J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának október 12. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: Távolmaradását előre jelezte: Tanácskozási joggal részt vettek: Az ülést vezeti: Fuchs Gyula elnök dr. Bajuszné Veigli Katalin Lujza képviselő Tüskés Beáta nem képviselő bizottsági tag Mikó Imréné nem képviselő bizottsági tag Bíró Imre nem képviselő bizottsági tag Mizák Zoltán képviselő Egresi Antal képviselő Tóth András mb. főépítész dr. Dallos Andrea jogász dr. Dániel Károly osztályvezető jogtanácsos Polonkai Zoltánné osztályvezető Kisné Stark Viola osztályvezető Szegény Ákos osztályvezető dr. Gróza Zsolt osztályvezető Juhász Mária protokoll- és közbiztonsági referens Tüskés Józsefné képviselő Fuchs Gyula a Bizottság elnöke Fuchs Gyula a Bizottság elnöke köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a Bizottság 5 fővel határozatképes. Fuchs Gyula tájékoztatja a Bizottságot, hogy kiosztásra került egy, a meghívóban nem szereplő Javaslat önkormányzati kitüntetés adományozására a Szociális Munka Napja alkalmából (25.) (zárt ülés) című előterjesztés, ezért sürgősségi indítványként 1. napirendi pontként javasolja felvenni a tárgyalandó napirendi pontok közé. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel, hogy a Javaslat önkormányzati kitüntetés adományozására a Szociális Munka Napja alkalmából (25.) (zárt ülés) című előterjesztés sürgősségi indítványként 1. napirendként kerüljön felvételre a tárgyalandó napirendi pontok közé. A Bizottság 5 igen szavazattal, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 82/2016.(X.12.) határozata a meghívóban nem szereplő, Javaslat önkormányzati kitüntetés adományozására a Szociális Munka Napja alkalmából (25.) (zárt ülés) című előterjesztés sürgősségi indítványként 1. napirendi pontként történő felvételéről A Bizottság úgy dönt, hogy a meghívóban nem szereplő, Javaslat önkormányzati kitüntetés adományozására a Szociális Munka Napja alkalmából (25.) (zárt ülés) című előterjesztés sürgősségi indítványként 1. napirendként kerül felvételre a tárgyalandó napirendi pontok közé.

2 2 Fuchs Gyula további javaslat, észrevétel hiányában szavazásra teszi fel a fentiek szerint módosított napirendi pontokat: 1. Javaslat önkormányzati kitüntetés adományozására a Szociális Munka Napja alkalmából (25.) (zárt ülés) 2. Javaslat nyilvános illemhely létesítésével kapcsolatos döntések meghozatalára (Önálló képviselői indítvány) (6.) Előterjesztő: Orbán Gyöngyi alpolgármester 3. Javaslat a fogyatékos személyek nappali intézményi ellátására vonatkozó feladat-ellátási szerződés megkötésére (20.) Előterjesztő: Szegény Ákos osztályvezető 4. Beszámoló a Kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról (17.) 5. Javaslat Önkormányzati beruházásában megvalósuló köz, és díszvilágítási vagyonelemek nyilvántartási értéken történő, térítésmentes tulajdonba adásáról (7.) 6. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére (8.) 7. Javaslat pénzkövetelésekkel kapcsolatos beszámítási megállapodás megkötésére (13.) 8. Javaslat évi előzetes kötelezettségvállalásokra (4.) 9. Javaslat a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia villámcsapás okozta kár helyreállításához nyújtandó támogatásra (3.) 10. Javaslat az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.21.) önkormányzati rendelet módosítására (2.) 11. Egyebek A Bizottság 5 igen szavazat, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 83/2016.(X.12.) határozata a október 12-ei ülés napirendi pontjainak elfogadásáról A Bizottság a október 12. napi ülésének napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Javaslat önkormányzati kitüntetés adományozására a Szociális Munka Napja alkalmából (25.) (zárt ülés) 2. Javaslat nyilvános illemhely létesítésével kapcsolatos döntések meghozatalára (Önálló képviselői indítvány) (6.) Előterjesztő: Orbán Gyöngyi alpolgármester 3. Javaslat a fogyatékos személyek nappali intézményi ellátására vonatkozó feladat-ellátási szerződés megkötésére (20.) Előterjesztő: Szegény Ákos osztályvezető 4. Beszámoló a Kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról (17.) 5. Javaslat Önkormányzati beruházásában megvalósuló köz, és díszvilágítási vagyonelemek nyilvántartási értéken történő, térítésmentes tulajdonba adásáról (7.) 6. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére (8.)

3 3 7. Javaslat pénzkövetelésekkel kapcsolatos beszámítási megállapodás megkötésére (13.) 8. Javaslat évi előzetes kötelezettségvállalásokra (4.) 9. Javaslat a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia villámcsapás okozta kár helyreállításához nyújtandó támogatásra (3.) 10. Javaslat az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.21.) önkormányzati rendelet módosítására (2.) 11. Egyebek A Bizottság rátér a napirendi pontok tárgyalására. A Bizottság elnöke felkéri a jelenlévőket, hogy a zárt ülésen részt venni jogosultak kivételével hagyják el a helyiséget. A hallgatóság és a Polgármesteri Hivatal azon köztisztviselői, akik a zárt ülésen való részvételre nem jogosultak, elhagyják a termet. ZÁRT ÜLÉS 2. NAPIRENDI PONT: Javaslat nyilvános illemhely létesítésével kapcsolatos döntések meghozatalára (Önálló képviselői indítvány) (6.) Előterjesztő: Orbán Gyöngyi alpolgármester Fuchs Gyula elmondja, az előterjesztés egyelőre azt tartalmazza, hogy kerüljön megvizsgálásra, hová lehetne nyilvános illemhelyet létesíteni. A telepítés költsége minimum 15 millió Ft, illetve Tüskés Józsefné képviselő asszony egy másik cégtől is hozott ajánlatot. Tudni kell, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek olyan feltételekkel telepítené az illemhelyet, hogy a használati díj az övé lenne, és plusz havonta 150 ezer Ft + ÁFÁ-t kellene fizetnie az Önkormányzatnak részére. Azon a véleményen van, hogy az összeg magas, mindamellett egy nyilvános illemhely lenne, a Roza-Porta Kft. épületében. Meg kellene vizsgálni annak a lehetőségét, hogyan lehetne azt működtetni. Feltételezi, az nem kerülne kb. 20 millió Ft-ba. Tüskés Józsefné hozzászólásként elmondja, akié az üzlethelyiség írt egy levelet, amelyben megírta, nem szeretné üzemeltetni az illemhelyet a rongálások miatt. Kisné Stark Viola elmondja, a Városfejlesztési Bizottság ülésén volt egy módosító javaslat, mely szerint nem csak a Fővárosi Csatornázási Művek üzemeltetésében, hanem saját beruházásban vagy egyéb módon történő üzemeltetés esetén is kerüljön megvizsgálásra az illemhely létesítése. Így lenne összehasonlítás. Amikor mindenkitől megvan az ajánlat, beterjesztésre kerülne a Képviselő-testület elé. Mikó Imréné felvetése, hogy a Hősök terének minden része szép, és így, egy utólag telepített illemhely nem mutatna jól. Mégis csak kellene a tulajdonossal beszélni, vagy megvenni tőle azt a részt.

4 4 Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a törvényességi észrevételben megfogalmazott határozati javaslat I. pontját azzal a kiegészítéssel, hogy kerüljön megvizsgálásra annak a lehetősége is, hogy saját beruházásban milyen költségvonzata lenne az illemhely létesítésének, illetve II. pontját. A Bizottság 5 igen szavazattal, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 86/2016.(X.12.) határozata nyilvános illemhely létesítésével kapcsolatos, önálló képviselői indítványra hozott döntéséről I. a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. által üzemeltetett nyilvános illemhelyet kívánjon a Hősök terén létesíteni, ugyanakkor kerüljön megvizsgálásra annak a lehetősége is, hogy saját beruházásban milyen költségvonzata lenne az illemhely létesítésének, II. kérje fel a Polgármestert, hogy a létesítendő illemhely pontos helyének meghatározása érdekében szükséges egyeztetések lefolytatását követően, a létesítési és üzemeltetési költségek ismeretében ismételten terjessze a Képviselő-testület elé a javaslatot. 3. NAPIRENDI PONT: Javaslat a fogyatékos személyek nappali intézményi ellátására vonatkozó feladat-ellátási szerződés megkötésére (20.) Előterjesztő: Szegény Ákos osztályvezető Szegény Ákos előterjesztő elmondja, a szociális törvényben szabályozva van, hogy az Önkormányzatnak biztosítani kell nappali ellátást a szenvedély betegek, a pszichiátriai betegek, a fogyatékos személyek számára. Egy típusú ellátást kell biztosítani a kerületi Önkormányzatnak, a lehetőségeket megvizsgálva a fogyatékos személyek nappali intézményi ellátására volt célszerű megoldást találni. Budapest Főváros XXI. Kerület Csepel Önkormányzat Humán Szolgáltatások Igazgatósága Völgy utcai Gondozási Részlegében az ellátás biztosítható lenne. Egyelőre két férőhelyre szólna a szerződés, amely idővel bővíthető. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a határozati javaslat I., II., III. pontjait. A Bizottság 5 igen szavazattal, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 87/2016.(X.12.) határozata a fogyatékos személyek nappali intézményi ellátására vonatkozó feladat-ellátási szerződés megkötésével kapcsolatos döntéséről I. a fogyatékos személyek nappali intézményi ellátására Budapest Főváros XXI. kerület Csepel Önkormányzatával a jelen határozat 1. melléklete szerinti feladat-ellátási szerződést kössön, II. előzetes kötelezettséget vállaljon a évi költségvetés terhére a feladatellátási szerződésben meghatározott összeg biztosítására, III. hatalmazza fel a Polgármestert a feladatellátási szerződés aláírására, valamint szükség esetén a szerződés szövegezésének Önkormányzat érdekeit nem sértő módosítására.

5 5 4. NAPIRENDI PONT: Beszámoló a Kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról (17.) Tóth András az előterjesztés készítője, ezúton kívánja orvosolni az előterjesztés 1. sz. határozati javaslatának III. pontjában általa észlelt hibát, nevezetesen nem a költségvetési koncepció, hanem a évi költségvetési rendelet-tervezet összeállításánál kell figyelembe venni a tervezett kerületi fejlesztések időbeli ütemezését. Ezen pontosítás figyelembevételét, módosítását kéri az előterjesztéssel kapcsolatban. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel az 1. sz. határozati javaslat I. pontját, valamint a III. pontját az előterjesztés készítője által tett pontosítás szerint. Bizottságának 88/2016.(X.12.) határozata a kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról szóló éves beszámoló elfogadásáról I. a kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról szóló évi beszámolót fogadja el. III. kérje fel a polgármestert, hogy a évi költségvetési rendelet-tervezet összeállításánál vegye figyelembe a tervezett kerületi fejlesztések időbeli ütemezését. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a 2. sz. határozati javaslat I., II., III. pontjait. Bizottságának 89/2016.(X.12.) határozata a tervezett kerületi fejlesztési célkitűzések megvalósítási sorrendjével kapcsolatos döntéséről I. helyezze hatályon kívül az 563/2015.(X.13.) határozatát. II. a kerületi fejlesztési célkitűzések megvalósítási sorrendjét az alábbiak szerint határozza meg: Utcanyitások (szabályozások, jogi rendezések) javasolt sorrendje: 1. Orbánhegyi közműépítéshez szükséges utcák 2. Molnár szigeti parti sétány (birtokbavétel a Duna mellett) (ITS 2.10) 3. Apostolhegyi utcák 4. Apró utca, Nevelő utca továbbvezetése (ITS 3.1) 5. Orbánhegyi vasút melletti fásításhoz szükséges kisajátítások 6. Vadevezős utca szabályozása közműépítéshez (új KSZT után) 7. Dunapart megnyitása (volt Arany Kereszt Ápoló otthon mögött) 8. Pályaudvar sor kialakítása az Erzsébet utcáig (új KSZT után) (ITS 1.1) 9. Szérűskert utca szélesítése + vasúti aluljáró(k) (új KSZT után) (ITS 1.2) 10. Molnár utca + külterületi kertséget feltáró utak (új KSZT után) (ITS 2.1) 11. Sínpár utca kialakítása (Vecsés úttól a Grassalkovich útig) gyűjtőútként

6 6 12. Kisajátítás és köztér kialakítása a Hősök tere vasút előtti részén (ITS 1.3) Útépítéssel, közlekedési hálózattal kapcsolatos fejlesztések javasolt megvalósítási sorrendje: 1. Az Eurovelo kerékpárút továbbépítése (a Felső Duna sor Vadvíz u. szakaszon) (ITS 2.2) 2. Az Eurovelo kerékpárút továbbépítése (a Tusa utca János apostol utca között) (ITS 4.8) 3. A Szitás köz és a Derce köz burkolatának kiépítése (ITS 1.4) 4. Kerékpárút létesítése a Hősök terén (kerékpáros nyom kijelölése javasolt) (ITS 1.5) 5. Kerékpárút létesítése a Templom utcán (kerékpársáv kialakítása javasolt) (ITS 1.5) 6. Gyalogos-kerékpáros híd Csepelre (ITS 2.12 és 6.5) 7. Kerékpáros infrastruktúra építése Újtelep és a Városközpont között (ITS 3.6 és 6.7) 8. Vecsés út összekötése a bevásárlóközponttal (ITS 6.1) 9. Szérűskert utca szélesítése (új KSZT után) (ITS 1.2) 10. Az Eurovelo kerékpárút továbbépítése (a kerület közigazgatási határáig) (ITS 4.8) 11. Hunyadi Zsellérdűlő utcai csomópont kiépítése (ITS 4.4) 12. Haraszti út M51 autóút közötti közúti kapcsolat kialakítása (ITS 4.7 és 6.2) 13. Soroksári elkerülő út előkészítése a Szentlőrinci út és Ócsai út között (ITS 6.3) 14. Grassalkovich út tehermentesítésének előkészítése (ITS 1.19 és 6.4) 15. Gyalogoshíd létesítése a Dobó utca és a Molnár sziget között (ITS 2.13 és 6.6) 16. Külön szintű gyalogos-kerékpáros vasúti átkelőhelyek létesítése (ITS 6.8) a Teknő-Sámfa, Tárcsás-Könyves és az Erzsébet-Szentlőrinci utak között, valamint fejlesztése a Török utcánál ITS önkormányzati beruházással kapcsolatos projektek javasolt megvalósítási sorrendje: 1. Helytörténeti Múzeum felújítása (folyamatban) (ITS 1.10) 2. Kerületi rendőrkapitányság létesítése (folyamatban) (ITS 1.23) 3. Szakorvosi rendelőintézet felújítása (folyamatban) (ITS 1.13) 4. Polgármesteri Hivatal nyílászáróinak-cseréje, homlokzat-felújítása (ITS 1.12) 5. Üres épület hasznosítása (Dracula ház) (ITS 3.3) 6. Új közösségi ház kialakítása a meglévő helyén (ITS 1.15) 7. Vasútállomásnál térfal és P+R parkoló létesítése (új KSZT után) (ITS 1.14) 8. Közösségi ház kialakítása Újtelepen (ITS 3.2) 9. Építőanyag-telep funkcióváltása, rendezés a Láng E. u. Jelző u. sarkán (ITS 1.21) 10. Szamosi Mihály Sporttelep fejlesztése (ITS 4.1) ITS területrendezés-fejlesztéssel kapcsolatos projektek javasolt megvalósítási sorrendje: 1. Tündérkert területének fejlesztésének folytatása (folyamatban) (ITS 2.16) 2. Csatornarendszer fejlesztése Orbánhegyen (ITS 4.5) 3. Újtelepen lakóterület fejlesztése (A1 terület) és előkészítése (A2 terület) (ITS 3.4) 4. Csapadékvíz elvezetés fejlesztése (Orbánhegy, Gyáli patak) (ITS 4.6) 5. Az RSD Molnár-szigeti ágának tulajdonrendezése (ITS 2.4) 6. Tulajdonjogi és környezetrendezés a Felső Dunasor mellett (ITS 2.5) 7. Tulajdonrendezés és parti sétány kiépítése a Meder u. Gyáli patak között (ITS 2.6) 8. Környezetrendezés a Gyáli patak mellett (torkolat) (ITS 2.7) 9. Az Erzsébet utca Felső-Duna sor gyalogos kapcsolat (ITS 1.6) 10. Hősök tere zöldfelület felújítása a Szitás utca Arany János utca között (ITS 1.9) 11. A déli szigetcsúcsnál parti sétány kiépítése (ITS 2.8) 12. A déli szigetcsúcs fejlesztése (ITS 2.9)

7 13. Felső Duna sor menti teleksor kertvárosias lakóterületi beépítése (ITS 1.7) 14. A Felső Duna sor menti parti sáv kialakítása (ITS 2.14) 15. Molnár szigeti parti sétány kialakítása (ITS 2.10) 16. IZ terület fejlesztése a Felső-Duna sor mellett, a Gyáli-pataktól északra (ITS 2.11) 17. Az északi szigetcsúcs környezetrendezése (tanulmányterv szerint) (ITS 2.13) 18. A lakóterület menti parti sáv kialakítása (volt Ápoló otthon mögött) 19. A volt Ápoló otthon területének fejlesztése (KSZT szerint) (ITS 2.17) 20. A Felső-Duna sor melletti IZ terület fejlesztése (ITS 2.15) 21. A Molnár utca és a külterületi kertséget feltáró utak (ITS 2.1) 22. Újtelepen B jelű terület fejlesztésének előkészítése (ITS 3.5) 23. Déli temető környékének rendezése (ITS 4.9) Zöldfelületi hálózattal kapcsolatos fejlesztések javasolt megvalósítási sorrendje: 1. Zsellérdűlő utca Gyáli-patak közötti zöldterület fejlesztése (ITS 7.4) 2. Grassalkovich úti zöldsáv kiépítése (ITS 7.5) 3. Újtelepi erdő rekreációs fejlesztése (ITS 7.3) 4. Soroksár dél alközpont zöldterületi fejlesztése, park kialakítása (ITS 4.2 és 7.1) 5. Gyáli-patak völgyének rehabilitációja (ITS 7.2) 6. A kerület egyéb parkjainak valamint a játszóterek és egyéb közterületi zöldfelületek folyamatos karban tarása és megújítása (ITS 7.6) ITS magán beruházással kapcsolatos projektek javasolt megvalósítási sorrendje: 1. Üzletház létesítése a Grassalkovich úton (ITS 1.20) 2. A Hősök tere térfalainak fejlesztése (ITS 1.22) 3. Hősök tere Templom utca sarok telkek intézményi fejlesztése (ITS 1.24) 4. Lakóterület fejlesztés az egykori Dugattyúgyár területén (ITS 4.3) 5. Ócsai út M51 autóút térség gazdasági területek fejlesztésének elősegítése (ITS 8.1) 6. M51 M0 közötti gazdasági területek fejlesztésének elősegítése (ITS 8.2) 7. Szamaránszki dűlő térség gazdasági terület előkészítése (ITS 8.3) 8. Monsanto telephelyfejlesztés (ITS 8.5) 9. Trilak telephelyfejlesztés (ITS 8.6) 10. M5 Gyál melletti gazdasági területek fejlesztésének elősegítése (ITS 8.4) ITS kulcsprojekt Soroksár vasútállomás és környéke infrastrukturális fejlesztéséhez szükséges tervezett beavatkozások javasolt sorrendje: 1. Közúti-vasúti külön szintű keresztezés előkészítése a vasútállomás körzetében (ITS 1.18) 2. Közterület fejlesztés a Hősök terén (ITS 1.8. és 1.9) 3. Közútfejlesztések (Szérűskert utca, Pályaudvar sor) (ITS 1.1 és 1.2) 4. Budapest Kelebia vasútvonal elővárosi fejlesztés előkészítése (intermodalitás, P+R parkolók) (ITS 1.16) 5. Zajvédelmi funkció biztosítása 6. A gyalogosok akadálymentes közlekedésének megvalósítása 7. H6 HÉV vonal fejlesztésének előkészítése (ITS 1.17) 8. Soroksári elkerülő út megépítése az Ócsai út és Szentlőrinci út között (ITS 6.3) 9. P+R parkolók létesítése (ITS 1.14) 10. Lakóterület fejlesztés előkészítése a Szérűskert utca mentén 11. Alulhasznosított vasúti területek funkcióváltása a vasútállomás térségében 7

