Újdonságok a rák kezelésében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Újdonságok a rák kezelésében"

Átírás

1 Újdonságok a rák kezelésében Bemutatkozik a rákkal harcoló sorstársainknak az R47-PROTUMOL krém Mikor nekikezdtünk az R47-PROTUMOL krém gyártásának, a célunk az volt, hogy egy kizárólag természetes növényi hatóanyagokat tartalmazó készítménnyel segítsünk a rákkal küzdőknek. Aminek nincsenek mellékhatásai, amit bárki használhat, legyen szó egy 2 éves kislányról, egy szoptató vagy éppen terhes anyáról, netán egy idős szívbeteg nyugdíjasról. Most már nyugodtan kimondhatjuk, a tervünk maradéktalanul sikerült. Erről klinikai igazolásunk is van, amiről majd a Negyedik lépés című fejezetben Ön is megbizonyosodhat. Azonban előbb még ismerkedjen meg az R47-PROTUMOL krémmel, hiszen talán a következő hónapokban Önnek is nagy segítségére lesz abban, hogy megszabaduljon egy szörnyű betegségtől. És éppen emiatt tartjuk fontosnak, hogy kicsit részletesebben is bemutassuk Önnek a krém történetét. Hiszen ez nem egy testápoló, nem egy hidratáló krém. Az R47-PROTUMOL hatása jelentősebb annál, hogy ismeretlenül levegye a polcról. Ígérem, érthetőek, gyorsak és lényegre törőek leszünk.

2 A kezdetek: ígéretes állatkísérletek Nem a legkellemesebb dolog egy készítményt állatokon letesztelni, sajnos azonban ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy végül olyan kenőcsöt kapjunk, amely nem csak a címkéjén, de összetevőinek hála hatóanyagában is képes enyhíteni a bőr és a szervezet rákos megbetegedésének tüneteit. A folyamat nagyjából úgy zajlott, ahogy a tudományos dokumentumfilmeken is bemutatják. 14 SCID egérbe (súlyos kombinált immundeficiens egér) humán melanóma (HT 168) sejteket injekcióztak a hasi bőr alá. 16 nap elteltével, amikor már mindegyik egérben jól kifejlődött a tumor, a daganatos egerek felét (azaz hetet) az R47-PROTUMOL krémmel kezelték. A lenti táblázatból pontosan láthatja, hogyan növelte meg az R47-PROTUMOL krém az egerek túlélési idejét. A második lépés: embereken végzett megfigyelés A vizsgálatot végző intézmény: Debreceni Egyetem Megdöbbentő végeredményt kaptunk, mikor egy 92 éves beteg aki a kora miatt sem kemoterápiás, sem sugárterápiás kezeléseken nem vehetett részt lábait napi háromszor bekentük az R47-PROTUMOL krémmel. A mellékelt képeken (1. és 2. kép) is jól látszik, hogy a beteg lábain a Kaposi szarkóma bőr tumorai csúnya, diónyi elváltozásokat okoztak.

3 Az R47-PROTUMOL krémmel való kezelésnek köszönhetően azonban a bőr tumorok tünetei láthatóan enyhültek (3. és 4. fotó) Gondoljon csak bele, ha mindössze 2 hét rendszeres használat után egy ilyen súlyos állapotban lévő bőrtumoron is látható változásokat tudott okozni az R47-PROTUMOL krém, ráadásul egy olyan betegen, aki lényegében más kezelésben nem is részesülhetett, mire lehet képes az enyhébb tünetek kezelésében a kenőcs.

4 A harmadik lépés: örömteli megállapítás Fontos szempont volt számunkra, hogy az R47-PROTUMOL krém használata során semmiféle toxikus vagy egyéb mellékhatás ne lépjen fel. Így a gyerekektől a terhes és szoptató anyákon keresztül akár az idősebb, szív- és érrendszeri problémákkal is küzdő betegek is használhatják a kenőcsöt napi rendszerességgel. A negyedik lépés: klinikai vizsgálat 2011-ben klinikai vizsgálatnak vetettük alá az R47-PROTUMOL ápoló krémet. A vizsgálatot a Kozmetológiai és Bőrfiziológiai Kutatólaboratórium SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika végezte Prof. Dr. Kemény Lajos Intézet Igazgató szakmai jóváhagyásával. A vizsgálat lényege az volt, hogy egy független orvosi csapat előtt bizonyítsuk az R47-PROTUMOL kenőcsnek a superficiális basalioma és solaris keratosis kezelésében mutatkozó fantasztikus eredményeit. Nos, a 4 hetes kezelés és vizsgálat igazolta, hogy az ápoló krém látványos javulást hoz a kezelt bőrfelületen:

5 1) Az R47-PROTUMOL krém használata során toxikus mellékhatás, allergiás, irritatív reakció nem jelentkezett. 2) A kezelés 4 hetes időtartama alatt különböző fokú klinikai javulás volt észrevehető a tesztalanyok között. 3) Az R47-PROTUMOL krém a tumorok területén észlelhető hámlás- és pörkképződés, valamint az exulceráció (kifekélyesedés) mértékét szemmel láthatóan csökkentette. 4) A tumorok állapotában nem következett be progresszió, rosszabbodás, növekedés a kezelés időtartama alatt. Az ötödik lépés: használat a mindennapokban Az R47-PROTUMOL kenőcs használatának úttörője mindenképpen Dr. Pécsek Mária sebész főorvosnő volt, aki nem éppen hétköznapi változásokat figyelt meg több betege állapotában. Szövettanilag igazoltan rosszindulatú betegségekben, a bőrfelszínhez közeli elváltozásoknál alkalmaztuk az R47-PROTUMOL krémet rendszeres kontroll mellett. Öt emlődaganatos betegnél - kettőnél az emlőben lévő nem eltávolítható malignus tumornál, háromnál hónalji metastasis esetében, amely tapintható volt. A betegeknél napi 2-3-szor alkalmaztuk rendszeresen az R47-PROTUMOL krémet, és hat hónap múlva kontrolláltunk. Az emlőben lévő 6-7 cm-es tumor 1 centiméteressé vált. A hónalji metastasis a további betegeknél tapinthatatlanná vált. Volt olyan beteg, akinek a nagy emlő tumora a fenti terápia hatására 1 centiméteressé vált, azután eltávolítható lett. A műtét során az 1 cm-es daganatot eltávolítottuk, és a szövettani vizsgálat az elváltozásban csak 1-2 rosszindulatú sejtcsoportot talált. A hónalji metastasis eltűnésével teljes hónalji blokkdissekciot végeztünk, amelyben malignus elváltozást csak 1-1 mikroszkopikus sejtcsoportban láttunk. Ezen szövettani diagnózis egyértelműen bizonyítja a daganat visszafejlődését. Hozzáteszem, hogy ez a beteg chemoterapiás kezelést sem kapott, csak az R47- PROTUMOL krémmel lett kezelve. Eseteim között nyakon megjelenő, már kifekélyesedő áttét esetében kettő tubus R47- PROTUMOL krém elhasználása után a metastasis megkisebbedett, a kifekélyesedés meggyógyult. Ha az alapbetegséget nem is gyógyította meg, a beteg életminőségét rendkívüli módon megjavította, melyet más eszközökkel nem értünk volna el. Tapasztalataim során, és nagyszámú beteganyagomban sem láttam ehhez hasonló remissiot. Hasonló, orvosilag igazolt remissiot találtam 35 éves betegnél, akinek elhanyagolt, kifekélyesedő emlő tumora volt. Az R47-PROTUMOL krém kitartó használata után a

6 daganat megkisebbedett lényegesen, a kifekélyesedés megszűnt, a daganat eltávolíthatóvá vált. Jóindulatú nyaki nyirokcsomók, melyek lényegesen megnagyobbodtak, a krém tartós használatával teljesen eltűntek. Malignus lymphomas beteg nyakán váladékozó, csecsemő ökölnyi nyirokcsomó az R47- PROTUMOL krém használatától alig tapinthatóvá vált, váladékozása megszűnt. A beteg ez idő alatt chemoterapiát nem kapott, így egyértelmű, hogy a krém használatának tudható be a javulás. Az olyan betegeknél, akiknél szövettanilag igazoltan rosszindulatúság állt fenn, a szokványos orvosi terápiával ilyen javulást még nem konstatáltam. Az emlő jóindulatú és tapintható elváltozásai az R47-PROTUMOL krém használatával teljesen eltűnnek. Így prevenciónak (megelőzésnek) is pótolhatatlan, tekintettel a nagy számban előforduló emlő tumorokra. Dr. Pécsek Mária sebész főorvosnő Az orvos szemével című előadásában beszél tapasztalatairól:

7 Végül a hatodik lépés: pozitív gondolatok Emlékszem, egyszer olvastam egy furcsa kísérletről. Kutatók fogtak egy egyetemi kosárcsapatot, amelyet aztán 3 részre bontottak. A kísérlet lényege csupán annyi volt, hogy a 3 csoportnak dobnia kellett büntetőt. Ezután az első csoport minden tagja napi 1 órát gyakorolt minden áldott nap. A második csoport nem gyakorolt, csak elképzelte, hogy büntetőket dob. A harmadik csoport pedig nos, a harmadik csoport tagjai az égvilágon semmit sem csináltak. 1 hónap múlva aztán jött az újabb teszt, ami azt mutatta, hogy az első csoport (a gyakorlók) teljesítménye 28%-kal, a második csoporté (az elképzelők) 27%-kal javult. A harmadik csoport (a semmit tevők) eredménye pedig stagnált. Az elképesztő ebben az egész történetben, hogy azok, akik 1 hónapig nem vettek a kezükbe kosárlabdád, csak elképzelték a dobásokat, lényegében ugyanannyit fejlődtek, mint azok, akik rendszeresen gyakoroltak. Ebből a furcsa kis kísérletből is látszik, ha sokat gondol valamire, ha elképzeli, hogy az a valami sikerülni fog, akkor az a valami jobb eséllyel fog bekövetkezni. Ezért aztán egy ilyen szörnyű betegség alatt is fontos, hogy az Ön gondolatai csupa pozitív dologgal legyen tele. AZ R47-PROTUMOL Program Olvassa el az R47-PROTUMOL Programról megjelent cikket a 3. Évezred Tudományos Magazinban:. AZ R47-PROTUMOL ápoló krémről további információkat megtudhat a gyártó honlapján >>>

8 Terméktapasztalatok: Az R47-PROTUMOL ápoló krémről a vélemények a felhasználók kérésére kerültek közlésre, akaratuk szerint jó szándékú indíttatással, hogy tapasztalataikat, megfigyeléseiket közreadva, segítségükre lehessenek embertársaiknak. A vélemények, leírások eltérhetnek a termék engedélyezésében, hivatalos felhasználási útmutatóiban szereplő javaslatoktól, útmutatásoktól. Az alább leírtak változtatások nélküli idézetek, minden esetben a terméket felhasználók egyéni véleményét, nézeteit tükrözik. A PROPHARMATECH Kutató-fejlesztő Laboratórium abban a reményben, hogy a vélemények, megfigyelések közreadásával a termékfelhasználók segítségére lesz, ezért, az itt feltüntetett történeteket tájékoztató jelleggel hozza nyilvánosságra, de semmiféle felelősséget nem vállal ezen vélemények és tapasztalatok szerint alkalmazott, és az engedélyektől eltérő felhasználási módozatokért és következményeiért. Gy. F.-né Budapest Hozzátartozóm, aki 91 éves, prosztatarákban szenved. A betegség következményeként mindkét lába nagyon duzzadt volt. Nagy lila foltok jelentek meg rajta, hallomás útján szereztünk tudomást az R47-Protumol krémről, rendeltünk is belőle. Kb. 2-heti használat után a lila folt a lábán felszívódott, az addig erősen dagadt lábszár lelohadt, megtisztult. Az idős beteg elmondása alapján a krém jónak bizonyult. F. A. Budapest Bőrrákban szenvedek. Betegségem nem műthető. A Zöld Újságban olvastam hasonló betegségben szenvedők leveleit. Úgy gondoltam, jómagam is megpróbálom az R47-Protumol krém használatát. A daganat a fülem mögötti részt támadta meg. Naponta kétszer kenegetem a kérdéses felületet, mely a krém használatától napon belül elkezdett gyógyulni. A rajta levő seb beforrt. H. L. Solt Leukémiában és basaliomában szenvedő beteg vagyok. Természetgyógyászom ajánlotta az R47-Protumol krémet. Heti három alkalommal használom. Szeretném elmondani, hogy a krém használatától a közérzetem fokozatosan javulni kezdett, pár tubus elhasználása után megerősödtem. F. I. Pécs 73 éves vagyok, emlőrákban szenvedek, nem műthető. Egy ismerősöm ajánlotta az R47- Protumol krémet. Mivel kisnyugdíjas vagyok, kéthavonta egy tubust használtam úgy, hogy naponta egyszer az addig gyulladt mellemet bekentem. Egy egész tubus felhasználása után azt vettem észre, hogy a mellem nem gyulladt be, és nem éget a bőrfelület.

9 S. M. Budafok Egy korábbi esés után, az asztal sarkába nagyon megütöttem a mellem, ami duzzadt lett, csúnyán elszíneződött, a keletkezett kis csomót masszírozással szétoszlattam. Majd egy rutinvizsgálatnál emlőrákot állapítottak meg az addig tünetmentes állapotomhoz képest. Az onkológián a vizsgálatra várva a betegek egymás között beszéltek az R47-Protumol krémről. Én is vásároltam egyet. Naponta egyszer bekentem a mellnek azt a részét, ahol a daganatot megállapították. Egy hónap múlva esedékes kontrollon az orvos megdöbbenve állapította meg, hogy a daganat tömegében összehúzódott. S. E.-né Komló Nyirokmirigy rákot állapítottak meg nálam. A helyzetem annyira súlyos volt, hogy végső kétségbeesésemben minden addig forgalomba került szert kipróbáltam, sajnos nem sokat javultam. Az orvosi terápia mellett a hallomásból megismert R47-Protumolt kezdtem el használni. Naponta háromszor kentem be a könyökhajlatot, illetve gerinc mentén a bőrt. Három hét után éreztem, hogy nem vagyok annyira gyenge. A második tubus után az ellenálló képességem is javult. K. R.-né Győr A két szem között, az orrnyeregről fekélyes daganatot műtöttek ki. Legnagyobb meglepődésemre a seb nem gyógyult be. Levedzett, 1-2 nap eltelte után vékony hártya képződött rajta, majd ismét kisebedzett. Az R47-Protumol krémből próbaként megrendeltem egyet. A fent említett sebet naponta bekentem. Egy hét eltelte után a seb elkezdett összehúzódni, a levedzés megszűnt, szépen begyógyult. Most már csak hetente egyszer alkalmazom. S. Z. Budapest Az újságban olvastam az R47-Protumol krémről, hogy milyen hatásos volt bőrrákra. Nekem egy anyajegyem fajult el a hátamon, és lett belőle egy rosszindulatú melanoma. 2 cm volt az átmérője és 1 cm magas volt. 2 hónappal ezelőtt vettem a krémből, naponta kétszer bekente a feleségem vele a melanoma felületét. Mamár az átmérője nem éri el az 1 cm-t, magasága pedig nincs, teljesen lelohadt, mert egy síkban van a normális bőrfelülettel. Minden nap kisebbedik. K. J. Szeged 52 éves vagyok, és prosztata rákom van. Kemoterápiás kezelést kaptam, de az állapotom nem javult, még inkább romlott. Az orvosi rendelőben az egyik beteg hívta fel a figyelmemet az R47-Protumol ápoló krémre, amelyet rákos betegek használnak. Most már használom én is, és az volt a legelső tapasztalatom, hogy a kemoterápia mellékhatásai megszűntek. Amikor kontrollra mentem, a vizsgálat után az orvosom azt mondta, hogy csökkent a prosztata daganat mérete. Ezen meg volt lepődve, mert hónapok óta tudja, hogy milyen rossz bőrben voltam. Elmondtam neki, hogy milyen krémet próbáltam ki. Azt mondta, hogy ő is hallott már róla más betegtől, és ha akarom használni, akkor ő azt nem ellenzi. Azóta is folyamatosan használom és érzem, hogy gyógyulok.

10 Dr. V. Gy. Budapest A kezelőorvosom hívta fel a figyelmemet az R47-Protumol krémre. Sok olyan beteggel és orvossal beszélt, akik már kipróbálták. Nekem a tüdőmön volt egy 3,6 x 8,7 cm-es daganat. Azért mondom, hogy volt, mert elkezdtem én is használni a krémet és a daganat teljesen elmúlt. Teljesen egészséges vagyok. Nobel-díjat érdemelne az az ember, aki az R47-Protumol krémet feltalálta. R. K. Budapest A múlt évben ősszel hallottam az R47-Protumol ápoló krémről. De a bátyám lányának az esetén keresztül is ismertem már a krémet. Neki méhnyakrákja volt, az orvosi kezelés mellett használta a krémet. Jelenleg teljesen tünetmentes. De igazán akkor ismertem meg a krém hihetetlen hatásosságát, miután melldaganatot állapítottak meg nálam egy magánklinikán, a szokásos évenkénti rákszűrésen. Elkezdtem a krémet használni. A mellemben nincs daganat két hónapon keresztüli krémezgetés után! Minden vizsgálaton átmentem, és az orvosok ezt állapították meg. N. E. Budapest 56 éves mellrákos nő vagyok. Sajnos a bal mellemet eltávolították, kemoterápiás kezelésen estem át. Lelkileg annyira megviseltek a kezelések, a műtét, hogy pszichológus segítségét kellett igénybe vennem. A pszichológus ajánlotta az R47-Protumol ápoló krémet. Próbaképpen megvettem egy tubussal, minden nap háromszor bekentem az eltávolított mell hegét, egyszer pedig a jobb mellemet, ahol egy kis csomó volt tapintható. Jelenleg az ötödik krémet használom, és legnagyobb meglepetésemre kb. egy hete már a kontrollokon nem volt fellelhető a csomó. A közérzetem és a lelkivilágom is jó, remélhetőleg jobb is lesz. S. K.-né Budapest Ismerősömtől értesültem az R47-Protumol krémről, még tavaly augusztusban. A családomban tüdődaganatos beteg van. Kértünk a krémből. A könyökhajlatokat és a gerinc vonalát naponta többször kenegettük, illetve a hátat. A kemoterápiás kezelés mellett a krémet is alkalmazva a daganat az ellenőrzés után a felére csökkent. Folyamatosan használjuk a krémet. M. R.-né Budapest Melldaganatot állapítottak meg nálam. Sajnos a fél mellemet el kellett távolítani. Naponta háromszor használom az R47-Protumol krémet. Az eltávolított emlő helyén lévő heg mérete a felére csökkent, és a bőrfelület simává vált. Havonta fél tubust használok el. Ajánlhatom másoknak is. T. J. Miskolc Olvastam az R47-Protumol krémről. Aranyérrel küszködöm, gondoltam megpróbálom. A végbélnílásba naponta borsónyi nagyságú krémet masszíroztam, pár hét múlva azt vettem észre, hogy a vérző, sebes kitüremkedés megszűn6t, mintha visszahúzódott volna. Kéthavonta szoktam megvenni a krémet és használva jobb a közérzetem, nem vérzik.

11 E. J. Debrecen Kaposi szarkómában - bőrrákban - szenvedő beteg. A két alsó lábszáron különböző méretű, néhol diónyi nagyságú daganatok. A beteg klinikai szimptómái jelentős javulást mutattak az R47-Protumol krémmel történő kéthetes kezelés után, a lábak teljesen kisimultak, a sebek is elmúltak, csak a hegek voltak láthatók. K. E. Ózd 50 éves vagyok. 24 darab borsónyi nagyságú daganatot diagnosztizáltak a nyakamon, a gége mellett, mindkét oldalon. Az R47-PROTUMOL krémmel, naponta 2 alkalommal bekentem a nyakamat vékony rétegben. Néhány nap után az ájulásaim elmaradtak, a közérzetem kiváló lett. Három hónap folyamatos kezelés után mind a 24 daganat elmúlt. Z. É. Budapest Kezdődő emlődaganatot állapítottak meg az orvosok a bal mellemben. Műtétre javasoltak, de mivel nagyon féltem, úgy gondoltam, hogy ki kell valami mást próbálnom, mielőtt beleegyezem a műtétbe. Az R47-PROTUMOL krémmel naponta 3-szor bekentem mindkét mellemet és a környezetét. Rendszeresen jártam az orvosi vizsgálatokra, ahol megállapították, hogy a daganat mérete fokozatosan csökken. Tizenöt hónap után a vizsgálatokon nem volt kimutatható a daganat. O.-né Á. Budapest 37 évesen kemoterápiás kezelést kaptam a melleimben lévő daganatok miatt. Az R47- Protumol ápoló krémmel rendszeresen kenegettem a melleimet, és az első pozitív megállapításom az volt, hogy a kemoterápia mellékhatásai először csökkentek, majd megszűntek. Bízom benne, hogy a daganatok is el fognak tűnni a melleimből, mert úgy érzem magamat, mintha nem is lenne semmi bajom. K. R. Budapest 53 éves vagyok, Budapesten élek. Csontszarkómám volt az állkapocsban, és belső szájüregi rák is. Az R47-PROTUMOL krémmel az arcom külső részét kezeltem. A szájüregben lévő daganat mérete és száma lassan csökkent, és egy idő után elmúlt. Köszönöm. M. T. Budapest Prosztata daganatot állapítottak meg nálam. Az R47-Protumol krémmel naponta három alkalommal bekentem a végbél környékét, és a végbélbe is bevittem borsónyi nagyságú krémet, mint egy kúpot. A vizelési nehézségek rövid időn belül megszűntek, az állapotom stabilizálódott, a közérzetem kiváló lett, a vizsgálatokon kimutatható volt, hogy a daganat mérete fokról-fokra csökkent, majd elmúlt. Sz. E. Budapest Áttétes daganat volt a beleimen, májon, vesén és az ízületeken. Túl voltam műtéten, kemoterápián, sugárterápián, de újabb daganatok jelentek meg különböző helyeken. Teljesen elgyengült fekvő beteg voltam. Az R47-Protumol ápoló krémmel naponta három alkalommal lett bekenve a gerincem a nyaktól a farkcsontig, valamint mindkét könyökhajlatomnak a belső felülete. Az állapotomhoz képest látványos javulás indult el. Lassan felerősödtem, fekvőbeteg

12 állapotom megszűnt, a közérzetem egyre jobb lett, a kórházi vizsgálati eredményeim is javulást mutattak. A krémmel hosszadalmas kezelés következett ezután, de a végeredmény tünetmentes állapot lett. Dr. P. A. Szeged 62 éves vagyok. Csontszarkóma a hátgerincben, áttétes tumor a gerinc melletti szövetekben. Nagyon súlyos állapotban voltam, állandóan feküdtem, ágytálaztak, folyamatosan morfiumot kaptam. Az R47-Protumol krémmel a gerincem és a gerinc melletti terület lett kezelve, valamint a két kar könyökhajlatának a belső része, naponta háromszor. Az első héten a közérzetem annyit javult, hogy az ágyból felkeltem, önellátó lettem. A második héttől kezdve csökkentek a fájdalmaim, közben kisebb sétákat tudtam tenni a közeli parkokban. Az állapotom napról-napra javult, próbáltam leszokni a morfiumról, ami később sikerült is. Visszamentem a munkahelyemre, ahol napi órát dolgozom, és ugyanazt az életet élem, mint amilyet a betegségem előtt. Gy. S. Eger 47 éves vagyok. Hasnyálmirigyrákkal kerültem kórházba. Állandóan hánytam, csontsovány és nagyon gyenge állapotú voltam. A krémmel naponta három alkalommal bekentem hátul a gerinc mindkét oldalán a hasnyálmirigy környékét. A szervezetem jól reagált erre az R47- PROTUMOL krémmel történt kezelésre, de ezzel párhuzamosan folyt az orvosom által meghatározott kezelés is. Azt tapasztaltam, hogy a kettő nagyon jól megfért egymás mellett, mintha a krém kiegészítette volna a gyógyszeres kezelést. A közérzetem javult, a hányás megszűnt. Ha nagyon lassan is, de kezdtem felépülni. Híztam, erősödtem, majd elértem hosszú idő után a tünetmentes állapotot. Á. B. Budapest Végbél daganatom volt. Az R47-Protumol krémet naponta háromszor a végbélben elhelyezve a kezelést elkezdtem. Semmi mást nem alkalmaztam, csak a krémet. Másfél év után tünetmentes lettem. Dr. P. A. Budapest 70 éves vagyok. Tüdőrákom lett. A tüdőm egy részét műtétileg eltávolították, de később a vizsgálat újabb daganatot mutatott ki. Naponta kétszer bel lett kenve az R47-Protumol ápoló krémmel a tüdő környéke a háton és a mellkason. Nyolc hónap elteltével az állapotom javulásnak indult, a kórházi vizsgálaton újabb műtétet nem javasoltak. Később tünetmentes állapotot diagnosztizáltak. M. M. Budapest Tüdőrákot mutattak ki nálam egy tüdőszűrés alkalmával. Dohányos voltam, tenyérnyi nagyságú daganat keletkezett a tüdőmben. Az R47-Protumol krémmel naponta háromszor kezeltem a mellkasomat és a hátamat. Diétáztam, és emellett csak a krémmel kezeltem magamat. Közel háromévi kezelés után tünetmentes lettem.

13 N. S. Törökszentmiklós Prosztatarákos vagyok. Már a második tubus R47-Protumol ápoló krém után határozottan jobban éreztem magam. Minden nap háromszor a végbélnyílásba bevittem egy borsónyi nagyságú krémet. Folyamatosan használom a krémet. C. L.-né Szigetszentmiklós Tüdőrákot állapítottak meg nálam, áttéttel a gerincben. Hallottam az R47-Protumol krémről. Naponta háromszor használom. Bekenem vele a tüdő környékét a hátamon és a mellkasomon is. Eddig hat tubussal használtam el. Örülök a krémnek, mert javul az állapotom, a közérzetem jó. Dr. H. A.-né Az édesanyám bőrrákos. Az R47-protumol krémmel kezeljük. A krém annyira hatásos, hogy a krém azonnal nyugtatja a bőrt, és a pörkök is behegedtek. C. M.-né Sopronnémeti A nyakamon és a fülem alatt dudorok keletkeztek, amelyeket naponta többször is az R47- PROTUMOL krémmel kenegetek. Azt tapasztaltam, hogy a krém hatására csökken a dudorok mérete. Addig fogom használni a krémet, ameddig a dudorok el nem múlnak. M. Z.-né Cegléd Az R47-Protumol krémet használom a tüdődaganatomra az orvosi kezelés mellett. Amióta krémet használom, azóta az orvosi kezeléseket is könnyebben veszem. Nem vagyok gyenge, az étvágyam jó, és nagyon jól érzem magam.

Újdonságok a rák kezelésében

Újdonságok a rák kezelésében Újdonságok a rák kezelésében Bemutatkozik a rákkal harcoló sorstársainknak az R47-PROTUMOL krém Mikor nekikezdtünk az R47-PROTUMOL krém gyártásának, a célunk az volt, hogy egy kizárólag természetes növényi

Részletesebben

Újdonságok a bőrrák kezelésében

Újdonságok a bőrrák kezelésében Újdonságok a bőrrák kezelésében Bemutatkozik a bőrrákkal harcoló sorstársainknak az R47-PROTUMOL krém Mikor nekikezdtünk az R47-PROTUMOL krém gyártásának, a célunk az volt, hogy egy kizárólag természetes

Részletesebben

Felhasználók tapasztalatai:

Felhasználók tapasztalatai: Felhasználók tapasztalatai: 1 Gy. F.-né Budapest Hozzátartozóm, aki 91 éves, prosztatarákban szenved. A betegség következményeként mindkét lába nagyon duzzadt volt. Nagy lila foltok jelentek meg rajta,

Részletesebben

PROPHARMATECH Egészségügyi Kutató-fejlesztő Laboratórium

PROPHARMATECH Egészségügyi Kutató-fejlesztő Laboratórium PROPHARMATECH Egészségügyi Kutató-fejlesztő Laboratórium Az egészségügyi innovációs laboratóriumunk bőrápoló készítmények, és gyógyszer termékek kutatásával-fejlesztésével foglalkozik. Fő célunk, hogy

Részletesebben

ÁLLATOK KLINIKAI VIZSGÁLATAI

ÁLLATOK KLINIKAI VIZSGÁLATAI ÁLLATOK KLINIKAI VIZSGÁLATAI ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Állatokon végzett tanulmányok A CV247 két kutatásban képezte vizsgálat

Részletesebben

Pályázat. Versiva XC elgélesedő habkötszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül

Pályázat. Versiva XC elgélesedő habkötszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül Pályázat Versiva XC elgélesedő habkötszer alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül Nagy Mariann Baloghné Szlábi Viktória Dr. Ménesi Rudolf Kaposi Mór Oktató Kórház Általános-,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ TERVEZET BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Esetbemutatás. Dr. Iván Mária Uzsoki Kórház 2013.11.07.

Esetbemutatás. Dr. Iván Mária Uzsoki Kórház 2013.11.07. Esetbemutatás Dr. Iván Mária Uzsoki Kórház 2013.11.07. Esetbemutatás I. 26 éves férfi 6 héttel korábban bal oldali herében elváltozást észlelt,majd 3 héttel később haemoptoe miatt kereste fel orvosát antibiotikumos

Részletesebben

Többes malignus tumoros eseteink elemzése. Mihály O, Szűcs I, Almási K KEMÖ Szent Borbála Kórháza Tatabánya

Többes malignus tumoros eseteink elemzése. Mihály O, Szűcs I, Almási K KEMÖ Szent Borbála Kórháza Tatabánya Többes malignus tumoros eseteink elemzése Mihály O, Szűcs I, Almási K KEMÖ Szent Borbála Kórháza Tatabánya Szövettanilag bizonyított tumoros betegség Különböző szövettani típus Azonos vagy különböző szervek

Részletesebben

HUN. Előtte és utána

HUN. Előtte és utána HUN és utána A RENU 28 a mögötte álló tudományos ismereteknek köszönhetően természetes módon biztosít gyengéd és hatékony kezelést, segít ellensúlyozni a bőr öregedésével járó folyamatokat, és kielégíteni

Részletesebben

Sentinel nyirokcsomó biopszia szájüregi laphámrák esetén

Sentinel nyirokcsomó biopszia szájüregi laphámrák esetén Sentinel nyirokcsomó biopszia szájüregi laphámrák esetén Dr. Patkó Tamás, dr. Koltai Pál, dr. Remenár Éva, dr. Boér András Országos Onkológiai Intézet Fej-nyak-állcsont és Rekonstrukciós Sebészeti Osztály

Részletesebben

Véletlen besorolásos kontrollos klinikai vizsgálatok:

Véletlen besorolásos kontrollos klinikai vizsgálatok: A FLAVIN 7 szerepe a betegségek megelőzésében és gyógyításában A harmadik évezred kihívásai a tudományos természetgyógyászat kérdéseit, eredményeit sem hagyták érintetlenül. Őszinte büszkeséggel adunk

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Skinoren krém Skinoren krém Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Onkológiai szakápoló szakképesítés. 3155-10 Onkológiai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. szeptember 11.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Onkológiai szakápoló szakképesítés. 3155-10 Onkológiai szakápolás modul. 1. vizsgafeladat. 2012. szeptember 11. Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

HOMEOPÁTIÁVAL ELÉRT EREDMÉNY PSORIASISBAN DR. DÉRER CECILIA HOMEOPATA BAJA II.INTERDISZCIPLINÁRIS KOMPLEMENTER MEDICINA KONGRESSZUS A PSORIASIS GYAKRAN ELŐFORDULÓ BŐRBETEGSÉG. A BETEGEK 5-8 %-A SZENVED

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

Méhnyakszűrés: A kolposzkópiás vizsgálat. Frissített útmutató

Méhnyakszűrés: A kolposzkópiás vizsgálat. Frissített útmutató Méhnyakszűrés: A kolposzkópiás vizsgálat Frissített útmutató Page 2 Miért kell a kolposzkópia klinikára mennem? További vizsgálatra van szükség, mivel a méhnyakszűrés a méhnyakon sejtelváltozásokat mutatott.

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

Az orvosnál Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok

Az orvosnál Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Az orvosnál Orvosi ügyintézés Ajánlott szűrővizsgálatok Milyen esetekben fordulunk

Részletesebben

ÚJ KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. július 1-től)

ÚJ KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. július 1-től) ÚJ KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. július 1-től) 7488* Kemoterápia, CETUX+FOLFOX-6 (telítő) protokoll szerint... 1 7489* Kemoterápia, CETUX+FOLFOX-6 (fenntartó) protokoll szerint... 3 7539* Kemoterápia,

Részletesebben

ÚJSÁGÍRÓ ÍGY AKARTAK LEHÚZNI RÁKCSODASZEREKKEL

ÚJSÁGÍRÓ ÍGY AKARTAK LEHÚZNI RÁKCSODASZEREKKEL ÍGY AKARTAK LEHÚZNI RÁKCSODASZEREKKEL Brjeska Dóra PÁLYÁZÓ Brjeska Dóra www.fulesodu.cafeblog.hu www.facebook.com/fulesodu 32 éves koromban derült ki, hogy mellrákom van. Az első CT-leleten ez így szerepel:

Részletesebben

Eredményes temozolamid kezelés 2 esete glioblasztómás betegeknél

Eredményes temozolamid kezelés 2 esete glioblasztómás betegeknél Eredményes temozolamid kezelés 2 esete glioblasztómás betegeknél Dr. Mangel László 1,2, Prof. Dr. Dóczi Tamás 3, Dr. Balogh Zsolt 4, Dr. Lövey József 2, Dr. Sipos László 5 Pécsi Tudományegyetem, Onkoterápiás

Részletesebben

XIII./5. fejezet: Terápia

XIII./5. fejezet: Terápia XIII./5. fejezet: Terápia A betegek kezelésekor a sebészi kezelés, a kemoterápia (klasszikus citotoxikus és a biológiai terápia), a radioterápia és ezek együttes alkalmazása egyaránt szóba jön. A gégének

Részletesebben

2008 január 01.-től érvényes új kemoterápiás protokollok

2008 január 01.-től érvényes új kemoterápiás protokollok 2008 január 01.-től érvényes új kemoterápiás protokollok 7196* Kemoterápia, VNB/A protokoll szerint Protokoll időtartama : 15 [nap] Protokollok közti szünet : 13 [nap] Fázisok száma : 3 Megjegyzés: Monoterápiaként

Részletesebben

KLINIKAI ONKOLÓGIA ÁLTALÁNOS ONKOLÓGIA, EPIDEMIOLÓGIA, ETIOLÓGIA, DIAGNOSZTIKA ÉS SZŰRÉS

KLINIKAI ONKOLÓGIA ÁLTALÁNOS ONKOLÓGIA, EPIDEMIOLÓGIA, ETIOLÓGIA, DIAGNOSZTIKA ÉS SZŰRÉS KLINIKAI ONKOLÓGIA ÁLTALÁNOS ONKOLÓGIA, EPIDEMIOLÓGIA, ETIOLÓGIA, DIAGNOSZTIKA ÉS SZŰRÉS 1. Daganatos morbiditás és mortalitás Magyarországon 2. Kémiai és fizikai tényezők szerepe a daganatok kialakulásában

Részletesebben

MÓDOSULT KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK

MÓDOSULT KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK MÓDOSULT KEMOTERÁPIÁS PROTOKOLLOK (2011. január 1-től) 7515* Kemoterápia, bevacizumab+folfox4 protokoll szerint... 1 7518* Kemoterápia, bevacizumab+xeliri protokoll szerint... 3 (2011. július 1-től) 7271*

Részletesebben

Immunológia I. 2. előadás. Kacskovics Imre (imre.kacskovics@ttk.elte.hu)

Immunológia I. 2. előadás. Kacskovics Imre (imre.kacskovics@ttk.elte.hu) Immunológia I. 2. előadás Kacskovics Imre (imre.kacskovics@ttk.elte.hu) Az immunválasz kialakulása A veleszületett és az adaptív immunválasz összefonódása A veleszületett immunválasz mechanizmusai A veleszületett

Részletesebben

HORMONKEZELÉSEK. A hormonkezelés típusai

HORMONKEZELÉSEK. A hormonkezelés típusai HORMONKEZELÉSEK A prosztatarák kialakulásában és progressziójában kulcsszerepük van a prosztatasejtek növekedését, működését és szaporodását elősegítő férfi nemi hormonoknak, az androgéneknek. Az androgének

Részletesebben

Tények a magas vérnyomásról

Tények a magas vérnyomásról 4 Magas vérnyomás Dr. Rath Cellular Health TM sejtegészségi ajánlásai a megelőzéshez és a kiegészítő terápiához Tények a magas vérnyomásról: Dr. Rath sejtegészségi ajánlásai - Egészségi előnyök a betegek

Részletesebben

Hasnyálmirigy gyulladás:

Hasnyálmirigy gyulladás: Hasnyálmirigy gyulladás: 2008. szeptemberében ismeretlen eredetű hasnyálmirigy-gyulladást kaptam. Az év folyamán több gyulladásos megbetegedésem is volt, 3 antibiotikum-kúrán kellett átesnem. Ilyen előzmények

Részletesebben

PEG BEÜLTETÉS FINANSZÍROZÁSA A

PEG BEÜLTETÉS FINANSZÍROZÁSA A PEG BEÜLTETÉS FINANSZÍROZÁSA A GYAKORLATBAN Ludman István, Veres Tamás Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum Mátraháza, 2012. június 15. HBCs alapú finanszírozás Homogén Betegség Csoportok

Részletesebben

Intraocularis tumorok

Intraocularis tumorok Intraocularis tumorok 25 évvel ezelőtt, ha egy szemben chorioidea melanomát találtunk, akkor a szemet enucleáltuk. Szemben lévő festékes daganat (melanoma chorioideae) Chorioidea melanoma miatt eltávolított,

Részletesebben

Versiva XC alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül. Dr. Harang Gábor TMÖ Balassa János Kórháza Sebészeti osztály Szekszárd

Versiva XC alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül. Dr. Harang Gábor TMÖ Balassa János Kórháza Sebészeti osztály Szekszárd Versiva XC alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül Dr. Harang Gábor TMÖ Balassa János Kórháza Sebészeti osztály Szekszárd 2010.01.02. J.Gy. 85 éves nőbeteg. Korábbi anamnéziséből

Részletesebben

Raiffeisen Gon dos ko dás II.

Raiffeisen Gon dos ko dás II. Raiffeisen Gon dos ko dás II. Cso por tos élet-, baleset- és be teg ség biz to sí tás fel té te lei A jelen feltételek az UNIQA Biztosító Zrt. (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70 74., továbbiakban Biztosító),

Részletesebben

o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja

o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja Sok szerencsét kívánok önöknek, és ne felejtsék el, hogy a beteg is ember (A Budapest

Részletesebben

Egészséghét. homokpusztai. 2016. április 11-15. Április 11. Hétfő, 15 00

Egészséghét. homokpusztai. 2016. április 11-15. Április 11. Hétfő, 15 00 Egészséghét homokpusztai 2016. április 11-15. Április 11. Hétfő, 15 00 Homokpusztai Egészséghét megnyitása Helyszín: Homokpusztai Közösségi Ház Sándorfalva, Kéri dűlő 25. A rendezvényt megnyitja: Gajdosné

Részletesebben

Tisztelt Cím! Mindenekelőtt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy jelen levelünk teljes mértékig saját elhatározásunk alapján, mindannyiunk teljes egyetértésével, mindenféle külső ráhatás nélkül, pusztán

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

Keytruda (pembrolizumab)

Keytruda (pembrolizumab) EMA/235911/2019 EMEA/H/C/003820 A Keytruda nevű gyógyszer áttekintése és indoklás, hogy miért engedélyezték az EU-ban Milyen típusú gyógyszer a Keytruda és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Keytruda

Részletesebben

Higgy abban, hogy. gyógyítást elérheted. Higgy magadban.

Higgy abban, hogy. gyógyítást elérheted. Higgy magadban. Higgy abban, hogy avilágszínvonalú gyógyítást elérheted. Egészségbiztosítás Med TopDoc Higgy magadban. Higgy abban, hogy aki elégedett, az hamarabb lesz EGÉSZSÉGES. Szembesülni egy súlyos betegség diagnózisával

Részletesebben

A nem világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja (eljárásrend)

A nem világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja (eljárásrend) A nem világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja (eljárásrend) Országos Egészségbiztosítási Pénztár Elemzési, Orvosszakértői és Szakmai Ellenőrzési Főosztály

Részletesebben

Amit az a llergiás nátháról tudni kell

Amit az a llergiás nátháról tudni kell Amit az a llergiás nátháról tudni kell írta: dr. Márk Zsuzsa pulmonológus, Törökbálinti Tüdőgyógyintézet MSD Pharma Hungary Kft. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. Telefon: 888-5300, Fax: 888-5388 Mi

Részletesebben

34/2017. (XII. 12.) EMMI rendelet. egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1

34/2017. (XII. 12.) EMMI rendelet. egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 34/2017. (XII. 12.) EMMI rendelet hatályos: 2017.12.13-2017.12.14 egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló

Részletesebben

MAGYOT évi Tudományos Szimpóziuma Május 5-6, Budapest

MAGYOT évi Tudományos Szimpóziuma Május 5-6, Budapest MAGYOT 2017. évi Tudományos Szimpóziuma Május 5-6, Budapest A petefészekrákok kezelésében nem régen került bevezetésre egy újabb fenntartó kezelés BRCA mutációt hordozó (szomatikus vagy germinális) magas

Részletesebben

Fekete Nikolett. Limited edition

Fekete Nikolett. Limited edition Fekete Nikolett Limited edition nehezen ment, mert nem tudtuk, hogy merre induljunk el. Az írás nekem is egyfajta kapaszkodó volt, hiszen a családommal az érzéseimről nem szerettem beszélni, mert őket

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Higgy abban, hogy. gyógyítást elérheted. Higgy magadban.

Higgy abban, hogy. gyógyítást elérheted. Higgy magadban. Higgy abban, hogy avilágszínvonalú gyógyítást elérheted. Egészségbiztosítás Med TopDoc Higgy magadban. Higgy abban, hogy aki elégedett, az hamarabb lesz EGÉSZSÉGES. Szembesülni egy súlyos betegség diagnózisával

Részletesebben

2355-06 Egyéb citológiai vizsgálatok követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2355-06 Egyéb citológiai vizsgálatok követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Tájékoztassa a munkahelyére érkező vendégeket a különféle szervekből nyert citológiai anyagok feldolgozásáról, diagnosztikára való előkészítéséről! Tájékoztatója során az alábbi szempontokra

Részletesebben

Colorectalis carcinomában szenvedő betegek postoperatív öt éves követése

Colorectalis carcinomában szenvedő betegek postoperatív öt éves követése Colorectalis carcinomában szenvedő betegek postoperatív öt éves követése Kegyes Lászlóné 1, Némethné Lesó Zita 1, Varga Sándor Attiláné 1, Barna T. Katalin 1, Rombauer Edit 2 Dunaújvárosi Prodia Központi

Részletesebben

Az orvosi biotechnológiai mesterképzés megfeleltetése az Európai Unió új társadalmi kihívásainak a Pécsi Tudományegyetemen és a Debreceni Egyetemen

Az orvosi biotechnológiai mesterképzés megfeleltetése az Európai Unió új társadalmi kihívásainak a Pécsi Tudományegyetemen és a Debreceni Egyetemen Az orvosi biotechnológiai mesterképzés megfeleltetése az Európai Unió új társadalmi kihívásainak a Pécsi Tudományegyetemen és a Debreceni Egyetemen Azonosító szám: Az orvosi biotechnológiai mesterképzés

Részletesebben

Gasztrointesztinális tumorok. Esetbemutatások

Gasztrointesztinális tumorok. Esetbemutatások Gasztrointesztinális tumorok Esetbemutatások 1. Eset: 54 éves férfibeteg 1997 jul.-ban sigma tumor miatt sigma resectio. Szövettan: adenocc. G3, pt3, pn0 (5 nyirokcsomóból) pn0, kevés eltávolított nycs.

Részletesebben

A fejezet felépítése

A fejezet felépítése III./14.3.11. Carcinoma basocellulare, basalioma ellátásának lehetőségei Wikonkál Norbert A fejezet célja, hogy megismerje az olvasó képet kapjon a basalioma gyakorlati ellátásáról. A fejezet áttanulmányozását

Részletesebben

A tananyag tanulási egységei I. Általános elméleti onkológia I/1. Jelátviteli utak szerepe a daganatok kialakulásában I/2.

A tananyag tanulási egységei I. Általános elméleti onkológia I/1. Jelátviteli utak szerepe a daganatok kialakulásában I/2. A tananyag tanulási egységei I. Általános elméleti onkológia I/1. Jelátviteli utak szerepe a daganatok kialakulásában I/2. Vírusok szerepe a daganatok kialakulásában I/3. A környezet hatása a daganatok

Részletesebben

Pályázat témája: Versiva XC alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül

Pályázat témája: Versiva XC alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül Pályázat témája: Versiva XC alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai esettanulmányon keresztül Címe: Kevert típusú kiterjedt lábszárfekély komplex kezelése a Versiva XC segítségével esetbemutatás Dr. Benkő

Részletesebben

Rákellenes Világnap Daganatos megbetegedések alakulása Tolna megyében A bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) összeállítása

Rákellenes Világnap Daganatos megbetegedések alakulása Tolna megyében A bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) összeállítása Rákellenes Világnap 2017.02..04. Daganatos megbetegedések alakulása Tolna megyében A bonyhádi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) összeállítása 2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust.

Részletesebben

Sikeres példák a gyakorlatban: Szondabeültetés finanszírozás. Veres Tamás DE OEC, Ellátásszervezési Igazgatóság

Sikeres példák a gyakorlatban: Szondabeültetés finanszírozás. Veres Tamás DE OEC, Ellátásszervezési Igazgatóság Sikeres példák a gyakorlatban: Szondabeültetés finanszírozás Veres Tamás DE OEC, Ellátásszervezési Igazgatóság Homogén Betegség Csoportok (HBCs) A fekvőbeteg-ellátás finanszírozásában használt betegosztályozási

Részletesebben

Beutalást igénylô állapotok. A beutalás az emlôbetegséggel foglalkozó sebészhez történjen. Minden új, körülírt csomó.

Beutalást igénylô állapotok. A beutalás az emlôbetegséggel foglalkozó sebészhez történjen. Minden új, körülírt csomó. Az emlôpanaszos nôk beutalásának irányelve (Guidelines for the referral of patients with breast problems) NHS Breast Screening Programme & The Cancer Research Campaign Elôszó Az emlôrák a nôket érintô

Részletesebben

3. szám 2010. Crystal. tapasztalat füzet - XXII.

3. szám 2010. Crystal. tapasztalat füzet - XXII. 3. szám 2010. Crystal tapasztalat füzet - XXII. Crystaltapasztalatfuzet2010_03.indd 1 3/3/10 12:08:51 AM 2 Crystal tapasztalat füzet A nővér ajánlásával Ambrus Ferencné a hódmezővásárhelyi kórházban nővérként

Részletesebben

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása:

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Valamennyien hallottunk már arról, hogy a ginzeng mennyire hatékonyan erősíti az immunrendszert és tölti fel energiával a szervezetet.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese Mielőtt elkezdené

Részletesebben

Dózis Gyógyszerforma Alkalmazási mód Tartalom (koncentráció) megnevezés. engedély jogosultja

Dózis Gyógyszerforma Alkalmazási mód Tartalom (koncentráció) megnevezés. engedély jogosultja I. MELLÉKLET FELSOROLÁS: MEGNEVEZÉS, GYÓGYSZERFORMA, GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY- DÓZIS, ALKALMAZÁSI MÓD, KÉRELMEZŐ ÉS A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJA A TAGÁLLAMOKBAN Tagállam Forgalomba hozatali engedély

Részletesebben

Idősödő munkavállaló és a foglalkozási eredetű egészségkárosodások DR. NAGY IMRE

Idősödő munkavállaló és a foglalkozási eredetű egészségkárosodások DR. NAGY IMRE Idősödő munkavállaló és a foglalkozási eredetű egészségkárosodások DR. NAGY IMRE M U N K A V É D E L M I K É P V I S E L Ő K X X I I. O R S Z Á G O S F Ó R U M A S I Ó F O K, 2 1 6. J Ú N I U S 9. "A világ

Részletesebben

Az új 223 Ra-s radioizotóppal való kezelés logisztikai feladatai

Az új 223 Ra-s radioizotóppal való kezelés logisztikai feladatai MAGYAR HONVÉDSÉG EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT MH EK Honvédkórház a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44 Az új 223 Ra-s radioizotóppal való kezelés

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT TÉMÁK. 1.) A stroke képalkotó diagnosztikája és differenciál diagnosztikája.

SZAKDOLGOZAT TÉMÁK. 1.) A stroke képalkotó diagnosztikája és differenciál diagnosztikája. PTE ETK KAPOSVÁRI KÉPZÉSI KÖZPONT KÉPALKOTÓ DIAGNOSZTIKAI ANALITIKA SZAKIRÁNY SZAKDOLGOZAT TÉMÁK 1.) A stroke képalkotó diagnosztikája és differenciál diagnosztikája. 2.) Az agy fejlődési rendellenességeinek

Részletesebben

MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL!

MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL! MINDEN ANYUKA MEGGYÓGYUL! TÓTH ICÓ, MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY DISSZEMINÁCIÓS WORKSHOP BUDAPEST, MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY A MÉHNYAKRÁKOS NŐK GYÓGYULÁSÁÉRT ÉS A MEGELŐZÉSÉRT 2013: Minden anyuka meggyógyul! c.

Részletesebben

A neurofibromatózis idegrendszeri megnyilvánulása

A neurofibromatózis idegrendszeri megnyilvánulása A neurofibromatózis idegrendszeri megnyilvánulása Molekuláris Medicina Mindenkinek Fókuszban a Neurofibromatózis Varga Edina Tímea SE Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete Neurofibromatózis I.

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bactroban 20 mg/g kenőcs mupirocin

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bactroban 20 mg/g kenőcs mupirocin Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Bactroban 20 mg/g kenőcs mupirocin Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára

Részletesebben

A HAB-SCLEROTERAPIA ÉS AZ ENDOVÉNÁS TERMOKOAGULÁCIÓS MŰTÉTEK HELYE AZ ULCUS CRURIS GYÓGYÍTÁSÁBAN

A HAB-SCLEROTERAPIA ÉS AZ ENDOVÉNÁS TERMOKOAGULÁCIÓS MŰTÉTEK HELYE AZ ULCUS CRURIS GYÓGYÍTÁSÁBAN A HAB-SCLEROTERAPIA ÉS AZ ENDOVÉNÁS TERMOKOAGULÁCIÓS MŰTÉTEK HELYE AZ ULCUS ROZSOS ISTVÁN, VADÁSZ GERGELY THÉTA KERINGÉS DIAGNOSZTIKAI ÉS TERÁPIÁS KÖZPONT PÉCS PTE, ÉRSEBÉSZETI KLINIKA PÉCS A HAB-SCLEROTERAPIA

Részletesebben

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS

I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS I. MELLÉKLET ALKALMAZÁSI ELŐÍRÁS 1 1. A GYÓGYSZER MEGNEVEZÉSE Protopy 0,03% kenőcs 2. MINŐSÉGI ÉS MENNYISÉGI ÖSSZETÉTEL 1 g Protopy 0,03% kenőcs 0,3 mg takrolimuszt tartalmaz takrolimusz-monohidrát formájában.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Lehet, hogy szívelégtelenségem van?

Lehet, hogy szívelégtelenségem van? Lehet, hogy szívelégtelenségem van? Ez a kiadvány azért jött létre, hogy segítse önt a szívelégtelenség korai tüneteinek felismerésében. Mi a szívelégtelenség? A szívelégtelenség meghatározás nagyon ijesztőnek

Részletesebben

UROLÓGIAI KLINIKA. A vese + ureter endoszkópos sebészete

UROLÓGIAI KLINIKA. A vese + ureter endoszkópos sebészete UROLÓGIAI KLINIKA A vese + ureter endoszkópos sebészete óraszám: 8 prof. Dr. Tóth Csaba egyetemi tanár prof. Dr. Tóth Csaba egyetemi tanár A felvétel feltételei: Érdeklődés az urológiai endoszkópia iránt.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

MULTIDISCIPLINARIS ONKOLÓGIA

MULTIDISCIPLINARIS ONKOLÓGIA MULTIDISCIPLINARIS ONKOLÓGIA 2011. szeptember 5-9. Országos Onkológiai Intézet Kötelező szintentartó tanfolyam onkológus és sugárterápiás szakorvosoknak PATOLÓGUS NAP KÉPALKOTÓ NAP SEBÉSZETI NAP KEMOTERÁPIÁS

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

3 Nagyatád, 4 Salgótarján, 5 Eger, 6 Budapest)

3 Nagyatád, 4 Salgótarján, 5 Eger, 6 Budapest) A betegek visszajelzései, mint a minőségbiztosítás indikátorai Prof. Simon Tamás 1, Gellénné Rezsnyák Erika 2, dr. Kiss Istvánné 3, Kreicsi Mária 4, Bak Imre 5, Szentmiklósi Judit 6 ( 1 Magyar Rákellenes

Részletesebben

Sebész szerepe az axilla ellátásában Mersich Tamás Uzsoki utcai Kórház Sebészeti-onkosebészeti Osztály 2014. május 24. Kecskemét Bevezetés A nyirokcsomók sebészi eltávolítása felel a legtöbb szövődményért

Részletesebben

NEAK Szakmai Fórum. Farkas Marianna ellátási főigazgató-helyettes. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

NEAK Szakmai Fórum. Farkas Marianna ellátási főigazgató-helyettes. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő NEAK Szakmai Fórum Farkas Marianna ellátási főigazgató-helyettes Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Egészségbiztosítási Alap kiadásai 2017 A daganatos betegségek

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 11. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 11. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 11. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. február 28-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Szemeszter 2014.I.félév Jelleg. Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ Akkr.pont 50. 2014.01.20 Vége 2014.01.24 Tanácsterem Napok 5.

Szemeszter 2014.I.félév Jelleg. Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ Akkr.pont 50. 2014.01.20 Vége 2014.01.24 Tanácsterem Napok 5. Tanfolyam adatlap Alapadatok Kódszám Főcím Állapot Szervező Partner SE- TK/2014.I./00079 Szemeszter 2014.I.félév Jelleg Daganatok és komplex terápiája A tanfolyam akkreditálásra került Országos Onkológiai

Részletesebben

Aktív életerő HU/KAR/0218/0001

Aktív életerő HU/KAR/0218/0001 Aktív életerő HU/KAR/0218/0001 A bizonyítottan javítja az idősödő kutyák életminőségét: élénkebbé teszi az állatokat és ezáltal aktívabb életmódot tesz lehetővé számukra. Az oxigenizáció mellett a szív-

Részletesebben

Daganatos megbetegedések

Daganatos megbetegedések Daganatos megbetegedések Szerző: Dr. Kacsó Kornélia Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra

Részletesebben

A világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja

A világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja A világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja Országos Egészségbiztosítási Pénztár Elemzési, Orvosszakértői és Szakmai Ellenőrzési Főosztály Budapest, 2009.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató tervezet Naphazolin orrcsepp Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Semmelweis Egyetem, Budapest, Onkológiai Tanszék, Országos Onkológiai Intézet, 1122 Ráth Gy. u. 7-9.

Semmelweis Egyetem, Budapest, Onkológiai Tanszék, Országos Onkológiai Intézet, 1122 Ráth Gy. u. 7-9. Semmelweis Egyetem, Budapest, Onkológiai Tanszék, Országos Onkológiai Intézet, 1122 Ráth Gy. u. 7-9. Tanszékvezető: Prof. Dr. Polgár Csaba, egyetemi tanár Tel.: +36 1 224-8690 E-mail: polgar@oncol.hu Web-site:

Részletesebben

Immunológia I. 4. előadás. Kacskovics Imre

Immunológia I. 4. előadás. Kacskovics Imre Immunológia I. 4. előadás Kacskovics Imre (imre.kacskovics@ttk.elte.hu) 3.1. ábra A vérsejtek képződésének helyszínei az élet folyamán 3.2. ábra A hemopoetikus őssejt aszimmetrikus osztódása 3.3. ábra

Részletesebben

A nem világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja

A nem világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja A nem világossejtes vesedaganatok diagnosztikájának és kezelésének finanszírozási protokollja (finanszírozási eljárásrend) Országos Egészségbiztosítási Pénztár Elemzési, Orvosszakértői és Szakmai Ellenőrzési

Részletesebben

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk.

A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. A DE KK Belgyógyászati Klinika Intenzív Osztályán és Terápiás Aferezis Részlegén évi közel 400 db plazmaferezis kezelést végzünk. Az eseteink túlnyomó részét neuro-, immunológiai eredetű kórképek adják.

Részletesebben

A népesség nyolcvan százaléka nyugdíjas

A népesség nyolcvan százaléka nyugdíjas A kosárfonásról híres település központjából vezet az út a világ elől elrejtett faluba. Nagymedeséren nem könnyű a megélhetés, a helyi kis üzlet sem tart egész nap nyitva, kevés a vásárló. A helyiek a

Részletesebben

Központi röntgenradiológiai. sz., 2004. 40-46 old.

Központi röntgenradiológiai. sz., 2004. 40-46 old. (C30-C39) blokk A légzőszervek és a mellkas rosszindulatú daganatai Block (C30-C39) - Malignant neoplasm of respiratory organs and thorax L.I. Koritova, Onkológia, EMF- (EHF)- és a szervezet tioldiszulfidos

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Diphereline SR 3,75 mg por és oldószer szuszpenziós injekcióhoz

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Benignus agydaganat miatt operált betegek rehabilitációjának eredményei

Benignus agydaganat miatt operált betegek rehabilitációjának eredményei Benignus agydaganat miatt operált betegek rehabilitációjának eredményei Tarjányi Szilvia, Nagy Helga, Dénes Zoltán Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Tanszéki Csoport

Részletesebben

Magyar ILCO Szövetség. 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14. Alapítva 1983.

Magyar ILCO Szövetség. 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14. Alapítva 1983. Magyar ILCO Szövetség 7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14. Alapítva 1983. Komplex kezelés Szűrés A felismert daganatos beteg kivizsgálása Labor Colonoscópia Szövettan RTG UH CT MR Neoadjuvans kezelés Komplex

Részletesebben

Az Opdivo nevű gyógyszer áttekintése és indoklás, hogy miért engedélyezték az EU-ban

Az Opdivo nevű gyógyszer áttekintése és indoklás, hogy miért engedélyezték az EU-ban EMA/55240/2019 EMEA/H/C/003985 Az Opdivo nevű gyógyszer áttekintése és indoklás, hogy miért engedélyezték az EU-ban Milyen típusú gyógyszer az Opdivo és milyen betegségek esetén alkalmazható? Az Opdivo

Részletesebben

A köpenysejtes limfómákról

A köpenysejtes limfómákról A köpenysejtes limfómákról Dr. Schneider Tamás Országos Onkológiai Intézet Lymphoma Centrum Limfóma Világnap 2014. szeptember 15. Limfómám van! Limfómám van! Igen? De milyen típusú? Gyógyítható? Nem gyógyítható?

Részletesebben

Klinikai Központ Elnök. A Semmelweis Egyetem K l i n i k a i K ö z p o n t E l n ö k é n e k 1/2017. (I.30.) számú U T A S Í T Á S A

Klinikai Központ Elnök. A Semmelweis Egyetem K l i n i k a i K ö z p o n t E l n ö k é n e k 1/2017. (I.30.) számú U T A S Í T Á S A Ikt.szám:10230/KLINK/2017 egészségügyi szolgáltató jellegére, társadalmi felelősségvállalására, valamint a lakosság egészségi állapota iránt érzett felelősségére tekintettel, orvosszakmai szempontok messze

Részletesebben