Fehérje mátrix: Tejsavó fehérje koncentrátum, Tej fehérje koncentrátum, Hidrolizált tejsavó peptidek) Kalcium-kazeinát Tejsavófehérje-izolátum

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fehérje mátrix: Tejsavó fehérje koncentrátum, Tej fehérje koncentrátum, Hidrolizált tejsavó peptidek) Kalcium-kazeinát Tejsavófehérje-izolátum"

Átírás

1

2 shake one Chocolate A csoki ízű fehérjepor vitaminokat, ásványi anyagokat, rostot, valamint testtömeg csökkentést támogató hatóanyagokat tartalmaz. Fő összetevők: L-karnitin, Alfa liponsav, chitosan, zöld kávébab kivonat, acai bogyó por, inulin, vitaminok (B-vitaminok, C, D-, E-vitamin), Ca, Mg, króm. 1 zacskóban 16 adag vagy 10 db egy adagos tasak gyűjtőben 3 dl folyadékkal (vízzel, tejjel, mag- vagy gabonatejjel elkeverve) jól oldódik, finom csokoládé ízű

3 shake one Vanilla A vanília ízű fehérjepor vitaminokat, ásványi anyagokat, rostot, valamint testtömeg csökkentést támogató hatóanyagokat tartalmaz. Fő összetevők: L-karnitin, Alfa liponsav, chitosan, zöld kávébab kivonat, acai bogyó por, inulin, vitaminok (B-vitaminok, C, D-, E-vitamin), Ca, Mg, króm. 1 zacskóban 16 adag vagy 10 db egy adagos tasak gyűjtőben 3 dl folyadékkal (vízzel, tejjel, mag-vagy gabonatejjel elkeverve) jól oldódik, ízesíthető gyümölcsökkel, kávéval

4 Fehérjepor Fehérje mátrix: (Tejsavó fehérje koncentrátum, Tej fehérje koncentrátum, Hidrolizált tejsavó peptidek) Kalcium-kazeinát Tejsavófehérje-izolátum

5 Fehérjére minden emberi szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön és életben maradjon. Az egészséges felnőttnek javasolt: 0,8 g/kg fehérje napi bevitele, összesen kb gramm naponta. Normál táplálkozás ezt általában tartalmazza. - fehérje forrás minősége???? - szénhidrátok és zsírok túlfogyasztása!!!

6

7 Tápanyag bevitelt 5x re elosztani ideális ritka Gyakori: 3x étkezés Nincs idő!!! Sokan: 1-2x Nem helyes, változtatni kell!!! A fehérjeporok kiválóan alkalmazhatók az étrend kiegészítésére, gyorsan biztosítva mindazokat az aminosavakat, amire szervezetednek szüksége van.

8 Miért a fehérje? A fehérje gyorsítja az anyagcserét. A viszonylag magasabb fehérjetartalom a zsírbontás kémiai folyamatában játszik nélkülözhetetlen szerepet. Mindeközben segít abban, hogy a fogyókúra során a test (elégséges testmozgás mellett) ne izom, hanem bizonyosan zsírszövetet használjon fel a tartalékaiból. Így lehetséges, hogy az úszógumik tűnjenek el, és ne a kemény munkával felépített izomkötegek.

9 Mitől sikeres a fehérje shake diéta? Az egészséges alapanyagokat a szervezet gyorsan és megfelelő módon hasznosítja. Az elfogyasztott ételek mennyiségének csökkentése, valamint a zsírban és szénhidrátban dús alapanyagok mellőzésével garantált a fogyás a diétázóknál. Még látványosabb eredmény az alakformálás és testépítés híveinél, hiszen az izmok fejlődéséhez fehérjére van szükség.

10 Miért a rost? A kúra során az étrend megemelt rosttartalma: - nagyban hozzájárul a bélműködés javulásához, - fokozva az anyagcserét, - ezzel fokozza a zsírbontást, - és a méregtelenítést.

11 L-karnitin Aminosav származék. Lizin + metionin szervezet állítja elő (kell hozzá: C, B3, B6, vas). Szívizomban és vázizomban megtalálható. A zsír energiává történő átalakításához szükséges! Karnitin hiányában: nem tud működni a zsírsav lebontás!

12 L-karnitin Energiát biztosít a szervezet számára. Fokozza az állóképességet. Késlelteti a fáradtság kialakulását. Részt vesz a zsírlebontásban a magas vérzsírszinteket Javítja az izmok oxigén ellátását. Gátolja a tejsav felhalmozódását. Megköti az anyagcsere során létrejövő savakat!!!! Ha nincs karnitin, a savakat a zsírszövet raktározza ez akadályozza a fogyást

13 Alfa-liponsav A vázizomzatban segíti a glukóz felvételét Gyorsítja az anyagcserét segíthet a fogyásban Erős antioxidáns Javítja az inzulin érzékenységet Segít megelőzni a diabetes kialakulását Cukorbetegeknél csökkenti a szövődmények kialakulását Lassítja az időskori látás és hallás romlást

14 Kitozán rákpáncél kivonat zsírmágnes Zsírmegkötő hatás A gyomorban folyadékot vesz fel, egy zselatin szerű anyaggá alakul, mely megköti a táplálékkal felvett zsírok egy részét A zsír így nem tud felszívódni a széklettel kiürül!!!

15 Zöld kávébab kivonat Klorogénsav Fokozza a szervezetben a cukor és a zsír lebontását főleg a májban Lassítja a cukor kibocsájtását a véráramba Lassítja a zsírlerakódást Gyorsítja a zsírlebontást + frissítő, élénkítő hatású

16 Acai berry Telítetlen zsírsavak Rostok Flavonoidok (antocianidok) Vitaminok (Beta karotene, B1, B2, B3, E) Ásványi anyagok (vas, kálium, kalcium, kén, foszfor, réz) Antioxidáns, gyulladás csökkentő, támogatja az anyagcserét koleszterin szintet - triglicerid szintet - CH anyagcserére gyakorolt hatás

17 Acai berry Főleg az elhízással összefüggő anyagcsere betegségek esetén hasznos Éhgyomri vércukorszint Éhgyomri inzulinszint Étkezés utáni vércukorszint Kiegyensúlyozza a vércukor szintet A magas inzulin szint a felesleges cukrokat zsírrá alakítja

18 Inulin tökéletes rost Koleszterin szintet Triglicerid szintet Képes csökkenteni az emésztőrendszer sejtjei által termelt éhséghormon mennyiségét Növeli a jóllakottság érzését Csökkenti az éhségérzetet Vitaminok (B, C, D, E) Ásványi anyagok (kalcium, magnézium, króm)

19 A shake one tökéletes választás számodra, ha.. Változó korban vagy, de nem szeretnéd ha testsúlyod növekedne A változó kor időszakában a hormonális változások miatt az anyagcsere is meglassul, a kilók óvatosan szöknek fel Ilyenkor a szív- és érrendszeri betegségekre való fogékonyság is megnő a shake-ben lévő gyógynövények csökkentik a vérzsírokat Cseréld le a vacsorádat egy finom shake one-ra!!!!

20 A shake one tökéletes választás számodra, ha.. Ha túlsúllyal járó anyagcsere betegséged van - magas vérnyomás - magas koleszterin, és triglicerid szintek - magas vércukorszint (itt az esti turmixot kis mennyiségű lassan felszívódó szénhidráttal kell kiegészíteni)

21 A shake one tökéletes választás számodra, ha.....rendszeresen sportolsz A sportolók napi fehérjeszükséglete rendszeres edzések mellett az izomzat megtartásához minimum 0,8-1 gramm testsúlykilogrammonként. Aki izomtömeget szeretne növelni, azaz erősebb, gyorsabb szeretne lenni, annak testsúlykilogrammonként akár 2 grammot is kell fogyasztania. Fehérjedús étrend + one diet shake gyors és kényelmes módja a napi szükséges tápanyagok pótlásának. A shake one kiváló összetételű és minőségű fehérjét, rostot, gyógynövényeket, vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít a szervezet számára, ezért sportolóknak is tökéletes választás.

22 A shake one tökéletes választás számodra, ha.....erősebb, izmosabb szeretnél lenni A fehérje porok a testépítők egyik kedvenc kiegészítője, és ez nem véletlenül van így. Fehérje nélkül elképzelhetetlen az izomépítés. Ez azt jelenti, hogy testsúlykilogrammonként legalább 2 gramm fehérjét kell fogyasztanod (egyes szakértők akár 2,7 grammig is felmennek ajánlásaikban). Ahhoz, hogy minden étkezésed elegendő mennyiségű fehérjét tartalmazzon, szinte elengedhetetlen egy olyan minőségi fehérje-kiegészítő használata, mint a shake one.

23 A shake one tökéletes választás számodra, ha.....fogyni szeretnél Egy 2010-es német tanulmány szerint azok a túlsúlyos emberek, akik napi rendszerességgel fogyasztottak fehérje port, azok nagyobb fogyást tudtak elérni, mint akik csak a bevitt kalóriák számát csökkentették. Oka: - a fehérje igazoltan nagyobb teltségérzetet biztosít, mint más tápanyagok, például a szénhidrátok vagy a zsírok - a fehérjék anyagcsere gyorsító hatása - az egyéb összetevők szénhidrát- és zsíranyagcserére gyakorolt kedvező hatása A shake one-al a reggelit és a vacsorát is kiválthatod, ezzel is támogatva a gyorsabb, hatékonyabb fogyást.

24 A shake one tökéletes választás számodra, ha.. Mostmár tényleg egészségesebben szeretnél élni A két hetes program beindítja az életmód váltást, átállítja az anyagcserédet. Ha nem akarsz fogyni, utána elég a vacsorádat egy shake one-ra cserélni.

25 A shake one tökéletes választás számodra, ha....számít, hogy a fehérjéd finom legyen a csoki és a vanília turmix önmagában is finom, de a program füzetben ajánlott ötletekkel, ízekkel még finomabbá, változatosabbá teheted, hogy soha ne unj rá..számít, hogy mindenhová magaddal viheted, méghozzá kiváló minőségű, vidám színes kulacsokban, amikből soha nem folyik ki kedvenc italod

26 burn one Citrom ízű cukormentes italpor a hatékonyabb anyagcseréért és az energiatermelő folyamatok támogatásáért. Fő összetevők: kapszaicin, L-karnitin, koffein, zöld kávé, szibériai ginzeng, guarana, zöld tea, kóla dió, alfalfa 1 zacskóban 30 adag vagy 16 db egy adagos tasak gyűjtőben 2.5 dl vízzel elkeverve fogyasztható cukormentes

27 Kapszaicin Hatékony zsírégető A lustáknak találták ki A fehér zsírszövetet átalakítja barna zsírszövetté itt tárolódik az energia kalóriát égető zsírszövet nehezen szabadítható fel (gyermekek, téli álmot alvó állatok)

28 Zöld tea Koffeinje a belekből szívódik fel lassan, egyenletesen órákon át, egyenletes hatást fejt ki Serkenti az agyműködést, a koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet, és nem jár káros mellékhatásokkal. a zöld tea csökkenti a koleszterinszintet, megköti a sejteket károsító szabad gyököket, csökkenti a hibás sejtek szaporodását Fogyasztó hatású! Francia klinikai vizsgálat igazolja: napi 3 csésze tea étkezés után havi 1-2 kg mínusz!!!!

29 Koffein a legerősebb zsírégető Aki koffeint fogyaszt - sikeresebb a fogyásban - tartósabb a fogyás Fokozza a szervezetben a TERMOGENEZIST hőt állít elő, eközben elégeti a zsírt a hőtermeléshez energia kell Hasonló a hatás, mint testmozgáskor! Energia kell, ehhez zsírt égetünk.

30 Guarana Dél-amerikai növény Teljesítmény növelő Zsírégető Koffein tartalma hosszabb ideig és jobban hat, mint a kávé koffeinje Kiváló fogyasztó hatás! - csökkenti az étvágyat - zsírokat energiává alakítja

31 Kóla dió Afrikai őshonos trópusi növény Magas koffein tartalmú Gyenge vízhajtó Jó zsírégető Hatása a koffeinnek és a tanninoknak köszönhető!

32 Szibériai ginszeng Eleuthero ginzeng Glikozidok + eleuterozidok - Fáradtság ellen - Stressz ellen - Immun moduláló - Teljesítmény növelő sportolóknak! - Adaptogén sportolóknak!

33 Szibériai ginszeng és a diéta Javítja az anyagcserét, fokozza a zsírégetést Fokozza a salaktalanítást Növeli a teljesítményt Ha nem akarsz drasztikus diétába fogni, a szibériai ginszeng kiváló természetes segítség!!!!!

34 burn one komplex hatás Kapszaicin + tirozin felszabadítja a zsírsavakat Karnitin elszállítja a zsírégetés helyére A liponsav az ehhez szükséges inzulin szintért felelős Króm + Acai csökkenti az étvágyat (a vércukor,-, és inzulin szintre gyakorolt hatásán keresztül)

35 burn one Zsírégető + energia bomba Ajánlott délelőtt és délután kávé helyett Fogyókúrázóknak tízórai és uzsonna helyett. Finom, frissít és csökkenti az étvágyat!

36 one diet pack előnye a hagyományos diéta alatt a megszokott zöldségekre épülő ízvilág helyett a csoki és a vanília alapok változatos variációját készíthetik el a fogyni vágyók. finom, változatos ízvilág a diétázók kevésbé esnek kísértésbe és szegik meg a szabályokat. A shak-ek az éhségérzet csillapítására a nap bármely szakában ihatóak Rostokkal és burn one al együtt még komplexebb hatás! Változatos ízek miatt nem egyhangú!

37 one diet program 2 hetes program, melynek alapját az új termékek, valamint rost kiegészítés adják részletes, a fogyókúrát segítő füzettel, diéta leírással, ajándék shakerrel termékcsomag: 1 csomag shake one Chocolate 1 csomag shake one Vanilla 1 csomag burn one 1 doboz Pure Inulin vagy Nopalin 1 shaker választható színben (pink/fekete) 1 életmódváltó programfüzet

38 Shaker Több színben összeállítható BPA és DEHP mentes anyag Por tartó rész Szivárgás mentes technológia Mosogatógépben mosható

39 Elérhető február 14-től

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

13 természetes zsírégető

13 természetes zsírégető 13 természetes zsírégető Tartalomjegyzék A zsírégető ételekről általában... 2 Cayenne bors... 2 C-vitamin (aszkorbinsav)... 3 Citrom... 4 CLA... 4 Fahéj... 5 Fehérje... 5 Fogyasztó teakeverék... 5 Guarana...

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

100% Whey Protein 1000g vanília

100% Whey Protein 1000g vanília 100% Whey Protein 1000g vanília Tejsavófehérje koncentrátum. 1 / 5 Értékelés: Még nincs értékelés Ár: Fogyasztói ár: 4500 Ft Kedvezmény: Tegye fel kérdését a termékr?l Leírás A fehérjék fontossága: Az

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Szigorú minőségi követelmények

Szigorú minőségi követelmények Szigorú minőségi követelmények Tudományos alapokon nyugvó, biztonságos termékek Természet ihlette, hatékony összetevők és innovatív formulák Svédországi fejlesztések: szigorú minőségi elvárások és alapos

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

100% Whey Protein 3000g csoki

100% Whey Protein 3000g csoki 100% Whey Protein 3000g csoki Tejsavófehérje koncentrátum. Értékelés: 5.0 Ár: Fogyasztói ár: 9990 Ft Kedvezmény: Tegye fel kérdését a termékr?l Leírás 1 / 5 A fehérjék fontossága: Az izomzat fehérjékb?l

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

AZ ACAI-BERRY IMMUN DRINK

AZ ACAI-BERRY IMMUN DRINK Keresd a legújabb Energetix wellness italunkat! Több, mint Immunerősítő Több, mint Testőr AZ ACAI-BERRY IMMUN DRINK Az Amazonas ártéri növénye az Euterpe Oleracea pálma. 25 m magasra is megnő. A bennszülött

Részletesebben

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA?

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? Ébredj rá az egészséges reggeli fontosságára! A rendszeres reggelizés lehetővé teszi az étvágy jobb szabályozását, ezáltal támogatja a súlykontrollt

Részletesebben

Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére. Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne.

Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére. Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne. Hepashake májdiéta Speciálisan a nem alkohos zsírmáj kezelésére Szeretne egészségesebben élni? Szívesen segítünk benne. Minden 3. személy érintett Mit csinálnak ezek az emberek? K. Ferenc Nyugdíjas

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer

Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért. 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Modern múlt Étkezésünk fenntarthatóságáért 1.Tematikus nap: A hal mint helyben találhatóegészséges, finom élelmiszer Halat? Amit tartalmaz a halhús 1. Vitaminok:a halhús A, D, B 12, B 1, B 2 vitaminokat

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

A világ 10 legtáplálóbb étele

A világ 10 legtáplálóbb étele Koreai kutatók több, mint 1000 nyers élelmiszer tápanyag információit felhasználva becsülték meg minden étel tápanyag összetevőjét, a napi tápanyag szükséglet kielégítésének tekintetében. Egyes ételek

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Figuactiv Szeletek Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Egyre kevesebb az idınk, és sokat utazunk. Utazások során vagy munka közben gyakran nincs lehetıség arra, hogy az ember készítsen magának

Részletesebben

Az edzés és energiaforgalom. Rácz Katalin

Az edzés és energiaforgalom. Rácz Katalin Az edzés és energiaforgalom Rácz Katalin katalinracz@gmail.com Homeosztázis Az élő szervezet belső állandóságra törekszik. Homeosztázis: az élő szervezet a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó

Részletesebben

Test-elemzés. Ezzel 100%-os lefedettséget ér el. TANITA digitális mérleg. Rendkívül gyors elemzést tesz lehetővé.

Test-elemzés. Ezzel 100%-os lefedettséget ér el. TANITA digitális mérleg. Rendkívül gyors elemzést tesz lehetővé. Test-elemzés Bioelektromos impedancia mérés 5 különböző pályán kerül mérésre (lábtól-lábig, kéztől-kézig, bal kéztől a jobb lábig, jobb kéztől a bal lábig, bal kéztől a bal lábig). Ezzel 100%-os lefedettséget

Részletesebben

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára.

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára. www.farmina.hu A MATISSE termékcsalád a kiváló minőségű macskatápok teljes választékát kínálja mindenfajta macska számára, melyek: Étvágygerjesztőek, így a legigényesebb és legkényesebb ízlés kielégítésére

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

Az elhízást a WHO gyógyíthatatlan betegségnek nyilvánította. A magyar lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott.

Az elhízást a WHO gyógyíthatatlan betegségnek nyilvánította. A magyar lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Az elhízást a WHO gyógyíthatatlan betegségnek nyilvánította. A magyar lakosság közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. MIN ALAPSZIK A PREMIUM DIET? A Premium Diet 4 elemen alapszik, melyek hozzájárulnak

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

MUSCLE ACTIVATING SYSTEM

MUSCLE ACTIVATING SYSTEM QNT BETA BLAST QNT CREATINE X3 ELITE Erő- és teljesítménynövelő. Hatóanyagai hozzájárulnak az izomnövekedéshez és az extrém teljesítményhez. 5 400 Ft 1000 g red fruits QNT KREA CELL Komplex erő- és teljesítménynövelő.

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

AZ ÉLELMISZEREK JELÖLÉSE KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ÉLELMISZEREKKEL KAPCSOLATOS ÁLLÍTÁSOKRA A HATÓSÁG SZEMSZÖGÉBŐL

AZ ÉLELMISZEREK JELÖLÉSE KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ÉLELMISZEREKKEL KAPCSOLATOS ÁLLÍTÁSOKRA A HATÓSÁG SZEMSZÖGÉBŐL AZ ÉLELMISZEREK JELÖLÉSE KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ÉLELMISZEREKKEL KAPCSOLATOS ÁLLÍTÁSOKRA A HATÓSÁG SZEMSZÖGÉBŐL Kovács Krisztina osztályvezető Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszer-és

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

A sportolói táplálkozás elmélete, A versenyzéssel kapcsolatos táplálkozás kérdések karatéban. Vincze Virgil

A sportolói táplálkozás elmélete, A versenyzéssel kapcsolatos táplálkozás kérdések karatéban. Vincze Virgil A sportolói táplálkozás elmélete, A versenyzéssel kapcsolatos táplálkozás kérdések karatéban Vincze Virgil Az vagy amit megeszel. /Görög mondás/ Az Izomműködés Energetikai háttere Az izomműködés alapmolekulája

Részletesebben

TIENS Nutri-Shape Shakes ÍZ. TÁPANYAG. ÉLETSTÍLUS.

TIENS Nutri-Shape Shakes ÍZ. TÁPANYAG. ÉLETSTÍLUS. TIENS Nutri-Shape Shakes ÍZ. TÁPANYAG. ÉLETSTÍLUS. MIÉRT AKARUNK ENNI? Mert vacsoraidő van Milyen érzelmi és fizikai okokból eszünk? Miért van ételre szüksége szervezetünknek? De nem akármilyen ételre.

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer

trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer trnd Projektmenetrend FYTTIN ital és édesítőszer FYTTIN trnd-projekt Üdvözlünk Téged legújabb közös projektünkben, amely során a FYTTIN étrend-kiegészítővel és természetes édesítőszerrel ismerkedhetünk

Részletesebben

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Összetevők Összetevők Sovány tej Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Pálma olaj Napraforgó olaj Repce olaj Laktóz (tejből) Kalcium-foszfát

Részletesebben

Iratjel: OrvosiKamara

Iratjel: OrvosiKamara 39./1 39./2 39./3 39./4 39./5 39./6 39./7 39./8 39./9 39./10 39./11 39./12 Na K 39./13 Na K 39./14 Na K 39./15 39./16 39./17 39./18 * A vérbe került mérgező többletkálium káros hatását ezekkel lehet csökkenteni!

Részletesebben

Miért egészséges a sertéshús?

Miért egészséges a sertéshús? A sertéshúsból készült étel a családi és a társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok egyik fő fogása, jó okkal. A sertéshús fogyasztása gasztronómiai élmény, tápanyag gazdagsága miatt táplálkozásunk szerves

Részletesebben

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet

Táplálkozás. SZTE ÁOK Biokémiai Intézet Táplálkozás Cél Optimális, kiegyensúlyozott táplálkozás - minden szükséges bevitele - káros anyagok bevitelének megakadályozása Cél: egészség, jó életminőség fenntartása vagy visszanyerése Szükséglet és

Részletesebben

A világsztárok fogyásának titka

A világsztárok fogyásának titka Az áru tanusítvánnyal és felhasználásra vonatkozó jóváhagyással rendelkezik 4 akciós csomag maradt! 9900FT Standard ár 19800Ft Standard összetevők AZ AKCIÓ VÉGÉIG MARADT MÉG 1 0 4 8 1 3 H MIN S SÜRGŐSEN

Részletesebben

40 kg + Turbó Diéta Program

40 kg + Turbó Diéta Program 40 kg + Turbó Diéta Program A túlsúly és elhízás okozta rizikófaktorok csökkentésére Sokkal nagyobb a súlyod, mint régebben volt? Úgy érzed, teher a nagy súly, fáradékony vagy, sőt, már egészségügyi problémáid

Részletesebben

Ezek az ételek javítják az agyműködést

Ezek az ételek javítják az agyműködést Olajos halak Az olajos halak kiváló omega-3 zsírsav források. Ezek a zsírsavak fontosak, mert a test sejtmembránjainak alkotóelemei, beleértve az agysejteket is. Ezáltal tudják javítani a szerkezetét.

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

MINDIG LESZ ENERGIÁD HA TÖBB ENERGIÁRA VAN SZÜKSÉGED

MINDIG LESZ ENERGIÁD HA TÖBB ENERGIÁRA VAN SZÜKSÉGED MINDIG LESZ ENERGIÁD HA TÖBB ENERGIÁRA VAN SZÜKSÉGED OXXO ENERGY DRINK ÉRD EL AMIROL ÁLMODSZ Az OXXO ENERGY DRINK első 5 éve és hogyan tovább 2011-ben alakult a cég. Az OXXO CLASSIC volt az első termék

Részletesebben

Mit együnk? sporttáplálkozási "alapozó" ismeretek

Mit együnk? sporttáplálkozási alapozó ismeretek Mit együnk? sporttáplálkozási "alapozó" ismeretek Az autód sem megy jobban, ha belepisilsz a tankjába Nem mindegy, hogy az autóba milyen üzemanyag kerül, így pláne nem mindegy, hogy milyen étellel biztosítjuk

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

YERBA MATE TEA. A yerba mate 100%-ban természetes, az elkészítése során nem részesül semmilyen vegyszeres kezelésben.

YERBA MATE TEA. A yerba mate 100%-ban természetes, az elkészítése során nem részesül semmilyen vegyszeres kezelésben. YERBA MATE TEA A yerba mate (Ilex Paraguariensis) Dél-Amerika egyes szubtrópusi régióiban őshonos, vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és antioxidánsokban rendkívül gazdag növény. Magas antioxidáns

Részletesebben

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23.

Szívünk egészsége. Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Szívünk egészsége Olessák Ágnes anyaga 2010.03.23. Egészséges szív és érrendszer Táplálékod legyen orvosságod, és ne gyógyszered a táplálékod Hippokratesz A szív működése Jobb kamra, pitvarkisvérkör CO2

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

Dr. Barna Lajosné Országos Dietetikai szakmai Tagozat tagozatvezető. X.Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 13.

Dr. Barna Lajosné Országos Dietetikai szakmai Tagozat tagozatvezető. X.Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 13. Az vagy, amit megeszel! Dr. Barna Lajosné Országos Dietetikai szakmai Tagozat tagozatvezető X.Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia Balatonfüred, 2013. szeptember 13. A táplálkozás, mint életmódtényező

Részletesebben

KETOGÉN DIÉTA AZ ALAPOK. Mi a ketogén diéta. Mit fogyaszthatunk a ketogén diétában. Mik az előnyei. Mi az a keto flu

KETOGÉN DIÉTA AZ ALAPOK. Mi a ketogén diéta. Mit fogyaszthatunk a ketogén diétában. Mik az előnyei. Mi az a keto flu Mi a ketogén diéta Mit fogyaszthatunk a ketogén diétában Mik az előnyei KETOGÉN DIÉTA AZ ALAPOK Mi az a keto flu Honnan tudom, hogy elértem a ketózist Hasznos információk a Ketogén diétáról Gondolhatnánk,

Részletesebben

WPI tejsavó izolátum 110 159 WPC tejsavó koncentrátum 100 105 Tojás 100 Hal 80 Vörös hús 79 Kazein 77 Csirke 76 Szója 74

WPI tejsavó izolátum 110 159 WPC tejsavó koncentrátum 100 105 Tojás 100 Hal 80 Vörös hús 79 Kazein 77 Csirke 76 Szója 74 Fehérjék A testépítésben a táplálkozás épp olyan fontos, ha nem fontosabb, mint maga az edzés. Abban bizonyára senki nem kételkedik, hogy a hangsúlyt a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztására kell fektetni.

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Étrend-kiegészítők. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Étrend-kiegészítők. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Étrend-kiegészítők Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Étrend-kiegészítők Élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak

Részletesebben

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA

A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA www.evp.hu A víz az élet forrása: víz nélkül nincs, és nem is lehetséges egészséges élet. A víz lehetővé teszi a vérkeringést, segíti a sejtek működését és a test méregtelenítését,

Részletesebben

A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején

A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején Dr. Lakatos Béla ϯ Dr. Szentmihályi Klára Dr. Balla György Dr. Vinkler Péter Előszó Az ember minden tevékenységében

Részletesebben

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék

Colostrum ESSENS. Természetesen tiszta termék Colostrum ESSENS Természetesen tiszta termék Mi az a kolosztrum? A kolosztrum, más néven el tej, a tej egy fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei a szülést követő néhány órában állítanak elő. Egyedülálló

Részletesebben

Életrevaló útravaló. Antalné Balogh Julianna Dietetikus. Tel: +36-30-213-6560

Életrevaló útravaló. Antalné Balogh Julianna Dietetikus. Tel: +36-30-213-6560 Életrevaló útravaló Antalné Balogh Julianna Dietetikus Tel: +36-30-213-6560 Bevezető I. Táplálkozási alapismeretek II. Macskajaj! III. Segítség a) Gyógynövényekkel b) Tisztítókúrákkal c) Egészség megőrző

Részletesebben

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség

HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség HEALTHY FOOD Egészséges Étel az Egészséges Élethez Az élelmiszer és az egészség Készült a vas megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. megbízásából, a Healthy Food Egészséges Étel az Egészséges Élethez

Részletesebben

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

Gránátalma - a világ egyik legegészségesebb gyümölcse Ezért érdemes gránátalmát fogyasztani! 1. Tele van fontos tápanyagokkal A kemény héj alatt több száz mag rejlik a gránátalmában. Ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Sok benne a C- és K-vitamin, valamint

Részletesebben

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27.

Az elhízás hatása az emberi szervezetre. Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Az elhízás hatása az emberi szervezetre Dr. Polyák József Pharmamedcor Kardiológiai Szakambulancia 1137. Budapest, Katona J. u. 27. Melyek az élő szervezet elemi életjelenségei közül minőségében testtömeg

Részletesebben

Macskatápok. Adult Cat

Macskatápok. Adult Cat A szokásos előfordulás mellett minden termékben fehérjéhez kapcsolt formában is megtalálhatók a főbb ásványi anyagok ezzel biztosítva a teljes beépülést. Több termék tartalmazza a nélkülözhetetlen kondroitin-szulfátot

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben?

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben? 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Hírlevél Hogyan étkezzünk egészségesebben? Kiadó: Gönc Város Önkormányzata Abaúj-Hegyköz Egészségfejlesztési Iroda Telefon: +36 46 588 058 Web: www.goncefi.hu EGÉSZSÉGES

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Premium Health Concepts A módszer tudományos alapjai

Premium Health Concepts A módszer tudományos alapjai Premium Health Concepts A módszer tudományos alapjai A testtömeg szabályozása nagyon bonyolult, egymásra, és saját koncentrációjukra is ható hormonok valamint az idegrendszer hatásainak összessége. Számos

Részletesebben

Sütőipari termékkoncepciók

Sütőipari termékkoncepciók Sütőipari termékkoncepciók Ismerkedjen meg legsikeresebb és legkedveltebb koncepcióinkkal! A Zeelandia termékfejlesztése a nemzetközi fogyasztói piac felmérésein alapszik. Termékkoncepcióit ez alapján

Részletesebben

TIENS. Élet ód Prog am

TIENS. Élet ód Prog am TIENS Élet ód Prog am Egészséges Életmód Az Egészséges Életmód lényege, hogy jól érezzük magunkat (a bőrünkben), több energiánk van, és a lehető legegészségesebbek vagyunk. Mindez elérhető, ha megtanuljuk

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

A 7 legjobb gyógynövény cukorbetegségre

A 7 legjobb gyógynövény cukorbetegségre A diabétesz ma már népbetegségnek számít. Sokan úgy tartják, hogy gyógyíthatatlan, de megfelelő gyógyszerekkel szinten tartható. A gyógyszerekkel azonban az a baj, hogy lehetnek mellékhatásai. Legfőbb

Részletesebben

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző A táplálkozás nem teljesítményfokozó tényező, de a táplálkozásban elkövetett hibák csökkentik a teljesítőképességet! Energia szükséglet Egy

Részletesebben

MULTIVITAMINOS csokoládészelet

MULTIVITAMINOS csokoládészelet www.upperbars.hu MULTIVITAMINOS Az UpperBars-nál megalkottunk egy vitaminokban, ásványi anyagokban és növényi kivonatokban gazdag szeletes csokoládé termékcsaládot, amely egyedülálló kezdeményezés Európában!

Részletesebben

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából.

A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából. A tápláléknövények legfontosabb biológiai hatásai; az optimális étrend jellemzői tápláléknövények bevitele szempontjából Farkas Ágnes Williams K. A., Patel H. (2017): Healthy Plant-Based Diet. Journal

Részletesebben

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport.

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. Mik is azok az étrend-kiegészítők? Az étrend-kiegészítő alig 20

Részletesebben

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak

Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET Prémium Minőségű Szárazeledel Kutyáknak ECOPET A Farmina bemutatja új irányvonalát, az Ecopetet. Hat speciális terméket kínálunk az ember legjobb barátjának, hiszen etetésükkel kapcsolatosan számos

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl A téli hónapokban sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekrõl és gyümölcsökrõl. Számos fajtájuk télen is bõvelkedik vitaminokban, gyakori fogyasztásukkal

Részletesebben

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008

Egészséges életért a Mezőcsáti Kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH-09/1-2010-0008 Mit is jelent az egészséges táplálkozás? Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő, rendszeres fogyasztását jelenti. Nincsenek

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

FEDEZD FEL A ZEN BODI TM TITKÁT!

FEDEZD FEL A ZEN BODI TM TITKÁT! FEDEZD FEL A ZEN BODI TM TITKÁT! Hatékony rendszer, amely a fogyás, zsírcsökkentés három állomását célozza meg. SHAPE Szabályozza a kényszeres étkezési rohamokat FIT Centiméterekkel karcsúsít PRO Tónust

Részletesebben

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949

ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 ORSZÁGOS ÉLELMEZÉS- ÉS TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI INTÉZET Alapítva: 1949 Egészségre vonatkozó állítás Fogyasztó Kormányzat Hatóságok Gazdasági szereplők Tápanyagösszetételre és egészségre vonatkozó állításokról

Részletesebben

Az aranyat érő tejsavó

Az aranyat érő tejsavó A tej legértékesebb része 1. oldal (összes: 5) 2. oldal (összes: 5) A sárgás színű, áttetsző folyadék, amit a sajt lecsöpögtetése során nyerünk, maga a tejsavó, és ezzel találkozunk akkor is, ha aludttejet

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 3. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 3. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 3. (OR. en) 8540/16 ADD 1 DENLEG 34 AGRI 222 SAN 162 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2016. április 29. Címzett: a Tanács Főtitkársága

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi alapú termékek Magyarországon Növényi gyógyszer Hagyományos növényi gyógyszer, gyógytermék Ph.Hg. VIII. Növényi eredetű drogok, FoNo: species növényi

Részletesebben

Formula 1 Egészséges táplálkozási megoldások. A Formula 1 CSALÁD

Formula 1 Egészséges táplálkozási megoldások. A Formula 1 CSALÁD Formula 1 Egészséges táplálkozási megoldások A Formula 1 CSALÁD Herbalife Egészséges ételek A testsúly kontrollálásának megoldására már 30 éve nyújt egészséges táplálkozási megoldásokat a Herbalife A Formula

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok cukorbetegeknek

Táplálkozási tanácsok cukorbetegeknek Táplálkozási tanácsok cukorbetegeknek Minden ember, aki egészségesen szeretne élni, megfelelően kell, hogy táplálkozzon. Ez nemcsak az egészséges anyagcseréjű személyre vonatkozik, hanem a cukorbetegre

Részletesebben

túlsúlyos vagy elhízott ELHÍZOTTSÁG az 1. számú elkerülhető gyilkos

túlsúlyos vagy elhízott ELHÍZOTTSÁG az 1. számú elkerülhető gyilkos Az északamerikaiak túlsúlyos vagy elhízott ELHÍZOTTSÁG az 1. számú elkerülhető gyilkos Mi erre a magyarázat? Az átlagos évi cukorfogyasztás 1700-as évek 1,8 kg 1800-as évek 1900-as évek 8 kg 41 kg 2012

Részletesebben

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk?

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? CUkorBETEgEk étrendje = EgészségEs TáPlálkozás KICSÁK MARIAN, NAGY KRISZTINA Az oktatóanyag A MAgyAr diabetes TársAság vezetôsége MEgBízásáBÓl, A sanofi TáMogATásávAl készült

Részletesebben

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment

ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK. -jelentős források: vitamin, ásványi elem, élelmi rost, szerves sav, pigment ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK -olcsók, könnyen beszerezhetők gyakoriak -100 kg évente -napi élelem egyötöde -arányuk általában nem kielégítő -nyersen, feldolgozva, tartósítva -gyökér, gumó, hagyma, szár, levél,

Részletesebben

A leghatékonyabb fogyasztó gyógynövények

A leghatékonyabb fogyasztó gyógynövények A leghatékonyabb fogyasztó gyógynövények A kisebb-nagyobb mértékű testtömeg-felesleg és az elhízás sokaknak okoz közérzeti zav A természet patikája A testtömeg karbantartására a súlyfelesleg kialakulásának

Részletesebben