J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 19. üléséről, amelynek megtartására én került sor 9:00 órai kezdettel a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében. Az ülésen Báló Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt. A jelenlevők megállapításakor, az ülés elején, az elnöklő megállapította, hogy a 29 képviselőből 27 képviselő van jelen (távolmaradtak: Zsoldos Ferenc és Vukanić Mirjana), így az ülés határozatképes. A képviselőkön kívül az ülésen részt vett Ceglédi Rudolf, a község polgármestere, Győri István,m a község alpolgármestere, Sarnyai Rózsa Edit, a Községi Közigazgatási Hivatal vezetője, Körmöci Károly, a Községi Képviselő-testület titkára, a Községi Tanács tagjai Lőrinc Csongot, Kosyczky András, Popov Danilo, Varga Viktor, a Községi Közigazgatási Hivatal szakmunkatársai Márki Andrea, Herédi Krisztián, Lengyel Ilona, Tuza Valéria, valamint Zenta község közvállalatainak a képviselői. A képviselő-testület elnök asszonya üdvözölte a jelenlevőket és a 79. szakasz alapján megnyitotta a Zentai Községi Képviselő-testület 19. ülését. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya jegyzőkönyv-hitelesítőknek javasolta Juhász Attilát és Faragó Bojant. Más javaslat nem volt, így a szavazást követően a Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a jegyzőkönyv-hitelesítők SZÓTÖBBSÉGGEL MEG LETTEK VÁLASZTVA. A szavazás eredménye: IGEN 23 NEM 3 TARTÓZKODÓ 1 A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megvitatásra és elfogadásra tette a Zentai Községi Képviselő-testület 15. rendes, a 16. rendkívüli és a 18. ülésén felvett jegyzőkönyveket. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG elfogadta a jegyzőkönyveket. Az ülés további folyamán a Községi Képviselő-testület elnök asszonya tájékoztatta a jelenlevőket, hogy Ceglédi Rudolf, a község polgármestere sürgősségi eljárással javaslatot nyújtott be a napirendi pontok bővítésére a következő ponttal: Zenta községben a 49. tömb részletes szabályozási terve kidolgozásának megkezdéséről szóló rendeletjavaslat megvitatását (21. pont). A község polgármestere megindokolta a javaslatát (77:55). A KKT áttért a javaslatról való szavazásra. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG ELFOGADTA a javaslatot.

2 A Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy Rácz Szabó László úgyszintén javaslatot nyújtott be a napirend bővítésére sürgősségi eljárásban az alábbi ponttal: Hogy a Zentai Községi Képviselő-testület hozza meg a rendeletet a polgárok kérelmével kapcsolatban, hogy a Zentai Rendőrállomás vezetőjének megüresedett helyére a kinevezéskor a belügyminiszter vegye figyelembe Zenta lakosságának nemzeti összetételét (22. pont). Rácz Szabó László megindokolta a javaslatát (80:30). A KKT áttért a javaslatról való szavazásra A szavazás eredménye: IGEN 11 NEM 16 TARTÓZKODÓ / A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL NEM FOGADTA EL a javaslatot. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya javasolta, hogy a 7. és 8, 9. és 10., 11. és 12., 13. és 14., 15. és 16., 18. és 19. Pontokról folytassanak közös vitát és azokról külön szavazzanak. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A Községi Képviselő-testület EGZHANGÚLAG ELFOGADTA a javaslatot. A KKT áttért a napirend egészének a megállapítására. A szavazás eredménye: IGEN 23 NEM 3 TAERTÓZKODÓ 1 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL MEGÁLLAPÍTOTTA a napirend egészét az alábbiak szerint: 1. Zenta község statútuma módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelettervezet elfogadásáról szóló végzésjavaslat megvitatása 2. A Сенћанско мађарско камерно позориште Zentai Magyar Kamaraszínház alapszabálya módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása, 3. Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete évi éves munka- és pénzügyi jelentéséről szóló végzésjavaslat meghozatala 4. A Zentai Községi Közigazgatási Hivatal évi munkájáról szóló jelentés elfogadásáról szóló határozatjavaslat megvitatása 5. Zenta község költségvetés-felügyeleti szolgálata január 1-jétől november 30-áig tartó időszakra vonatkozó költségvetés-felügyeleti teendőkről szóló jelentés elfogadásáról szóló végzésjavaslat megvitatása 6. Zenta község rendkívüli helyzetek törzskarának a évi munkájáról szóló jelentés elfogadásáról szóló végzésjavaslat megvitatása

3 7. A Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat 2017-től 2021-ig terjedő időszakra vonatkozó középtávú üzletviteli stratégiája és fejlesztése jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása 8. A Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat 2017-től 2027-ig terjedő időszakra vonatkozó hosszú távú üzletviteli stratégiája és fejlesztése jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása 9. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium iskolaszéktagjának a felmentéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 10. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium iskolaszéktagjának a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 11. A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ igazgatóbizottsága elnökének és tagjainak a mandátuma megszűnésének megállapításáról szóló határozatjavaslat megvitatása 12. A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ igazgatóbizottsága elnökének és tagjainak a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 13. A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ felügyelő bizottsága elnökének és tagjainak a mandátuma megszűnésének megállapításáról szóló határozatjavaslat megvitatása 14. A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ felügyelő bizottsága elnökének és tagjainak a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 15. Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete megbízott igazgatója felmentéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 16. Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete igazgatójának a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 17. A Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalatnak a évi idényben a Népkertben a zentai olimpiai medence szolgáltatásainak díjjegyzke jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása 18. A Zentai Gyógyszertár megbízott igazgatója felmentéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 19. A Zentai Gyógyszertár igazgatója kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása 20. Az ifjúsági tanács évi munkájáról szóló jelentés elfogadásáról szóló végzésjavaslat megvitatása 21. Zenta községben a 49. tömb részletes szabályozási terve kidolgozásának megkezdéséről szóló rendeletjavaslat megvitatása. A KKT áttért a napirendi pontok szerinti munkára. 1. Pont SZÁM: 020-9/2017-I Zenta község statútuma módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelettervezet elfogadásáról szóló végzésjavaslat megvitatása Bevezető előterjesztést Boljanović Dragutin adott (88:05). Rácz Szabó László kért szót az ügyrend 117. és 118. szakaszával kapcsolatban (91:00). A Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát és a javaslatot szavazásra bocsátotta.

4 A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület statútumügyi és normatív aktusok bizottsága javasolta a végzés meghozatalát. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi v é g z é s t Zenta község statútuma módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelettervezet elfogadásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 2. pont Szám: 640-2/2017-I A Сенћанско мађарско камерно позориште Zentai Magyar Kamaraszínház alapszabálya módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása Bevezető előterjesztést Perpauer Attila adott (94:30)- A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát- A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület statútumügyi és normatív aktusok bizottsága javasolta a végzés meghozatalát. A jelenlevők közül senki sem kért szót. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette az ülést és a javaslatot szavazásra bocsátotta. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi v é g z é s t a Сенћанско мађарско камерно позориште Zentai Magyar Kamaraszínház alapszabálya módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet jóváhagyásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 3. pont Szám: 332-3/2017-I Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete évi éves munka- és pénzügyi jelentéséről szóló végzésjavaslat meghozatala Bevezető előterjesztést Laskovity Kornél adott (97:07)- A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát. Vitáztak: Sándor József (104:15), Sztantity Szebasztián (107:00), Laskovity Kornél (108:07).

5 A Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület költségvetési és pénzügyi bizottsága és a gazdasági és helyi gazdaságfejlesztési bizottsága javasolják a végzés meghozatalát. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya a javaslatot szavazásra bocsátotta. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi v é g z é s t Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete évi éves munka- és pénzügyi jelentéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 4. pont Szám: 016-6/2017-I A Zentai Községi Közigazgatási Hivatal évi munkájáról szóló jelentés elfogadásáról szóló határozatjavaslat megvitatása Bevezető előterjesztést Sarnyai Rózsa Edit adott (111:00)- A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát. Vitáztak: Bakos József (112:56). Sarnyai Rózsa Edit válasz (115:27)- A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület költségvetési és pénzügyi bizottsága javasolta a végzés meghozatalát. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 25 NEM 1 TARTÓZKODÓ 1 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a Zentai Községi Közigazgatási Hivatal évi munkájáról szóló jelentés elfogadásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 5. pont Szám: 16/2016-I Zenta község költségvetés-felügyeleti szolgálata január 1-jétől november 30-áig tartó időszakra vonatkozó költségvetés-felügyeleti teendőkről szóló jelentés elfogadásáról szóló végzésjavaslat megvitatása

6 Bevezető előterjesztést Lengyel Ilona adott (117:45). A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát. Vitáztak: Rácz Szabó László (130:30), Lengyel Ilona válasz (132:50). A Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület költségvetési és pénzügyi bizottsága javasolta a végzés meghozatalát. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi v é g z é s t Zenta község költségvetés-felügyeleti szolgálata január 1-jétől november 30-áig tartó időszakra vonatkozó költségvetés-felügyeleti teendőkről szóló jelentés elfogadásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. A KKT áttért a 7. és 8. napirendi pontok közös megvitatására. Bevezető előterjesztést Bodó József adott (148:15) A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát. Vitáztak: Popović Predrag (155:35), Rácz Szabó László (161:06)- A Községi Képviselő-testület elnök asszonyának a kérésére Rácz Szabó László vitáját szóról szóra be kell jegyezni a jegyzőkönyvbe. Köszönöm a szót, elnökasszony. Én a következőt látom ebből az anyagból, mint gyakorlatilak a Képviselő-testület elé kerülő anyagoknak a 90%-a sugározza azt a mérhetetlen nagy problémát, hogy omlik össze a rendszer. Most nem az országos tudom, hogy mindjárt az elnökasszony, hogy jaj, Istenem ez nem téma de igen téma, mert a Kommunális vállalat rendszerére gondoltam, valamikor a titói időben is mondtuk, hogy a fene egye meg ezt a rendszert, amikor megkérdezték, akkor azt mondtuk, hogy a VHS rendszert, persze mindenki, tudjuk azt, hogy akkor az egy technológia volt a videotechnológiában. Na de lényeg az, hogy akkor nem volt szabad szidni a rendszert, ma meg nem lehet. Az történik, hogy kiürül az ország, és különösen nagyon érénti, ezt látjuk a kommunális anyagból, beszámolóból is, különösen érinti azokat a területeket, ahol a magyarok élnek. Itt Zentán katasztófális a helyzet, én úgy gondolom, hogy a valamikori 30, én azt hiszem volt, amikor eber élt Zentán, de re még én is emlékszem, igaz nem vagyok már mai gyerek én sem, de én azt gondolom, hogy jelen pillanatban emberrel számolhatunk. A ember egyrészt nem termel annyi szemetet, de nem termel annyi hasznot sem, mint amit mondjuk egy es, vagy es közösség termelhetne és a gazdaság sem lehet olyan erős. Ami azt illeti, a kommunális vállalat tervei közöt szerepel, egyébként már évek óta költjük rá a pénzt, hogy legyen egy nagy szemétfeldolgozónk, nem régen volt napirenden is és ehhez a szemétfeldolgozóhoz majd külön-külön kell begyűjtenünk a különböző szemétfajtákat, típusokat, ugyanis tudjuk, hogy vannak olyan szemétfajták,

7 amelyeket újra lehet hasznosítani. Hát, ezt akkor lehet megcsinálni, ha már mindjárt a kezdetnél felosztjuk őket. Azzal, hogy megjelenik ez az új tétel az életünkben, valószínüleg drágulni fog a szemétkihordás is, vagy annak a díja. Nem valószínűleg, hanem biztosan drágulni fog. Aztán azt mondjuk, hogy drágulni fog a lakoság számára legalább is, majdnem biztosan legalább vagy megközelítőleg háromszorosára a vízdíj, amit ahogyan én számolgattam, az azt jelenti, hogy a havi vízdíba majd olyan ezer dinárnyi összeget bele kell ölni, ha nem többet, a szemétkihordás sem lehet kevesebb ettől az ezer dinártól, és erre jönnek majd rá, ugye a többi dolgok, amelyeket, ugye fizetünk a kommunális vállalaton keresztül. Tehát arra lehet számítani, hogy mondjuk egy 2500 dinár, hát most mit tudom én, nagyobb területen 3000 dináros költsége lesz csak a lakosoknak ebből az egy, tehát, ami a kommunális tevékenységet illeti. Ugyanakkor, azt látjuk, hogy egyre kevesebb a munkahely, csak az utobbi, nem most már, hanem mondjuk a 2016 első felében három nagyob vállalatunk ment tönkre, ebből csak egyet említek a cukorgyárat, amely kipurcant teljes egészében, mint látjuk, a munkások az utcára kerültek, 130-tól 150 embert érint, én föltételezem, hogy ugyanennyi családot is. Namost ezek az emberek is valahogy meg kell, hogy éljenek és az ország nem segít rajtuk. Nem azért nem segít rajtuk, mert nem segíthetne, hanem szerintem nem akar. Ez az én olvasatomban nem más, mint egy kitelepítési folyamat. Ezt a részét le is zárom, mielőtt rám szólnak, de gyakorlatilag erről van szó. Zentát kiürítik, Magyarkanizsát kiürítik, Óbecsét kiürítik és sorolhatnám ezeket a területeket. Természetesen, amint láttuk, az első napirendi pontig sem jutottunk el, csak arról, hogy magyar rendőrfőnöke lehessen Zentának. Báló Tatjana (165:49) Figyelmeztetem Önt, hogy ne beszéljen a témáról első figyelmeztetés. Rácz Szabó László: Igen, igen, köszönöm. Látszik, hogy kik a nemzetárulók és őmiattuk kell ennek bekövetkeznie. Továbblépve, azt tapasztaljuk a kommunális vállalattal kapcsolatban, hogy ugyanakkor a feladataik azért megmaradnak, mert nem fog kevesebb fű nőni, nem fog kevesebb levél lehullani, nem kell kevesebb virágot kitenni a városba, hogy az valahogy kinézzen. Ugyanakkor a vízelvezetést is meg kell oldani, mert ugye a víztisztító az működik, tetszik ez nekünk, vagy nem tetszik ez így van. És mi akik becsülettel Zentán mindig mindent megtettünk a környezetünkért, minket most hatványosan fog büntetni ezért a jóságunkért, ezért a szeretetünkért a pénzügyi oldala, ami a kommunális tevékenységet illeti, és nem csak a kommunális vállalatról van szó, ne értse senki félre, nem a kommunális vállalatot szeretném ezzel pellengérre állítani, hanem maga ez az egész beállítása ennek a tevékenységnek katasztrófális állapotokba visznek bennünket, tetszik ez nekünk, vagy nem. Azután, ehhez tenném még hozzá, hogy ilyen formán a kommunális vállalatban nem kevesebb, hanem több munkaerőre is lenne szükség. De hát ez... ugye, ott is stop van, ot sem lehet senkit felvenni, gondolom én, és akkor mindenféle különböző módon próbálják ezeket a kérdéseket megoldani, és a feladatukat elvégezni. Karbantartásra akkor is szükség van, az autóknak ki kell menni, üzemanyagot akkor is el kell használni, hogyha egy utcába két kukát tesznek ki. Az nem fog kevesebb üzemanyagot fogyasztani. Szóval, értjük, a problémát, hogy miről van szó. Minden költség megmarad, vagyis ugye a karbantartási költségek megmaradnak, vagy növekednek, és egyre kevesebben lesznek azok, akik igénybe veszik ezt a szolgáltatást. Én nem vagyok közgazdász, de azért, hogyha egy statisztikát fölállítanénk, vagy matematikát, akkor láthatnánk, hogy ez biztosan oda fog vezetni, hogy tönkre megy a kommunállis vállalat. A legnagyobb katasztrófa, pedig az lesz, amikor a kommunális tevékenységből bármit kiprivatizálunk. Itt kötődnék ahhoz, amit Predrag kollega, amit az előbb mondott. Mindenhol, ahol a kommunális tevékenységet kiprivatizálták katasztrófa

8 történt. Vegyük csak Szeged városát, ott kripivatizálták a vízforgalmat, ugye tehát, a vízszolgátatást. A vízszolgáltatás ára Báló Tatjana: (168:43) Másodszor figyelmeztetem Önt, újból ne beszéljen erről a témáról. Rácz Szabó László (168:45) Ne, hát a kommunális tevékenységről beszélek. Normális maga? Észnél van? Pataki Tibor (168:53) Hogy, beszélsz? Ne visíts már, mint egy választási malac Rácz Szabó László (168:55) A kommunális tevékenységről beszélek. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya lekapcsolta Rácz Szabó László képviselőnek a mikrofonját és 5 perces szünetet rendelt el. A történések a Zentai Községi Képviselő-testület Nagytermében a szünet alatt: Rácz Szabó László (169:00) És példát hozok fel olyan példát ami Idióta, tényleg idióta, ilyet nem lehet csinálni, most igazán a témáról beszéltem. Mért nem figyel arra, amit mondok? Figyeljen oda, ne álmodozzon, ne a kurva életbe, ezt nem lehet. Ekkora disznóságot. Rendőrt is hívjon. Pataki Tibor (169:30) Ne visíts már, mint egy választáasi malac. Rácz Szabó László (169:31) Én nem visítok, tele van a hócipőm. Hazaáruló, gazember, elmegyek a bíróságra. Ilyet? Egy percem volt még. Micsoda szemétség. Rácz Szabó Márta (170:00) Nem vagyunk mink senkiháziak. Rácz Szabó László (170:01) De azok vagytok, magyarellenes nemzetárulók és hazaárulók (Továbbra már háttéri zajok hallatszanak.) A KKT folytatja a munkáját. Báló Tatjana (215:15) Megkérném a szakszolgálatot, hogy a jegyzőkönyvbe vigye be és idézzen minden szót, amelyet Rácz Szabó úr mondott. Ez nagyon műveletlen volt, sértegette a képviselő-testületet, sértegette a képviselőket, sértegetett engemet személyesen. A képviselői csoportok képviselőivel való konzultáláskor megállapítást nyert, hogy ez valóban elfogadhatatlan viselkedés, azonban megbeszéltük, hogy ez legyen az utolsó figyelmeztetés, amennyiben megismétlődik, ahogyan azt az ügyrend írja: az első intézkedés a figyelmeztetés, a második intézkedés szintén a figyelmeztetés, a harmadik intézkedés a szó megvonása, és a negyedik figyelmeztetés az ülésről való eltávolítás. Mi a negyedik intézkedésig jutottunk el és megállapodtunk, hogy most nem fogjuk eltávolítani Rácz Szabó urat az ülésről, azonban ez tényleg az utolsó figyelmeztetés lesz és kérem a szakszolgálatot, hogy minden szót, amelyet kimondott, vegye fel a jegyzőkönyvbe. Én igazán nem szeretném idézni, mert az én szókincsem nem éppen ilyen.

9 Báló Tatjana (216:25) Rácz Szabó úr kér szót az ügyrend szerint, tessék, mondja meg mely szakasz alapján. Rácz Szabó László (216:35) Hát, ugyanannak a szakasznak, az alapján, melynek alapján kimondta rám ezeket a szavakat az előbb a Képviselő-testület asszonya, vagy lánya? Mert nem asszony. Na, azt szeretném csak mondani, hogy nagyon szépen köszönöm ezeket a szavakat. A kimondott, hát nem is tudom micsodát, észrevételeket is, mert úgy érzem, hogy ezzel gyakorlatilag eljutottunk odáig, hogy a Képviselő-testület elnöke önmagát is véleményezte, hiszen nem első esetben történik meg, hogy olyan dologban vonja meg a szót, amiben nincsen igaza. Egyébként, hogy kimondanák azt, hogy mondjuk, eltávolítanak a Képviselő-testület üléséről, először is szeretném elmondani, hogy amit én mondtam, azt akkor mondtam, amikor ő már kimondta, hogy szünetet rendel el, tehát a szünet után volt. Ettől még a Képviselő-testület, mert ugye nincs bezárva a Képviselő-testület, tehát a képviselő-testület még folyik. Tehát, ezt tudni kell, másrészt viszont akkor bíróságon kereshetném az igazamat, abban, hogy valóban a napirendről beszéltem és valóban, mindenki tudja, mindannyian itt voltatok, hogy a Képviselő-testület elnöke jogtalanul vonta meg tőlem és igazságtalanul vonta meg tőlem a szót. De, én nagyon szépen köszönöm a kimondott szavakat, nincsen ezzel semmi gond. Így legalább most az egész város számára világos, hogy hogyan működik ez a Képviselő-testület. Köszönöm szépen. Báló Tatjana (208:25) Legalább 30 alkalommal figyelmeztethettem Önt, hogy nem beszél a témáról, és amennyiben úgy véli, hogy a témáról beszélt, akkor szót kellett volna kérnie az ügyrend szerint, és mi szavaztunk volna, hogy igaza van-e vagy sem. És arról, amit Ön mondott, mindaz a sértés és azok a csúnya szavak, azután, miután kimondtam, hogy szünet van, az nem igaz, mert én a szünetet éppen az ilyen viselkedése miatt kértem, azután, miután eldobta a mikrofont és miután kimondott néhány szót, amelyeket én nem fogok idézni, azonban kérem, hogy kerüljön bele a jegyzőkönyvbe. Rácz Szabó László (217:05) Ez replika. Báló Tatjana (219:08) Nincs replika. Rácz Szabó László (219:10) Azt nem lehet, hogy a Képviselő-testület elnöke (Báló Tatjana:: Kérem kapcsolják ki a mikrofont ), és még csak nem is reagálhatok rá. Báló Tatjana: Nem lehet replika, visszatérünk a napirend 7. és 8. pontjára. Vitáztak: Zsíros Jankelić Anikó (219:30), Rácz Szabó László (225:30), Sándor József (227:40), Rác Szabó Márta (229:50), Zsíros Jankelić Anikó (232:02), Pataki Tibor (232:50), Bodó József - válasz (233:16), Rácz Szabó László az ügyrend kapcsán (239:10)- A Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a Községi Képviselőtestület költségvetési és pénzügyi bizottsága és a városrendezési és lakásügyi-kommunális és ökológiai bizottsága javasolják a végzés meghozatalát.

10 7. pont Szám: 023-3/2017-I A Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat 2017-től 2021-ig terjedő időszakra vonatkozó középtávú üzletviteli stratégiája és fejlesztése jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 16 NEM / TARTÓZKODÓ 11 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi v é g z é s t a Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat 2017-től 2021-ig terjedő időszakra vonatkozó középtávú üzletviteli stratégiája és fejlesztése jóváhagyásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 8. pont Szám: 023-4/2017-I A Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat 2017-től 2027-ig terjedő időszakra vonatkozó hosszú távú üzletviteli stratégiája és fejlesztése jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 16 NEM / TARTÓZKODÓ 11 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi v é g z é s t a Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat 2017-től 2027-ig terjedő időszakra vonatkozó hosszú távú üzletviteli stratégiája és fejlesztése jóváhagyásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. A KKT áttért a 9. és 10. napirendi pontok közös megvitatására. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a képviselők a meghívó mellett megkapták a végzésjavaslatokat, így megnyitotta a vitát. Tekintettel, hogy a jelenlevők közül senki sem kért szót, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát, megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület káderügyi és mandátum-mentelmi jogi bizottsága javasolta a javaslat elfogadását.

11 9. pont Szám: /2017-I A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium iskolaszéktagjának a felmentéséről szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 25 NEM / TARTÓZKODÓ 2 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium iskolaszéktagjának a felmentéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 10. pont Szám: /2017-I A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium iskolaszéktagjának a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 25 NEM / TARTÓZKODÓ 2 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium iskolaszéktagjának a kinevezéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. A KKT áttért a 11. és 12. napirendi pontok közös megvitatására. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a képviselők a meghívó mellett megkapták a határozatjavaslatokat, így megnyitotta a vitát. Vitázott: Zsíros Jankelić Anikó (249:00) A Községi Képviselő-testület elnök asszonya elrendelt egy 5 perces szünetet. Folytatták a munkát. Vitáztak: Sztantity Szebasztián (273:42), Sarnyai Rózsa Edit válasz Zsíros Jankelić Anikó képviselőnek (274:13), Popović Predrag (276:20), Rác Szabó Márta

12 (279:48), Popović Predrag viszontválasz (281:03), Rácz Szabó László (283:03), Rác Szabó Márta viszontválasz (281:41), Rácz Szabó László (285:26). Tekintettel, hogy a jelenlevők közül senki sem kért szót, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát, megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület káderügyi és mandátum-mentelmi jogi bizottsága javasolja a javaslat elfogadását. 11. pont Szám: /2017-I A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ igazgatóbizottsága elnökének és tagjainak a mandátuma megszűnésének megállapításáról szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 17 NEM / TARTÓZKODÓ 9 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ igazgatóbizottsága elnökének és tagjainak a mandátuma megszűnésének megállapításáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 12. pont Szám: /2017-I A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ igazgatóbizottsága elnökének és tagjainak a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 17 NEM 1 TARTÓZKODÓ 8 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ igazgatóbizottsága elnökének és tagjainak a kinevezéséről, amely a jelen jegyzőkönyv alkotó részét képezi.

13 A KKT áttért a 13. és 14. napirendi pontok közös megvitatására. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a képviselők a meghívó mellett megkapták a határozatjavaslatokat, így megnyitotta a vitát. Tekintettel, hogy a jelenlevők közül senki sem kért szót, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát, megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület káderügyi és mandátum-mentelmi jogi bizottsága javasolta a javaslatok elfogadását. 13. pont Szám: /2017-I A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ felügyelő bizottsága elnökének és tagjainak a mandátuma megszűnésének megállapításáról szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ felügyelő bizottsága elnökének és tagjainak a mandátuma megszűnésének megállapításáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 14. pont Szám: /2017-I A zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ felügyelő bizottsága elnökének és tagjainak a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 24 NEM 1 TARTÓZKODÓ 1 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a zentai Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ felügyelő bizottsága elnökének és tagjainak a kinevezéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. A KKT áttért a 15. és 16. napirendi pontok közös megvitatására. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a képviselők a meghívó mellett megkapták a határozatjavaslatokat, így megnyitotta a vitát.

14 Tekintettel, hogy a jelenlevők közül senki sem kért szót, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát, megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület káderügyi és mandátum-mentelmi jogi bizottsága javasolta a javaslatok elfogadását. 15. pont Szám: /2017-I Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete határozatjavaslat megvitatása megbízott igazgatója felmentéséről szóló A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete megbízott igazgatója felmentéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 16. pont Szám: /2017-I Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete igazgatójának a kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete igazgatójának a kinevezéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 17. pont Szám: 023-5/2017-I A Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalatnak a évi idényben a Népkertben a zentai olimpiai medence szolgáltatásainak díjjegyzke jóváhagyásáról szóló végzésjavaslat megvitatása Bevezető előterjesztést Slavnić Ákos adott. (296:02) A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát. Vitáztak: Popović Predrag (304:44), Rácz Szabó László (305:37), Sándor József (315:10), Bodó József válasz (316:35). Tekintettel, hogy a jelenlevők közül senki sem kért szót, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát, megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület költségvetési és pénzügyi bizottsága és a városrendezése, lakásügyi-kommunális és ökológiai bizottsága javasolták a javaslat elfogadását.

15 A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi v é g z é s t a Zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalatnak a évi idényben a Népkertben a zentai olimpiai medence szolgáltatásainak díjjegyzéke jóváhagyásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. A KKT áttért a 18. és 19. napirendi pontok közös megvitatására. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megállapította, hogy a képviselők a meghívó mellett megkapták a határozatjavaslatokat, így megnyitotta a vitát. Vitázott: Rácz Szabó László (321:00). Tekintettel, hogy a jelenlevők közül senki sem kért szót, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát és megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület káderügyi és mandátum-mentelmi jogi bizottsága javasolta a javaslatok elfogadását. 18. pont Szám: /2017-I A Zentai Gyógyszertár megbízott igazgatója felmentéséről szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A Községi Képviselő-testület EGYHANGÚLAG meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t a Zentai Gyógyszertár megbízott igazgatója felmentéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 19. pont Szám: /2017-I A Zentai Gyógyszertár igazgatója kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 17 NEM 7 TARTÓZKODÓ 2 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi

16 h a t á r o z a t o t a Zentai Gyógyszertár igazgatója kinevezéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 20. pont Szám: /2017-I Az ifjúsági tanács évi munkájáról szóló jelentés elfogadásáról szóló végzésjavaslat megvitatása Bevezető előterjesztést Popov Danilo adott (332:12). A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát. Vitázott: Zsíros Jankelić Anikó (335:00), Rácz Szabó László (340:40), Sztantity Szebasztián (348:38), Zsíros Jankelić Anikó (351:50), Popov Danilo (353:40), Rácz Szabó László (359:24), Popov Danilo (361:38), Sztantity Szebasztián (363:30), Popović Predrag (365:30). Tekintettel, hogy a jelenlevők közül senki sem kért szót, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette a vitát, megállapította, hogy a Zentai Községi Képviselő-testület költségvetési és pénzügyi bizottsága javasolta a javaslat elfogadását. A Községi Képviselő-testület elnök asszonya szavazásra bocsátotta a javaslatot. A szavazás eredménye: IGEN 21 NEM 1 TARTÓZKODÓ 4 A Községi Képviselő-testület SZÓTÖBBSÉGGEL meghozta az alábbi v é g z é s t az ifjúsági tanács évi munkájáról szóló jelentés elfogadásáról, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. 21. pont Szám: 35-4/2017-I Zenta községben a 49. tömb részletes szabályozási terve kidolgozásának megkezdéséről szóló rendeletjavaslat megvitatása Bevezető előterjesztést Győri István adott (370:05). A Községi Képviselő-testület elnök asszonya megnyitotta a vitát. Vitáztak: Bradić Miladin (372:40), Szűgyi Imre (378:27), Tuza Valéria - válasz (379:22), Rácz Szabó László (381:25), Báló Tatjana (390:38), Popović Predrag (391:55), Varga Viktor (394:49).

17 V é g z é s Zenta községben a 49. tömb részletes szabályozási terve kidolgozásának megkezdéséről, amelynek szövege e jegyzőkönyv alkotó részét képezi. Tekintettel, hogy a napirend kimerült, a Községi Képviselő-testület elnök asszonya átadta a szót a képviselőknek, hogy tegyék fel a kérdéseiket. Képviselői kérdések: Zsíros Jankelić Anikó Megkaptam a képviselői kérdésemre a választ, viszont, egyáltalán nincs összhangban a képviselői kérdésre kapott válasz a kérdéssel. Nagy Zoltán képviselői kérdését január 24-én intézte a két ülés között a Képviselő testület elnökének, illetve a polgármesternek, és a költségvetésre vonatkozott, nem pedig arra, amire éppen most választ kaptam, és olyan értelemben, hogy nem is tudják, hogy én most mit is akartam kérdezni. Balo Tatjana, a Községi képviselő testületnek az elnökasszonya írásban felelt Nagy Zoltánnak, hogy a lehető legrövidebb időn belül meg fogja kapni a kérdésére a választ. Ez a válasz nem érkezett meg, én sem most nem kaptam meg, úgyhogy én még egyszer papírformában, hogy el tudják olvasni, átadom ezt a kérdést, és nagyon remélem, hogy az elkövetkező időszakban feleletet fogunk rá kapni. Köszönöm szépen. Rácz Szabó László a főosztályvezetőnek és a polgármesternek. Zenta önkormányzata egy mérhetetlen nagy szégyent hozott magára, azzal hogy Morvai Krisztinát, Európa parlamenti képviselőt kitiltotta ebből a teremből, azzal, hogy előtte megadta az engedélyt, s nagyon drágán is számolta én megnéztem az eddigi befizetett pénzeket dinárt fölszámolt két órára, amit ki is fizetett az Európa parlamenti képviselő, aztán egy 24 órán belül pedig kitiltotta innen. A kérdésem a következő, hogy kinek a szégyene ez, ki az a szégyenteljes ember, aki azt a határozatot meghozta, hogy egy 24 órán belül megváltoztatja az elképzelését, ugyanis hivatkozásba, abba a végzésbe, amelyet Morvai Krisztinának írtak, az áll, hogy olyan dolgok jutottak tudomására valakinek, amiről nem derült ki, hogy kicsoda volt ez, amelyek nem voltak benne az alapvető programba, mit tudom én valami ilyen hülyeséget írtak, de kérdezem, ki az, aki megállapította, hogy kinek jutott az információ a tudomására, ami miatt megszüntették ennek a végzésnek a hatályát, ki az aki kiadta a parancsot, mert ugye lehet, hogy nem a főosztályvezetőnek a fejében született meg ez a gondolat. És azt szeretném még nagyon tudni, hogy melyek voltak ezek az információk? Én ezt megkérdeztem, mint közérdekű információra igényt tartó kérdést. Erre nem kaptam választ, ezért kérdezem meg most itt is. Kókai Péter a sportért felelős községi tanácstagnak Március 10-én fogadta el a zentai KKT, tehát mi, Zenta község területén a polgároknak, a sport terén a szükségleteik és érdekeik kielégítése és a programjaik jóváhagyásáról és finanszírozásáról szóló rendeletjavaslatot. 17. szakasz, 4. bekezdés: a sportszervezetek a javaslataikat az előirányzott űrlapon az éves programokra a folyó év április 20-áig megküldik Zenta község sportszövetségének. Május 31. van ezen a mai napon. Űrlap még nincsen és a községi sportklubok pedig feltételezhetően a tavaly odaítélt összegnek az átvetített, vagy kiszámolt összegnek a 20%-át kapták meg eddig. Május 31-ét írunk, tehát öt hónap már kereken elmúlt, tehát kiszámoltam ez az évnek a 42%-a, holnap átlépünk a júniusba és akkor az év 50%-ánál leszünk, tehát ugye, világos, az év 50%-a már elmúlt, a sportklubok eddig

18 20%-nyi pénzt kaptak meg, vannak olyan sportágak, ahol a bajnokság már lezajlott, versenyekre már kellett menni, a községi támogatás pedig időben nem érkezett meg, még űrlapot sem tudtak kitölteni és átadni, mert nem volt. Legjobb tudomásom szerin a környező községek ez már megtörtént és a környező községekben többé-kevésbé biztonságosan működhetnek, míg itt egyre jobban megnehezedik és ellehetetlenedik a sportklubok munkája. Miért történik ez a késlekedés? Popov Danilo válasz Képviselő úr, Önnek igaza van, hogy még nem ment ki a nyilvános felhívás, mert egyes dolgokkal késedelemben voltunk a munkatestületekkel kapcsolatban, minden esetben tájékoztathatom Önt, hogy holnap fogadjuk el a szabályzatot és közzétételre kerül a nyilvános felhívás az eszközök odaítélésére, egyesítve a sport minden területén, tehát holnap indul a nyilvános felhívás és a formanyomtatványok. Egy kis problémánk van a fordítással, tehát ezt meg kell oldanunk valahogy, de minden esetben minden el lett fogadva és holnap lesz valószínűleg rendkívüli ülése a Községi Tanácsnak és közzé lesz téve a nyilvános felhívás. Ez az egyik, a második pedig, ebben a képviselő-testületi rendeletben, amelyet Ön felsorolt, az egyik záradék, amely azt mondja, hogy abban az esetben ez és ez rendkívül jóváhagyható. Mi tartottuk magunkat ehhez. Egy sportklubot sem rövidítettünk meg egy dinárral sem, amely megküldte a számlát, amely megküldte az előszámlát, amely megküldte a tervét, amely megküldte a rendezvényt, teljes egészében, mindenkinek jóváhagytam az eszközöket teljes egészében, mivel ezt számomra a rendelet lehetővé teszi, természetesen a végén a község polgármestere ezt lehitelesítette. Eszerint, egy sportszervezet se nincs veszélyeztetve, egyik alapon sem, azért, mert nem írtuk ki a nyilvános felhívást, és a nyilvános felhívást nem írtuk ki, mert új szabályzatokat vezetünk be, új dokumentációt, összhangban az új, a sportról szóló törvénnyel. Rácz Szabó László a főosztályvezetőhöz Arról szeretnék beszélni, hogy Zenta területén van majdnem biztos, hogy nem Zenta önkormányzatának a tulajdonában van a zentai vasútállomás mellett van egy nagyon régi mellékhelyiség, magyarul WC-nek mondják, ugye? Nem funkcionál már rég óta, viszont borzalmas állapotok vannak abban az épületben, az egy fertő. Oda kutyák bemennek, állatok, kihozzák a fertőzést, nem tudjátok elképzelni, hogy milyen állapotok vannak, én nagyon szívesen megmutattam volna, készítettem pár fényképet, de ugye nincs rá lehetőség, hogy most ilyet bemutassunk. Az én kérdésem a következő, merthogy Zenta önkormányzatának a területén van, a főosztályvezetőt, hogy kiküldi-e az inspekciót, vagy kiküldte-e már, próbáltak-e valamit ebben a kérdésben megoldani? A harmadik dolog az, hogy esetleg elgondolkodtak-e azon, hogy kiadnak egy végzést, hogy azt le kell bontani, mert attól függetlenül, hogy az a vasút tulajdonában van, az ugyanúgy köteles karban tartani, rendbe tartani. Büntetést lehet nekik adni, azért mert tényleg ez egy fertőzési góc, ami ott van. Tehát a kérdésem az, hogy milyen megoldást akarnak tenni. Rácz Szabó László a pényügyi osztálynak és a polgármesternek Minap, igaz annak van már egy 5-6 napja, Kevibe jártam, és azt láttam, hogy a gyönyörű szép napsütésben, világított az összes kültéri lámpa, de mindegyik egy szálig teljes kapacitással, teljes erővel. A kérdésem az, hogy ki fizeti ott az áramot, és Keviben, biztosan nagyjábol tudjuk, hogy egy évben a közvilágításra mennyi pénz megy el, tehát azt szeretném megkérdezni, hogy a közvilágítás, amit az önkormányzat fizet, vagy ugye a helyi közösség, mert tehát ez a kettő majdnem ugyan az, mekkora összeg egy évben a közvilágításnak a pénzelése és hogy mikor fogják kikapcsolni a lámpákat, hogy nappal ne világítsanak. Bár előfordulhat, hogy már azóta megoldották ezt a problémát.

19 Rácz Szabó László polgármesterhez Az utolsó kérdésem a komppal kapcsolatos. Azt hallottam, hogy a komp nem indult el az idén, vagy ha elindult, akkor gyorsan kihúzták a partra, vagy ki van kötve a parthoz és nem funkcionál, tehát nem működik a bátkai komp. Tudjuk jól, hogy amikor ez az új hatalom került ide, azt hiszem 2012-ben, akkor, ugye a régi kompost, hát hogy finoman szóljak, kirúgták, és egy új rendszer indult be, és mi akkor említettük, hogy baj lesz, mert nem mindenki tudja működtetni ezt a kompot, és most azt hallottam, hogy az idén valóban nem működik. Az az egyik kérdésem, hogy akkor most működik ez a komp, vagy nem működik? Ha nem működik, akkor miért nem működik, és ha nem működik, akkor mikor fog beindulni a komp. Ez az egyik dolog, a további kérdésem az, hogy a komp valamikor egy ilyen társadalmi funkciót töltött be, oda lementek civil szervezetek, lementek iskolák, mert hát az egy látványosság. A Tiszán lehetett biztonságosan közlekedni. Vadászok is használták. Úgy hallottam, hogy ez most nem működik, egyetlen egy civil szervezet nem volt lent, senki a világon egyáltalán nem tölti be azt a fontos feladatát, hogy ez egy társadalmilag hasznos befektetés legyen. Popović Predrag a Községi Tanácsnak Mikor végzik el a városi szökőkút algamentesítését? A Községi Képviselő-testület elnök asszonya berekesztette az ülést 15:15 órakor Márki Andrea az ülésvezető és szavazatszámláló rendszer teendőin Báló Tatjana Zenta Községi Képviselő-testületének az elnök asszonya Körmöci Károly Zenta Községi Képviselő-testületének a titkára Sztenográfiai jegyzet alapján a jegyzőkönyvet Barta Zsolt dolgozta ki Jegyzőkönyv-hitelesítők: 1. Juhász Attila 2. Faragó Bojan

20 Szerb Köztársaság Vajdaság Autonóm Tartomány Zenta község Zenta Község Képviselő-testülete Szám: 20/2017-I Kelt: június 20. Z e n t a Zenta község statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 48. szakasza és a Zentai Községi Képviselő-testület Ügyrendjének (Zenta Község Hivatalos Lapja, 12/2008., 30/2012. és 03/2015. szám) 75. szakasza alapján JÚNIUS 29-ÉRE ÖSSZEHÍVOM A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 20. ÜLÉSÉT Az ülést a Zentai Községi Képviselő-testület Nagytermében tartjuk, 09,00 órai kezdettel. A Zentai Községi Képviselő-testület május 31-én megtartott 19. ülése jegyzőkönyvének elfogadása után előterjesztem az alábbi NAPIRENDI JAVASLATOT: 1. A Zenta község évi költségvetésének zárszámadásáról szóló rendeletjavaslat megvitatása, 2. A zentai Elgas Közvállalat igazgatójának megválasztására irányuló nyilvános pályázat lefolytatásáról szóló rendeletjavaslat megvitatása, 3. A zentai Elgas Közvállalat igazgatójának megválasztására irányuló nyilvános pályázat javaslatának megvitatása, 4. A zentai Elgas Közvállalat igazgatójának megválasztására irányuló pályázat lefolytatása területén illetékes bizottság megalakításáról szóló határozatjavaslat megvitatása, 5. A zentai Elgas Közvállalat Felügyelő Bizottsága elnökének és tagjainak felmentéséről szóló határozatjavaslat megvitatása, 6. A zentai Elgas Közvállalat Felügyelő Bizottsága elnökének és tagjainak kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása, 7. A zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatójának megválasztására irányuló nyilvános pályázat lefolytatásáról szóló rendeletjavaslat megvitatása, 8. A zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatójának megválasztására irányuló nyilvános pályázat javaslatának megvitatása, 9. A zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat igazgatójának megválasztására irányuló pályázat lefolytatása területén illetékes bizottság megalakításáról szóló határozatjavaslat megvitatása, 10. A zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat Felügyelő Bizottsága elnökének és tagjainak felmentéséről szóló határozatjavaslat megvitatása, 11. A zentai Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat Felügyelő Bizottsága elnökének és tagjainak kinevezéséről szóló határozatjavaslat megvitatása. Balo Tatjana s.k., a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya

21 INDOKOLÁS A költségvetési rendszerről szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 54/2009., 73/2010., 101/2010., 101/2011., 93/2012., 62/2013., 63/2013. szám kiigazítás, 108/2013., 142/2014., 103/2015. és 99/2016. szám) 78. szakasza és Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 46. szakaszának 2. bekezdése alapján a költségvetési és pénzügyi osztály a költségvetési rendszerről szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 54/2009., 73/2010., 101/2010., 101/2011., 93/2012., 62/2013., 63/2013. szám kiigazítás, 108/2013., 142/2014., 103/2015. és 99/2016. szám) 79. szakaszának megfelelően kidolgozta a Zenta község évi költségvetésének zárszámadásáról szóló rendelettervezetet. A Zenta község költségvetésének január 1-je és december 31-e közötti végrehajtásáról szóló jelentés a jelen rendelet alkotórészét képezi. A jelentés benyújtását követően a helyi hatalom illetékes végrehajtó szerve elfogadja a jelentést, és megküldi azt a helyi hatalom képviselő-testületének. A fentiekkel összhangban a Zentai Községi Képviselő-testületnek a Zenta község évi költségvetésének zárszámadásáról szóló rendelettervezet elfogadását javasoljuk. Csatolmányok: 1. a Zenta község évi költségvetésének zárszámadásáról szóló rendelettervezet. 2. a december 31-ei állapotmérleg 1. űrlap; 3. a január 1-je és december 31-e közötti időszakra vonatkozó bevételi és kiadási mérleg 2. űrlap; 4. jelentés a tőkekiadásokról és -bevételekről a január 1-je és december 31-e közötti időszakban 3. űrlap; 5. jelentés a pénzügy folyamokról a január 1-je és december 31-e közötti időszakban 4. űrlap; 6. jelentés a költségvetés január 1-je és december 31-e közötti végrehajtásáról 5. űrlap; 7. jelentés Zenta község költségvetésének január 1-je és december 31-e közötti végrehajtásáról.

22 A költségvetési rendszerről szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 54/2009., 73/2010., 101/2010., 101/2011., 93/2012., 62/2013., 63/2013. szám - kiigazítás, 108/2013., 142/2014., 103/2015. és 99/2016. szám) 77. szakasza, a helyi önkormányzatról szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 129/07. és 83/2014. szám másik törvény) 32. szakasza 1. bekezdésének 2. pontja, valamint Zenta község statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 46. szakasza alapján Zenta Község Képviselő-testülete a tartott ülésén meghozta az alábbi RENDELETET ZENTA KÖZSÉG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. szakasz Zenta község évi költségvetésének teljes bevételei és jövedelmei az áthozott nem felhasznált eszközökkel, valamint a bevételekből, jövedelmekből és a korábbi évekből származó nem felhasznált eszközökből megvalósított teljes kiadásai és költségei megállapításra kerülnek, melyek ezer dinárban kifejezve az alábbi összegeket teszik ki: I. Teljes bevételek és jövedelmek a korábbi évekből származó nem felhasznált áthozott eszközökkel 878,710 II. Bevételekből, jövedelmekből és korábbi évekből származó nem felhasznált eszközökből megvalósított teljes kiadások és költségek III. A teljes bevételek és jövedelmek, valamint a teljes kiadások és költségek különbsége 769, ,592 IV. Készpénzegyenleg a Községi Közigazgatási Hivatalhoz kapcsolódó alszámlákon 534 V. Készpénzegyenleg a közvetett használók alszámláin 5,014 VI. A bevételek és jövedelmek, valamint a költségek és kiadások teljes különbsége 109, oldal

23 2. szakasz A községi költségvetés összesen tervezett folyó bevételei és jövedelmei dinár teljes összegben közgazdasági ok szerint az alábbi összegekben kerültek megállapításra: Csoport MEG- Közg. oszt. B E V É T E L E K TERV VALÓSÍTÁS 000 dinárban I ADÓK JÖVEDELEM-, NYERESÉG- ÉS 711 TŐKENYERESÉG-ADÓ 307, , % 295, Jövedelem-, nyereség- és tőkenyereség-adó 307, , % 295, KERESETALAP ÉS MUNKAERŐ UTÁNI ADÓ % Keresetalap és munkaerő utáni adó % VAGYONADÓ 125, , % 125, Időszakos ingatlanadó 90,000 86, % 86, Hagyatéki, örökösödési és ajándékozási adó 2,500 2, % 2, Pénzügyi és tőketranzakciók utáni adó 32,701 36, % 36, Egyéb időszakos vagyonadó Мegvalósítás % Zenta község költségvetése bevételeinek konszolidált megvalósítása 714 JAVAK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK UTÁNI ADÓ 29,759 26, % 26,741 II Egyes szolgáltatások utáni adó % A javak használata és a javak haszn. engedélye utáni adó 29,259 26, % 26,351 NEMZETKÖZI KERESKEDELEM ÉS TRANZAKCIÓK 715 UTÁNI ADÓK 11 A devizaárfolyam vételára és eladási ára közötti különbség 7154 alapján megvalósított nyereség EGYÉB ADÓK 5,500 5, % 5, Cégtábla utáni kommunális illeték 5,500 5, % 5, ADOMÁNYOK ÉS ÁTUTALÁSOK 174, , % 167, Folyó adományok külföldi államoktól Nemzetközi szervezetek folyó adományai 2,930 2, % 11, Nemzetközi szervezetek nagy értékű adományai Más hatalmi szintek átutalásai 100, , % 117, Más hatalmi szintek tőkeátutalásai 70,974 38, % 38,360 EGYÉB BEVÉTELEK 741 VAGYONBEVÉTELEK 81,072 81, % 81, A községi költségvetési eszközök utáni kamatok 3, % Ásványi nyersanyag használata utáni térítmény 0 1,850 1, Termőföld bérbeadásából származó eszközök 73,560 74, % 74, Terület- és telekhasználat utáni térítmény 4,512 4, % 4, Folyó víz utáni térítmények jogi személyektől 742 JAVAK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK ÉRTÉKESÍTÉSE 21,835 17, % 33,917 Bor előállítására szánt szőlő földrajzi származási helyéhez, illetve előállítása ellenőrzéséhez kapcsolódó tevékenységek ellátásának költségei Term. vagyon bérbeadásából eredő bevételek 18,435 14, % 27, Közigazgatási illetékek 3,100 2, % 2, oldal

Ö S S Z E H Í V O M A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2. ÜLÉSÉT JÚNIUS 22-ÉRE

Ö S S Z E H Í V O M A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2. ÜLÉSÉT JÚNIUS 22-ÉRE Szerb Köztársaság Vajdaság Autonóm Tartomány Zenta község Zentai Községi Képviselő-testület Szám: 2/2016-I Kelt: 2016. június 16-án Z e n t a Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 12/2008.,

Részletesebben

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt.

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2016. december 29-én 09,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében megtartott 14. üléséről. Az ülésen Balo

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 15. üléséről, amelynek megtartására 2017.02.24-én került sor 09:00 órai kezdettel a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében.

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LI. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2016. JÚLIUS 1. Z E N T A 73. Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 46. szakaszának 33. pontja és a Zentai Községi Képviselő-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2015. december 30-án 9,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében megtartott 45. üléséről. A jelenlevők létszámának

Részletesebben

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt.

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2016. november 17-én 09,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében megtartott 11. üléséről. Az ülésen Balo

Részletesebben

2014. MÁJUS 19-ÉRE Ö S S Z E H Í V O M A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 25. ÜLÉSÉT

2014. MÁJUS 19-ÉRE Ö S S Z E H Í V O M A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 25. ÜLÉSÉT Szerb Köztársaság Vajdaság Autonóm Tartomány Zenta község Zenta Község Képviselő-testülete Szám: 25/214-I Kelt: 214. május 8-án Z e n t a Zenta község statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/211.

Részletesebben

2016. JÚNIUS 10-RE ÖSSZEHÍVOM A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 1. ALAKULÓ ÜLÉSÉT

2016. JÚNIUS 10-RE ÖSSZEHÍVOM A ZENTAI KÖZSÉGI KÉPVISELŐ-TESTÜLET 1. ALAKULÓ ÜLÉSÉT Szerb Köztársaság Vajdaság Autonóm Tartomány Zenta község Zenta Község Képviselő-testülete Szám: 1/2016-I Kelt: 2016. május 9. Z e n t a Zenta község statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2014. október 3-án 9,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselő-testület épületének nagytermében megtartott 30. üléséről. A jelenlevők létszámának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2013. július 12-én 9.00 és 12.25 óra között, a Városháza nagytermében megtartott 15. üléséről. A jelenlevők létszámának megállapításakor az ülésen

Részletesebben

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt.

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2016. július 18-án 09,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselőtestület épületének Nagytermében megtartott 3. rendkívüli üléséről. Az ülésen

Részletesebben

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt.

Az ülésen Balo Tatjana, a Zentai Községi Képviselő-testület elnök asszonya elnökölt. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2017. június 29-én 9,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselőtestület épületének Nagytermében megtartott 20. üléséről. Az ülésen Balo Tatjana,

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA XLIV. ÉVFOLYAM 15. SZÁM 2009. NOVEMBER 17. Z E N T A 137. A helyhatósági választásokról szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 129/2007. szám) 46. szakasza alapján Zenta Község Képviselő-testülete 2009.11.16-án

Részletesebben

Az ülést a Zentai Községi Képviselő-testület Nagytermében tartjuk 08,00 órai kezdettel. NAPIRENDI JAVASLAT:

Az ülést a Zentai Községi Képviselő-testület Nagytermében tartjuk 08,00 órai kezdettel. NAPIRENDI JAVASLAT: Szerb Köztársaság Szám: 3/2016-I Kelt: 2016. július 15-én statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 48. szakasza és a Zentai Községi Képviselő-testület Ügyrendjének (Zenta Község Hivatalos

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LI. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2016. MÁRCIUS 1. Z E N T A 22. Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. sz.) 78. szakaszának 2. pontja és a Zenta község költségvetéséből

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 38. üléséről, amelynek megtartására 2015. június 16-án került sor 9:00 órai kezdettel a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében.

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA L. ÉVFOLYAM 19. SZÁM 2015. JÚLIUS 29. Z E N T A 131. Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 78. szakaszának 1. pontja és a sportösztöndíjak odaítéléséről

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA L. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2015. MÁRCIUS 17. Z E N T A Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 78. szakaszának 1. pontja és az iskolai sport finanszírozásának

Részletesebben

Összhangban Zenta község Községi Tanácsának a 03-13/2014-es számú, án kelt végzésével nyilvános betekintést hirdetünk ki:

Összhangban Zenta község Községi Tanácsának a 03-13/2014-es számú, án kelt végzésével nyilvános betekintést hirdetünk ki: Összhangban Zenta község Községi Tanácsának a 03-13/2014-es számú, 2014. 01. 23-án kelt végzésével nyilvános betekintést hirdetünk ki: H A T Á R O Z A T J A V A S L A T R A KIEGÉSZÍTÉSÉNEK ELFOGADÁSÁRÓL

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LI. ÉVFOLYAM, 6. SZÁM 2016. ÁPRILIS 12. Z E N T A 60. Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. sz.) 78. szakaszának 1. pontja és a falusi sport finanszírozásának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2015. március 30-án 9,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében megtartott 35. üléséről. A jelenlevők létszámának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2014. december 30-án 9,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselőtestület épületének nagytermében megtartott 32. üléséről. A jelenlevők létszámának

Részletesebben

SZABÁLYZATOT ZENTA KÖZSÉGBEN AZ ÉLSPORT FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJÁRÓL

SZABÁLYZATOT ZENTA KÖZSÉGBEN AZ ÉLSPORT FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJÁRÓL Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 78. szakaszának 2. bekezdése és a testnevelés és a sport Zenta község költségvetéséből való finanszírozása alapjainak és mércéinek megállapításáról

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA L. ÉVFOLYAM 22. SZÁM 2015. SZEPTEMBER 18. Z E N T A 137. A mezőgazdasági földterületről szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 62/06., 69/08. és 41/09. szám) 64. szakaszának

Részletesebben

3. szám 26. oldal

3. szám 26. oldal 3. szám 26. oldal 2014.04.15. 11. CSÓKA KÖZSÉG SZOCIÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONTJA 2013-AS ÉVI MUNKAJELENTÉSÉNEK ELFOGADÁSÁRÓL ELFOGADJUK észrevétel nélkül, Csóka község Szociális Munkaügyi Központja 2013-as

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T a sportösztöndíjak Zenta község évi költségvetéséből történő odaítélésére irányuló eljárás megindításáról

H A T Á R O Z A T O T a sportösztöndíjak Zenta község évi költségvetéséből történő odaítélésére irányuló eljárás megindításáról Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. szám) 78. szakaszának 1. pontja és a sportösztöndíjak odaítéléséről szóló szabályzat (Zenta Község Hivatalos Lapja, 12/2016. szám) 7. szakasza

Részletesebben

V É G Z É S T hozott CSÓKA KÖZSÉGBEN A SPORT FEJLESZTÉSÉRŐL SZÓLÓ PROGRAM KIDOLGOZÁSÁT VÉGZŐ BIZOTTSÁG MEGALAKITÁSÁRÓL

V É G Z É S T hozott CSÓKA KÖZSÉGBEN A SPORT FEJLESZTÉSÉRŐL SZÓLÓ PROGRAM KIDOLGOZÁSÁT VÉGZŐ BIZOTTSÁG MEGALAKITÁSÁRÓL 73. 12. szám 414. oldal 2015.11.04. A helyi önkormányzatról szóló törvény ( SZK 119/12-es és 83/2014-es számú Hivatalos Közlönye ) Csóka község Statútuma ( Csóka község 3/11-es számú Hivatalos Lapja Letisztázott

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LII. ÉVFOLYAM, 8. SZÁM 2017. ÁPRILIS 25. Z E N T A 97. Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. sz.) 78. szakaszának 2. pontja, Zenta község területén

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA XLVIII. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2013. MÁRCIUS 5. Z E N T A 48. Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. sz.) 78. szakaszának 1. pontja és a sportösztöndíjak odaítéléséről szóló szabályzat

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 40. üléséről, amelynek megtartására 2015. augusztus 27-én került sor 9,00 órai kezdettel a Zenta Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében.

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA XLVII. ÉVFOLYAM 27. SZÁM 2012. OKTÓBER 17. ZENTA 203. A helyi önkormányzatokról szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 129/2007. szám) 56. szakasza, az állami szervekben létesített munkaviszonyról szóló

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax:

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax: Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Mártírok u. 64.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év április hó 18. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 11/2016.(IV.18.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LIV. ÉVFOLYAM 12. SZÁM 2019. JÚLIUS 19. Z E N T A 105. Az oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 88/2017., 27/2018. más törv., és

Részletesebben

AZ ÉLSPORT ÉS A SPORTDÍJAK FINANSZÍROZÁSÁRA IRÁNYULÓ NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT A ÉVBEN

AZ ÉLSPORT ÉS A SPORTDÍJAK FINANSZÍROZÁSÁRA IRÁNYULÓ NYILVÁNOS PÁLYÁZATOT A ÉVBEN A Zenta községben az élsport és a sportdíjak finanszírozásának módjáról szóló szabályzat (Zenta Község Hivatalos Lapja, 27/2015. szám) 8. szakasza alapján az élsport finanszírozására irányuló nyilvános

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 182-4/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve

Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi 12. számú Jegyzőkönyve Legénd Községi Önkormányzat 2011. évi 12. számú Jegyzőkönyve Készült: 2011. április 27-én a legéndi önkormányzat hivatalában megtartott rendkívüli -testületi ülésről 2 Jelen vannak: Szavlik Zoltán Antal

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 18/2014. (III.17.) 19/2014. (III. 17.) 20/2014. (III.17.) 21/2014. (III.17.) A lejárt határidejű

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 2015. július 21-én 9,00 órai kezdettel, a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében megtartott 39. üléséről. A jelenlevők létszámának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Zentai Községi Képviselő-testület 13. üléséről, amelynek megtartására 2013. május 30- án került sor, 12.00 órától 19.35 óráig a Zentai Községi Képviselő-testület nagytermében. A

Részletesebben

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 9 Година XXXXI 18. септембар г., Бачка Топола

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 9 Година XXXXI 18. септембар г., Бачка Топола СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 9 Година XXXXI 18. септембар 2009. г., Бачка Топола XXXXI. Évfolyam 9. szám, 2009. szeptember 18. Број 9. 18.09.2009. СТРАНА 2. OLDAL 2009.09.18.

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 29/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. szeptember 17. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 1 Година XXXIX 25. јануар г., Бачка Топола

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 1 Година XXXIX 25. јануар г., Бачка Топола СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА HIVATALOS LAPJA Број 1 Година XXXIX 25. јануар 2007. г., Бачка Топола XXXIX. évfolyam 1. szám Topolya, 2007. január 25. Broј 1. 25.01.2007. СТРАНА 1. OLDAL 2007.01.25.

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA XLVIII. ÉVFOLYAM 20. SZÁM 2013. NOVEMBER 13. Z E N T A 210. Az oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 72/2009. és 52/2011. sz.) 29. szakaszának 1., 2. 3., 4.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T G A L G A G U T A 22/2015. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. október 19-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Agócs Gábor polgármester, Orgoványi

Részletesebben

3. szám 34. oldal 2015.04.28

3. szám 34. oldal 2015.04.28 3. szám 34. oldal 2015.04.28 9. Az utakon levő közlekedési biztonságról szóló törvény ( SZK 41/09-es, 53/10-es és 101/11-es számú Hivatalos Közlönye ) 18. szakasza 2. bekezdésének 2. pontja, Csóka község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 104 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. június 13-án megtartott rendes ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt jelenléti

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LI. ÉVFOLYAM, 27. SZÁM 2016. NOVEMBER 29. Z E N T A 185. A helyhatósági választásokról szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 129/2007., 34/2010. szám Ab határozat, és 54/2011.

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 28/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. szeptember 12. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről 170/17/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30 -án tartott nyílt üléséről Határozatok: 110/2014. (IX.30.)

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 12/2014. (III. 17.) sz. 13/2014. (III. 17.) sz. 14/2014. (III. 17.) sz. 15/2014. (III.

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 8 Година XXXVII 4. октобар г., Бачка Топола

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 8 Година XXXVII 4. октобар г., Бачка Топола СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 8 Година XXXVII 4. октобар 2005. г., Бачка Топола XXXVII. évfolyam 8. szám Topolya, 2005. oktober 4. Broј 8. 04.10.2005. СТРАНА 113.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

DÖNTÉST A 2016/2017. TANÉVRE AZ ÖSZTÖNDÍJAK ODAÍTÉLÉSÉRŐL

DÖNTÉST A 2016/2017. TANÉVRE AZ ÖSZTÖNDÍJAK ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZERB KÖZTÁRSASÁG ZENTA KÖZSÉG ZENTA KÖZSÉG POLGÁRMESTERE SZÁM: 451-24/2016-IV-02 Kelt 2016. december 29-én ZENTA А helyi önkormányzatról szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 129/2007. és 83/2014.

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2014. október 21-én 14 30 órai kezdettel megtartott a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Móricgát Faluház

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ- TESTÜLETE

ZENTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ- TESTÜLETE ZENTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 6. ÜLÉS 2012. december 7. A szövegben való könnyebb eligazodáshoz használja az Adobe Reader Bookmark funkcióját mailto:sekretarso@zenta-senta.co.rs Zenta község statútumának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Nagyberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 2-án megtartott nyilvános, együttes üléséről Helyszín: Nagyberény,

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 32-25/2016. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. DECEMBER 5-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 486, 487, 488, 489, 490/2016. (XII. 5.) RENDELET SZÁM:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA XLVIII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2013. MÁJUS 8. Z E N T A 79. A közúti közlekedésben való szállításról szóló törvény (az SZK Hivatalos Lapja, 46/1995., 66/2001., 91/2005., 62/2006. és 31/2011. sz.) 7. és 36. szakaszának

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LII. ÉVFOLYAM, 14. SZÁM 2017. JÚLIUS 26. Z E N T A 158. Zenta község területén a sport terén a polgárok szükségletei és érdekei kiegészítésére a programok jóváhagyásáról és

Részletesebben

Az ülést Zenta Község Képviselő-testülete nagytermében 13,00 órai kezdettel tartjuk.

Az ülést Zenta Község Képviselő-testülete nagytermében 13,00 órai kezdettel tartjuk. Zenta község statútumának (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011) 48. szakasza, valamint a Zentai Községi Képviselő-testület ügyrendjének (Zenta Község Hivatalos Lapja, 12/2008. sz.) 76. szakasza alapján

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. szeptember 27-én 9.30 órakor a Humán és Népjóléti Bizottság rendkívüli ülésén. Dorner László A J K A V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A HUMÁN ÉS NÉPJÓLÉTI BIZOTTSÁG 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-111 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 1/50-13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. FEBRUÁR 12 -i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. FEBRUÁR 12 -i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. FEBRUÁR 12 -i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 6/2014. (II. 12.) számú BKt. határozat 7/2014. (II. 12.) számú Bkt. határozat a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-án tartott rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-án tartott rendkívüli üléséről. Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6076 Ágasegyháza, Szent István tér 1. Web: http://agasegyhaza.hu Tel.:76/388-211 Fax: 76/388-387 E-mail: pmstrh@t-online.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Monostorapáti és Hegyesd községek Óvodai Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v

Monostorapáti és Hegyesd községek Óvodai Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: 45-1/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulásának 2017. február 1-én /szerdán/ 19.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete 457/8/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 11.-én megtartott rendkívüli üléséről Izsák Város Önkormányzat

Részletesebben

2014. évi. 7. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 13-án megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 7. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 13-án megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 7. szám Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 13-án megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U TAT Ó Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2017. JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2017. május 30-án 11.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló JEGYZŐKÖNYV a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Részvénytársaság (székhely: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.) 2003. április 23-i évi rendes, megismételt közgyűléséről A közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA XLIII. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2008. AUGUSZTUS 29. Z E N T A 54. A helyi önkormányzatokról szóló törvény (az SZK Hiv. Közlönye, 129/2007. szám) 32. szakaszának 1. pontja és Zenta község statútumának (Zenta Község

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei 2014. augusztus 29-i nyilvános, együttes ülésének anyaga Városlőd Község Önkormányzat,

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 47/2015.(VI.24.) 48/2015.(VI.24.) 49/2015.(VI.24.) A Szivárvány Óvoda intézményvezető-helyettesi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. május 3-án Határozatok: MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Sorszáma: Kódja 35/2012. (V.03.) F5 36/2012. (V.03.) F4 37/2012.

Részletesebben

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 4 Година XXXVII 31. мај 2005. г., Бачка Топола

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 4 Година XXXVII 31. мај 2005. г., Бачка Топола СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 4 Година XXXVII 31. мај 2005. г., Бачка Топола XXXVII. évfolyam 4. szám Topolya, 2005. május 31. Broј 4. 31.05.2005. СТРАНА 63. OLDAL

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 451/5/2016. Magyarcsanádi Román Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 15. napján 09.00 órakor megtartott,soros, nyílt ülésének Határozatok : J E G Y Z Ő K ÖN Y V

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 17 napján, - 14 órakor kezdődött -, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében (Martfű, Szent István tér 1.)

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 29-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 29-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. január 29-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 2/2018. (I. 29.) NKt 3/2018. (I. 29.) NKt 4/2018. (I. 29.) NKt 5/2018. (I. 29.) NKt 6/2018.

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68 / ; : 68 /

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68 / ; : 68 / Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. : 68 / 381-011; : 68 / 381-656 3/2016. sz. román önk. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/16-3/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26. napján 15,00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 43. üléséről, amelynek megtartására 2015. október 30-án került sor a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében. A jelenlevők számának

Részletesebben

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 2 Година XXXV 13. мај 2003. г., Бачка Топола

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 2 Година XXXV 13. мај 2003. г., Бачка Топола СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА HIVATALOS LAPJA Број 2 Година XXXV 13. мај 2003. г., Бачка Топола XXXV. évfolyam 2. szám 2003. május 13. Broј 2. 13.05.2003. СТРАНА 49. OLDAL 2003.05.13. 2. szám 34.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete és Szőlősgyörök Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 4. napján megtartott együttes ülésén Jelen vannak:

Részletesebben

László Kálmán polgármester Kérte szavazzanak a fentiek szerint ismertetett napirendi pontok sorrendjének és tartalmának elfogadásáról.

László Kálmán polgármester Kérte szavazzanak a fentiek szerint ismertetett napirendi pontok sorrendjének és tartalmának elfogadásáról. Szákszend Község Önkormányzat Képviselő-testületétől Szákszend, Száki u. 91. Ügyiratszám: 97-7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült : Szákszend Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 27

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-1 /2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 4 -én 16

Részletesebben

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA

ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA ZENTA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA LI. ÉVFOLYAM 12. SZÁM 2016. JÚLIUS 6. Z E N T A 81. Zenta község statútuma (Zenta Község Hivatalos Lapja, 5/2011. sz.) 78. szakaszának 2. bekezdése, Zenta község költségvetéséből

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. október 29-én (szerda) 13:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ülés helye: Ágasegyháza Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme (Ágasegyháza, Szent István tér 1. szám 2. ajtó).

Jegyzőkönyv. Ülés helye: Ágasegyháza Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Tanácskozóterme (Ágasegyháza, Szent István tér 1. szám 2. ajtó). Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6076 Ágasegyháza, Szent István tér 1. Web: http://agasegyhaza.hu Tel.:76/388-211 Fax: 76/388-387 E-mail: pmstrh@t-online.hu 7/2013. Jegyzőkönyv Készült:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: 2017. április 12-én, a Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli üléséről Az ülés helye: Megyeháza II. emeleti Barkóczy terme Eger, Kossuth Lajos utca 9. Jelen voltak: Csik Balázs, Dudás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 178 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. október 28-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme. mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 18. üléséről, amelynek megtartására 2013. október 14-én került sor 9.00 órától 14.00 óráig a Községi Képviselő-testület épületének nagytermében.

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Zentai Községi Képviselő-testület 31. üléséről, amelynek megtartására 2014. november 18-án került sor 9:00 órai kezdettel a Zentai Községi Képviselő-testület épületének Nagytermében.

Részletesebben

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről.

KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott nyilvános, rendes üléséről. BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 19/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 13. napján megtartott

Részletesebben

ADA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJÁNAK ÉVI TARTALOMJEGYZÉKE. Sorszám Tartalom Szám/oldal

ADA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJÁNAK ÉVI TARTALOMJEGYZÉKE. Sorszám Tartalom Szám/oldal ADA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJÁNAK 2008. ÉVI TARTALOMJEGYZÉKE Sorszám Tartalom Szám/oldal 16 A HELYI KOMMUNÁLIS ILLETÉKEK ÁRJEGYZÉKÉBEN SZEREPLŐ DINÁRÉRTÉKEK ÖSSZEHANGOLÁSA 4/35 35 A MOHOLI HELYI KÖZÖSSÉG ALAPSZABÁLYZATA

Részletesebben