Ú J B E L É PŐK RÉSZÉRE NYÚJTOTT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ú J B E L É PŐK RÉSZÉRE NYÚJTOTT"

Átírás

1 Informatikai Igazgatóság: Ú J B E L É PŐK RÉSZÉRE NYÚJTOTT I N F O R M A T I K A S Z O L G Á L T A T Á S O K Az Igazgatóság felelős az informatikai szolgáltatások biztosításáért, kiemelten a központi gazdálkodási szervezeteknél, a rektori hivatal esetében, valamint a klinikai területen. Az igazgatóság infrastruktúra-üzemeltetési, alkalmazás-üzemeltetési és támogatási, adatbiztonsági, illetve fejlesztési tevékenységeket végez, valamint irányítja és koordinálja a PTE informatikai tevékenységét. Kari informatika Az egyes egyetemi karok informatikai feladatait a kari informatikai munkatársak látják el, akik nem az Informatikai Igazgatóság munkatársai, de alapvető informatikai kérdésekben jellemző a szakmai kapcsolat. Informatikai és kommunikációs szolgáltatások A belépő dolgozó, felhasználó az informatikai szolgáltatások egy részét felhasználói azonosítás nélkül, másik részét csak felhasználói azonosítást követően érheti el. A felhasználói azonosítás alapja az úgynevezett EHA (Azonosító) kód, valamint a hozzá tartozó, majd a későbbiekben a felhasználó által választott jelszó használata. Minden olyan informatikai szolgáltatás igénybe vételhez, ahol szükséges a felhasználó azonosítása, EHA kód és a hozzá tartozó jelszó igénylése szükséges. Mivel az új felhasználó szolgáltatást EHA kód hiányában igényelni nem tud, a szervezeti egység (munkahelyi vezető) feladata gondoskodni az új munkatárs részére EHA kód igényléséről. Az EHA kód birtokában a felhasználó már képes az alábbi szolgáltatásokat igényelni saját részére. A szolgáltatások igénybe vétele többségében a munkahelyi vezető hozzájárulását igényli. Alanyi jogon elérhető informatikai szolgáltatások Ha a Felhasználó PC-n vagy notebookon dolgozik az informatikus kollégák a telepítések során automatikus frissítési opciót állítanak be az operációs rendszernél, a vírus irtóknál és az alapalkalmazásoknál, a kliens gépeken. Munkaállomás szoftverszolgáltatások Operációs rendszer (pl.: Windows7) Irodai programcsomag (pl.: Office 2007) Vírusirtó alkalmazás: (Kaspersky vírusirtó) Nyomtatási szolgáltatás Ezek a központi és helyi nyomtatási lehetőségek. Intranet és internet szolgáltatás Mindkét szolgáltatás egy böngészőprogrammal érhető el (pl. Internet Explorer). Az Intranet egy belső hálózatot jelent, míg az internet a teljes világhálózatot.

2 A világháló elérése A böngészővel megnyitott webes tartalmak ellenőrzése (technikai módon) nem ellenőrzött. A munkaidőben történő magánjellegű felhasználás, szankcionálása, munkajogi jellegű lehet, pl. informatikai biztonsági incidens bekövetkezése esetén. Vezeték nélküli hálózati elérés Segítségével vezeték nélkül a felhasználó szabadon használhatja a számára elérhető szolgáltatásokat. pl. Internet, levelezés. A felhasználó a saját eszközeit is alkalmazhatja, pl. notebook, azon esetben, ha elfogadja az egyetemi policyket és engedélyez bizonyos beállítási változtatásokat a saját tulajdonú eszközén, adatbiztonsági szempontból. Szerver tárterület szolgáltatás Csoportmunkát támogató vagy egyéni hálózati meghajtók elérése. A felhasználok, azon adatokat, melyeket többen is használnak, vagyis többen is dolgoznak vele célszerű, ha elhelyezik egy mindenki számára elérhető helyen. szolgáltatás A címlista a levelezési szolgáltatás része, a felhasználó gépén futó kliens programból elérhető. A központosított levelezési szolgáltatás az Exchange levelezési rendszer nyújtotta lehetőségeket takarja, amely webes felületen is elérhető. Az Ecxhange a világon létező levelezési rendszerek közül egy. Microsoft alapú vállalati levelező rendszer. Segítségével levelezési, naptár funkció, névjegyek kezelése is végrehajtható. Az egyes karokon ettől eltérő levelezési rendszerek is üzemelhetnek. emedsolution Medikai rendszer és alrendszerei. Munkakör függő informatikai szolgáltatások Létezik külön éles, teszt, oktatási és migrációs rendszere, mely a betegadatok és információk rögzítésére és kezelésére szolgál. SAP Pénzügyi gazdálkodási rendszer és alrendszerei. Nexon LIVE Humánerőforrás gazdálkodási rendszer. ETR Tanulmányi rendszer és alrendszerei. Kontroller2 Iratkezelő rendszer. VIR Vezető információs rendszer.

3 Sharepoint Csoportmunka támogatási szolgáltatás. Microsoft Office család terméke. A rendszerre épülő megoldások egy portálon belül ún. web helyek egymásba ágyazásával jönnek létre. A fő portálról web helyek nyithatók, melyekben további web helyek hierarchikus rendje alakítható ki. Azokat az adatokat, amelyeket többen is használnak, többen is dolgoznak vele célszerű elhelyezni egy mindenki számára elérhető helyen. VPN Virtuális magán hálózati elérés. Távoli munkavégzés esetén igényelhető. Ha a fenti szolgáltatások bármelyikére szüksége van a munkaköre betöltéséhez, akkor a ServiceDesk osztályon keresztüli igényléssel vagy 6006-os melléken lehet igényelni a belépési kódokat. Vezetékes telefon (PIN kód) szolgáltatás Távközlési szolgáltatások Az egyetem teljes területén a telefon használatához személyes azonosító szükséges (PIN kód). A PIN kód biztosítja a felhasználó hívásai és a felhasználó személye közötti kapcsolatot. Hivatali mobil Előfizetője és számlafizetője az egyetem, a limit mértékéig, kedvezményes percdíjakkal rendelkező díjcsomag, csak egyetemi dolgozók részére. Dolgozói mobil Előfizetője és számlafizetője az egyetem dolgozója, kedvezményes percdíjakkal rendelkező díjcsomag, csak egyetemi dolgozóknak. A felhasználó mobil eszközöket és szolgáltatásokat igényelhet beszéd és/vagy adat forgalmi céllal. A munkahelyi vezető döntésétől függően, meghatározott limit mértékéig a használat nem elszámolás köteles, az felett a költségek a felhasználót terhelik. A munkavégzéshez szükséges eszközök igénylése PC, notebook, telefon és egyéb informatikai eszközök igénylése Vezetékes telefon (mellék), mobiltelefon, PC desktop vagy notebook igénylése a Gazdasági Főigazgatóság, Informatikai Igazgatóság, ServiceDesk osztályán keresztül történik. Beléptető kártya Munkaidő nyilvántartás és nyomtató használatát és ellenőrzését szolgálja. A ServiceDesk osztályon vehető át a személyhez rendelt kártya. Adatkezelés és adatvédelem Az informatikai és kommunikációs eszközök használata és a rajtuk tárolt adatok kezelése kapcsán, minden esetben kötelező betartani az egyetem adatvédelmi,- adatbiztonsági,- és üzemeltetési szabályzataiban leírtakat.

4 Bővebben az alábbi helyeken lehet információhoz jutni Szolgáltatás igénylése Az informatikai és kommunikációs szolgáltatások igénylésére egy elektronikus felület segítségével a címen van mód. Egyéb tájékoztatás-kérés, hiba bejelentés a Gazdasági Főigazgatóság, Informatikai Igazgatóság, ServiceDesk Osztályán lehetséges. A ServiceDesk osztály elérési lehetőségei Külső telefon: +36 (72) Egyetemi belső mellék: 6006 Mobil telefon: *0006 Fax: +36 (72) Fax belső mellék: Web: NIIF hálózati felhasználási szabályzat Policy-k (Informatikai házirend) A 2/2003. számú rektori utasítás a Pécsi Tudományegyetem hálózatának (UPNET) használatáról elérhető: illetve: (Acceptable Use Policy):

5 T E S Z T L A P Tisztelt Munkatársunk! Arra szeretnénk megkérni, hogy segítse munkánkat az alábbi néhány kérdésre adott válaszával. Segítségének eredményeként a jövőben hozzánk belépő új dolgozók első munkanapjait, reményeink szerint nagymértékben is segíteni tudnánk! Tisztelettel! PTE Vezetése A belépésekor kapott segédanyag miben segítette elsősorban munkáját? A belépésekor kapott segédanyag mely része volt az Ön számára felesleges? A belépésekor kapott segédanyag az Ön számára miben nem nyújtott kellő segítséget?

A TÁVOLI MUNKAVÉGZÉS BIZTONSÁGI KÉRDÉSEI, MEGOLDÁSI LEHETŐSEK WINDOWS SZERVEREK ESETÉN BEVEZETÉS

A TÁVOLI MUNKAVÉGZÉS BIZTONSÁGI KÉRDÉSEI, MEGOLDÁSI LEHETŐSEK WINDOWS SZERVEREK ESETÉN BEVEZETÉS Póserné Oláh Valéria Budapesti Műszaki Főiskola NIK, poserne.valeria@nik.bmf.hu A TÁVOLI MUNKAVÉGZÉS BIZTONSÁGI KÉRDÉSEI, MEGOLDÁSI LEHETŐSEK WINDOWS SZERVEREK ESETÉN Absztrakt A szervezetek hatékony működtetéséhez

Részletesebben

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK

ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK ATSYSTEMS ZRt. ATSYSTEMS Számítástechnikai Zrt. INFRASTRUKTURÁLIS MEGOLDÁSOK H-1142 Budapest, Kassai utca 75 Tel.: (+36) 1 872-1300 Fax: (+36) 1 872-1399 Helpdesk: (+36) 1 872-1310 E-mail: info@atsystems.hu

Részletesebben

Koordinációt és információcserét megalapozó IT résztanulmány

Koordinációt és információcserét megalapozó IT résztanulmány ÁROP-1.A.2/A-2008-0146 Koordinációt és információcserét megalapozó IT résztanulmány Készült az Alsózsolca város közigazgatási rendszerének a fejlesztése, a polgármesteri hivatal szervezeti átalakítása

Részletesebben

Nyomtatási rendszer szolgáltatás - SLA

Nyomtatási rendszer szolgáltatás - SLA Nyomtatási rendszer szolgáltatás - SLA 1. oldal Telefon: +36 (72) 501-500 Fax: +36 (72) 501-506 1. Dokumentum adatlap Azonosítás Dokumentum címe Állomány neve Dokumentum verzió 1.1 Kiadás idõpontja 2009.11.01.

Részletesebben

3.1.Regisztráció. A regisztráció során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

3.1.Regisztráció. A regisztráció során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat: 1. A Szabályzat célja A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse az Pannora Kft (székhely: 4034 Debrecen, Vágóhíd u. 2 4/14, cégjegyzékszám: 09 09 016831, nyilvántartó hatóság: Debreceni Járásbíróság mint

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 145. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2009. október 14., szerda. Tartalomjegyzék. 222/2009. (X. 14.) Korm.

MAGYAR KÖZLÖNY. 145. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2009. október 14., szerda. Tartalomjegyzék. 222/2009. (X. 14.) Korm. MAGYAR KÖZLÖNY 145. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2009. október 14., szerda Tartalomjegyzék 222/2009. (X. 14.) Korm. rendelet 223/2009. (X. 14.) Korm. rendelet 224/2009. (X. 14.) Korm. rendelet

Részletesebben

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződéses Feltételeinek III. számú módosítása 2009. szeptember 18. Tartalomjegyzék 1. A SZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

Ügyviteli utasítás a bankszámlák elektronikus számlavezetéséhez

Ügyviteli utasítás a bankszámlák elektronikus számlavezetéséhez 4028 Debrecen, Simonyi út 20. Cégjegyzékszám:09-02-000354 Adószám:11154433-2-09 Ügyviteli utasítás a bankszámlák elektronikus számlavezetéséhez Elfogadta: a Hitelszövetkezet Igazgatósága a 38/2010. (XII.14.)

Részletesebben

Az elektronikus közszolgáltatások működtetéséről

Az elektronikus közszolgáltatások működtetéséről 1.2 Melléklet a /2009. számú kormány-előterjesztéshez A Kormány /2009. (.) Korm. r e n d e l e t e Az elektronikus közszolgáltatások működtetéséről A Kormány az elektronikus közszolgáltatásról szóló 2009.

Részletesebben

KRA. WEB Interfész specifikáció

KRA. WEB Interfész specifikáció KRA WEB Interfész specifikáció 4.01 változat 2012. szeptember 24. Készítette: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Azonosítógazdálkodási Osztály Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2012.09.24. 2/52 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ÜZLETI ELŐFIZETŐK RÉSZÉRE

ÜZLETI ELŐFIZETŐK RÉSZÉRE ON LINE SYSTEM Informatikai és Tanácsadói Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Internet szolgáltatás Szolgáltató Előválasztás szolgáltatás IP alapú telefonszogáltatás ÜZLETI ELŐFIZETŐK RÉSZÉRE Hatályos:

Részletesebben

Vodafone Magyarország zrt. Lakossági Általános Szerződési Feltételek

Vodafone Magyarország zrt. Lakossági Általános Szerződési Feltételek Az Általános Szerződési Feltételek legutóbbi módosításának hatálybalépési dátuma: 2012. január 9. Az Általános Szerződési Feltételek készítésének dátuma: 1999. november 26. Vodafone Magyarország zrt. Lakossági

Részletesebben

Az Erste Bank Hungary Nyrt., mint Megrendelő, valamint a Vállalkozó Neve, mint Vállalkozó, között létrejött../eb/.. számú szerződéshez.

Az Erste Bank Hungary Nyrt., mint Megrendelő, valamint a Vállalkozó Neve, mint Vállalkozó, között létrejött../eb/.. számú szerződéshez. Titoktartási Nyilatkozat Az Erste Bank Hungary Nyrt., mint Megrendelő, valamint a Vállalkozó Neve, mint Vállalkozó, között létrejött../eb/.. számú szerződéshez. Vállalkozói és Alvállalkozói 1) Jelen Nyilatkozat

Részletesebben

Zirci Takarékszövetkezet

Zirci Takarékszövetkezet Zirci Takarékszövetkezet Általános Szerződési Feltételek az elektronikus szolgáltatások igénybe vételéhez (Electra Internet Banking-EIB, Electra-Home Banking, SMS szolgáltatás) Hatályba lépés: 2013. szeptember

Részletesebben

A könyv példáiban szereplő személyek, vállalatok és World Wide Web címek nem valódiak, pusztán a szerző képzeletének szüleményei.

A könyv példáiban szereplő személyek, vállalatok és World Wide Web címek nem valódiak, pusztán a szerző képzeletének szüleményei. I. RÉSZ Intranet Manapság közhelynek számít arról beszélni, hogy az elektronikus adatfeldolgozás mennyire tért hódított a mindennapi életben. Már senki sem lepődik meg azon, ha egy postahivatalban vagy

Részletesebben

Lasarm Bt Univernet fantázianevű internet szolgáltatása

Lasarm Bt Univernet fantázianevű internet szolgáltatása Lasarm Bt Univernet fantázianevű internet szolgáltatása Általános Szerződési Feltételek egységes szerkezetben Készült: 2009. március 23. Az utolsó módosítás dátuma: 2009. március 23. Hatályos: 2009. március

Részletesebben

Faragó Sándor Egyéni vállalkozó Weblan Hálózat szolgáltatás Általános szerződési feltételek

Faragó Sándor Egyéni vállalkozó Weblan Hálózat szolgáltatás Általános szerződési feltételek Faragó Sándor Egyéni vállalkozó Weblan Hálózat szolgáltatás Általános szerződési feltételek Készült 2004. január 13 Utolsó módosítás: 2009.Október 15 Hatályba lépés: 2009. November 1 1 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Központi Jogosultsági Rendszer Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet 2010. július 23. Verziószám: 1.0 Végleges Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 1 2 A Központi Jogosultsági Rendszer

Részletesebben

Adatvédelem Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat (Érvényes: 2014. június 26-tól visszavonásig)

Adatvédelem Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat (Érvényes: 2014. június 26-tól visszavonásig) Adatvédelem Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat (Érvényes: 2014. június 26-tól visszavonásig) 1. A Szabályzat célja 2. Fogalom meghatározások a 2011. évi CXII. törvény (az információs önrendelkezési

Részletesebben

Az ITSOURCE Kft. ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI ÉS TÁVBESZÉLŐ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

Az ITSOURCE Kft. ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI ÉS TÁVBESZÉLŐ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Az ITSOURCE Kft. ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI ÉS TÁVBESZÉLŐ SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Készült: 2011. május 1. Utolsó változás: 2014.október 1. Hatálybalépés: 2014.november 1. Tartalom 1.

Részletesebben

CEMP TRADE Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

CEMP TRADE Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 A CEMP TRADE Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA I. A Szabályzat célja A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a CEMP TRADE Korlátolt Felelősségű Társaság (1033 Budapest,

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Projekt: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Dokumentum neve: File: A belső szervezeti egységek közötti együttműködés javítása SZFV_AROP_intranet_0_06 Verzió:

Részletesebben

AGRIA BÉLAPÁTFALVA TAKARÉKSZÖVETKEZET. Szabályzata

AGRIA BÉLAPÁTFALVA TAKARÉKSZÖVETKEZET. Szabályzata AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet 3346 Bélapátfalva, Május 1. u. 2/a. 43 AGRIA BÉLAPÁTFALVA TAKARÉKSZÖVETKEZET ELEKTRONIKUS SZÁMLAVEZETÉSI Szabályzata Jóváhagyva: a TKSZ Igazgatóságának 2011 február

Részletesebben

INFORMATIKAI STRATÉGIA 2008-2010-ig

INFORMATIKAI STRATÉGIA 2008-2010-ig INFORMATIKAI STRATÉGIA 2008-2010-ig. Készítette: Réti Gábor informatikai referens 1. Bevezetés Informatikai stratégia szükségessége Jelen informatikai stratégia az önkormányzati ciklus végéig határozza

Részletesebben

PROCESSNET. Általános Szerződési Feltételek

PROCESSNET. Általános Szerződési Feltételek PROCESSNET Általános Szerződési Feltételek amelynek hatálya kiterjed a Processnet (továbbiakban Szolgáltató) és az Ügyfél között létrejött szerződésekre, megbízásokra, valamint az ezekhez kapcsolodó internetes,

Részletesebben

IT-biztonsági megoldások

IT-biztonsági megoldások IT-biztonsági megoldások A T-Systems Magyarország Zrt. biztonsági tevékenysége Az IT-biztonság rövid története a T-Systems-ben Minősítéseink, vizsgáink, partnereink Az elmúlt években sokat változott környezetünk,

Részletesebben

oııoıoııoııooııoııoııoıoııo

oııoıoııoııooııoııoııoıoııo ııo ıooııooıoıoııııoıooıoıııooıı ııoooıoııooııoııııooııooo ııoııoıoııooııoııoıooı oıoıııooıııoıoıııoo ooııooooııoıoııo ıooıoıııooııoo oıııoııııoo ııooııoı KIFÜ ıoııoı ııo oıoıııooıııoıoııı ııııooııooooııoıoııo

Részletesebben

A BUDAPEST INTERNETBANK, A TRANZAKTÁLÓ TELEBANK ÉS A BUDAPEST MOBILBANK SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÁLTALÁNOS RENDELEZÉSEK

A BUDAPEST INTERNETBANK, A TRANZAKTÁLÓ TELEBANK ÉS A BUDAPEST MOBILBANK SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÁLTALÁNOS RENDELEZÉSEK A BUDAPEST INTERNETBANK, A TRANZAKTÁLÓ TELEBANK ÉS A BUDAPEST MOBILBANK SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI I. ÁLTALÁNOS RENDELEZÉSEK 1. Fogalmi meghatározások A jelen fejezetben az alábbiakban

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Hatálybalépés napja: 2014.10.27. mobilvasarlas.cardnet.hu I. fejezet Általános szerződési feltételek ALAPFOGALMAK, AZ ÁLTALÁNOS SZERZÕDÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA, TÁRGYA 1.1. Az Általános Szerződési Feltételek

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MEDISTANCE mobil egészségügyi adatátviteli SZOLGÁLTATÁSAIRA

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MEDISTANCE mobil egészségügyi adatátviteli SZOLGÁLTATÁSAIRA PROMECOM Kft. 1037 Budapest, Kunigunda útja 60. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MEDISTANCE mobil egészségügyi adatátviteli SZOLGÁLTATÁSAIRA Hatályos: 2012. május 17-től a következő módosításig. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben