Sörkollektor

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sörkollektor 2012.08."

Átírás

1 Sörkollektor

2 1. Sörösdoboz rudak A dobozok felső részét köszörüléssel

3 az alját pedig egy bútorlapba süllyesztve rögzített sarokcsiszolóval távolítottuk el. A lemez sorja egy éles késsel illetve reszelővel könnyen eltávolítható.

4 A rudak pontos hosszát és egyenességét két derékszögben összerögzített léccel szabályoztuk be. A dobozok kimosása a felső rész kivágása után történt ultrás vízben. A rögzítés és festés előtt a kész rudak külső felületét zsírtalanítottuk.

5 2. Kollektor doboz A doboz alját 10 mm vastag 2500x1250 mm-es OSB háncslemez alkotja, a keret és a osztó/gyűjtő dobozok 18 mm vastag 180 mm széles fenyődeszkából készültek. Gombásodás gátló és nedvesség taszító festékkel két rétegben lefestve. A deszka keretet sarkanként 2-2 db L-alakú sarokvas rögzíti.

6 A doboz szigetelése 5 cm vastag kőzetgyapot, az alján és a keretdeszkáknál is.

7 A szigetelésre 3,2 mm vastag farostlemez került. Hőtükörként 45 cm széles 10 m hosszú grillfólia tekercset használtunk, a kollektorhoz egy tekercs pontosan elég volt.

8 A keret szigetelésének leszegéséhez csíkokra vágott linóleumot használtunk. Tűzőkapcsozással a fa keret élének belső oldalához rögzítettük.

9 A keret külső szélét nyílászáró tömítésére használatos öntapadós csíkkal futtattuk körbe.

10 A doboz letakarására 10 mm-es légkamrás polikarbonát lemezt használtunk, aminek végeit szilikonnal tömítettük a szennyeződés és a rovarok ellen. A polikarbonátot L-alakú alumínium profillal (3x4 cm) rögzítettük a doboz oldalához úgy, hogy a tágulására lehetőséget hagytunk.

11 3. Osztó- és gyűjtődoboz A dobozok a kerethez is felhasznált fából készültek. A rudakat fogadó oldalt (a két széltől 6-6 cm elhagyásával) 7.1 cm lyukközép távolsággal, koronás fúróval fúrtuk ki. Az 5.4 cm-es kívánt átmérőt úgy értük el, hogy a készlet 5 cm-es fúrójának minden második fogát kihajtottuk, így közel pontos lyukakat vágott.

12 A gyűjtődobozok teteje és a terelőlemezek 0.7 mm-es alumínium lemezekből készítettük.

13 A hideg levegő beömlése egy 12.3 cm átmérőjű alucsövön keresztül történik, ami egy 12,5 cm-es PVC csőbe csatlakozik a falon. Az gyűjtő doboz alján 7mm átmérőjű vascsövön alakítottunk ki a távozási lehetőséget a keletkező kondenzvíznek.

14 A gyűjtődobozból a meleg levegő egy 12,5 cm-es alucsövön keresztül áramlik ki a doboz tetején. A termosztát hőmérőjét a távozó cső torkolatánál kifeszített drótra rögzítettük, 5 cm-re belógatva a gyűjtő dobozba.

15 Mindkét doboz belső élei hőálló ragasztóval vannak tömítve, illetve a fafelület több sorosan gombásodás és nedvesség taszító festékkel lefestve.

16 4. Abszorber A 16 soros abszorber soronként 15 db sörös dobozból áll. A rudak rögzítése passzos egymásba dugással történt, helyenként hőálló tömítővel korrigálva, de majdnem tökéletes az illeszkedés. Az összecsúsztatással keletkezett peremek lefelé állnak a kodenzvíz felgyülemlésének megakadályozása céljából.

17 A rúd utolsó dobozát fejjel lefelé dugtuk rá a rúdra, hogy a furatokra hasonlóan illeszkedjenek mint a másik oldalon. A rudak távolsága 3-4 mm között alakul, maximális helykihasználásra törekedtünk. A fa lyukakba illeszkedő rudakat hőálló ragasztóval légmentesen beragasztottuk.

18 Az abszorber felületet és a doboztetőket SOLKOTE festékkel fújtuk át három sorosan. A felület mérete: 198x118 cm

19 Egy nap száradás után a kollektor dobozba helyeztük.

20 5. Légszállítás A hideg levegő befújása egy kisebb szobából történik egy 12,5 cm-es csövön keresztül, amire közvetlenül rögzítettük rá egy radiális csőventillátort. BCA 125L centrifugális csőventilátor

21 A kollektor és a légtechnikai rendszer vesztesége illetve a ventilátor méretezés a Ventiméretezőjével került kiszámításra.

22 A venti előtt a szájára illeszkedő toldóba applikált porszívószűrő szűri a beáramló levegőt. A venti és a PVC cső közé helyeztük be a lenti fém visszacsapó szelepet.

23 A kollektorból távozó meleg levegő a padláson utazik 4 m-t a fűtött helyiségig SONOFLEX hőszigetelt légcsatornán, amit a plafonba helyezett PVC csőbe csatlakozás előtt szintén visszacsapó szelep zár. A laza állagú légcsatornába beillesztett visszacsapó szelep tengelyének függőlegessége céljából a toldást fa vályúba helyeztük.

24 A plafonon egy PVC csövet dugtunk át, ehhez csatlakoztattuk a padláson a szigetelt légcsövet. A fűtött helyiségbe beáramlást a plafonon egy fém befúvó légszelep oszlatja el, hogy a huzathatást elkerüljük.

25

26 6. Kollektor elhelyezkedése és felhelyezése A kollektor egy déli fekvésű falra került felhelyezésre, felszorítva teljesen a sablondeszkáig. A hideg levegő a dobozra merőlegesen érkezik, a meleg párhuzamosan távozik.

27 A kollektor felhelyezése:

28 A doboz súlya kb. 75 kg, így 4 db 10x100-as Fischer tiplivel és 10x120-as hat lap fejű csavarokkal rögzítettük a falra, illetve két L-alakú konzollal támasztottuk meg az alja két széléhez közel.

29 7. Vezérlés A kollektor vezérlését egy különbségi hőfokkapcsoló (Pixtronic) látja el, ami belső hőmérsékleti értékét a fűtött szobába vezetett hőmérőből, a külső (kollektor) értéket pedig a gyűjtődobozból kapja.

30 A ventilátor és a vezérlő elhelyezése a lakótérben:

31 A kollektor kivitelezése 6 napot vett igénybe: A felhasznált anyagok és ráfordítások: Anyagok (fa, osb, kőzetgyapot, farostlemez) Bádogos anyagok (L profil, terelőlemez, becsatlakozók) 7500 Csavarok, pántok, szilikon, ragasztó 4814 Grillfólia 1480 Sörösdobozok 1000 SOLKOTE festék 0.5l 4750 Polikarbonát lemez Szigetelő szalag a polikarbonát illesztéséhez 1120 Venti, légcsatorna, visszacsapószelepek, befújónyílás PVC cső, toldó, idomok 2400 Termosztát, vezérlő ÖSSZESEN: Ft

-2A dobozok lyukasztása alul 44mm-es körkivágóval történt, egy Makita akkus behajtó készlettel,

-2A dobozok lyukasztása alul 44mm-es körkivágóval történt, egy Makita akkus behajtó készlettel, CERKA SÖRKOLLEKTORA Először szeretném megköszönni minden aktív tagnak, hogy vették a fáradtságot és megosztották a publikummal a saját sörkolijuk elkészítésének menetét, tapasztalataikat! Ez nagyon sokat

Részletesebben

Napaszaló sörösdobozokból

Napaszaló sörösdobozokból Napaszaló sörösdobozokból A www.jovomeno.org és a www.essrg.org által készített leírás alapján kezdtük el készíteni a napaszalónkat, ám útközben sok minden eszünkbe jutott és hozzátoldottuk saját tapasztalatainkat.

Részletesebben

Windowfarm keretben. A keret talpa szélesebb (150 mm), hogy ne boruljon fel a szerkezet.

Windowfarm keretben. A keret talpa szélesebb (150 mm), hogy ne boruljon fel a szerkezet. Windowfarm keretben Az eredeti windofarm több PET palack egymás alá szereléséből állt. Ezzel sok problémám volt a cserepek esetleges cseréjekor. Főleg amikor benőtte a növényzet az egészet. Ezért készítettem

Részletesebben

Termékismertető. Kandallócső, zománcozott füstcső és tartozékai

Termékismertető. Kandallócső, zománcozott füstcső és tartozékai Termékismertető Kandallócső, zománcozott füstcső és tartozékai ÉPÍTŐIPARI és BARKÁCS NAGYKERESKEDELEM 06-0-476-0-478 06-9-35-3 E-mail: Kandallócső és könyök mm-es A füstelvezető csövek a kazán, kandalló

Részletesebben

Akciós LED-es termékek 2013. február 25-től visszavonásig Az árak ÁFA nélkül értendők!

Akciós LED-es termékek 2013. február 25-től visszavonásig Az árak ÁFA nélkül értendők! VISTAR Kft. * 1044 Budapest, Ugró Gyula sor 15. * Tel./Fax: 06-1-230-0252 * Mobil: 06-30-242-3010 www.vistar.hu * vistar@chello.hu * vistar@hotmail.hu Akciós LED-es termékek 2013. február 25-től visszavonásig

Részletesebben

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz Speciális gép 5. ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz A butilozó gép segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek primer tömítését végezhetjük

Részletesebben

Házi készítéső légkollektor

Házi készítéső légkollektor Házi készítéső légkollektor A napenergia a legtisztább és legnagyobb mennyiségben rendelkezésünkre álló energiaforrás. A megújuló energiaforrások nagy része és a fosszilis energiaforrások mind napenergiából

Részletesebben

Viszonteladói árlista

Viszonteladói árlista Viszonteladói árlista érvényes: 2010. július 01-től visszavonásig Kód Megnevezés Nettó ár/db DUAL-1-T1 Zuhanykabin szerelvények Fali pánt 90 5 000 Ft DUAL-1-T2 Fali pánt 90 aszimmetrikus 5 000 Ft DUAL-1-135F

Részletesebben

A kollektor elkészítése:

A kollektor elkészítése: A kollektor elkészítése: A hordozó szerkezet! A hordozó szerkezet lényegében nevéből adódóan hordozza, tartja, és stabilitás szempontjából erőssé, stabillá és tartóssá teszi kollektorunkat! A hordozó szerkezetet

Részletesebben

Folyadékos és levegős napkollektor vizsgálata egy óbudai panellakásban

Folyadékos és levegős napkollektor vizsgálata egy óbudai panellakásban ELTE TTK, Környezettudományi szak Tudományos Diákköri Konferencia, 2010 Folyadékos és levegős napkollektor vizsgálata egy óbudai panellakásban Témavezető: Pávó Gyula Tartalom Bevezető Motiváció Kollektorok

Részletesebben

Árlista (Listaár, Áfa, Bruttó ár)

Árlista (Listaár, Áfa, Bruttó ár) FÓLIAHÁZ ALKATRÉSZEK (01) FÓLIARÖGZÍTŐ SINEK (0101) 01 01 00 SZIMPLA FÓLIARÖGZÍTŐ SÍN betétpár (FN21) nélkül m 92 01 01 10 L FÓLIARÖGZÍTŐ SÍN VÉGEKRE betétpár (FN21) nélkül m 1 35 01 01 20 FÓLIARÖGZÍTŐ

Részletesebben

cosmo szerelvény JELLEMZŐK GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

cosmo szerelvény JELLEMZŐK GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. cosmo szerelvény COSMO fűtési szerelvények COSMO termosztátfejek Folyadék töltetű termosztátfej gyors reagálási idővel Beállítható érték: 7-28 C Fagyvédelem: 7 C Kétfajta csatlakozással: M30x1,5mm és Danfoss

Részletesebben

Nagyon itt az ideje, hogy más úgynevezett alternatív energiaforrások után nézzünk, ami pótolni tudja a fennmaradáshoz szükséges energia igényeket.

Nagyon itt az ideje, hogy más úgynevezett alternatív energiaforrások után nézzünk, ami pótolni tudja a fennmaradáshoz szükséges energia igényeket. Bevezető: Energiaforrások Napjaink egyik legnagyobb kihívása az emberiség energiával való ellátása. Energiára van szükségünk, ha főzünk, termékeket állítunk elő, fűtünk, hűtünk, közlekedünk, szállítunk

Részletesebben

V & Zs 98 Ker. és Szolg. Bt. vzs98.hu 0620 9 169 119

V & Zs 98 Ker. és Szolg. Bt. vzs98.hu 0620 9 169 119 HEAT PIPE VÁKUMCSÖVES NAPKOLLEKTOR - 1800 átmérő csőhossz keret/db 58 mm 1800 mm 10 35 864 58 mm 1800 mm 15 53 797 58 mm 1800 mm 20 71 729 58 mm 1800 mm 24 86 075 58 mm 1800 mm 30 107 540 70 mm 1700 mm

Részletesebben

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Normál bilincs. Forgó bilincs. Toldó bilincs. Félbilincs csatlakozó elemmel. Félbilincs.

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Normál bilincs. Forgó bilincs. Toldó bilincs. Félbilincs csatlakozó elemmel. Félbilincs. Homlokzati állvány rendszerelemek Normál bilincs Forgó bilincs Fix 90, SW 22 48,3 mm-es átmérőjű csőhöz Acél és alumínium csőhöz egyaránt használható (DIN EN 74) SW 22 48,3 mm-es átmérőjű csőhöz Acél és

Részletesebben

PUSO PLASZTIK Kft. Tel/Fax: 06 1 432-2472 1106 Budapest Mobil: 06 30 961-4292

PUSO PLASZTIK Kft. Tel/Fax: 06 1 432-2472 1106 Budapest Mobil: 06 30 961-4292 Plexi lemezek értékesítése, feldolgozása: Extrudált és öntött változatban /2-25 mm vtg-ig/ Színes és strukturált termékeink (bordázott, érdesített, rovátkázott) Plexi feldolgozás, hajlítás (hideg, meleg

Részletesebben

A feltüntetett árak a 27%-os ÁFA-t nem tartalmazzák!

A feltüntetett árak a 27%-os ÁFA-t nem tartalmazzák! 1050/2100 mm 2018 Listaárakon kapható Makrolon Multi UV vágott táblaméretek: 2100 mm szélességben: 1000; 2000; 3000; 4000; 5000; 6000 mm 1050 mm szélességben: 1000; 2000; 3000; 4000; 5000; 6000 mm A feltüntetett

Részletesebben

Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely fogadószerkezete: A kítűzéses általános ismertetése (lásd az A ábrát és a következő képet)

Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely fogadószerkezete: A kítűzéses általános ismertetése (lásd az A ábrát és a következő képet) Gothik zsindely felhelyezési útmutató: A Gothik zsindely felhelyezési útmutató csak a Tegola Canadese bitumenes zsindely Alkalmazástechnikai Előírásaival együtt érvényes A Gothik zsindely fogadószerkezete:

Részletesebben

cosmo PEX GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

cosmo PEX GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. cosmo PEX Csővezetékek JELLEMZŐK KBN tekercs/raklap Cosmo PEX Al betétes ötrétegű csővezeték 0.2 mm Al réteggel, tekercsben 16x2 mm 200m CPXCS16 200/2600 20x2 mm 100m CPXCS20 100/1500 26x2 mm 50m CPXCS26

Részletesebben

Hőmérsékleti határértékek : +90 C Hővezetési tényező: 40 C = 0,040 (W/mK) Testsűrűség: 35 (kg/m3) Csőhéjak névleges szigetelőréteg-vastagsága.

Hőmérsékleti határértékek : +90 C Hővezetési tényező: 40 C = 0,040 (W/mK) Testsűrűség: 35 (kg/m3) Csőhéjak névleges szigetelőréteg-vastagsága. jegyzékünk ÁFA nélküli árakat tartalmaz. aink változtatásának jogát fenntartjuk. Érvényes: 2014.09.24. tól visszavonásig Polietilén csőhéj 4034 Debrecen, Híd 24 Polietilén alapanyagú szigetelőanyag fűtési

Részletesebben

P L E X I C E N T R U M

P L E X I C E N T R U M Plexi lemezek értékesítése, feldolgozása: Extrudált és öntött változatban /2-25 mm vtg-ig/ Színes és strukturált termékeink (bordázott, érdesített, rovátkázott) Plexi feldolgozás, hajlítás (hideg, meleg

Részletesebben

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek

Firestone TPO tetőszigetelési rendszerek 1 Annak érdekében, hogy tartós és megbízható tetőszigetelés készülhessen, nem elegendő csak egy jó szigetelőlemezt gyártani. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a szigetelőlemeznek más termékekkel összeférhetőnek

Részletesebben

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg

Hegesztés előtt horganyzott. Bruttó ár/db. Súly kg 3D táblás kerítéselem 4 4 mm huzalokból Merev táblás kerítés, amely a vízszintes és függőleges acél huzalok összehegesztésével készül. A tábla merevségét a képen illusztrált 100mm-es háromszög alakú hajlítások

Részletesebben

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó Függőpolc készítése Nemrég olvasói levelet kaptunk, melyben láncokkal a mennyezetre függesztett polc ötletét vetették fel (Offtopic rovatunkban olvasható). Látványos, de meglehetősen ingatag megoldás.

Részletesebben

A feltüntetett árak a 27%-os ÁFA-t nem tartalmazzák!

A feltüntetett árak a 27%-os ÁFA-t nem tartalmazzák! 1050/2100 mm 2017 Listaárakon kapható Makrolon Multi UV vágott táblaméretek: 2100 mm szélességben: 1000; 2000; 3000; 4000; 5000; 6000 mm 1050 mm szélességben: 1000; 2000; 3000; 4000; 5000; 6000 mm Makrolon

Részletesebben

Állítható sugárfúvóka

Állítható sugárfúvóka Állítható sugárfúvóka A Méretek A-0 Karimával falba vagy légcsatorna oldalába való szereléshez. Ø ( ) 0 Ø F Ø Nom 0 0 Ø A Ø B Ø E Leírás A A állítható sugárfúvóka, amely alkalmas nagy területek szellőztetésére,

Részletesebben

CEPEX PVC-U FITTINGEK PN16

CEPEX PVC-U FITTINGEK PN16 CEPEX PVC Könyök 90º Code Nettó Méret D Doboz Q(B) L Z E 01714 0,63 32 C 90 (10) 22 17 41 01715 0,89 40 C 55 26 21 50 01716 1,31 50 D 60 31 26 61 01717 2,00 63 D 36 38 33 76 01718 3,72 75 D 21 44 39 90

Részletesebben

ASH InFlex Légcsatorna rendszer InFlex

ASH InFlex Légcsatorna rendszer InFlex SH légcsatorna rendszer, szabadon / betonba szerelhető kivitelben. Egyszerű megoldás az épületen belüli légvezetésre, a csővezetékek közvetlenül a betonba vagy padlóra hőszigetelésbe fektethetők, de akár

Részletesebben

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK

KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KITEK KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL KÉTSZÁRNYÚ ALUMÍNIUM HÁTSÓAJTÓ KIT ALUMÍNIUM ZSANÉRRAL Cikkszám Magasság mm Zsanérok száma Zárak száma 5103-2502-2

Részletesebben

tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA

tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA tető CupaClad Átszellőztetett terméspala homlokzatburkolati rendszer TERMÉSPALA CupaClad átszellőztetett homlokzatburkolati rendszer 2 TETŐ HORN TERMÉSPALA FORGALMAZÓ ÉS TÉGLÁNY KIVITELEZŐ FEDÉSEK KFT.

Részletesebben

HURÉ 101 napkollektor

HURÉ 101 napkollektor HURÉ 101 napkollektor Épületfűtés, használati melegvíz, medencefűtés Kiváló ár-érték arány Egy kollektor, sokféle felszerelési lehetőség: ferde tetőre, ferde tetősíkba, lapos tetőre. Letisztult, elegáns

Részletesebben

L E G N O M E C K F T Faipari gépek, szerszámok forgalmazása, javítása VAPLEM 46.43.30 FAGŐZÖLŐ KAMRA TELJESEN ALUMÍNIUMBÓL ÉPÍTVE.

L E G N O M E C K F T Faipari gépek, szerszámok forgalmazása, javítása VAPLEM 46.43.30 FAGŐZÖLŐ KAMRA TELJESEN ALUMÍNIUMBÓL ÉPÍTVE. VAPLEM 46.43.30 FAGŐZÖLŐ KAMRA TELJESEN ALUMÍNIUMBÓL ÉPÍTVE I) AZ ÁRAJÁNLAT TARTALMA : Cellák száma : 1 Modell :VAP LEM 46.43.30 A cella méretei: 1,2 Méretek : L (m) P (m) H (m) Belső 4,6 4,3 3,0 Külső

Részletesebben

Egyrétegû üvegfalak kötött mûszaki tartalommal készletrõl

Egyrétegû üvegfalak kötött mûszaki tartalommal készletrõl Egyrétegû üvegfalak kötött mûszaki tartalommal készletrõl DEKO FG Fast Egyrétegû üvegfalak kötött mûszaki tartalommal készletrõl A FAST rendszer ugyanazon az ötleten és filozófián alapszik, melyet a DEKO

Részletesebben

Zsanérok fa ajtóra. Zsanérok fára - MH 460 réz zsanér sorozat. MH 463 zsanér. MH 462 zsanér. MH 464 zsanér. MH 465 zsanér. AYR 950 zsanér sorozat

Zsanérok fa ajtóra. Zsanérok fára - MH 460 réz zsanér sorozat. MH 463 zsanér. MH 462 zsanér. MH 464 zsanér. MH 465 zsanér. AYR 950 zsanér sorozat Zsanérok fa ajtóra Zsanérok fára - MH 460 réz zsanér sorozat MH 463 zsanér Díszes réz zsanér Méretek: x 70 mm x80mm 120x80mm Króm felülettel is rendelhetõ MH 462 zsanér MH 464 zsanér Díszes csapágyas réz

Részletesebben

Ásványgyapotos szendvicspanel

Ásványgyapotos szendvicspanel Ásványgyapotos szendvicspanel Tetőpanel Műszaki paraméterek Szigetelő mag: Teljes szélesség: Fedőszélesség: Hosszúság: Éghetőségi osztály: Tűzállósági határérték: MW Ásványgyapot 1059 mm 1000 mm 3.000

Részletesebben

pvc idomok, tartozékok

pvc idomok, tartozékok P V C I D O M O K, T a r t o z é k o k 438 PVC PN-16 ragasztható idomok 440 PVC nyomócsövek 441 PVC ragasztók és zsírtalanítók (lemosó) 442 3/4 kollektorkaros rendszer 442 1 kollektorkaros rendszer 443

Részletesebben

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók Filled with quality! HU Termékismertetõ Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók www.phobextools.com Premium Neutrális Szilikon ÁTLÁTSZÓ Egykomponensû, semleges, szagtalan, penészálló szilikon.

Részletesebben

1.10 VL. Négyszög légcsatorna. Légcsatorna rendszerek. Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû

1.10 VL. Négyszög légcsatorna. Légcsatorna rendszerek. Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû Alkalmazás: A VL típusjelû, négyszög keresztmetszetû l é g c s a t o r n a e l e m e k a l k a l m a z á s á v a l a nyomáskülönbség, a légsebesség és a szükséges légtömörség tekintetében többféle igény

Részletesebben

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság

Baumit Sanova. Rendszer N. mérsékelten nedves és csekély sóterheltségû. falazatokhoz kül és beltérben, mechanikai szilárdság SANOVA FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Tökéletes felújítás FELÚJÍTÓRENDSZEREK ÁTTEKINTÉSE Rendszerek Alkalmazás Elôkészítés Vakolat- ill. höszigetelô réteg Sanova Rendszer K mérsékelten nedves és csekély

Részletesebben

kábelcsatornák C 170 Kábelvezető csatorna sorozat C

kábelcsatornák C 170 Kábelvezető csatorna sorozat C kábelcsatornák 170 Kábelvezető csatorna sorozat 169 KÁBELVEZETŐ SATORNÁK - ű EN 1.4301 (AISI 304) rozsdamentes acélból készül, őírások szerint. őkarimával van egymáshoz rögzítve, amelyek között olajálló

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Centrometal Cm Pelet-set 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései

Centrometal Cm Pelet-set 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései Centrometal Cm Pelet-set 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései Meglévő vegyes tüzelésű kazánok pellet égőfejjel utólag gyorsan és minimális átalakítással kiegészíthetők, amennyiben a kazán

Részletesebben

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK www.praktiker.hu Tipp_fuzet_insulation_2_insulation_2 2010.10.06. 11:57 Page 1 TIPPEK ÉS

Részletesebben

POLYLACK K és KR HŐRE HABOSODÓ TŰZGÁTLÓ FESTÉK

POLYLACK K és KR HŐRE HABOSODÓ TŰZGÁTLÓ FESTÉK POLYLACK F POLYLACK K és KR HŐRE HAOSODÓ TŰZGÁTLÓ FESTÉK HŐRE HAOSODÓ TŰZGÁTLÓ KITT NMÉ 282 30037 001 NMÉ 282 30037 001 RENDELTETÉS: Hézagok és építési dilatációk tűzgátló lezárása. Átvezetések tűzgátló

Részletesebben

Ajánlott légszállítás elszívásnál: 1280 [m 3 /h] Ajánlott légszállítás befúvásnál: 1280 [m 3 /h]

Ajánlott légszállítás elszívásnál: 1280 [m 3 /h] Ajánlott légszállítás befúvásnál: 1280 [m 3 /h] Típus: NKK Nagykonyhai szellőztető ernyő 1100x1000 Ajánlott légszállítás elszívásnál: 1280 [m 3 /h] Belső nyomásesés az ajánlott elszívásnál: 99 [Pa] Ajánlott légszállítás befúvásnál: 1280 [m 3 /h] Belső

Részletesebben

Szerelési - beépítési termékek

Szerelési - beépítési termékek Szerelési - beépítési termékek 5 próságok okos megoldásokhoz 85 Telepítési elemek 87 Táguláskiegyenlítők - H 6, SI 10, U 88 Kereszt idomok a vízszintes hálózati szerelvényekhez 89 Visszacsapó szelepek

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

Tömítőprofilok. Deventer VarioSoft habosított TPE tömítők. Ablaktömítők. Időjárásálló tömítések európai nyílászárókhoz:

Tömítőprofilok. Deventer VarioSoft habosított TPE tömítők. Ablaktömítők. Időjárásálló tömítések európai nyílászárókhoz: Tömítőprofilok Időjárásálló tömítések európai nyílászárókhoz: Deventer VarioSoft habosított tömítők Ablaktömítők első osztályú, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező (thermoplasztikus elasztomer)

Részletesebben

Költségvetés. 1. Építmény közvetlen költsége Közvetlen önköltség összesen...

Költségvetés. 1. Építmény közvetlen költsége Közvetlen önköltség összesen... Archilak Mérnöki Szolgáltató Kft. Horváth Ferenc É 16-0245 5000 Szolnok, Csokonai u. 96. II/. Építtető: Szajol Község Önkormányzata Készítette: Cím:5081 Szajol, Rózsák tere. 1. Túri Zoltán G 04-151-2001

Részletesebben

Árjegyzék (Áraink a 27 %-os ÁFA-t nem tartalmazzák) Érvényes 2014. Szeptember 1-től

Árjegyzék (Áraink a 27 %-os ÁFA-t nem tartalmazzák) Érvényes 2014. Szeptember 1-től Honlap: Plexi lemezek: Táblaméret: 100 x 205 cm, 200 x 205 cm, 305 x 205 cm Vastagság Táblaár m 2 (XT) Darabolt ár m 2 (XT) 2 mm 3000,- 4.350,- 3 mm 4.600,- 6.500,- 4 mm 6.000,- 8.700,- 5 mm 7.500,- 10.880,-

Részletesebben

Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez

Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31. TEGOLA CANADESE S. p. A. Kutatás és Fejlesztés. Kód: DRS2022. Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez TEGOLA CANADESE Alkalmazástechnika Oldalsz. : 2/31 Felrakási utasítás Standard tipusú zsindelyhez Bevezetés: A bitumenes zsindely egyszerű és korrekt felhelyezésének előfeltétele, hogy a fogadó felület

Részletesebben

BURNIT Pell Eco 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései

BURNIT Pell Eco 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései BURNIT Pell Eco 35 pellet égőfej (20-35 kw) felszerelésének lépései Meglévő vegyes tüzelésű kazánok pellet égőfejjel utólag gyorsan és minimális átalakítással kiegészíthetők, amennyiben a kazán ajtónyílás

Részletesebben

Csőbe integrált rács KG-RR

Csőbe integrált rács KG-RR Csőbe integrált rács KG-RR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

P L E X I C E N T R U M

P L E X I C E N T R U M Plexi lemezek értékesítése, feldolgozása: Extrudált és öntött változatban /2-25 mm vtg-ig/ Színes és strukturált termékeink (bordázott, érdesített, rovátkázott) Plexi feldolgozás, hajlítás (hideg, meleg

Részletesebben

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ

VÁLTOZÓ 1+1+1+1 VÁLTOZÓ FORMLINER Fa mintázat Típus 001 4000x100 mm 90 85 Típus 002 90 100 Típus 00 4000x1250 mm 1 50 2 Fa mintázat Típus 004 4000x1250 mm 90 50 Típus 005 4000x100 mm 1 100 Típus 006 4000x100 mm 1+1+1+1 Fa mintázat

Részletesebben

4220 Hajdúböszörmény, Külső-Hadházi u. 12. tel.: (52) 561-398 fax: (52) 561-376 e-mail: postmaster@hbbutor.t-online.hu

4220 Hajdúböszörmény, Külső-Hadházi u. 12. tel.: (52) 561-398 fax: (52) 561-376 e-mail: postmaster@hbbutor.t-online.hu 4220 Hajdúböszörmény, Külső-Hadházi u. 12. tel.: (52) 561-398 fax: (52) 561-376 e-mail: postmaster@hbbutor.t-online.hu MEGA bútorlap 18 mm / 16 mm - bútorlap 12 mm + tükör 4 mm Egyszerű,olcsó és könnyen

Részletesebben

Giga Selective síkkollektor TERVEZÉSI SEGÉDLET

Giga Selective síkkollektor TERVEZÉSI SEGÉDLET Giga Selective síkkollektor ERVEZÉSI SEGÉDLE ervezési segédlet síkkollektor felépítése Giga Selective síkkollektor felépítése: A Giga Selective síkkollektor abszorbere (a napkollektor sík hőelnyelő felülete),

Részletesebben

Szerelés 6/2. Villamosenergia-elosztás 6/31. Kábelvezetés 6/39. Világítás és aljzat 6/63. Ajtótartozékok 6/71. Földelési tartozékok 6/78

Szerelés 6/2. Villamosenergia-elosztás 6/31. Kábelvezetés 6/39. Világítás és aljzat 6/63. Ajtótartozékok 6/71. Földelési tartozékok 6/78 Szerelés /2 PB500073 PB500023 PB500218 PB500082 PB500072 PB500222 Villamosenergia-elosztás /31 Kábelvezetés /39 Világítás és aljzat /3 PB500188 PB500223 Ajtótartozékok /71 PB500084 PB500217 Földelési tartozékok

Részletesebben

A tető hőszigetelő rendszere. Összeszerelési útmutató

A tető hőszigetelő rendszere. Összeszerelési útmutató A tető hőszigetelő rendszere Összeszerelési útmutató A tető hőszigetelő rendszere Első lépés - Az összeszerelés megkezdése 3 Megjegyzés - A panelek vágása 4 Második lépés - Illesztés és rögzítés 5 Harmadik

Részletesebben

Műszaki tartalom. Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt.: 6200, Kiskőrös Béke utca 48. Vezérigazgató: Varga Ferenc Tel.

Műszaki tartalom. Beruházó és generál kivitelező: Quality Homes Zrt.: 6200, Kiskőrös Béke utca 48. Vezérigazgató: Varga Ferenc Tel. Műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, 10577/177 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét Örkény utca 8 szám /1,2,3,4 jelű lakások/ Beruházó és generál kivitelező: Quality

Részletesebben

Légszelepek LV Sorozat

Légszelepek LV Sorozat 1/4/U/4 Légszelepek LV Sorozat befúvásra, elszívásra TROX Austria GmbH Telefon: 212-1211; 212-9121 Magyaroroszági Fióktelep Telefax: 212-0735 1016 Budapest http://www.troxtechnik.at Krisztina krt. 99.

Részletesebben

Kivitelezési. tervdokumentáció minden esetben a helyszínen ellenőrizni és pontosítani kell. R 1 Részletrajz Fő épület M 1: 2

Kivitelezési. tervdokumentáció minden esetben a helyszínen ellenőrizni és pontosítani kell. R 1 Részletrajz Fő épület M 1: 2 3 rétegű hőszigetelő üvegez 7 3 2 1 Hajlaterősít 0 cm szélességben polimerbitumen hegesztett lemezzel, egy rétegben, mm A tetőszigetel utolsó rétegeként kzül a csapadékvíz elleni szigetel záró rétege,

Részletesebben

FEHU-H kompakt álló légkezelők

FEHU-H kompakt álló légkezelők A FEHU-H egy kompakt levegő betápláló és elszívó készülék, keresztáramú lemezes hővisszanyerővel, meleg vizes fűtéssel és opcioként kérhető beépített hűtött vizes hűtő hőcserélővel. A készülék extrudált

Részletesebben

Schlüter-Systems. Innovációk az akadálymentes tusolási élvezethez. Ideálisan egymáshoz hangolt termékek:

Schlüter-Systems. Innovációk az akadálymentes tusolási élvezethez. Ideálisan egymáshoz hangolt termékek: Schlüter-Systems Innovációk az akadálymentes tusolási élvezethez Ideálisan egymáshoz hangolt termékek: Schlüter -kerdi-line vonalmenti folyóka Schlüter -kerdi-shower kiegyenlítő és lejtéskialakító lemezek

Részletesebben

A CADS-FLEXEO készülékekhez tartozékként kapható 100% kézi működtetésű vagy automata by-pass amely kialakítása

A CADS-FLEXEO készülékekhez tartozékként kapható 100% kézi működtetésű vagy automata by-pass amely kialakítása CADS-FLEXEO típusú hővisszanyerős készülék Statikus (ventilátor nélküli) magas hatásfokú hővisszanyerővel ellátott készülék (max. 94 hatásfok) alacsony profillal és kis tömeggel lehetővé téve az álmennyezetbe,

Részletesebben

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez

ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez ÉPÍTÉSI UTASÍTÁS KREA kéményrendszerhez I. Kémény alap elkészítése: 1. A tervezett kémény magasságából ki kell számolni a kémény súlyát. 1 m kéményre 150 kg-ot kell számolni. 2. A köpeny elem méretének

Részletesebben

LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL

LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL LEÍRÁS A WEBINSULATION SZIGETELÉSI RENDSZERHEZ KETTŐS HÉJALÁSÚ LAPOSTETŐK PROFESSZIONÁLIS HŐSZIGETELÉSE KŐZETGYAPOT GRANULÁTUMMAL Tartalom 1. Üzemi adatok..3 2. Tervezési tanácsok, a., a befújás vastagsága..4

Részletesebben

Álmennyezeti rendszerek. Függesztett álmennyezet Mennyezetborítás Függesztés nélküli álmennyezet Tetőtérbeépítés Akusztikus álmennyezet

Álmennyezeti rendszerek. Függesztett álmennyezet Mennyezetborítás Függesztés nélküli álmennyezet Tetőtérbeépítés Akusztikus álmennyezet Álmennyezeti rendszerek Függesztett álmennyezet Mennyezetborítás Függesztés nélküli álmennyezet Tetőtérbeépítés Akusztikus álmennyezet Álmennyezeti típusok Monolitikus álmennyezetek nem látszó bordázattal

Részletesebben

Leszorító profil 50/7 Leszorító profil 60/9. Leszorító profil 80/11. Leszorító profil 100/13

Leszorító profil 50/7 Leszorító profil 60/9. Leszorító profil 80/11. Leszorító profil 100/13 ALUMÍNIUM PROFILRENDSZER ÜVEG, VAGY MŐANYAG LEMEZEK SZERELÉSÉHEZ Alumínium profilrendszer (AlMgSi 0,5) üveg, és mőanyag lemezek szereléséhez. A profilokat Ausztriában fejlesztik, és gyártják. ELİNYÖK ELSİ

Részletesebben

Épített kandallók természetes hő. Egyedi színekben is megvalósítható modellek! AZ ÖN HASZNA ÉPÍTETT KANDALLÓK

Épített kandallók természetes hő. Egyedi színekben is megvalósítható modellek! AZ ÖN HASZNA ÉPÍTETT KANDALLÓK INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854 Egyedi színekben is megvalósítható modellek! Épített kandallók természetes hő A lángok játéka, a pattogó tűz, kellemes meleg, meghitt pillanatok. Engedje meg magának

Részletesebben

ACO Markant 50-es és 60-as világítóakna 100%-ig újrahasznosítható polipropilénből (PP) 65 mm

ACO Markant 50-es és 60-as világítóakna 100%-ig újrahasznosítható polipropilénből (PP) 65 mm ACO Markant 50-es és 60-as világítóakna 100%-ig újrahasznosítható polipropilénből (PP) ACO Markant világítóakna polipropilén alapanyagból készült, egyetlen darabból fröccsöntött akna. A bordákkal merevített

Részletesebben

Befejező munkálatok profiljai

Befejező munkálatok profiljai Befejező munkálatok profiljai Szegélylécek a befejező munkálatokoz, csempe és padlólap kiegészítők Általános építkezési alumínium és rézszegélylécek PVC élvédők, bútorprofilok Általános építkezési profilok

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

PFEIFER - MoFi 16 Ferdetámaszok rögzítő rendszere. 2015.05.22 1.oldal

PFEIFER - MoFi 16 Ferdetámaszok rögzítő rendszere. 2015.05.22 1.oldal PFEIFER - Ferdetámaszok rögzítő rendszere 2015.05.22 1.oldal Felhasználás Mire használjuk? A PFEIFER típusú ferde támaszok rögzítő rendszere ideiglenesen rögzíti a ferdetámaszokat a fejrésznél. Ferde támasztó

Részletesebben

Uponor ipari padlófűtés

Uponor ipari padlófűtés Uponor ipari padlófűtés Előnyök Gyors megtérülési idő Nincs látható fűtőberendezés Ideális hőmérséklet elosztás Nincs lég- és pormozgás Nem kell átsugározni a teljes belmagasságot Nincs karbantartási költség

Részletesebben

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ

TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ TEGOSOLAR ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓ Alap-tudnivalók A Tegosolar zsindelyek hatékonysága akkor maximális, ha déli tájolásúak. Vagyis válasszuk ki azt, vagy azokat a tetősíkokat, amelyek megfelelnek ennek

Részletesebben

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben.

A négyzetes és téglalap alakú szilikon szalag termékeink extruziós technológiával készülnek folyóméteres kiszerelésben. Szilikon szalag szilikonok.hu /szilikon/szilikon-termekek/szilikon-szalag/ Szilikon szalagok Négyzet és téglalap keresztmetszetű tömör szilikon szalagok Négyzetes és téglalap alakú hőálló szilikon szalagok

Részletesebben

Amari Hungária Kft. Haszongépjármű felépítményrendszerek katalógusa. I. Segédalváz profilok és tartozékok 2. II. Platós felépítmények 6

Amari Hungária Kft. Haszongépjármű felépítményrendszerek katalógusa. I. Segédalváz profilok és tartozékok 2. II. Platós felépítmények 6 Amari Hungária Kft. Haszongépjármű felépítményrendszerek katalógusa I. Segédalváz profilok és tartozékok 2 II. Platós felépítmények 6 III. Dobozos felépítmények 30 IV. Billencs felépítmények 77 V. Rakomány

Részletesebben

MM szerelőrendszer. MM sínrendszer. Hilti. Tartósan teljesít.

MM szerelőrendszer. MM sínrendszer. Hilti. Tartósan teljesít. MM szerelőrendszer MM sínrendszer Hilti. Tartósan teljesít. Kis és közepes terhelésű csőtartó rendszer MM sínrendszer MM szerelősínek oldal MM tartókonzolok oldal MM kiegészítők oldal www.hilti.hu 06 80

Részletesebben

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE 2.9.1 Tabletták és kapszulák szétesése Ph.Hg.VIII. Ph.Eur.6.3-1 01/2009:20901 2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE A szétesésvizsgálattal azt határozzuk meg, hogy az alábbiakban leírt kísérleti körülmények

Részletesebben

Multigym Plus kézikönyv

Multigym Plus kézikönyv Multigym Plus kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy

Részletesebben

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz

-1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz -1- Összeszerelési útmutató 60*120-as ágyneműtartós babaágyhoz A lapra szerelt terméke összeszerelése a csomagolásban található szerelési rajz útmutatását követve egyszerűen elvégezhető. A szerelési rajz

Részletesebben

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund 386 Lap Lap Basic 1200x800x50 388 Basic 1000x1000x50 390 Basic 1200x1200x50 392 Basic 1500x1000x50 394 Professional 1000x500x100 396 Professional 1000x1000x100 398 Professional 1200x800x100 400 Professional

Részletesebben

SZERELÉSI UTASÍTÁS UDPP PZ UDPP PW UDPP. Lefutó távtartója. Csomagolás: klt. UDPP/x

SZERELÉSI UTASÍTÁS UDPP PZ UDPP PW UDPP. Lefutó távtartója. Csomagolás: klt. UDPP/x UDPP ÚJ 25 efutó távtartója Csomagolás: klt. UDPP/x használatos a következővel PZ UDPP, PW UDPP az alábbi redőnylefutókhoz: PP 45, PP 53, PP 68, PP 66, PPDO 53, PPMO 53, PPD 79 84 x Szín 00 nyers 1 02

Részletesebben

Padlófőtéshez használható diagramok Prandelli 16x2 (17x2, 18x2, 20x2) csövekhez

Padlófőtéshez használható diagramok Prandelli 16x2 (17x2, 18x2, 20x2) csövekhez Padlófőtéshez használható diagramok Prandelli 16x2 (17x2, 18x2, 20x2) csövekhez Amikor a Prandelli csı ha 17x2-es, akkor a padló hıleadása 4 %-kal nagyobb lesz, ha 18x2-es, akkor a padló hıleadása 8 %-kal

Részletesebben

Költségvetési Összesítő

Költségvetési Összesítő 50 m2 lakás 2013. március 4. Költségvetési Összesítő Megrendelő: neve: 50 m2 lakás címe: Budapest KÖLTSÉGVETÉS - ELŐKALKULÁCIÓ - ÉPÍTŐMESTERI ÉS SZAKIPARI MUNKÁK MUNKANEMI FŐÖSSZESITŐ (az ajánlatunk egy

Részletesebben

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta GTI Méretek. szerelés Ød Leírás A GTI olyan sugárfúvóka, amely nagy területek szellőztetésére alkalmas. A fúvóka meleg és hideg levegő befúvására egyaránt használható, a levegőt szórt és koncentrált formában

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VAM típusú akusztikus központi ventilátor

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VAM típusú akusztikus központi ventilátor BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VAM típusú akusztikus központi ventilátor Általános jellemzők: A VAM típusú központi ventilátort kifejezetten családi házak, kisebb irodaépületek, technikai helyiségek, kereskedelmi

Részletesebben

FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK SZELLŐZÉSI RENDSZEREKHEZ

FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK SZELLŐZÉSI RENDSZEREKHEZ FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK SZELLŐZÉSI RENDSZEREKHEZ 5 6 3 4 7 3 2 8 5 6 1 2 Flexibilis légcsatornák és kiegészítők szellőzési rendszerekhez HŐVISSZANYERŐS RENDSZEREK AZ ÚJ FLEXIBILIS LÉGCSATORNÁVAL

Részletesebben

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók 17:22 IRVENT Tel/Fax: [94] -48 Tel/Fax: [52] 422-64 CDP 75 légcsatornázható légszárító CDP 75 típusú légcsatornázható légszárító nagyobb magán- és közületi uszodákban,

Részletesebben

KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: KAROSSZÉRIA_LAKATOS

KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: KAROSSZÉRIA_LAKATOS KULCS_TECHNOLÓGIA MUNKATERÜLET: GÉPÉSZET ÉS FÉMMEGMUNKÁLÁS OKTATÁSI PROFIL: KAROSSZÉRIA_LAKATOS 1. Egy vagy több nagyság összehasonlítását egy másik azonos nagysággal, a következő képen nevezzük: 2 a)

Részletesebben

DEMONSTRÁCIÓS- ÉS TANULÓKÍSÉRLETI ESZKÖZÖK KÉSZÍTÉSE

DEMONSTRÁCIÓS- ÉS TANULÓKÍSÉRLETI ESZKÖZÖK KÉSZÍTÉSE Tartalmasan és érdekesen Ami a korszerű tananyag mögött áll (szakmódszertan) DEMONSTRÁCIÓS- ÉS TANULÓKÍSÉRLETI ESZKÖZÖK KÉSZÍTÉSE Szendreiné Boncz Ildikó Nyugat-magyarországi Egyetem, Savaria Egyetemi

Részletesebben

Érvényes: 2013. december 31-ig

Érvényes: 2013. december 31-ig ÁRLISTA 203 Cím: H-2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Budaörsi Technológiai és Ipari Park) Levelezési cím: 2058 Budaörs, Pf.: 3 Telefon: 0620-297-0-33, 0620-297-0-55, 06-23-886-959 Fax: 06-23-886-958 E-mail:

Részletesebben

BROOKflex rendszer leírás... Egyoldalú... Kétoldalú... Háromoldalú... Négyoldalú... Kétsoros... Mennyezeti... Egysoros... Kétsoros... Egysoros...

BROOKflex rendszer leírás... Egyoldalú... Kétoldalú... Háromoldalú... Négyoldalú... Kétsoros... Mennyezeti... Egysoros... Kétsoros... Egysoros... Tartalomjegyzék BROOKflex rendszer leírás... Flexibilis csövek... 4-5 6 Elosztók Egyoldalú... Kétoldalú... Háromoldalú... Négyoldalú... Kétsoros... 7-9 10 11-13 14 15-16 Csatlakozó dobozok Mennyezeti...

Részletesebben

Sárgarézből készült szorítógyűrűs csatlakozók

Sárgarézből készült szorítógyűrűs csatlakozók Komplett termékprogram Külsőmenetes, sárgarézből készült szorítógyűrűs csatlakozó vörösréz csövekhez: A sárgaréz 15-54 mm külső csőátmérőhöz kaphatók és ivóvíz, fűtővíz, ill. sűrített levegő közegekhez

Részletesebben

ThermaSkirt szegélyradiátor rendszer árjegyzék (Érvényes 2015.11.09-től)

ThermaSkirt szegélyradiátor rendszer árjegyzék (Érvényes 2015.11.09-től) ThermaSkirt szegélyradiátor rendszer árjegyzék (Érvényes 2015.11.09-től) URBAN LT PROFIL ThermaSkirt Urban LT szegélyradiátor MDF falszegély Urban LT profilban 5,4m MDF falszegély Urban LT profilban 1,0m

Részletesebben

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók

CDP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók DP 35T/45T/65T falon át szerelhetõ légszárítók Nyugat-Dunántúli Iroda 17:12 IRVENT 9700 Szombathely, Zanati út 4. Tel/Fax: [94] 333-483 Kelet-Magyarországi Iroda 4026 Debrecen, Irinyi u. 20. Tel/Fax: [52]

Részletesebben

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu VAV szabályozó zsalu Leírás A légmennyiség szabályozók a légcsatornában áramló levegő pontos szabályozására és állandó értéken tartására használhatók. A fő elemei a légmennyiség beállításáért felelős zsalu

Részletesebben