SZAKMAI VEZETŐ BESZÁMOLÓJA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZAKMAI VEZETŐ BESZÁMOLÓJA"

Átírás

1 Márkusné Bodnár Piroska SZAKMAI VEZETŐ BESZÁMOLÓJA Pályázati azonosító: TÁMOP B Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. A projekt hozzájárul a középiskolai lemorzsolódás csökkentéséhez, a hátrányos helyzetű középiskolai tanulók középfokú végzettségének megszerzéséhez, ezáltal elősegíti a tanulók felsőoktatási képzésbe való bejutását. Célunk elsősorban a középfokú végzettséget megszerző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számának és arányának növelése, továbbá a felsőoktatásba vezető út megerősítése. A pályázat célja, hogy a célcsoport a program lezárását követően olyan végzettséggel rendelkezzen, amely növeli a programban résztvevők munkaerőpiacra lépésének, foglalkoztatásának esélyeit. Hosszú távú cél, hogy a diákok felnőtté válásuk után, hátrányos helyzetük ellenére a társadalom hasznos és értékes tagjai legyenek. A projekt keretében megvalósuló mentori munka igazodva a tanuló igényeihez megszervezhető a nappali oktatás munkarendje szerint, heti másfél órában. Nekem, mint szakmai vezetőnek feladataim közé tartozik többek között a projekt szakmai, pedagógiai irányítása, a projektben résztvevők szakmai munkájának összehangolása, a projektmenedzsment tagjaival való kapcsolattartás, kommunikáció a projekttel kapcsolatban álló szervekkel, a pedagógusok továbbképzéseinek megszervezése, a projekttel kapcsolatos eredmények, információk ismertetése, a partnerekkel való kommunikációs lehetőségek kihasználása. Mindezeket heti 10 órában látom el.

2 Az Ibrányi Móric Zsigmond Gimnázium, szeptemberétől vesz részt a pályázatban. A pályázatban 10 mentorhoz 50 gyerek tartozik. Egy mentor 5 tanulót mentorál a pályázat időtartama alatt (2014. szeptemberéig). Munkájukat egy esélyegyenlőségi munkatárs is segíti. A mentorok között van szociális munkatárs, mentálhigiénés szakember és környezetvédelmi munkatárs. A gyerekek hátrányos helyzetűek, illetve halmozottan hátrányos helyzetben vannak. A mentorok folyamatosan figyelemmel kísérik mentoráltjaik tanulmányi eredményét, nyomon követik egyéni fejlődésüket. Tantárgyi korrepetáláson vesz részt minden tanuló. Minden diákról a mentora mentori naplót vezet. Németh Tiborné mentor a tanulókról egyéni fejlesztési teret készít, melyben közösen meghatározott, konkrét célokat fogalmaztak meg. Fontos az egyéni haladási ütem megtervezése is. Számos szabadidős, kulturális programon vettünk részt az elmúlt félév alatt. Budai-Kiss Ildikó mentor szintén 5 tanulót mentorál. Rendszeresen találkozik mentoráltjaival. Nyomon követi diákjai egyéni fejlődését, segíti, hogy sikeresek legyenek tanulmányaik során. Tudatosítja bennük erősségeiket. Kiemelten foglalkoznak a környezettudatos viselkedéssel. A mentor javaslatára korrepetálásra, illetve szakkörökre járnak a tanulók. Dályai Györgyné mentor is hetente találkozik a mentorált tanulókkal. Nyomon követi a tanulók tanulmányi munkájának hiányosságait, eredményeit, figyelemmel kíséri magatartásuk és társas kapcsolataik alakulását, személyiségük változásait. A program során hangsúlyt fektet a szociális-mentális gondozásra. Dr. Kató Simonné mentor javaslatot tett szaktanár általi korrepetálásra, egyéb pedagógiai szakember által történő fejlesztésre, illetve iskolapszichológus, nevelési tanácsadó által

3 nyújtott szolgáltatás igénybevételére. Egyéni fejlesztési tervet készít ő is, mely nemcsak a célokat, hanem a célokat segítő lépéseket is megfogalmazza. Kormány Lászlóné, Korpai Zsoltné, Köröskényi Adrienn, Katona László, Kormány László, Kulcsár Miklós mentorok is ugyanezeket a célkitűzéseket igyekeznek megvalósítani. Mindannyian heti szinten tartják a kapcsolatát mentoráltjaikkal, odafigyelnek rájuk, a foglalkozásokról pedig mindannyian mentori naplót vezetnek Hermanné Ambrus Erika mentor mentori beszámolójában felsorolja, hogy a mentoráltjai milyen foglalkozásokra járnak. Tanulóit egyéni fejlesztésben részesíti. Hermanné Ambrus Erika esélyegyenlőségi munkatárs is. Az ban nem alakult ki olyan gyakorlat, amely sérti az esélyegyenlőség elvét és korlátozza a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatási sikerességét. Intézményünk különösen nagy hangsúlyt fektet a hátránykompenzációra, integrációra, melyben fontos szerepet kap az Arany János Kollégiumi Program. Ez a program lehetőséget biztosít a társadalom azon csoportjai számára, akik önhibájukon kívül kerültek hátrányos helyzetbe. A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére egyenlő hozzáférés biztosított az intézmény nyújtotta bármely oktatási szolgáltatáshoz, vagy az intézményben biztosított oktatási feltételekhez.

4 Számos szabadidős, kulturális programon vettünk részt az elmúlt félév alatt. Ezek a következők: 1. Projektnyitó rendezvény 2. Operalátogatás 3. Zempléni körút 4. Színházi előadás 5. Kistáltos Lovasudvar 6. Sóstói Múzeumfalu 7. Toborzó Labdarúgó Kupa 8. Karácsonyi ünnepség 9. Az oroszlánkirály című előadás megtekintése 10. Hagyományőrző disznóvágás a Kistáltos Lovasudvarban A projektnyitó rendezvényen közreműködtem a műsorszervezésben, én konferáltam fel a műsorszámokat, illetve segítettem a háttérmunkát is.

5 Budapesten, a Magyar Állami Operaház Opera Kaland című programsorozatán belül az Erkel Színházban Háry János daljátékát tekintettük meg. A gyerekek számára már az is élményt jelentett, hogy Budapesten járhattak. Kirándultunk a Zemplénben. Feladatom volt a programszervezés, illetve a tanulók kísérete, felügyelete. A körút első állomása Monok volt, ahol a Kossuth Emlékházat látogattuk meg. Elmentünk Vizsolyba, majd a Sárospataki Rákóczi vár felé vettük az irányt, ahol a megcsodáltuk a Rákóczi kiállítást. Megismerkedtünk a Rákóczi család életével, a családdal kapcsolatos történetekkel és legendákkal. Megtekintettük a Rákóczi szabadságharc tárgyi és írásos emlékeit és a Rákóczi család műkincseit. A kiállítás után körbejártuk a várat, felfedeztük rejtett zugait, majd tettünk egy sétát a belvárosban. Estére már nagyon elfáradtunk, de örömmel és élményekkel gazdagon tértünk haza. Színházi előadáson is voltunk. A Képzelt riport című előadást néztük meg az Ibrányi Művelődési Házban a helyi színtársulat (Ibrányért Amatőr Színtársulat) előadásában. Feladatom volt a szervezés, a tanulók kíséretében és felügyeletében is részt vettem. Az előadás célja, hogy a zene interpretálásán túl kérdéseket tegyen fel: Mi a szabadság? Megakadályozhatnak bárkit is saját szabadságának kivívásában? A tanulók elgondolkodva kísérték figyelemmel az előadást. A Kistáltos Lovasudvarban egész napos programon vettünk részt. A tanulók íjászkodhattak, lovagolhattak, megismerhették az ősmagyarok lovas szokásait. Lehetőségük nyílt kipróbálni a lovas fogat hajtását, és összemérhették erejüket egy lovas kocsi toló versenyen. A vidám programokat a finom gulyás és fánk elfogyasztásával zártuk.

6 Egy szép, kellemes napot töltöttünk el a Sóstói Múzeumfaluban. A hagyományőrzés keretében megismertük a kézműves udvarban bemutatott népi foglalkozásokat. A melegedőben az időt hangulatos zenehallgatással és karaoke versennyel töltöttük. Az éhségünket pedig finom kenyérlángos és disznótoros ebéd csillapította.

7 Toborzó Labdarúgó Kupa keretében részt vettünk az ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola tornacsarnokában az első alkalommal megrendezésre kerülő labdarúgó kupán. A torna célja az volt, hogy a környék 8. osztályos diákjai ismerkedjenek diákjainkkal. Természetesen a mi tanulóinak is részt vettek a futballmérkőzéseken. A karácsonyi ünnepségünk az iskola aulájában került megrendezésre, ahol tanulóink, mentoráltjaink és pedagógusainak vettek részt. A meghitt karácsonyi ének és a műsorszám, illetve a versek után következett az adventi gyertya meggyújtása. Az ünnepség végén a mentorált diákok egyenként ajándékokat kaptak. Ezután ünnepi vacsora következett. A Mandala Dalszínház Közhasznú Egyesület tagjainak előadásában Az oroszlánkirály című musicalt tekintettük meg az Ibrányi László Művelődési Központban. A színészek rendkívüli hangulatot varázsoltak a jelenlévő gimnazisták és általános iskolások számára.

8 A hagyományőrző disznóvágás helyszíne a már jól ismert Kistáltos Lovastanya volt. Tanulóinkkal közösen nemcsak megismerkedhettünk, hanem be is kapcsolódhattunk a disznóvágás valamennyi folyamatába. A kemény munka közben, illetve után a számunkra felállított sátorban lehetett megpihenni, táncolni, énekelni, mulatni. A programon az általános iskola néhány tanulója és pedagógusa is megjelent. Így ez a program nemcsak a hagyományok elmélyítését, hanem a jó kapcsolat ápolását és iskolánk népszerűsítését is szolgálta. A program fél éve alatt megvalósult programok szervezésében, irányításában vettem részt. Koordináltam a mentorok munkáját. Valamennyi kulturális és szabadidős rendezvény nagyon jó hangulatban telt, és már alig várjuk a következő programot. Minden egyes programon biztosítva volt a kötelező nyilvánosság. Meghívók készültek, amit a diákoknak, a szülőknek, a helyi általános iskola tantestületének és diákjainak, illetve az együttműködő szervezeteknek juttattunk el. Egyes programjaink napilapokban is szerepeltek, így a széles olvasóközönség is tudomást szerezhetett intézményünkben zajló eseményekről.

9 A beszámoló ideje: március 01. napjától szeptember 02. napjáig. Számos szabadidős, kulturális programon vettünk részt az elmúlt félév alatt. Ezek a következők: 1. Önismereti tréning 2. Idegen nyelvi konferencia 3. Digitális írástudás fejlesztése 4. Családi nap 5. Környezetvédelmi nap 6. Informatikai konferencia 7. Operalátogatás 8. Terror Háza Múzeum 9. Erdei iskola 10. Tuzson János Botanikus Kert és Nyíregyházi Kalandpark 11. Szent Iván éjszaka 12. Családlátogatás 13. Környezetvédelmi tábor 14. Projektzáró ünnepség A következő feladatokat végeztem a projekt megvalósítása során:

10 I. Önismereti tréning (2014. március ) Mentortársaimmal az InfoBest Kft. által megtartott önismereti tréningen vettünk részt intézményünk kollégiumában. Rendkívül hasznos volt számunkra ez a 30 órás képzés, hisz nagyon sok információval gazdagodtunk önmagunkkal és egymással kapcsolatban is. Trénerünk vezetésével a megszerzett kompetenciáink: - személyi tulajdonságok fejlesztése - önismeret fejlesztése - önértékelés - önmagunk és mások észlelése - konfliktuskezelés - stressz/agressziókerülés - lelki egészség megőrzése - relaxáció

11 II. Idegen nyelvi konferencia ( ) Márciusban rendeztük meg az idegen nyelvi szakmai-módszertani konferenciát. Az első plenáris ülést iskolánk diákjai és munkatársai az érdeklődő vendégekkel együtt hallgathatták meg. Programunk, amerikai idegen nyelvi lektorunk Eric Michener Knox előadásával kezdődött, amiben a sport szerepéről beszélt az amerikai oktatásban. Később megtudhattuk, hogyan lehet hatékonyan nyelvet tanítani tanulási zavarral küzdők számára, és hogyan lehet érdekessé tenni az idegen nyelven írást. Ötleteket kaptunk arra vonatkozóan, hogyan lehet ösztönözni a tanulókat az írásban történő kommunikálásra, valamint a diszlexiás diákoknál elért olyan egyéni módszerekről, amelyek által sikeres érettségit tehetnek a gyerekek. Négy tanítási órából is megnéztünk egy-egy részt, melyeknek az volt a célja, hogy összehasonlítsuk és megvitassuk az általános iskolai és a középiskolai módszereket. Közreműködtem a szervezésben és vendégfogadásban.

12 III. Digitális írástudás fejlesztése (2014. április 07., április 14., április 23.) A Smart Notebook program segítségével digitális tananyagot készítettünk az oktatónk vezetésével. A képzés során több művelet kreatív alkalmazására nyílt lehetőség, mint például klónozás, hivatkozások beszúrása, kép/videó/ zene beszúrása, illetve a kreatív toll használata stb. Egyéni diasorokat, feladatokat, tevékenységeket, tananyagokat készítettünk az interaktív táblára. A 21. századi multimédiás világban ezen jártasságok, készségek gyakorlatilag nélkülözhetetlenek a tanítás-tanulás folyamatában és a szociális kompetenciák fejlesztésében. A tanári munkát mindez nagymértékben segíti majd a jövőben is.

13 IV. Családi nap (2014. május 08.) Családi rendezvényünk, az ibrányi Városligetben került megrendezésre, ahol együtt töltötte a délutánt diák, tanár és szülő. A diákok különféle műsorszámokkal, tánccal, énekkel, drámával, verssel készültek. Amíg a bográcsban főtt a finom babgulyás, addig egy vetélkedőn mérhették össze a tudásukat a tanulók. Később közösen fogyasztottuk el a finom vacsoránkat. A szervezésben és lebonyolításban aktívan részt vettem.

14 V. Környezetvédelmi nap (2014. május 19.) A környezetvédelmi napon az iskolai tanulóival közösen, a sportpályát tettük rendbe, szemetet szedtünk, gyomtalanítottunk, kapáltunk, gereblyéztünk. Később a gimnázium épülete előtti kertet készítettük elő a virágosításra, majd elültettük a palántákat, így esztétikusabbá tettük környezetünket.

15 VI. Informatika konferencia (2014. május 21.) 2014 májusában, informatikai konferenciát tartottunk iskolánkban. A meghívottak között voltak a Rétközi Iskolaszövetség iskoláinak informatika szakos tanárai, igazgatók, érdeklődő diákok. Az első előadás a mobilprogramozásról szólt, mely kitért arra, hogy a mobil eszközök számának óriási ütemű növekedése miatt felértékelődik a programozásuk iránti igény. A második előadás, az általános és a középiskolai informatika-oktatás közti átmenetre világított rá. Később kollégánkat, Katona Lászlót hallgathattuk meg, aki az iskolánkban folyó szakmai oktatásról beszélt.

16 VII. Operalátogatás (2014. május 22.) május 22-én intézményünk diákjai operalátogatáson vettek részt Budapesten,a Magyar Állami Operaház Opera Kaland című programsorozatán belül a felújított Erkel Színházban. Két darabot néztünk meg, az egyik mű, Mozart A színigazgató, a másik Vajda Mario és a varázsló volt. Mindkét darab újszerű, modern feldolgozásban került bemutatásra. A Mozart- darab látványos, színes kosztümös, érdekes koncepciójú feldolgozás volt. Az operaház vezetése úgy gondolta, hogy aki a XXI. századi operajátszásba nem nyer bepillantást, az nem ismerheti teljes palettájában a műfajt. A gyerekek, így a modern opera értelmezésébe is betekinthettek. Az előadás után kellemes élményekkel indultunk haza. Nagy élmény volt számukra, hogy ismét Budapesten járhattak. VIII. Terror Háza Múzeum (2014. június 03.) Helyszín: Budapest Ebben az Andrássy úti épületben létesült egy múzeum, illetve kiállítás, mely a rendszerváltozás utáni magyar demokrácia szimbóluma lett ben vált igazi emlékművé és megnyitotta kapuit a Terror Háza Múzeum. A hallgatás évtizedei után jött létre ez a hely, mely méltó emléket állít a múlt elhallgatott történelmi szereplőinek és eseményeinek. Itt

17 felejthetetlen órákat tölthettünk el mentoráltjainkkal és mentortársainkkal. Előzetes felkészítő után lehetőségük nyílt a tanulóknak arra, hogy a közelmúlt még közelebb kerüljön hozzájuk és méltó tiszteletadással adózhassanak az áldozatoknak, történelmünk szereplőinek. IX. Erdei iskola (2014. június ) Helyszín: Zsóry Zsibongó Mezőkövesd Élménydús napokat tölthettünk a zsibongó falai között. Lehetőségünk nyílt Szilágyi Sándor tiszaberceli tiszteletes játékos előadásán részt venni, mely láthatóan megérintette a tanulókat. Hallhatunk a szeretetről, a tiszteletről, megbecsülésről, elfogadásról és számos más

