Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének január 11-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. január 11-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet"

Átírás

1 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének január 11-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységéről...2 Beszámoló a Jogi-Közgazdasági Iroda tevékenységéről...32

2 I/B kötet 2. oldal Iktatószám: A /2007 Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységéről Az anyagot készítette: Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport Az anyagot látta: Dr. Korsós Ágnes jegyző Véleményezésre megküldve: Valamennyi Bizottságnak Sokszorosításra érkezett: Napirend kapcsán meghívandó személyek:

3 I/B kötet 3. oldal Száma: A /2007. Tárgy: Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Helyben Tisztelt Közgyűlés! Az okmányirodák bevezetése óta 6 év telt el január 01. napjától a személyazonosító-, és lakcímigazolványok kiadásával kezdte meg működését az okmányiroda. Azóta folyamatosan bővültek az okmányiroda feladatkörei november 01. napjától a vállalkozási igazolványok kiadása, január 01. napjától pedig a közlekedési igazgatással kapcsolatos feladatok kerültek az irodához március 01. napjától új feladatként az útlevéllel kapcsolatos ügyintézés került az iroda tevékenységi körébe. A évben az okmányiroda feladatai ismét bővültek február 01. napjától a letelepedett, menekültek részére az okmányiroda állítja ki a személyazonosító-, valamint a lakcímigazolványokat július 01. napjától pedig a mozgásukban korlátozott személyek parkolási igazolványának ügyintézése került át a Népjóléti Irodától az Okmányirodához május 18. napjától pedig a Vállalkozásfejlesztési és Tanácsadó Központ került át szervezetileg az Okmányirodához. A évben a korábbi évekhez hasonlóan igen nagy mennyiségű volt az iroda munkatársaira iktatott ügyek száma. A évben az irodára iktatott iratok száma: db volt. Ez a szám a évben db volt, azaz a évben 1832 darabbal több irat lett az irodára iktatva, mint a évben, ami %-os növekedést jelent a korábbi évhez képest. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Okmányirodája Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Szerveinek Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 52/2006.(11.10) Kgy. sz. rendeletének az 56/2006.(12.11.) Kgy. sz. rendelettel végrehajtott módosítása értelmében szervezetileg átkerült a Lakosságszolgálati Irodához, s annak egyik csoportjaként működik e naptól Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport néven. A csoport élére új vezető került november 09. napjától a csoport munkáját Dr. Vér Trisztián egykori irodavezető helyett Dr. Hevesi Tamás csoportvezetőként irányítja. A csoport a évben elvégzett munkájáról szóló beszámolót elkészítette. Kérem a Tisztelt Közgyűlést a beszámoló megvitatására, s az annak elfogadásáról vagy elutasításáról szóló döntése meghozatalára. Hódmezővásárhely, január 11. Tisztelettel: Dr. Lázár János Polgármester

4 I/B kötet 4. oldal HATÁROZATI JAVASLAT Tárgy: Beszámoló az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport évi tevékenységérő 1./ Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoportjának a évi tevékenységéről készített beszámolóját A változat: elfogadja B változat: nem fogadja el Hódmezővásárhely, január 11. Dr. Korsós Ágnes jegyző Dr. Lázár János polgármester Határozatot kapja: 1./ Dr. Lázár János polgármester 2./ Dr. Korsós Ágnes jegyző 3./ PH Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport 4./ Irattár

5 I/B kötet 5. oldal HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL LAKOSSÁGSZOLGÁLATI IRODA OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. Pf: 23., Telefon: (62) , Fax: (62) BESZÁMOLÓ A LAKOSSÁGSZOLGÁLATI IRODA OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL JANUÁR 11.

6 I/B kötet 6. oldal I. Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport feladatkörének bővülése a kezdetektől napjainkig Az okmányirodák bevezetése óta 6 év telt el január 01. napjától a személyazonosító-, és lakcímigazolványok kiadásával kezdte meg működését az okmányiroda. Azóta folyamatosan bővültek az okmányiroda feladatkörei november 01. napjától a vállalkozási igazolványok kiadása, január 01. napjától pedig a közlekedési igazgatással kapcsolatos feladatok kerültek az irodához március 01. napjától új feladatként az útlevéllel kapcsolatos ügyintézés került az iroda tevékenységi körébe. A évben az okmányiroda feladatai ismét bővültek február 01. napjától a letelepedett, menekültek részére az okmányiroda állítja ki a személyazonosító-, valamint a lakcímigazolványokat július 01. napjától pedig a mozgásukban korlátozott személyek parkolási igazolványának ügyintézése került át a Népjóléti Irodától az Okmányirodához május 18. napjától pedig a Vállalkozásfejlesztési és Tanácsadó Központ került át szervezetileg az Okmányirodához. II. Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport munkájának illetékességi területe Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Iroda Okmányiroda és Nyilvántartó Csoportja a külön jogszabályokban hatáskörébe utalt okmányokkal kapcsolatos feladatait Az Okmányirodák kijelöléséről és illetékességi területéről szóló 256/2000.(XII.26.) Korm. rendelet mellékletének 5.2 pontja értelmében Hódmezővásárhelyen kívül, Mártély, és Székkutasra is kiterjedő illetékességgel végzi. III. Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport személyi állománya 1.) Alkalmazott köztisztviselők száma: január 01. napján: 16 fő december 31. napján: 14 fő Tájékoztatom a Tisztelt Közgyűlés tagjait arról, hogy a évben a csoport személyi állományában igen jelentős változások történtek. 1 fő áthelyezésre került a Polgármesteri Hivatal más szervezeti egységéhez, 2 fő munkaviszonya létszámcsökkentés következtében megszűnt, 2 fő munkaviszonya kérelemre, közös megegyezéssel szűnt meg, míg 1 fő jelenleg felmentési idejét tölti.

7 I/B kötet 7. oldal 2.) Felsőfokú végzettségűek és nyelvvizsgával rendelkező köztisztviselők számaránya december 31. napján: Felsőfokú végzettsége van Nincs felsőfokú végzettsége Középfokú C típusú nyelvvizsgája va Középfokú C típusú nyelv vizsgája nincs 13 fő (92.9 %) 1 fő (7.1 %) 6 fő (42.87 %) 8 fő (57.13 %) Az előzőekben leírt adatokból jól látható, hogy a csoporton belül a felsőfokú végzettségűek számaránya igen magas (92.9 %). Mindössze egy fő nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ő szeptemberében kívánja megkezdeni szakirányú felsőfokú tanulmányait. Sajnálatos módon a középfokú C típusú nyelvvizsgával rendelkező köztisztviselők számaránya kisebb, mint a felsőfokú végzettségűeké. A 14 főből mindössze 6 főnek van középfokú C típusú nyelvvizsgája. 7 fő nyarán kíván középfokú C típusú nyelvvizsgát tenni (mindannyian angol nyelvet tanulnak), míg 1 fő szeptemberében kívánja megkezdeni az angol nyelv elsajátítását. 3.) Az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport köztisztviselőinek évi képzése A csoport köztisztviselői a évben 8 alkalommal vettek részt a szakterületüket érintő, több napos szakmai továbbképzésen decemberétől kezdve pedig az Okmányirodáról 5 fő, míg a Polgármesteri Hivatal más szervezeti egységétől szintén 5 fő, azaz összesen 10 fő vesz részt Kecskeméten március végéig havi 2 X 3 nap időtartamra okmányirodai ügyintéző tanfolyamon. IV. AZ OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT ÉVI ÜGYIRATFORGALMA Iktatott iratok száma: A fenti adatokból látható, hogy a évben 1.832db-bal több, azaz 12.9 %-kal több irat került a csoport részére iktatásra, mint a évben, míg a évhez képest pedig db-bal, azaz %-kal több az iktatott iratok száma, mint 2006-ban.

8 I/B kötet 8. oldal V. AZ OKMÁNYIRODA ÉS NYILVÁNTARTÓ CSOPORT FELADATKÖREI V.1. A polgárok személy adatainak és lakcímének nyilvántartásával, s a választással, népszavazással kapcsolatos ügyintézés V.2. V.3. V.4. V.5. V.6. V.7. V.8. Anyakönyvvezetői, házasságkötési és a névviseléssel kapcsolatos feladatok ellátása Személyazonosító igazolványok kiadása és nyilvántartása Útlevél kiadása és nyilvántartása Lakcímigazolvány ügyintézés Vállalkozások hatósági engedélyeztetésével kapcsolatos feladatok Egyéni vállalkozói igazolványok kiadása Közúti közlekedési igazgatási feladatok ellátása V.1 A POLGÁROK SZEMÉLYI ADATAINAK ÉS LAKCÍMÉNEK NYILVÁNTARTÁSÁVAL, S A VÁLASZTÁSSAL, NÉPSZAVAZÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS a.) A szakterület hivatalos eljárásai - a.1 adatszolgáltatás - a.2. lakcímbejelentési kötelezettség elmulasztása - a.3. választással, népszavazással kapcsolatos feladatok - a.4. ügyfélkapu regisztrációs eljárás a.1 ADATSZOLGÁLTATÁS A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló évi LXVI. törvény szakaszai előírják, hogy a nyilvántartás szervei a törvényben meghatározott feltételekkel és korlátok között adatot szolgáltathatnak. Az adatszolgáltatás teljesítésének feltétele a felhasználás céljának és a felhasználás jogszabályi alapjának igazolása. Adatszolgáltatásra más szervek, személyek részére a évben 789 esetben került sor, amelyet külön nyilvántartásba is fel kell vezetni. Hivatalon belüli adatszolgáltatás a évben db volt.

9 I/B kötet 9. oldal Fontos jövőbeni változás, hogy a Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalnál hivatalosan bejelentettük, hogy a helyi nyilvántartást január 1. napjától kizárólag számítógépen kívánjuk kezelni, s a manuális (kartonos) állományt a jövőben fel kívánjuk számolni. a.2. LAKCÍMBEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG ELMULASZTÁSA A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992.évi LXVI. tv. 26. (1) bekezdése értelmében: A Magyar Köztársaság területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a települési önkormányzat jegyzőjének nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés). Amennyiben a lakcímet változtatott személy nem tesz eleget a lakcím bejelentési kötelezettségének, akkor a tulajdonos kérheti a lakcím rendezését. A kérelmezőnek igazolnia kell, hogy az ingatlan az ő tulajdona (pl. adás-vételi szerződéssel, vagy tulajdoni lap másolatával) A kérelemhez Ft értékű illetékbélyeget kell csatolni. Indokolt esetben költségmentesség adható az eljáráshoz. A évben csoportunknál 41 esetben indult eljárás lakcím bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt. a.3 VÁLASZTÁSSAL, NÉPSZAVAZÁSSAL KAPCSOLATOS FELADATOK Az Okmányiroda évi feladatai közé tartozott a április 9. és 23. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás, valamint a október 1-re kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának, továbbá a települési kisebbségi önkormányzati képviselők választásának lebonyolításával kapcsolatos feladatok elvégzése. A névjegyzékeket a csoport munkatársai a Csm-i Közigazgatási Hivatallal készítették el, azonban az azokon történt változások átvezetése teljes egészében az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport munkatársai által történt. Az országgyűlési képviselő-választásnál lehetőség volt arra, hogy a választópolgár lakcímétől eltérő helyen szavazhasson. E célból több száz személy részére adtunk ki igazolást. A névjegyzékeken a két fordulóban összesen változást vezettünk át. Lehetőség volt továbbá arra, hogy a választópolgár külképviseleten is leadhatta szavazatát, 35 hódmezővásárhelyi lakos élt ezzel a lehetőséggel. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételre irányuló kérelmek rögzítésével, az ezzel kapcsolatos értesítések kitöltésével, postázásával kapcsolatban csoportunknál semmilyen probléma nem merült fel. A október 1-jére kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása egy fordulós volt, és nem volt lehetőség külképviseleten történő szavazásra.

10 I/B kötet 10. oldal Igazolás kiadására csak akkor volt lehetőség, ha a választópolgár a választás kitűzése előtt létesített tartózkodási helyet (korábban ideiglenes lakcím volt az elnevezés), és az a választás napján még érvényes volt. 14 fő kért igazolást ahhoz, másik településen szavazhasson. A választási névjegyzékek zárása, s szavazókörönkénti lefűzése is a mi feladatunk volt, mely munkánkkal kapcsolatban semmilyen probléma nem merült fel. a.4 ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS Az ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere. Az az eszköz, amely biztosítja, hogy az ügyfél egyedileg azonosított módon biztonságosan léphessen kapcsolatba a központi rendszer útján az elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel. Az ügyfeleknek a szolgáltatás igénybevételéhez regisztrációra van szükségük. A regisztrációs eljárást az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport munkatársai végzik. A csoport a évben db ügyfélkapu regisztrációs eljárást végzett el. b. A szakterület ügyintézője b.1 Ügyintéző neve: Vörös Lászlóné b.2 Az ügyintézőre iktatott iratok száma a évben Főszámos irat Alszámos irat Összes irat b.3 Ügyintéző által fogadott ügyfelek száma: fő/nap V.2 ANYAKÖNYVEZETŐI, HÁZASSÁGKÖTÉSI ÉS A NÉVVISELÉSSEL KAPCSOLATOS FELADATOK ELLÁTÁSA V.2.1 A SZAKTERÜLET FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE a.) alapbejegyzés az anyakönyvbe (születés, házasságkötés, halálozás) b.) külföldi állampolgárok anyakönyvezése (születés, kettős állampolgár születése, házasságkötés, halálozás c.) névváltoztatás bejegyzése - családi név változásának bejegyzése - utónévváltozás bejegyzése - családi és utónévváltozás bejegyzése - válás utáni névviselési bejelentés - házasság fennállása alatti házassági névvált

11 I/B kötet 11. oldal d.) állampolgársági ügyek intézése - beadott állampolgársági kérelmekkel kapcsolatos hivatalos ügyintézés - állampolgársági eskütétel lebonyolítása - honosítási kérelemmel kapcsolatos hivatalos ügyintézés - állampolgárság igazolása iránti kérelemmel kapcsolatos hivatali ügyintézés e.) utólagos anyakönyvi bejegyzésekkel (születés, házasságkötés, halálozás) kapcsolatos hivatalos eljárások f.) apai elismerő nyilatkozatok megtétele (előzetes, utólagos) g.) magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeinek hazai anyakönyveztetése (születés, házasságkötés, halálozás) h.) apai adatok nélkül évben született gyermekek ügyével kapcsolatos hivatalos eljárás i.) újból anyakönyvezési eljárás születési anyakönyvben (örökbefogadás miatt, apaság vélelmének bírói megdöntése miatt, teljes hatályú apai elismerés miatt) j.) felmentési kérelmekkel kapcsolatos hivatalos ügyek intézése házasságkötésnél - 30 napos várakozási idő alóli mentesítés - házasságkötő termen kívüli esküvőhöz - fiatalkorú házasságkötéséhez való hozzájárulás gyámhivatali engedéllyel k.) személyazonosító jel képeztetése - honosítás után - örökbefogadás miatt - külföldön történt születés miatt - egyéb esetben (javítás) l.) hivatalos értesítők küldése más hivatalokhoz - születési értesítő - házassági értesítő - halotti értesítő m.) egyéb anyakönyvi ügyek - holtnak nyilvánítás anyakönyvezése - válási lapok átvezetése - hatósági bizonyítvány kiadása - adatok javítása (6-os bizonylaton) - tanúsítvány kiadása iránti kérelem)

