Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-i rendes ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-i rendes ülésére"

Átírás

1 3612-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-i rendes ülésére Tárgy: Összefoglaló ellenőrzési jelentés a évi belső ellenőrzésekről Előterjesztő: Dr. Kelemen Márk polgármester Az előterjesztést készítette: Verosztáné Csorba Mónika belső ellenőrzési vezető Véleményezésre és tárgyalásra megkapta: A Képviselő-testület bizottságai Törvényességi véleményezésre megkapta: Vincze Miklós jegyző Törvényességi észrevételem nincs: Vincze Miklós jegyző Döntési javaslat: határozati-javaslat Döntési változatok száma: 1

2 Kerekegyháza Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 27-én tartandó ülésére Tárgy: Összefoglaló ellenőrzési jelentés a évi belső ellenőrzésekről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló évi XXXVIII. Törvénynek valamint a költségvetési szervek belső ellenőrzéséről szóló 193/2003. (XI. 26. ) Kormány rendeletnek megfelelően a közpénzek felhasználásában résztvevő költségvetési szervek kötelesek belső ellenőrzési rendszert működtetni abból a célból, hogy a szervezet számára bizonyosságot nyújtsanak az általa kiépített és működtetett pénzügyi irányítási és kontroll rendszerek megfelelőségét illetően. Önkormányzatunk évben is külsős belső ellenőr megbízásával látta el a feladatot, kistérségi társulási formában. Az éves összefoglaló ellenőrzési jelentés a belső ellenőrzés adott évi tevékenységének bemutatását, az elért célok és az éves teljesítmény összegzését, illetve az ellenőrzések által tett megállapítások és javaslatok hasznosulásának tapasztalatait tartalmazza. A 193/2003. (XI. 27.) Kormányrendelet 31. (3) bekezdése értelmében az alábbiak szerint tájékoztatom T. Képviselő-testületet a évi belső ellenőrzések eredményéről: A Képviselő-testület október 31-i ülésén tárgyalta a évi belső ellenőrzési tervet, melyet a 210/2009. (X. 21.) sz. Kth. határozatával jóváhagyott, majd a belső ellenőrzési társulás épített be a belső ellenőrzési társulás évi ellenőrzési tervébe. Az ellenőrzési tervben foglalt feladatokat a külső megbízott belső ellenőr végrehajtotta. Az ellenőrzési terv négyes számú ellenőrzéseként a Városgazdasági Kft végelszámolásának belső ellenőrzése volt ütemezve. Mivel jogszabályváltozás miatt erre nem került sor, ezért új ellenőrzési programként került beépítésre az informatikai védelem belső ellenőrzése, 5 munkanappal. Ezen ellenőrzés beépítésével a kistérségi belső ellenőrzési társulási szerződésben előírt informatikai ellenőrzésnek is eleget tudtunk tenni. Az ellenőrzés megállapításait az intézmények általában elfogadták, vagy egyeztettek, a hiányosságokat igyekeztek megszüntetni, a tanácsadást a munkájuk során hasznosították.

3 2010. évi ellenőrzések: Sors Ellenőrzendő zám szerv Ellenőrzés típusa Ellenőrzés tárgya, célja évi költségvetést tervezés ellenőrzése 2 tűzoltó köztestület pénzügyi Tűzoltó köztestület részére adott támogatás felhasználásának ellenőrzésére 3 Polgármesteri Hivatal rendszer ellenőrzés évi közbeszerzések ellenőrzése, átfogó. Kiemelve 1 belső és 1 külsős közbeszerzés. 4 Polgármesteri Hivatal biztonsági Informatikai biztonság működése Ellenőrzési napok tervezett száma Ellenőrzés évközi ütemezése 8 I.név 5 I. név. 12 II. név 10 II.név 5 Polgármesteri Hivatal és érintett intézmények: Humán Szolgáltató Központ 1 Polgármesteri Hivatal Szabályszerűségi utóellenőrzés 6 Polgármesteri Hivatal szabályszerűségi évi Kincstári és ÁSZ ellenőrzés utóellenőrzése Intézkedési Tervek alapján EU-s támogatások ellenőrzése ( DAOP) 12 III.név 10 IV.név 7 Tartalék napok 1 Összes ellenőrzési nap 58 A évi belső ellenőrzés megállapításai: 1. Az önkormányzat évi költségvetése tervezésének ellenőrzése Az ellenőrzés időtartama: 8 nap Az ellenőrzési jelentés intézkedést igénylő megállapítást nem tartalmazott. A költségvetési rendelt a vonatkozó pénzügyminisztériumi előírások figyelembe vételével készült el. A költségvetési rendeletbe beépített normatíva igénylés a jogszabályi előírásoknak megfelelő módon, belső kontrollal és határidőre készült el. Ellenőrzést követő intézkedések: Nem volt rá szükség.

4 2. Tűzoltó Köztestület évi támogatása felhasználásának ellenőrzése Az ellenőrzés időtartama: 5 nap A tűzoltó köztestület és az önkormányzat között az előírás szerinti támogatási szerződés megkötésre került. A kapott támogatást a szerződésben foglalt célokra fordította a köztestület. A felhasználással határidőre elszámolt. Visszafizetési kötelezettség nem keletkezett. Nem volt rá szükség évi Közbeszerzések ellenőrzése, kiemelve 1 külsős és 1 belsős ellenőrzést Az ellenőrzés időtartama: 12 nap Az önkormányzat közbeszerzései a 39/2009. (III. 25.) sz. Kth-tal elfogadott és a 124/2009.(VI.24.) sz. Kth-tal módosított közbeszerzési tervben meghatározott tárgykörökben és időben kerültek végrehajtásra. A belső ellenőrzési tervünkben meghatározottak szerint külön ellenőrzésre került egy belsős és egy külsős közbeszerzés az alábbiak szerint: -Belsős közbeszerzés: DAOP Kölcsey és Dózsa Gy. u. kivitelezésének közbeszerzése: Kölcsey és Dózsa utcák felújítása (DAOP /B) Nettó: 53 millió Ft Nemzeti értékhatárokat elérő általános egyszerű közbeszerzési eljárás nyílt ÁROP ( Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztésének )közbeszerzése Projekt a Kerekegyháza Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztésére projekt megvalósítására ÁROP A.2/A nettó: 14 millió Ft Nemzeti értékhatárokat elérő általános egyszerű közbeszerzési eljárás tárgyalásos A közbeszerzések a Közbeszerzési törvény és a közbeszerzési szabályzatunk előírásai alapján került lebonyolításra. Az önkormányzat Közbeszerzési szabályzata a jogszabályi változásokat követte, a közbeszerzési tervben az értékhatárnak megfelelő eljárásrend került meghatározásra és lebonyolításra. Intézkedést nem igényelt.

5 4. Polgármesteri Hivatal Informatikai biztonság működése Az ellenőrzés időtartama: 10 nap - Az ellenőrzés során összevetésre került az Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzatban, az Informatikai Szabályzatban, A helyi hálózat hozzáférési jogosultságairól és a rendszer használatának egységes feltételeiről szóló Jegyzői Utasításban foglaltak megtartása, gyakorlatban történő működtetése, a rendszergazda alkalmazásának feltételei, az informatikai beszerzések. A rendszergazda feladatellátása vonatkozásában megállapításra került a számla mellé csatolandó teljesítésigazolás hiánya, mely a jövőben pótolandó. - A rendszergazda feladatellátása vonatkozásában a számla mellé a jövőben csatolandó teljesítésigazolás évi ÁSZ és Kincstári ellenőrzések utóellenőrzése Az ellenőrzés időtartama: 12 nap ÁSZ utóellenőrzés Az ellenőrzést követően elkészített, képviselő-testület által is elfogadott intézkedési terv végrehajtását ellenőrizte a belső ellenőr. A likviditási terv elkészült, a költségvetési rendeletbe beépítésre került az EU-s forrásból történő fejlesztések bevételei és kiadásai, a költségvetési beszámoló szöveges indokolása is tartalmazza ezeket. A Számviteli politika szabályzatába beépítésre kerültek a hiányzó szabályozási elemek, az ellenőrzési útvonal felülvizsgálatra került az ÁROP szervezetfejlesztési projekt keretében. A kötelezettségvállalások és utalványozások szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel kerültek kontrolálásra. A belső ellenőrzési társulás társulási megállapodása módosításra került, stratégiai terv készült, kockázat-elemzés alapján. Az ellenőrzési programok adattartalma kiegészítésre kerültek, a belső ellenőri jelentések a társuláson belül egységes formátumban készülnek évtől olyan számviteli és pénzügyi szoftvert használ az önkormányzat, mely megfelel a kötelezettségvállalások naprakész nyilvántartásához, szabályozott az ellenőrzés, lehetőség van a tesztelésre. Ellenőrzési lista kérhető le, melyből megállapítható, hogy melyik azonosítóval, mikor és milyen műveletet végeztek a rendszerben. A munkaköri leírásokba beépítésre kerültek a FEUVE-ben meghatározottak szerint az értékelési és ellenőrzési feladatok. Az informatikai szabályzat kiegészítésre került a hozzáférési jogosultságok módosítására vonatkozóan. A kötelezettségek megtervezésének szükséges intézményi mutatószám felmérés adatai megalapozottságának hivatali ellenőrzése csak részben valósult meg, melynek leginkább az egyéb feladatok ellátására fordított idő miatt szűkös lehetőségek az okai. Kincstári utóellenőrzés: Humán Szolgáltató Központ:

6 A normatíva ellenőrzések Kerekegyháza település vonatkozásában megtörténtek, a társult településeken szórványosa. A FEUVE rendszer gyengén működik. A szállított személyekkel kapcsolatos nyilvántartások hiányosak voltak (aláírások hiánya). Mivel az elvárt dokumentáció nehézkesen megoldható a gyermekszállításnál, egyéb, elfogadható, egyszerűbb nyilvántartás bevezetését javasolta az ellenőr. A házi segítségnyújtásban a tényleges időráfordítás vezetésre került. A személyi anyagok hiányosságai pótlásra kerültek. A Hivatal és az Intézmény közötti feladatellátásra vonatkozó konzultációs erősíteni szükséges. Iskola: Az iskolai normatívához a létszámkontrollok folyamatosak voltak. A hivatal az ellenőrzést részben teljesítette, ezt erősíteni szükséges. A nyilvántartások pontosságára fokozottan figyelni kell. A FEUVE erősítése minden intézménynél szükséges. Normatíva ellenőrzések erősítése, helyszíni szemlékkel, a társult településeken is. 6. EU-s támogatások ellenőrzése ( DAOP-os pályázatok) Az ellenőrzés időtartama: 10 nap DAOP Városi Örökség: Az e ft értékű pályázat - mely a városi identitás erősítése érdekében a településkép javítását célozta meg lebonyolítása szabályszerűen, a pénzügyi felhasználás és elszámolás a támogatási szerződésnek megfelelően történt. A pénzügyi bizonylatok formai és tartalmi követelményeknek minden esetben megfeleltek. DAOP: Kölcsey és Dózsa Gy. utcák felújítása: a ezer ft értékű pályázathoz az önkormányzat ezer forintot biztosított. A projekt a pályázati kiírásban, a támogatási szerződésben foglaltaknak megfelelően, a pénzügyi elszámolások szabályszerűsége mellett valósult meg. intézkedés kiadására nem volt szükség. A évi Belső Ellenőrzésről összességében megállapítható, hogy az ellenőrzés az ellenőrzési tervnek megfelelően történt, egy ellenőrzés a bevezetőben ismertetettek alapján nem került végrehajtásra, helyébe informatikai ellenőrzés került. A személyi és tárgyi feltételei továbbra is minimális szinten, de rendelkezésre álltak a vizsgálathoz. Az ellenőrzéseket segítő egyéb tényezők biztosítottak, a társulás rendelkezik a Belső Ellenőrzési Kézikönyvvel, az SZMSZ melléklete tartalmazza az Ellenőrzési Szabályzatot. Az ellenőrzéseket akadályozó tényező nem volt, az intézmények részéről megtett észrevételeket az ellenőrzéssel kapcsolatosan a jelentésbe beépítésre kerültek. A vizsgálat megállapítási segítő szándékúak voltak. Jogellenes magatartás miatt észrevételt nem tett senki, szabálysértési, illetve bűntető eljárást nem kezdeményeztünk. A tapasztalt hiányosságok kiküszöbölésére intézkedési tervek készültek, melyben határidők megadásával, személyek megjelölésével meghatározásra kerültek a hiányosságok kiküszöbölésére tett intézkedések. Az intézkedési tervekben leírtak realizálása utóellenőrzés keretében történik.

7 A belső ellenőrzés kiemelt tevékenység az önkormányzat és intézményei tekintetében. Az ellenőri tevékenység jogszabályoknak megfelelő mennyiségi és minőségi biztosítása érdekében az ellenőrzési napok számának növelése lenne szükséges, hiszen a jogszabályok az önkormányzati tevékenység mind szélesebb körében teszi kötelezővé a belső ellenőrzés rendszerének működtetését. A jelenlegi állami normatíva ennek teljes körű végrehajtását nem teszi lehetővé. Kötelező lenne a közbeszerzések és az összes Uniós pályázat belső ellenőriztetése, de erre sajnos kapacitás hiány miatt nincs teljes körűen lehetőség. Kérem a jelentés megvitatását és annak elfogadását. Kerekegyháza, április 20. dr. Kelemen Márk polgármester /2011. ( IV. 27.) sz. Kth.: Belső ellenőrzési jelentésről és a kapcsolódó intézkedésekről Határozat-tervezet Határozat Kerekegyháza Város Önkormányzatának képviselő-testülete a évi belső ellenőrzésről szóló összefoglaló ellenőrzési jelentést az előterjesztés szerinti változatlan tartalommal elfogadja. Felelős: Verosztáné Csorba Mónika belső ellenőrzési vezető Határidő: azonnal

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 21-i ülésére 9509-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére Tárgy: Belső-ellenőrzési terv elfogadása 2010. évre vonatkozóan Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i rendes ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i rendes ülésére 3362-1/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i rendes ülésére Tárgy: Összefoglaló ellenőrzési jelentés a 2011. évi belső ellenőrzésekről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére Ikt.szám: 9921-12016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy: Belső-ellenőrzési terv elfogadása 2017. évre Előterjesztő: dr.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. november 27-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. november 27-i rendes ülésére Ikt.szám: 5048-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. november 27-i rendes ülésére Tárgy: Belső-ellenőrzési terv elfogadása 2013. évre Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i rendes ülésére Ikt.szám: 5254-12015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i rendes ülésére Tárgy: Belső-ellenőrzési terv elfogadása 2016. évre Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére Ikt.szám: 10.202-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére Tárgy: a i Hivatal SZMSZ-ének módosítása, létszám átcsoportosítás Az előterjesztést

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i rendes ülésére Ikt.szám: 12077-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. október 27-i rendes ülésére Tárgy: Belső-ellenőrzési terv elfogadása 2011. évre vonatkozóan Az előterjesztést

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. október 26-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. október 26-i rendes ülésére Ikt.szám: 6933-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. október 26-i rendes ülésére Tárgy: Belső-i terv elfogadása 2012. évre vonatkozóan Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 24-i rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 24-i rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: A kerekegyházi Kölcsey és Dózsa György utca részleges felújítása nyertes pályázat

Részletesebben

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az

Előterjesztés a képviselő-testület számára. Intézkedési terv az Polgármester Előterjesztés a képviselő-testület számára önkormányzat rendszerének 2008. ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentés alapján Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Intézkedési terv az gazdálkodási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének július 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének július 16-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2008.évi közbeszerzési tervének módosítása Az előterjesztést

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 29. ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 29. ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. április 29. ülésére Tárgy: Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése (DAOP 2009-3.1.2/A), pályázatkészítő cég kiválasztása,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének március 28.-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének március 28.-i ülésére 467-2/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. március 28.-i ülésére Tárgy: 8/2012. (I. 25.) Kth. határozat módosítása - Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorciumnak

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS Rétság Kistérség évi belső ellenőrzési terve

ELŐ TERJESZTÉS Rétság Kistérség évi belső ellenőrzési terve 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Rétság Kistérség 2011. évi belső ellenőrzési terve Tisztelet Képviselő-testület! A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.) 92. -a a belső ellenőrzésre

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2017. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 5.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 5.-i rendkívüli ülésére 8055-1/2009 ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 5.-i rendkívüli ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 28-i ülésére 2960-1/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2012. évi közbeszerzési és közbeszerzési

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző 8649-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április 28-i ülésére Tárgy: Készségfejlesztés az önkormányzatoknál (ÁROP-2.2.11/2010) c. normatív pályázat

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 20-i rendes ülésére. Tárgy: Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017.

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 20-i rendes ülésére. Tárgy: Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. 9911-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. december 20-i rendes ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. évi munkaterve Előterjesztő: Dr.

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 14-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 14-i ülésére 7965-2/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 14-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010.évi és értékhatár alatti beszerzési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére Tárgy: A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című (ÁROP-1.A.2.) pályázat benyújtása Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 15-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 15-i ülésére 11499-1/2010 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. szeptember 15-i ülésére Tárgy: A belterületi úthálózat fejlesztése Az előterjesztést készítette Ferencz Péter beruházási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 25-i ülésére 15951/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S A Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. március 25i ülésére Tárgy: Önkormányzat és Intézményeinek 2015. évi közbeszerzési és közbeszerzési értékhatár alatti beszerzési

Részletesebben

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend 2019. évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS 2019. évi belső ellenőrzési terv Tisztelt Képviselő-testület! A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 30-i ülésére Ikt.szám: 56741/2016 E L Ő T E R J E S Z T É S A Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. március 30i ülésére Tárgy: Önkormányzat és Intézményeinek 2016. évi közbeszerzési és közbeszerzési értékhatár alatti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 25-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 25-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Belső i terv módosítása Iktatószám: 713-11/2012. A napirend előterjesztője:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület december 04-én tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület december 04-én tartandó ülésére. Izsák Város Jegyzőjétől E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2018. december 04-én tartandó ülésére. Tárgy: Izsák Város Önkormányzat 2019. évi belső ellenőrzési tervének jóváhagyása. Tisztelt

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére.

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. május 28.-án tartandó ülésére. 16.sz. melléklet az /2015.(V.28.) önkormányzati rendelethez. Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-956, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. szám E l ő t e r j e s z t é s számvevői jelentéshez készült intézkedési tervről Az Állami Számvevőszék 2009. június 2-től megszakításokkal

Részletesebben

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére 1941-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29 - i ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft 2012.évi beszámolója Az előterjesztést

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 26-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 2008. november 26-i ülésére Tárgy: Kisbusz beszerzése a Kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztése pályázat keretében Az előterjesztést készítette: Ferencz Péter beruházási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére Szám: 2-237/2015. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének 2015. december 4. napján tartandó ülésére Előterjesztés tárgya: Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Ellenőrzési jelentés a 2008. évi belső ellenőrzésekről

Ellenőrzési jelentés a 2008. évi belső ellenőrzésekről Ellenőrzési jelentés a 2008. évi belső ellenőrzésekről Tisztelt Képviselőtestület! A 193/2003. (XI.26) Korm. Rendelet (Ber.) 31. -a éves ellenőrzési jelentés elkészítését írja elő. Az összefoglaló jelentés

Részletesebben

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerv és a Társulás munkaszervezete

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerv és a Társulás munkaszervezete J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott költségvetési szerv és a Társulás munkaszervezete 2016. évi belső ellenőrzési munkatervének elfogadására Előterjesztő: Társulási Tanács

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 12-i rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 12-i rendkívüli ülésére 2616-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: Pályázatok benyújtása a Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési

Részletesebben

JAVASLAT A ÉVBEN ELVÉGZENDŐ BELSŐ ELLENŐRZÉSI VIZSGÁLATOKRA

JAVASLAT A ÉVBEN ELVÉGZENDŐ BELSŐ ELLENŐRZÉSI VIZSGÁLATOKRA BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐ JAVASLAT A 2007. ÉVBEN ELVÉGZENDŐ BELSŐ ELLENŐRZÉSI VIZSGÁLATOKRA Készítette: Simon István Benkó Péter belső ellenőrök Előterjesztő: Dr. Szeles Gábor jegyző Budapest-Csepel

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 27-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 27-i ülésére 672-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 27-i ülésére Tárgy: Óvodavezető ismételt megbízatása Előterjesztő: dr. Kelemen Márk polgármester

Részletesebben

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerv és a munkaszervezet

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerv és a munkaszervezet J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott költségvetési szerv és a munkaszervezet 2019. évi belső ellenőrzési munkatervének elfogadására Ózd, 2018. december 3. Előterjesztő: Társulási

Részletesebben

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerve és munkaszervezete

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerve és munkaszervezete J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott költségvetési szerve és munkaszervezete 2015. évi belső ellenőrzési munkatervének elfogadására Előterjesztő: Székhely település polgármestere

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati számviteli-pénzügyi szoftver beszerzése

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati számviteli-pénzügyi szoftver beszerzése 12.143-1/2010. ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 27-i ülésére Tárgy: Önkormányzati számviteli-pénzügyi szoftver beszerzése Előterjesztő: Dr. Kelemen Márk

Részletesebben

2. A évi ellenőrzési terv jóváhagyása december 13. ELŐTERJESZTÉS

2. A évi ellenőrzési terv jóváhagyása december 13. ELŐTERJESZTÉS 2. A 2019. évi ellenőrzési terv jóváhagyása. 2018. december 13. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. december 13-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Előadó: Melléklet: A 2019.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 22-i ülésére 1845-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Tűzoltó Köztestület önkormányzati tűzoltóságként történő működtetésével

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 24-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: 2016. évre vonatkozó belső i terv módosítása Iktatószám: 2743-8/2016.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz.

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz. ELŐTERJESZTÉS Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27-i ülésére 5. napirendhez Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: 2013. évi belső ellenőrzés i terv jóváhagyása

Részletesebben

Békés Város Képviselő-testülete október 20-i ülésére

Békés Város Képviselő-testülete október 20-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzata évi ellenőrzési terve Előkészítette: Juhos Józsefné belső ellenőrzési vezető Békési Kistérségi Iroda Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: III/4. Döntéshozatal

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 26-i ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 26-i ülésére 2998-2/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. szeptember 26-i ülésére Tárgy: EU Önerő Alap támogatási kérelem benyújtása Új óvoda építése az Erdő utca és Park utca

Részletesebben

A évi belső ellenőrzés megállapításai:

A évi belső ellenőrzés megállapításai: A 2008. évi belső ellenőrzés megállapításai: 1. Sportegyesület működésnek ellenőrzése Az ellenőrzés időtartama: 5 nap Az egyesület az ellenőrzés időpontjában (2008. január) az önkormányzattól 2007. évben

Részletesebben

TÁRGY: Ellenőrzési jelentés Szálka Község Önkormányzatánál évben lezajlott ellenőrzésekről

TÁRGY: Ellenőrzési jelentés Szálka Község Önkormányzatánál évben lezajlott ellenőrzésekről AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 34. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Ellenőrzési jelentés Szálka Község Önkormányzatánál 2015. évben lezajlott ellenőrzésekről E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. július 16-i ülésére Tárgy: Közbeszerzési kiírások kivitelezési munkák elvégzésére és bizottsági tag választás Az előterjesztést

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 10-i rendkívüli ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 10-i rendkívüli ülésére 1081-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S 2010. február 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Bíráló Bizottságok felállítása közbeszerzési eljárások lebonyolításához Az előterjesztést készítette: Ferencz Péter beruházási

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére 2607-2/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz EU Élelmiszersegély programban

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 29-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 29-i ülésére 2276-1/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 29-i ülésére Tárgy: A Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 2011. évi szakmai beszámolójának elfogadása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. január 27.-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. január 27.-i ülésére 678-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. január 27.-i ülésére Tárgy: Hitelfelvételek a folyamatban lévő pályázatok önerejének finanszírozása, valamint a támogatás

Részletesebben

Kunfehértó Község Polgármesteri Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől. a 2016. évi ellenőrzési munkaterv elfogadása tárgyában

Kunfehértó Község Polgármesteri Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől. a 2016. évi ellenőrzési munkaterv elfogadása tárgyában Kunfehértó Község Polgármesteri Hivatal Címzetes Főjegyzőjétől E l ő t e r j e s z t é s a 2016. évi ellenőrzési munkaterv elfogadása tárgyában (Képviselő-testület 2015.október 21-i ülésére) A 2016. évre

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. június 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. június 29-i ülésére 5149-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 29-i ülésére Tárgy: Tanulmányi szerződés megkötése a bölcsődevezetői feladat ellátásával kapcsolatban

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére 9851-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft Vállalkozási szerződésének módosítása

Részletesebben

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-i ülésére. Véleményezésre és tárgyalása A Képviselő-testület bizottságai

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-i ülésére. Véleményezésre és tárgyalása A Képviselő-testület bizottságai 2083-2/2014 E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28-i ülésére Tárgy: Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft 2013.évi beszámolója Az előterjesztést

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 30-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Összefoglaló ellenőrzési jelentés a 2007. évi belső ellenőrzésekről Előterjesztő: Verosztáné

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. december 14-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. december 14-i ülésére 6543-3/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2011. december 14-i ülésére Tárgy: Többletönerő biztosítása a Térségi tejfeldolgozó kisüzem létesítése Kerekegyházán TP-1-2011/627

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011.június 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011.június 29-i ülésére 966-2/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S 2011.június 29-i ülésére Tárgy: A csatornadíjba beépített fejlesztési hányadból finanszírozott 2011. évi víziközmű fejlesztések megvalósítása Kerekegyházán Az előterjesztést

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 18-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 18-i ülésére Ikt.szám: 5190-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. december 18-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2014. évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve Jászivány Község Önkormányzata 2016. évi belső ellenőrzési terve Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 61. -a szerint az államháztartási kontrollok célja az államháztartás

Részletesebben

a Képviselő-testület 2015. február 10.-i nyilvános, soros ülésére

a Képviselő-testület 2015. február 10.-i nyilvános, soros ülésére 3. napirend Zalahaláp Község Önkormányzat Polgármesterétől 8308 Zalahaláp, Petőfi tér 4. Szám: 2/162-3/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 10.-i nyilvános, soros ülésére

Részletesebben

J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi stratégiai ellenőrzési tervének elfogadására

J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi stratégiai ellenőrzési tervének elfogadására J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2015-2018. évi stratégiai ellenőrzési tervének elfogadására Előterjesztő: Székhely település polgármestere Készítette: Ózdi Polgármesteri Hivatal Belső

Részletesebben

2018. évi belső ellenőrzési terv

2018. évi belső ellenőrzési terv Piliscsévi Közös Önkormányzati Hivatal Piliscsév Iktatószám:... 2017. november 15. 2017. november. A zés célja Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvénynek, valamint a költségvetési szervek belső

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Formázott: Portugál (brazíliai) Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. október 27-i ülésére Formázott: Portugál (brazíliai) Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat 2009. évi

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat és intézményei 2016. évi Ellenőrzési Tervére

Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat és intézményei 2016. évi Ellenőrzési Tervére Ikt.sz: 13-14/2015/221 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Önkormányzat és intézményei 2016. évi Ellenőrzési Tervére A Heves Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének

Részletesebben

Előterjesztés. Zalakomár Község Önkormányzat Képviselő-testületének április -i ülésére

Előterjesztés. Zalakomár Község Önkormányzat Képviselő-testületének április -i ülésére sz. napirend Előterjesztés Zalakomár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április -i ülésére Tárgy: Éves ellenőrzési jelentés a 2009. évi belső ellenőrzési tevékenységről Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 9-i ülésére. 4. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 9-i ülésére. 4. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i ülésére 4. irendi pont Előterjesztés címe és tárgya: Az Önkormányzat 2014. évi belső i terve Tárgykört rendező jogszabály:

Részletesebben

VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE

VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE VÁRPALOTA KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE * 8100 Várpalota, Gárdonyi G. u. 39. ( (88) 592-660/166 3 (88) 592-660/ 225 e-mail: varpalota.tobbcelu.tarsulas@varpalota.hu Ellenőrzési jelentés

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás Szeghalom, Szabadság tér 4-8. sz. Ügyszám: 16-19/2009/1. ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az ellenőrzésre a Társulás 2009. évi ellenőrzési munkaterve alapján került sor. Az ellenőrzés

Részletesebben

J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata évi belső ellenőrzési munkatervének elfogadására

J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata évi belső ellenőrzési munkatervének elfogadására J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata 2017. évi belső ellenőrzési munkatervének elfogadására Előterjesztő: Készítette: Jegyző Ózdi Polgármesteri Hivatal Belső Ellenőrzési Csoportja Ózd, 2016. december

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata évi belső ellenőrzési tervéről

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata évi belső ellenőrzési tervéről ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata 2010. évi belső ellenőrzési tervéről Az Önkormányzat éves ellenőrzési terv készítési kötelezettségét több jogszabály is előírja: - a költségvetési szervek belső

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére Ikt.szám: 5673-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 30-i rendes ülésére Tárgy: Háziorvosi feladat-ellátási szerződés felmondása Előterjesztő:

Részletesebben

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerv és munkaszervezete

J A V A S L A T. Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott. költségvetési szerv és munkaszervezete J A V A S L A T Ózd Kistérség Többcélú Társulása által létrehozott költségvetési szerv és munkaszervezete 2017. évi belső ellenőrzési munkatervének jóváhagyására Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Készítette:

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

2018. évi belső ellenőrzési terv

2018. évi belső ellenőrzési terv Melléklet a /2017. (XI.23.) határozathoz Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal Iktatószám: Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalra vonatkozó 2018. évi belső ellenőrzési terv Készült: 2017. november 14. Készítette:

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Dévaványa, Hősök tere 1. Tel.: 66/ INTÉZKEDÉSI TERV

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Dévaványa, Hősök tere 1. Tel.: 66/ INTÉZKEDÉSI TERV Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 5510 Dévaványa, Hősök tere 1. Tel.: 66/483-100 E-mail: onkormanyzat@devavanya.hu INTÉZKEDÉSI TERV Dévaványa Város Önkormányzata gazdálkodási rendszerének 2009.

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 15-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a 2016. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyására ELŐTERJESZTŐ

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 23-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 23-i ülésére 9537-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 23-i ülésére Tárgy: Az anyakönyvi szolgáltatások helyi szabályairól szóló új önkormányzati

Részletesebben

Előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2013. október 30-i ülésére. Sorszám: III/9

Előterjesztés. Békés Város Képviselő-testülete 2013. október 30-i ülésére. Sorszám: III/9 Tárgy: Békés Város Önkormányzata évi ellenőrzési terve Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Gazdasági osztály Gyarmati Zoltánné belső ellenőr Békési Kistérségi Iroda Véleményező Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a évi belső ellenőrzési tervről

E L Ő T E R J E S Z T É S a évi belső ellenőrzési tervről Püspökladányi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Pandur Erika E L Ő T E R J E S Z T É S a 2019. évi belső ellenőrzési tervről A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 11-i ülésére Tárgy: Az egyes személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről és az alkalmazandó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 27-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 27-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. február 27-i ülésére Tárgy: Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása Az előterjesztést készítette: Vincze Miklós jegyző Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére Ikt.szám: 5603-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyerdő Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző 9907-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy: Gyermekétkeztetési feladatok ellátása Az előterjesztést készítette: Vincze

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a legfontosabb eseményekről

Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a legfontosabb eseményekről E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a legfontosabb

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Új napirendi pont 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: ÖKO-DOMBÓ Dombóvári Környezet- és Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Előterjesztés. a Társult Képviselő-testület április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés. a Társult Képviselő-testület április 30-án tartandó ülésére Bugac Nagyközségi Önkormányzat Polgármesterétől 678/1/2013. Előterjesztés a Társult Képviselő-testület 2013. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Az önkormányzat és a felügyelete alá tartozó költségvetési

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó E L Ő T E R J E S Z T É S Képviselő-testület 2016. december

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i rendes ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i rendes ülésére 4185-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i rendes ülésére Tárgy: Megállapodás fogorvosi feladatellátásról Előterjesztő: Dr. Kelemen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 27- ei ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 27- ei ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 27- ei ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat által 2007. évben támogatásban részesítettek elszámolásáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére 1937-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-i ülésére 8663-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április 28-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Tűzoltó Köztestület technikai eszközeinek fejlesztésére, felújítására

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló ülésére Ikt.szám: 4140-3/2014. ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló ülésére Tárgy: Humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás kedvezményes biztosítása

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG. DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a 2012.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: ÁSZ ellenőrzés tapasztalatai és intézkedési terv Iktatószám: 8391/2011.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i rendes ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. június 24-i rendes ülésére Tárgy: Tűzoltószertár vis maior pályázata Előterjesztő: dr. Kelemen Márk polgármester Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-i ülésére 2909-1/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 28-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Tűzoltó Köztestület önkormányzati tűzoltóságként történő működtetésével

Részletesebben