TÁJÉKOZTATÓ a Honosítási és Állampolgárság Megállapítási Osztály feladatairól

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ a Honosítási és Állampolgárság Megállapítási Osztály feladatairól"

Átírás

1 1 TÁJÉKOZTATÓ a Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály feladatairól A magyar államplgárság igazlható: Államplgársági megállapítási eljárás érvényes magyar személyaznsító igazlvánnyal, érvényes magyar útlevéllel, érvényes államplgársági biznyítvánnyal, - ellenkező biznyításig hnsítási kirattal. Ha a magyar államplgár magyar államplgárságát a fent felsrlt kiratkkal, kmánykkal nem tudja igazlni, a magyar államplgárság ellenkező biznyításig és az érvényességi idő lejártát követő egy évig az érvényesség időtartamának lejárta miatt érvénytelen magyar útlevéllel is igazlható. A személyiadat- és lakcímnyilvántartás igazlja az abban szereplő magyar államplgárk magyar államplgárságát. Aki a fenti kmányk és kiratk egyikével sem rendelkezik, annak államplgárságát kérelemre a Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály vizsgálja. Hivatalból kezdeményezett államplgársági vizsgálat A magyar és külföldi hatóságk a magyar államplgárságról szóló évi LV. törvény 12. -a alapján hivatalból vizsgáltathatják a magyar államplgársági státust, amennyiben az az előttük flyó eljárás srán szükséges. Előfrdulhat ez például házasságkötést megelőző anyakönyvi eljárásban, hazai anyakönyvezésnél, útlevél iránti igény benyújtásánál, idegenrendészeti eljárásban. Ilyenkr is szükséges aznban az érintett személy közreműködése, az államplgárság vizsgálatáhz elengedhetetlen adatk közlése, kiratk bemutatása céljából. A szükséges adatk, kiratk A megkeresésnek tartalmaznia kell az érintett születési családi és utónevét, házassági családi és utónevét, krábbi házassági családi és utónevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, nemét. A magyar államplgárság vizsgálatáhz szükséges tvábbi adat különösen a felmenők neve, születési helye és ideje, házasságkötésük helye és ideje, külföldre távzásuk ideje, külföldi államplgárság megszerzésének jgcíme, ideje, krábbi lakóhely adatai. Amennyiben rendelkezésre állnak, meg kell küldeni az államplgárság megállapításáhz szükséges kiratkat is. Az érintett és felmenői magyarrszági anyakönyvi eseményeiről hivatalból beszerezzük az anyakönyvi kiratt. A külföldi anyakönyvi eseményeket az ügyfélnek kell igazlnia. A külföldi kiratra előzetesen diplmáciai felülhitelesítést vagy úgynevezett Apstille-t kell kérni, ha nemzetközi egyezmény alapján ettől nem lehet eltekinteni. Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

2 2 Az idegen nyelvű anyakönyvi kivnatt hiteles magyar nyelvű frdítással együtt kell a kérelemhez mellékelni. Hiteles frdítást csak az Országs Frdító és Frdításhitelesítő Irda és a magyar knzul készíthet. Államplgársági biznyítvány kiadása kérelemre Az államplgársági biznyítvány tanúsítja: a magyar államplgárság fennállását, a magyar államplgárság elvesztését (megszűnését) vagy azt, hgy a megnevezett személy nem magyar államplgár. Bővebb adattartalmú államplgársági biznyítvány is kérhető, pl. ha a külföldi hatóság azt kéri igazlni, hgy a kérelmező mikr vagy milyen módn szerezte meg a magyar államplgárságt, vagy egy adtt időpntban, időszakban magyar államplgár vlt-e. A biznyítvány felhasználható például: külföldi munkavállaláshz, tanulmányk flytatásáhz, ha a külföldi szerv ezt kéri, hagyatéki ügy intézéséhez, magyarrszági ingatlan vásárlásáhz, minden lyan magyar vagy külföldi hatóságnál flyó eljárásban, amelyben az államplgársági státust államplgársági biznyítvánnyal kell igazlni. Az államplgársági biznyítvány a kiállításától számíttt hárm évig érvényes, amely időn belül igazlja az abban fglaltakat. Az érvényesség lejárta természetesen nem jár az államplgársági státus megváltzásával. Ki kérhet államplgársági biznyítványt? Államplgársági biznyítvány kiadását az rszág határain belül és kívül élő nagykrú személy kérheti államplgárságától függetlenül. A krlátzttan cselekvőképes, vagy cselekvőképtelen személy nevében törvényes képviselője járhat el. Más személy államplgárságának igazlását az kérheti, aki erre vnatkzó jgs érdekét igazlja. Ügyvéd és más meghatalmaztt kérelmet nem nyújthat be, de teljesíthet hiánypótlást, és átveheti az kiratt, amennyiben erre meghatalmazása kiterjed. Az államplgársági biznyítvány iránti kérelmet személyesen, az erre rendszeresített nymtatványn kell benyújtani: a fővársi és megyei krmányhivatal járási (fővársi kerületi) hivataláhz, az integrált ügyfélszlgálati irdáhz ( krmányablak ), a magyar knzuli tisztviselőhöz, illetve az államplgársági ügyekben eljáró szervhez A kérelem átvételekr ellenőrzik a kérelmező személyaznsságát, aláírását hitelesítik, majd a kérelmet a mellékletekkel együtt tvábbítják Budapest Fővárs Krmányhivatala Államplgársági és Anyakönyvi Fősztályának. Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

3 3 Az államplgársági biznyítvány illetékköteles, az eljárás illetéke frint, melyet Magyarrszágn illetékbélyeg frmájában, külföldön pedig a knzul tájékztatása szerint kell leróni. A szükséges adatk, kiratk Az államplgárság igazlása iránti kérelemhez mellékelni kell: a születési anyakönyvi kivnatt, a családi állaptt igazló kiratt (házassági anyakönyvi kivnat, jgerős bntóítélet, házastárs haltti anyakönyvi kivnata), szülők születési, illetve házassági anyakönyvi kivnatát, Belföldön élő magyar államplgárnak csak a saját születési, házassági és szülei házassági anyakönyvi kivnatát kell csatlnia. Amennyiben nem csatlja, a belföldi anyakönyvi eseményről az anyakönyvi kiratt sztályunk hivatalból beszerzi. ha a kérelmező vagy felmenői 1945 előtt hagyták el Magyarrszágt, célszerű egyéb magyar államplgárságt igazló vagy valószínűsítő kiratt is csatlni (például: régi magyar útlevél, személyaznsító igazlvány, illetőségi biznyítvány, vagy krabeli államplgársági kirat, krabeli magyar hatóság által kiadtt irat, különösen isklai biznyítvány, munkakönyv, katnakönyv, lakcímbejelentő lap, névváltztatási kirat, stb.) amennyiben a kérelmező magyarrszági lakóhellyel nem rendelkezik, kérelméhez kézbesítési meghatalmazást is csatlnia kell, ha nem a magyar knzuli tisztviselőhöz kéri tvábbítani a biznyítványt. A kérelemhez mellékelni kell a külföldi anyakönyvi események hazai anyakönyvezéséhez szükséges adatlapt, valamint, amennyiben a kérelmező Magyarrszágn létesítene lakóhelyet a plgárk személyiadat- és lakcím-nyilvántartásába történő felvételhez szükséges adatlapt. A kérelmező választhat a tekintetben, hgy külföldön élő magyar államplgárként szerepeljen a nyilvántartásban, vagy magyarrszági lakóhelyet jelent be. Az első esetben erre külön nymtatvány nincs rendszeresítve, és a nyilvántartásba vételről sztályunk gndskdik az államplgárság igazlása iránti kérelmen közölt külföldi lakóhely alapján. A kérelmező az államplgársági biznyítványt, a hazai anyakönyvből kiállíttt kivnatt és a személyi aznsítót és lakcímet igazló hatósági igazlványt (lakcímkártyát) egyszerre kapja meg, mivel ezen eljárásk mindegyikét a BFKH flytatja le. Magyarrszági lakcím létesítéséhez adatlap kitöltése szükséges. A kérelemhez eredeti anyakönyvi kivnatkat beleértve a külföldi anyakönyvi kivnatkat is kell csatlni. Az idegen nyelvű kiratkat nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában hiteles magyar nyelvű frdítással és diplmáciai felülhitelesítéssel ellátva kell csatlni. Magyarrszágn hiteles frdítást az Országs Frdító és Frdításhitelesítő Irda készít. A magyar államplgárság (főszabály szerint) leszármazás útján keletkezik, ezért amennyiben a felmenő már külföldön született, kötött házasságt a leszármazás igazlásáhz a Magyarrszágn született felmenőig visszamenően csatlni kell a külföldön történt születéseket, illetve házasságkötéseket tanúsító kiratkat. Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

4 4 Az államplgársági biznyítvány kiadása iránti kérelemnek sztályunk a beérkezéstől számíttt 60 napn belül tesz eleget. Amennyiben az államplgársági kérelem hiánys, vagy az elbíráláshz szükséges kiratkat a kérelmező nem csatlja, az eljáró szerv a hiány pótlására megfelelő határidő kitűzésével és a mulasztás jgkövetkezményeire történő figyelmeztetés mellett a kérelmezőt felhívhatja. Az ügyintézési határidőbe nem számít be a hiánypótlásra felhívástól annak teljesítéséig terjedő idő; az eljárás felfüggesztésének időtartama; a más hatósághz vagy állami szervhez intézett megkereséstől a válasz megérkezéséig terjedő idő. Lemndás magyar államplgárságról A magyar államplgárság a kérelmező saját elhatárzásából, lemndással szüntethető meg. A lemndás a köztársasági elnökhöz címzett, az erre rendszeresített nymtatványn előterjesztett nyilatkzat. Az államplgársági törvény két feltételhez köti a lemndás elfgadását: a kérelmező külföldön lakjn, vagyis bejelentette a külföldi letelepedését, Magyarrszágn nincs lakó- vagy tartózkdási helye, vagy sha nem élt Magyarrszágn és igazlja, hgy rendelkezik egy másik állam államplgárságával, vagy annak megszerzését kilátásba helyezték részére (államplgársági ígérvényt kaptt). A nyilatkzatt magyar nyelven, az erre rendszeresített nymtatványn személyesen kell benyújtani lehetőleg a magyar knzuli tisztviselőhöz, a fővársi és megyei krmányhivatal járási (fővársi kerületi) hivataláhz, az integrált ügyfélszlgálati irdáhz ( krmányablak ), illetve A kérelmet átvevő a lemndó személy személyaznsságát ellenőrzi, aláírását hitelesíti. Ki nyújthatja be a lemndási nyilatkzatt? nagykrú, cselekvőképes (18. életévét betöltött) személy személyesen, kiskrú, illetőleg a cselekvőképtelen személy nevében a törvényes képviselője nyújthatja be. A nyilatkzatt a krlátzttan cselekvőképes, vagyis a 14. életévét betöltött gyermeknek is alá kell írnia, feltéve, hgy a kérelem rá is kiterjed. A nagykrú gyermeknek önálló kérelmet kell benyújtania akkr is, ha együtt él a szülőkkel. A szükséges adatk, kiratk A nyilatkzathz minden esetben eredetben kell mellékelni: a születési anyakönyvi kivnatt, a családi állaptt igazló kiratt, (házassági anyakönyvi kivnat, jgerős bntó ítélet, házastárs haltti anyakönyvi kivnata) Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

5 5 a külföldi államplgárságt igazló kiratt, (az adtt állam illetékes hatósága által kiadtt államplgársági biznyítványt, vagy érvényes külföldi útlevelet) vagy az államplgárság megszerzését kilátásba helyező ígérvényt, ha a lemndó nyilatkzat kiskrú gyermekre is kiterjed, mindkét szülőnek alá kell írnia a kérelmet, (különélő szülő hzzájárulását is mellékelni kell, ha ennek nincs elháríthatatlan akadálya) annak a kérelmezőnek, aki krábban nem szüntette meg a magyarrszági lakó-, vagy tartózkdási helyét, a lemndási nyilatkzat benyújtásával együtt a magyarrszági lakóhely megszüntetését is kezdeményeznie kell, a lakcímjelentő lap kitöltésével. (A lakcímjelentő lapn a külföldi letelepedés rvatt kell megjelölni.) Az idegen nyelvű kiratkat hiteles magyar nyelvű frdítással és nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában diplmáciai felülhitelesítéssel ellátva kell mellékelni. Amennyiben a lemndás törvényi feltételei fennállnak, a BFKH a döntési tervezetet 60 napn belül terjeszti fel a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. A miniszter javaslatt tesz a köztársasági elnöknek a lemndás elfgadására, a köztársasági elnök a lemndás elfgadásáról kiratt ad ki, a magyar államplgárság az kirat kiállítása napján szűnik meg. A kérelmező a lemndási nyilatkzatát a köztársasági elnök döntéséig visszavnhatja, ebben az esetben az eljárást sztályunk megszünteti. A lemndás elfgadásáról szóló kirat kézbesítése előtt a kérelmező birtkában lévő magyar államplgárságt tanúsító kiratkat (útlevél, személyaznsító igazlvány, államplgársági biznyítvány) a knzul bevnja. Ha a lemndás törvényi feltételei nem állnak fenn, e tényt a BFKH 60 napn belül határzatban állapítja meg. A határzat felülvizsgálata a kézhezvételtől számíttt 30 napn belül a Fővársi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kérhető. Visszaállítható-e a magyar államplgárság, ha a magyar államplgárságról lemndtt személy mégsem szerez külföldi államplgárságt? A lemndási kirat keltétől számíttt hárm éven belül kérheti a magyar államplgárság visszaállítását az, aki nem kapta meg az ígérvényt kiadó állam államplgárságát. A kérelmet a köztársasági elnöknek címezve a járási hivatalhz, az integrált ügyfélszlgálati irdáhz, a magyar knzuli tisztviselőhöz, illetve az államplgársági ügyekben eljáró szervhez lehet benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell az ígérvényt kiadó külföldi hatóság igazlását arról, hgy a kérelmező az államplgárságt nem nyerte el és csatlni kell a lemndás elfgadásáról szóló kiratt. Hnsítás Hnsítással az a külföldi személy szerezhet magyar államplgárságt, aki még sha nem vlt magyar államplgár. A HONOSÍTÁSI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁNAK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Meghatárztt ideig bevándrltként, letelepedettként, menekültként elismert személyek, valamint a szabad mzgás és tartózkdás jgával rendelkezők köre Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

6 6 flyamatsan Magyarrszágn laktt és állandó bejelentett lakóhellyel (lakcímkártyával) rendelkezik. Büntetlen előélet, valamint büntetőeljárás nincs flyamatban a kérelmező ellen. Biztsíttt magyarrszági lakhatás és megélhetés. A kérelmező hnsítása Magyarrszág közbiztnságát és nemzetbiztnságát nem sérti. Alktmánys alapismeretekből magyar nyelven vizsgát kell tenni. A magyar államplgárság megszerzésének nem feltétele a külföldi államplgárságról való lemndás, aznban egyes rszágkban a más állam államplgárságának megszerzése eredményezheti az eredeti államplgárság elvesztését. Ezzel kapcslatban javasljuk, keresse fel hazája illetékes szervét vagy a külképviseletet. Hármévi flyamats magyarrszági itt lakás után kedvezményes hnsítást kérhet az aki: Magyar államplgárral legalább hárm éve érvényes házasságban él, vagy házassága a házastárs halálával szűnt meg, Kiskrú gyermeke magyar államplgár, Magyar államplgár fgadta örökbe (és időközben nagykrúvá vált), Magyar hatóság menekültként elismerte. Hntalan Ötévi flyamats magyarrszági itt lakás után kedvezményes hnsítást kérhet az aki: Magyarrszág területén született, Kiskrúsága idején létesített magyarrszági lakóhelyet, Kiskrú gyermek esetében a fenti időtartamk csökkenthetők, ha a hnsítást a szülővel együtt kéri, vagy a szülő már megszerezte a magyar államplgárságt. Magyar államplgár által örökbefgadtt kiskrú hnsítását az örökbefgadó a gyermek lakóhelyétől függetlenül kérheti. A hnsítási kérelmet személyesen, a fővársi és megyei krmányhivatal járási (fővársi kerületi) hivatalánál, a fővársi és megyei krmányhivatal integrált ügyfélszlgálati irdájánál, a magyar knzuli tisztviselőknél, illetve az államplgársági ügyekben eljáró szervnél lehet benyújtani Kötelező mellékletek: a kérelmező(k) 1 db arcfényképe (1 a hnsítási kérelemre,) eredeti születési anyakönyvi kivnat, és a családi állaptt igazló eredeti kmányk pl.: házassági, haltti anyakönyvi kivnatt, jgerős bntóítéletet (Az idegen nyelvű kiratkat hiteles magyar nyelvű frdítással és nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában diplmáciai felülhitelesítéssel ellátva kell csatlni.) magyarrszági lakhatás és megélhetés igazlása 3 hónapnál nem régebbi tulajdni lap Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

7 7 Magyarrszági lakhatás igazlására alkalmas iratk: - Saját tulajdnú ingatlan esetében tulajdni lap vagy az adásvételi szerződés máslata. - Bérlemény esetében, a lakásbérleti szerződés, valamint a bérbeadó tulajdnjgát igazló tulajdni lap. - Befgadtt személy esetében, a befgadó nyilatkzat, valamint a befgadó tulajdnjgát igazló tulajdni lap. Magyarrszági megélhetés igazlására alkalmas iratk például: A kérelmező (valamint házastársa) adóhatóság (NAV) által kiállíttt az előző hárm évről szóló jövedelemigazlása és az utlsó hármhavi jövedelmét is tartalmazó munkáltatói igazlás. nyugdíjas személy esetében a nyugdíjmegállapító határzat fénymáslata (az adtt évre vnatkzóan) Eltarttt személy esetében, az eltartási nyilatkzat, valamint az eltartó jövedelemigazlása (a fentiek szerint). A kérelem elbírálását elősegíti, ha csatlja a bevándrlást vagy letelepedést engedélyező, illetve a menekültügyi hatóság határzatát, tvábbá az állandó tartózkdásra jgsító engedély fénymáslatát. Az alktmánys alapismeretek vizsga: A vizsgára a kérelmező a BFKH Jgi és Krdinációs Fősztályán jelentkezhet a jelentkezési lap kitöltésével személyesen vagy pstai útn. A vizsga díja a mindenkri kötelező legkisebb havi munkabér (minimálbér) ötven százaléka. A vizsga alól mentesülők köre: a cselekvőképtelen, illetve krlátzttan cselekvőképes személy, aki magyar tannyelvű nevelési-ktatási vagy felsőktatási intézményben szerzett végzettséget és a kérelem benyújtásakr csatlja a végzettséget tanúsító biznyítványt, illetve az klevél/diplma közjegyző, vagy a kibcsátó intézmény által hitelesített máslatát, a kérelem benyújtásakr 60. életévét betöltötte, igazlja, hgy egészségi állaptának tartós és visszafrdíthatatlan rmlása miatt képtelen a vizsga letételére, és a kérelem benyújtásakr csatlja az erről szóló, a betegség jellege szerint illetékes szakintézmény igazlását. Névmódsítási kérelem benyújtásának feltételei: A hnsítási kérelemben Ön egyidejűleg kérheti: hgy saját vagy felmenője egykri magyar születési családi nevét viselhesse; többtagú születési családi nevéből egy vagy több tag, valamint születési és házassági nevéből a nemre utaló végződés vagy névelem elhagyását; utónevének magyar megfelelőjét; Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

8 8 amennyiben házassági nevet visel házastársa vagy annak felmenője, illetve - özvegy, elvált családi állapt esetén - vlt házastársa vagy annak felmenője egykri magyar születési családi nevének viselését - házas családi állapt esetén - házastársa saját vagy felmenője egykri magyar születési családi nevét viseli vagy a hnsítási eljárásban annak viselését kéri, - elvált családi állapt esetén - vlt házastársa a saját vagy felmenője egykri magyar születési családi nevét viselte, - özvegy családi állapt esetén - vlt házastársa a saját vagy felmenője egykri magyar születési családi nevét viselte vagy a hnsítási eljárásban annak viselését kérhette vlna. elhalt anyja nevének magyar nyelven való feltüntetését, ha az anya nevét hivatals kiratban magyar nyelven krábban feltüntették. A névmódsítást hagymánys hnsítás esetében az államplgársági ügyekben eljáró szerv engedélyezi. Az engedélyezett névmódsítás az államplgársági eskü- vagy fgadalmtétel napján lép hatályba. A hnsítási eljárás flyamata A BFKH a hnsítási kérelmeket hárm hónapn belül terjeszti fel a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. A megállapíttt határidőbe nem számít bele a hiánypótlásra felhívástól annak teljesítéséig terjedő idő, valamint az eljáráshz szükséges adat vagy kirat beszerzése érdekében más hatósághz vagy állami szervhez intézett megkereséstől a válasz megérkezéséig terjedő idő. A magyar államplgárság megszerzéséről a köztársasági elnök hnsítási kiratt ad ki. Ezt követően a kérelmezőnek államplgársági esküt vagy fgadalmat kell tennie, melyre a lakóhely szerint illetékes plgármester küldi meg a felhívást. A magyar államplgárságt a kérelmező az eskü vagy a fgadalm letételének napjával szerzi meg. A plgármester az kirat megérkezését követő 30 napn belül értesíti a kérelmezőt az államplgársági eskü vagy fgadalm letételének időpntjáról és helyéről. Amennyiben az eskü vagy fgadalm letételére egy éven belül nem kerül sr, a hnsítási kirat hatályát veszti. Amennyiben a kérelmező a hnsítási feltételeket nem teljesíti, és kérelme elutasításra kerül, abban az esetben lehetősége van újabb hnsítási kérelem benyújtására. A magyar államplgárság visszavnható attól a személytől, aki magyar államplgárságát a jgszabályk megszegésével, így különösen valótlan adatk közlésével, illetve adatk vagy tények elhallgatásával a hatóságt félrevezetve szerezte meg. Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

9 9 A magyar államplgárság megszerzése nyilatkzattal A nyilatkzatt személyesen, az erre rendszeresített nymtatványn kell benyújtani: a fővársi és megyei krmányhivatal járási (fővársi kerületi) hivataláhz, az integrált ügyfélszlgálati irdáhz ( krmányablak ), a magyar knzuli tisztviselőhöz, illetve az államplgársági ügyekben eljáró szervnél Milyen kiratkat kell csatlni a kérelemhez? a születési anyakönyvi kivnatt; családi állaptt igazló kmányt; A születési anyakönyvi kivnatt és a családi állaptt igazló kmánykat eredetben kell csatlni. Idegen nyelvű kiratt hiteles magyar nyelvű frdítással és nemzetközi szerződés eltérő rendelkezése hiányában diplmáciai felülhitelesítéssel ellátva kell mellékelni. Magyarrszágn hiteles frdítást az Országs Frdító és Frdításhitelesítő Irda készít. az elbcsátttak esetében a lehetőségekhez képest az eredeti elbcsátási kiratt; a BFKH felhívására a hntalan személy a hntalanság igazlására vagy valószínűsítésére szlgáló kiratt; któber 1-je előtt magyar államplgár anyától és külföldi államplgár apától született személy esetén szülei házassági és anyja születési anyakönyvi kivnatát. A kérelemhez mellékelni kell a külföldi anyakönyvi események hazai anyakönyvezéséhez szükséges adatlapt, valamint, amennyiben a kérelmező Magyarrszágn létesítene lakóhelyet, a plgárk személyiadat- és lakcím-nyilvántartásába történő felvételhez szükséges adatlapt. A kérelmező választhat a tekintetben, hgy külföldön élő magyar államplgárként szerepeljen a nyilvántartásban, vagy magyarrszági lakóhelyet jelent be. Az első esetben erre külön nymtatvány nincs rendszeresítve, és a nyilvántartásba vételről a BFKH gndskdik a nyilatkzat-nymtatványn közölt külföldi lakóhely alapján. A kérelmező az államplgársági biznyítványt, a hazai anyakönyvből kiállíttt kivnatt és a személyi aznsítót és lakcímet igazló hatósági igazlványt (lakcímkártyát) egyszerre kapja meg, mivel ezen eljárásk mindegyikét a BFKH flytatja le. Magyarrszági lakcím létesítéséhez adatlap kitöltése szükséges. A BFKH a nyilatkzat beérkezését követő 60 napn belül az államplgárság szerzésről kiratt ad ki. A kérelmező a magyar államplgárságt a nyilatkzattétel napjával szerzi meg. A kiállíttt kirat alapján kérhető magyar kmányk (személyaznsító igazlvány, útlevél, stb.) kiállítása. Az ügyintézési határidőbe nem számít be a hiánypótlásra felhívástól annak teljesítéséig terjedő idő; az eljárás felfüggesztésének időtartama; a más hatósághz vagy állami szervhez intézett megkereséstől a válasz megérkezéséig terjedő idő. Ha a nyilatkzat elfgadásának törvényi feltételei nem állnak fenn (illetve ha a nyilatkzatt nem a megfelelő módn nyújttták be), e tényt a BFKH határzatban állapítja meg. A határzat felülvizsgálata a kézhezvételtől számíttt 30 napn belül a Fővársi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kérhető. Államplgársági és Anyakönyvi Fősztály Hnsítási és Államplgárság Megállapítási Osztály Budapest, Szegedi út apf@bfkh.gv.hu +36 (1)

1. számú melléklet a 125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelethez HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM

1. számú melléklet a 125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelethez HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM 1. számú melléklet a 125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelethez A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM Alulírott... és házastársam,... kérem/kérjük, hogy... nevű kiskorú,

Részletesebben

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 4. (3) és (3a) bekezdése, illetve 5.

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 4. (3) és (3a) bekezdése, illetve 5. A köztársasági elnöknek Budapest 1 fénykép helye fénykép helye HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 4. (3) és (3a) bekezdése, illetve 5. -a alapján

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról HIRDETMÉNY A pénzmsás és a terrrizmus finanszírzása megelőzéséről és megakadályzásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról Az Erste Bank Hungary Zrt. (tvábbiakban Bank), mint a 2007. évi CXXXVI.

Részletesebben

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest fénykép helye fénykép helye HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM Alulírott... és házastársam,... kérem/kérjük, hogy... nevű kiskorú, cselekvőképtelen nagykorú

Részletesebben

ILLETÉKEK 2014. (a felsorolás nem teljeskörű, lásd: Illetéktörvény 33. )

ILLETÉKEK 2014. (a felsorolás nem teljeskörű, lásd: Illetéktörvény 33. ) ILLETÉKEK 2014. Tájékztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hgy az illetékekről szóló többször módsíttt 1990. évi XCIII. törvény szerint egyes vagynszerzési és eljárási illetékek az alábbiak 1. Államigazgatási

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1 Hiteligénylő neve: Banki tanácsadó neve: telefnszáma: telefnszáma: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1 K&H lakáscélú hitelek állami támgatással és extra 10+10 / Családi tthnteremtési kedvezmény

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ 1 Ügyfeleknek TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ Az adatlapt a kérelmező személyesen, az átvevő hatóság előtt, a keltezés kitöltésével egyidejűleg írja alá. Fgalmak: Hazai anyakönyvezés: A magyar államplgárk

Részletesebben

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására 2015/3 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 R Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására 2015/2 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 G Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1 Hiteligénylő neve: Banki tanácsadó neve: telefnszáma: telefnszáma: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1 K&H lakáscélú hitelek állami támgatással és extra 10+10 / Családi tthnteremtési kedvezmény

Részletesebben

(új- és használt lakás vásárlása, építés és bővítés esetén) Általános dokumentumok

(új- és használt lakás vásárlása, építés és bővítés esetén) Általános dokumentumok IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK 1 Családi tthnteremtési kedvezmény/ Hárm vagy többgyermekes családk tthnteremtési kamattámgatása (OTK extra 10+10) (új- és használt lakás vásárlása, építés és bővítés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

HONOSÍTÁSI KÉRELEM a magyar állampolgárságról szóló évi LV. törvény 4. (1)-(2), (4)-(7) bekezdése alapján

HONOSÍTÁSI KÉRELEM a magyar állampolgárságról szóló évi LV. törvény 4. (1)-(2), (4)-(7) bekezdése alapján A köztársasági elnöknek Budapest fénykép helye fénykép helye HONOSÍTÁSI KÉRELEM a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 4. (1)-(2), (4)-(7) bekezdése alapján Alulírott... és házastársam,...

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról HIRDETMÉNY A pénzmsás és a terrrizmus finanszírzása megelőzéséről és megakadályzásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról Az Erste Bank Hungary Zrt. (tvábbiakban Bank), mint a pénzmsás és a terrrizmus

Részletesebben

HONOSÍTÁSI, VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Központi számunk: 96/

HONOSÍTÁSI, VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Központi számunk: 96/ A Magyar Köztársaság Elnökének: Budapest fénykép helye fénykép helye Alulírott és házastársam, kérem/kérjük, hogy nevű kiskorú, cselekvőképtelen nagykorú gyermeke(immel/inkkel)* az 1993. évi LV. törvény

Részletesebben

A támogatást igénylők egymás közti kapcsolat jellege: házastársi élettársi

A támogatást igénylők egymás közti kapcsolat jellege: házastársi élettársi KÉRELEM ÉS NYILATKOZAT Lakásépítési támgatás kölcsönszerződés megkötését követően született gyermek után történő igénybevételére hiteltartzás csökkentésére / építési költség megfizetésére TAKARÉK aznsító:

Részletesebben

Polgári Polgármesteri Hivatal 4090 Polgár, Barankovics tér 5. szám

Polgári Polgármesteri Hivatal 4090 Polgár, Barankovics tér 5. szám Polgári Polgármesteri Hivatal 4090 Polgár, Barankovics tér 5. szám A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM Alulírott. és házastársam,.. kérem / kérjük, hogy. nevű

Részletesebben

HAN001 ÁLLAMPOLGÁRSÁG IGAZOLÁSA IRÁNTI KÉRELEM. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Központi számunk: 96/

HAN001 ÁLLAMPOLGÁRSÁG IGAZOLÁSA IRÁNTI KÉRELEM. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Központi számunk: 96/ A Magyar Köztársaság Igazságügyi és Rendészeti Miniszterének: Budapest Kérem a magyar állampolgárságom:* fennállásának megszűnésének illetve annak megállapítását, hogy nem voltam magyar állampolgár * kérem

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 89. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. június 1., kedd. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 89. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. június 1., kedd. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. június 1., kedd 89. szám Tartalomjegyzék 2010. évi XLIV. tör vény A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosításáról 21330 2/2010.

Részletesebben

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 R Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 F Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

Állampolgárság igazolása iránti KÉRELEM

Állampolgárság igazolása iránti KÉRELEM A Magyar Köztársaság Belügyminiszterének Budapest Állampolgárság igazolása iránti KÉRELEM Kérem a magyar állampolgárságom fennállásának, megszűnésének, illetve annak megállapítását, hogy nem voltam magyar

Részletesebben

HONOSÍTÁSI KÉRELEM. 1. Házassági neve:... Születési családi neve:... Születési utóneve(i):... Előző (születési) családi neve:... Előző utóneve(i):...

HONOSÍTÁSI KÉRELEM. 1. Házassági neve:... Születési családi neve:... Születési utóneve(i):... Előző (születési) családi neve:... Előző utóneve(i):... A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest fénykép helye fénykép helye HONOSÍTÁSI KÉRELEM Alulírott....... és házastársam,... kérem/kérjük, hogy...... nevű kiskorú, cselekvőképtelen nagykorú gyermeke(immel/inkkel)

Részletesebben

Érvényes: június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: május 8.

Érvényes: június 1-étől visszavonásig Közzététel napja: május 8. Kndíciós Lista Befektetési szlgáltatáskra Érvényes: 2018. június 1-étől visszavnásig Közzététel napja: 2018. május 8. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általáns kndíciók... 3 2. Számlavezetési szlgáltatásk... 6 3.

Részletesebben

Állampolgárság igazolása iránti KÉRELEM

Állampolgárság igazolása iránti KÉRELEM A Magyar Köztársaság belügyminiszterének Budapest Állampolgárság igazolása iránti KÉRELEM Kérem a magyar állampolgárságom fennállásának, megszűnésének, illetve annak megállapítását, hogy nem voltam magyar

Részletesebben

Érvényes: május 22-étől visszavonásig Közzététel napja: május 21.

Érvényes: május 22-étől visszavonásig Közzététel napja: május 21. Kndíciós Lista Befektetési szlgáltatáskra Érvényes: 2019. május 22-étől visszavnásig Közzététel napja: 2019. május 21. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általáns kndíciók...3 2. Számlavezetési szlgáltatásk...6 3. Tranzakciós

Részletesebben

Hatáskörrel rendelkező szerv. Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület. Öttevény Község közigazgatási területe.

Hatáskörrel rendelkező szerv. Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület. Öttevény Község közigazgatási területe. Hatáskörrel rendelkező szerv Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület Öttevény Község közigazgatási területe. Elérhetőség Öttevényi Polgármesteri Hivatal 9153 Öttevény,

Részletesebben

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 D Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

2001. évi XXXII. törvény. a magyar állampolgárságról szóló évi LV. törvény módosításáról

2001. évi XXXII. törvény. a magyar állampolgárságról szóló évi LV. törvény módosításáról NETJOGTÁR. A CompLex Kiadó Kft. CompLex jogi adatbázisából. 2001. évi XXXII. törvény a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény módosításáról 1. (1) A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi

Részletesebben

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) Használt lakás vásárlásához, bővítéshez

Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) Használt lakás vásárlásához, bővítéshez Ügyfél tájékztató Családi Otthnteremtési Kedvezmény (CSOK) Használt lakás vásárlásáhz, bővítéshez A CSOK nyújtását a használt lakás vásárlásáhz, bővítéséhez igényelhető családi tthnteremtési kedvezményről

Részletesebben

A fedezetre vonatkozó feltételek a következők:

A fedezetre vonatkozó feltételek a következők: Tájékztató a Nemzeti Eszközkezelő (NET) prgramjáról A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) feladata, hgy a súlysan eladósdtt, szciálisan rászrult hiteladóstól illetve zálgkötelezettől az állam részére megvásárlja

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Paks Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Humánplitikai Bizttságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Paks Várs Képviselő-testületének Humánplitikai Bizttsága a 15/2004. (V.25.) önkrmányzati rendelet alapján, valamint

Részletesebben

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 L Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

Tájékoztató. az anyakönyvi ügyekkel kapcsolatos eljárásokról

Tájékoztató. az anyakönyvi ügyekkel kapcsolatos eljárásokról Tájékoztató az anyakönyvi ügyekkel kapcsolatos eljárásokról A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal illetékességi területe: Komárom-Esztergom megye Alkalmazásra kerülő jogszabályok: - Az anyakönyvekről,

Részletesebben

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM az évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM az évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest fénykép helye fénykép helye HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI - KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján Alulírott... és házastársam,...

Részletesebben

Ügymenetmodell. 1. Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése: Nógrád Megyei Kormányhivatal. 2. Illetékességi terület: Nógrád megye

Ügymenetmodell. 1. Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése: Nógrád Megyei Kormányhivatal. 2. Illetékességi terület: Nógrád megye 1. Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése: Nógrád Megyei Kormányhivatal 2. Illetékességi terület: Nógrád megye 3. Ügyfélfogadás ideje: Hétfő - Csütörtök: 8 00-16 30 Péntek: 8 00-14 00 4. Ügyintéző és

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából

Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából Kérelmet átvevő hatóság: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási engedély kiadása első alkalommal

Részletesebben

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala ÁKR tájékztató kérelemre indult eljárásk esetén Budapest Fővárs Krmányhivatala KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 A szlgáltató krmányhivatali és közigazgatási mdell bevezetése Ügyintézési határidőt beflyásló,

Részletesebben

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató Utólags, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módsításkról szóló tájékztató Tartalm: Fedezetcsere... 1 Fedezetkivnás... 4 Adóstárs csere... 6 Lakáscél és/vagy finanszírztt ingatlan módsítás... 7 Fedezetcsere

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a hazai anyakönyvezés hatáskörébe tartozó esetekről

TÁJÉKOZTATÓ a hazai anyakönyvezés hatáskörébe tartozó esetekről TÁJÉKOZTATÓ a hazai anyakönyvezés hatáskörébe tartozó esetekről Egyszerűsített honosítási eljárást követő hazai anyakönyvezés Az 1993. évi LV. törvény (Áptv.) 4. (3) bekezdésében és a 4. (3a) és a 4. (3b)

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából

Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI HIVATAL Tartózkodási kérelem családi együttélés biztosítása céljából Kérelmet átvevő hatóság: Gépi ügyszám: Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási kiadása első

Részletesebben

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 D Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

1993. évi LV. törvény. a magyar állampolgárságról. Alapelvek. A magyar állampolgárok. A magyar állampolgárság keletkezése

1993. évi LV. törvény. a magyar állampolgárságról. Alapelvek. A magyar állampolgárok. A magyar állampolgárság keletkezése 1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról Az Országgyűlés a magyar állampolgárság erkölcsi súlyának megőrzése és az állampolgárok Magyarországhoz való kötődésének erősítése érdekében, a természetes

Részletesebben

Nemzeti tartózkodási engedély kérelem

Nemzeti tartózkodási engedély kérelem Nemzeti tartózkodási engedély kérelem _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Kérelmet átvevő hatóság: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási engedély kiadása első alkalommal Arcfénykép beutazás helye:

Részletesebben

Nemzeti tartózkodási engedély kérelem

Nemzeti tartózkodási engedély kérelem Nemzeti tartózkodási engedély kérelem _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Kérelmet átvevő hatóság: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási engedély kiadása első alkalommal beutazás helye: Arcfénykép

Részletesebben

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján Fénykép Fénykép A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján Alulírott Minta Péter és házastársam, Mintaová

Részletesebben

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK

OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK Óvdai felvétel, tanulói jgviszny, kllégiumi tagsági viszny létrejöttének egyenlő bánásmód követelményeinek megsértési miatti eljárás... 10 Pedagógus igazlvány kiállítása

Részletesebben

Kérelemnyomtatvány súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez 2014. január hónaptól hatályos

Kérelemnyomtatvány súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez 2014. január hónaptól hatályos Kérelemnymtatvány súlys mzgáskrlátztt személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez 2014. január hónaptól hatálys 1. Súlys mzgáskrlátztt, illetve egyéb fgyatékssággal élő személyre vnatkzó adatk: 1.1.

Részletesebben

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest fénykép helye fénykép helye HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján Alulírott SABAU PETRU és házastársam,

Részletesebben

Személyazonosító igazolvány

Személyazonosító igazolvány Első személyazonosító igazolvány Személyazonosító igazolvány Állandó személyazonosító igazolványra az a személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozó, Magyarországon élő magyar állampolgár,

Részletesebben

1993. évi LV. törvény. a magyar állampolgárságról. Alapelvek. A magyar állampolgárok. A magyar állampolgárság keletkezése

1993. évi LV. törvény. a magyar állampolgárságról. Alapelvek. A magyar állampolgárok. A magyar állampolgárság keletkezése 1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról Az Országgyűlés a magyar állampolgárság erkölcsi súlyának megőrzése és az állampolgárok Magyar Köztársasághoz való kötődésének erősítése érdekében, a magyar

Részletesebben

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel őcsoportja. Kereszténydemokrata Néppár t. TI... számú törvényjavasla t

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel őcsoportja. Kereszténydemokrata Néppár t. TI... számú törvényjavasla t ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Képvisel őcsoportja Kereszténydemokrata Néppár t Képvisel őcsoportja Et1 eg : 1010 t4aj 17. TI... számú törvényjavasla t a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény

Részletesebben

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok:

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok: 1. Személyes adatk Név: Születési név: Születési hely, idő: Anyja neve: TAJ szám: Államplgárság: Kérelemnymtatvány súlys mzgáskrlátztt személyek közlekedési kedvezményei igényléséhez 2016. február hónaptól

Részletesebben

1993. évi LV. törvény. a magyar állampolgárságról. Alapelvek. A magyar állampolgárok. A magyar állampolgárság keletkezése

1993. évi LV. törvény. a magyar állampolgárságról. Alapelvek. A magyar állampolgárok. A magyar állampolgárság keletkezése 1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról Az Országgyűlés a magyar állampolgárság erkölcsi súlyának megőrzése és az állampolgárok Magyarországhoz való kötődésének erősítése érdekében, a természetes

Részletesebben

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) :

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) : LAKOSSÁGI JELZÁLOGKÖLCSÖN SZERZŐDÉSEK Ügyféltájékztató Flyósítás utáni flyamatk Helyrajzi szám váltzással járó hzzájárulás iránti kérelmek (ingatlanadatváltzás) Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban tájékztatást

Részletesebben

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ Ügyféltájékztató CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ A Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-nél (névváltzás előtt: FHB Bank Zrt., a tvábbiakban: Hitelintézet) igényelhető

Részletesebben

ANYAKÖNYVEZÉSI ELJÁRÁSOK

ANYAKÖNYVEZÉSI ELJÁRÁSOK ANYAKÖNYVEZÉSI ELJÁRÁSOK Ügyintéző: Kákonyi Orsolya Ügyintézés helye: Fadd Nagyközség Polgármesteri Hivatala 8. sz. Iroda Fadd, Dózsa György utca 12. Ügyfélfogadás ideje: Hétfő: 8 00-12 00 ; 13 00-16 00

Részletesebben

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ Ügyféltájékztató CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ A Takarék Csprt-tagknál 1 (a tvábbiakban: Hitelintézet) igényelhető a Családi Otthnteremtési Kedvezmény

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 17/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYRE

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 17/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYRE Kedvezményt igénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 17/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI

Részletesebben

A támogatást igénylő(k) adatai

A támogatást igénylő(k) adatai KÉRELEM ÉS NYILATKOZAT A d ó - v i s s z a t é r í t é s i t á m g a t á s i g é n y l é s e c é l j á b ó l FHB aznsító: * / / / Ügynök kódja:* _ / _ / _ / _ / _ / _ A támgatást igénylő(k) adatai A támgatás

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 17/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYRE

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 17/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYRE Kedvezményt igénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 17/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI

Részletesebben

6. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni.

6. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Lehetséges hitelcélk: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Az igényelhető hitel devizaneme: Frint A kölcsönügylet alanya lehet: Adós, Adóstárs Az Igénylő hitelezhetőségének

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről

TÁJÉKOZTATÓ. a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről TÁJÉKOZTATÓ a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről A tartózkodási engedély első alkalommal történő kérelmezése 1.) A tartózkodási engedély

Részletesebben

1.1 Az ügyintézés helye, elérhetőségek: Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal 2856 Szákszend, Száki u. 91. Mezőfi Attiláné anyakönyvvezető

1.1 Az ügyintézés helye, elérhetőségek: Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal 2856 Szákszend, Száki u. 91. Mezőfi Attiláné anyakönyvvezető ANYAKÖNYVI ÜGYINTÉZÉS 1.1 Az ügyintézés helye, elérhetőségek: Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal 2856 Szákszend, Száki u. 91. Mezőfi Attiláné anyakönyvvezető telefonszám: 34/371-524, e-mail: anyakonyv@szakszend.hu

Részletesebben

Fennmaradási engedélyezési eljárás

Fennmaradási engedélyezési eljárás Lakssági tájékztató Lakssági tájékztató a fennmaradási engedélyezési eljárás 2013. január 1 jén hatályba lépő új szabályairól Milyen esetben kérhető, és ki kérhet fennmaradási engedélyt? Fennmaradási engedély

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYRE

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYRE Kedvezményt igénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI

Részletesebben

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ, KORSZERŰSÍTÉSÉHEZ

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ, KORSZERŰSÍTÉSÉHEZ CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) HASZNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ, BŐVÍTÉSHEZ, KORSZERŰSÍTÉSÉHEZ A Takarék Csprt-tagknál 1 (a tvábbiakban: Hitelintézet) igényelhető a Családi Otthnteremtési Kedvezmény

Részletesebben

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok:

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok: A Hivatal tölti ki! Érk.dátum: Érk. szám: Aláírás: Melléklet: A Hivatal tölti ki! ELLENŐRIZTEM Dátum: Aláírás: 1. Személyes adatk Név: Születési név: Születési hely, idő: Anyja neve: TAJ szám: Államplgárság:

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁSRA ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSE

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁSRA ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSE Támgatást igénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI

Részletesebben

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSRE VAGY VÁSÁRLÁSRA

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSRE VAGY VÁSÁRLÁSRA Ügyféltájékztató CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSRE VAGY VÁSÁRLÁSRA A Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-nél (névváltzás előtt: FHB Bank Zrt., a tvábbiakban: Hitelintézet) igényelhető

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁSRA ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSE

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁSRA ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSE Támgatást igénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI

Részletesebben

Tájékoztató az egyszerűsített honosítási eljárásról

Tájékoztató az egyszerűsített honosítási eljárásról Tájékoztató az egyszerűsített honosítási eljárásról Az Alkotmány 6. (3) bekezdése kimondja, hogy a Magyar Köztársaság felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal

Részletesebben

Kérelem nyomtatvány súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez Hatályos 2012. 09. 08-tól

Kérelem nyomtatvány súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez Hatályos 2012. 09. 08-tól Kérelem nymtatvány súlys mzgáskrlátztt személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez Hatálys 2012. 09. 08-tól 1. Súlys mzgáskrlátztt, illetve egyéb fgyatékssággal élő személyre vnatkzó adatk: 1.1.

Részletesebben

125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelet. a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény végrehajtásáról. Az állampolgársági kérelem

125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelet. a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény végrehajtásáról. Az állampolgársági kérelem 125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelet a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény végrehajtásáról A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény (a továbbiakban: Ápt.) 24. -ának (4) bekezdésében

Részletesebben

NÉVVÁLTOZTATÁS. A névváltoztatási kérelem beadásának módja

NÉVVÁLTOZTATÁS. A névváltoztatási kérelem beadásának módja NÉVVÁLTOZTATÁS Magyar állampolgár családi és utónevét kérelmére az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium megváltoztathatja. Kiskorú gyermek családi és utónevének megváltoztatását törvényes képviselője

Részletesebben

1/B. Gyermekre vonatkozó dokumentumok és nyilatkozatok

1/B. Gyermekre vonatkozó dokumentumok és nyilatkozatok Kedvezményt igénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI CSALÁDI

Részletesebben

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSRE VAGY VÁSÁRLÁSRA

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSRE VAGY VÁSÁRLÁSRA CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY (CSOK) ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSRE VAGY VÁSÁRLÁSRA A Takarék Csprt-tagknál 1 (a tvábbiakban: Hitelintézet) igényelhető a Családi Otthnteremtési Kedvezmény 2 (a tvábbiakban: CSOK),

Részletesebben

Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár. Szolgáltatási és Elszámolási Szabályzat

Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár. Szolgáltatási és Elszámolási Szabályzat Pstacím: 1385 Budapest, Pf. 846 ffice@ersteny p.hu Telef n: (+36 1) 411 3200 Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár Szlgáltatási és Elszámlási Szabályzat Jelen szabályzat hatályba lépésének napja: 2015. któber

Részletesebben

ÁLLAM ÉS POLGÁR I-II március 31. és április 7. ELŐADÁSVÁZLAT

ÁLLAM ÉS POLGÁR I-II március 31. és április 7. ELŐADÁSVÁZLAT ÁLLAM ÉS POLGÁR I-II. 2016. március 31. és április 7. ELŐADÁSVÁZLAT A népszuverenitás elve és alanyi köre - a nép, mint a közhatalm frrása plitikai közösség és demkratikus hatalmgyakrlás az alktmányzás

Részletesebben

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető:

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: Lakcímigazolvánnyal kapcsolatos feladatok Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: - a lakóhely szerint illetékes jegyzőnél - a letelepedett jogállású

Részletesebben

125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelet. a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény végrehajtásáról. Az állampolgársági kérelem

125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelet. a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény végrehajtásáról. Az állampolgársági kérelem 125/1993. (IX. 22.) Korm. rendelet a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény végrehajtásáról A magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény (a továbbiakban: Ápt.) 24. -ának (4) bekezdésében

Részletesebben

BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLAT LÉTESÍTÉSE MAGYARORSZÁGON, NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ SZEMÉLYEK ESETÉN

BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLAT LÉTESÍTÉSE MAGYARORSZÁGON, NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ SZEMÉLYEK ESETÉN 1. Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése: Nógrád Megyei Kormányhivatal 2. Illetékességi terület: Nógrád megye 3. Ügyfélfogadás ideje: Hétfő Csütörtök: 8 00-16 30 Péntek: 8 00-14 00 4. Ügyintéző és elérhetőség:

Részletesebben

300/1993 T Ö R V É N Y

300/1993 T Ö R V É N Y 300/1993 T Ö R V É N Y a család- és utónévről *) A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa az alábbi törvényt alkotta: Az utónév 1. (1) A Szlovák Köztársaság területén született személy utónevét a szülők közösen

Részletesebben

Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Pályázati felívás

Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Pályázati felívás Tárgy: Gencsapáti Idősek Klubja intézményvezetői álláshelyére vnatkzó pályázati kiírás jóváhagyása Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: Pályázati felívás

Részletesebben

ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez

ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez ADATLAP 1 a külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelem Alulírott anya apa meghatalmazottként eljáró (neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. II. A gyermek/ anyakönyvezendő

Részletesebben

KÉRELEM EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁHOZ

KÉRELEM EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁHOZ KÉRELEM EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁHOZ 9090 Pannnhalma, Dózsa Gy. u. 10. Tel: 96/554-214, Fax: 96/554-219 Email: szcugy@pannnhalma.hu Ügyintéző: Hegedüs

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem önkéntes tevékenység folytatása céljából

Tartózkodási engedély kérelem önkéntes tevékenység folytatása céljából Tartózkodási engedély kérelem önkéntes tevékenység folytatása céljából _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Kérelmet átvevő hatóság: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási engedély kiadása első alkalommal

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem kutatás céljából

Tartózkodási engedély kérelem kutatás céljából Tartózkodási kérelem kutatás céljából _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Kérelmet átvevő hatóság: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási kiadása első alkalommal beutazás helye: Arcfénykép beutazás

Részletesebben

Anyakönyvi ügyintézés. Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52.

Anyakönyvi ügyintézés. Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52. Anyakönyvi ügyintézés Az ügyintézés helye: Balatonkeresztúri Közös Önkormányzati Hivatal Anyakönyvvezető 8648 Balatonkeresztúr, Ady E. u. 52. Szükséges okiratok Eljárási szabályok Eljárási illeték Születés

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem gyógykezelés céljából

Tartózkodási engedély kérelem gyógykezelés céljából BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI HIVATAL Tartózkodási kérelem gyógykezelés céljából Kérelmet átvevő hatóság: Gépi ügyszám: Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási kiadása első alkalommal beutazás

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából

Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából Tartózkodási engedély kérelem családi együttélés biztosítása céljából _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Kérelmet átvevő hatóság: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási engedély kiadása első alkalommal

Részletesebben

Közlemény a évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásáról

Közlemény a évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásáról Közlemény a 2014. évi helyi önkrmányzati képviselők és plgármesterek általáns választásáról Tisztelt Választóplgárk! A Tiszalöki Helyi Választási Irda vezetőjeként a 2014. évi helyi önkrmányzati képviselők

Részletesebben

2. A kérelem benyújtásának időpontjában a kérelmezővel közös háztartásban élő közeli hozzátartozók adatai:

2. A kérelem benyújtásának időpontjában a kérelmezővel közös háztartásban élő közeli hozzátartozók adatai: plgarmester@venek.hu Kérelem beisklázási támgatás megállapításáhz (benyújtható minden évben augusztus 1. - nvember 30. között!) 1. Személyes adatk Név: Születési név: Születési hely, év, hónap, nap: Anyja

Részletesebben

NYILATKOZAT. Alulírott.. nyilatkozom, hogy gyermekem étkeztetésére a 2016/2017. tanévben a kollégiumi ellátást igénybe veszem.

NYILATKOZAT. Alulírott.. nyilatkozom, hogy gyermekem étkeztetésére a 2016/2017. tanévben a kollégiumi ellátást igénybe veszem. NYILATKOZAT Alulírtt.. nyilatkzm, hgy gyermekem étkeztetésére a 2016/2017. tanévben a kllégiumi ellátást igénybe veszem. Kérjük az alábbi adatkat kitölteni: Gyermek neve: Kllégium neve: Iskla/sztálya:..

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem egyéb célból

Tartózkodási engedély kérelem egyéb célból Tartózkodási engedély kérelem egyéb célból _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Kérelmet átvevő hatóság: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási engedély kiadása első alkalommal beutazás helye: Arcfénykép

Részletesebben

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó!

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó! Szciális ügyek Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban megtalálhatja a Plgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály Hatósági Csprt Szciálplitika által intézett leggyakribb ügyek listáját. Aktív krúak ellátása

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem keresőtevékenység folytatása céljából

Tartózkodási engedély kérelem keresőtevékenység folytatása céljából BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI HIVATAL Tartózkodási kérelem keresőtevékenység folytatása céljából Kérelmet átvevő hatóság: Gépi ügyszám: Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási kiadása első alkalommal

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem tanulmányi célból

Tartózkodási engedély kérelem tanulmányi célból Tartózkodási kérelem tanulmányi célból _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Kérelmet átvevő hatóság: Gépi Kérelem adatbevitelét végző szerv: Tartózkodási kiadása első alkalommal beutazás helye: Arcfénykép beutazás

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA TÁJÉKOZTATÓ A KÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA 1. Képzőszerv neve: KONFLIS Gépjárművezető-képző Kft. címe: 2330 Dunaharaszti, Bethlen Gábr köz 7750 hrsz. értesítési. cím: 2335 Taksny, Mátyás kir. u.18. Tel:

Részletesebben

Anyakönyvi ügyek. Intézeti szülés esetén az egészségügyi intézmény ügyintézőjének kell átadni, illetve bemutatni az alábbi okmányokat, okiratokat:

Anyakönyvi ügyek. Intézeti szülés esetén az egészségügyi intézmény ügyintézőjének kell átadni, illetve bemutatni az alábbi okmányokat, okiratokat: Anyakönyvi ügyek 1. Születés anyakönyvezése A születést a születés helye szerinti anyakönyvvezetőnek kell bejelenteni a születést követő első munkanapon. Az intézetben történt születést az intézet vezetője,

Részletesebben