KÖZJEGYZŐ DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖZJEGYZŐ 1.00. DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. 2002.12.26."

Átírás

1 KÖZJEGYZŐ

2 I KÖZJEGYZŐ 1.00 Tartalomjegyzék Előszó 1 I Általános információk 2 1 DELPHI 2000 Bt Közjegyző rendszer... általános ismertetése 2 3 Bejelentkezés/felhasználó... váltás 3 4 Főképernyő Keresések... 4 II Törzsek 6 1 Általános ismertetés Partnertörzs Szolgáltatástörzs Dolgozótörzs Egyéb törzsek III Számlázás 13 1 Új számla rögzítés Számlák keresése Stornószámla... készítése 17 4 Számla kiegyenlítés... rögzítése 17 IV Számlaforgalom átadása 18 1 Általános leírás módú átadás V Ügykönyv kezelés 19 1 Új bejegyzés... az ügykönyvbe 19 2 Ügykönyvben... keresés 21 VI Lajstrom kezelés 21 1 Új bejegyzés... a lajstromba 21 2 Lajstromban... keresés 21 VII Hitelesítési lista 22 1 Új bejegyzés... a hitelesítési listába 22 2 Hitelesítési listában... keresés 22 VIII Statisztikák 22 1 Számla statisztika Közjegyzői statisztika ÁFA statisztika... 24

3 Tartalomjegyzék II IX Rendszerfunkciók 24 1 Program információk Program beállítások Adatbázis ürítés Nyomtatónézet Kilépés Kritikus hiba II

4 1 Előszó Elérhetőség Fejlesztő: Cím: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. Telefon: Weblap: (30)

5 Általános információk 2 1 Általános információk 1.1 DELPHI 2000 Bt Fejlesztő: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u Telefon: (30) gyuratzf@fre .hu gyuratzf@yahoo.com Weblap: A programrendszerrel kapcsolatos információk, frissítések, árak a weblapon keresztül érhetők el. A segítő a KÖZJEGYZŐ program 1.00 változat alapján készült. Változtatás joga fenntartva. DELPHI 2000 BT Minden jog fenntartva. Utolsó súgó, kézikönyv módosítás: december Revision Közjegyző rendszer általános ismertetése A közjegyző rendszer alkalmas a közjegyzőknél alkalmazott különböző nyilvántartások számítógépes nyilvántartására. A program kezeli az ügykönyvet, a lajstromot és a hitelesítési listát is (közös nevük megbízások). A programból a megbízásokat ki lehet számlázni, a hibás számlákhoz stornó számlát készíteni, nyilván lehet tartani a számla kiegyenlítéseket és a tartozó ügyfeleket is ki lehet statisztikázni.

6 3 KÖZJEGYZŐ Bejelentkezés/felhasználó váltás A program indulásakor ez a képernyő jelenik meg. A felső sorba kell beírni a felhasználó nevét, az alsó sorba pedig a jelszavát. A jelszó minden betűje helyett a rendszer "*" jelet tesz, hogy azt más ne láthassa. Lehetőség van az aktuális nap átírására is, ekkor a program a program futása során ezt a napot tekinti aktuális napnak. Automatikusan a rendszer a tényleges napot írja be a mezőbe. FIGYELEM: A program az itt beírt dátumból számolja a tárgyévet. TEHÁT NEM a megbízás rögzítéskor beírt dátumból jön ki a tárgyév! Ha itt 2003-ra beállítjuk a tárgyévet, akkor a dátumú megbízás esetén is 2003-as számot fog kapni a megbízás. A Belép gombra kattintva lehet bejelentkezni a rendszerbe. A Kilépés gombra kattinva a program kilép. A program futása közben a felhasználóváltás a Rendszer menüben megtalálható. Illetve gyorsan a CTRL-L billentyűkombinációval érhető el. 1.4 Főképernyő A program a bejelentkezés után a következő képernyővel fogadja a felhasználót.

7 Általános információk 4 A fontosabb funkciók nyomógombbal is elérhetők, de a bizonyos funkciók csak a menüből érhetők el. A képernyő bal alsó sarkában látszik az aktuálisan bejelentkezett felhasználó neve. 1.5 Keresések A keresési képernyő az alábbi módon néz ki a számla keresés esetén:

8 5 KÖZJEGYZŐ 1.00 A keresés úgy történik, hogy azokba a mezőkbe amiben keresni szeretnénk értékeket írunk. Amelyik mező üres, arra a mezőre a szoftver nem keres. Dátumkeresés (pl. számlázás dátuma): A dátum kereső mezőbe a dátumot, vagy az intervallumot kell megadni. Pl dátumot keres és közti dátumintervallum dátumot keres és közti dátumintervallum Számkeresés (pl. Végösszesen): Számkeresés esetén lehetőség van adott összeg, vagy összegintervallum keresésére. Pl szám keresése és közti szám keresése Szövegkeresés (pl. név): Szöveg esetén lehetőség van pontos szöveg keresésre, szövegrészkeresésre. Pontos szöveg keresése: Pontos szöveg keresése esetén pontosan a keresett kifejezést teljes hosszban be kell írni a keresőmezőbe. Figyelem: Ha a beírt szöveg nem teljesen egyezik meg az adatbázisban lévővel, akkor nem fogja megtalálni a rendszer. Pl. KOVÁCS ELEMÉR Az összes "KOVÁCS ELEMÉR"-t kikeresi. Szövegrészkeresés: Ha tartalmi keresést akarunk elvégezni, akkor a keresett kifejezés elé és mögé is "%" karaktereketet kell tenni. Ha olyan adatot keresünk, aminek az elejét ismerjük, akkor csak a keresett kifejezés végére kell "%" karaktert tenni.

9 Általános információk 6 Ha olyan adatot keresünk, aminek a végét ismerjük, akkor a keresett kifejezés elé kell "%" karaktert tenni. Pl. %KOVÁCS% Kikeresi az összes olyan adatot, amelyben előfordul a "KOVÁCS" szó. Mindegy, hogy az az elején, közepén, végén szerepel. KOVÁCS% Csak a "KOVÁCS" szóval kezdődő értékeket találja meg. %KOVÁCS Csak azokat az értékeket találja meg, aminek a végén szerepel a "KOVÁCS" szó. Számlaszám ill. megbízásszám keresés esetén az számlaszámnak ill. megbízásszámnak az év részét (xxx/2002) nem kötelező kitölteni, ha a keresett számla vagy megbízás tárgyévi. Nem tárgyévi bizonylat esetén kötelező kitölteni az évet is. A keresés a Keresés gombra kattintva kezdődik. Ekkor a táblázatban megjelennek azok a rekordok, amik megfelelnek a feltételnek. 2 Törzsek 2.1 Általános ismertetés A törzsek menü jelentősége az, hogy a programban rendszeresen előforduló azonos adatokat tárolja. Mivel ezek gyűjtve vannak, ezért nem kell minden esetben ezeket az adatokat újból berögzíteni, hanem csak ki kell jelölni és ezután a rendszer már kitölti a megfelelő mezőket. Minden törzs ablaka hasonló felépítésű. Táblázatos formában mutatja a törzselemeket, amelyek a Felvitel és Módosítás gombok használatával bővíthetők ill. javíthatók. A Felvitel és Módosítás gomb lenyomásakor megjelenő képernyőn lehet felvinni az új törzselemet ill. módosítani a kiválasztottat. Az adatokat letárolni és visszakerülni a lista képernyőre a Tárol vagy Ok gombbal lehet, a Mégsem gomb megnyomásakor a berögzített adatok elvesznek és visszakerülünk a lista képernyőre. 2.2 Partnertörzs Ez az ablak a Törzsek/Partnerek menüpontban érhető el.

10 7 KÖZJEGYZŐ 1.00 A képernyő tetején lévő mezőbe, ha beírjuk a partner nevének elejét, majd a CTRL gombot lenyomjuk, akkor a rendszer csak azokat a partnereket hozza fel, akiknek a neve megfelel a beírt értéknek. Új partnert a Felvitel gombra kattintva lehet felvinni, a Módosítás gombbal pedig a kiválasztott partner adatait módosítani. Amennyiben az ablakot a menüből hívjuk, akkor a Kiválaszt és a Mégsem gomb is az ablak bezárására szolgál. Amennyiben az ablakot a partner keresőből hívjuk (pl. számla partner keresése, ügykönyvben és a lajstromban a nagyító ikon) akkor a Kiválaszt gombra kiválasztódik az ügyfél és bezáródik az ablak; a Mégsem gomb esetén nincs partner kiválasztás, csak az ablak záródik be. Ha a Felvitel vagy a Módosítás gombra kattintunk, akkor a következő képernyő jelenik meg:

11 Törzsek 8 A kék színű mezőket kötelező kitölteni! Amennyiben készen vagyunk a rögzítéssel, akkor a Tárol gombra kattintva eltárolódik a partner összes adata és visszalépünk a partner keresés ablakra; ha Mégsem gombra kattintunk, akkor pedig tárolás nélkül visszakerülünk a partner kereső ablakba. 2.3 Szolgáltatástörzs Ez az ablak a Törzsek/Szolgáltatások menüpontban érhető el.

12 9 KÖZJEGYZŐ 1.00 Új partnert a Felvitel gombra kattintva lehet felvinni, a Módosítás gombbal pedig a kiválasztott partner adatait módosítani. Amennyiben az ablakot a menüből hívjuk, akkor a Kiválaszt és a Mégsem gomb is az ablak bezárására szolgál. Amennyiben az ablakot a partner keresőből hívjuk (pl. számla partner keresése, ügykönyvben és a lajstromban a nagyító ikon) akkor a Kiválaszt gombra kiválasztódik az ügyfél és bezáródik az ablak; a Mégsem gomb esetén nincs partner kiválasztás, csak az ablak záródik be. Ha a Felvitel vagy a Módosítás gombra kattintunk, akkor a következő képernyő jelenik meg:

13 Törzsek 10 Amennyiben a Számlázási sorrend mezőbe értéket írunk, akkor a számlázáskor ez a számlatétel annyiadik számmal fog felkerülni a számlára. (opciós lehetőség, a Program beállításokban lehet beállítani). Az összérték százalék mezőben lehet beállítani azt, hogy az addig a pillanatig a számlára írt tételek hány százaléka kerüljön értékként ebbe a tételbe. 2.4 Dolgozótörzs A programmal dolgozó adatainak a nyilvántartására szolgál.

14 11 KÖZJEGYZŐ 1.00 Új felhasználót a Felvitel gombbal lehet a rendszerbe rögzíteni, a Felvitel gomb segítségével a kiválasztott felhasználó adatai módosíthatók. A Be/kikapcsol gombbal lehet a felhasználót ki és bekapcsolni a rendszerbe. A táblázat fölötti gombokkal lehet változtatni, hogy az aktív a kilépett ill. az összes felhasználó adatait akarjuk megnézni. A Felvitel és a Módosítás gombra az alábbi képernyő jelenik meg:

15 Törzsek 12 A felvitelkor van lehetőség a felhasználó rövid azonosítójának a szerkesztésére,amit a bejelentkezéskor a felhasználónév mezőbe kell írni. A jelszó #1 és #2 mezők kijavítása után a Jelszó változtatás gombra kattintva lehet a jelszót módosítani. A kiválasztott jogok csak a következő bejelentkezés után lesznek érvényesek. A Supervisor felhasználó bekapcsolásakor az adott felhasználó másnak és magának is bármely jogot megadhatja. 2.5 Egyéb törzsek A Törzsek/Egyéb törzsek menüpontban érhető el.

16 13 KÖZJEGYZŐ 1.00 Főbb rögzíthető adatok: Áfa kódok Fizetési módok Közjegyzői csoportok Mennyiségi egységek A képernyő tetején látható legördülő listában lehet kiválasztani a szerkeszteni kívánt csoportot. Ekkor a táblázatban megjelennek az adott csoporthoz tartozó elemek. A Felvitel gombbal lehet újat rögzíteni, a Módosítás gombbal pedig módosítani egy meglévőt. 3 Számlázás 3.1 Új számla rögzítés Ez a funkció az új számlák berögzítésére ill. a már berögzített, de le nem zárt számlák módosítására szolgál.

17 Számlázás 14 Amennyiben törzsben vannak az ügyfelek nevei, akkor a Ügyfél azon melletti beviteli mezőbe írhatjuk be az ügyfél kódját, amennyiben ismerjük. Ha nem tudjuk, akkor e melletti mezőbe beírva az ügyfél nevének az elejét és lenyitva a legördülő listát, kiválaszthatjuk a megfelelő ügyfelet. Ha ez sem ismert, vagy új kódot akarunk felvinni, akkor a kis nagyító ikonra kell kattintani, ezután megjelenik a Partnertörzs ablak. Ott a kiválasztott partnert a Kiválaszt gomb megnyomásával lehet rátenni a számlára. A Mégsem gombbal pedig megszakítható a partner keresés. Amennyiben nem akarjuk használni a partnertörzset, akkor értelemszerűen ki kell tölteni a megfelelő cím adatokat. A fizetési mód kiválasztása után a fizetési határidő mező automatikusan kitöltődik. A CTRL-T vagy a képernyő második fülére kattinva lehet rögzíteni vagy módosítani a számla tételeket:

18 15 KÖZJEGYZŐ 1.00 Ezen a képernyőn lehet berögzíteni a számla tételeket. Amennyiben szolgáltatástörzsből dolgozunk, vagy automatikus a számlatételadás, akkor a szolgáltatás kódja mezőbe beírva a kódot (vagy a nagyítóval kikeresve a megfelelő szolgáltatást a szolgáltatástörzsből) vagy a megfelelő mezőket kitöltve lehet a szolgáltatást beírni. A Kiír gombbal kerül a szolgáltatás a számlára. A képernyő alsó részén automatikusan újaszámolódik a számla érték táblázat. Ha egy számlatétel nem szükséges, akkor a táblázatban a sorára állva majd a Töröl gombra kattinva lehet a számlatételt törölni a számláról. Amennyiben nem akarjuk számlarögzítést eltárolni, azt a Mégsem gombra kattinva megtehetjük. Amennyiben el akarjuk menteni a számlát, de nem akarjuk lezárni, akkor a Ok gombra kattintva ezt megtehetjük. Amennyiben le is akarjuk zárni a számlát, akkor a Számla lezárható? választógombot bekattinva (az X-nek meg kell jelennie) és az OK gombra kattintva lezáródik a számla. Megjelenik a nyomtatónézet ablak, ahol kinyomtathatjuk a számlát. FIGYELEM! A nyomtatás után a szoftver megkérdezi, hogy "Sikeres volt-e a nyomtatás?". Ha erre Igen-nel válaszolunk, akkor a számla már mégegyszer csak "Számla másolatként" nyomtatható. Tehát még mielőtt válaszolnánk a kérdésre, várjuk meg, hogy a számla összes példánya elhagyja a nyomtatót. Ha a számlán a fizetési határidő a mai nap, akkor feljön a számla kiegyenlítés rögzítése ablak, ahol rögzíthetjük a számla kiegyenlítés tényét és összegét.

19 Számlázás Számlák keresése A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található. Lehetőségek: Új számla rögzítése Le nem zárt számla módosítása Számla nyomtatás (már kinyomtatott számla esetén számla másolat nyomtatás) Számla stornózás. Lásd Stornószámla készítése A számla lista nyomtatása. A Felvitel gombra lehet új számlát rögzíteni a rendszerbe. Amennyiben itt csináljuk, akkor a számla és az ügyirat, lajstrom kapcsolat nem lesz meg. Javasolt, hogy az ügyirat rögzítés vagy a lajstromba rögzítésben lévő számlázás gombbal végezzük a számlázást. A Módosítás gombbal a kiválasztott, de le nem zárt számla adatai módosíthatók. A Törlés gombbal a kiválasztott, de le nem zárt számla törölhető a rendszerből. A Stornózás gombbal a kiválasztott, lezárt számla stornózható ki. A Nyomtatás gombbal a kiválasztott, lezárt számla nyomtatható. Amennyiben már egyszer nyomtatásra került, akkor számla másolat készül. A Lista nyomtatás gombra kattinva lehet a táblázat adatait kinyomtatni nyomtatóra.

20 17 KÖZJEGYZŐ Stornószámla készítése Ez a funkció a Számlák keresése ablakban a Stornózás gombbal érhető el. Amennyiben a már elkészült számla hibás, akkor azt le kell stornózni. Ez a funkció erre szolgál. A számítógép automatikusan feltölti a stornószámla adatait, amelyeket a felhasználó szabadon módosítható. A SZÁMLÁZ! gombbal lehet elkészíteni a stornószámlát. A Mégsem gombbal a stornószámla készítés megszakítható. 3.4 Számla kiegyenlítés rögzítése A számla kiegyenlítés funkcióban van lehetőség a számlához tartozó részkiegyenlítés és tejes kiegyenítés rögzítésére.

21 Számlázás 18 A számlaszám mezőben kell megadni a számlaszámot. Tárgyév esetén elég csak a számlaszámot beírni (pl. "22"), előző évi kiegyenlítés esetén pedig "22/2002" formában kell megadni a számlaszámot. Ha a gép megtalálja a számlát, akkor felül kiírja az ismert adatokat és feltölti a kiegyenlített összeg mezőt is. Amennyiben ez nem egyezik meg a tényleges kiegyenítéssel, akkor azt javítani kell. Lehetőség van a kiegyenlítő bizonylat sorszámának a biírására is a bizonylatszám mezőbe. A kiegyenlítést eltárolni az Ok gombra kattintva lehet. 4 Számlaforgalom átadása 4.1 Általános leírás Ezzel a funkcióval a könyvelő számára lehet átadni az elkészített számlákat. A számla átadás során csak a LEZÁRT számlák kerülnek átadásra, ahol a számlázás dátuma megfelel a megadott időszaknak. Az átadás a program beállítások menüpontban beállított meghajtóra történik. Az átadás módját ugyancsak a program beállításokban lehet definiálni. Az átadási módok a következők: 1. mód (Dr. Hajós Sarolta, Keszthely) módú átadás

22 19 KÖZJEGYZŐ 1.00 Először csak az első panel jelenik meg, ahol beállítható az átadni kívánt időszak. A Feldolgoz! gombra kattinva jelenik meg a második panel, ahol látható, hogy hány számlákat fog a program a könyvelés fele feladni. Amennyiben betesszük a floppy-t a megfelelő meghajtóba, akkor kattintsunk a Másolás! gombra, ekkor a program elkészíti a a feladófile-t és átmásolja a megfelelő lemezre. Amennyiben a másolás sikeres volt, akkor bejön a harmadik panel, amely tájékoztat a másolás sikerességéről, valamint arról, hogy hogyan iratozzuk fel a floppy lemez cimkéjét. Sikertelen másolás esetén hibaüzenetet kapunk. 5 Ügykönyv kezelés 5.1 Új bejegyzés az ügykönyvbe Új ügy felvitele ill. meglévő szerkesztése esetén az alábbi képernyő jelenik meg:

23 Ügykönyv kezelés 20 Amennyiben használunk partnertörzset, akkor ki is kereshetjük a partnert, ha nem akkor a megfelelő mezők kitöltésével rögzíthetjük. A "+" gombra kattintva tudunk egy ügyfelet kiírni a megbízásra. Ha többet akarunk kiírni, akkor a kírás után kitöltjük a mezőket és újból a "+" gombra kattintunk. Törölni úgy tudunk a partnerek közül, hogy a a táblázatban ráállunk a kitörlendő partnerre és az "X" gombra kattintunk. A Számlázás gombra kattinva lehet ezt az ügyet kiszámlázni. Ekkor megjelenik a Számlázás ablak, ahol a gép automatikusan kitölti a partner adatait és a hivatkozási számot. Több partner esetén annak a partnernek akar számlázni a program, amelyik a táblázatban ki van választva. A Tárol gombra kattintva a rendszer letárolja ezt az ügyet. Amennyiben új ügyet rögzítünk, ekkor kapja meg az ügyiratszámot, amely egy új ablakban külön is megjelenik. Mégsem gomb lenyomásával az eddig szerkesztett adatok elvesznek! Amennyiben bekapcsoljuk a Zárható? opciót, majd a Tárol gombra kattintunk, akkor ez az ügy lezárásra kerül. Csak megfelelő jogosultságú felhasználó tudja ismét módosítani. Ekkor a közjegyzői statisztikában ez az ügy már lezártként szerepel.

24 21 KÖZJEGYZŐ Ügykönyvben keresés A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található. A Felvitel gombbal új ügy rögzíthető. A Módosít gombra kattintva a kiválasztott ügy módosítható. Lezárt esetén csak megfelelő jogosultságú felhasználó tudja kinyitni. A Megnéz gomb segítéségével megtekinthető az ügy összes adata. Lezárt ügy esetén csak ez működik a Módosít nem. A Törlés gombbal a hibásan felvitt ügy adatai törölhetők. Csak le nem zárt ügy esetén működik. A Lista nyomtatás gombbal a táblázat nyomtatható névsorosan (betűnként külön oldalon, illetve dátum sorrendben). új ügy rögzítésére, módosítására, megnézésére (lezárt esetén csak ez működik), 6 Lajstrom kezelés 6.1 Új bejegyzés a lajstromba Lásd az Új bejegyzés az ügykönyvbe funkciónál leírtakat. 6.2 Lajstromban keresés A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található.

25 Lajstrom kezelés 22 Lásd Ügykönyvben keresés. 7 Hitelesítési lista Enter topic text here. 7.1 Új bejegyzés a hitelesítési listába Lásd az Új bejegyzés az ügykönyvbe funkciónál leírtakat. 7.2 Hitelesítési listában keresés A keresési lehetőségek leírása az Általános információk Keresések szakaszában található. Lásd Ügykönyvben keresés. 8 Statisztikák 8.1 Számla statisztika Az időintervallumot beállítva, majd a Lekérdezés gombra kattinva kiszámítódik a kívánt statisztika. A Nyomtat gombbal a megkapott lista nyomtatható.

26 23 KÖZJEGYZŐ Közjegyzői statisztika Az időintervallumot beállítva, majd a Lekérdezés gombra kattinva kiszámítódik a kívánt statisztika. A Nyomtat gombbal a megkapott lista nyomtatható. FIGYELEM! A BEFEJEZETT ÜGYEK SZÁMÍTÁSÁHOZ LE KELL ZÁRNI AZ ÜGYEKET!!!

27 Statisztikák ÁFA statisztika Az időintervallumot beállítva, majd a Lekérdezés gombra kattinva kiszámítódik a kívánt statisztika. A Nyomtat gombbal a megkapott lista nyomtatható. 9 Rendszerfunkciók 9.1 Program információk Ez a funkció a Rendszer menü Program információ bejegyzésben érhető el. A programmal kapcsolatos információkat közti a program. Pl. Program verzió, fejlesztő adatai. A program tulajdonosának adati. 9.2 Program beállítások A program működésének alapvető beállítását lehet vele ezzel a funkcióval elvégezni. A HIBÁSAN BEÁLLÍTOTT PROGRAM MŰKÖDÉSÉÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!!!

28 25 KÖZJEGYZŐ 1.00 A PROGRAM BEÁLLÍTÁSAINAK MÓDOSÍTÁSÁT ELŐBB A RENDSZERGAZDÁVAL KELL EGYEZTETNI. 9.3 Adatbázis ürítés Ez a funkció a Rendszer menü Adatbázis ürítés menüpontjában érhető el. A programban található ÖSSZES adat ürítésére szolgál. NAGYON NAGY FIGYELEMMEL HASZNÁLJUK, MIVEL HASZNÁLATA ESETÉN A PROGRAMBAN TÁROLT ÖSSZES ADAT ELVÉSZ!!! A program ilyenkor leüríti: Számlák, kiegyenlítések Megbízások (ügykönyv, lajstrom, hitelesítés) Partnerek Felhasználótörzs Figyelem! A szolgáltatástörzs nem kerül ürítésre! 9.4 Nyomtatónézet A programban az összes nyomtatáskor ez a nyomtatónézet képernyő jön be. Az első négy ikonnal az oldalak között lehet navigálni. Az ikonok közül az első az első oldalra ugrik, a második ikon az előző oldalra, a harmadik ikon a

29 Rendszerfunkciók 26 következő oldalra, a negyedik ikon pedig az utolsó oldalra ugrik. A Nyomtat gombbal lehet a nyomtatást elindítani. FIGYELEM! SZÁMLA NYOMTATÁS UTÁN A PROGRAM MEGKÉRDEZI, HOGY SIKERES VOLT-E A NYOMTATÁS? AMENNYIBEN IGENNEL VÁLASZOL, ATTÓL KEZDVE EREDETI SZÁMLA MÁR NEM NYOMTATHATÓ, CSAK SZÁMLA MÁSOLAT. ÍGY MIELŐTT A FELTETT KÉRDÉSRE VÁLASZOLNA, KÉREM VÁRJA MEG, HOGY A NYOMTATÁS TÉNYLEGESEN BEFEJEZŐDJÖN!!! A Nyomtatóbeállítás gomb segítségével lehet beállítani a nyomtató alapvető beállításait. A mellette lévő beviteli mezőbe lehet beállítani a nyomtatni kívánt példányszámot. FIGYELEM! SZÁMLA NYOMTATÁSKOR INDIGÓS LEPORELLÓ ESETÉN 1-RE, A4 LAP ESETÉN PEDIG 3-RA KELL ÁLLÍTANI! A mellette lévő 3 ikonnal közelíteni, távolítani lehet a szöveget. A mellette lévő 2 beviteli mezőben lehet beállítani, hogy nyomtatáskor hányadik oldaltól hányadik oldalig nyomtasson a program. Alapértelmezés szerint a nyomtatás első ill. utolsó oldalszáma van beírva. A Bezárás gombbal lehet ezt az ablakot bezárni. 9.5 Kilépés A programból való kilépésre szolgál. A Rendszer menü/kilépés menüpontban lehet elérni, vagy a főképernyő jobb felső sarkában lévő "X" jelre kattintva lehet elindítani. 9.6 Kritikus hiba A programban előforduló hibák esetén bejövő hibaüzenet ablak. Az esetek nagy részében az Ok

30 27 KÖZJEGYZŐ 1.00 gomb lenyomása után a program használata tovább folytatható. Bizonyos esetekben a program ilyenkor kilép. A hiba megnevezése és a hiba angol megnevezése sorokban lévő hibaüzeneteket fel kell írni. Amennyiben a hibaüzenet rendszeresen előfordul, vagy a program kilép, ill. a program hibásan működik, akkor a rendszergazdát értesíteni kell.

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 2 DELPHI 2000 Bt Alapinformációk Fejlesztõ: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u. 5. 8992 Telefon:

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

HelpAndManual_illegal_keygen IKTAT 1.30. DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. 2008.03.16.

HelpAndManual_illegal_keygen IKTAT 1.30. DELPHI 2000 Bt 8992 Bagod, Hunyadi u. 5. 2008.03.16. HelpAndManual_illegal_keygen IKTAT 1.30 2008.03.16. I IKTAT 1.30 Tartalomjegyzék 1 Eloszó I Általános információk 2 1 DELPHI 2000 Bt... 2 2 Iktató és szerzodés-nyilvántartó... rendszer általános ismertetése

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához Készítette: ÁNTSZ OTH Informatikai Főosztály (2015.) 1 Tartalomjegyzék Program elérhetősége... 3 A program felépítése... 3 Közforgalmú

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

Kompenzáló levél. Kompenzáló levél (Pénzügy modul-folyószámla) Pénzügy modul/ Folyószámla

Kompenzáló levél. Kompenzáló levél (Pénzügy modul-folyószámla) Pénzügy modul/ Folyószámla Kompenzáló levél Pénzügy modul/ Folyószámla 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/13 Tartalomjegyzék 1. Kompenzálás rögzítése...3 1.1. A kompenzálás rögzítési

Részletesebben

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy

W_Pénzügy felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy Felhasználói dokumentáció W_Pénzügy 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az a Windows operációs rendszer használatának

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Gyakori kérdések Tartalom Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4 Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Hogy tudok beteget kiválasztani?... 4 Hol tudom a Beteg, vagy Segítő személyes

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

JOGSISZOFT TESZTLAPNYOMTATÓ PROGRAM. A program az egyszer elkészített teszt feladatokat eltárolja, így azok később is kinyomtathatóak.

JOGSISZOFT TESZTLAPNYOMTATÓ PROGRAM. A program az egyszer elkészített teszt feladatokat eltárolja, így azok később is kinyomtathatóak. JOGSISZOFT TESZTLAPNYOMTATÓ PROGRAM Használati utasítás A program segítségével korlátlan számú hagyományos B kategóriás tesztlap nyomtatható, valamint 2345 kérdésből tetszőleges összeállítású tematikus

Részletesebben

Számlázó program kezelési leírása

Számlázó program kezelési leírása Számlázó program kezelési leírása 1. Program telepítése: A letöltött számla.exe futtatása. Ajánlott a nem rendszer partícióra telepíteni, mivel új installáláskor ebben az esetben nem vesznek el a számlák.

Részletesebben

Kézikönyv Kamat infosystem

Kézikönyv Kamat infosystem Kézikönyv Kamat infosystem Tartalomjegyzék 1 4 2 KAMAT INFOSYSTEM MEGNYITÁSA... 6 3 JEGYBANKI ALAPKAMAT RÖGZÍTÉSE... 12 4 KÉSEDELMI KAMATTERHELŐ LEVÉL SZÖVEGÉNEK KARBANTARTÁSA... 15 5 A KÉSEDELMES NYITOTT

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

Általános kimenő számlázás modul

Általános kimenő számlázás modul Általános kimenő számlázás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Az Általános kimenő számlázás ablak menüpontjai... 3 2.1. Előjegyzés... 3 2.2. Szűrés... 5 2.3. Korábbi számla generálás... 5 2.4. Helyesbítés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap

1. Bejelentkezés. 2. Ügyfélkapu nyitólap 1. Bejelentkezés A WorCare Ügyfélkaput a www.ugyfelkapu-worcare.peas.hu címről lehet elindítani. A lap letöltődése után a Felhasználónév mezőbe a felhasználó megadott nevét kell beírni, majd ezt követően

Részletesebben

PERSONline-NEXON\cafe Dolgozói önkiszolgáló modul

PERSONline-NEXON\cafe Dolgozói önkiszolgáló modul BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSOK PERSONline-NEXON\cafe Dolgozói önkiszolgáló modul FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS V.7.02 Bejelentkezés... 3 A képernyő szerkezete... 4 Időkorlátozás... 5 A program felépítése, funkciói... 5

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü NEVEZÉS Jogosultság A Nevezési anyagok feltöltése előtt, akinél nincs beállítva az alábbi jogosultság, azt ellenőrizni és amennyiben nincs, akkor azt beállítani szükséges: sportszervezetek sportszervezet

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről A Kémiai Biztonsági Szakrendszer elérése A rendszerbe ÁNTSZ

Részletesebben

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE... TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység bejelentéséről sok telephely adattal rendelkező partnerek esetén 1 v 1.0 2015.09.02.

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Mérlegelés több cég számára

Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

Kísérő okmányok felvitele

Kísérő okmányok felvitele Kísérő okmányok felvitele Ez a menüpont lehetővé teszi, hogy direkt módon lehessen borkísérő okmányokat készíteni, az áttekintés használata nélkül. Borkísérő okmányok A menüpont a borkísérő okmányok karbantartására,

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv

Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Minőségellenőrzési kérdőív kitöltő program Felhasználói kézikönyv Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2010. augusztus 18. Tartalom A program főablaka... 3 A fejléc, a felső menüsor valamint az eszköztár... 4

Részletesebben

Számla karbantartó program leírás.

Számla karbantartó program leírás. Számla karbantartó program leírás. A számla program még hatékonyabb működéséhez vásárolja meg a bővített kiadású Naptár programot. Ebbe a verziójú Naptár programba van integrálva egy okos kis modul, ami

Részletesebben

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése Kézikönyv Nyitott tételek összevezetése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 8

Részletesebben

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát?

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Bejövő számla rögzítéséhez válasszuk a főmenüben a Beszerzés, azon belül pedig a bejövő számla menüpontot. 1. lépés a szállító kiválasztása A szállító kiválasztásához

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása

Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása 1 Novell és Windows7 bejelentkezési jelszavak módosítása A jelszavak használatáról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem informatikai és kommunikációs hálózata használatának és üzemeltetésének szabályai, abban

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe

Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Előleg számlák feladása RAXLA-ból NTAX rendszerbe Adott előlegek Ahhoz, hogy a RAXLA-ban (Számlázási rendszer) kiállított adott előleg számlák, kiegyenlítésük és végszámlába történő beszámításuk átadásra

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

TÁRGYTEMATIKA RÖGZÍTÉSE A NEPTUN RENDSZERBEN

TÁRGYTEMATIKA RÖGZÍTÉSE A NEPTUN RENDSZERBEN TÁRGYTEMATIKA RÖGZÍTÉSE A NEPTUN RENDSZERBEN Elkészült a Neptun rendszerben az a fejlesztés, amely lehetővé teszi a tantárgyi tematikák berögzítését, illetve adott félévhez történő letárolását. Ennek a

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1/8. oldal Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1. Oktatói szerepkör -> Vizsgák, jegybeírás -> Félév kiválasztása 2. Vizsga típusa: szóbeli vagy írásbeli 3. Vizsga kezdete 4. Vizsga vége: automatikusan

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben