ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM KÉSZÜLT AZ ALÁBBI SZERVEZET VONATKOZÁSÁBAN:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM KÉSZÜLT AZ ALÁBBI SZERVEZET VONATKOZÁSÁBAN:"

Átírás

1 ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM KÉSZÜLT AZ ALÁBBI SZERVEZET VONATKOZÁSÁBAN: CÉGNÉV: PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. SZÉKHELY: BUDAPEST, KALOCSAI U. 63. II. EMELET CÉGJEGYZÉKSZÁM: ADÓSZÁM: STATISZTIKAI SZÁMJEL:

2 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM HATÁLYA, CÉLJA... 4 ÁLTALÁNOS CÉLOK, ETIKAI ELVEK... 5 HELYZETFELMÉRÉS... 7 ESÉLYEGYENLŐSÉGI FELELŐS KONKRÉT CÉLOK, FELADATOK, INTÉZKEDÉSEK CSR KONCEPCIÓ... 12

3 BEVEZETÉS Az Európai Uniós elvárások alapján a települések, kistérségek, régiók feladata a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése. Az esélyegyenlőség biztosítása és előmozdítása nem összemosható, egymással nem helyettesíthető, jól elkülönített fogalmak, amelyek egyben egymást, kiegészítő célokat jelölnek meg. Az Esélyegyenlőségi törvény az Európai Unió előírásaival összhangban rendelkezik az egyenlő bánásmód elveinek érvényesítéséről, az esélyegyenlőség előmozdításáról. Ennek gyakorlati megvalósítását célozza az Esélyegyenlőségi terv, mely a Munka Törvénykönyvének módosításával együtt biztosítja számunkra a kiemelten hátrányos helyzetű munkavállalói csoportokra történő fokozott odafigyelést, így különösen az illetmények, munkakörülmények, szakmai előmenetel, képzések kapcsolatos kedvezmények tekintetében. A ProjectMine Kft. az EE törvénytől függetlenül a múltban is nagy súlyt fektetett arra, hogy alkalmazottait semmiféle hátrányos megkülönböztetés ne érje a munkavállalói jogviszonnyal összefüggésben sem korukra, nemükre, faji, etnikai hovatartozásukra, vallási, politikai meggyőződésükre, sem családi viszonyaikra vonatkozóan. Az esélyegyenlőség biztosítása számunkra olyan, általában passzív cselekedet, amely valamit kinyit, lehetővé tesz az adott védett csoport számára is. Az esélyegyenlőség előmozdítása aktív cselekedet, amelynek eredménye, hogy a védett csoport tagjai valóban élni tudnak a számukra is nyitott lehetőségekkel. Esélyegyenlőség érvényesüléséről csak akkor beszélhetünk, ha mindkét cél egyszerre teljesül, az adott védett csoport tényleges résztvevővé válik. Egy szervezet fogadókészségét folyamatosan fejleszteni kell, ki kell alakítani a - megkülönböztetés tilalmát, egyenlő bánásmódot, - az emberi méltóság tiszteletben tartását, - a társadalmi szolidaritás kialakítását. Az esélyegyenlőség pozitív befolyásolásához szükséges megerősítő intézkedések készítése, ennek stratégiai terve az esélyegyenlőségi program. Az esélyegyenlőségi program része egy részletes, alapos helyzetelemzés, az alapelvek, célok meghatározása, a továbblépés lehetőségeinek megkeresése, melyhez elengedhetetlenül szükséges a partnerségi megközelítés. Az esélyegyenlőség előmozdítása konkrét, a hátrányok kiegyenlítését segítő intézkedések végrehajtásával érhető el. A területet érintő szabályozásnak ennek megfelelően az a feladata, hogy olyan keretet biztosítson az állami intézkedéseknek, amelyek a közösségi erőforrások leghatékonyabb felhasználását teszik lehetővé. Fontos, a program megvalósításához a garanciák, módszerek meghatározása, az ehhez szükséges intézkedési terv készítése. Cégünk ezen irányelvek mentén alakította ki saját programját és értékeli annak megvalósítását minden évben.

4 ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM HATÁLYA, CÉLJA Az esélyegyenlőségi programunkkal különösen a projektfinanszírozási, vállalkozásfejlesztési és pályázati tanácsadás terén megvalósuló esélyegyenlőség előmozdítását kell ösztönöznünk. Az esélyegyenlőség érvényesítése érdekében különös figyelmet kell fordítanunk minden infrastrukturális és szakmai fejlesztés támogatása esetén a halmozottan hátrányos helyzetű munkavállalók és tanulók helyzetére a beruházásokban, fejlesztésekben, szakmai képzésekben. Kiemelten fontos a korábbi gyakorlat és megszerzett tapasztalat áttekintésével, illetve az munkavállalói összetétel összehasonlításával annak vizsgálata, hogy érvényesül-e a szervezetünkön belül a diszkriminációmentesség, szegregációmentesség, és a halmozottan hátrányos helyzetű emberek társadalmi integrációjának támogatása. A hátrányos helyzetű társadalmi rétegek esélyegyenlőségének előmozdítása elengedhetetlen feltétele az egyenlő hozzáférés biztosításán túl, olyan támogató lépések, szolgáltatások tervezése és megvalósítása, amelyek csökkentik meglévő hátrányaikat, javítják szakmai sikerességüket. Kiemelt célja szervezetünknek, hogy tegye elérhetővé a minőségi szakmai szolgáltatásokat és termelékenységet, mérséklődjenek az egyenlőtlenségek. Időbeli hatály:az Esélyegyenlőségi Program hatálya december 31-ig tart. A következő időszakra szóló esélyegyenlőségi program elfogadási határideje: november 30. Személyi hatály: A megállapodás hatálya kiterjed a ProjectMine Kft. dolgozóira, különösen a megállapodásban kiemelt, kedvezményezett célcsoportokra, ill. a munkáltatói jogkört gyakorlókra, mint a tervben foglaltak végrehajtásának felelőseire. Területi hatály: A megállapodás hatálya kiterjed a ProjectMine Kft. valamennyi fizikai és szervezeti egységére, irodájára, telephelyére.

5 ÁLTALÁNOS CÉLOK, ETIKAI ELVEK A jelen Program alapján szervezetünk tagjai elkötelezik magukat a munkahelyi esélyegyenlőség elvei mellett és ennek érdekében intézkedéseket hoznak. A jelen Program alapján szervezetünk tagjai az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartása és az esélyegyenlőség elősegítése érdekében támogató intézkedéseket hoznak. A jelen Esélyegyenlőségi Program alapján szervezetünk tagjai kötelezettséget vállalnak, hogy a nők, a 40 év feletti munkavállalók, roma identitású, fogyatékkal élő és családos munkavállalók esélyegyenlőségének elősegítése érdekében támogató intézkedéseket hoznak, különösen a bérezés, szakmai előmenetel, képzés, munkakörülmények és munkavállalói kedvezmények terén. A munkáltató elkötelezettséget vállal, hogy a foglalkoztatás során megelőzi és megakadályozza a munkavállalók hátrányos megkülönböztetését. Ez kiterjed a munkaerőfelvételre, az alkalmazásnál a munkabérek, a jövedelmek, a juttatások, a képzés, a továbbképzés és egyéb ösztönzések meghatározására, az áthelyezés, a felmondás és egyéb foglalkoztatással összefüggő esetekre. Kiterjed továbbá a munkavállalók bárminemű, különösen koruk, nemük, családi állapotuk, nemzetiségük, fajuk. származásuk, vallásuk, politikai meggyőződésük és munkavállalói érdekvédelmi tevékenységük miatti diszkriminációra. Ez alól kivétel a foglalkoztatás jellegéből, vagy természetéből egyértelműen következő, szükséges megkülönböztetés esetei. A megkülönböztetés tilalma, az egyenlő bánásmód elve nem alkalmas az összes létező egyenlőtlenség megszüntetésére, amely érheti a munkavállalókat foglalkoztatásuk során. Szervezetünk olyan pozitív, méltányos és rugalmas intézkedéseket dolgoznak ki, amelyek elősegítik az érintettek foglalkoztatási pozíciójának javulását, megőrzését. Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, a ProjectMine Kft. az alábbi esélyegyenlőségi programot alkotja meg. Szervezetünk a következő irányelvek betartására törekszik: 1) A megkülönböztetés tilalma, egyenlő bánásmód A ProjectMine Kft. a foglalkoztatás és az szakmai oktatás során megelőzi és megakadályozza a munkavállalók hátrányos megkülönböztetését. Ez kiterjed a munkaerő felvételnél, alkalmazásnál, a munkabérek, a jövedelmek, juttatások, képzések eseteinél. Egyaránt kiterjed a munkavállalóknál a képzésekre jelentkezésnél, oktatásnál, a vizsgáztatásnál, bármilyen segítségnyújtásnál. A megkülönböztetés tilalma vonatkozik a munkavállalók bárminemű - különösen koruk, nemük, családi állapotuk, nemzetiségük, fajuk, származásuk, vallásuk, politikai meggyőződésük miatti diszkriminációjára.

6 2) Az emberi méltóság tiszteletben tartása A ProjectMine Kft. a foglalkoztatás és a tanítás során tiszteletben tartja a munkavállalók és a hallgatók emberi értékeit, emberi méltóságát, egyediségét. Fontos feladatnak tekinti a megfelelő munkahelyi légkör kialakítását, az alapvető értékek megőrzéséhez és megerősítéséhez való hozzájárulást, valamint a személyes adatok védelmének biztosítását. 3) Partneri kapcsolat, együttműködés A ProjectMine Kft. mind a képzés és betanítás, mind a foglalkoztatás keretei között a partnerség elvének érvényesítésére törekszik azzal, hogy átlátható szerződéses viszonyokat alakít ki, a partnerek kölcsönös előnyeinek biztosítása mellett. 4) Társadalmi szolidaritás A foglalkoztatás során semmilyen korú, nemű, nemzetiségű, családi vagy egészségi állapotú hallgató és munkavállaló sem értékesebb a társadalom számára a másiknál. Társadalmunk minden tagjának érdeke a szolidaritás erősítése. 5) Méltányos és rugalmas ellátás A megkülönböztetés tilalma nem old fel minden létező egyenlőtlenséget, ezért szervezetünk méltányos és rugalmas intézkedéseket dolgoz ki, amely elősegíti a dolgozók tudásának és a foglalkoztatottak pozíciójának, munkavállalói helyzetének javulását, megőrzését. A terv kidolgozása és a megvalósítás során különös figyelemmel tekintünk arra, hogy az egyenlő bánásmód megsértésének tekinthető különösen: - A közvetlen hátrányos megkülönböztetés - A közvetett hátrányos megkülönböztetés - A zaklatás - A jogellenes elkülönítés - A megtorlás - És az ezekre adott utasítás. A Munka Törvénykönyve 70/A (2) bekezdése alapján az Esélyegyenlőségi Programunk különösen az alábbi hátrányos helyzetű munkavállalói csoportokkal foglalkozik: - Nők - Negyven évnél idősebb munkavállalók - Romák, nemzetiségiek - Fogyatékos személyek - Két vagy több, tíz éven aluli gyermeket nevelő munkavállalók - Tíz éven aluli gyermeket nevelő egyedülálló munkavállalók - Felvételi eljárásban résztvevők, pályakezdők. Az Esélyegyenlőségi terv a fenti alkalmazottak és tanulók foglalkoztatási helyzetének elemzésén túl az esélyegyenlőség biztosítására vonatkozó, adott időszakra megfogalmazott céljait, az elérésükhöz szükséges eszközöket hivatott összegezni.

7 HELYZETFELMÉRÉS A ProjectMine Kft. fő tevékenységi köre a projektfinanszírozási, a vállalkozásfejlesztési és pályázati tanácsadás, projektmenedzsment. Szervezetünkben szakmai és gazdasági munka területén különböző korosztály képviselteti magát. A Program bizonyos elemei kiterjedhetnek a potenciális munkavállalókra is, például a felvételi eljárások szabályozása, előnyjuttatások terén. A helyzetfelmérés adatai a évi állapotot tükrözik. A szervezetnél 4 fő áll alkalmazásban, 1 fő pedig GYED-en van. Létszám - fő Nő: 2 Férfi: 2 40 évesnél idősebb korú: 1 Két, vagy több 10 éven aluli gyermeket nevel: 0 Egyedül neveli gyermekét: 0 Pályakezdő: 1 Iskolai végzettség alapján: Létszám - fő 8 általánost végzett: 0 Szakmunkásképzőt végzett: 0 40 évesnél idősebb korú: 0 Középfokú végzettségű: 0 Felsőfokú végzettségű: 4 A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSOPORTOK ELEMZÉSE A nők helyzete: A nők 50%-os arányban vannak jelen a feladatok ellátásában. Foglalkoztatásukat, bérezésüket és egyéb körülményeiket tekintve más munkavállalói csoporttal azonos helyzetben vannak, hátrányos megkülönböztetés velük szemben nem állapítható meg. Létszámuk: 2 fő. Szervezetünk célja, hogy ezen célcsoport létszáma tartósan elérje a 5 főt és az 60%-ot.

8 A 40 évesnél idősebb munkavállalók: Szakmai szempontból fontosnak tartjuk ezen társadalmi réteg munkához való jutását. A 40 évesnél idősebb foglalkoztatottakat tekintve megállapítható, hogy nincs velük szemben hátrányos megkülönböztetés. Létszámuk jelenleg: 1 fő. Szervezetünk célja, hogy ezen célcsoport létszáma tartósan elérje a 2 főt. Etnikai, nemzeti csoporthoz tartozás tekintetében a foglalkoztatottak: Az évi LXXVII. tv értelmében a nemzeti és etnikai csoporthoz való tartozás vállalása és annak kinyilvánítása az egyén kizárólagos és elidegeníthetetlen joga. Ennek értelmében intézményünkben egyetlen munkavállaló sincs kötelezve arra, hogy bármely kisebbségi csoporthoz tartozás tekintetében nyilatkozzon, így erre a kérdésre vonatkozóan nincs mért adat. Célunk, hogy a célcsoport által felvállalt nemzetiség miatt senki ne szenvedjen hátrányt a munkavégzés és kiválasztási folyamat során. Fogyatékos, megváltozott munkaképességű személyek: Szervezetünk támogatja a fogyatékosok alkalmazását, ennek érdekében törekszünk az infokommunikációs és fizikai akadálymentesítésre. Jelen terv elkészítésekor felmértük ismételten a célcsoport helyzetét, a felvételi eljárások kiválasztási szempontjait egyaránt. Létszámuk jelenleg 0 fő. Szervezetünk célja, hogy ezen célcsoportból távmunka alkalmazásával a forrásfigyelés területén létszámunk elérje az 1 fő foglalkoztatottat. Két vagy több tíz éven aluli gyermeket nevelő, vagy gyermeket egyedül nevelő munkavállalók: Célunk, hogy a célcsoport minél több tagja számára munkalehetőséget biztosítsunk. Megállapítható, hogy foglalkoztatásukban hátrányos megkülönböztetés nincs. Létszámuk jelenleg 0 fő. Szervezetünk célja, hogy jelenlegi munkavállalóink családjainak megőrzését támogassuk és ezáltal a gyermekek nevelése rendezett körülmények között történhessen, a későbbi munkaerő felvételénél jelen célcsoport semmiképpen nem szenvedhet el hátrányt. Pályakezdők: A pályakezdők foglalkoztatását, bérezését és egyéb körülményeit tekintve más munkavállalói csoporttal azonos helyzetben van, hátrányos megkülönböztetés vele szemben nem állapítható meg. A ProjectMine Kft. eddigi működése során folyamatosan foglalkoztatott pályakezdő fiatalokat, akik betanítására külön erőforrást és jelentős figyelmet fordítottunk. Létszámuk: 1 fő. Szervezetünk célja, hogy ezen célcsoport létszáma tartósan elérje a 2 főt. Ennek érdekében folyamatosan szakmai gyakornokokat fogadunk, akik számára a gyakornoki idő kiértékelésének eredményeként munkalehetőséget is biztosítunk. A ProjectMine Kft. szervezetében további 1 fő jelenleg GYED-en van, akivel a szervezett kapcsolattartás mellett támogató/segítő viszonyt tartunk fenn annak érdekében, hogy novemberében zökkenőmentesen térhessen vissza a munka világába.

9 Szervezetünk az esélyegyenlőségi célcsoportok helyzetét további intézkedésekkel is segíti, ennek érdekében helyzetelemzésünk során feltártuk ezen támogató folyamatok állapotát: 1. Akadálymentesítés: - Fizikai akadálymentesítés megvalósulása: Igen épületek száma: 1 db Nem - Infokommunikációs akadálymentesítés megvalósulása: Igen Nem, honlapunk fejlesztésével kell biztosítani, melynek tervezett időpontja év. 2. Nők száma a felső és középvezetésben: 1 fő 3. Rugalmas munkaidő szervezés, csúsztatható munkakezdés alkalmazása: Igen Nem 4. Szervezeti gyermekintézmény fenntartása: Igen Nem, de részt vettünk 1 családi napközi és 4 önkormányzati óvoda fejlesztésében/projektmenedzsmentjében, melyekhez támogatást is elnyertünk, ezáltal megfelelő kapacitás elérésével hozzájárulunk a cégünknél dolgozók gyermekeinek elhelyezéséhez. 5. Munkaidő-kedvezmény biztosítása a munkavállalóknak képzésen való részvételhez Igen, folyamatosan képezzük a dolgozóinkat külön esélyegyenlőségi képzési terv mentén. Nem 6. Törvényben meghatározottnál több szabadság biztosítása a munkavállalóknak: Igen Nem 7. GYES-en, GYED-en lévőkkel való szervezett kapcsolattartás: Igen 1 fő Nem

10 ESÉLYEGYENLŐSÉGI FELELŐS Az egyenlő bánásmód betartása és az esélyegyenlőség elősegítése érdekében szervezetünk munkahelyi esélyegyenlőségi biztosi feladatokkal bízza meg az erre kiválasztott személyt, akinek a munkaköri leírásában is szerepel ezen feladatkörök ellátása. (Készítés időpontjában: ügyvezető üzletfejlesztési igazgató.) A megbízott feladata: - a terv teljesítésének folyamatos felülvizsgálata - az esélyegyenlőséggel és a munkáltatással kapcsolatos jogszabályi változások figyelemmel kísérése - a tervvel és végrehajtásával kapcsolatos észrevételek, javaslatok gyűjtése, továbbítása a munkáltató felé - a terv felülvizsgálatának előkészítése - a terv teljesülésének vizsgálata és beszámoló készítése minden év március 31-ig - következő időszakra vonatkozó esélyegyenlőségi terv elkészítése. KONKRÉT CÉLOK, FELADATOK, INTÉZKEDÉSEK E fejezetben felsoroljuk a feltárt hátrányok enyhítésére kitűzött célokat és a megvalósítás érdekében megteendő célokat. A ProjectMine Kft. vállalja, hogy az egyenlő bánásmód betartása és az esélyegyenlőség elősegítése érdekében a munkaügyi folyamatok szabályozása terén: 1. Az álláshirdetések megfogalmazásakor és a munkavállalók kiválasztásakor kor, nem, nemzetiség, családi és egészségügyi állapot szempontjából nem tesz különbséget. 2. A munkaerő-felvétel során a hangsúlyt az adott munkához szükséges készségekre, képességekre, jártasságokra és tapasztalatokra helyezi. A jelöltek kiválasztásánál ugyanolyan fontos szempontnak tekinti a hosszú szakmai, gyakorlati munkatapasztalatot és az ezen alapuló megbízhatóságot, mint a többi készség és képesség figyelembevételét. 3. Előzetes képzéshez, betanuláshoz kötött munkakörök betöltésénél a negyven felettiek pályázatát nem utasítja el arra hivatkozva, hogy a képzés és a betanítás korukból következően már nem kifizetődő befektetés. Kedvezményezett: a negyven évnél idősebb munkavállalók. 4. A bérezés területén továbbra is biztosítja, hogy a juttatások minden munkavállalót megillessenek, a részmunkaidőben dolgozókat is.

11 5. Továbbra is egyenlő esélyű előléptetési lehetőséget biztosít minden munkavállaló számára. 6. Létszámleépítéskor a leépítendő munkavállalók kiválasztását szakmai kritériumokra alapozza. 7. A munkavállalók teljes köre számára biztosítja a képzésekhez és az azokról való tájékozódás lehetőségéhez való hozzáférést. 8. A kisgyermekes és az egyedülálló szülők számára lehetőséget biztosít az óvoda, iskola nyitva tartásához alkalmazkodó munkaidő kezdéshez, amennyiben ez nem ró aránytalanul nagy terhet a többi dolgozóra. Kedvezményezettek: kisgyermekes és egyedülálló szülők. 9. Biztosítja a gyermeket egyedül nevelők számára a túlóra és rugalmas munkaidő szervezés választhatóságának a lehetőségét. Kedvezményezettek: a kisgyermeket nevelő szülők. 10. A kisgyermekes anyák munkába való visszatérésének segítségét a lehetőségek figyelembe vételével /pl. továbbképzésben való részvétel segítségével/ biztosítja. Kedvezményezettek: a kisgyermeket nevelő szülők. 11. A munkáltató továbbra is figyelembe veszi a csökkent munkaképességű dolgozók esetében a munkakör ellátása érdekében a dolgozók kéréseit, ha az a feladatuk ellátását segítik. A csökkent munkaképességű dolgozók munkavégzését segíti, biztosítja számukra a megfelelő munkakörülményeket, a megfelelő időbeosztást Kedvezményezettek: a csökkent munkaképességű munkavállalók. 12. A munkáltató kidolgozza a dolgozói teljesítményértékelő rendszert, amelyben kizárja a dolgozók hátrányos megkülönböztetésének lehetőségét. 13. A munkáltató a szakképzett és alkalmazkodó képes munkaerő számának növelése érdekében biztosítja az egész életen át tartó tanulás lehetőségét minden munkavállaló számára a munkakör ellátást segítő, valamint a szakmai előmenetelhez hozzájáruló képzésbe való részvételt kortól, nemtől, családi és egészségi állapottól függetlenül.

12 14. A munkáltató olyan megoldások kidolgozására törekszik, amelyek az ő és a munkavállaló érdekeit egyaránt figyelembe veszi, amelyek során a munkavállaló a nyugdíjba vonulást megelőző években felkészülhet a nyugdíjazásra, a nyugdíjas életformára az aktív nyugdíjas évekre. Kedvezményezett: a negyven évnél idősebb munkavállalók. 15. Lehetőséget biztosít a panasztételre, a következő módon: - Az egyenlő bánásmód megsértése, a zaklatás, jogellenes elkülönítés, megtorlás előfordulása esetén a munkavállaló a szervezetnél dolgozó esélyegyenlőségi munkatárs felé fordulhat. - A fent megnevezett esélyegyenlőségi megbízott a panaszt anonim módon a munkáltató elé tárja. - Panasz estén a Mt a az irányadó. CSR KONCEPCIÓ A ProjectMine Kft. önálló CSR Politikát a cég mérete miatt nem alkotott, azonban ügyvezetői saját CSR koncepciót határoztak meg, mely önálló arculattal és egyedi stratégia mentén támogatja a célcsoportokat: Újszerű szervezeti magatartás Nem kötelezettség, hanem elkötelezettség Napjaink rohanó világában egyre elterjedtebb téma a társadalmilag felelős szervezeti magatartás, hiszen azok a vállalatok, akik figyelnek az őket körülvevő környezeti szereplőkre és velük harmóniában működnek nagyobb értéket képviselnek mind a szervezet piaci értékét mind a társadalmi megítélését illetően. További mottónk ezért: A nagyok már csinálják és a kicsik is megtehetik! Minden tevékenységünkkel kommunikálunk, miért ne működhetne egy kis-, vagy középvállalkozás úgy hogy a napi tevékenységébe beépítve, odafigyel a környezetében azokra, akiken jó érzés segíteni. A fenti alapgondolatból kiindulva született meg az ötlet hogy azon tevékenységek, amelyek egy vállalkozás életében amúgy is felmerülnek, miért ne lehetnének belefűzve egy CSR tevékenységbe. Koncepciónk lényege, hogy minden olyan kommunikációs felület, eszköz, amelyre egy vállalkozás amúgy is költene köthető legyen egy az adott vállalkozás által preferált szervezethez, alapítványhoz azáltal, hogy a segícspr logó megjelenítésével, valamint egy az adott szervezetre utaló grafikai elemmel kiegészítve készül el. A kivitelezési költségek egy részét pedig a kommunikációs felületen megjelenített szervezet számára fontos tevékenységre vagy eszközbeszerzésre adott esetben az összeg biztosításával - fordítjuk egyeztetve mindezt a vállalkozóval és az adott szervezettel.

13 A segicspr továbbá aktív tevékenységekkel is szeretné népszerűsíteni a társadalmi felelősségvállalást a közreműködő vállalkozásokkal és szervezetekkel karöltve. Koncepciónk önálló logoval is rendelkezik: Az Esélyegyenlőségi Program létrehozásának jogalapja a CXXV. Tv az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról. Cégünk elhivatott mind a jogszabályi környezetben megalkotott előírások, mind saját etikai, erkölcsi irányelveinek betartása iránt. Célunk, hogy jelen Programunk nem csupán egy összegző dokumentummá váljon, hanem iránymutatásként és működésünk alapelveként szolgáljon. Elfogadás kelte: Budapest, november 28. SEMPERGER KINGA Ügyvezető BARABÁS TAMÁS Ügyvezető PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT BUDAPEST, KALOCSAI U. 42. INFO@PROJECTMINE.HU

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, a BZSH Benjamin Óvoda az alábbi esélyegyenlőségi tervet alkotja meg: I. Általános célok, etikai

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2010. MÁJUS 31-TŐL 2012. DECEMBER 31-IG TERJEDŐ IDŐSZAKRA Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen Kisbér Város Önkormányzata az alábbi

Részletesebben

A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE Készítette: Varga Lászlóné gazdasági igazgatóhelyettes Kiadás időpontja: 2008. január. 10. Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv

Esélyegyenlőségi terv 2018. 02. 01. Esélyegyenlőségi terv Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal 28. számú melléklet SZENTLŐRINCI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden köztisztviselőnek azt a

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv 2011.

Esélyegyenlőségi terv 2011. Esélyegyenlőségi terv 2011. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, Újhartyán Község Önkormányzata az alábbi esélyegyenlőségi tervet alkotja

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA

Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 34. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010. január TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR

A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE Időbeli hatálya: 2014. január 1 2014. december 31. Esélyegyenlőségi terv Jelen esélyegyenlőségi terv a munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti

Részletesebben

PETŐFI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

PETŐFI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV PETŐFI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, a Nagymágocsi Petőfi Sándor Művelődési

Részletesebben

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÚJHARTYÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2012-2013. Újhartyán, 2012, szeptember 1. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rész... 3 1. Az esélyegyenlőségi terv előkészítésének folyamata, aktualizálása...

Részletesebben

E SÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

E SÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Európai Üzleti Szakközép és Szakiskola OM: 200466 7623 Pécs, Szabadság u. 23. Tel.: 06-72/516-118; 06-72/522-889 Honlap: www.euszki.hu e-mail: info@euszki.hu E SÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Jelen munkahelyi esélyegyenlőségi

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv

Esélyegyenlőségi terv Esélyegyenlőségi terv ÓNTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. 2014. január 1. 2016. december 31. közötti időszakra Preambulum Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV. 2014. augusztus 20-tól 2015. december 31-ig terjedő időszakra

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV. 2014. augusztus 20-tól 2015. december 31-ig terjedő időszakra Kalocsai Nebuló Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény OM: 038451 6300 Kalocsa, Tompa M. u. 10-14.. Tel.: 78/461-667, e-mail: nebulokalocsa@gmail.com ESÉLYEGYENLŐSÉGI

Részletesebben

A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE CO&CO COMMUNICATION - ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV - 1.oldal A Co&Co Communication Kft esélyegyenlőségi terve az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról

Részletesebben

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának esélyegyenlőségi terve

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának esélyegyenlőségi terve A Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának A szabályzat a szervezeti és működési szabályzat 2015. szeptember 1-től 3. sz. melléklete Általános célok, etikai

Részletesebben

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Magyar Képzőművészeti Egyetem Magyar Képzőművészeti Egyetem Ikt. szám: MKE/221-7/2017. Esélyegyenlőségi terv Elfogadta a Szenátus 21/2017. (V. 3.) számú határozatával... Prof. Csanádi Judit rektor 2017. május 3. 1 A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Esélyegyenlőségi Terv. Mátyás Király Általános Iskola Csömör

Esélyegyenlőségi Terv. Mátyás Király Általános Iskola Csömör Esélyegyenlőségi Terv Mátyás Király Általános Iskola Csömör 2 Amit az esélyegyenlőségről tudni kell Az Országgyűlés 2003-ban elfogadta az Európai Unió és a hazai társadalom elvárásait tükröző 2003. évi

Részletesebben

I. Bevezetés. II. Általános célok, etikai elvek A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

I. Bevezetés. II. Általános célok, etikai elvek A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE I. Bevezetés Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (a továbbiakban: Ebetv.) alapelvi szinten

Részletesebben

A HATÁRON KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP- EURÓPAI SEGÍTİ SZOLGÁLATA ESÉLYEGYENLİSÉGI TERVE

A HATÁRON KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP- EURÓPAI SEGÍTİ SZOLGÁLATA ESÉLYEGYENLİSÉGI TERVE A HATÁRON KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP- EURÓPAI SEGÍTİ SZOLGÁLATA ESÉLYEGYENLİSÉGI TERVE Budapest, 2014. június 17. 1 Bevezetés Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlı méltóságú személyként élhessen,

Részletesebben

Pécsváradi Aranycipó Kft. Esélyegyenlőségi terv

Pécsváradi Aranycipó Kft. Esélyegyenlőségi terv Pécsváradi Aranycipó Kft. Esélyegyenlőségi terv 2019. Jelen esélyegyenlőségi terv az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (Ebktv.), a 2012. évi I. tv.

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZAT

ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZAT MTA Agrártudományi Kutatóközpont ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZAT Martonvásár, 2012. március 20. Bedő Zoltán főigazgató 0 Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. április 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. április 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT FŐJEGYZŐJE E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. április 25-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Esélyegyenlőségi

Részletesebben

Esélyegyenlőségi szabályzat

Esélyegyenlőségi szabályzat MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM 23. sz. melléklet Esélyegyenlőségi szabályzat OM azonosító: 031202 HA2301 2018.03.12 MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Fenntartó:

Részletesebben

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AJÁNLÁSOK ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVHEZ SZAKÉRTŐI TANULMÁNY

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA AJÁNLÁSOK ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVHEZ SZAKÉRTŐI TANULMÁNY VIAD ORO K ÖZIGAZGATÁSFEJLESZTÉSI T ANÁCSADÓ ÉS S ZOLGÁLTATÓ KFT. 8230 B ALATONFÜRED, V AJDA J. U. 33. +36 (30) 555-9096 AROP. PALYAZAT@ YAHOO. COM DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND 1. Törvényi háttér Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE. Preambulum

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE. Preambulum A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE Preambulum 1. Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 63. (4) bekezdése alapján az ötven főnél több munkavállalót

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata

Hajdúhadház Város Önkormányzata /2018. (III.29.) HÖ. sz. határozat 1. számú melléklete Hajdúhadház Város Önkormányzata Esélyegyenlőségi Terve 2018-2023. 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés II. Az Esélyegyenlőségi Terv hatálya. III. Általános

Részletesebben

KISTÉRSÉGI ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

KISTÉRSÉGI ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV KISTÉRSÉGI ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV KÉSZÍTETTE: KÖRÖS-SZÖGI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KRUZSLECZ MIHÁLYNÉ SZEMÉLYÜGYI ÜGYINTÉZŐ 2009. SZEPTEMBER 1 Tartalomjegyzék 1. A terv hatálya... 3 2. Általános célok,

Részletesebben

Esélyegyenlőségi Képzés

Esélyegyenlőségi Képzés Esélyegyenlőségi Képzés KEOP 6.1.0/B/09-2009-0014 Erdei tanóra program Nógrád megyében című projekt projektmenedzsment tagjai és a DIPO Khe. alkalmazottai számára Készítette: Glázer Éva Bánk, 2010. március

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma 7150 Bonyhád, Széchenyi tér 18. Tel: +36-74/451-424; +36-74/451-918; OM: 203054 ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV (Életbe lép: 2017.03.01-től a következő

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZAT

ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZAT ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZAT Edutus Egyetem Szenátusa által 64/2018. (aug. 31.) számú határozatával egységes szerkezetben elfogadva. Kiadás száma Módosítás száma Határozat száma Hatályos 1. kiadás 64/2018.

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV SOPRON 2014 ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2014. január 1-jétől 2015. december 31-ig terjedő időszakra Jelen Esélyegyenlőségi Terv az egyenlő bánásmódról és az

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A 2016. december 15. 2018. december 14. közötti időszakra Esélyegyenlőségi Tervben érintett intézmények: Zákányszék Község Önkormányzata Zákányszéki

Részletesebben

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 30.-i ülésére 2. napirend. Göndörné Frajka Gabriella jegyző

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 30.-i ülésére 2. napirend. Göndörné Frajka Gabriella jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 30.-i ülésére 2. napirend TÁRGY: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2012-2013

Részletesebben

TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0055

TÁMOP-3.2.3-09/2-2010-0055 9/1 Az országgyűlés az Európai Unió, valamint a társadalom elvárásaira válaszul elfogadta az Egyelő bánásmódról és az esélyegyelőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényt, amely az 1992. évi XXII.

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2012. június 15-től 2017. június 14-ig terjedő időszakra Jelen Esélyegyenlőségi terv az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényben,

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS CÉLOK, ETIKAI ELVEK. I/1. A megkülönböztetés tilalma, egyenlő bánásmód.

I. ÁLTALÁNOS CÉLOK, ETIKAI ELVEK. I/1. A megkülönböztetés tilalma, egyenlő bánásmód. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2014. szeptember 1-től 2016. augusztus 31-ig terjedő időszakra I. Jogszabályi alapok - A Munka Törvénykönyve 70/A (1), (2), (3) - A 2003. évi CXXV törvény az egyenlő bánásmódról és

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv 2013

Esélyegyenlőségi terv 2013 2013 Szervezet neve: Egyenlő Esélyért Egyesület 2007 Címe: 2840 Oroszlány, Táncsics Mihály út 39. Adószáma: 18616909-1-11 Képviseletre jogosult személyneve: Kiss Csilla Klára Alkalmazandó: 2013. november

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV SOPRON 2016 ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2016. január 1-jétől 2017. december 31-ig terjedő időszakra Jelen Esélyegyenlőségi Terv az egyenlő bánásmódról és az

Részletesebben

II. RÁKÓCZI FERENC GIMNÁZIUM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

II. RÁKÓCZI FERENC GIMNÁZIUM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV II. RÁKÓCZI FERENC GIMNÁZIUM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2011.01.01-2012.12.31. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2011. január 1-jétől 2012.december 31-ig terjedő időszakra Jelen Esélyegyenlőségi Terv az egyenlő bánásmódról

Részletesebben

A Szolnoki Főiskola Esélyegyenlőségi Terve

A Szolnoki Főiskola Esélyegyenlőségi Terve A Szolnoki Főiskola Esélyegyenlőségi Terve 2013-2016 I. RÉSZ... 3 BEVEZETÉS... 3 AZ ET JOGSZABÁLYI HÁTTERE... 3 AZ ET ELKÉSZÍTÉSE, ELFOGADÁSA, BEVEZETÉSE ÉS TARTALMA... 3 II. RÉSZ... 3 ÁLTALÁNOS ELVEK

Részletesebben

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A MARCALI VÁROSI KULTURÁLIS KÖZPONT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény alapelvi szinten rögzíti, hogy minden ember elidegeníthetetlen

Részletesebben

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2019.április 25-i ülésére

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2019.április 25-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2019.április 25-i ülésére Tárgy: A Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal 2019-2024. évre vonatkozó Esélyegyenlőségi terve Az előterjesztést

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV AZ ALKALMAZOTTAK RÉSZÉRE

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV AZ ALKALMAZOTTAK RÉSZÉRE ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV AZ ALKALMAZOTTAK RÉSZÉRE 2011 1 2 Tartalomjegyzék 1. Általános elvek, célok...4 1.1 A megkülönböztetés tilalma, egyéni bánásmód...4 1.2 Az emberi méltóság tiszteletben tartása...4

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Szám: 21-21/1182/2016. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2017 2019. évi ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...

Részletesebben

1/2014. (IX.30.) főjegyzői utasítás a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal esélyegyenlőségi tervéről

1/2014. (IX.30.) főjegyzői utasítás a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal esélyegyenlőségi tervéről 1/2014. (IX.30.) főjegyzői utasítás a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal esélyegyenlőségi tervéről A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. (4) bekezdés j) pontja, valamint az egyenlő bánásmódról

Részletesebben

MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. Esélyegyenlőségi terve

MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. Esélyegyenlőségi terve MAGYAR IDEGENFORGALMI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET Esélyegyenlőségi terve Preambulum Összhangban az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény,

Részletesebben

4. Konkrét programok, intézkedések az egyenlő bánásmód biztosítására és az esélyegyenlőség előmozdítására

4. Konkrét programok, intézkedések az egyenlő bánásmód biztosítására és az esélyegyenlőség előmozdítására REGIONÁLIS SZOCIÁLIS FORRÁSKÖZPONT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2015. január 1. 2015. december 31. közötti időszakra 1. Általános elvek, célok ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Tartalomjegyzék 1.1.

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV. 2009. január 1-től 2011. január 1-ig terjedő időszakra

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV. 2009. január 1-től 2011. január 1-ig terjedő időszakra Ózd Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság 3600 Ózd, Vasvár út 84. 48/570-060 E-mail: ozdtuo@axelero.hu ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2009. január 1-től 2011. január 1-ig terjedő időszakra 2 Az országgyűlés

Részletesebben

HAJDÚSÁMSONI POLGÁRMESTERI HIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

HAJDÚSÁMSONI POLGÁRMESTERI HIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE HAJDÚSÁMSONI POLGÁRMESTERI HIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2019-2024 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés. 3. oldal II. Általános elvek, etikai célok.3. oldal III. Alapelvek...4. oldal IV. Kiemelt célcsoportok,

Részletesebben

EBH/202/1/2018. Egyenlő Bánásmód Hatóság. Esélyegyenlőségi terv

EBH/202/1/2018. Egyenlő Bánásmód Hatóság. Esélyegyenlőségi terv EBH/202/1/2018 Egyenlő Bánásmód Hatóság Esélyegyenlőségi terv Jelen esélyegyenlőségi terv az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (Ebktv.), a 2012. évi

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TISZAÚJVÁROS VÁROSI RENDELŐINTÉZET Bevezető Az egyenlő bánásmód elveinek betartása az Európai Unió és a hazai társadalom elvárása. Az Országgyűlés elismerte minden ember jogát ahhoz,

Részletesebben

AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE (2012. június 30-tól június 30-ig terjedő időszakra)

AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE (2012. június 30-tól június 30-ig terjedő időszakra) AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE (2012. június 30-tól 2013. június 30-ig terjedő időszakra) Jelen esélyegyenlőségi terv az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2012. 2013. évre

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2012. 2013. évre MTA Agrártudományi Kutatóközpont ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV 2012. 2013. évre Martonvásár, 2012. március 20. Bedő Zoltán főigazgató 1 Az MTA ATK Esélyegyenlőségi terve 2012. január 1.-től 2013. december 31.-ig

Részletesebben

Értékmentő Tanoda Jászladányi Tanoda

Értékmentő Tanoda Jászladányi Tanoda Baráti Közhasznú Egyesület Esélyegyenlőségi terve a Értékmentő Tanoda Jászladányi Tanoda Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE a 2012. január 1. 2014. január 1. közötti időszakra 1 Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ... 3 II. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK... 5 1. Közvetlen

Részletesebben

A Csepel- Sziget Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Esélyegyenlőségi terve. a 2005-01-01-től 2006-12-31-ig terjedő időszakra

A Csepel- Sziget Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Esélyegyenlőségi terve. a 2005-01-01-től 2006-12-31-ig terjedő időszakra A Csepel- Sziget Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Esélyegyenlőségi terve a 2005-01-01-től 2006-12-31-ig terjedő időszakra A megállapodást az aláíró felek a 2005-01-01-től 2006-12-31-ig

Részletesebben

A MEGÉPÉSZER Kft. Esélyegyenlőségi terve évekre

A MEGÉPÉSZER Kft. Esélyegyenlőségi terve évekre A MEGÉPÉSZER Kft. Esélyegyenlőségi terve 2013-2017. évekre Megépszer Kft. Esélyegyenlőségi terve I. Tartalmi megközelítés 1. Az egyenlő bánásmód követelményének megsértése Az egyenlő bánásmód követelményének

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2017-ES ÉVRE VONATKOZÓAN

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2017-ES ÉVRE VONATKOZÓAN BHAKTIVEDANTA HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2017-ES ÉVRE VONATKOZÓAN Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény rendelkezéseivel összhangban

Részletesebben

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV 2009. január Tartalom I. Esélyegyenlőség biztosítása a szervezeten belül... 4 1. Általános célok, etikai elvek... 4 1.1. A megkülönböztetés tilalma, egyenlő bánásmód... 4 1.2. Az

Részletesebben

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2015.

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2015. A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2015. Tartalomjegyzék Preambulum... 3 1. Általános célok, etikai elvek... 3 1.1. A megkülönböztetés

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE KABAI POLGÁRMESTERI HIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE a 2014. december 31.-2020 január 1. közötti időszakra Szegi Emma polgármester dr Csabai Zsolt jegyző TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETŐ...3 II. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK...5

Részletesebben

OM azonosító:031033 2009. szeptember

OM azonosító:031033 2009. szeptember Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola 4200 Hajdúszoboszló, Hőforrás u. 143. Tel:52/361-436 Tel./Fax:52/557-724 e-mail: iskolatitkar@pavaiv-hsz.sulinet.hu OM azonosító:031033. szeptember TARTALOMJEGYZÉK I.

Részletesebben

A Pallasz Athéné Egyetem Esélyegyenlőségi Terve

A Pallasz Athéné Egyetem Esélyegyenlőségi Terve A Pallasz Athéné Egyetem Esélyegyenlőségi Terve 2017-2020 Tartalom A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2017-2020... 3 I. RÉSZ... 3 BEVEZETÉS... 3 Az ET jogszabályi háttere... 3 Az ET elkészítése,

Részletesebben

Városi Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaszentgrót. Esélyegyenlőségi terve

Városi Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaszentgrót. Esélyegyenlőségi terve Városi Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaszentgrót Esélyegyenlőségi terve 2010.11.03.-2015.09.31. Tartalomjegyzék Oldal Preambulum 3. I. Az esélyegyenlőségi terv hatálya 3.

Részletesebben

Budapest Főváros Kormányhivatala Esélyegyenlőségi Terve évre

Budapest Főváros Kormányhivatala Esélyegyenlőségi Terve évre Budapest Főváros Kormányhivatala Esélyegyenlőségi Terve 2019-2020. évre 2 ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Budapest Főváros Kormányhivatalában a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvényben foglaltak

Részletesebben

Életkor és diszkrimináció. Dr. Gregor Katalin Egyenlő Bánásmód Hatóság 2012

Életkor és diszkrimináció. Dr. Gregor Katalin Egyenlő Bánásmód Hatóság 2012 Életkor és diszkrimináció Dr. Gregor Katalin Egyenlő Bánásmód Hatóság 2012 Összefüggések Idősödő Európa, idősödő Magyarország Növekvő kihívást jelent az életkor miatti sztereotípiák kezelése különösen

Részletesebben

JAVASLAT AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TARTALMÁRA

JAVASLAT AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TARTALMÁRA JAVASLAT AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TARTALMÁRA 1 Tabi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 2/2015. utasítása A Tabi Közös Önkormányzati Hivatal Esélyegyenlőségi Tervéről 2 1. Bevezetés Tab Város Önkormányzata,

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv

Esélyegyenlőségi terv Esélyegyenlőségi terv Intézményi Esélyegyenlőségi intézkedési terv Bevezetés Az Európai Uniós elvárások alapján minden lehetséges téren feladat a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése. Az esélyegyenlőség

Részletesebben

ZALA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

ZALA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE SZÁM: ZHP/69-2/2011. ZALA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2 A Zala Megyei Kormányhivatalban (a továbbiakban: Munkáltató) foglalkoztatott valamennyi kormánytisztviselő, kormányzati ügykezelő

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE PÁSZTÓ VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A közötti időszakra - 2 - Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Értelmező rendelkezések..4 Az egyenlő bánásmód elvének megsértése. 4 Általános célok,

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2012-2015

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2012-2015 A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2012-2015 A Gábor Dénes Főiskola (a továbbiakban Főiskola) esélyegyenlőségi terve az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003.

Részletesebben

PALOTÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

PALOTÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV PALOTÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2015-2020. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Palotás Község Önkormányzatánál foglalkoztatottak egyenlő bánásmódhoz való jogát elismerve, a hatékony jogvédelem biztosítása

Részletesebben

Hatályos: től

Hatályos: től MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA 2015 Hatályos: 2015.01.01-től Készítette: Szentesi Zsuzsanna humánpolitikai csoportvezető Szivák Ildikó gazdasági igazgató Budapest Jogszabályi

Részletesebben

JAVASLAT. Nógrád Megye Önkormányzata, valamint a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal Esélyegyenlőségi Tervének elfogadására

JAVASLAT. Nógrád Megye Önkormányzata, valamint a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal Esélyegyenlőségi Tervének elfogadására NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE NÓGRÁD MEGYEI JEGYZŐ... sz. napirendi pont 37-44/2015. ikt. szám JAVASLAT Nógrád Megye Önkormányzata, valamint a Nógrád Megyei Önkormányzati Hivatal Esélyegyenlőségi

Részletesebben

Az esélyegyenlőségi terv értékelése 2013.

Az esélyegyenlőségi terv értékelése 2013. Az esélyegyenlőségi terv értékelése 2013. A Debreceni Művelődési Központ fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség érvényesítését a munkahelyi alkalmazottak körében. 2012-ben, esélyegyenlőségi felelőst

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Jászladány Nagyközségi Önkormányzat ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Preambulum Az Országgyűlés elismerve minden ember jogát ahhoz, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, azon szándékától vezérelve, hogy hatékony

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV. Békési Polgármesteri Hivatal. I. Bevezetés

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV. Békési Polgármesteri Hivatal. I. Bevezetés ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Békési Polgármesteri Hivatal I. Bevezetés Az Országgyűlés elismerve minden ember jogát ahhoz, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, azon szándékától vezérelve, hogy hatékony

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM

ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAM Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése I. BEVEZETŐ Tét Város Önkormányzata 10.819.200 forintot nyert az ÁROP-1.A2/A pályázati kiírás keretében a Polgármesteri

Részletesebben

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV ÉPÍTİIPARI, FAIPARI SZAKKÉPZİ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM OM: 034173 1986 ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV KAPOSVÁR 2008 TARTALOMJEGYZÉK Esélyegyenlőségi terv... 3 Törvényi háttér... 3 1. Bevezető... 3 2. Értelmező rendelkezések...

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv Az Echo Innovációs Műhely esélyegyenlőségi terve

Esélyegyenlőségi terv Az Echo Innovációs Műhely esélyegyenlőségi terve Esélyegyenlőségi terv Az Echo Innovációs Műhely esélyegyenlőségi terve 2013. június 1-2015. május 31-i időszakra A terv hatálya Az esélyegyenlőségi terv hatálya kiterjed az Echo Innovációs Műhely képviseletében

Részletesebben

Esélyegyenlőségi Szabályzat

Esélyegyenlőségi Szabályzat 1 Tartalomjegyzék I. Általános rendelkezések...3 A Szabályzat hatálya és célja...3 1....3 II. A hallgatók esélyegyenlősége...3 A fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének biztosítása...3 2....3

Részletesebben

A Testnevelési Egyetem esélyegyenlőségi terve. Preambulum

A Testnevelési Egyetem esélyegyenlőségi terve. Preambulum A Testnevelési Egyetem esélyegyenlőségi terve Preambulum A Testnevelési Egyetem az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 63. (4) bekezdése alapján, valamint

Részletesebben

Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény. dolgozóira vonatkozó esélyegyenlőségi terve. 2011.október 1. és 2013.szeptember 30.

Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény. dolgozóira vonatkozó esélyegyenlőségi terve. 2011.október 1. és 2013.szeptember 30. Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény dolgozóira vonatkozó esélyegyenlőségi terve 2011.október 1. és 2013.szeptember 30. közötti időszakra 2011. Bevezető A 2003. évi CXXV. tv. Esélyegyenlőségi

Részletesebben

ALDEBRŐ-TÓFALU KÖRJEGYZŐSÉG ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

ALDEBRŐ-TÓFALU KÖRJEGYZŐSÉG ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE ALDEBRŐ-TÓFALU KÖRJEGYZŐSÉG ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2010-2015 Aldebrő-Tófalu Községek Körjegyzősége, a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 70/A. -ának, és az Egyenlő bánásmódról

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV -MML Kft. A PAKSI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP BŐVÍTÉSE ÉS FEJLESZTÉSE KEOP-1.2.0109-11-2011-0013 2013. szeptember 4. Készítette Szücs András Ellenőrizte! Jóváhagyta Goszt kzolt n Jóváhagyva ii sorszámú levéllel.

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLSÉGI TERV

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLSÉGI TERV NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM ESÉLYEGYENLSÉGI TERV SOPRON 2008 !"#$%$&'( Jelen Esélyegyenlségi Terv az egyenl bánásmódról és az esélyegyenlség elmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényben, valamint a

Részletesebben

- Esélyegyenlőségi szempontok érvényesítése a pályázatokban -

- Esélyegyenlőségi szempontok érvényesítése a pályázatokban - - Esélyegyenlőségi szempontok érvényesítése a pályázatokban - A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése ÁROP-1.1.5/C A Tokaji kistérség fejlesztési

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Geoview Systems Kft.

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Geoview Systems Kft. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Geoview Systems Kft. Hatálybalépés: 2012. június 1., frissítése: 2012. szeptember 15. A szabályzat karbantartásáért felelős: Farkas Ferenc Zoltán Esélyegyenlőségi terv Bevezetés A

Részletesebben

Az EBC*Licensing Magyarország Kft. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE TÁMOP-2.2.4-11/1-2011-0008

Az EBC*Licensing Magyarország Kft. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE TÁMOP-2.2.4-11/1-2011-0008 Az ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE TÁMOP-2.2.4-11/1-2011-0008 2012. október 15-től 2014. szeptember 30-áig terjedő időszakra Tartalomjegyzék A. ÖT FŐ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERÜLET... 3 1. Családbarát munkahelyi körülmények

Részletesebben

SOMBEREK ÉS GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGÉNEK ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2010-2015

SOMBEREK ÉS GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGÉNEK ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2010-2015 SOMBEREK ÉS GÖRCSÖNYDOBOKA KÖZSÉGEK KÖRJEGYZŐSÉGÉNEK ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2010-2015 Somberek és Görcsönydoboka Községek Körjegyzősége, a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 70/A.

Részletesebben

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete. Esélyegyenlőségi Terve. Esélyegyenlőségi terv letölthető innen november október 31.

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete. Esélyegyenlőségi Terve. Esélyegyenlőségi terv letölthető innen november október 31. A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Esélyegyenlőségi Terve Esélyegyenlőségi terv letölthető innen 2012. november 1. 2014. október 31. A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. I. törvény (Mt.), valamint

Részletesebben

Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola. Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Terv

Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola. Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Terv Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Terv 2012-2013 Tartalom Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola 1. A közoktatás esélyegyenlősége... 2 2. Az esélyegyenlőségi terv hatóköre... 3 3. Általános

Részletesebben

TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0042 PROJEKT

TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0042 PROJEKT TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0042 PROJEKT Esélyegyenlőségi program III. rész Jogszabályi környezet Nyíregyháza, 2014. február 3-4 Kiskunfélegyháza, 2014. február12-13 Nyíregyháza, 2014. február 17-18 Szeged,

Részletesebben

Zalakaros Város Polgármesteri Hivatalának Esélyegyenlőségi Terve. Általános célok, etikai elvek

Zalakaros Város Polgármesteri Hivatalának Esélyegyenlőségi Terve. Általános célok, etikai elvek Zalakaros Város Polgármesteri Hivatalának Esélyegyenlőségi Terve Zalakaros Város Polgármesteri Hivatala az EU horizontális elveivel összhangban, az Esélyegyenlőségi Terv megalkotásáról döntött 2009. évben.

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv

Esélyegyenlőségi terv Esélyegyenlőségi terv 2013.07.18-tól visszavonásig érvényes (Jelen esélyegyenlőségi terv egységes szerkezetbe foglalt belső dokumentum, összhangban a KMOP-1.5.2-2008-0020 azonosítószámú pályázati projekt

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK / /2014 ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE a 2014. január 1. 2019. január 1. közötti időszakra az Önkormányzat Képviselő-testülete a számú határozatával elfogadta

Részletesebben

Az esélyegyenlőségi terv értékelése 2016.

Az esélyegyenlőségi terv értékelése 2016. Az esélyegyenlőségi terv értékelése 2016. A Debreceni Művelődési Központ fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség érvényesítését a munkahelyi alkalmazottak körében. 2013-ban az intézmény vezetősége

Részletesebben

HAJDÚSZOBOSZLÓI HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŐZOLTÓSÁG ESÉLYEGYENLİSÉGI TERVE. É r v é n y e s : 2 0 0 9. s z e p t e mb e r 0 1 - tı l

HAJDÚSZOBOSZLÓI HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŐZOLTÓSÁG ESÉLYEGYENLİSÉGI TERVE. É r v é n y e s : 2 0 0 9. s z e p t e mb e r 0 1 - tı l HAJDÚSZOBOSZLÓI HIVATÁSOS ÖNKORMÁNYZATI TŐZOLTÓSÁG ESÉLYEGYENLİSÉGI TERVE É r v é n y e s : 2 0 0 9. s z e p t e mb e r 0 1 - tı l I. Általános rész Az Országgyőlés 2003. évben elfogadta az Egyenlı bánásmódról

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A DEBRECENI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A DEBRECENI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE 2007. október 5. - 2010. december 31. 2007. október 4 2/14 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 2. Az Esélyegyenlőségi Terv tárgya, hatálya, jogi alapjai 3 3. Esélyegyenlőség

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv. I. Általános célok, alapelvek

Esélyegyenlőségi terv. I. Általános célok, alapelvek ELNÖKE 8000 Székesfehérvár, Dózsa Gy. út 1. t. 06 22 330-577 f. 06 22 330-577 e. birosag@szekesfehervarit.birosag.hu http://szekesfehervaritorvenyszek.birosag.hu 2014.El.I.D.8. Esélyegyenlőségi terv a

Részletesebben