A7030 DIGITÁLIS-ANALÓG MULTIMÉTERHEZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A7030 DIGITÁLIS-ANALÓG MULTIMÉTERHEZ"

Átírás

1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ A7030 DIGITÁLIS-ANALÓG MULTIMÉTERHEZ

2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK ÉS ELJÁRÁSOK A készülék megfelel az EN szabványban, az elektronikus mérő készülékekre vonatkozó előírásoknak. A saját és a műszer biztonsága érdekében tartsa be az kezelési utasításban leírtakat. Fokozott figyelemmel olvassa azokat a részeket ahol jelzés látható Mindig tartsa be a következőket ha mérést végez: Ne végezzen feszültség, áram mérést párás vagy esős környezetben. Ne használja a műszert olyan környezetben ahol tűz vagy robbanásveszélyes gázokat (anyagokat) tárolnak vagy ezek gőzével telített. Szigetelje el magát a mérés alatt a környezetétől. Ne érintsen szigetelés nélküli fém csöveket, csatlakozókat vagy egyéb berendezéseket. Az analóg műszer tekercsének és a digitális kijelző mechanikai sérülésének elkerülése érdekében óvja a műszert az erős vibrációtól és a leeséstől. Ha a műszer láthatóan sérült, törött ne használja mérésre. Ha a mért feszültség nagyobb mint 20V legyen óvatos mert már az ilyen feszültség is veszélyes lehet. BIZTONSÁGI JELEK Felkéri a felhasználót, hogy fordítson figyelmet a leírásban szereplő biztonsági szabályokra Egyen áram Váltakozó áram Veszélyes feszültségre figyelmeztet A készülék kettős szigetelésű ELŐKÉSZÜLETEK A műszer olyan környezetben használható ahol a szennyezettségi szint 2. A mérhető legnagyobb feszültség CAT II 600V A saját érdekében tartsa be az alábbi biztonsági szabályokat: Vigyázzon nehogy áramütés érje. Ügyeljen a műszer helyes használatára. Csak a kifogástalan állapotban levő műszerzsinórral és műszerrel végezhet biztonságos mérést. Tartsa őket jó állapotban és ha szükséges cserélje ki a megfelelő típusra. Ne használja a műszert a műszaki adatokban megadottnál nagyobb feszültség vagy áram mérésére. Ellenőrizze az elem helyes behelyezését. A mérés előtt ellenőrizze, hogy az üzemmódkapcsoló a mérésnek megfelelő helyzetben legyen.

3 HASZNÁLAT KÖZBEN Olvassa fokozott figyelemmel a következőkben leírtakat. Ha nem veszi figyelembe az utasításokat sérülés érheti Önt és meghibásodhat a műszer vagy annak valamely alkatrésze. Ha feszültség mérést szeretne végezni az üzemmódkapcsolót soha ne állítsa árammérés vagy ellenállásmérés állásba. Méréshatár váltása előtt a mérőcsúcsokat távolítsa el a mért áramkörtől. Mérés közben ne érintse a műszer nem használt bemeneti csatlakozásait. Ne végezzen ellenállásmérést bekapcsolt, feszültség alatt levő készülékben. Árammérés előtt először kapcsolja ki a mérni kívánt berendezést és csak ezután csatlakoztassa a mérőzsinórokat a berendezéshez. Különösen figyeljen oda ha transzformátort mér. Nagy feszültség alakulhat ki a nyitott csatlakozóin. A műszer nem használható nem szinuszos váltakozó feszültség és áram mérésére. HASZNÁLAT UTÁN Ha befejezte a mérést a műszerzsinórokat húzza ki a bemeneti csatlakozókból. Ha a műszert hosszabb ideig nem használja vegye ki az elemet belőle. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A műszerrel a következő méréseket végezheti: AC/Váltakozó feszültség mérése, DC/Egyen feszültségű komponens nélkül. DC/Egyen feszültség mérése, AC/Váltakozó feszültségű komponens nélkül. DC/Egyen áram mérése, AC/Váltakozó áramú komponens nélkül. Ellenállás mérése. Folytonosság ellenőrzése. Dióda ellenőrzése. Ezeket a mérési módokat egy 20 állású üzemmódkapcsolóval és az AC/DC váltó kapcsolóval választhatja ki. ELŐKÉSZÜLÉS A MŰSZER HASZNÁLATÁHOZ KICSOMAGOLÁS Minden műszer mechanikai és elektromos ellenőrzés után kerül ki a kereskedelembe. Csak jól működő, sérülés mentes készülék kerülhet Önhöz. Szállításközben előfordulhatnak sérülések ezért a kicsomagoláskor egy gyors szemrevételezéssel ellenőrizze a műszer sértetlenségét. Ellenőrizze a tartozékokat is. Ha hibás terméket talál vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval. ÁRAMFORRÁS A műszer 1db 9V-os 6F22 típusú elemmel működik. Az elem kb. 10 órás folyamatos működést biztosít.

4 KALIBRÁCIÓ A készülék műszaki adatait megtalálja az útmutató későbbi lapján. Az ebben meg adott értékek egy évig érvényesek. TÁROLÁS A műszer pontossága nem garantált ha a tárolás extrém környezetben történt. Mérést csak a normál állapot visszatérte után végezzen. KEZELŐSZERVEK 1. Analóg kijelző 2. Digitális kijelző 3. Mechanikus nullpont beállító 4. AC/DC váltó gomb 5. Üzemmódkapcsoló 6. VΩmA bemenet 7. Védő burkolat 8. Műszer ház 9. A bemenet 10. COM bemenet MÉRÉS A MŰSZERREL DC/Egyenfeszültség mérés A bemenetre adható maximális egyenfeszültség 600V. Feszültség mérés során ne lépje túl ezt az értéket. A max. érték túllépése áramütést és a műszer meghibásodását okozhatja. 1. Az üzemmódkapcsolóval állítsa be a kívánt DCV méréshatárt (200mV, 2, 20, 200, 600 DCV). Az AC/DC váltó gombot ha szükséges állítsa DC helyzetbe. 2. Ha a mérendő feszültség értéke nem ismert az üzemmódkapcsolót állítsa a legnagyobb méréshatárra. 3. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A piros mérőzsinórt a VΩmA a fekete mérőzsinórt pedig a COM bemenethez. 4. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat a mért áramkörhöz. A mért értéket leolvashatja a digitális kijelzőn és az analóg kijelző megfelelő skáláján..

5 AC/VÁLTAKOZÓ FESZÜLTSÉ MÉRÉSE A bemenetre adható maximális váltakozó feszültség 600V. Feszültség mérés során ne lépje túl ezt az értéket. A max. érték túllépése áramütést és a műszer meghibásodását okozhatja. 1. Az üzemmódkapcsolóval állítsa be a kívánt ACV méréshatárt (200mV, 2, 20, 200, 600 ACV). Az AC/DC váltó gombot ha szükséges állítsa AC helyzetbe. 2. Ha a mérendő feszültség értéke nem ismert az üzemmódkapcsolót állítsa a legnagyobb méréshatárra. 3. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A piros mérőzsinórt a VΩmA a fekete mérőzsinórt pedig a COM bemenethez. 4. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat a mért áramkörhöz. A mért értéket leolvashatja a digitális kijelzőn és az analóg kijelző megfelelő skáláján. DC/EGYEN ÁRAM MÉRÉSE Az áram mérés megkezdése előtt kapcsolja ki a mért berendezést. Ne végezzen áram mérést olyan áramkörben ahol a feszültség nagyobb 240V-nál. 1. Kapcsolja ki a mért eszközt. 2. Az üzemmódkapcsolóval állítsa be a kívánt DC méréshatárt (200µA, 2, 20, 200mA, 10A. Az AC/DC váltó gombot állítsa DC helyzetbe. Ha a mérendő áram értéke nem ismert az üzemmódkapcsolót állítsa a legnagyobb méréshatárra. 3. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A fekete mérőzsinórt a COM bemenethez a piros mérőzsinórt a VΩmA bemenethez ha az üzemmódkapcsoló a 200µA, a 2mA, a 20mA, vagy a 200mA állásban van, vagy a 10A bemenethez ha az üzemmódkapcsoló a 10A állásban van. 4. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat sorosan a mért áramkörhöz. 5. Kapcsolja be a készüléket. 6. A mért értéket leolvashatja a digitális kijelzőn és az analóg kijelző megfelelő skáláján. 7. Ha az analóg műszer mutatója nem mozdul meg az áram mérés közben ellenőrizze le a műszerben levő biztosítékot és ha szükséges cserélje ki. AC/VÁLTAKOZÓ ÁRAM MÉRÉSE Az áram mérés megkezdése előtt kapcsolja ki a mért berendezést. Ne végezzen áram mérést olyan áramkörben ahol a feszültség nagyobb 240V-nál. 1. Kapcsolja ki a mért eszközt. 2. Az üzemmódkapcsolóval állítsa be a kívánt AC méréshatárt (200µA, 2, 20, 200mA, 10A. Az AC/DC váltó gombot állítsa AC helyzetbe. Ha a mérendő áram értéke nem ismert az üzemmódkapcsolót állítsa a legnagyobb méréshatárra. 3. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A fekete mérőzsinórt a COM bemenethez a piros mérőzsinórt a VΩmA bemenethez ha az üzemmódkapcsoló a 200µA, a 2mA, a 20mA, vagy a 200mA állásban van, vagy a 10A bemenethez ha az üzemmódkapcsoló a 10A állásban van.

6 4. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat sorosan a mért áramkörhöz. 5. Kapcsolja be a készüléket. 6. A mért értéket leolvashatja a digitális kijelzőn és az analóg kijelző megfelelő skáláján. 7. Ha az analóg műszer mutatója nem mozdul meg az áram mérés közben ellenőrizze le a műszerben levő biztosítékot és ha szükséges cserélje ki. ELLENÁLLÁS MÉRÉSE Az ellenállás mérés megkezdése előtt kapcsolja ki a mért berendezést és az áramkörben levő kondenzátorokat ki kell sütni. 1. Az üzemmódkapcsolóval állítsa be a kívánt ellenállás méréshatárt (200Ω, 2kΩ, 20kΩ, 200kΩ, 2MΩ, 20MΩ) 2. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A fekete mérőzsinórt a COM bemenethez a piros mérőzsinórt a VΩmA bemenethez 3. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat a mérendő áramkörhöz. A mért értéket leolvashatja a digitális kijelzőn és az analóg kijelző megfelelő skáláján. 4. Ellenállás mérést csak feszültségmentes áramkörben végezzen. Az áram levő kondenzátorokat a mérés előtt ki kell sütni. FOLYTONOSSÁG ELLENŐRZÉSE Az folyamatosság ellenőrzés megkezdése előtt kapcsolja ki a mért berendezést és az áramkörben levő kondenzátorokat ki kell sütni. 1. Állítsa az üzemmódkapcsolót helyzetbe 2. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A fekete mérőzsinórt a COM bemenethez a piros mérőzsinórt a VΩmA bemenethez 3. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat a mérendő áramkörhöz. Ha a mért ellenállás értéke kisebb 30Ω-nál a műszer hangjelzést ad. 4. Folytonosság mérést csak feszültségmentes áramkörben végezzen. Az áram körben levő kondenzátorokat a mérés előtt ki kell sütni. DIÓDA ELLENŐRZÉSE Az dióda ellenőrzés megkezdése előtt kapcsolja ki a mért berendezést és az áramkörben levő kondenzátorokat ki kell sütni. 1. Állítsa az üzemmódkapcsolót helyzetbe 2. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A fekete mérőzsinórt a COM bemenethez a piros mérőzsinórt a VΩmA bemenethez 3. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat a mérendő áramkörhöz. A mért értéket leolvashatja a digitális kijelzőn és az analóg kijelző megfelelő skáláján. 4. Dióda ellenőrzést csak feszültségmentes áramkörben végezzen. Az áram körben levő kondenzátorokat a mérés előtt ki kell sütni.

7 ELEM ELLENŐRZÉSE Az ellenőrizni kívánt elemet mindig vegye ki a készülékből. Ebben az üzemmódban a mért feszültség nem lehet 20V-nál nagyobb. 1. Állítsa az üzemmódkapcsolót BATT helyzetbe 2. Csatlakoztassa a mérőzsinórokat a bemenetekhez. A fekete mérőzsinórt a COM bemenethez a piros mérőzsinórt a VΩmA bemenethez 3. Csatlakoztassa a mérőcsúcsokat az ellenőrzött elemhez. A piros mérőcsúcsot az elem pozitív a fekete mérőcsúcsot az elem negatív kivezetéséhez. A mért értéket leolvashatja a digitális kijelzőn és az analóg kijelző megfelelő skáláján. 4. Az elem ellenőrzés üzemmódban nem lehet 20V-nál nagyobb. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. A multiméter egy precíziós készülék. Ezért a használat és a tárolás közben ne lépje túl a műszaki adatokban megadott határ értékeket mert az meghibásodhat vagy használata veszélyes lehet. 2. Ne használja a műszert magas hőmérsékletű, páratartalmú helyen vagy ahol erős mágneses tér van és ne tegye ki a napsugárzás közvetlen hatásának se. 3. Használat után mindig kapcsolja ki a műszert. Hosszabb tárolás előtt távolítsa el az elemet, az elem kifolyása által okozott meghibásodás elkerülése érdekében. 4. Védje a műszert a rázkódástól és leeséstől mert az az analóg műszer lengőtekercsének mechanikai meghibásodását okozhatja. ELEM CSERÉJE Ha a skálamutatót a '' 0Ω ADJ '' gombbal nem lehet a 0Ω értékre beállítani az elemet cserélni kell. Az áramütés elkerülése érdekében mielőtt az elemet cserélné a mérőcsúcsokat távolítsa el a feszültség alatt levő áramkörtől. 1. A mérőcsúcsokat távolítsa el a mérés alatt lévő áramkörtől. 2. Vegye le a védőburkolatot, csavarozza ki és vegye le az alsó sarokban található elemtartó fedelét. 3. Cserélje ki az elemet ügyelve a helyes polaritású csatlakoztatásra. 4. Helyezze vissza az elemtartó fedelét, csavarozza be és a műszert tegye vissza a védőburkolatába. BIZTOSÍTÉK CSERÉJE Az áramütés elkerülése érdekében mielőtt az biztosítékokat cserélné a mérőcsúcsokat távolítsa el a feszültség alatt levő áramkörtől. 1. A mérőcsúcsokat távolítsa el a mérés alatt lévő áramkörtől. 2. Vegye le a védőburkolatot, csavarozza ki és vegye le az alsó sarokban található elemtartó fedelét, vegye ki a biztosítékokat. 3. Cserélje ki a biztosítékokat. Mindig csak az előírt értékű és típusú biztosítékot

8 használjon(0,2a/250v és 10A/250V) 4. Helyezze vissza az elemtartó fedelét, csavarozza be és a műszert tegye vissza a védőburkolatába. TISZTÍTÁS A műszert puha, száraz törlőkendővel tisztíthatja. A tisztításhoz ne használjon súrolószert, oldószert vagy vizet. MŰSZAKI ADATOK PONTOSSÁG Az értékek 23 C ±5 C és <75% relatív páratartalom mellet garantáltak. DC/EGYEN FESZÜLTSÉG Méréshatár Felbontás Pontosság 200,0mV 0,1mV 2,000V 0,001V 20,00V 0,01V 200,0V 0,1V 600V 1V Bemeneti impedancia: 10MΩ Digitális ±(0,5% +2) Analóg ±(3% minden méréshatárnál) AC/VÁLTAKOZÓ FESZÜLTSÉG Méréshatár DC/EGYEN ÁRAM Felbontás Digitális 200,0mV 0,1mV ±(1,2% +3) 2,000V 0,001V 20,00V 0,01V 200,0V 0,1V ±(0,8% +3) 600V 1V ±(1,2 +3) Frekvencia tartomány: Hz Méréshatár 200,0µA 2,000mA 20,00mA Felbontás 0,1µA 0,001mA 0,01mA Digitális ±(1,0% +3) 200,0mA 0,1mA ±(1,2% +3) 10A 0,01mA ±(2,0% +3 Pontosság Pontosság Analóg ±(4% minden méréshatárnál) Analóg ±(3% minden méréshatárnál)

9 AC/VÁLTAKOZÓ ÁRAM Méréshatár 200,0µA 2,000mA 20,00mA ELLENÁLLÁS Felbontás 0,1µA 0,001mA 0,01mA Digitális ±(1,5% +3) 200,0mA 0,1mA ±(1,8% +3) 10A 0,01mA ±(2,5% +3 Méréshatár Felbontás Digitális 200,0Ω 0,1Ω ±(1,2% +5) 2,000kΩ 20,00kΩ 200,0kΩ 2,000MΩ 0,001kΩ 0,01kΩ 0,1kΩ 0,001MΩ ±(0,8% +3) 20,00MΩ 0,01MΩ ±(1,2% +5) Dióda ellenőrzése Mérési áram : 1,0±0,6mA Mérési feszültség: 2,4V Pontosság Pontosság Analóg ±(4% minden méréshatárnál) Analóg ±(3% minden méréshatárnál) Folytonosság ellenőrzése Hallható hangjelzés: ha az ellenállás kisebb mint 30Ω Elem ellenőrzése 1,5V terhelő áram: 100mA 9V terhelő áram: 10mA Biztonság Megfelelőség: Szigetelés: Szennyezés: Magasság: Túlfeszültség védelem: Általános adatok Mechanikai értékek Méret: Súly(tartó nélkül): Elem típus: Elem élettartama(csak Ω méréshez): Biztosítékok: EN Class 2, kettős szigetelésű 2 szint 2000m beltérben CAT II 600V 190(W) x 108(H) x 50(D) mm kb. 470g 1x9V IEC 6F22 kb. 10 óra folyamatos működés 5x 20mm 0,2A/250V F (gyors kiolvadású)

10 Kijelző típusa: Környezeti állapot Klimatikus állapot Referencia hőmérséklet: Működési és tárolási hőmérséklet: Működési és tárolási páratartalom: 5x 20mm 10A/250V F (gyors kiolvadású) Digitális kijelző Analóg kijelző 23ºC ±5 C -5 C és +40 C között <75% relatív páratartalom EMC A készüléket az EMC előírásinak megfelelően tervezték és az EN55022, EN szabványban előírtaknak megfelelően tesztelték. A készülék megfelel az alacsony feszültségű készülékekre vonatkozó 73/23EEC és a 89/336/EEC, kiegészítve a 93/68/EEC Európai előírásoknak. Tartozékok Elem Mérőzsinórok Használati útmutató Védőburkolat

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4300 Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Felhasználás. Készülék jellemzők. Kalibra59

Felhasználás. Készülék jellemzők. Kalibra59 RISH Multi 20 Digitális multiméter 5 ¾ digites kijelzés Felhasználás RISH Multi 20 5 ¾ digites multiméter felbontása és alacsony mérési bizonytalansága miatt kiválóan alkalmas mind oktatási, folyamatmérési,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3266L Lakatfogó multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Műszaki jellemzők... 3 4. Mérési jellemzők... 3 5. A mérés menete... 4 6. Karbantartás...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv 850E Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetés... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 760H Digitális multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés...2 2. Előlap és kezelőszervek...2 3. Biztonsági információ...3 4. Speciális használati figyelmeztetések...3 5. Általános tulajdonságok...3

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 870C Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez

Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A biztonságos használat érdekében és hogy a műszer minden funkcióját használja, kövesse figyelmesen az ebben a részben leírtakat.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 870M Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 870D Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

Digitális multiméter AX-100 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Digitális multiméter AX-100 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Digitális multiméter AX-100 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Biztonsági tudnivalók 1. Ne kapcsoljon a bemenetre a méréshatárokat meghaladó értékeket! 2. Az áramütés veszélyének elkerülésének érdekében a 36V DCV

Részletesebben

AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Biztonság Nemzetközi biztonsági jelzések Ha egy másik jelzés vagy csatlakozó ezzel a szimbólummal van megjelölve azt jelenti, hogy olvassa el a használati útmutatót,

Részletesebben

AX-T520 Használati útmutató

AX-T520 Használati útmutató AX-T520 Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsággal kapcsolatos információk...3 2. A készülék leírása...5 3. A készülék kezelése...6 4. Műszaki paraméterek...9 5. Elem- és biztosítékcsere...13

Részletesebben

Egyszerű áramkörök vizsgálata

Egyszerű áramkörök vizsgálata A kísérlet célkitűzései: Egyszerű áramkörök összeállításának gyakorlása, a mérőműszerek helyes használatának elsajátítása. Eszközszükséglet: Elektromos áramkör készlet (kapcsolótábla, áramköri elemek)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 37A Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információk... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 90BS Digitális Multiméter TARTALOMJGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információ... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 830B Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információ... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6207 Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információk... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3

Részletesebben

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A mérőműszer megfelel az IEC61010 szabványban előírt, a mérés biztonságára vonatkozó összes követelménynek: szennyeződési fokozat: 2, túlfeszültségi kategória:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 760J Digitális Gépjárműdiagnosztikai Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Műszaki jellemzők... 3 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. A Multiméter

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 90EPC Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információ... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER hasznalatai-utasitas.qxp 2007.02.12. 9:43 Page 1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER e l e c t r o n i c AM/FM ZSEBRÁDIÓ TR-908 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket

Részletesebben

FLUKE. Multiméterek 110, 111&112 True-rms méréssel

FLUKE. Multiméterek 110, 111&112 True-rms méréssel FLUKE Multiméterek 110, 111&112 True-rms méréssel A FLUKE cég által gyártott 110-es,111-es, és 112-es sorozathoz tartozó modellek elemmel működő digitális mérőműszerek, a továbbiakban mérőműszerek, maximális

Részletesebben

PowerBox Slim 5000. Colorovo. hordozható töltő. rbox Slim 5000 Manual 78x140.indd 20 23.12.2013 15

PowerBox Slim 5000. Colorovo. hordozható töltő. rbox Slim 5000 Manual 78x140.indd 20 23.12.2013 15 Colorovo PowerBox Slim 5000 hordozható töltő 20 rbox Slim 5000 Manual 78x140.indd 20 23.12.2013 15 Kezelési utasítás PowerBox Slim 5000 Köszönjük, hogy megvásárolta a Colorovo PowerBox Slim 5000 hordozható

Részletesebben

Digitális multiméter AX-572. Használati utasítás

Digitális multiméter AX-572. Használati utasítás Digitális multiméter AX-572 Használati utasítás 1. BEVEZETÉS Az AX-572-es mérımőszer egy 40mm-es LCD-vel szerelt, elemes tápenergia ellátású, stabil multiméter, mellyel DC/AC feszültség, DC/AC áramerısség,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 990C Digitális SMD Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági megjegyzések... 2 3. A készülék felépítése, kezelőszervek... 2 5. Mérési tulajdonságok... 4 6. Mérési

Részletesebben

Használati útmutató. Automatikus TrueRMS multiméter USB interfésszel AX-176

Használati útmutató. Automatikus TrueRMS multiméter USB interfésszel AX-176 Használati útmutató Automatikus TrueRMS multiméter USB interfésszel AX-176 CÍM Tartalomjegyzék OLDALSZÁM 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 4 1.1. A biztonsággal kapcsolatos információk 4 1.1.1. Munkakezdés előtt.

Részletesebben

A mérés célkitűzései: Kaloriméter segítségével az étolaj fajhőjének kísérleti meghatározása a Joule-féle hő segítségével.

A mérés célkitűzései: Kaloriméter segítségével az étolaj fajhőjének kísérleti meghatározása a Joule-féle hő segítségével. A mérés célkitűzései: Kaloriméter segítségével az étolaj fajhőjének kísérleti meghatározása a Joule-féle hő segítségével. Eszközszükséglet: kaloriméter fűtőszállal digitális mérleg tanulói tápegység vezetékek

Részletesebben

Disk Station DS209, DS209+II

Disk Station DS209, DS209+II Disk Station DS209, DS209+II Gyors telepítési útmutató Dokument-azonosító: Synology_QIG_2BayCL_20090901 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6300B Digitális Gépjármű Diagnosztikai Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 3 4. Műszaki jellemzők... 4

Részletesebben

Rend.sz. 12 23 75 Többcélú mini mérõmûszer automatikus méréshatár váltással, MN16 modell

Rend.sz. 12 23 75 Többcélú mini mérõmûszer automatikus méréshatár váltással, MN16 modell Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 EXTECH MN16 DIGITÁLIS MULTIMÉTER KÉSZLET Rend.sz. 12 23 75 Többcélú

Részletesebben

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT

HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT HWDEV-02A GSM TERMOSZTÁT 2010 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A termosztát egy beépített mobiltelefonnal rendelkezik. Ez fogadja az Ön hívását ha felhívja a termosztát telefonszámát. Érdemes ezt a telefonszámot felírni

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 760K Digitális Gépjármű Diagnosztikai Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 3 4. Műszaki jellemzők... 4 5.

Részletesebben

EM465 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VOLTEMP LAKATFOGÓ MULTIMÉTER

EM465 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VOLTEMP LAKATFOGÓ MULTIMÉTER GARANCIALEVÉL??? 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 6 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

M4.1. KISFESZÜLTSÉGŰ ÁRAMVÁLTÓ MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ:

M4.1. KISFESZÜLTSÉGŰ ÁRAMVÁLTÓ MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ: Tartalomjegyzék: M4.1. Kisfeszültségű áramváltó műszaki specifikáció:...1 M4.2. MAK típusú kisfeszültségű áramváltó típusok:...2 M4.1. KISFESZÜLTSÉGŰ ÁRAMVÁLTÓ MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓ: Az elszámolási mérési

Részletesebben

XL-6011. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz.

XL-6011. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz. XL-6011 Felhasználói kézikönyve Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz Csatornák Idő pontossága Moduláció 120 duplacsatornás 0 +2 ppm GFSK Frekvencia stabilitás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas

Felhasználói kézikönyv ACR-3580. Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas ACR-3580 Rádiós ébresztőóra (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. TIME: Idő PRESET:

Részletesebben

MSZ EN 60947-2 MSZ EN 60898-1

MSZ EN 60947-2 MSZ EN 60898-1 ic60n kismegszakítók kettős (B, C, D jelleggörbe) DB0669 DB865 DB854 MSZ EN 60947- MSZ EN 60898- PB0740-40 PB07407-40 Tanúsítványok PB07409-40 PB07405-40 b ic60n kismegszakítók kett s bekötés csatlakozással,

Részletesebben

Típus Egyes Dupla Egyes+LED jelzőfény

Típus Egyes Dupla Egyes+LED jelzőfény ipb nyomógombok Rendelési számok MSZ EN 669-1 és MSZ EN 947-5-1 b ipb nyomógombokat villamos áramkörök impulzus jellegű vezérlésére lehet használni. ipb nyomógombok Típus Egyes Dupla Egyes+LED jelzőfény

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 90F Digitális Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Előlap és kezelőszervek... 2 3. Biztonsági információk... 3 4. Speciális használati figyelmeztetések... 3 5. Általános

Részletesebben

Klarstein Ice Volcano

Klarstein Ice Volcano Klarstein Ice Volcano Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

DIGITÁLIS MULTIMÉTER AX-101B HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS MULTIMÉTER AX-101B HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS MULTIMÉTER AX-101B HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I. BEVEZETÉS A stabil és megbízható multiméter 3 ½ számjegyes, könnyen olvasható LCD kijelzővel rendelkezik. A mérőműszerrel elvégezhető mérések: AC és

Részletesebben

4 ½ számjegyes digitális multiméter. Model AX-8450. Használati útmutató

4 ½ számjegyes digitális multiméter. Model AX-8450. Használati útmutató 4 ½ számjegyes digitális multiméter Model AX-8450 Használati útmutató A dokumentum története A használati útmutató nyomtatási időpontja és a sorszáma az aktuális kiadást jelentik. A nyomtatás időpontja

Részletesebben

TERMO-HIGROMÉTER ÓRÁVAL (A levegő nedvességtartalmát mérő műszer) DM-302 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TERMO-HIGROMÉTER ÓRÁVAL (A levegő nedvességtartalmát mérő műszer) DM-302 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TERMO-HIGROMÉTER ÓRÁVAL (A levegő nedvességtartalmát mérő műszer) DM-302 I. A főbb jellemzők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Három soros LCD kijelző, amely kijelzi az órát (vagy a dátumot), a belső hőmérsékletet,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060S Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Használat előtt... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

GS 39. Üvegmérleg beszédfunkcióval Használati utasítás

GS 39. Üvegmérleg beszédfunkcióval Használati utasítás GS 39 Üvegmérleg beszédfunkcióval Használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de 1 2 3

Részletesebben

VC 5070 analóg multiméter. Rendeltetésszerű használat. Kezelési utasítás. Biztonsági tudnivalók. Kezelő elemek

VC 5070 analóg multiméter. Rendeltetésszerű használat. Kezelési utasítás. Biztonsági tudnivalók. Kezelő elemek Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 VC 5070 analóg multiméter Megrendelés szám: 12 02 85 Kezelési utasítás Kezelő elemek 1. Analóg kijelző tükörskálával 2. Mutató 3. Mutató

Részletesebben

IPTV VEVŐEGYSÉG GYORS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

IPTV VEVŐEGYSÉG GYORS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ IPTV VEVŐEGYSÉG GYORS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DOBOZ TARTALMA: 1. TTI STB-3112 CDA IPTV vevőegység 2. Gyors telepítési útmutató 3. Tápkábel A VEVŐEGYSÉG: ELŐLAP 1 2 3 4 5 1. BEKAPCSOLÓ GOMB: Ezzel a gombbal

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Az SD embléma a jogtulajdonos védjegye. Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

DU.IT14N Földbe rejtett motor

DU.IT14N Földbe rejtett motor 1 DU.IT14N Földbe rejtett motor Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá terméket választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási tapasztalat, folyamatos fejlesztés,

Részletesebben

Haszna lati utasí ta s. Digita lis szerviz csaptelep VDG-S1

Haszna lati utasí ta s. Digita lis szerviz csaptelep VDG-S1 Haszna lati utasí ta s Digita lis szerviz csaptelep VDG-S1 Jelen használati utasítás nem teljes. Kérjük, az ábrák értelmezéséhez használják a készülékhez mellékelt angol nyelvű használati utasítást is.

Részletesebben

A Vigyázat! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 1014 és 1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap

A Vigyázat! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 1014 és 1015 Üzembe helyezésre és funkciókra vonatkozó műszaki információs adatlap A Vigyázat! jelzésekkel kapcsolatban VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figyelmet. Dell Vostro 1014 és 1015 Üzembe helyezésre és

Részletesebben

Klarstein VitAir Turbo fritőz

Klarstein VitAir Turbo fritőz Klarstein VitAir Turbo fritőz Használati útmutató 1028288 1028289 1028290 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Részletesebben

higanytartalom kadmium ólom

higanytartalom kadmium ólom Termék Alkáli elem, 1,5 V oldal 1. az 5-ből 1. Típusmegjelölés: IEC: LR14 JIS: AM-2 ANSI: C 2. Kémiai rendszer: elektrolit-cink-mangándioxid (higany- és kadmiummentes) 3. Méretek: Ø 24.9-26.2mm, magasság:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÉPJÁRMŰ MULTIMÉTER EM128 GARANCIALEVÉL. Termék: Gépjármű multiméter EM128 Típus: EM128. Gyártási szám (sorozatszám):

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GÉPJÁRMŰ MULTIMÉTER EM128 GARANCIALEVÉL. Termék: Gépjármű multiméter EM128 Típus: EM128. Gyártási szám (sorozatszám): GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4200 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

Transzformátor vizsgálata

Transzformátor vizsgálata A kísérlet, mérés célkitűzései: A transzformátor működési elvének megértése, gyakorlati alkalmazás lehetőségeinek megismerése kísérletek útján. Eszközszükséglet: Tanulói transzformátor készlet digitális

Részletesebben

Egyszeri ébresztő: Az ébresztő napi egyszeri beállításra alkalmas, hang demonstráló funkció

Egyszeri ébresztő: Az ébresztő napi egyszeri beállításra alkalmas, hang demonstráló funkció 5. oldal: Jellemzők: Idő: óra, perc és másodperc mutatók Stopper: 24 órás stopperóra, másodpercenkénti 1/5-ös beosztással, részidő mérése, amikor a stopperóra mérés eléri a 24 órás időtartamot automatikusan

Részletesebben

DIGITÁLIS MULTIMÉTER AX-178. Használati útmutató

DIGITÁLIS MULTIMÉTER AX-178. Használati útmutató DIGITÁLIS MULTIMÉTER AX-178 Használati útmutató Tartalom 1. fejezet: Biztonsági szabályok... 4 A multiméter biztonságos használata... 4 Figyelmeztetések... 4 Jótállás... 5 2. fejezet: A készülék leírása...

Részletesebben

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő

Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési leírás - 6550AM kitakarásvédett PIR mozgásérzékelő Telepítési útmutató Az érzékelők kialakításuknak köszönhetően kiküszöbölik a téves riasztásokat. Kerülendők viszont az alábbiak (1. ábra):

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Boodie gyermekülést és HTP Elibas gyermekülést az esetben forgalmazza a továbbiakban, ha az el van látva:

H A T Á R O Z A T. Boodie gyermekülést és HTP Elibas gyermekülést az esetben forgalmazza a továbbiakban, ha az el van látva: Iktatószám: Tárgy: BO/FO/00488-0003/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Kötelezem az A-Gyöngy Team Kft.-t (székhelye: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 13., adószáma: 23919473-2-05-2-05),

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Professzionális Analóg Multiméter / MODEL: HD-390A. 1. LEÍRÁS A műszert professzionális és hobby felhasználásra tervezték.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Professzionális Analóg Multiméter / MODEL: HD-390A. 1. LEÍRÁS A műszert professzionális és hobby felhasználásra tervezték. Professzionális Analóg Multiméter / MODEL: HD-390A HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. LEÍRÁS A műszert professzionális és hobby felhasználásra tervezték. A műszerrel mérhető mennyiségek: - Egyen és váltófeszültség

Részletesebben

DIGITÁLIS DISZKRÉT FÉLVEZETŐ EGYENÁRAMÚ PARAMÉTER TESZTELŐ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

DIGITÁLIS DISZKRÉT FÉLVEZETŐ EGYENÁRAMÚ PARAMÉTER TESZTELŐ HASZNÁLATI UTASÍTÁS DIGITÁLIS DISZKRÉT FÉLVEZETŐ EGYENÁRAMÚ PARAMÉTER TESZTELŐ HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék I. Bevezetés II. Biztonsági jelölések III. Tulajdonságok IV. Elektromos adatok V. Előlapi kijelzések, csatlakozók

Részletesebben

Szakaszoló kapcsolók. Az erő felügyeletet igényel. LAS szakaszoló kapcsolók. LA szakaszoló kapcsolók. LAF késes biztosítós szakaszoló kapcsolók

Szakaszoló kapcsolók. Az erő felügyeletet igényel. LAS szakaszoló kapcsolók. LA szakaszoló kapcsolók. LAF késes biztosítós szakaszoló kapcsolók LAS szakaszoló kapcsolók 84 LA szakaszoló kapcsolók LAF késes biztosítós szakaszoló kapcsolók 87 89 LAS háromállású kézi szakaszoló kapcsolók LA háromállású kézi szakaszoló kapcsolók Műszaki adatok 93

Részletesebben

Használati utasítás. Kalibra 59 Bt. RISHMulti 18s digitális multiméterekhez

Használati utasítás. Kalibra 59 Bt. RISHMulti 18s digitális multiméterekhez Használati utasítás RISHMulti 18s digitális multiméterekhez 1 A készülék részei: ( 1 ) Folyadékkristály kijelző ( 2 ) Ki / Be kapcsoló gomb ( 3 ) Data Hold és Min/Max adattárolás választó gomb ( 4 ) Automata

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. A TT01 típusú infrás fertőtlenítőszer adagolóhoz. Tápfeszültség 6 x 1,5 AA, vagy 1 db (9V) elem

MŰSZAKI LEÍRÁS. A TT01 típusú infrás fertőtlenítőszer adagolóhoz. Tápfeszültség 6 x 1,5 AA, vagy 1 db (9V) elem MŰSZAKI LEÍRÁS A TT01 típusú infrás fertőtlenítőszer adagolóhoz Műszaki adatok: Típus TT01 Anyaga ABS, fehér Tápfeszültség 9 V DC Elem típusa 6 x 1,5 AA, vagy 1 db (9V) elem Méretek 121x113x265 mm Szappan

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ

PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ PHANTOM PILÓTAKÉPZÉSI ÚTMUTATÓ További információ: Vigyázat Kor FIGYELEM! a forgó alkatrészek sérülést okozhatnak Ez a termék 18 éves kor alatt nem használható. Kérem olvassa el a Gyors Kezdo Útmutatót

Részletesebben

SZABÁLYOZHATÓ DC TÁPEGYSÉG DPD SOROZAT

SZABÁLYOZHATÓ DC TÁPEGYSÉG DPD SOROZAT SZABÁLYOZHATÓ DC TÁPEGYSÉG DPD SOROZAT 3 KIMENETES, LABORATÓRIUMI MINŐSÉG HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM 1. Bevezetés 2. Információk, és biztonságra vonatkozó tanácsok 3. Általános tanácsok 4. Műszaki paraméterek

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIM Elektronikai alapismeretek

Részletesebben

haladhatja meg a 600 V-ot. Az egyes mérési tartományok kerámikus nagyteljesítményű biztosítókkal

haladhatja meg a 600 V-ot. Az egyes mérési tartományok kerámikus nagyteljesítményű biztosítókkal A termék megfelel a nemzeti és az európai törvényi követelményeknek. termékelnevezések a mindenkori tulajdonos védjegyei. Minden jog fenntartva. Az útmutatóban található cégnevek és Conrad Szaküzlet 1067

Részletesebben

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS ADATTÁROLÓS VITELDÍJJELZŐK ELLENÖRZŐ KÉSZÜLÉKEI HE 110-2001

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS ADATTÁROLÓS VITELDÍJJELZŐK ELLENÖRZŐ KÉSZÜLÉKEI HE 110-2001 HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS HE 110-2001 Az adatbázisban lévő elektronikus változat az érvényes! A nyomtatott forma kizárólag tájékoztató anyag! TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ELŐÍRÁS HATÁLYA...3 2. MÉRTÉKEGYSÉGEK, JELÖLÉSEK...3

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER NOSZTALGIA RÁDIÓ TR-9530. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER NOSZTALGIA RÁDIÓ TR-9530. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER NOSZTALGIA RÁDIÓ TR-9530 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P Használatba vétel előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Keverő erősítők Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P JELLEMZŐK: 1. Három mikrofon bemenet, két külső műsorforrás

Részletesebben

Légcsatorna érzékelő

Légcsatorna érzékelő 1 864 1864P01 Symaro Légcsatorna érzékelő Relatív páratartalom és hőmérséklet méréséhez QFM21... Üzemi feszültség AC 24 V / DC 13,5...3 Relatív páratartalom kimenő jel DC 0...10 V / 4 20 ma Hőmérséklet

Részletesebben

A mérés célja: Példák a műveleti erősítők lineáris üzemben történő felhasználására, az előadásokon elhangzottak alkalmazása a gyakorlatban.

A mérés célja: Példák a műveleti erősítők lineáris üzemben történő felhasználására, az előadásokon elhangzottak alkalmazása a gyakorlatban. E II. 6. mérés Műveleti erősítők alkalmazása A mérés célja: Példák a műveleti erősítők lineáris üzemben történő felhasználására, az előadásokon elhangzottak alkalmazása a gyakorlatban. A mérésre való felkészülés

Részletesebben

DS409slim. Gyors telepítési útmutató

DS409slim. Gyors telepítési útmutató DS409slim Gyors telepítési útmutató Biztonsági utasítások Kérjük, hogy a termék használata előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz

PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz Ipari légkezelők hőmérsékletszabályozó egységei PCM vezérlés CFR micro hővisszanyerőkhöz, UHP légkezelőkhöz, FBE ventilátorokhoz MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS 2016.06.20. - 2 - PCM típusú vezérlés

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS

Részletesebben

ASZTALI DIGITÁLIS MULTIMÉTER TÍPUS: VC 8145 KEZELŐI KÉZIKÖNYV

ASZTALI DIGITÁLIS MULTIMÉTER TÍPUS: VC 8145 KEZELŐI KÉZIKÖNYV ASZTALI DIGITÁLIS MULTIMÉTER TÍPUS: VC 8145 KEZELŐI KÉZIKÖNYV A leírásban szereplő készülék egy precíziós mérőműszer. Tönkremenetelének megelőzése érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen a kezelői kézikönyvet

Részletesebben

KA-SOROZAT SPD-SOROZAT. Használati útmutató

KA-SOROZAT SPD-SOROZAT. Használati útmutató KA-SOROZAT SPD-SOROZAT Használati útmutató Műszaki adatok KA-SOROZAT Modell KA-06 KA-08 KA-10 KA-12 KA-26 KA-28 KA-210 Referenciaszám 178.403 178.406 178.409 178.412 178.415 178.418 178.421 MAX teljesítmény

Részletesebben

Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09. Katalógus füzetek

Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09. Katalógus füzetek Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09 Katalógus füzetek Útszelepek Elektromos működtetés Sorozat SV09 elektromos visszaállító egységgel Qn = 3000 l/min Menetes csatlakozással Sűrített levegő csatlakozás

Részletesebben

A típusszámok felépítése

A típusszámok felépítése Egyfázisú feszültségrelé K8AB-VW Ideális választás a feszültség figyelésére ipari berendezéseknél és készülékeknél. és feszültségesés egyidejű figyelése. Független beállítások és kimenetek a feszültségcsökkenés

Részletesebben

Multiméter kábelvizsgálóval CT-3 Megrend. szám: 12 19 31 Kezelési utasítás

Multiméter kábelvizsgálóval CT-3 Megrend. szám: 12 19 31 Kezelési utasítás Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Multiméter kábelvizsgálóval CT-3 Megrend. szám: 12 19 31 Kezelési utasítás Rendeltetésszerű használat - Elektromos mennyiségek mérése és

Részletesebben

Akkumulátoros vágószerszám

Akkumulátoros vágószerszám Akkumulátoros vágószerszám Használati útmutató Akkumulátoros kábelvágó AS-52ACSR Cikkszám 216436 Video 216436 megoldások, melyek meggyőzik 1. Műszaki adatok: Felhasználási terület: Biztonság: Garancia:

Részletesebben

ALES60. Infrasorompó DUPLASUGARAS. Telepítési kézikönyv. ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8

ALES60. Infrasorompó DUPLASUGARAS. Telepítési kézikönyv. ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8 ALES60 Infrasorompó DUPLASUGARAS Telepítési kézikönyv ISTRUZIONI ALES60 HUN POLITEC s r.l. 1 of 8 1. FŐBB ÖSSZETEVŐK LISTÁJA Csatlakozók TEST (Teszt) nyomógomb Csatornaválasztó kapcsoló Szabotázskapcsoló

Részletesebben

jωjlh 69 használati utasítás

jωjlh 69 használati utasítás jωjlh 69 használati utasítás Köszönöm, hogy a jωjlh 69-t választotta. A készüléket úgy építettem, hogy sok éven keresztül kellemes zenehallgatási élményben lehessen része. Kérem, szánjon pár percet ennek

Részletesebben

1. Teljesítmény 2. Kimeneti feszültség 3. Felépítés 4. Buszvezeték-csatlakozók 060: 60 W. Csatlakozós érintkezőtípus. (Lásd az 1. megjegyzést.

1. Teljesítmény 2. Kimeneti feszültség 3. Felépítés 4. Buszvezeték-csatlakozók 060: 60 W. Csatlakozós érintkezőtípus. (Lásd az 1. megjegyzést. Kapcsolóüzemű tápegység S8TS Moduláris, DIN-sínre szerelhető, kapcsolóüzemű tápegység 60 és 240 W közötti teljesítmény egyetlen tápegységtípussal (24 V-os típusok). A könnyen összeépíthető, különböző feszültségű

Részletesebben

REMstar fűtött párásító készülék Használati útmutató

REMstar fűtött párásító készülék Használati útmutató REMstar fűtött párásító készülék Használati útmutató A REMstar Fűtött Párásító készülék egyes Respironics CPAP készülékekkel használható. A párásító készülék megnöveli a CPAP készülékből érkező levegő

Részletesebben

GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő generációja

GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő generációja Pozíció Darab Leírás Egyszeri ár -1 ALPHA2 25-4 N 18 Külön kérésre Cikkszám: 954752 Megjegyzés! A berendezés fényképe különböző. GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú kis keringető szivattyúk következő

Részletesebben

SAX.. Elektromotoros szelepmozgató szelepekhez ACVATIX. 20 mm szelepszár elmozdulással

SAX.. Elektromotoros szelepmozgató szelepekhez ACVATIX. 20 mm szelepszár elmozdulással s 4 501 ACVATIX Elektromotoros szelepmozgató szelepekhez SAX.. 20 mm szelepszár elmozdulással SAX31.. AC 230 V tápfeszültség, 3-pont vezérlőjel AC/DC 24 V tápfeszültség, DC 0 10 V, 4 20 ma vezérlőjel SAX81..

Részletesebben

Biztonsági figyelmeztetések

Biztonsági figyelmeztetések One Figyelmeztetés: Memóriakártya behelyezése vagy eltávolítása előtt kérjük, hogy kapcsolja ki a készüléket. Ezzel megelőzhető a memóriakártya ill. a készülék megsérülése. Biztonsági figyelmeztetések

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Termékismertető. Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin

Termékismertető. Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin Termékismertető Videoelosztó, négyszeres FVY1400-0400 2 02/2011 Szállítási terjedelem 1 x FVY 1400-0400, 1 x Termékismertető Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti,

Részletesebben

BEVEZETÉS. Biztonság I.TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA II. TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA III. TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA IV. TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA

BEVEZETÉS. Biztonság I.TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA II. TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA III. TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA IV. TÚLFESZÜLTSÉG KATEGÓRIA Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 True RMS multiméter, EX530 modell Rendelési szám: 12 22 15 BEVEZETÉS

Részletesebben

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW

ZE-NC2011D. Beszerelési útmutató VW ZE-NC2011D Beszerelési útmutató VW Csatlakoztatás előkészítése Kösse össze a fő csatlakozó kábel megfelelő csatlakozóját a CAN/Stalk interfésszel. Csatlakoztassa a fő csatlakozó kábelt, ahogy azt az ábrán

Részletesebben

KEZELŐSZERVEK. Szállítás tartalma

KEZELŐSZERVEK. Szállítás tartalma Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Vezeték azonosító LZG-1 DMM Rend. szám: 10 08 78 KEZELŐSZERVEK

Részletesebben

5in1 Rádiófrekvenciás-Kavitációs többpólusú Bi -Tripoláris Vákuumos rendszer. Használati utasítás

5in1 Rádiófrekvenciás-Kavitációs többpólusú Bi -Tripoláris Vákuumos rendszer. Használati utasítás 5in1 Rádiófrekvenciás-Kavitációs többpólusú Bi -Tripoláris Vákuumos rendszer Használati utasítás 1. 40Khz Kavitáció Beállítás: 1. Állítsa be az időt 2. Állítsa be az erősséget, növelje vagy csökkentse

Részletesebben

AZ ALPHA2 a legutolsó és a leginnovatívabb tagja a Grunfos magas minőségű keringető szivattyú családjának.

AZ ALPHA2 a legutolsó és a leginnovatívabb tagja a Grunfos magas minőségű keringető szivattyú családjának. Pozíció Darab Leírás Egyszeri ár -1 ALPHA2 32-4 18 Külön kérésre Cikkszám: 9547512 GRUNDFOS ALPHA2 Az A-energiaosztályú szivattyúk következő generációja Megjegyzés! A berendezés fényképe különböző. AZ

Részletesebben