Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)"

Átírás

1 Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / Adatátadási beállítások / ÁNYK / xx08 fül Szakképzési hozzájáruláshoz kapcsolódó beállítások a 08-as bevalláshoz FONTOS! A 1708-as HAVI BEVALLÁS 1708A lapján a szakképzési hozzájárulás elszámolásához kapcsolódó beállításokon változtatott a NAV. Éppen ezért szükséges lesz elvégezni a beállításokat a bérprogramban, még az első, 01. havi bevallás elkészítését megelőzően. A gyakorlati képzésre vonatkozóan már nem I (Igen) vagy N (Nem) jelölést vár a bevallás, hanem 1-es, 2-es, 3-es kódszámmal kell jelölni a szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettségre vonatkozóan ezt az adatot. Az ÁNYK program által kötelezően elvárt adat lesz a 1708A 01-02es laphoz kapcsolódóan, ezért kérjük Önöket, végezzék el a szükséges beállításokat, még a 01. havi bevallás elkészítését megelőzően!

2 Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / Adatátadási beállítások / ÁNYK / xx58 fül "Szakképzési hozzájárulás megállapítási kötelezettségem nincs" beállítások az 58-as bevalláshoz A 1758-as HAVI BEVALLÁS 1758-as bevallás NY lapján a 6. blokkhoz kapcsolódóan a Szakképzési hozzájárulás megállapítási kötelezettségem nincs beállítással jelölhető, ha az egyéni vállalkozónak nincs szakképzési hozzájárulás megállapítási kötelezettsége. Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása/egyéb A Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / Egyéb fülön lévő "Költségvetési szerv, köztulajdonban álló gazdasági társaság" beállítás nevét az alábbira módosítottuk: "Költségvetési szerv" 2017-től a dolgozó törzsadatában a 'Rekreációs kafetéria keret' és a cég törzsadatban lévő 'Költségvetési szerv' beállítástól függően fog Ft-os rekreációs kafetéria keretet figyelni a bérprogram. Alapadatok / Dolgozó törzsadatai / Alapadat / Eltartottak fül 1708-as bevallás es laphoz kapcsolódó beállítások A 1708-as bevallásban a 1708M es lapon a családi kedvezmény érvényesítésével kapcsolatban kötelező az eltartott adatait feltüntetni. Az alábbi beállításokat automatikusan elvégzi a bérprogram: - Eltartotti minőség kódkockába 1-est hozunk, ha pipálva van az eltartottnál a Kedvezményezett beállítás. - Eltartotti minőség kódkockába 2-est hozunk, ha nincs pipálva az eltartottnál a Kedvezményezett beállítás. - A Jogosultság jogcíme kockába fixen 4-es kódot hozunk, amennyiben az Eltartott minőség kódja 1-es. Amennyiben a Születési dátum nincs töltve (magzati állapot miatt), de jelölve volt az eltartott esetében a Kedvezményezett beállítás, a Jogosultság jogcíme kockába fixen 7-es kódot hozunk.

3 Mindezek mellett lehetőség van a felhasználó által megadott kódokat beállítani, amennyiben speciálisabb esetek állnak fenn, illetve ha a dolgozó módosítja év közben a nyilatkozatát, akkor annak dátumát is be lehet állítani, az A változás bekövetkezésének időpontja mezőben, s akkor az is megjelenik ezen a lapon. Az Adóelőleg-nyilatkozat a Évben a családi kedvezmény (és járulékkedvezmény érvényesítéséről elnevezésű nyomtatványon nyilatkoztatnunk kell a munkavállalóinkat az eltartottakról a családi kedvezmény érvényesítéséhez. Ezen a nyomtatványon évben már kötelező adattartalomként kell megadni az eltartottak adóazonosító jelét is. Amennyiben ez az adat nem kerül feltüntetésre, abban az esetben a kedvezményt nem lehet figyelembe venni. Az Alapadatok/Dolgozó törzsadatai/alapadat/eltartottak fülön megadható az eltartottak adóazonosító jele. Kérjük ezt az adatot még az első, 01.havi bevallás elkészítését megelőzően pótolják! Elszámolással kapcsolatos módosítások: Elszámolás/Napi munkaidőadatok részletes felvitele Az "Elszámolás/Napi munkaidőadatok részletes felvitele" menüpont egy jelenléti ív feltöltését teszi lehetővé, a számfejtés készítését megelőzően. A feltöltött adatok nyomtatvány formában is kinyerhetőek. Az adatok feltöltését követően a képernyő jobb alsó sarkában két nyomtatóikon jelenik meg. A Jelenléti ív feliratúra kattintva a nyomtatvány címében a Havi jelenléti ív; míg a Beosztás feliratúra kattintva a Havi beosztás felirat jelenik meg.

4 Elszámolás/Hóvégi elszámolás Szakképzési hozzájárulási kedvezmények számításával kapcsolatos módosítás A Tartósan álláskereső személy és a Szabad vállalkozási zónában működő kifizető szakképzési hozzájárulás kedvezményeknél a Foglalkoztatás I-II. éve mezőben megadott időtartamig számolja a bérprogram a szakképzési hozzájárulás kedvezményét, amennyiben a dolgozó törzsadatában a Jövedelem/Adókedvezmények fülön a Szakképzj. hj. kedvezmény beállításra került. A GYES, GYED, GYET folyósítását követő foglalkoztatás szakképzési hozzájárulás kedvezménye esetén a Foglalkoztatás I-II. éve vagy I-III. éve mezőben megadott időtartamig számolja a bérprogram a szakképzési hozzájárulás kedvezményét, amennyiben a dolgozó törzsadatában a Jövedelem/Adókedvezmények fülön a Szakképzj. hj. kedvezmény beállításra került. Utazáshoz kapcsolódó költségtérítés kilométerenkénti értéke 15 forintról 9 forintra változik ától A Magyar Közlöny évi 4. számában megjelent a Kormány 4/2017. (I. 12.) Korm. Rendelete a munkaerő mobilitásának elősegítése céljából egyes kormányrendeletek, valamint az iskolaszövetkezetek számára fizetendő minimális szolgáltatási díjról szóló 199/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet módosításáról (megjelent: ) 2. A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet módosítása 2. (1) A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.) 4. -a helyébe a következő rendelkezés lép: 4. (1) A munkavállaló részére a 3. szerinti térítés helyett a személyi jövedelemadóról szóló évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 25. (2) bekezdésében munkába járás költségtérítése címén meghatározott összeg 60 százaléka akkor jár, ha a) a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés; b) a munkavállaló munkarendje miatt nem vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést;

5 c) ha a munkavállaló mozgáskorlátozottsága, illetve a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló kormányrendelet szerinti súlyos fogyatékossága miatt nem képes közösségi közlekedési járművet igénybe venni, ideértve azt az esetet is, ha a munkavállaló munkába járását az Mt (1) bekezdés b) pontjában felsorolt hozzátartozója biztosítja; d) a munkavállalónak bölcsődei ellátást igénybe vevő vagy tíz év alatti köznevelési intézményben tanuló gyermeke van. (2) A költségtérítést az Szja tv. 25. (2) bekezdésében meghatározott összeg és az (1) bekezdésben meghatározott összeg különbözetéig a munkáltató mérlegelési jogkörben nyújthatja az (1) bekezdésben foglalt feltételeknek megfelelő munkavállaló számára." Bár ez a törvényi változás automatikusan nem érintett programbeli módosítást, de ennek ellenére szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a 15 Ft/km érték 9Ft/km-re változik a törvényben tól. Utazási költségtérítés elszámolásához az 1 kilométerre eső összegek megadására van lehetőség, adómentes, és adózó rész esetén egyaránt a Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / Kiegészítő adatok, beállítások / Egyéb fülön. Az 'Alapadatok /Dolgozó törzsadatai / Jogviszony / Megtekint, módosít / Jövedelem / Költségtérítés' fülön az 'Utazási költségtérítés' jogcímhez tartozó 'Megjegyzés' mezőben megadható a kilométerek száma. Szükséges lesz a 'km' megnevezés szerepeltetése is, csak ebben az esetben számoljuk automatikusan a nevezett jogcímek számérték oszlopát, tehát kötelező a km rövidítés beírása is. Amikor elvégezzük a dolgozó Hóvégi elszámolását, abban az esetben a dolgozó törzsadatában megadott kilométerek számát és a cég törzsadatban megadott... Ft-ot összeszorozzuk a 'Ledolgozott napok' számával, mivel a költségtérítés csak ledolgozott napokra jár. Így számoljuk ki azt az összeget, amely a 'Bruttó' oszlopba kerül. Azonban a kilométerek száma a Hóvégi elszámolásban belül is megadható lesz. Ezen automatika a Gépkocsi költségtérítés, Utazási költségtérítés, Gépkocsi költségtérítés-pénztárból kifizetve jogcímekhez tartozik. Ha mégis úgy döntenek, hogy egy adott cégen belül pluszban eltérnek ettől a 9 Ft/km szerinti értéktől, akkor az automatikától függetlenül, azoknál a dolgozóknál egyszerűen nem töltik ki a megjegyzés rovatba a kilométer értékét, csak a kiszámolt összeget felvezetik a szokásos módon a Gépkocsi költségtérítés, Utazási költségtérítés, Gépkocsi költségtérítés-pénztárból kifizetve jogcímek valamelyikén. A többi dolgozó esetében pedig a fentiekben levezetett automatikus számítási mód lép érvénybe, a 9 Ft-os értékkel.

6 Elszámolás/Hóvégi elszámolás Módosítás: Tagsági viszonyban álló jogviszony formában számfejtett Juttatott pénzösszeg béren kívüli juttatás jogcím Módosítást végeztünk el, a Tagsági viszonyban álló jogviszony formában a Juttatott pénzösszeg béren kívüli juttatás jogcím számfejtésével kapcsolatban. A továbbiakban a Kifizetendő/Átutalandó sorban jelenik meg, vagyis nem kerül Visszavonásra a kifizetésre kerülő összeg. Adatátadással kapcsolatos módosítások: Adatátadás / ÁNYK (ABEV) export / xx08 import fájl Aktualizálás: 1708-as HAVI BEVALLÁS készítése Ezen menüponton belül készíthető el a évben a NAV felé beküldendő 1708-as adó- és járulékbevallás a bérszámfejtési adatok alapján. Amennyiben a bevallás készítésekor TESZT VERZIÓ feliratot lát, az csak azt jelenti, hogy még folytatjuk a bevallás tesztelését. De ettől függetlenül Ön a bevallást el tudja készíteni, ha hibátlannak találja és be is tudja küldeni. Felhívjuk figyelmüket, hogy a bevallások átadása előtt mindig feltétlenül töltsék le a NAV hivatalos honlapjáról a legfrissebb ÁNYK (Abev Java) keretprogramot és a bevallások legújabb verzióit! A.) A 1708-as bevallás átadásának menete a következő, amennyiben NEM szeretné használni az automatikus 1708 importálási lehetőséget: 1./ A 1708-as XML fájl elkészítése az Adatátadás / ÁNYK (ABEV) export / xx08 import fájl menüponton belül végezhető el. 2./ Első lépésként a 'Dolgozók és Kijelölés' fülön belül ki kell jelölni azokat a dolgozókat, akikről a bevallást szeretné elkészíteni. Célszerű a 'Számfejtéssel rendelkezők kijelölése' gombot használni. 3./ A dolgozók kijelölését követően a 'Beállítások az importfájlok elkészítéséhez' fülön belül lehet elindítani az adatok importálását, ahol segítségképpen szintén le van írva az import fájlok előállításának menete. Itt adható meg az elkészítendő fájlok útvonala is (Javasolt PÉLDÁUL a C meghajtón létrehozni egy 1708 nevű könyvtárat a fájlok mentéséhez. Ez csak egy ajánlott példa!).

7 4./ A '1708 XML import fájl elkészítése ÁNYK-s feldolgozásra, továbbításra' gomb megnyomásával a kijelölt dolgozók tárgyhavi adataival elkészül a megadott útvonalra a 1708A illetve 1708M nyomtatványokat összerendelve, együttesen - tartalmazó XML fájl. 5./ Ezután az ÁNYK (Abev Java) program megnyitása következik, melybe az importálás menete a következő: A 'Szervíz' menüponton belül válassza az 'Egyedi importálás' menüpontot'! Itt a 'Hely' felirat mellett választható ki az a könyvtár, ahova a 1708 XML fájlt elmentette. Ha kiválasztotta a megfelelő könyvtárat, akkor a nagyobb fehér felületen meg kell jelennie az elkészített 1708 fájloknak, s kiválasztható a megfelelő, melyet importálni szeretne. Amennyiben kiválasztotta a megfelelő fájlt, az megjelenik a 'Fájlnév' megnevezés mellett, így ellenőrizhető, hogy a kiválasztott könyvtár megfelelő-e. FONTOS! A 'Fájltípus'-nál mindenképpen az XML állományok lehetőség legyen kiválasztva! Ha ez rendben van, akkor kattintson a 'Megnyitás' gombra. Ekkor elkezdődik az importálás, melynek eredményeképpen a nyomtatvány automatikusan megjelenik a képernyőn, melyet ezután lehet az ÁNYK program segítségével módosítani, kiegészíteni, ellenőrizni, s végül az Ügyfélkapun beküldeni. B.) A 1708-as bevallás átadásának menete a következő, amennyiben szeretné használni az automatikus 1708 importálási lehetőséget: 1./ Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / Adatátadási beállítások / ÁNYK / Általános' fülön 1708-as bevallás automatikus importálásához ÁNYK program útvonalának megadási lehetősége: ezzel a beállítási lehetőséggel a 1708 XML fájl elkészítése után az ÁNYK program automatikusan megnyílik és a 1708 XML fájl importálása is automatikusan megtörténik, nem kell az importálást külön elvégeznie. Amennyiben szeretné ezt a lehetőséget használni, akkor az 'ÁNYK program útvonala' mezőnél állítsa be azt az útvonalat, ahol maga az ÁNYK program található a számítógépen. Ez általában C:\Program Files\Abevjava\ útvonalon érhető el, de más beállítás is lehetséges, ezért ezt szükséges megnézni beállítás előtt. Ezután az 'Automatikus import XML előállítás után' mező bepipálását is végezze el.

8 2./ A 1708-as XML fájl elkészítése az Adatátadás / ÁNYK (ABEV) export / xx08 import fájl menüponton belül végezhető el. 3./ Első lépésként a 'Dolgozók és Kijelölés' fülön belül ki kell jelölni azokat a dolgozókat, akikről a bevallást szeretné elkészíteni. Célszerű a 'Számfejtéssel rendelkezők kijelölése' kapcsolót használni. 4./ A dolgozók kijelölését követően a 'Beállítások az importfájlok elkészítéséhez' fülön belül lehet elindítani az adatok importálását, ahol segítségképpen szintén le van írva az import fájlok előállításának menete. Itt adható meg az elkészítendő fájlok útvonala is (Javasolt PÉLDÁUL a C meghajtón létrehozni egy 1708 nevű könyvtárat a fájlok mentéséhez. Ez csak egy ajánlott példa!). 5./ A '1708 XML import fájl elkészítése ÁNYK-s feldolgozásra, továbbításra' gomb megnyomásával a kijelölt dolgozók tárgyhavi adataival elkészül a megadott útvonalra a 1708A illetve 1708M nyomtatványokat összerendelve, együttesen - tartalmazó XML fájl. 6./ Ezután VÁRJON egy picit, nem kell megnyitni az ÁNYK programot! Látható lesz, hogy az ÁNYK (Abev Java) program automatikus megnyílik, s egyúttal a 1708 XML fájl importálása is megtörténik, s az automatikusan megjelenik a képernyőn, s elvégezhető az ellenőrzés, s az esetleges módosítások, majd a beküldés. Ezúton szeretnénk tájékoztatni Ügyfeleinket, hogy a programban jelenleg elérhető bevallások átadásának tesztelését továbbra is folytatjuk és szükség esetén aktualizáljuk, módosítjuk, s elérhetővé teszünk újabb frissítéseket, mert maguk a NAV honlapjáról letölthető bevallási nyomtatványok is tartalmazhatnak még hibákat, melyeket a NAV is valószínűleg javítani fog az elkövetkező napokban. Fontos! Amennyiben GYED melletti munkavégzés esetén családi kedvezmény mellett családi kedvezmény-, családi járulékkedvezmény is érvényesítésre került a dolgozónál, a 1708M-09 és lapokat körültekintően ellenőrizzék!

9 1708-as bevallással kapcsolatos kiegészítő tájékoztatásunk: Szeretnénk felhívni a figyelmüket a költségtérítésekkel kapcsolatban, hogy a 1708-as bevallásban a dolgozói M-es lap 04-es számú lapján a 301. és 305. sorokban 10% költséghányadhoz kapcsolódó nyilatkozat jelölésére már nincs lehetőség. Ez már a 1408-as bevallás kapcsán is így működött. Vagyis a munkaviszonyban álló és a tagsági jogviszonyban álló személyek részére elszámolt költségtérítéseknél ez nem jelölhető a fent említett sorokban. Csak a 306. sorban, az önálló tevékenységre tekintettel kifizetett összeg esetén választható a 10% költséghányad. Ezért javasoljuk, hogy 2017-ben a munkaviszonyban álló és tagsági jogviszonyban álló személyek esetén ezt a fajta költségnyilatkozatot ne állítsák be a Dolgozó törzsadatai / Jövedelem / Adózási beállítások fülön! Ha esetleg mégis ezt állítják be, az az elszámolásban nem fog problémát okozni, de a 1708-as bevallás az ÁNYK programba beolvasva hibát fog emiatt jelezni. A bérprogram az Adatátadás / ÁNYK (ABEV) export / xx08 import fájl menüpontba lépve, a 01. hónapban egy figyelmeztető üzenet formájában hívja fel a figyelmet a 1708 M-es lapokon a munkáltatói adómegállapítás jelölésére vonatkozóan. Mindkét esetben a figyelmeztető üzenet mellett teszünk egy N jelölést, alapbeállításként minden dolgozó 1708M lapjára. Az alapértelmezettként megtett beállítás az ÁNYK programban lesz módosítható, az adatátadást követően.

10 Adatátadás / ÁNYK (ABEV) export / xx58 import fájl Ebben a menüpontban készíthető el a évben a NAV felé beküldendő 1758-as egyéni vállalkozók járulékbevallása a bérszámfejtési adatok alapján. A 1758-as bevallás átadásának menete a következő: 1./ A 1758-as import fájl elkészítése az Adatátadás / ÁNYK (ABEV) export / xx58 import fájl menüponton belül végezhető el. 2./ Első lépésként a 'Dolgozók és Kijelölés' fülön belül ki kell jelölni az egyéni vállalkozót, akiről a bevallást szeretné elkészíteni. 3./ Az egyéni vállalkozó kijelölését követően a 'Beállítások az importfájlok elkészítéséhez' fülön belül lehet elindítani az adatok importálását, ahol segítségképpen szintén le van írva az import fájlok előállításának menete. Itt adható meg az elkészítendő fájl útvonala is (Javasolt PÉLDÁUL a C meghajtón létrehozni egy 1758 nevű könyvtárat a fájlok mentéséhez. Ez csak egy ajánlott példa!). 4./ A '1758 import fájl elkészítése ÁNYK-s feldolgozásra, továbbításra' gomb megnyomásával a kijelölt személy tárgyhavi adataival elkészül a megadott útvonalra a 1758 import fájl. 5./ Ezután az ÁNYK (Abev Java) program megnyitása következik, melybe az importálás menete a következő: A 'Szervíz' menüponton belül válassza az 'Egyedi importálás' menüpontot! Itt a 'Hely' felirat mellett választható ki az a könyvtár, ahova a 1758 IMP fájlt elmentette. Ha kiválasztotta a megfelelő könyvtárat, akkor a nagyobb fehér felületen meg kell jelennie az elkészített 1758 fájloknak, s kiválasztható a megfelelő, melyet importálni szeretne. Amennyiben kiválasztotta a szükséges fájlt, az megjelenik a 'Fájlnév' megnevezés mellett, így ellenőrizhető, hogy a kiválasztott könyvtár megfelelő-e. FONTOS! A 'Fájltípus'-nál mindenképpen az IMP állományok lehetőség legyen kiválasztva! Ha ez rendben van, akkor kattintson a 'Megnyitás' gombra. Ekkor elkezdődik az importálás, melynek eredményeképpen a nyomtatvány automatikusan megjelenik a képernyőn, melyet ezután lehet az ÁNYK program segítségével módosítani, kiegészíteni, ellenőrizni, s végül az Ügyfélkapun beküldeni.

11 Adatbázis mentések készítésének fontossága: A RENDSZERES biztonsági mentések készítése az adatbiztonsági feladatok egyik legfontosabb eleme. Ha bármi történik a számítógépével, akkor szükségessé válhat a rögzített adatok korábbi állapotának visszatöltése. Egy felhasználói programra, nem lehet ráhagyni a biztonsági mentéseket, mivel amíg egy működő számítógép számára elérhetőek maradnak, azok nem lehetnek biztonságban. Ezért az Armada programrendszer nem végez automatikus biztonsági mentéseket! Szeretnénk felhívni fokozott figyelmüket a RENDSZERES biztonsági mentések készítésére! Ezeket a mentéseket semmiképpen sem a számítógép valamely meghajtójára készítsék, hanem egy külső tárhelyre, például pendrive-ra. Javasoljuk, hogy a mentéseket a bérszámfejtési, könyvelési munkák befejezését követően legalább HAVONTA készítsék el!! A rendszeresen mentéseknek köszönhetően egy-egy vírustámadás vagy számítógép tönkremenetel bekövetkeztével nem fognak az adatok elveszni, hiszen lesz adatbázismentés, mely visszatölthető lesz! Ha szükségessé válik a visszaállítás, akkor csak az utolsó mentés után végzett adatfelvitelt kell bepótolni. Az adatbázis mentés készítésének menete a következő: - lépjen a 'Karbantartás/Biztonsági mentés készítése' menüpontba - majd bal egér kattintással kérem válassza ki a menteni kívánt cégnevet és mellette szintén bal egér kattintással a mentésre szánt évszámot egyaránt - ezt követően a 'Mentés tetszőleges könyvtárba' sort szükséges kiválasztani és egy tetszőleges mappába mentse az adatbázist. Adatbázis mentések készítésére egy adott cég, adott évéről nyílik lehetőség! Javasoljuk, hogy a korábbi rendszeresek mentéseket őrizzék meg legalább néhány hónapig, hogyha csak később derülne ki az adatvesztés, akkor vissza lehessen térni egy jól működő állapothoz.

12 Amennyiben további kérdése merülne fel, Ügyfélszolgálatunk készséggel áll a rendelkezésére. Budapest, február 7. Üdvözlettel: Parallel Kft.

13 A program frissítése a következőképpen történik: 1. Indítópult Indítsa el az Armada Indítópultot az ikonra való dupla kattintással. 2. Beállítások Kattintson a Beállításra gombra, majd válassza a Telepítés, Frissítés gombot! 3. Modul és frissítő fájl helyének kiválasztása Válassza ki azt a modult, melyet frissíteni szeretne, majd kattintson az Internetről feliratra! Az aktuálisan elérhető verziószám megjelenése után indítsa el a letöltést! Egy kis ablakban folyamatosan láthatja, hogy a letöltés hány %-nál tart. 4. Változások és frissítés elfogadása A letöltés befejezését követően megjelenik egy ablak, melyben a szoftvert érintő változások olvashatók. Kattintson a Rendben-re! A következő kérdés: Valóban telepíteni kívánja? Kattintson az Igen-re! 5. Telepítés befejezése Amikor megjelenik az a felirat, hogy A frissítés sikeresen befejeződött, kattintson a Rendben-re! 6. Indítópult visszaállítása Kattintson a Vissza gombra! 7. Az új verzió használata A frissített szoftver úgy indítható, mint eddig, az Armada Indítópultról

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.19) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.10) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.22) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját!

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.15) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.03) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját!

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.17) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Bérprogram és az abevjava kapcsolata

Bérprogram és az abevjava kapcsolata Bérprogram és az abevjava kapcsolata Ahhoz, hogy a bérprogram és az abevjava program együtt tudjon működni, szükséges a két program egymásra hangolása. Az abevjava program telepítését követően nézzük meg,

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s ://e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u l

Részletesebben

Cafetéria nyilvántartás

Cafetéria nyilvántartás A cafetéria nyilvántartás segíti a személyre szóló, éves cafetéria keret tervezését, havi bontásban nyilvántartásba veszi a tervezett juttatásokat, valamint megjeleníti a számfejtett juttatásokat. A programban

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s : / / e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2016. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v16.0129... - 2 - - 1 - MUN v16.0129 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak

Részletesebben

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése

Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése Az Éves adóbevallás 2005 modul ismertetése A program a setup lefutása után -ha bejelöltük-, magától elindul. A következkben az indítás a startmenübl, vagy a telepít által létrehozott asztal ikonról indítható:

Részletesebben

*Verziófrissítés letöltése gomb+

*Verziófrissítés letöltése gomb+ TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészült az Ön által használt ügyviteli szoftver legfrissebb változata és letölthető a http://www.kulcs-soft.hu oldalon az Ügyfélszolgálat / Program frissítések

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP))

ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) ADATSZOLGÁLTATÁSOK / NYENYI ((NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI EGYÉNI NYILVÁNTARTÓ LAP)) A Kulcs-Bér 2009 programban lehetőség van az év közbeni nyugdíj adatszolgáltatáshoz szükséges, valamint az ONYF-nek beküldendő

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Nettóérték megőrző részkedvezmény érvényesítése a hónap egy részében fennálló munkaviszony alapján, ha a hónap során betegszabadság távolléti díja is elszámolásra

Részletesebben

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát.

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. KULCS BÉR 2008 MÁRCIUS/4 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

2012/01. Ver

2012/01. Ver 2012/01 Ver 6.4.12.001 1, Adóalap kiegészítés 2, Járulékok 3, Szocho kedvezmények 4, Munkabér nettóérték kedvezmény 5, Jogcím importálás 6, Szakképzési 7, Korkedvezmény-biztosítási járulék 1, Adóalap kiegészítés

Részletesebben

1. A MOSAIC BÉR program frissítése a legújabb verzióra. FIGYELEM: A nyomtatványok hibáinak javítása miatt a program naponta többször is módosulhat.

1. A MOSAIC BÉR program frissítése a legújabb verzióra. FIGYELEM: A nyomtatványok hibáinak javítása miatt a program naponta többször is módosulhat. 0808A 0808M nyomtatványok létrehozása XML formátumban 1. A MOSAIC BÉR program frissítése a legújabb verzióra. FIGYELEM: A nyomtatványok hibáinak javítása miatt a program naponta többször is módosulhat.

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni.

A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést, kizárólag kötelezettséget tud lekérdezni. Leírás a Kompakt ZOLL v5 vámszoftverben elérhető környezetvédelmi termékdíj jelentéshez tartozó modulról. A program jelenleg az import illetve az intrastat adatok alapján tudja elkészíteni a jelentést,

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

FORINT-Soft Kft. EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS. FORINT-Soft Kft.

FORINT-Soft Kft. EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS. FORINT-Soft Kft. EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS 2010. április 1-én hatályba lépett az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2009. évi CLII. törvény (Eftv.), és ezzel egyidejűleg megszűnt az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz

Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz A 2013 évi nyomtatványok nagy része még nem jelent meg. Azonban, az esetlegesen kilépő dolgozók számfejtéséhez, bejelentéséhez már hónap közben is szükség

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával 6. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveketa Karok többsége a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával készíti el. A záróvizsga-jegyzőkönyv

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Számfejtési folyamat, és 08-as bevallás felgyűjtési idejének optimalizálása Örömmel tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy a Kulcs Bér 2012-es program szeptemberi

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot!

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot! MUN.151231_M29 Ez a program a munkáltatói adó-megállapítás elkészítéséhez (15M29) szükséges programokat tartalmazza. (A program verziója: 151231_M29). Ahol nincs olyan dolgozó, aki kérte a munkáltatói

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott nyomtatványok használatához Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött és saját számítógépére telepített Általános nyomtatványkitöltő

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék 1. A dimsql.ini fájl beállítása... 3 2. Védelmi kódok megadása... 4

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse fel jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.11.09) tartalma (változások, bővítések) Változások a 'Cégek' menüponton

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához

Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Segédlet Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 48/2013. (XII.12.) számú rendelete lehetővé

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. KULCS BÉR 2008. DECEMBER/12 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a korábbi

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:...

Adatlap 2012. A munkáltató (kifizető) neve:... címe: adószáma: A dolgozó (tag) neve:... Adatlap 2012 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Bér program gépi nyitása

Bér program gépi nyitása A vállalkozás adatainak nyitása A bér program gépi nyitása a Főmenü a Cégadatok Cégnyitások Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. Figyelem! A bérszámfejtési adatok gépi

Részletesebben

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás

CobraConto.Net v0.40. Új ÁFA bevallás CobraConto.Net v0.40 Új ÁFA bevallás Elkészült az új törvényeket figyelembe vevő Áfa bevallás. Az alábbiakban lépésről lépésre leírjuk, hogy hogyan készíthető el helyesen. Az ehhez kapcsolódó jogosultságok,

Részletesebben

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható.

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható. Letiltás rögzítése A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások/Jöv. gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített letiltásokról a program analitikát vezet,

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

I Tudnivalók a MunBer az AbevJava program kapcsolatáról

I Tudnivalók a MunBer az AbevJava program kapcsolatáról Tartalomjegyzék: I Tudnivalók a MunBer az AbevJava program kapcsolatáról 1. II. MunBér programban szükséges beállítások az AbevJava-ba történő adatátadáshoz.. 2. III. Adatátadás a 08-as nyomtatványba A./

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

E-építési napló offline vezetése

E-építési napló offline vezetése E-építési napló offline vezetése Frissítve: 2016. november 24. 1 Miért van szükség az elektronikus építési napló offline vezetésére? Az e-építési napló rendszer működésének alapvető feltétele, hogy az

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA. Készítette: Tóth Péter. 2013. szeptember 26.

1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA. Készítette: Tóth Péter. 2013. szeptember 26. 1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT:

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: 2010.08.18. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Jogviszony megszüntetése

Jogviszony megszüntetése 1. lépés A jogviszony megszüntetése A jogviszony megszüntetése történhet a Személyek Személyi adatok menüpontban, az adott személy adataiban, a Kiléptetés gomb használatával. Kiléptetés gomb Történhet

Részletesebben

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése Az alábbi leírás tartalmazza a kontrolladat állomány elkészítésének lehetséges módjait, valamint az adatszolgáltatás elektronikus teljesítésének lépéseit. Valamint

Részletesebben

Gépjármű értékesítési akciók modul

Gépjármű értékesítési akciók modul Gépjármű értékesítési akciók modul 1. Bevezetés... 2 2. Új gépjármű értékesítési akció felvitele... 3 2.1. Gépjárműhöz tartozó értékesítési akciók... 5 2.1.1. Konkrét modellre történő értékesítési akció...

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése 5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveket a VIK kivételével az előző félévekhez hasonlóan, a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa 2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Által{nos leír{s Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek Fatömegbecslési jegyzőkönyvek ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FATÖMEGBECSLÉSI JEGYZŐKÖNYVEK A fatömegbecslési jegyzőkönyvek erdőrészlethez kapcsolódnak. Egy erdőrészlethez több jegyzőkönyv készíthető. Egy

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban

Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített

Részletesebben

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra MUN v14.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22

Adatlap Budapest, János utca 55. Budapest, Bíbor utca 22 Adatlap 212 A munkáltatótól (társas vállalkozástól, polgári jogi társaságtól) származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony (tagsági viszony) megszűnésekor Felhívjuk szíves figyelmét

Részletesebben

FORINT-Soft Kft. 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE. Javítás

FORINT-Soft Kft. 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE. Javítás 0908-AS BEVALLÁSOK JAVÍTÁSA, HELYESBÍTÉSE, ÖNELLENİRZÉSE Javítás Javító bevallást csak akkor adhatunk be, ha az adóhatóság hibaüzenetet küld. Az eredeti bevalláshoz képest a különbség az, hogy a jelzett

Részletesebben

Astra áttöltés Dimension-be

Astra áttöltés Dimension-be Astra áttöltés Dimension-be Az Astra-Dimension átállással kapcsolatosan a következő feladatokat kell végrehajtani. Kérem, olvassa át ezt a dokumentációt, hogy az áttöltés hiba nélkül történjen meg. Az

Részletesebben