Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról"

Átírás

1 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS COUR DES COMPTES EUROPÉENNE CÚIRT INIÚCHÓIRÍ NA HEORPA CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK IL-QORTI EWROPEA TAL-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS EUROPEU CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ EURÓPSKY DVOR AUDÍTOROV EVROPSKO RAČUNSKO SODIŠČE EUROOPAN TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIN EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszaival együtt 12, RUE ALCIDE DE GASPERI TELEPHONE (+352) euraud@eca.europa.eu L LUXEMBOURG TELEFAX (+352) INTERNET:

2 2 BEVEZETÉS 1. A brüsszeli székhelyű ARTEMIS Közös Vállalkozás 2007 decemberében jött létre 1, tízéves időszakra. 2. A Közös Vállalkozás fő célja, hogy különféle alkalmazási területeken meghatározza és végrehajtsa a beágyazott számítástechnikai rendszerek számára kulcsfontosságú technológiák kifejlesztésének kutatási ütemtervét annak érdekében, hogy az európai versenyképesség és fenntarthatóság erősödjön, valamint új piacok és társadalmi alkalmazások alakulhassanak ki 3. Az ARTEMIS Közös Vállalkozás alapító tagjai a Bizottság által képviselt Európai Unió, a tagállamok közül Ausztria, Belgium, Dánia, Észtország, Franciaország, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Románia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság, valamint az ARTEMISIA, a beágyazott számítástechnikai rendszerek területén tevékenykedő európai vállalatokat és más kutatási szervezeteket képviselő egyesület ben Ciprus, Csehország, Lettország és Norvégia is tagjai lettek a Közös Vállalkozásnak. 4. Az ARTEMIS Közös Vállalkozás működési költségeihez, illetve kutatási tevékenységeihez az Unió a hetedik kutatási keretprogram költségvetéséből legfeljebb 420 millió euróval járul hozzá 3. Az ARTEMISIA egyesület A beágyazott számítástechnikai rendszerekre irányuló közös technológiai kezdeményezést megvalósító ARTEMIS Közös Vállalkozás létrehozásáról szóló december 20-i 74/2008/EK tanácsi rendelet (HL L 30., , 52. o.). A Közös Vállalkozás hatáskörét és tevékenységeit a tájékoztató jellegű melléklet foglalja össze. Az 1982/2006/EK európai parlamenti és tanácsi határozattal (HL L 412., , 1. o.) elfogadott hetedik keretprogram egyetlen programba fogja össze az összes kutatással kapcsolatos uniós kezdeményezést és alapvető szerepet játszik a növekedés, a versenyképesség, valamint a foglalkoztatás terén kitűzött célok elérésében. A keretprogram az Európai Kutatási Térségnek is egyik alappillére.

3 3 maximum 30 millió euróval járul hozzá a működési költségekhez. Az ARTEMIS-tagállamok a működési költségekhez egyrészt természetben járulnak hozzá (a gyakorlatban megkönnyítik a projektek végrehajtását), másrészt az uniós pénzügyi hozzájárulásnak legalább 1,8-szeresét adják. Természetbeni hozzájárulásokat várnak el a projektekben részt vevő kutatási szervezetektől is. 5. A Közös Vállalkozás október 26-án kezdte meg önálló működését. A MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZATOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK 6. A Számvevőszék ellenőrzési módszere analitikus ellenőrzési eljárásokat, a Közös Vállalkozás szintjén végrehajtott tranzakciók vizsgálatát, valamint a felügyeleti és kontrollrendszerekben alkalmazott legfontosabb kontrollmechanizmusok értékelését foglalja magában. Mindez kiegészül (adott esetben) még más ellenőrök munkájából származó bizonyítékokkal, valamint a vezetői teljességi nyilatkozatok elemzésével. MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT 7. Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 287. cikkének (1) bekezdése alapján a Számvevőszék ellenőrizte egyrészt az ARTEMIS Közös Vállalkozás éves beszámolóját 4, amely a december 31-én véget ért pénzügyi évre vonatkozó pénzügyi kimutatásokból 5 és a költségvetés végrehajtásáról szóló 4 5 A Számvevőszék március 1-jén kapta meg az előzetes éves beszámolót. A beszámoló kiegészül az év során folytatott költségvetési és pénzgazdálkodásról szóló jelentéssel, amely bemutatja többek között az előirányzatok felhasználási arányát. A pénzügyi kimutatások a következőkből állnak: a mérleg, az eredménykimutatás, a cash-flow kimutatás, a nettó eszközök változását feltüntető kimutatás, valamint a pénzügyi kimutatások melléklete; ez utóbbi a számviteli politika meghatározó alapelveinek bemutatását és további magyarázatokat tartalmaz.

4 4 jelentésekből 6 áll, másrészt azt, hogy a beszámoló alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűek és szabályszerűek voltak-e. 8. Ennek a megbízhatósági nyilatkozatnak az 1605/2002/EK, Euratom tanácsi rendelet 185. cikkének (2) bekezdése 7 értelmében az Európai Parlament és a Tanács a címzettje. A vezetés felelőssége 9. Az igazgató mint engedélyezésre jogosult tisztviselő a Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzatával összhangban, a saját felelősségére és a jóváhagyott előirányzatok összeghatárain belül végrehajtja a költségvetés bevételi és kiadási oldalát 8. Az igazgató feladata, hogy kialakítsa az akár csalásból, akár tévedésből eredő lényegi hibáktól mentes végleges beszámoló elkészítését 9, valamint a beszámoló alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűségét és szabályszerűségét biztosítani hivatott szervezeti struktúrát, belső irányítási és kontrollrendszereket, illetve eljárásokat 10. Az ellenőr felelőssége 10. A Számvevőszék feladata, hogy ellenőrzései alapján megbízhatósági nyilatkozatot készítsen a Közös Vállalkozás éves beszámolójának A költségvetés végrehajtásáról szóló jelentések a költségvetési eredménykimutatást és annak mellékletét tartalmazzák. HL L 248., , 1. o. A 2343/2002/EK, Euratom bizottsági rendelet 33. cikke (HL L 357., , 72. o.). A beszámoló bemutatására vonatkozó, illetve az európai uniós szervek által alkalmazandó számviteli szabályokat a legutóbb a 652/2008/EK, Euratom rendelettel (HL L 181., , 23. o.) módosított 2343/2002/EK, Euratom rendelet VII. címének 1. és 2. fejezete tartalmazza és e szabályokat beépítették a Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzatába. A 2343/2002/EK, Euratom rendelet 38. cikke.

5 5 megbízhatóságára, valamint az annak alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűségére és szabályszerűségére vonatkozóan. 11. A Számvevőszék az IFAC és az ISSAI 11 nemzetközi ellenőrzési standardjai és etikai kódexe szerint végezte ellenőrzését. Ezek a standardok megkövetelik, hogy a Számvevőszék megfeleljen bizonyos etikai és szakmai követelményeknek, és az ellenőrzést úgy tervezze meg és végezze el, hogy kellő bizonyosságot szerezhessen arra nézve, hogy a beszámoló nem tartalmaz lényegi hibákat és az alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűek és szabályszerűek. 12. Az ellenőrzés olyan eljárásokat foglal magában, amelyek révén ellenőrzési bizonyíték szerezhető a beszámolóban szereplő összegekről és információkról, valamint a beszámoló alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűségéről és szabályszerűségéről. Az eljárások kiválasztása az ellenőr szakmai megítélésén alapul, mely magában foglal egy kockázatelemzést is arról, hogy milyen valószínűséggel fordulhat elő akár csalás, akár tévedés okozta lényegi hiba, illetve jogszerűtlen és szabályszerűtlen tranzakciók a beszámolóban. Az említett kockázatértékeléskor az ellenőr a körülményeknek megfelelő ellenőrzési eljárások kialakításához figyelembe veszi a szervezetnek a beszámoló elkészítése és bemutatása szempontjából releváns belső kontrollmechanizmusait. Az ellenőrzés felméri továbbá, hogy az alkalmazott számviteli politika megfelelő-e, illetve a vezetés által készített számviteli becslések ésszerűek-e, valamint kiterjed a beszámoló általános bemutatásának értékelésére is. 13. A Számvevőszék megítélése szerint a rendelkezésére álló ellenőrzési bizonyítékok elégséges és megfelelő alapot nyújtanak az alább ismertetett véleményekhez. 11 Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) és a legfőbb ellenőrzési intézmények nemzetközi standardjai (ISSAI).

6 6 Vélemény a beszámoló megbízhatóságáról 14. A Számvevőszék véleménye szerint a Közös Vállalkozás éves beszámolója minden lényegi szempontból híven és pénzügyi szabályzata előírásainak megfelelően tükrözi a december 31-i pénzügyi helyzetet, illetve a tárgyévben lezajlott gazdasági és pénzforgalmi események eredményét. A beszámoló alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűségéről és szabályszerűségéről szóló korlátozó vélemény alapja 15. A Közös Vállalkozás utólagos ellenőrzési stratégiáját 12 az irányító testület a november 18-i határozatával fogadta el. Ez a stratégia az egyik legfontosabb kontrollmechanizmus 13 az alapul szolgáló tranzakciók jogszerűségének és szabályszerűségének értékelésére. A tagállamok nemzeti finanszírozó hatóságai által kiadott költségelfogadási nyilatkozatok alapján 2011-ben végrehajtott kifizetések összege 4,8 millió EUR volt, ami az összes operatív kiadás 32 %-át jelenti. Az utólagos ellenőrzési stratégia végrehajtása 2011-ben kezdődött meg Az Európai Bizottság és a Közös Vállalkozás közötti általános finanszírozási megállapodás értelmében: a Közös Vállalkozás illetve annak illetékes testülete elfogadja utólagos ellenőrzési stratégiáját, amelynek célja, hogy kellő bizonyosságot nyújtson az alapul szolgáló tranzakciók jogszerűségéről és szabályszerűségéről; valamint: az utólagos ellenőrzési stratégia egyrészt az eljárások, másrészt egy az összes kedvezményezettre vagy egy azokból álló mintára kiterjedő tranzakcióminta vizsgálatán alapul és elsősorban a kockázatokat tükrözi megfelelően. A 74/2008/EK rendelet 12. cikke értelmében az ARTEMIS Közös Vállalkozás gondoskodik arról, hogy tagjainak pénzügyi érdekei megfelelő védelemben részesüljenek azáltal, hogy megfelelő belső és külső ellenőrzéseket végez vagy végeztet, valamint az ARTEMIS Közös Vállalkozás helyszíni ellenőrzéseket és pénzügyi ellenőrzéseket végez az ARTEMIS Közös Vállalkozás közpénzekből nyújtott finanszírozásának kedvezményezettjeinél. Ezeket az ellenőrzéseket végezheti akár közvetlenül az ARTEMIS Közös Vállalkozás, akár az ARTEMIS Közös Vállalkozás nevében eljárva az ARTEMIS-tagállamok. Az ARTEMIStagállamok nemzeti finanszírozásuk kedvezményezettjei körében ha szükségesnek ítélik egyéb ellenőrzéseket is végezhetnek, és az eredményekről tájékoztatják az ARTEMIS Közös Vállalkozást.

7 7 16. A projektekkel kapcsolatos költségigénylések ellenőrzésével a tagállamok nemzeti finanszírozó hatóságait bízták meg. A nemzeti finanszírozó hatóságokkal aláírt igazgatási megállapodások nem tartalmaznak gyakorlati előírásokat az utólagos ellenőrzésekre vonatkozóan. Az ellenőrzés végéig (2012 szeptemberéig) a Közös Vállalkozás még nem kapott elégséges információt a nemzeti finanszírozó hatóságok közül nyolcnak az ellenőrzési stratégiájára vonatkozóan 14, és nem volt módja annak megítélésére, hogy az utólagos ellenőrzési stratégia elegendő bizonyossággal szolgál-e a mögöttes tranzakciók jogszerűségére és szabályszerűségére nézve A Közös Vállalkozás utólagos ellenőrzési stratégiájának végrehajtásáról rendelkezésre álló információk nem elégségesek annak megállapításához, hogy ez a kulcsfontosságú kontrollmechanizmus eredményesen működik-e. Korlátozó vélemény a beszámoló alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűségéről és szabályszerűségéről 18. A Számvevőszék véleménye szerint a bekezdésekben foglalt, a korlátozó vélemény alapjául szolgáló megállapítások lehetséges hatásainak kivételével a Közös Vállalkozásnak a december 31-én véget ért pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolóját megalapozó tranzakciók minden lényeges szempontból jogszerűek és szabályszerűek. 19. A bekezdésben olvasható alábbi megjegyzések nem kérdőjelezik meg a Számvevőszék véleményeinek érvényét Az eddig kapott dokumentáció a legtöbb esetben nem elégséges ahhoz, hogy a Közös Vállalkozás értékelni tudja ezeket a stratégiákat és végrehajtásukat, mivel abban nem szerepel az ellenőrzés módjának részletes gyakorlati bemutatása (pl. az ellenőrzés koncepciója és módszertana, a minta mérete, a nemzeti támogatási hatóság által elvégzendő pénzügyi ellenőrzések típusa stb.). Az ARTEMIS irányító testülete által elfogadott utólagos ellenőrzési stratégia értelmében a Közös Vállalkozás évente legalább egyszer megvizsgálja, hogy az ARTEMIStagállamoktól kapott információk elegendő bizonyosságot adnak-e a végrehajtott tranzakciók szabályszerűségéről és jogszerűségéről. Az ellenőrzés végéig csak négy ARTEMIS-tagállam küldött információt az elvégzett utólagos ellenőrzésekről.

8 8 MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL A költségvetés végrehajtása 20. A Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzatának 16 előírásaival ellentétben a Közös Vállalkozás 2011-es költségvetésében az operatív kiadásokra vonatkozóan nem szerepelnek differenciált kifizetési előirányzatok. 21. A évi költségvetés, amelyet november 25-én fogadtak el, 46,6 millió EUR összegű operatív előirányzatot tartalmazott december 17-én költségvetés-módosítást fogadtak el, és ebben az operatív előirányzatokat 18,6 millió euróra csökkentették. Míg (az operatív előirányzatok 18,6 millió euróra történő csökkentése következtében) az operatív kötelezettségvállalási előirányzatok felhasználási aránya 100 % volt, addig a kifizetési előirányzatok esetében ez az arány csupán 51 %-ot ért el. 22. A programvezető tájékoztatása szerint a 2008-as, a 2009-es, és a 2010-es ajánlattételi felhívásokhoz kapcsolódó költségvetés-felhasználás év végi becsült aránya 86 %, 53 %, illetve 18 % volt. A 2008-as felhíváshoz kapcsolódó tényleges kifizetések aránya ugyanakkor mindössze 50 % volt, ez az arány a 2009-es felhívás esetében 31 % volt, a 2010-es felhívással kapcsolatban pedig nem történt kifizetés. A Közös Vállalkozás tájékoztatása szerint a kifizetési operatív előirányzatok viszonylag alacsony felhasználási aránya annak tudható be, hogy az egyes tagállamokban a tagállami támogatási szerződéseket késve írták alá. 23. Az ARTEMIS Közös Vállalkozás alapszabályával 17 ellentétben Görögország a tagállami források helyett az EU strukturális alapjának felhasználásával Az ARTEMIS Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzata 8. cikkének (1) bekezdése szerint a költségvetés nem differenciált előirányzatokat és differenciált előirányzatokat tartalmaz. Ez utóbbi kötelezettségvállalási előirányzatokból és kifizetési előirányzatokból áll. Az ARTEMIS Közös Vállalkozás alapszabálya 13. cikkének (1) bekezdése kimondja, hogy az ARTEMIS Közös Vállalkozás versenypályázati felhívásainak

9 9 fedezi az ARTEMIS projektek görög kedvezményezettjeinek nyújtott tagállami hozzájárulást 18. A Közös Vállalkozás hozzájárult az ARTEMIS projektekben való görög részvétel folytatásához, de a Közös Vállalkozás nem nyújt támogatást görög kedvezményezetteknek, mivel nem megengedett a más uniós forrással történő társfinanszírozás A Közös Vállalkozás a kifizetési előirányzatokkal kapcsolatban a következő pénzügyi évre történő nem automatikus áthozatalt alkalmaz, azonban az irányító testület határozata nélkül, noha ezt írja elő a pénzügyi szabályzat 10. cikkének (1) bekezdése 20. Továbbá nem tesznek különbséget a korábbi évekről áthozott kifizetési előirányzatok és a tárgyév kifizetési előirányzatai között. alapján kiválasztott projektek közpénzekből történő finanszírozása az ARTEMIS tagállamainak pénzügyi hozzájárulásaiból és/vagy az ARTEMIS Közös Vállalkozás pénzügyi hozzájárulásából történik. A kezdeményezés keretében közpénzekből juttatott támogatás nem sérti az esetleges állami támogatásokra vonatkozó eljárási és anyagi szabályokat A 2008., és évi pályázati felhívások keretében az ARTEMIS projektekben történő görög részvétel teljes összege 12,2 millió EUR volt (ebből mintegy 5,7 millió EUR tagállami forrás, 2,03 millió EUR a Közös Vállalkozás hozzájárulása, a fennmaradó rész pedig a projekt résztvevőitől származó hozzájárulás). Az Európai Regionális Fejlesztési Alapra, az Európai Szociális Alapra és a Kohéziós Alapra vonatkozó általános rendelkezések megállapításáról szóló, július 11-i 1083/2006/EK tanácsi rendelet (HL L 210., , 25. o.) 54. cikkének (5) bekezdése kimondja, hogy az alapok által társfinanszírozott kiadás más közösségi pénzügyi eszközből nem kaphat támogatást. A Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzata 10. cikkének (1) bekezdése szerint azokat az előirányzatokat, amelyeket nem használtak fel azon pénzügyi év végéig, amelyben szerepeltették, meg kell szüntetni. Amennyiben a Közös Vállalkozás igényei úgy kívánják, a 27 cikk értelmében a törölt előirányzatokat be lehet számítani a következő három pénzügyi év tervezett bevételeibe és kiadásaiba. A fel nem használt előirányzatok azonban kizárólag a következő pénzügyi évre vihetőek át az irányító testület legkésőbb február 15-ig meghozott határozatával.

10 10 Ajánlattételi felhívások 25. Az Artemis Közös Vállalkozást létrehozó tanácsi rendelet az operatív kiadásokra egy legfeljebb 420 millió EUR összegű költségvetést irányzott elő. A tényleges felhasználás és az ajánlattételi felhívások tervezett értéke 244 millió eurót tesz ki, ami a teljes költségvetés 58 %-ának felel meg. MEGJEGYZÉSEK A KÖZÖS VÁLLALKOZÁS FELÜGYELETI ÉS KONTROLLRENDSZEREINEK LEGFONTOSABB KONTROLLMECHANIZMUSAIRÓL ben a Közös Vállalkozás fokozott erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy eredményes pénzügyi, számviteli és irányítási kontrolleljárásokat alakítson ki és alkalmazzon. További munkára van azonban szükség, különösen a belsőkontroll-standardok 21 és a költségigénylések pénzügyi ellenőrzése 22 terén. 27. A főkönyvelő validálta az alkalmazott pénzügyi és számviteli rendszereket, de még nem validálta az azok alapját képező, pénzügyi információkat biztosító üzleti folyamatokat, különös tekintettel arra a folyamatra, amelynek révén a tagállami hatóságoktól beérkező költségigénylések validálására és kifizetésére vonatkozó pénzügyi információk nyerhetők szeptember 22-én az irányító testület jóváhagyta a Közös Vállalkozás 16 belsőkontroll-standardból álló belsőkontroll-keretrendszerét. Noha jelentős előrelépések történtek, a standardok némelyikét még most sem alkalmazzák teljes mértékben. A költségek pénzügyi ellenőrzése kizárólag a tagállami hatóságok által benyújtott igazolások alapján történik. A projekteken dolgozó alkalmazottakra (csak mint a tevékenységek elvégzéséhez felhasznált személyzeti költségek mutatójára) irányulóan elvégzett ellenőrzéseken kívül a Közös Vállalkozás egyéb pénzügyi ellenőrzést nem végez.

11 11 EGYÉB MEGJEGYZÉSEK A belső ellenőrzési részleg és a Bizottság Belső Ellenőrzési Szolgálata 28. Az ARTEMIS létrehozásáról szóló rendelet 6. cikkének (2) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a Közös Vállalkozásnak saját belső ellenőrzési részleggel kell rendelkeznie. A belsőkontroll-rendszernek ezt a fontos elemét azonban 2011 végéig még nem hozták létre ben a Bizottság Belső Ellenőrzési Szolgálata kockázatértékelést végzett, majd a es időszakra vonatkozó stratégiai ellenőrzési tervet január 25-én nyújtották be elfogadásra az irányító testületnek. 30. A Bizottság Belső Ellenőrzési Szolgálatának a feladatait ismertető szabályzatot az irányító testület november 25-én fogadta el. A Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzatát azonban még nem módosították a keretrendeletnek 23 a Bizottság belső ellenőrének hatáskörére vonatkozó rendelkezésével. Éves tevékenységi jelentés 31. A Közös Vállalkozás alapszabálya 19. cikkének (4) bekezdése, illetve pénzügyi szabályzatának 40. cikke szerint az ügyvezető igazgatónak éves tevékenységi jelentést kell készítenie. Ez a jelentés feltünteti a műveletek eredményeit, hivatkozva a kitűzött célokra, a műveletekhez kapcsolódó kockázatokra, a biztosított források felhasználására, valamint a belsőkontrollrendszer hatékonyságára és eredményességére. Megerősíti az éves tevékenységi jelentés azt is, hogy a benne szereplő információk valós és hű képet adnak, hacsak valamely bevételi vagy kiadási területhez kapcsolódó fenntartás nem tájékoztat ettől eltérően. 23 A 2343/2002/EK, Euratom rendelet.

12 Az éves tevékenységi jelentés tájékoztat a Közös Vállalkozás műveleteinek eredményeiről, viszont nem ad értékelést a belsőkontroll-rendszer hatékonyságáról és eredményességéről. Az éves tevékenységi jelentést az alábbi hiányosságok jellemzik: - Nem ad információt az utólagos ellenőrzési stratégia végrehajtásáról, így nem lehet megállapítani, hogy ez a fő kontrollmechanizmus eredményesen működik-e, és hogy működése fenntartáshoz vezetett volna-e. - Nem tájékoztat a pénzügyi és számviteli rendszereknek a számvitelért felelős tisztviselő általi részleges validálásáról. A számvitelért felelős tisztviselő csak a Közös Vállalkozás közvetlen irányítása alatt álló részt validálta, a nemzeti finanszírozó hatóságoktól információt szolgáltató rendszereket azonban nem. - A kifizetési előirányzatoknak az éves tevékenységi jelentésben szereplő táblázatában feltüntetett költségvetés-végrehajtási adatok magyarázat nélkül eltérnek a végleges beszámolóban szereplő költségvetésvégrehajtási adatoktól. A korábbi észrevételek hasznosulása ben a Közös Vállalkozás üzletmenet-folytonossági tervet hozott létre, és előrelépést tett az informatikai biztonsági szabályok formalizálása terén. A katasztrófa-elhárítási terv véglegesítéséhez további munkára van szükség. 34. Az ARTEMIS Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzatával 24 ellentétben a nemzeti finanszírozó hatóságok mindeddig nem jelentettek be előfinanszírozási kifizetések által generált kamatot. 24 Az ARTEMIS Közös Vállalkozás pénzügyi szabályzata 103. cikkének (2) bekezdése szerint az előfinanszírozási kifizetések által generált kamatot a Közös Vállalkozás által végrehajtott programhoz kell rendelni és le kell vonni a kedvezményezett felé esedékes összegek egyenlegéből. A kamat nem válik

13 A Közös Vállalkozás és a belga hatóságok között a Belgium által nyújtandó irodahelyiségekről, kiváltságokról és mentességekről, valamint egyéb támogatásokról szóló befogadási megállapodást február 2-án írták alá. Ezt a jelentést a Számvevőszék a november 15-i ülésén, Luxembourgban fogadta el. a Számvevőszék nevében Vítor Manuel da SILVA CALDEIRA elnök esedékessé a Közös Vállakozás számára, amennyiben az előfinanszírozás összege nem haladja meg az eurót. 25 Az Artemis Közös Vállalkozás 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról szóló számvevőszéki jelentés (a Közös Vállalkozás válaszaival együtt) 26. bekezdése (HL C 368., , 1. o.).

14 14 Melléklet ARTEMIS Közös Vállalkozás (Brüsszel) Hatáskör és tevékenységek A Szerződésből eredő uniós hatáskör (kivonat az Európai Unió működéséről szóló szerződés 187. cikkéből) A Közös Vállalkozás hatásköre (a Tanács 74/2008/EK rendelete) Irányítás Az Unió közös vállalkozásokat vagy egyéb olyan struktúrákat hozhat létre, amelyek az uniós kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs programok szabályszerű végrehajtásához szükségesek. Célkitűzések Az ARTEMIS Közös Vállalkozás hozzájárul a hetedik keretprogram és az Együttműködés egyedi program Információs és kommunikációs technológiák témakörének megvalósításához. Feladatok - meghatározza és végrehajtja a beágyazott számítástechnikai rendszerek számára kulcsfontosságú technológiák kifejlesztésének kutatási ütemtervét; - a versenypályázati felhívásokat követően kiválasztott projektek résztvevőinek szóló támogatások odaítélésével elősegíti a kutatási és fejlesztési tevékenységek megvalósítását; - elősegíti a köz- és a magánszféra közötti partnerséget az uniós, nemzeti és magánszektorbeli erőfeszítések mozgósítása és egyesítése, valamint a beágyazott számítástechnikai rendszerek területén a kutatási és fejlesztési célú összbefektetések növelése érdekében; - megvalósítja az európai kutatási és fejlesztési erőfeszítések szinergiáját és összehangolását a beágyazott számítástechnikai rendszerek területén; - elősegíti a kkv-k részvételét. Irányító testület: átfogó felelősséget visel a Közös Vállalkozás működéséért és felügyeli a Közös Vállalkozás tevékenységeinek végrehajtását. Ügyvezető igazgató: a Közös Vállalkozásnak az irányító testület határozataival összhangban végzett napi ügyintézéséért felelős vezetője. A hatóságok testülete: felelős a pályázati felhívások tárgyával és költségvetésével, a pályázatok kiválasztásával, valamint a közpénzek kiválasztott pályázatoknak történő kifizetésével kapcsolatos döntésekért. Ipari és kutatási bizottság: kidolgozza a többéves stratégiai tervet, a kutatási ütemtervet és a Közös Vállalkozás éves munkatervét. Külső ellenőrzés Európai Számvevőszék. A zárszámadás elfogadásáért felelős hatóság A Tanács javaslata alapján eljáró Európai Parlament. A Közös Vállalkozás rendelkezésére bocsátott erőforrások 2011-ben Költségvetés: a költségvetés 28,5 millió EUR kötelezettségvállalást és 32 millió EUR kifizetést irányoz elő. Létszám december 31-én A létszámtervben szereplő 8 állás mindegyike betöltött Egyéb alkalmazottak: - Kirendelt nemzeti szakértők: 0 - Szerződéses alkalmazottak: 5 - Helyi alkalmazottak: 0

15 15 - Teljes alkalmazotti létszám: 13 Foglalkoztatási terület szerinti bontásban: - Operatív feladatok: 6 - Adminisztratív feladatok: 4 - Vegyes feladatok: 3 Termékek és szolgáltatások ben A Közös Vállalkozás 2011-ben felhívást tett közzé egy 72 millió EUR összköltségvetésű pályázatra. Forrás: a Közös Vállalkozástól származó adatok.

16 Észrevételek az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról szóló végleges jelentéssel kapcsolatban megjegyzés: Elismerjük az utólagos ellenőrzési stratégia fontosságát és a Számvevőszék észrevételeinek helytállóságát. Mindezek mellett szeretnénk a következő információkat is közölni: 1. A különféle finanszírozási modellek és az egyes tagállamokban hatályos nemzeti szabályok alapján az utólagos ellenőrzés csak befejezett projektek esetében lehetséges. Erre tekintettel, az ARTEMIS utólagos ellenőrzési stratégiájának eseti módosítására vonatkozó javaslatot 2012 decemberében nyújtják be az irányító testületnek elfogadásra. 2. Mindezek alapján, előzetesen ismerve azt a tényt, hogy az első projektcsoport, illetve annak része ( Call 2008 ) 2011 folyamán zárul le, 2011 elején (miután az ARTEMIS irányító testülete jóváhagyta az utólagos ellenőrzési stratégiát) a tagállamoktól bekértük az utólagos ellenőrzési stratégiájukra vonatkozó dokumentációt az utólagos ellenőrzéssel kapcsolatos probléma kezelése érdekében folyamán csak egy projektlezáró tanúsítványt és az utólagos ellenőrzési információt ( end-of-project certificate and ex-post audit information ) kaptunk, a többi első negyedévében érkezett. Az ellenőrzés idején (2012. április) igaz volt az a megállapítás, hogy a tagállamoktól érkezett dokumentáció közel sem teljes, azonban az év hátralévő részében jelentős javulás mutatkozott e tekintetben. 4. A felsorolt okok miatt az ügyvezető igazgató nyilatkozata nem hivatkozott az utólagos ellenőrzési stratégia megvalósítására, figyelembe véve a évre vonatkozó jelentőség hiányát. Ezt nyilvánvalóan a évi tevékenységi jelentés fogja tartalmazni. 24. észrevétel: A pénzügyi szabályzata 10. cikkének (1) bekezdését az EU-ügynökségekre alkalmazandó pénzügyi keretrendeletből emelték át, amit az ARTEMIS Közös Vállalkozásnál teljes mértékben betartanak a kötelezettségvállalási előirányzatok kapcsán. Az irányító testülethez a kifizetési előirányzatokkal kapcsolatban érkezett igénynek értelmezhető az olyan Ügynökségeknél, HU

17 amelyek a bevételekből származó többletet visszautalják az Európai Bizottságnak. Az ARTEMIS alapszabályának 15. cikke tiltja ennek lehetőségét, kivéve végelszámolás esetén. 28. észrevétel: A Bizottság Belső Ellenőrzési Szolgálata november 25. óta látja el az ARTEMIS belső ellenőri feladatát, és figyelembe véve az ARTEMIS Közös Vállalkozás alkalmazottainak számát, volt szíves felajánlani, hogy az ARTEMIS belső ellenőrzési egység feladatát is felvállalja. A Belső Ellenőrzési Szolgálat és a Bizottság között jelenleg is zajlanak a régóta tartó megbeszélések, így a terv megvalósítása elhúzódott. Ezt a tényt a Belső Ellenőrzési Szolgálat megerősítette az irányító testület január 25-i ülésén. Az ARTEMIS Közös Vállalkozás reméli, hogy a Belső Ellenőrzési Szolgálat mihamarabb ellátja ezt a feladatot. Ezalatt az ügyvezető igazgató a folyamatok javításához kapcsolódó főbb témaköröket tárgyaló, kollektív (minden érintett részvételével zajló) külső értekezletekkel helyettesíti a Belső Ellenőrzési Szolgálat szerepét. 30. észrevétel: Egyetértünk az észrevétellel, azonban az egyszerűsítés és hatékonyság miatt úgy döntöttünk, hogy a pénzügyi szabályzatot ebben a pontban módosítjuk, az általános pénzügyi szabályzat jelenleg is zajló felülvizsgálatának a keretében. 32. észrevétel: A két jelentés (éves beszámoló és éves tevékenységi jelentés) közötti eltérés az alkalmazott, eltérő feltételrendszer következménye. Az éves tevékenységi jelentésben valamennyi hitel/forrástípus fel van tüntetve (lábjegyzet 1. Táblázat), míg az éves beszámolóban csak az adott év költségvetésének végrehajtása szerepel. HU

Jelentés. a Sisnet december 31-én véget ért pénzügyi évre vonatkozó. éves beszámolójáról

Jelentés. a Sisnet december 31-én véget ért pénzügyi évre vonatkozó. éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/09)

JELENTÉS (2016/C 449/09) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/51 JELENTÉS az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21)

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21) 2011.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/117 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21)

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/07)

JELENTÉS (2016/C 449/07) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/41 JELENTÉS a Fogyasztó-, Egészség-, Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Végrehajtó Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17) C 417/110 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/157 JELENTÉS az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C

Részletesebben

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20)

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20) 2009.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/107 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20)

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt

Jelentés az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33)

JELENTÉS. az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/207 JELENTÉS az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31)

JELENTÉS. az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31) C 449/168 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08)

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) C 449/46 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) BEVEZETÉS

Részletesebben

Jelentés a Kutatási Végrehajtó Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés a Kutatási Végrehajtó Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/33)

JELENTÉS (2016/C 449/33) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/179 JELENTÉS az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/107 JELENTÉS az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/35)

JELENTÉS (2016/C 449/35) C 449/188 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/07)

JELENTÉS (2017/C 417/07) C 417/52 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Fogyasztó-, Egészség-, Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség

Részletesebben

Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/63

Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/63 2011.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/63 JELENTÉS az Európai Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival

Részletesebben

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Jelentés a SISNET (a nemzeti határőrizeti, vám- és rendőri hatóságok közötti információcsere kommunikációs hálózata) 2016. december 31-ével záruló pénzügyi évről szóló éves beszámolójáról 12, rue Alcide

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18)

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/97 JELENTÉS az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18)

Részletesebben

Jelentés a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének a 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének a 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az ENIAC Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az ENIAC Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/247 JELENTÉS az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/17 JELENTÉS az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C

Részletesebben

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Alapítvány válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T

Részletesebben

JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29)

JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29) 2009.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/159 JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29)

Részletesebben

Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37)

JELENTÉS. az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37) C 449/198 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37)

JELENTÉS. az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37) C 417/228 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37)

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/193 JELENTÉS az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt C 417/126 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/23)

JELENTÉS (2016/C 449/23) C 449/128 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával

Részletesebben

Jelentés az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/25)

JELENTÉS (2016/C 449/25) C 449/138 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

Jelentés az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

1/2014. sz. vélemény. (az EUMSZ 325. cikkének (4) bekezdése alapján)

1/2014. sz. vélemény. (az EUMSZ 325. cikkének (4) bekezdése alapján) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26)

JELENTÉS. az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26) C 417/166 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Vasúti Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/28)

JELENTÉS. az Európai Vasúti Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/28) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/151 JELENTÉS az Európai Vasúti Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/28) BEVEZETÉS

Részletesebben

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszával együtt

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszával együtt Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/22)

JELENTÉS. az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/22) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/123 JELENTÉS az Európai Gyógyszerügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/22) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18)

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/115 JELENTÉS az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18)

Részletesebben

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat...

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat... C 338/34 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.12.14. JELENTÉS az Európai vegyianyag-ügynökség 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról szóló jelentés, az Ügynökség válaszaival együtt (2010/C

Részletesebben

Jelentés az Európai Vasúti Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt

Jelentés az Európai Vasúti Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Eurojust 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Eurojust 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04)

JELENTÉS. az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/27 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04)

Részletesebben

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08)

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/57 JELENTÉS a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06)

JELENTÉS. az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06) C 449/36 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06) BEVEZETÉS 1.

Részletesebben

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt C 426/8 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.12. JELENTÉS a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

Jelentés az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/34)

JELENTÉS (2017/C 417/34) C 417/212 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával

Részletesebben

Jelentés az Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Kezdeményezést Megvalósító Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Kezdeményezést Megvalósító Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/171 JELENTÉS az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszaival együtt

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai GNSS Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai GNSS Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Bankhatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/13)

JELENTÉS. az Európai Bankhatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/13) C 449/72 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Bankhatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/13) BEVEZETÉS 1. A londoni

Részletesebben

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/25 JELENTÉS az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

Az Európai Számvevőszék véleménye a korrupció elleni intézkedésekről szóló bizottsági jelentésről

Az Európai Számvevőszék véleménye a korrupció elleni intézkedésekről szóló bizottsági jelentésről ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/47 JELENTÉS az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 368/17

Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 368/17 2011.12.16. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 368/17 JELENTÉS az Innovatív gyógyszerek kutatására irányuló kezdeményezést megvalósító közös vállalkozás 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról,

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/23)

JELENTÉS (2017/C 417/23) C 417/150 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával

Részletesebben

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Alapítvány válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Részletesebben

Jelentés a SESAR Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés a SESAR Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat...

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat... C 338/96 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.12.14. JELENTÉS az Egészség- és Fogyasztóügyi Végrehajtó Ügynökség 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2010/C

Részletesebben

Jelentés az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/11)

JELENTÉS. a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/11) C 417/74 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/11) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszával együtt

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszával együtt 2016.12.16. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 473/7 JELENTÉS a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2016/C 473/02)

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

Tartalom EVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat...

Tartalom EVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat... 2010.12.14. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 338/149 JELENTÉS az Európai Képzési Alapítvány 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról szóló jelentés, az Alapítvány válaszaival együtt (2010/C

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/03)

JELENTÉS (2016/C 449/03) C 449/22 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete Hivatalának 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról szóló jelentés elkészítéséhez,

Részletesebben

a Hivatal válaszával együtt

a Hivatal válaszával együtt Jelentés az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete Hivatalának 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Hivatal válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Részletesebben

C 304/148 Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 304/148 Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/148 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2009.12.15. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2008-as vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 426/06) TARTALOM. Az FCH Közös Vállalkozás megalapítása Irányítás Célkitűzések Erőforrások...

JELENTÉS (2017/C 426/06) TARTALOM. Az FCH Közös Vállalkozás megalapítása Irányítás Célkitűzések Erőforrások... C 426/42 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.12. JELENTÉS az Üzemanyagcella- és Hidrogéntechnológiai Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS A Kommunikációs és intézményi kapcsolatok egység vezetője (AD tisztségcsoport, besorolási fokozat) Elnökségi Igazgatóság

ÁLLÁSHIRDETÉS A Kommunikációs és intézményi kapcsolatok egység vezetője (AD tisztségcsoport, besorolási fokozat) Elnökségi Igazgatóság ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Értékpapír-piaci Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/30)

JELENTÉS. az Európai Értékpapír-piaci Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/30) C 449/162 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Értékpapír-piaci Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/30) BEVEZETÉS

Részletesebben

Jelentés a Kutatási Végrehajtó Ügynökség 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt

Jelentés a Kutatási Végrehajtó Ügynökség 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt Jelentés a Kutatási Végrehajtó Ügynökség 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Vegyianyag-ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/15)

JELENTÉS. az Európai Vegyianyag-ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/15) C 417/98 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Vegyianyag-ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/15) BEVEZETÉS

Részletesebben

Jelentés az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról Jelentés az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2014-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Ügynökség válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/12)

JELENTÉS. az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/12) C 449/66 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/12)

Részletesebben

Az Európai Számvevőszék jelentése az Európai Központi Bank ügyvezetése hatékonyságával kapcsolatos, a 2004-es pénzügyi évre vonatkozó ellenőrzésről

Az Európai Számvevőszék jelentése az Európai Központi Bank ügyvezetése hatékonyságával kapcsolatos, a 2004-es pénzügyi évre vonatkozó ellenőrzésről TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF IL-QORTI EWROPEA TA L-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS

Részletesebben

JELENTÉS. a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/42)

JELENTÉS. a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/42) C 449/224 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/42) BEVEZETÉS

Részletesebben

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK

(Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK 2016.12.16. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 473/1 IV (Tájékoztatások) AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK SZÁMVEVŐSZÉK Az Európai Unió

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt C 417/92 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

JELENTÉS az Európai Gyógyszerügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2011/C 366/06)

JELENTÉS az Európai Gyógyszerügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2011/C 366/06) 2011.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/27 JELENTÉS az Európai Gyógyszerügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2011/C 366/06) BEVEZETÉS

Részletesebben

C 338/114 Az Európai Unió Hivatalos Lapja

C 338/114 Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 338/114 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.12.14. JELENTÉS az Európai Globális Navigációs Műholdrendszer (GNSS) Ellenőrző Hatósága 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszaival

Részletesebben

JELENTÉS. HU Egyesülve a sokféleségben HU. Európai Parlament A8-0092/

JELENTÉS. HU Egyesülve a sokféleségben HU. Európai Parlament A8-0092/ Európai Parlament 2014-2019 Plenárisülés-dokumentum A8-0092/2016 7.4.2016 JELENTÉS az ARTEMIS közös vállalkozás 2014-es pénzügyi évre szóló költségvetésének végrehajtására vonatkozó mentesítésről (2015/2199(DEC))

Részletesebben

JELENTÉS. a Tiszta Égbolt Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C 426/03)

JELENTÉS. a Tiszta Égbolt Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C 426/03) 2017.12.12. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 426/15 JELENTÉS a Tiszta Égbolt Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C 426/03)

Részletesebben

MÁSODIK JELENTÉS. HU Egyesülve a sokféleségben HU. Európai Parlament A8-0264/

MÁSODIK JELENTÉS. HU Egyesülve a sokféleségben HU. Európai Parlament A8-0264/ Európai Parlament 2014-2019 Plenárisülés-dokumentum A8-0264/2016 28.9.2016 MÁSODIK JELENTÉS az ENIAC közös vállalkozás 2014-es pénzügyi évre szóló költségvetésének végrehajtására vonatkozó mentesítésről

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/25)

JELENTÉS (2017/C 417/25) C 417/160 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

5306/15 ADD 1 ok/it/kz 1 DG G 2A

5306/15 ADD 1 ok/it/kz 1 DG G 2A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 205. január 30. (OR. en) 5306/5 ADD FIN 28 PE-L 5 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben

Jelentés az Európai Innovációs és Technológiai Intézet 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Intézet válaszaival együtt

Jelentés az Európai Innovációs és Technológiai Intézet 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Intézet válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Iskolák 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Iskolák 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 473/04) TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS A MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZATOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK

JELENTÉS (2016/C 473/04) TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS A MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZATOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK C 473/24 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.16. JELENTÉS a Kiváló Európai Elektronikai Alkatrészek és Rendszerek Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás

Részletesebben

Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás 2014. június 27. és 2014. december 31.

Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás 2014. június 27. és 2014. december 31. Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás 2014. június 27. és 2014. december 31. ai 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu 2 TARTALOMJEGYZÉK 1

Részletesebben

JELENTÉS az Európai GNSS Ügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2011/C 366/20)

JELENTÉS az Európai GNSS Ügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2011/C 366/20) C 366/112 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2011.12.15. JELENTÉS az Európai GNSS Ügynökség 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszaival együtt (2011/C 366/20) BEVEZETÉS 1.

Részletesebben

Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás június 27. és december 31. közötti időszakra vonatkozó beszámolójáról

Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás június 27. és december 31. közötti időszakra vonatkozó beszámolójáról Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás 2014. június 27. és 2014. december 31. közötti időszakra vonatkozó beszámolójáról a Közös Vállalkozás válaszaival együtt 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 426/04) TARTALOM. Az ECSEL Közös Vállalkozás felállítása Irányítás Célkitűzések Erőforrások...

JELENTÉS (2017/C 426/04) TARTALOM. Az ECSEL Közös Vállalkozás felállítása Irányítás Célkitűzések Erőforrások... 2017.12.12. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 426/23 JELENTÉS a Kiváló Európai Elektronikai Alkatrészek és Rendszerek Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás

Részletesebben

Jelentés az Európai Vegyianyag-ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Vegyianyag-ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 473/07) TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS A MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZATOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK

JELENTÉS (2016/C 473/07) TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS A MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZATOT ALÁTÁMASZTÓ INFORMÁCIÓK 2016.12.16. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 473/57 JELENTÉS az Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Kezdeményezést Megvalósító Közös Vállalkozás 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról,

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 1. (07.02) (OR. en) 5755/13 ADD 1 FIN 47 PE-L 7

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 1. (07.02) (OR. en) 5755/13 ADD 1 FIN 47 PE-L 7 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 203. február. (07.02) (OR. en) 5755/3 ADD FIN 47 PE-L 7 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ KIEGÉSZÍTÉS Küldi: a Költségvetési Bizottság Címzett: az Állandó Képviselők

Részletesebben