Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-T100

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-T100"

Átírás

1 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- T100. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági tanácsadás, méret, kiegészítők, stb). Részletes információt az oldal használatáról a Felhasználói Kézikönyvben talál. Használati utasítás Kezelési útmutató Használati útmutató Felhasználói kézikönyv Kezelési utasítás

2 Kézikönyv absztrakt: A használható akkumulátorfajtákat lásd a 119. oldalon.,,memory Stick Duo": a fényképezgépben használható,,memory Stick Duo". Carl Zeiss objektív Ebben a fényképezgépben Carl Zeiss lencse található, amely éles, kiváló kontrasztú képet ad. A fényképezgépben található lencse gyártásakor a német Carl Zeiss cég minségi követelményeinek megfelel, a Carl Zeiss által tanúsított minségbiztosítási eljárást alkalmazták.,,memory Stick": a fényképezgépben nem használható,,memory Stick". Megjegyzések az LCD képernyvel és az objektívvel kapcsolatban Más memóriakártya nem használható. A,,Memory Stick Duo" memóriakártyáról bvebben lásd a 117. oldalt. Az LCD képerny rendkívül nagy pontosságú gyártási technológiával készült, így a használható képpontok aránya több mint 99,99%. Ennek ellenére állandóan fekete pontok és/vagy (fehér, piros, kék vagy zöld szín) fényes pontok jelenhetnek meg az LCD képernyn. Ezek a pontok, amelyek a gyártási folyamat természetes velejárói, egyáltalán nem befolyásolják a felvételt.,,memory Stick Duo" használata,,memory Stick" memóriakártya befogadására képes készülékkel A,,Memory Stick Duo" memóriakártya Memory Stick Duo illesztkeret (nem mellékelt tartozék) behelyezése után használható. Fekete, fehér, piros, kék és zöld pontok Memory Stick Duo illesztkeret Megjegyzések az akkumulátorral kapcsolatban A fényképezgép legels használatba vétele eltt töltse fel a (mellékelt) akkumulátort. Ha az LCD képerny vagy az objektív hosszabb ideig közvetlen napsugárzásnak van kitéve, az hibás mködést okozhat. Legyen körültekint, amikor a fényképezgépet ablak közelében vagy a szabadban leteszi. Ne nyomja meg az LCD képernyt. A képerny elszínezdhet, és az hibás mködést okozhat. 2 Megjegyzések a fényképezgép használatával kapcsolatban Hideg helyen az LCD képernyn szellemkép jelenhet meg. Ez nem hibás mködés. Óvja az objektívet az ütéstl, és ne mozgassa kézzel. Az ebben a kézikönyvben felhasznált képekrl Az ebben a kézikönyvben példaként felhasznált fényképek csupán reprodukciók, nem pedig ezzel a fényképezgéppel készített felvételek. 3 Tartalomjegyzék Megjegyzések a fényképezgép használatával kapcsolatban Alapvet módszerek jobb képek készítésére Fókusz Sikeres fókuszálás a tárgyra.. 8 Expozíció A fényersség beállítása... 9 Szín A megvilágítás hatásáról Minség A,,képminségrl" és a,,képméretrl".

3 A készülék részei A képernyn megjelen kijelzések A képerny tartalmának módosítása A bels memória használata.. 20 Alapmveletek Fényképezés könnyszerrel (Automatikus üzemmód) Képek megtekintése.

4 Képek törlése Ismerkedés az egyes funkciókkal HOME/Menü Menüelemek Felvételi funkciók A felvételi mód váltása Felvételkészítés Jelenet üzemmódban Felvétel menü.

5 36 Jelenet: A Jelenet üzemmód használata Képméret: A képméret kiválasztása Arc felismerés: A fotóalany arcának felismerése FELV ümód: A folyamatos fényképfelvételi üzemmód kiválasztása. Szín üzemmód: A színek élénkségének módosítása, illetve speciális effektusok alkalmazása a képre ISO: A fényérzékenység beállítása EV: A fényersség beállítása Fénymérési mód: A fénymérési mód kiválasztása Fókusz: A fókuszálási mód megváltoztatása F.egyensúly: A színárnyalatok beállítása Vakuszint: A vaku fénymennyiségének beállítása Vörösszem cs: A vörös szem jelenség csökkentése SteadyShot: Az elmosódottságot kiküszöböl stabilizált felvételi üzemmód kiválasztása SETUP: Fényképezési beállítások kiválasztása 4 Tartalomjegyzék Megtekint funkciók Képek lejátszása a HOME képernyrl (Egy kép): Egyetlen kép lejátszása (Index megjelenítés): Képek listájának megjelenítése (Diabemutató): Képsorozat lejátszása Megtekintés menü...51 (Töröl): Képek törlése (Diabemutató): Képsorozat lejátszása (Retusál): A rögzített fényképek retusálása (Véd): A véletlen törlés megelzése DPOF: Megjelölés Kinyomtatni jellel (Nyomtat): Képek kinyomtatása nyomtatóval (Forgatás): Fénykép elforgatása (Mappa kiválaszt.

6 ): A megtekintend képeket tartalmazó mappa kiválasztása A beállítások testreszabása A Memóriakezelés funkció és a Beáll.ok menü testreszabása Memóriakezelés. 59 Memória eszköz Memory Stick eszköz..59 Formáz FELVmappa lh Formáz FELVmappa cs Másolás Memória eszköz Bels memória eszköz Beáll.ok. 63 F beállítások F beállítások 1 63 Csipogás Funkció tár USB csatl. COMPONENT AF segédfény Rácsvonal Autom. Irány Inicializál F beállítások F beállítások Videó ki Fényképezés beállítása Fényképezés beállításai AF ümód Digitális zoom Auto.V.nézés Fényképezés beállítása Fényképezés beállításai 2.

7 Tartalomjegyzék Óra beállítások Language Setting Képek megtekintése televízión Képek megtekintése televízión Számítógép használata Windows rendszer számítógép használata A (mellékelt) szoftver telepítése.. 76 Képek másolása a számítógépre

8 77 A számítógépen lév képfájlok megtekintése a fényképezgéppel (,,Memory Stick Duo" segítség&eacja a vakut. Expozíció A fényersség beállítása Különféle képeket készíthet az expozíció és az ISO-érzékenység beállításával. Az expozíció az a fénymennyiség, amelyet a fényképezgép fogad, amikor kinyitja a rekeszt. Expozíció: Zársebesség = Az az idtartam, amíg a fényképezgép fényt fogad Rekesznyílás = A fényt átereszt nyílás mérete ISO-érzékenység (ajánlott expozíciós viszonyszám) = Felvételi érzékenység Túlexponálás = túl sok fény Fehéres kép Helyes exponálás Automatikus üzemmódban az expozíciót a készülék automatikusan a megfelel értékre állítja be. Az alábbi funkciók segítségével azonban kézzel utánállítható. Az EV beállítása: Lehetvé teszi, hogy a fényképezgép által meghatározott expozíciót utánállítsa (41. oldal). Fénymérési mód: Lehetvé teszi, hogy módosítsa a tárgy megmérend részét az expozíció meghatározásához (42. oldal). Alulexponálás = túl kevés fény Sötétebb kép 9 Alapvet módszerek jobb képek készítésére Az ISO-érzékenység (ajánlott expozíciós viszonyszám) beállítása Az ISO-ézékenység a fény alapú képérzékelt tartalmazó felvételrögzít adathordozó sebességét mutatja. Még ha az expozíció azonos is, a képek az ISO-érzékenységtl függen különbözek lesznek. Az ISO-érzékenység beállítását lásd a 41. oldalon. Nagy ISOérzékenység Világos képet rögzít még akkor is, amikor sötét helyen fényképez. A kép azonban hajlamos arra, hogy zajossá váljék. Kis ISO-érzékenység Lágyabb képet rögzít. Ha azonban nem elegend az expozíció, a kép sötét lesz. Szín A megvilágítás hatásáról A tárgy látható színét a megvilágítási feltételek is befolyásolják. Példa: Egy kép színeire hatással vannak a fényforrások Idjárás/ megvilágítás A fény jellemzje Nappali fény Fehér (szokásos) Felhs Kékes Fénycs Zöldes árnyalatú Izzólámpa Vöröses Automatikus üzemmódban a készülék a színárnyalatokat automatikusan állítja be. A [F. egyensúly] funkcióval azonban a színárnyalatok kézzel is beállíthatók (45. oldal). 10 Alapvet módszerek jobb képek készítésére Minség A,,képminségrl" és a,,képméretrl" Egy digitális kép képpontnak hívott kis pontok összességébl áll. Ha sok képpontot tartalmaz, akkor a kép nagy lesz, több memóriát foglal el, és apró részleteket is megmutat. A,,képméret"-et a képpontok száma adja meg. Noha a fényképezgép képernyjén nem látható a különbség, a részletesség és az adatfeldolgozási id eltér, amikor a képet kinyomtatja, illetve megjeleníti egy számítógép képernyjén. A képpont és a képméret 1 Képméret: 8M 3264 képpont 2448 képpont = képpont Képpontok 2 Képméret: VGA 640 képpont 480 képpont = képpont A használandó képméretet kiválasztása képpont Sok képpont (Kiváló képminség és nagy fájlméret) Kevés képpont (Durva képminség, de kis fájlméret) Példa: Egészen A3as méretig történ nyomtatás Példa: Elektronikus levélben küldend csatolt kép A gyári beállítást Képméret 8M ( ) 3:2 ( ) 5M ( ) 3M ( ) VGA ( ) 1) jelöli.

9 Útmutatás Nyomtatókhoz A3-ig 3:2 méretarányban fénykép. Nyomtatókhoz A4 -ig Nyomtatókhoz cm-ig vagy cm-ig Kis képmérettel fényképez az csatoláshoz HDTV méretarányban fényképez Több Gyenge minség Képek száma Kevesebb Nyomtatás Kiváló 16:92) ( ) 1) A képeket a fénykép-nyomtatópapíréhoz vagy a képeslapéhoz stb. hasonló 3:2-es méretarányban rögzíti 2) Nyomtatáskor elfordulhat, hogy a kép mindkét oldala levágódik (109. oldal). 11 Alapvet módszerek jobb képek készítésére Mozgókép mérete Képkocka/ másodperc Használati irányelvek 640(Kiváló) ( ) 640(Standard) ( ) 320 ( ) Kb. 30 Kb. 17 Kb. 8 Kiváló minség mozgóképet fényképez TV-hez Normál minség mozgó-képet fényképez TV-hez Kis méretben fényképez csatoláshoz Minél nagyobb a kép mérete, annál jobb a minsége. Minél több képkockát játszunk le egy másodperc alatt, a kép annál folyamatosabb lesz. 12 A készülék részei A használatról bvebben a zárójelben lév oldalakon olvashat. A Exponáló gomb (21) B Mikrofon C Vaku (22) D AF segédfény (66)/Önkioldó kijelzje (24) E Objektív F Lencsevéd A POWER gomb B POWER kijelz C (Lejátszás) gomb (25) D LCD képerny (19) E Felvételkészítéshez: Zoom (W/T) gomb (22) Megtekintéshez: / (Lejátszási zoom) gomb/ (Áttekint/index) gomb (25) F Csuklópánt-rögzít fül G Akkumulátor/,,Memory Stick Duo" védfedele H MENU gomb (31) I Vezérlgomb Menü bekapcsolva: v/v/b/b/z (31) Menü kikapcsolva: DISP/ / / (19, 2224) J HOME gomb (29) K Memóriamködés-jelz L,,Memory Stick Duo" nyílása M Nyílás az akkumulátor számra N Akkumulátorkioldó gomb 13 A készülék részei O Többcélú csatlakozó (alul) A következ helyzetekben használható: amikor USB kapcsolatot hoz létre a fényképezgép és a számítógép között, amikor a készüléket televízió audio/ videobemenetéhez csatlakoztatja, amikor a készüléket PictBridge rendszer nyomtatóhoz csatlakoztatja. P Hangszóró Q Állványcsatlakozó (alul) Olyan állványt használjon, amelynek rögzít csavarja rövidebb 5,5 mm-nél. 5,5 mm-nél hosszabb csavarral nem tudja szilárdan rögzíteni a fényképezgépet az állványhoz, és a csavar kárt is tehet a készülékben. 14 A képernyn megjelen kijelzések Amikor megnyomja a v (DISP) gombot, megváltoznak a képernyn látható kijelzések (19. oldal). A használatról bvebben a zárójelben lév oldalakon olvashat. A Ez látható Jelentése Az akkumulátor energiaszintje és a hátralév üzemid E Figyelmeztetés az akkumulátor alacsony töltési szintjére (112) Képméret (36) Fényképezéskor Felvétel üzemmód (Jelenet) (33) Felvétel üzemmód (Program) (33) Fehéregyensúly (45) WB Mozgókép felvételekor Felvételi üzemmód (38) Fénymérési mód (42) Arcfelismerés (37) SteadyShot (47) Figyelmeztetés a bemozdulásra Azt jelzi, hogy az elégtelen megvilágítás miatt a bemozdulás esetleg elmosódott képet fog eredményezni. Kép akkor is készíthet, ha megjelenik a bemozdulásra vonatkozó figyelmeztetés. Javasoljuk azonban, hogy kapcsolja be az elmosódottságot kiküszöböl stabilizált felvétel funkciót, a jobb megvilágítás érdekében használja a vakut, illetve ersítse állványra vagy valamilyen más módon rögzítse a fényképezgépet (9. oldal). 15 A képernyn megjelen kijelzések Ez látható Jelentése Ez látható Jelentése Önkioldó (24) Zoomolás (22, 67) 96 00:00:00 ON A még rögzíthet képek száma A hátralév felvételi id AF segédfény (66) Vörös szem jelenség csökkentése (46) SL 1.3 Szín üzemmód (40) Vaku üzemmód (22) A vaku töltdik B Ez látható Jelentése D Ez látható Jelentése 1.0m z Készlét FELV. ISO400 Elre beállított fókusztávolság (42) AE/AF rögzítés (21) Készenlét/ Mozgóképfelvétel ISO-szám (41) NR kis zársebesség Ha gyenge megvilágítás esetén egy adott érték alá csökken a zársebesség, akkor a képzaj csökkentése érdekében automatikusan bekapcsol az NR (zajcsökkent) kis zársebesség funkció. C:32:00 + Öndiagnózis funkció kijelzje (112) A pontszer fénymérés célkeresztje (42) AF tartománykereskeret (42) Hisztogram (19) 125 F EV 00:00:12 Zársebesség Rekesznyílás értéke Expozíció értéke (EV) (41) Felvételi id AF tartománykereskeret kijelzés (42) Makró/Közeli fókusz (23) C Ez látható Jelentése Felvételre szolgáló adathordozó 101 Felvételi mappa (59) Ez nem jelenik meg, ha a bels memóriát használja.

10 16 A képernyn megjelen kijelzések Fénykép lejátszásakor A Ez látható Jelentése Az akkumulátor energiaszintje és a hátralév üzemid Képméret (36) H. er Védelem (54) Hanger (25) Kinyomtatni (DPOF) jel Mozgókép lejátszásakor DPOF (98) PictBridge kapcsolat (96) 1.3 Zoomolás (25) PictBridge kapcsolat (97) Amikor ez az ikon látható, ne húzza ki a többcélú csatlakozó kábelét. B Ez látható Jelentése N 00:00: Lejátszás (25) Lejátszási sáv Számláló Mappa-fájl sorszáma (56) A lejátszott kép felvételének dátuma/ idpontja Segítség a képek lejátszásához Képet választ ki Hangerszabályzás Hisztogram (19) Ha a hisztogram megjelenítése ki van kapcsolva, a szimbólum jelenik meg :30 AM z STOP z PLAY BACK/ NEXT VOLUME 17 A képernyn megjelen kijelzések C Ez látható Jelentése Az az adathordozó, amelyrl a lejátszás történik 101 Lejátszási mappa (56) Ez nem jelenik meg, ha a bels memóriát használja. 8/8 12/12 A kép sorszáma/a kiválasztott mappába rögzített képek száma Mappaváltás (56) Ez nem jelenik meg, ha a bels memóriát használja. Fénymérési mód (42) Vaku Fehéregyensúly (45) WB C:32:00 ISO EV 500 F3.5 Öndiagnózis funkció kijelzje (112) ISO-szám (41) Expozíció értéke (EV) (41) Zársebesség Rekesznyílás értéke 18 A képerny tartalmának módosítása Ha világosban nézi a képeket, ersítse fel az LCD háttérvilágítását. Ilyenkor azonban az akkumulátor gyorsabban lemerülhet. Ha a fényképezgép televízióhoz csatlakozik, akkor a kijelz tartalma így változik: Hisztogram bekapcsolva Kijelzések kikapcsolva Kijelzések bekapcsolva. A hisztogram nem jelenik meg a következ esetekben: Felvétel készítése közben amikor a menü látható, mozgókép felvételekor. Lejátszás alatt amikor a menü látható, Áttekint (index) üzemmódban, ha lejátszáskor zoomol, ha elforgatja a fényképet, mozgókép lejátszása közben. A megjelen hisztogram nagy különbséget mutathat fényképezéskor és lejátszás közben, amikor: a vaku villan, a zársebesség kicsi vagy nagy. Elfordulhat, hogy a más fényképezgéppel felvett képeknél a hisztogram nem jeleik meg. z Az EV (expozíciós érték) beállítása hisztogram segítségével v (DISP) gomb (Képernytartalom-váltó) A v (DISP) gomb egyes megnyomásaira a következképp változnak a képernyn látható kijelzések: Felersödik az LCD háttrévilágítása Hisztogram bekapcsolva Lejátszáskor megjelennek a képadatok. Itt látható a hisztogram Kijelzések kikapcsolva A Sötét B Világos Kijelzések bekapcsolva A hisztogram a kép világosságát ábrázoló diagram. Ha a hisztogramot meg kívánja jeleníteni a képerny egy részén, akkor nyomja meg néhányszor a v (DISP) gombot. Ha a diagram oszlopai a jobb oldalon srsödnek, a kép világos, ha pedig a bal oldalon srsödnek, a kép sötét. A A képpontok száma B Világosság A hisztogarm akkor is megjelenik, amikor egy-egy képet lejátszik, de ekkor az expozíció nem módosítható. 19 A bels memória használata A fényképezgép hozzávetlegesen 31 MB bels memóriával rendelkezik. Ez a memória nem vehet ki. Ha a fényképezgépben nincs,,memory Stick Duo", e bels memória segítségével akkor is rögzíthet képeket. [640(Kiváló)] képméretre beállított mozgóképek nem rögzíthetk a bels memóriába. Ha,,Memory Stick Duo" van a készülékben B [Felvétel]: A képeket a,,memory Stick Duo" memóriakártyára rögzíti. [Lejátszás]: A,,Memory Stick Duo" memóriakártyán lév képeket játssza le. [Menü, Beállítás stb.]: A,,Memory Stick Duo" memóriakártyán lév képeken különféle mveletek hajthatók végre. B Bels memória Ha nincs,,memory Stick Duo" a készülékben [Felvétel]: A képeket a bels memóriába rögzíti. [Lejátszás]: A bels memórián lév képeket játssza le. [Menü, Beállítás stb. ]: A bels memórián lév képeken különféle mveletek hajthatók végre. A bels memórián tárolt képadatokról Azt ajánljuk, hogy a következ módszerek egyikének segítségével feltétlenül készítsen (biztonsági) másolatot az adatokról. Adatok másolása (mentése),,memory Stick Duo" memóriakártyára Készítsen el egy 64 MB vagy nagyobb tárkapacitású,,memory Stick Duo" memóriakártyát, majd hajtsa végre a [Másolás] cím részben leírt mveletet (60. oldal).

11 Adatok másolása (mentése) a számítógép merevlemezére Hajtsa végre a oldalakon leírt mveletet, de közben a fényképezgépben ne legyen,,memory Stick Duo".,,Memory Stick Duo" memóriakártyán lév képadatok nem másolhatók át a bels memóriába. Ha a fényképezgépet a többcélú csatlakozó kábelével számítógéphez csatlakoztatja, a bels memóriában tárolt adatokat át tudja másolni a számítógépre. A számítógépen lév adatok azonban nem másolhatók át a bels memóriába. 20 Alapmveletek Fényképezés könnyszerrel (Automatikus üzemmód) Makró gomb DISP gomb Vaku gomb Exponáló gomb Zoom gomb Önkioldó gomb Alapmveletek MENU gomb z gomb v/v/b/b gomb HOME gomb Vezérl gomb 1 Tolja lefelé a lencsevédt. 2 Szilárdan fogja a fényképezgépet, mindkét karját teste mellett tartva. A tárgyat állítsa a kereskeret közepére. 3 Készítse el a felvételt az exponáló gomb segítségével. 1A fókuszáláshoz félig nyomja le és tartsa úgy az exponáló gombot. Villogni kezd a (zöld) z (AE/AF rögzítés) kijelzés, hangjelzés hallható, majd a kijelzés abbahagyja a villogást és folyamatosan világít. 2Nyomja le teljesen az exponáló gombot. Zárhang hallható. AE/AF rögzítés kijelzése 21 Fényképezés könnyszerrel (Automatikus üzemmód) Mozgókép felvétele Nyomja meg a HOME gombot, válassza ki a üzemmód] üzemmódot (29. oldal). (Fényképezés), majd a [ Mozgókép Ha olyan tárgyról készít fényképfelvételt, amelyre nehéz fókuszálni A legkisebb felvételi távolság kb. 50 cm (W)/kb. 80 cm (T). Ha a legkisebb felvételi távolságnál közelebbi tárgyról készít felvételt, közelkép (Makró) vagy Közeli fókusz üzemmódot (23. oldal) használjon. Ha a fényképezgép nem tud automatikusan a tárgyra fókuszálni, az AE/AF rögzítés kijelzje lassan kezd villogni, és nem hallatszik hangjelzés. Eltnik az AF tartománykeres keret is. Ekkor komponálja újra a képet, és fókuszáljon ismét. Egy tárgyra nehéz fókuszálni, ha: a tárgy messze van a fényképezgéptl és sötét, kicsi a tárgy és háttere közötti kontraszt, a tárgy üveg mögött van, a tárgy gyorsan mozog, a tárgy visszatükrözi a fényt vagy fényes a felszíne, a tárgy villog, a tárgy ellenfényben áll (azaz hátulról van megvilágítva). / Zoomolás Zoomoláshoz nyomja meg a meg a gombot. gombot, az elz állapot visszaállításához pedig nyomja Ha a zoom mértéke nagyobb 5-szörösnél, akkor a fényképezgép a Digitális zoom funkciót használja. A [Digitális zoom] beállításaival és a képminséggel kapcsolatos részleteket lásd a 67. oldalon. Vaku (Vaku üzemmód választása fénykép készítéséhez) Addig nyomogassa a vezérlgomb B ( ) részét, amíg ki nem választotta a kívánt üzemmódot. (Nincs kijelzés): Automatikus vaku Akkor villan, ha nincs elegend fény vagy ellenfény van (gyári beállítás) : Vaku bekapcsolva SL : Lassú szinkron (Vaku bekapcsolva) A zársebesség lassú, hogy sötét helyen a vaku fénycsóváján kívül es háttér is tisztán látható legyen a képen. : Vaku kikapcsolva A vaku kétszer villan. Az els villanáskor beállítja a fény mennyiségét. A vaku töltése közben a szimbólum látható. 22 Fényképezés könnyszerrel (Automatikus üzemmód) Makró/Közeli fókusz (Közelkép készítése) Addig nyomogassa a vezérlgomb b ( üzemmódot. ) részét, amíg ki nem választotta a kívánt (Nincs kijelzés): Makró kikapcsolva : Makró be (W oldal: kb. 8 cm vagy több, T oldal: kb. 80 cm vagy több) :Közeli fókuszálás lehetséges (Teljesen a W oldalra állítva: kb. 120 cm) Alapmveletek Makró Javasoljuk, hogy a zoomot állítsa egészen a W oldalra. A mélységélesség csökken, és elfordulhat, hogy nem lesz a teljes tárgy képe éles. Lecsökken az automatikus fókuszbeállítás sebessége. Közeli fókusz Akkor használja ezt az üzemmódot, ha még annál is közelebbrl kíván felvételt készíteni, mint a (Makró) üzemmód esetén lehetséges. Az optikai zoom a W oldalon áll és nem használható. Sorozatkép és Expozícióeltolás üzemmódban nem készíthet felvétel (38. oldal). A Közeli fókusz üzemmódban nem használható az Arc felismerés funkció. Amikor megnyomja a zoom gombot, a készülék a képet a digitális zoom funkció segítségével nagyítja ki. 23 Fényképezés könnyszerrel (Automatikus üzemmód) Az önkioldó használata Addig nyomogassa a vezérlgomb V ( üzemmódot.

12 ) részét, amíg ki nem választotta a kívánt (Nincs kijelzés): Nem használja az önkioldót : 10 másodperces késleltetés : 2 másodperces késleltetés Nyomja meg az exponáló gombot: ekkor villogni kezd az önkioldó kijelzje, és a zár mködésbe lépéséig hangjelzés hallható. Az önkioldó kijelzje Ha mégsem kívánja végrehajtani a mveletet, ismét nyomja meg a V részt. A 2 másodperces késleltetés segítségével kiküszöbölhet az exponáló gomb megnyomásakor eladódó bemozdulás következtében tapasztalható elmosódottság. 24 Képek megtekintése (Áttekint (index))/ (Lejátszási zoom) gomb (Lejátszás) gomb MENU gomb (Lejátszási zoom) gomb z gomb Alapmveletek v/v/b/b gomb HOME gomb Vezérlgomb 1 Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. Ha akkor nyomja meg a (Lejátszás) gombot, amikor a fényképezgép ki van kapcsolva, a készülék automatikusan bekapcsol, és lejátszó üzemmódba kerül. Ha felvételi üzemmódba kíván átváltani, ismét nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2 A vezérlgomb b/b részével válasszon ki egy képet. Mozgókép: Mozgókép lejátszásához nyomja meg a z részt. (A lejátszás leállításához ismét nyomja meg a z részt. ) A b/b résszel csévélhet vissza/elre. (Ha vissza kíván térni a normál lejátszáshoz, nyomja meg a z részt.) A hangerszabályzó képerny megjelenítéséhez nyomja meg a V részt, majd a b/b részt megnyomva állítsa be a hangert. A [320] méret mozgóképeket a készülék kisebb méretben jeleníti meg. / Felnagyított kép megtekintése (zoomolás lejátszáskor) Amikor éppen egy fényképet jelenít meg, nyomja meg a gombot. Visszaálláshoz nyomja meg a gombot. A részlet beállítása: v/v/b/b Kilépés a lejátszás közbeni zoomolásból: z A felnagyított képek tárolása: [Kivág] (53. oldal) 25 Képek megtekintése Az áttekint (index) képerny megtekintése Az áttekint (index) képerny megjelenítéséhez nyomja meg az (Áttekint/index) gombot, amikor a képernyn egy fénykép látható. A v/v/b/b résszel válasszon ki egy képet. Ha vissza kíván térni az egyképes képernyhöz, nyomja meg a z részt. Ha több mappa van a fényképezgépbe tett,,memory Stick Duo" memóiakártyán, akkor a b résszel válassza ki a mappakiválasztó sávot, majd a v/v résszel válassza ki a kívánt mappát. Az áttekint képernyhöz úgy is eljuthat, hogy a HOME képerny [ Index megjelenítés] elemét választja. Valahányszor megnyomja az látható képek száma. (Áttekint/index) gombot, megváltozik a képernyn 26 Képek törlése (Lejátszás) gomb MENU gomb z gomb Alapmveletek v/v/b/b gomb Vezérlgomb 1 Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2 Amikor egyképes vagy áttekint (index) üzemmódban képeket néz, nyomja meg a MENU gombot. 3 A vezérlgomb v részével válassza ki a [ Töröl] elemet. 4 A b/b résszel válassza ki a kívánt törlési módot: [E képet], [Többszörös képek] vagy [Minden ebben a mappában], majd nyomja meg a z részt. Ha az [E képet] módot választja Kitörli az éppen kijelölt képet. A vezérlgomb v részével válassza ki az [OK] menüpontot, majd nyomja meg a z részt. 27 Képek törlése Ha a [Többszörös képek] módot választja Egyszerre több kép jelölhet és törölhet ki. 1 Jelölje ki a kitörlend képeket, majd nyomja meg a z részt. A kép sarkában lév négyzetben megjelenik a (pipa) jel. 2 Nyomja meg a MENU gombot. 3 A vezérlgomb v részével válassza ki az [OK] menüpontot, majd nyomja meg a z részt. Ha az [Minden ebben a mappában] módot választja Kitörli a kijelölt mappában lév összes képet. A vezérlgomb v részével válassza ki az [OK] menüpontot, majd nyomja meg a z részt. Amikor az áttekint (index) képerny látható, a mappában lév összes képet úgy is kitörölheti, hogy a [Többszörös képek] módot választja, a b résszel kiválasztja a mappakiválasztó sávot, és pipát tesz a mappa sarkában lév négyzetbe. 28 Ismerkedés az egyes funkciókkal HOME/Menü A HOME képerny használata A HOME képerny az az alapképerny, amelyrl a különféle funkciók elérhetk; a HOME képerny a felvételi/lejátszási üzemmódtól függetlenül mindig elérhet. Vezérlgomb Alapmveletek z gomb v/v/b/b gomb HOME gomb 1 A HOME gombot megnyomva jelenítse meg a HOME képernyt. Kategória Elem Útmutatás 2 A vezérlgomb b/b részével válasszon ki egy kategóriát. 3 A vezérlgomb v/v részével válasszon ki egy elemet, majd nyomja meg a z részt. Él PictBridge kapcsolat, illetve él USB kapcsolat esetén a HOME képerny nem jeleníthet meg.

13 Ha felvételi üzemmódba kíván átváltani, nyomja le félig az exponáló gombot. 29 Ismerkedés az egyes funkciókkal HOME/Menü A HOME képerny elemei A HOME gomb megnyomására a következ elemek jelennek meg. Az egyes elemekrl az útmutatás rész ad tájékoztatást. Kategória Fényképezés Elem Autom. beállítás (33. oldal) Jelenet (33. oldal) Automatikus program (33. oldal) Mozgókép üzemmód (33. oldal) Egy kép (48. oldal) Index megjelenítés (48. oldal) Diabemutató (48. oldal) Nyomtat Zene eszköz (91. oldal) Zene letölt. Képeket tekint meg Nyomtatás, más Zene formáz. Memóriakezelés Memória eszköz Memory Stick eszköz (59. oldal) Formáz FELVmappa lh FELVmappa cs Másolás Bels memória eszköz (62. oldal) Formáz F beállítások F beállítások 1 (63. oldal) Csipogás Inicializál F beállítások 2 (64. oldal) USB csatl. Videó ki Beáll.ok Funkció tár COMPONENT Fényképezés beállítása Fényképezés beállításai 1 (66. oldal) AF segédfény Rácsvonal AF ümód Digitális zoom Fényképezés beállításai 2 (68. oldal) Autom. Irány Auto.V.nézés Óra beállítások (69. oldal) Language Setting (70. oldal) 30 Ismerkedés az egyes funkciókkal HOME/Menü A menü használata MENU gomb z gomb Alapmveletek v/v/b/b gomb Vezérlgomb 1 A MENU gombot megnyomva jelenítse meg a menüt. Funkciótár Ha a [Funkció tár] érétkét [Ki]-re állítja, nem jelenik meg a funkciótár (63. oldal). A menü csak akkor jeleníthet meg, ha a fényképezgép felvételi vagy lejátszási üzemmódban van. A kiválasztott üzemmód függvényében más és más menüelemek használhatók. 2 A vezérlgomb v/v részével válassza ki a kívánt menüelemet. Ha a kívánt elem nem látható, akkor addig tartsa nyomva a v/v gombot, amíg meg nem jelenik a képernyn. 3 A b/b résszel válassza ki a kívánt értéket. Ha a kívánt beállítás nem látható, akkor addig tartsa nyomva a b/b részt, amíg meg nem jelenik a képernyn. Valamelyik elem kijelölése után nyomja meg a z részt. 4 A MENU gombot megnyomva kapcsolja ki a menüt. 31 Menüelemek A használható menüelemek a fényképzési üzemmódnak megfelelen eltérek. A felvételi menü csak felvételi üzemmódban, a megtekintési menü pedig csak lejátszási üzemmódban használható. Hasonlóképp: különböz menüelemek használhatók attól függen, hogy a HOME képernyn vagy a lejátszási képernyn milyen felvételi üzemmód (például Autom. beállítás, Jelenet, Automatikus program, Mozgókép üzemmód) lett kiválasztva. ( Kiválasztott üzemmód: Autom. beállítás Jelenet : használható) Mozgókép üzemmód Automatikus program A felvétel menüje (36. oldal) Jelenet Képméret Arc felismerés FELV. ümód Szín üzemmód ISO EV Fénymérési mód Fókusz F.egyensúly Vakuszint Vörösszem cs SteadyShot SETUP *A mködés a Jelenet üzemmódnak megfelelen korlátozott (35. oldal) * * * * A megtekintés menüje (51. oldal) (Töröl) (Retusál) DPOF (Forgatás) (Diabemutató) (Véd) (Nyomtat) (Mappa kiválaszt.) 32 Felvételi funkciók A felvételi mód váltása A felvételi mód a HOME képernyn váltható át. Felvételi módok: Fényképekhez három felvételi mód használható: Autom. beállítás, Jelenet, Automatikus program; mozgóképekhez pedig egy. A gyári beállítás Autom. beállítás. Ha az Autom. beállítás módtól eltér felvételi módra kíván váltani, kövesse az alábbi eljárást. 1A HOME gombot megnyomva jelenítse meg a HOME képernyt. 2A vezérlgomb b/b részével válassza ki a (Fényképezés) elemet. 3A v/v résszel válassza ki a kívánt módot, majd nyomja meg a z részt. Felvételi funkciók : Autom. beállítás üzemmód Automatikus beállításokkal készít fényképet. : Jelenet üzemmód Lehetvé teszi, hogy a helyszínnek megfelel elre beállított értékekkel készítsen felvételt (34. oldal). : Automatikus program üzemmód Lehetvé teszi, hogy az automatikusan beállított expozícióval (a zársebességgel és a rekesznyílás-értékkel) készítsen felvételt. Különféle beállításokat is kiválaszthat a menü segítségével. (A rendelkezésre álló funkciókról bvebben a 32. oldalon olvashat.) : Mozgókép üzemmód Hangos mozgókép rögzíthet. HOME gomb Vezérlgomb 33 Felvételkészítés Jelenet üzemmódban Jelenet üzemmódok Az alábbi üzemmódok olyan elre megadott beállításokat juttatnak érvényre, amelyek általában megfelelnek az egyes felvételi körülményeknek, helyszíneknek.

14 Nagyérzékenység Lehetvé teszi, hogy gyenge megvilágítás esetén is vaku nélkül fényképezzen, és a kép se legyen nagyon elmosódott. Tájkép Csak távoli tárgyra fókuszál tájkép stb. készítéséhez. Nagy zársebesség Mozgó tárgyakról készíthet fényképfelvételt a szabadban vagy más helyen. A zársebesség megn, így a sötét helyen készített felvételek sötétebbek lesznek. Lágy kattintás A rögzített képeknek, portréknak, virágoknak stb. lágyabb hangulatot kölcsönöz. Tengerpart Amikor tengerparton vagy tóparton készít felvételt, a víz kékje tisztán látszani fog a képen. Szürkületi portré* Sötét helyen készített portréhoz kiváló. Személyekrl úgy készíthet éles képet, hogy közben megrzi a környezet sötét hangulatát. Hó Ha havas tájon vagy más olyan helyen készít felvételt, ahol az egész kép alapveten fehérnek tnik, akkor ezzel az üzemmóddal elérheti, hogy a színek nem vesznek bele a fehérségbe, és a kép tiszta, éles lesz. Szürkület* Úgy készíthet éjszaka távoli képet, hogy közben megrzi a környezet éjszakai hangulatát. Tzijáték* Tzijáték felvétele annak teljes pompájában. * [Szürkületi portré], [Szürkület] és [Tzijáték] üzemmódban kisebb a zársebesség. Az elmosódottság megelzése érdekében célszer állványt használni. 34 Felvételkészítés Jelenet üzemmódban Jelenet üzemmódokban nem használható funkciók Egy kép megfelel felvételéhez a helyszíni feltételeknek megfelelen funkciók kombinációját határozza meg a fényképezgép. A választott Jelenet üzemmód függvényében egyes funkciók nem használhatók. ( : a kombináció használható) Makró/ Közeli fókusz Vaku Sorozatkép/ Arc Expozícifelismerés óbelövés EV F. egyensúly Vörösszem SteadyShot cs /-- --/-- /-- /-- --/-- /-- /-- /-- --/-- * [Vaku] nem használható. SL * Felvételi funkciók / / / / Felvétel menü A mveletrl bvebben: oldal Az alábbiakban a felvételi üzemmód MENU gombbal kiválasztható funkcióit ismertetjük. A menü használatának részletei a 31. oldalon olvashatók. A használható üzemmódokat az alább látható módon jelöljük. A szürkén megjelen üzemmódok nem választhatók ki. Használható Nem használható Felvétel üzemmód (Autom. beállítás/jelenet/automatikus program) Mozgókép üzemmód A gyári beállítást jelöli. Jelenet: A Jelenet üzemmód használata Válassza ki a fényképkészít üzemmódot. Lehetvé teszi, hogy a helyszínnek, a felvételi körülményeknek (Jelenet) megfelel elre beállított értékekkel készítsen felvételt (34. oldal). Képméret: A képméret kiválasztása Fénykép Fényképek készítéséhez választ ki képméretet. A részleteket lásd a 11. oldalon. Mozgókép (Kiváló) (Standard) Mozgóképek készítéséhez választ ki képméretet. A részleteket lásd a 11. oldalon. 36 Felvétel menü A mveletrl bvebben: oldal Arc felismerés: A fotóalany arcának felismerése Kiválasztja, hogy mködjék-e az Arcfelismerés funkicó. (Be) Arcfelismeréskor a készülék beállítja a fókuszt, a vakut, az expozíciót, a fehéregyensúlyt és a vörös szem jelenség csökkentése érdekében az elvillantást is. Arc felismerés jele Arcfelismer keret Felvételi funkciók (Ki) Nem használja az Arc felismerés funkciót. Ha az [Arc felismerés] értéke [Be] (be van kapcsolva), nem használható a Digitális zoom funkció. Jelenet üzemmódban csak a [Lágy kattintás] esetén használható. Ekkor az Arc felismerés üzemmód automatikusan bekapcsol [Be] (érték). A funkció legfeljebb 8, a képre kerül arcot ismer fel. [Lágy kattintás] használata esetén a funkció csak 2 képre kerül arcot ismer fel. Ha a fényképezgép több arcot ismer fel, akkor automatikusan az egyik olyan személyre fókuszál, akit a gép f fotóalanyként azonosít. Ha fókuszáláshoz félig lenyomja és így lenyomva tartja az exponáló gombot, akkor a fókuszban lév fotóalany körüli keret színe zöldre változik. Ha a keret színe nem változik zöldre, akkor a f fotóalannyal azonos távolságban egy másik fotóalany is fókuszban van. A használat körülményeitl függen elfordulhat, hogy az Arc felismerés funkciónak nem sikerül felismernie az arcot. 37 Felvétel menü A mveletrl bvebben: 1 31.

15 Powered by TCPDF ( oldal FELV. ümód: A folyamatos fényképfelvételi üzemmód kiválasztása Meghatározza, hogy a fényképezgép folyamatosan készítsen-e fényképeket, amikor megnyomja az exponáló gombot, vagy ne. (Normál) (Sorozatkép) Nem készít folyamatosan felvételt. Amikor lenyomja és lenyomva tartja az exponáló gombot, egy legfeljebb 100 képbl álló képsorozatot készít gyors egymásutánban. A vaku állása: (Nincs vaku). BRK ±0.3EV BRK ±0.7EV BRK ±1.0EV Három képet rögzít úgy, hogy a képek expozíciós értékét automatikusan módosítja (Expozícióbelövés). Minél nagyobb az eltolás lépésköze, annál nagyobb az expozíciós értékek közötti különbség. Ha nem tudja megállapítani a helyes expozíciót, használja az Expozícióbelövés üzemmódot, és készítsen eltolt expozíciós értékekkel felvételeket. Ezután kiválaszthatja a legmegfelelbb expozícióval készült képet. Ha a (Fényképezés) beállítása [ Autom. beállítás], akkor Expozícióbelövés üzemmódban nem lehet felvételt készíteni. A vaku állása: (Nincs vaku). A Sorozatkép funkcióról Ha önkioldóval készít felvételt, akkor egy legfeljebb öt képbl álló sorozat rögzíthet. A felvételi idköz körülbelül 0,46 másodperc. A képmérettl függen a felvételi idköz hosszabb is lehet. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, illetve ha a bels memória vagy a,,memory Stick Duo" megtelt, akkor a Sorozatkép funkció leáll. A használt Jelenet üzemmódtól függen elfordulhat, hogy nem lehet Sorozatkép üzemmódban fényképezni (35. oldal). Megjegyzések az expozícióbelövéssel kapcsolatban A fókuszt és a fehéregyensúlyt a készülék az els képhez állítja be, és a többi képhez is ezeket a beállításokat használja. Ha az expozíciót kézzel állítja be (41. oldal), akkor a készülék az expozíciót módosítja a beállított megvilágítás alapján. A felvételi idköz körülbelül 0,46 másodperc. 38 Felvétel menü A mveletrl bvebben: oldal Ha a tárgy túl világos vagy túl sötét, akkor elfordulhat, hogy az expozícióeltolás kiválasztott értékével nem tud megfelelen fényképezni. A használt Jelenet üzemmódtól (35. oldal) függen elfordulhat, hogy nem lehet expozícióbelövési üzemmódban fényképezni. 39 Felvételi funkciók Felvétel menü A mveletrl bvebben: oldal Szín üzemmód: A színek élénkségének módosítása, illetve speciális effektusok alkalmazása a képre Módosítható a kép fényessége, és különféle hatások is elérhetk. (Normál) (Él) A képet ragyogó és mély színvé teszi. (Természetes) A képet kiegyensúlyozott, nyugodt színvé teszi. (Szépia) A képet szépia színvé (barnás árnyalatúvá) teszi. (FF) A képet egyszínvé (fekete-fehérré) teszi. Mozgókép felvételekor csak a [Normál], a [FF] és a [Szépia] választható ki. 40 Felvétel menü A mveletrl bvebben: oldal ISO: A fényérzékenység beállítása Kis ISO-érzékenység Nagy ISO-érzékenység Fényérzékenységet választ ki ISO-egységgel. A nagyobb szám nagyobb érzékenységet jelent. Válasszon egy nagy számot, ha sötét helyen vagy nagy sebességgel mozgó tárgyat fényképez, illetve válasszon kis számot a kiváló képminség eléréséhez. Felvételi funkciók Az ISO-érzékenységrl bvebben lásd a 10. oldalt. Vegye figyelembe, hogy a kép az ISO-érzékenységi szám növekedésével hajlamos zajosabbá válni. Jelenet üzemmódban az [ISO] értéke [ISO AUTO] lesz. Ha a beállítás Sorozatkép vagy Expozícósorozat, akkor csak a következk közül választhat: [ISO AUTO], [ISO 80] - [ISO 400]. Ha jó megvilágítási viszonyok között fényképez, akkor a fényképezgép automatikusan árnyalatgazdagabb képet készít, és így megelzi, hogy a kép,,kifehéredjék" (kivéve, ha az [ISO] értéke [ISO 80]). EV: A fényersség beállítása Az expozíciót kézzel állítja be. A jel irányába A + jel irányába A jel irányába: Besötétíti a képet. Az expozíciót a fényképezgép automatikusan határozza meg. A + jel irányába: Kivilágosítja a képet. 2.0EV 0EV +2.0EV Az expozícióról bvebben: lásd a 9. oldalon.

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-W80

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-W80 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- W80. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-H50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1096030

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-H50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1096030 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- H50. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S800 A készülék használatba vétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el ezt a Kézikönyvet,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-S950

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-S950 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- S950. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek Felvételi funkciók Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-T20/T25 A készülék használatba vétele előtt tanulmányozza át ezt a kézikönyvet, a Használati

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A felvételi funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-H50 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY DSC-W150

Az Ön kézikönyve SONY DSC-W150 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-W275 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2151056

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-W275 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2151056 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- W275. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-W215 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2150841

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-W215 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2150841 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- W215. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek Felvételi funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-W80/W85/W90 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek Felvételi funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-W200 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A felvételi funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-H10 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A felvételi funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S930 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digital Still Camera A Cyber-shot kézikönyve DSC-T10 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet és a Használati

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S730 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet, valamint

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY DSC-WX1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2806656

Az Ön kézikönyve SONY DSC-WX1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2806656 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S750/S780 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S950 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet és a

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-S650/S700 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át alaposan ezt a kézikönyvet

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A felvételi funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-W300 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a kézikönyvet

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-W35/W55 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át alaposan ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY DSC-TX7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2806884

Az Ön kézikönyve SONY DSC-TX7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2806884 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató. A Cyber-shot kézikönyve DSC-HX1. 2009 Sony Corporation 4-132-055-71(1)

Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató. A Cyber-shot kézikönyve DSC-HX1. 2009 Sony Corporation 4-132-055-71(1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-HX1 2009 Sony Corporation 4-132-055-71(1) HU A kézikönyv használata A jobb felső részen található gombra kattintva a megfelelő oldalra lehet ugrani. Ez kényelmes módszer, ha

Részletesebben

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX1. 2009 Sony Corporation 4-148-678-71(1)

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX1. 2009 Sony Corporation 4-148-678-71(1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX1 2009 Sony Corporation 4-148-678-71(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapműveletek További műveletek A menü használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-T50 A készülék használatba vétele előtt kérjük, tanulmányozza át ezt a

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapvető műveletek A fényképezési funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-T70/T75/T200 A készülék használatba vétele előtt alaposan tanulmányozza

Részletesebben

DSC-W210/W215/W220. A Cyber-shot kézikönyve. Tartalomjegyzék. Index. Alapvető műveletek. A fényképezési funkciók használata

DSC-W210/W215/W220. A Cyber-shot kézikönyve. Tartalomjegyzék. Index. Alapvető műveletek. A fényképezési funkciók használata Tartalomjegyzék Alapvető műveletek A fényképezési funkciók használata A megtekintés funkciók használata A beállítások testreszabása A képek megtekintése TV-n A számítógép használata Fényképek nyomtatása

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W320/W330. Tartalomjegyzék. megkeresése. Művelet. MENU/beállítások megkeresése. Tárgymutató

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W320/W330. Tartalomjegyzék. megkeresése. Művelet. MENU/beállítások megkeresése. Tárgymutató A Cyber-shot kézikönyve DSC-W320/W330 2010 Sony Corporation 4-166-050-72(1) HU A kézikönyv használata A jobb felső részen található gombra kattintva a megfelelő oldalra lehet ugrani. Így kényelmesen megkereshetők

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W350/W360/W380/W390. Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W350/W360/W380/W390. Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató A Cyber-shot kézikönyve DSC-W350/W360/W380/W390 2010 Sony Corporation 4-162-398-71(1) HU A kézikönyv használata A jobb felső részen található gombra kattintva a megfelelő oldalra lehet ugrani. Ez kényelmes

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W270/W275/W290. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W270/W275/W290. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-W270/W275/W290 2009 Sony Corporation 4-130-213-72(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov Digital Still Camera Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov HU SK DSC-H2/H5 E termékkel kapcsolatos további információk és válaszok a gyakran feltett kérdésekre a Vevőszolgálat

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapvető műveletek A fényképezési funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-T2 A készülék használatba vétele előtt alaposan tanulmányozza át ezt

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX7/TX7C 2010 Sony Corporation 4-165-177-72(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-WX1. 2009 Sony Corporation 4-150-181-71(1)

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-WX1. 2009 Sony Corporation 4-150-181-71(1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-WX1 2009 Sony Corporation 4-150-181-71(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-S2000/S2100. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-S2000/S2100. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-S2000/S2100 2010 Sony Corporation 4-166-208-71(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapvető műveletek A fényképezési funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-W110/W115/W120/W125/ W130 A készülék használatba vétele előtt alaposan

Részletesebben

Használati útmutató Návod na používanie

Használati útmutató Návod na používanie Digitális fényképezőgép/digitálny fotoaparát Használati útmutató Návod na používanie DSC-W150/W170 HU SK A magasabb szintű műveletek részletes ismertetését a CD- ROM-on található (mellékelt) A Cyber-shot

Részletesebben

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov Digital Still Camera Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov HU SK DSC-H2 E termékkel kapcsolatos további információk és válaszok a gyakran feltett kérdésekre a Vevőszolgálat

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-HX5/HX5V/HX5C. Tartalomjegyzék. megkeresése. Művelet. MENU/beállítások megkeresése. Tárgymutató

A Cyber-shot kézikönyve DSC-HX5/HX5V/HX5C. Tartalomjegyzék. megkeresése. Művelet. MENU/beállítások megkeresése. Tárgymutató A Cyber-shot kézikönyve DSC-HX5/HX5V/HX5C 2010 Sony Corporation 4-172-669-72(1) HU A kézikönyv használata A jobb felső részen található gombra kattintva a megfelelő oldalra lehet ugrani. Ez akkor kényelmes,

Részletesebben

Használati útmutató Návod na používanie

Használati útmutató Návod na používanie Digitális fényképezőgép/digitálny fotoaparát Használati útmutató Návod na používanie DSC-T100 HU SK Haladók számára az összetettebb műveleteket a mellékelt CD-ROM-on található A Cyber-shot kézikönyve kézikönyv

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató. A Cyber-shot kézikönyve DSC-H Sony Corporation (1)

Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató. A Cyber-shot kézikönyve DSC-H Sony Corporation (1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-H20 2009 Sony Corporation 4-133-902-71(1) HU A kézikönyv használata A jobb felső részen található gombra kattintva a megfelelő oldalra lehet ugrani. Ez kényelmes módszer, ha

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W180/W190. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-W180/W190. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-W180/W190 2009 Sony Corporation 4-143-375-71(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Használati útmutató Návod na používanie

Használati útmutató Návod na používanie Digital Still Camera Használati útmutató Návod na používanie DSC-T10 HU SK Az összetettebb műveleteket ismertető, haladók számára készült kézikönyv: A Cyber-shot kézikönyve. CD-ROM (mellékelve/ dodáva

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve VKATTINTSON! Tartalomjegyzék Alapvető műveletek A fényképezési funkciók használata Digitális fényképezőgép A Cyber-shot kézikönyve DSC-T300 A készülék használatba vétele előtt alaposan tanulmányozza át

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WB650 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2611513

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WB650 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2611513 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SAMSUNG WB650. Megtalálja a választ minden kérdésre az SAMSUNG WB650 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-H55. Tartalomjegyzék. megkeresése. Művelet. MENU/beállítások megkeresése. Tárgymutató

A Cyber-shot kézikönyve DSC-H55. Tartalomjegyzék. megkeresése. Művelet. MENU/beállítások megkeresése. Tárgymutató A Cyber-shot kézikönyve DSC-H55 2010 Sony Corporation 4-172-680-72(1) HU A kézikönyv használata A jobb felső részen található gombra kattintva a megfelelő oldalra lehet ugrani. Ez akkor kényelmes, ha egy

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve

A Cyber-shot kézikönyve A fényképezőgép használata A menü használata Digital Still Camera A Cyber-shot kézikönyve A Beállítás képernyő használata Számítógép használata DSC-S500 Fényképek nyomtatása A fényképezőgép csatlakoztatása

Részletesebben

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov Digital Still Camera Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov HU SK DSC-W100 E termékkel kapcsolatos további információk és válaszok a gyakran feltett kérdésekre a Vevőszolgálat

Részletesebben

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX5. 2010 Sony Corporation 4-174-214-72(1)

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX5. 2010 Sony Corporation 4-174-214-72(1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-TX5 2010 Sony Corporation 4-174-214-72(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a jobb felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. HOME/MENU Keresés. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-T90/T900. 2009 Sony Corporation 4-130-939-72(1)

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. HOME/MENU Keresés. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-T90/T900. 2009 Sony Corporation 4-130-939-72(1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-T90/T900 2009 Sony Corporation 4-130-939-72(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Mobile Snap HD fényképezőgép kézikönyve

Mobile Snap HD fényképezőgép kézikönyve VKLIKK! Tartalomjegyzék Az első lépések Alapműveletek Mobile Snap HD fényképezőgép kézikönyve MHS-CM1/CM3 Felvételi funkciók használata Megtekintő funkciók használata A beállítások testreszabása Képek

Részletesebben

Használati útmutató Návod na používanie

Használati útmutató Návod na používanie Digitális fényképezőgép/digitálny fotoaparát Használati útmutató Návod na používanie DSC-H50 HU SK A magasabb szintű műveletek részletes ismertetését a CD- ROM-on található (mellékelt) A Cyber-shot kézikönyve

Részletesebben

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. HOME/MENU Keresés. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-T77/T Sony Corporation (1)

Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. HOME/MENU Keresés. Index. A Cyber-shot kézikönyve DSC-T77/T Sony Corporation (1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-T77/T700 2008 Sony Corporation 4-000-947-71(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Információ keresése funkció

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-WX5/WX5C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-WX5/WX5C. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-WX5/WX5C 2010 Sony Corporation 4-194-688-72(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY HDR-TG7VE http://hu.yourpdfguides.com/dref/2366163

Az Ön kézikönyve SONY HDR-TG7VE http://hu.yourpdfguides.com/dref/2366163 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY HDR-TG7VE. Megtalálja a választ minden kérdésre az SONY HDR-TG7VE a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-R1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1096377

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-R1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1096377 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- R1. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-T3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1096993

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-T3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1096993 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- T3. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Használati útmutató Návod na používanie

Használati útmutató Návod na používanie Digitális fényképezőgép Digitálny fotoaparát Használati útmutató Návod na používanie DSC-S930 HU SK Az összetettebb műveletekkel kapcsolatban kérjük, számítógép használatával olvassa el a CD-ROM-on (mellékelt)

Részletesebben

Mobile Snap HD fényképezőgép kézikönyve

Mobile Snap HD fényképezőgép kézikönyve VKLIKK! Tartalomjegyzék Az első lépések Alapműveletek Mobile Snap HD fényképezőgép kézikönyve MHS-PM1 Felvételi funkciók használata Megtekintő funkciók használata A beállítások testreszabása Képek megtekintése

Részletesebben

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató

Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató Digitális ajtókitekintő 4,3 LCD, IR, PIR Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V

SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V Ez a dokumentum a firmware-frissítés által biztosított új funkciókat, valamint a hozzájuk tartozó műveleteket ismerteti. További információkat a Használati útmutató tartalmaz.

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov Digital Still Camera Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov HU SK DSC-W30/W40/W50 E termékkel kapcsolatos további információk és válaszok a gyakran feltett kérdésekre

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-V3

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-V3 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- V3. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás. Príručka používateľa/ Riešenie problémov. Digital Still Camera DSC-H1 2-629-943-11 (1)

Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás. Príručka používateľa/ Riešenie problémov. Digital Still Camera DSC-H1 2-629-943-11 (1) 2-629-943-11 (1) Digital Still Camera Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás Kezelési útmutató A készülék használata előtt kérjük, hogy olvassa át alaposan ezt az útmutatót és az Először ezt olvassa el (különálló

Részletesebben

Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás Kezelési útmutató. Príručka používateľa/ Riešenie problémov Návod na použitie. Digital Still Camera DSC-T5

Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás Kezelési útmutató. Príručka používateľa/ Riešenie problémov Návod na použitie. Digital Still Camera DSC-T5 2-635-483-12 (1) Digital Still Camera Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás Kezelési útmutató A készülék használata előtt kérjük, hogy olvassa át alaposan ezt az útmutatót és az Először ezt olvassa el (különálló

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-T33 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1097057

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-T33 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1097057 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- T33. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás. Príručka používateľa/ Riešenie problémov. Digital Still Camera DSC-R1 2-654-495-12(1)

Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás. Príručka používateľa/ Riešenie problémov. Digital Still Camera DSC-R1 2-654-495-12(1) 2-654-495-12(1) Digital Still Camera Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás Kezelési útmutató A készülék használata előtt kérjük, hogy olvassa át alaposan ezt az útmutatót és az Először ezt olvassa el (különálló

Részletesebben

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás. Príručka používateľa/riešenie problémov DSC-T9. Digital Still Camera

Felhasználói segédlet/hibaelhárítás. Príručka používateľa/riešenie problémov DSC-T9. Digital Still Camera Digital Still Camera Felhasználói segédlet/hibaelhárítás Príručka používateľa/riešenie problémov HU SK DSC-T9 E termékkel kapcsolatos további információk és válaszok a gyakran feltett kérdésekre a Vevőszolgálat

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

A fényképezőgép részei

A fényképezőgép részei A fényképezőgép részei. Önkioldó jelzőlámpája. Vaku. Mikrofon 4. Lencse Négyutas kezelőgomb 5. LCD monitor 6. Üzemelést jelző lámpa 7. Zoom gomb, ld. még: Minikép Lejátszó zoom 8. Lejátszás gomb 9. Menü

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NEX-7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4362801

Az Ön kézikönyve SONY NEX-7 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4362801 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Digitálny fotoaparát

Digitális fényképezőgép Digitálny fotoaparát 4-33-906-() Digitális fényképezőgép Digitálny fotoaparát DSC-H20 Használati útmutató HU SKSK Návod na používanie 2009 Sony Corporation Magyar VIGYÁZAT Tűz és áramütés veszélyének csökkentése érdekében

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP G61-415EA

Az Ön kézikönyve HP G61-415EA Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HP G61-415EA. Megtalálja a választ minden kérdésre az HP G61-415EA a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató. A Cyber-shot kézikönyve DSC-W Sony Corporation (1)

Tartalomjegyzék. keresése. Művelet. MENU/beállítások keresése. Tárgymutató. A Cyber-shot kézikönyve DSC-W Sony Corporation (1) A Cyber-shot kézikönyve DSC-W370 2010 Sony Corporation 4-181-205-62(1) HU A kézikönyv használata A jobb felső részen található gombra kattintva a megfelelő oldalra lehet ugrani. Ez kényelmes módszer, ha

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY DCR-SX21 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3996041

Az Ön kézikönyve SONY DCR-SX21 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3996041 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az alkatrészek megnevezése

Az alkatrészek megnevezése Az alkatrészek megnevezése Felülnézet Bekapcsoló gomb Hangszóró Zárgomb Elölnézet Vaku Önarckép tükör Működést jelző lámpa Mikrofon Lencse Alulnézet Hordszíj gyűrűje Állványmenet Elem/kártya-tartó fedél

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

A Handycam kézikönyve

A Handycam kézikönyve 3-093-317-73(1) Digitális videokamera A Handycam kézikönyve DCR-SR32E/SR33E/SR42E/ SR52E/SR62E/SR72E/ SR82E/SR190E/SR200E/ SR290E/SR300E A kamera használata 10 Az első lépések 14 Felvétel/ Lejátszás 24

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-453-049-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2013 Sony Corporation HU NEX-3N fényképezőgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-M2 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3997689

Az Ön kézikönyve SONY CYBER-SHOT DSC-M2 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3997689 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SONY CYBER-SHOT DSC- M2. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Digital Still Camera DSC-T3

Digital Still Camera DSC-T3 2-186-581-13 (1) Digital Still Camera Kezelési útmutató A készülék használata előtt kérjük, hogy olvassa át alaposan ezt az útmutatót, és őrizze meg a jövőbeni tájékozódáshoz. Návod na použitie Než začnete

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Digitálny fotoaparát

Digitális fényképezőgép Digitálny fotoaparát 4-140-273-12(1) Digitális fényképezőgép Digitálny fotoaparát DSC-W210/W215/W220/W230 Használati útmutató HU Návod na používanie SK Kérjük, hogy a készülék használata előtt alaposan olvassa el ezt az útmutatót,

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

A Cyber-shot kézikönyve DSC-T110/T110D. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index

A Cyber-shot kézikönyve DSC-T110/T110D. Tartalomjegyzék. szerinti kereső. Működés. MENU/beállítások keresése. Index A Cyber-shot kézikönyve DSC-T110/T110D 2011 Sony Corporation 4-269-982-71(1) HU A kézikönyv használata Kattintson a bal felső részen lévő gombra a hozzá tartozó oldalra lépéshez. Legjobban akkor használható,

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-297-560-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2011 Sony Corporation HU NEX-7 fényképezõgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben