Szükséges a játékhoz egy műanyagtábla, melybe belecsúsztathatóak a különböző készségek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szükséges a játékhoz egy műanyagtábla, melybe belecsúsztathatóak a különböző készségek"

Átírás

1 Karácsony közeledtével szeretnék önöknek ötleteket adni igazán jó és okos játékokhoz, hiszen sokszor csak becsomagolva látjuk a boltokban az egyes játékokat, jó esetben pedig az ismerősök tapasztalataira hagyatkozhatunk. Nos az alábbi játékokat jól ismerem és bátran ajánlom mindenkinek. Az egyes játékok elérését szándékosan nem írom le, mert egyrészt nem szeretném reklámozni egyik boltot sem, másrészt pedig úgy gondolom, hogy érdemes több helyen körülnézni, hiszen az árak néha 1-2 ezer forinttal is eltérhetnek a különböző boltokban. Ajánlom mindenesetre, hogy a játékok címét írják be a keresőbe és így válogassanak a sok elérhetőség között. Az ajánlott játékok főként társasjátékok, kártyajátékok, melyek között vannak 1-2 ezer forintért is már nagyon jól használható okosító játékok is. Érdemes körülnézni, válogatni. Méltán népszerű egyszemélyes készségfejlesztő játék a Logico sorozat, melynek a 3-6 éves korosztály számára készült fajtája a Primo, ezt én inkább kis- és középső csoportos gyermekeknek javasolnám. Szükséges a játékhoz egy műanyagtábla, melybe belecsúsztathatóak a különböző készségek (figyelem, emlékezet, téri irányok, formaészelés, stb.) fejlesztésére szolgáló lapok. Ezeket a lapokat kisebb csomagokban (16db/csomag) lehet megvenni, így a játék folyamatosan bővíthető.

2 A Piccolo már nehezebb, ezért inkább a 6-9 éves korosztálynak ajánlott. Nagycsoportosoknak, iskolaelőkészítésre remekül használható. Később az olvasáshoz, számoláshoz (összeadás, kivonás,szorzás, osztás,) de akár még az idegennyelv tanuláshoz is használható a 16 db-os bővítő csomagok segítségével. A keret kb. 3000Ft, a csomagok pedig ft körül vannak. Minden kártya hátulján megtalálható a megoldás, így a gyerekek le tudják ellenőrizni a saját eredményeiket. Szintén hasonló egyszemélyes játék a LÜK. (Logika, Ügyesség, Kitartás)

3 A LÜK kirakó készletek különböző korosztálynak és a külön is bővíthető hozzájuk tartozó feladatos füzetek, Ugyancsak van kisebbeknek való változata a Bambino (3-6 éveseknek) és a Mini a betűkkel éppen csak barátkozó óvodások és a már olvasni tanuló kisiskolásoknak. Itt az alapkészlet kb Ft, a füzetek hozzá pedig 500 Ft körüli áron kaphatóak. Pocket LÜK A LÜK játékok legújabb tagja. Magyarországon nemrégen kapható kiadvány, amit elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztály számára készítették. Az új, gondolkodás és koncentrációs képesség fejlesztő játékunk hasonlóan a többi LÜK játékhoz, az önellenőrzésen alapul. Ezek a színes, spirálozott füzetek valóban akkorák, hogy az ellenőrző táblával együtt elférnek a zsebünkben. Ezért alkalmasak arra, hogy akár utazás közben a buszon, villamoson, metrón is játszhasson vele a gyerek, vagy játékos kedvű felnőtt. Kialakítása miatt nem esik szét, nem apró darabokból van, hanem egységet képez a feladatokat tartalmazó füzet és a műanyag tábla.

4 Talán az egyik legnagyobb kedvencünk volt a Csupa csupasz tyúkeszű nevű memóriát remekül fejlesztő, több nemzetközi díjat is megnyert családi társasjáték mely 4 éves kortól ajánlható és 2-4 játékos tudja játszani. A játék célja az, hogy mások tyúkeszén túljárva megszerezzük az összes tyúktollat az ellenfelektől. A győztes tyúk büszkén, tollakkal díszítve, míg társai csupaszon, toll fosztva fejezik be a játékot. Ezt Ft közötti árakon láttam a neten.

5 Ez a szintén díjnyertes játék a Camelot Junior, mely fejleszti a forma felismerést, a differenciálást, a logikus gondolkodást, a szem-kéz koordinációt, a kombinációs készséget és a finommotorikát. 4 éves kortól ajánlott, de a 48 különböző nehézségi fokot tartalmazó könyv nem csak a gyerekek számára, hanem a felnőtteknek is élményt nyújt. Ára 5000 ft körül van. A Minimatch, a Sardines és az Zanimatch egyaránt nagyon jó figyelem- és emlékezet fejlesztő kártyajátékok a Djeco-tól, a Minimatch 3 éves kortól, a Sardines és a Zanimatch pedig 5 éves kortól ajánlott ft között kaphatóak. A Dejco egyedi, minőségi játék minden korosztály számára készültek, látványos, eredeti tervek alapján. A Djeco az egyik legismertebb francia játékmárka. Kiváló minőségű, egyedi tervezésű, különleges színvilág jellemzi a játékokat, készleteket egyaránt, amelyek minden korosztály számára készültek. A látványos, eredeti tervek kellemes francia hangulatot tükröznek. Érdemes ezt a márkát keresni, sok kártya és társasjátékuk van.

6 Ez a Színkód nevű játék 5 éves kortól való egyszemélyes játék, mely fejleszti a színek észlelését, a térlátást, a térérzékelést, a formák felismerését és a differenciálásukat, a logikai gondolkodást, a kombinációs készséget, figyelmet, analizáló-szintetizáló készséget. A hozzá tartozó könyvecskében 100 egyre nehezedő feladatot találunk, melyeket a különböző színeket és formákat tartalmazó 18 lapocskából tudjuk kirakni a tartójába a megfelelő sorrendben. Az ára ft.

7 A kártyajáték neve: Gyümölcsjáték, 6 éves kortól ajánlják. A játékkártyákon eltérô mennyiségben vannak a gyümölcsök. Van e nálad valamelyikbôl eggyel több? Ha igen, lerakhatod. A Gyümölcsjáték fejleszti a gyermekek megfigyelôképességét, és játékosan gyakoroltatja a számolást, a több-kevesebb-ugyanannyi fogalmát. Ez a Pippo nevű kártyajáték is az egyik nagy kedvencünk a gyerekekkel. A játékosok középre tesznek egy kártyát, amin négy különböző fajtájú és színű állat van. Az ötödik, hiányzó állat, az előző négy állattól eltérő fajtájú és színű. Ezt az állatot kell megtalálni. Remek szórakozás és figyelem, emlékezet, vizuális észlelés, differenciálás, gyors reakció képesség, kombinációs készség fejlesztő játék az 5 éven felüli gyermekek számára. A Halli Galli Junior és Extrém nagyon jól szórakoztató figyelem, koncentráció, vizuális észlelés és rövidtávú emlékezet, alak- és forma felismerés, gyors reakciókészség fejlesztő kártyajáték. A különbség közöttük az, hogy a junior kisebbeknek való (4 éves kortól), míg az extrém pedig nagyobbaknak (6 éves kortól). Az áruk 2800 ft-tól vannak.

8 A Digit nevű kártyajátékban a kártyákon található ábrákat kell kirakni egy pálcika áthelyezésével, miközben a kézben lévő lapokat el kell fogyasztani. Az nyeri a játékot, akinek először fogynak el a kártyái. Kiválóan fejleszti a nagyobb gyermekek figyelmét, koncentrációját, vizuális észlelését, forma felismerését, térészlelését,kombinációs készségét. Ugyan 8 éves kortól ajánlják, de én már a nagycsoportosokkal szoktam használni. A Zoologic szintén egyszemélyes, kis füzetes és kirakós logikai játék, ahol a játékos feladata az, hogy többféle állatlapot - kutya, macska, egér - többféle étellapot - hal, csont, sajt - helyezzen el a játéktéren, de különféle megkötésekkel. A játékot 5 éves kortól ajánlják, ugyanakkor a nehezebb feladatok már a felnőtteknek is kihívást jelentenek. Ára 5000ft-tól.

9 A Smart Games játékgyártó cég Gogetter nevű játéksorozata szintén egyszemélyes logikai játék fejlesztőfüzettel, viszont ezek a játékok gondolkodási rutint alakítanak ki a velük való foglalkozás során, amiben természetesen előnyös, ha van segítőtárs, de ez a későbbiekben már nem feltétel. Találd meg az utat Macska és egér, Herceg és sárkány, Föld és víz, Múmia rejtélyei az egyes játékok címei, a képen a Macska egér látható, mindegyiket 5 éves kortól ajánlják,de még a felnőtteknek sem könnyűek. Ára 4200 ft-tól.

10 A Hands Up nevű játék során lehetőséget teremtünk a gyerekeknek a téri irányok, a testséma, a keresztezett mozdulatok gyakorlására, a figyelem fejlesztésére. 6 éves kortól ajánlják, a felcsapott kártyán lévő kéztartást kell mielőbb bemutatni, aki a leggyorsabb, azé lesz a kártya. De vigyázz, van, hogy két bal vagy két jobb kéz szerepel a kártyán. Nehogy bedőlj neki. Garantáltan jó szórakozás az egész család részére! Ára 2000ft-tól elérhető. Ezenkívül igazán igényes és egyedi kivitelezésű magyar játékok a Marbushka manufaktúra játékai: Bújócska a városban, Az elveszett nyakék, Békaherceg, Világítótorony, Kalóz sziget. A Swish egy különleges, átlátszó kártya, ami nagyon jól fejleszti a figyelem koncentrációt, a vizuális észlelést, kombinációs készséget, térbeli gondolkodást. A játék lényege, hogy minél több kártyát egymásra tudj rakni úgy, hogy a megfelelő színű körökbe a megfelelő pontok kerüljenek. Játszható egyszemélyes vagy akár társas játékként is. Ezt 8 éves kortól ajánlják, ára 4000 ft körül. megérthető szabályokkal, gyors pörgős játék. Ára 3400 forinttól. A Nagyi almája kimondottan számolást gyakorló egyszerűen

11 A Djeco francia játékai (ajánlom figyelmükbe, mert igényes, ötletes játékokat készít) közül ezt a számolóst is ajánlom, mely az összeadás-kivonás műveletét gyakoroltatja a nagycsoportos vagy kisiskolás gyermekekkel. A tíz kicsi zöld üveg nevű társasjáték kimondottan a környezettudatos újrahasznosítással ismerteti meg a gyermekeket. A játék során szórakoztatóan gyakorolhatják a szám-mennyiség egyeztetést, a sorrendiséget, és a visszaszámlálást ebben a kedves grafikájú játékban, melyet 5 éves kortól ajánlanak és az ára 5400 ft-tól van.

12 Szintén a Djecotól egy új játéksorozat. A mini játékok sorozatban válogatott fejtörőket találunk, amik igen csak megdolgoztatják az elmét. Mindegyik csomag 30 db kártyát tartalmaz, különböző feladványokkal. Ideális útitárs, mert csak egy pakli kártya helyét foglalja el. Ezek a fantasztikus utazójátékok garantált kikapcsolódást és szórakozást nyújtanak. A sorozat darabjai: Hiányzó részletek, Eltérések, Különbségek, Megegyezőek, Azonosak, Nyomkereső, Jelkereső, Labirintusok. Áruk 1890ft/db. Addictaball Az Addictaball első ránézésre egy labdába zárt különleges hullámvasútra hasonlít, és ez nem is áll távol a valóságtól. A leghosszabb pálya akár 138 lépésből is állhat, amely rengetegkanyarral, hurokkal, szakadékkal, és egyéb kihívást jelentő akadállyal van megfűszerezve. A labirintus szerkezete, formája és mérete arra késztet, hogy addig forgasd 360 fokban, görgesd fel és le a kis golyót boltíveken, apró lyukakon és egérutakon keresztül, ameddig végre el nem éred a célt, és be nem fejezed a pályát. Kiváló szórakozás az egész családnak! A termék nagyszerűen fejleszti a szem-kéz koordinációt a finom motorikus készséget és a türelmet.

13 Ott vagyunk már? Kiváló úti játék kis bőrönddel. Rendkívül szórakoztató, autós vagy buszos utazás közben játszható társasjáték, praktikus fémdobozkában. A készlet sok színes, mókás kártyát tartalmaz, melyek pontot érnek. A játék és utazás közben a feladat, figyelni a tájat, az embereket, épületeket, a többi járművet, megtalálni, felfedezni az ábrán található tárgyat, eseményt. A Quercetti cég izgalmas ügyességi és logikai játéka. A számítástechnikában alaklmazott bináris számrendszerrel szórakoztató módon ismerteti meg a 3-7 éves gyermekeket, a kis karok segítségével kell a színes golyókat a megfelelő színű rekeszbe eljuttatni, segít a számok tanulásában is, fejleszti a szem-kéz koordinációt, finommotorikát. Csak egy helyen láttam: a Kreatív Játék üzletben a oldalon, ez a játékbolt a Bécsi úton található, igen nagy a kínálata. A játék ára: 7200 ft. Összegzés Higgyék el, hogy a sok éppen aktuális divatjáték amiket gyakran a gyerekek kívánságára vásárolnak meg csak pillanatnyi elfoglaltságot, néhány napos vagy hetes érdeklődést váltanak ki a

14 gyerekekben, míg ezekkel az "okos" játékokkal hosszú hónapokig, évekig is tudnak játszani, sőt értékállóak és időtállóak egyben, hiszen ha már "kinőtte" a gyermekük, akkor tovább ajándékozhatják, esetleg eladhatják, vagy eltehetik a gyermekeik gyermekeinek is. (Én is sok hasznos jó játékot eltettem amikor már kinőtték a gyerekeim, ezek közül többet most is használok az oviban.)

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is!

www.dinasztia.hu Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer Képességfejlesztő játék csoportos foglalkozásokra, de akár egyéni fejlesztésre is! Egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer átfogó, komplex sorozat, mely az iskolaérettség szempontjából lényeges, összes képességet fejleszti: megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó

Részletesebben

BABY KOCKÁK. Minden Baby kockák játékunkhoz tartozik egy szülőknek szóló, játékötleteket tartalmazó inspirációs füzet.

BABY KOCKÁK. Minden Baby kockák játékunkhoz tartozik egy szülőknek szóló, játékötleteket tartalmazó inspirációs füzet. BABY KOCKÁK Fejlődjünk a Baby kockákkal! A Baby kockákat a kisgyerekek motorikus képességeinek fejlesztésére tervezték. A kockák egymásra helyezésével fejlődik a kézügyesség, a kezek koordinációja és egyben

Részletesebben

Készségfejlesztő tanulójáték

Készségfejlesztő tanulójáték Készségfejlesztő tanulójáték Fejlesszünk? Hagyjuk inkább a gyermeket játszani? A LOGICO játszva fejleszt! A Logico olyan fejlesztőjáték, amely játék közben fejleszti az óvodás és a kiskorú gyermek készségeit

Részletesebben

Fejlesztő játékok. MB 306029 Tapintós sétány. MB 118 210 Bűvös zsákok. MB 358023 Nagymosás. NA 337 224 Mágneses virágok 2+ ÉV 3+ ÉV 4+ ÉV 5+ ÉV

Fejlesztő játékok. MB 306029 Tapintós sétány. MB 118 210 Bűvös zsákok. MB 358023 Nagymosás. NA 337 224 Mágneses virágok 2+ ÉV 3+ ÉV 4+ ÉV 5+ ÉV MB 306029 Tapintós sétány 3 különböző mintával 6 négyzetet lehet összerakni, akár egymás után, akár egymás mellé. A gyerekek séta közben a talpukkal érzékelik a különböző mintázatot. Ezzel serkentik a

Részletesebben

Komplex készségfejlesztés a LÜK játékkal. Bertalan András LÜK Projektvezető

Komplex készségfejlesztés a LÜK játékkal. Bertalan András LÜK Projektvezető Komplex készségfejlesztés a LÜK játékkal Bertalan András LÜK Projektvezető bertalan.andras@mora.hu Az előadás tartalma A Móra Kiadó és a LÜK kapcsolata A LÜK módszer eredete, története A LÜK típusai Milyen

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Zingo játékszabály és használati útmutató FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5+ 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Játssz a kedvenc Zingo

Részletesebben

bambinolük alaplap LDI-002 minilük alaplap LDI-003

bambinolük alaplap LDI-002 minilük alaplap LDI-003 bambinolük alaplap LDI-002 minilük alaplap LDI-003 Azoknak a kicsiknek, akik még nem tudnak olvasni, írni, számolni, a bambinolük játék kiváló alapozást jelent, sok-sok sikerélménnyel. Az alapkészlet nagy

Részletesebben

Játéktár. Farm dominó. Dominó fa elemekből. 24 darabos játék, amelyet 4 éves kortól ajánlunk, akár több. résztvevőnek is.

Játéktár. Farm dominó. Dominó fa elemekből. 24 darabos játék, amelyet 4 éves kortól ajánlunk, akár több. résztvevőnek is. Játéktár Ha játszani szeretnél ezekkel a játékokkal, keresd meg a Fogadóportán dolgozó munkatársunkat és kérd el tőle! 2.000 Ft letét ellenében megkapod őket! Farm dominó Dominó, fa elemekből. 24 darabos

Részletesebben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben 46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben A matematikai készségek kialakítása, és megerősítése a magyar kártya segítségével Kidolgozta: Grósz Erzsébet fejlesztő pedagógus A magyar kártya méltatlanul

Részletesebben

Vevő Ekupon Kft. Budapest Katóka u Kelt Fizetési határidő. 10 db Ft. 20 db Ft

Vevő Ekupon Kft. Budapest Katóka u Kelt Fizetési határidő. 10 db Ft. 20 db Ft Számla Sorszám: DIN000304 Kibocsátó Dinasztia Tankönyvkiadó Kft. 1158 Budapest, Késmárk utca 7/b. Tel.: 06-1-414-0363 Adószám: 12578405-2-42 Számlavezető: UniCredit Bank Hungary Bankszámla: 10918001-00000416-3266008

Részletesebben

Bogyó és Babóca évszakok társasjáték

Bogyó és Babóca évszakok társasjáték Bartos Erika mára halhatatlanná vált figurái, Bogyó és Babóca, ezúttal társasjáték formájában csalnak mosolyt a gyerekek arcára. Évszakok címmel négy játék került a dobozba. Az ötletes játékok, melyek

Részletesebben

Játékok 4-5 éveseknek

Játékok 4-5 éveseknek Játékok 4-5 éveseknek 1. oldal alma mátrix Vágd ki az oldal alján található kis képeket, majd keressétek meg, hogy a mátrix tábla mely négyzetébe illenek. Ehhez az almák színét és nagyságát is meg kell

Részletesebben

Játéklehetőségek a logi munkafüzetben

Játéklehetőségek a logi munkafüzetben Játéklehetőségek a logi munkafüzetben gyereketeto.hu/jatekok/jateklehetosegek-logi-munkafuzetben/ Szerző: Virag 2016. 11. 15. A Budapesti POK Őszi Pedagógiai Napok keretében tartottam egy előadást, melynek

Részletesebben

Játékok 6-7 éveseknek

Játékok 6-7 éveseknek Játékok 6-7 éveseknek 1. oldal alma gyűjtő Kövesd a filctolladdal, ceruzáddal az almák útját! Melyik alma melyik kosárba pottyant? Érdemes laminálni az oldalt, mert így a filccel írt vonalak könnyedén

Részletesebben

FALI JÁTÉKPANELEK 2017

FALI JÁTÉKPANELEK 2017 Almás pite készítése KF130 A gyerekek az almás pite hozzávalóit tologatással juttathatják el a megfelelő helyre. A híd segítségével változtathatják meg a hozzávalók sorrendjét. A játék által játékos formában

Részletesebben

Számcirkusz matek a cirkuszban

Számcirkusz matek a cirkuszban Számcirkusz matek a cirkuszban Lóczi Tünde Óvodai foglalkozás tervezet Számcirkusz matek a cirkuszban című drámajátékra épülő foglalkozás, amelyben cél az elemi számolási készség fejlesztése komplex mozgásos

Részletesebben

Logika Ügyesség Kitartás. Komplex kompetenciafejlesztés játékosan

Logika Ügyesség Kitartás. Komplex kompetenciafejlesztés játékosan Logika Ügyesség Kitartás Mi is a LÜK? 40 év pedagógiai tapasztalatára építő egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás észrevétlen, önfeledt örömét és gyors

Részletesebben

Előszó. Kedves Kollégák és Szülők!

Előszó. Kedves Kollégák és Szülők! Előszó A/1 Kedves Kollégák és Szülők! A Varázslatos számoló című gyakorló a számtani alapokra építve segíti a tanulókat a számolás, a logikai gondolkodás gyakorlásában. Nagy hangsúlyt fektet az elemi számolási

Részletesebben

0-tól 100-ig - számnevek gyakorlása társasjátékkal (Dobble játékverzió)

0-tól 100-ig - számnevek gyakorlása társasjátékkal (Dobble játékverzió) Barátka Agnieszka Varsói Tudományegyetem, Magyar Tanszék 0-tól 100-ig - számnevek gyakorlása társasjátékkal (Dobble játékverzió) Sokan ismerik már a Denis Blanchot által feldolgozott kártyajátékot, amelyet

Részletesebben

Segítünk egymásnak. A matematika nem játék? 2. ÉVFOLYAM É N É S A M Á S I K. Készítette: Lissai Katalin

Segítünk egymásnak. A matematika nem játék? 2. ÉVFOLYAM É N É S A M Á S I K. Készítette: Lissai Katalin SZKb_102_06 Segítünk egymásnak A matematika nem játék? É N É S A M Á S I K Készítette: Lissai Katalin SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 2. ÉVFOLYAM tanári SEGÍTÜNK EGYMÁSNAK 53 MODULVÁZLAT

Részletesebben

Vevő Krasznár és Társa Bt Budapest Dési Huber u db 867 Ft. 3 db 900 Ft. 5 db 810 Ft. 3 db 340 Ft. 7 db 380 Ft.

Vevő Krasznár és Társa Bt Budapest Dési Huber u db 867 Ft. 3 db 900 Ft. 5 db 810 Ft. 3 db 340 Ft. 7 db 380 Ft. Számla Sorszám: DIN000463 Kibocsátó Dinasztia Tankönyvkiadó Kft. 118 Budapest, Késmárk utca 7/b. Tel.: 06-1-414-0363 Adószám: 127840-2-42 Számlavezető: UniCredit Bank Hungary Bankszámla: 10918001-00000416-3266008

Részletesebben

Féléves ütemterv. Feladattípusok. (a kiemelt területet fejlesztő. órába építhető feladatok)

Féléves ütemterv. Feladattípusok. (a kiemelt területet fejlesztő. órába építhető feladatok) Féléves ütemterv Pedagógiai megfigyelés, Az átlagos intelligenciaszinttel rendelkező Róbertnél részképesség elmaradások (beszédészlelés, beszédmotorika, vizuomotoros koordináció) voltak láthatók, melyek

Részletesebben

- Olvasás: Hangos olvasás gyakorlása; olvasmányhoz kapcsolódó feladatok megoldása

- Olvasás: Hangos olvasás gyakorlása; olvasmányhoz kapcsolódó feladatok megoldása Óraterv/Foglalkozásterv Tanulásirányítás A pedagógus neve: Novák Ágnes Műveltségi terület: napközi Tantárgy/foglalkozás: tanulásirányítás Osztály: 3. osztály Az óra/foglalkozás témája: A házi feladatok

Részletesebben

Vizuális észlelés/ Figyelem, Verbális kifejezőkészség/ Kép-képrészlet azonosítása /Környezetünk megismerése:park- Konyha-Óvoda/

Vizuális észlelés/ Figyelem, Verbális kifejezőkészség/ Kép-képrészlet azonosítása /Környezetünk megismerése:park- Konyha-Óvoda/ Eszköz nyílv. tart. száma Db Eszköz megnevezése Fejlesztési terület Leírás Kölcsönzés kezdete Visszahozatal időpontja Kölcsönző neve 8/43 1 db Jelenetek a család életéből Vizuális észlelés/ Figyelem, Verbális

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

A játékosok választanak különböző színű bábukat, mindenki 3 fél színből. Kettő a tényezőké, egy a szorzat bábu színe. Ezeket megjegyzik.

A játékosok választanak különböző színű bábukat, mindenki 3 fél színből. Kettő a tényezőké, egy a szorzat bábu színe. Ezeket megjegyzik. SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ FEJLESZTŐ ESZKÖZÖK 1 2 3 3 4 5 6 7 4 Szerző: Szabó Ottilia 1. SZORZÁS MÁTRIX TÁBLA Eszközök: - szorzatokat tartalmazó tábla, a tényezők fent és bal oldalon - 20-30 bábu - 1-1 vagy 2-2 db

Részletesebben

Mi is a LÜK? Kötetlen játék tervezett tanulás! Komplex kompetenciafejlesztés játékosan

Mi is a LÜK? Kötetlen játék tervezett tanulás! Komplex kompetenciafejlesztés játékosan Mi is a LÜK? 40 év pedagógiai tapasztalatára építő egyedülálló, játékos készségfejlesztő rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás észrevétlen, önfeledt örömét és gyors eredményét. A tanuláshoz

Részletesebben

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Mönks tehetségmodellje Kreativitás ISKOLA TÁRSAK Feladat iránti elkötelezettség Átlagon felüli képességek CSALÁD Játékossá válás GENETIKA EDZŐ KÉPZÉS CSALÁD

Részletesebben

MESÉL A SZÁMÍTÓGÉP. Interaktív mesekészítés óvodás és kisiskolás korban

MESÉL A SZÁMÍTÓGÉP. Interaktív mesekészítés óvodás és kisiskolás korban MESÉL A SZÁMÍTÓGÉP Interaktív mesekészítés óvodás és kisiskolás korban Pasaréti Otília, Infor Éra 2009 TARTALOM A kutatás célja Interaktív mese A Meseszerkesztő bemutatása A kutatás menete A program fejlődése

Részletesebben

meteformes szabaly 2004/08/31 09:21 Page 1 szerzôk: Michel & Robert Lyons Játékleírás 2004 Huch&Friends D Günzburg licence: FoxMind Games, BV.

meteformes szabaly 2004/08/31 09:21 Page 1 szerzôk: Michel & Robert Lyons Játékleírás 2004 Huch&Friends D Günzburg licence: FoxMind Games, BV. meteformes szabaly 2004/08/31 09:21 Page 1 szerzôk: Michel & Robert Lyons Játékleírás 2004 Huch&Friends D-89312 Günzburg licence: FoxMind Games, BV. meteformes szabaly 2004/08/31 09:21 Page 2 LOGEO Egy

Részletesebben

egy fogalom Gyártja: Malte Haaning Plastic A/S, Dánia

egy fogalom Gyártja: Malte Haaning Plastic A/S, Dánia egy fogalom Gyártja: Malte Haaning Plastic A/S, Dánia Mi a HAMA? A HAMA egy olyan kreációs játékcsalád, amellyel színes alaplapok és gyöngyök segítségével egyszer u vagy egészen bonyolult minták, képek,

Részletesebben

TORNASZOBA. 1 MK_TO-37 Kis billenő rácshinta. 1 DR_ Tornazsámoly. 1 DR_ Tornapad. 1 DR_ Bordásfal

TORNASZOBA. 1 MK_TO-37 Kis billenő rácshinta. 1 DR_ Tornazsámoly. 1 DR_ Tornapad. 1 DR_ Bordásfal 9 2 8 6 4 1 www.bdovi.hu 1 mennyiség cikkszám termék 1 DR_100010000019 Dobbantó 6 mennyiség cikkszám termék 1 MK_TO- Kis billenő rácshinta 2 1 MA_1001 Tornaszekrény 1 DR_10001000001 Tornazsámoly 1 DR_10001000009

Részletesebben

Egy ötlet: hogyan lehet sudokuval játszani a matematikaórán

Egy ötlet: hogyan lehet sudokuval játszani a matematikaórán Gyermeknevelés. évf.. szám 7 8. (0) Egy ötlet: hogyan lehet sudokuval játszani a matematikaórán Bagota Mónika ELTE TÓK Az írás ötlete Ronit Bird: Száz játék és fejtörő a számolási nehézségek leküzdésére

Részletesebben

A tehetséggondozás gyakorlata és lehetőségei alsó tagozaton

A tehetséggondozás gyakorlata és lehetőségei alsó tagozaton A tehetséggondozás gyakorlata és lehetőségei alsó tagozaton Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás

Részletesebben

Andorid-alapú applikációk alkalmazási lehetőségei a logopédiában. Szabóné Vékony Andrea Szatmáriné Mályi Nóra

Andorid-alapú applikációk alkalmazási lehetőségei a logopédiában. Szabóné Vékony Andrea Szatmáriné Mályi Nóra Andorid-alapú applikációk alkalmazási lehetőségei a logopédiában Szabóné Vékony Andrea Szatmáriné Mályi Nóra IKT-eszközök a pedagógiában az emberiség történetében most először a gyerekek valami fontos

Részletesebben

FEJLESZTÉSI TERÜLETEK KOMPLEX KÉPESSÉGFEJLESZTÉS VILÁGHÍRŰ. logikai játékokkal KUDARCTŰRÉS ÖNBIZALOM TÁRSAS KAPCSOLATOK + =

FEJLESZTÉSI TERÜLETEK KOMPLEX KÉPESSÉGFEJLESZTÉS VILÁGHÍRŰ. logikai játékokkal KUDARCTŰRÉS ÖNBIZALOM TÁRSAS KAPCSOLATOK + = FEJLESZTÉSI TERÜLETEK KOMPLEX KÉPESSÉGFEJLESZTÉS IQ VILÁGHÍRŰ logikai játékokkal ÉRZELMI INTELLIGENCIA MATEMATIKA STRATÉGIAI GONDOLKODÁS LOGIKA KUDARCTŰRÉS ÖNBIZALOM TÁRSAS KAPCSOLATOK + = SIKER LOGIKA

Részletesebben

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM 1. NAP PROGRAMJA Ezen a héten újabb, egymáshoz nagyon hasonló betűkkel játsszunk! Azonban ők már nem csak hárman vannak, hanem bizony nyolcan, így a dolgunk is nehezebb

Részletesebben

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 1.NAP PROGRAMJA Elsőként megismerkedünk azokkal a betűkkel, amelyekkel ezen a héten dolgozni fogunk. Ezek pedig: b,d,p Nem elég, hogy vizuálisan

Részletesebben

Busáné Jordán Judit. Okosító. szó-ta-go-ló. Olvasás-írás munkafüzet 5-10 éves gyermekek számára

Busáné Jordán Judit. Okosító. szó-ta-go-ló. Olvasás-írás munkafüzet 5-10 éves gyermekek számára Busáné Jordán Judit Okosító szó-ta-go-ló Olvasás-írás munkafüzet 5-10 éves gyermekek számára 1. Kedves Gyerekek, s okosodásotokat segítő Felnőttek! Játszva, mégis kreatívan gondolkodva, olvasni és írni

Részletesebben

Óvodás teszt (iskolába készülő nagycsoportosoknak)

Óvodás teszt (iskolába készülő nagycsoportosoknak) Ajánlott életkor: 6-7 év (középső csoport év végétől nagycsoportos kor végéig) I. ANALÍZIS-SZINTÉZIS (RÉSZ-EGÉSZ VISZONYA) Bújócskáznak a tárgyak. A Te feladatod megkeresni őket. Színezd ki a vonalak között

Részletesebben

Kültéri játékok. Kültéri játékok. Homokozók, dömperek. IT 048 Kisöntözőkanna. IT 045 Vödör. IT 052 16 darabos homokozó készlet.

Kültéri játékok. Kültéri játékok. Homokozók, dömperek. IT 048 Kisöntözőkanna. IT 045 Vödör. IT 052 16 darabos homokozó készlet. Homokozók, dömperek Gyerekek számára készült fém kerti szerszám: ásó, gereblye, lapát, amelyek valós környezetben is jól használhatók. Piros és kék színben kapható. A szerszámok négy méretben vásárolhatók

Részletesebben

Alkossunk, játsszunk együtt!

Alkossunk, játsszunk együtt! SZKB_101_03 Gombamese II. lkossunk, játsszunk együtt! Én és a MÁSIK modul szerzõje: Iván Márta SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 1. ÉVFOLYM 30 Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák

Részletesebben

Olvasás-szövegértés fejlesztése. Ötletek saját gyakorlatból, az OFI újgenerációs olvasókönyvéhez kapcsolódva (1.osztály)

Olvasás-szövegértés fejlesztése. Ötletek saját gyakorlatból, az OFI újgenerációs olvasókönyvéhez kapcsolódva (1.osztály) Olvasás-szövegértés fejlesztése Ötletek saját gyakorlatból, az OFI újgenerációs olvasókönyvéhez kapcsolódva (1.osztály) Feladataink szókincs gyarapítása a használt szavak jelentésrétegeinek, stílusértékének

Részletesebben

54 761 02 0010 54 02 Kisgyermekgondozó, -nevelő Gyermekgondozó-nevelő

54 761 02 0010 54 02 Kisgyermekgondozó, -nevelő Gyermekgondozó-nevelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

1. osztály. Alkalmazott informatika. Tanmenet

1. osztály. Alkalmazott informatika. Tanmenet 1. osztály Alkalmazott informatika Tanmenet TANÉV: ÉVI ÓRASZÁM: 37 ÓRA HETI ÓRASZÁM: 1 ÓRA......... igazgató munkaköz. vez. tanító SZEPTEMBER 1. Baleset- és munkavédelmi oktatás, lateralitás, (4.) * 2.

Részletesebben

SZKb_102_01. Bizalomjáték. Készítette: Lissai Katalin É N É S A M Á S I K SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 2.

SZKb_102_01. Bizalomjáték. Készítette: Lissai Katalin É N É S A M Á S I K SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 2. SZKb_102_01 segítség, amit adhatok Bizalomjáték É N É S M Á S I K Készítette: Lissai Katalin SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 2. ÉVFOLYM tanári SEGÍTSÉG, MIT DHTOK MODULVÁZLT tevékenység

Részletesebben

17. modul: EGYENLETEK, EGYENLŐTLENSÉGEK, KÉTISMERETLENES EGYENLETEK

17. modul: EGYENLETEK, EGYENLŐTLENSÉGEK, KÉTISMERETLENES EGYENLETEK MATEMATIK A 9. évfolyam 17. modul: EGYENLETEK, EGYENLŐTLENSÉGEK, KÉTISMERETLENES EGYENLETEK KÉSZÍTETTE: DARABOS NOÉMI ÁGNES Készítette: Darabos Noémi Ágnes Matematika A 9. évfolyam. 17. modul: EGYENLETEK,

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

Grafomotoros fejlesztés

Grafomotoros fejlesztés Grafomotoros fejlesztés Nagyon sok szülőnek feltűnik az iskola megkezdése előtt, hogy gyermeke nem jól fogja a ceruzát, nem úgy rajzol, mint a többiek. Sőt, esetleg le sem lehet ültetni papír-ceruza feladatok

Részletesebben

A LEGO LABIRINTUS. [ A lehetőségek száma szinte végtelen. ]

A LEGO LABIRINTUS. [ A lehetőségek száma szinte végtelen. ] 21305 A LEGO LABIRINTUS A LEGO Labirintus a klasszikus golyó és labirintus játék újabb, változata, amely még élvezetesebbé teszi a kreatív LEGO építést. A teljes egészében LEGO elemekből készült LEGO Labirintus

Részletesebben

cím: KÖZÖSSÉGI TÁRSASJÁTÉKOK Táborban, szabadban, teremben

cím: KÖZÖSSÉGI TÁRSASJÁTÉKOK Táborban, szabadban, teremben cím: KÖZÖSSÉGI TÁRSASJÁTÉKOK Táborban, szabadban, teremben Gyűjtötte, összeállította és szerkesztette: Tamáska Zoltán Publio Kiadó 2013 Minden jog fenntartva! BEVEZETŐ Minél pörgősebb, minél egyszerűbben

Részletesebben

a kedvezmények 2016 április 19. és 2016. május 31. között érvényesek Csajos Cuccok Ékszer Webáruház http://www.csajoscuccok.eu Anyák napjára, ballagásra tökéletes ajándék egy szép ékszer. Lepd meg szerettedet

Részletesebben

Eszközök: logikai lapok, tangramkészlet, labirintus feladatlap, vonat-feladatlap, füzet, színes ceruzák, vizuális differencilás feladatlapok

Eszközök: logikai lapok, tangramkészlet, labirintus feladatlap, vonat-feladatlap, füzet, színes ceruzák, vizuális differencilás feladatlapok A tanítás helye: Rákospalotai Meixner Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest 1155 Tóth István utca 100.) A tanítás ideje: 2017. március 29. A tanító tanár neve: Szilvásiné Turzó Ágnes

Részletesebben

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek.

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek. Kedves második osztályos tanuló! Bizonyára te is szívesen tanulod a matematikát. A 2. osztályban is sok érdekes feladattal találkozhatsz. A Számoljunk! című munkafüzetünk segítségedre lesz a gyakorlásban.

Részletesebben

T Ö B B M I N T J Á T É K!

T Ö B B M I N T J Á T É K! Újdonság! játék elalváshoz Szörnyszekrény Kooperációs játék a legfiatalabb szörnyűzőknek. A játékosok közösen igyekeznek az ágy alól előbújó szörnyeket elkergetni. Kiváló szórakozás az egész családnak.

Részletesebben

többiek ne lássák. Az információt érdemes lejegyezni nyomozófüzetünkbe, melyet a játékhoz mellékeltek.

többiek ne lássák. Az információt érdemes lejegyezni nyomozófüzetünkbe, melyet a játékhoz mellékeltek. Az emberek fantáziáját mindig megmozgatták a rejtélyek. Gondoljunk csak Sir Arthur Conan Doyle világhírű nyomozójára, Sherlock Holmes-ra, vagy Agatha Christie Hercule Poirot-jára. Generációk vették izgatottan

Részletesebben

Számolási eljárások 12. feladatcsomag

Számolási eljárások 12. feladatcsomag Számolási eljárások 3.12 Alapfeladat Számolási eljárások 12. feladatcsomag számok bontásának gyakorlása 20-as számkörben összeadás, kivonás gyakorlása 20-as számkörben A feladatok listája 1. Mennyi van

Részletesebben

Matematikai kompetencia fejlesztése. Összeállította: Székelyhidiné Ecsedi Ibolya

Matematikai kompetencia fejlesztése. Összeállította: Székelyhidiné Ecsedi Ibolya Matematikai kompetencia fejlesztése Összeállította: Székelyhidiné Ecsedi Ibolya Matematikai kompetencia Készségek Gondolkodási képességek Kommunikációs képességek Tudásszerző képességek Tanulási képességek

Részletesebben

0567. MODUL TÖRTEK. Törtekről tanultak összefoglalása KÉSZÍTETTE: BENCZÉDY-LACZKA KRISZTINA, MALMOS KATALIN

0567. MODUL TÖRTEK. Törtekről tanultak összefoglalása KÉSZÍTETTE: BENCZÉDY-LACZKA KRISZTINA, MALMOS KATALIN 07. MODUL TÖRTEK Törtekről tanultak összefoglalása KÉSZÍTETTE: BENCZÉDY-LACZKA KRISZTINA, MALMOS KATALIN 07. Törtek Törtekről tanultak összefoglalása Tanári útmutató MODULLEÍRÁS A modul célja Időkeret

Részletesebben

SET. Például: SET mert: Szín: 3 egyforma. Alak: 3 egyforma. Darab: 3 egyforma. Telítettség: 3 különböző

SET. Például: SET mert: Szín: 3 egyforma. Alak: 3 egyforma. Darab: 3 egyforma. Telítettség: 3 különböző 1 SET A SET játékszabályairól röviden, már ha valaki nem ismerné: Hogy néznek ki a kártyalapok? Minden kártyán van egy ábra, aminek 4 jellemzője van. Minden kategória további három különböző lehetőséget

Részletesebben

Záródolgozat Projekt a gyakorlatban

Záródolgozat Projekt a gyakorlatban 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 6.osztály Résztvevők száma: 23 Időpont:4 óra Osztály / csoport rövid bemutatása:matematikából nálunk csoport bontás van. A 6. évfolyamon

Részletesebben

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztései

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztései Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének fejlesztései Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete Tankönyvfejlesztés Tankönyvkiadás Kutatás tudásmenedzsment

Részletesebben

kié nagyobb? 10. modul Készítette: Abonyi tünde

kié nagyobb? 10. modul Készítette: Abonyi tünde kié nagyobb? 10. modul Készítette: Abonyi tünde kié nagyobb? A modul célja Időkeret Ajánlott korosztály A tudatos észlelés, a megfigyelés és a figyelem fejlesztése. Saját megfigyelések, megtapasztalások

Részletesebben

DEBRECEN LEGÚJABB. Több, mint 200 féle füzet, több ezer termék és a legjobb árak... Jöjjön el, fogja a kezébe, nézze meg, hasonlítsa össze.

DEBRECEN LEGÚJABB. Több, mint 200 féle füzet, több ezer termék és a legjobb árak... Jöjjön el, fogja a kezébe, nézze meg, hasonlítsa össze. ELYBEN KÉSZÜLT, SAJÁT MINŐSÉGI TERMÉK HHELYBEN KÉSZÜLT, SAJÁT MINŐSÉGI TERMÉK M E G N Y I T O T T DEBRECEN LEGÚJABB PAPÍR-ÍRÓSZER BOLTJA, A CICERO PAPÍR ABC CSAK 155, Ft A legolcsóbban a gyártótól... -ös

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA - 2 5 JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Mi a Dobble Beach? Akárhová is vezessenek kalandos utazásaitok, ugorjatok fejest a népszerű családi játék új, tartós

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

LOGIKA 1-4. évfolyam

LOGIKA 1-4. évfolyam Logika 1-4 osztályban 1. LOGIKA 1-4. évfolyam Logika 1-4 osztályban 2. Logika 1-4 osztályban Általánosságban a tantárgyból Iskolánkban ezt a tantárgyat a kerettantervi rendelet szabadon tervezhető óráiból

Részletesebben

Előszó. Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek!

Előszó. Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek! Előszó Kedves Kollégák, Szülők és Gyerekek! A Varázslatos környezetismeret című gyakorlófüzet játékos feladatokon keresztül segíti a tanulókat az egészséges életmód és környezetünk védelmének kialakításában,

Részletesebben

AZ INFO-KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIA (IKT) HASZNÁLATA. Szövegértés-szövegalkotás területen

AZ INFO-KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIA (IKT) HASZNÁLATA. Szövegértés-szövegalkotás területen AZ INFO-KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIA (IKT) HASZNÁLATA Szövegértés-szövegalkotás területen Készítette: Horváth Erzsébet Borsos Miklós Általános Iskola Ajka A számítógép életünk része, mindenkinek aki ebben

Részletesebben

Óravázlat Matematika. 1. osztály

Óravázlat Matematika. 1. osztály Óravázlat Matematika 1. osztály Készítette: Dr. Jandóné Bapka Katalin Az óra anyaga: Számok kapcsolatai, számpárok válogatása kapcsolataik szerint Osztály: 1. osztály Készség-és képességfejlesztés: - Megfigyelőképesség

Részletesebben

Mozgáskotta program a Szent Tamás Óvodában

Mozgáskotta program a Szent Tamás Óvodában Mozgáskotta program a Szent Tamás Óvodában 2019.03.29. Szakmai nap Szolnok Előadó: Balog Jánosné, óvodapedagógus A Mozgáskotta eredete Magyar Gábor pszichológus, testnevelő tanár: http://www.mozgaskotta.hu/bemutatkozas.html

Részletesebben

MATEMATIKA B 1. ÉVFOLYAM EMBER A TERMÉSZETBEN. 10. modul TESTRÉSZEINK! Készítette: Schmittinger Judit

MATEMATIKA B 1. ÉVFOLYAM EMBER A TERMÉSZETBEN. 10. modul TESTRÉSZEINK! Készítette: Schmittinger Judit MATEMATIKA B 1. ÉVFOLYAM EMBER A TERMÉSZETBEN 10. modul TESTRÉSZEINK! Készítette: Schmittinger Judit MATEMATIKA B 1. ÉVFOLYAM EMBER A TERMÉSZETBEN 10. modul: TESTRÉSZEINK 2 A modul célja Időkeret Ajánlott

Részletesebben

A híres társasjáték, első színrelépése óta, 250 millió példányban kelt el világszerte.

A híres társasjáték, első színrelépése óta, 250 millió példányban kelt el világszerte. Gyártó és forgalmazó: Hasbro Magyarország Kft. A játék megvásárolható itt! Az 1800-as évektől folyamatosan keltek életre a vagyongyűjtő társasjátékok, melyek a szegényebb réteg frusztrációját hivatott

Részletesebben

Tananyag: Számfogalom erősítése a 100-as számkörben. Játékpénzzel számolunk.

Tananyag: Számfogalom erősítése a 100-as számkörben. Játékpénzzel számolunk. Óravázlat 2. osztályos matematika Tananyag: Számfogalom erősítése a 100-as számkörben. Játékpénzzel számolunk. Oktatási cél: Pénzhasználat, pénzváltás. Játék a játékpénzzel párokban. Megismerési képességek

Részletesebben

Önálló intézményi innováció. Medve hét. A kidolgozó pedagógus neve: Sárosiné Büki Anikó 2010.

Önálló intézményi innováció. Medve hét. A kidolgozó pedagógus neve: Sárosiné Büki Anikó 2010. Önálló intézményi innováció Medve hét A kidolgozó pedagógus neve: Sárosiné Büki Anikó 2010. Témahét feladata: Medve ( febr. 2) Áttekintő táblázat Téma Nevelési területek A környező világ tevékeny megismerése

Részletesebben

Kezdetben csak ezeket a lapkákat használjátok:

Kezdetben csak ezeket a lapkákat használjátok: Ez a füzet a Színvilág gyermekjátékainak leírását tartalmazza. Ezek a játékok felfedik a színek csodálatos világát, ugyanakkor alkalmasak arra is, hogy a kicsiket bevezessék a társasjátékozás örömébe.

Részletesebben

Latin négyzet és SUDOKU a tanítási órákon. készítette: Szekeres Ferenc

Latin négyzet és SUDOKU a tanítási órákon. készítette: Szekeres Ferenc Latin négyzet és SUDOKU a tanítási órákon készítette: Szekeres Ferenc a latin négyzet Leonhard Euler (1707 1783) svájci matematikustól származik eredetileg latin betűket használt szabályai: egy n x n es

Részletesebben

Magyaros motívumok játékcsomag

Magyaros motívumok játékcsomag Magyaros motívumok játékcsomag Fogadd szeretettel az ajándék Magyaros motívumok játékcsomagodat! Nagyon örülök, hogy letöltötted ezt az ajándék nyomtatható játékot! A következő oldalakon óvodás gyerekeknek

Részletesebben

ÓRAVÁZLAT. Az óra címe: Ismeretek a kis számokról. Osztály. nyújtott 1. évfolyam első év A tanóra célja

ÓRAVÁZLAT. Az óra címe: Ismeretek a kis számokról. Osztály. nyújtott 1. évfolyam első év A tanóra célja ÓRAVÁZLAT Az óra címe: Ismeretek a kis számokról Készítette: Nagy Istvánné Osztály nyújtott 1. évfolyam első év A tanóra célja Tudatos észlelés, megfigyelés és a figyelem fejlesztése, pontosítása. Tapasztalatszerzés

Részletesebben

ÖKO-Pack Játszóház. a szelektív hulladékgyűjtésről, a tudatos vásárlásról és a komposztálásról!

ÖKO-Pack Játszóház. a szelektív hulladékgyűjtésről, a tudatos vásárlásról és a komposztálásról! ÖKO-Pack Játszóház a szelektív hulladékgyűjtésről, a tudatos vásárlásról és a komposztálásról! Egyetlen gramm tapasztalat többet ér egy tonna teóriánál (John Dewey, 1912) Az ÖKO-Pack Játszóház egy környezeti

Részletesebben

november 20.

november 20. 2018. november 20. 2018 Méréseink célja - a lemaradók, gyakorlásra szorulók kiszűrése - a tehetségek felismerése - a fejlődés nyomon követése - a tanulók motiválása Mit jelent a sebességmérés a gyerekeknek?

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás

Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás Végre itt a jó idő, melegszik a levegő, így egyre többször alkalmunk nyílt a hónapban a szabadban szervezett programokra. Ismét sok színes közös programon vehettek

Részletesebben

A J Á N D É K KÁRTYA

A J Á N D É K KÁRTYA A J Á N D É K KÁRTYA Információk A Lockarium Escape Rooms-ban négyféle ajándékkártya közül választhatsz. A három különböző témájú pályáinkhoz egyedi utalványokat készítettünk és van egy általános, úgynevezett

Részletesebben

Fejlesztő tevékenység tapasztalatai. Október: Rövid terjedelmű figyelme behatárolja az észlelés pontosságát, terjedelmét.

Fejlesztő tevékenység tapasztalatai. Október: Rövid terjedelmű figyelme behatárolja az észlelés pontosságát, terjedelmét. A fejj llesz ttő ttevékenység nap llózása Név: XY F 810, 811 4. b Fejlesztendő terület Észlelés Fejlesztő tevékenység tapasztalatai Auditív, vizuális észlelés pontatlan Hallási differenciálás gyenge Beszédészlelés,

Részletesebben

Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat

Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Művelődési Központ és Könyvtár, Pedagógiai Szakszolgálat 4765 Csenger, Ady Endre u. 13-17.Tel.: 44/341-135, Tel./Fax.:341-806 www.csengeriskola.sulinet.hu E-mail:petofi-sandor@csengeriskola.sulinet.hu

Részletesebben

Melyik nagyobb? 9. modul. Készítette: Abonyi tünde

Melyik nagyobb? 9. modul. Készítette: Abonyi tünde Melyik nagyobb? 9. modul Készítette: Abonyi tünde Melyik nagyobb? A modul célja A tudatos észlelés, a megfigyelés és a figyelem fejlesztése. Saját megfigyelések, megtapasztalások kifejezésének gyakorlása

Részletesebben

KARÁCSONYI ajándékkártya

KARÁCSONYI ajándékkártya KARÁCSONYI ajándékkártya s z a b a d u l ó j á t é k A J Á N D É K KÁRTYA 60 perced van! 60 perced van! Elmegyógyintézet Casino Backstage pálya pálya pálya Időpont foglalás: Kód: Érvényes: 2019. február

Részletesebben

Weöres Sándor kiállítás Megtekinthető: 2013. július 1-15.

Weöres Sándor kiállítás Megtekinthető: 2013. július 1-15. Weöres Sándor kiállítás Megtekinthető: 2013. július 1-15. Tervezett gyermekprogramok: Időpont: 2013. július 6. 10-16 óráig, valamint 2013.július 13. 10-16 óráig gyermekprogramok, kézműves foglalkozások,

Részletesebben

magyar nyelv és irodalom 3.o.

magyar nyelv és irodalom 3.o. ÓRATERV A pedagógus neve: Kiss Andrásné Műveltségi terület: Magyar nyelv és irodalom Tantárgy: olvasás Évfolyam: 3. Résztvevők: a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Hajdúszoboszló 4. b osztályos

Részletesebben

szka102_27 É N É S A V I L Á G Készítette: Özvegy Judit SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM

szka102_27 É N É S A V I L Á G Készítette: Özvegy Judit SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM szka102_27 É N É S A V I L Á G Séta a vízparton Készítette: Özvegy Judit SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM 300 Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák Tanári MODULVÁZLAT

Részletesebben

Az elemzés részletes összefoglalását táblázatban mellékeljük. Tapasztalataink alapján

Az elemzés részletes összefoglalását táblázatban mellékeljük. Tapasztalataink alapján ELEMZÉS, AJÁNLÁS OLVASÓKÖNYVEK PESTERZSÉBET ÖNKORMÁNYZ AT NEVELÉSI TAN Á C S AD Ó A Nevelési Tanácsadó munkaközössége átnézte az első osztályos olvasókönyv családokat a következő szempontok alapján: betűtípus,

Részletesebben

Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló

Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló Világgá megyek! Népmesékkel reggeltől estig Beszámoló A Népmese napjához kötődő programunkat azzal a céllal terveztük, hogy hozzásegítsük a kisiskolás korosztály képviselőit a mesékben való elmélyüléshez,

Részletesebben

IDEGENNYELV-OKTATÁS. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! Tel.: 06 22 33 44 55

IDEGENNYELV-OKTATÁS. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! Tel.: 06 22 33 44 55 IDEGENNYELV-OKTATÁS 1 2 SZAVAK, GYŰJTŐFOGALMAK 96 db CCA 4217 mindennapi tárgyak 21x15 cm-es fénykép CCA 2215 állatok 96 db 10x15 cm-es fénykép Tájékoztató ár: 23 410 Ft 96 db CCA 1245 élelmiszerek 96

Részletesebben

Logico Piccoli feladatlap Leltári azonosító szám: 2180001. Egységár/ db: 1350Ft. autista gyermekek, tanulók számára. Eszköz megnevezése:

Logico Piccoli feladatlap Leltári azonosító szám: 2180001. Egységár/ db: 1350Ft. autista gyermekek, tanulók számára. Eszköz megnevezése: Logico Piccoli feladatlap 2180001 Egységár/ db: 1350Ft Logico Piccoli csomag 2180002 Egységár/ db: 5800Ft Logico Piccoli keret 2180003 Egységár/ db: 3300Ft Logico Primo csomag 2180004 Egységár/ db: 5800Ft

Részletesebben

Gyakorlóóra a betűtanulási időszak kezdetén (óraterv)

Gyakorlóóra a betűtanulási időszak kezdetén (óraterv) Kropfné Knipp Mária tanító, Audi Hungaria ÁMK, Győr Gyakorlóóra a betűtanulási időszak kezdetén (óraterv) Célcsoport: 1. osztály (általános iskola) Téma besorolás: - műveltségterület anyanyelv - tantárgy

Részletesebben

A készlet az MB 100 450 Mese szekrénnyel kiegészíthető. Játéktároló szekrények polcokkal, zárt tároló szekrények ajtóval, pad,

A készlet az MB 100 450 Mese szekrénnyel kiegészíthető. Játéktároló szekrények polcokkal, zárt tároló szekrények ajtóval, pad, Csoportszobai bútorok MB 100 481 Mese szekrény MB 100 450 Mese szekrény A képen látható bútor összeállítást csak egyben lehet megrendelni különkülön az elemek nem elérhetőek. Az ár csak a képen látható

Részletesebben

Cím: Nyári táborok Forrás:

Cím: Nyári táborok Forrás: Cím: Nyári táborok Forrás: http://tabor.bmknet.hu Szöveg típusa: dokumentum Szöveg olvashatósága: könnyű Kérdések nehézsége: könnyű, közepesen nehéz Javasolt felhasználás: 3 6. évfolyam. Nyári táborok

Részletesebben