DACHSER Üzletszabályzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DACHSER Üzletszabályzat"

Átírás

1 DACHSER Üzletszabályzat 1. Előszó A Dachser minden tevékenységének alapja a kötelező erejű szabályozások és a szabad akaratunkból vállalt kötelezettségek betartása mind országos, mind pedig nemzetközi szinten. A Dachser minden munkavállalójának és szervezeti egységének kötelessége tájékozódni azon szabályozásokról és kötelezettségekről, amelyek a cégen belüli felelősségi körükbe tartoznak, hogy betarthassák azokat, és kétség esetén további információkat és tanácsot kell kérniük az illetékes osztálytól vagy hatóságtól. A munkavállalónak első körben minden esetben a feletteséhez kell fordulnia. Jelen Üzletszabályzat a Dachser minden egyes munkavállalójára és szervezetei egységére vonatkozik az egész világon. Jelen Üzletszabályzat a mindenki által betartandó, kötelező jellegű magatartási elveket tartalmazza. Ennek segítségével biztosíthatjuk cégünk hosszú távú sikerességét. Az Üzletszabályzat megsértését nem toleráljuk és fegyelmi eljárással büntetjük. Ezen kívül a vonatkozó jogszabályok megsértése bűnügyi és polgári jogi felelősségre vonással is járhat. 2. A szabad és tisztességes verseny biztosítása A Dachser tiszteletben tartja a szabad és tisztességes versenyt. A munkavállalók kötelessége betartani a versenyképes tevékenységekre vonatkozó szabályozásokat. Általában véve a vonatkozó jogszabályok kifejezetten tiltják a versenytársakkal kötött, árazással vagy feltételekkel kapcsolatos szerződéseket és megegyezéseket, amelyek a piac és az ügyfelek elosztására irányulnak, és egyéb tisztességtelen gyakorlatokat. Nem csak a konkrét szerződések kötése tilos, de a szóban kötött megegyezés és a verseny bármilyen szabályozására irányuló informális megbeszélések is. 3. Harc a korrupció ellen A Dachser megbízik termékei és szolgáltatásai minőségében, valamint munkavállalói teljesítményében is. A Dachser szigorúan elutasítja az üzleti partnerek megvesztegetését pénzzel, értékes tárgyakkal vagy nagy értékű szolgáltatással.

2 Munkavállalóinknak tilos pénzt vagy értékes tárgyakat (vagy annak ígéretét) kérni vagy elfogadni termékek vagy egyéb szolgáltatások ellenértékeként. Bármilyen adomány nyújtása vagy elfogadása szigorúan tilos, ha azt a benyomást keltheti, hogy jogosulatlan befolyással rendelkezünk vagy valamely kötelezettséget ró ránk. Ez vonatkozik a megszokott és jogi kereteken túlmenő szórakozásra, ételekre, italokra és rendezvényekre történő meghívásra is. Közvetetten, harmadik feleken keresztül sem adományozhatnak vagy fogadhatnak el jogosulatlan adományt. A kis értékkel bíró, illemszabályoknak megfelelő ajándékok és meghívások és reklámanyagok adása és elfogadása megengedett, csakúgy, mint az üzleti ebédek, vacsorák és az üzlethez kapcsolódó eseményekre történő meghívások, az üzleti helyzetnek és az érintettek beosztásának megfelelő mértékben. Meg kell jegyeznünk viszont, hogy hivatalos tisztségviselőknek, hatóságok képviselőinek és egyéb hivatalos pozíciót betöltőknek adományt vagy meghívót adni (még ha kis értékkel bírnak is) sok országban jogilag tilos. A Dachser visszautasítja az ügymenet-könnyítő juttatásokat és ebben a tekintetben a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) ajánlásait követi. Az ügymenet-könnyítő juttatások a hatóságok képviselőinek adott jogszerű, kis összeget jelenti a hivatalos eljárások felgyorsítása érdekében (pl. vámkezelés). Ezek csak elkerülhetetlen helyzetekben megengedettek (pl. vészhelyzet), és csak olyan országokban, ahol nincs betiltva az ehhez hasonló kifizetések adása. Ezek az esetek kivételt képeznek és a felettesnek jóvá kell hagynia azokat, valamint dokumentálni is kötelező. 4. Összeférhetetlenség elkerülése A Dachser elvárja munkavállalóitól és szervezeti egységének tagjaitól, hogy ne végezzenek olyan tevékenységet és feladatot, amely a cég érdekeivel ellentétes. A versenytársak, ügyfelek, partnerek vagy beszállítók számára végzett másodlagos tevékenységekhez, valamint ilyen jellegű cégekben történő, 1%-on felüli pénzügyi részvételhez a Vezetőség kifejezett engedélye szükséges. A Vezetőséget tájékoztatni kell (az 1%-nál nagyobb mértékű) pénzügyi részvételről

3 a közvetlen családtagok esetében. Egyéni érdekből fakadóan - főleg családtagok esetében - tilos kivételezett bánásmódban részesíteni egyes üzleti partnereket. Még az egyéni érdekből fakadó kivételezett bánásmód látszatát is kerülni kell. 5. Az országos és nemzetközi kereskedelem szabályainak történő megfelelés A Dachser megfelel minden országos, multinacionális és nemzetek feletti külkereskedelmi szabályozásnak. Munkavállalóinknak be kell ezeket tartaniuk, főleg az exportra és importra vonatkozó tiltásokat, hivatalos engedélyezési követelményeket és a vonatkozó vám- és adószabályozásokat. Az olyan tranzakciókat, amelyek ellenmondanak a szabályozásoknak, vissza kell utasítani. A Dachser nem nyújt szolgáltatást vagy terméket, ha felmerül az illegális tranzakciók támogatásának esélye. Ebben a kontextusban különösen fontos, hogy betartsuk a terrorista-tevékenységet megelőző szabályokat. A Dachser szintén nagy hangsúlyt fektet az országos és nemzetközi szabályozások betartására a pénzmosás elkerülése érdekében. 6. Biztonságos és tisztességes munkakörülmények A Dachser felelős a munkavállalóiért és a vonzó munkakörülmények megteremtésén és fenntartásán fáradozik. A Dachser tisztességes fizetést és ésszerű munkaidőt biztosít munkavállalóinak minden országban, és elítéli a gyermekmunka minden egyes formáját. A Dachser szeretné megóvni munkavállalói egészségét. Ezért cégünk egyik célja minden telephelyünkön biztosítani a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket. A Dachser minden munkavállalótól - főleg a vezetőségtől - elvárja, hogy mindig különös figyelmet fordítson a munkahelyi biztonságra. 7. A vállalat vagyonának védelme A Dachser üzleti sikerének alapja munkavállalóinak innovációs kapacitása és a több évtized alatt megszerzett tudás. Ezért a Dachser minden munkavállalójának gondoskodnia kell arról, hogy a cég és üzleti partnereinek működésével kapcsolatos üzleti titkok ne kerüljenek a cégen kívülre. Engedély nélkül tilos működési és üzleti titkokat nyilvánosságra hozni, harmadik feleknek átadni vagy engedély nélkül saját célokra felhasználni.

4 A Dachser elvárja munkavállalóitól, hogy felelősségteljesen kezeljék a cég vagyonát, és üzleti döntéseiket a kockázat- és haszonelemzések alapján hozzák meg, és üzletileg követhetőek legyenek. Ebbe beletartozik a Dachser üzleti partnerei integritásának védelme is. Dachser nagy hangsúlyt fektet munkavállalói integritására. Az üzlet típusától, a munkahelytől és az érintett tevékenységektől függően néha szükség lehet a munkavállalók pénzügyi helyzetének és személyes integritásának kiértékelésére. A Dachser minden dokumentuma - a pénzügyi jelentéseket, könyvelői iratokat és számlákat is beleértve (külső használatra) - egyértelműen és pontosan kell, hogy bemutassa a tényeket. A munkavállalók nem használhatják saját célokra a működési forrásokat, hacsak nem kaptak erre kifejezetten engedélyt munkaszerződésükben vagy egy külön szerződésben a felettesüktől. Kifejezetten tilos a munkavállalóknak a Dachser IT-rendszerét jogilag tiltott vagy sértő anyagok megtekintésére, mentésére, oldalak vagy üzenetek küldésére használni. 8. Környezetvédelem A Dachser a természetes erőforrások gondos felhasználásának elkötelezett híve. Ezért természetesnek tartjuk, hogy a Dachser betartja a környezetvédelemre vonatkozó jogi szabályozásokat. 9. A diszkrimináció megelőzése A Dachser objektív és átfogó követelményrendszert követ munkavállalóira és üzleti partnereire vonatkozóan. A Dachser olyan munkakörnyezetet garantál dolgozói számára, amelyben a faj, etnikai származás, nem, vallás, világnézet, rokkantság, kor vagy szexuális beállítottság miatti diszkriminációt, bármilyen típusú bántást vagy hátrányos megkülönböztetést nem tolerálunk. A Dachser elvárja munkavállalóitól, hogy tiszteljék egymás nézeteit, kulturális és nemzeti különbségeiket, beleértve az ideiglenes munkavállalókat és a tréningen résztvevőket, pályázókat, régebbi munkavállalókat és az üzleti partnereket is. Ezen kívül a Dachser vezetősége kifejezetten támogatja a nők egyenjogúságát a szakmai életben.

5 10. A média kezelése A nyilvánosságnak beleértve a médiát is nyújtott világos, párbeszéd-jellegű és következetes információ megerősíti a Dachserről kialakult globális képet. A médiának hivatalos nyilatkozatokat ezért csak az erre jogosult munkatársakkal történő konzultáció után lehet adni. 11. Végrehajtás és szervezet A Dachser minden munkavállalójának kötelessége betartani a jelen Üzleti szabályzatot. A Vezetőségnek ebben különösen fontos szerepe van. Ők a példaképek: mindig nyitottnak kell lenniük az Üzletszabályzattal kapcsolatos kérdések megválaszolására, és ők gondoskodnak arról, hogy felelősségi körükön belül a munkavállalók tisztában legyenek az alapelvekkel és a Dachser értékeinek alapelemeivel. A Dachser minden munkavállalója a saját tevékenységi köréhez és szükségleteihez kapcsolódó tréningen vesz részt. Az Üzletszabályzatot rendszeresen felülvizsgáljuk és az aktuális követelményeknek (pl. jogszabály-módosítások) megfelelően kiegészítjük. Szükség esetén útmutatót is készítünk a jelen Üzletszabályzat alapelveinek kiegészítéséről, amelyben részletezzük az akciótervet és az egyes országokra vonatkozó különleges szabályozásokat. Ezek kötelező jellegűek lesznek. Üzletszabályzatunk tartalmát üzleti partnereinkkel is ismertetjük. Tőlük is elvárjuk a tisztességes, becsületes és a törvényeknek megfelelő eljárást. A közzétételre szánt verziót üzleti partnereink számára egy későbbi időpontban tesszük elérhetővé.

Xella Csoport Szállítói Magatartási Kódex

Xella Csoport Szállítói Magatartási Kódex Xella Csoport Szállítói Magatartási Kódex Xella Supplier Code of Conduct Preambulum A Xella Csoport vállalatait üzleti tevékenységének valamennyi területén nemzetközi-, nemzetiés helyi törvények, rendeletek

Részletesebben

MAGATARTÁSI KÓDEX PARAT VÁLLALATI CSOPORT

MAGATARTÁSI KÓDEX PARAT VÁLLALATI CSOPORT MAGATARTÁSI KÓDEX PARAT VÁLLALATI CSOPORT Kedves Munkatársaink! Társaságunk legfőbb értéke munkatársaink és külső üzleti partnereink cégünkbe vetett bizalma. A bizalom fenntartásához korrekt és példamutató

Részletesebben

Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexe

Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexe Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexe Tulajdonosi Bevezető Kedves Kollégák! Önök a Csepel Metall Vasöntöde Kft. Etikai kódexét tartják a kezükben. Az Etikai Kódex célja, hogy a Csepel Metall Vasöntöde

Részletesebben

A LEIPNIK-LUNDENBURGER INVEST Beteiligungs AG és leányvállalatainak Üzleti Megfelelőségi Szabályzata. Magyarország. 1. verzió

A LEIPNIK-LUNDENBURGER INVEST Beteiligungs AG és leányvállalatainak Üzleti Megfelelőségi Szabályzata. Magyarország. 1. verzió A LEIPNIK-LUNDENBURGER INVEST Beteiligungs AG és leányvállalatainak Üzleti Megfelelőségi Szabályzata Magyarország 1. verzió MÓDOSÍTÁSOK Aktuális verzió: V1 Verzió Dokumentum Alkalmazandó 1 Üzleti Megfelelőségi

Részletesebben

CODE OF CONDUCT (ÜZLETI MAGATARTÁSKÓDEX

CODE OF CONDUCT (ÜZLETI MAGATARTÁSKÓDEX MAN CODE OF CONDUCT (ÜZLETI MAGATARTÁSKÓDEX) BESZÁLLÍTÓK ÉS ÜZLETI PARTNEREK SZÁMÁRA -1- TARTALOMJEGYZÉK Előszó..2 1. A társaság felelőssége.3 2. Átlátható üzleti kapcsolatok 3 3. Tisztességes piaci magatartás..4

Részletesebben

Vállalati kultúránk elemi alapját a felelősségtudatos és tiszteletteljes, morális munkavégzés képezi.

Vállalati kultúránk elemi alapját a felelősségtudatos és tiszteletteljes, morális munkavégzés képezi. MAGATARTÁSI KÓDEX 2 ELŐSZÓ Vállalati kultúránk elemi alapját a felelősségtudatos és tiszteletteljes, morális munkavégzés képezi. Elkötelezettek vagyunk a fair, átlátható és tisztességes tényleges verseny

Részletesebben

Az ÉMK Kft. (továbbiakban Társaság, Vállalat) elkötelezetten törekszik a jogszerű, etikus és átlátható működésre.

Az ÉMK Kft. (továbbiakban Társaság, Vállalat) elkötelezetten törekszik a jogszerű, etikus és átlátható működésre. ETIKAI KÓDEX 1. Bevezető rendelkezések Az ÉMK Kft. (továbbiakban Társaság, Vállalat) elkötelezetten törekszik a jogszerű, etikus és átlátható működésre. Munkaköri feladataik ellátása közben a munkavállalók

Részletesebben

Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat

Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat 1 Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat A szabályzat célja A csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat útmutatást ad az alkalmazottaknak és a szerződéses partnereknek, beszállítóknak, alvállalkozóknak,

Részletesebben

A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe

A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe Szerkesztette Grafikai koordináció Vállalati Kommunikáció Jóváhagyta Assicurazioni Generali S.p.A. Igazgatósága Milánó, 2011. december 16. Bevezető Az elmúlt

Részletesebben

Családi Vállalkozások Országos Egyesülete ETIKAI KÓDEX

Családi Vállalkozások Országos Egyesülete ETIKAI KÓDEX Családi Vállalkozások Országos Egyesülete ETIKAI KÓDEX 2014 Tartalomjegyzék Az Etikai Kódex alkalmazási köre... 3 Magatartás az Egyesületben, illetve azon kívül... 3 A jogszabályok betartása... 3 Kapcsolat

Részletesebben

CERTA KFT. ETIKAI KÓDEX ÉS CÉGFELELŐSSÉGI POLITIKA

CERTA KFT. ETIKAI KÓDEX ÉS CÉGFELELŐSSÉGI POLITIKA CERTA KFT. ETIKAI KÓDEX ÉS CÉGFELELŐSSÉGI POLITIKA 1. Az Etikai Kódex célja: Ezen etikai kódex célja, hogy a vezetőség tagjai és az alkalmazottak számára bemutassa a betartandó etikus és jogszerű magatartást.

Részletesebben

MAGATARTÁSI KÓDEX. MAGATARTÁSI KÓDEX A magatartásra vonatkozó alapelvek

MAGATARTÁSI KÓDEX. MAGATARTÁSI KÓDEX A magatartásra vonatkozó alapelvek MAGATARTÁSI KÓDEX MAGATARTÁSI KÓDEX A magatartásra vonatkozó alapelvek A Duvenbeck Vállalatcsoport (továbbiakban Duvenbeck ) számára magától értetődik a munkavállalókkal 1, az ügyfelekkel, a beszállítókkal,

Részletesebben

EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe. Hatálybalépés: november

EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe. Hatálybalépés: november EmbEri jogok és szociális alapelvek kódexe Hatálybalépés: 2017. november Nyilatkozat Vállaljuk, hogy működésünk minden terén beleértve üzleti partnereinket és beszállítói láncunkat -- tiszteletben tartjuk

Részletesebben

AZ ÁRGUS-SECURITY KFT. CSÚSZÓPÉNZ- ÉS KORRUPCIÓ-ELLENES SZABÁLYZATA

AZ ÁRGUS-SECURITY KFT. CSÚSZÓPÉNZ- ÉS KORRUPCIÓ-ELLENES SZABÁLYZATA AZ ÁRGUS-SECURITY KFT. CSÚSZÓPÉNZ- ÉS KORRUPCIÓ-ELLENES SZABÁLYZATA I. A szabályzat célja Az ÁRGUS-SECURITY Kft. zéró toleranciát hirdet a csúszópénzzel és a korrupcióval kapcsolatosan. A csúszópénz- és

Részletesebben

Magatartási kódex. www.gw-world.com

Magatartási kódex. www.gw-world.com Magatartási kódex www.gw-world.com Stand 07/12 DO_01_01_003_ZEN HU Előszó A Gebrüder Weiss (GW) olyan családi vállalkozás, mely generációk óta felelősséget vállal az etikai értékekért és azok közvetítéséért

Részletesebben

DÁTUM: 2014. MÁRCIUS 17., 2.0 VERZIÓ ALVÁLLALKOZÓI NYILATKOZAT

DÁTUM: 2014. MÁRCIUS 17., 2.0 VERZIÓ ALVÁLLALKOZÓI NYILATKOZAT DÁTUM: 2014. MÁRCIUS 17., 2.0 VERZIÓ ALVÁLLALKOZÓI NYILATKOZAT 1 / 4 Tisztelt alvállalkozónk: A Sapa egy számos területen tevékenykedő nemzetközi ipari vállalatcsoport. A Sapa üzleti tevékenységében mélyen

Részletesebben

A KNAUF MAGATARTÁSI KÓDEXE

A KNAUF MAGATARTÁSI KÓDEXE A KNAUF MAGATARTÁSI KÓDEXE Tisztelt munkavállalóink! Az elmúlt 80 év során a Knauf családi vállalkozásból az építőanyag-ipar egyik nemzetközi vezető szereplőjévé vált. Üzleti vállalkozásunk sikerének elengedhetetlen

Részletesebben

Szállítói szabályzat. Imperial Logistics International B.V. & Co. KG

Szállítói szabályzat. Imperial Logistics International B.V. & Co. KG Szállítói szabályzat Imperial Logistics International B.V. & Co. KG www.imperiallogistics.com 2 Globálisan tevékenykedő vállalatként különös felelősséggel tartozunk a tisztességes munkahelyi és társadalmi

Részletesebben

Wienerberger CBME. Szállítói etikai kódex

Wienerberger CBME. Szállítói etikai kódex Wienerberger CBME Szállítói etikai kódex A Wienerberger CBME elkötelezett a tisztesség és fenntarthatóság magas szintű normái iránt, és a nulla tolerancia elvét alkalmazza az olyan etikátlan magatartással

Részletesebben

Versenyjogi compliance az AUDI HUNGARIA csoportnál. AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Gazdasági Versenyhivatal, november 20.

Versenyjogi compliance az AUDI HUNGARIA csoportnál. AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Gazdasági Versenyhivatal, november 20. Versenyjogi compliance az AUDI HUNGARIA csoportnál AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Gazdasági Versenyhivatal, Áttekintés 1. Mit jelent a Compliance? 2. Compliance az Audi Hungaria-nál 3. Versenyjog és Compliance

Részletesebben

Code of Conduct. Etikai kódex BOS csoport. focused on customer - driven by innovations

Code of Conduct. Etikai kódex BOS csoport. focused on customer - driven by innovations Code of Conduct Etikai kódex BOS csoport focused on customer - driven by innovations Tartalomjegyzék Az etikai kódex jelentése 3 1. Alapvető követelmények 4 2. Vezetők és munkatársak a BOS-nál 5 2.1 Személyes

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet által alkalmazott etikai előírásokról Hatályos: április 03.

Ügyfél-tájékoztató a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet által alkalmazott etikai előírásokról Hatályos: április 03. Ügyfél-tájékoztató a CENTRÁL TAKARÉK Szövetkezet által alkalmazott etikai előírásokról Hatályos: 2017. április 03. 1. Az Etikai Kódex célja Az Etikai Kódex (a továbbiakban: Kódex) célja azon alapelvek

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató. a Takarék Központi Követeléskezelő Zrt. által alkalmazott etikai előírásokról

Ügyfél-tájékoztató. a Takarék Központi Követeléskezelő Zrt. által alkalmazott etikai előírásokról Ügyfél-tájékoztató a Takarék Központi Követeléskezelő Zrt. által alkalmazott etikai előírásokról 1. Az Etikai Kódex célja Az Etikai Kódex (a továbbiakban: Kódex) célja azon alapelvek összefoglalása és

Részletesebben

TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet

TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet 23/2015. számú Igazgatósági Szabályzat Etikai Kódex KM2. számú melléklet Ügyfél-tájékoztató az TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet által alkalmazott etikai előírásokról

Részletesebben

ALDI SÜD Vállalatcsoport. Code of Conduct Magatartáskódex

ALDI SÜD Vállalatcsoport. Code of Conduct Magatartáskódex ALDI SÜD Vállalatcsoport Code of Conduct Magatartáskódex ALDI SÜD Vállalatcsoport Code of Conduct Magatartáskódex 2015. október 2 Tartalom 3 Előszó 4 5. Tisztességes verseny 18 CR-alapelvek, Magatartáskódex

Részletesebben

KORRUPCIÓELLENES ÁTTEKINTÉS. Képzési útmutató a Brunswickkal üzleti tevékenységet folytató harmadik felek számára 2018

KORRUPCIÓELLENES ÁTTEKINTÉS. Képzési útmutató a Brunswickkal üzleti tevékenységet folytató harmadik felek számára 2018 KORRUPCIÓELLENES ÁTTEKINTÉS Képzési útmutató a Brunswickkal üzleti tevékenységet folytató harmadik felek számára 2018 Célok A Brunswick Corporation teljes elkötelezettséget vállal a tisztességes üzletvitel

Részletesebben

Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX

Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX 6. kiadás 2009 04 08 Synergon Informatika Nyrt. vezérigazgató

Részletesebben

Etikai Szabályzat. Bevezetés

Etikai Szabályzat. Bevezetés Bevezetés Etikai Szabályzat Jelen szabályzatban az SIG-ra vonatkozó hivatkozások ugyanúgy vonatkoznak az ATCI és ATC vállalatokra is. A SIG Rt.-nek számos meghatározó alapelve és értéke van, amelyeket

Részletesebben

CPI PROPERTY GROUP A KORRUPCIÓ, VESZTEGETÉS ÉS CSALÁS ELLENI KÜZDELEMRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT TARTALOM

CPI PROPERTY GROUP A KORRUPCIÓ, VESZTEGETÉS ÉS CSALÁS ELLENI KÜZDELEMRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT TARTALOM CPI PROPERTY GROUP A KORRUPCIÓ, VESZTEGETÉS ÉS CSALÁS ELLENI KÜZDELEMRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 2 2. HATÁLY... 2 3. FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK... 2 4. VEZETŐSÉGI FELADATOK... 3 5. ÖSSZEFÉRHETETLENSÉG...

Részletesebben

Hatályos: 2014. december 18. napjától

Hatályos: 2014. december 18. napjától 21/2014. számú Igazgatósági Szabályzat Etikai Kódex K8. számú melléklet Ügyfél-tájékoztató a Takarékbank Zrt. által alkalmazott etikai előírásokról Hatályos: 2014. december 18. napjától 1. Az Etikai Kódex

Részletesebben

AJÁNDÉKOK, MEGHÍVÁSOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT

AJÁNDÉKOK, MEGHÍVÁSOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT Magyar Táncművészeti Egyetem 1145 Budapest, Columbus utca 87-89. AJÁNDÉKOK, MEGHÍVÁSOK ELFOGADÁSÁNAK RENDJÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT Jelen szabályzatot a Magyar Táncművészeti Egyetem Szenátusa a 2019. január

Részletesebben

i-cell Mobilsoft Zrt. Etikai szabályzat

i-cell Mobilsoft Zrt. Etikai szabályzat 2019 JÁRMŰKÖVETÉS ÚTDÍJFIZETÉS KOMPLEX RENDSZEREK TARTALOMJEGYZÉK Vezérigazgatói üzenet Értékeink, hitvallásunk Feddhetetlenség 4 5 Bizalom és nyitottság Hiszünk a folyamatos fejlődésben Társadalmi felelősség

Részletesebben

Hatályos: december 12.

Hatályos: december 12. 23/2015. számú közvetlen hatályú Igazgatósági Szabályzat a Takarékbank Zrt-vel összevont alapú felügyelet alá tartozó Társaság és a Takarékbank Zrt. részére. 23/2015. számú Igazgatósági Szabályzat Etikai

Részletesebben

Integrált beszállítói lánc. IBM beszállítói üzletviteli alapelvek

Integrált beszállítói lánc. IBM beszállítói üzletviteli alapelvek Integrált beszállítói lánc IBM beszállítói üzletviteli alapelvek IBM beszállítói üzletviteli alapelvek Az IBM cég mindig is magas elvárásokat fogalmazott meg saját üzletmenetére vonatkozóan ezek a vállalati

Részletesebben

Administrative Policy Hungarian translation from English original

Administrative Policy Hungarian translation from English original Magatartási szabályzat Minden egység A KONE elhivatott a városi élet zökkenőmentessé tétele iránt. Ennek értelmében a lehető legjobb Emberáramlás- élményt kívánjuk nyújtani, az épületek teljes élettartama

Részletesebben

A Smiths Beszállítói üzleti etikai kódexe

A Smiths Beszállítói üzleti etikai kódexe A Smiths Beszállítói üzleti etikai kódexe A Smiths Group globális vállalatként a világ minden táján ügyfelekkel, részvényesekkel és beszállítókkal áll kapcsolatban. Ezek az érdekelt felek, valamint az

Részletesebben

Hatályos: 2014. december 18. napjától

Hatályos: 2014. december 18. napjától 21/2014. számú Igazgatósági Szabályzat Etikai Kódex KM9. számú melléklet Ügyfél-tájékoztató az etikai előírásokról Hatályos: 2014. december 18. napjától 1. Az Etikai Kódex célja A Takarékbank Zrt., a Takarékbank

Részletesebben

2011 Április. Szállítói Etikai Szabályzat

2011 Április. Szállítói Etikai Szabályzat 2011 Április Szállítói Etikai Szabályzat BEVEZETÉS A magas etikai színvonalon folytatott üzleti tevékenység alapvető fontosságú a Sodexo számára. Ennek tükrében jött létre a Szállítói Etikai Szabályzat,

Részletesebben

5.sz. melléklet Üzleti magatartás

5.sz. melléklet Üzleti magatartás 5.sz. melléklet Üzleti magatartás Útmutató a tisztességes üzleti tranzakciókhoz Tartalom I. Bevezetés 4 Megfelelő üzleti magatartás 5 1.1. Célkitűzések és témák 5 1.2. A megfelelő üzleti magatartás meghatározása

Részletesebben

Szállítói szabványok

Szállítói szabványok Szállítói szabványok Az Arconic fenntartható és etikus üzleti gyakorlatok iránti folyamatos elkötelezettsége részeként együttműködünk beszállítóinkkal, alvállalkozóinkkal, tanácsadóinkkal és más felekkel,

Részletesebben

Ügyfél-tájékoztató a Banküzlet Zrt. által alkalmazott etikai előírásokról

Ügyfél-tájékoztató a Banküzlet Zrt. által alkalmazott etikai előírásokról Ügyfél-tájékoztató a Banküzlet Zrt. által alkalmazott etikai előírásokról 2015.12.12 1. Az Etikai Kódex célja Az Etikai Kódex (a továbbiakban: Kódex) célja azon alapelvek összefoglalása és ismertetése,

Részletesebben

ebm-papst Magatartási Kódex A felelősségtudatos és törvénytisztelő magatartás alapelvei

ebm-papst Magatartási Kódex A felelősségtudatos és törvénytisztelő magatartás alapelvei ebm-papst Magatartási Kódex A felelősségtudatos és törvénytisztelő magatartás alapelvei Tartalomjegyzék ebm-papst group of companies ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG Bachmühle 2 74673 Mulfingen Germany

Részletesebben

Magatartási kódex. SCA Magatartási kódex 1

Magatartási kódex. SCA Magatartási kódex 1 Magatartási kódex SCA Magatartási kódex 1 Vezérigazgatói üzenet Kedves Munkatársaim! A higiéniai és erdészeti ter- vállalata vagyunk, ezért üz- ségteljesen, a ránk vonatkozó nünk. A Magatartási kódex ehhez

Részletesebben

A VALEO KÖVETELMÉNYEI A BESZÁLLÍTÓIVAL SZEMBEN

A VALEO KÖVETELMÉNYEI A BESZÁLLÍTÓIVAL SZEMBEN A VALEO KÖVETELMÉNYEI A BESZÁLLÍTÓIVAL SZEMBEN Minthogy évek óta a Valeo Csoport kiemelt vállalati és környezeti felelısségének tudatában tevékenykedik, ezt a felelısségét a nemzeti jogszabályok valamint

Részletesebben

TISZTELT PARTNEREINK! A Sanofi szállítói magatartási kódexe

TISZTELT PARTNEREINK! A Sanofi szállítói magatartási kódexe TISZTELT PARTNEREINK! A Sanofi szállítói magatartási kódexe Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Globális Szerződés kezdeményezéséhez való csatlakozást követően a Sanofi kötelezettséget vállalt az ott rögzített

Részletesebben

A BELSŐ ELLENŐRÖKRE VONATKOZÓ ETIKAI KÓDEX

A BELSŐ ELLENŐRÖKRE VONATKOZÓ ETIKAI KÓDEX A BELSŐ ELLENŐRÖKRE VONATKOZÓ ETIKAI KÓDEX 2012. április BEVEZETŐ A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 17. -ának (3) bekezdése

Részletesebben

Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata

Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata ELŐSZÓ Az adományszervezők számos területen, különböző országokban, és különböző körülmények között dolgoznak, de van néhány alapvető, közös értékük

Részletesebben

Esélyegyenlőségi szabályzat

Esélyegyenlőségi szabályzat MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM 23. sz. melléklet Esélyegyenlőségi szabályzat OM azonosító: 031202 HA2301 2018.03.12 MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Fenntartó:

Részletesebben

Célok. A munkatársaknak az alábbi alapelvek szerint kell eljárniuk:

Célok. A munkatársaknak az alábbi alapelvek szerint kell eljárniuk: A BÉFLEX ZRT. ÜZLETI ETIKAI KÓDEXE Célok A Béflex megalapítása óta a becsületesség, a tisztességes üzletvitel és a hatályos jogszabályok maradéktalan betartása jellemzi. A Béflex munkatársak támogatják

Részletesebben

OTP Ingatlanpont Kft. ETIKAI KÓDEXE

OTP Ingatlanpont Kft. ETIKAI KÓDEXE ETIKAI KÓDEXE I. Alapelvek Az (továbbiakban OTP IP) Etikai Kódexe abból a célból jött létre, hogy az OTP IP illetve a vele kapcsolatba állók számára világos és egyértelmű irányelveket, elvárásokat fogalmazzon

Részletesebben

A Festo csoport vállalatainak etikai kódexe

A Festo csoport vállalatainak etikai kódexe A Festo csoport vállalatainak etikai kódexe Bevezetés A Festo csoport nagy hagyományokkal rendelkező, üzleti partnerei és alkalmazottai körében kiváló hírnévnek örvendő, nemzetközi tevékenységet folytató

Részletesebben

A Partner kártya és Multipont Programmal kapcsolatos csalások és visszaélések megelőzése, észlelése és kivizsgálása

A Partner kártya és Multipont Programmal kapcsolatos csalások és visszaélések megelőzése, észlelése és kivizsgálása A Partner kártya és Multipont Programmal kapcsolatos csalások és visszaélések megelőzése, észlelése és kivizsgálása 1. Az adatkezelő jogos érdeke: Az érintettek köre: a Partner kártya és Multipont Programban

Részletesebben

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI HUNTSMAN AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI* Módosítva: 2005. február 10. *Az Üzleti magatartás irányelveiben a Huntsman és a Vállalat kifejezések a Huntsman LLC, a Huntsman

Részletesebben

Az Etikai kódex azonban tartalmazhat a nemzeti törvényeknél szigorúbb követelményeket is.

Az Etikai kódex azonban tartalmazhat a nemzeti törvényeknél szigorúbb követelményeket is. Etikai kódex 1 Bevezetés Etikai kódexünket minimális irányadó normaként alkalmazzuk célunk, a termelési környezet és a munkafeltételek folytonos etikai és szociális szempontból esedékes - javítása érdekében.

Részletesebben

Üzleti magatartás kódex

Üzleti magatartás kódex Üzleti magatartás kódex Előszó Az Intersnack Csoport sikeres múltra tekint vissza mind márkás, mind kereskedelmi márkás termékek forgalmazása terén, mely eredményekre mindannyian méltán büszkék lehetünk.

Részletesebben

Magatartási Kódex. Bevezetés. A Bisnode kötelezettségvállalása. Hatály. Stockholm (5)

Magatartási Kódex. Bevezetés. A Bisnode kötelezettségvállalása. Hatály. Stockholm (5) Stockholm 2014-06-18 Magatartási Kódex 1 (5) Bevezetés A Bisnode lehetővé teszi az okos döntéseket. Tevékenységünk során az adatok segítségével olyan betekintést biztosítunk ügyfeleink számára, amely Európa-szerte

Részletesebben

Nikon viselkedési szabályzata

Nikon viselkedési szabályzata Nikon viselkedési szabályzata Bevezetés A Nikon viselkedési szabályzata (a Viselkedési szabályzat ) a Nikon Corporation és a világ különböző részein működő valamennyi leányvállalatának összes igazgatója,

Részletesebben

I. Előszó. Együttműködés

I. Előszó. Együttműködés A Volkswagen Konszern a fenntarthatóságra vonatkozó követelményei az üzleti partnerekkel való kapcsolatokban (Code of Conduct üzleti partnerek esetében) I. Előszó Az alábbi követelmények körvonalazzák

Részletesebben

Felelős Beszerzési Szabályzat

Felelős Beszerzési Szabályzat Felelős Beszerzési Szabályzat Az Arriva csoport ügyfelei és munkavállalói előnyére felelős beszerzési szabályzatot fogalmaz meg. Mindezt gondos kiválasztással, beszállítóinkkal való együttműködéssel és

Részletesebben

Védelmi Vonalak - Compliance

Védelmi Vonalak - Compliance Dr. Wieland Zsolt igazgató Compliance Igazgatóság Védelmi Vonalak - Compliance 2013. Február 14. Tartalom 1 2 3 4 1 2 3 4 Védelmi vonalak Compliance az mi? Compliance feladatok Gyakorlatban 1 Belső védelmi

Részletesebben

Magatartási Kódex. Ajánlás a pénzügyi szervezetek ügyfeleikkel és partnereikkel szembeni magatartásáról PREAMBULUM

Magatartási Kódex. Ajánlás a pénzügyi szervezetek ügyfeleikkel és partnereikkel szembeni magatartásáról PREAMBULUM Magatartási Kódex Ajánlás a pénzügyi szervezetek ügyfeleikkel és partnereikkel szembeni magatartásáról PREAMBULUM A pénzügyi intézményrendszerrel szembeni bizalom alapvető fontosságú a gazdaság működése

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA

Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 34. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010. január TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2017-ES ÉVRE VONATKOZÓAN

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2017-ES ÉVRE VONATKOZÓAN BHAKTIVEDANTA HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2017-ES ÉVRE VONATKOZÓAN Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény rendelkezéseivel összhangban

Részletesebben

A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A CO&CO COMMUNICATION KFT ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE CO&CO COMMUNICATION - ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV - 1.oldal A Co&Co Communication Kft esélyegyenlőségi terve az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról

Részletesebben

MAGATARTÁSI KÓDEX. Ajánlás a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ügyfeleivel és partnereivel szembeni magatartásáról

MAGATARTÁSI KÓDEX. Ajánlás a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ügyfeleivel és partnereivel szembeni magatartásáról MAGATARTÁSI KÓDEX Ajánlás a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ügyfeleivel és partnereivel szembeni magatartásáról A Kódex személyi és tárgyi hatálya A Kódex hatálya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, a BZSH Benjamin Óvoda az alábbi esélyegyenlőségi tervet alkotja meg: I. Általános célok, etikai

Részletesebben

A Pfizer megvesztegetés és korrupció elleni nemzetközi üzleti alapelvei

A Pfizer megvesztegetés és korrupció elleni nemzetközi üzleti alapelvei A Pfizer megvesztegetés és korrupció elleni nemzetközi üzleti alapelvei A Pfizernél régóta fennálló szabályozás tiltja a megvesztegetést és korrupciót az Egyesült Államokban és külföldön végzett üzleti

Részletesebben

Szállítói Magatartási Kódex - OTTO FUCHS KG

Szállítói Magatartási Kódex - OTTO FUCHS KG Formát és funkciót a csúcsteljesítményű anyagoknak Szállítói Magatartási Kódex - OTTO FUCHS KG...korrekt munkavégzés 2 OTTO FUCHS TARTALOM 1. ELŐSZÓ 3 2. ÁLTALÁNOS ALAPELVEK 3 3. GAZDASÁGI KÉRDÉSEK 3 3.1

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv

Esélyegyenlőségi terv Esélyegyenlőségi terv 2013.07.18-tól visszavonásig érvényes (Jelen esélyegyenlőségi terv egységes szerkezetbe foglalt belső dokumentum, összhangban a KMOP-1.5.2-2008-0020 azonosítószámú pályázati projekt

Részletesebben

BUSINESS COMPLIANCE IRÁNYELV ÜGYFELEK ÉS ÜZLETI PARTNEREK SZÁMÁRA

BUSINESS COMPLIANCE IRÁNYELV ÜGYFELEK ÉS ÜZLETI PARTNEREK SZÁMÁRA BUSINESS COMPLIANCE IRÁNYELV ÜGYFELEK ÉS ÜZLETI PARTNEREK SZÁMÁRA Tartalomjegyzék 1. A szabályozás tárgya és célja... 2 2. Magatartási alapelvek... 2 2.1 Általános jogkövetés... 2 2.2 Vesztegetés és korrupció...

Részletesebben

А Softline cégcsoport globális korrupcióellenes szabályzata

А Softline cégcsoport globális korrupcióellenes szabályzata А Softline cégcsoport globális korrupcióellenes szabályzata Tartalom Személyi hatály...2 Fogalommeghatározások... 2 Kötelezettségek...3 Általános rendelkezések...4 A Szabályzat megsértésével kapcsolatos

Részletesebben

1036 Budapest, Perc utca 2. Tel: Honlap: Adatvédelmi tájékoztató

1036 Budapest, Perc utca 2. Tel: Honlap:   Adatvédelmi tájékoztató Adatvédelmi tájékoztató Készült: 2018.04.25. AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ CÉLJA A VIVEKA Világkerekítő Műhely, (a továbbiakban Adatkezelő) elkötelezett ügyfelei, partnerei, önkéntesei személyes adatainak

Részletesebben

A Compass Group Etikai Kódexe

A Compass Group Etikai Kódexe A Compass Group Etikai Kódexe 1.2. kiadás A Compass Group etikai kódexe és az ENSZ Global Compact programja Mivel vállalatunk világszinten vezető szerepet tölt be ezen a területen, a legmagasabb szintű

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. Korrupcióellenes Politikája

Az OTP Bank Nyrt. Korrupcióellenes Politikája 1. Bevezetés Az OTP Bank Nyrt. Korrupcióellenes Politikája Az OTP Bank Nyrt. (a továbbiakban: Bank) illetve az OTP Csoport elkötelezett a korrupció ellenes küzdelemben. A Bank tulajdonosai és vezetői zéró

Részletesebben

Edzői Magatartási Kódex

Edzői Magatartási Kódex Edzői Magatartási Kódex Előszó: Az Edzői Magatartási Kódex és az Etikai Kódex a Magyar Tenisz Szövetség (továbbiakban: MTSZ) válogatott edzői és a magyar edzők közreműködésével jött létre. A magyar tenisz

Részletesebben

Etikai Kódex az Eötvös Loránd Tudományegyetem polgárai számára

Etikai Kódex az Eötvös Loránd Tudományegyetem polgárai számára Etikai Kódex az Eötvös Loránd Tudományegyetem polgárai számára Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az európai hagyományokra épülő minőségi felsőoktatás és kutatás érdekeit szolgálja, küldetése

Részletesebben

Page 1 of 5 IPO / PRO / 001. Irányelvek száma IPO / PRO / 001. Kiadás kelte 2012. május 01. Issue: 1. Kapcsolódó utasítások IPR / PRO / 001-007

Page 1 of 5 IPO / PRO / 001. Irányelvek száma IPO / PRO / 001. Kiadás kelte 2012. május 01. Issue: 1. Kapcsolódó utasítások IPR / PRO / 001-007 Alpiq Csepeli Vállalatcsoport I ntegrált irányelvek Beszerzési Politika Irányelvek száma IPO / PRO / 001 Kiadás kelte 2012. május 01. Issue: 1 Kapcsolódó irányelvek Alpiq Etikai Elvek; IPO/HR/001; Kapcsolódó

Részletesebben

AZ ELECTROLUX CSOPORT SZÁLLÍTÓI MUNKAHELYI SZABVÁNYA

AZ ELECTROLUX CSOPORT SZÁLLÍTÓI MUNKAHELYI SZABVÁNYA AZ ELECTROLUX CSOPORT SZÁLLÍTÓI MUNKAHELYI SZABVÁNYA 1. A Szabályzat célja Az Electroluxnál nagy hagyománya van annak, hogy biztonságos és egészséges munkakörnyezetet kínál, és kiemelten törődik a környezetével,

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Elnökének 1/2010. számú ajánlása a javadalmazási politika alkalmazásáról. I. Az ajánlás célja és hatálya

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Elnökének 1/2010. számú ajánlása a javadalmazási politika alkalmazásáról. I. Az ajánlás célja és hatálya A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Elnökének 1/2010. számú ajánlása a javadalmazási politika alkalmazásáról I. Az ajánlás célja és hatálya 1. Az ajánlásban foglalt elvárások követése a Pénzügyi

Részletesebben

ÉLETVÉDELMI SZABÁLYOK A MUNKANAP VÉGÉN MINDENKIT HAZAVÁRNAK!

ÉLETVÉDELMI SZABÁLYOK A MUNKANAP VÉGÉN MINDENKIT HAZAVÁRNAK! ÉLETVÉDELMI SZABÁLYOK A MUNKANAP VÉGÉN MINDENKIT HAZAVÁRNAK! KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS ÉS ELŐSZÓ A MOL-csoport 2014-ben 10 életvédelmi szabályt vezetett be a munkabiztonsági teljesítmény javítása érdekében.

Részletesebben

Kiadás vagy legutóbbi felülvizsgálat dátuma:

Kiadás vagy legutóbbi felülvizsgálat dátuma: 1. oldal, I. A SZABÁLYZAT CÉLJA Ebben a globális adatvédelmi szabályzatban (a továbbiakban: Szabályzat ) a Modine Manufacturing Company megjelölése a teljes és többségi tulajdonban lévő leányvállalataival

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv 2011.

Esélyegyenlőségi terv 2011. Esélyegyenlőségi terv 2011. ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, Újhartyán Község Önkormányzata az alábbi esélyegyenlőségi tervet alkotja

Részletesebben

Esélyegyenlőségi terv

Esélyegyenlőségi terv 2018. 02. 01. Esélyegyenlőségi terv Szentlőrinci Közös Önkormányzati Hivatal 28. számú melléklet SZENTLŐRINCI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden köztisztviselőnek azt a

Részletesebben

Etikai kódex. ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Etikai Kódex. 1102 Budapest, Halom utca 5. www.any.hu Telefon: 431 1200 info@any.hu

Etikai kódex. ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Etikai Kódex. 1102 Budapest, Halom utca 5. www.any.hu Telefon: 431 1200 info@any.hu ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Etikai Kódex Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Az ANY Biztonsági Nyomda Etikai Kódexe... 4 2.1. Az Etikai Kódex alapelvei... 4 2.2. Az Etikai Kódex hatálya... 4 3. Az ANY Biztonsági

Részletesebben

Összeférhetetlenségi irányelvekről (policy)

Összeférhetetlenségi irányelvekről (policy) A befektetési szolgáltatási tevékenységekre és kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzat 7. sz. melléklete Összeférhetetlenségi irányelvekről (policy) Az Ügyfelek számára hátrányos érdek-összeütközések

Részletesebben

A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata

A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata A feddhetetlenség a legfontosabb. Úgy kell dolgoznunk a mindennapok során, hogy megfeleljünk azoknak a legmagasabb szintű etikai normáknak, amelyek elvárhatók

Részletesebben

NSG Csoport Beszállítói etikai kódex

NSG Csoport Beszállítói etikai kódex Bevezető NSG Csoport Beszállítói etikai kódex Az NSG Csoport arra törekszik, hogy üzletvitelének az NSG Csoport Értékek és Elvek nyilatkozatban leírtaknak megfelelő professzionális, jogkövető és etikai

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Az üzleti magatartás szabályzata

Az üzleti magatartás szabályzata A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata Gyógyszereink képesek alapjaiban befolyásolni az emberek egészségét. Vevőink és a társadalom egész mindnyájunkra számít minden munkakörben, hogy segítséget

Részletesebben

MAGYAR CEMENT-, BETON- ÉS MÉSZIPARI SZÖVETSÉG ÜZLETI ETIKAI SZABÁLYZAT

MAGYAR CEMENT-, BETON- ÉS MÉSZIPARI SZÖVETSÉG ÜZLETI ETIKAI SZABÁLYZAT MAGYAR CEMENT-, BETON- ÉS MÉSZIPARI SZÖVETSÉG ÜZLETI ETIKAI SZABÁLYZAT 1 Bevezetés A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (továbbiakban Szövetség) stratégiai céljait szigorú etikai és jogi elvárásoknak

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV A 2010. MÁJUS 31-TŐL 2012. DECEMBER 31-IG TERJEDŐ IDŐSZAKRA Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen Kisbér Város Önkormányzata az alábbi

Részletesebben

Cím: Versenyszabályzat Felelős: General Counsel A következő felülvizsgálat dátuma: Az előző felülvizsgálat dátuma:

Cím: Versenyszabályzat Felelős: General Counsel A következő felülvizsgálat dátuma: Az előző felülvizsgálat dátuma: 1. oldal, összesen: 5 I. A SZABÁLYZAT CÉLJA Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat ) megerősíti a Modine elkötelezettségét, hogy eleget tegyen a vállalatra vonatkozó versenyjogi ( trösztellenesként

Részletesebben

Csoportszintű Szabályzat 1.0

Csoportszintű Szabályzat 1.0 Csoportszintű 1.0 Csoportszintű 1.0 TARTALOM 1 Bevezető... 3 2 A jelen célja... 3 3 Kire terjed ki a jelen?... 3 4 Definíciók... 3 5 Belső szabálytalanság bejelentése... 3 5.1 Mit jelent a súlyos visszaélés?...

Részletesebben

Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház. Szervezeti és Működési Szabályzat. Esélyegyenlőségi.

Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház. Szervezeti és Működési Szabályzat. Esélyegyenlőségi. Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Szervezeti és Működési Szabályzat Esélyegyenlőségi melléklete Hatályos: 2016. október 1. napjától BRTKK SZMSZ Esélyegyenlőségi

Részletesebben

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com Code of Conduct Magatartási Kódex Bertelsmann Tartalom Tartalom 1 A Bertelsmann Igazgatóságának közleménye a 04 Magatartási kódex jelentőségéről 2 Elvek 2.1 Általános követelmények 2.1.1 A törvény betartása

Részletesebben

e t i k a i k ó d e x

e t i k a i k ó d e x e t i k a i kódex Tartalomjegyzék Az Etikai Kódex célja Hatálya Törvényi megfelelőség Emberi jogok tiszteletben tartása Korrupcióellenesség Összeférhetetlenség Tisztességes foglalkoztatás Esélyegyenlősség

Részletesebben

Készítette: dr. Lukács Andrea közbeszerzési tanácsadó, szakértő, Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, alelnök

Készítette: dr. Lukács Andrea közbeszerzési tanácsadó, szakértő, Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, alelnök Készítette: dr. Lukács Andrea közbeszerzési tanácsadó, szakértő, Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége, alelnök 2013.12.20. dr. Lukács Andrea, 1 A közbeszerzési irányelvek lehetőséget adnak a szociális

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató B u d a p e s t T á n c i s k o l a Új Előadóművészeti Alapítvány Goli Tánchely 1036 Buda Tel: 250 3046 E-mail: budapest@tanc.org.hu Honlap: www.tanc.org.hu Adatvédelmi tájékoztató Készült: 2018.04.25.

Részletesebben

Igazgatóság Elköteleződés a compliance és a tisztesség mellett

Igazgatóság Elköteleződés a compliance és a tisztesség mellett Tisztelt Hölgyem / Uram, Kedves Kollégák! Igazgatóság Elköteleződés a compliance és a tisztesség mellett Az E.ON célja, hogy kényelmesebb holnapot teremtsen azzal, hogy ügyfeleinek az új energiavilág által

Részletesebben