Jelentés az Európai Iskolák 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelentés az Európai Iskolák 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról"

Átírás

1 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS COUR DES COMPTES EUROPÉENNE CÚIRT INIÚCHÓIRÍ NA HEORPA CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK IL-QORTI EWROPEA TA L-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS EUROPEU CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ EURÓPSKY DVOR AUDÍTOROV EVROPSKO RAČUNSKO SODIŠČE EUROOPAN TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIN EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN Jelentés az Európai Iskolák 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Iskolák válaszaival együtt 12, rue Alcide De Gasperi Telefon (+352) EURAUD@ECA.EUROPA.EU L Luxembourg Telefax (+352) Internet:

2 - 2 - TARTALOMJEGYZÉK Bekezdés Bevezetés 1-5 Beszámolók 6-10 A konszolidálásra kerülő beszámolók bemutatása Készletnyilvántartás Pénzeszközök Kétes kinnlevőségek 19 Átvitelek 20 Személyzeti ügyek Közbeszerzés Kifizetések Belsőkontroll-standardok 29 Ajánlások 30 Melléklet Az Európai Iskolák válaszai

3 3 Bevezetés 1. Az iskolák december 31-el véget ért pénzügyi évre vonatkozó konszolidált beszámolóját 1 az európai iskolák főtitkári irodája (a továbbiakban: Központi Hivatal) állította össze és továbbította az Európai Számvevőszék felé a költségvetési rendelet cikkeinek megfelelően. 2. A 2008-as költségvetésben rendelkezésre álló előirányzatok összege 258 millió EUR volt 2 (2007-ben 242 millió EUR). A befolyt bevétel 254 millió EUR, a kötelezettségvállalásba vett kiadás pedig 250 millió EUR volt. 3. Az iskolák ciklikus ellenőrzésének keretében a Számvevőszék a karlsruhei és a moli iskolának, valamint a Központi Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó beszámolóját vizsgálta meg, a konszolidált beszámoló áttekintésével együtt. Ennek során vizsgálat tárgyát képezték a készletnyilvántartással, a közbeszerzéssel, a munkaerő-felvétellel és a kifizetésekkel kapcsolatos eljárások, valamint a belső-kontroll standardok alkalmazása is. 4. A Számvevőszék július 15-én továbbította észrevételeit a főtitkár és az iskolák vezetői részére, a főtitkár október 20-án válaszolt (93. cikk). 5. A Számvevőszék ezt a jelentést továbbítja a mentesítésért felelős hatóságoknak, beleértve az Igazgatótanácsot (94. cikk). 1 Lásd: a Melléklet 1a., 1b. és 2. táblázata, mely tájékoztató jelleggel foglalja össze az Iskoláknak a Központi Hivatal által összeállított konszolidált beszámolójában található adatokat. 2 Forrás: Európai Iskolák, végleges beszámoló, 2008.

4 4 Beszámolók 6. A Számvevőszék nem talált olyan jellegű lényegi hibát, amely kétségessé tenné az általa ellenőrzött (és az Európai Iskolák költségvetésére alkalmazandó október 24-i pénzügyi szabályzat rendelkezései alapján összeállított) beszámolók (karlsruhei és moli iskola, Központi Hivatal) megbízhatóságát, vagy az azok alapjául szolgáló tranzakciók jogszerűségét és szabályszerűségét. 7. Az eredményszemléletű számvitel elvét sem az iskolák pénzügyi kimutatásai, sem a konszolidált beszámoló nem alkalmazza kielégítően. A költségvetési előirányzatok átvitelét például forrásként kezelik az év végén, annak elemzése nélkül, hogy az átvitelek mely része befolyásolja a pénzügyi kimutatásokat. 8. Az év becsült többletét tervezett bevételként szerepeltetik a következő évi költségvetésben. Ez az adott évben befolyásolja a Bizottságtól kapott hozzájárulás kiszámítását. A következő évben szerepeltetik a becsült többlet és a tényleges egyenleg különbségét, ami ismét hatást gyakorol a bizottsági hozzájárulás kiszámítására. A bizottsági hozzájárulás tehát folyamatosan magába olvasztja a becsültnél alacsonyabb kiadásokból és/vagy a tervezettnél magasabb egyéb bevételekből származó összegeket. Az év során a bizottsági hozzájárulás keretében folyósított tényleges kifizetések már előre tükrözik ezeket a különbségeket. 9. Jelenlegi formájában a konszolidált beszámoló az előző évi többletet egyéb bevételként 3 tünteti fel, ami csökkenti az előző évi eredmény bemutatásának átláthatóságát. A következő bizottsági hozzájárulás kiszámítása érdekében átvitt többletet az éves bevételtől elkülönítve kellene bemutatni 4. Ebben az esetben a 2008-as év eredménye nem 3,56 millió EUR 3 4 Lásd: Melléklet, 1a. táblázat, 3. lábjegyzet. Lásd: Melléklet, 1b. táblázat.

5 5 nyereségként, hanem átláthatóbb módon 4,11 millió EUR veszteségként lenne feltüntetve. A negatív eredményt aztán az előző évi többlet finanszírozná. 10. A Számvevőszék felülvizsgálata szerint az eredményszemléletű számvitel elvének elégtelen alkalmazása miatt (lásd: 7. bekezdés), illetve a 8-9. bekezdésben leírt ügy pénzügyi kimutatásokra gyakorolt átfogó hatásának következtében a konszolidált beszámoló bemutatása nem ad minden lényeges szempontból a vonatkozó számviteli standardoknak megfelelő valós képet. A konszolidálásra kerülő beszámolók bemutatása 11. Az iskolák pénzügyi szabályzatának 87. cikke szerint az egyes iskolák az igazgatótanácsi vitát és jóváhagyást követően legkésőbb április 1-jéig megküldik a főtitkári hivatalnak az eredménykimutatás, illetve a mérleg összeállításához szükséges információkat. Ezt a határidőt azonban az iskolák többsége nem tartotta be A számvevőszéki ellenőrök 2008-as évnyitó munkaértekezleten tett javaslatát követve az iskolák most először, a 2008-as év vonatkozásában alkalmazták az információk összehasonlíthatóságának elvét, a beszámoló összeállításakor ugyanis közölték a jelenlegi azaz a 2008-as, illetve az előző azaz a 2007-es pénzügyi évre vonatkozó összegeket. 5 A II. számú luxembourgi iskola a pénzügyi kimutatásait én küldte meg a Központi Hivatalnak.

6 6 Készletnyilvántartás A két iskola, valamint a Központi Hivatal ellenőrzése során a Számvevőszék ismét az utóbbi két évben már említett problémákat állapította meg a készletek nyilvántartásával és az azokról való beszámolással kapcsolatban. Az alábbi problémák azonban továbbra sem oldódtak meg 7 : - a készletnyilvántartást végző eszközt nem alakították át a célnak megfelelően; - nem végeznek fizikai ellenőrzéseket; - a készletnyilvántartást nem egyeztetik a számviteli rendszerekkel. 14. A 600 eurónál alacsonyabb értékű, de jellegüknél fogva mégis eszköznek nyilvánuló tételeket (ideértve elsősorban az IKT-eszközöket 8 ) nem szerepeltetik a készletnyilvántartásban. 15. Karlsruhéban a készletnyilvántartó rendszer a Biblioteka elnevezésű könyvtárigazgatási program alatt fut. Ezt a programot nem alakították át úgy, hogy a készletek nyilvántartását ideértve az eszközök azonosítását (leltári szám), valamint az értékcsökkenési ráta, a beszállító, illetve az iskolán belüli elhelyezkedés feltüntetését kielégítően és hatékonyan végezze, az európai iskolák főtitkára által jóváhagyott feljegyzésnek 9 megfelelően. Egy fizikai ellenőrzés és egyéb elemző vizsgálatok is azt igazolták vissza: a Az ingó és ingatlan eszközökkel kapcsolatos készletgazdálkodásra vonatkozó rendelkezéseket az iskolák pénzügyi szabályzata IV. címének II. szakasza tartalmazza. A 2006-os, illetve a 2007-es pénzügyi évről szóló jelentés 8. bekezdése. Információs és kommunikációs technológiák, IKT. A készletnyilvántartáshoz kapcsolódó adminisztratív és pénzügyi eljárások ( Administrative and Financial Procedures for the Inventory ), Hiv. sz.: 2006-M- 12/MR.

7 7 készletnyilvántartó rendszer nem szavatolja, hogy a mérlegben szereplő összes eszköz hiánytalanul megvan. 16. A moli iskolában a készletnyilvántartó rendszer egy excel dokumentumban merül ki. Az eszközök típus szerinti osztályozása nem mindig pontos. A helytelen osztályozás hatással van az éves beszámoló bemutatására, az értékcsökkenési ráta ugyanis eszközönként változó lehet. Ezenkívül a moli iskola még nem alkalmazza a 600 eurós tételenkénti minimumösszeg elvét, amely január 1-jén hatályba lépett az összes iskolában. Pénzeszközök 17. Egyes bankszámlák, amelyeket a karlsruhei, illetve a moli iskola nevében nyitottak, nem szerepelnek a i mérlegben. Ezeknek a bankszámláknak a révén, amelyeket az iskolai munkaközösség kezel, tanórán kívüli tevékenységeket finanszíroznak. Ez a két iskola azonban az iskolák pénzügyi szabályzatának 5. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 1. cikke ellenére ezeket a bankszámlákat nem tüntette fel a mérlegben. 18. A készpénzgazdálkodásnak nem képezik részét a következők: a) előre meghatározott összegű pénztár; b) rendszeres ellenőrzés független harmadik személy által; c) pénzállományra vonatkozó becslések; d) egyetlen pénztár létezése. Kétes kinnlevőségek 19. Az ellenőrzés tárgyát képező karlsruhei, illetve moli iskolában a kinnlevőségek egy része olyan kiegészítő juttatásokból származott, amelyek rendezésére a tanárok iskolától való távozását követően kerül sor. Azt nem elemezték, hogy a kinnlevőségek mióta állnak fenn, illetve nem határozták meg, hogy ténylegesen behajthatók-e. Ezekben az esetekben a tanárok távozásuk előtt megkapták a végkielégítés teljes összegét.

8 8 Átvitelek 20. Az éves beszámoló a végrehajtási szabályok 104. cikke (7) bekezdésének megfelelően a 2009-es évre átvitt összes kötelezettségvállalást kötelezettségként tartja nyilván. Egyes esetekben azonban ezek a kötelezettségek nem az iskolák én fennálló szerződéses kötelezettségeiből adódnak, hanem tisztán költségvetési átvitelt képeznek. A karlsruhei és moli iskolák esetében az átvitt összegek többségénél (85 %) ez a helyzet. A moli iskola esetében a 2008-ról 2009-re átvitt euróból EUR nem kapcsolódik fennálló szerződéses kötelezettségekhez. A karlsruhei iskola esetében a 2008-ról 2009-re átvitt euróból EUR nem kapcsolódik fennálló szerződéses kötelezettségekhez. Személyzeti ügyek 21. A karlsruhei és moli iskola nem dolgozott ki írásban rögzített belső eljárásokat sem a részidős, sem az igazgatási és kisegítő személyzet 10 (AAS) felvételére vonatkozóan. Az igazgatási és kisegítő személyzet felvételét illetően a Központi Hivatal sem rendelkezett ilyen eljárásokkal. Tekintve, hogy a karlsruhei és moli iskolában a részidős tanárok esetében nem léteztek felvételi eljárások, és ellenőrzési nyomvonal sem, az ellenőrzés kizárólag az illetékes alkalmazottak szóbeli magyarázataira hagyatkozhatott. A részidős tanárok felvételi eljárásai tehát nem eléggé átláthatóak. Karlsruhéban ugyanez a hiányosság jellemzi az igazgatási és kisegítő személyzet (AAS) felvételi eljárásait. A részidős tanárok esetén ki kell kérni a nemzeti tanfelügyelők véleményét a kinevezés előtt, azonban a 15 megvizsgált eset közül hétnél nem volt bizonyíték arra nézve, hogy a konzultáció megtörtént. A Számvevőszék az utóbbi években már megtette ugyanezt az észrevételt, a probléma azonban továbbra sem oldódott meg AAS igazgatási és kisegítő személyzet. A 2006-os, illetve a 2007-es pénzügyi évről szóló jelentés 9. bekezdése.

9 személyi akta áttekintése kimutatta, hogy az Európai Iskolák adminisztrációs és kisegítő személyzetének szolgálati szabályzatában, illetve az Európai Iskolák vendégoktatóira vonatkozó szabályzatban lefektetett előírásokat az esetek többségében nem tartják be. A személyi aktáknál vagy nem létezik általános archiváló rendszer (Karlsruhe), vagy fejlesztés alatt áll (Központi Hivatal). A karlsruhei és a moli iskolában, illetve a Központi Hivatalban a személyi akták nem tartalmaztak egyes jogszabályilag előírt dokumentumokat, például az alkalmazottak munkatapasztalatára vonatkozó igazolásokat, vagy személyi értékeléseket. Közbeszerzés 23. Az Európai Iskolák költségvetésére vonatkozó október 24-i pénzügyi szabályzat január 1-jén lépett hatályba. A közbeszerzésre vonatkozó IV. cím rendelkezéseit január 1-jétől kellett bevezetni, az új közbeszerzési eljárások tehát 2008-ban voltak először érvényben. 24. A sajátos nevelési igényekkel kapcsolatos szakpolitikáról és gyakorlatról szóló értékelő tanulmány (értéke: EUR) elkészítésével a Központi Hivatal írásos eljárás keretében bízta meg az egyik tagállam nemzeti oktatási ügynökségét ahelyett, hogy a tanulmányra (meghívásos eljárás alkalmazásával 12 ) közbeszerzést írt volna ki. 25. Karlsruhéban az egyik közbeszerzésnél a 24 jelentkezőből öt kizárás helyett 13 a határidő lejártával további egy hetet kapott arra, hogy a hiányzó dokumentumokat pótolja. A Számvevőszék ezenfelül nem tudta megállapítani az ajánlatok beérkezésének időpontját (egyes esetekben a részvételi A pénzügyi szabályzat 53. cikkének (2) bekezdése. A pénzügyi szabályzat 63. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 89. cikkének (3) bekezdése.

10 10 kérelmekét sem); a borítékokat nem őrizték meg, és elmaradt a beérkező levelek dátumot és időpontot rögzítő iktatása A kis összegű (6 000 eurót meg nem haladó), illetve a közepes összegű ( eurót meg nem haladó) közbeszerzéseknél mind a moli iskolában, mind a Központi Hivatalban problémák merültek fel az új közbeszerzési szabályok alkalmazását illetően. Az ellenőrzés a következő gondokat tárta fel: nem tettek közzé pályázati felhívást 15, hiányzott a pályázati specifikáció 16, nem volt mintaszerződés, illetve mintamegrendelés 17, hiányzott a részvételből való kizárásról szóló igazolás 18, nem készült nyilatkozat az összeférhetetlenség hiányáról 19, nem végeztek értékeléseket, vagy ha igen, nem dátumozták és nem írták alá azokat 20, nem dokumentálták az ajánlattevőkkel folytatott kommunikációt, illetve a telefonhívásokról nem készítettek feljegyzést az aktákban A végrehajtási szabályok 10. cikke és 85. cikkének (3) bekezdése, illetve a 9. sz. belsőkontroll-standard. A pénzügyi szabályzat 56. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 72. cikkének (2) bekezdése. A pénzügyi szabályzat 56. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 72. cikkének (3) bekezdése. A pénzügyi szabályzat 56. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 72. cikkének (4) bekezdése. A pénzügyi szabályzat 57. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 76. cikkének (1) bekezdése. A pénzügyi szabályzat 58a. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 76. cikkének (1) bekezdése. A végrehajtási szabályok 88. cikkének (1) bekezdése. A pénzügyi szabályzat 63. cikke, illetve az azt végrehajtó szabályok 89. cikkének (4) bekezdése.

11 11 Kifizetések 27. A számvevőszéki ellenőrzés szerint az iskolák új pénzügyi szabályzatának végrehajtása során nehézségeket okozott az a rendelkezés, hogy az előzetes ellenőrzési rendszernek valamennyi műveletre ki kell terjednie A jogalap szerint a kifizetési utalványokhoz minden esetben csatolni kell az eredeti bizonylatokat. Ezeket a dokumentumokat hitelesíttetni kell, vagy mellékelni kell hozzájuk egy igazolást arról, hogy a kifizetendő összegek helyesek 23. Az indítványozó, az előzetes ellenőrzést végző, illetve az engedélyezésre jogosult tisztviselő azonban sem az iskolákban, sem a Központi Hivatalban nem töltötte ki megfelelően (dátummal és a szükséges aláírásokkal ellátva) az érkeztető pecsétet (a számlára pecsételt ellenőrzési listát). Belsőkontroll-standardok 29. Az iskolák és a Központi Hivatal az Igazgatótanács által 2007 októberében elfogadott 18 belsőkontroll-standard végrehajtásának még a kezdeti szakaszában járnak. Az egyes standardokra vonatkozó végrehajtási intézkedések kidolgozása egyelőre kevéssé haladt előre. Ajánlások 30. Ellenőrzése alapján a Számvevőszék javasolja, hogy: 1) vizsgálják felül a pénzügyi szabályzatot a Számvevőszék október 18-i 5/2006. sz. véleményében megfogalmazott javító célú ajánlások figyelembevétele érdekében. Ezeket az ajánlásokat A végrehajtási szabályok 8. cikkének (3). bekezdése. A pénzügyi szabályzat 42. cikke.

12 12 különösen ami az eredményszemléletű számvitel elveinek teljes körű bevezetését illeti nem vették teljes mértékben figyelembe 24 ; 2) kerüljék a beszámoló olyan bemutatását, amely az előző évi többletet egyéb bevételként szerepelteti; 3) az eredménykimutatás, illetve a beszámoló összeállításához szükséges információk Központi Hivatalnak való megküldése során az iskolák tartsák be az április 1-jei határidőt, 4) a készletnyilvántartáshoz alkalmazzanak a célnak megfelelő eszközöket, végezzenek fizikai ellenőrzéseket, és a készletnyilvántartást vessék össze a számviteli rendszerekkel; 5) a készletnyilvántartásban szerepeljenek azok a tételek, amelyek értéke önmagában nem haladja meg a 600 eurót, de jellegüknél fogva mégis eszköznek számítanak; 6) a tanórán kívüli tevékenységeket finanszírozó, az iskolai munkaközösség által kezelt bankszámlákat tüntessék fel a mérlegben; 7) javítsák a készpénzgazdálkodást; 8) gondoskodjanak a kétes kinnlevőségek eredményes nyomon követéséről, és a mérleghez csatolt megjegyzésekben nyújtsanak tájékoztatást ezekről a kinnlevőségekről; 9) javítsák az átvitelek mérlegbeli bemutatását azáltal, hogy a magyarázó jegyzetekben meghatározzák a fennálló szerződéses kötelezettségeket; 24 Az Európai Iskolák október 24-i pénzügyi szabályzatának 104. cikke kimondja, hogy az Európai Iskolák Igazgatótanácsa háromévente, vagy amikor szükség van rá, felülvizsgálja a szabályzatot.

13 13 10) dolgozzanak ki írásos belső eljárásokat a részidős, illetve az igazgatási és kisegítő személyzet felvételére vonatkozóan; 11) alakítsanak ki egységes archiválási rendszert a személyi aktákhoz, hogy azok hiánytalanok és naprakészek legyenek; 12) biztosítsák a közbeszerzési eljárások jogszerűségét és szabályszerűségét; 13) a kifizetések előzetes ellenőrzését eredményes rendszer segítségével végezzék el, a pénzügyi szabályzatnak megfelelően; 14) hajtsák végre az Igazgatótanács által 2007 októberében elfogadott 18 belsőkontroll-standardot. Ezt a jelentést a Számvevőszék november 19-i ülésén, Luxembourgban fogadta el. A Számvevőszék nevében Vítor Manuel da Silva Caldeira elnök

14 1. MELLÉKLET - Az Európai Iskolák beszámolója 1a. táblázat - Európai Iskolák - A 2008-as és a 2007-es pénzügyi év összevont eredménykimutatása - az iskolák konszolidált beszámolójának megfelelően (1 000 EUR) Bevételek A Bizottságtól kapott támogatások Egyéb bevételek Összes bevétel (a) Kiadások A pénzügyi év zárásakor rendezett Kötelezettségvállalásba vett és a következő pénzügyi évre átvitt Összes kiadás (b) A pénzügyi év eredménye (a-b) Árfolyam-különbözetek Az előző pénzügyi évről áthozott és fel nem használt előirányzatok Egyéb eredmények 0 0 A pénzügyi év egyenlege Forrás: az Európai Iskolák. A táblázat az Iskolák saját - módosított készpénzalapon elkészített - pénzügyi beszámolójában közölt adatait összegzi. 1 Ebből EUR a tagállamok által kijelölt tanárok bérének felel meg. 2 Ebből EUR a tagállamok által kijelölt tanárok bérének felel meg. 3 Az Egyéb bevételekbe az előző pénzügyi év egyenlege is beleszámít, vagyis a 2008-as Egyéb bevételekbe a 2007-es egyenleg (7,68 millió EUR) is beleértendő. A 2007-es Egyéb bevételekben szereplő megfelelő érték 12,43 millió EUR volt. PIN006305HU06-09PP-DEC151-09VO-RAS08-EE-TR.doc

15 1b. táblázat - Európai Iskolák - A 2008-as és a 2007-es pénzügyi év összevont eredménykimutatása - az előző évi többlet elkülönítése után (1 000 EUR) Bevételek A Bizottságtól kapott támogatások Egyéb bevételek Összes bevétel (a) Kiadások A pénzügyi év zárásakor rendezett Kötelezettségvállalásba vett és a következő pénzügyi évre átvitt Összes kiadás (b) A pénzügyi év eredménye (a-b) Árfolyam-különbözetek Az előző pénzügyi évről áthozott és fel nem használt előirányzatok Egyéb eredmények 0 0 Előző évi többletből származó átvitelek A pénzügyi év egyenlege Forrás: az Európai Iskolák. A táblázat az Iskolák saját - módosított készpénzalapon elkészített - pénzügyi beszámolójában közölt adatait összegzi. 1 Ebből EUR a tagállamok által kijelölt tanárok bérének felel meg. 2 Ebből a tagállamok által kijelölt tanárok bérének felel meg. PIN006305HU06-09PP-DEC151-09VO-RAS08-EE-TR.doc

16 2. táblázat - Európai Iskolák december 31-i és december 31-i összevont mérleg 1 (1 000 EUR) ESZKÖZÖK FORRÁSOK Költségvetés Költségvetés Nettó befektetett eszközök Saját tőke Követelések Tartalékok Bankszámlák A pénzügyi év egyenlege Készpénz Az n évről az n+1 évre átvitt előirányzatok Harmadik felek elszámolásai Visszatéríttetendő jogosultságok Részösszeg Részösszeg Költségvetésen kívüli 3 Költségvetésen kívüli 3 Készletek Előző évek tartalékai Harmadik felek elszámolásai Eredmények Bankszámlák Harmadik felek elszámolásai Készpénz 4 6 Részösszeg Részösszeg ÖSSZESEN ÖSSZESEN Forrás: a z Európai Iskolák. A táblázat az Iskolák saját - módosított készpénzalapon elkészített - pénzügyi beszámolójában közölt adatait összegzi. 1 A december 31-én konszolidált mérleg összeállítása során a kettős számadatok elkerülése érdekében kiszűrték az iskolák közötti tranzakciókat. A december 31-i mérlegben nem végezték el ezeknek a kiszűrését, az adatok tehát nem összehasonlíthatóak. 2 A december 31-i mérleg a 2007-es végleges beszámolóból származik. Ugyanerre az időpontra vonatkozóan a 2008-as végleges beszámoló is tartalmaz egy mérleget, az azonban ehhez képest EUR eltérést mutat. A különbség abból adódik, hogy egyes iskolák január 1-jétől a bruttó elszámolás elvét alkalmazzák beszámolójukban. 3 A költségvetésen kívüli tranzakciók tanórán kívüli tevékenységekkel (pl. osztálykirándulás, könyvbeszerzés stb.) kapcsolatosak, az ezekkel kapcsolatos pénzgazdálkodásért az iskola felel; elszámolásuk kizárólag a mérleg szintjén történik (a bevételek és a kiadások nem jelennek meg az iskola eredménykimutatásában.) PIN006305HU06-09PP-DEC151-09VO-RAS08-EE-TR.doc

17

18

19

Jelentés. a Sisnet december 31-én véget ért pénzügyi évre vonatkozó. éves beszámolójáról

Jelentés. a Sisnet december 31-én véget ért pénzügyi évre vonatkozó. éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Iskolák 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Iskolák 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Az Európai Számvevőszék véleménye a korrupció elleni intézkedésekről szóló bizottsági jelentésről

Az Európai Számvevőszék véleménye a korrupció elleni intézkedésekről szóló bizottsági jelentésről ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt

Jelentés az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

1/2014. sz. vélemény. (az EUMSZ 325. cikkének (4) bekezdése alapján)

1/2014. sz. vélemény. (az EUMSZ 325. cikkének (4) bekezdése alapján) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének a 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének a 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés a Kutatási Végrehajtó Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés a Kutatási Végrehajtó Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Az Európai Számvevőszék jelentése az Európai Központi Bank ügyvezetése hatékonyságával kapcsolatos, a 2004-es pénzügyi évre vonatkozó ellenőrzésről

Az Európai Számvevőszék jelentése az Európai Központi Bank ügyvezetése hatékonyságával kapcsolatos, a 2004-es pénzügyi évre vonatkozó ellenőrzésről TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF IL-QORTI EWROPEA TA L-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS A Kommunikációs és intézményi kapcsolatok egység vezetője (AD tisztségcsoport, besorolási fokozat) Elnökségi Igazgatóság

ÁLLÁSHIRDETÉS A Kommunikációs és intézményi kapcsolatok egység vezetője (AD tisztségcsoport, besorolási fokozat) Elnökségi Igazgatóság ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszaival együtt

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Eurojust 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Eurojust 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2011-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Központi Bank gazdálkodásának működési hatékonyságával kapcsolatos, a 2006-os pénzügyi évre vonatkozó ellenőrzésről

Jelentés az Európai Központi Bank gazdálkodásának működési hatékonyságával kapcsolatos, a 2006-os pénzügyi évre vonatkozó ellenőrzésről ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK COUR

Részletesebben

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Gyógyszerügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Vasúti Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt

Jelentés az Európai Vasúti Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Ügynökség válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Központi Bank 2008-as pénzügyi évre vonatkozó gazdálkodásának működési hatékonyságával kapcsolatos ellenőrzésről:

Jelentés az Európai Központi Bank 2008-as pénzügyi évre vonatkozó gazdálkodásának működési hatékonyságával kapcsolatos ellenőrzésről: ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai GNSS Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai GNSS Ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés a SESAR Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés a SESAR Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/07)

JELENTÉS (2016/C 449/07) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/41 JELENTÉS a Fogyasztó-, Egészség-, Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Végrehajtó Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség

Részletesebben

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20)

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20) 2009.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/107 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2009/C 304/20)

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

JELENTÉS. az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17) C 417/110 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/17)

Részletesebben

Jelentés az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/09)

JELENTÉS (2016/C 449/09) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/51 JELENTÉS az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

Jelentés az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az ENIAC Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az ENIAC Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/07)

JELENTÉS (2017/C 417/07) C 417/52 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Fogyasztó-, Egészség-, Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség

Részletesebben

Jelentés az Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Kezdeményezést Megvalósító Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Kezdeményezést Megvalósító Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31)

JELENTÉS. az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31) C 449/168 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Képzési Alapítvány 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával együtt (2016/C 449/31) BEVEZETÉS

Részletesebben

MÁSODIK JELENTÉS TERVEZETE

MÁSODIK JELENTÉS TERVEZETE EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2013/2241(DEC) 7.7.2014 MÁSODIK JELENTÉS TERVEZETE az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének Hivatala 2012-es pénzügyi évre

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/33)

JELENTÉS (2016/C 449/33) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/179 JELENTÉS az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

Jelentés az Európai Rendőrakadémia 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Akadémia válaszaival együtt

Jelentés az Európai Rendőrakadémia 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Akadémia válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Az Európai Számvevőszék etikai iránymutatása

Az Európai Számvevőszék etikai iránymutatása ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉ CÚIRT

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/35)

JELENTÉS (2016/C 449/35) C 449/188 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával

Részletesebben

JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29)

JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29) 2009.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 304/159 JELENTÉS a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnak a 2008-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszaival együtt (2009/C 304/29)

Részletesebben

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21)

JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21) 2011.12.15. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 366/117 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2010-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszaival együtt (2011/C 366/21)

Részletesebben

Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az ARTEMIS Közös Vállalkozás 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08)

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) C 449/46 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Közösségi Növényfajta-hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/08) BEVEZETÉS

Részletesebben

Jelentés az Európai Innovációs és Technológiai Intézet 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Intézet válaszaival együtt

Jelentés az Európai Innovációs és Technológiai Intézet 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. az Intézet válaszaival együtt ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/157 JELENTÉS az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C

Részletesebben

JELENTÉS. az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/247 JELENTÉS az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS. az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33)

JELENTÉS. az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/207 JELENTÉS az Euratom Ellátási Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/33) BEVEZETÉS

Részletesebben

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Alapítvány válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37)

JELENTÉS. az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37) C 417/228 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/37)

Részletesebben

Jelentés az Európai Vegyianyag-ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Vegyianyag-ügynökség 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Jelentés a SISNET (a nemzeti határőrizeti, vám- és rendőri hatóságok közötti információcsere kommunikációs hálózata) 2016. december 31-ével záruló pénzügyi évről szóló éves beszámolójáról 12, rue Alcide

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/171 JELENTÉS az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26)

JELENTÉS. az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26) C 417/166 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Unió Vasúti Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/26) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37)

JELENTÉS. az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37) C 449/198 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Rendőrségi Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/37) BEVEZETÉS

Részletesebben

Jelentés az Európai Értékpapír-piaci Hatóság 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Értékpapír-piaci Hatóság 2013-as pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/17 JELENTÉS az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/23)

JELENTÉS (2016/C 449/23) C 449/128 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT JELENTÉSTERVEZET. Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2007/2041(DEC)

EURÓPAI PARLAMENT JELENTÉSTERVEZET. Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2007/2041(DEC) EURÓPAI PARLAMENT 2004 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2009 2007/2041(DEC) 5.2.2008 JELENTÉSTERVEZET az Európai Unió 2006-os pénzügyi évre vonatkozó általános költségvetésének végrehajtása alóli mentesítésről

Részletesebben

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt

Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról. a Központ válaszával együtt Jelentés az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18)

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/97 JELENTÉS az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2016/C 449/18)

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 28.1.2015 2014/2101(DEC) JELENTÉSTERVEZET az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2013-as pénzügyi évre szóló költségvetésének végrehajtására

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06)

JELENTÉS. az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06) C 449/36 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Rendőrakadémia 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Akadémia válaszával együtt (2016/C 449/06) BEVEZETÉS 1.

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04)

JELENTÉS. az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/27 JELENTÉS az Európai Unió Szerveinek Fordítóközpontja 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával együtt (2016/C 449/04)

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/193 JELENTÉS az Európai Unió Igazságügyi Együttműködési Egységének 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Eurojust válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS (2016/C 449/25)

JELENTÉS (2016/C 449/25) C 449/138 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával

Részletesebben

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/25 JELENTÉS az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/107 JELENTÉS az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

Részletesebben

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08)

JELENTÉS. a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/57 JELENTÉS a Közösségi Növényfajta-hivatal 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2017/C 417/08) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/12)

JELENTÉS. az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/12) C 449/66 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2016.12.1. JELENTÉS az Európai Menekültügyi Támogató Hivatal 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hivatal válaszával együtt (2016/C 449/12)

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/47 JELENTÉS az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt

JELENTÉS. a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt C 426/8 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.12. JELENTÉS a Bioalapú Iparágak Közös Vállalkozás 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Közös Vállalkozás válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

A kiegészítő melléklet a Művészetért Programház Alapítvány 2012. január 01-től 2012. december 31-ig terjedő időszak tevékenységéről készült.

A kiegészítő melléklet a Művészetért Programház Alapítvány 2012. január 01-től 2012. december 31-ig terjedő időszak tevékenységéről készült. ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS A kiegészítő melléklet a Művészetért Programház Alapítvány 2012. január 01-től 2012. december 31-ig terjedő időszak tevékenységéről készült. Jogszabályi háttérként a beszámoló,

Részletesebben

Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás 2014. június 27. és 2014. december 31.

Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás 2014. június 27. és 2014. december 31. Jelentés az ECSEL Közös Vállalkozás 2014. június 27. és 2014. december 31. ai 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu 2 TARTALOMJEGYZÉK 1

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt C 417/126 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt

Részletesebben

... Intézmény Leltározási és leltárkészítési szabályzata

... Intézmény Leltározási és leltárkészítési szabályzata ... Intézmény Leltározási és leltárkészítési szabályzata 1. A Szabályzat 3. számú melléklete következő 3. számú mellékletre változik: "3. számú melléklet Leltározási ütemterv a 2016. évre 1. A leltározás

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzatának

Monostorpályi Község Önkormányzatának Monostorpályi Község Önkormányzatának KÖLTSÉGVETÉS TERVEZÉSI ÉS BESZÁMOLÁSI SZABÁLYZATA 2012.-től I. A költségvetési terv készítésére és a beszámoló összeállítására vonatkozó általános és speciális szabályok

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/23)

JELENTÉS (2017/C 417/23) C 417/150 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Kábítószer és a Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Központ válaszával

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 11. (11.02) (OR. en) 5752/1/13 REV 1 FIN 44 PE-L 4

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 11. (11.02) (OR. en) 5752/1/13 REV 1 FIN 44 PE-L 4 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 203. február. (.02) (OR. en) 5752//3 REV FIN 44 PE-L 4 FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a Tanács A Bizottság

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz

Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz hírkomp.hu Kft. Adószám: 24102670-2-43 Cégjegyzékszám: 01-09-990571 Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz A hírkomp.hu Kft. alaptevékenysége folyóirat, időszaki kiadvány kiadása. A cég belföldi

Részletesebben

JELENTÉS. a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/11)

JELENTÉS. a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/11) C 417/74 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS a Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynökség 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2017/C 417/11) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS (2017/C 417/34)

JELENTÉS (2017/C 417/34) C 417/212 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Alapítvány válaszával

Részletesebben

5304/15 ADD 1 ek/as/as/ek/agh 1 DG G 2A

5304/15 ADD 1 ek/as/as/ek/agh 1 DG G 2A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 30. (OR. en) 5304/15 ADD 1 FIN 26 PE-L 3 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben

Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 245.

Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 245. AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1642/2003/EK RENDELETE (2003. július 22.) az élelmiszerjog általános elveiről és követelményeiről, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság létrehozásáról és az élelmiszerbiztonságra

Részletesebben

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat...

TARTALOM BEVEZETÉS MEGBÍZHATÓSÁGI NYILATKOZAT MEGJEGYZÉSEK A KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZGAZDÁLKODÁSRÓL Táblázat... C 338/34 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2010.12.14. JELENTÉS az Európai vegyianyag-ügynökség 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról szóló jelentés, az Ügynökség válaszaival együtt (2010/C

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 29. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 29. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. január 29. (OR. en) 5549/15 ACP 12 FIN 69 PTOM 6 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: az AKCS-munkacsoport az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18)

JELENTÉS. az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18) 2017.12.6. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 417/115 JELENTÉS az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, a Hatóság válaszával együtt (2017/C 417/18)

Részletesebben

Községi Önkormányzat Balatonberény

Községi Önkormányzat Balatonberény Községi Önkormányzat Balatonberény A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 92/A.. (3) bekezdése szerinti 2011. évi önkormányzati közzététele ESZKÖZÖK költségveté si 21. melléklet a 10./2012.(05.03

Részletesebben

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról

Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról Jelentés az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról az Alapítvány válaszával együtt 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-049/2015 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

I/2. A konszolidált beszámoló készítése során alkalmazott értékelési, konszolidálási eljárások

I/2. A konszolidált beszámoló készítése során alkalmazott értékelési, konszolidálási eljárások I/2. A konszolidált beszámoló készítése során alkalmazott értékelési, konszolidálási eljárások A Bank a konszolidálást könyv szerinti értéken végezte el. A leányvállalatok az éves beszámolók elkészítése

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 1. (07.02) (OR. en) 5753/13 ADD 1 FIN 45 PE-L 5

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, február 1. (07.02) (OR. en) 5753/13 ADD 1 FIN 45 PE-L 5 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 203. február. (07.02) (OR. en) 5753/3 ADD FIN 45 PE-L 5 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ KIEGÉSZÍTÉS Küldi: a Költségvetési Bizottság Címzett: az Állandó Képviselők

Részletesebben

Statisztikai számjel: Bírósági végzés száma: Cég megnevezés: Baross Gábor Társaság KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

Statisztikai számjel: Bírósági végzés száma: Cég megnevezés: Baross Gábor Társaság KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Statisztikai számjel: 18111703-9133-529-01 Bírósági végzés száma: 10559 Cég megnevezés: Baross Gábor Társaság I./ Általános összefoglalás KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A kiegészítő melléklet a Társaság 2008. január

Részletesebben

1/2016. sz. vélemény

1/2016. sz. vélemény 1/2016. sz. vélemény (az EUMSZ 325. cikke alapján) a 883/2013/EU, Euratom rendeletnek az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Felügyelő Bizottságának titkársága tekintetében történő módosításáról szóló

Részletesebben

2012. évi közhasznúsági jelentés

2012. évi közhasznúsági jelentés 2012. évi közhasznúsági jelentés SZEGEDI UNIVERSITÁSÉRT 2007 ALAPÍTVÁNY 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Szeged, 2013. február 15. Dr. Görög Márta Kuratórium elnöke 2 Közhasznúsági jelentés részei: I. Az

Részletesebben

A kiegészítő melléklet a Művészetért Programház Alapítvány 2011. január 01-től 2011. december 31-ig terjedő időszak tevékenységéről készült.

A kiegészítő melléklet a Művészetért Programház Alapítvány 2011. január 01-től 2011. december 31-ig terjedő időszak tevékenységéről készült. ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS A kiegészítő melléklet a Művészetért Programház Alapítvány 2011. január 01-től 2011. december 31-ig terjedő időszak tevékenységéről készült. Jogszabályi háttérként a beszámoló,

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Vasúti Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/28)

JELENTÉS. az Európai Vasúti Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/28) 2016.12.1. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 449/151 JELENTÉS az Európai Vasúti Ügynökség 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról, az Ügynökség válaszával együtt (2016/C 449/28) BEVEZETÉS

Részletesebben

JELENTÉS. az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt

JELENTÉS. az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt C 417/92 HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2017.12.6. JELENTÉS az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ 2016-os pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolójáról a Központ válaszával együtt (2017/C

Részletesebben

Magyar anyanyelvű jogász-nyelvészek Pályázati felhívás

Magyar anyanyelvű jogász-nyelvészek Pályázati felhívás СЪД НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ TRIBUNAL DE JUSTICIA DE LA UNIÓN EUROPEA SOUDNÍ DVŮR EVROPSKÉ UNIE DEN EUROPÆISKE UNIONS DOMSTOL GERICHTSHOF DER EUROPÄISCHEN UNION EUROOPA LIIDU KOHUS ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT Költségvetési Ellenőrző Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 22.1.2015 2014/2085(DEC) JELENTÉSTERVEZET az Európai Unió 2013-as pénzügyi évre szóló általános költségvetésének végrehajtására vonatkozó mentesítésről,

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK. Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.6.15. COM(2018) 475 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Pénzügyi információk az Európai Fejlesztési Alapról Európai Fejlesztési Alap (EFA): a kötelezettségvállalások,

Részletesebben

Jelentés az Európai Központi Bank 2009-es pénzügyi évre vonatkozó gazdálkodásának működési hatékonyságára irányuló ellenőrzésről

Jelentés az Európai Központi Bank 2009-es pénzügyi évre vonatkozó gazdálkodásának működési hatékonyságára irányuló ellenőrzésről ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Részletesebben

5306/15 ADD 1 ok/it/kz 1 DG G 2A

5306/15 ADD 1 ok/it/kz 1 DG G 2A Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 205. január 30. (OR. en) 5306/5 ADD FIN 28 PE-L 5 FELJEGYZÉS AZ I/A NAPIRENDI PONTHOZ Küldi: Címzett: Tárgy: a Költségvetési Bizottság az Állandó Képviselők Bizottsága/a

Részletesebben