f) Egyéb korlátlan felelősségű társasági forma

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "f) Egyéb korlátlan felelősségű társasági forma"

Átírás

1 Cégnév: Székhely: ALKALMASSÁGI TESZT Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére Képviseletre jogosult: Adószám: Cégjegyzékszám / Nyilvántartási szám: Telefonszám: cím: Jelen teszt (a továbbiakban: Teszt) célja, hogy a Strategon Értékpapír Zrt. (a továbbiakban: Strategon Zrt.) a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) alapján kötelezően felmérje, hogy a kínált szolgáltatás alkalmas-e az Ügyfél által megjelölt befektetési célok megvalósítására, illetve az ügyletek kapcsán felmerülő kockázat összhangban van-e az Ügyfél pénzügyi teherviselő képességével. Kérjük, hogy szenteljen kellő időt és figyelmet a kérdőív hiánytalan kitöltésére annak érdekében, hogy a Társaság és a Strategon Zrt. közötti üzleti kapcsolat a kívánt eredményt hozza. A kérdőív kitöltésében és értelmezésében munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Kérjük továbbá, hogy a Társaság vagyoni és jövedelmi helyzetére vonatkozó kérdéseket ne vegye tolakodásnak. Ezek célja az, hogy a Strategon Zrt. meggyőződjön arról, hogy az Ön ismeretei és a szerződés vagy megbízás tárgyát képező pénzügyi eszközzel vagy ügylettel kapcsolatos gyakorlata, kockázatviselő képessége megfelelő-e ahhoz, hogy megalapozott befektetési döntést hozzon, és a szerződésben foglaltak teljesítése érdekében szükséges mértékben feltárja a Társaság vagyoni helyzetét és befektetési céljait, annak érdekében, hogy a körülményeihez igazodó, a befektetési elvárásai megvalósítására alkalmas ügyletet vagy pénzügyi eszközt ajánljon. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a Strategon Zrt. megtagadja a portfólió kezelési szerződés megkötését abban az esetben, ha az Ügyfél a Teszt kitöltését megtagadta, vagy azt hiányosan töltött ki, illetve, ha a kiértékelés során Nem megfelelő minősítést kapott. Tájékoztatjuk, hogy a Strategon Zrt. a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli. 1. Mi a legmagasabb iskolai végzettsége a Társaság kapcsolattartójának? a) Felsőfok 5 pont b) Középfok 3 pont c) Egyéb, nevezetesen: 1 pont 2. Iskolai végzettségét vagy foglalkozását érintően rendelkezik-e pénzügyi ismeretekkel a Társaság kapcsolattartója? 3. Társasági forma (külföldi társaság esetén a lentieknek leginkább megfelelő forma) a) Nyilvános részvénytársaság (Nyrt) b) Zártkörű részvénytársaság (Zrt) c) Korlátolt felelősségű társaság (Kft) d) Betéti társaság (Bt) e) Egyéb korlátolt felelősségű társasági forma 1034 BUDAPEST, BÉCSI U EM 1 WEBSITE:

2 f) Egyéb korlátlan felelősségű társasági forma 4. A Társaság Strategon Értékpapír Zrt. (továbbiakban Strategon) által vezetett számlája tekintetében befektetési és pénzügyi döntéshozója iskolai végzettségét vagy foglalkozását tekintve rendelkezik-e pénzügyi ismeretekkel? 5. A Társaság rendelkezik-e olyan munkavállalóval, akinek kizárólagos deklarált feladata a Társaság pénzügyi és befektetési ügyeinek intézése és az erre vonatkozó döntéshozatala? 6. Mekkora a Társaság saját tőkéje (a rendelkezésre álló utolsó mérlegadat szerint)? a) kevesebb, mint 1 millió forint 1 pont b) 1-20 millió forint között 2 pont c) millió forint között 4 pont d) 100 millió forint felett 5 pont 7. Jellemzően mekkora nagyságrendben köt a Társaság befektetési ügyletet? a) 0-10 millió forint 0 pont b) millió forint 1 pont c) millió forint 3 pont d) 100 millió forint felett 5 pont 8. Mekkora a Társaság átlagos havi bevétele (nettó árbevétel és egyéb rendszeres bevételek összege)? a) 0-5 millió forint 0 pont b) 5-50 millió forint 1 pont c) millió forint 3 pont d) 100 millió forint felett 5 pont 9. Mekkora a Társaság átlagos havi kiadása? a) 0-5 millió forint 5 pont b) 5-50 millió forint 3 pont c) millió forint 1 pont d) 100 millió forint felett 0 pont 10. Melyek a Társaság rendszeres bevételének forrásai? a) Árbevétel 5 pont b) Befektetések 3 pont c) Egyéb:. 1 pont 1034 BUDAPEST, BÉCSI U EM 2 WEBSITE:

3 11. Hány évvel ezelőtt alakult a Társaság? a) 12. Mekkora a Társaság éves árbevétele és adózás előtti eredménye (millió forint)? a) Év/Kategória Éves árbevétel Adózás előtti eredmény Tavalyelőtt Tavaly Idei (tervezet) 13. Rendelkezik-e a Társaság pénzügyi (bank, lízing) vagy befektetési szolgáltatóval szembeni kötelezettségvállalással (ide értve a készfizető kezességvállalást is)? Ha igen, akkor ennek hozzávetőlegesen mekkora a saját tőkére vetített aránya? a) Igen i. 0-25% között 3 pont ii % között 2 pont iii. 50% felett 1 pont b) Nem 5 pont 14. Milyen időszakra kívánja átlagosan elhelyezni megtakarításait? a) Rövid távra (1-3 hónap) 1 pont b) Közép távra (3-12 hónap) 3 pont c) Hosszú távra (12 hónapnál több) 5 pont 15. Meg tudná határozni a kereskedés jellegére és kereskedett pénzügyi eszközökre vonatkozó fő különbséget a tőzsdei és az OTC piacok között? 16. Milyen megtakarítási formával rendelkezett már a Társaság, illetve milyen pénzügyi eszközre vonatkozóan kötött szerződést? (Több válasz is megjelölhető) a) Bankbetét 1 pont b) Állampapírok 1 pont c) Vállalati kötvények, jelzáloglevelek 1 pont d) Részvények Hazai piacon 1 pont Nemzetközi piacon 1 pont e) Származtatott ügyletek (határidős, opciós és egyéb derivatív termékek) Részvény 1 pont Index 1 pont Áru 1 pont Deviza 1 pont 1034 BUDAPEST, BÉCSI U EM 3 WEBSITE:

4 Fedezeti (Hedge) ügylet 1 pont 17. Átlagosan milyen gyakorisággal köt befektetési szolgáltatás körébe tartozó szerződést? a) Évente vagy ritkábban 0 pont b) Negyedévente 1 pont c) Havonta 3 pont d) Hetente vagy gyakrabban 5 pont 18. Mi a fő befektetési célja (több válasz is megjelölhető)? a) Likviditás kezelés 1 pont b) Kockázatmentes megtakarítás 2 pont c) Bankbetétet meghaladó hozam elérése 3 pont d) Mérlegtételek (árbevétel, kötelezettségek) fedezése 4 pont e) Spekuláció 5 pont f) Egyéb, nevezetesen:. pont (max.5pont) 19. Tisztában van azzal, hogy a magasabb hozam nagyobb kockázatú (nagyobb árfolyam volatilitású) pénzügyi eszközökre vonatozó ügyletekkel párosul? 20. Milyen befektetőnek tartja a Társaságot? a) Konzervatív befektetőnek, aki biztonságos hozamok érdekében az alacsony kockázatot választja. 0 pont b) Kiegyensúlyozott befektetőnek, aki a magasabb (átlagos) hozamok érdekében elfogadja a magasabb (átlagos) kockázatot. 3 pont c) Nyereségorientált befektetőnek, aki magas, átlagon felüli hozam reményében magas, átlagon felüli kockázatot vállal. 5 pont 21. Milyen befektetési hajlandóságú a Társaság? a) Nem köt olyan ügyletet, amelyek esetén a befektetett összegen felül további pénzek befizetésére kötelezhetik és legalább egy minimális hozamot mindenképpen szeretne realizálni.0 pont b) Nem köt olyan ügyletet, amelynek esetén a befektetett összegen felül további pénzek befizetésére kötelezhetik, de a magasabb hozam reményében kész vállalni azt, hogy a befektetett összegen felül esetlegesen nem realizál hozamot. 3 pont c) A nagyobb hozam reményében hajlandó és vállalni is tudja azt a kockázatot, hogy esetlegesen pótlólagos befizetést kell teljesítenie. 5 pont 22. Tisztában van a határidős, tőkeáttételes ügylettípusok kockázatával? a) Igen, több ilyen befektetése is volt a társaságnak 5 pont b) Elméletben ismerem, gyakorlatban még nem használtam. 1 pont c) Nem hallottam még ilyen befektetési lehetőségekről. 0 pont 1034 BUDAPEST, BÉCSI U EM 4 WEBSITE:

5 23. Az esetleges tőkepiaci veszteség veszélyeztetné-e társaság likviditását? a) Igen 0 pont b) Nem, a befektetésre szánt összeg nem finanszíroz havi likviditást 5 pont 24. Az Ön által képviselt Társaság milyen értékben rendelkezik-e likvid eszközzel? a) 0-1 millió forint 0 pont b) 1-10 millió forint 1 pont c) millió forint 3 pont d) 100 millió forint fölött 5 pont 25. Milyen értékű ingatlannal rendelkezik a Társaság? a) 0-1 millió forint 0 pont b) 1-10 millió forint 3 pont c) millió forint 5 pont 26. Az Ön által képviselt Társaság milyen értékben rendelkezik befektetett eszközzel? a) 0-1 millió forint 0 pont b) 1-10 millió forint 1 pont c) millió forint 3 pont d) 100 millió forint fölött 5 pont 27. Az alábbi termékek közül kérjük, jelölje be, melyekkel kapcsolatban rendelkezik ismeretekkel: Államkötvény Diszkont kincstárjegy Magyar részvény (A kategóriás) Külföldi részvény (likvid) OECD-belüli részvények OECD-n kívüli, (spekulatív) Határidős termékek o Index o Részvény o Deviza o Áru Opciós termékek o Index o Részvény o Deviza o Áru 1034 BUDAPEST, BÉCSI U EM 5 WEBSITE:

6 Ügyfél nyilatkozatai 1. Az Ügyfél kijelenti, hogy az alkalmassági teszt lényegét és célját, valamint az alkalmassági tesz eredményétől függő következményeket megértette, és elfogadja. Kijelenti továbbá, hogy a kérdésekre adott válaszok a valóságnak megfelelnek, továbbá tudomásul veszi, hogy a kérdésekre adott válaszainak értékelését a Strategon Zrt. saját egyedi értékelése alapján végzi. 2. Az Ügyfél a jelen dokumentum aláírásával tudomásul veszi, hogy az alkalmassági teszt elvégzése a Strategon Zrt. Bszt.-ben foglalt kötelezettsége, amelynek célja biztosítani, hogy a kínált szolgáltatás az ügyfél által megjelölt befektetési célok megvalósítására alkalmas legyen, a kockázat mértéke megfeleljen az ügyfél pénzügyi teherviselő képességének, illetve a kockázatok felméréséhez és helyes értékeléséhez az ügyfél megfelelő tapasztalattal rendelkezzen. 3. Az Ügyfél hozzájárul az alkalmassági tesztben megadott adatainak a Strategon Zrt. általi, portfóliókezelési vagy befektetési tanácsadási szolgáltatás nyújtása, ezen szolgáltatások értékesítése, közvetítése keretében történő kezeléséhez. 4. Az Ügyfél tudomásul veszi, hogy az általa megadott válaszokat ellenkező tartalmú értesítéséig, illetőleg az 5. pontban foglaltak bekövetkezéséig a Strategon Zrt. valósnak és helytállónak tekinti. 5. Az Ügyfél vállalja, hogy amennyiben bármely, a fenti kérdésekre adott válasz esetén változás következik be, ezt haladéktalanul írásban jelzi a Strategon Zrt.-nek, és egyidejűleg tudomásul veszi, hogy ezen értesítés elmulasztásából adódó, vagy ezzel összefüggő károkozásért a Strategon Zrt. felelősséget nem vállal. 6. Ügyfél tudomásul veszi, hogy amennyiben a Strategon Zrt. tudomására jut, hogy a megadott válaszok bármelyike nem felel meg a valóságnak, úgy jogosult az Ügyfél egyidejű tájékoztatása mellett egyoldalúan újraértékelni az alkalmassági teszt eredményét. 7. Ügyfél tudomásul veszi, hogy a Bszt. 54. (1) bekezdés d)-e) pontjára figyelemmel a Strategon Zrt. a befektetési szolgáltatási tevékenysége keretében történő szerződéskötést, valamint a hatályban lévő keretszerződés alapján kapott megbízás végrehajtását megtagadja, ha az alkalmassági tesztben megjelölt információkhoz nem jutott hozzá, vagy az alkalmassági teszt eredménye nem teszi lehetővé az adott pénzügyi eszköz tekintetében kért szolgáltatás nyújtását az Ügyfél számára. A fentiek alapján az Ügyfél kijelenti, hogy ismeri és elfogadja mind az Üzletszabályzat, mind pedig az egyéb, különösen a Bszt. által előírt, az ügylet előtti tájékoztatásról szóló információkat tartalmazó hirdetményekben foglaltakat. Az Üzletszabályzat és a hirdetmények módosítására az Üzletszabályzat rendelkezései az irányadóak. Kelt,.. Ügyfél 1034 BUDAPEST, BÉCSI U EM 6 WEBSITE:

7 ÉRTÉKELÉS 0 10 pont Minősítés: NEM MEGFELELŐ A Strategon megtagadja a szerződéskötést az ügyféllel pont Minősítés: MEGFELELT Kockázati profil: konzervatív Alacsony kockázati szint, nagyfokú biztonságra törekvő ügyfeleknek ajánlott. Termékek: magyar államkötvény diszkont kincstárjegy MNB kötvény pont Minősítés: MEGFELELT Kockázati profil: dinamikus Közepes kockázati szint, mérsékelt kockázatot vállaló ügyfeleknek ajánlott. Termékek: magyar államkötvény diszkont kincstárjegy MNB kötvény jelzáloglevél részvény (szabványos és OTC is) 66 ponttól Minősítés: MEGFELELT Kockázati profil: spekulatív Magas kockázati szint, kiemelt kockázatot vállaló ügyfeleknek ajánlott. Termékek: magyar államkötvény diszkont kincstárjegy MNB kötvény jelzáloglevél részvény (szabványos és OTC is) warrant certifikát CFD FX határidős ügyletek (deviza, index, kötvény, részvény, áru) opciós ügyletek A termékekről bővebb információkat talál a TERMÉKLISTÁBAN. A kockázatviselő képességemre vonatkozó tájékoztatást tudomásul vettem:... Ügyfél A kockázatviselő képességemre vonatkozó tájékoztatást tudomásul vettem és kérem kockázati profilom átsorolását az alábbi kategóriába, egyben vállalom az ezzel kapcsolatos kockázatok megváltozásából eredő következményeket: Az ügyfél által kért profil neve: Kelt,.. Strategon Értékpapír Zrt. ( a kiértékelést végező aláírása ).. Ügyfél 1034 BUDAPEST, BÉCSI U EM 7 WEBSITE:

8 Terméklista Államkötvény Az állampapírok által elérhető rendkívüli befektetői biztonság ügyfeleink egy része számára kiemelt jelentőséggel bír. A hazai kibocsátású állampapírokon túl lehetőséget nyújtunk arra is, hogy ügyfeleink megtakarításaikat külföldi devizában denominált államkötvényekben és vállalati kötvényekben helyezzék el, így biztosítva a külföldi befektetéseken elérhető magasabb hozamot alacsony kockázat mellett. Diszkont kincstárjegy A Diszkont Kincstárjegy egy évnél rövidebb futamidejű állampapír, mely kamatot nem fizet, hanem a névértéknél alacsonyabb, diszkont áron kerül forgalomba, lejáratkor pedig a névértéket fizeti vissza. A diszkont összege a névérték és a vételár közötti különbség. MNB kötvény A jegybank által kibocsátott diszkont kötvény, tulajdonsága megegyezik a diszkont kincstárjegy tulajdonságaival. Jelzáloglevél A jelzáloghitelekben megtestesülő követelésekre vonatkozóan bocsátják ki. Ezeket a jelzáloghiteleket értékpapír formába "öntik". Tulajdonképpen a jelzáloglevél tulajdonosa közvetetten jelzálog-hitelintézeten keresztül jelzáloghitelt nyújt, amely hitelt a "bank" kezel, beszedi a tőke és kamat törlesztéseket, és ezek egy részét továbbadja a jelzáloglevél tulajdonosa számára szintén kamat, illetve a jelzáloglevél lejáratakor tőke visszafizetés formájában. Részvény A részvénybefektetéseket azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik az állampapírokénál, valamint a bankbetétekénél jelentősen magasabb hozamot kívánnak elérni, és képesek vállalni az ezzel járó nagy kockázatot. A részvényvásárlás alapvetően hosszútávú befektetés, ezért tartósan rendelkezésre álló források lekötésére javasoljuk. Certifikát Az értékpapírosított származékos termékek, a certifikátok speciális, bankok által kibocsátott instrumentumok, amelyek bármely befektetési eszköz osztályra (értékpapírok, indexek, devizapiaci termékek, árupiaci termékek, származékos ügyletek), illetve ezek tetszőleges kombinációjára létrehozhatók. A certifikátok olyan nem a magyar jog alapján kibocsátott származékos értékpapírok, amelyek egy mögöttes alaptermék, vagy termékcsoport árfolyamváltozásából való profitálást tesznek lehetővé. Magyarul mondva: a certifikátok révén egy egyszerű kisbefektető is hozzá tud jutni olyan befektetési lehetőségekhez, mint: arany, ezüst, földgáz, olaj, tőzsdeindexek (DAX index). CFD A CFD (Contract For Difference) olyan derivatív termékek, mely adott termék (tőzsdeindex, részvény) tényleges birtoklása nélkül adnak lehetőséget arra, hogy a termék árfolyamváltozását kihasználjuk (elsősorban rövid távon). FX Devizapárokkal folytatott kereskedés. Warrant A kibocsátó hazai joga szerint értékpapírnak minősülő okirat vagy számítógépes adat, amely tőzsdére bevezetett mögöttes értékpapír-sorozatra szól. Határidős ügyletek Deviza, index, kötvény, részvény, áru alapú derivatív termékek ügyletei. Opciós ügyletek Deviza, index, kötvény, részvény, árura vonatkozó opciós ügyletek, illetve deviza, index, kötvény, részvény, áru alapú derivatív termékekre vonatkozó opciós ügyletek BUDAPEST, BÉCSI U EM 8 WEBSITE:

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére MEGFELELÉSI TESZT Természetes személy ügyfelek részére Név: Anyja neve: Állandó lakcím: Születési hely és idő: Adóazonosító jel: Telefonszám: Email: Azonosító okmány típusa és száma: Jelen teszt (a továbbiakban:

Részletesebben

a) Igen 5 pont b) Nem 0 pont

a) Igen 5 pont b) Nem 0 pont Cégnév: Székhely: MEGFELELÉSI TESZT Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére Képviseletre jogosult: Adószám: Cégjegyzékszám / Nyilvántartási szám: Telefonszám: Email

Részletesebben

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére

MEGFELELÉSI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére MEGFELELÉSI TESZT Természetes személy ügyfelek részére családi és utónév: születési név: születési hely / idő: anyja születési neve: adóazonosító jele: Jelen teszt (a továbbiakban: Teszt) célja, hogy a

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére

ALKALMASSÁGI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére családi és utónév: születési név: születési hely / idő: anyja születési neve: adóazonosító jele: ALKALMASSÁGI TESZT Természetes személy ügyfelek részére Jelen teszt (a továbbiakban: Teszt) célja, hogy

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT. Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére

ALKALMASSÁGI TESZT. Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére ALKALMASSÁGI TESZT Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére Cégnév: Székhely: Képviseletre jogosult: Adószám: Cégjegyzékszám / nyilvántartási szám: Telefonszám: Email:

Részletesebben

Természetes személy ügyfelek részére

Természetes személy ügyfelek részére A STRATEGON Értékpapír Zrt. Üzletszabályzatának 3.3 melléklete családi és utónév: születési név: MEGFELELÉSI TESZT Természetes személy ügyfelek részére születési hely / idő: év hó nap anyja születési neve:

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére

ALKALMASSÁGI TESZT. Természetes személy ügyfelek részére A STRATEGON Értékpapír Zrt. Üzletszabályzatának 3.1 melléklete családi és utónév: születési név: születési hely / idő: anyja születési neve: adóazonosító jele: ALKALMASSÁGI TESZT Természetes személy ügyfelek

Részletesebben

MEGFELELÉSI TESZT. Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére

MEGFELELÉSI TESZT. Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére A STRATEGON Értékpapír Zrt. Üzletszabályzatának 3.4 melléklete Cégnév: Székhely: Képviseletre jogosult: Adószám: Cégjegyzékszám / Nyilvántartási szám: MEGFELELÉSI TESZT Jogi személyek és jogi személyiséggel

Részletesebben

Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére

Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére A STRATEGON Értékpapír Zrt. Üzletszabályzatának 3.2 melléklete Cégnév: Székhely: ALKALMASSÁGI TESZT Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfelek részére Képviseletre jogosult:

Részletesebben

Alkalmassági és Megfelelési teszt KÖZÜLETEKNEK

Alkalmassági és Megfelelési teszt KÖZÜLETEKNEK KÖZÜLETEKNEK Az Üzletszabályzat 19. sz. melléklete Az alábbi teszt kitöltését a befektetési vállalkozásokról és árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló

Részletesebben

Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkezı szervezetek részére

Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkezı szervezetek részére ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT Jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkezı szervezetek részére Ügyfél neve: Székhelye:.... Adóazonosító száma:.. Szerzıdésének száma:. Jelen teszt (a továbbiakban:

Részletesebben

o f) Egyéb korlátlan felelősségű forma

o f) Egyéb korlátlan felelősségű forma Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hogy a Random Capital Zrt. a befektetési szolgáltatási tevékenysége és

Részletesebben

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT Ügyfélnév: MIFID KÉRDŐÍV Ügyfélkód: ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS JOGI SZEMÉLYEK, VALAMINT JOGI SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK RÉSZÉRE Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk

Részletesebben

Alkalmassági és Megfelelési teszt MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

Alkalmassági és Megfelelési teszt MAGÁNSZEMÉLYEKNEK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK Az Üzletszabályzat 19. sz. melléklete Az alábbi teszt kitöltését a befektetési vállalkozásokról és árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól

Részletesebben

Természetes személyek részére

Természetes személyek részére ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI TESZT Természetes személyek részére Ügyfél neve: Lakcíme: Adóazonosító jele:...... Szerzıdésének száma:. Jelen teszt (a továbbiakban: Teszt) célja, hogy a Strategon Értékpapír

Részletesebben

Megfelelési teszt I. PÉNZÜGYI ISMERETEK

Megfelelési teszt I. PÉNZÜGYI ISMERETEK Megfelelési teszt A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. számú törvény (Bszt.) vonatkozó rendelkezései

Részletesebben

MEGFELELÉSI TESZT. (jogi személy)

MEGFELELÉSI TESZT. (jogi személy) MEGFELELÉSI TESZT (jogi személy) A a Keretszerződés megkötése előtt a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében köteles feltárni Megfelelési teszt keretében az Ön által ismert szolgáltatásokat, ügyleteket

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT. magánszemély részére

ALKALMASSÁGI TESZT. magánszemély részére ALKALMASSÁGI TESZT magánszemély részére Ügyfél megnevezése: Ügyfélszám: A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007.

Részletesebben

Ügyfélminősítés lakossági ügyfélnek minősülő társaságok részére

Ügyfélminősítés lakossági ügyfélnek minősülő társaságok részére Ügyfélminősítés lakossági ügyfélnek minősülő társaságok részére A Bszt. előírásai szerint a lakossági ügyfél kategóriába sorolt ügyfeleknek a portfólió-kezelési befektetési szolgáltatási tevékenység nyújtása

Részletesebben

LAKOSSÁGI / SZAKMAI K É R D Ő Í V BEFEKTETÉSI TAPASZTALATOK, KOCKÁZATVISELŐ KÉPESSÉG, BEFEKTETÉSI CÉLOK

LAKOSSÁGI / SZAKMAI K É R D Ő Í V BEFEKTETÉSI TAPASZTALATOK, KOCKÁZATVISELŐ KÉPESSÉG, BEFEKTETÉSI CÉLOK Ügyfél neve:.... Számlaszáma (bankszámlaszám vagy értékpapír számlaszám):....... Adószáma /Adóazonosító jele:......... Székhelye:.... --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK)

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) 8.a. sz. melléklet ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) Tisztelt Ügyfelünk! A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek

Részletesebben

ALKALMASSÁGI / MEGFELELÉSI TESZT

ALKALMASSÁGI / MEGFELELÉSI TESZT TISZTELT ÜGYFELÜNK! ALKALMASSÁGI / MEGFELELÉSI TESZT JOGI SZEMÉLY VAGY JOGIS SZEMÉLYISÉGGEL NEM RENDELKEZŐ SZERVEZET RÉSZÉRE Tájékoztatjuk Önt, hogy jelen alkalmassági/megfelelési teszt (a továbbiakban:

Részletesebben

ALKALMASSÁGI KÉRDŐÍV Magánszemély részére A évi CXXXVIII. törvény 44. alapján. Személyes adatok

ALKALMASSÁGI KÉRDŐÍV Magánszemély részére A évi CXXXVIII. törvény 44. alapján. Személyes adatok ALKALMASSÁGI KÉRDŐÍV Magánszemély részére A 2007. évi CXXXVIII. törvény 44. alapján Személyes adatok Kérjük, hogy az alábbi adatokat nyomtatott betűvel töltse ki! Név: Lakcím: E-mail cím: Telefonszám:

Részletesebben

Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére

Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére e-mail: inf@randmcapital.hu www.randmcapital.hu Megfelelési teszt jgi személyek és jgi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hgy a Randm Capital Zrt.

Részletesebben

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő:

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő: Megfelelési teszt Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hogy a Random Capital Zrt. a befektetési szolgáltatási tevékenysége és kiegészítő tevékenysége és kiegészítő szolgáltatása keretében történő szerződéskötést,

Részletesebben

III.1./B. Alkalmassági teszt adatlap. - szakmai ügyfelek és elfogadható partnerek részére -

III.1./B. Alkalmassági teszt adatlap. - szakmai ügyfelek és elfogadható partnerek részére - III.1./B. Alkalmassági teszt adatlap - szakmai ügyfelek és elfogadható partnerek részére - ALKALMASSÁGI TESZT CÉLJA A Diófa Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1027 Budapest, Kacsa

Részletesebben

Alkalmassági és megfelelési teszt

Alkalmassági és megfelelési teszt Commerzbank Zrt. Alkalmassági és megfelelési teszt Név:.. Felhívjuk a Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hogy a Bank a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) szerinti alkalmassági és megfelelési tesztet a jelen

Részletesebben

Megfelelési és alkalmassági teszt

Megfelelési és alkalmassági teszt Megfelelési és alkalmassági teszt Ajánlatszám: Tanácsadó neve, kódja: Szerződő neve: Anyja neve: Születési hely, idő: Tisztelt Ügyfelünk! Jogszabályi előírás alapján a biztosítási alapú befektetési termékek

Részletesebben

III.1/A. Alkalmassági teszt adatlap. - lakossági ügyfelek részére -

III.1/A. Alkalmassági teszt adatlap. - lakossági ügyfelek részére - III.1/A. Alkalmassági teszt adatlap - lakossági ügyfelek részére - ALKALMASSÁGI TESZT CÉLJA A Diófa Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1027 Budapest, Kacsa u. 15-23. VI. em... 1/1.,

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Állandó lakcím Adóazonosító jele Ügyfél azonosító MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a befektetési vállalkozásokról

Részletesebben

KÉRDİÍV. A Raiffeisen Bank Zrt. 2007. évi CXXXVIII. törvényben foglalt tájékozódási kötelezettsége alapján, ügyfelei

KÉRDİÍV. A Raiffeisen Bank Zrt. 2007. évi CXXXVIII. törvényben foglalt tájékozódási kötelezettsége alapján, ügyfelei KÉRDİÍV Ügyfél neve:... Számlaszáma (bankszámlaszám vagy értékpapír számlaszám):.......... Adóazonosító jele:........... Állandó lakcím:.. Ügyfél MIFID alapbesorolása: LAKOSSÁGI A Raiffeisen Bank Zrt.

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív Üzletszabályzat 6. sz. melléklete EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Megfelelési kérdőív EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Oldal 1 Ügyfél neve: Ügyfélkód: Jelen kérdőív kifejezett

Részletesebben

Tudnivalók a Megfelelési tesztről

Tudnivalók a Megfelelési tesztről Tudnivalók a Megfelelési tesztről Tartalom 1. TÁJÉKOZTATÓ A MEGFELELÉSI TESZTRŐL... 1 2. MEGFELELÉSI TESZT... 3 1. TÁJÉKOZTATÓ A MEGFELELÉSI TESZTRŐL Mi a megfelelési teszt? A megfelelési teszt a 2007.

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Állandó lakcím Adóazonosító jele Ügyfél azonosító MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a befektetési vállalkozásokról

Részletesebben

HUNGÁRIA ÉRTÉKPAPÍR ZRT

HUNGÁRIA ÉRTÉKPAPÍR ZRT HUNGÁRIA ÉRTÉKPAPÍR ZRT MIFID ÉRTÉKELÉSI POLITIKA I. Értékelési politika célja A Hungária Értékpapír Zrt. Alkalmassági és Megfelelőségi kérdőívei (Kérdőív magánszemély részére, ill. Kérdőív Jogi személyek

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁSRA

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁSRA MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁSRA amely létrejött egyrészről Név: Lakhely/székhely: Személyi azonosító száma/cégjegyzékszáma: Adóazonosító jele/adószáma: mint megbízó ( a továbbiakban: Megbízó),

Részletesebben

Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár VAGYONKEZELÉSI IRÁNYELVEK

Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár VAGYONKEZELÉSI IRÁNYELVEK Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár VAGYONKEZELÉSI IRÁNYELVEK Jóváhagyta: A Pénztár Igazgatótanácsa 2016. április 14-én Hatályos : 2016. április 28. A Pénztár befektetési tevékenysége során 2016. április

Részletesebben

Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet. Treasury termékei és szolgáltatásai. Lakossági Ügyfelek részére

Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet. Treasury termékei és szolgáltatásai. Lakossági Ügyfelek részére Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet Treasury termékei és szolgáltatásai Lakossági Ügyfelek részére 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Befektetési szolgáltatások és termékek... 3 1.1 Portfoliókezelés... 3 2. Pénz-és

Részletesebben

VAGYONKEZELÉSI IRÁNYELVEK

VAGYONKEZELÉSI IRÁNYELVEK VAGYONKEZELÉSI IRÁNYELVEK Jóváhagyta: A Pénztár Igazgatótanácsa 2018. október 29-ei ülésén Hatályos : 2018. december 1. A Pénztár befektetési tevékenysége során kettő vagyonkezelőt alkalmaz, amelynek feladata

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Állandó lakcím Adóazonosító jele Ügyfél azonosító MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a befektetési vállalkozásokról

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív Nem magánszemély ügyfélnek

MiFID - Befektetői kérdőív Nem magánszemély ügyfélnek MiFID - Befektetői kérdőív Nem magánszemély ügyfélnek AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Székhely Adószám Ügyfélazonosító A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei

Részletesebben

PB/KPB alkalmassági kérdőív

PB/KPB alkalmassági kérdőív Üzletfél neve: Személyazonosító okmány típusa és száma: Üzletfél azonosítója: Amennyiben Üzletfél nem rendelkezik azonosító számmal a további adatok kitöltése is szükséges. Születési név: Születési hely,

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Állandó lakcím Adóazonosító jele Ügyfél azonosító MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a i vállalkozásokról és az

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Állandó lakcím Adóazonosító jele Ügyfél azonosító MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a i vállalkozásokról és az

Részletesebben

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV (MiFID-teszt)

ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV (MiFID-teszt) ALKALMASSÁGI ÉS MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV (MiFID-teszt) A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény

Részletesebben

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap kereskedelmi kommunikáció 2014. november 2 háttér, piaci trendek 1Q12 2Q12 3Q12 4Q12 1Q13 2Q13 3Q13 4Q13 1Q14 2Q14 3Q14 4Q14 1Q15 2Q15 3Q15 4Q15

Részletesebben

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére

MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére AZONOSÍTÓ ADATOK Ügyfél neve Állandó lakcím Adóazonosító jele Ügyfél azonosító MiFID - Befektetői kérdőív - Magánszemélyek részére A Raiffeisen Bank Zrt. (továbbiakban: Bank) a i vállalkozásokról és az

Részletesebben

Reálszisztéma Csoport

Reálszisztéma Csoport Reálszisztéma Csoport Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. 1053 Budapest, Kossuth L. u. 4 - Városház u. 1. Befektetési Alapkezelő Zrt. Autó Buda Toyota márkakereskedés Autó Buda Lexus márkakereskedés

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÉRTÉKPAPÍR ADÁS-VÉTEL MEGÁLLAPODÁSOKHOZ

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÉRTÉKPAPÍR ADÁS-VÉTEL MEGÁLLAPODÁSOKHOZ TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ ÉRTÉKPAPÍR ADÁS-VÉTEL MEGÁLLAPODÁSOKHOZ Termék definíció Az Értékpapír adásvételi megállapodás keretében a Bank és az Ügyfél értékpapírra vonatkozó azonnali adásvételi megállapodást kötnek.

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK)

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) 8.a. sz. melléklet ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) Tisztelt Ügyfelünk! A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek

Részletesebben

INFORMÁCIÓ.... mint a GLOBAL MARKETS Ltd. ügyfelének részéről a.sz. Szerződés alapján, Ügyfélszám:..

INFORMÁCIÓ.... mint a GLOBAL MARKETS Ltd. ügyfelének részéről a.sz. Szerződés alapján, Ügyfélszám:.. INFORMÁCIÓ 3. sz. Melléklet a pénzügyi lehetőségekről, befektetési célokről, szakképzettségről és tapasztalatról, kockázatvállalási készségről... mint a GLOBAL MARKETS Ltd. ügyfelének részéről a.sz. Szerződés

Részletesebben

Erste DPM Szolgáltatás - Professzionális Portfóliókezelés könnyedén -

Erste DPM Szolgáltatás - Professzionális Portfóliókezelés könnyedén - Erste DPM Szolgáltatás - Professzionális könnyedén - Az Erste DPM Szolgáltatás olyan Erste által végzett, melynek során az Erste, Ügyfél által meghatározott portfólió (továbbiakban Referencia-Portfólió)

Részletesebben

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét Kiemelt Befektetői Információk Ez a dokumentum ellátja Önt a Trend Kombinált befektetési termékre vonatkozó kiemelt befektetői információkkal, melyek segítségével Ön jobban megértheti az ebbe a termékbe

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 7 625 768 268 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

PORTFÓLIÓ-KEZELÉSI SZERZŐDÉS (nem természetes személy lakossági ügyfél részére)

PORTFÓLIÓ-KEZELÉSI SZERZŐDÉS (nem természetes személy lakossági ügyfél részére) PORTFÓLIÓ-KEZELÉSI SZERZŐDÉS (nem természetes személy lakossági ügyfél részére) mely létrejött alulírott napon és helyen egyrészről Szervezet neve: Rövidített név: Székhelye: Magyarországi levelezési cím:

Részletesebben

Az eszközalap tervezett befektetési korlátai: Eszközcsoport Minimális arány Maximális arány Megcélzott arány. Mögöttes befektetési alap 90% 100% 100%

Az eszközalap tervezett befektetési korlátai: Eszközcsoport Minimális arány Maximális arány Megcélzott arány. Mögöttes befektetési alap 90% 100% 100% AEGON TEMPÓ ALLEGRO 10 Az eszközalap kizárólag az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt, forintban denominált Aegon Tempó Allegro 10 Alapokba Aegon Tempó Allegro 10 Alapok Alapja

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ

OTP BANK NYRT. AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT NEM KONSZOLIDÁLT SZŰKÍTETT BESZÁMOLÓ A MÁRCIUS 31-ÉVEL ZÁRULT NEGYEDÉVRŐL TARTALOMJEGYZÉK Az Európai Unió által

Részletesebben

1.1. Az Üzletszabályzat hatálya... 4 1.2. A Bank számára engedélyezett befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások... 5 1.3. A kapcsolattartás során használható nyelvek... 6 1.4.

Részletesebben

Egyes választható portfóliókra vonatkozó prudenciális elvárások, befektetési előírások

Egyes választható portfóliókra vonatkozó prudenciális elvárások, befektetési előírások ARANYKOR ORSZÁGOS ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁR BEFEKTETÉSI POLITIKA (KIVONAT) A Pénztár a Befektetési Politika rendelkezéseit a következő vagyonkezelési irányelvekben rögzíti: A Pénztár elsődleges célja a befektetett

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Ügyfél besorolás mellékletei

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Ügyfél besorolás mellékletei Ügyfél besorolás mellékletei 1/a. számú melléklete Értesítés ügyfélbesorolásról, módosításának lehetőségeiről, és annak következményeiről Név (Cégnév): Azonosító okmány száma: Tisztelt Ügyfelünk! A befektetési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. - a MiFID II szabályozásról lakossági ügyfelek részére -

TÁJÉKOZTATÓ. - a MiFID II szabályozásról lakossági ügyfelek részére - TÁJÉKOZTATÓ - a MiFID II szabályozásról lakossági ügyfelek részére - Tisztelt Ügyfelünk! Szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy 2018. január 3. napjától a pénzügyi eszközök piacairól, valamint a 2002/92/EK

Részletesebben

FŐGÁZ Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015.

FŐGÁZ Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015. FŐGÁZ Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015. re vonatkozóan: I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali kötelezettsége

Részletesebben

(tudás és tapasztalat) Kérdőív. Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon?

(tudás és tapasztalat) Kérdőív. Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon? Név: Cím: Ügyfélszám: Megfelelési teszt (tudás és tapasztalat) Kérdőív Lépést tart Ön azzal, hogy mi történik a gazdaságban (az üzleti életben) és a pénzügyi piacokon? 1) Egyáltalán nem érdekel. Ritkán

Részletesebben

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára 2015. év 1. A pénztár 2015. év eleji és végi taglétszáma Megnevezés 2015. január 1. 2015. december 31. Taglétszám (fő) 3 165 3 257 2.

Részletesebben

MiFID Befektetési kérdőív. Tisztelt Ügyfelünk! MEGFELELÉSI TESZT LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

MiFID Befektetési kérdőív. Tisztelt Ügyfelünk! MEGFELELÉSI TESZT LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. H-1132 Budapest Váci út 30. +36 (1) 2999 999 Cg. 01-10-044174 (továbbiakban: Társaság ) LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE magánszemélyek (és egyéni vállalkozók)

Részletesebben

A C O D E X T ı z s d e ü g y n ö k s é g é s É r t é k t á r. Z á r t k ö r ő e n M ő k ö d ı R é s z v é n y t á r s a s á g.

A C O D E X T ı z s d e ü g y n ö k s é g é s É r t é k t á r. Z á r t k ö r ő e n M ő k ö d ı R é s z v é n y t á r s a s á g. A C O D E X T ı z s d e ü g y n ö k s é g é s É r t é k t á r Z á r t k ö r ő e n M ő k ö d ı R é s z v é n y t á r s a s á g Szabályzata Az Alkalmassági/Megfelelési Teszt kezeléséhez Hatályba lépés: 2014.08.18

Részletesebben

Portfólió jelentés értékpapíralapra Alapadatok Alap neve, lajstromszáma: Nyilasi 2015 Spekulatív Származtatott Befektetési Alap lajstromszám 1112-218 Alapkezelő neve: Concorde Alapkezelő zrt. Letétkezelő

Részletesebben

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára 2016. év 1. A pénztár 2016. év eleji és végi taglétszáma Megnevezés 2016. január 1. 2016. december 31. Taglétszám (fő) 3 257 3 450 2.

Részletesebben

2001. évi éves jelentés a Budapest (II.) Kötvény Befektetési Alapról

2001. évi éves jelentés a Budapest (II.) Kötvény Befektetési Alapról 2001. évi éves jelentés a Budapest (II.) Kötvény Befektetési Alapról 1. A Budapest (II.) Kötvény Befektetési Alap, határozatlan futamidejű, nyíltvégű befektetési alap. 2. Alapkezelője a Budapest Alapkezelő

Részletesebben

Mik is pontosan az ETC-k? Physical ETC Classic ETC Forward ETC Short ETC Leveraged ETC

Mik is pontosan az ETC-k? Physical ETC Classic ETC Forward ETC Short ETC Leveraged ETC 1 Exchange Traded Funds (ETF): tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely leginkább a részvényekhez hasonlatos. A legnépszerűbbek az indexkövető és szektor ETF-ek, melyek az irányadó tőzsdeindexek árfolyamát

Részletesebben

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2013.05.07-2013.12.31

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2013.05.07-2013.12.31 AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Mérleg 2013.05.07-2013.12.31 Cégnév: AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. Székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság MÉRLEG

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság MÉRLEG AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság MÉRLEG 2017.01.01-2017.12.31 Cégnév: AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. Székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2011. Február Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2011. Február A hónap Alapja Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes

Részletesebben

Szabályzata az Alkalmassági/Megfelelési Teszt (MiFID-teszt) kezeléséhez

Szabályzata az Alkalmassági/Megfelelési Teszt (MiFID-teszt) kezeléséhez A C O D E X É r t é k t á r Z á r t k ö r ű e n M ű k ö d ő R é s z v é n y t á r s a s á g Szabályzata az Alkalmassági/Megfelelési Teszt (MiFID-teszt) kezeléséhez Hatályba lépés dátuma: 2014.08.01 Jóváhagyó

Részletesebben

BEFEKTETÉSI HITEL TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ

BEFEKTETÉSI HITEL TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ BEFEKTETÉSI HITEL TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ A befektetési hitel értékpapír vásárlásának céljából a befektetőnek nyújtott hitel, amely abban az esetben igényelhető, amennyiben az értékpapír megvásárlása a hitelt

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

Figyelmeztetés a kockázatokra:

Figyelmeztetés a kockázatokra: A jelen előadáson vagy videóban elhangzottak az előadó magánvéleményét tükrözik. Nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont

Részletesebben

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét Kiemelt Befektetői Információk Ez a dokumentum ellátja Önt a Trend Kombinált befektetési termékre vonatkozó kiemelt befektetői információkkal, melyek segítségével Ön jobban megértheti az ebbe a termékbe

Részletesebben

Életút Nyugdíjpénztár

Életút Nyugdíjpénztár Életút Nyugdíjpénztár I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali kötelezettsége 1. A pénztár tárgyév eleji és végi taglétszáma: Megnevezés január 1. december 31. Taglétszám (fő) 16126 15912

Részletesebben

végén kimutatott értéke (piaci értéken)

végén kimutatott értéke (piaci értéken) 1. A pénztár tárgyév eleji és végi taglétszáma: Megnevezés 2017. január 1. 2017. december 31. Taglétszám (fő) 8 527 8 485 2. A tagdíjbevételek pénztári tartalékok közötti megosztásának arányszámai, illetve

Részletesebben

Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015.

Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015. Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015. évre vonatkozóan: I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali kötelezettsége

Részletesebben

A piaci szereplő részletes adatai

A piaci szereplő részletes adatai A piaci szereplő részletes adatai Lekérdezés dátuma: 2014.10.01. Utolsó szinkronizálás dátuma: 2014.10.01. 1 / 22 Intézmény alapadatai év: Intézmény típus: Székhely: Privat Investment Pro Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Ingatlan Alap Figyelő

Ingatlan Alap Figyelő Ingatlan Alap Figyelő OTP Ingatlan Befektetési Alapok Portfoliójelentés október Tartalom OTP Ingatlan Befektetési Alapok OTP Ingatlanbefektetési Alap OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap OTP Ingatlanvilág

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2013. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2013. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben

Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2017.

Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2017. Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2017. évre vonatkozóan: I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali kötelezettsége

Részletesebben

Ingatlan Alap Figyelő

Ingatlan Alap Figyelő Ingatlan Alap Figyelő OTP Ingatlan Befektetési Alapok Portfoliójelentés december Tartalom OTP Ingatlan Befektetési Alapok OTP Ingatlanbefektetési Alap OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap OTP Ingatlanvilág

Részletesebben

REÁLSZISZTÉMA ÉRTÉKPAPÍR-BEFEKTETÉSI ALAP 2008. FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ

REÁLSZISZTÉMA ÉRTÉKPAPÍR-BEFEKTETÉSI ALAP 2008. FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ REÁLSZISZTÉMA ÉRTÉKPAPÍR-BEFEKTETÉSI ALAP 2008. FÉLÉVES TÁJÉKOZTATÓ I. REÁLSZISZTÉMA ÉRTÉKPAPÍR-BEFEKTETÉSI ALAP Féléves tájékoztató 2008. I. félévéről Alapkezelő: Reálszisztéma Befektetési AlapkezelőZrt.

Részletesebben

Dátum Volksbank Pénzpiaci Befektetési Alap. Nyíltvégű határozatlan futamidejű, értékpapír alap

Dátum Volksbank Pénzpiaci Befektetési Alap. Nyíltvégű határozatlan futamidejű, értékpapír alap Volksbank Pénzpiaci Befektetési Alap Nyíltvégű határozatlan futamidejű, értékpapír alap Alapkezelő: Budapest Alapkezelő Zrt. (1138 Budapest, Váci út 188.) Letétkezelő: Magyarországi Volksbank Zrt.. (1088

Részletesebben

ÉVI 12%-OS HOZAM ELÉRÉSÉNEK LEHETŐSÉGE AZ ERSTE OTP BÓNUSZ CERTIFIKÁTTAL

ÉVI 12%-OS HOZAM ELÉRÉSÉNEK LEHETŐSÉGE AZ ERSTE OTP BÓNUSZ CERTIFIKÁTTAL ÉVI 12%-OS HOZAM ELÉRÉSÉNEK LEHETŐSÉGE AZ ERSTE OTP BÓNUSZ CERTIFIKÁTTAL Az Erste OTP Bónusz Certifikáttal rövid távon a kockázatmentes hozamot jelentősen meghaladó extra profit érhető el, amennyiben az

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (42. hét)

BC Tipp heti statisztika (42. hét) BC Tipp heti statisztika (42. hét) USDHUF eladás 216,65 áttörésekor Profitcél: 210,15 Javasolt stop loss: 218,25 2013.10.11. 11:56 100 000 263,7 pont 263 700 Ft 649 950 Ft 2 500 000 Ft 1 / 10 DAX index

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák)

Környe-Bokod Takarékszövetkezet Statisztikai számjel: MÉRLEG év. ESZKÖZÖK (aktívák) ESZKÖZÖK (aktívák) 1. Pénzeszközök 559 074 586 854 2. Állampapírok 4 900 163 0 5 779 321 a) forgatási célú 4 900 163 5 779 321 b) befektetési célú 0 0 2/A. Állampapírok értékelési különbözete 3. Hitelintézetekkel

Részletesebben

Befektetési szolgáltatások és Treasury műveletek üzleti órái. Fiók nyitástól 16:00 óráig. Az ÁKK által meghirdetett üzleti feltételek szerint.

Befektetési szolgáltatások és Treasury műveletek üzleti órái. Fiók nyitástól 16:00 óráig. Az ÁKK által meghirdetett üzleti feltételek szerint. Befektetési szolgáltatások és Treasury műveletek üzleti órái Érvényben: 2016. július 4. Befektetési szolgáltatások Treasury hétfő péntek*** Fiók hétfő péntek*** CIB24 ebroker CIB Internet Bank Business

Részletesebben

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét

Kiemelt Befektetői Információk. Trend Lekötött Betét Kiemelt Befektetői Információk Ez a dokumentum ellátja Önt a Trend Kombinált befektetési termékre vonatkozó kiemelt befektetői információkkal, melyek segítségével Ön jobban megértheti az ebbe a termékbe

Részletesebben

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Készült: 2012. augusztus 9. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122

Részletesebben

árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló évi

árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló évi Igazgatósági utasítás Infosz: 021 Hatályba lép: 2011. július 4. 1/6 oldal Verzió: 4. Érvényes: módosításig Melléklet: Készítette: Ellenőrizte: Tapodi Alexandra Schuszter Péter Jóváhagyók: Schuszter Péter

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai

Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai Stratégiai és Pénzügyi Divízió Befektetői Kapcsolatok és Tőkepiaci Műveletek Hivatkozási szám: BK-049/2015 Az OTP Bank Nyrt. mérlegének és eredménykimutatásának lényeges adatai A 2013. évi V. törvény (a

Részletesebben

ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE

ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE ÜGYFÉLMEGÁLLAPODÁS JOGI SZEMÉLY RÉSZÉRE JOGI SZEMÉLY KÉPVISELŐJE Utónév (Keresztnevek): Vezetéknév: Születési hely: Személyi igazolvány/útlevélszám: Lejárati dátum: Lejárat nélküli Lakcímkártya szám: Állampolgárság

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (9. hét)

BC Tipp heti statisztika (9. hét) BC Tipp heti statisztika (9. hét) DAX index vétel 7697,95 áttörésekor Profitcél: 7997,95 Javasolt stop loss: 7603,90 2013.02.22. 12:52 5 db CFD Index 158,94 pont 235 650 Ft 684 730 Ft 2 500 000 Ft 1 /

Részletesebben