NŐI VEZETŐK AKADÉMIÁJA EGYEDÜLÁLLÓ PROGRAM - NŐI VEZETŐKNEK, EGYEDÜLÁLLÓ LEHETŐSÉG - RÁNKY KATALINT VÁLASZTANI MENTORNAK! 2015.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NŐI VEZETŐK AKADÉMIÁJA EGYEDÜLÁLLÓ PROGRAM - NŐI VEZETŐKNEK, EGYEDÜLÁLLÓ LEHETŐSÉG - RÁNKY KATALINT VÁLASZTANI MENTORNAK! 2015."

Átírás

1 Programunk fővédnöke: Ránky Katalin 17 évig a L Oréal vezérigazgatója A Női Vezetők Akadémiája résztvevőinek mentora NŐI VEZETŐK AKADÉMIÁJA EGYEDÜLÁLLÓ PROGRAM - NŐI VEZETŐKNEK, EGYEDÜLÁLLÓ LEHETŐSÉG - RÁNKY KATALINT VÁLASZTANI MENTORNAK! tavasz Nőként szeretnél magabiztosan viselkedni vezetői pozícióban? Szeretnél pozíciódnak megfelelően öltözködni, saját stílust kialakítani? Szeretnél agresszivitás nélkül, de mégis hatékonyan kommunikálni munkatársaiddal? Vezetőként is szeretnéd megőrizni nőiességedet és üzleti értékké tenni női erényeidet? Szeretnél eredményes női vezető lenni, megtalálni a küldetésed? A NŐI VEZETŐK AKADÉMIÁJA CSAPATA SEGÍT! A Női Vezetők Akadémiáját azért hoztuk létre, mert hisszük, hogy a nők nagyban hozzájárulnak a vállalat sikeréhez, de sokszor nem találják az egyensúlyt női létünk és a vezetői lét között. Így vagy nem elég magabiztosak és nem jutnak vezetői pozícióba vagy gyakran férfias attitűddel próbálnak érvényesülni. pedig 16 vezetői tulajdonságból 15-ben a női vezetők jobban teljesítenek, mint a férfiak. Egyértelmű hát annak fontossága, hogy vezetői pozíciónkban is maradjunk nők és ne férfiasodjunk el, hisz, ezáltal válhatunk hiteles női vezetővé! Érdemes egységet teremteni a megjelenésünk, vezetői küldetésünk és stílusunk, a nőiséghez való viszonyunk, és kommunikációnk közt. Mindez segíti az ön-azonos, magabiztos és eredményes vezetői szerep kialakítását, hogy saját értékeink mentén vezessünk, nőként.

2 KIK VAGYUNK? Coachok, trénerek, anyák, feleségek, projektvezetők, lányok, álmodozók, profik, kvalifikált szakemberek, különböző szakmai területekről, vezetői tapasztalattal, multinacionális háttérrel, de legelső sorban NŐK., akik küldetésüknek tekintik a női vezetőket kísérni, támogatni saját vezetői létük megtalálásában. Mindig is szerettem és a mai napig szeretem figyelni az embereket, viselkedésüket, öltözködésüket és elábrándozni arról, miként lehetne belőlük kihozni a legtöbbet, más színű vagy más fazonú ruha kiválasztásával, hajuk átalakításával, sminkkel, önbizalom injekcióval. Már gyerekkoromban foglalkoztatott a divat, a smink. Meg volt hozzá az érzékem. Mára a velem született, ösztönös tudást ötvözöm a megszerzett tudással. Business Coach diplomámat ben a Business Coach Akadémián, Stílus Coach diplomámat ben a londoni Style Coach Institute -ben szereztem meg, coaching tudásomat, stílustanácsadói ismeretekkel, technikákkal kombinálva ezáltal. Siklós Barbara A Női Vezetők Akadémiája projektvezetője, business coach, stílus coach, image tanácsadó Élsportolói múlttal kerültem az üzleti élet pörgős világába. A kereskedelem minden csínját-bínját kitanulva, rövid időn belül vezetői pozícióba kerültem, ahol több mint hét évet töltöttem el. Engem sem kerültek el mindazok a menedzseri problémák, mellyel minden vezető küzd, függetlenül pozíciója és szakterülete milyenségétől. Bite Barbara Coaching Team Kft. ügyvezető igazgató -business coach, tréner, vezetői tanácsadó Szakmai tudásomat a Külkereskedelmi Főiskola, a Közgazdaságtudományi Egyetem illetve a Business Coach Akadémia, a Samling team- és csoportos coach képzés, a GROW tréner képzése és számos szakmai továbbképzés elvégzése garantálja. A coaching folyamat egy olyan iránytűt ad az ember kezébe, amely sajátmagunk és mások válaszreakcióinak megértését, elfogadását segíti, és újfajta megoldásokhoz vezet el. 12 év után, amikor otthagytam a Magyar Televíziót, mert úgy éreztem nem tudom a saját értékrendem szerint élni az életemet, először megkönnyebbültem. Aztán hirtelen rám tört a pánik. Bizonytalanság, szorongás, félelem lett úrrá rajtam. Egy hosszú önismereti munka, tanulás - Lemma Coaching School, Flow Coaching School, New Code NLP alap modul, NLP érzelmi tréning, Mercure Consulting Enneagramm 1 module és erdőjárás vezetett el az új utamhoz. Coach lettem, ami egyfajta szintézise eddigi életállomásaimnak. Nagy Judit Business coach, life coach, kommunikációs tanácsadó

3 Tóth Annamária business coach, life coach, tréner, szervezetfejlesztő, szakmai vezető Tanácsadóként segítettem korábban szervezeteket, 8 éve trénerként, 5 éve coachként is teszem ezt. A tapasztalatom, hogy egy coaching folyamat a legeredményesebb megoldás tud lenni és valódi hozzáadott értéket teremt a vezető és csapata számára. Alapja a bizalom, felelősség, bátorság, tudatosság, melyekről elrugaszkodva mindenki meg tudja találni saját megoldását, amihez valóban el tud köteleződni. Általános szociális munkásként, aztán szociálpolitikusként végeztem az ELTE-n. Majd pályaorientációs konzulens, projektmenedzsment, pályázatírói, multiplikátor végzettségeket szereztem. A tréner és coach képzésem főbb állomásai eddig: Samling Solution Coach képzés, majd Team és Csoportos coach képzés, SolutionSurfers Teamcoach képzés. Jelenleg PCC akkreditációra készülök. A Gestalt szemlélet, a pszichodráma, playback és kreatív eszközök is közel állnak hozzám. Eredetileg közgazdász végzettségemmel közel egy évtizedet dolgoztam multinacionális környezetben jellemzően gyógyszeriparban marketing területen. Már fiatalon komoly kihívásokat kaptam, volt olyan projekt, ahol több mint 30 fős csapat munkáját irányítottam. Mivel rengeteg tréningben, egyéni és csoportos fejlesztésben részesültünk, elkezdett vonzani az asztal másik oldala, és tovább képeztem magam először a Business Coach Akadémián, majd a Samling Solution team- és csoportos coach képzésén. Jelenleg a Digitális Életpálya Térkép felállításának rejtelmeiben mélyedtem el. A kutató vénámat korábbi szakmai múltamból hoztam magammal, amit az utóbbi három évben jellemzően generációs kérdése feszegetésében, körüljárásában, kifejtésében kamatoztattam. Lerf Andrea business coach, life coach, tudás menedzsment igazgató Ránky Katalin mentor Ránky Katalin vezette be a l'oréalt Magyarországon, 17 évig a multinacionális cég vezérigazgatója volt. Nem csak egy cég, egy piaci rész, a gazdaságos működés kialakítása volt a kihívás, hanem képzett motivált csapat felépítése, fejlesztése, a kollégák segítése egyéni céljaik elérésében is. A vezető szerep tanulható és tanítható! Tehetség kell hozzá, szorgalom és szerencse. De talán a legfontosabb, hogy kell egyfajta iránymutatás, egy tapasztalt, már sikeres nőtől. Akár cégen belül akár kívül, de szükség van tapasztalatátadásra valakitől, akinek mar sikerült. Pályám fontos lépése az Unesco- L'Oréal, Nők és a Tudomány díj. Segítségemmel jelentősen felgyorsult az olyan nők szakmai előmenetele, akik ösztönzést, elismerést, segítséget kaptak, így tudatosabban oldottak meg egyéni vagy munkahelyen előforduló problémákat, konfliktusokat. Mentorálási tapasztalataim ugyanezt bizonyítják.

4 A PROGRAM FELÉPÍTÉS Orientáció egyéni akciótervek coach választás Stílusos női vezető Női vezetői szerep Női szerepek Női egyensúly Női vezetői jelenlét + 4 alkalom egyéni coaching + mentoring Sikerszüret + opcionális 5 alkalmas egyéni coaching Mentoring Stílus coaching Choco coaching Párkapcsolati Játszóház

5 A PROGRAM MODULJAI 1. Orientációs alkalom március. 19 9h-17h A programot egy közötti alkalommal kezdjük, ahol a résztvevők és a trénerek megismerkedésén túl, a modulok is bemutatásra kerülnek. Mindenkinek elkészül az egyéni akcióterve: hogy az eredményesebb, kiegyensúlyozottabb vezetés érdekében, mely erősségeire építhet, és melyek azok a lépések, amiket érdemes megtennie a fejlődés érdekében. Ezen a napon választhatnak a diákok coachot maguknak. 2. Stílusos női vezető április 2. 9h-13h + egyéni időpontok Vezető nőként nem mindegy, milyen megjelenésünk a mindennapokban, egy fontos megbeszélésen vagy az előrejutásunk szempontjából fontos környezetben. Cél a magabiztos, igényes, az egyéniségedet tükröző, az üzleti világban elfogadott megjelenés kialakítása. A három órás elméleti részt, az előre egyeztetett időpontban történő, fejenként egy órás gyakorlati rész követi: a részvevőknek lehetőségük van egyéni coaching vagy egy bevásárló központban történő személyre szabott stílus tanácsadás igénybevételére egy adott témában. 3. Női vezetői szerep április 16. 9h-17h Vezetni nőként. A modul a női szerepek közül a vezetői szerep tudatosítására fókuszál. Vezetői funkciók, stílusok, kötelességek tudatosítására, arra, hogyan lehetünk eredményes női vezetők. A kérdések, melyekkel foglalkozunk többek között: Mi vezetőként a küldetésem? 4. 3 lépéses nőiesség Milyen célokat november fogalmaztam 14. meg 9h-17h magammal szemben? Mik az értékeim? Milyen erősségeimre építhetek? Hogyan formálhatom tudatosan a személyes márkámat? A nap során egyes vezetői modellek megismerésén túl a hangsúly a személyes fejlesztési fókuszon van, sok gyakorlattal, egyéni témák feldolgozásával.

6 4. Női szerepek április 29. 9h-17h A modul célja a különböző női szerepekben lévő erőforrások feltárása, tudatosítása és kiaknázása. A modul 3 lépésben, egyedi módszerrel és különböző kreatív eszközökkel tárja fel azokat a készségeket és képességeket, amelyek segítségével sikeres és hatékony vezetővé válhatnak a résztvevők. A nőiesség pozitív megélésének megteremtése, a szerepek definiálása és elemzése egy olyan önismeretet ad, amely hozzá segíti a résztvevőket szerepeik és munkájuk tudatos irányításához 5. Női egyensúly május 14. 9h-17h A női szerepek és a vezetői lét összehangolása, harmónia és egyensúly megteremtése. A modul célja: egy olyan állapot fenntartása, megtervezése, ami a részvevőknek komfortos, amire ők maguk azt tudják mondani, hogy elégedettek vele. Az egyensúly egyedi, azonban az mindenkinek a saját felelőssége, hogy a környezeti adottságokat figyelembe véve a számára leginkább megfelelő beosztást megtalálja, és azt fenntartsa, működtesse. Hogyan hat egymásra a munka és a magánélet? Tanulási lehetőségek, best practice átültetése a munkából otthonra és fordítva. Női időgazdálkodás. Segítségkérés és bevonás. 6. Női vezetői jelenlét május 28. 9h-17h A női vezetői létben sokan alul pozícionálják magukat, mások inkább férfias viselkedéssel szeretnék elérni céljaikat. Hogy vezetőként mi megy könnyebben - inkább passzív vagy agresszív viselkedést láttatunk magunkról -, hogy milyen módon választjuk meg kommunikációs stílusunkat, az mind jó részt személyiségünkből fakad. Azonban létezik tanulható, nőként magabiztosságot és egyben eleganciát adó kommunikációs és viselkedési forma. Ez az asszertívitás. A modulon olyan asszertív kommunikációs modell és viselkedési tárház elsajátítására kerül sor, mellyel vezetőként hatékony önérvényesítéssel és másokra való tekintettel lesznek képesek a női vezetők céljaikat elérni.

7 6. Sikerszüret június 3. 18h-21h A programot egy kellemes estével zárjuk, ahol a résztvevőknek lehetőségük lesz a több heten át tartó intenzív egyéni munkát, a tükörbenézéseket, egyéni sikereket megosztani egymással. Megjutalmazzuk őket egy igazi női estével. MÓDSZERTAN A módszertan, mellyel dolgozunk sokszínű, ahogy a női szerepeink is. Dolgozunk 21. századi kognitív modellekkel, tréningeken megszokott helyezet gyakorlatokkal, azonban a kreatív eszközöket, az észlelés, érzékelés több dimenzióját is beemeljük. Mivel a coaching eszköztárát tartjuk a leghasznosabbnak, ezért a tréningeket csoportos coaching követi. Minden alkalommal a személyes fejlődési fókusz lesz hangsúlyban. A modulok összetétele: 4 óra tréning 4 óra csoportos coaching. TÁMOGATÁS Abban hiszünk, hogy a változáshoz, a tudatos életvezetéshez, vezetői munkához, a női szerepek teljes megéléséhez sok befektetett energia szükséges. Mindenkinek saját magának érdemes megdolgoznia, hogy a hallott információk, módszerek, iránymutatások, mások tapasztalatai mit is jelentenek számára, hogyan is integrálhatóak a saját életébe, a saját személyiségéhez. Ezért a 4x1 napos tréning-csoportos coaching kombókon túl, a program tartalmaz egy 1 alkalmas, 1 órás mentoringot, illetve minden egyes részvevő számára tartalmaz egy 4 alkalmas, 4x1 órás egyéni coaching folyamatot is. Az egyéni coaching során olyan támogató folyamat részesei lehetnek a részvevők, ahol a coach a megfelelő eszközöket, kérdéseket alkalmazva a coachee saját megoldásait, erőforrásait bevetve kíséri őt kitűzött céljai felé. A mentoring során a mentor az adott területen tapasztalt, kompetens személy egy konkrét célra, konkrét megoldásokat ad. A mentor segít a részvevőknek

8 megtalálni, hatékonyan hasznosítani a saját erőforrásaikat, és megtalálni a megoldáshoz vezető utat. Opcionálisan további 5 alkalmas egyéni coachingot vagy mentoring alkalmakat is nyújtunk a résztvevőinknek, melyet a program díja nem foglal magában. A coachingra a Női Vezetők Akadémiája csapatából bárki választható. A mentoringot Ránky Katalin tartja. DÍJAZÁS A teljes program díja és tartalma: Ft + Áfa 4 modul + 4 egyéni coaching (1 óra) + 1 mentoring (1 óra) + nyitó + záró alkalom Early bird kedezmény február 19.-ig: Ft + Áfa Az egyes modulokon külön-külön is részt lehet venni. Egy modul díja: Ft + Áfa 1 modul + 1 egyéni coaching (1 óra) Opcionális: 5 alkalmas egyéni coaching ( 1 alkalom = 1,5 óra): Ft + Áfa Mentoring: Ft + Áfa / 1 óra Stílus coaching, choco coaching, párkapcsolati játszóház kedvezményes csomagok. *** A tréningek helyszíne: 1118 Budapest, Bozókvár u. 12. Jelentkezés és további információ: Siklós Barbaránál

Esélyegyenlőségi jó gyakorlatok 2011-ben

Esélyegyenlőségi jó gyakorlatok 2011-ben Esélyegyenlőségi jó gyakorlatok 2011-ben 2 Tartalom Sokszínű Szervezet TOP 10 díj Sokszínű Szervezet TOP 10 díjazottak Jó gyakorlatok a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására 5 7 17 Sokszínű

Részletesebben

104 www.marieclaire.hu. óóó

104 www.marieclaire.hu. óóó óóó Keveseknek adatik meg, hogy életük nagy fordulópontjain olyan személyhez fordulhassanak, aki pont azon a téren rendelkezik nagy tapasztalattal. Pedig a tudás megosztása közös és közösségi érdek, akár

Részletesebben

dobbantó program tematikus füzetek Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni tanulni de hogyan?

dobbantó program tematikus füzetek Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni tanulni de hogyan? dobbantó program tematikus füzetek Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni tanulni de hogyan? 2011 Gaskó Krisztina Gönczöl Enikő Horváth H. Attila Katona Nóra Megtanulni

Részletesebben

PALYA KARRIER NAP. Zsigmond Király Fôiskola MAGAZIN VI. ÉVFOLYAM 2011. ÁPRILIS

PALYA KARRIER NAP. Zsigmond Király Fôiskola MAGAZIN VI. ÉVFOLYAM 2011. ÁPRILIS PALYA Zsigmond Király Fôiskola MAGAZIN VI. ÉVFOLYAM 2011. ÁPRILIS MÁJUS KARRIER NAP ÉS ÁLLÁSBÖRZE 2011 Tartalom A KOMPETENCIA- VIZSGÁLAT LEHETŐSÉGEI A kompetenciák olyan viselkedésformák, amelyek segítségével

Részletesebben

A munkaerőpiacra való felkészítés feltételei és lehetőségei az oktatási intézményekben

A munkaerőpiacra való felkészítés feltételei és lehetőségei az oktatási intézményekben MŰHELY Bruckner László Gulyásné Fehér Ildikó Kovács Anikó Nagy Orsolya A munkaerőpiacra való felkészítés feltételei és lehetőségei az oktatási intézményekben A tanulmány először bemutatja azokat az új

Részletesebben

TANÁCSADÁSI ESET GYAKORLATOK

TANÁCSADÁSI ESET GYAKORLATOK TANÁCSADÁSI ESET GYAKORLATOK Dr. Poór József Budapest-Gödöllő 2013-2014. Ez a dokumentum kizárólag a Szent István Egyetem vezetés-szervezés tanácsadási szakirány oktatásban résztvevő hallgatók számára

Részletesebben

Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára

Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára A tagszövetségei Idősödő munkaerő mint lehetőség a vállalatok számára 1 Készült Magyarországon, 2010 júniusában. A kiadvány az Ageing Workforce 2 Ensuring

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

Volt-e hatása a válságnak? (átszervezés, leépítés) (db)

Volt-e hatása a válságnak? (átszervezés, leépítés) (db) Kutatási összefoglaló Anyabarát vállalati politikák és gyakorlatok Magyarországon Írta és szerkesztette: Fertetics Mandy Lektorálta: Keveházi Katalin, Svéda Dóra JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány Budapest,

Részletesebben

NEMZETKÖZI ÉS HAZAI JÓ GYAKORLAT GYŰJTEMÉNYEK

NEMZETKÖZI ÉS HAZAI JÓ GYAKORLAT GYŰJTEMÉNYEK A Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.2.8/12/1-2013-0001 számú Kisközösségi ifjúság nevelés támogatása című kiemelt projekt megvalósításához kapcsolódóan Kisközösség-fejlesztési módszertan kialakítása

Részletesebben

Összegzés. Öt jó ok arra, hogy szkeptikus maradj

Összegzés. Öt jó ok arra, hogy szkeptikus maradj solutionsurfers international ltd. solutionsurfers magyarország Hankovszky Katalin és Tegyi Enikő 30 2035813 info@solutionsurfers.hu www.solutionsurfers.hu Coaching frissített programmal egy brief coach

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK FOGLALKOZTATÁSÁRA

JÓ GYAKORLATOK A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK FOGLALKOZTATÁSÁRA Tardos Katalin JÓ GYAKORLATOK A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEK FOGLALKOZTATÁSÁRA A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása az elmúlt években a figyelem középpontjába került, mert az állam sokkal erőteljesebb

Részletesebben

Oktatási Hivatal. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez

Oktatási Hivatal. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Oktatási Hivatal Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Szerkesztői előszó A 2012/2013. év során az Oktatási Hivatal szakértői csoportja a TÁMOP-3.1.5/12 kiemelt uniós projekt keretében kidolgozta

Részletesebben

A pedagógussá válás és a szakmai fejlődés sztenderdjei

A pedagógussá válás és a szakmai fejlődés sztenderdjei Társadalmi Megújulás Operatív Program Regionális Pedagógiai Kutató és Szolgáltató Központ kialakítása pedagógusképző intézmények együttműködésére TÁMOP-4.1.2-08/1/B-2009-0002 13. alprojekt: Módszertani

Részletesebben

6. A tanár az iskolapadban (Pedagógusok szakmai fejlődése)

6. A tanár az iskolapadban (Pedagógusok szakmai fejlődése) Az intelligens iskola 2. kiadás Barbara MacGilchrist, Kate Myers, Jane Reed Sage Publications ISBN 987-0-7619-4774-5 ISBN 987-1-7619-4775-2 (pbk) Barbara MacGilchrist, Kate Myers és Jane Reed 1997, 2004

Részletesebben

4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is. Írta: Chi*** Csapó Ida

4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is. Írta: Chi*** Csapó Ida 1 4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is Írta: Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner nők és pénz specialista www.gazdagnok.hu 2 FONTOS KÉRDÉSED LEHET:

Részletesebben

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez

Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Oktatási Hivatal Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez Második, javított változat Az emberi erőforrások minisztere által 2013. november 19-én elfogadott általános tájékoztató anyag második, javított

Részletesebben

AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK

AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK Mahan Khalsa Randy Illig AZ ÜGYFÉL SIKERE A MI SIKERÜNK Gyakorlati útmutató értékesítőknek és tanácsadóknak A fordítás alapja: Mahan Khalsa Randy Illig: Let s Get Real or

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL

ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL ÖSSZEFOGLALÓ A STRUKTURÁLT PÁRBESZÉD ELSŐ CIKLUSÁRÓL Fiatalok Lendületben Program 2 ÖSSZEFOGLALÓ A FIATALOKKAL ÉS IFJÚSÁGI SZERVEZETEKKEL A SPANYOL

Részletesebben

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Forrás: eq_focus_1_20080306.mp3 A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Jó. Tehát szolgáltatási folyamaton haladunk keresztül, néhány területet mi meghatároztunk, amiről majd szó lesz,

Részletesebben

Lean Management. A Lean alkalmazható kis-, közepes- és nagyméretû szervezeteknél, a legkülönfélébb iparágakban és szolgáltatási területeken egyaránt.

Lean Management. A Lean alkalmazható kis-, közepes- és nagyméretû szervezeteknél, a legkülönfélébb iparágakban és szolgáltatási területeken egyaránt. 2008/4 A Hat Szigma és egy pohár sör A Lean Menedzsment és a Hat Szigma evolúciója A Hat Szigma alkalmazása a kis- és középvállalatoknál Változtatások az egészségügyben, a minõség szempontjai Átadták a

Részletesebben

Szakmai besza molo a Magyar Ke pesí te si keretrendszer bevezete se cí mű szakmai konzűlta cio val egybeko to tt konferencia ro l

Szakmai besza molo a Magyar Ke pesí te si keretrendszer bevezete se cí mű szakmai konzűlta cio val egybeko to tt konferencia ro l Szakmai besza molo a Magyar Ke pesí te si keretrendszer bevezete se cí mű szakmai konzűlta cio val egybeko to tt konferencia ro l 1 A konferencia időpontja: 2015. május 6. szerda A konferencia helyszíne

Részletesebben

Takács Sándor Csillag Sára Kiss Csaba

Takács Sándor Csillag Sára Kiss Csaba Takács Sándor Csillag Sára Kiss Csaba Szilas Roland Még egyszer a motivációról, avagy Hogyan ösztönözzük alkalmazottainkat itt és most? A szerzők a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetében

Részletesebben

Pályakövetési rendszer kialakítása és pályakövetési szabályzat

Pályakövetési rendszer kialakítása és pályakövetési szabályzat Pályakövetési rendszer kialakítása és pályakövetési szabályzat a Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás részére Készült a TÁMOP-2.2.3-07/2-2F A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása című konstrukció

Részletesebben

A MUNKAERŐPIACON SZÜKSÉGES NYELVI KOMPETENCIÁK FELTÉRKÉPEZÉSE KVALITATÍV ESZKÖZÖKKEL 5

A MUNKAERŐPIACON SZÜKSÉGES NYELVI KOMPETENCIÁK FELTÉRKÉPEZÉSE KVALITATÍV ESZKÖZÖKKEL 5 Földi Kata 1 László Éva 2 Szűcs Róbert Sándor 3 Máté Zoltán 4 Szolnok, 2013 A MUNKAERŐPIACON SZÜKSÉGES NYELVI KOMPETENCIÁK FELTÉRKÉPEZÉSE KVALITATÍV ESZKÖZÖKKEL 5 Napjainkban egyre inkább aktuálissá válik

Részletesebben

Kiegészítő útmutató az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez

Kiegészítő útmutató az Oktatási Hivatal által kidolgozott. Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez. felhasználói dokumentáció értelmezéséhez Oktatási Hivatal Kiegészítő útmutató az Oktatási Hivatal által kidolgozott Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez felhasználói dokumentáció értelmezéséhez A pedagógiai szakszolgálati intézményben

Részletesebben

SolutionCircle: Megoldásközpontú teamcoaching Használjuk fel a csoport-turbulenciát!

SolutionCircle: Megoldásközpontú teamcoaching Használjuk fel a csoport-turbulenciát! solutionsurfers magyarország info@solutionsurfers.hu www.solutionsurfers.hu Hankovszky Katalin & Tegyi Enikő 1222 Budapest Lőcsei utca 6/A 06 30 2035813 SolutionCircle: Megoldásközpontú teamcoaching Használjuk

Részletesebben

A Hat Szigma és egy pohár sör Hat Szigma a kis és közepes vállalkozásokban

A Hat Szigma és egy pohár sör Hat Szigma a kis és közepes vállalkozásokban A dolgozat szerkesztett formában megjelent a Minőség és Megbízhatóság XLII. évfolyam 4. szám, 2008. augusztusi számában A Hat Szigma és egy pohár sör Hat Szigma a kis és közepes vállalkozásokban Tóth Csaba

Részletesebben

12. Az innovációhoz szükséges interkulturális és idegen nyelvi kompetenciák

12. Az innovációhoz szükséges interkulturális és idegen nyelvi kompetenciák 12. Az innovációhoz szükséges interkulturális és idegen nyelvi kompetenciák Kulcsszavak: Kulturális háttér, kulturális azonosulás, interkulturális kompetencia, idegen nyelvi kompetencia Tanulási cél: Mire

Részletesebben

1. AZ ÖNKÉNTESSÉG FOGALMA, HELYE A TÁRSADALOMBAN

1. AZ ÖNKÉNTESSÉG FOGALMA, HELYE A TÁRSADALOMBAN "Az önkéntesek fantasztikus újítók. Ezért lelkünk rajta,ha nem vesszük munkájukat komolyan. De ne felejtsük el, mindannyian sokat tanulhatunk egymástól." Elisabeth Hoodless (1997), Igazgató, Community

Részletesebben