12 I/B kötet 12. oldal V.2.2 A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI a.) Ügyintézők neve: Baloghné Rostás György és Tárkány Szűcs Ágnes anyakönyvvezetők b.) Ügyiratforgalom az előadói könyvekben A fenti táblázat jól mutatja, hogy a két anyakönyvvezető előadói könyvében a évben 513 üggyel több szerepelt, mint a évben, amely számadat az előző évhez képest %-os növekedést jelent. V.2.3. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) V.2.3.a.) Alapbejegyzések az anyakönyvekbe Születési anyakönyv: 438 (483) Házassági anyakönyv: 218(225) Halotti anyakönyv: 674(717) Hódmezővásárhelyen évben született hódmezővásárhelyi lakos: 322(332) Hódmezővásárhelyen évben elhunyt hódmezővásárhelyi lakos: 555(587) V.2.3.b.) Külföldi állampolgárok Születése : -(5) Kettős állampolgár születése: 7(6) Házasságkötése: 7(5) Halálesete: 5(4) V.2.3.c.) Névváltoztatás Belügyminisztériumi engedéllyel összesen: 19(15) - családinév változtatás: 11(8) - utónévváltoztatás: 7(7) - családi és utónévváltoztatás: 1(-)

13 I/B kötet 13. oldal Anyakönyvi eljárásban összesen: 59(53) - válás utáni névviselési bejelentés: 44(41) - házasság fennállása alatti házassági névvált. 15(12) V.2.3.d.) Állampolgársági ügyek Beadott kérelmek: 28(8) Állampolgársági eskütétel száma: 6(4) Esküt tettek: 28(24) Honosítási kérelem elutasítása: 2(-) Állampolgárság igazolása iránti 5(4) kérelem: V.2.3.e) Utólagos bejegyzések az anyakönyvekben Születési anyakönyvbe: 1479(1487) Házassági anyakönyvbe: 582(576) Halotti anyakönyvbe: 4(-) V.2.3.f.) Apai elismerő nyilatkozatok Előzetes: (méhmagzatra tett) 132(138) Utólagos: 26(25) V.2.3.g.) Magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeinek hazai anyakönyveztetése Születés összesen: 34(28) - honosítás után 26(22) - külföldön történt születés miatt 8(6) Házasságkötés összesen: 19(10) - honosítás után: 12(7) - külföldön történt házasságkötés miatt: 7(3) Haláleset: 1

14 I/B kötet 14. oldal V.2.3.h.) Apai adatok nélkül évben született gyermekek Összesen: 27(38) Rendezetlen még: 11(13) Rendezett: 16(25) - teljes hatályú apai elismeréssel: 16(23) - képzelt apa adatainak bejegyzésével: -(2) - apaságot megállapító bírói végzéssel: -(-) V.2.3.i.) Újból anyakönyvezés születési anyakönyvben Örökbefogadás miatt: 2(2) Apaság vélelmének bírói megdöntése miatt: 5(7) Teljes hatályú apai elismerés miatt: -(2) (Képzelt apa adatainak törlése) V.2.3.j.) Felmentési kérelmek házasságkötésnél Jegyzői engedéllyel: 19(41) - 30 napos várakozási idő alól: 18(34) - házasságkötő termen kívüli esküvőhöz: 1(7) Gyámhivatali engedéllyel (fiatalkorúak házasságkötéséhez): -(2) V.2.3.k.) Személyazonosító-jel képeztetése Összesen: 21(19) Honosítás után: 7(5) Örökbefogadás miatt: 2(2) Külföldön történt születés miatt: 6(5) Egyéb esetben (javítás): 6(7) V.2.3.l.) Hivatalos értesítések küldése más hivatalokhoz Születési értesítők: 649( 531) Házassági értesítők: -(2) Halotti értesítők: 614( 627)

15 I/B kötet 15. oldal V.2.3.m.) Egyéb anyakönyvi ügyek Holtnak nyilv. anyakönyvezése: 6(-) Válási lapok átvezetése: 124(120) Hatósági bizonyítvány kiadása: 9(3) Adatok javítása (6-os bizonylaton): 270(255) Tanúsítvány kiadása iránti kérelem: 3(3) V.2.3.n.) Kiállított anyakönyvi kivonatok száma Születési: 1474 Házassági: 567 Halotti: 1023 V.2.3.o.) Ügyiratforgalom az előadói könyvekben Iktatószámon: 2305 V.3. SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIADÁSÁVAL ÉS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS V.3.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Szőke Ernő november 09. napjáig - Tárkány Szűcs Ágnes november 09. napjától V.3.2. AZ ÜGYINTÉZŐK ÁLTAL LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A KÖZPONTI ADATFELDOLGOZÓ, NYILVÁNTARTÓ ÉS VÁLASZTÁSI HIVATAL RENDSZERÉNEK KIMUTATÁSA ALAPJÁN Állandó személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2006-ban Állandó személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2005-ben Ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2006-ban Ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos hivatalos eljárások száma 2005-ben

16 I/B kötet 16. oldal V.3.3. A SZAKTERÜLET FELADAT ÉS HATÁSKÖRE A) ÁLLANDÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA a.) 14. életévét adott évben betöltő személy esetén személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás b.) bevándorolt jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás c.) lejárt/érvényes személyazonosító igazolvány cseréje d.) állandó személyazonosító igazolvány elvesztésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása e.) állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása f.) állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása g.) állandó személyazonosító igazolvány megrongálódásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása h.) magyar állampolgárság megszerzése esetén lefolytatandó hivatalos eljárás i.) személyi adatok megváltozása esetén lefolytatandó hivatalos eljárás j.) 14. életévét nem az adott évben betöltött személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása k.) gyártási vagy adathiba miatt újragyártott személyazonosító igazolványokkal hivatalos eljárás l.) letelepedett jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás m.) egyéb kiadási ok B. IDEIGLENES SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA a.) állandó személyazonosító igazolvány elvesztése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása b.) állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonítása esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása c.) állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.) ideiglenes személyazonosító igazolvány adatpontosításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása

17 I/B kötet 17. oldal V.3.4. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) A.) ÁLLANDÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) a.) 14. életévét adott évben betöltő személy esetén személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás b.) bevándorolt jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás c.)lejárt/érvényes személyazonosító igazolvány cseréje c.) állandó személyazonosító igazolvány elvesztésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.) állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülésével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása e.) állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása f.) állandó személyazonosító igazolvány megrongálódásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása g.) magyar állampolgárság megszerzése esetén lefolytatandó hivatalos eljárás h.) személyi adatok megváltozása esetén lefolytatandó hivatalos eljárás i.) 14. életévét nem az adott évben betöltött személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása j.) gyártási vagy adathiba miatt újragyártott személyazonosító igazolványokkal hivatalos eljárás k.) letelepedett jogállást szerző személy személyazonosító igazolványával kapcsolatos hivatalos eljárás ÉV (2005. ÉV) 537 (548) 4 (1) 2450 (1760) 372 (411) 7 (1) 198 (125) 280 (375) 8 (22) 301 (270) 113 (107) 5 (30) 14 (6) l.) egyéb kiadási ok 33 (12) Összesen 4322 (3668)

18 I/B kötet 18. oldal B.) IDEIGLENES SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNNYAL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁSOK LEFOLYTATÁSA (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) a.)állandó személyazonosító igazolvány elvesztése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása b.)állandó személyazonosító igazolvány eltulajdonítása esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása c.)állandó személyazonosító igazolvány megsemmisülése esetén az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.)ideiglenes személyazonosító igazolvány adatpontosításával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása ÉV (2005. ÉV) 236 (262) 129 (76) 3 (3) 384 (355) Összesen 752 (693) V.4. ÚTLEVÉL KIADÁSÁVAL ÉS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS V.4.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Szőke Ernő november 09. napjáig - Tárkány Szűcs Ágnes november 09. napjától V.4.2. AZ ÜGYINTÉZŐK ÁLTAL LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A KÖZPONTI ADATFELDOLGOZÓ, NYILVÁNTARTÓ ÉS VÁLASZTÁSI HIVATAL RENDSZERÉNEK KIMUTATÁSA ALAPJÁN ÚTLEVÉLLEL KAPCSOLATOS ÖSSZES HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A ÉVBEN ÚTLEVÉLLEL KAPCSOLATOS ÖSSZES HIVATALOS ELJÁRÁSOK SZÁMA A ÉVBEN

19 I/B kötet 19. oldal V.4.3. A SZAKTERÜLET FELADAT ÉS HATÁSKÖRE a.) útlevél cseréjével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása b.) Határőrség által bevont, betelt útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása c.) Határőrség által bevont, lejárt érvényességi idejű útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.) útlevél hatósági jegyzőkönyvvel igazolt vesztése következtében lefolytatandó hivatalos eljárás lefolytatása e.) új útlevél kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása f.) rongálódás miatt cserélt útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása g.) érvénytelenítve visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása h.) utazásra visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása i.) elveszett útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása V.4.4. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) ÉV (2005. ÉV) a.)útlevél cseréjével kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása 1 (5) b.)határőrség által bevont, betelt útlevéllel kapcsolatos 3 (3) hivatalos eljárás lefolytatása c.)határőrség által bevont, lejárt érvényességi idejű útlevéllel 2 (3) kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása d.)útlevél hatósági jegyzőkönyvvel igazolt vesztése 4 (8) következtében lefolytatandó hivatalos eljárás lefolytatása e.)új útlevél kiadásával kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása 599 (627) f.)rongálódás miatt cserélt útlevéllel kapcsolatos hivatalos 3 (4) eljárás lefolytatása g.)érvénytelenítve visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos 1466 (1581) eljárás lefolytatása h.)utazásra visszaadott útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás 127 (112) lefolytatása i.)elveszett útlevéllel kapcsolatos hivatalos eljárás lefolytatása 176 (219) Összesen 2381 (2577) V.5. LAKCÍMIGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉVEL KAPCSOLATOS HIVATALOS ELJÁRÁS V.5.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Czecher Péter - Pap Dóra

20 I/B kötet 20. oldal V.5.2. A SZAKTERÜLET FELADAT ÉS HATÁSKÖRE a.) lakcímigazolvány kiadása - polgár kérelmére - hivatalból b.) lakcímigazolvány érvénytelenítése - ellopás megsemmisülés, elvesztés következtében - hibás adattartalom, gyártási hiba következtében - jogosultság megszűnte miatt - egyéb okból c.) lakcímigazolvány selejtezése V.5.3. A SZAKTERÜLET ÁLTAL A ÉVBEN LEFOLYTATOTT HIVATALOS ELJÁRÁSOK FAJTÁNKÉNTI SZÁMSZERŰ ÖSSZESÍTÉSE (ZÁRÓJELBEN A ÉVI ADATOK SZEREPELNEK) a.) kiadott lakcímigazolványok száma ÉV ÉV a1.) polgár kérelmére a2.)hivatalból Összesen b.) érvénytelenített lakcímigazolványok száma ÉV ÉV b1.) elvesztés, ellopás megsemmisülés következtében b2.) hibás adattartalom, gyártási hiba következtében b3.) jogosultság megszűnte miatt b4.) egyéb okból Összesen c.)selejtezett lakcímigazolványok száma ÉV ÉV

21 I/B kötet 21. oldal V.6. Vállalkozások hatósági engedélyeztetésével kapcsolatos feladatok V.6.1. A SZAKTERÜLET ÜGYINTÉZŐI - Juhászné Gál Judit - Hegyi István - Mustos Tamás Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006-ban fogadta el a Polgármesteri Hivatal ügyrendjét, s az új hivatali struktúra részeként állt fel a Lakosságszolgálati Iroda részeként az Okmányiroda és Nyilvántartó Csoport. A Csoport végzi a korábban a Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Központban végzett hatósági feladatokat is. Az egykori Tanácsadó Központ munkatársai (3) fő novembere óta a Polgármesteri Hivatalban, az Okmányirodán fogadják az ügyfeleket. Ismeretes, hogy az elmúlt év őszéig a volt Inkubátorházban (Kossuth tér 6.) végezték tevékenységüket. Az ügyiratforgalom alakulása január 01. és december 31. között: 2633 iktatott tételszám Az ügyiratforgalom alakulása január 01. és december 31. között: 3104 iktatott tételszám A tevékenységet végző munkatársak széleskörű általános igazgatási tevékenységet lát el a klasszikus hatósági feladatok területén. A tevékenység igen széles skálán helyezkedik el, hiszen a hatósági engedélyezési, ellenőrzési ügyektől, a különböző nyilvántartások vezetésig, jó néhány ügy folytán kerül kapcsolatba az ügyfelekkel az itt dolgozó ügyintézői csapat. Ugyanakkor az ügyrendben foglalt feladatokon kívül az ügyfelek egyéb ügyes-bajos dolgaikkal felkeresik a csoportot, az ügyintézők készségesen, legjobb tudásuk szerint igyekeznek segítséget nyújtani. A feladatok széles körének jellegéből adódik, hogy igen heterogén az a jogszabály anyag, amit nap, mint nap kell alkalmazni, ami komoly feladatot jelent különösen úgy, hogy elég gyakori a normák módosulása. A őszétől hatályba lépő új közigazgatási eljárási törvény pedig még alaposabb felkészülést igényelt. V.6.2. Kereskedelmi, vendéglátó-ipari, szolgáltató üzletek működési engedélyezési hatósági eljárás (Működési engedély iránti kérelem, illetve módosítás bejelentések fogadása és elbírálása)

22 I/B kötet 22. oldal A kereskedelemről szóló évi CLXIV. törvény, az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről szóló 4/1997. (I.22.) Korm. rendelet, a gazdasági reklámok és az üzletfeliratok, továbbá egyes közérdekű közlemények magyar nyelvű közzétételéről szóló évi XCVI. törvény, a vendéglátó üzletek kategóriába sorolásáról, valamint ártájékoztatásáról szóló 43/1998. (VI.24.) IKIM rendelet. A folyamat a jelenleg hatályos törvények és vhr.-ek értelmében a következő: A gyógyszer-kereskedelem, valamint külön jogszabály alapján gyógyszertár, illetve egészségügyi szolgáltató által végezhető gyógyászati segédeszköz forgalmazási, javítási és kölcsönzési tevékenység kivételével csak jogerős működési engedéllyel rendelkező üzletben kezdhető meg, illetve folytatható a kis- és nagykereskedelmi, a jármű- és üzemanyag kereskedelmi, a lakossági fogyasztási cikk javítószolgáltató, a vendéglátó, a szálláshely-szolgáltató, az idegenforgalmi és kölcsönző tevékenység. A kereskedő - meghatározott kivételekkel - csak működési engedéllyel rendelkező üzletben folytathat kereskedelmi tevékenységet. A 46/1997. Korm. rendeletben meghatározott esetekben az eljárás során szakhatóságként részt vesz az eljárásban az ÁNTSZ Hmvhelyi Városi Intézete, a Kerületi Állatorvosi Hivatal, Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, Lakosságszolgálati Iroda Építéshatósági Csoport, Közlekedési Felügyelet, Növényegészségügyi és Talajvédelmi Állomás, Városi Rendőrkapitányság és a Vám- és Pénzügyőrség. V.6.3. Ipari és szolgáltató tevékenységek telephelyeinek telepengedélyezési eljárása (Telepengedély kérelem fogadása és elbírálása, illetve telepengedély adataiban bekövetkezett változások bejelentésének fogadása és feldolgozása) A jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságoknak, természetes személyeknek (egyéni vállalkozók, bedolgozók), bérmunkát, illetve aktív feldolgozást végzőknek, valamint a külföldi vállalkozások magyarországi fióktelepeinek meghatározott tevékenységek folytatásához telepengedélyt kell kérnie. A 80/1999. (VI. 11.) Korm. rendelet melléklete határozza meg ezeknek a tevékenységeknek a körét. Ipari, szolgáltató, raktározási tevékenységekről van leginkább szó, melyeknél a felhasznált és a technológia során keletkezett anyagok, illetőleg üzemeltetett berendezések miatt a munkafolyamatok következményeként egészségártalom, tűz- és robbanásveszély vagy zavaró környezeti hatásuk miatt levegő-, víz-, talajszennyezés, zajhatás léphet fel. Az imént említett kormányrendelet mellékletében szinte valamennyi gyártási, gazdasági tevékenység és az ezzel kapcsolatos szolgáltatás megtalálható (kivétel például az élelmiszerelőállítás), illetve egyes tevékenységeket az előállított mennyiség alapján sorol ide a jogszabály (meghatározott mennyiség felett már más hatósági eljárást kell kezdeményezni). Környezeti hatásvizsgálat-köteles tevékenységek esetén sem kell telepengedélyt engedélyeztetni (a környezeti hatásvizsgálat-köteles tevékenységek listáját a 20/2001. (II. 14.) Korm. rendelet 1. számú melléklete tartalmazza).

Születés, házasságkötés, haláleset anyakönyvezése, rögzítése. Hazai anyakönyvezési eljárás magyar állampolgár külföldön történt anyakönyvi.

Születés, házasságkötés, haláleset anyakönyvezése, rögzítése. Hazai anyakönyvezési eljárás magyar állampolgár külföldön történt anyakönyvi. Születés, házasságkötés, haláleset anyakönyvezése, rögzítése. Hazai anyakönyvezési eljárás magyar állampolgár külföldön történt anyakönyvi eseményeirõl Születés anyakönyvezése, családjogi helyzet rendezése,

Részletesebben

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket.

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket. A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 6.) Ügyfélszolgálati Főosztály főbb feladatai: a.)ügyfélszolgálati feladatok: Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi

Részletesebben

Első lakcímbejelentés

Első lakcímbejelentés Első lakcímbejelentés Jogosultak köre Jogosult lakcímigazolványra: a Magyarországon élő bevándorolt jogállású személy letelepedett jogállású személy menekültként elismert személy oltalmazottként elismert

Részletesebben

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető:

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: Lakcímigazolvánnyal kapcsolatos feladatok Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: - a lakóhely szerint illetékes jegyzőnél - a letelepedett jogállású

Részletesebben

Az anyagot látta: Előadók: Címzetes főjegyző Dr. Korsós Ágnes

Az anyagot látta: Előadók: Címzetes főjegyző Dr. Korsós Ágnes Iktatószám: 21-3429-1/2012. (1 db rendelet tervezet 1 db. határozati javaslat) Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Szerveinek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES OKIRATOKRÓL (2011.01.01.):

TÁJÉKOZTATÓ A SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES OKIRATOKRÓL (2011.01.01.): TÁJÉKOZTATÓ A SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY KIÁLLÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES OKIRATOKRÓL (2011.01.01.): 1. Ha a személyazonosító érvényességi ideje lejár 14-70 év között, és 70 év felett (addig, amíg érvényes az

Részletesebben

1.1 Az ügyintézés helye, elérhetőségek: Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal 2856 Szákszend, Száki u. 91. Mezőfi Attiláné anyakönyvvezető

1.1 Az ügyintézés helye, elérhetőségek: Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal 2856 Szákszend, Száki u. 91. Mezőfi Attiláné anyakönyvvezető ANYAKÖNYVI ÜGYINTÉZÉS 1.1 Az ügyintézés helye, elérhetőségek: Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal 2856 Szákszend, Száki u. 91. Mezőfi Attiláné anyakönyvvezető telefonszám: 34/371-524, e-mail: anyakonyv@szakszend.hu

Részletesebben

Ügytípus tájékoztató információk lekérdezése

Ügytípus tájékoztató információk lekérdezése Szakrendszer: Összes szakrendszer Egyéni vállalkozói igazolvány ügyek: Időpontfoglalás Egyéni vállalkozói igazolvány igénylése Az eljárás díja: 10000 Ft értékű illeték - 3 hónapnál nem régebben kiállított

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 28/2005.(10.20.) sz. rendelete. a harminc napnál rövidebb határidő alatt intézendő közigazgatási ügyekről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 28/2005.(10.20.) sz. rendelete. a harminc napnál rövidebb határidő alatt intézendő közigazgatási ügyekről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 28/2005.(10.20.) sz. rendelete a harminc napnál rövidebb határidő alatt intézendő közigazgatási ügyekről 1. sz. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

Az anyakönyvi eljárással kapcsolatos évi változások január 18.

Az anyakönyvi eljárással kapcsolatos évi változások január 18. Az anyakönyvi eljárással kapcsolatos 2016. évi változások 2016. január 18. Dr. Csongrádi Helga törvényességi referens Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY. r e n d e l e t e. a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY. r e n d e l e t e. a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 33/2005.(X.27.)KGY r e n d e l e t e a közigazgatási hatósági eljárásban az elektronikus ügyintézésről (egységes szerkezetben a 29/2009.(IX.29.) KGY rendelettel)

Részletesebben

Mit kell magunkkal vinni a személyazonosító igazolvány igényléséhez?

Mit kell magunkkal vinni a személyazonosító igazolvány igényléséhez? A személyes megjelenésében - egészségügyi okból - akadályozott és a 14 éven aluli kérelmező az állandó személyazonosító igazolvány kiadására irányuló kérelmét a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint

Részletesebben

Hatáskörrel rendelkező szerv. Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület. Öttevény Község közigazgatási területe.

Hatáskörrel rendelkező szerv. Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület. Öttevény Község közigazgatási területe. Hatáskörrel rendelkező szerv Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület Öttevény Község közigazgatási területe. Elérhetőség Öttevényi Polgármesteri Hivatal 9153 Öttevény,

Részletesebben

ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez

ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelem Alulírott anya apa meghatalmazottként eljáró (neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. II. A gyermek/ anyakönyvezendő

Részletesebben

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Ügyleírás A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről,

Részletesebben

A járművezetésre jogosító okmányok kiadására, cseréjére és pótlására irányuló eljárás kérelemre indul! Ügyleírás:

A járművezetésre jogosító okmányok kiadására, cseréjére és pótlására irányuló eljárás kérelemre indul! Ügyleírás: KÖZLEKEDÉSI ÜGYEK: Vezetői engedélyek kiadásával kapcsolatos hatósági ügyek: Vezetői engedély csere Amennyiben a vezetői engedély lejárt, betelt, megrongálódott, vagy új kategóriát szerzett valamint ha

Részletesebben

Egyéni vállalkozói igazolvány

Egyéni vállalkozói igazolvány Egyéni vállalkozói igazolvány Egyéni vállalkozói igazolvány igénylése illetékmentes Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. Törvény (Evctv.), valamint a kapcsolódó végrehajtási

Részletesebben

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalva) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról 8. (5) bekezdésében

Részletesebben

Ügytípus tájékoztató. általános igazgatás

Ügytípus tájékoztató. általános igazgatás Ügytípus tájékoztató általános igazgatás Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-140, fax: (48) 574-149 Ügyfélfogadás rendje: hétfő szerda péntek 13-16

Részletesebben

Személyi adat és lakcímnyilvántartással kapcsolatos eljárás

Személyi adat és lakcímnyilvántartással kapcsolatos eljárás Személyi adat és lakcímnyilvántartással kapcsolatos eljárás A nyilvántartás célja, hogy biztosítsa azokat az alapvető személyi és lakcímadatokat, amelyek a polgárok egymás közötti jogviszonyaiban személyazonosságuk

Részletesebben

Személyazonosító okmány csere (rongált)

Személyazonosító okmány csere (rongált) Személyazonosító okmány csere (rongált) országos Amennyiben a fénykép azonosítható: a rongálódott személyazonosító igazolvány lakcímigazolvány (amennyiben rendelkezik vele) születési anyakönyvi kivonat

Részletesebben

Bejelentésre vonatkozó szabályok: A bejelentés-köteles tevékenységek a tevékenység megkezdésére irányuló szándék bejelentését követően folytathatók.

Bejelentésre vonatkozó szabályok: A bejelentés-köteles tevékenységek a tevékenység megkezdésére irányuló szándék bejelentését követően folytathatók. Ügyleírás: Az ipari tevékenység folytatására vonatkozó szabályokat a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint

Részletesebben

Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos eljárások

Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos eljárások Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos eljárások 2000. január 1-jétől az új személyazonosító igazolvány kártya formátumú. A személyazonosításra alkalmas okmányok köre kibővült 2000. január 1-jétől

Részletesebben

HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY KIADÁSA HIVATALBÓL TÖRTÉNIK, HA

HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY KIADÁSA HIVATALBÓL TÖRTÉNIK, HA A lakcímkártya kiadására irányuló eljárás hivatalból vagy kérelemre indul. A HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY KIADÁSA HIVATALBÓL TÖRTÉNIK, HA 1. a polgár a lakcímet is tartalmazó régi típusú személyazonosító igazolványát

Részletesebben

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője.

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője. V. Kereskedelmi igazgatás 1.1. Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység bejelentése A kereskedelmi hatóság és a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóság (a nemesfémből készült ékszekerek, díszműáruk

Részletesebben

Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme

Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásának kérelme Eljáró hatóság: Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője Ügyintézés helye: Igazgatási Osztály földszint 7-8 számú iroda Ügyintéző: Gál

Részletesebben

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését.

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelem Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. II. Az anyakönyvezendő személy adatai: születési

Részletesebben

Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások

Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásával kapcsolatos hatósági eljárások 1. Lakcímbejelentés Eljárás tárgya: a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992.

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK ÉS PANASZOK

KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK ÉS PANASZOK KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK ÉS PANASZOK KEZELÉSÉNEK SZABÁLYZATA Kerekegyháza Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala 2010-04-30 2 / 8 Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS RÉSZ 3 1.1 Bevezetés 3 1.2 A szabályzat célja

Részletesebben

Vonatkozó jogszabály:a hagyatéki eljárásról szóló 6/1958,(VII.4.) számú IM rendelet

Vonatkozó jogszabály:a hagyatéki eljárásról szóló 6/1958,(VII.4.) számú IM rendelet Igazgatási iroda feladatai: - szabálysértési ügyek jogszerű elintézésének biztosítása a jegyző irányításával - telephely-engedélyezési eljárások lefolytatása, - üzletek működési engedélyének kiadása, felülvizsgálata,

Részletesebben

Titkársági osztály. Ügyfélfogadás: hétfő szerda: 08:00 12:00 és 12:30 15:30 csütörtök: Szünnap péntek: 08:00 12:00

Titkársági osztály. Ügyfélfogadás: hétfő szerda: 08:00 12:00 és 12:30 15:30 csütörtök: Szünnap péntek: 08:00 12:00 Titkársági osztály A titkársági osztály munkatársai az I. emeleten végzik munkájukat. Paks, Dózsa György u. 55-61; Központ: 75/500-500; jegyzői titkárság: 75/500-533 E-mail: jegyzo@paks.hu Polgármesteri

Részletesebben

Egyéni vállalkozói igazolvány. Vezet i engedély

Egyéni vállalkozói igazolvány. Vezet i engedély Egyéni vállalkozói igazolvány Egyéni vállalkozói igazolvány igénylése illetékmentes Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégr l szóló 2009. évi CXV. törvény (Evctv.), valamint a kapcsolódó végrehajtási

Részletesebben

Működési engedély. A kérelemhez eredetben, vagy hitelesítésre alkalmas másolatban /az eredeti bemutatása mellett / csatolni kell:

Működési engedély. A kérelemhez eredetben, vagy hitelesítésre alkalmas másolatban /az eredeti bemutatása mellett / csatolni kell: Működési engedély Eljáró hatóság: Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője Ügyintézés helye: Igazgatási Osztály földszint 7-8 számú iroda Ügyintéző: Gál Judit Elérhetősége: 56/470-017; 9/1-es mellék

Részletesebben

43/2013. (III.27.) Öh. sz. Tárgy: Bátonyterenye Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása

43/2013. (III.27.) Öh. sz. Tárgy: Bátonyterenye Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása 43/2013. (III.27.) Öh. sz. Tárgy: Bátonyterenye Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása HATÁROZAT Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Bátonyterenye Város

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatalának okmányügyintézéssel kapcsolatos munkájáról

TÁJÉKOZTATÓ a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatalának okmányügyintézéssel kapcsolatos munkájáról TÁJÉKOZTATÓ a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatalának okmányügyintézéssel kapcsolatos munkájáról Az Okmányiroda a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala és

Részletesebben

Anyakönyvi ügyintézés. Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52.

Anyakönyvi ügyintézés. Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52. Anyakönyvi ügyintézés Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52. Szükséges okiratok Eljárási szabályok Eljárási illeték Születés

Részletesebben

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység 2. 3. Az ügytípus 1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység A kereskedőnek a bejelentés-köteles termék forgalmazását kötelező adattartamú nyomtatványon

Részletesebben

Az eljárás az ügyfél kérelmére indul az okmányirodában. okmányirodában készül.

Az eljárás az ügyfél kérelmére indul az okmányirodában. okmányirodában készül. Gépjármű vezetői engedélyekkel kapcsolatos eljárások Ki kaphat vezetői engedélyt? 1. Magyar állampolgár, ha lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye Magyarországon van. 2. Az Európai Gazdasági Térség

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY ÜGYINTÉZÉSÉHEZ Személyazonosító igazolvány igénylése 14. életév betöltése után 18 éves kor betöltéséig Személyazonosító igazolvány igénylése 14. életévet be nem

Részletesebben

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. Ü G Y R E N D 2011.év SZÁMVITELI OSZTÁLY A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat GESZ

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE CÍM: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztálya ügyrendjének módosításáról Ügyiratszám: Előterjesztő

Részletesebben

Bevezetés. I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. Helyi kommunális jellegű adó fajtája

Bevezetés. I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. Helyi kommunális jellegű adó fajtája Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 11/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben 2017. január 1.) Bevezetés Eger Megyei Jogú Város képviselő-testülete

Részletesebben

Személyi igazolvány ügyintézés:

Személyi igazolvány ügyintézés: Személyi igazolvány ügyintézés: Elérhetőség 2457 Adony, Rákóczi u. 21. tel: 25/ 504-522 Ügyintézők: Erős Krisztina 25/504-522 11.m. Ügyfélfogadási idő Steiger Beatrix 25/504-522 16.m. Hétfő: 8:00-11:30,

Részletesebben

ŐSTERMELŐI IGAZOLVÁNY KIADÁSA IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA

ŐSTERMELŐI IGAZOLVÁNY KIADÁSA IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA ŐSTERMELŐI IGAZOLVÁNY KIADÁSA IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA Azok a 16. életévét betöltött, nem egyéni vállalkozó magánszemélyek, akik a saját gazdaságában a meghatározott termékek előállítására irányuló tevékenységet

Részletesebben

A kérelemhez az alábbi iratokat kell csatolni:

A kérelemhez az alábbi iratokat kell csatolni: A nem üzleti célú közösségi szabadidős szálláshely szolgáltatás ügyintézése Az eljárás kérelemre indul. A kérelmet - a gyorsabb ügyintézés érdekében - (személyesen) írásban lehet benyújtani a tájékoztatókban

Részletesebben

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul.

A parkolási igazolvány kiadására irányuló eljárás kérelemre indul. A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványával kapcsolatos ügyintézése A mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa (a továbbiakban: igazolvány vagy parkolási igazolvány) közokirat,

Részletesebben

Személyazonosító igazolvány

Személyazonosító igazolvány Első személyazonosító igazolvány Személyazonosító igazolvány Állandó személyazonosító igazolványra az a személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó, Magyarországon élő magyar állampolgár,

Részletesebben

Gépjárműügyintézés: Első forgalomba helyezés Ügyintézés kezdeményezhető: Az ügyintézés díja: Az alkalmazott jogszabályok Ügyintézésési határidő:

Gépjárműügyintézés: Első forgalomba helyezés Ügyintézés kezdeményezhető: Az ügyintézés díja: Az alkalmazott jogszabályok Ügyintézésési határidő: Gépjárműügyintézés: Első forgalomba helyezés : A külföldi gyártótól közvetlenül megvásárolt és importált, illetve Magyarországon gyártott jármű forgalomba helyezése. forgalmi engedély: 6.000 Ft, törzskönyv:

Részletesebben

Az intézmény analitikus nyilvántartási rendszerének sajátosságai

Az intézmény analitikus nyilvántartási rendszerének sajátosságai A kötelezettségvállalásokról év közben analitikus nyilvántartást kell vezetni. A gazdasági műveletek, illetve események hatását a kötelezettségvállalások folyamatosan vezetett analitikus nyilvántartásból

Részletesebben

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről

354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet. a munkabiztonsági szakértői tevékenységről 354/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet a munkabiztonsági szakértői tevékenységről A Kormány a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (2) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

Anyakönyvi ügyek. 1. Születés anyakönyvezése. Ügyleírás:

Anyakönyvi ügyek. 1. Születés anyakönyvezése. Ügyleírás: Anyakönyvi ügyek 1. Születés anyakönyvezése A születést a születés helye szerinti anyakönyvvezetőnek kell bejelenteni a születést követő első munkanapon. Az intézetben történt születést az intézet vezetője,

Részletesebben

2 Személyi igazolvány ügyek - Személyazonosító igazolvány, amennyiben azzal az ügyfél rendelkezik. - Érvényes útlevél, vagy kártya formátumú vezetői e

2 Személyi igazolvány ügyek - Személyazonosító igazolvány, amennyiben azzal az ügyfél rendelkezik. - Érvényes útlevél, vagy kártya formátumú vezetői e Tájékoztató Okmányirodai ügyintézéssel kapcsolatos legfőbb tudnivalókról Útlevél ügyek - személyazonosító igazolvány (SZIG hiányában kártya típusú vezetői engedély/állampolgársági bizonyítvány/, érvényes

Részletesebben

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása Iktsz.: 9. melléklet EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása mely létrejött egyrészről név: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 8. képviselő: Dr. Kriza Ákos

Részletesebben

Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén)

Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén) Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén) Ügyintézés határideje és díja Kapcsolódó nyomtatványok, iratminták: dokumentumok, útmutatók, Gépjármű tulajdonjogának

Részletesebben

Országos - érvényes útlevél, új tipusú vezetői engedély - a lejárt személyazonosító igazolvány - lakcímigazolvány (amennyiben rendelkezik vele)

Országos - érvényes útlevél, új tipusú vezetői engedély - a lejárt személyazonosító igazolvány - lakcímigazolvány (amennyiben rendelkezik vele) Személyazonosító okmány csere (rongált) Személyazonosító okmány csere (rongált) országos Amennyiben a fénykép azonosítható: - a rongálódott személyazonosító igazolvány (amennyiben rendelkezik Amennyiben

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben a 23/2007. (VI.26.), a 46/2009. (XII.27.), a 20/2013. (IV.26.) és

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY

KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY 1. Fejezet száma, megnevezése X. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2. Költségvetési szerv a., azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám, 721473 Közigazgatási és

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA

HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYÖNGYÖSI JÁRÁSI HIVATALA TÁRSASHÁZKEZELŐI TEVÉKENYSÉG BEJELENTÉSE 1. Az ügy rövid leírása A társasházkezelői tevékenység olyan, a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és

Részletesebben

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok VII. Fejezet Könyvviteli zárlat Az Intézménynél a könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén a folyamatos könyvelés teljessé tétele érdekében végzett: - kiegészítő,

Részletesebben

Nagyatádi Járási Hivatala

Nagyatádi Járási Hivatala Nagyatádi Járási Hivatala Nagyatádi Járási Hivatala Okmányirodai Osztály Ügyfélfogadás rendje: Hétfő: 8.00-12.00-ig- 13.00-16.00-ig Kedd: 8.00-16.00 Szerda: 8.00-12.00-13.00-16.00-ig Csütörtök: nincs ügyfélfogadás

Részletesebben

Mintafolyamatok kiválasztása

Mintafolyamatok kiválasztása Mintafolyamatok kiválasztása Verzió száma: V1 Kiadás dátuma: 2008. május 29. Azonosító: EKK_ekozig_mintafolyamatok_kivalasztasa_080529_V1 A dokumentum az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az

Részletesebben

Előterjesztés. Kunágota Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, Almáskamarás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete,

Előterjesztés. Kunágota Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, Almáskamarás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, Előterjesztés Kunágota Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, Almáskamarás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, 2014. április hónapban tartandó együttes ülésére Tárgy: Beszámoló a Kunágotai Közös

Részletesebben

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok. A zárlati és egyeztetési feladatokról általában

VII. Fejezet. Könyvviteli zárlat. 1. A könyvviteli zárási feladatok. A zárlati és egyeztetési feladatokról általában VII. Fejezet Könyvviteli zárlat A könyvviteli zárlat meghatározott időszakonként, illetve a költségvetési év végén a folyamatos könyvelés teljessé tétele érdekében végzett: - kiegészítő, - helyesbítő,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal f) a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántar

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal f) a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántar Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 1. oldal 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet az anyakönyvvezető és az anyakönyvi szervek eljárásáról és kijelöléséről,

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV. Az ellenőrzés intézkedést igénylő megállapításai és javaslatai a polgármesternek:

INTÉZKEDÉSI TERV. Az ellenőrzés intézkedést igénylő megállapításai és javaslatai a polgármesternek: INTÉZKEDÉSI TERV az Állami Számvevőszék által készített 14207 számú, az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzése Budapest Főváros IV. kerület Újpest című jelentéshez. Az ellenőrzés

Részletesebben

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 21/1995. (XII.6.) számú. rendelete. az idegenforgalmi adóról

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 21/1995. (XII.6.) számú. rendelete. az idegenforgalmi adóról TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/1995. (XII.6.) számú rendelete az idegenforgalmi adóról Az 1990. évi C. törvény 1. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Szakmai konzultáció (2015. június 16.) A személyi adat- és lakcímnyilvántartás tárgyában A lakcímbejelentés Vonatkozó jogszabályok: a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal (9)1 Ha a településen az anyakönyvi igazgatási feladatok

Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 2. oldal (9)1 Ha a településen az anyakönyvi igazgatási feladatok Magyar joganyagok - 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet - az anyakönyvvezető és az a 1. oldal 174/2017. (VI. 30.) Korm. rendelet az anyakönyvvezető és az anyakönyvi szervek eljárásáról és kijelöléséről,

Részletesebben

NKH.. Regionális Igazgatósága Iktatószám: Cím: Telefonszám: Személyi azonosító:

NKH.. Regionális Igazgatósága Iktatószám: Cím: Telefonszám: Személyi azonosító: A díjak megfizetésének összesítése: A kérelem elbírálási díja Ft; Az engedélyek díja Ft leróva NKH.. Regionális Igazgatósága Iktatószám: Cím: Telefonszám: Személyi azonosító: ÁRUFUVAROZÓI ENGEDÉLY, KÖZÖSSÉGI

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2010. június 18. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati

Részletesebben

ÜGYMENETLEÍRÁS TELEPENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ

ÜGYMENETLEÍRÁS TELEPENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ ÜGYMENETLEÍRÁS TELEPENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ Vonatkozó jogszabályok: - 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben a 23/2007. (VI.26.), a 46/2009. (XII.27.), a 20/2013. (IV.26.), 23/2015.

Részletesebben

Anyakönyvi ügyek. Intézeti szülés esetén az egészségügyi intézmény ügyintézőjének kell átadni, illetve bemutatni az alábbi okmányokat, okiratokat:

Anyakönyvi ügyek. Intézeti szülés esetén az egészségügyi intézmény ügyintézőjének kell átadni, illetve bemutatni az alábbi okmányokat, okiratokat: Anyakönyvi ügyek 1. Születés anyakönyvezése A születést a születés helye szerinti anyakönyvvezetőnek kell bejelenteni a születést követő első munkanapon. Az intézetben történt születést az intézet vezetője,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYMŰKÖDTETŐ ÉS FENNTATÓ KÖZPONT 1139 Budapest, XIII., Hajdú utca 29.

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYMŰKÖDTETŐ ÉS FENNTATÓ KÖZPONT 1139 Budapest, XIII., Hajdú utca 29. BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYMŰKÖDTETŐ ÉS FENNTATÓ KÖZPONT 1139 Budapest, XIII., Hajdú utca 29. M U N K A T E R V 2013.04.01-től PÉNZÜGYI CSOPORT 1.) OTP felé a névváltozás lejelentése,

Részletesebben

A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI FŐOSZTÁLYÁNAK ElSŐFOKÚ HATÓSÁGI ÜGYKÖREI

A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI FŐOSZTÁLYÁNAK ElSŐFOKÚ HATÓSÁGI ÜGYKÖREI A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI FŐOSZTÁLYÁNAK ElSŐFOKÚ HATÓSÁGI ÜGYKÖREI Ssz. Osztály I. fokú hatósági ügytípus megnevezése A jogkört megállapító jogszabályhely pontos megjelölése Jogorvoslat

Részletesebben

az idegenforgalmi adóról

az idegenforgalmi adóról KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK az 50/2004.(XII.16.) és 4/2007. (I.24.) rendelettel módosított 29/2004. (VII.16.) r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. október 29-én tartandó ülésére az 5. számú Beszámoló az Okmányiroda 2007-2008. évi tevékenységéről - tárgyú napirendi pontjához. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés

Gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés Gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés Személygépkocsi - motorkerékpár átírása Kérjük, hogy az ügyintézéshez minden esetben hozzák magukkal a személyi igazolványukat! kötelező felelősségbiztosítási kötvény

Részletesebben

KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez

KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez Az eljáró iroda fejbélyegzője Kérjük nyomtatott betűkkel kitölteni! KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez A jármű azonosítója: Rendszáma:

Részletesebben

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei 2.SZ. MELLÉKLET Javaslat a Polgármesteri Hivatal strukturális átalakítására című előterjesztéshez A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei Építéshatósági és Általános feladatköre a) az építési,

Részletesebben

2. Eljárási rendelkezések. 3.

2. Eljárási rendelkezések. 3. S O N K Á D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 20/ 2011. ( X. 1 7. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e A Z I D E G E N F O R G A L M I A D Ó R Ó

Részletesebben

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013. (II.15.), 14/2009

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

Tájékoztató. A Somogy Megyei Kormányablaknál intézhető ügyekről

Tájékoztató. A Somogy Megyei Kormányablaknál intézhető ügyekről Tájékoztató A Somogy Megyei Kormányablaknál intézhető ügyekről Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2011. január 3-án integrált ügyfélszolgálati irodák kezdték meg működésüket, ahol egy helyen több típusú

Részletesebben

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL

9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL 9. számú melléklet ELLENRZÉSI NYOMVONAL A téma A költségvetés tervezésének ellen'rzési nyomvonala Intézményi bevételek és kiadások tervezése Az intézmény elkészíti végleges költségvetését 7/998. (XII.0.)

Részletesebben

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 21-i ülésére

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 21-i ülésére 3. Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 205. április 2-i ülésére Tárgy: A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal módosító alapító okirata és az egységes szerkezetű alapító

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata Képviselőtestületének 19/2010. (IV. 23.) önkormányzati rendelete a fiatalok helyi életkezdési támogatásáról A Belváros-Lipótváros Budapest

Részletesebben

Az ujjnyomat adása kötelező, e kötelezettség alól kizárólag a jogszabályban meghatározott alábbi esetekben van kivétel:

Az ujjnyomat adása kötelező, e kötelezettség alól kizárólag a jogszabályban meghatározott alábbi esetekben van kivétel: Útlevél ára 2011-ben - Útlevél eljárásban fizetendő illetékek és érvényességi idő 2011-ben. A kérelmező arcképmása, aláírása, valamint ujjnyomata - 12. életév betöltése felett a kérelem benyújtásakor kerül

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL

POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI HIVATAL ELÉRHETŐSÉGEK: H-5650 Mezőberény, Kossuth tér 1. /Városháza épülete/ Telefon: +36 (66) 515-515 FAX: +36 (66) 515-503 E-mail: info@mezobereny.hu Általános ügyfélfogadási rend: Hétfő:

Részletesebben

Gépjármű ügyintézés: Elérhetőség. Ügyfélfogadási idő. Főbb típusok:

Gépjármű ügyintézés: Elérhetőség. Ügyfélfogadási idő. Főbb típusok: Gépjármű ügyintézés: Az ügyfélfogadás főszabály szerint előjegyzés alapján történik. Előjegyzés nélkül érkező ügyfeleket abban az esetben áll módunkban fogadni, ha a napi előjegyzések nem fogytak el. Az

Részletesebben

Ellátandó feladatok: A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Ellátandó feladatok: A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök: A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő A munkavégzés helye: Pest megye, 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 61. Ellátandó

Részletesebben

(Egységes szerkezetben)

(Egységes szerkezetben) Szarvas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/203. (XI. 30.), 23/20. (XII. 6.) önkormányzati rendelettel módosított idegenforgalmi adóról szóló 40/2009. (XII. 8.) rendelete (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

A Kormány. /2006. (..) Korm. rendelete

A Kormány. /2006. (..) Korm. rendelete A Kormány /2006. (..) Korm. rendelete a külföldre utazásról szóló 1998. évi XII. törvény végrehajtásáról szóló 101/1998. (V. 22.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a külföldre utazásról szóló 1998.

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete. az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete. az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a kereskedelemről

Részletesebben