Honda Prelude 3gen átalakítása B20A3 karburátorosról B20A5 injectorosra.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Honda Prelude 3gen átalakítása B20A3 karburátorosról B20A5 injectorosra."

Átírás

1 Honda Prelude 3gen átalakítása B20A3 karburátorosról B20A5 injectorosra. Nehezebb és több minden kell, mint ahogy az ember gondolná, jobb egy injectoros donor autó beszerzése. Első lépésben össze kell szedni a beépítéshez szükséges alkatrészeket: B20A5 Komplett hengerfej csavarokkal- más a mérete, fordulat jeladóval, termosztáttal, szervo szivattyú tartóval, vezérműtengelyekkel stb. Új B20A5 vezérműszíj Új hengerfejtömítés Komplett injector B20A5, vagy A9 kipufogó leömlő B20A5 vagy A9 kipufogó Y B20A5 vízcső a motor hátuljánál B20A5 generátor Magas nyomású AC B20A5 benzintank (ez nem feltétlenül szükséges) Magasnyomású benzincső kb. 2m Gyári fém benzincső Kb. 16db ABA vagy kinek hogy AWAB bilincs a benzincsőhöz Magasnyomású benzinszűrő Hozzá cső a szűrőtől az injectorig és a másik oldalán szűrőtől kb.15cm levágva. Injectoros gyújtáselosztó a gyújtókábelekkel B20A5 szervo olaj cső, a szervo szivattyútól a kormányműig (sajnos van benne egy nyomásmérő, ami nélkül vészfutásra áll a komputer. B20A5 ECU B20A5 főtengelyéről a vezérműszíj kerék. Komplett B20A5 kábelköteg az első lámpától a hátsó szélvédőig, a kalaptartó utáni azt hiszem maradhat. De kell az összes relé, biztosítéktáblák, minden doboz és elektronika. Lambda szondák, vákuumdoboz. Motortér szétszerelés: A gyári karbis prelude-ot szét kell szerelni, érdemes kivenni a hűtőt, levenni a légszűrőt, a vákuumcsöveket, karbikat, generátort, szervo szivattyút, hengerfejet, a karbik alatt lévő vízcsövet kihúzni, levenni a vezérműszíjat, a vezérműszíj kerekét a főtengelyről, a tűzfalon lévő vákuumdobozt, motortér hőmérséklet érzékelőt, stb. és a szervo szivattyú magas nyomású csövét a szivattyútól a kormányműig tart. Kipufogót a katalizátorig cserélni kell, mert más az Y.

2 Kasztni szétszerelés: Le kell szerelni az autó első lökhárítóját, mindkét oldalán lévő első sárvédőívet. Belülről (érdemes) az üléseket, de a hátsókat mindenképp ki kell venni és a hátsó ülés mögött a csomagtartóban található két kör alakú kupakot, ami alatt az egyiknél az AC pumpa, a másiknál a benzinszint jelző van. A küszöbnél a műanyagokat, a hátsó ülés mellett mindkét oldalon lévő műanyag burkolatot, a szőnyeget fel kell emelni a hátsó ülés alól az első ülések mögé. A komplett műszerfalat is ki kell venni. A műszerfal kiszerelésekor kifejezetten oda kell figyelni a kesztyűtartóra, mert könnyen törik, erőltetni nem szabad. Azt úgy kell kiszerelni, hogy a kesztyűtartó alatt van egy kb. 3cm vastag műanyag takaró burkolat, amit kereszthornyú csavarhúzóval le kell szedni, majd a kesztyűtartó alatt található a zsanérjainak a csavarja, azok eltávolításakor már csak a zár fogja, kinyitáskor eltávolítható. A kézifék, a váltó burkolat, a kormány, a műszer csoport és a fűtéskapcsolók eltávolítása után a műszerfal 3 db csavar eltávolítása után könnyen kiemelhető, majd eltávolítjuk az ECU-t. Ha ennyire szétszedtük a prelude-ot, kezdhetjük a kábelkötegek eltávolítását. A motortér két oldalán a nyúlványok külsején halad a kábelköteg az utastérbe. Sajnos mindkét oldalon cserélni kell, mert alaphelyzetben majdnem minden (ha szembe állunk az autóval) a bal oldali kábelkötegbe megy. Elég lenne azt a köteget cserélni, az injectorosításhoz, de 1 érzékelő (a szervo olajnyomás érzékelő) a jobb kötegbe megy és mivel a karburátoros változatnál a műszerfal alatti kötegben nincs ilyen kialakítva, azt is cserélni kell. A műszerfal alatti köteg elmegy egészen a hátsó ablakig, beleértve az ajtó érintkezőit, (ez miatt kellett a hátsó ülés melletti kárpitot levenni, valamint a szőnyeget felemelni az első ülések mögé) ez nélkül vészfutáson megy az ECU.

3 Lényegében az összes csatlakozó széthúzásakor az autóból ki kell fűzni a kábelkötegeket. (Megjelölni felesleges a csatlakozókat, hiszem majdnem mindent, csak egy helyre lehet csatlakoztatni.) Hátul, a hátsó ülés mögötti két lukon, a csomiban, ki kell venni az AC-t. Ha valaki nem akar gányolni le kell szerelni a komplett benzintankot, hiszen az injectorosé más alakú és a karbisba nem megy bele az injectoros AC. Én az átalakítást választottam, azt is le fogom írni. Ha minden szét van szerelve, kezdődhet az összeszerelés: Mielőtt a hengerfejet feltennénk a jobb hozzáférés miatt először is a motor mögött található vízcsövet kell betenni a helyére. Mivel a karburátoros motorblokkon nincs az olajszűrőnél olajhűtő és ezt nem szándékozunk áttenni (pedig jobb lenne), le kell dugózni azt a vízcsövet. Én egy csavar és egy ABA bilincs segítségével tettem ezt meg. A vízcső felhelyezésénél ügyeljünk arra, hogy azt nem szabad oldalra feszegetni, hanem be kell nedvesíteni (legjobb nyálazva) a vízpumpa házat és a csövön található gumigyűrűt és szemből rádugni. A képen felül van az injectoros, és alul a karburátoros vízcső. Ezután a szervo olaj csövet kell feltenni, alul a kormányműre, és elvezetni a blokk mögött. Ügyeljünk a benne kitelepített nyomásmérőre! Jöhet a hengerfej!!! A hengerfej felrakása előtt meg kell tisztítani a felületeket, én késsel és drótkoronggal tettem ezt. Majd az új hengerfejtömítéssel felcsavaroztam a hengerfejet, erre ügyelni kell, ugyanis a csavarok meghúzása nem abban a sorrendben történik, mint az egy vezérmű tengelyes hengerfej esetén. Én kb. 4-5 lépésből csináltam a végén 70N-nal. Ha fent van az új hengerfej, visszatehetjük a vezérmű tengelyeket, azokat úgy emlékszem 34N-nal kell meghúzni, de jobb utána nézni a pontos adatért. Ezután a főtengelyen ki kell cserélni a vezérműszíj kerekét, más méret miatt. A vezérműszíj csere sem olyan egyszerű, hiszen ha jól megnézitek, az első képet látszik, hogy csak a motortartó bak kiszerelése után lehet kivenni, és betenni az újat, közben a motort alá kell támasztani, én autó emelővel csináltam. Ha fenn az új szíj mehet vissza a motortartó bak.

4 Be kell állítani a vezérlést, ami úgy megy, hogy a váltóharangon lévő kémlelőnyíláson bekukkantva meg kell találni a felső holtponti jelet, ami egy vastag egyenes vonal keresztbe áthúzva egy vékony vonallal, ha ez meg van, a vezérmű tengelyeken lévő UP feliratnak felfelé kell nézni, közben a vezérmű kerekek két oldalán lévő csíkoknak egybe kell esnie a hengerfej tetejével, ahova fog csatlakozni a szelepfedél. Figyelni kell a szelephézagok beállítására is! Ezután jöhet a kipufogó csonk. Én B20A9-ét tettem fel, de annál 1db lambda szonda van, középen az Y mögött, az A5-ösön pedig kettő a leömlőben, így hát vettem két anyát, amibe a szondát be lehetett tekerni, levágtam kellő vastagságúra, hogy beérjen a szonda, kifúrtam a csonkot, és ráhegesztettem az anyákat.

5 Kipufogónál figyeljünk arra, hogy a B20A3-on csak 3db, az A5-ösön 4db csavar található a leömlő és az Y között. Ha kész a motorunk, kezdhetjük a köré tartozó dolgokkal. Figyeljünk a generátorra. Az sem egyforma. A karbison 3 csatlakozós, az injectoroson 4. Tehát generátor, szervószivattyú. És a motortéri kábelköteg, amit a végleges helyére a motorra kell feltenni. Jöhet az AC pumpa. Az injectoros benzinszivattyú tetején kettő cső található. Az egyik a magas nyomású nyomó cső, a másik a visszavezetés csöve. A szivattyú motor tartója függőlegesen lefelé néz elég rövid, kb. 15cm, míg a karbis AC-n csak egy cső található és a motor tartója 45 -ban az autó eleje felé mutat és kb. 25cm. Ideiglenes megoldásként akkor megy bele az injectoros AC a karbis tankba, ha 45 -ba meghajlítjuk az autó orra felé. De rövid a tartó, így Fél tank üzemanyag esetén már nem ér le az AC és megáll az autó. Én azt tettem, hogy mindkét AC-ról levettem a motort, megcseréltem, így a karbisén lett a magas nyomású, majd a tetejére fúrtam egy lukat, amibe lánggal egy csövet hegesztettem és az lett a visszafolyó ág. Így nem kellett benzintankot cserélnem. Ezután, a gyári benzincsövet kineveztem visszafolyó ágnak, levettem róla a benzinszűrőt, és betoldottam helyette egy benzincső darabot. A képen jól látszik az ABA bilincs is.

6 Be kellet fűzni egy magasnyomású benzincsövet. Ezt magas nyomású gumicsővel kezdtem, majd ABA bilincsel lefűrészelt benzincső darabbal folytattam. Ezt alulról kezdtem a gyárival párhuzamosan és a vezető ülés mögötti hátsó utas lábánál jön be az utastérbe és a vezető ülés mellett halad. A gyári injectoroson a tűzfal közepén jön ki a benzincső, azonban ahhoz, hogy én is ott vezessem el, le kellett volna szerelni a pedálsort, amihez nem volt kedvem, így a tűzfal vezető oldalán, a tűzfalon egy gumidugóval ellátott furatot találtam, amin kivezettem. A motortérben pár cm gumicső, majd ismét fém cső, azért, hogy rá bírjam tenni a lefűrészelt gumicső darabot, aminek a végén a benzinszűrőhöz való felfogatáshoz szükséges hollandi található.

7 Megvan a motor és az AC. Már csak villamosítani kell. Fel kell szerelni a motortérben a villamos dobozokat, és az utastérben az új villamos dobozokat, biztosítéktáblákat, relé táblákat és az ECU-t. Megjelöltem a képemen piros és zöld nyíllal az elektronikát ki ne maradjon, amit zölddel jelöltem meg, abból van másik fajta, ami alumínium hűtőbordázatú, az is jó, valamint kékkel a benzinszivattyút, és sárgával a benzincsövem bevezetési helyét.

8 Ha szembeállunk az autóval a bal oldali kábelköteggel nincs különösebb baj. Csak a motorérbe, valamint a lámpákhoz kell elvezetni. Benne van a motortéri biztosíték tábla, fel kell csavarozni és össze kell csattintani a csatlakozókat (gyújtótekercs, gyújtáselosztó, motortéri kábelköteg, termosztát, stb.). Másik felét az utastérbe vezetve rádugjuk az ECU-t. A jobb oldalival nehezebb a helyzet, mert kívül nincsen olyan sok csatlakozója, viszont ne felejtsük el rádugni a szervo olajnyomás érzékelőt. Bevezetjük az utastérbe, de nincs hova dugni. Ekkor kell betenni az autóba a műszerfal komplett kábelkötegét, elrendezni a relék dobozát a helyére és oda, annak a hátuljára jön a jobb oldali kábelköteg csatlakozója. Az utastéri kábelköteget az anyós ülés mellett kell elvezetni. Vigyázni kell a vezető ajtóérintkező vezetékére, ugyanis a hátsó ülés alatt megy a vezetéke az autón keresztbe, valamint a kábelek elvezetése a csomagtartóba, onnan a benzintank tetejéhez az AC-hoz és a benzinszint jelzőhöz. És kész is. Lehet visszatenni a hűtőt, szőnyeget, üléseket, műszerfalat, stb. összetenni az autót. Ha készen van, akkumulátor is a helyén, próbáljuk meg gyújtásra tenni. És most jön a csattanó! Gyújtásra tesszük, de a helyzetjelző felgyullad. Aztán önindítózás és kinyílik a lámpa. Egy furcsa nézés után helyzetjelző bekapcsolásakor megjön a gyújtás és lámpa kapcsolásakor van önindító is. Nem kell megijedni, csak arról van szó, hogy az egész autóban csak kettő teljesen egyforma és ez miatt összecserélhető csatlakozó van, a gyújtáskulcsé és a lámpakapcsolóé. Ebben az esetben azért írtam ezt le, mert, ahogy ismerem a helyzetet, ez a felcserélés szinte biztosan bekövetkezik. Sajnos akkor meg kell cserélni. Tegyünk vissza mindent a helyére, hűtőt is, töltsük fel először sima csapvízzel és győződjünk meg róla, hogy nincs-e szivárgás. Majd indítás előtt győződjünk meg róla, hogy minden elektromos berendezés működik. Ne felejtsük el szakszerűen beállítani a gyújtást. Néhány apróságot nem írtam le, ami magától értetődik, de ha mégsem, szívesen segítek. Jó autózást és teli tankot kívánok, remélem segítettem.

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet NP943 Nexia Ablakemelõ elsõ bal elektromos 9.940 Ft 90186593 Nexia Ablakemelõ elsõ bal kézi 8.900 Ft NP944 Nexia Ablakemelõ elsõ jobb elektromos 9.940 Ft 90186594 Nexia Ablakemelõ elsõ jobb kézi 8.900

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96225383 Lanos Ablakemelõ elsõ bal elektromos 13.780 Ft 96225384 Lanos Ablakemelõ elsõ jobb elektromos 13.780 Ft 96304132 Lanos Ablakemelõ hátsó bal kézi 13.360 Ft 96304134 Lanos Ablakemelõ hátsó jobb

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96237238 Nubira1 Ablakemelõ kapcsoló bal elsõ 4-es 19.530 Ft 96190207 Nubira1 Ablakemelõ motor bal 24.900 Ft 96190259UT Nubira1 Ablakmosó szivattyú 1.990 Ft 96190259 Nubira1 Ablakmosó szivattyú 3.300 Ft

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96602519 Spark Ablakemelõ kapcsoló 1 gombos jobb elsõ 8.270 Ft 96602518 Spark Ablakemelõ kapcsoló 2 gombos bal elsõ 15.060 Ft 96190259UT Spark Ablakmosó szivattyú 1.990 Ft 96190259 Spark Ablakmosó szivattyú

Részletesebben

Az ablaktekerő gombja ügyes megoldás, sokkal jobb, mint az omegarugós másik. Fogjuk meg a kart, és a mutatóujjunkkal nyomjuk felfelé a közgyűrűt.

Az ablaktekerő gombja ügyes megoldás, sokkal jobb, mint az omegarugós másik. Fogjuk meg a kart, és a mutatóujjunkkal nyomjuk felfelé a közgyűrűt. Az ablaktekerő gombja ügyes megoldás, sokkal jobb, mint az omegarugós másik. Fogjuk meg a kart, és a mutatóujjunkkal nyomjuk felfelé a közgyűrűt. A képen látható módon ki fog pattanni és lehúzható. Az

Részletesebben

Vezérműszíj csere 1.4 16V

Vezérműszíj csere 1.4 16V Vezérműszíj csere 1.4 16V A Corsa B X14XE DOHC motorja a kód szerint X - két utas katalizátorral szerelt ( 96-tól kezdve jelent meg) 14 1,4literes lökettérfogat X sűrítési arány 10-11,5 E keverékképzésre

Részletesebben

1.6 16V vezérléscsere

1.6 16V vezérléscsere 1.6 16V vezérléscsere Kezdjük az alapoknál: Így néz ki az 1.6-os motor vezérlése. A két felső alkatrész a bütykös(vezérmű)tengely, alatta jobbra a vezetőgörgő, balra a feszítőgörgő, még ez alatt jobbra

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96563826 Matiz2 Ablakemelõ kapcsoló bal 2 gombos 9.900 Ft 96563828 Matiz2 Ablakemelõ kapcsoló jobb 1 gombos 6.260 Ft 96318490 Matiz2 Ablakemelõ motor elsõ bal 19.900 Ft 96318491 Matiz2 Ablakemelõ motor

Részletesebben

Beszerelési útmutató 1/14. Termékleírás

Beszerelési útmutató 1/14. Termékleírás 1/14 Termékleírás A beep&park egy olyan parkolást segítő rendszer, amely jelzi a vezetőnek a jármű előtt és/vagy mögött észlelt akadályokat. A teljes kínálat 6 különböző szettből áll: 1. szett (Valeo cikkszám

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES MECHANIKAI ALKATRÉSZEK LISTÁJA

KEDVEZMÉNYES MECHANIKAI ALKATRÉSZEK LISTÁJA 4PLUSZ EGYÉB ELSO FUTÓMU ALKATRÉSZEK 4PLUSZ EGYÉB HÁTSÓ FUTÓMU ALKATRÉSZEK 4PLUSZ FÉKTÁRCSÁK 4PLUSZ GÖMBCSUKLÓK 4PLUSZ LENGOKAROK 4PLUSZ SZÉRIA LENGÉSCSILLAPÍTÓK 4PLUSZ VÍZPUMPÁK ABLAKTÖRLOKAROK ABS ALKATRÉSZEK

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96323234UT Matiz Ablakemelõ elsõ bal elektromos 15.000 Ft 96323235UT Matiz Ablakemelõ elsõ jobb elektromos 11.340 Ft 96318071 Matiz Ablakemelõ hátsó bal 8.100 Ft 96318072 Matiz Ablakemelõ hátsó jobb 9.510

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96652191 Aveo Ablakemelõ kapcsoló 1 gombos jobb elsõ 7.510 Ft 96652187 Aveo Ablakemelõ kapcsoló 2 gombos bal elsõ 10.800 Ft 96190259UT Aveo Ablakmosó szivattyú 1.990 Ft 96190259 Aveo Ablakmosó szivattyú

Részletesebben

Beszerelési útmutató

Beszerelési útmutató 1/9 Szett tartalma: 1. ECU (központi elektronika) 2. Kamera + kábel 3. Kamera szögkorrekciós illesztőgyűrűi 4. hangszóró + kábel 5. Kijelző 6. Kijelző tartója + kábel 7. Fúrófej 8. Kábelrögzítő kapcsok

Részletesebben

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása

Műszaki Diszpozíció. Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása 8. számú melléklet Műszaki Diszpozíció Kétpályás felsővezeték-szerelő jármű nagyjavítása Forgalmi rendszám: BRZ484 Típus: Skoda-Schörling 706 Gyártási év: 1982 Alvázszám: 090047101 I. Motor és segédberendezései,

Részletesebben

Kiegészítések a. Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című. dokumentumhoz.

Kiegészítések a. Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című. dokumentumhoz. Kiegészítések a Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című dokumentumhoz. Engem is utolért az egyik Peugeot típushiba, nem működött megfelelően az indexkapcsolóm, ezért a fenti

Részletesebben

SAMPO ROSENLEW KOMBÁJN ALKATRÉSZEK

SAMPO ROSENLEW KOMBÁJN ALKATRÉSZEK S-000946829 ZSIRZÓGOMB 300 Ft +ÁFA S-0295457 HŐMÉRSÉKLET SZENZOR 9250 Ft +ÁFA S-0296012 SPIRÁL 20291 Ft +ÁFA S-0400521 TELESZKÓP 11045 Ft +ÁFA S-0400573 GUMISZALAG 7510 Ft +ÁFA S-0424375 GÖMBCSUKLÓ 33550

Részletesebben

JÉG GYORSULÁS KATEGÓRIÁK

JÉG GYORSULÁS KATEGÓRIÁK JÉG GYORSULÁS KATEGÓRIÁK AWD Spec. Gyorsulási Futam JÉG kategória besorolás 2007. 02. 24.: Hajtás: AWD Karosszéria: Épített autók A8 AWD Gyári Púder kat. Spec. 0-1599ccm 1600-2000ccm 2001-3000ccm 3001ccm

Részletesebben

Z-E3715. Beszerelési útmutató Fiat Ducato III

Z-E3715. Beszerelési útmutató Fiat Ducato III Z-E3715 Beszerelési útmutató Fiat Ducato III A fő tápkábelt a diagramon ábrázolt módon kell csatlakoztatni. FIGYELEM Csatlakozó Parking kábel A Parking feliratú kábelt a kézifék kontaktra kell csatlakoztatni

Részletesebben

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI

P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI P CSOPORTOS GÉPKOCSIK SPECIÁLIS SZABÁLYAI Nemzeti homológizáció vagy nemzeti homológizációs kiterjesztéssel kiegészített, lejárt FIA homológizáció alapján épített vagy átalakított, a közuti közlekedes

Részletesebben

WWW.LINEAMOTOR.HU. Kormány

WWW.LINEAMOTOR.HU. Kormány Kormány 1 TBLF0101 Kormány 2 TBLF0102 Csavar M10 1.25 45 3 TBLF0103 Anyacsavar M10 1.25 4 TBFF0104 Baloldali markolat 5 TBFF0105 Jobboldali markolat 6 TBEF0110 Gázbowden 7 TBLF0107 Alátét 8 TBEF0114 Fékkábel

Részletesebben

SMAL-SYSTEM KFT Használt raktérhűtő alkatrész árlista

SMAL-SYSTEM KFT Használt raktérhűtő alkatrész árlista Alkatrész fotó Márka Típus Megnevezés Cikkszám Állapot Nettó ár ( ) Carrier Maxima II burkolat? Carrier Maxima befúvóventillátor Carrier kabinkontroll Carrier kabinkontroll Carrier Maxima belsőkondenzátor

Részletesebben

Tilos az értékesítése április 15. MÓDOSÍTÁSI UTASÍTÁSOK JAWA BABETTA MOTORIZÁLT KERÉKPÁROKHOZ

Tilos az értékesítése április 15. MÓDOSÍTÁSI UTASÍTÁSOK JAWA BABETTA MOTORIZÁLT KERÉKPÁROKHOZ 1976. április 15. MÓDOSÍTÁSI UTASÍTÁSOK JAWA BABETTA MOTORIZÁLT KERÉKPÁROKHOZ Ez a módosítás szükséges ahhoz, hogy a Babetta moped megfeleljen a Szövetségi Biztonsági Szabványoknak. A módosítás magában

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014)

Összeszerelési útmutató. Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014) Összeszerelési útmutató Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014) 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel

Részletesebben

TELTONIKA FMA110 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Gyors segédlet a nyomkövető eszköz járműbe építéséhez.

TELTONIKA FMA110 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Gyors segédlet a nyomkövető eszköz járműbe építéséhez. 2018 TELTONIKA FMA110 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Gyors segédlet a nyomkövető eszköz járműbe építéséhez. STIVINF Bt. +3620-579-8144 2018.01.01. GYORS BEÉPÍTÉSI TÁJÉKOZTATÓ A beépítésre vonatkozó legfontosabb szabályok

Részletesebben

Alkatrész börze. Gallion Kft

Alkatrész börze. Gallion Kft Cikksz. Cikk név Típus Bruttó ügyfélár Kedvezmény Bruttó akciós ügyfélár Megtakarítás/ db Raktárk észlet db Típuskód 0000226321 "O" GYŰRŰ 466 Ft 34,15% 307 Ft 159 Ft 2 X0 00006460V0 "O" GYŰRŰ 178 Ft 28,45%

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Húzza ki az akkumulátor negatív termináljából a vezetéket. Nyissa fel a motorháztetőt 2.1 2.2 Távolítsa el a kabinszűrő oldalsó burkolatát. 3.1 3.2 Csavarja ki

Részletesebben

OPTIKAI TUNING ALKATRÉSZEK. VFTS spoiler szett és kiegészítői: 10db-os garnitura, tető spoiler, tető levegőztető, motorháztető

OPTIKAI TUNING ALKATRÉSZEK. VFTS spoiler szett és kiegészítői: 10db-os garnitura, tető spoiler, tető levegőztető, motorháztető OPTIKAI TUNING ALKATRÉSZEK kockalada VFTS spoiler szett és kiegészítői: 10db-os garnitura, tető spoiler, tető levegőztető, motorháztető légbeömlő, tükörborítás + tükör VFTS szett tető spoiler tükörborítás

Részletesebben

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE

www.electromega.hu AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁS ELŐNYEI, JÖVŐJE MI AZ AUTÓK LÉNYEGE? Rövid szabályozott robbanások sorozatán eljutni A -ból B -be. MI IS KELL EHHEZ? MOTOR melyben a robbanások erejéből adódó alternáló mozgást először

Részletesebben

SpeedForce 50 Teljes áttekintés

SpeedForce 50 Teljes áttekintés SpeedForce 50 Teljes áttekintés 1. Sisaktartó szerszámkészlettel 2. Csomagakasztó 3. Üzemanyag olaj tároló burkolat 4. Akkumulátor és biztosíték 5. Gyújtáskapcsoló, kormányzár 6. Fékfolyadék tartály 7.

Részletesebben

Az új Volkswagen Beetle V6

Az új Volkswagen Beetle V6 Az új Volkswagen Beetle V6 1-4 3 éves éves kor kor fölött között ajánlott Összeszerelési útmutató 6V Volkswagen The Beetle 1. Használati útmutató 2. Kormánykerék 3. Töltő 4. Visszapillantó tükör 5. Szélvédő

Részletesebben

Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter

Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter Prop-tech MT-02 diagnosztikai Multi-teszter A műszer egy új generációs, gyors áram- és feszültségértékeket mérését számítógépen megjelenítő diagnosztikai eszköz. A műszer tulajdonságai: 1, Akkumulátor

Részletesebben

Az AWHL ülésfűtés kapcsolója 3 fokozatú. Az egyes kapcsolóállások funkciói:

Az AWHL ülésfűtés kapcsolója 3 fokozatú. Az egyes kapcsolóállások funkciói: 1 A csomag tartalma (1 db ülésre): - a háttámla fűtőegysége 2 db fűtőlap - az ülőlap fűtőegysége 2 db fűtőlap - 3 állású kapcsoló - kábelköteg Technikai leírás: - áramfelvétel: 6,5 A - működési feszültség:

Részletesebben

Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt.

Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt. Cikkszám: 091096 Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt. Húzza ki a kulcsot az indítóból Telepítés előtt

Részletesebben

CRANKSHAFT COMP 1 12220QN01000 2 09140Q160801 3 09160Q160804 4 09420Q050802 5 12111QN01000 6 12140QN01000 7 12151QM08000 8 09381Q170801

CRANKSHAFT COMP 1 12220QN01000 2 09140Q160801 3 09160Q160804 4 09420Q050802 5 12111QN01000 6 12140QN01000 7 12151QM08000 8 09381Q170801 0QM08000 2 5QM08000 3 09380Q080 4 02304Q06002 5 0960Q060805 6 0908Q08087 7 70QM08000 8 09280Q95080 9 0204Q060202 0 76QM08000 75QM08000 2 09280Q57080 3 0204Q060202 4 0959Q080804 5 0968Q080807 6 4QN0000

Részletesebben

Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez:

Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez: TRW Automotive Aftermarket Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez: Renault Megane II PUBLICATION XZB1214HU VESZÉLY A légzsákegység véletlenül kioldhat! A légzsákegység egy pirotechnikai

Részletesebben

Az 1,9 literes PD-TDI szerelése. Vezérmű- és hosszbordásszíj A vezérlés beállítása

Az 1,9 literes PD-TDI szerelése. Vezérmű- és hosszbordásszíj A vezérlés beállítása Az 1,9 literes PD-TDI szerelése Vezérmű- és hosszbordásszíj A vezérlés beállítása Dr. Nagyszokolyai Iván, X-Meditor Autóinformatika, 2008 Többféle hosszbordásszíj feszítőt alkalmaznak! Az ékszíj előfeszítésének

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N.) számára 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell gyártani 12 egymást követő hónap alatt

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96540782 Kalos Ablakemelõ kapcsoló 1 gombos jobb elsõ 5.990 Ft 96540780 Kalos Ablakemelõ kapcsoló 2 gombos bal elsõ 9.450 Ft 96879739 Kalos Ablakemelõ motor bal elsõ 19.900 Ft 96497122 Kalos Ablakmosó

Részletesebben

Minitrix NoHAB digitális átalakítása

Minitrix NoHAB digitális átalakítása Minitrix NoHAB digitális átalakítása Fura egy szerzet a Minitrix egyik modellje, a MÁV M61 dízelmozdony (12270). Azt írja a használati utasítása, hogy a 66838 dekoder beépítésére előkészített. Nos, hely

Részletesebben

MAMS Old Timer Classic Bajnokság és Kupa technikai kiírás

MAMS Old Timer Classic Bajnokság és Kupa technikai kiírás MAMS Old Timer Classic Bajnokság és Kupa technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Amennyiben a motorkerékpár

Részletesebben

FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com

FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com Így kezdődött A FAI 1968 óta egy sikeres autóversenyző csapatból nőtte ki magát motoralkatrész, napjainkra pedig már egyéb alkatrészek széles kínálatát is gyártó

Részletesebben

CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS CAN 700 (H) HASZNÁLATI UTASÍTÁS AUTÓRIASZTÓ Működés RIASZTÓ BEKAPCSOLÁSA Nyomja meg a gépkocsi gyári távirányítójának záró gombját. Az aktiválást a következők erősítik meg: Indexvillogás a gépkocsi zárási

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Esetlegesen szükséges szerszámok. Mechanikus alkatrészek listája. Műanyag részek Mechanikus szerelés

TARTALOMJEGYZÉK. Esetlegesen szükséges szerszámok. Mechanikus alkatrészek listája. Műanyag részek Mechanikus szerelés GREEN ENERGY TARTALOMJEGYZÉK Esetlegesen szükséges szerszámok Mechanikus alkatrészek listája P.0 Műanyag részek Mechanikus szerelés P.0 Így működik Játék leírás P.2 2 Hibajavítás P.0 P.23 P.0 3 P.7 Ez

Részletesebben

Egy pár rövidítést meg kell ismernünk angolul, mert egyszerűbb azokat leírni, mint a megfelelő hosszú magyar elnevezéseket.

Egy pár rövidítést meg kell ismernünk angolul, mert egyszerűbb azokat leírni, mint a megfelelő hosszú magyar elnevezéseket. Akármennyire is modernnek számít a DL650 motormenedzsmentje, a mechanikai kopásból eredő elállítódást pl. nem képes kezelni, ezért időnként szükség van a 2 henger működésének összehangolására, szinkronizációjára.

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig Összeszerelési útmutató Magas gyerekágy 120 / 160 szintig 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel összeszerelésük. Kérjük

Részletesebben

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást.

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást. ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341 Használati leírás Olvassa el és értse meg a következő leírást. Mielőtt hozzákezdene Távolítsa el a csomagolást. Ellenőrizze, hogy minden alkatrész hiánytalan e vagy

Részletesebben

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet

Opel-Daewoo-Chevrolet Alkatrész szaküzlet 96417639 Lacetti Ablakemelõ kapcsoló 2 gombos 13.530 Ft 96552814 Lacetti Ablakemelõ kapcsoló 4 gombos 35.430 Ft 96475128 Lacetti Ablakemelõ motor bal elsõ 22.500 Ft 96475129 Lacetti Ablakemelõ motor jobb

Részletesebben

RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391

RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391 RENDŐRAUTÓ villogó LED-del és PRINT-Kojak-szirénával WINKLER - Nr. 101391 Anyaglista: 1 Nyárfafurnérlap 230 x 110 x 8 mm 2 Nyárfafurnérlap 230 x 90 x 6 mm 1 Nyárfafurnérlap 230 x 62 x 10 mm 3 Nyárfafurnérléc

Részletesebben

Cikkszám: 0911330000. Dátum: 2012 07.30. Oldal: 1/7 NU_0911330000_MOLPIR_001_30072012_DIAGNOSTIKA_HU

Cikkszám: 0911330000. Dátum: 2012 07.30. Oldal: 1/7 NU_0911330000_MOLPIR_001_30072012_DIAGNOSTIKA_HU Cikkszám: 0911330000 Dátum: 2012 07.30. Oldal: 1/7 B C D E HIB berendezés nem kapcsol be tápkábel csatlakoztatása után a berendezést szaggatott sípoló hangot ad kijelzőn a következő Jelenik meg: berendezés

Részletesebben

MAMS Old Timer Simson Special Bajnokság technikai kiírás

MAMS Old Timer Simson Special Bajnokság technikai kiírás MAMS Old Timer Simson Special Bajnokság technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Kötelező reklámok elhelyezése

Részletesebben

HD Basix Xenon szett beépítése (96' Audi A6 C4 2.5TDI Quattro)

HD Basix Xenon szett beépítése (96' Audi A6 C4 2.5TDI Quattro) HD Basix Xenon szett beépítése (96' Audi A6 C4 2.5TDI Quattro) A beszerelés tárgya: HD Basic xenon szett. Nem tudom a Start mennyivel más, de ezekkel a felfogó fülekkel jól lehet rögzíteni. Nem vagyok

Részletesebben

- Műszaki tartalom: Ajánlati ár tartalmaz: Tesztelés: Tisztelt Ügyfelünk:

- Műszaki tartalom: Ajánlati ár tartalmaz: Tesztelés: Tisztelt Ügyfelünk: Tisztelt Ügyfelünk: Szeretnénk szíves figyelmébe ajánlani ezt a saját gyártású kiváló minőségű készüléket. A szerszám és alkatrész gyártó olaj vagy víz hűtésű gépek hűtésére egy költségkímélő megoldásként

Részletesebben

MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás

MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás MAMS Old Timer Youngtimer 125 2T Bajnokság és Kupa technikai kiírás Csak azok az átalakítások engedélyezettek, amik jelen kiírásban engedélyezve vannak. A nem említett átalakítások tilosak! Motor specifikáció

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP

GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gépjármű azonosító paraméterek GÉPJÁRMŰ ÁLLAPOTFELMÉRŐLAP Gyártmány: Típus: Forgalomba helyezés: Gyártási év: Alvázszám: Motorszám: Hengerűrtartalom: Teljesítmény: Kivitel: Szín: Km számláló állás: Váltó

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gyártó: Steelmate Co., Ltd.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gyártó: Steelmate Co., Ltd. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gyártó: Steelmate Co., Ltd. Fontos figyelmeztetés A parkolást segítő rendszer arra készült, hogy segítséget nyújtson a tolatásban. Nem helyettesíti a vezetőnek a tolatáskor általában

Részletesebben

TERMÉK KÉP TERMÉK NÉV TERMÉK LEÍRÁS

TERMÉK KÉP TERMÉK NÉV TERMÉK LEÍRÁS Licota ATP-2047 kontroll lámpa Licota WT04093 Sztethoszkóp AT1142 gyújtószikra ellenőrző AT1198 szögmérő 1/2"-os csatlakozás Csavarok, anyák előre meghatározott szögben történő lehúzására alkalmazható.

Részletesebben

A befecskendezõszivattyú szállításkezdet. A porlasztók és a nagynyomású csövek ki- és beszerelése

A befecskendezõszivattyú szállításkezdet. A porlasztók és a nagynyomású csövek ki- és beszerelése Javítási képeskönyv A javítási képeskönyv a Volvo S 40/V 40 D4192T dízel befecskendezõrendszerét tekinti át. A dízelmotor befecskendezõrendszere gondos használat mellett (megfelelõ tüzelõanyag használata,

Részletesebben

Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység

Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység eco Kommen gehen urlaub party Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység TARTALOMJEGYZÉK Honeywell Tartalomjegyzék...1 Áttekintés...2 A Hometronic rendszer...2 Telepítési lépések...2 A központi

Részletesebben

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK Vízvezeték szerelés Csap javítása Régi csap leszerelése Új csap felszerelése Tömítés cseréje a mosdókagyló és a csap között

Részletesebben

Karbon fűtőszálas ülésfűtés. Beszerelési útmutató

Karbon fűtőszálas ülésfűtés. Beszerelési útmutató Karbon fűtőszálas ülésfűtés Beszerelési útmutató A csomag tartalma: - háttámla fűtőegység - ülőlap fűtőegység - kapcsoló - kábelköteg Technikai leírás: - működési feszültség: 12 V - típusonként változó

Részletesebben

Beépítési és kezelési útmutató. EB 2626 1 HU Kiadás: 2005. június. Nyomáscsökkentők. Típus 44 0 B. Típus 44 1 B. 1. ábra Típus 44 0 B / 44 1 B

Beépítési és kezelési útmutató. EB 2626 1 HU Kiadás: 2005. június. Nyomáscsökkentők. Típus 44 0 B. Típus 44 1 B. 1. ábra Típus 44 0 B / 44 1 B Nyomáscsökkentők Típus 44 0 B Típus 44 1 B Típus 44 0 B Vörösöntvény ház Típus Típus 44 44-1 1 B Rozsdamentes ház 1. ábra Típus 44 0 B / 44 1 B Beépítési és kezelési útmutató Kiadás: 2005. június Tartalomjegyzék

Részletesebben

PT-E85 ETANOL-ÁTALAKÍTÓ HASZNÁLATI ÉS BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ

PT-E85 ETANOL-ÁTALAKÍTÓ HASZNÁLATI ÉS BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ PT-E85 ETANOL-ÁTALAKÍTÓ HASZNÁLATI ÉS BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ PT-E85 ETANOL-ÁTALAKÍTÓ HASZNÁLATI ÉS BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ A PT-E85 ETANOL-ÁTALAKÍTÓ digitális készülék gyári csatlakozók segítségével, vagy néhány

Részletesebben

Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez:

Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez: TRW Automotive Aftermarket Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez: Opel Corsa D PUBLICATION XZB1200HU VESZÉLY A légzsákegység véletlenül kioldhat! A légzsákegység egy pirotechnikai

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

Tömegközlekedési járművek autóvillamossági. Kiegészítő tájékoztatás

Tömegközlekedési járművek autóvillamossági. Kiegészítő tájékoztatás A Kbt. 56. (2) bekezdés alapján az alábbiakban tájékoztatom a Tömegközlekedési járművek autóvillamossági tárgyú eljárásban beérkezett kérdésekre adott válaszainkról: 1. kérdés: Az alábbi tételek gyári

Részletesebben

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató SP16V2 Háti permetező Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos információkat talál a termék rendeltetésszerű és helyes használatával kapcsolatban,

Részletesebben

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Raychem EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Általános rész Kérjük az üzembe helyezés előtt elolvasni. A zavartalan üzem

Részletesebben

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz felépítése A hő és füstelvezető központ alap alkotóeleme az energia ellátás, ami magába foglalja a hálózati tápegységet, a töltőelektronikát és

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

2.. Gumi távtartót * 3.. Olajtömítés 4.. Niet Meer Leverbaar 5. 2-Weg Verbinding 6. Mixer olajszűrő 7. Vákuum benzincsapot 8.. Niet Meer Leverbaar 9.

2.. Gumi távtartót * 3.. Olajtömítés 4.. Niet Meer Leverbaar 5. 2-Weg Verbinding 6. Mixer olajszűrő 7. Vákuum benzincsapot 8.. Niet Meer Leverbaar 9. 1 2.. Gumi távtartót * 3.. Olajtömítés 4.. Niet Meer Leverbaar 5. 2-Weg Verbinding 6. Mixer olajszűrő 7. Vákuum benzincsapot 8.. Niet Meer Leverbaar 9. Ball Ring, komplett 10. Üzemanyag tartály 10. Niet

Részletesebben

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei 2016/2017. tanév, II. félév Dr. Kovács Szilveszter E-mail: szkovacs@iit.uni-miskolc.hu Informatika Intézet 107/a. Tel: (46) 565-111 / 21-07 A jármű alrendszerei

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén!

254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 254. fejezet Meghatározások a széria autók (Gr. N) számára Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 1. MEGHATÁROZÁS Nagy sorozatban gyártott szériaautók. 2. HOMOLOGIZÁCIÓ Legalább 2500 azonos egységet kell

Részletesebben

Az alábbi robbantott rajzon tökéletesen látszik a hengerfejtömítés, amit többek között szeretnénk cserélni, vagyis a 4-es számú versenyző.

Az alábbi robbantott rajzon tökéletesen látszik a hengerfejtömítés, amit többek között szeretnénk cserélni, vagyis a 4-es számú versenyző. Azoknál a típusoknál, amiket ezzel a motorral gyártottak, bizony már benne vannak a korban így akarva-akaratlanul sor kerül a motor hengerfejezésére, ami többek között azt jelenti, hogy ki kell cserélnünk

Részletesebben

MŰSZAKI FÓKUSZ AZ ALFA ROMEO MITO 1,4 LITERES BENZINMOTOR VEZÉRMŰSZÍJ KÉSZLET FELSZERELÉSE

MŰSZAKI FÓKUSZ AZ ALFA ROMEO MITO 1,4 LITERES BENZINMOTOR VEZÉRMŰSZÍJ KÉSZLET FELSZERELÉSE MŰSZAKI FÓKUSZ 2015. szeptember AZ ALFA ROMEO MITO 1,4 LITERES BENZINMOTOR VEZÉRMŰSZÍJ KÉSZLET FELSZERELÉSE Dayco KTBWP2853 sz. készlet A MiTo-ban alkalmazott 1,4 literes TB benzinmotor jellemzője a vezérműszíjjal

Részletesebben

16-12 ROLLER Termék száma: 2319 Használati és szerelési útmutató

16-12 ROLLER Termék száma: 2319 Használati és szerelési útmutató 16-12 ROLLER Termék száma: 2319 Használati és szerelési útmutató Fontos javaslat: kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat mielőtt hozzákezdene az összeszereléshez, és fogadja meg a karbantartási

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

Hi-Fi beszerelés (MK3) Dátum: 2006. április 06., csütörtök Téma: Tuning

Hi-Fi beszerelés (MK3) Dátum: 2006. április 06., csütörtök Téma: Tuning 1. oldal, összesen: 20 Hi-Fi beszerelés (MK3) Dátum: 2006. április 06., csütörtök Téma: Tuning Ha nem elég a gyári zene... Elsı lépésként lebontottuk az ajtókárpitokat, kiszereltük a gyári hangszórókat.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IL-REF20H mozgásérzékelős LED reflektorhoz www.inlightled.hu Bevezetés A passzív, infravörös érzékelővel ellátott LED reflektor érzékeli a mozgást, valamint a testhőmérsékletet.

Részletesebben

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER

TARTALOM. BLINDER M-20 X-TREME készlet tartalma BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER TARTALOM A BLINDER M20-XTREME készlet tartalma szerelési folyamat Szerelési útmutató Elektromos szerelési utm. Lézeres sebességmérés BLINDER M-20 X-TREME LASERJAMMER Köszönjük hogy megvásárolta a BLINDER

Részletesebben

Teljeskörű autóbusz felújítás műszaki tartalma (I., II. III. részajánlati kör)

Teljeskörű autóbusz felújítás műszaki tartalma (I., II. III. részajánlati kör) MŰSZAKI TARTALOM 1. Előkészítés: 1.1 Az autóbusz átadása felújításra: A járművet a megrendelő szállítja a felújítás helyére, a vállalkozó költségén. A vállalkozó biztosítja a megfelelő körülményeket az

Részletesebben

Pirossal kiemelve az év közbeni változások!

Pirossal kiemelve az év közbeni változások! AARR 7 SUPERBIKE (SBK) Az újdonságok 2013-as évre VASTAGON vannak szedve. Pirossal kiemelve az év közbeni változások! Az alább lefektetett szabályok célja, hogy szabadságot adjon a különféle motorkerékpár

Részletesebben

Gépjárművek mechanikai és elektronikai meghibásodásaira vonatkozó AutoCheck Platinum BIZTOSÍTÁSI PROGRAM (HU-AC-NWG-L-0118)

Gépjárművek mechanikai és elektronikai meghibásodásaira vonatkozó AutoCheck Platinum BIZTOSÍTÁSI PROGRAM (HU-AC-NWG-L-0118) 1. fejezet: Bevezető rendelkezések 1.1. Jelen AUTOCHECK Platinum (ACPL PROGRAM) biztosítási program a Biztosítási fedezetet igazoló dokumentum (Biztosítási kötvény) része. 1.2. Ha ellentmondás van ezen

Részletesebben

programozható benzin/e85 átalakító elektronika

programozható benzin/e85 átalakító elektronika programozható benzin/e85 átalakító elektronika kapcsoló bekötése hôszenzor bekötése kommunikációs port bekötése injektor csatlakozók klimpelése bekötési rajz 2. Elméleti ábra Kapcsoló bekötése A csomaghoz

Részletesebben

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz Speciális gép 5. ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz A butilozó gép segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek primer tömítését végezhetjük

Részletesebben

BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS. A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat

BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS. A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat BESZERELÉSI UTASÍTÁS FC6.78 LOPÁSGÁTLÓ RIASZTÓBERENDEZÉS A gépkocsi eredeti távkapcsolójával működtethető változat A berendezés beszerelését kizárólag szakember végezheti. FIGYELEM! A forgalmazó nem vállal

Részletesebben

第 1 页, 共 18 页 E02_1 V49FM.11A 离 合 器 部 件 E02_1 CLUCTH ASSY. Qty/U nit NO. CODE 0

第 1 页, 共 18 页 E02_1 V49FM.11A 离 合 器 部 件 E02_1 CLUCTH ASSY. Qty/U nit NO. CODE 0 1 B08010002000 ZÉGER 20 1 2 17307N04F000 HÉZAGOLÓ 1 3 17306N04F000 PERSELY 1 4 17305N04F000 FOGASKERÉK 1.FOK.HAJTOTT 1 5 17312N04F000 FOGASKERÉK 4.FOK.HAJTOTT 1 6 B08010002500 ZÉGER 1 7 17310N04F000 HÉZAGOLÓ

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Útmutató: Volkswagen Polo IV A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A szűrőt az olajjal együtt cserélje. Viseljen kesztyűt, hogy ne kerüljön a kezére forró folyadék. Álljon az autóval a szerelőakna

Részletesebben

Fényszóró modul. A feladat célkitűzései:

Fényszóró modul. A feladat célkitűzései: Fényszóró modul A feladat célkitűzései: A hallgató megértse a fényszóró modell működését, értelmezze a villamos kapcsolási rajzát, elkészítse az eszköz bekötését a National Instruments multifunkciós adatgyűjtő

Részletesebben

Középkonzol világítás csere OPEL ASTRA G típusú gépkocsiba

Középkonzol világítás csere OPEL ASTRA G típusú gépkocsiba Középkonzol világítás csere OPEL ASTRA G típusú gépkocsiba 1 Középkonzol világítás csere OPEL ASTRA G típusú gépkocsiba Szerelés során felhasznált gépkocsi típus: 2001 Opel Astra G 1.7 Dti Kombi (CARAVAN)

Részletesebben

Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez:

Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez: TRW Automotive Aftermarket Kormányoszlop beszerelési útmutató a következő járművekhez: Fiat Punto (188) PUBLICATION XZB1218HU VESZÉLY A légzsákegység véletlenül kioldhat! A légzsákegység egy pirotechnikai

Részletesebben

Kis / Nagyker : www.csstuning.hu Dynoteq Kft. Email: info@csstuning.hu www.dynoteq.com Tel: 06/20/55-85-277. Az Ön partnere:...

Kis / Nagyker : www.csstuning.hu Dynoteq Kft. Email: info@csstuning.hu www.dynoteq.com Tel: 06/20/55-85-277. Az Ön partnere:... Az Ön partnere:... Hagyományos üzemanyagrendszer A hagyományos EFI (Elektromos Üzemanyag Befecskendezés) a következő részegységekből áll: Nagynyomású üzemanyag szivattyú (üzemanyagtartályon belül vagy

Részletesebben

Puritan Bennett. 800-as sorozatú ventilátor kompresszor kocsihoz 800-as sorozatú ventilátorállvány kocsihoz. Ellenőrizze a csomag tartalmát

Puritan Bennett. 800-as sorozatú ventilátor kompresszor kocsihoz 800-as sorozatú ventilátorállvány kocsihoz. Ellenőrizze a csomag tartalmát Szerelési útmutató Puritan Bennett TM 800-as sorozatú ventilátor kompresszor kocsihoz 800-as sorozatú ventilátorállvány kocsihoz Ellenőrizze a csomag tartalmát Ellenőrizze, hogy a csomagban benne van-e

Részletesebben

M típusú fokozatkapcsoló. Üzemeltetési utasítás

M típusú fokozatkapcsoló. Üzemeltetési utasítás M típusú fokozatkapcsoló Üzemeltetési utasítás 2 Tartalomjegyzék Tartalom 1 Általános elöírások 1.1 Biztonsági elöírások 5 1.2 Elöírásszerü használat 5 2 Felépítés/Kivitelek 6 3 Szállítás 7 4 A fokozatkapcsoló

Részletesebben

Használati utasítás KMS síkfalmetsző

Használati utasítás KMS síkfalmetsző Használati utasítás KMS síkfalmetsző Gyári szám: Gyártó: KMS-Rinklin GmbH Freiburgerstr. 10 Gewerbepark Breisgau D-79427 Eschbach Tel.: 07634/505488-0 Fax: 07634/505488-20 E-Mail: info@kms-rinklin.de Internet:www.kms-rinklin.de

Részletesebben

KOMBINÁLT GÉRVÁGÓ FURÉSZ LS1440. Használati utasítás

KOMBINÁLT GÉRVÁGÓ FURÉSZ LS1440. Használati utasítás MAKITA KOMBINÁLT GÉRVÁGÓ FURÉSZ LS1440 Használati utasítás (1) Alapkeret (2) Hatlapfeju csavar (3) Tehermentesíto lap (4) Anyacsavar (5) Csavar (6) Tengelyburkolat (7) Dugókulcs (8) Tengelyrögzíto (9)

Részletesebben

LÉZERES TRAFFIPAXJELZŐ. Használati és beszerelési útmutató

LÉZERES TRAFFIPAXJELZŐ. Használati és beszerelési útmutató LÉZERES TRAFFIPAXJELZŐ Használati és beszerelési útmutató PGT LaserAlert 1. A KÉSZÜLÉK CÉLJA PGT LaserAlert - lézeres traffipaxjelző használati és beszerelési útmutató A PGT LaserAlert lézeres traffipaxjelző

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S P T L ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó augusztus 4.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S P T L ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó augusztus 4. HASZNÁLATI UTASÍTÁS H P S 8 4 0 P T L ( H ) C A N B U S A U T Ó R I A S Z T Ó Működés RIASZTÓ BEKAPCSOLÁSA Nyomja meg a gépkocsi gyári távirányítójának záró gombját. Az aktiválást a következők erősítik

Részletesebben

Windowfarm keretben. A keret talpa szélesebb (150 mm), hogy ne boruljon fel a szerkezet.

Windowfarm keretben. A keret talpa szélesebb (150 mm), hogy ne boruljon fel a szerkezet. Windowfarm keretben Az eredeti windofarm több PET palack egymás alá szereléséből állt. Ezzel sok problémám volt a cserepek esetleges cseréjekor. Főleg amikor benőtte a növényzet az egészet. Ezért készítettem

Részletesebben

XV 535 karburátor - fogyasztás és keverékképzés beállítása

XV 535 karburátor - fogyasztás és keverékképzés beállítása XV 535 karburátor - fogyasztás és keverékképzés beállítása Az XV 535 karburátora CV rendszerű, azaz állandó nyomású eszköz. Ugyanolyan, mint bármelyik másik japán motor porlasztója, azzal a kis különbséggel,

Részletesebben