Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek"

Átírás

1 Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.124) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban részletesen megtalálhatók és olvashatók a változások, bővítések az XL Bér program legújabb verziójában: TB kifizetőhely Ügyfeleinket érintő változások, módosítások Az Egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatban től számos változás lépett hatályba. A Magyar Közlöny 208. számában jelentek meg az Ebtv. módosításának új szabályai. 1) Kedvezményszabály változása jével táppénz ellátás kedvezményszabály számítási módjával kapcsolatban törvényi módosítás történt. Ha a biztosított az irányadó időszakban azért nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, mert legalább 180 napig egy másik TB ellátásban részesült, abban az esetben az utolsóként megállapított TB ellátás napi összegét kell figyelembe vennünk, ha ennek összege a tényleges jövedelem alapján kiszámított napi összegnél kedvezőbb. Tényleges jövedelem hiányában a szerződés szerinti jövedelem alapján megállapított napi összeget és a korábbi ellátás összegét kell összehasonlítanunk, s ez esetben is a kedvezőbb összegűt vehetjük figyelembe. Míg jét megelőzően az összehasonlítás alapja minden esetben a szerződés szerinti jövedelem volt, jét követően csakis legalább 30 napnyi tényleges jövedelem hiányában vehetjük ezt alapul.

2 2) Táppénz jogosultsággal kapcsolatos változás jével a táppénz jogosultsági napjainak megállapításával kapcsolatban pontosítás történt a biztosításban töltött napok fogalmának meghatározására vonatkozóan. Táppénz a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt, a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban a keresőképtelenség első napját közvetlenül megelőző Ebtv. 48/A. (1) bekezdése szerinti folyamatos biztosítási időszak alatt a Tbj. 5. -ában meghatározott biztosításban töltött napoknak megfelelő számú napra, de legfeljebb egy éven át. 3) Táppénz százalékos mértékét érintő változás A táppénz tényleges összegét meghatározó egyik legfontosabb tényező az ellátás százalékos mértékének megállapítása. E tekintetben is törvényi pontosítás történt, ugyanis a jogosultsági napok meghatározásához hasonlóan itt is a biztosításban töltött napok számát kell figyelembe vennünk. Ennek megfelelően a 60%-os mértékű táppénz abban az esetben folyósítható a biztosított részére, ha az Ebtv. 48/A. (1) bekezdése szerinti folyamatos biztosítási időszak alatt legalább 730 nap Tbj. 5. -a szerinti biztosításban töltött nappal rendelkezik. 730 napnál kevesebb biztosításban töltött nap esetén a táppénz mértéke 50%-os. Ebben nem történt változás, a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatti, illetve a 12 évesnél fiatalabb gyermeke melletti fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben való tartózkodás esetén a szülő részére járó táppénz mértéke 50% továbbra is. Amennyiben a felrögzített táppénz típusú távollét időtartama alatt éri el a dolgozó a 730. biztosításban töltött napot, az esetben egy figyelmeztető üzenetet jelenít meg a bérprogram. Ekkor a táppénz százalékos mértékének megfelelő megállapítása miatt szükséges lesz két részletben felrögzíteni a távollétet, s a számológép ikonra kattintva újraszámoltatni az ellátást.

3 TB ellátások felrögzítése az Elszámolás / Jelenléti ív felvitele vagy az Elszámolás / Előfeldolgozás / Napi munkaidőadatok részletes felvitele menüpontokban: A "jelenléti íveknek" az a lényege, hogy napi szintű részletezettséggel adhatunk meg munkaidő és távollét adatokat. A TB kifizetőhelyi feladatok kezelésének összetettségére való tekintettel a TB ellátások napi összegének ellenőrzése, illetve a számfejtés helyességét, valamint az adatszolgáltatásokat befolyásoló további adatok elbírálása megfelelően csakis a hóvégi elszámolásban kezelhető. Egy eset Befejezett, lezártként; Áthúzódóként; Veszélyeztetett terhességként való jelölése mind mind a hóvégi elszámolásban kezelhetőek maximális pontossággal. Tehát például a Napi munkaidőadatok részletes felvitele menüpontban rögzítünk egy táppénz típusú távollétet minden naptári napra: ig, s elkészítjük a számfejtést, szintén megjelenik egy figyelmeztető üzenet a számfejtésbe történő belépéskor, ha ezek között van az a nap, amikor a 730. biztosításban töltött napot elérte a dolgozó. A távollét megbontását már Önöknek szükséges elvégezni a Hóvégi elszámolásban a táppénz százalékos mértékének megfelelő megállapítása érdekében. Az új számítási módokról, változásokról bővebb információkat olvashatnak az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság hivatalos honlapján elérhető alábbi linken: izetohelyek_reszere.pdf A Táppénz számításaihoz, százalékos mértékének és jogosultsági napjainak megállapításához kapcsolódó törvényi változásokat beépítettük a bérprogramba! Az ellátás napi összegének kiszámításakor megjelenő TB ell. Segédleten megjelenő információkat és az érintett TB nyomtatványok kitöltését is aktualizáltuk az új szabályoknak megfelelően.

4 Figyelem! Ha már e frissítés előtt volt már az új kedvezményszabályok szerint elszámolt esete, s emiatt kézzel írta felül a táppénz 1 napi összegét a számfejtésben, akkor kérjük azt a számfejtést számoltassa újra (az adott számfejtésben a távollétet kiválasztva és abba módosítással belépve meg kell nyomni a számológép ikont), hogy a megfelelő esetkód tárolódjon le a program hátterében. Ha nem volt ilyen kedvezményszabályos esete 2017-ben, akkor Önnek semmilyen teendője nincs! Munkaidőnaptár aktualizálása 2017-re a Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása miatt: Az egyes törvényeknek a Nagypéntek munkaszüneti nappá történő nyilvánításával összefüggő módosításáról szóló évi XIII. törvény alapján aktualizáltuk 2017-re a bérprogramban található munkaidőnaptárat a munkaszüneti nap változása tekintetében ben Nagypéntek ére esik, ezért ez a nap az alapértelmezett munkaidőnaptárban munkaszüneti napként fog megjelenni. SZJA bevallás blokkal kapcsolatos módosítások SZJA bevallás / 16SZJA (1653-as bevallás) személyi jövedelemadó bevallás elkészítése Az M30 igazolás adataira támaszkodva lehetőség van a 16SZJA, régi nevén 1653 importfájl elkészítésére is. Az M30 importfájl készítő képernyőn található "SPEC: 1653 import fájl" beállítás kiválasztásával nem M30-as, hanem 1653-as importfájlt készít a bérprogram. Az így elkészített állomány az Abev ÁNYK programba a Szervíz / Csoportos importálás menüpont segítségével emelhető be, ezután az ÁNYK programban elvégezhetők a szükséges kiegészítések, módosítások (azon adatok rögzítése, amelyeket az M30-as igazolás nem tartalmaz), majd ellenőrzést követően kinyomtatható a 1653-as nyomtatvány, vagy akár beküldhető Ügyfélkapun keresztül. FONTOS, hogy ez csak évbe belépve érhető el!!!

5

6 Amennyiben egy dolgozóra szeretné elkészíteni a bevallást, lehetősége nyílik az automatikus importálásra is. A Bevallás automatikus importálásához ÁNYK program útvonalának megadási lehetőségének menete a következő: Ezzel a beállítási lehetőséggel a 1708 XML fájl mellett már a 1653-as bevallás elkészítése után is az ÁNYK program automatikusan megnyílik és az adatszolgáltatás esetében az importálás is automatikusan megtörténik, nem kell az importálást külön elvégeznie. De mindez csakis akkor fog megtörténni, amennyiben egyetlen egy dolgozóra készíti el az adatszolgáltatást. Amennyiben szeretné ezt a lehetőséget használni, akkor az 'ÁNYK program útvonala' mezőnél állítsa be azt az útvonalat, ahol maga az ÁNYK program található a számítógépen. Ez általában C:\Program Files\Abevjava\ útvonalon érhető el, de más beállítás is lehetséges, ezért ezt szükséges megnézni beállítás előtt. Ezután az 'Automatikus import XML előállítás után' mező bepipálását is végezze el. Amennyiben már korábban megadta a ÁNYK program útvonala' útvonalát a 1708-as bevallás miatt, abban az esetben ezzel már nincs teendője. 1./ Első lépésként a 'Dolgozók és Kijelölés' fülön belül ki kell jelölni azt a dolgozót, akiről a bevallást szeretné elkészíteni. 2./ A dolgozók kijelölését követően a 'Beállítások az importfájlok elkészítéséhez' fülön belül lehet elindítani az adatok importálását, ahol segítségképpen szintén le van írva az import fájlok előállításának menete. Itt adható meg az elkészítendő fájl útvonala is. 3./ A '16M30 adatok gyűjtése és importfájlok elkészítése' gomb megnyomásával a kijelölt dolgozó tárgyhavi adataival elkészül a megadott útvonalra az IMP kiterjesztésű fájl. Ekkor jelzi a program, hogy elkészült a fájl, s a következő információs ablakot jeleníti meg.

7 4./ Az Igen feliratra kattintás után VÁRJON egy picit, nem kell megnyitni az ÁNYK programot! Látható lesz, hogy az ÁNYK (Abev Java) program automatikus megnyílik, s egyúttal az IMP fájl importálása is megtörténik, s az automatikusan megjelenik a képernyőn, s elvégezhető az ellenőrzés, s az esetleges módosítások, majd a beküldés. Kiegészítés a 1653-as bevallással kapcsolatban: Ha egy dolgozó kilépett a cégből és később újra visszalépett az év során, akkor csak az utolsó jogviszonyának az adatairól készíti el a program az import fájlt. A korábbi jogviszonyának adatait csak akkor veszi figyelembe a program, ha a Dolgozó törzsadatában a Hozott adat fülön felvisszük azokat. Amennyiben nem volt egy nap megszakítás sem a két jogviszony között, nincs szükség a Hozott adatok felrögzítésére. Elengedhetetlen az elkészült és ÁNYK programban beimportált nyomtatványokon lévő adatok körültekintő ellenőrzése! Tekintettel az adatok összetettségére, azok összefüggéseire, a szerteágazó törvényi változásokra és az ebből következő hibalehetőségekre, megkérjük Önöket, hogy a 1653-as nyomtatványon szereplő adatokat vessék össze a bérkartonon, költségkartonon, osztalékkartonon, illetve önálló tevékenység kartonon szereplő értékekkel és a nyitó-, valamint a hozott adatokkal. A Bérkarton nyomtatvány tekintetében javasoljuk, hogy a 'Bérkarton (összes tárgyévi jogviszonyról)' elnevezésűt használják.

8 Eltartottak adatai: A 03-as lapon szükséges feltüntetni az Eltartottak adatait. Itt lehetnek speciális esetek, ezért ezeket az adatokat különösen körültekintően ellenőrizzék, s szükség esetén a megfelelő kódszámokkal egészítsék ki. További adatok kitöltése is szükséges lehet ezen a lapon! A szoftverrel kapcsolatos észrevételeiket köszönettel vesszük. címünk: parallel@parallel.hu. Az esetlegesen fellépő hibákat a lehető legrövidebb időn belül kijavítjuk és a frissített szoftvert elérhetővé tesszük felhasználóink számára. Folyamatosan fogjuk figyelni a NAV honlapját, hogy az esetleges változásokra felkészülhessünk. Tekintve, hogy ezt a programrészt ingyenesen, plusz díjazás nélkül tesszük elérhetővé ügyfeleink számára, így a felhasználó adathibáinak javítására a Parallel Kft. nem kötelezhető. Mivel a fentiekben taglalt SZJA adatszolgáltatásokkal kapcsolatos programrész díjmentes, felhívjuk figyelmüket arra, hogy a Parallel Kft. nem vállal felelősséget a szoftver használatából eredő károkért vagy elmaradt haszonért. Kizár továbbá bárminemű vele szemben megfogalmazott követelést, mely ezen szoftverrel kapcsolatos. (A 1653-as igazolás nyomtatványformátumát és azok részletes kitöltési útmutatóját a NAV által kiadott útmutató és annak mellékletei tartalmazzák, melyek a NAV hivatalos oldaláról letölthetők.) A kitöltési útmutató az alábbi oldalról tölthető le: mok_nav/bevallasok/16szja.html

9 Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Alapadatok/Dolgozó törzsadatai/alapadat/fogyatékosság fül Új: További új adatok nyilvántartása a Dolgozó törzsadatai/alapadat/fogyatékosság képernyőn Az Alapadatok / Dolgozó törzsadatai / Alapadat / Fogyatékosság fülön a Fogyatékosság és a Megváltozott munkaképesség blokk képernyőn új adatok megadására nyílik lehetőség. Bizonyos adatok esetében legördülő listás, fix választási lehetőségekből választhatnak, de emellett megvan a lehetőség a felhasználó által tetszőlegesen beírt szöveg megadására is. Alapadatok/TB törzsadatok/alapadat/biztosítás fül Utolsó befejezetlen betegszabadság időtartama amennyiben 2017-ben év közben vagy még 2016-ban tértek át a bérprogram használatára Előfordulhat olyan eset, hogy már jóval korábban elkezdődött a keresőképtelenség betegszabadság távolléttel, s rögtön ezt követően betegségi táppénzen van a dolgozó és ezeknek az eseteknek a számfejtése még az előző bérprogrammal történt. Ezekben a folyamatosan húzódó keresőképtelenségi esetekben szükséges lesz a betegszabadság időtartamát megadniuk az Utolsó befejezetlen betegszabadság időtartama mezőben az Alapadatok/TB törzsadatok/alapadat/biztosítás fülön. Fontos, hogy amennyiben van olyan dolgozójuk, akiknél ez az eset áll fenn és idén év közben vagy még a tavaly évben tértek át a bérprogram használatára, megfelelően feltöltsék az Alapadatok/TB törzsadatok/alapadat/biztosítás fülön lévő új dátummezőt, a táppénz jogosultság adatainak megfelelő megállapítása érdekében! Amennyiben már évek óta az XL Bér programmal számfejtenek, az esetben az Utolsó befejezetlen betegszabadság időtartama mezőt nem kell kitölteniük, mert a számfejtési adatokból figyelembe veszi a program a szükséges betegszabadság adatokat.

10 Elszámolással kapcsolatos módosítások: Elszámolás/Hóvégi elszámolás/bér fül Új jogcím: Szociális ágazati összevont pótlék /rendszeres/ Szociális ágazati összevont pótlék /rendszeres/ új jogcím a Bér fülön található a Speciális jogcímek megjelenítése beállítással. A jogcím a távolléti díj számításakor ugyanúgy vesszük figyelembe, mint a Bér jogcímet, azaz az aktuális értéken kell figyelembe venni, itt nem érvényes az utolsó hat naptári hónap, mint irányadó időszak. Munkaviszonyban álló Főállású, Munkaviszonyban álló máshol főállással, Munkaviszonyban álló Főállású nyugdíjas, Munkaviszonyban álló Máshol főállással nyugdíjas jogviszony formákban számfejthető a jogcím. FONTOS! Ehhez az új jogcímhez nem kapcsolódik semmilyen automatika, akkor sem, ha be van állítva a dolgozóhoz a fizetési osztály és a fizetési fokozat. Tehát az új jogcím értékeit a felhasználónak szükséges rögzíteni. Elszámolás/Hóvégi elszámolás/bérpótlék fül Új jogcím: Szociális ágazati összevont pótlék /nem rendszeres/ Szociális ágazati összevont pótlék /rendszeres/ új jogcím a Bér fülön található a Speciális jogcímek megjelenítése beállítással. A jogcím a távolléti díj számításakor ugyanúgy vesszük figyelembe, mint alap esetben a bérpótlék jogcímeket, azaz az utolsó hat naptári hónap, mint irányadó időszak alapján. Munkaviszonyban álló Főállású, Munkaviszonyban álló máshol főállással, Munkaviszonyban álló Főállású nyugdíjas, Munkaviszonyban álló Máshol főállással nyugdíjas jogviszony formákban számfejthető a jogcím. FONTOS! Ehhez az új jogcímhez nem kapcsolódik semmilyen automatika, akkor sem, ha be van állítva a dolgozóhoz a fizetési osztály és a fizetési fokozat. Tehát az új jogcím értékeit a felhasználónak szükséges rögzíteni.

11 Könyvelést érintő módosulás (ha szükséges, ezt a bekezdést mutassa meg könyvelőjének): Gyűjtő főkönyvi számra történő kontírozás és a 6-os/7-essel kezdődő gyűjtő főkönyvi szám hozzárendelése a dolgozó törzsadatában A továbbiakban fokozottabban figyeli azt a bérprogram, amennyiben van olyan bértétel, adó-, vagy járulék, mely gyűjtő főkönyvi számra lett kikontírozva, azaz ha bármilyen tétel olyan főkönyvi számra lett kikontírozva, mely alá van bontva további főkönyvi számokra. Fontos, hogy még a számfejtés elkészítését megelőzően módosítsák ezeknek a tételeknek a kontírozását! Kérjük Önöket, feltétlenül ellenőrizzék az Alapadatok/Kontírozás menüpontot és az Alapadatok/Dolgozó törzsadatai menüpontban a Költségelosztás fülön a Közvetett-Közvetlen költség beállításokat! Nyomtatással kapcsolatos módosítások: Nyomtatás/Nyomtatás/Egyéb nyomtatványtípus/dolgozói papírok Új nyomtatvány: Fogyatékossággal rendelkező dolgozók névsora Új nyomtatvány: Megváltozott munkaképességű dolgozók névsora Adatátadással kapcsolatos módosítások: Alapadatok / Cég alapadatok../ Cég törzsadatok, beállítások / Adatátadási beállítások / ÁNYK / Általános' fül Bevallás automatikus importálásához ÁNYK program útvonalának megadási lehetősége: Ezzel a beállítási lehetőséggel a 1708 XML fájl mellett már a 1758 IMP fájl, valamint a 17T1041 és 17T1042E adatszolgáltatások elkészítése után is az ÁNYK program automatikusan megnyílik és minden adatszolgáltatás esetében az importálás is automatikusan megtörténik, nem kell az importálást külön elvégeznie. Amennyiben szeretné ezt a lehetőséget használni, akkor az 'ÁNYK program útvonala' mezőnél állítsa be azt az útvonalat, ahol maga az ÁNYK program található a számítógépen.

12 Ez általában C:\Program Files\Abevjava\ útvonalon érhető el, de más beállítás is lehetséges, ezért ezt szükséges megnézni beállítás előtt. Ezután az 'Automatikus import XML előállítás után' mező bepipálását is végezze el. Amennyiben már korábban megadta a ÁNYK program útvonala' útvonalát a 1708-as bevallás miatt, abban az esetben ezzel már nincs teendője. 1./ A szükséges adatszolgáltatást az Adatátadás / ÁNYK (ABEV) export menüponton belül ki kell választani. 2./ Első lépésként a 'Dolgozók és Kijelölés' fülön belül ki kell jelölni azokat a dolgozókat, akikről a bevallást szeretné elkészíteni. Célszerű a 'Számfejtéssel rendelkezők kijelölése' kapcsolót használni. 3./ A dolgozók kijelölését követően a 'Beállítások az importfájlok elkészítéséhez' fülön belül lehet elindítani az adatok importálását, ahol segítségképpen szintén le van írva az import fájlok előállításának menete. Itt adható meg az elkészítendő fájlok útvonala is. 4./ A '17T1041 import fájl elkészítése ÁNYK-s feldolgozásra, továbbításra' vagy '17T1042E import fájl elkészítése ÁNYK-s feldolgozásra, továbbításra' vagy '1758 import fájl elkészítése ÁNYK-s feldolgozásra, továbbításra' gomb megnyomásával a kijelölt dolgozók tárgyhavi adataival elkészül a megadott útvonalra az XML vagy IMP kiterjesztésű fájl. Ekkor jelzi a program, hogy elkészültek a fájlok, s a következő információs ablakot jeleníti meg.

13 5./ Az Igen feliratra kattintás után VÁRJON egy picit, nem kell megnyitni az ÁNYK programot! Látható lesz, hogy az ÁNYK (Abev Java) program automatikus megnyílik, s egyúttal az XML vagy IMP fájl importálása is megtörténik, s az automatikusan megjelenik a képernyőn, s elvégezhető az ellenőrzés, s az esetleges módosítások, majd a beküldés. Amennyiben további kérdése merülne fel, Ügyfélszolgálatunk készséggel áll a rendelkezésére. Budapest, március 24. Üdvözlettel: Vidner Eszter szoftvertanácsadó A Servantes XL Bér legújabb verziója a web oldalon található. Ezen oldal részletes tájékoztatást nyújt a frissítés folyamatáról is. Amennyiben a frissítéssel kapcsolatos technikai kérdése van hívja ügyfélszolgálatunkat a telefonszámon.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.118 (9)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.118 (9)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.118 (9)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.10) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (6) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.119 (3)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.119 (3)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.119 (3)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.125) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.133) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.12) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.126) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (3) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.152) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.152) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.152) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.123 (7)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.131) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.123 (4)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.143) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.03) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.15.27) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.22) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját!

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.15) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.17.07) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.19) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.130) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.17.08) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját!

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.17) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

TB kifizetőhelyi modul

TB kifizetőhelyi modul A Novitax bérszámfejtő programhoz kapcsolódó TB kifizetőhelyi modul teljes körűen ellátja TB kifizetőhelyi feladatokat. Az ellátást számolja, nyilvántartja, elkészíti a kötelező elszámolási bizonylatokat,

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Számfejtési folyamat, és 08-as bevallás felgyűjtési idejének optimalizálása Örömmel tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy a Kulcs Bér 2012-es program szeptemberi

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.154) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.154) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.154) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban TB modul Beállítások Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban 1. Előző munkahelyi adatok / Jövedelem igazolás egb. ellátáshoz menüpontban van lehetőség rögzíteni

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP))

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) A Kulcs-Bér 2009 programban lehetőség van az év közbeni nyugdíj adatszolgáltatáshoz szükséges, valamint az ONYF-nek beküldendő

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Nettóérték megőrző részkedvezmény érvényesítése a hónap egy részében fennálló munkaviszony alapján, ha a hónap során betegszabadság távolléti díja is elszámolásra

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

Bérprogram és az abevjava kapcsolata

Bérprogram és az abevjava kapcsolata Bérprogram és az abevjava kapcsolata Ahhoz, hogy a bérprogram és az abevjava program együtt tudjon működni, szükséges a két program egymásra hangolása. Az abevjava program telepítését követően nézzük meg,

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát.

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. KULCS BÉR 2008 MÁRCIUS/4 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Készlet, Menetlevél, Univerzális számlázó, Vezetői információk modulokat

Részletesebben

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése A program a setup lefutása után -ha bejelöltük-, magától elindul. A következkben az indítás a startmenübl, vagy a telepít által létrehozott asztal ikonról indítható:

Részletesebben

Univerzális modult érintő változások, módosítások

Univerzális modult érintő változások, módosítások w Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális Számla, Iktató, Pénztár

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

Jogviszony megszüntetése

Jogviszony megszüntetése 1. lépés A jogviszony megszüntetése A jogviszony megszüntetése történhet a Személyek Személyi adatok menüpontban, az adott személy adataiban, a Kiléptetés gomb használatával. Kiléptetés gomb Történhet

Részletesebben

Tájékoztató az Armada bérprogramról

Tájékoztató az Armada bérprogramról Tájékoztató az Armada bérprogramról Drágáim! Én már 25 éve ülök számítógép előtt és nekem nem mindegy, hogy mivel számfejtek bért! Érezzétek jól magatokat munka közben is! Persze ehhez tényleg kell az

Részletesebben

Bér program gépi nyitása

Bér program gépi nyitása A vállalkozás adatainak nyitása A bér program gépi nyitása a Főmenü a Cégadatok Cégnyitások Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. Figyelem! A bérszámfejtési adatok gépi

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

*Verziófrissítés letöltése gomb+

*Verziófrissítés letöltése gomb+ TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészült az Ön által használt ügyviteli szoftver legfrissebb változata és letölthető a http://www.kulcs-soft.hu oldalon az Ügyfélszolgálat / Program frissítések

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

BÉR évi es verzió

BÉR évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Bérszámfejtési kézikönyv (v )

Bérszámfejtési kézikönyv (v ) Bérszámfejtési kézikönyv (v.18.06.01.) Bérszámfejtéshez szükséges beállítások Cég adózás típusa, társasági forma Bérszámfejtéshez kapcsolódó beállítások Számítási alapbeállítások Főkönyvi számok beállítása

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Módosítás: Áfa bevallás és A60-as bevallás menüpontok könnyebb elérhetősége

Tisztelt Ügyfelünk! 1) Módosítás: Áfa bevallás és A60-as bevallás menüpontok könnyebb elérhetősége Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Az Armada-Bér program ezen verziójával végezhető el a 2016-os év megnyitása, melynek menete a következő:

Kedves Ügyfelünk! Az Armada-Bér program ezen verziójával végezhető el a 2016-os év megnyitása, melynek menete a következő: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.01) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása Változtak a 1865M nyomtatvány kitöltési szabályai, valamint lehetővé vált a 18A60 nyomtatvány előzetes kitöltése. A tájékoztató a 8.00.8 verzió kibocsátásával

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Készlet modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Készlet modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Készlet, Kommunális számlázó, Távhő számlázó, Univerzális számlázó, Vezetői információk

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó, Távhő számlázó modulokat érintő

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www. parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www. parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2017 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www. parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

TB ellátás korrekció

TB ellátás korrekció TB ellátás korrekció kezelése A TB kifizetőhely Ellátás korrekció menüpontban lehetőség van a korábban tévesen megállapított ellátások módosítására vagy törlésére. TB ellátás korrekció Ki kell választani

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra: A program telepítése A 2017-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban.

Tisztelt Ügyfelünk! -Új tétel rögzítésekor ezentúl a partner keresés találati képernyőjén láthatók a vevő kategória kódok is az utolsó oszlopban. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Aqua számlázó, Kommunális számlázó, Univerzális számlázó, Készlet

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA

ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA ADÓRAKTÁRI MODUL RÖVID BEMUTATÁSA 1. Törzsadatok: Az ENTERSys jövedéki szoftverben törzsadatként lehet rögzíteni a különböző adóraktárakat, melyek egy adatbázison belül egyben és külön-külön is kezelhetők

Részletesebben

Adó rendelet változások paraméterezése

Adó rendelet változások paraméterezése Adó rendelet változások paraméterezése Utolsó módosítás: 2017. 11. 23. Tartalomjegyzék Adó rendelet változások paraméterezése... 1 I. Új adónem bevezetése... 2 II. Új települési adó bevezetése... 5 III.

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.150) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.150) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.150) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse fel jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.11.09) tartalma (változások, bővítések) Változások a 'Cégek' menüponton

Részletesebben

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ

KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ KIRA FORRÁS FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ Forrás Akadémia GriffSoft Informatikai Zrt. 1041 Budapest, Görgey Artúr utca 69-71. Telefon: +36-1/450-2200, +36-62/549-100 Fax: +36-1/239-0056, +36-62/401-417 Web:

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

Bér évi verzió

Bér évi verzió Verziószám: 19.06 Érvényességi dátumok: Demó verzió érvényessége 2018.02.28. Regisztrált verzió érvényessége Könyvelő programok 2018.12.31. Bérszámfejtő program 2018.12.31. Számlázó programok Nincs időkorlát

Részletesebben

FORINT-Soft Kft. 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE. Javítás

FORINT-Soft Kft. 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE. Javítás 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE Javítás Javító bevallást csak akkor adhatunk be, ha az adóhatóság hibaüzenetet küld. Az eredeti bevalláshoz képest a különbség az, hogy a jelzett

Részletesebben

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén)

Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) Partnerösszekötés a Servantes XLBér és a Főkönyv program között (nem egyszerűsített partnertörzs használata esetén) A Servantes XLBér és Főkönyv program összeköthető egymással többek között - olyan szempontból,

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető programkezelés...5 A szoftver indítása...

Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető programkezelés...5 A szoftver indítása... Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető programkezelés...5 A szoftver indítása...5 A Főképernyő felépítése...5 Eszközsor...6 Információs sáv...6 Első

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www. parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www. parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2016 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www. parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Kedves Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben