Kedves Ügyfelünk! Az Armada-Bér program ezen verziójával végezhető el a 2016-os év megnyitása, melynek menete a következő:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Ügyfelünk! Az Armada-Bér program ezen verziójával végezhető el a 2016-os év megnyitása, melynek menete a következő:"

Átírás

1 Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Az Armada-Bér program ezen verziójával végezhető el a 2016-os év megnyitása, melynek menete a következő: Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a év megnyitását csakis abban az esetben végezzék el, amennyiben a hónapban minden dolgozót leszámfejtettek már! Az idei évnyitáshoz kapcsolódó leírás tartalmaz újdonságokat, ezért kérem figyelmesen olvassák végig ezt a levelet, és csakis ezt követően nyissák meg a évet! Évnyitás menete: Frissítse az Armada-Bér programot a es verzióra Lépjen be az adott cég DECEMBER hónapjába Lépjen a 'Cégek/Cég törzsadatai' menüpontba, és az itt található 'Következő év megnyitása' menüpont segítségével nyitható meg a 2016-os év. Amennyiben több cég számára végzi a bérszámfejtést, úgy minden cégben külön-külön kell elvégezni az évnyitást.

2 Funkciók, melyek már az évnyitáskor teljesen automatikusan érvényesülnek (anélkül, hogy bármilyen segédmenüpontot lefuttatna a felhasználó): 1) Szabadságkeret újraszámoltatása: FONTOS! ÚJDONSÁG A KORÁBBI ÉVEKHEZ KÉPEST! A Cégek / Cég törzsadatai / Következő év megnyitása menüpont lefuttatásával a program már automatikusan elvégzi a évben a dolgozók Alapszabadság keretének újraszámítását a születési idő alapján, valamint automatikusan újraszámításra kerül a gyermekek után járó és fiatal munkavállalók pótszabadság napjainak száma is. Lehetőség van elvégezni az előző évi, fel nem használt szabadság átemelését szintén, mely napok a dolgozók törzsadatához a 'Munkaügy/Szabadságkeret' fülön található 'előző évről áthozott' rovatba fognak kerülni. FONTOS! Amennyiben már Évnyitáskor automatikusan szeretné átemeltetni az Előző évben bent maradt szabadságokat, az esetben a megjelenő figyelmeztető üzenet ablakban az 'Igen' gombra kell kattintani! Amennyiben a 'Nem'-re kattint, az esetben az előző évben még fel nem használt szabadságok nem fognak átkerülni automatikusan a évre, azonban a szabadságkeretek és gyermek után járó pótszabadságok, fiatal munkavállaló utáni pótszabadságok automatikusan újraszámításra kerülnek, bármilyen segédmenüpont lefuttatása nélkül is. A funkció lefuttatását követően minden kézzel felvitt tárgyévi szabadságkeret adat felül fog íródni! 2) Alapadatok / Dolgozó törzsadatai / Alapadat / Azonosító és személyi adatok / Házastárs (élettárs), családi kedvezmény adatai: Tekintettel arra, hogy az év eleji adóelőleg nyilatkozatok alapján az érintett dolgozók minden évben rendelkeznek a családi kedvezmény megosztásának lehetőségéről, ezért az Évnyitást követően az Alapadatok/Dolgozó törzsadatai/alapadat/azonosító és személyi adatok/házastárs (élettárs), családi kedvezmény adatai fülön a Családi kedvezmény megosztása rovat automatikusan üressé válik.

3 Az év megnyitása után javasoljuk a 'Cégek/ Cég törzsadatai/ Évnyitás utáni segédletek (2016)' menüpont használatát, amely az alábbi automatikákat tartalmazza: Szabadságkeretek újraszámítása : Bár a szabadságkeretek újraszámítása a évben már teljesen automatikus, és az évnyitás alkalmával megtörténik. Ennek ellenére a Cégek / Cég törzsadatai / Évnyitás utáni segédletek (2016) menüpontban meghagytuk a menüpont keretében történő újraszámoltatás lehetőségét is. Amennyiben lefuttatja a funkciót, úgy a program elvégzi a évben a dolgozók Alapszabadság keretének újraszámítását a születési idő alapján, valamint automatikusan újraszámításra kerül a gyermekek után járó pótszabadság napjainak száma is. E menüponton belül már nincs lehetőség elvégezni az előző évi, fel nem használt szabadságok átemelését a dolgozók törzsadatában található 'Munkaügy / Szabadságkeret' fülön lévő 'előző évről áthozott' rovatba. Tehát amennyiben évnyitáskor az Előző évben bent maradt szabadságok automatikus átemelésekor a megjelenő figyelmeztető üzenet ablakban a 'Nem'-re kattintott, az esetben az előző évben még fel nem használt szabadságok már nem fognak átkerülni a évre a Cégek / Cég törzsadatai / Évnyitás utáni segédletek (2016)' menüpont / Szabadságkeretek újraszámítása menüpont lefuttatásával sem. Ez esetben kézi feltöltésre van szükség. A funkció lefuttatását követően minden kézzel felvitt tárgyévi szabadságkeret adat felül fog íródni! Minimálbéres dolgozók csoportos bérkorrekciója: A funkció lefuttatásával a program a évben a 8 órás teljes munkaidős, valamint a 6, 4, illetve 2 órás részmunkaidős havibéresként beállított alap minimálbéres dolgozó bérét automatikusan aktualizálja ( től a minimálbér összege: Ft). A menüpont használata természetesen nem kötelező! Garantált bérminimumos dolgozók csoportos bérkorrekciója: A funkció lefuttatásával a program a évben a 8 órás teljes munkaidős, valamint a 6, 4, illetve 2 órás részmunkaidős havibéresként beállított alap garantált bérminimumos dolgozó bérét automatikusan aktualizálja ( től a garantált bérminimum összege: Ft). A menüpont használata természetesen nem kötelező!

4 Kafetéria éves keretérték törlése törzsadatból: A funkció lefuttatásával a évben minden dolgozó törzsadatából az Alapadatok/Dolgozó törzsadatai/jogviszony/megtekint, módosít/kollektív szerződés, egyéb/kafetéria fülön az Éves keret mező értéke törlésre kerül! A funkció használatára akkor van lehetőség, amennyiben az Alapadatok/Cég alapadatok../cég törzsadatok, beállítások/kiegészítő adatok, beállítások/kollektív szerződés fülön a Kafetéria rendszer használata már korábban érvényesítésre került. A menüpont használata természetesen nem kötelező! Eltartott kedvezményes pipa törlése: A funkció lefuttatásával a program a évben minden dolgozó törzsadatából az Alapadatok/Dolgozó törzsadatai/alapadat/eltartottak fülön a Kedvezményezett beállítás törlésre kerül minden Eltartottra vonatkozóan! A menüpont használata természetesen nem kötelező! Munkaidőkeret óráinak újraszámítása: A funkció lefuttatásával a program a évben minden dolgozó törzsadatában az Alapadatok/Dolgozó törzsadatai//jogviszony/megtekint, módosít/kollektív szerződés, egyéb/munkaidőkeret fülön a Munkaidőkeret használta esetén újraszámításra kerül a munkaidőkeret kötelező óraszáma! A menüpont használata természetesen nem kötelező! -Előírással megadott levonások kezelése : A program a év átnyitásakor automatikusan elvégzi a dolgozók előírással megadott levonásának aktualizálását a év végi állapot szerint.

5 Ezek után a megszokott módon dolgozhat a 2016-os évben is. (2016-ban csak azon dolgozók szerepelnek majd a dolgozói névsorban, akik én rendelkeztek aktív jogviszonnyal). Lehetőség van arra is, hogy olyan dolgozó is átkerüljön a 2016-os évbe, akinek a jogviszonya még előtt véget ért. Annak érdekében, hogy ezen dolgozók is szerepeljenek a évben, szükséges az 'Alapadatok / Dolgozó törzsadatai / Alapadat / Azonosító és személyi adatok / Egyéb beállítások' fülön a 'Következő évben szerepeljen' elnevezésű jelölőnégyzetet bepipálni. Ezután a 2015-ös és a 2016-os év önállóan kezelendő, bármelyik évben a személyi vagy jogviszonyadat módosítása nem lesz hatással a másik év adatára. Jogszabályi változásokkal kapcsolatos FONTOS információk: Személyi jövedelem adó általános mértéke 16%-ról 15%-ra változik jétől Az Szja tv. 8. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 8. (1) bekezdés értelmében: Az e törvény hatálya alá tartozó jövedelem után az adó mértéke ha e törvény másként nem rendelkezik az adóalap 15 százaléka. A programban elvégeztük a személyi jövedelemadóval kapcsolatos, törvényi módosításoknak megfelelő változásokat. Első házasok kedvezményének mértékbeli változása jétől Az Szja tv. 29/C. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 29/C. (3) A házastársak által együttesen érvényesíthető kedvezmény jogosultsági hónaponként forint. A programban elvégeztük az első házasok kedvezményének számításával kapcsolatos, törvényi módosításoknak megfelelő változásokat. Családi kedvezmény mértékbeli változása jétől Az Szja tv. 29/A. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 29/A. (2) A családi kedvezmény az eltartottak lélekszámától függően kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként a) egy eltartott esetén forint, b) kettő eltartott esetén ba) 2016-ban forint,

6 bb) 2017-ben forint, bc) 2018-ban forint, bd) 2019-ben és az azt követő években forint, c) három és minden további eltartott esetén forint. Eltartottak száma, és ebből a kedvezményezett eltartottak Érvényesíthető, adóalapot csökkentő kedvezmények 1 eltartott Adóalap-kedvezmény 1 kedvezményezett eltartott Adóalap-kedvezmény 1 kedvezményezett kedvezményezett Legalább 3 eltartott Adóalap-kedvezmény 1 kedvezményezett kedvezményezett kedvezményezett A programban elvégeztük a családi kedvezmény számításával kapcsolatos, törvényi módosításoknak megfelelő változásokat. A családi kedvezmény mellett a családi járulékkedvezmény mértékbeli szabályai is módosultak a Tbj törvény alapján! Az ezekhez kapcsolódó módosításokat is beépítettük a programba! Adóalap mértékének változása 1,19-szeres adóalapról 1,18-szoros adóalap változása jétől A én megjelent Magyar Közlöny 90. számában a 9.. Szja tv. alapján a 72. (2) bekezdésében az 1,19-szerese szövegrész helyébe az 1,18-szorosa szöveg; h) 76. (3) bekezdésében az 1,19-szerese szövegrész helyébe az 1,18-szorosa szöveg lép. Munkaidőnaptár aktualizálása 2016-ra: A 18/2015. (VI.29.) NGM rendelet alapján aktualizáltuk 2016-ra a Bér programban található munkaidőnaptárat a munkaszüneti napok és a munkanap-cserék tekintetében egyaránt.

7 A december 29-i 2015/206. számú Magyar Közlönyben megjelent 454/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján a - Kötelező legkisebb munkabér (Minimálbér) összege: Ft/hó - Garantált bérminimum összege: Ft/hó A kötelező legkisebb munkabér változásával kapcsolatos módosítások A programban elvégeztük a minimálbér változásával összefüggő módosításokat a szociális hozzájárulási adókedvezmények; valamint a súlyosan fogyatékos személyi adókedvezménye esetében től havonta a Ft 5%-a, vagyis havi Ft érvényesíthető maximálisan, valamint módosítást végeztünk el a Táppénz és GYED ellátások maximum összegéhez kapcsolódóan. A maximum összegben megállapított Gyermekgondozási díj felülvizsgálati szabályai is megváltoznak, jétől. A változás eredményeként már minden esetben felül kell vizsgálni a évi kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) alapján a GYED maximum értékét, függetlenül attól, hogy milyen számítási mód alapján került eredetileg megállapításra. A programban elvégeztük a maximum érték felülvizsgálatának kezelésével kapcsolatos, törvényi módosításoknak megfelelő változásokat. Az Ebtv. 42/D.. (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (4) A maximális összegben megállapított gyermekgondozási díj összegét minden év január 15-éig hivatalból felül kell vizsgálni, és a tárgyévre érvényes összeghatár figyelembevételével január 1-jei időponttól újra meg kell állapítani. Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege től havi Ft, napi 235 Ft.

8 Alapadatokkal kapcsolatos módosítások: Alapadatok / Dolgozó törzsadatai / Jogviszony /Megtekint, módosít / Kollektív szerződés, egyéb / Munkaidőkeret fül -Új mező: Munkaidőkeret használata funkcióhoz kapcsolódó SPEC: Napi szorzó mező A dolgozó törzsadatába belépve, a Kollektív szerződés, egyéb / Munkaidőkeret fülön egy új mező jelenik meg. A program a Munkaidőkeret kötelező óraszámát az Alapadat fülön megadott Napi tényleges munkaidő óraadata alapján számolja ki automatikusan. Azonban a SPEC: Napi szorzó mezőben megadott érték megadását, és a Keretszámítás lefuttatását követően a megadott óraértékkel számolja ki a program a kötelező keretóraszámot, az Alapértelmezett munkaidőnaptár munkanapjai alapján. Így lehetőség nyílik a napi tényleges munkaidő óraértéktől eltérő óraadattal is kiszámoltatni a keretóraszámot, amennyiben az Önök cégének tevékenysége, gyakorlata ezt kívánja meg. Amennyiben a SPEC: Napi szorzó mezőben megadott érték 0, az esetben továbbra is az Alapadat fülön megadott Napi tényleges munkaidő óraadata alapján számolja ki a program a Munkaidőkerethez kapcsolódó kötelező keretóraszámot. Alapadatok/TB törzsadatok/biztosítás fül - Új mező: Iskolai tanulmányok megszűnésének időpontja Az Alapadatok / TB törzsadatok / Biztosítás fülön megadható az Iskolai tanulmányok megszűnésének időpontja. Az új mezőt a Táppénz jogosultság kezeléshez kapcsolódóan alakítottuk ki. Az Iskolai tanulmányok megszűnésének időpontja mező feltöltésével a dolgozó Táppénzre 1 évig jogosult, ha a tanulmányok befejezése után 180 napon belül vált biztosítottá, azóta a keresőképtelenségéig a biztosítása megszakítatlan.

9 Elszámolással kapcsolatos módosítások: Elszámolás/Hóvégi elszámolás/bérjellegű fül - Kamatkedvezményből származó jövedelem jogcím adóalap változása 1,19-szeresről 1,18- szorosra jétől Szja tv. 72. (2) bekezdése értelmében: A kamatkedvezményből származó jövedelem adóalapja a kamatkedvezmény 1,18-szorosa. Az Elszámolás/Hóvégi elszámolás menüpontban számfejthető, Bérjellegű fülön megtalálható Kamatkedvezményből származó jövedelem jogcím esetében a program 1,18-szoros adóalap figyelembe vételével számolja el a 15 százalékos mértékű személyi jövedelemadót, jétől. - A Bérpótlékok minimum egységdíjával kapcsolatos módosítások a jétől hatályos minimálbér, garantált bérminimum alapján A programban elvégeztük a kapcsolódó módosításokat. FONTOS! Szeretnénk felhívni figyelmüket a én küldött, verzióhoz tartozó frissítési levelünkben leírtakra! Az elvégzett módosítást követően 8 órás dolgozónál figyeli továbbra is a program a minimum egységdíjat. Részmunkaidős dolgozó esetében viszont nem fogja arányosítani a program a 8 órás teljes munkaidőhöz a bérpótlék egységdíjának értékét, mivel ezzel kapcsolatban egymásnak ellentmondó álláspontok, vélemények születtek a szakmai berkekben. A továbbiakban havibéres dolgozó esetén a dolgozó havi bérének összegét osztjuk a 174 arányos részével, így megkapjuk a bérpótlék egységdíját; órabéres dolgozó esetén pedig a dolgozó órabérét jelenítjük meg. Természetesen a M. e. oszlopban a zárójelek közé tett '(óra)' mennyiségi egység kiválasztásával, tetszőleges összeg megadására van lehetőség továbbra is, tehát kézzel felülbírálható a program által felkínált összeg.

10 - Új távollét: Gyermekápolási táppénz kórházi A TB ellátások - táppénz csoportban új távollét felrögzítésére nyílik lehetőség a továbbiakban, melynek neve: Gyermekápolási táppénz kórházi. A távollét kiválasztásával 50%-os mértéket állapít meg a program. Ebtv alapján: Keresőképtelen, d) a szülő a tizenkét évesnél fiatalabb gyermeke kórházi kezelése időtartamára abban az esetben, ha a gyermeke mellett tartózkodik a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben. Ebtv alapján: A táppénz összege a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának b) ötven százaléka bc) a 44. d) pontjában meghatározott esetben.. - Új távollét: Terhességi, szülési táppénz kórházi A TB ellátások - táppénz csoportban új távollét felrögzítésére nyílik lehetőség, melynek neve: Terhességi, szülési táppénz kórházi. A távollét kiválasztásával 50%-os mértéket állapít meg a program. Ebtv alapján: A táppénz összege a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának b) ötven százaléka bb) a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt.. - Táppénz és Baleseti táppénz jogosultság kezelése: TÁPPÉNZ JOGOSULTSÁG KEZELÉSE Az Ebtv. rendelkezései alapján a programban megvalósítottuk a Táppénz jogosultságok automatikus figyelését. A pályakezdők ahhoz, hogy egy évig legyenek jogosultak táppénzre az egyévi folyamatos biztosítási idő meglétét nem kell vizsgálni. Az Alapadatok / TB törzsadatok / Biztosítás fülön a Pályakezdő beállítás jelölésével a munkavállaló egy évig lesz jogosult táppénzre. Az Alapadatok / TB törzsadatok / Biztosítás fülön megadható az Iskolai tanulmányok megszűnésének időpontja. A dolgozó Táppénzre 1 évig jogosult, ha a tanulmányok befejezése után 180 napon belül vált biztosítottá, azóta a keresőképtelenségéig a biztosítása megszakítatlan.

11 Egy-egy új TB típusú táppénz távollét rögzítésekor, az ellátás napi összegének kiszámításához kapcsolódó TB ell. Segédtáblában ezentúl megjelennek a Táppénz jogosultság kezeléshez kapcsolódó információk is (Táppénz jogosultság napjai; folyamatos biztosításban töltött napok száma; Táppénz előzmény napok száma; táppénz első napja; a táppénz jogosultság vége). Az ellátás napi összegének kiszámításához kapcsolódó segédtábla az alábbi ikonra kattintva érhető el: A táppénz jogosultág lejártának hónapjában a távollét rögzítésekor egy figyelmeztető üzenetet jelenít meg a program, ahol a Táppénz jogosultság vége dátumra hívja fel a figyelmet. A program ezt a dátumot a rendelkezésre álló és eltárolt adatok alapján állapítja meg. Ebtv. 46. (1) bekezdése alapján: Táppénz a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban a) a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át; (2) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően a biztosított, ha részére külön törvény rendelkezése szerint betegszabadság jár, a 44. a) és f) pontjában említett keresőképtelenség esetében táppénzre legkorábban a betegszabadságra való jogosultság lejártát követő naptól jogosult. (3) Az, aki a keresőképtelensége első napját közvetlenül megelőző egy évnél rövidebb ideig volt folyamatosan biztosított, táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő ideig kaphat. (4) Biztosításának a tartamára tekintet nélkül jár a táppénz annak, aki a) tizennyolc éves kora előtt válik keresőképtelenné, vagy b) iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá válik, és keresőképtelenségéig megszakítás nélkül biztosított. (5) Ha a biztosított a keresőképtelenség első napját közvetlenül megelőző egy éven belül már táppénzben részesült, ennek időtartamát az újabb keresőképtelenség alapján járó táppénz folyósításának időtartamába be kell számítani. (6) Az (5) bekezdés alkalmazásában nem számít előzménynek az az idő, amely alatt a biztosított a) egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása, b) beteg gyermek ápolása, c) közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltás, hatósági elkülönítés vagy a járványügyi, illetőleg állategészségügyi zárlat miatt részesült táppénzben."

12 BALESETI TÁPPÉNZ JOGOSULTSÁGÁNAK KEZELÉSE: Az Ebtv. rendelkezései alapján a programban megvalósítottuk a Baleseti táppénz jogosultságok automatikus figyelését. Ebtv. 55. (3) bekezdése alapján: A baleseti táppénz - az előzetes biztosítási időre és táppénzfolyósításra tekintet nélkül - egy éven keresztül jár azzal, hogy a baleseti táppénz folyósítása legfeljebb egy évvel meghosszabbítható. A baleseti táppénz abban a jogviszonyában kell elbírálni, amikor a baleset érte. Vhr. 33. (1) A baleseti táppénzre jogosultság időtartamának megállapításánál figyelembe kell venni a baleseti táppénzre jogosultság első napját közvetlenül megelőző egy éven belül a baleseti táppénz folyósításának időtartamát, függetlenül attól, hogy a baleseti táppénz folyósítása egy éven át vagy meghosszabbított időtartamra történt. Egy-egy új TB típusú baleseti távollét rögzítésekor, az ellátás napi összegének kiszámításához kapcsolódó TB ell. Segédtáblában ezentúl megjelennek a Baleseti táppénz jogosultság kezeléshez kapcsolódó információk is (Táppénz jogosultság napjai; folyamatos biztosításban töltött napok száma; Táppénz előzmény napok száma; táppénz első napja; a táppénz jogosultság vége). Az ellátás napi összegének kiszámításához kapcsolódó segédtábla az alábbi ikonra kattintva érhető el: A Baleseti táppénz jogosultág lejártának hónapjában a távollét rögzítésekor egy figyelmeztető üzenetet jelenít meg a program, ahol a Baleseti táppénz jogosultság vége dátumra hívja fel a figyelmet. A program ezt a dátumot a rendelkezésre álló és eltárolt adatok alapján állapítja meg. Elszámolás/Egyéb tételek elszámolása/tárgynyeremény fül Elszámolás/Egyéb tételek elszámolása/nyeremény fül - Tárgynyeremény, Nyeremény jogcímek adóalap változása 1,19-szeresről 1,18-szorosra jétől Szja tv. 76. (3) bekezdés értelmében: Ha a nyeremény nem pénz, hanem más vagyoni érték, a kifizetőt terhelő adó alapja a nyeremény szokásos piaci értékének 1,18-szorosa. Az Elszámolás/Egyéb tételek elszámolása menüpontban számfejthető Tárgynyeremény jogcím esetében a program 1,18-szoros adóalap figyelembe vételével számolja el a 15 százalékos mértékű személyi jövedelemadót, jétől.

13 Az Elszámolás/Egyéb tételek elszámolása menüpontban számfejthető Nyeremény jogcím esetében a program 1,18-szoros adóalap figyelembe vételével számolja el a 15 százalékos mértékű személyi jövedelemadót, és 27 százalékos mértékű eho-t jétől. Nyomtatással kapcsolatos módosítások: Nyomtatványok / Egyéb nyomtatványtípus / Kilépő dolgozó papírjai - 'Adatlap - a munkáltatótól származó jövedelemről és az adóelőlegek levonásáról' elnevezésű nyomtatvány évi aktualizálását szintén elvégeztük a NAV hivatalos honlapján elérhetővé tett nyomtatvány alapján. Budapest, december 31. Üdvözlettel: Parallel Kft.

14 A program frissítése a következőképpen történik: 1. Indítópult Indítsa el az Armada Indítópultot az ikonra való dupla kattintással. 2. Beállítások Kattintson a Beállításra gombra, majd válassza a Telepítés, Frissítés gombot! 3. Modul és frissítő fájl helyének kiválasztása Válassza ki azt a modult, melyet frissíteni szeretne, majd kattintson az Internetről feliratra! Az aktuálisan elérhető verziószám megjelenése után indítsa el a letöltést! Egy kis ablakban folyamatosan láthatja, hogy a letöltés hány %-nál tart. 4. Változások és frissítés elfogadása A letöltés befejezését követően megjelenik egy ablak, melyben a szoftvert érintő változások olvashatók. Kattintson a Rendben-re! A következő kérdés: Valóban telepíteni kívánja? Kattintson az Igen-re! 5. Telepítés befejezése Amikor megjelenik az a felirat, hogy A frissítés sikeresen befejeződött, kattintson a Rendben-re! 6. Indítópult visszaállítása Kattintson a Vissza gombra! 7. Az új verzió használata A frissített szoftver úgy indítható, mint eddig, az Armada Indítópultról

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.135) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.12) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.10) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.150) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.150) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.150) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.17.08) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját!

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.15) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját!

Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.17) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban

Kedves Ügyfelünk! Jogc ímek sorrendje a dolgozó törzsadatában és elszámolásban Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.19) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.15.27) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.22) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.118 (9)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.118 (9)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.118 (9)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.133) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

2013. július 14.napját követően kezdődő pénzbeli ellátásra való jogosultság esetén 1997.évi LXXXIII. törvény változásai. Farkasné Gondos Krisztina

2013. július 14.napját követően kezdődő pénzbeli ellátásra való jogosultság esetén 1997.évi LXXXIII. törvény változásai. Farkasné Gondos Krisztina 2013. július 14.napját követően kezdődő pénzbeli ellátásra való jogosultság esetén 1997.évi LXXXIII. törvény változásai Farkasné Gondos Krisztina 39/a (1) bekezdés változik Az egészségbiztosítási pénzellátás

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.143) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (6) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az Armada Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.16.03) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

V. Fejezet AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS PÉNZBELI ELLÁTÁSAI. Általános rendelkezések

V. Fejezet AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS PÉNZBELI ELLÁTÁSAI. Általános rendelkezések V. Fejezet AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁS PÉNZBELI ELLÁTÁSAI Általános rendelkezések 39. (1) Az, aki ugyanazon biztosítási jogviszony alapján egyidejűleg táppénzre vagy baleseti táppénzre és terhességi-gyermekágyi

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Számfejtési folyamat, és 08-as bevallás felgyűjtési idejének optimalizálása Örömmel tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy a Kulcs Bér 2012-es program szeptemberi

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.131) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

TB kifizetőhelyi modul

TB kifizetőhelyi modul A Novitax bérszámfejtő programhoz kapcsolódó TB kifizetőhelyi modul teljes körűen ellátja TB kifizetőhelyi feladatokat. Az ellátást számolja, nyilvántartja, elkészíti a kötelező elszámolási bizonylatokat,

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül

Tisztelt Ügyfelünk! Cégek / Cég törzsadatai / Cég törzsadatainak módosítása / TB fül Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse fel jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.11.09) tartalma (változások, bővítések) Változások a 'Cégek' menüponton

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések)

Kedves Ügyfelünk! Armada Bér ( ) tartalma (változások, bővítések) Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy az internetről az útmutatás szerint frissítse jogszerűen használt Armada Bér modulját! Armada Bér (2.17.07) tartalma (változások, bővítések) Ezúton szeretném tájékoztatni

Részletesebben

Egészségbiztosítási szakorvosképzés Budapest Előadó: Dr. Bogdán Zsuzsanna

Egészségbiztosítási szakorvosképzés Budapest Előadó: Dr. Bogdán Zsuzsanna Egészségbiztosítási szakorvosképzés Budapest 2017. 04.12. Előadó: Dr. Bogdán Zsuzsanna 1 Ebtv. 43. Táppénz jogosultság Fennálló biztosítási jogviszony Orvos által megállapított és igazolt keresőképtelenség

Részletesebben

Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz

Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz A 2013 évi nyomtatványok nagy része még nem jelent meg. Azonban, az esetlegesen kilépő dolgozók számfejtéséhez, bejelentéséhez már hónap közben is szükség

Részletesebben

Minimálbér és garantált bérminimum

Minimálbér és garantált bérminimum Minimálbér és garantált bérminimum Magyar Közlöny 2016. évi 204. száma 430/2016. (XII. 15.) Kormányrendelet Minimálbér: 138 000 Ft A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.126) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban TB modul Beállítások Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban 1. Előző munkahelyi adatok / Jövedelem igazolás egb. ellátáshoz menüpontban van lehetőség rögzíteni

Részletesebben

2012/01. Ver

2012/01. Ver 2012/01 Ver 6.4.12.001 1, Adóalap kiegészítés 2, Járulékok 3, Szocho kedvezmények 4, Munkabér nettóérték kedvezmény 5, Jogcím importálás 6, Szakképzési 7, Korkedvezmény-biztosítási járulék 1, Adóalap kiegészítés

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.124) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

2011. májusi törvényváltozások betegszabadság és táppénz

2011. májusi törvényváltozások betegszabadság és táppénz 2011. májusi törvényváltozások betegszabadság és táppénz 2011. májustól változnak a betegszabadsághoz és táppénzhez kapcsolódó előírások Jelen díjmentes kiadvány az Adó Sziget Klub havi szakmai kiadványából

Részletesebben

Családi kedvezmény. A családi kedvezmény adóalap kedvezmény, a családi járulékkedvezmény járulék kedvezmény.

Családi kedvezmény. A családi kedvezmény adóalap kedvezmény, a családi járulékkedvezmény járulék kedvezmény. A családi kedvezmény adóalap kedvezmény, a családi járulékkedvezmény járulék kedvezmény. A kedvezmények érvényesítéséhez az alábbi beállításokra van szükség Novitax bérszámfejtő programban. Családi kedvezmény

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.119 (3)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.119 (3)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.119 (3)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.123 (7)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra: A program telepítése A 2017-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Egészségbiztosítási Pénztár 1 2015/2. számú TÁJÉKOZTATÓ A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KIFIZETŐHELYEK RÉSZÉRE a csecsemőgondozási díj és a gyermekgondozás díj napi alapjának megállapítását érintő 2015.

Részletesebben

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést! Verziótájékoztató: Kulcs-Bér 2012. december Megjelenési dátum: 2012. december 28. A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést! A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CCXXIV. törvény - egyes törvényeknek a gyermekgondoz 2. oldal (6) Ha a szülők a közös háztartásban élő gyermekeik jogán

Magyar joganyagok évi CCXXIV. törvény - egyes törvényeknek a gyermekgondoz 2. oldal (6) Ha a szülők a közös háztartásban élő gyermekeik jogán Magyar joganyagok - 2013. évi CCXXIV. törvény - egyes törvényeknek a gyermekgondoz 1. oldal 2013. évi CCXXIV. törvény egyes törvényeknek a gyermekgondozási ellátások átalakításával, valamint a szociális

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Nettóérték megőrző részkedvezmény érvényesítése a hónap egy részében fennálló munkaviszony alapján, ha a hónap során betegszabadság távolléti díja is elszámolásra

Részletesebben

Kedvezmények a szociális hozzájárulási adó rendszerében Az egyszerűsített foglalkoztatás. Készítette: Görgei Zsolt

Kedvezmények a szociális hozzájárulási adó rendszerében Az egyszerűsített foglalkoztatás. Készítette: Görgei Zsolt Kedvezmények a szociális hozzájárulási adó rendszerében Az egyszerűsített foglalkoztatás Készítette: Görgei Zsolt Vállalkozások besorolása 2 3 4 Adókedvezmények a szociális hozzájárulási adóból A megváltozott

Részletesebben

2015. július 01. napjától jogszabályváltozások történtek. az 1997. évi LXXXIII. törvényben. (Magyar Közlöny 2015. évi 84. száma)

2015. július 01. napjától jogszabályváltozások történtek. az 1997. évi LXXXIII. törvényben. (Magyar Közlöny 2015. évi 84. száma) 2015. július 01. napjától jogszabályváltozások történtek az 1997. évi LXXXIII. törvényben (Magyar Közlöny 2015. évi 84. száma) A következő változások érintik a táppénz, a csecsemőgondozási díj, a gyermekgondozási

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről:

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (3) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

Bérösszesítő. Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január szeptember

Bérösszesítő. Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január szeptember Társaság neve: Cég összesen: Időadatok: nap munkanap óra Ledolgozott napok 100 879 100 879 652 747 Munkaszüneti nap 219 3 10 Pihenőnap 26 074 1 937 0 Betegszabadság 249 249 1 288 Betegszabadság (nem munkanapra)

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI január 1-től

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI január 1-től VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI 2017. január 1-től Személyi jövedelem adókulcs: 15 % Minimálbér, bruttó: 127 500 forint Garantált bérminimum,

Részletesebben

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra MUN v14.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben

Családi járulékkedvezmény 2014

Családi járulékkedvezmény 2014 Családi járulékkedvezmény 2014 NAV tájékoztató Ha Ön igényli, hogy a munkáltatója az Ön járandóságaiból a családi kedvezmény figyelembe vételével vonja le az adóelőleget, ezt a nyilatkozatot két példányban

Részletesebben

Jogviszony megszüntetése

Jogviszony megszüntetése 1. lépés A jogviszony megszüntetése A jogviszony megszüntetése történhet a Személyek Személyi adatok menüpontban, az adott személy adataiban, a Kiléptetés gomb használatával. Kiléptetés gomb Történhet

Részletesebben

Az Egészségbiztosítási Törvény Változásai 2015.01.01-től

Az Egészségbiztosítási Törvény Változásai 2015.01.01-től T ÁJÉKOZTATÓ Az Egészségbiztosítási Törvény Változásai 2015.01.01-től A tájékoztató nem minden részletre kiterjedő és nem helyettesíti a törvény szövegének ismeretét! I. A ténylegesen kieső jövedelmek

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tájékoztató az új Munka Törvénykönyvének január 1-jén hatályba lépő rendelkezéseiről 2012 / 12

HÍRLEVÉL. Tájékoztató az új Munka Törvénykönyvének január 1-jén hatályba lépő rendelkezéseiről 2012 / 12 Tájékoztató az új Munka Törvénykönyvének 2013. január 1-jén hatályba lépő rendelkezéseiről 2013. január 1-jén az új Mt. eddig még életbe nem lépett további rendelkezései is hatályba lépnek. Idén még nem

Részletesebben

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát.

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. KULCS BÉR 2008 MÁRCIUS/4 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a

Részletesebben

Jövedelmeket terhelő közterhek és pénzbeli ellátások évközi változásai

Jövedelmeket terhelő közterhek és pénzbeli ellátások évközi változásai Jövedelmeket terhelő közterhek és pénzbeli ellátások 2009. évközi változásai 1. Személyi jövedelemadó 2. Társadalombiztosítási járulék 3. Munkaadói és vállalkozói járulék 4. START kártyás foglalkoztatás

Részletesebben

Jogforrás: Ami nem változik

Jogforrás: Ami nem változik Változások a pénzbeli ellátások területén 2015. január 27. Előadó: 9 00-12 00 Dr. Bogdán Zsuzsanna tb. szakértő Jogforrás: A vállalkozói adminisztratív terheinek csökkentésére irányuló, Egyszerű Állam

Részletesebben

Gyermekápolási táppénzre vonatkozó évközi módosítások

Gyermekápolási táppénzre vonatkozó évközi módosítások Gyermekápolási táppénzre vonatkozó évközi módosítások Forrás: Önadózó 2016/7-8 Példákon keresztül mutatjuk be a változásokat. Az egyes egészségügyet érintő törvények módosításáról szóló 2016. évi XXXIV.

Részletesebben

Az Mt a alapján a munkavállalót betegsége miatti keresőképtelensége idejére naptári évenként 15 munkanap betegszabadság illeti meg.

Az Mt a alapján a munkavállalót betegsége miatti keresőképtelensége idejére naptári évenként 15 munkanap betegszabadság illeti meg. Betegszabadság 2011: betegszabadság számítása és táppénz mértéke 2011-ben - Nettó BÉRKALKULÁTO Betegszabadság 2011: betegszabadság számítása és táppénz mértéke 2011-ben, betegszabadság kalkulátor. A betegszabadság

Részletesebben

FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS

FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS A. Igényelt ellátás: 1. A kérelmező (biztosított, foglalkoztatott) adatai: ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS Csecsemőgondozási díj (CSED) B. A kérelmező jogviszonya: Határozatlan

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése Szociális hozzájárulási adó változás 2019. 2018.évi LII. törvény Egészségügyi hozzájárulás megszűnése 2019. január 1-jétől kibővül a szociális hozzájárulási adó kötelezettség és megszűnik az egészségügyi

Részletesebben

Társadalombiztosítási ellátások alrendszere

Társadalombiztosítási ellátások alrendszere Társadalombiztosítási ellátások alrendszere Készítette: SZÁMORG-Invest Kft. dr. Nagy György Rövid, vázlatos ismertetı dia sorozat TB demo SZÁMORG-Invest Kft. 1 Verzió információk és alkalmazás felhasználó

Részletesebben

BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK SZABÁLYZATA

BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK SZABÁLYZATA BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK SZABÁLYZATA Cím: Fővárosi Önkormányzat Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Adószám: 15492526-1-42 Törzsszám: 492 522 BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK SZABÁLYZATA Hatályos: 2017. január 01-től

Részletesebben

Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítés

Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítés NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 28/3-208/2017. KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2017. június 7. 10:15 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető Készült: 1 eredeti és

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. Tisztelt Partnerünk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. KULCS BÉR 2009. MÁRCIUS A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a korábbi frissítések

Részletesebben

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2015/3. számú TÁJÉKOZTATÓ A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KIFIZETŐHELYEK RÉSZÉRE az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait, a baleseti táppénzt, illetve a pénzbeli ellátások

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK IGÉNYBEVÉTELE 1. sz. melléklet. térítésmentes díjfizetés részleges díjfizetés sürgısség miatt térítésmentes

EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK IGÉNYBEVÉTELE 1. sz. melléklet. térítésmentes díjfizetés részleges díjfizetés sürgısség miatt térítésmentes térítésmentes díjfizetés részleges díjfizetés sürgısség miatt térítésmentes EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK IGÉNYBEVÉTELE 1. sz. melléklet KLINIKA MAGÁN KLINIKA KÓRHÁZ SZAKRENDELİ SZAKRENDELİ MAGÁN SZAKRENDELÉS

Részletesebben

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen.

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen. A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben

Munkaidő keret. Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön

Munkaidő keret.   Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben

és egyéb változások 2015

és egyéb változások 2015 és egyéb változások 2015 A béren kívüli juttatások köre: Erzsébet utalvány - 8.000 Ft/hó Munkahelyi étkeztetés 12.500 Ft/hó Helyi közlekedési bérlet bérlet árának összegéig Iskolakezdési támogatás min.

Részletesebben

FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS

FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR Érkezett: FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS Igényelt ellátás: táppénz X terhességi-gyermekágyi segély gyermekgondozási díj baleseti táppénz Igénylő jogviszonya: munkaviszonyban

Részletesebben

Könyvelői Praktikum ( :34:29 IP: Copyright 2018 Egzatik Szakkiadó Kft. - Minden jog fenntartva.

Könyvelői Praktikum ( :34:29 IP: Copyright 2018 Egzatik Szakkiadó Kft. - Minden jog fenntartva. Munkabér előleg Időállapot: 2017-01-01-2017-12-31 Szerző: Varga Ferenc, Lektor: Zatik László, Módosítva: 2017-01-03 14:57:11 Tartalomjegyzék: 1. A munkabérelőleg elszámolásának gyakorlata 2. Adózás 3.

Részletesebben

Bérösszesítő. Társaság neve: Társaság címe: Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január

Bérösszesítő. Társaság neve: Társaság címe: Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január Cég összesen: Időadatok: nap munkanap óra Ledolgozott napok 60 050 60 050 360 268 Munkaszüneti nap 670 4 21 Pihenőnap 22 231 1 742 0 Betegszabadság 306 306 1 745 Betegszabadság (nem munkanapra) 106 7 28

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség által javasolt évi takarítási óradíj

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség által javasolt évi takarítási óradíj A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség által javasolt 2017. évi takarítási óradíj A 2017. évi takarítási óradíj költségelemei % Betanított takarító alkalmazottként, heti 5 munkanap, állandó 1 műszak

Részletesebben

Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Írásbeli vizsgatevékenysége. Társadalombiztosítási szakfeladatok

Vállalkozási és bérügyintéző szakképesítés. Komplex szakmai vizsga Írásbeli vizsgatevékenysége. Társadalombiztosítási szakfeladatok . (vizsgázó olvasható neve) NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM. (Születési hely, idő) KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2017. október 4. 9.15 óra Minősítő neve: Mészáros László Beosztása: főosztályvezető

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ NY29CSK JELŰ NYILATKOZAT A 2016

ÚTMUTATÓ AZ NY29CSK JELŰ NYILATKOZAT A 2016 ÚTMUTATÓ AZ NY29CSK JELŰ NYILATKOZAT A 2016. ÉVI SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ MUNKÁLTATÓ ÁLTAL TÖRTÉNŐ MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ AZ ELSŐ HÁZASOK KEDVEZMÉNYÉNEK ÉS A CSALÁDI KEDVEZMÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSÉHEZ ELNEVEZÉSŰ NYILATKOZAT

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.123 (4)) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2016. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v16.0129... - 2 - - 1 - MUN v16.0129 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak

Részletesebben

Igaz-hamis, felelet-választós tesztsor III. forduló

Igaz-hamis, felelet-választós tesztsor III. forduló Igaz-hamis, felelet-választós tesztsor III. forduló 2015. szeptember 21. Előadó: Sümegi Nóra Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai a táppénz Jogszabályi háttér: - a társadalombiztosítás ellátásaira

Részletesebben

Mi mennyi 2012-ben? Havi bér Ft/hó

Mi mennyi 2012-ben? Havi bér Ft/hó Munkabérek, illetmények 298/2011. (XII. 22.) Korm. rend. Havi bér Ft/hó Heti bér Ft/hét Napi bér Ft/nap Órabér Ft/óra Minimálbér 2. (1) bek. 93.000 21.400 4.280 535 Garantált bérminimum* 2. (2) bek. 108.000

Részletesebben

A SZABADSÁGRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK

A SZABADSÁGRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK A SZABADSÁGRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK Dr. Ember Alex Ügyvéd, munkaügyi szakjogász Habilitált egyetemi adjunktus, PhD Tanszékvezető helyettes, SZTE A SZABADSÁG FOGALMA, FAJTÁI A szabadság fogalma: A munkavállalót

Részletesebben

Magyar joganyagok - 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet - a Nyugdíjbiztosítási Alap k 2. oldal h)1 a gyed, gyes, gyermeknevelési támogatás (gyet), ápo

Magyar joganyagok - 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet - a Nyugdíjbiztosítási Alap k 2. oldal h)1 a gyed, gyes, gyermeknevelési támogatás (gyet), ápo Magyar joganyagok - 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet - a Nyugdíjbiztosítási Alap k 1. oldal 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a Nyugdíjbiztosítási Alap kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási szerv,

Részletesebben

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Országos Egészségbiztosítási Pénztár Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2015/1. számú TÁJÉKOZTATÓ A TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI KIFIZETŐHELYEK RÉSZÉRE a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvényben és a törvény

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.125) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK

HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK Háztartás család A háztartás azoknak a személyeknek az összessége, akik függetlenül bármilyen rokoni viszonyoktól (kapcsolatoktól), egy jövedelmi, illetve egy

Részletesebben

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot!

Ha hálózatban dolgoznak első ízben egyetlen gépről indítsák el a mun15 programot! MUN.151231_M29 Ez a program a munkáltatói adó-megállapítás elkészítéséhez (15M29) szükséges programokat tartalmazza. (A program verziója: 151231_M29). Ahol nincs olyan dolgozó, aki kérte a munkáltatói

Részletesebben

ÖSSZEÁLLÍTOTTA: KORÓZS LAJOS SZOCIOLÓGUS

ÖSSZEÁLLÍTOTTA: KORÓZS LAJOS SZOCIOLÓGUS ÖSSZEÁLLÍTOTTA: KORÓZS LAJOS SZOCIOLÓGUS Munkabérek, illetmények ) HAVI BÉR Minimálbér (483/2013. (XII.17.) Korm.r. 2. (1) bek. Garantált bérminimum 483/2013. (XII.17.) HETI BÉR NAPI BÉR ÓRA BÉR 101.500

Részletesebben

TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia

TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia Társadalombiztosítás Járulékalapot képező jövedelem: / Tbj. 4. k) pont/ 1. a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát.

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. KULCS BÉR 2008 ÁPRILIS/2 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a

Részletesebben

Személyi jövedelemadó. Példák

Személyi jövedelemadó. Példák Személyi jövedelemadó Példák Jövedelemadó levezetésének általános sémája Bevétel Nem bevétel Bevételcsökkentő kedvezmények Elszámolható (diktált) költség Adóalap Adóalap csökkentő kedvezmények Korrigált

Részletesebben

Bér program gépi nyitása

Bér program gépi nyitása A vállalkozás adatainak nyitása A bér program gépi nyitása a Főmenü a Cégadatok Cégnyitások Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. Figyelem! A bérszámfejtési adatok gépi

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2016. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v16.0129... - 2 - MUN v16.0210... - 6 - MUN v16.0428... - 7 - - 1 - MUN v16.0129 Ez a verzió adatbázis

Részletesebben

A munkáltató, kifizető által adott bér, bérjellegű és béren kívüli jövedelmek adóvonzata 1. c. előadás

A munkáltató, kifizető által adott bér, bérjellegű és béren kívüli jövedelmek adóvonzata 1. c. előadás A munkáltató, kifizető által adott bér, bérjellegű és béren kívüli jövedelmek adóvonzata 1. c. előadás Előadó : Varga-Biller Katalin NAV igazgatóhelyettes Főbb témakörök: Családi kedvezmény Családi kedvezmény

Részletesebben

Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítés. Komplex szakmai vizsga Írásbeli vizsgatevékenysége

Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítés. Komplex szakmai vizsga Írásbeli vizsgatevékenysége . (vizsgázó olvasható neve) NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 49/3-81/2018.. (Születési hely, idő) KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2018. március 07. 09:15 óra Minősítő neve: Mészáros László

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.152) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.152) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.152) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben