Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének január 11-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. január 11-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet"

Átírás

1 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének január 11-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységéről...2 Beszámoló a Jogi-Közgazdasági Iroda tevékenységéről...32

2 I/B kötet 2. oldal Iktatószám: A /2007 Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységéről Az anyagot készítette: Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport Az anyagot látta: Dr. Korsós Ágnes jegyző Véleményezésre megküldve: Valamennyi Bizottságnak Sokszorosításra érkezett: Napirend kapcsán meghívandó személyek:

3 I/B kötet 3. oldal Száma: A /2007. Tárgy: Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Helyben Tisztelt Közgyűlés! Az okmányirodák bevezetése óta 6 év telt el január 01. napjától a személyazonosító-, és lakcímigazolványok kiadásával kezdte meg működését az okmányiroda. Azóta folyamatosan bővültek az okmányiroda feladatkörei november 01. napjától a vállalkozási igazolványok kiadása, január 01. napjától pedig a közlekedési igazgatással kapcsolatos feladatok kerültek az irodához március 01. napjától új feladatként az útlevéllel kapcsolatos ügyintézés került az iroda tevékenységi körébe. A évben az okmányiroda feladatai ismét bővültek február 01. napjától a letelepedett, menekültek részére az okmányiroda állítja ki a személyazonosító-, valamint a lakcímigazolványokat július 01. napjától pedig a mozgásukban korlátozott személyek parkolási igazolványának ügyintézése került át a Népjóléti Irodától az Okmányirodához május 18. napjától pedig a Vállalkozásfejlesztési és Tanácsadó Központ került át szervezetileg az Okmányirodához. A évben a korábbi évekhez hasonlóan igen nagy mennyiségű volt az iroda munkatársaira iktatott ügyek száma. A évben az irodára iktatott iratok száma: db volt. Ez a szám a évben db volt, azaz a évben 1832 darabbal több irat lett az irodára iktatva, mint a évben, ami %-os növekedést jelent a korábbi évhez képest. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Okmányirodája Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 52/2006.(11.10) Kgy. sz. rendeletének az 56/2006.(12.11.) Kgy. sz. rendelettel végrehajtott módosítása értelmében szervezetileg átkerült a Lakosságszolgálati Irodához, s annak egyik csoportjaként működik e naptól Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport néven. A csoport élére új vezető került november 09. napjától a csoport munkáját Dr. Vér Trisztián egykori irodavezető helyett Dr. Hevesi Tamás csoportvezetőként irányítja. A csoport a évben elvégzett munkájáról szóló beszámolót elkészítette. Kérem a Tisztelt Közgyűlést a beszámoló megvitatására, s az annak elfogadásáról vagy elutasításáról szóló döntése meghozatalára. Hódmezővásárhely, január 11. Tisztelettel: Dr. Lázár János Polgármester

4 I/B kötet 4. oldal HATÁROZATI JAVASLAT Tárgy: Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységérő 1./ Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoportjának a évi tevékenységéről készített beszámolóját A változat: elfogadja B változat: nem fogadja el Hódmezővásárhely, január 11. Dr. Korsós Ágnes jegyző Dr. Lázár János polgármester Határozatot kapja: 1./ Dr. Lázár János polgármester 2./ Dr. Korsós Ágnes jegyző 3./ PH Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport 4./ Irattár

5 I/B kötet 5. oldal HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL LAKOSSÁGSZOLGÁLATI IRODA OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. Pf: 23., Telefon: (62) , Fax: (62) BESZÁMOLÓ A LAKOSSÁGSZOLGÁLATI IRODA OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL JANUÁR 11.

6 I/B kötet 6. oldal I. Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport feladatkörének bővülése a kezdetektől napjainkig Az okmányirodák bevezetése óta 6 év telt el január 01. napjától a személyazonosító-, és lakcímigazolványok kiadásával kezdte meg működését az okmányiroda. Azóta folyamatosan bővültek az okmányiroda feladatkörei november 01. napjától a vállalkozási igazolványok kiadása, január 01. napjától pedig a közlekedési igazgatással kapcsolatos feladatok kerültek az irodához március 01. napjától új feladatként az útlevéllel kapcsolatos ügyintézés került az iroda tevékenységi körébe. A évben az okmányiroda feladatai ismét bővültek február 01. napjától a letelepedett, menekültek részére az okmányiroda állítja ki a személyazonosító-, valamint a lakcímigazolványokat július 01. napjától pedig a mozgásukban korlátozott személyek parkolási igazolványának ügyintézése került át a Népjóléti Irodától az Okmányirodához május 18. napjától pedig a Vállalkozásfejlesztési és Tanácsadó Központ került át szervezetileg az Okmányirodához. II. Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport munkájának illetékességi területe Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoportja a külön jogszabályokban hatáskörébe utalt okmányokkal kapcsolatos feladatait Az Okmányirodák kijelöléséről és illetékességi területéről szóló 256/2000.(XII.26.) Korm. rendelet mellékletének 5.2 pontja értelmében Hódmezővásárhelyen kívül, Mártély, és Székkutasra is kiterjedő illetékességgel végzi. III. Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport személyi állománya 1.) Alkalmazott köztisztviselők száma: január 01. napján: 16 fő december 31. napján: 14 fő Tájékoztatom a Tisztelt Közgyűlés tagjait arról, hogy a évben a csoport személyi állományában igen jelentős változások történtek. 1 fő áthelyezésre került a Polgármesteri Hivatal más szervezeti egységéhez, 2 fő munkaviszonya létszámcsökkentés következtében megszűnt, 2 fő munkaviszonya kérelemre, közös megegyezéssel szűnt meg, míg 1 fő jelenleg felmentési idejét tölti.

7 I/B kötet 7. oldal 2.) Felsőfokú végzettségűek és nyelvvizsgával rendelkező köztisztviselők számaránya december 31. napján: Felsőfokú végzettsége van Nincs felsőfokú végzettsége Középfokú C típusú nyelvvizsgája va Középfokú C típusú nyelv vizsgája nincs 13 fő (92.9 %) 1 fő (7.1 %) 6 fő (42.87 %) 8 fő (57.13 %) Az előzőekben leírt adatokból jól látható, hogy a csoporton belül a felsőfokú végzettségűek számaránya igen magas (92.9 %). Mindössze egy fő nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ő szeptemberében kívánja megkezdeni szakirányú felsőfokú tanulmányait. Sajnálatos módon a középfokú C típusú nyelvvizsgával rendelkező köztisztviselők számaránya kisebb, mint a felsőfokú végzettségűeké. A 14 főből mindössze 6 főnek van középfokú C típusú nyelvvizsgája. 7 fő nyarán kíván középfokú C típusú nyelvvizsgát tenni (mindannyian angol nyelvet tanulnak), míg 1 fő szeptemberében kívánja megkezdeni az angol nyelv elsajátítását. 3.) Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport köztisztviselőinek évi képzése A csoport köztisztviselői a évben 8 alkalommal vettek részt a szakterületüket érintő, több napos szakmai továbbképzésen decemberétől kezdve pedig az Okmányirodáról 5 fő, míg a Polgármesteri Hivatal más szervezeti egységétől szintén 5 fő, azaz összesen 10 fő vesz részt Kecskeméten március végéig havi 2 X 3 nap időtartamra okmányirodai ügyintéző tanfolyamon. IV. AZ OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT ÉVI ÜGYIRATFORGALMA Iktatott iratok száma: A fenti adatokból látható, hogy a évben 1.832db-bal több, azaz 12.9 %-kal több irat került a csoport részére iktatásra, mint a évben, míg a évhez képest pedig db-bal, azaz %-kal több az iktatott iratok száma, mint 2006-ban.

8 I/B kötet 8. oldal V. AZ OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT FELADATKÖREI V.1. A polgárok személy adatainak és lakcímének nyilvántartásával, s a választással, népszavazással kapcsolatos ügyintézés V.2. V.3. V.4. V.5. V.6. V.7. V.8. Anyakönyvvezetői, házasságkötési és a névviseléssel kapcsolatos feladatok ellátása Személyazonosító igazolványok kiadása és nyilvántartása Útlevél kiadása és nyilvántartása Lakcímigazolvány ügyintézés Vállalkozások hatósági engedélyeztetésével kapcsolatos feladatok Egyéni vállalkozói igazolványok kiadása Közúti közlekedési igazgatási feladatok ellátása V.1 A POLGÁROK SZEMÉLYI ADATAINAK ÉS LAKCÍMÉNEK NYILVÁNTARTÁSÁVAL, S A VÁLASZTÁSSAL, NÉPSZAVAZÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS a.) A szakterület hivatalos eljárásai - a.1 adatszolgáltatás - a.2. lakcímbejelentési kötelezettség elmulasztása - a.3. választással, népszavazással kapcsolatos feladatok - a.4. ügyfélkapu regisztrációs eljárás a.1 ADATSZOLGÁLTATÁS A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló évi LXVI. törvény szakaszai előírják, hogy a nyilvántartás szervei a törvényben meghatározott feltételekkel és korlátok között adatot szolgáltathatnak. Az adatszolgáltatás teljesítésének feltétele a felhasználás céljának és a felhasználás jogszabályi alapjának igazolása. Adatszolgáltatásra más szervek, személyek részére a évben 789 esetben került sor, amelyet külön nyilvántartásba is fel kell vezetni. Hivatalon belüli adatszolgáltatás a évben db volt.

9 I/B kötet 9. oldal Fontos jövőbeni változás, hogy a Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalnál hivatalosan bejelentettük, hogy a helyi nyilvántartást január 1. napjától kizárólag számítógépen kívánjuk kezelni, s a manuális (kartonos) állományt a jövőben fel kívánjuk számolni. a.2. LAKCÍMBEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG ELMULASZTÁSA A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992.évi LXVI. tv. 26. (1) bekezdése értelmében: A Magyar Köztársaság területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a települési önkormányzat jegyzőjének nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés). Amennyiben a lakcímet változtatott személy nem tesz eleget a lakcím bejelentési kötelezettségének, akkor a tulajdonos kérheti a lakcím rendezését. A kérelmezőnek igazolnia kell, hogy az ingatlan az ő tulajdona (pl. adás-vételi szerződéssel, vagy tulajdoni lap másolatával) A kérelemhez Ft értékű illetékbélyeget kell csatolni. Indokolt esetben költségmentesség adható az eljáráshoz. A évben csoportunknál 41 esetben indult eljárás lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt. a.3 VÁLASZTÁSSAL, NÉPSZAVAZÁSSAL KAPCSOLATOS FELADATOK Az Okmányiroda évi feladatai közé tartozott a április 9. és 23. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás, valamint a október 1-re kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának, továbbá a települési kisebbségi önkormányzati képviselők választásának lebonyolításával kapcsolatos feladatok elvégzése. A névjegyzékeket a csoport munkatársai a Csm-i Közigazgatási Hivatallal készítették el, azonban az azokon történt változások átvezetése teljes egészében az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport munkatársai által történt. Az országgyűlési képviselő-választásnál lehetőség volt arra, hogy a választópolgár lakcímétől eltérő helyen szavazhasson. E célból több száz személy részére adtunk ki igazolást. A névjegyzékeken a két fordulóban összesen változást vezettünk át. Lehetőség volt továbbá arra, hogy a választópolgár külképviseleten is leadhatta szavazatát, 35 hódmezővásárhelyi lakos élt ezzel a lehetőséggel. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételre irányuló kérelmek rögzítésével, az ezzel kapcsolatos értesítések kitöltésével, postázásával kapcsolatban csoportunknál semmilyen probléma nem merült fel. A október 1-jére kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása egy fordulós volt, és nem volt lehetőség külképviseleten történő szavazásra.

10 I/B kötet 10. oldal Igazolás kiadására csak akkor volt lehetőség, ha a választópolgár a választás kitűzése előtt létesített tartózkodási helyet (korábban ideiglenes lakcím volt az elnevezés), és az a választás napján még érvényes volt. 14 fő kért igazolást ahhoz, másik településen szavazhasson. A választási névjegyzékek zárása, s szavazókörönkénti lefűzése is a mi feladatunk volt, mely munkánkkal kapcsolatban semmilyen probléma nem merült fel. a.4 ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS Az ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere. Az az eszköz, amely biztosítja, hogy az ügyfél egyedileg azonosított módon biztonságosan léphessen kapcsolatba a központi rendszer útján az elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel. Az ügyfeleknek a szolgáltatás igénybevételéhez regisztrációra van szükségük. A regisztrációs eljárást az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport munkatársai végzik. A csoport a évben db ügyfélkapu regisztrációs eljárást végzett el. b. A szakterület ügyintézője b.1 Ügyintéző neve: Vörös Lászlóné b.2 Az ügyintézőre iktatott iratok száma a évben Főszámos irat Alszámos irat Összes irat b.3 Ügyintéző által fogadott ügyfelek száma: fő/nap V.2 ANYAKÖNYVEZETŐI, HÁZASSÁGKÖTÉSI ÉS A NÉVVISELÉSSEL KAPCSOLATOS FELADATOK ELLÁTÁSA V.2.1 A SZAKTERÜLET FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE a.) alapbejegyzés az anyakönyvbe (születés, házasságkötés, halálozás) b.) külföldi állampolgárok anyakönyvezése (születés, kettős állampolgár születése, házasságkötés, halálozás c.) névváltoztatás bejegyzése - családi név változásának bejegyzése - utónévváltozás bejegyzése - családi és utónévváltozás bejegyzése - válás utáni névviselési bejelentés - házasság fennállása alatti házassági névvált

11 I/B kötet 11. oldal d.) állampolgársági ügyek intézése - beadott állampolgársági kérelmekkel kapcsolatos hivatalos ügyintézés - állampolgársági eskütétel lebonyolítása - honosítási kérelemmel kapcsolatos hivatalos ügyintézés - állampolgárság igazolása iránti kérelemmel kapcsolatos hivatali ügyintézés e.) utólagos anyakönyvi bejegyzésekkel (születés, házasságkötés, halálozás) kapcsolatos hivatalos eljárások f.) apai elismerő nyilatkozatok megtétele (előzetes, utólagos) g.) magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeinek hazai anyakönyveztetése (születés, házasságkötés, halálozás) h.) apai adatok nélkül évben született gyermekek ügyével kapcsolatos hivatalos eljárás i.) újból anyakönyvezési eljárás születési anyakönyvben (örökbefogadás miatt, apaság vélelmének bírói megdöntése miatt, teljes hatályú apai elismerés miatt) j.) felmentési kérelmekkel kapcsolatos hivatalos ügyek intézése házasságkötésnél - 30 napos várakozási idő alóli mentesítés - házasságkötő termen kívüli esküvőhöz - fiatalkorú házasságkötéséhez való hozzájárulás gyámhivatali engedéllyel k.) személyazonosító jel képeztetése - honosítás után - örökbefogadás miatt - külföldön történt születés miatt - egyéb esetben (javítás) l.) hivatalos értesítők küldése más hivatalokhoz - születési értesítő - házassági értesítő - halotti értesítő m.) egyéb anyakönyvi ügyek - holtnak nyilvánítás anyakönyvezése - válási lapok átvezetése - hatósági bizonyítvány kiadása - adatok javítása (6-os bizonylaton) - tanúsítvány kiadása iránti kérelem)

12 I/B kötet 12. oldal V.2.2 A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI a.) Ügyintézők neve: Baloghné Rostás György és Tárkány Szűcs Ágnes anyakönyvvezetők b.) Ügyiratforgalom az előadói könyvekben A fenti táblázat jól mutatja, hogy a két anyakönyvvezető előadói könyvében a évben 513 üggyel több szerepelt, mint a évben, amely számadat az előző évhez képest %-os növekedést jelent. V.2.3. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) V.2.3.a.) Alapbejegyzések az anyakönyvekbe Születési anyakönyv: 438 (483) Házassági anyakönyv: 218(225) Halotti anyakönyv: 674(717) Hódmezővásárhelyen évben született hódmezővásárhelyi lakos: 322(332) Hódmezővásárhelyen évben elhunyt hódmezővásárhelyi lakos: 555(587) V.2.3.b.) Külföldi állampolgárok Születése : -(5) Kettős állampolgár születése: 7(6) Házasságkötése: 7(5) Halálesete: 5(4) V.2.3.c.) Névváltoztatás Belügyminisztériumi engedéllyel összesen: 19(15) - családinév változtatás: 11(8) - utónévváltoztatás: 7(7) - családi és utónévváltoztatás: 1(-)

13 I/B kötet 13. oldal Anyakönyvi eljárásban összesen: 59(53) - válás utáni névviselési bejelentés: 44(41) - házasság fennállása alatti házassági névvált. 15(12) V.2.3.d.) Állampolgársági ügyek Beadott kérelmek: 28(8) Állampolgársági eskütétel száma: 6(4) Esküt tettek: 28(24) Honosítási kérelem elutasítása: 2(-) Állampolgárság igazolása iránti 5(4) kérelem: V.2.3.e) Utólagos bejegyzések az anyakönyvekben Születési anyakönyvbe: 1479(1487) Házassági anyakönyvbe: 582(576) Halotti anyakönyvbe: 4(-) V.2.3.f.) Apai elismerő nyilatkozatok Előzetes: (méhmagzatra tett) 132(138) Utólagos: 26(25) V.2.3.g.) Magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeinek hazai anyakönyveztetése Születés összesen: 34(28) - honosítás után 26(22) - külföldön történt születés miatt 8(6) Házasságkötés összesen: 19(10) - honosítás után: 12(7) - külföldön történt házasságkötés miatt: 7(3) Haláleset: 1

14 I/B kötet 14. oldal V.2.3.h.) Apai adatok nélkül évben született gyermekek Összesen: 27(38) Rendezetlen még: 11(13) Rendezett: 16(25) - teljes hatályú apai elismeréssel: 16(23) - képzelt apa adatainak bejegyzésével: -(2) - apaságot megállapító bírói végzéssel: -(-) V.2.3.i.) Újból anyakönyvezés születési anyakönyvben Örökbefogadás miatt: 2(2) Apaság vélelmének bírói megdöntése miatt: 5(7) Teljes hatályú apai elismerés miatt: -(2) (Képzelt apa adatainak törlése) V.2.3.j.) Felmentési kérelmek házasságkötésnél Jegyzői engedéllyel: 19(41) - 30 napos várakozási idő alól: 18(34) - házasságkötő termen kívüli esküvőhöz: 1(7) Gyámhivatali engedéllyel (fiatalkorúak házasságkötéséhez): -(2) V.2.3.k.) Személyazonosító-jel képeztetése Összesen: 21(19) Honosítás után: 7(5) Örökbefogadás miatt: 2(2) Külföldön történt születés miatt: 6(5) Egyéb esetben (javítás): 6(7) V.2.3.l.) Hivatalos értesítések küldése más hivatalokhoz Születési értesítők: 649( 531) Házassági értesítők: -(2) Halotti értesítők: 614( 627)

15 I/B kötet 15. oldal V.2.3.m.) Egyéb anyakönyvi ügyek Holtnak nyilv. anyakönyvezése: 6(-) Válási lapok átvezetése: 124(120) Hatósági bizonyítvány kiadása: 9(3) Adatok javítása (6-os bizonylaton): 270(255) Tanúsítvány kiadása iránti kérelem: 3(3) V.2.3.n.) Kiállított anyakönyvi kivonatok száma Születési: 1474 Házassági: 567 Halotti: 1023 V.2.3.o.) Ügyiratforgalom az előadói könyvekben Iktatószámon: 2305 V.3. SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIADÁSÁVAL ÉS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS V.3.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Szőke Ernő november 09. napjáig - Tárkány Szűcs Ágnes november 09. napjától V.3.2. AZ ÜGYINTÉZŐK ÁLTAL LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A KÖZPONTI ADATFELDOLGOZÓ, NYILVÁNTARTÓ ÉS VÁLASZTÁSI HIVATAL RENDSZERÉNEK KIMUTATÁSA ALAPJÁN Állandó személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2006-ban Állandó személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2005-ben Ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2006-ban Ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2005-ben

16 I/B kötet 16. oldal V.3.3. A SZAKTERÜLET FELADAT ÉS HATÁSKÖRE A) ÁLLANDÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA a.) 14. életévét adott évben betöltő személy esetén személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás b.) bevándorolt jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás c.) lejárt/érvényes személyazonosító igazolvány cseréje d.) állandó személyazonosító igazolvány elvesztésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása e.) állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása f.) állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása g.) állandó személyazonosító igazolvány megrongálódásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása h.) magyar állampolgárság megszerzése esetén lefolytatandó hivatalos eljárás i.) személyi adatok megváltozása esetén lefolytatandó hivatalos eljárás j.) 14. életévét nem az adott évben betöltött személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása k.) gyártási vagy adathiba miatt újragyártott személyazonosító igazolványokkal hivatalos eljárás l.) letelepedett jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás m.) egyéb kiadási ok B. IDEIGLENES SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA a.) állandó személyazonosító igazolvány elvesztése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása b.) állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonítása esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása c.) állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.) ideiglenes személyazonosító igazolvány adatpontosításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása

17 I/B kötet 17. oldal V.3.4. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) A.) ÁLLANDÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) a.) 14. életévét adott évben betöltő személy esetén személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás b.) bevándorolt jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás c.)lejárt/érvényes személyazonosító igazolvány cseréje c.) állandó személyazonosító igazolvány elvesztésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.) állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása e.) állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása f.) állandó személyazonosító igazolvány megrongálódásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása g.) magyar állampolgárság megszerzése esetén lefolytatandó hivatalos eljárás h.) személyi adatok megváltozása esetén lefolytatandó hivatalos eljárás i.) 14. életévét nem az adott évben betöltött személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása j.) gyártási vagy adathiba miatt újragyártott személyazonosító igazolványokkal hivatalos eljárás k.) letelepedett jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás ÉV (2005. ÉV) 537 (548) 4 (1) 2450 (1760) 372 (411) 7 (1) 198 (125) 280 (375) 8 (22) 301 (270) 113 (107) 5 (30) 14 (6) l.) egyéb kiadási ok 33 (12) Összesen 4322 (3668)

18 I/B kötet 18. oldal B.) IDEIGLENES SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) a.)állandó személyazonosító igazolvány elvesztése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása b.)állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonítása esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása c.)állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.)ideiglenes személyazonosító igazolvány adatpontosításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása ÉV (2005. ÉV) 236 (262) 129 (76) 3 (3) 384 (355) Összesen 752 (693) V.4. ÚTLEVÉL KIADÁSÁVAL ÉS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS V.4.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Szőke Ernő november 09. napjáig - Tárkány Szűcs Ágnes november 09. napjától V.4.2. AZ ÜGYINTÉZŐK ÁLTAL LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A KÖZPONTI ADATFELDOLGOZÓ, NYILVÁNTARTÓ ÉS VÁLASZTÁSI HIVATAL RENDSZERÉNEK KIMUTATÁSA ALAPJÁN ÚTLEVÉLLEL KAPCSOLATOS ÖSSZES HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A ÉVBEN ÚTLEVÉLLEL KAPCSOLATOS ÖSSZES HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A ÉVBEN

19 I/B kötet 19. oldal V.4.3. A SZAKTERÜLET FELADAT ÉS HATÁSKÖRE a.) útlevél cseréjével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása b.) Határőrség által bevont, betelt útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása c.) Határőrség által bevont, lejárt érvényességi idejű útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.) útlevél hatósági jegyzőkönyvvel igazolt vesztése következtében lefolytatandó hivatalos eljárás lefolytatása e.) új útlevél kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása f.) rongálódás miatt cserélt útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása g.) érvénytelenítve visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása h.) utazásra visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása i.) elveszett útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása V.4.4. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) ÉV (2005. ÉV) a.)útlevél cseréjével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása 1 (5) b.)határőrség által bevont, betelt útlevéllel kapcsolatos 3 (3) hivatalos eljárás lefolytatása c.)határőrség által bevont, lejárt érvényességi idejű útlevéllel 2 (3) kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.)útlevél hatósági jegyzőkönyvvel igazolt vesztése 4 (8) következtében lefolytatandó hivatalos eljárás lefolytatása e.)új útlevél kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása 599 (627) f.)rongálódás miatt cserélt útlevéllel kapcsolatos hivatalos 3 (4) eljárás lefolytatása g.)érvénytelenítve visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos 1466 (1581) eljárás lefolytatása h.)utazásra visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás 127 (112) lefolytatása i.)elveszett útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása 176 (219) Összesen 2381 (2577) V.5. LAKCÍMIGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉVEL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁS V.5.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Czecher Péter - Pap Dóra

20 I/B kötet 20. oldal V.5.2. A SZAKTERÜLET FELADAT ÉS HATÁSKÖRE a.) lakcímigazolvány kiadása - polgár kérelmére - hivatalból b.) lakcímigazolvány érvénytelenítése - ellopás megsemmisülés, elvesztés következtében - hibás adattartalom, gyártási hiba következtében - jogosultság megszűnte miatt - egyéb okból c.) lakcímigazolvány selejtezése V.5.3. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) a.) kiadott lakcímigazolványok száma ÉV ÉV a1.) polgár kérelmére a2.)hivatalból Összesen b.) érvénytelenített lakcímigazolványok száma ÉV ÉV b1.) elvesztés, ellopás megsemmisülés következtében b2.) hibás adattartalom, gyártási hiba következtében b3.) jogosultság megszűnte miatt b4.) egyéb okból Összesen c.)selejtezett lakcímigazolványok száma ÉV ÉV

21 I/B kötet 21. oldal V.6. Vállalkozások hatósági engedélyeztetésével kapcsolatos feladatok V.6.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Juhászné Gál Judit - Hegyi István - Mustos Tamás Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006-ban fogadta el a Polgármesteri Hivatal ügyrendjét, s az új hivatali struktúra részeként állt fel a Lakosságszolgálati Iroda részeként az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport. A Csoport végzi a korábban a Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Központban végzett hatósági feladatokat is. Az egykori Tanácsadó Központ munkatársai (3) fő novembere óta a Polgármesteri Hivatalban, az Okmányirodán fogadják az ügyfeleket. Ismeretes, hogy az elmúlt év őszéig a volt Inkubátorházban (Kossuth tér 6.) végezték tevékenységüket. Az ügyiratforgalom alakulása január 01. és december 31. között: 2633 iktatott tételszám Az ügyiratforgalom alakulása január 01. és december 31. között: 3104 iktatott tételszám A tevékenységet végző munkatársak széleskörű általános igazgatási tevékenységet lát el a klasszikus hatósági feladatok területén. A tevékenység igen széles skálán helyezkedik el, hiszen a hatósági engedélyezési, ellenőrzési ügyektől, a különböző nyilvántartások vezetésig, jó néhány ügy folytán kerül kapcsolatba az ügyfelekkel az itt dolgozó ügyintézői csapat. Ugyanakkor az ügyrendben foglalt feladatokon kívül az ügyfelek egyéb ügyes-bajos dolgaikkal felkeresik a csoportot, az ügyintézők készségesen, legjobb tudásuk szerint igyekeznek segítséget nyújtani. A feladatok széles körének jellegéből adódik, hogy igen heterogén az a jogszabály anyag, amit nap, mint nap kell alkalmazni, ami komoly feladatot jelent különösen úgy, hogy elég gyakori a normák módosulása. A őszétől hatályba lépő új közigazgatási eljárási törvény pedig még alaposabb felkészülést igényelt. V.6.2. Kereskedelmi, vendéglátó-ipari, szolgáltató üzletek működési engedélyezési hatósági eljárás (Működési engedély iránti kérelem, illetve módosítás bejelentések fogadása és elbírálása)

22 I/B kötet 22. oldal A kereskedelemről szóló évi CLXIV. törvény, az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről szóló 4/1997. (I.22.) Korm. rendelet, a gazdasági reklámok és az üzletfeliratok, továbbá egyes közérdekű közlemények magyar nyelvű közzétételéről szóló évi XCVI. törvény, a vendéglátó üzletek kategóriába sorolásáról, valamint ártájékoztatásáról szóló 43/1998. (VI.24.) IKIM rendelet. A folyamat a jelenleg hatályos törvények és vhr.-ek értelmében a következő: A gyógyszer-kereskedelem, valamint külön jogszabály alapján gyógyszertár, illetve egészségügyi szolgáltató által végezhető gyógyászati segédeszköz forgalmazási, javítási és kölcsönzési tevékenység kivételével csak jogerős működési engedéllyel rendelkező üzletben kezdhető meg, illetve folytatható a kis- és nagykereskedelmi, a jármű- és üzemanyag kereskedelmi, a lakossági fogyasztási cikk javítószolgáltató, a vendéglátó, a szálláshely-szolgáltató, az idegenforgalmi és kölcsönző tevékenység. A kereskedő - meghatározott kivételekkel - csak működési engedéllyel rendelkező üzletben folytathat kereskedelmi tevékenységet. A 46/1997. Korm. rendeletben meghatározott esetekben az eljárás során szakhatóságként részt vesz az eljárásban az ÁNTSZ Hmvhelyi Városi Intézete, a Kerületi Állatorvosi Hivatal, Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, Lakosságszolgálati Iroda Építéshatósági Csoport, Közlekedési Felügyelet, Növényegészségügyi és Talajvédelmi Állomás, Városi Rendőrkapitányság és a Vám- és Pénzügyőrség. V.6.3. Ipari és szolgáltató tevékenységek telephelyeinek telepengedélyezési eljárása (Telepengedély kérelem fogadása és elbírálása, illetve telepengedély adataiban bekövetkezett változások bejelentésének fogadása és feldolgozása) A jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságoknak, természetes személyeknek (egyéni vállalkozók, bedolgozók), bérmunkát, illetve aktív feldolgozást végzőknek, valamint a külföldi vállalkozások magyarországi fióktelepeinek meghatározott tevékenységek folytatásához telepengedélyt kell kérnie. A 80/1999. (VI. 11.) Korm. rendelet melléklete határozza meg ezeknek a tevékenységeknek a körét. Ipari, szolgáltató, raktározási tevékenységekről van leginkább szó, melyeknél a felhasznált és a technológia során keletkezett anyagok, illetőleg üzemeltetett berendezések miatt a munkafolyamatok következményeként egészségártalom, tűz- és robbanásveszély vagy zavaró környezeti hatásuk miatt levegő-, víz-, talajszennyezés, zajhatás léphet fel. Az imént említett kormányrendelet mellékletében szinte valamennyi gyártási, gazdasági tevékenység és az ezzel kapcsolatos szolgáltatás megtalálható (kivétel például az élelmiszerelőállítás), illetve egyes tevékenységeket az előállított mennyiség alapján sorol ide a jogszabály (meghatározott mennyiség felett már más hatósági eljárást kell kezdeményezni). Környezeti hatásvizsgálat-köteles tevékenységek esetén sem kell telepengedélyt engedélyeztetni (a környezeti hatásvizsgálat-köteles tevékenységek listáját a 20/2001. (II. 14.) Korm. rendelet 1. számú melléklete tartalmazza).

Előterjesztés Lábatlan Város Önkormányzat Képviselő testülete 2013. december 17 i ülésére

Előterjesztés Lábatlan Város Önkormányzat Képviselő testülete 2013. december 17 i ülésére Előterjesztés Lábatlan Város Önkormányzat Képviselő testülete 2013. december 17 i ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármesteri hivatal 2013. évi tevékenységéről Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A CSANÁDPALOTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 2013. OKTÓBER 15 2014. JÚNIUS 15. KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A CSANÁDPALOTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 2013. OKTÓBER 15 2014. JÚNIUS 15. KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A CSANÁDPALOTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 2013. OKTÓBER 15 2014. JÚNIUS 15. KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL Készítette: dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta, jegyző A beszámoló összeállításában

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. május 8-i, rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. május 8-i, rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet I/A kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. május 8-i, rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó... 2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás... 3

Részletesebben

A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal 2013. évi beszámolója

A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal 2013. évi beszámolója A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal 2013. évi beszámolója 1 I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék... 2 II. Beszámoló a Felcsúti Közös Önkormányzat Hivatal munkájáról... 3 III. A Közös Önkormányzati

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. A Füzesgyarmati Polgármesteri Hivatal 2012. évi munkájáról

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. A Füzesgyarmati Polgármesteri Hivatal 2012. évi munkájáról Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Jegyzőjétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: jegyzo@fuzesgyarmat.hu BESZÁMOLÓ a Képviselő-testület 2013. október

Részletesebben

6. sz. napirendi pont B E S Z Á M O L Ó a Polgármesteri Hivatal 2009. évi tevékenységéről a Képviselő-testület 2010. április 29-i ülésére

6. sz. napirendi pont B E S Z Á M O L Ó a Polgármesteri Hivatal 2009. évi tevékenységéről a Képviselő-testület 2010. április 29-i ülésére 1 6. sz. napirendi pont B E S Z Á M O L Ó a Polgármesteri Hivatal 2009. évi tevékenységéről a Képviselő-testület 2010. április 29-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! A beszámolómban igyekszem a hivatal

Részletesebben

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 1. napirend:

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 1. napirend: 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 1. napirend: Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: Jegyzői beszámoló a Hivatal 2012.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2014. évben végzett munkájáról

BESZÁMOLÓ. a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2014. évben végzett munkájáról BESZÁMOLÓ a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2014. évben végzett munkájáról Tartalomjegyzék I. Bevezetés 2 II: Az önkormányzati munka.. 2 2.1. Képviselő-testületek és bizottságaik..... 2 2.2. Nemzetiségi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 12-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. december 12-i nyilvános ülésére 2. napirendi pont Nyirádi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel.: 88/235-001; 88/506-070; fax: 88/235-001 www.nyirad.hu; e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 192-121/2013.

Részletesebben

Beszámoló a helyi adókról és a Polgármesteri Hivatal tevékenységéről. Általános igazgatás (Összeállította: Abrudán Andrea csoportvezető)

Beszámoló a helyi adókról és a Polgármesteri Hivatal tevékenységéről. Általános igazgatás (Összeállította: Abrudán Andrea csoportvezető) Beszámoló a helyi adókról és a Polgármesteri Hivatal tevékenységéről Általános igazgatás (Összeállította: Abrudán Andrea csoportvezető) Az igazgatási csoport munkája rendkívül széles körű, melyet 2013.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL TÉGLÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 4243 TÉGLÁS, KOSSUTH U. 61. sz. T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL A hivatal látja el az önkormányzatnak, illetve a jegyzőnek jogszabályokban

Részletesebben

Szervezeti, döntési eljárások Tanulmány M2-Szervezetfejlesztési folyamatleírások melléklete

Szervezeti, döntési eljárások Tanulmány M2-Szervezetfejlesztési folyamatleírások melléklete Szervezeti, döntési eljárások Tanulmány M2-Szervezetfejlesztési folyamatleírások melléklete Izsák Város Polgármesteri Hivatala számára 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető... 6 II. Titkárság folyamatai... 7 II.1.

Részletesebben

Új házszámok kialakítása 2008. 6097 2. 6 (Tóközép és Csavargyári utca) 2009. 6003-6 2010. 5929-6 2011. 5940-1 2012. 5955-3

Új házszámok kialakítása 2008. 6097 2. 6 (Tóközép és Csavargyári utca) 2009. 6003-6 2010. 5929-6 2011. 5940-1 2012. 5955-3 Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal működéséről, mely tartalmazza a jegyző hatáskörében lévő gyámügyi eljárásokat A Polgármesteri Hivatal működéséről a képviselő-testületnek utoljára 2011. évben számoltam

Részletesebben

a Polgármesteri Hivatal 2009. évi tevékenységéről

a Polgármesteri Hivatal 2009. évi tevékenységéről ÚJFEHÉRTÓ VÁROS JEGYZŐJE 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghivatal@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Ikt.sz.: /2009. B E S Z Á M O L Ó - a Képviselő-testülethez

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2013. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2013. ÉVI MUNKÁJÁRÓL TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL 4243 TÉGLÁS, KOSSUTH U. 61. sz. T Á J É K O Z T A T Ó A POLGÁRMESTERI HIVATAL 2013. ÉVI MUNKÁJÁRÓL A hivatal látja el az önkormányzatnak, illetve a jegyzőnek jogszabályokban

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL 2008. ÉVI BESZÁMOLÓJA

POLGÁRMESTERI HIVATAL 2008. ÉVI BESZÁMOLÓJA 1. számú melléklet POLGÁRMESTERI HIVATAL 2008. ÉVI BESZÁMOLÓJA Építéshatósági iroda Az iroda ügyiratforgalma az előző évekhez képest tovább emelkedett. A kiküldött levelek, határozatok száma is közel 2

Részletesebben

egyszerű szavazattöbbséget igényel!

egyszerű szavazattöbbséget igényel! PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ö J E 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. Szám: 1133/2010. A határozati javaslat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel! BESZÁMOLÓ a Polgármesteri Hivatal munkájáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL FROM THE NOTARY OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL FROM THE NOTARY OF MAKÓ MAKÓ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL FROM THE NOTARY OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1007-1/2014/I. Üi.: Dr. Bálint-Hankóczy Beatrix Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ BESZÁMOLÓ Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal 2006. évi munkájáról, a munkavégzés feltételeiről. Bevezetés

Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal 2006. évi munkájáról, a munkavégzés feltételeiről. Bevezetés Törökbálint Nagyközség Jegyzője 2045 Törökbálint Munkácsy M. u. 79. Tel: 06-23-335-021, Fax: 06-23-336-039 e-mail: hivatal@torokbalint.hu www.torokbalint.hu Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal 2006.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Polgármesteri Hivatal. Igazgatási és Okmányirodájának. 2009-2010. évi munkájáról és az ügyintézésérıl. 2011.

BESZÁMOLÓ. a Polgármesteri Hivatal. Igazgatási és Okmányirodájának. 2009-2010. évi munkájáról és az ügyintézésérıl. 2011. BESZÁMOLÓ a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányirodájának 2009-2010. évi munkájáról és az ügyintézésérıl 2011. szeptember 2 A Képviselı-testület 2011. évi munkatervében foglaltak szerint az Igazgatási

Részletesebben

FELADAT- ÉS HATÁSKÖRI REND A polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatának 3. számú függeléke

FELADAT- ÉS HATÁSKÖRI REND A polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatának 3. számú függeléke PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI IRODA PÉNZÜGYI CSOPORT Az önkormányzat, a polgármesteri hivatal, a nemzetiségi önkormányzatok és a hozzá rendelt önállóan működő költségvetési szervek működtetéséért, a költségvetés

Részletesebben

Sárisáp Község Önkormányzatának Jegyzője 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/ 518-312, fax: 33 /518 311, e-mail: hivatal@sarisap.

Sárisáp Község Önkormányzatának Jegyzője 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/ 518-312, fax: 33 /518 311, e-mail: hivatal@sarisap. Sárisáp Község Önkormányzatának Jegyzője 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/ 518-312, fax: 33 /518 311, e-mail: hivatal@sarisap.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Szervezeti, döntési eljárások Tanulmány M2-Szervezetfejlesztési folyamatleírások melléklete

Szervezeti, döntési eljárások Tanulmány M2-Szervezetfejlesztési folyamatleírások melléklete Szervezeti, döntési eljárások Tanulmány M2-Szervezetfejlesztési folyamatleírások melléklete Csenger Város Polgármesteri Hivatala számára 2010. február 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezető... 6 II. Építésügyi

Részletesebben

1.. Az ER 19.. /3/ és /5/ bekezdése az alábbiak szerint módosul, egyben a /4/ bekezdés hatályát veszti:

1.. Az ER 19.. /3/ és /5/ bekezdése az alábbiak szerint módosul, egyben a /4/ bekezdés hatályát veszti: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 7/2009. (II. 17.) rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 30/2007. (IX.19.) Önkormányzati rendelet módosításáról Belváros-Lipótváros

Részletesebben

1. A 3. (4) bekezdés b./ pontja a következőképpen módosul: (4) b) bölcsődei ellátásról és óvodai nevelésről,

1. A 3. (4) bekezdés b./ pontja a következőképpen módosul: (4) b) bölcsődei ellátásról és óvodai nevelésről, Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2006.(VI. 19.) Kt. rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2005. (II. 18.) Kt. rendelet módosításáról Tapolca Város Önkormányzata

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. május 27-i ülésére

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. május 27-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-132 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. május 27-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

K I V O N A T. Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 27. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 27. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 27. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 60/2013. (III. 27.) Kt.h. Tárgy: Csanádpalotai Közös Önkormányzati

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL 2012. ÉVI KÜLÖNSZÁM ÖNKORMÁNYZATI TUDÁSTÁR. Tartalom

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL 2012. ÉVI KÜLÖNSZÁM ÖNKORMÁNYZATI TUDÁSTÁR. Tartalom ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL 2012. ÉVI KÜLÖNSZÁM ÖNKORMÁNYZATI TUDÁSTÁR Tartalom Módszertani segédlet az önkormányzatok számára... 2 A helyi önkormányzatok társulásairól szóló szabályozás

Részletesebben

Kulcs Község Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata

Kulcs Község Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata Kulcs Község Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyta: Kulcs Község Önkormányzata a 46/2012. (IV. 23.) KT. számú határozatával. 1 Kulcs Község Polgármesteri Hivatalának Szervezeti

Részletesebben

egyszerű szavazattöbbséget igényel!

egyszerű szavazattöbbséget igényel! PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ö J E 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. Szám: 1-119/2013. A határozati javaslat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel! BESZÁMOLÓ a Polgármesteri Hivatal munkájáról

Részletesebben