapcsolatot kialakítani. Daat Ismeret Chochma az erő. Bina a forma. Közös pontjuk az, hogy létrejön-e vagy keletkezik-e a Szefira, mely titokzatos; az a Szefira, amelyik nem rendelkezik semmiféle számmal; az a Szefira, amely nem kerül ábrázolásra a villámfény útján. Ennek neve Daat. Szent intelligencia. Ez férfi-nő egyesülése szexuális ölelésben. Isteni neve Tetragrammaton-Elohim vagy Yahweh-Elohim, Istenek istene. Daat szférája a Szaturnusznak, Shabbathai. Daat az ismeret. Itt az ismeret a szó bibliai értelmében olyan, mint ahogy a férfi ismeri saját feleségét. Daat elsődleges menedékhelye az egységes Chochmának és Binának, jangnak és jinnek, bölcsességnek és megértésnek. Daat úgyszintén elsődleges titokzatos produktuma ennek az egységnek. Daat a szakadékban rejtőzik. Daat az angyalok bukása.

5 Kapu, Szakadék. Szaturnusz bolygó felügyeli. Színe szivárvány vagy színtelen. Kapu, jelen, Most. Szakadék Három istenség és hét alsó Szefira választja ketté a Szakadéknak nevezett roppant nagy útvesztőt. A villámfény ereje lefékeződik vagy lelassul a szakadékon történő áthaladáskor. Ezen áthaladáskor úgyszintén megváltozik a polaritás is.

6 0. A Bolond A spontán tüzes tudati energia. (Őrület) Az út Kether-Plútó és Chokmah-Uránusz között. Az út Isten és a bölcsesség között. A gyermek archetípusa. Tüzes, vibráló intelligencia. A hit útja. Azt jelenti, hogy a szabad akarata révén a rendből kihullott ember mindentől szabad. Aki ebben a minőségben van, rendelkezik a tökéletes újrakezdés lehetőségével. A Bolond nem feltétlenül együgyű; éppen egy bizonyos naiv bölcsesség birtokosa, ami időnként környezete fölé emeli; kirekesztett és kiváltságokat élvező egyszerre; áhítattal képes csodálni dolgokat, ugyanakkor elég merész ahhoz, hogy azok mélyére pillantson; nem terhelik előítéletek; mindig kész az újat befogadni. Gyakori értelmezés: be nem tervezett esemény; váratlan, új kezdet; ha kedvező körülmények adódnak, szerencsét is jelenthet

7 Minden nyitott, minden lehetséges, semmi nincs eldöntve. Istenbizalom. Ideges, kritikus emberek. Spontán tüzes tudati energia vezérli őket. Kész vagy az újrakezdésre, talán a minőségi változásokra is. Engedd el magad, rugaszkodj el akkor is, ha a félelem újra és újra megpróbál visszatartani. Bízz szíved szavában. Nyitottság, bizalom, kockázatvállalás, hűség önmagunkhoz, szabadság, függetlenség, kreativitás, teljesítőképesség, ugrásszerű fejlődés, a szív szavának követése. Kezdet, léhaság, ingatagság, ártatlanság, lelkesedés, paradoxon, őrület, mérgezés, delírium, extázis, árulás, apátia, nulla, hiúság, nemtörődömség. Figyelj a dolgaidra, nézz mögé az eseményeknek. Kalandos kutatás, lelkesedés, ösztönösség, választható lehetőségek, vágy, kielégülés, merészség. A mások iránti érzékenység hiánya. Állandó szórakozottság. Zaklatottság, meggondolatlanság. A részletek figyelmen kívül hagyása. Éretlenség, naivitás, akaratgyengeség. A Bolond egy új életciklust szimbolizál. Megvannak az adottságai és a belső energiája ahhoz, hogy megmutassa magát, ha eszközt és módot talál az önkifejezésre. Lelkesen várja, hogy új tapasztalatok és élmények érjék. Elfogulatlanul választ a több lehetséges út közül, de valószínűleg hiányzik belőle a józan ítélőképesség, és hajlamos arra, hogy ösztönösen, megfontoltság nélkül cselekedjen. A Bolondot mindig abban a pillanatban mutatja a kártya, mikor útra kel. Gyakran ábrázolják egy nagy szikla tetején, ahogy éppen az alatta tátongó űrbe lép. A hagyományos értelmezés szerint a Bolond az ismeretlen felé indul. Noha úgy tűnik, hogy a vesztébe rohan, nem látszik aggódni amiatt, hogy a szakadék szélén áll, sőt inkább bizakodva tekint a jövőbe. A Bolond az újrakezdés jelképe. Általában valaminek a kezdetét vagy a gyökeres változást szokták hozzákötni. Mivel töretlen optimizmus jellemzi, rendszerint a kedvező lapok közé sorolják, ám ha komor lapok veszik körül, inkább ostobaságra utal. A legtöbb kártyán egy kiskutyát látunk a Bolond lába mellett, amelyik játékosan ugat - vagy inkább megpróbálja figyelmeztetni a gazdáját a veszélyre? Talán nem árt, ha kicsit óvatosabban vágunk az új kalandba, hiszen teljesen ismeretlen ösvényen indultunk el. Elképzelhető, hogy a kérdező túl naiv, esetleg bolondos, vagy csupán nincs meg a kellő akaratereje ahhoz, hogy szembenézzen a kihívással. De az is lehet, hogy a várva várt kalandhoz hatalmas hitre vagy valamiféle gyökeres fordulatra van szükség. Asztrológia Uránusz, a különcség, az eredetiség, az anarchia bolygója.

8 Karmikus lecke: Óvatosságra int, ne legyenek illúzióid, világosan és józanul gondolkodj, mielőtt cselekednél. Túlzottan álmodozó vagy, ne akarj próféta lenni. Ne hazudozz, mert lebuksz. Egy alak vándorbottal a kezében, nem törődve semmilyen veszéllyel, könnyelműen nagy reményekkel ábrándosan halad az útján, észre sem veszi, hogy a szakadék széléhez ért, hiába figyelmezteti a mellette álló fehér kutya. Ez a lap arra figyelmeztet, hogy döntéseinket, terveinket jól gondoljuk át, nehogy a szakadékba zuhanjunk. Valaminek a kezdete, új lehetőségek, kezdeményezés, őrült szenvedély, megszállottság, mánia, ostobaság, önkívület, nevetséges cselekedet vagy kiadás, ígéretekbe nem tartása. A BOLOND lapja a gondtalan szórakozást, az élet vidám oldalát mutatja, de a kötelezettségek kerülését is. Nincs tapasztalatod a témában, de jól érzed magad. Mentálisan a legmagasabb, fizikailag a legalacsonyabb rendű kártya. Mint zéró: a meg nem nyilatkozott istenség, a Tao, a Nirvána, a Paralaja és a bardo emblémája. A fizikai síkon azonban a szenvedélyektől elvakult, szakadék felé sodródó bolondot jelenti. A bolond mögött csaholó kutya: a szenvedély tragikomédiája, de a megtisztítatlan Prima Matériát, az önmagában tehetetlen anyagot is szimbolizálja. A bolond: a szabad ember. Karmikus kötések még nem kényszerítik. Ezért hiszik a bölcset is bolondnak. Az egyik minden tapasztalaton innen, a másik minden tapasztalaton túl vált világtól, embertől, formáktól, konzekvenciáktól és halálfélelemtől függetlenné. A bolond nem gondol a jövőre, és nem törődik a múlttal, a pillanat gyönyörétől mámorosan az égre tekintve és dalolva lép le a szakadékba. A bölcs szintén nem gondol a jövőjére és a múltjában sem időzik, hanem az örök jelenben, égre tekintve, a magasabb tudatállapot eksztázisában engedi át a múlandó anyagot a mulandóságnak. Személyiség A Bolond egy férfi minőséggel megáldott kissé különc személyiség. Lazán és könnyedén jár-kel a világban. Remek gondolatai és úttörő tervei vannak, melyre valószínűleg még nem érett a környezete. Sokszor értetlenül állnak gondolatai, cselekedetei előtt. Mindig újat, mindig valamiféle másságot képvisel, és kedveli a változatosságot. Nemes célok vezérlik. Bátran táncol a szakadék szélén. Bármilyen helyzetbe is kerül, optimizmusa, jókedve sosem hagyja el. Egészség mutató Korona csakrától Homlok csakráig, a fej bal oldalán, elől és hátul.

9 Döntés Kedvező. Időpont megjelölés A havas hegycsúcsok még telet mutatnak, de a Bolond már könnyedén öltözik és fényesen süt a nap. Mondjunk tél végét, tavasz elejét. Diszharmónia Könnyelműség, mások véleményének semmibe vevése, a könnyebb utak választása, a realitás érzék teljes elvesztése. 0 A Bolond az Uránusz kártyája, ami a tudatalatti dolgokra és a víziókra vonatkozik, ami a két fő jellegzetessége ennek a bolygónak. Hiba, illúziók, belső ember ébredése, világosság a gondolkodásban, kudarc, csalódás, ötlet, gondolat, spiritualitás, melynek célja az anyag fölé emelkedés.

10 A számok jelentése röviden 1 = akarat 2 = tudás 3 = házasság, közösség 20 = ébredés, újjászületés 21 = siker 22 = hiba, illúziók

11 Hármas kirakás: Megkeverem a kártyákat, képpel lefelé fordítom, és a tetejéről rakom a lapokat balról jobbra. Ha nem tudom értelmezni, vagyis kevésnek találom, még 2 lapot tehetek mellé, esetleg 3 lapot. Hatnál több ne legyen. Vagy: összekeverem a lapokat, majd legyezőszerűen szétterítem, és így húzok. Mindegy, milyen kirakást alkalmazunk, keverek, majd megkérdezem a kérdezőt, akar-e ő húzni. képpel lefelé legyezőszerűen szétterítem a lapokat. Ha igen, hagyom, hogy azt húzza, amelyik neki szimpatikus, ha nem, én húzok a lapokból. Igen-Nem kirakási mód: Húzz egy lapot magára a problémára, majd még hármat arra, mi várható, ha az adott témában igennel döntesz. Húz ki még hármat arra, mi történhet, amenynyiben a döntésed nem. A három- három lap a fenti egyszerű kirakási mód értelmezése szerint zajlik. (Fizikai, asztrális, mentális vagy anyagi, lelki, szellemi, vagy múlt, jelen, jövő.) Sorselemzés magadnak Keverd meg a 22 nagy arkánumot, koncentrálj a problémára vagy a kérdésedre, majd válassz egy kirakási módot és kezdd el a lapok kihúzását. Egyszerű kirakási mód: Húzz három lapot, fordítsd fel őket, majd sorrendben tedd le balról jobbra. A baloldali lap a múltat jelképezi, azt, amiből a jelenlegi helyzet kifejlődött. A középső a jelent, magát a problémát, esetleg más megvilágításban, mint ahogyan már eddig érzékelted. A jobboldali kártya a jövő, az, ahogyan a legcélszerűbb megoldani. Amennyiben önmagadra, személyes fejlődésedre akarsz lapokat húzni, szintén három lapot válassz a lefelé fordított és megkevert pakliból. (Húzhatsz úgy is, hogy kiteríted a kártyát legyező alakban, de a legfelső vagy legalsó három lapot is választhatod, ahogy éppen megfelelőnek tartod.) Az első lapot anyagiként, a másodikat lelkiként, a harmadikat szellemiként értelmezd. (Megnézheted fizikaiként, asztrálisként (érzelmi) és mentálisként (gondolati) is.)

12 Az Életed

13 A kirakást a 0-tól kezdd el A számok mellett találhatókból nem kell mindre választ adni-kapni, egyet válassz ki. Életfa 4. kirakás 0. Most mi foglalkoztat 1. Hogyan valósítod meg önmagad 2. Függetlenség 3. Min kell változtatnod, hogy képességedhez hozzáférj 4. Alázat, engedelmesség 5. Bátorság, hűség 6. Büszkeség, odaadás 7. Önzetlenség, felelősség 8. Tanulás, becsületesség 9. Bizalom, biztonság 10. Tehetetlenség, anyagiasság, fegyelem

14 Bolygók jelentései NAP - fény, pozitivitás, életerő, teremtő erő, kreativitás, az ember belső énjének kisugárzása, férfi energiák HOLD - lelkiség, gyöngédség, érzékenység, együttműködés, alkalmazkodási képesség, befogadás, anyaság, intuíció, ösztön, tudattalan világa, női energiák MARS - tetterő, kezdeményezés, szexualitás, vér, tettvágy, küzdés, bátorság, intelligencia, érzékiség, szenvedély, végletek, önérvényesítés, harag, pusztítás NEPTUNUSZ - magasabb szellemiség, emberiség iránti szeretet, spiritualitás, önfeláldozás, érzékenység Állatövi jegyek jelentései KOS - akarat, kezdeményezés, önérvényesítés, tetterő, küzdelem, ellentmondást nem tűrés, gyors és meggondolatlan cselekvés, erőbevetés, vezetni akarás, irányítás BIKA - türelem, nyugalom, biztonságra törekvés, begyűjtés, beszerzés, birtoklás, kitartás, szívósság, megbízhatóság, makacsság, csökönyösség VÍZÖNTŐ - szabadságigény, egyenlőség, barátság, önfeláldozás, közösség megértése, találékonyság, újítások, intuíció, idealizmus, szárnyalás HALAK - érzékenység, együttérzés, feloldódás, érzék feletti érzékelések, álmodozás, önfeláldozás, művészi érzék, ködösítések, menekülés a valóság elől

15 Színek az utakhoz 1 = világos lila, lila, sárga 2 = sötétlila, lila, világossárga, aranysárga, fehér 3 = világossárga, sárga, narancs, kék, zöld 20 = zöld 21 = narancs, sárga-zöld 22 = fekete, szürke Drágakövek és nemesfémek. 1 = zafír, topáz, higany 2 = jáspis, karneol, ezüst 3 = krizolith, hyazinthstein, arany 20 = holdkő, korall, ezüst rubin, karneol, arany 22 = onyx

16 Esszencia: 0. A Bolond: Tudatosság, akarat, visszatérés 1. A Mágus: Figyelem, a fény intelligenciája 2. Főpapnő: Emlékezz, következtetés 19. A Nap: Terjeszkedés, kollektív, ihlet 20. A Végítélet: Megvalósítás, örökös, feltámadás 21. A Világ: Befejezés, támogatás, átalakulás Ezoterikus meghatározás 0. Az éter szelleme 1. A hatalom mágusa 2. Az Ezüst Csillag papnője 19. A világ tüzének ura 20. Az elsődleges tűz szelleme 21. Az idő éjszakája a nagy egy Intelligenciák a Sefer Yetzirah szerint arám nyelven 1. Sekhel Mopla 2. Sekhel Mazohir 3. Sekhel ha-qadesh 30. Sekhel Kelali 31. Sekhel Temidi 32. Sekhel Ne evad

17 Kisarkánumok BOTOK A tüzet jelképezi. A bot képviseli az életerőt, alkotást, életfeladatot, a növekedést, a munkát, az ötleteket, a különböző üzleti ügyeket és vállalkozásokat. Szezon: tavasz. I Évek. KILENCES: Hold Nyilas Vonakodás. Jirthiel és Sahiah Munkában, kötelességben elfáradt ember, aki mögött nyolc bot (befejezett, elvégzett munka), előtte a kilencedik (a hátralévő feladat, tennivaló), melyre fáradtan támaszkodik erőt gyűjtve a további nehéz, keserves tennivalókhoz. A BOTOK KILENCES lap védekező magatartást mutat részedről, talán régi sérülések miatt. Túlságosan ellenállsz az új tapasztalatoknak, légy rugalmasabb! A férfi fején kötés, a botjára dől, és vár valakire, valószínűleg egy ellenségre. Mögötte az előző lapon látott 8 bot, most úgy tűnik, a hátát védik az ellenféltől. A kötés egy múltbeli konfliktusban szerzett sérülést jelöl. Most már bölcsebb, tapasztaltabb, és tudja, hogyan kell rendben tartania az életét. Ez az alak felkészült, hogy hogyan kezelje a csapásokat és ellenségességet. Megvédi mindazt, amiért dolgozott, az otthonát, a megélhetését, a barátait és a családját, aki hűséges volt hozzá. Van tartalék ereje és kitartása, képes kontroll alatt tartani érdekeit. Ez a lap azt jelzi, a nagyobb siker felé vezető úton vagy. Megdolgoztál társadalmi helyedért, és hajlandó vagy másokkal megküzdeni, hogy ezt megóvd, valamint mások jogaiért és megélhetéséért is. Tarts ki amellett, amiben hiszel, a filozófia mellett, amit kifejlesztettél tapasztalataid során. Kitartás, állhatatosság, jellemerő és saját magad v. mások megvédésének képessége erre utal e lap. A Botok Kilences dacot és ellenállást jelent fenyegetőnek érzett helyzettel vagy tapasztalattal szemben. Ugyanakkor arra mutat, hogy a valóságban nincs objektív fenyegetés (ellentétben a Botok Hetessel), mindössze korábbi fájdalmas tapasztalataink emléke idézi fel bennünk ezeket a félelmeket és a védekezési reakciót. Bezárkózást jelez, melyet a mesében gyakran konok szív -nek neveznek. Általában azt fejezi ki, hogy sündisznóállásba vonulva nem akarjuk

18 megtenni a fejlődésünk szempontjából fontos lépéseket. Némely esetben viszont szinte teljesen az ellenkezőjére utal: hogy éppen egy döntő lépést tettünk, és most teljes erővel bezárjuk magunk mögött az ajtót, elvágva magunk előtt a visszavonulás útját. Ebben az esetben értelme sokkal pozitívabb, fejlődést elősegítő, azonban azt mutatja, hogy valamit nem tettünk helyesen: elfutottunk, és félünk, hogy a múlt utolér. A valódi búcsú azonban azt jelenti, hogy lezárjuk az adott tapasztalati időszakot életünkben, már legyőztük, többé nem űz a félelem. Kulcsszavak: védőpáncél, elhárító magatartás, ellenszegülés, vélt fenyegetés elleni reakció Egyenesen állva: nehézségek és változások várhatók, leselkedő bánat, várakozás, rejtett ellenségek, félrevezetés, rend, fegyelem. Fordított jelentése: akadályok, balszerencse, problémák, késedelmek, kellemetlenség, szerencsétlenség, katasztrófa, gyenge egészség.

19 Szefira kártyák Szefira munka A szefirákkal való munkát 10 szefira kártya segíti. Vegyük példának az 1. szefirát, a Keter nevűt: A Keter jelentése Korona. A Kozmikus Tudattal segít kapcsolatba lépni, a Szellemedet erősíti az Atziluth világán keresztül, bolygója a Plútó. Arkangyala Metatron, itt Tőle kérheted a segítséget. Istenneve Eheieh, ezt vibráld hangosan, szótagolva, hatalmas erőt, energiát kapsz tőle. A Chaiot ha Kadesh egy angyalrend. A kártya alján találsz egy mondatot, Én vagyok az élet koronája, egészséges, és teljes vagyok. Ebben a mondatban MINDEN benne van. Ha fejproblémád van, fáj a fejed, akkor ezzel a kártyával tudsz energiát behívni magadnak a fájdalomcsillapításra. Olvasd el hangosan a kártyán található szavakat, mondatokat, és tedd a kártyát az elosztó csakrádhoz, köldök fölött 2 ujjnyira, hagyd pár percig dolgozni, hatni. Ha szellemi erőre, energiára van szükséged, használd a kártyán található infókat.

20 Kabbala angyalok szefirákra és világokra bontva Atziluth: Tűz, bot, piros Briah: Víz, kehely, kék Yetzirah: Levegő, kard, sárga Assiah: Föld, érme, zöld 1. Kether-hez NEM tartoznak angyalok, ez az isteni Fény helye. 2. Chokma Piros Vehooel (49), Deneyal (50) Kék Ayoel (67), Chabooyah (68)

21 Szefirák alkalmazása betegségnél Kether: fejkörnyéki fájdalom, fej betegségei, keringési zavar, vérnyomás probléma Malkuth: csípőtől lefelé, ízület, járási nehézség, tyúkszem, lúdtalp forgók, viszszerek, térdszalagok

22 Összegzés 0 A Bolond, a Neptunusz kártyája, ami a tudatalatti dolgokra és a víziókra vonatkozik, ami a két fő jellegzetessége ennek a bolygónak. 1 A Mágus, a Merkúrnak felel meg, és a kommunikációra, valamint a gondolkodásra vonatkozik 20 A Végítélet, a Szaturnusznak felel meg, és az eddig tett cselekedetekkel való szembesítést, a felelősség felvállalását, de az új lehetőségeket is jelenti 21 A Világ, az Uránusz kártyája és az új kilátásokra és változásokra vonatkozik Ismert már, hogy a Tarot a Kabbalából fejlődött ki, a filozófiai szemszögből, ami az Univerzum makró és mikró űrének egységét ábrázolja. Tudj meg többet arról, hogyan állnak összeköttetésben, a Tarot és a Kabbala. A tarotnak és az asztrológiának a gyökerei ugyanabban az egyedülálló kabbala rendszerben találhatóak és e tény alapján áll fenn a lehetőség arra, hogy a személyes horoszkópot a tarot kártyán keresztül is lehetséges bemutatni. Sok asztrológus tudja, hogy a Kabbala és az Élet fája az asztrológia gyökere, és a kulcs az emberek természetéhez és a bolygók, valamint a csillagjegyek kölcsönös hatásának a valódi értelmezéséhez. A horoszkóp értelmezése a tarot kártyákon keresztül információkat adhat az adott személy természetéről, képességeiről és egyes eseményekről, amik az életében történtek. Emellett, a tarot és az asztrológia, ily módon feltárhatja az akadályokat és a megoldásokat, amik által az adott személy elérheti a céljait. A horoszkóp elemzése, rendkívül hasznos a tarot kártyákkal való szellemi munkához, főleg a meditáció körében, mert az adott személy, a születési kártyája alapján képes megállapítani, mely úton kellene haladnia a szellemi fejlődése legkönnyebb módjához, és melyiken ütközhet akadályokba. Mindegyik tarot kártyának megvan a maga asztrológiai jelentése, így az értelmezésében tudja kombinálni az asztrológiai tudását az adott szimbólumról. Ahogyan mindegyik csillagjegy egy adott időszakban uralkodik, úgy minden tarot kártyának is meg van az uralkodó időszaka.

23 Angyalok Hétfő Hold: Semhazylin, Semyhylirn, Yasrozin, Agrasnydin, Aymsylin, Cathneylin, Alrasachysin, Abrachasin, Layralosin, Lang, Hasin, Anaenim, Niangarorin, Aezonin, Montazin, Labelas, Mafatin, Feya, Rachin, Cadanagin, Laeradonin, Caffinbrin, Bachramin, Varthalin, Amnanyneylin, Hacoylin, Balganaychin, Aryeylin, Badeylin, Abranorin, Tarmanydin, Amdalysin, Sahgragynin, Adyanienin, Sacstoyein, Latebayfanisin, Caybeininin, Nabyalin, Cyzamanin, Abramacin, Laryagathin, Bofealyquin, Bayealadin, Gasorin, Asaphin, Daryenin, Macnayelin, Gomraorin, Marybin, Yebirin, Arilin, Faryelin, Nepenyelin, Banyelin, Astyeilin, Cerada Vasárnap Nap: Daniel, Olyeill, Saffiell, Dargoyeill, Yelbrayeiell, Cemaguill, Gebarbaya, Faceyeill, Caram, Neyeill, Talgylueil, Bethtaez, Raneil, Salha, Hyeill, Armaquieyeill, Romail, Gybrill, Z , Mychaze, Zarsayeill, Amail, Antorayeill, Ronayeill, Reniayeill, Barhil, Marhill, Rarorhill, Merhill, Zarafill, Zaraill, An, Quyhim, Ceytatinin, Ezniah, Vehich, Dunedryneylin, Yedemkieil, Esmaadin, Elbedagrin, Zamaanel, Yocaleme, Detryeill, Aryeil, Amaeill, Veremedin, Vnaraxi

24 Gátló, támogató erők Mi gátol az életben, női oldalú lap jön ki: Passzivitás, cselekvésképtelenség, túl szigorú vagy magadhoz, nagyok az elvárások, nem vagy befogadó, hanem elutasító, állandóan ítélkezel, érzéketlen, kegyetlen. Mi támogat az életben, férfi oldalú lapnál: Megfelelő aktivitás, cselekvőkészség, kegyelem, szeretet, erős vagy a nehéz szituációkban, jól használod az eszed. Cselekedj, ne lazsálj. A Nagyarkánum feliratának értelmezése: Legfelső sor mutatja a kártya számát és nevét. A 2. sor a tudati energia neve. 3. sor, a tarot kártya az Életfán hányadik utat képviseli, héber betű (lila betű a kép mellett), a laphoz melyik bolygó társul. (héber betű felett) Mágus fölött az A betű: a kártya számának kabbalisztikus számértéke. A Mágus kép mellett az Életfa, fekete vonal köti össze a kettő szefirát, ami a Mágus útjának 2 végén helyezkedik el. Ezek a szefirák mindig hatással vannak a lapra, pozitív és negatív értelemben is. A Mágus kép alatt: Felső sor a Mágus Tarot út 2 oldalán elhelyezkedő 2 szefira neve. (Kether - fehér, Binah fekete) 2. sor a magyar megfelelése a szefira nevének. 3. sor, általános jellemzője. 4. sor, az Életfán melyik világban található a szefira. 5. sor, a szefira bolygója. 6. sor, a szefirához tartozó Arkangyal. Ha betegség hajlamra nézzük a Mágus lapot: ami itt a képen szemből a baloldal, az emberi testnél ez a jobboldalnak felel meg, a képen a jobboldal a test baloldalának. Az életfát úgy nézem, hogy magamra vetítem.

25 Mivel Kether (fehér szefira) a Korona csakrát képviseli, Binah (fekete szefira) pedig a Homlok csakrát, így betegség hajlama van a fejtetőtől a jobb homlok magasságáig, a fejen elől és hátul is, minden keringési probléma, akár migrén, homloküreg, bőrproblémák szóba jöhetnek. A Kisarkánum feliratának értelmezése: 1. sor, a Kisarkánumban elfoglalt helye 2. sor, melyik szefirához tartozik 3. sor, a szefira 4. sor a kép Kép alatt: a kártya jelentése A Szefira kártya feliratának értelmezése: 1. sor, a szefira neve 2. sor, a szefira tulajdonsága 3. sor, Életfa világban elfoglalt helye 4. sor, szefira bolygója Kép alatt 1. sor: szefira arkangyala 2. sor, szefira istenneve 3. sor, szefira angyalrendje 4. sortól, szefira gyógyprincípiuma

26

Rider Waite Tarot kártya általános szimbólumai. Bolond

Rider Waite Tarot kártya általános szimbólumai. Bolond Szepes Mária Rider Waite Tarot kártya általános szimbólumai - Nagy Arkanum - Bolond Mentálisan a legmagasabb, fizikailag a legalacsonyabb rendő kártya. Mint zéró: a meg nem nyilatkozott istenség, a Tao,

Részletesebben

Az MRE Hit- és erkölcstan kerettanterve és pedagógiai koncepciója az általános iskolás korosztály

Az MRE Hit- és erkölcstan kerettanterve és pedagógiai koncepciója az általános iskolás korosztály Az MRE Hit- és erkölcstan kerettanterve és pedagógiai koncepciója az általános iskolás korosztály számára Bevezető a tantervhez Az általános iskolás korosztály számára készült hit- és erkölcstan tanterv

Részletesebben

A pénzről- és a közösségről

A pénzről- és a közösségről A pénzről- és a közösségről (Hetedik nyilvánosságra hozott csatornázás: Öreg és Margaréta. 2009 febr. 27.) Margaréta látja azt az épület-modellt, - Dobogókő központi helyén, amit korábban megálmodott.

Részletesebben

A változás kora - avagy ıszintén az emlegetett "dimenzióváltásról"

A változás kora - avagy ıszintén az emlegetett dimenzióváltásról A változás kora - avagy ıszintén az emlegetett "dimenzióváltásról" Mivel rengeteg rémhír, félelemkeltı kör-email és médiumi közvetítés terjed egyre jobban az ún. "dimenzióváltással" kapcsolatban, ezért

Részletesebben

Belsőellenőrzési kézikönyv

Belsőellenőrzési kézikönyv MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont Belsőellenőrzési kézikönyv Martonvásár, 2012. március 20. Bedő Zoltán főigazgató 1 BELSŐ ELLENŐRZÉSI KÉZIKÖNYV A Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi

Részletesebben

MAYA HOROSZKÓP József Attila 1905 április 11. nap-jegy jegy: 6-GYÍK (Kan Kan) év: KELET-10 13-napos ciklus: 1-ESŐ (Cauac Cauac) éjszakai uralkodó: 3 Vénusz-fázis: ESTI CSILLAG 2 BEVEZETÉS Mezoamerika ókori

Részletesebben

Éghajlatvédelmi kerettörvény. tervezet. 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum

Éghajlatvédelmi kerettörvény. tervezet. 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum Éghajlatvédelmi kerettörvény tervezet 2010. évi törvény az éghajlat védelmérıl Preambulum Az Országgyőlés az éghajlatvédelmi kerettörvény elıkészítésérıl szóló 60/2009. (VI. 24.) OGY határozatnak megfelelıen;

Részletesebben

Rudolf Steiner 1924-es gyógyítói, nevelői előadásai Gyógypedagógiai pszichiátriai kurzus. Absztrakt tartalom

Rudolf Steiner 1924-es gyógyítói, nevelői előadásai Gyógypedagógiai pszichiátriai kurzus. Absztrakt tartalom Rudolf Steiner 1924-es gyógyítói, nevelői előadásai Gyógypedagógiai pszichiátriai kurzus Absztrakt tartalom 1. előadás A be nem teljesült fejlődésű gyermekek nevelőjének tisztában kell lennie az egészséges

Részletesebben

MÁRIA engesztelő népe 1 166, 257-258.

MÁRIA engesztelő népe 1 166, 257-258. MÁRIA engesztelő népe 1 MÁRIA öröksége: az engesztelő nép A magyarság önazonossága, mint engesztelő áldozat, szeretni, ahogy az Úr szeretett minket, Magyarország őrangyalának kezét fogva! Kedves Testvérek

Részletesebben

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése,

Részletesebben

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. Példabeszédek 22,6. HA JÓ a kezdet

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. Példabeszédek 22,6. HA JÓ a kezdet Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól. Példabeszédek 22,6 HA JÓ a kezdet Pedagógiai program 2016 Készítette: a Pécsi Baptista Gyülekezet Szakmai Csoportja

Részletesebben

Éghajlatvédelmi kerettörvény. - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum

Éghajlatvédelmi kerettörvény. - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény. az éghajlat védelmérıl. Preambulum Éghajlatvédelmi kerettörvény - tervezet: 4. változat - 2010. évi törvény az éghajlat védelmérıl Preambulum Az Országgyőlés az éghajlatvédelmi kerettörvény elıkészítésérıl szóló 60/2009. (VI. 24.) OGY határozatnak

Részletesebben

Atyaság. Azt gondolom sikerült röviden bemutatni azt a kuszaságot, ami ezen a téren ma az egyházban van.

Atyaság. Azt gondolom sikerült röviden bemutatni azt a kuszaságot, ami ezen a téren ma az egyházban van. Atyaság Manapság sok szó esik a szellemi atyaságról fıként az újonnan megjelenı apostolokkal kapcsolatban. Ezt a két fogalmat sokan már összetartozó fogalomként is kezelik és ebbıl adódóan már kezd elterjedni

Részletesebben

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik.

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik. Ide gyűjtöttem össze kivonatolva az információkat, amelyeket Kryon 2012-vel kapcsolatban tett közzé... Mindenkinek ajánlom továbbá Lee Carroll Végzetgyár című témába vágó cikkét 2012-ről, valamint a magyar

Részletesebben

Amit magunkkal hozunk - továbbadjuk? Nevelési attitűdök, amelyekben felnövünk

Amit magunkkal hozunk - továbbadjuk? Nevelési attitűdök, amelyekben felnövünk Sági Zoltán Amit magunkkal hozunk - továbbadjuk? Nevelési attitűdök, amelyekben felnövünk A világgal való elsődleges tárgykapcsolatunknak - a szülő-gyermek kapcsolatnak - alapvető szerepe van személyiségünk

Részletesebben

Tartalom. I. A kapcsolatok sikerének feltételei. II. A lelkiismeret mint a kapcsolatok egyensúlyérzéke. A német kiadó bevezetője Köszönetnyilvánítás

Tartalom. I. A kapcsolatok sikerének feltételei. II. A lelkiismeret mint a kapcsolatok egyensúlyérzéke. A német kiadó bevezetője Köszönetnyilvánítás Tartalom A német kiadó bevezetője Köszönetnyilvánítás I. A kapcsolatok sikerének feltételei 1. A kötődés 2. Az adás és elfogadás egyensúlya a. A boldogság az adás és elfogadás mennyiségén múlik b. Amikor

Részletesebben

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Pasarét, 2015. december 20. (vasárnap) családi karácsony PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Takaró János AZ ÉLET KENYERE Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Alapige: János 6,32-35 Jézus pedig így válaszolt nekik:

Részletesebben

A tudás alapú társadalom iskolája

A tudás alapú társadalom iskolája Ollé János A tudás alapú társadalom iskolája A társadalom iskolája Az oktatásban csak nehezen lehet találni olyan életkori szakaszt, képzési területet, ahol ne lenne állandó kérdés a külvilághoz, környezethez

Részletesebben

AZ ÁLLATÖVI JEGYEK. A zodiákus

AZ ÁLLATÖVI JEGYEK. A zodiákus AZ ÁLLATÖVI JEGYEK 12 állatöv jegy található a mi asztrológiánkban, amit nyugati asztrológiaként is emlegetnek és a gyökerei a babiloniak -ig nyúlnak vissza. A zodiákus Ahhoz, hogy erről a témáról beszélni

Részletesebben

Az ÁLMOK és az ÁLOMFEJTÉS

Az ÁLMOK és az ÁLOMFEJTÉS Az ÁLMOK és az ÁLOMFEJTÉS Naprendszerünk középpontja a Nap, mely fényével egyszer nyitott, másszor csukott szeművé teszi a kihűlt testű Holdat, mely képtelen rá, hogy Földünktől elszakadjon. Járkál körbe-körbe

Részletesebben

Szombathelyi Szivárvány Óvoda

Szombathelyi Szivárvány Óvoda Szombathelyi Szivárvány Óvoda OM: 036462 Epochális rendszerű pedagógiai programja TARTALOMJEGYZÉK BEKÖSZÖNTŐ 1. KÜLDETÉSNYILATKOZATUNK... 1. oldal 2. ÓVODÁNK BEMUTATÁSA... 2. oldal 2.1. Óvodánk személyi

Részletesebben

Mindent elemészt? Benedek Miklós. Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014

Mindent elemészt? Benedek Miklós. Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014 Benedek Miklós Mindent elemészt? Dragomán György: Máglya. Magvetõ Kiadó, Budapest, 2014 Dragomán Györgynek a 2005-ben megjelent A fehér király című nagy sikerű regénye után, amelyet számos nyelvre lefordítottak,

Részletesebben

Orczy Anna Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM. Készítette: Hornyákné Szabó Bernadett Hatályba lépés: 2015. szeptember 1.

Orczy Anna Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM. Készítette: Hornyákné Szabó Bernadett Hatályba lépés: 2015. szeptember 1. Orczy Anna Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM Készítette: Hornyákné Szabó Bernadett Hatályba lépés: 2015. szeptember 1. 1 Tartalom 1. Helyzetelemzés... 5 1.1. Bevezető... 5 1.2. Küldetés... 5 1.3. A társadalmi

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program

Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program Ajkai Szakképző iskola és Kollégium Pedagógiai Program. Nagy Zoltán igazgató Tartalomjegyzék Bevezető... 6 1. Az iskola jogállása... 7 2. A nevelő munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai... 8 2.1.

Részletesebben

2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban

2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban 2,6 millió magyar család életében 2015. szeptember 1-je fordulópontot jelent. Ekkortól lépett életbe az Európai Unió új szabálya, mely alapjaiban változtatja meg a magyarok által választható és vásárolható

Részletesebben

A bölcsesség otthon: férj és feleség

A bölcsesség otthon: férj és feleség A bölcsesség otthon: férj és feleség Lekció: 1Pét. 3.1-9 Textus: Péld 5.15-23, 2.16-1, 14.1, 21.9, 21.19, 12.4, 11.22, 18.22, 19.14, 30.18-19 2013. okt. 20. A bölcsesség otthon. Mit tanít a Példabeszédek

Részletesebben

Kotorékmunkára használt vadászkutyák felkészítése (mikotorékban)

Kotorékmunkára használt vadászkutyák felkészítése (mikotorékban) Kotorékmunkára használt vadászkutyák felkészítése (mikotorékban) Az előző részben utaltam rá, hogy minden vadászati módnál rendkívül nagy jelentőségű a rejtőző vad megtalálása és jelzése a vadász számára.

Részletesebben

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN 1 IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden

Részletesebben

A hatékony válságkommunikáció Fenyvesi Éva

A hatékony válságkommunikáció Fenyvesi Éva A hatékony válságkommunikáció Fenyvesi Éva Válság A válságnak többféle meghatározásával találkozhatunk a szakirodalomban, amelyek többékevésbé lefedik egymást. Tág értelemben a válság olyan a társadalmakkal,

Részletesebben

Tóth Zita: Aquinói Szent Tamás: Summa Theologiae (A teológia foglalata) I., q.1. art. 1., 2., 5., 7., q.2. Segédlet

Tóth Zita: Aquinói Szent Tamás: Summa Theologiae (A teológia foglalata) I., q.1. art. 1., 2., 5., 7., q.2. Segédlet Tóth Zita: Aquinói Szent Tamás: Summa Theologiae (A teológia foglalata) I., q.1. art. 1., 2., 5., 7., q.2. Segédlet Aquinói Szent Tamás a filozófiatörténetnek egy izgalmas korában élt. A tizenkettedik

Részletesebben

Beszélgetés Pongrácz Tiborné demográfussal

Beszélgetés Pongrácz Tiborné demográfussal Fórum Beszélgetés Pongrácz Tiborné demográfussal Pongrácz Tiborné Hüttl Marietta egész aktív pályáját a ma már patinásnak mondható Népességtudományi Kutatóintézetben töltötte. Az ifjú munkatárs hamarosan

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA . tel/fax: 229-2359 XXII. KERÜLETI EGYESÍTETT ÓVODA TÜNDÉRKERT TAGÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA T a r t a l o m j e g y z é k B EVEZETÉ S... 4 1. HELYZETKÉP... 5 1.1. Az intézmény adatai...5 1.2. Az Egyesített

Részletesebben

BECSEHELYI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

BECSEHELYI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A BECSEHELYI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A nevelőtestület által elfogadva: 2015. március 10. Módosítva: 2015. augusztus 4-én és 2015. augusztus 24-én. Jóváhagyta: 1 Simonné Benkő Edit intézményvezető

Részletesebben

AZ EGYÉNRE SZÓLÓ FIGYELEM MINDEN GYEREKNEK JÁR!

AZ EGYÉNRE SZÓLÓ FIGYELEM MINDEN GYEREKNEK JÁR! Fejezetek az Ember aki óvodás című kiadványunkból (4. rész) AZ EGYÉNRE SZÓLÓ FIGYELEM MINDEN GYEREKNEK JÁR! Nem véletlen, hogy az előzőekben csak a nagyon kirívó, gyerekeket és felnőtteket is nagyon zavaró,

Részletesebben

Textus: Péld. 14.17, 14.29, 17.14, 19.19, 29.8, 25.28, 16.32, 15.1, 19.11, 10.12, 17.9, 25.21-22 Harag - önuralom

Textus: Péld. 14.17, 14.29, 17.14, 19.19, 29.8, 25.28, 16.32, 15.1, 19.11, 10.12, 17.9, 25.21-22 Harag - önuralom Lekció: Ef. 4.17-32 2013. ápr. 14. Gazdagrét Textus: Péld. 14.17, 14.29, 17.14, 19.19, 29.8, 25.28, 16.32, 15.1, 19.11, 10.12, 17.9, 25.21-22 Harag - önuralom Minél többet hallunk a bölcsességről, annál

Részletesebben

Modern nevelés, modern iskola

Modern nevelés, modern iskola Drozdy Gyula Modern nevelés Modern iskola Modern pedagógia Ezeket ma már úton-útfélen emlegetik. Sokszor olyanok is, akik jelentésén nem gondolkoztak. A fogalom teljes tartalmát nem ismerik, csak egyes

Részletesebben

SZOCIÁLIS ALAPISMERETEK

SZOCIÁLIS ALAPISMERETEK Szociális alapismeretek középszint 1511 ÉRETTSÉG VZSGA 2015. május 19. SZOCÁLS ALAPSMERETEK KÖZÉPSZNTŰ ÍRÁSBEL ÉRETTSÉG VZSGA JAVÍTÁS-ÉRTÉKELÉS ÚTMUTATÓ EMBER ERŐFORRÁSOK MNSZTÉRUMA Fontos tudnivalók -

Részletesebben

Kétnyelvű Német Nemzetiségi Óvoda- Bölcsőde Zánka BÖLCSŐDEI SZAKMAI PROGRAM 2015.

Kétnyelvű Német Nemzetiségi Óvoda- Bölcsőde Zánka BÖLCSŐDEI SZAKMAI PROGRAM 2015. Kétnyelvű Német Nemzetiségi Óvoda- Bölcsőde Zánka BÖLCSŐDEI SZAKMAI PROGRAM 2015. Tartalomjegyzék Ellátandó célcsoport és ellátandó terület jellemzői... 6 A BÖLCSŐDEI NEVELÉS-GONDOZÁS CÉLJA, FELADATAI...

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

Egzisztenciális szemlélető irodalomterápia fogvatartottakkal

Egzisztenciális szemlélető irodalomterápia fogvatartottakkal Kovács Zsuzsanna Egzisztenciális szemlélető irodalomterápia fogvatartottakkal Bevezetés A nagy irodalmi alkotások azért maradnak fenn, mert az olvasó úgy érzi, ezek róla szólnak (Yalom, 2006, 20.o.). Az

Részletesebben

A jelen a jövő múltja. Járatlan utak járt úttalanságok. Szerkesztette: Muraközy László. Akadémia Kiadó, Budapest, 2009, 380 oldal

A jelen a jövő múltja. Járatlan utak járt úttalanságok. Szerkesztette: Muraközy László. Akadémia Kiadó, Budapest, 2009, 380 oldal KÖNYVISMERTETÉS Közgazdasági Szemle, LVII. évf., 2010. március (278 282. o.) A jelen a jövő múltja. Járatlan utak járt úttalanságok Szerkesztette: Muraközy László. Akadémia Kiadó, Budapest, 2009, 380 oldal

Részletesebben

A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE

A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE Budapest, 2016. április 15. Készítette: Magyary Jenő Témaválasztásom fő oka, hogy egyfelől a munkám miatt fontosnak tartom azt, hogy hogyan lehet

Részletesebben

Gondolatok a konvergencia programról. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke)

Gondolatok a konvergencia programról. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) Gondolatok a konvergencia programról (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) Gyıri Iparkamara Konferenciája Gyır, 2007. január 31. A legfıbb állami ellenırzési intézmények ma már nemcsak nemzetközi

Részletesebben

Teljesítménymotiváció és ösztönzés

Teljesítménymotiváció és ösztönzés TELJESÍTMÉNYMOTIVÁCIÓ Általában a teljesítményünkön keresztül értékel bennünket a környezetünk és mi magunk is. Viszonyítjuk teljesítményünk mások teljesítményéhez, valamint előző teljesítményeinkhez és

Részletesebben

HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. MÁRCIUS 28.

HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. MÁRCIUS 28. HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013. MÁRCIUS 28. Tartalomjegyzék A. Nevelési program...2 1 A nevelő-oktató munka alapelvei, területei...6

Részletesebben

A TERRORIZMUS FENYEGETÉSÉNEK VIZSGÁLATA A FELDERÍTÉSRE GYAKOROLT HATÁS ALAPJÁN BEVEZETÉS ÁLTALÁNOS ISMÉRVEK

A TERRORIZMUS FENYEGETÉSÉNEK VIZSGÁLATA A FELDERÍTÉSRE GYAKOROLT HATÁS ALAPJÁN BEVEZETÉS ÁLTALÁNOS ISMÉRVEK A NEMZETKÖZI TERRORIZMUS ELLENI HARC MURI LÁSZLÓ HOLNDONNER HERMANN FORRAY LÁSZLÓ A TERRORIZMUS FENYEGETÉSÉNEK VIZSGÁLATA A FELDERÍTÉSRE GYAKOROLT HATÁS ALAPJÁN BEVEZETÉS 2001. szeptember 11-től már globális

Részletesebben

Bevezetés az asztrológiába. Mi az asztrológia? Meddig terjed az érvényessége?

Bevezetés az asztrológiába. Mi az asztrológia? Meddig terjed az érvényessége? Bevezetés az asztrológiába Ez a munka nem jöhetett volna létre Hajnal Albert máig kiadatlan munkájának, az Astrosophia Hermetica címő tanulmány kéziratának, ennek a nagyszerő, egységes, jól szerkesztett,

Részletesebben

Pedagógiai hitvallásunk 2.

Pedagógiai hitvallásunk 2. Tartalomjegyzék Pedagógiai hitvallásunk 2. I. Nevelési program 4. 1.1. Az iskolában folyó nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, értékei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai 1.1.1. A köznevelés feladata

Részletesebben

Nagyböjti utazás- saját bensőnk felé

Nagyböjti utazás- saját bensőnk felé III. évfolyam 2. szám 2016. február Nagyböjti utazás- saját bensőnk felé Érezzétek és lássátok, milyen édes az Úr A nagyböjt az Egyház ajándéka, amely megújításunkra szolgál. A heteken át tartó utazás,

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV Dunai Regatta 2016

BIZTONSÁGI TERV Dunai Regatta 2016 BIZTONSÁGI TERV Dunai Regatta 2016 Jellege: Budapest, XI. kerület Műegyetem rakpart területén kerül megrendezésre, a Dunai Regatta elnevezésű egyetemi sport- és kulturális rendezvény, színpadi aktivitásokkal

Részletesebben

Rendkívüli körülmények

Rendkívüli körülmények Rendkívüli körülmények BEVEZETÉS Az épített örökségb ő l kiemelked ő műemlékek és együtteseik elismert értékük miatt részesülnek (jogi) védelemben. Kiemelt, különleges hely - zetük azonban sajnos egyáltalán

Részletesebben

Kabbala Az Életed Titkának könyve Név: Születési dátum

Kabbala Az Életed Titkának könyve Név: Születési dátum Kabbala Az Életed Titkának könyve Név: Születési dátum Oldal: 1 / 282 Oldal: 2 / 282 Ami innen hiányzik az 59. oldal végéig: - mi a kabbala sorselemzés - hogyan használd - honnan ered a kabbala - hány

Részletesebben

I. A VÁLASZTÁS SZABADSÁGA új időszámítás Erdélyben!

I. A VÁLASZTÁS SZABADSÁGA új időszámítás Erdélyben! AZ ÚJ LEHETŐSÉG - a Magyar Polgári Párt politikai keretprogramja - I. A VÁLASZTÁS SZABADSÁGA új időszámítás Erdélyben! A MAGYAR POLGÁRI PÁRT közel tíz éve formálódó erdélyi magyar közakarat eredménye,

Részletesebben

HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2014. MÁRCIUS 31. Hatályos: 2014. szeptember 1-jétől

HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2014. MÁRCIUS 31. Hatályos: 2014. szeptember 1-jétől HARSÁNYI JÁNOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1091 BUDAPEST, IFJÚMUNKÁS U. 31. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2014. MÁRCIUS 31. Hatályos: 2014. szeptember 1-jétől Tartalom 1. Nevelési program... 6 1.1 ISKOLÁNK ARCULATA...

Részletesebben

A nemzetközi vándorlás hatása a magyarországi népesség számának alakulására 1994 2010 között 1

A nemzetközi vándorlás hatása a magyarországi népesség számának alakulására 1994 2010 között 1 Hablicsek László Tóth Pál Péter A nemzetközi vándorlás hatása a magyarországi népesség számának alakulására 1994 2010 között 1 A magyarországi népesség-előreszámítások eddig a zárt népesség elvén készültek,

Részletesebben

IV.2.7. EMBER A TERMÉSZETBEN MŰVELTSÉGTERÜLET BEVEZETÉS Az Ember a természetben műveltségi terület tantárgyainak tanítása során érvényre jutó nevelési- és oktatási folyamatok a tanulók öntevékenységére

Részletesebben

Bevezetés (Az ember élete)

Bevezetés (Az ember élete) Tartalom A mű második felét adó 'Az ember élete' könyv bevezetése: miért van rá szükség, miről szól, mik a legfontosabb jellemzői. Miért nehéz az embernek a modern világban megtalálnia, hogy hogyan éljen?

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l

Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l Ásotthalom Község Önkormányzata Gondozási Központ V e z e t ő j é t ő l 6783 Ásotthalom, Felszabadulás u. 2-6. Telefonközpont: 62/291-556; Telefon/Fax: 62/291-085 13/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt.

Részletesebben

A SZOLNOKI TISZAPARTI RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013.

A SZOLNOKI TISZAPARTI RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. A SZOLNOKI TISZAPARTI RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. Készítette: Nagy Györgyné A Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium érvényes Pedagógiai Programját

Részletesebben

ÁLLATTARTÁS MŰSZAKI ISMERETEI. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

ÁLLATTARTÁS MŰSZAKI ISMERETEI. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 ÁLLATTARTÁS MŰSZAKI ISMERETEI Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A fejés gépesítésének műszaki kérdései 1. Gépi fejés technológiája, 2. A fejőberendezések működési

Részletesebben

A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola. Pedagógiai Programja. OM azonosító: 035987

A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola. Pedagógiai Programja. OM azonosító: 035987 A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Pedagógiai Programja OM azonosító: 035987 A szabályzat érvényes 20. szeptember -jét l Majkutné Tóth Emma igazgató -- Tartalomjegyzék:

Részletesebben

Dr. Sági Zoltán. Konfliktuskezelés és kötelékmegtartás Kiútkeresés érzelmeink fogságából

Dr. Sági Zoltán. Konfliktuskezelés és kötelékmegtartás Kiútkeresés érzelmeink fogságából MEGJEGYZÉS: Az itt közölt írás a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács szervezésében megjelent tanári kézikönyvből származik, melynek címe: A kötődés hálói - Személyiségműködés a mindennapokban Szerző: Dr.

Részletesebben

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó 1 A Gyermekjóléti Szolgálatot Ellátó Mikrotérségi Társulási

Részletesebben

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek Lekció: Lk. 15.1-3, 11b-32/Textus: Péld. 4.1-6, 17.6, 20.29, 13.24, 19.18, 23.13-16, 20.11, 22.6, 17.21, 17.25, 19.13, 20.20-21 2013. okt. 13. A bölcsesség otthon.

Részletesebben

A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok.

A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok. A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok. A legtöbb test dörzsölés, nyomás következtében elektromos töltést nyer. E töltéstől függ a test elektromos feszültsége, akárcsak a hőtartalomtól a hőmérséklete;

Részletesebben

Tartalom Félelem és pánik, avagy az élet szűkössége Az élet iskolája A félelem általános kezeléséről A félelem formáinak rendszertana

Tartalom Félelem és pánik, avagy az élet szűkössége Az élet iskolája A félelem általános kezeléséről A félelem formáinak rendszertana Tartalom Félelem és pánik, avagy az élet szűkössége 7 Születés és halálfélelem 10 Az élet iskolája 14 Kibékülni a halandósággal 15 A félelem általános kezeléséről 20 Lefagyás és menekülés 20 Rámenősség

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál Feng shui A belsõ harmónia megteremtése feng shuival A kínaiak évezredek óta a feng shui alapelvei szerint építik és rendezik be házaikat és maguk az építõmesterek is e szabályokat követik. hirdetés Ma

Részletesebben

HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN

HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN Rózsa Huba HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN Elhangzott Budapesten, a Szent István Társulat régi székházának dísztermében 2011. május 30-án, a Társulati Esték a Család Évében című rendezvénysorozat

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. I./ A munkavédelmi ellenőrzések 2011. év I. félévében szerzett tapasztalatai 3

Tartalomjegyzék. I./ A munkavédelmi ellenőrzések 2011. év I. félévében szerzett tapasztalatai 3 Hírlevél 2011/7. Tartalomjegyzék I./ A munkavédelmi ellenőrzések 2011. év I. félévében szerzett tapasztalatai 3 II./ A munkaügyi ellenőrzések 2011. év I. félévében szerzett tapasztalatai 36 III./ A Munkavédelmi

Részletesebben

AZ ÓVODA JELLEMZŐ ADATAI

AZ ÓVODA JELLEMZŐ ADATAI JOGSZABÁLYI HÁTTÉR A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről rendelkezése értelmében az óvodák Helyi Pedagógiai Programjuk alapján végzik szakmai munkájukat. A 2005-ben alapított Kazincbarcikai

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület előzetesen elismert LEADER Helyi Akciócsoport 2016. február 1 Tartalom Tartalom...2 1. A Helyi Fejlesztési Stratégia

Részletesebben

Mészáros Sándor Az engedelmesség Komáromi Baptista Gyölekezet. Az engedelmesség. Jónás könyve alapján

Mészáros Sándor Az engedelmesség Komáromi Baptista Gyölekezet. Az engedelmesség. Jónás könyve alapján Példa: Az engedelmesség Jónás könyve alapján Egy hív édesapa fia lelkipásztornak készült. A fiú elhatározta, hogy külföldre megy egy fels bb tanulmányi fokozat megszerzése érdekében. Az édesapa aggódott

Részletesebben

A TANÁCS 10/2010/EU ÁLLÁSPONTJA ELSŐ OLVASATBAN

A TANÁCS 10/2010/EU ÁLLÁSPONTJA ELSŐ OLVASATBAN C 123 E/32 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.5.12. A TANÁCS 10/2010/EU ÁLLÁSPONTJA ELSŐ OLVASATBAN az épületek energiahatékonyságáról szóló, európai parlamenti és tanácsi irányelv elfogadása céljából

Részletesebben

Educatio 2013/4 Forray R. Katalin & Híves Tamás: Az iskolázottság térszerkezete, 2011. pp. 493 504.

Educatio 2013/4 Forray R. Katalin & Híves Tamás: Az iskolázottság térszerkezete, 2011. pp. 493 504. Az iskolázottság térszerkezete, 2011 Az iskolázottság alakulása egyike azoknak a nagy népesedési folyamatoknak, amelyekre különös figyelem irányul. Természetesen nemcsak az e területtel hivatásszerűen

Részletesebben

A kiégés jelensége pedagógusoknál, pszichológusoknál és a segítő beavatkozás módszerei

A kiégés jelensége pedagógusoknál, pszichológusoknál és a segítő beavatkozás módszerei Borsi Andrea, FMPSZ Gárdonyi Tagintézmény, Pszichológus, Integratív Gyermek Pszichoterapeuta A kiégés jelensége pedagógusoknál, pszichológusoknál és a segítő beavatkozás módszerei Az egészségpszichológia

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. április 25-i ülése 23. számú napirendi pontja Javaslat települési és kistérségi szociális szolgáltatástervezési koncepciók jóváhagyására

Részletesebben

A TEMPO EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÁLTAL KÍNÁLT TEMPO EGÉSZSÉGPROGRAMOK ISMERTETÉSE

A TEMPO EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ÁLTAL KÍNÁLT TEMPO EGÉSZSÉGPROGRAMOK ISMERTETÉSE TEMPO Országos Önkéntes Kiegészítő Egészségpénztár 1025 Budapest Nagybányai út 92. Levélcím: 1538 Budapest, Pf. 550. Bankszámlaszám: 12100011-10091058 Ügyfélszolgálat: 06-1-463-4603 Fax: 06-1-463-4604

Részletesebben

Babits Mihály verseinek elemzése

Babits Mihály verseinek elemzése Babits Mihály verseinek elemzése 1. A lírikus epilógja 2. Jónás imája 3. Mint különös hírmondó 4. Ősz és tavasz között 5. Esti kérdés 6. Fortissimo 1. A lírikus epilógja (1903) A vers költői utószóként

Részletesebben

NÖVÉNYVÉDŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés

NÖVÉNYVÉDŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés NÖVÉNYVÉDŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése NÖVÉNYVÉDŐ Feladatok és tevékenységek A föld

Részletesebben

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43)

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Húsvétvasárnap 2016.03.27. Krisztus Feltámadt! OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Abban az időben Péter szólásra nyitotta ajkát, és ezeket mondta: Ti tudjátok, hogy mi minden

Részletesebben

ÁLLÍTSUK MEG A NŐK ÉS GYERMEKEK ELLENI ERŐSZAKOT! A CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK ÁLDOZATAINAK SEGÉLYVONALA A HÍVÁS INGYENES

ÁLLÍTSUK MEG A NŐK ÉS GYERMEKEK ELLENI ERŐSZAKOT! A CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK ÁLDOZATAINAK SEGÉLYVONALA A HÍVÁS INGYENES ÁLLÍTSUK MEG A NŐK ÉS GYERMEKEK ELLENI ERŐSZAKOT! A CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK ÁLDOZATAINAK SEGÉLYVONALA 0 800 100 113 A HÍVÁS INGYENES MENEDÉKHÁZ, MENEDÉK A NŐKNEK ÉS GYERMEKEKNEK, A CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK

Részletesebben

Spiró György: Kémjelentés

Spiró György: Kémjelentés Spiró György: Kémjelentés Spiró György Kémjelentés Novellák (Részlet) (Részlet) MAGVETŐ Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi KFT. www.magveto.hu ISBN 978-963-14-2939-8 Spiró György, 2011 Kocsiút éjjel Vacsora

Részletesebben

Elsõ Egyetemes törvény (A teremtés és a Mágia)

Elsõ Egyetemes törvény (A teremtés és a Mágia) Elsõ Egyetemes törvény (A teremtés és a Mágia) Karmikus horoszkópértelmezések és horoszkóprendelés Kozma Botond Szilárd család-asztrológussal Kozma, Szilárd: A teremtés, illetve a teremtõ képzelet, a teremtõi

Részletesebben

Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem

Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem Bevezetés az 1. részhez Egység és többesség: Atya, Fiú és Szent Szellem Isten egyik különleges vonása ezt teljesen egyedi módon a Biblia jelent ki, egyetlen más könyvben vagy vallásban sem található meg

Részletesebben

KROK KOMPLEX REHABILITÁCIÓS ÉS OKTATÓKÖZPONT Közhasznú Nonprofit Kft. 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 55.

KROK KOMPLEX REHABILITÁCIÓS ÉS OKTATÓKÖZPONT Közhasznú Nonprofit Kft. 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 55. KROK KOMPLEX REHABILITÁCIÓS ÉS OKTATÓKÖZPONT Közhasznú Nonprofit Kft. 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út 55. Kapocs EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT KORAI FEJLESZTŐ és GONDOZÓ KÖZPONT PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

Részletesebben

JÁSZAPÁTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE

JÁSZAPÁTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE JÁSZAPÁTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE az ÁROP-1.A.5-2013-2013-0004 kódszámú projekt szakmai tevékenységeinek megvalósulása, az eredménytermékek létrehozása TÁMOGATÓ INFRASTRUKTÚRA ÉS A

Részletesebben

16.3.1. A keringési és légzőszervrendszer felépítése és működése

16.3.1. A keringési és légzőszervrendszer felépítése és működése BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2016. MÁJUS 2. 23:59 FIGYELEM! AZ ONLINE FELADATOK ÉS A PDF KÖZÖTTI ELTÉRÉSEKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK! Minden esetben az online feladat tekinthető véglegesnek! Kövessétek az Aktuális

Részletesebben

Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester Asszony részére

Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester Asszony részére Gondozási Központ 7140 Bátaszék, Budai út 21. Tel.: 74/ 491-622; 74/ 591-113 Isz.: 12-15./2010. Tárgy: Véleményezés kérés Polgármesteri Hivatal 7149 Báta Fő u. 147. Huszárné Lukács Rozália Anna Polgármester

Részletesebben

Mennyire nyitott az emberi agy?

Mennyire nyitott az emberi agy? Székely György Mennyire nyitott az emberi agy? A reneszánsz tudósainak munkái nyomán egyre élénkebbé vált az érdeklődés a koponyában lévő kocsonyás anyag iránt, melynek csábító ismeretlenségében zajlanak

Részletesebben

Mentori kompetenciák, szerepek, tevékenységek egy vizsgálat tükrében

Mentori kompetenciák, szerepek, tevékenységek egy vizsgálat tükrében Kovács K.: Mentori kompetenciák, szerepek, tevékenységek egy vizsgálat tükrében 89 Kovács Krisztina Mentori kompetenciák, szerepek, tevékenységek egy vizsgálat tükrében A tanulmány a Magyarországon folyó

Részletesebben

Konfrontációs levelek

Konfrontációs levelek Konfrontációs levelek Írta: Negyedik bővített változat 2016 Tartalomjegyzék Bevezetés 8. 1. Tisztelt Szerkesztőség! (2014.10.13) 8. 2. Nyílt levél a magyar titkosszolgálatok állományához! (2015.09.08)

Részletesebben

3. 1. ADALÉKOK DR. DÉVÉNYI ENDRE MAKÓ ÉS KOLOZSVÁR EGYKORI TŰZOLTÓPARANCSNOKA ÉLETMŰVÉHEZ - TŰZOLTÓI, ÉS VERSES SZÉPIRODALMI MUNKÁSSÁGÁHOZ

3. 1. ADALÉKOK DR. DÉVÉNYI ENDRE MAKÓ ÉS KOLOZSVÁR EGYKORI TŰZOLTÓPARANCSNOKA ÉLETMŰVÉHEZ - TŰZOLTÓI, ÉS VERSES SZÉPIRODALMI MUNKÁSSÁGÁHOZ Dr. Hadnagy Imre József Dr. Dévényi Endre arcképe Dr. Endre Devenyi portrait Dr. Dévényi Endre: Öröktüzek c. műve a saját versein kívül a magyar irodalom tűzzel kapcsolatos verseiből válogatott gyűjtemény.

Részletesebben

Az első feladat. 2016. február 21 - START!

Az első feladat. 2016. február 21 - START! Az első feladat Figyelmeztetés: Jelen program tartalma informatív jellegű, nem helyettesíti a szakorvosi tanácsadást és kezelést, nem orvosi kézikönyv. Intenzív testedzés kezdetekor és életmód váltás megkezdése

Részletesebben

AZ ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

AZ ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA AZ ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tartalom 1. Az iskola nevelési programja... 6 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai...

Részletesebben

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár!

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Virágom, virágom Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Szép szál legény gyere át, Szívemben a bánat jár. Hozzál egy kis pálinkát, Hogy legyen egy

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2010. június 22-i ülésére EÜ. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye

Részletesebben

3 Bolygók és lapok közötti kapcsolat

3 Bolygók és lapok közötti kapcsolat 3 Bolygók és lapok közötti kapcsolat Melyik tarot-lap melyik planétának és állatövi jegynek felel meg? Minden asztrológusnak és minden tarot-játékosnak megvan a saját hozzárendelése, de sajnos mindenkié

Részletesebben