18 emberi tulajdonságról, melyek társadalmunk építőkövei. Lelkünk gondozása után, a következő napon a testünké lett a főszerep. Tajthy Judit kolléganőnk vezetésével egy lendületes, jó hangulatú aerobikóra aktív résztvevői lehettünk. A Zöldgallérosok a Jövőért című környezetvédelmi előadássorozat keretében három előadást hallgathattunk meg. Ezek témái: Míg bennünk lélek él és nóta, Tisza lesz a magyarok folyója. Hogyan keletkezett a Tisza folyónk; Fenntartható erdőgazdálkodás; Érdekességek a modern állatvédelemről. Ez az előadássorozat folytatódni fog a környezetvédelmi táborban. A programok között szerepelt Magyarország egyik gyöngyszemének, Eger városának megtekintése. A kirándulás után visszatértünk a Zsóry Zsibongóba, ahol lehetőségünk nyílt karaokizni, bulizni közösen a tanulókkal.

19 X. Tuzson János Botanikus Kert és Nyíregyházi Kalandpark Környezetvédelmi kirándulás (2014. június 12.) Helyszín: Nyíregyháza A botanikus kert a sóstói parkerdő közvetlen szomszédságában, a Nyíregyházi Főiskola területén található. Lenyűgöző volt az idegen tájak növényvilágát testközelből látni. Megnézhettük a Pálmaházat, a Mediterránházat és a Kaktuszházat is ben épült fel a trópusi haszonnövényház, ahol láthattuk a hatalmasra nőtt amazonasi tündérrózsát. Az Élet fája bemutató parkot is megtekinthettük csodálatos növényvilágával együtt. Mindezek mellett a távoli egzotikus tájak (Kína, Ázsia, Japán) növénygyűjteményét is megcsodálhattuk. A nyíregyházi kalandpark területén próbálhattuk ki fizikai állóképességünk és ügyességünk korlátait. Igazán jókedvűen telt el ez a nap is, rengeteget nevettünk, sokat beszélgettünk. Főleg fizikailag, de mentálisan is kellemesen elfáradva tértünk haza. A gyerekek tele voltak élményekkel a programok után, volt köztük számos olyan tanuló, aki először látta a botanikus kertet és a kalandparkot is.

20 XI. Szent Iván éjszaka: Bihari Lovas tanya (2014. június 23.) Helyszín: Nyíregyháza Az ünnepélyes megnyitó után a különféle lovasok (dámalovasok, díjlovasok, huszárok, fogatok, csikósok) látványos felvonulása következett, mely csodálatos élményt nyújtott, ahogyan lovas és lovasa összhangban volt. Az élménydús felvonulás után, pónifogatok akadályversenyének lehettünk szemtanúi. Láthattunk díjlovas bemutatót, csikós bemutatót, hagyományőrző, kulturális bemutatót és

21 bemutatkozott az általunk már jól ismert Kistáltos Lovasudvar is. Az est pikantériája mindannyiunk számára az volt, hogy egy éjszakai fogatversenyt tekinthetünk meg, majd tűzugráson vehettünk részt. Bográcsban főtt, parázson sült ételeket kóstolhatunk meg, melyhez élőzene szólt. Kivételes élményben volt részünk. XII. Családlátogatás (2014. augusztus. 11.) Mint ahogyan az előző családlátogatások alkalmával is, a mentoráltak szülei nagyon együttműködőek, segítőkészek és barátságosak voltak. Örültek, hogy gyermekeik a program keretein belül sok élményben és támogatásban, illetve odafigyelésben, törődésben részesülhettek. A mentorok beszélgettek a szülőkkel, testvérekkel és a mentoráltakkal a tanulási motivációról, pályaválasztásról, tanulmányi eredményekről, tanulási szokásokról is. Partneri kapcsolat alakult ki közöttünk a projekt megvalósítása során.

22 XIII. Környezetvédelmi tábor (2014. augusztus ) Újabb eseménydús és jó hangulatú program részesei lehettünk a pályázat keretein belül. A beköltözés és ismerkedés után szép napot tölthettünk a Vadászházban, Ibrányban. Dr. Bugarin Horváth András figyelemfelkeltő elődadása után az Ibrányi László Művelődési Központ udvarán Prométheusz koncerten vettünk részt. A zenekar a tanulókhoz közeli zenei stílusban játszik, így könnyed kikapcsolódásban volt részünk. A tábor szombati napján a Nyíregyházi Állatparkba látogattunk el, mely még annak is nagy élmény, aki szinte évente látogat el ide. Az állatpark nagy hírnévnek örvend, hiszen mind belföldről, mind külföldről rengeteg látogatót vonz. Állandó fejlesztések során folyton bővül a látnivalók sora. A legjobban az Ócenárium és a Zöld Piramis, valamint a fóka-show kápráztatja el az idelátogatókat. A Zöldgallérosok a Jövőért című környezetvédelmi előadássorozat folytatódott. Két előadáson vehettek részt a diákok. Ezek témái: Természetbarátnak lenni; Ibrány környékének védett növényei. A szombati napon (este) diszkót rendeztünk, ahol együtt táncoltunk a legváltozatosabb zenékre. Neked kincs a tiszta víz? címmel rajzpályázatot hirdettünk. Szebbnél szebb rajzok készültek. Nagy sikert aratott a divatbemutató. A ruhákat újrahasznosított anyagokból készítettük. A tábor utolsó napján (vasárnap) közös szalonnasütést tartottunk az Ibrányi Városligetben.

23 XIV. Sporthét (2014. augusztus 29. szeptember 02.) Augusztus végén a pályázaton belül még egy táborban vehették részt diákjaink, az Ibrányért Összművészeti Egyesület szervezésében. Ez a sporttábor azért volt hasznos, mert a rendszeres, mindennapi mozgás nagyon fontos a gyerekek mindennapi életében. A sporthét keretében a diákok részt vehettek labdarúgó kupán, kézilabda kupán, kosárlabda kupán, atlétikán, ügyességi játékokban is. Ezeket a sportokat a diákok szinte mindennap gyakorolják az iskolában, sőt versenyekre is járnak. Éppen ezért nagy élvezettek és kedvvel vettek részt ezeken a játékokon. Zumba partival zárult a tábor. A gyerekek is és a felnőttek is nagyon kellemesen és hasznosan töltötték ezt a néhány napot.

24 XV. Projektzáró ünnepség (2014. augusztus 30.) A 11 órakor kezdődő projektzáró ünnepség alkalmából a tanulók színvonalas műsort adtak a közönségnek. Több intézményvezető, polgármester, együttműködő partner és közéleti személyiség is emelte a rendezvény színvonalát. Rendezvényünket Kozma Péter kormánymegbízott, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Román István helyettes államtitkár is megtisztelte jelenlétével. Itt láthattuk azt, hogy mennyi ember munkálkodott a pályázat keretein belül ezekért a gyermekekért, a pályázat sikerességéért.

25 2014. szeptember 02-ig megvalósult programok szervezésében, irányításában vettem rész. Koordináltam a mentorok munkáját. Valamennyi kulturális és szabadidős rendezvény nagyon jó hangulatban telt. Minden egyes programon biztosítva volt a kötelező nyilvánosság. Meghívók készültek, amit a diákoknak, a szülőknek, a helyi általános iskola tantestületének és diákjainak, illetve az együttműködő szervezeteknek juttattunk el. Egyes programjaink napilapokban is szerepeltek, így a széles olvasóközönség is tudomást szerezhetett intézményünkben zajló eseményekről. Véleményem szerint a pályázat hasznos volt és sikeres. Számos programon vehettünk részt. Kibontakozhatott a gyerekek valódi személyisége, sokféle helyzetben láthattuk őket. A különféle szituációk alkalmával ügyesen alkalmazkodtak a helyzethez, egymáshoz, mentoraikhoz és a különféle társas közegekhez. Jó volt őket látni, ahogyan megoldották a különféle feladatokat, így véleményem szerint nyugodt szívvel engedhetjük őket az életbe, ahol nagy valószínűséggel meg fogják állni a helyüket. Képességeik, készségeik és kompetenciáik kibontakoztatásához, fejlődéséhez a pályázat nagymértékben járult hozzá. Ibrány, szeptember 02.

26 Márkusné Bodnár Piroska szakmai vezető Gincsai Zoltán Gábor igazgató

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

PROJEKTMENEDZSER BESZÁMOLÓJA

PROJEKTMENEDZSER BESZÁMOLÓJA Gincsai Zoltán Gábor PROJEKTMENEDZSER BESZÁMOLÓJA Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete. A beszámoló ideje: június 01. napjától szeptember 02. napjáig.

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete. A beszámoló ideje: június 01. napjától szeptember 02. napjáig. Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ /Budai-Kiss

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházi Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházi Tankerülete Nyíregyházi Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában.

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Gimnázium Szakközépiskola és Kollégiumban.

Részletesebben

-3.3.10.B-12-2013-0016.

-3.3.10.B-12-2013-0016. Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

TÁMOP B

TÁMOP B Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A beszámoló ideje: március 01 - május 31

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A beszámoló ideje: március 01 - május 31 Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Keményben TÁMOP 3.3.10.A 12

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Keményben TÁMOP 3.3.10.A 12 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Társadalmi Széchenyi Megújulás István Operatív Program Továbbtanulást erősítő Pályázati konstrukció Társadalmi Megújulás Operatív

Részletesebben

TÁMOP A Én is továbbtanulok

TÁMOP A Én is továbbtanulok TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0018 Én is továbbtanulok A pályázat indulása Iskolánk, a Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Pálfy-Vízügyi Tagintézménye 2013-ban pályázott a TÁMOP-3.3.10.A-12-2013 kódszámú

Részletesebben

Mosolyt az arcokra! Tanoda

Mosolyt az arcokra! Tanoda Mosolyt az arcokra! Tanoda NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAM Készült: 2013. augusztus 08. Készítette: Nagy Anikó szakmai vezető I. Alapelvek 1 I.1. Tanodai célok megfogalmazása A Tanoda biztosítja minden gyermek

Részletesebben

Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából

Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából Pillanatképek a Kunmadarasi Általános Iskolából Augusztus végén a 2018/2019. tanév indításához szükséges feladatok elvégzése után szeptember 3-án a tanévnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette

Részletesebben

Beszámoló az egészséghét programjairól. Az egészség hét programjának részletes ismertetése

Beszámoló az egészséghét programjairól. Az egészség hét programjának részletes ismertetése Beszámoló az egészséghét programjairól Iskolánkban 2009. október 19-21 között rendeztük meg az egészséghetet. Úgy gondoltuk, hogy mivel sok tanulónk ezen belül a 8 a osztály több tagjának életmódjára jellemező

Részletesebben

Az osztályfőnöki munkaközösség beszámolója a 2014/2015-öss tanév I. félévi munkájáról

Az osztályfőnöki munkaközösség beszámolója a 2014/2015-öss tanév I. félévi munkájáról Az osztályfőnöki munkaközösség beszámolója a 2014/2015-öss tanév I. félévi munkájáról Első féléves munkánkat a Pedagógiai Programunkkal összhangban, a munkatervben meghatározott feladatok alapján végeztük.

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0100 Hátrányból előny testvériskolai kapcsolat kialakítása a és a Szolnoki Belvárosi Általános Iskola között Népek karácsonya A Népek karácsonya címmel szervezett a téli ünnepkör

Részletesebben

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója Az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Vörösmarty Mihály Tagintézményében az ének-zenei

Részletesebben

IRÁNY A FELSŐOKTATÁS A PETŐFI KOLLÉGIUM TEHETSÉGES DIÁKJAIÉRT TÁMOP A

IRÁNY A FELSŐOKTATÁS A PETŐFI KOLLÉGIUM TEHETSÉGES DIÁKJAIÉRT TÁMOP A IRÁNY A FELSŐOKTATÁS A PETŐFI KOLLÉGIUM TEHETSÉGES DIÁKJAIÉRT Pályázat száma: A projekt címe: Irány a felsőoktatás A Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért Projekt helyszín: Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai

Részletesebben

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (1054 Budapest Akadémia u. 3.) A projekt címe: Az oktatás és nevelés minőségének és

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (1054 Budapest Akadémia u. 3.) A projekt címe: Az oktatás és nevelés minőségének és Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (1054 Budapest Akadémia u. 3.) A projekt címe: Az oktatás és nevelés minőségének és hatékonyságának fejlesztése a Klapka György Szakközép és

Részletesebben

Munkaköri leírás. Projektmenedzser. TÁMOP-3.3.10.B-12-0004 Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. A projektvezető szerepe és feladata

Munkaköri leírás. Projektmenedzser. TÁMOP-3.3.10.B-12-0004 Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. A projektvezető szerepe és feladata A projektvezető szerepe és feladata Projektmenedzser A fejlesztési munkát a projekt vezetője irányítja, akinek feladata a projektterv elkészítés, a fejlesztés operatív feladatainak megszervezése, koordinálása

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Irinyi hét

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Irinyi hét A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Irinyi hét Minden év május havában büszkén emlékezünk iskolánk névadójára, Irinyi Jánosra, aki magyar vegyész, a zajtalan- és robbanásmentes gyufa feltalálója,

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2015. ÉVRŐL A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány alapvető célja a Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása.

Részletesebben

TÁMOP-3.3.9.B-12/2-2012-0006 Fehérhegyi Második Esély Iskola

TÁMOP-3.3.9.B-12/2-2012-0006 Fehérhegyi Második Esély Iskola TÁMOP-3.3.9.B-12/2-2012-0006 Fehérhegyi Második Esély Iskola A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések támogatása Második esély típusú programok támogatása

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása. 2013. november 27.

A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása. 2013. november 27. A Társadalmi Felzárkózási Stratégia oktatási intézkedéseinek bemutatása 2013. november 27. 1. Keretek - ORÖ megállapodás, Nemzeti Társadalmi Felzárkózási stratégia 2. Keretek - EU 2007-2013 - EU 2020,

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017)

INTÉZMÉNYI TANFELÜGYELET ÉRTÉKELÉSE ALAPJÁN INTÉZKEDÉSI TERV (2017) Intézmény neve: Dr. Mester György Általános Iskola Elek OM azonosító: 201335 Intézmény vezető: Intézményvezető oktatási azonosítója: Intézkedési tervneve/azonosítója:t2013350012017aint Intézkedési terv

Részletesebben

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

Szakközépiskola. Debrecen. Fenntarthatósági témahét ( ) Beszámoló

Szakközépiskola. Debrecen. Fenntarthatósági témahét ( ) Beszámoló Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola Debrecen Fenntarthatósági témahét (2018. 04.23-27.) A témahét résztvevője: Iskolánk nem végzős tanulói. (12 osztály, 713 tanuló) Időtartama: 2018.04.23.-2018.04.27.

Részletesebben

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus Sávoly Község Önkormányzatának információs lapja XI. évfolyam III. szám 2018. szeptemberi szám melléklete Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus 13-21. Augusztusban immáron

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVRŐL Alapítványunk alapvető célja a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen fontosnak

Részletesebben

Portfólióvédés március 2. Bajnokné Vincze Orsolya. Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet

Portfólióvédés március 2. Bajnokné Vincze Orsolya. Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet Portfólióvédés 2018. március 2. Bajnokné Vincze Orsolya Pedagógiai előadó Református Pedagógiai Intézet Hitvallásom Nem változtathatunk azon, ami már megtörtént, de hatást gyakorolhatunk arra, ami most

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4/08/ Kom petencia al apú oktatás, egyenl ő ho z záférés bevezet ése Hévíz k özoktatási ne vel ési intézm é nye ibe n.

TÁMOP-3.1.4/08/ Kom petencia al apú oktatás, egyenl ő ho z záférés bevezet ése Hévíz k özoktatási ne vel ési intézm é nye ibe n. A projekt címe: Belebújunk maskarába farsang - témahét A projekt fő célja: A farsangi ünnepkör szimbólumainak, az ünnepkör eredetének megismertetése mellett az adott témát a lehető legváltozatosabb szemszögből

Részletesebben

TUDATOS FOGYASZTÓ KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A DIGITÁLIS NEMZETI FEJLESZTÉSI TERVBEN HORVÁTH VIKTOR FŐOSZTÁLYVEZETŐ

TUDATOS FOGYASZTÓ KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A DIGITÁLIS NEMZETI FEJLESZTÉSI TERVBEN HORVÁTH VIKTOR FŐOSZTÁLYVEZETŐ TUDATOS FOGYASZTÓ KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A DIGITÁLIS NEMZETI FEJLESZTÉSI TERVBEN HORVÁTH VIKTOR FŐOSZTÁLYVEZETŐ Digitális Nemzet Fejlesztési Program 1631/2014. (XI. 6.) Korm. határozat a Digitális Nemzet

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Az európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: FT

Az európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: FT TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0055 A geszterédi gyerekek esélyeinek javítása Az európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 29 831 260 FT Kedvezményezett: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

Az iskolánkban futó pályázatok

Az iskolánkban futó pályázatok Az iskolánkban futó pályázatok TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0507 - Innovatív iskolák fejlesztése c. pályázat TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0059 -Esélyegyenlőségialapú fejlesztések támogatása a PetrovayGyörgy Katolikus

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 GENIUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY Budapest, 2013. április 30. TARTALOM 1. Egyszerűsített éves beszámoló 2. Kiegészítő melléklet 3. Közhasznúsági melléklet KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET

Részletesebben

MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN

MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN Készítette: Adorjánné Tihanyi Rita Innováció fő célja: A magyar irodalom és nyelvtan tantárgyak oktatása

Részletesebben

A mi iskolánk. Iskolánk közel 700 tanuló közössége

A mi iskolánk. Iskolánk közel 700 tanuló közössége A mi iskolánk Iskolánk közel 700 tanuló közössége A mi iskolánk 24 osztályban nemzetiségi nyelvoktató program 6 tanulócsoportban nemzetiségi kétnyelvű oktatás 2 angol nyelvet oktató általános tantervű

Részletesebben

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l

Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Szakmai ö sszeföglalö a pröjektteve kenyse gekrö l Készítette: Kiss Albert szakmai vezető 2015. február 28. A című pályázat megvalósításában a Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum. Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.hu Szakmai beszámoló A Karacs Ferenc Múzeum csillagos éjszakája-

Részletesebben

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai 2.1. Kiemelt feladatok Kiemelt feladataink a 2017/2018. tanévre: A lemorzsolódásban veszélyeztetett tanulók segítése, a

Részletesebben

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában

Az esélyegyenlőség megvalósítása a Szent László Katolikus Általános Iskolában 2010. A Szent László Katolikus Általános Iskola Intézményi Minőségirányítási Programjának módosítását Sárvár város Intézményfenntartó Társulásának Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Tervének változása

Részletesebben

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért GINOP

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért GINOP A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum fejlesztése a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentéséért GINOP-6.2.3-17 2017-0004 ELŐZMÉNYEK A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum pályázatot nyújtott be A szakképzés

Részletesebben

Előterjesztés. - a Közgyűléshez

Előterjesztés. - a Közgyűléshez NYíREGYHÁZA Ügyiratszám: szoc-8266-1/2016. Ügyintéző: Dr. Krizsai Anita Előterjesztés - a Közgyűléshez - "Gyermekeinkért 16" Alapítvány által benyújtani kívánt a "Társadalmi szerepvállalás erősítése a

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ. Inklúzió

EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ. Inklúzió EGYÜTTNEVELÉS INTEGRÁCIÓ = Inklúzió Integráció (együttnevelés) Inklúzió I-I-I Innováció A saját pedagógiai gyakorlatunk optimalizálására irányuló folyamat Integráció Inklúzió Az integrációval be kívánják

Részletesebben

Adatszolgáltatás. TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0068 projektben résztvevő pedagógusok nyilvántartása a pályázati útmutató E1.

Adatszolgáltatás. TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0068 projektben résztvevő pedagógusok nyilvántartása a pályázati útmutató E1. Adatszolgáltatás TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0068 projektben résztvevő ok nyilvántartása a pályázati útmutató E1. pontja alapján Pedagógus neve 1. Bihari Sándorné 2. Gecse Istvánné neme életkora iskolai végzettsége

Részletesebben

TÁMOP A

TÁMOP A Projekt azonosító: TÁMOP-3.3.10. A-12-2013-0038 Projekt címe: Továbbtanuló hátrányos helyzetű diákok mentorálása a Kós Károly Építőipari Szakközépiskolában és Szakiskolában Foglalkozás neve: Szakmai beszámoló

Részletesebben

Hírek FÖLD PROJEKT április

Hírek FÖLD PROJEKT április Hírek 2016. április 18-22. FÖLD PROJEKT A projekt témája: a FÖLD A projekt megvalósításának helyszíne: Monorierdei Fekete István Általános Iskola A projekt időtartama: 2016. április 18-22. A projekt résztvevői:

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz 1. sz. melléklet Orientáló mátrix a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz Kistérség Projekt címe Összeg (mft) Baktalórántháza Játszva, tanulva, sportolva a társadalom hasznos tagjává válni Leírás

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

2018 SZEPTEMBER MEGHÍVÓ MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG 29. ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ KONFERENCIÁJA

2018 SZEPTEMBER MEGHÍVÓ MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG 29. ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ KONFERENCIÁJA MEGHÍVÓ MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG 29. ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ KONFERENCIÁJA 2018 SZEPTEMBER 21-22. EURÓPA 2000 KÖZÉPISKOLA 1143 BUDAPEST GIZELLA ÚT 42-44. Jelentkezési határidő: 2018 SZEPTEMBER

Részletesebben

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből)

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) 2018. szeptember 3. Ünnepélyes tanévnyitó (hétfő) Első tanítási nap - osztályfőnöki órák (3 óra) Törzslapok és bizonyítványok dokumentációja (a korábbi

Részletesebben

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Iskolánk, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola (Tehetségpont) 2010. júniusában megnyerte az Oktatási Közalapítvány

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188

Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0188 Szabadidős tevékenységek fejlesztése Ózdon TÁMOP Társadalmi megújulás operatív program A Társadalmi Megújulás Operatív Program célja olyan beavatkozások sikeres végrehajtása a 2007-2013-as programozási

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Sport az életünkben, küzdelem a mindennapokban

Sport az életünkben, küzdelem a mindennapokban Sport az életünkben, küzdelem a mindennapokban A SIÓFOKI VAK BOTTYÁN JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI 5. ÉVFOLYAMOS TANULÓI RÉSZÉRE 2016.09.05-09 KÖZÖTT SZERVEZETT ERDEI ISKOLAI PROGRAM DOKUMENTÁCIÓJA Palkó

Részletesebben

Munkaterv. Felsős Munkaközösség. 2013/2014. tanév

Munkaterv. Felsős Munkaközösség. 2013/2014. tanév Munkaterv Felsős Munkaközösség 2013/2014. tanév.. Dombi Judit mkv.. Sárközi Ágnes igazgató 1 A munkaközösség tagjai: Felsős osztályfőnökök: 5. osztály: Pete- Pikó Józsefné 6. osztály: Dombi Judit 7. osztály:

Részletesebben

Iskolai Közösségi Szolgálat szervezése az Övegesben

Iskolai Közösségi Szolgálat szervezése az Övegesben Iskolai Közösségi Szolgálat szervezése az Övegesben Készítette: Mézes József 2015. február 2012 a fogalom megjelenése szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2010/2011.

Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2010. szeptember 30. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ

EFOP Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Idegen nyelvi klub A megvalósítás időszaka: 2018. 02. 15.-2018. 05.

Részletesebben

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2016 1 1. Számviteli beszámoló 2. A költségvetési támogatás felhasználása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Cél szerinti juttatások

Részletesebben

ERZSÉBET TÁBOR Zánka

ERZSÉBET TÁBOR Zánka ERZSÉBET TÁBOR Zánka A 2015-ös Erzsébet-programban benyújtott sikeres pályázatunknak köszönhetően, a Lepsényi Fekete István Általános Iskolából 98 tanulóval és 10 kísérő pedagógussal vettünk részt 6 napon

Részletesebben

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola Ökomunkaterv Készítette: Ökomunkacsoport Szeptember - Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások Ökomunkaterv Szeptember 14. TeSzedd!

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben.

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0136 Pályázat címe: Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés-innovatív intézményekben. Pályázó neve: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Pályázó címe:

Részletesebben

Kollégiumi munkaterv

Kollégiumi munkaterv Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakképző Iskolája és Kollégiuma 5510 Dévaványa, Mezőtúri út 2. Kollégiumi munkaterv 2015/2016 tanév Készítette: Borsós Mária és Nagy Éva Elfogadta: Dévaványa, 2015-09-01

Részletesebben

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik Géniusz Országos Tehetségnap Budapest, 2010. március 27. Sarka Ferenc a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke A tehetségsegítés nemzeti

Részletesebben

A Világ Legnagyobb Tanórája. Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program

A Világ Legnagyobb Tanórája. Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program A Világ Legnagyobb Tanórája 2015 Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program Projekt áttekintés A PontVelem Okos Program bemutatása A Világ Legnagyobb Tanórájának ismertetése Hazai kezdeményezés

Részletesebben

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette:

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: Magashegyi Ferencné Munkaközösség vezető I. Bevezetés Az oktatásban kiemelt szerep jut azon kompetenciák fejlesztésének, melyek az

Részletesebben

Bekapcsolódtál- e a három hetet meghaladó projekt rendezvényeibe?

Bekapcsolódtál- e a három hetet meghaladó projekt rendezvényeibe? Zárónap A három hetet meghaladó projekt zárónapjára 2010. május 31-én került sora Az intézmény aulájában kiállítást rendeztünk azokból a produktumokból, amelyet a bevont tanulócsoportok az elmúlt másfél

Részletesebben

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015.

Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium. Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium Ökoiskola munkaterv 2014/2015. Készítette: Sümeginé Vitális Éva D e b r e c e n, 2014. szeptember 12. Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások:

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola Iskolánk harmadikos és hatodikos tanulói szeptember végén idén is erdei iskola projekt keretében természet közelben tanultak öt-öt napig.

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév Telephelyek Székhely Pedagógusok létszáma és végzettsége - 2 fő rajz - 1 fő drámapedagógus - 4 fő tánc Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma - vizuális

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve

A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve A Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Reál munkaközösségének éves munkaterve (2017/2018. tanév) Készítette:.. Horváth Judit tanár Jóváhagyta:.. Szántó Zoltán intézményvezető Fertőszentmiklós,

Részletesebben

AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE

AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2017/18. 1. 2017-2018-AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE A kötelező tanítási napok száma szakgimnáziumban: 178 nap, a gimnáziumban 179 nap. A tanítási év első tanítási napja 2017. szeptember

Részletesebben

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Különös közzétételi lista A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista 2018. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Kőszeg: Középiskolai tanár: Általános iskolai tanár: Tanító speciális

Részletesebben

Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 13.

Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 13. Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. április 13. Ebben a tanévben harmadik alkalommal került megrendezésre a Szakmák éjszakája című rendezvénysorozat az ország

Részletesebben

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM 040512 Munkaterv 2017 / 2018. tanév A kollégium éves munkaterve A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

ÖKO iskolai munkaterv A 2017/2018-as tanév iskolai munkatervének melléklete 2017/2018.

ÖKO iskolai munkaterv A 2017/2018-as tanév iskolai munkatervének melléklete 2017/2018. Kölcsei Kölcsey Ferenc Általános Iskola OM: 033454 4965 Kölcse, Arany J. u. 1. Tel.: 44/435-621, 44/435-622 ÖKO iskolai munkaterv A 2017/2018-as tanév iskolai munkatervének melléklete Kölcse, 2017. szeptember

Részletesebben

Napközis Munkaközösség Munkaterve. 2013/2014-es tanév. 2013. szeptember 16.

Napközis Munkaközösség Munkaterve. 2013/2014-es tanév. 2013. szeptember 16. Napközis Munkaközösség Munkaterve 2013/2014-es tanév 2013. szeptember 16. Munkaközösségünk helyzete A Napközis Közösség Munkaterve 2013/2014-es tanév Iskolánkban a szülők igényének megfelelően biztosítjuk

Részletesebben

GYERMEK- és IFJÚSÁGVÉDELMI MUNKATERV. 2013/2014 tanév

GYERMEK- és IFJÚSÁGVÉDELMI MUNKATERV. 2013/2014 tanév GYERMEK- és IFJÚSÁGVÉDELMI MUNKATERV 2013/2014 tanév Készítette: Kaszáné Szászi Edit Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola Szent István Általános Tagiskolájának Gyermek- és ifjúságvédelmi felelőse Nézz

Részletesebben