CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. H Budapest, Medve utca H Pf.: 394 telefon: (36 1) fax: (36 1) Internet:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. H - 1027 Budapest, Medve utca 4 14. H - 1537 Pf.: 394 telefon: (36 1) 423 2400 fax: (36 1) 489 6676 Internet:"

Átírás

1

2 HAVI JELENTÉS JÚNIUS AZ ALAP FŐBB ADATAI Portfólió menedzser: Pintér András Alap futamideje: július 17-től határozatlan ideig tart Éven belüli lekötésű lakossági banki betéti kamatokkal versenyképes hozam biztosítása - a lekötés kényszere nélkül - alacsony árfolyam-, illetve jövedelmezőségi kockázatú hazai hitelviszonyt megtestesítő értékpapír befektetések révén. További célja az Alapnak, hogy az alacsony működési költségek és a méretgazdaságosságból fakadó előnyök kihasználása révén az intézményi befektetők is realizálhassák az Alapon keresztül a mindenkori pénzpiaci hozamokat a rövidebb és a hosszabb idejű befektetéseikre egyaránt. Az Alap forgalmazása az adott napon, az ezt megelőző napon megállapított egy befektetési jegyre jutó nettó eszközértéken történik. A forgalmazó az adott napi forgalmazás zárását követően bonyolítja le a megbízás alapján a tranzakciót aznapi áron, aznapi teljesítéssel. Az Alap befektetési jegyei dematerializált, névre szóló értékpapírok, amelyek a KELER rendszerében szabadon transzferálhatók. Nettó eszközérték Ft Nettó eszközérték egy jegyre Időszak Nominális 2,3583 Ft 6 hónap 3,05% - 1 év 6,38% - Forint júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan. Fix és változó kamatozású állampapírok: Fix és változó kamatozású vállalati és hitelintézeti kötvények: Ft 57,5% Ft 5,5% Jelzáloglevelek: Ft 1,4% : 0 Ft 0,0% 0 Ft 0,0% Értékpapírok összesen: Ft 64,4% Min. 2 hétre lekötött betét: Ft 31,9% Betét (<2 hét) és egyéb likvid eszköz: Ft 3,7% Összesen: Ft 100,0% Az év elejei jelentős hozamemelkedés véget érni látszott májusban. Bár a 3 és 6 hónapos diszkont kincstárjegyek hozamai bp-tal emelkedtek, a hosszabb futamidejű hozamok (így az 1 éves diszkont-kincstárjegy) hozamai nem változtak a hónap során. Természetesen a hozamok mozgása nem volt egyenletes, a hónap első felében még jelentősnek mondható hozamcsökkenés jellemezte a piacot, ez a tendencia azonban a hónap második felére az ellenkezőjére fordult és a hozamok visszaemelkedtek kiinduló helyzetükbe. Jelentősnek mondható makrogazdasági adat nem került napvilágra, az infláció a várakozásoknak megfelelően alakult és a Magyar Nemzeti Bank is a piaci szereplők várakozásainak megfelelően emelte irányadó kamatlábát 25 bp-tal. A hónap folyamán nem változtattunk érdemben az alap korábban kialakított befektetési stratégiáján.

3 AZ ALAP FŐBB ADATAI HAVI JELENTÉS JÚNIUS Portfólió menedzser: Pintér András Alap futamideje: február 18-tól határozatlan ideig tart Az euró számlákra vonatkozó, éven belüli lekötésű, banki betéti kamatokkal versenyképes hozam biztosítása a lekötés kényszere nélkül, euróban denominált, alacsony árfolyam-, illetve jövedelmezőségi kockázatú hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, illetve pénzpiaci eszközök vásárlása, emellett euróban denominált, az euró pénz- és kötvénypiacokon befektető befektetési alapok jegyeinek vásárlása, valamint euró likvid eszközök tartása révén. További célja az Alapnak, hogy az alacsony működési költségek és a méretgazdaságosságból fakadó előnyök kihasználása révén az intézményi és magánbefektetők is realizálhassák az Alapon keresztül a mindenkori euró pénzpiaci hozamokat a rövidebb és a hosszabb idejű befektetéseikre egyaránt. Az Alap forgalmazása az adott napon az ezt megelőző napon megállapított egy befektetési jegyre jutó nettó eszközértéken történik. A forgalmazó az adott napi forgalmazás zárását követően bonyolítja le a megbízás alapján a tranzakciót aznapi áron, aznapi teljesítéssel. Az Alap befektetési jegyei dematerializált, névre szóló értékpapírok, amelyek a KELER rendszerében szabadon transzferálhatók. Nettó eszközérték Nettó eszközérték egy jegyre 1, Időszak Nominális 6 hónap 1,79% - 1 év 3,47% Eurócent febr ápr jún aug okt dec febr ápr jún aug okt dec febr ápr jún aug okt dec febr ápr jún. Fix és változó kamatozású állampapírok: 0 0,0% : 0 0,0% 0 0,0% Értékpapírok összesen: 0 0,0% Min. 2 hétre lekötött betét: ,5% Betét (<2 hét) és egyéb likvid eszköz: ,5% Összesen: ,00% Májusban ismét jellemzően bp-tal emelkedtek a hozamok az európai hozamgörbe rövid oldalán. A hozamemelkedés hátterében az állt, hogy az EKB májusban is folytatta korábbi kommunikációs stratégiáját, továbbra is az inflációs kockázatok elsőbbrendűségét hangsúlyozta a lassuló gazdasági növekedéssel szemben. A piaci szereplők korábban még számítottak egy esetleges kamatcsökkentésre, azonban a nyersanyagárak és főként az olajár növekedése okozta várható inflációs sokk ezeket a várakozásokat teljes mértékben eltüntette. Sőt májusban erősödtek azon piaci hangok, hogy a ezen piaci tendenciák fennmaradása esetén elkerülhetetlen lesz egy ECB kamatemelés. A hónap folyamán nem változtattunk az elmúlt időszak stratégiáján és tartottuk az alap egészen minimális kötvény kitettségét.

4 AZ ALAP FŐBB ADATAI HAVI JELENTÉS JÚNIUS Portfólió menedzser: Pintér András Alap futamideje: október 12-től határozatlan ideig tart Kedvező hozam elérése hazai kibocsátású államkötvényekbe való befektetés útján. Az Alap a piaci tendenciáktól és a várakozásoktól függően változtatja a portfóliójában lévő kötvénybefektetések átlagos hátralévő futamidejét, ezáltal törekedve további hozamelőnyök kihasználására. A forgalmazási ár az adott munkanapon megállapított egy befektetési jegyre jutó nettó eszközérték. Mivel ez az ár a forgalmazási időben nem ismert, ezért a befektető megbízást ad a forgalmazónak a kívánt tranzakció aznapi áron történő végrehajtására. A forgalmazó adott napon a forgalmazás zárását követően bonyolítja le, megbízás alapján a tranzakciót aznapi áron, aznapi teljesítéssel. Az Alap befektetési jegyei dematerializált, névre szóló értékpapírok, amelyek a KELER rendszerében szabadon transzferálhatók. Nettó eszközérték Nettó eszközérték egy jegyre Ft 3,49 86 Ft Forint Időszak Nominális 6 hónap -2,92% - 1 év -2,53% okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr okt ápr. Magyar államkötvények Ft 97,3% Magyar kincstárjegyek: 0 Ft 0,0% : 0 Ft 0,0% 0 Ft 0,0% Értékpapírok összesen: Ft 97,3% Egyéb likvid eszközök: Ft 2,7% Összesen: Ft 100,0% Az év elejei jelentős hozamemelkedés véget érni látszott májusban, a 3, 5, 10 és 15 éves államkötvények hozamai nem változtak a hónap során. Természetesen a hozamok mozgása nem volt egyenletes, a hónap első felében még jelentősnek mondható hozamcsökkenés jellemezte a piacot, ez azonban a hónap második felére az ellenkezőjére fordult és a hozamok visszaemelkedtek kiinduló helyzetükbe. Jelentősnek mondható makrogazdasági adat nem került napvilágra, az infláció a várakozásoknak megfelelően alakult és a Magyar Nemzeti Bank is a piaci szereplők várakozásainak megfelelően emelte irányadó kamatlábát 25 bp-tal. A hónap folyamán nem változtattunk érdemben az alap korábban kialakított befektetési stratégiáján.

5 HAVI JELENTÉS JÚNIUS AZ ALAP FŐBB ADATAI Portfólió menedzser: Pintér András Alap futamideje: július 7-től határozatlan ideig t t Árfolyamnyereség elérése részvény-befektetések útján. További célja az alapnak, hogy a befektetők alacsony költségek mellett hozzájuthassanak egy diverzifikált, tehát az egyedi részvényeknél alacsonyabb kockázatú értékpapír-portfólió előnyeihez. A forgalmazási ár az adott munkanapon megállapított, egy befektetési jegyre jutó nettó eszközérték. Mivel ez az ár a forgalmazási időben nem ismert, ezért a befektető megbízást ad a forgalmazónak a kívánt tranzakció aznapi áron történő végrehajtására. A forgalmazó adott napon a forgalmazás zárását követően bonyolítja le, megbízás alapján a tranzakciót aznapi áron, aznapi teljesítéssel. Az Alap befektetési jegyei dematerializált, névre szóló értékpapírok, amelyek a KELER rendszerében szabadon transzferálhatók. Nettó eszközérték Nettó eszközérték egy jegyre Időszak Nominális Ft 1,8208 Ft 6 hónap -19,10% - 1 év -17,15% Forint júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan júl jan. BÉT-en jegyzett részvények: Ft 38,8% Külföldi részvények: Ft 36,6% : 0 Ft 0,0% 0 Ft 0,0% Értékpapírok összesen: Ft 75,4% Likvid eszközök (folyószámla, kamat, stb.): Ft 24,6% Összesen: Ft 100,0% Májusban a régió részvénypiacait összességében pozitív hangulat uralta (külön kiemelendő az orosz tőzsde szárnyalása), ugyanakkor ehhez az emelkedéshez a magyar piac nem tudott csatlakozni. A BUX Index az előző hónap végéhez képest gyakorlatilag változatlan szinten, az MSCI Emerging Europe Index ugyanakkor forintban számolva 5,9%- os emelkedéssel zárta a hónapot. A fent említett orosz tőzsdei emelkedést az olajszektor vezette, melyet a rekordmagasságban tartózkodó olajár, illetve az orosz kormány által bejelentett, a szektorra vonatkozó adócsökkentések és különféle adókedvezmények egyaránt támogattak. A magyar blue chip-ek közül a hónap nyertese az 1,6%-ot emelkedő Richter volt. Az Alap részvénykitettségét a hónap során változatlanul túlsúlyozott szinten (78-83 százalék között) tartottuk.

6 HAVI JELENTÉS JÚNIUS AZ ALAP FŐBB ADATAI Portfólió menedzser: Pintér András Alap futamideje: december 6-tól határozatlan ideig t t A világ fejlett országainak pénz- és tőkepiacain rendelkezésre álló részvény-befektetéseket gazdaságosan, befektetési alapok vásárlásán keresztül tegye elérhetővé a magyar befektetők számára. További célja az alapnak, hogy a portfóliójában tartott befektetési alapokon keresztül lehetőséget nyújtson a befektetőinek, hogy részesedjenek a fejlett világ részvénytőzsdéinek hozamából nagyfokú kockázatmegosztás mellett. Az Alap forgalmazása a megbízás megadásának napját (T nap) követő második munkanapon (T+2 nap) megállapított, T napra vonatkozó, egy befektetési jegyre jutó nettó eszközértéken történik. A forgalmazó T+2 napon az adott napi forgalmazás zárását követően bonyolítja le a megbízás alapján a tranzakciót T napi áron, T+2 napi teljesítéssel. Az Alap befektetési jegyei dematerializált, névre szóló értékpapírok, amelyek a KELER rendszerében szabadon transzferálhatók. Nettó eszközérték Nettó eszközérték egy jegyre 1, AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE JÚNIUS 30-ÁN: Időszak Nominális 6 hónap -16,48% - 1 év -23,03% - AZ ALAP ÖSSZETÉTELE MÁJUS 30-ÁN: Külföldi részvény alapok* befektetési jegyei: ,8% : 0 0,0% 0 0,0% Értékpapírok összesen: ,8% Likvid eszközök (folyószámla, kamat, stb.): ,2% Összesen: ,0% * Kollektív befektetési értékpapírok dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún dec jún. Május közepére elfogyott a piacok lendülete, a március közepe óta tartó pozitív korrekciót követően ismételten elbizonytalanodtak a piacok. Az MSCI World Index euróban számolva májusban 1,5%-os emelkedést mutatott. Az említett elbizonytalanodás elsődleges oka a 130 dollárig emelkedő olajár volt, melynek kapcsán a tengerentúli befektetők szemében ismét erősödött egy stagflációs (azaz magas inflációval és alacsony növekedéssel jellemzett) gazdasági környezet kockázata az elkövetkező negyedévekre vonatkozóan. Egy ilyen forgatókönyv pedig a várakozások szerint a FED-et is meglehetősen nehéz helyzetbe hozná (az amerikai jegybank jelenleg a kamatcsökkentési sorozat lezárulását próbálja kommunikálni a piacok felé). Májusban az alap részvénykitettségét semleges szinten tartottuk, az alap befektetési jegyeken keresztüli részvénykitettsége százalék között alakult a hónap során.

7 Az alap teljesítményének, hozamának számításához és bemutatásához használt szabályok és elvek Az Alapok teljesítményének bemutatásához szükséges számításokat az IE Befektetési Alapkezelő Zrt. összegyűjti és megőrzi. Az Alapok portfóliójában lévő elemek értékelésének forrásait és módszereit az Alapok PSZÁF által elfogadott kezelési szabályzata tartalmazza*. Az Alapok eszközértékének megállapítását a letétkezelő () végzi, az Alapok kezelési szabályzatában* meghatározottak szerint, piaci és kereskedés napi elszámolás elvén. Az Alapok portfóliójában lévő kamatozó kötvény típusú értékpapírokból, valamint minden eszközből, amelyből kamatjövedelem származik, az időarányos kamat figyelembe van véve az Alapok eszközértékének számításakor, hasonlóan a pénzből és a pénzjellegű eszközökből származó hozamokhoz, illetve a realizált és nem realizált árfolyamnyereséghez**. Az IE Befektetési Alapkezelő Zrt. kijelenti, hogy az Alapok különböző időszakokra számított hozamait az osztalékon, kamaton és árfolyamnyereségen keletkező vissza nem igényelhető forrásadó levonása után, illetve a visszaigényelhető forrásadó figyelembe vételével számítja ki.*** Magánszemélyek a befektetési jegyek forgalmazónál történő visszaváltásakor hozamot realizálnak. A realizált hozam kamat jövedelemnek minősül, ami a kamatadó hatálya alá tartozik, hasonlóan a hitelintézeti betéten, takarékbetéten és folyószámlán elért kamathoz, illetve a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokon elért kamathoz és hozamhoz. Az adó alapja a visszaváltási ár és az értékpapír megszerzésére fordított érték, valamint az értékpapírok megszerzéséhez kapcsolódó járulékos költségek különbsége. Az adó mértéke a Tájékoztató készítésének időpontjában húsz százalék. A augusztus 31-e előtt vásárolt befektetési jegyek mentesülnek a kamatadó hatálya alól. Jogi személyek és jogi személyiség nélküli társaságok esetében a befektetési jegyek árfolyamnyeresége és hozama az adóköteles árbevételüket növeli. Ez után a mindenkor érvényes társasági adójogszabályok szerint kell az adót megfizetni. * Az Alapok Tájékoztatója és kezelési szabályzata megtekinthető a honlapon, valamint díjmentesen átvehető a forgalmazási helyeken. ** IE Hunnia Alapok egységes szerkezetbe foglalt Tájékoztatója és kezelési szabályzata Alapok nettó eszközértékeinek számítási módja fejezet. *** Az Alap Magyarországon nem adóalany, befektetései után forrásadót nem fizet, illetve nem igényelhet vissza. Időszak IE HUNNIA PÉNZPIACI ALAP Nominális AZ ALAPOK MÚLTBELI HOZAMAI IE HUNNIA ÁLLAMKÖTVÉNY ALAP használatának mértéke Időszak Nominális ,90% ,79% ,78% ,69% ,81% ,53% ,91% ,32% ,46% ,56% - Időszak IE HUNNIA RÉSZVÉNY ALAP IE HUNNIA NEMZETKÖZI RÉSZVÉNY ALAP 3 Nominális használatának mértéke Időszak Nominális ,15% ,24% ,49% ,57% ,77% ,79% ,51% ,18% ,91% ,53% 5,97% IE HUNNIA EURÓ HOZAMTERMELŐ ALAP Időszak Nominális ,06% ,82% ,13% - 1 Napi idősúlyozott hozam. Nettó módon számítva: forgalmazási, számlavezetési díjjal és egyéb költségekkel nem csökkentve. 2 Összesített piaci érték/nettó eszközérték számtani átlaga június 8-ig az IE Hunnia Deviza Részvény Alap 1 jegyre jutó nettó eszközértékéből (forint) számítva, utána az IE Hunnia Nemzetközi Részvény Alap 1 jegyre jutó nettó eszközértékéből (euró) számítva. 4 Az Alap indulásától 2005 február 18-tól Negyedévenkénti bontásban: 2005/I : 0 12%; 2005/II 0 35%; 2005/III 0 34%; 2005/IV 0 31% Ez az anyag nem az Alap hivatalos, Felügyelet által jóváhagyott tájékoztatója, amelyet a forgalmazók, kérésre, rendelkezésre bocsátanak. A hozamok az 1 jegyre jutó nettó eszközérték adatokból kerültek kiszámításra. A forgalmazási díjak a befektető által elért hozamot arányosan csökkentik. Az Alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra. A befektetési jegyek árfolyama csökkenhet, nőhet, a befektetett összeg visszafizetésére nincs garancia.

IE Hunnia Nemzetközi Részvényalapokba Fektető Nyíltvégű Befektetési Alap (Korábbi nevén IE Hunnia Deviza Részvény Nyíltvégű Befektetési Alap)

IE Hunnia Nemzetközi Részvényalapokba Fektető Nyíltvégű Befektetési Alap (Korábbi nevén IE Hunnia Deviza Részvény Nyíltvégű Befektetési Alap) IE Hunnia Nemzetközi Részvényalapokba Fektető Nyíltvégű Befektetési Alap (Korábbi nevén IE Hunnia Deviza Részvény Nyíltvégű Befektetési Alap) Féléves jelentés a 27-es év első félévéről Az Állami Pénz-

Részletesebben

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2014. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., mint az AEGON Smart Money Befektetési

Részletesebben

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés

Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés Accorde Alapkezelő Zrt. Accorde Prémium Alapok Alapja Befektetési Alap 2016. I. Féléves jelentés (Időszak: 2016.02.02-2016.06.30.) I. Vagyonkimutatás indulás: 02.02. Vége: 2016.06.30. Instrumentum Érték

Részletesebben

ÁLLAMPAPÍRPIAC. HAVI TÁJÉKOZTATÓ 2016. július

ÁLLAMPAPÍRPIAC. HAVI TÁJÉKOZTATÓ 2016. július HAVI TÁJÉKOZTATÓ 216. 216. végéig 497,6 milliárd forint összegű nettó kibocsátás valósult meg, amelyből a nettó forintkibocsátás 1719,2 milliárd forintot, a nettó devizatörlesztés 122 milliárd forintot

Részletesebben

A fizetési mérleg alakulása a 2001. májusi adatok alapján

A fizetési mérleg alakulása a 2001. májusi adatok alapján A fizetési mérleg alakulása a 21. májusi adatok alapján A végleges számítások szerint 21. májusban 134 millió euró hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg, amely 54 millió euróval magasabb a tavalyi adatnál.

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2012

FÉLÉVES JELENTÉS 2012 FÉLÉVES JELENTÉS 2012 Alapadatok Neve Rövid neve Elnevezés angolul Rövid név angolul Budapest Bond Investment Fund Budapest Bond Investment Fund Harmonizáció ÁÉKBV Alap Az alap típusa, fajtája nyilvános,

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Ingatlan Alapok Alapja

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Ingatlan Alapok Alapja Alapadatok Rövid neve Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest Ingatlan Alapok Alapja Alternatív

Részletesebben

A fizetési mérleg alakulása a 2001. áprilisi adatok alapján

A fizetési mérleg alakulása a 2001. áprilisi adatok alapján A fizetési mérleg alakulása a 21. ilisi adatok alapján A végleges számítások szerint 21. ilisban 2 millió euró hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg. Az egyenlegnek az előző év ilishoz mért 23 millió eurós

Részletesebben

Féléves jelentés 2016. GENERALI HAZAI KÖTVÉNY ALAP

Féléves jelentés 2016. GENERALI HAZAI KÖTVÉNY ALAP Féléves jelentés 2016. GENERALI HAZAI KÖTVÉNY ALAP Generali Hazai Kötvény Alap I. Alapadatok Az Alap működési formája: Az Alap fajtája: Az Alap elsődleges eszközkategóriájának típusa: nyilvános nyíltvégű

Részletesebben

H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok

H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok H I R D E T M É N Y 2015. június 15-től érvényes betéti kamatok Évi bruttó kamat % EBKM % 1./ Lakossági folyószámla -lekötés nélkül sávos kamatozással 150.000 Ft-ig 0.00% 0.00% 150.001 Ft-tól 0.15% 0.15%

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP TELJESÍTMÉNYE 2016. augusztus 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL VALÓDI LEHETŐSÉGEK AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési

Részletesebben

által kezelt Befektetési Alapokról Generali Arany Oroszlán Nemzetközi Részvény Alap Generali Cash Pénzpiaci Alap Generali Hazai Kötvény Alap

által kezelt Befektetési Alapokról Generali Arany Oroszlán Nemzetközi Részvény Alap Generali Cash Pénzpiaci Alap Generali Hazai Kötvény Alap Éves jelentés 2010. által kezelt Befektetési Alapokról Generali Arany Oroszlán Nemzetközi Részvény Alap Generali Cash Pénzpiaci Alap Generali Hazai Kötvény Alap Generali Mustang Amerikai Részvény Alap

Részletesebben

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA által kezelt befektetési alapok, CONCORDE RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP CONCORDE NEMZETKÖZI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP CONCORDE KÖZÉP-EURÓPAI RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP CONCORDE COLUMBUS GLOBÁLIS ÉRTÉKALAPÚ

Részletesebben

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet A Takarékszövetkezet jelen ben szereplő, változó kamatozású i termékei esetében i kamatváltozást tesz közzé, az állandó (fix) kamatozású i termékek esetében pedig a 2014.06.15-től lekötésre kerülő ekre

Részletesebben

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet

Boldva és Vidéke Taka r ékszövetkezet A Takarékszövetkezet jelen ben szereplő, változó kamatozású i termékei esetében i kamatváltozást tesz közzé, az állandó (fix) kamatozású i termékek esetében pedig a 2014.08.13-tól lekötésre kerülő ekre

Részletesebben

Portfolió jelentés értékpapíralapra

Portfolió jelentés értékpapíralapra CIB Európai Részvényalap 5,116,900,264 1.1767 4,348,396,465 I. Kötelezettségek I/1. Hitelállomány (összes) I/2. Költségek (összes) Alapkezeloi díj Felügyeleti díj Könyvvizsgálói díj Letétkezeloi díj I/3.

Részletesebben

D Í J J E G Y Z É K Értékpapír ügyletekhez kapcsolódó jutalékok

D Í J J E G Y Z É K Értékpapír ügyletekhez kapcsolódó jutalékok qa D Í J J E G Y Z É K Értékpapír ügyletekhez kapcsolódó jutalékok belföldi és külföldi magánszemélyek, egyéni vállalkozók és társas vállalkozások számára Budapesti Értéktőzsdére bevezetett részvény megbízások

Részletesebben

Concorde Alapkezelő. Havi portfólió jelentés. Tartalomjegyzék

Concorde Alapkezelő. Havi portfólió jelentés. Tartalomjegyzék Concorde Alapkezelő Havi portfólió jelentés Tartalomjegyzék ADÜTON SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP... 1 CITADELLA SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP... 2 CONCORDE 2000 NYÍLTVÉGU BEFEKTETÉSI ALAP... 3 CONCORDE

Részletesebben

A fizetési mérleg alakulása a 2001. januári adatok alapján

A fizetési mérleg alakulása a 2001. januári adatok alapján A fizetési mérleg alakulása a 21. januári adatok alapján A végleges számítások szerint 21. januárban 237 hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg. Az nek az előző év januárhoz mért 16 s romlása mögött az

Részletesebben

Európa Zártvégű Ingatlan Alap

Európa Zártvégű Ingatlan Alap Európa Zártvégű Ingatlan Alap 1 EURÓPA Zártvégű Ingatlanbefektetési Alap, mint termék Termékjellemzők: Zártvégű Tőke- és hozamgarancia, évi 6,00% a futamidő végéig, a kumulált hozam 21,06% (EHM: 5,60%)

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve

Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve Bemutatkozás Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Generali Alapkezelő Zrt. Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve Jogi személyiség A Generali Csoport világszerte

Részletesebben

Vezetői összefoglaló. 2016. augusztus 15.

Vezetői összefoglaló. 2016. augusztus 15. 2016. augusztus 15. Vezetői összefoglaló Hétfő reggel a főbb devizákkal szemben minimális elmozdulásokat produkált a forint. A BUX 16 milliárd forintos, jócskán átlag feletti forgalom mellett 1 százalékos

Részletesebben

A központi költségvetés és az államadósság finanszírozása 2015-ben

A központi költségvetés és az államadósság finanszírozása 2015-ben A központi költségvetés és az államadósság finanszírozása 215-ben Fő kérdések: 1. Az állampapírpiac helyzete és a központi költségvetés finanszírozása 214-ben. 2. A 215. évi finanszírozási terv főbb jellemzői.

Részletesebben

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP

CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP CONCORDE-VM ABSZOLÚT SZÁRMAZTATOTT BEFEKTETÉSI ALAP Féléves jelentés 2016. FÉLÉVES JELENTÉS A Concorde-VM Abszolút Származtatott Befektetési Alap Féléves jelentése a 2014. évi XVI. törvény 6. számú melléklete

Részletesebben

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP FŐBB ADATAI

HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP VALÓDI LEHETŐSÉGEK PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA AZ ALAP FŐBB ADATAI 2015. január 31. HAVI JELENTÉS CIB HOZAMVÉDETT BETÉT ALAP PORTFÓLIÓ-ÖSSZETÉTEL VALÓDI LEHETŐSÉGEK AZ ALAP HOZAM/KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA Az Alap alacsony kockázatú, nagy likviditású befektetési eszközökbe,

Részletesebben

Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Egyéb hitelek (Érvényes: 2015.12.01-től)

Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Egyéb hitelek (Érvényes: 2015.12.01-től) Már nem értékesített hiteltípusok és korábban folyósított hitelek kondíciói Egyéb hitelek (Érvényes: 2015.12.01-től) Tartalomjegyzék Szellemi szabadfoglalkozásúak részére nyújtott (már nem értékesített)

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a jelzálogkölcsönök feltételeiről Érvényes: 2015. Október 01-től 2015.

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a jelzálogkölcsönök feltételeiről Érvényes: 2015. Október 01-től 2015. Kamatperiódus 6 havi BUBOR 1 Szabadfelhasználású kölcsön HUF 6 hónap 1,360% 2,360% 8,360% n/a Lakásvásárlási kölcsön HUF 6 hónap 1,360% 2,360% 8,360% n/a 1 A változó kamatozású HUF kölcsön kamatlába referencia-kamatlábhoz

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról

HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról HIRDETMÉNY a Lakossági Betétügyletekről és egyéb Megtakarításokról 1. LEKÖTÖTT BETÉTEK 1.1. Akciós lekötött betétek 1.1.1. GRÁNIT Stabil betét, 2 hónapra Akció ideje Betét típusa GRÁNIT Stabil betét kamat

Részletesebben

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI Érvényes: 2011. január 1-től A változások

Részletesebben

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI Érvényes: 2011. augusztus 20-tól A változások

Részletesebben

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége

73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 73OA Eredménykimutatás - Pénztár működési tevékenysége 001 73OA01 Tagok által fizetett tagdíj 59 334-59 334 59 642-59 642 002 73OA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 39 212-39 212 27 357-27 357 003 73OA03

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. november 9. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11406.46-0.33% S&P 500 1223.23-0.22% Nasdaq 100 2188.94 +0.10% DAX 6750.50-0.05% BUX 23127.36-0.34%

Részletesebben

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2012. ÉVES JELENTÉS

AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA 2012. ÉVES JELENTÉS AEGON SMART MONEY BEFEKTETÉSI ALAPOK ALAPJA AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország kezelő Zrt., mint az AEGON Smart Money ok Alapja (továbbiakban: az

Részletesebben

Az egyes értékpapírok jellemzői I.

Az egyes értékpapírok jellemzői I. Az egyes értékpapírok jellemzői I. VÁLTÓ KÖZRAKTÁRI KÖTVÉNY pénzkövetelés áruval kapcsolatos tulajdonjog v. más jog pénzkövetelés rendeletre (DE :rekta) rendeletre névre diszkontálással érvényesíthető

Részletesebben

OTP Bank 2006. első negyedévi eredmények

OTP Bank 2006. első negyedévi eredmények OTP Bank 26. első negyedévi eredmények SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Spéder Zoltán, alelnök, vezérigazgató-helyettes 26. május 15. 26 első negyedévének főbb jellemzői 16/5/26 Külső tényezők: Változatlan jegybanki

Részletesebben

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2014.01.01-2014.12.31

AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Mérleg 2014.01.01-2014.12.31 AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Mérleg 2014.01.01-2014.12.31 Cégnév: AEGON Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. Székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Concorde 2000 Befektetési Alap

Concorde 2000 Befektetési Alap HAVI PORTFÓLIÓJELENTÉS 2012. augusztus Concorde 2000 Befektetési Alap Az Alap befektetési politikája Az Alap nyilvános, nyíltvégű, a BAMOSZ kategorizálása alapján hazai kiegyensúlyozott vegyes befektetési

Részletesebben

AEGON MONEYMAXX EXPRESSZ ABSZOLÚT HOZAMÚ BEFEKTETÉSI ALAP 2015. ÉVES JELENTÉSE AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT.

AEGON MONEYMAXX EXPRESSZ ABSZOLÚT HOZAMÚ BEFEKTETÉSI ALAP 2015. ÉVES JELENTÉSE AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON MONEYMAXX EXPRESSZ ABSZOLÚT HOZAMÚ BEFEKTETÉSI ALAP E AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 1 A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2014 - Budapest Állampapír Alap

FÉLÉVES JELENTÉS 2014 - Budapest Állampapír Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2014 - Budapest Állampapír Alap Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Budapest Government Bond Investment Fund Budapest Állampapír Alap Budapest Government Bond Fund

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ DOLLÁR PÉNZPIACI

ERSTE NYÍLTVÉGŰ DOLLÁR PÉNZPIACI Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ DOLLÁR PÉNZPIACI BEFEKTETÉSI ALAP 1. Az Erste Dollár Pénzpiaci Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Dollár Pénzpiaci Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő

KONDÍCIÓS LISTA. Devizabelföldi magánszemélyek. Devizanem éves Kamat 22,13 % THM 1. 500.000 Ft, 3 év futamidő THM 1. 3 millió Ft, 5 év futamidő KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek eire vonatkozóan Hatályos: 2016.július 1-től 2016. július 1-jén vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek: éves Kamat 22,13 % 24,89 % 24,89

Részletesebben

A fizetési mérleg alakulása a 2001. júniusi adatok alapján

A fizetési mérleg alakulása a 2001. júniusi adatok alapján A fizetési mérleg alakulása a 21. júniusi adatok alapján A végleges számítások szerint 21. júniusban 341 millió euró hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg 1), ami 87 millió euróval alacsonyabb a tavalyi

Részletesebben

Concorde 2000 Befektetési Alap

Concorde 2000 Befektetési Alap HAVI PORTFÓLIÓJELENTÉS 2012. szeptember Concorde 2000 Befektetési Alap Az Alap befektetési politikája Az Alap nyilvános, nyíltvégű, a BAMOSZ kategorizálása alapján hazai kiegyensúlyozott vegyes befektetési

Részletesebben

Származtatott ügyletek eredménye Vállalati kötvények

Származtatott ügyletek eredménye Vállalati kötvények Oldal 3/40 CONCORDE 2000 NYÍLTVÉGU BEFEKTETÉSI ALAP Havi portfóliójelentés: 2016.03.31 ISIN kód: HU0000701693 A befektetési alap összesített és egy jegyre jutó nettó eszközértéke Nettó eszközérték (HUF):

Részletesebben

Kiegészítő információk

Kiegészítő információk Kiegészítő információk az Életút Első Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes nyugdíjpénztári tagozatának 2003. éves pénztári beszámolójához Budapest, 2004. március 10. Életút Első Országos Nyugdíjpénztár

Részletesebben

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2014

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2014 Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2014 Készült: 2014. augusztus 27. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122

Részletesebben

Borpiaci információk. V. évfolyam / 11. szám 2007. június 20. 22-23. hét. Borpiaci jelentés. Hazai borpiaci tendenciák

Borpiaci információk. V. évfolyam / 11. szám 2007. június 20. 22-23. hét. Borpiaci jelentés. Hazai borpiaci tendenciák A K I Borpiaci információk V. évfolyam / 11. szám 2007. június 20. 22-23. hét Borpiaci jelentés Hazai borpiaci tendenciák 2. old. 1-2. táblázat, 1-8. ábra: Belföldön termelt fehérborok értékesített mennyisége

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest US95 Plusz Alap

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest US95 Plusz Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest US95 Plusz Alap Alapadatok Rövid neve Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest US95 Plusz Alap Alternatív befektetési

Részletesebben

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Takarék Invest Tőkevédett Származtatott Nyíltvégű Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Készült: 2013. augusztus 12. Befektetési Alapkezelő: Takarék Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1122

Részletesebben

magas kockázat /hozam

magas kockázat /hozam CIB Ingatlan Alapok Alapja Portfoliójelentés 2009. október 31. AZ ALAP HOZAM / KOCKÁZAT SZERINTI BESOROLÁSA alacsony pénzpiaci alapok kötvényalapok vegyes alapok részvényalapok Havi jelentés magas Alapkezelô:

Részletesebben

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2013.

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2013. Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása 2013. december A központi költségvetés finanszírozása A. Állományi adatok

Részletesebben

Elektron számlacsomag

Elektron számlacsomag 1) Pénzforgalmi ok kondíciói Mikro Elektron Profi Non profit Számlanyitás díja díjmentes díjmentes díjmentes díjmentes Számlán tartandó minimális összeg 0,- 7.000-Ft 7.000-Ft 0,- Számlavezetési díj: (minden

Részletesebben

Jelentés. 2011. Május QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés. 2011. Május QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2011. Május Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2011. Május Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes kockázata

Részletesebben

csütörtök, 2015. február 5. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. február 5. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. február 5. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak a vezető nemzetközi részvényindexek tegnap. Bár tegnap a 307,5 körüli szinten járt az euró/forint árfolyam, ma reggelre nem tudta megtartani

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. 1000 HUF éves Késedelmi kamat Kamat + 6,00% Kényszerhitel éves kamata 27,99% CIB Hitelfedezeti Védelem havi díja

KONDÍCIÓS LISTA. 1000 HUF éves Késedelmi kamat Kamat + 6,00% Kényszerhitel éves kamata 27,99% CIB Hitelfedezeti Védelem havi díja KONDÍCIÓS LISTA Devizabelföldi magánszemélyek CIB Személyi kölcsöneire és eire vonatkozóan Hatályos: 2013. április 1-től 2012. március 23-án vagy azt követően igényelt kölcsönökre vonatkozó feltételek:

Részletesebben

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása

Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása 5. számú melléklet Az Általános Szerződési Feltételekhez Választható eszközalapok és portfóliók bemutatása Életprogramok szerződésekhez Érvényes: 2015. december 15-től visszavonásig A rész Eszközalapok

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FÉSZEKRAKÓ ÉS KÖZALKALMAZOTTI SZEMÉLYI KÖLCSÖN

H I R D E T M É N Y. Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FÉSZEKRAKÓ ÉS KÖZALKALMAZOTTI SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FÉSZEKRAKÓ ÉS KÖZALKALMAZOTTI SZEMÉLYI KÖLCSÖN FELFÜGGESZTETT TERMÉKÉNEK Feltételeiről Közzététel: 2009. október 1. Hatályos 2009. október 1-től. (Jelen

Részletesebben

Éves jelentés. Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap

Éves jelentés. Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap Éves jelentés 2015 Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap A jelen éves jelentést az Allianz Alapkezelő Zrt., mint az Allianz Pénzpiaci Befektetési Alap (továbbiakban: az Alap) alapkezelője a kollektív befektetési

Részletesebben

AZ OTP EGÉSZSÉGPÉNZTÁR VAGYONKEZELŐJE, AZ OTP ALAPKEZELŐ ZRT. BEFEKTETÉSI POLITIKA

AZ OTP EGÉSZSÉGPÉNZTÁR VAGYONKEZELŐJE, AZ OTP ALAPKEZELŐ ZRT. BEFEKTETÉSI POLITIKA AZ OTP EGÉSZSÉGPÉNZTÁR VAGYONKEZELŐJE, AZ OTP ALAPKEZELŐ ZRT. BESZÁMOLÓJA A PÉNZTÁR 2011. ÉVI VAGYONKEZELÉSÉRŐL Az OTP Alapkezelő Zrt. a 2004. november 15. napján kelt, legutóbb 2010. január 1-i hatállyal

Részletesebben

Kötvények és részvények értékelése

Kötvények és részvények értékelése Az eszközök értékelése Cél: A befektetési döntések pénzügyi megítélése Vállalati pénzügyek 1 7-8. előadás Kötvények és részvények értékelése Összehasonlítani a befektetés jövőbeli jövedelmeit a befektetés

Részletesebben

nagyon alacsony alacsony mérsékelt közepes jelentős magas nagyon magas

nagyon alacsony alacsony mérsékelt közepes jelentős magas nagyon magas Dialóg USD Származtatott Alap 100% USLIBOR 6 hónap index HU0000713771 Indulás: 2014.06.24. USD sorozat nettó USD 1 344 509 USD 0,009560 USD Az Alap célja, hogy a befektetők a dollár betéti és a dollár

Részletesebben

Árfolyamok. Miskolci Egyetem mesterképzés

Árfolyamok. Miskolci Egyetem mesterképzés Árfolyamok Miskolci Egyetem mesterképzés 24 órás devizapiac (Forex) 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010

Részletesebben

Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt Kondíciós Lista Érvényes : 2004. január 1-től

Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt Kondíciós Lista Érvényes : 2004. január 1-től Tőzsdei prompt megbízás Daytrade nyitás Daytrade zárás Állampapír 0.25 % minimum 2,000 Ft 09.00-16.15-ig Tőzsdén kívüli prompt megbízás Állampapír Megbízás módosítása Megbízás visszavonása 2 % minimum

Részletesebben

A pénzügyi piacok szegmensei

A pénzügyi piacok szegmensei A pénzügyi piacok szegmensei 2007 március 27. Dr. Sivák József Miről lesz szó? 1. A pénzügyi piac, mint speciális piac 2. A pénzügyi piacok fejlődése 3. A pénzügyi piacok működési módja 4. A pénzügyi piacok

Részletesebben

OTP EMEA Alap 2015. január

OTP EMEA Alap 2015. január OTP EMEA kezelő neve OTP EMEA Kötvény Nyíltvégű, szabad futamidejű kötvény alap OTP kezelő Zrt. 2011. december 15. 5 ZMAX + 5 IPEE (Forintban) Büki András, CFA Az OTP EMEA Kötvény egy meghatározott földrajzi

Részletesebben

KÖZGAZDASÁGI- MARKETING ALAPISMERETEK

KÖZGAZDASÁGI- MARKETING ALAPISMERETEK Közgazdasági-marketing alapismeretek emelt szint 0631 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. október 24. KÖZGAZDASÁGI- MARKETING ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (7. hét)

BC Tipp heti statisztika (7. hét) BC Tipp heti statisztika (7. hét) AUDUSD eladás 1,0255 áttörésekor Profitcél: 0,9900 Javasolt stop loss: 1,0355 2013.02.11. 12:21 70 000 24,7 pont 37 730 Ft 471 765 Ft 2 500 000 Ft 1 / 8 XAUEUR eladás

Részletesebben

Havi jelentés 2011. Április

Havi jelentés 2011. Április www.dialoginvestment.hu Dialóg Likviditási Befektetési Alap Ingatlanfejlesztő Részvény Alap Konvergencia Részvény Alap Származtatott Deviza Alap EURÓ Származtatott Deviza Alap Octopus Származtatott Alap

Részletesebben

péntek, 2014. december 19. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. december 19. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. december 19. Vezetői összefoglaló Jelentősen emelkedtek a vezető nemzetközi részvényindexek. Tovább gyengült a forint a vezető devizákkal szemben. A BUX 9,3 milliárd forintos forgalom mellett

Részletesebben

AEGON ÓZON ÉVES TŐKEVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP 2014. ÉVES JELENTÉS

AEGON ÓZON ÉVES TŐKEVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP 2014. ÉVES JELENTÉS AEGON ÓZON ÉVES TŐKEVÉDETT BEFEKTETÉSI ALAP AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 1 AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 2 AEGON MAGYARORSZÁG

Részletesebben

KEZELÉSI SZABÁLYZATA

KEZELÉSI SZABÁLYZATA ÁLTAL KEZELT CONCORDE 2000 NYÍLTVÉGŰ BEFEKTETÉSI ALAP KEZELÉSI Alapkezelő: Concorde Alapkezelő zrt. (1123 Budapest, Alkotás utca 50.) 2012. november 28. Tartalomjegyzék DEFINÍCIÓK... 3 A BEFEKTETÉSI ALAPRA

Részletesebben

Alapfigyelő. 2013. október. OTP Befektetési Alapok Portfoliójelentés

Alapfigyelő. 2013. október. OTP Befektetési Alapok Portfoliójelentés Alapfigyelő 2013. október OTP Befektetési Alapok Portfoliójelentés Tartalom OTP Pénzpiaci Alapok OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap OTP Prémium Tőkegarantált Pénzpiaci Alap OTP Euró Pénzpiaci Alap OTP Dollár

Részletesebben

tartalmazó becsült értékek. 2 2011. októbertől a lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéses összege tartalmazza a

tartalmazó becsült értékek. 2 2011. októbertől a lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéses összege tartalmazza a Grafikonkészlet a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábakról szóló közleményhez 2012. január 1. ábra: A háztartási forint, euro és svájci frank lakáscélú hitelek új szerződéseinek értéke a szezonálisan

Részletesebben

Technikai daytrade és befektetési hitel

Technikai daytrade és befektetési hitel Technikai daytrade és befektetési hitel 2015. október 13. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Alapfigyelő. OTP Befektetési Alapok. Júliusi portfoliójelentés. 2012. július

Alapfigyelő. OTP Befektetési Alapok. Júliusi portfoliójelentés. 2012. július Alapfigyelő Júliusi portfoliójelentés OTP Befektetési Alapok július Tartalom OTP Pénzpiaci Alapok OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap OTP Euró Pénzpiaci Alap OTP Dollár Pénzpiaci Alap OTP Kötvényalapok OTP

Részletesebben

Lekötött betéti rész Befektetési eszköz rész 33% 67%

Lekötött betéti rész Befektetési eszköz rész 33% 67% KIEMELT BEFEKTETŐI INFORMÁCIÓK A CIB DUÓ PLUSZ MEGTAKARÍTÁSRÓL Jelen dokumentum a CIB DUÓ PLUSZ Megtakarítási formáról tartalmazza azokat az információkat, amelyek segítségével Ön összefoglalva megtalálja

Részletesebben

SIGNAL GYÉMÁNT befektetési egységekhez kötött egyszeri díjas életbiztosítás

SIGNAL GYÉMÁNT befektetési egységekhez kötött egyszeri díjas életbiztosítás SIGNAL GYÉMÁNT befektetési egységekhez kötött egyszeri díjas életbiztosítás Különös feltételek és mellékletek Hatályos 2016.07.01. Tartalomjegyzék SIGNAL GYÉMÁNT BEFEKTETÉSI EGYSÉGEKHEZ KÖTÖTT EGYSZERI

Részletesebben

Vállalati pénzügyek 1 10-11. előadás

Vállalati pénzügyek 1 10-11. előadás Vállalati pénzügyek 1 10-11. eladás Forgótke menedzsment Forgótke menedzsment Rövid távú pénzügyi döntések, Forgótke menedzsment részei: A társaság forgóeszközeinek összevont szintje (forgótke politika),

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. A RAKAMAZ ÉS VIDÉKE KÖRZETI TAKARÉKSZÖVETKEZET által lakosságnak nyújtott hitelek kamatairól és felszámított egyéb költségeiről

H I R D E T M É N Y. A RAKAMAZ ÉS VIDÉKE KÖRZETI TAKARÉKSZÖVETKEZET által lakosságnak nyújtott hitelek kamatairól és felszámított egyéb költségeiről H I R D E T M É N Y A RAKAMAZ ÉS VIDÉKE KÖRZETI TAKARÉKSZÖVETKEZET által lakosságnak nyújtott hitelek kamatairól és felszámított egyéb költségeiről Érvényes: 2016. április 1.-től 1.) Fogyasztási hitel

Részletesebben

MARKETPROG ESERNYŐALAP TECHNICS ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP

MARKETPROG ESERNYŐALAP TECHNICS ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP MARKETPROG ESERNYŐALAP TECHNICS ABSZOLÚT HOZAMÚ SZÁRMAZTATOTT RÉSZALAP FÉLÉVES JELENTÉS 016 KÉSZÜLT: 016. AUGUSZTUS 6. MARKETPROG ASSET MANAGEMENT BEFKETETÉSI ALAPKEZELŐ ZRT. 1 A féléves jelentés a kollektív

Részletesebben

CIB PÉNZPIACI ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/8

CIB PÉNZPIACI ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 1/8 CIB PÉNZPIACI ALAP Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2011 1/8 1. Alapadatok 1.1. A CIB Pénzpiaci Alap Megnevezése: CIB Pénzpiaci Alap (a továbbiakban:

Részletesebben

M A G Y A R K O N G R E S S Z U S I I R O D A

M A G Y A R K O N G R E S S Z U S I I R O D A Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyar Kongresszusi Iroda 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. Tel.: (06-1) 488-8640 Fax: (06-1) 488-8641 E-mail: hcb@hungarytourism.hu www.hcb.hu A

Részletesebben

Hirdetmény. A lentiekben alaponként rövid összefoglalót is teszünk:

Hirdetmény. A lentiekben alaponként rövid összefoglalót is teszünk: Hirdetmény a Pioneer Hazai Alapok Tájékoztató és Kezelési szabályzatának módosításáról és az Alapok új vagy módosított sorozatainak Kiemelt Befektetői Információinak (KIID) közzétételéről A Pioneer Befektetési

Részletesebben

Forint alapú biztosítások

Forint alapú biztosítások Eszközok havi hírlevele A Forint ú eszközok árfolyama és visszatekintő hozama 211. október 29. Forint ú biztosítások Eszközok Árfolyam (HUF) 3 hó 6 hó 1 év 2 év 3 év 4 év 5 év Indulás tól indulás időpontja

Részletesebben

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI Érvényes: 2010. június 1-től A változások

Részletesebben

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK

JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: Hatályos: 2016. június 01 -tól/től visszavonásig JELZÁLOGLEVÉL KAMATTÁMOGATÁS MELLETT NYÚJTOTT LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK Magánszemélyek részére Jelzáloglevél kamattámogatás

Részletesebben

Alapfigyelő. OTP Befektetési Alapok. Decemberi portfoliójelentés. 2012. december

Alapfigyelő. OTP Befektetési Alapok. Decemberi portfoliójelentés. 2012. december Alapfigyelő Decemberi portfoliójelentés OTP Befektetési Alapok december Tartalom OTP Pénzpiaci Alapok OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap OTP Euró Pénzpiaci Alap OTP Dollár Pénzpiaci Alap OTP Kötvényalapok

Részletesebben

Vezetői összefoglaló. 2016. augusztus 31.

Vezetői összefoglaló. 2016. augusztus 31. 2016. augusztus 31. Vezetői összefoglaló Szerda reggelre nem mozgott jelentősen a forint árfolyama a vezető devizákhoz képest. A BUX 5,0 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,46 százalékkal

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Bonitas Plus Alap

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Bonitas Plus Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Bonitas Plus Alap Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Alapcímlet devizaneme Budapest

Részletesebben

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel

Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Rábaközi Takarékszövetkezet Otthonteremtési kamattámogatásos használt lakásvásárlási hitel Adósok által fizetendő * Használt lakás vásárlásra 4,30% 4,30% 4,30% 4,48% adósok kamattámogatásra nem jogosultak.

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

A certifikátok mögöttes termékei

A certifikátok mögöttes termékei A certifikátok mögöttes termékei Erste Befektetési Zrt. Dr. Miró József Budapest, 21 április 15. 21.4.16. 1 Erste 55 5 45 4 Erste Group Bank Ag (napi bontás) Max ár (28.5.2): 49.9 EUR Min ár (29.2.24):

Részletesebben

Alapfigyelő. OTP Befektetési Alapok. Novemberi portfoliójelentés. 2012. november

Alapfigyelő. OTP Befektetési Alapok. Novemberi portfoliójelentés. 2012. november Alapfigyelő Novemberi portfoliójelentés OTP Befektetési Alapok november Tartalom OTP Pénzpiaci Alapok OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap OTP Euró Pénzpiaci Alap OTP Dollár Pénzpiaci Alap OTP Kötvényalapok

Részletesebben

NEM TÁMOGATOTT BIRTOKFEJLESZTÉSI CÉLÚ HITELEK KAMATA, DÍJ ÉS KÖLTSÉGTÉTELEI

NEM TÁMOGATOTT BIRTOKFEJLESZTÉSI CÉLÚ HITELEK KAMATA, DÍJ ÉS KÖLTSÉGTÉTELEI Érvényes: 2015. augusztus 01-étől Megjelenés: 2015. július 31-én. A változások a szövegben dőlten szedve olvashatók! HIRDETMÉNY Az OTP Jelzálogbank Zrt. által Birtokfejlesztési céllal nyújtott, államilag

Részletesebben

hétfő, 2016. február 15. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2016. február 15. Vezetői összefoglaló hétfő, 2016. február 15. Vezetői összefoglaló Pozitív tartományban zártak az amerikai és az európai részvényindexek. 2009 óta nem tapasztalt napon belüli növekedést ért el a WTI olaj árfolyama pénteken.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ a 2004. évi XXXIV. törvény a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról alapján 1) KKV-nak

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - GE Money Kontroll Abszolút Hozam Származtatott Alap

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - GE Money Kontroll Abszolút Hozam Származtatott Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - GE Money Kontroll Abszolút Hozam Származtatott Alap Alapadatok Rövid neve GE Money Kontroll Alap Harmonizáció Alternatív befektetési alap (ABA) Az alap típusa, fajtája nyilvános,

Részletesebben