8 8 A zárójelben feltüntetett jelöléseknél a számozás az akcióterületekre utal, illetve a kerület Integrált településfejlesztési Stratégiájában (ITS) rögzített projekt számára. III. kérje fel a polgármestert, hogy a mindenkori költségvetés összeállításánál az önkormányzat anyagi lehetőségei függvényében gondoskodjon a megvalósítandó fejlesztések megvalósulásához tartozó pénzügyi fedezet biztosításáról. 5. NAPIRENDI PONT: Javaslat Önkormányzati beruházásában megvalósuló köz, és díszvilágítási vagyonelemek nyilvántartási értéken történő, térítésmentes tulajdonba adásáról (7.) Kisné Stark Viola elmondja, nem a karácsonyi, hanem a Hősök terén megépült köz- és díszvilágításról van szó. A mellékelt Megállapodásban történt egy elírás. A Megállapodás 2. pontjában a nyilvántartott bruttó érték ,- Ft. Ezzel a módosítással kéri a javaslat elfogadását. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel az 1. sz. határozati javaslat I., II., III. pontjait. Bizottságának 90/2016.(X.12.) határozata a Budapest XXIII. kerület Hősök tere (185613/1 hrsz) környezetrendezése kapcsán a Templom körüli díszvilágítás tápkábelei, valamint a Budapest XXIII. kerület Hősök tere (Templom utca Jelző utca között) közvilágítási hálózat vagyonelemei tulajdonjogának térítésmentes átadásáról I. Soroksár Önkormányzatának közigazgatási határain belül, saját beruházása eredményeként létrejött, jelen előterjesztésben részletezett köz- és díszvilágítási hálózatokat térítésmentesen Budapest Főváros Önkormányzatának adja tulajdonába Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 23. (4) bekezdésének, illetve a Nemzeti Vagyonról szóló évi CXCVI. törvény 14. (1) és 5. (5) bekezdés a) pontja és a (7) bekezdésének megfelelően. II. kösse meg a jelen határozat mellékletét képező közvilágítási vagyonelemek nyilvántartási értéken történő tulajdonba adásáról szóló Megállapodást Budapest Főváros Önkormányzatával az Önkormányzat tulajdonában lévő a Budapest XXIII. kerület Hősök tere környezetrendezése kapcsán a Templom körüli díszvilágítás tápkábelei, valamint a Budapest XXIII. kerület Hősök tere (Templom utca Jelző utca között) közvilágítási hálózat vagyonelemei tulajdonjogának térítésmentes átadására vonatkozóan. III. hatalmazza fel Geiger Ferenc polgármestert a megállapodások az önkormányzat érdekeit nem sértő módon történő aláírására, illetve a szükséges nyilatkozatok megtételére. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a 2. sz. határozati javaslat I., II. pontjait.

9 9 Bizottságának 91/2016.(X.12.) határozata a Budapest XXIII. kerület Hősök tere környezetrendezése projekt során az elbontott közvilágítási hálózatok maradványértékének Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. részére történő megfizetésére I. fizesse meg a Budapest XXIII. kerület Hősök tere környezetrendezése projekt során az elbontott közvilágítási hálózatok maradványértékét a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. részére Forint + ÁFA (bruttó Ft) összegben. II. hatalmazza fel Geiger Ferenc polgármestert az ehhez szükséges nyilatkozat megtételére. 6. NAPIRENDI PONT: Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére (8.) Fuchs Gyula felkérésére Szegény Ákos összefoglalja az előterjesztésben foglaltakat, mely szerint a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítása következtében a működtetéssel kapcsolatos feladatokat is átveszi a Tankerület. Ezzel a Soroksári Intézményellátó Központ működési köre kiürül, az intézmény fenntartása okafogyottá válik, ezért a megszüntetésére készült javaslattétel. Fuchs Gyula azon kérdésére, hogy a gyermekétkeztetés marad-e a kerületnél, Szegény Ákos válasza, igen. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a határozati javaslat I., II., III., IV., V., VI. pontjai. Bizottságának 92/2016.(X.12.) határozata a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetéséről I. a Soroksári Intézményellátó Központot - az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 11. -ának rendelkezései alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011 (XII. 31.) Kormányrendelet 14. -ában foglaltakra - a jelen határozat 1. számú mellékletét képező megszüntető okirattal december 31. napjával, jogutód nélkül szüntesse meg. II. III. IV. az alapítástól kezdődően a SIK által vásárolt leltárban, nyilvántartásban szereplő tárgyi eszközök, kisértékű tárgyi eszközök nyilvántartott készletei az Önkormányzat tulajdonába kerüljenek. kérje fel a Polgármestert, hogy a közalkalmazottakról szóló évi XXXIII. törvény előírásai alapján a Soroksári Intézményellátó Központ közalkalmazottait és munkavállalóit tájékoztassa a továbbfoglalkoztatásuk vonatkozásában. kérje fel a Polgármestert, hogy a megszüntetésről a Magyar Államkincstár illetékes szervét tájékoztassa, gondoskodjon a költségvetési szerv pénzforgalmi számlájának megszüntetéséről és a megszűnéssel kapcsolatos egyéb teendőkről. V. kérje fel a Soroksári Intézményellátó Központ vezetőjét, hogy gondoskodjon az ellátandó közfeladatokhoz tartozó hatósági engedélyeknek - a megszüntetendő költségvetési szerv kérelmére történő - visszavonásáról és annak előkészítéséről, továbbá az eszközök és a

10 10 források leltározásáért, az éves költségvetési beszámoló elkészítéséért, a vagyonátadás lebonyolításáért felelős személyek kijelöléséről. VI. az Önkormányzat, mint alapító vállalja január 1-től - a megszűnő költségvetési szerv jogaiból eredő bevételek - gyermekétkeztetés kivételével -, illetve a kötelezettségekből keletkező pénzügyi kiadások, valamint a december havi bruttó bér és járulékainak pénzügyi teljesítését. 7. NAPIRENDI PONT: Javaslat pénzkövetelésekkel kapcsolatos beszámítási megállapodás megkötésére (13.) Fuchs Gyula kérdezi: mi adnánk a ,- Ft-ot a hölgynek? dr. Gróza Zsolt válaszolja igen. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel az 1. sz. határozati javaslat I. pontját. Bizottságának 93/2016.(X.12.) határozata az 587/2013. (XII.3.) Ök. határozat hatályon kívül helyezéséről I. helyezze hatályon kívül Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének 587/2013. (XII.3.) Ök. határozatát. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a 2. sz. határozati javaslat I., III. pontját. Bizottságának 94/2016.(X.12.) határozata pénzkövetelésekkel kapcsolatos beszámítási megállapodás megkötéséről I. kösse meg az 1. melléklet szerinti pénzkövetelések beszámításáról szóló megállapodást Surányi Lászlóné adóssal. III. kérje fel a Polgármestert az adós tájékoztatására és a megállapodás aláírására. 8. NAPIRENDI PONT: Javaslat évi előzetes kötelezettségvállalásokra (4.) Fuchs Gyula saját, valamint az Itthon Vagyunk Egyesület véleményét fejezi ki, amikor azt mondja, vannak olyan területre előírva kötelezettségvállalások, amelyek megdöbbentően magasak. Pld. az ételhulladék elszállításra ,- Ft van beállítva, pedig volt tájékoztatás arról, hogy az ételhulladék-szállítás költsége nem érte el a másfél millió Ft-ot, a Soroksári Hírlap kiadásával kapcsolatos költségek is igen megemelkedtek.

11 11 Mikó Imréné az önkormányzat rendezvényeinek virág- és virágdekorációjára tervezett összegét, a rendezvényekre és a Tündérkertre őrzési-védelmi feladatokra tervezett összegét tartja magasnak. Kisné Stark Viola elmondja, minden kérdésre nem fog tudni válaszolni, mert az osztályok által tervezetteket kapta meg és fogta össze az előterjesztésben. A Képviselő-testületi ülésen viszont minden kérdés megválaszolásra kerülhet. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel az 1-től 34-ig terjedő határozati javaslatokat. A Bizottság 3 igen szavazat, 0 nem szavazat, 2 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 95/2016.(X.12.) határozata évi előzetes kötelezettségvállalásokra a évi előzetes kötelezettségvállalásokra az 1-től 34-ig terjedő határozati javaslatokban foglaltaknak megfelelően vállaljon kötelezettséget. 9. NAPIRENDI PONT: Javaslat a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia villámcsapás okozta kár helyreállításához nyújtandó támogatásra (3.) Fuchs Gyula elmondja, részletes tájékoztatást tartalmaz az előterjesztés a károk óriási nagyságáról. Az eddigi, és a még várható kiadások tervezett költsége meghaladja a 24 millió Ft. Az előterjesztő 10 millió Ft-ot javasol a Nagyboldogasszony Főplébánia támogatására. Úgy véli, ez az összeg csak töredéke annak, ami előre láthatólag kiadás lesz annak érdekében, hogy eredeti állapotában működjön a templom. Javasolja, hogy további 3 millió Ft-tal növelje a Képviselő-testület a támogatást, hogy kb. a helyreállítás költségének felét kapja meg a Főplébánia. dr. Bajuszné Veigli Katalin azon kérdésére, hogy van-e fedezet a plusz költségre, Polonkai Zoltánné válaszolja, ugyanaz a sor marad. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel azt a javaslatát, hogy a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia a határozati javaslatban szerepeltetett ,- Ft összegű támogatáson túlmenően, további ,- Ft-os támogatásban részesülhessen. Bizottságának 96/2016.(X.12.) határozata a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia villámcsapás okozta kár helyreállításához nyújtandó támogatás összegének növeléséről A Bizottság úgy dönt, hogy a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia, a határozati javaslatban szerepeltetett ,- Ft összegű támogatáson túlmenően, további ,- Ft-os támogatásban részesüljön. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a határozati javaslat I. pontját, a Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi Bizottságának 96/2016.(X.12.) határozatával elfogadott azon módosítás figyelembevételével, hogy a határozati javaslatban szerepeltetett

12 ,- Ft összegű támogatáson túlmenően további ,- Ft összegű támogatásban részesüljön a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia, illetve a II., III. pontjait. Bizottságának 97/2016.(X.12.) határozata a Soroksári Nagyboldogasszony Főplébánia támogatásáról I. Soroksári Nagyboldogasszony Főplébániát Ft összeggel támogassa, melyet az alábbiakra használhat fel: a Soroksár Nagyboldogasszony Főplébániatemplomot július 28-án ért villámcsapás okozta károk helyreállítási, javítási és beruházási költségeire. A támogatás forrása az Önkormányzat évi költségvetésének Céltartalék, tartalékképzés sora. II. III. kérje fel a Polgármestert a döntés közlésére az érintettel. hatalmazza fel a Polgármestert a határozat 1. számú mellékeltét képező támogatási szerződés aláírására azzal, hogy annak tartalmától a 3. pontba foglalt támogatási összeg kivételével az Önkormányzat érdekeit nem sértő módon eltérhet. 10. NAPIRENDI PONT: Javaslat az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.21.) önkormányzati rendelet módosítására (2.) Kérdés, hozzászólás hiányában Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a rendelet-tervezet elfogadását. A Bizottság 3 igen szavazat, 0 nem szavazat, 2 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 98/2016.(X.12.) határozata az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról A Bizottság - minősített többség hiányában elutasítja az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2016. (II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet elfogadását. 11. NAPIRENDI PONT: Egyebek Polonkai Zoltánné tájékoztatást ad a Bizottság részére az Önkormányzat mai napi bankszámla egyenlegéről és a lekötött pénzösszegéről. Mikó Imréné elmondja, a karácsonyi ajándékcsomagokra vonatkozó kérvényt nagyon sok idős ügyfél számára eljuttatták, amelyben két hibát is észlelt. Le van írva, hogy csak a lakcímkártya bemutatása kötelező, személyi igazolvány nem. Ezek után a kérelmeket a lefénymásolt lakcímkártyával együtt bevitte az Újtelepi ügyfélszolgálati irodába, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy a személyi igazolvány másolata is szükséges. Nagyon rosszul érintette ez a tájékoztatás, hiszen így újra fel kellett volna keresnie a kérelmezőket, akik 25-en voltak. Elfogadták tőle ugyan a kérelmeket, de nem tudja, hogy az elbírálás során nem lesz-e probléma a személyi igazolvány másolatának hiánya.

13 13 A karácsonyi ajándékcsomag nyomtatványán nincs feltüntetve, mikor vihetik vissza az Újtelepi ügyfélszolgálati irodába, tehát mikor van ügyfélfogadási idő. Volt, aki akkor ment, amikor nem volt ott senki, volt olyan eset is, aki kétszer ment vissza, taxit is fogadott, és harmadszor már megkérte őt, hogy intézze el ügyét. Egy másik panasszal is megkeresték őt idős lakosok, akik azt olvasták a soroksári újságban, hogy 75 éven felülieknek jár az Erzsébet utalvány. Az újságban nem volt megemlítve, hogy csak abban az esetben menjenek nyomtatványért, ha postán nem kapták meg időben. Így aztán elmentek az Újtelepi ügyfélszolgálai irodába, ahol elmondták nekik, hogy nincs ilyen nyomtatványuk, azt postán fogják megkapni. Ezek bosszantó dolgok, nem tudja, kitől kérdezze meg. dr. Bajuszné Veigli Katalin, mint Szociális bizottsági tag elmondja, hogy a Szociális Bizottság ülésén Mikó Imre bizottsági elnök is felvetette ezt a témát, ahol Szegény Ákos osztályvezető úr korrektül választ is adott, így javasolja, hogy a Szociális Bizottság jegyzőkönyvéből az erre adott választ érdemes lenne elolvasni. Mikó Imréné elmondja, továbbra sem tudja, el fogják-e fogadni azokat a beadványokat, amelyeknél csak a lakcímkártya van mellékelve. dr. Dallos Andrea hozzáfűzi, az osztályvezető úr elmondta a Szociális bizottsági ülésen, hogy a lehető legmesszebb menőkig befogadják a nyomtatványokat, és megpróbálják a hatósági nyilvántartásból, előzményekből feldolgozni azokat, a jogosultságokat megállapítani. Mizák Zoltán a jegyzőkönyv állandó második aláírójának távolmaradása miatt Fuchs Gyula a Pénzügyi Bizottság mai napi jegyzőkönyvének ideiglenes második aláírójaként Mikó Imréné nem képviselő asszonyt javasolja. Mikó Imréné elfogadja a jelölést, bejelenti személyes érintettségét, és hozzájárul jelölésének nyílt ülésen történő tárgyalásához. Fuchs Gyula további javaslat hiányában szavazásra teszi fel a javaslatot, mely szerint a mai napi jegyzőkönyv ideiglenes második aláírójának megválasztása során érintettsége miatt a Bizottság kizárja a szavazásból Mikó Imrénét. A Bizottság 0 igen szavazat, 5 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 99/2016.(X.12.) határozata Mikó Imréné szavazásból való kizárásáról A Pénzügyi Bizottság a jegyzőkönyv ideiglenes második aláírójának megválasztása során érintettsége miatt nem zárja ki a szavazásból Mikó Imréné bizottsági tagot. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a javaslatot, mely szerint a Pénzügyi Bizottság október 12-ei jegyzőkönyvének ideiglenes második aláírója Mikó Imréné nem képviselő bizottsági tag legyen. A Bizottság 5 igen szavazat, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 100/2016.(X.12.) határozata a október 12-ei ülésről készült jegyzőkönyv ideiglenes második aláírójáról

14 14 A Pénzügyi Bizottság a október 13-ai ülésről készült jegyzőkönyv ideiglenes második aláírójának Mikó Imréné bizottsági tagot választja meg. A Bizottság elnöke megköszöni a részvételt, az ülést 16 óra 53 perckor bezárja. K.m.f. A jegyzőkönyvet elolvasás után jóváhagyólag aláírom: Fuchs Gyula bizottság elnöke Mikó Imréné bizottsági tag A jegyzőkönyvet készítette: Putirka Zoltánné bizottsági titkár

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. október 7. napján 16 óra 02 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. április 4. napján 16 óra 03 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

Beszámoló a kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról

Beszámoló a kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a kerületi Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

Beszámoló a kerületi Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) végrehajtásával kapcsolatban

Beszámoló a kerületi Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) végrehajtásával kapcsolatban Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a kerületi Integrált Városfejlesztési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. január 17. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült 2014. szeptember 3. napján 16. óra 05. perckor a Városháza Tanácstermében megtartott rendes nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: Később érkezett: Távolmaradását előre

Részletesebben

Beszámoló a kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról

Beszámoló a kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) végrehajtásáról Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a kerületi Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. február 11. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. október 7. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. január 14. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2017. október 4. napján 16 óra 03 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Kerületi Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. szeptember 9. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. november 2. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2018. május 9. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Mikó Imre. Balzsay Károly. Magyar Jánosné. országos szakmai szervezet képviselője

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Mikó Imre. Balzsay Károly. Magyar Jánosné. országos szakmai szervezet képviselője JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. február 10. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. január 13. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. november 4. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2016. október 11-én (kedd) a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Tamási Benjamin külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Tamási Benjamin külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2016. február 11-én 13.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. június 28-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2017. május 31. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. március 11. napján 13.40 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év október hó 11. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. június 29. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné. Galéria 13 Kulturális Szolgáltató NKft. Klebelsberg Központ Dél-Pesti tankerület igazgatója.

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné. Galéria 13 Kulturális Szolgáltató NKft. Klebelsberg Központ Dél-Pesti tankerület igazgatója. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2018. április 3. napján 11.10 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Sinkovics Krisztián Ádám képviselő

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Sinkovics Krisztián Ádám képviselő Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2016. november 30-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2014. augusztus 13-án (szerda) a Polgármesteri Hivatal Nagytermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. március 9. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. november 30. napján 13.35 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. április 6. napján 16 óra 02 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. május 6. napján 16. óra 00. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. szeptember 7. napján 15 óra 58 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

Javaslat parkoló céljára tett felajánlás elfogadására

Javaslat parkoló céljára tett felajánlás elfogadására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat parkoló céljára tett felajánlás elfogadására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. április 8. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Bizottságának 2015. április 8. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: Távolmaradását előre jelezte:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2017. április 5. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. június 30. napján 9 óra 32 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2017. október 31. napján 8.00 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 3. napján 15 óra 11 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2016. november 29-én (kedd) a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ megszüntetésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Soroksári Intézményellátó Központ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Galéria 13 Soroksár Nonprofit Kft.

JEGYZŐKÖNYV. Galéria 13 Soroksár Nonprofit Kft. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. június 2. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné Balzsay Károly. Soroksári Intézményellátó Központ Táncsics Mihály Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné Balzsay Károly. Soroksári Intézményellátó Központ Táncsics Mihály Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. február 9. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. április 5-én 14.35 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. november 4. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné Sinkovics Krisztián Ádám

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné Sinkovics Krisztián Ádám JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2017. év október hó 03. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2018. október 2-án (kedd) a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. július 4. napján 16 óra 03 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2019. január 16-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. november 2. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat 187257/4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics M. Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics M. Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2018. február 6. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a fővárosi kerületi belterületi szilárd

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. október 31-én 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Bizottságának 2014. március 12. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Tanácstermében megtartott rendes nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: Később érkezett: Távolmaradását

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros Önkormányzat városrehabilitációs

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 183208/1, 183208/3,

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések meghozatalára

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162 KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések

Részletesebben

VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a kerületi

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2016. július 29-én (péntek) a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics Mihály Művelődési Ház Soroksári Intézményellátó Központ

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics Mihály Művelődési Ház Soroksári Intézményellátó Központ JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. június 28. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. február 10. napján 16 óra 04 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. február 10. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII.

Részletesebben

2015. január 28. PEÜB ülés határozatai

2015. január 28. PEÜB ülés határozatai 2015. január 28. PEÜB ülés határozatai 1/2015.(I.28.)PEÜB Határozat Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottsága úgy dönt, hogy mai ülésének napirendjét a következőképpen határozza meg: Nyílt ülés: Napirend 1. pontja:

Részletesebben

Javaslat Önkormányzati beruházásában megvalósuló köz, és díszvilágítási vagyonelemek nyilvántartási értéken történő, térítésmentes tulajdonba adásáról

Javaslat Önkormányzati beruházásában megvalósuló köz, és díszvilágítási vagyonelemek nyilvántartási értéken történő, térítésmentes tulajdonba adásáról Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r e 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Önkormányzati beruházásában megvalósuló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2017. november 29. napján 16 óra 02 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/2017. 11.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Polgármesteri Hivatal (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. november 30. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2015. október 8-án 13.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2015. január 15-én (csütörtökön) a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1239 Budapest, Hősök tere 12.) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné Balzsay Károly. Táncsics Mihály Művelődési Ház Soroksári Intézményellátó Központ

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné Balzsay Károly. Táncsics Mihály Művelődési Ház Soroksári Intézményellátó Központ JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. január 12. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a bizottság határozatképességére: A Bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 6 fővel határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a bizottság határozatképességére: A Bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 6 fővel határozatképes. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. szeptember 8. napján 11.00 órakor a

Részletesebben

Javaslat a Táncsics Művelődési Ház Wi-Fi hálózatának kialakítására. polgármester. informatikus

Javaslat a Táncsics Művelődési Ház Wi-Fi hálózatának kialakítására. polgármester. informatikus Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Táncsics Művelődési Ház Wi-Fi hálózatának

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Iktatószám: 17-1/10/2015. Helyszín: Időpont: a Polgármesteri Hivatal III. emelet 301. számú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. június 3. napján 16. óra 02. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-10/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. október 11-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. március 11. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. május 4. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Javaslat kisajátítási eljárások megindítására és ingatlan megvásárlására

Javaslat kisajátítási eljárások megindítására és ingatlan megvásárlására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kisajátítási eljárások megindítására

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3/2013./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Páneurópa Általános Iskola. Táncsics M. Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Páneurópa Általános Iskola. Táncsics M. Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. május 30. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2014. április 8-án 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 15. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2014. november 19. napján 16. óra 02. perckor a Városháza Tanácstermében

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója 24/2013. (III. 25.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 25/2013. (III. 25.) sz.

Részletesebben

Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű vagyonelemek tulajdonjogának térítésmentes átruházására.

Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű vagyonelemek tulajdonjogának térítésmentes átruházására. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterme Budapest IX. ker., Bakáts tér 14.

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterme Budapest IX. ker., Bakáts tér 14. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság Jegyzőkönyv készült a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári elkerülő úttal kapcsolatos döntések meghozatalára. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: -

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári elkerülő úttal kapcsolatos döntések meghozatalára. Az előterjesztés előzetesen egyeztetve: - Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának A L P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat soroksári elkerülő úttal kapcsolatos

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 77-83/2016. (VII. 14.) számú határozatok.

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti

Részletesebben

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben