Mandula Néni óvodája. Magyar nyelvű roma kulturális nevelést folytató óvoda.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mandula Néni óvodája. Magyar nyelvű roma kulturális nevelést folytató óvoda."

Átírás

1 Mandula Néni óvodája Magyar nyelvű roma kulturális nevelést folytató óvoda. HÁZIREND 2017

2 1. Törvényi háttér évi LXXI törvény a közoktatásról szóló évi LXXIX Törvény módosítása - 8/2000 (V. 24) OM rendelet a nevelési- oktatási intézmények működése a 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet módosítása XXXI. Törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról - Közoktatási Törvény 10 a gyermekek jogai - Közoktatási Törvény 24 /4/ - NKT. 8. (2) óvodába járási kötelezettség - NKT. 45. (2) tankötelezettség - NKT.45. (4)tankötelezettség kezdetéről - Kt.40 (8)/ - 20/2012. EMMI rendelet 51 (1) mulasztás igazolása évi CXXV. Törvény egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség előmozdításáról - 2. Intézmény adatai Fenntartó: Paszab Község Önkormányzata Székhelye: 4475 Paszab, Fő út 9 Az óvoda neve: Mandula Néni Óvodája OM azonosítója: Címe: 4475 Paszab, Fő út 6 Telefonszáma: 0642/ Az óvoda megbízott vezetőjének neve: Horváthné Orosz Anikó Az óvoda élelmezés vezetőjének neve: Mikula Andrásné 3. Házirend hatálya Az óvoda házirendje az óvodát igénybe vevő gyermekekre és szüleikre ill. az óvoda dolgozóira terjed ki. Célja: Segítse elő az intézmény helyi nevelési programjának megvalósítását és szabályozza a belső rendet. Követése kötelező valamennyi benne érintett számára. A házirend jogszabálykánt funkcionál, a szabályzatban foglaltak be nem tartása számon kérhető! Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a szülők a Házirenddel kapcsolatos észrevételeiket megtegyék.

3 4. Az óvoda törvényben meghatározott feladatai Az óvoda a köznevelési rendszer szakmailag önálló nevelési intézménye, a családi nevelés kiegészítője a gyermek harmadik életévétől az iskolába lépésig. Magyar nyelvű roma kulturális nevelést folytató óvoda. - Ellátásának keretei között felelős a gyermek testi, értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődéséért. - Az óvoda felelős a gyermekközösség kialakításáért és fejlesztéséért. - A gyermek személyiségének fejlesztésében, képességeinek kibontakoztatásában szorosan együttműködik a szülőkkel. - A gyermekközösség kialakítása, fejlesztése során a Szülők Szervezetével együttműködve végzi nevelőmunkáját. - Részt vállal a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált nevelésében illetve a nemzetiségi óvodai nevelésben. - Nevelésnélküli munkanapok A közoktatásról szóló évi LXXIX törvény 2003 módosítása értelmében 5 nap nevelésnélküli munkanap vehető igénybe. A szülőket legalább 7 nappal értesítjük az idejéről. (Felhasználásuk: nevelési értekezletek, minőségfejlesztési feladatok, szakmai napok és egyéb szervetett továbbképzések) 5. A gyermekek és a szülők jogai, kötelességei A gyermekek jogai - /Közoktatási Törvény 10 / - A nevelési és oktatási intézménybe biztonságban és egészséges környezetben neveljék, oktassák. Óvodai napirendjét életkorának megfelelően alakítsák ki.(játékidő, levegőztetés, pihenőidő, étkezés, testmozgás) - A gyermek joga, hogy képességeinek, érdeklődésének megfelelő nevelésben és oktatásban részesüljön. - A gyermek nevelése és oktatása az intézmény pedagógiai programja alapján történik, mely szerint az ismeretek közlését, átadását többoldalúan meg kell valósítani. Biztosítani kell a foglalkozáson való részvételt. - Vallási, világnézeti, nemzeti vagy etnikai önazonosságát tiszteletben kell tartani. - Családja szociális helyzetétől függően ingyenes vagy kedvezményes étkezésben részesülhet.

4 A szülők jogai - A gyermek az intézmény eszközeit, berendezéseit, felszereléseit ingyenesen, de rendeltetésszerűen használhatja, arra vigyáznia kell! - Életkorának és fejlettségének megfelelően a napirendben és a házirendben megfogalmazottak szerint vegyen részt saját környezetének és az általa használt játékok, eszközök rendbe tartásában. - A szülő joga a szabad óvodaválasztás. A gyereket elsősorban abba az óvodába kel felvenni, amelynek körzetében lakik, illetve ahol szülője dolgozik. Az óvodaköteles gyerek felvételét az óvoda csak helyhiány miatt utasítja vissza. - A szülő joga, hogy megismerje a nevelési-oktatási intézmény nevelési programját, munkatervét, SZMSZ-t, házirendjét és tájékoztatást kapjon az abban foglaltakról. A szülőknek betekintés céljából kérésükre bármikor átadjuk a fent említett dokumentumokat. - Joga, hogy saját gyereke fejlődéséről, magaviseletéről rendszeresen részletes és érdemi tájékoztatást a gyerek neveléséhez tanácsokat, segítséget kapjon. Felvilágosítást csak az óvónő adhat foglakozáson kívüli időben. A megbeszélések ne a gyerekek között történjen! - Anyagi helyzetétől függően gyermeke számára szociális támogatásokat vegyen igénybe. A gyermekek kötelességei - Óvja saját maga és társai testi épségét, egészségét. - Betartsa az óvoda helyiségeinek és az óvodához tartozó területek használati rendjét. - Megőrizze és megfelelően használja az óvodai játékokat, eszközöket, óvja az óvoda létesítményeit, berendezéseit. - Tartsa tiszteletben az óvoda alkalmazottjai és társai emberi méltóságát és jogait. A szülők kötelességei - A szülő kötelessége, hogy gondoskodjon a gyermeke testi, érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételekről. - A gyermek részére nem szűnhet meg az óvodai nevelés a szülő bejelentése, vagy igazolatlan hiányzás miatt. Ha a gyermek óvodát változtat, a szülő köteles a változást az óvodavezetőnek írásban bejelenteni és az új óvoda igazolását meg kell kérni. A visszajelzés hiányában értesíteni kell az illetékes jegyzőt.

5 - Kísérje figyelemmel gyermeke fejlődését és a tőle elvárható módon, segítse a fejlődés folyamatát, valamint a gyerek közösségbe való beilleszkedését, a közösségi élet szabályainak elsajátítását. - Rendszeresen tartson kapcsolatot gyermekével foglalkozó pedagógusokkal és részükre az együttnevelés érdekében a szükséges tájékoztatást adja meg. - Tartsa tiszteletben az óvoda dolgozóinak emberi méltóságát és jogait. A pedagógus valamint az ő munkáját segítő alkalmazottak a nevelői-oktatói munka, illetve a gyerekekkel összefüggő tevékenysége során büntetőjogi védelem szempontjából közfeladatot ellátó személynek számítanak. - A szülő kötelessége gyermekét tisztán, gondozottan járatni az óvodába. Öltözetük feleljen meg az egészségi és kényelmi szempontoknak. Minden levehető ruhadarabba, cipőbe, ágyneműbe a gyerek nevét vagy jelét be kell írni. A csoportszobába csak váltócipőbe lehet belépni. Évszaknak megfelelően a jelükön egy váltás ruhát kérjük elhelyezni. - Az óvodába a gyerekek tisztálkodásához az eszközöket, pihenéshez a plédet, kispárnát, testneveléshez a tornazsákot, tornaruhát és cipőt a szülőnek kell biztosítania, továbbá tisztántartásáról gondoskodni. 6. Az intézmény működési rendje - Nevelési év: minden év szeptember 1.-től következő év augusztus 31.-ig tart. - A hetenként rendszeresen ismétlődő kezdeményezett tevékenységi formák(ének zene, tánc, vers, mese, testnevelés, környezet, matematika, ábrázolás): minden év október 1.-től következő év május 31.-ig tart. - Nyári szervezett élet: minden év június 1.-től augusztus 31.-ig tart. - Napi nyitva tartás: hétfőtől péntekig reggel 06-tól este ig. A gyermekek napi rendje:a napirend a gyermekek nyugodt napi életét biztosítja, figyelembe veszi a fejlődés közben bekövetkezett változásokat : Gyülekező, játék : Tízórai Napirend : Kötetlen és kötött kezdeményezések és foglalkozások Komplex foglalkozások. A környezetben szerzett élmények, tapasztalatok feldolgozása. Szervezett és szabad mozgás : Ebéd Gondozási teendők Csendes pihenő

6 : Szervezett mozgás Testápolás Uzsonna Játék Szabadidős tevékenység Hétfő: Kedd: Szerda: Csütörtök: Péntek: Heti rend Naponta perc Mindennapi testnevelés Mese-vers Mindennapi testnevelés Mese-vers Mindennapi testnevelés Mese-vers Mindennapi testnevelés Mese-vers Mindennapi testnevelés Mese-vers Naponta 5-35 perc Természet társadalom ember (környezet) Művészeti tevékenység, ábrázolás Matematika Művészeti tevékenység, ének-tánc Kérjük a tisztelt szülőket hogy gyermekeiket 8.30 ig hozzák fel az óvodába, mert utána már nem fogadjuk az elkéső gyermekeket. Gyermeket reggel tól délután óráig fogadunk. A Közoktatási Törvény 24 /4/ pontjának értelmében a gyermek napi 10 óránál hosszabb ideig nem tartózkodhat az intézményben. - Óvoda zárva tartása -A téli zárás ideje: A mindenkori téli szünethez, az iskolához igazodva az óvoda is zárva tart. -A nyári zárás ideje: melynek időpontját az intézmény Fenntartója határozza meg. Erről a bejáratnál elhelyezett hirdetőn írásos tájékoztatást adunk. 7. Óvodai felvétel, átvétel eljárási rendje, óvodába járási kötelezettség, beiskolázás A beiratkozás időpontjának meghatározása a fenntartó által meghatározott időben és módon történik április utolsó, május első hetében. A Nemzeti Köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 49 (1) és (2) bekezdései alapján az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek 3. életévének betöltése után vehető fel. A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt. Az Nkt. 8. (1) bekezdése alapján az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a 3. életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve hogy minden, a településen lakóhellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

7 Mikor veheti a gyermek igénybe az óvodát? A Közoktatási Törvény 24 alapján: - A 3. életév betöltésétől, amennyiben a gyermek ágy-és szobatiszta. - Amikor egészséges és ezt orvos által igazolja - Az iskolaérettség eléréséig (maximum 7 éves koráig) A beiratkozáshoz szükséges: a gyermek magyar nyelvű születési anyakönyvi kivonata, TAJ - kártya, lakcím kártya, szülő személyi igazolványa, gyermek adó kártyája. Ekkor a szülők tájékoztatása történik, a gyermek adatai rögzítésre kerülnek. A szülő a Jelentkezési lap kitöltésével jelzi szándékát a gyermek óvodai beiratkozásával kapcsolatban. A felvételről vagy az esetleges elutasításról írásban értesítjük a szülőket. Az óvodába felvett gyermek csoportba való beosztásáról az óvoda vezető dönt az óvoda pedagógusok és a szülők véleményének figyelembe vételével. Sajátos nevelési gyermek kizárólag a Szakértői és Rehabilitációs Bizottság szakvéleménye alapján vehető fel. A gyermek átvétele másik óvodából az intézmények közötti hivatalos értesítés alapján történik. A gyermekek felvétele folyamatosan történhet - az üres férőhelyek függvényében. Óvodába járási kötelezettség. A gyermek ha e törvény másként nem rendelkezik abban az évben, amelyben az 5. életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles a nevelésben részt venni szeptember 01-től 3 éves kortól kötelező óvodába járást ír elő a Nemzeti köznevelési törvény. NKT. 8. (2) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. A kötelező óvodába járás szeptember 01-től hatályos, tehát azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2012-ben születtek és augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Lehetséges felmentést kapni a 3. éves kortól történő óvodába járás alól. A felmentést a szülő kezdeményezheti, és a jegyző adhatja meg az óvodavezető és a védőnő egyetértésével. Beiskolázás A szülőknek kiadott Óvodai szakvélemény című dokumentummal lehet a gyermeket a kiválasztott iskolába beíratni (az iskola által meghirdetett időpontban).

8 NKT (2) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben tankötelessé válik. (4) A tankötelezettség kezdetéről a) az óvoda vezetője, b) ha a gyermek nem járt óvodába az iskolaérettségi vizsgálat alapján a szakértői bizottság, c) az óvoda, az iskola vezetője vagy a szülő kezdeményezésére az iskolaérettségi vizsgálat alapján a szakértői bizottság dönt. A szülő kötelessége gyermekét tisztán, gondozottan járatni az óvodába. Öltözetük feleljen meg az egészségi és kényelmi szempontoknak. Minden levehető ruhadarabba, cipőbe, ágyneműbe a gyerek nevét vagy jelét be kell írni. A csoportszobába csak váltócipőbe lehet belépni. Évszaknak megfelelően a jelükön egy váltás ruhát kérjük elhelyezni. Az óvodába a gyerekek tisztálkodásához az eszközöket, pihenéshez a plédet, kispárnát, testneveléshez a tornazsákot, tornaruhát és cipőt a szülőnek kell biztosítania, továbbá tisztántartásáról gondoskodni. -A szülő minden esetben győződjön meg, hogy gyermeke ne hozzon be az óvodába tárgyat (gyufa, ékszer, rágógumi ) amely baleset forrása lehet. Az óvodába érkezés és távozás rendje - A gyerekek érkezésének rendje reggel tól ig tarthat. - A gyerekek hazavitele ebéd után és között, illetve délután órától folyamatosan történhet. Az intézmény és gyermekek biztonságát szolgáló szabály: Az óvoda bejáratának nyitva tartása: reggel ig délben ig délután tól - A gyereket óvodába érkezésekor a szülő minden esetben személyesen adja át az óvónőnek, egyébként, ha a gyerek valamilyen oknál fogva nem megy be a csoportszobába, az óvónő nem tud a gyerek jelenlétéről, így felelősséget sem vállalhat érte. -A gyermekek csak felnőtt felügyelettel távozhatnak az óvodai tevékenység megzavarása nélkül. - Óvodai rendezvények ideje alatt szintén kötelessége a gyermekének felügyelete.(vásár, kirándulás ) - Abban az esetben,ha a gyermekért az óvoda zárásáig nem érkeznek meg az óvónő telefonon értesíti a szülőket. A szülő köteles mielőbb megérkezni a gyermekéért.

9 - A gyermeket hozó és elvivő szülőt kérjük, hogy követelje meg gyermekétől a kulturált viselkedést. - Kérjük a kedves szülőket, hogy érkezéskor vagy távozáskor az óvónő figyelmét ne vonják el egyéni beszélgetésekkel a többi gyermek biztonsága érdekében. 9. Otthonról behozható tárgyak szabályozása - Ékszert a gyermek az óvodában csak a szülő felelősségére viselhet! - A szülő minden esetben győződjön meg, hogy gyermeke ne hozzon be az óvodába olyan tárgyat (gyufa, ékszer, rágógumi ) amely baleset forrása lehet./kt.40 (8)/ - Cumi és cumis üveg higiéniai okokból nem kívánatos! (Kivételes esetekben beszokatási időszakban az óvodapedagógus a szülővel kialakíthatja a gyermek számára legkedvezőbb megoldási módot.) - Az elveszett tárgyakért, ékszerekért az óvoda felelősséget nem vállal! - Behozható játékok:- alváshoz a megszokott alvóka - képességfejlesztő játékok, mesekönyvek. 10. A gyermekek ruházata az óvodában - Jellemezze kényelem, tisztaság, réteges öltözködés. - Baleset és higiéniai okokból papucs használata tilos! - Kérünk egy garnitúra tiszta váltóruhát a gyermek óvodai zsákjában elhelyezni! - Célszerű a gyermek óvodai ruházatát jellel ellátni. - Tornafoglalkozásra kérünk rövidnadrágot, pólót. 11. A gyerekekkel kapcsolatos egészségügyi szabályok Az óvodában csak teljesen egészséges gyermek tartózkodhat! Fertőző betegség / rubeóla, bárányhimlő, TETŰ / esetén a szülőnek bejelentési kötelezettsége van az óvodapedagógus felé. A gyermek fejének lekezelése, kitisztítása a szülő feladata. Az intézmény a bejelentést követően jelez a védőnő vagy az ANTSZ felé és fertőtlenítő takarítást végez. A gyógyulást követően az intézményben csak orvosi igazolással jöhet a gyermek.

10 Beteg, megfázott, gyógyszert, láz- vagy köhögéscsillapítót szedő, még lábadozó gyerek bevétele az óvodába a gyerek biztonságos gyógyulása és a többi gyerek egészségének megőrzése érdekében nem lehetséges. Ilyen esetben az óvónő kötelessége a gyerek átvételének megtagadása. - Az óvónőknek TILOS otthonról beküldött gyógyszert beadniuk a gyermeknek a nap folyamán. E rendelkezés alól kivétel az a gyógyszer, melyet a gyermek orvosi rendelésre folyamatosan, nem fertőző betegségre /pl. allergia, asztma, cukorbetegség stb. / szed. A szülőnek erről a tényről a kezelőorvos által kiállított igazolást kell átadnia az óvónő részére. - Az oktatási év alatt betegség esetén a 3 napos hiányzás után orvosi igazolás bemutatása az ÁNTSZ által előírt szabály. Az igazolásnak tartalmaznia kell a betegség, a távol lét pontos időtartamát. Az óvónő teendője baleset vagy napközben megbetegedő gyermek esetén: 1. a gyermeket haladéktalanul el kell látni, 2. miközben a csoport felügyeletét meg kell szervezni. 3. a baleset súlyosságától függően, illetve eszméletvesztés, lázgörcs esetén orvosról kell gondoskodni. 4. esettől függően mentőt hívni. 5. értesíteni kell a szülőt és az óvodavezetőt. 6. felvenni a baleseti jegyzőkönyvet. Láz, hányás, hasmenés, hasgörcs esetén az óvónő megkezdi a láz csillapítását, majd értesíti a szülőt, hogy minél hamarabb vigye el a gyereket. Ilyen esetben csak orvosi igazolással jöhet újból óvodába! A gyermekek évenként szűrővizsgálaton vesznek részt, a körzeti fogorvosi rendelőben. (dr. Krámer Julianna) Védőnőnk rendszeresen látogatja az óvodai csoportjainkat. (Tóthné Szabó Irén) Évenkénti egészségügyi felügyeletet háziorvosunk látja el.(dr. Sózer Pápai János) 12. A gyermekek étkeztetése az óvodában Az intézmény saját főzőkonyhával működik. A gyermekek napi háromszori étkezéséről az óvoda gondoskodik. Étkezési időpontok: Tízórai től Ebéd tól Uzsonna tól A befizetés időpontjáról minden hónapban, a befizetést megelőző 1 héttel a szülők előzetes tájékoztatást kapnak. Hiányzás esetén az étkezés lemondható minden nap reggel ig telefonon, vagy személyesen. A lemondás attól a naptól érvényes és a következő havi befizetéskor írható jóvá.

11 A gyermek kedvezményes étkeztetéséről az önkormányzat dönt. Étkezési ingyenességet élvez az a gyermek, akinek szülője rendszeres gyermekvédelmi támogatást kap. A 3 vagy 3-nál több gyermekes családok, illetve a gyermek tartós betegsége esetén (amennyiben a szülő emelt családi pótlékot kap) az érvényes határozat bemutatása mellett 50%-os kedvezményben részesülnek. Születés és névnapokra tortát, süteményt csak cukrászdából fogadhatunk el./ántsz/ 13. Távolmaradások igazolásának rendje A szülő biztosítsa gyermeke rendszeres óvodába járását! A nevelési intézmények működéséről szóló 20/2012. EMMI rendelet 51 (1) bekezdése alapján a mulasztást igazoltnak kell tekinteni, ha a) a szülő előzetesen bejelentette az óvónőnek, hogy gyermekét nem viszi óvodába b) vagy, ha a gyermek megbetegedett, és az e házirendben meghatározottak szerint igazolja c) vagy, ha a gyermek hatósági intézkedés vagy egyéb okok miatt nem tudott kötelezettségeinek eleget tenni. Ha távolmaradását nem igazolja a mulasztás igazolatlan. A 10 napnál több igazolatlan mulasztás esetén az illetékes területi Járási Hivatalt és a gyermekjóléti szolgálatot értesíti az óvoda vezetője, ami szabálysértési eljárást von maga után. 14. Óvodai elhelyezés megszűnésének esetei, eljárásrendje - A gyermek törvényben meghatározott mértékű igazolatlan hiányzás esetén. - Ha a szülő írásban bejelenti, hogy nem tart igényt az óvodai elhelyezésre az adott naptól. - A gyermeket másik óvoda átvette. - A gyermek iskolai felvételének napján. Ha a gyermek óvodát változtat, a szülő köteles a változást az óvodavezetőnek írásban bejelenteni. Megszűnik az óvodai elhelyezés, ha a gyermek az óvodából igazolatlanul 10-nél több napot távol tölt, és a felszólításra sem jelentkezik az intézményben. 15. A gyermekek értékelésének rendje, szempontjai - A gyermeki jogok védelme érdekében a gyermekek adatait, róluk készült feljegyzéseket titkosan kezeljük. - A gyermekek dokumentumaiba csak a szülőknek, törvényes képviselőknek van joguk betekinteni. - Nyílt fórumon a gyermek személyiség jogaira való tekintettel egyes gyermekekről való tájékoztatást nem lehet megadni.

12 - A gyermekek személyiség fejlődésének, viselkedés kultúrájuknak értékelését az óvoda pedagógusok végzik egyéni felmérések, megfigyelések alapján. Szempontok a Helyi Nevelési Programban meghatározottak. - A szülők tájékoztatása elsősorban személyesen, fogadóórák keretében történik. - A gyermekek fejlődésének adatai rögzítésre kerülnek, melybe a szülőknek betekintési joguk van. - Beiskolázással kapcsolatos értékelés Óvodai Szakvéleménnyel történik. - Iskolai életre való alkalmasság elérésének megítélése az óvodapedagógus feladata. Kérdéses esetben szakemberek bevonása ill. Nevelési Tanácsadó Intézet iskolaérettségi vizsgálata szükséges. - Sajátos nevelési igényű gyermek beiskolázásáról a Szakértői Bizottság dönt. 16. Kapcsolattartás, együttműködés lehetőségei Annak érdekében, hogy a gyerekeket a nekik legmegfelelőbb módszer szerint neveljük, szükség van igazi, valós együttműködésre, nyitottságra és őszinteségre. Komolyabb probléma, konfliktus, ellentét esetén mindenképpen keressék fel az óvónőt, illetve az óvoda vezetőjét és velük közösen próbálják megoldani a konkrét helyzetet. Az együttműködésre alkalmas fórumok: - szülői értekezletek (évi három alkalommal, a nevelési év beindításakor illetve félévkor, beiskolázással kapcsolatban, rendkívüli esemény kapcsán) - nyíltnap (kijelölt napokon bepillantást nyerhetnek a csoport életébe a szülők) - közös rendezvények, kirándulások - fogadóórák (előre egyeztetett időpontban, szülők kérésére) - az óvónővel való rövid esetenkénti megbeszélések. - családlátogatások. - A központi faliújságokon mindenki számára lényeges információkat vagy egyéb ismeretterjesztő programokat teszünk közzé. - A gyermekneveltségi szintjével, fejlődésével kapcsolatban - az egyénenkénti fejlődési naplóba rögzített adatok - félévenként a szülők vagy a törvényes képviselő részére megtekinthetők. - Az intézményi dokumentumok tartalmát és elérhetőségét a nevelési évet nyitó szülői értekezleten ismerteti az óvodavezető. A szülők az óvodavezetőtől, és az óvodapedagógusoktól is kérhetnek szóbeli tájékoztatást az év során bármikor, egyeztetett időpontban. Kérjük meg a szülőket, hogy se a gyerekekkel kapcsolatos, se magánjellegű beszélgetésekre az óvónőt az óvodásokkal való foglalatossága közben hosszabb időre ne vonják el a csoporttól, mert az előidézheti a baleset kialakulását és zavarhatja a nevelés-foglalkozás, játék folyamatát! A gyerekükkel kapcsolatban információt, tájékoztatást csak a gyerek saját óvónőitől vagy az óvodavezetőtől kérjenek.

13 17. Az óvoda helyiségeinek használati rendje - Az intézmény területén, illetve 5 méteres körzetében tilos a dohányzás! - Az óvoda területén a gyerekek nassoltatása a többi gyerek előtt nem etikus, valamint az óvoda tisztántartását (öltöző, udvar) is zavarja. - Az óvoda udvarának játékait csak óvodás gyerekek használhatják az óvodai élet szabályainak megfelelően. - A csoportszobába, gyermekmosdóba a szülők, hozzátartozók egészségügyi okok miatt- csak váltócipőbe léphetnek be! - Az óvoda konyhájában idegen személy nem tartózkodhat, a mellékhelységeket csak óvodai dolgozók használhatják! - Az óvodában ügynökök, üzletszervezők vagy más személyek kereskedelmi tevékenységet nem folytathatnak, kivéve az óvoda által szervezett könyv-és játékvásár. - Tűz és robbanás veszély során az SZMSZ - ben foglaltak szerint kell eljárni. - Politikai célú mozgalom, vagy párthoz kötődő szervezet intézményünkben nem működhet. 18. Baleset megelőzés, védő, óvó intézkedések - A folyamatos napirend érdekében reggel ig érkezzenek meg a gyerekek. - Az óvoda bejárati ajtaja reggel ig nyitva van, ig zárva tartjuk a gyermekek biztonsága érdekében! - Külső látogatót csengetésre engedünk be, távozáskor kérjék egy dolgozó segítségét az ajtó bezárásához! - Gyermekük biztonsága érdekében egyedül ne engedjék be és ki az óvodából! - Az óvodapedagógusok az óvodáskorú gyermek életkori sajátosságainak figyelembe vételével alakítsák ki a balesetvédelmi, védő, óvó szabályokat! -A mindennapokban folyamatosan felhívják a gyermekek figyelmét a betartandó szabályokra, balesetmegelőző előírásokra és annak megfelelően cselekedjenek! Ennek érdekében a gyermek: 1. Óvja saját és társai testi épségét, egészségét! 2. Tartsa be az alapvető higiéniai szabályokat, ügyeljen saját maga és környezete tisztaságára! 3. Óvodapedagógusi felügyelettel működjön közre környezetének rendbe tartásában! 4. A folyosón, öltözőben és a csoportszobában kerüljék a szaladgálást, verekedést és a veszélyes vagy kártokozó játékot!

14 5. Azonnal jelentse az óvodapedagógusnak, dajka néninek, ha saját magát, társait veszélyeztető helyzetet, tevékenységet vagy balesetet észlel! 6. Különböző tevékenységek során használt eszközöket (olló, lyukasztó) állandó felügyelet mellett rendeltetésszerűen használhatják! 7. Az óvoda pedagógus az egészséges életmódra vonatkozó szabályok figyelembe vételével viheti be az óvodai foglalkozásra az általa készített pedagógiai eszközöket! A gyermekek a csoport szobát bizonyos esetekben (WC használat, öltözés, udvarra kimenet) az óvoda pedagógus jelenlétével hagyhatják el! 19. Egyéb tudnivalók - Nevelőmunkánkat az Országos Alapprogramra épülő Helyi Nevelési Program határozza meg. - Gyermekvédelmi feladataink az éves Munkatervben található meg. Családsegítő és a Gyermekjóléti Szolgálat dolgozóival folyamatos kapcsolatot tartunk a hátrányos helyzetű és veszélyeztetett gyerekek érdekében. Az óvónők jelzik, ha probléma van. A családlátogatás tapasztalatait megbeszélik és ha indokolt tovább jeleznek a Gyermekvédelmi Szolgálat, illetve a gyámügy felé. - Egyéb szabályozást és eljárásrendet az óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata illetve annak mellékletei szabályoznak. - Munkánkat a Nevelési Tanácsadó pszichológusa, fejlesztőpedagógusa segíti. - Intézményünkben 5 éves kortól- heti egy alkalommal hittan foglalkozásra van lehetőség. A szülő aláírásával nyilatkozik beleegyezési szándékáról.

15 20. Legitimációs záradék A házirendet az óvoda vezetője készíti el, a nevelő testület fogadja el. A házirend elfogadásakor, illetve módosításakor a Szülők Közössége egyetértési jogot gyakorol. A házirend a Fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé. A házirend nyilvánosságra hozatalának rendje, a megismertetés módjai: a szülők beíratáskor egy példányát megkapják, valamint szülői értekezleteken szóbeli tájékoztatást kapnak tartalmáról. Mindkét csoport faliújságján is megtalálható kifüggesztve. Felülvizsgálatának és módosításának rendje: Felülvizsgálat évente, a módosítás mindenkori jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően. A házi rendet a nevelőtestület és a szülők véleményének figyelembe vételével készítette Paszab, Horváthné orosz Anikó óvodavezető Házirendhez Érvényességi rendelkezések A házirendet az óvodavezető készíti el, a nevelőtestület fogadja el. A benne foglaltak elfogadásakor és módosításakor a szülői közösség véleményezési jogot gyakorol. A házirendet nyilvánosságra hozatala céljából a központi faliújságon ki kell függeszteni és annak egy példányát a gyermek óvodai beiratkozásakor a szülőnek át kell adni. A házirendet jogszabályi és egyéb változások alkalmával minden nevelési év kezdete előtt felül kell vizsgálni. A házirendet az óvoda dolgozóira és a szülőkre nézve egyaránt kötelező érvényű.

16 ZÁRADÉK I. A Mandula Néni Óvodája, módosításokkal, kiegészítésekkel egybeszerkesztett Házirendjét a nevelőtestület a nevelőtestületi ülésen megismerte és elfogadta. Paszab, óvodavezető A szülői képviselet nevében nyilatkozom, hogy az intézmény Házirendjének elfogadása előtt véleményezési jogunkat gyakoroltuk, a szülőket érintő rendelkezésekben. II. Paszab, augusztus 21. szülői közösség képviselője

Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011.

Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011. Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011. 1 Tartalom 1. Törvényi háttér 2. Intézmény adatai 3. Házirend hatálya 4. Óvoda törvényben meghatározott

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10.

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10. Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013.

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma:

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma: Közzétételi lista Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út 9-11. az óvoda OM azonosító száma: 031423 2016/2017. nevelési év Tájékoztató az óvodai felvételről: Az óvoda

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/569/2017 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2017. november 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Az óvodai beiratkozás

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje OROSHÁZA, 2013 ÓVODAI HÁZIREND 1. Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje.. 2. A nevelési év rendje 3. Az óvoda nyitva tartása. 4. A gyermekek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 15. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/572/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A Tapolcai Kertvárosi

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017-2018. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

TÁRGY: A Szálkai Óvodai beíratási felhívása a 2016/2017. nevelési évre

TÁRGY: A Szálkai Óvodai beíratási felhívása a 2016/2017. nevelési évre AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 5. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Szálkai Óvodai beíratási felhívása a 2016/2017. nevelési évre E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. február

Részletesebben

Általános információk az óvodáról

Általános információk az óvodáról SZMSZ 1.sz. Melléklet HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek megvalósításához

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015.

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb.

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. 1. oldal, összesen: 13 ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. Kápolnásiné Sági Andrea Gyál. 2006-01.-02. óvodavezető: Elfogadta:

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 8. (1) bekezdése szerint az óvoda a gyermek három

Részletesebben

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.com) OM: 200 506 Házirend 2015 Készítette: Kulcsár Sándorné óvodavezető Intézmény

Részletesebben

LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE

LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE LÁTRÁNYI EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSÖDE HÁZIRENDJE 2014. OM SZÁM: 202389 Készítette: Császár Bíró Zsuzsanna intézményvezető Érvényes: 2014. szeptember 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. Törvényi háttér, általános információk,

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

A beiratkozás időpontja: május 6-től május 10-ig.

A beiratkozás időpontja: május 6-től május 10-ig. HIRDETMÉNY Az óvodai felvételekről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban Nkt.) 8. (l) bekezdése szerint az óvoda a gyermek három éves korától a tankötelezettség kezdetéig

Részletesebben

NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI ÉV Tarkarét ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2013-2014. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1 MARGARÉTA ÓVODA OM-azonosító: 034617 Székhely 1162 Budapest, Péterke u. 10-12. / : 409 16 39 : margaretaovoda16@gmail.com Telephely 1162 Budapest, Monoki u. 58. / : 409 28 26 Ikt. sz.: 553/58/2015. A MARGARÉTA

Részletesebben

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013.

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Készítette: Skripeczky Ilona óvodavezető 1 A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. TARTALOM 1. Általános információk

Részletesebben

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők!

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők! Tardonai Méhecske Óvoda 3644 Tardona, Dózsa György utca 2. Telefon: 48/348-160 E-mail: tardonaovi@gmail.com OM azonosító: 201430 ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old.

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Bevezetés... 3. old. 2. Az óvoda munkarendje... 3. old. 3. Gyerekek az óvodában... 3. old. 4. Szülők az óvodában... 5. old. Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Fehérgyarmat, Május 14. tér 33. Tel/fax: 44/510-193 e-mail: kolcseyiskola@fehergyarmat.hu ÓVODAI HÁZIREND Készítette: Elfogadta: Varga Lajosné

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító:

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító: Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 2015. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson

Részletesebben

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013.

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. R e z i Ó v o d a 8373 Rezi, Iskola u. 2. Telefon: 06-83/531-006 mobil: 30/648-8719 E-mail: reziovi@rezinet.hu OM: 201672 REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. A Rezi Óvoda házirendje Jelen házirend a nevelőtestület

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Jogszabályi háttere: KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016. A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Az óvoda Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Magyarországon.. a közoktatásnak három szintje van: - Az (I) iskola előtti nevelés az óvodában folyik. Az óvodai ellátás a gyermek

Részletesebben

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043 Központi Alsóvárosi ÁMK Óvodai intézményegységének HÁZIRENDJE Az intézményre vonatkozó szabályozás: Közoktatási tv. és 11 / 1994 (VI. 8.) MKM rendelet Az óvoda házirendje vonatkozik az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

HÁZIREND. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 4/2013. (V.) határozatszámon jóváhagyta: Óvodavezető Ph

HÁZIREND. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 4/2013. (V.) határozatszámon jóváhagyta: Óvodavezető Ph Borzavári Manókert Óvoda 8428 Borzavár, Hóvirág u. 8. Tel.:88/468021 HÁZIREND Intézmény OM - azonosítója: 036973 Készítette: A nevelőtestület Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770 Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a

Részletesebben

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL Budakeszi Város Önkormányzata, mint a Pitypang Sport Óvoda, a Budakeszi Szivárvány Óvoda, a Budakeszi Bölcsőde, a Mosolyvár

Részletesebben

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek)

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek) Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja 2017. május 4-5. (csütörtök - péntek) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. jáig a harmadik életévét betölti, a nevelési

Részletesebben

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn. hu OM: 033759 KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013.

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013. Körösladányi Általános Művelődési Központ Zöldág Napköziotthonos Óvodája és Bölcsődéje 5516 Körösladány, Arany János utca 7. E-mail: klovoda@fuzestv.hu; zoldagovi@gmail.com / Web: www.amkkorosladany.hu

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A 2018-2019. nevelési év A kormány 229/2012 (VIII.28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. - a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn. hu OM: 033759 KAPOSVÁRI PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

Részletesebben

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE 1 Petőfi Sándor Központi Óvoda 7400 Kaposvár, Petőfi u.20. Tel és fax: 06-82/512-759 email cím: petofi.ovoda@cbn.hu OM: 033759 PETŐFI SÁNDOR KÖZPONTI ÓVODA HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Készült: 2009. augusztus

Részletesebben

A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE

A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE 2013. 1 Árnyas Óvoda 2112, Veresegyház Árnyas utca 1. sz HÁZIREND Készítette: Intézmény OM - azonosítója: 200689 intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az

Részletesebben

Szervezeti, személyzeti adatok

Szervezeti, személyzeti adatok NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014-2015. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre KÖZZÉTÉTELI LISTA a 2017-2018. nevelési évre A 229/2012 (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közre: Az óvoda megnevezése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának április 7-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának április 7-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., polgarmester@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosításáról

a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosításáról Óvodakötelezettség, óvodai nevelésre való jogosultság 22/2015. (IV. 21.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.)

Részletesebben

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND 2014. HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Fenntartója: Népmese- ház Nonprofit Kft. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Általános információk az óvodáról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola,

Részletesebben

OM azonosító: 201546 HÁZIREND Intézmény neve: Micimackó Óvoda. Házirend. Intézmény neve: Micimackó Óvoda

OM azonosító: 201546 HÁZIREND Intézmény neve: Micimackó Óvoda. Házirend. Intézmény neve: Micimackó Óvoda Házirend Intézmény neve: Micimackó Óvoda 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános információk... 3 2. Az intézmény helye a köznevelési rendszerben, a nevelési év rendje... 3 3. Az óvoda napi nyitva tartási rendje...

Részletesebben

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24.

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24. Szent Imre Óvoda Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató Székesfehérvár, 2013. január 24. A házirend tartalma Általános információk az óvodáról... 3 A nevelési év rendje... 3 Az intézmény pontos

Részletesebben

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes.

Házirend. Az óvoda valamennyi alkalmazottjára, az intézménybe járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend a visszavonásig érvényes. Házirend Célja: Biztosítani az intézmény törvényes működését, az intézményi nevelés és oktatás zavartalan megvalósítását, valamint az óvodai közösség életének megvalósítását. A Közoktatásról szóló többször

Részletesebben

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE KÉSZÍTETTE: SZTÁN JÓZSEFNÉ ÓVODAVEZETŐ TATABÁNYA, VADÁSZ ÚT 22. 1 1. Preambulum Az óvoda neve, székhelye:... Arany János Óvoda Az óvoda címe:... 2800

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Iktató szám: Kedves Szülők!

H Á Z I R E N D. Iktató szám: Kedves Szülők! Iktató szám: H Á Z I R E N D Kedves Szülők! Óvodai nevelésünk célja, hogy nyitott, érdeklődő, társait és önmagát elfogadó és szeretni tudó, a környező világ és a kultúra értékeire figyelő és vigyázó, tevékeny

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 25-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 25-i rendkívüli ülésére Hu/2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának 2016. február 25-i rendkívüli ülésére Tárgy: A 2016/2017. nevelési évre az óvodába történő jelentkezés

Részletesebben

KATICABOGÁR EVANGÉLIKUS NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA HÁZIREND. Hatálybalépés időpontja:2015.szeptember 1.

KATICABOGÁR EVANGÉLIKUS NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA HÁZIREND. Hatálybalépés időpontja:2015.szeptember 1. KATICABOGÁR EVANGÉLIKUS NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA HÁZIREND Hatálybalépés időpontja:2015.szeptember 1. Tartalom 1. A házirend célja, feladata és tartalma... 3 2. Általános információk... 4 3. Az intézmény

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról I. Fejezet 10. A

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16.

HÁZIREND. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda. 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. Koszorú Napközi Otthonos Óvoda 1086 Budapest, Koszorú u. 14/16. : 06-1/333-9114 : 06-1/323-1293 koszoruovoda@freemail.hu OM-azonosító: 034391 Adószám: 16923845-1-42 HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti,

Részletesebben

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E 2013 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE

A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A NAGYKÁTA VÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda címe: Készítette: Szabó Józsefné 2760 Nagykáta, Czakó András. u. l. óvodavezető Tel.:/Fax: 06-29-440-355 2 Az óvoda neve: Nagykáta Városi

Részletesebben

A MISKOLCI BATSÁNYI JÁNOS ÓVODA HÁZIRENDJE

A MISKOLCI BATSÁNYI JÁNOS ÓVODA HÁZIRENDJE MISKOLCI BATSÁNYI JÁNOS ÓVODA H Á Z I R E N D OM azonosító: 028572 Legitimációval elfogadva: 2015.11.01 Változat: 3. sz. Készítette: Petránné Képes Gizella Hatályos: 2015.11.01-től Oldalak száma: 01-26.

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015.

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015. Magonc Óvoda Házirendje 2015. Az intézmény OM azonosítója: Készítette: 200535 Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:../2015. ( ) az intézményvezető aláírása Ph Legitimációs eljárás Szülői Közösség nevében

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Mélykút Város Önkormányzat Óvodája NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA Készítette: Markó Istvánné óvodavezető Készült a Dombrádi Szivárvány Óvoda használói és közvetlen partnerei részére. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört

Részletesebben

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Telephelye:9200 Mosnmagyaróvár Szent István király út 9. Fenntartója: Népmese-ház Nonprofit Kft. Az intézmény

Részletesebben

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja 1 Tájékoztató a mini bölcsődei ellátás igénybevételének módjáról A mini bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként,

Részletesebben

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája

HÁZIREND. Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 1 HÁZIREND Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde és vilonyai tagóvodája 8182 Berhida, Ibolya u.1..vilonya, Papkeszi út 5/a 88/455-270..88/490-120 Intézményvezető:

Részletesebben

HÁZIREND. Közzététel, nyilvánosságra hozatal: az óvoda hirdetőtábláján beiratkozáskor minden szülőnek egy példányt átadunk. A Házirend hatálya

HÁZIREND. Közzététel, nyilvánosságra hozatal: az óvoda hirdetőtábláján beiratkozáskor minden szülőnek egy példányt átadunk. A Házirend hatálya HÁZIREND Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz szükséges fejlettség eléréséig nevelő intézmény. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyermekeknek, sokoldalúan fejlessze

Részletesebben

Óvodája Madách út 22. HÁZIREND. 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája. Pásztó, Madách út 22.

Óvodája Madách út 22. HÁZIREND. 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája. Pásztó, Madách út 22. HÁZIREND 1. Óvodánk neve, címe és telefonszáma: Pásztó Város Önkormányzat Óvodája Pásztó, Madách út 22. Telefon: 460-365 1.1 Székhelye: Pásztó Városi Önkormányzat Óvodája Pásztó, Madách út 22. Telefon:

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018-2019 NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10. fejezet 23. - a, 1.-2. bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az óvoda

Részletesebben

Mandulavirág Óvoda Csopak. :Kossuth u. 26. 8229. : 06-87 / 446-080 E-mail: csopakovoda@chello.hu. Közzétételi lista

Mandulavirág Óvoda Csopak. :Kossuth u. 26. 8229. : 06-87 / 446-080 E-mail: csopakovoda@chello.hu. Közzétételi lista :Kossuth u. 26. 8229 : 06-87 / 446-080 E-mail: csopakovoda@chello.hu Közzétételi lista 2014-2015 229/2012 (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról értelmében az

Részletesebben

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE HÁZIREND ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE TARTALOM BEVEZETŐ A HÁZIREND JOGI SZABÁLYOZÁSA Jogszabályi háttér A házirend mint jogi

Részletesebben

HÁZIREND BÓBITA ÓVODA

HÁZIREND BÓBITA ÓVODA HÁZIREND BÓBITA ÓVODA Bóbita Óvoda 1072 Budapest, Akácfa utca 32. Telefon/fax: 06 1 321-3675 Honlap: E-mail: bobitaovi@mail.datanet.hu Az intézmény OM azonosítója: 034361 Készítette és véleményezésre,

Részletesebben

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet 1 Bevezető rendelkezések A köznevelési törvény 25. (2) bekezdés, valamint a 20/2012, (VIII.31.) EMMI rendelet 5. (1) alapján, a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák (melynek székhelye: 1016 Budapest, Nyárs

Részletesebben

Házirend. Kedves Szülők! Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. sz. épülete

Házirend. Kedves Szülők! Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. sz. épülete Házirend Kedves Szülők! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne foglaltak betartására. Mezőkovácsházi Négy Évszak

Részletesebben

ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND

ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND Kincses Óvoda 2030 Érd, Béke tér 1. OM: 032701 ÉRD KINCSES ÓVODA HÁZIREND Nevelőtestület elfogadta: 2.sz. határozatával Időpont: 2014. 08. 29. Hatályos: 2014.09. 01. Készítette: Szénásiné Mészáros Márta

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend Az óvoda neve: Vörösmarty Mihály általános iskola és óvoda Napköziotthonos óvodája Az óvoda címe: 7084 Pincehely Kossuth

Részletesebben

1 Adatok Az intézmény neve és székhelye, tagintézmény, telephely adatai :

1 Adatok Az intézmény neve és székhelye, tagintézmény, telephely adatai : HÁZIREND A Házirend jogszabályi háttere - A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény - 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények

Részletesebben

I. A házirend célja, feladata és tartalma

I. A házirend célja, feladata és tartalma I. A házirend célja, feladata és tartalma A házirendben foglalt előírások célja, hogy biztosítsák az óvoda törvényes működését, a nevelés és oktatás zavartalan megvalósítását, valamint a gyermekek közösségi

Részletesebben

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE Készítette: Zei Ramóna óvodavezető 2018. 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 3 Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok... 4 Az óvodai étkeztetésre

Részletesebben

ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA

ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA ANGYALKERT GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. A gyermekek nevelése, oktatása keresztény pedagógiai

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben