PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG"

Átírás

1 PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U Postafiók 61 (06-72) , Fax: Ikt. sz.: PBK/ /2012 Melléklet: Ásványvagyon kimutatás Üi.: Nagy Endre Számviteli bizonylat : /212 : : endre.nagy@mbfh.hu BIOLAND Tőzegfeldolgozó Kft. Pötréte Jogerőre emelkedett: január 21-én Tárgy: A Pötréte III. tőzeg, lápimész védnevű bányatelken működő tőzegbánya bányabezárási műszaki üzemi tervének jóváhagyása, bányabezárási-, tájrendezési munkáinak megvalósulása H A T Á R O Z A T A BIOLAND Tőzegfeldolgozó Kft. (8769 Pötréte, Kossuth u. 149.; a továbbiakban: Bányavállalkozó) kérelmére, a Bányavállalkozó jogosultságában álló Pötréte III. tőzeg, lápimész védnevű bányatelkeken működő tőzegbánya bányabezárási műszaki üzemi tervének jóváhagyásával, bányabezárási-, tájrendezési munkáinak végrehajtásával kapcsolatban a Pécsi Bányakapitányság (a továbbiakban: Bk.) az alábbiak szerint határozott. 1. A tájrendezés, bányabezárás Pötréte III. tőzeg, lápimész védnevű bányatelekkel fedett Zala megye, Pötréte község külterület 062; 063; 064; 065/1; 065/2; 067/2 hrsz-ú területeket érinti. 2. A tájrendezés célja: a bányászati tevékenység befejezését követően a tőzeg kitermelése után láptavak, horgásztavak, vizes élőhelyek, láperdők, nádasok kialakítása. 3. A Bk. a bányaüzem tájrendezését, mint bányabezárási végállapotot elfogadja. 4. A bányaüzem területén tájrendezési tevékenység nem történik. A bányatelek területéről ásványi nyersanyag nem szállítható el, nem értékesíthető. 5. A tervben leírtaktól eltérni csak a Bk. jóváhagyásával szabad. 6. A tájrendezést követően a tulajdonos az érintett ingatlanokkal szabadon rendelkezik. 7. A bányatelek visszamaradó ásványvagyonát a jelen határozat mellékletében rögzítette a Bk. 8. A Bányavállalkozó a jelen határozat jogerőre emelkedését követően kérheti a bányatelek törlését a Bk.-tól. A bányatelek volt jogosultjának kötelezettségei a bányakárok megtérítése, a tájrendezés és a biztonság, valamint a környezet- és természetvédelem tekintetében a bányatelek törlését követően is fennállnak.

2 2 9. A szakhatóságok állásfoglalásai 9.1. A Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága (8900 Zalaegerszeg, Kinizsi u. 81.) /2-TAL/2011/T34 ikt. számú szakhatósági hozzájárulását kikötés nélkül adta meg A Zala Megyei Kormányhivatal Földhivatala Nagykanizsai Körzeti Földhivatal, (8800 Nagykanizsa, Platán sor 2.) a /2012. ikt. számú szakhatósági hozzájárulását az alábbi feltételekkel adta meg: A Pötréte 065/2 és 067/2 hrsz. alatti ingatlant érintően a bányabezárási műszaki üzemi tervet jóváhagyó határozat jogerőre emelkedését követő 30 napon belül a művelési ág (megnevezés) változás átvezetésére irányuló kérelmet kell benyújtani a szükséges mellékletek csatolásával, illetőleg Forint, azaz hatezerhatszáz forint az igazgatási szolgáltatási díj megfizetésével egyidejűleg Felsőrajk-Alsórajk-Kerecseny-Pötréte Községek Körjegyzője (8767 Felsőrajk, Kossuth Lajos u. 8.) az /2012. ikt. számú szakhatósági hozzájárulását kikötés nélkül adta meg A Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal Vezetője (1135 Budapest, Lehel utca ) az /2012/hho ikt. számú végzésével, hatáskör hiánya miatt, megszüntette a szakhatósági eljárást. A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalhoz címzett, de a Bk.-nál benyújtandó fellebbezésnek van helye. A bányafelügyelet határozata ellen benyújtott fellebbezés igazgatási szolgáltatási díja az első fokú eljárásra megállapított díj 50%-a, azaz Ft. I N D O K O L Á S A Bányavállalkozó a október 19-én iktatott levelében kérte a Pötréte III. tőzeg, lápimész védnevű bányatelkeken működő tőzegbánya bányabezárási műszaki üzemi tervének elfogadását. Kérelem, illetve a mellékelt dokumentáció kitért arra, hogy: - a Bk. a /2010. ikt. számú, jogerős határozatával elfogadta a tárgyi bányatelekkel fedett Pötréte 062 és 063 hrsz-ú ingatlanok tájrendezését, - a tájrendezést folyamatosan végezték, így a kitermelési tevékenység befejezése után ingatlan igénybevétellel együtt járó tájrendezési tevékenységet nem terveznek végezni. A Bk. megvizsgálta a kérelmet, az annak mellékleteként becsatolt műszaki üzemi tervet, és a PBK/3173-2/2012 ikt. számú végzésében, 15 napos teljesítési határidő tűzésével, hiánypótlásra vívta fel a Bányavállalkozót, az alábbiak szerint. 1. A Bk. kéri igazolni a jelen elsőfokú államigazgatási eljárásban szakhatóságként megkeresendő Zala Megyei Kormányhivatal Földhivatal Nagykanizsai Körzeti Földhivatal részére a ,- Ft igazgatási szolgáltatási díj számlaszámra és a Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága részére a ,- Ft igazgatási szolgáltatási díj számlaszámra való átutalásának megtörténtét.

3 3 A fizetési megbízás közlemény rovatában fel kell tüntetni a hatósági eljárás megnevezését és az ügyfél adószámát, illetve adóazonosító jelét. A Bk. a hiánypótlás teljesítésére a jelen végzés kézhezvételétől számított 8 nap határidőt biztosít. 2. A Bk. kéri megküldeni 2.1. a bányamérés adatait és ezen adatokból létrehozott bányatérképek egy példányát, digitális formátumban, 2.2. a műszaki üzemi terv dokumentáció további két példányát. A Bányavállalkozó november 8-án eleget tett a felhívásban foglaltaknak. A Bk. a kérelem, az összeállított dokumentáció és a saját nyilvántartásának felülvizsgálatakor az alábbiakat állapította meg: - A Bányavállalkozó a tőzegbánya tervezett bezárását azzal indokolta, hogy a bánya kitermelhető ásványvagyona elfogyott. - A tájrendezési előterv szerinti tájrendezési cél, a bányászati tevékenység befejezését követően a tőzeg kitermelése után láptavak, horgásztavak, vizes élőhelyek, láperdők, nádasok kialakítása. - A tájrendezési terv szerint, a bányászati tevékenység befejezését követően a bányatavak maradó parti rézsűi dőlését ra kell kiképezni. - A jóváhagyásra beterjesztett, hiánypótlásokban kiegészített bányabezárási, tájrendezési műszaki üzemi terv a 203/1998. (XII.19.) Korm. rend. (továbbiakban: Vhr.) 13. (3) bekezdés szerint került összeállításra, szabályzati, szabványi előírásokkal ellentétes intézkedéseket nem tartalmaz. - A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség a 2322/16/2003. ikt. számú, jogerős határozattal 10 évig érvényes működési engedélyt adott. - Ingatlan igénybevételt nem tervezett a Bányavállalkozó, a bányaüzem tájrendezését befejezettnek tekinti. - A Bányavállalkozó az engedélyezési eljárás igazgatási szolgáltatási díj megfizetése alól a felügyeleti díj mértékéig mentesül, a szakhatóságok számára az igazgatási szolgáltatási díjat megfizette. Fentiek figyelembe vételével a Bk. megállapítása alapján a beterjesztett kérelem érdemben elbírálható volt. A bányászatról szóló évi XLVIII. tv. (a továbbiakban Bt.) végrehajtására kiadott 203/1998. (XII.19.) Korm. rend. (a továbbiakban Vhr.) 22. (4) bekezdésben leírtak alapján a Bk november 29-én helyszíni szemlét tartott, a megvalósulás elfogadásával kapcsolatban. A Bk. a helyszíni szemlére meghívta az érdekelt szakhatóságok képviselőit, valamint az érintett ingatlantulajdonosokat. A szemlén a Bk. képviselőin kívül a Bányavállalkozó, a szomszédos Pötréte II. tőzeg védnevű bányatelek jogosítottjaként a Terrakontroll Kft. képviselői, valamint Szabó István ingatlantulajdonos jelentek meg. A szemléről jegyzőkönyv készült, amely a Bk. alábbi megállapításait tartalmazza. A helyszíni szemle időpontjában a Pötréte III. tőzeg, lápimész védnevű bányatelken lévő tőzegbánya, a Pötréte 062 és 063 hrsz-ú ingatlanok kivételével, amelyek helyenként sűrűn növényesedtek, teljes egészében bejárható volt. A bányatelek területén bányászati tevékenységgel kapcsolatos építmény nem található. A bányatelek területén kommunális hulladéklerakás nyomai nem voltak láthatók.

4 4 A helyszíni szemle során bányászati hulladék nem volt található a helyszínen. A parti rézsűk dőlése a 30 -ot nem haladja meg, kiképzésük megfelelő. Összességében a helyszínen látottak a beterjesztett térképeknek megfelelnek, azzal megegyeznek. A Bk. képviselői a helyszínen GPS koordinátákat mértek, annak ellenőrzésére, hogy a látott árok megegyezik-e az engedélyezési térképen feltüntetett, a Pötréte 063 és 064 hrsz-ú területek határán található, rézsűként ábrázolt árokkal. A helyszínen mért GPS koordináták (földrajzi, WGS84): Első mérés: Északi ,874 ; Keleti ,471. Második mérés: Északi ,8 ; Keleti ,4. A Bk. képviselői megállapították, hogy a szemle napjáig a Bk.-ra nem érkezett szakhatósági állásfoglalás. A jelenlévők a nyilatkozataikat a jegyzőkönyv mellékletét képező Jelenléti ív és nyilatkozat megnevezésű iratokon tették meg. Szabó István ingatlantulajdonos (Pötréte 062, 063 hrsz.) nyilatkozata: Fenntartásaim vannak a bánya megszüntetési állapotát tükröző bányatérképpel kapcsolatban, melyet a Bányakapitányság képviselői elfogadottnak tekintetnek (árok helyzete). Sérelmezem, hogy a szabálytalan bányászati tevékenység miatt a 062, 063 hrsz-ú ingatlanok ügyében 2008-ban indított ügy csak most zárul le, indokolatlanul korlátozva a tulajdonosi jogokat. A szabálytalan bányászati tevékenység miatti kártérítési igényem fenntartom (Hidroterra védőpillér letermelése), annak megindításáról jogi tájékozódás után döntök. A Terrakontroll Kft. képviselőinek a nyilatkozata: A Pötréte II. szomszéd bánya bányajogosultjaként a tájrendezéssel, illetve bányabezárással kapcsolatban semmiféle észrevételünk nincs. Egyértelműen támogatjuk. A Bányavállalkozó nem kívánt nyilatkozatot tenni. A határozat 1. pontjában a bányászatról szóló évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Bt.) 26. (1) alapján rendelkezett a Bk., a Vhr (3) bekezdése e.) pontja alapján. A 2. pontban a Vhr. 22. (2) bekezdés alapján rendelkezett a Bk. A határozat 3. pontjában a Vhr. 22. (4) bekezdés előírása alapján, a helyszíni szemle megállapításainak és az érdekelt szakhatóságok nyilatkozatainak figyelembe vételével tekintette befejezettnek a bányászati tevékenységet a Bk. A 4. pontban a Vhr. 22. (1) bekezdés alapján rendelkezett a Bk. Az 5. pont szerint a Bt. 42. (1) bekezdése alapján rendelkezett a Bk. A 6. pont szerint a Bt. 36. (3) bekezdésre hivatkozással rendelkezett a Bk. A Bk. a 7. pontban a bányatelek visszamaradó ásványvagyonát a Bt. 25. (2), (3) bekezdések előírásai figyelembe vételével rögzítette jelen határozatában, illetve annak mellékletében. A határozat 8. pontja szerintieket a Bt. 26/B. (5) és a Vhr. 22. (4) bekezdésben leírtakra hivatkozással rögzítette a Bk. A Bk. a döntésénél nem vette figyelembe Szabó István ingatlan tulajdonos nyilatkozatát, mert álláspontja szerint: - a tárgyi kérelem mellékleteként beterjesztett bányaművelési térképet Berényi Gábor (eng.sz.: 47) hites bányamérő készítette el, így ez a térkép az ellenkező

5 5 bizonyításáig közhitelesnek minősül, a hites bányamérőről szóló 12/2010. (III. 4.) KHEM rendelet 6. (1) bekezdés alapján. Szabó István az árok helyzetére vonatkozó fenntartását semmiféle bizonyítékkal nem támasztotta alá. A Bk. képviselőinek GPS koordináta mérései a hites bányamérő térképi ábrázolásának helyességét támasztják alá, - az ingatlantulajdonosi jogok nem kerültek korlátozás alá, a tulajdonosi jogokat gyakorolhatta az ingatlan tulajdonosa, miután a Bk. a Pötréte 062 és 063 hrsz-ú ingatlanok tájrendezését a /2010. ikt. számú jogerős határozattal elfogadta, - a szabálytalan bányászati tevékenységgel összefüggő kártérítéssel kapcsolatos igény a jelen eljárásban nem bírálható el, az ingatlan tulajdonosa a Polgári Törvénykönyv rendelkezéseinek megfelelően érvényesítheti a bányászati tevékenység által okozott kárral összefüggő kártérítési igényét. A szakhatóságok döntéseinek indokolásai: A Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága /2- TAL/2011/T34 ikt. számú szakhatósági hozzájárulásának indokolása: A szakhatósági hozzájárulást a Pécsi Bányakapitányság (7623 Pécs, József A. u. 5.) hivatkozott számú megkeresésére a 267/2006. (XII. 20.) Korm. rendelet 4/A. (2) bekezdése és 3. sz. melléklete 4. pontja alapján adtam meg, mert a műszaki üzemi terv készítése során a talajvédelmi előírásokat figyelembe vették, és az abban foglaltak megtartásával végzett tevékenység talajvédelmi érdeket nem sért. A Zala Megyei Kormányhivatal Földhivatala Nagykanizsai Körzeti Földhivatal a /2012. ikt. számú szakhatósági hozzájárulásának indokolása: A /2012. számon érkezett a Pécsi Bányakapitányság (7623 Pécs, József Attila u. 5.) a nagykanizsai Körzeti Földhivatalba a PBK/3173-5/2012 számú megkeresése, melyben a Pötréte III. tőzeg, lápimész védnevű bányatelken működő bányabezárási műszaki üzemi terv jóváhagyásához a Földhivatal szakhatósági állásfoglalását kérte. A beadvány vizsgálata során megállapítottam a nagykanizsai Körzeti Földhivatal hatáskörét és illetékességét. A fizetendő igazgatási szolgáltatási díj megfizetését a megkereső hatóság nem igazolta, azonban a Zala Megyei Kormányhivatal számlájára érkezett befizetések között a sorszámon megtalálható volt a november 5-én befizetett igazgatási szolgáltatási díj. A Földhivatal a Bioland Kft. részére november 26-án kiállította. Termőföldet az ingatlanügyi hatóság engedélyével lehet más célra hasznosítani. A földhivatalban rendelkezésre álló adatok alapján megállapítottam, hogy a Pötréte 062 hrsz. alatti ingatlant érintően termőföld végleges más célú hasznosítását engedélyezte hatóságunk a 10178/1998. számú határozatban. A Pötréte 063 hrsz. alatti ingatlant érintően mindösszesen 9,7297 ha nagyságú terület végleges más célú hasznosításának engedélyezése történt a 10041/2001. számú határozatban. A Pötréte 065/2 hrsz. alatti földrészlet mindösszesen 4,4930 ha nagyságú részére engedélyezett végleges más célú hasznosítást a Zalaegerszegi Körzeti Földhivatal a /3/2004. számú határozatában. A Pötréte 062 és 063 hrsz. alatti ingatlanokat érintően a művelési ág változás átvezetése a 30496/2010. számú határozattal megtörtént. Az ingatlan-nyilvántartás szerint a Pötréte 067/2 hrsz. alatti ingatlan a jelű, 4,1734 ha nagyságú alrészlete tőzegbánya megnevezésre a 32270/2005. számú határozattal megtörtént. Az ingatlan-nyilvántartásról szóló évi CXLI. tv. (továbbiakban: Inytv.) 28. (1-4) bekezdése szerint: Az ingatlan adataiban bekövetkezett változás átvezetéséhez a külön

6 6 jogszabályban meghatározott hatósági engedély, jóváhagyás vagy igazolás, az ingatlannyilvántartási térkép tartalmát érintő változás átvezetéséhez pedig jogszabályban meghatározott, ingatlanügyi hatóság által hatályos záradékkal ellátott változási vázrajz is szükséges. A vázrajzot mindazoknak alá kell írniuk, akik a változás alapjául szolgáló okiratot aláírják. (2) Művelési ág változása esetén nem kell változási vázrajzot benyújtani az ingatlanügyi hatósághoz, ha a) a változás egy földrészleten belül nem éri el a 400 m 2 -t, b) egy földrészlet egész területe más művelési ágra változik, c) egy vagy több alrészlet területe teljes egészében azonos művelési ágra változik és így a földrészlet egy művelési ágba kerül, d) ha egy alrészlet egész területe más művelési ágra változik. (3) A 27. (2) bekezdésében meghatározott változásokat az ingatlanügyi hatóság bejelentés és a bejelentés során csatolt, az ingatlanügyi hatóság által hatályos záradékkal ellátott változási vázrajz alapján vezeti át. A nyilvántartott adatoknak a tényleges állapottal való egyezőségét az ingatlanügyi hatóság ellenőrizheti. (4) Bejelentés hiányában, de az (1) bekezdésben foglaltak alapulvételével is átvezeti az ingatlanügyi hatóság azt a változást, amelyről ellenőrzése során vagy hivatalból tudomást szerez. A hivatalból indult eljárás költsége azt terheli, aki az adatváltozás bejelentését elmulasztotta, kivéve, ha az adatváltozás hatósági döntésen alapul, amelyről a hatóságnak az ingatlanügyi hatóságot is értesítenie kellett. A meg nem fizetett költség adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül. Az Inytv. végrehajtásáról szóló a 109/1999. (XII. 29.) FVM rendelet 62/C - a szerint a termőföld végleges más célú hasznosításának engedélyezéséről rendelkező jogerős határozat, az engedélyben meghatározott földvédelmi járulék megfizetése- amennyiben megállapításra került, és a termőföld hasznosítási céllal összhangban álló olyan jogerős hatósági engedély, amely annak jogosultját a megvalósult létesítmény használatbavételére, üzemeltetésére, vagy az engedélyezett tevékenység végzésére jogosítja. Mivel az érintett területek végleges más célú hasznosításának engedélyezése korábban már megtörtént, valamint a művelési ág megváltozás átvezetése ügyében is intézkedtek egyes ingatlanok esetében, ezért a rendelkező részben részletezett feltétellel szakhatósági hozzájárulásomat megadtam. A szakhatósági állásfoglalás ellen önálló jogorvoslatnak nincs helye, az csak az érdemi határozat, annak hiányában az eljárást megszüntető végzés elleni fellebbezésben támadható meg. A megkeresés a Körzeti Földhivatalban november 15-én került iktatásra. Az ügyintézési határidő november 29-én jár le. A szakhatósági állásfoglalást a évi CXL. tv. 33..(8) bekezdésében meghatározott 15 napon belül adtam meg. A szakhatósági hozzájárulás a fenti jogszabályhelyeken túl a Tfvt. 7.. (1), 8.., 9.. (1), 11.. (1) és (4) bekezdésében, a Ket (1-2) bekezdésében, illetve a 267/2006. (XII. 20.) Korm. rendelet 4./A.. (2) bekezdése és 2. számú mellékletben foglaltak alapján került kiadásra. A Földhivatal hatásköre a földhivatalokról, a Földmérési és Távérzékelési Intézetről, a Földrajzinév Bizottságról és az ingatlan-nyilvántartási eljárás részletes szabályairól szóló 338/2006. számú Kormány rendelet 2. (1), bekezdése, a 317/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet 1..-ában, illetékessége a 338/2006. (XII 23.) Korm. rendelet mellékletében foglaltakon alapul.

7 7 Felsőrajk-Alsórajk-Kerecseny-Pötréte Községek Körjegyzője az /2012. ikt. számú szakhatósági hozzájárulásának indokolása: A megküldött tervdokumentációt áttanulmányozva (Készítette: Bioland Tőzegfeldolgozó Kft Pötréte, Kossuth u. 149., Készült: október hó) kijelentem, hogy a műszaki üzemi terv a helyi építésügyi követelményeknek, valamint a helyi településrendezési terveknek megfelel. Szakhatósági hozzájárulásomat helyi környezet- és természetvédelmi jogkörömben eljárva adtam meg. Szakhatósági hozzájárulásomat a környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló módosított 347/2006. (XII.23.) Kormányrendelet 4. számú mellékletében foglaltaknak megfelelően adtam meg. A Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal Vezetője az /2012/hho ikt. számú, szakhatósági eljárást megszüntető végzését az alábbiakkal indokolta: A megküldött ügydarabban foglaltak vizsgálata alapján megállapítottam, hogy a tárgyi bányatelek honvédelmi, illetve katonai célú létesítmény működési-, vagy védőterületét nem érinti, azért a megkeresés szerinti ügyben hatáskörrel nem rendelkezem. Tekintettel arra, hogy ilyen esetben a közigazgatási eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) 45/A. -ának (3) bekezdése értelmében a szakhatósági eljárás megszűntetésének van helye, a rendelkező részben foglaltak szerint döntöttem. A szakhatóság hatáskörét és illetékességét a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalról szóló 267/2006. (XI.20.) Korm. rend. 3. melléklet 10. pontja, a végzés elleni önálló jogorvoslat kizárására vonatkozó előírást a Ket ának (9) bekezdése tartalmazza. A Bk. a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 1. (7) bekezdésének megfelelően, a dokumentáció csatolásával, tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget az eljárás megindításáról. A Felügyelőség a jelen döntésig nem nyilatkozott az ügyben. A Bk. az igazgatási szolgáltatási díjról számviteli bizonylatot állított ki, amelynek végösszege 0,- forint. A Bk. a számviteli bizonylat kiállításánál figyelembe vette a tárgyévi felügyeleti díj fizetési kötelezettség teljesítését, a Bt. 43. (9) bekezdés szerint. Ennek megfelelően a felügyeleti díj ,- Ft igazgatási szolgáltatási díjnak megfelelő összeggel csökkent. A Bk. a részére biztosított ügyintézési határidőt betartotta. A Pötréte III. tőzeg, lápimész védnevű bányatelken működő bánya bányabezárási műszaki üzemi tervének jóváhagyására indított eljárás október 20-án kezdődött. A Ket. 33. (1) bekezdés alapján a kérelemre induló eljárásnál a hatósághoz történt megérkezés napjától számított 30 napon belül kell meghozni a határozatot. A Ket. 33. (3) c) pontja szerint a hiánypótlás 212. október 27-től november 8-ig tartó időtartama és a Ket. 33. (3) d) pontja szerint a szakhatóság eljárásának november 10-től december 5-ig tartó időtartama nem számít be az ügyintézési határidőbe. Ennek megfelelően a tárgyi ügyben a határidő: december 27. A Bk. a jogorvoslati lehetőséget a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. tv. 98. (1), 99. (1), 102. (1) bekezdésekben előírtak alapján, a 72. (1) da./ szerint biztosította. A fellebbezés illetékét az illetékről szóló évi XCIII. tv. 29. (2) bekezdés állapította meg a Bk.

8 8 A Bk., mint érdemi döntésre jogosult szerv a bányabezárás, tájrendezés megvalósulásának elfogadásáról a Bt. 43. (3) és Vhr. 22. (4) bekezdések szerinti hatáskörében, a 267/2006. (XII.20.) Korm. rend. 2. (2) bekezdésben rögzített illetékességi területén eljárva döntött. Pécs, december 18. dr. Riedl István bányakapitány A határozatot kapják: 1. BIOLAND Tőzegfeldolgozó Kft Pötréte, Kossuth u (melléklettel) 2. Éder István 8769 Pötréte, Kossuth u. 15. (melléklet nélkül) 3. Éder Istvánné 8769 Pötréte, Kossuth u. 15. (melléklet nélkül) 4. Gerencsér Gabriella 8769 Pötréte, Kossuth u (melléklet nélkül) 5. Gerencsér László 8900 Zalaegerszeg, Göcsej Pataki F. u. 15. (melléklet nélkül) 6. Bedő Ferenc 8761 Pacsa, Rajki u. 2/a. (melléklet nélkül) 7. Bakonyi Ferenc 8767 Felsőrajk, Szabadság u. 10. (melléklet nélkül) 8. Szabó Dezső 8800 Nagykanizsa, Bethlen Gábor u. 10. (melléklet nélkül) 9. Szabó István, 8769 Pötréte, Kossuth L. u. 88. (melléklet nélkül) 10. Pötréte Község Önkormányzata 8769 Pötréte, Kossuth u. 40. (melléklet nélkül) 11. Günther Steiner Spielberg, Sonnenring 46. A-8724 (melléklet nélkül) 12. E.ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató Zrt., 7601 Pécs, Pf. 85. (melléklet nélkül) 13. Zala Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, 8900 Zalaegerszeg, Kinizsi u. 81. (melléklet nélkül) 14. Zala Megyei Kormányhivatal Földhivatala Nagykanizsai Körzeti Földhivatal, 8800 Nagykanizsa, Platán sor 2. (melléklet nélkül) 15. Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal Vezetője, 1885 Budapest, Pf.25 (melléklet nélkül) 16. Felsőrajk-Alsórajk-Kerecseny-Pötréte Községek Körjegyzője 8767 Felsőrajk, Kossuth Lajos u. 8. (melléklet nélkül) 17. Irattár A határozatot kapja ügyfélkapun keresztül: 1. Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága, 8901 Zalaegerszeg, Pf (melléklet nélkül) 2. Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2. (melléklet nélkül) A határozatot jogerőre emelkedést követően kapják: 1. BIOLAND Tőzegfeldolgozó Kft Pötréte, Kossuth u (záradékolt dokumentációval) 2. Magyar Bányászati és Földtani Hivatal, 1590 Budapest, Pf.: 95.

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Jogerőre emelkedett: 2013. szeptember 11-én DOLO-MOBIL Általános Szállítási

Részletesebben

MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 5000 Szolnok, Templom u. 5. : (56) 512-319, (56) 512-320; Fax: (56) 512-337 Ü.i.: (56) 512-331; E-mail: miklos.szabo@mbfh.hu : 5001 Szolnok,

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Ikt. szám: PBK/2651-14/2013 Üi.: Nagy Endre : +36-72-314-952/212 : +36-20-662-5461

Részletesebben

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL BUDAPESTI BÁNYAKAPITÁNYSÁG BBK/2434-6/2013. Jogerős: 2013.09.18. Üi.: Lőrincz György Bányászati- és Robbantásfelügyeleti Osztály Tel.:06/1-373-1814 Mobil: 06-20-772-5997

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési

Részletesebben

Ikt.sz.: MBK/4225-9/2012 Jogerős: 2013. június 5. Ü.i.: Láda Péter ( :46/503-755; 20/772-6003) HATÁROZAT

Ikt.sz.: MBK/4225-9/2012 Jogerős: 2013. június 5. Ü.i.: Láda Péter ( :46/503-755; 20/772-6003) HATÁROZAT Miskolci Bányakapitányság 3527. Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Tel.: 46/ 503-740; Fax: 46/ 503-741 E-mail: mbk@mbfh.hu Ikt.sz.: MBK/4225-9/2012 Jogerős: 2013. június 5. Ü.i.: Láda Péter

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbh.hu Ikt.sz.: 4524-6/2010. Üi.: Kovács I. (istvan.kovacs@mbfh.hu) : (06-72) 314-952/216

Részletesebben

Tárgy: Szeged V.- homok bányabezárási műszaki üzemi terv jóváhagyása HATÁROZAT

Tárgy: Szeged V.- homok bányabezárási műszaki üzemi terv jóváhagyása HATÁROZAT MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG SZBK/636-30/2013. Ü.i.: Vöröskői Zsófia : +3656512312 : zsofia.voroskoi@mbfh.hu Jogerős: 2013. szeptember 6. Tárgy: Szeged V.- homok bányabezárási

Részletesebben

Miskolci Bányakapitányság 3527. Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Tel.: 46/ 503-740; Fax: 46/503-741 E-mail: mbk@mbfh.

Miskolci Bányakapitányság 3527. Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Tel.: 46/ 503-740; Fax: 46/503-741 E-mail: mbk@mbfh. Miskolci Bányakapitányság 3527. Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Tel.: 46/ 503-740; Fax: 46/503-741 E-mail: mbk@mbfh.hu Jogerős: 2010. 08. 12. 3100/4/2010. Üi.: Barancsi Péter (46/503-751)

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O T

H A T Á R O Z A T O T Iktatószám: ki/jh01-2087/2014 Budaörsi Kézilabda Sport Korlátolt Felelősségű Társaság Ügyiratszám: be/sfp-2087/2014 Budaörs Ügyintéző: Pusztai Márton Patkó utca 9. V/47. E-mail: pusztaim@keziszovetseg.hu

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Jogerőre emelkedett: 2013. január 19-én Dunai Kavicsüzemek Kft. Iktatószám:

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Ikt.sz.: PBK/1599-5/2012 Üi.: Kovács I. (istvan.kovacs@mbfh.hu) : (06-72)

Részletesebben

HATÁROZAT. 1.3. Ásványi nyersanyagának kitermelési módja: külfejtés

HATÁROZAT. 1.3. Ásványi nyersanyagának kitermelési módja: külfejtés MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL BUDAPESTI BÁNYAKAPITÁNYSÁG Jogerős:2011. december 16-tól BBK/2452-14/2011. Üi.: Haraszti Tamás Bányászati- és Robbantásfelügyeleti Osztály Tel.: 06 1/373 1804 E-mail:

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Ikt. szám: PBK/2223-10/2013 Üi.: Nagy Endre : +36-72-314-952/212 : +36-20-662-5461

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Üi.szám: 81463-1-13/2011. Ea: dr. Petrovics György Kovács Tibor Novákné F. Kovács Hedvig Tárgy: KNPI, el zetes vizsgálat H A

Részletesebben

HATÁROZAT. jóváhagyja

HATÁROZAT. jóváhagyja MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL BUDAPESTI BÁNYAKAPITÁNYSÁG BBK/3391-32/2012. Üi: Kovács Lajos Bányászati- és Robbantásfelügyeleti Osztály : 373-1808 e-mail: lajos.kovacs@mbfh.hu Jogerős: 2014. július

Részletesebben

Zalalövő IX. transzformátorállomás besűrítés előzetes vizsgálati eljárása. H A T Á R O Z A T

Zalalövő IX. transzformátorállomás besűrítés előzetes vizsgálati eljárása. H A T Á R O Z A T NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 722-1/9/2012.I. Tárgy:

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

E- alkalmazások iránymutatásai - 3

E- alkalmazások iránymutatásai - 3 E- alkalmazások iránymutatásai - 3 Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály (lezárva: 2013. november 22.) Vázrajz feltöltése az ügyfél helyett A megkeresés szerint egy települési jegyző építésügyi hatósága,

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-41/2013. Tárgy: A Kiszombor 05326/2 hrsz-ú (korábban: 027/2 hrsz) ingatlan

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség. Szám: 79106-1-9/2010. Tárgy: EDF Démász Hálózati Elosztó Kft.

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség. Szám: 79106-1-9/2010. Tárgy: EDF Démász Hálózati Elosztó Kft. Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Szám: 79106-1-9/2010. Tárgy: EDF Démász Hálózati Elosztó Kft. El adó: dr. Séra Judit (jogi) Óföldeák- el zetes vizsgálati eljá-

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 1655-4/1/2013. Paksa

Részletesebben

BAZ MTrT TERVEZŐI VÁLASZ 14/B Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Stratégiai Főosztály Környezetpolitikai Osztály II. A testületileg illetékes KÖFE szakmai véleményét megkaptuk, és figyelembe vesszük

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D-57-19 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30 -án 17,30 órai

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031, Fax 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az állattartás

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség H A T Á R O Z A T

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség H A T Á R O Z A T Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Üi.szám: 73.126-1-9/2010. Ea: dr. Ruzsáli Pál Tóth Lajos Vollmuth Eszter Tárgy: Démász Hálózati Elosztó Kft., el zetes vizsgálat

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 3407-1/6/2013. Törkenczi

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

3383/10/2010 Hiv. sz.: Log-K-311/2010. Tárgy: A Hajdúnánás IV. - szénhidrogén védnevű bányatelek megállapítása HATÁROZAT

3383/10/2010 Hiv. sz.: Log-K-311/2010. Tárgy: A Hajdúnánás IV. - szénhidrogén védnevű bányatelek megállapítása HATÁROZAT Miskolci Bányakapitányság 3501 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Jogerőre emelkedett 2010. november 29-én. Tel: 46/503-740; Fax: 503-741 E-mail: mbk@mbfh.hu 3383/10/2010 Hiv. sz.: Log-K-311/2010.

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Farkas Eszter Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. november 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg. 1.1. A bányatelek védneve: Ebes II. szénhidrogén 1.2. Ásványi nyersanyagának megnevezése: szénhidrogén (földgáz)

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg. 1.1. A bányatelek védneve: Ebes II. szénhidrogén 1.2. Ásványi nyersanyagának megnevezése: szénhidrogén (földgáz) Miskolci Bányakapitányság 3501 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Tel: 46/503-740; Fax: 503-741 E-mail: mbk@mbfh.hu MBK/2267-16/2012. /Kérjük, hogy az üggyel kapcsolatos leveleiben, bejelentéseiben

Részletesebben

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Pados Róbert Hulladékgazdálkodási ügyintéző Zalaegerszeg,

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. ködési helye nappal éjjel. Szádlemez javító 7-16 óráig - csarnok (zárt) tevékenység

H A T Á R O Z A T. ködési helye nappal éjjel. Szádlemez javító 7-16 óráig - csarnok (zárt) tevékenység CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 106601-1-4/2015. Ügyintéz : dr. Valastyán Réka Sipos László Tel.: +36 (62) 553-060 / 44147 Tárgy: VÍZÉPSZOLG-94 Kft., Kiskunhalas zajkibocsátási határérték megállapítása

Részletesebben

Ikt. sz.: MBK/3773-5/2011. Jogerős: 2012. 01. 07. Üi: Virág István HATÁROZAT

Ikt. sz.: MBK/3773-5/2011. Jogerős: 2012. 01. 07. Üi: Virág István HATÁROZAT Miskolci Bányakapitányság 3527. Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Tel: 46/ 503-740; Fax: 46/503-741 E-mail: mbk@mbfh.hu Ikt. sz.: MBK/3773-5/2011. Jogerős: 2012. 01. 07. Üi: Virág István

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Szám: 96.663-1-9/2013. Ea: dr. Balthazár Éva Berényi Anita Lovászi Péter Sipos László Tárgy: EDF Démász Hálózati Elosztó Kft.,

Részletesebben

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg Miskolci Bányakapitányság 3501 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán u. 5. (3501. Pf: 31) Tel: 46/503-740; Fax: 503-741 E-mail: mbk@mbfh.hu MBK/717-24/2013. /Kérjük, hogy az üggyel kapcsolatos leveleiben, bejelentéseiben

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbh.hu PBK 3276-8/2012. Üi.: Kovács I. (istvan.kovacs@mbfh.hu) Ez a határozat 2013.január

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Iktatószám: SZBK/703-18/2011. Hiv. szám: 12/2/1/2011. Ügyintéző: Vámos Erika. nyersanyagra vonatkozó kutatási műszaki üzemi terv jóváhagyása

Iktatószám: SZBK/703-18/2011. Hiv. szám: 12/2/1/2011. Ügyintéző: Vámos Erika. nyersanyagra vonatkozó kutatási műszaki üzemi terv jóváhagyása Magyar Bányászati és Földtani Hivatal SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁGA 5000 Szolnok, Templom u. 5. Tel.: (56) 512-319, (56)-512-320. Fax: (56) 512-337. Ügyintéző tel.: (56) 512-322. E-mail: erika.vamos@mbfh.hu

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 5259-2/1/2013.II.

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

FELSŐ-TISZA-VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

FELSŐ-TISZA-VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG FELSŐ-TISZA-VIDÉKI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 4400 Nyíregyháza, Kölcsey F. u. 12-14. Cím : Pf.:246, Tel.: (42) 598-937, Fax : (42) 598-941, E-mail : ftvkvf_ugyfszolg@ftvktvf.kvvm.hu

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

Szilárdásvány-bányászati engedélyezési eljárások

Szilárdásvány-bányászati engedélyezési eljárások Szilárdásvány-bányászati engedélyezési eljárások 1 *Alkalmazandó jogszabályok *Hatáskör szerinti eljárások és azok kérdései

Részletesebben

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg

HATÁROZAT. bányatelket állapít meg MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 5000 Szolnok, Templom u. 5. : (56) 512-319, (56) 512-320; Fax: (56) 512-337 Ü.i.: (56) 512-331; E-mail: miklos.szabo@mbfh.hu : 5001Szolnok,

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Ügyiratszám: JN/MEF/BO/165-20/2016. Ügyintéző: Hadabásné Csegöldi Erzsébet Telefon:06-56-512-322 Email: erzsebet.csegoldi @mbfh.hu Tárgy: Kutatási MÜT jóváhagyása

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Ikt. szám: PBK/3000-16/2013. 2014. július 17-én jogerőre emelkedett. Üi.:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Anyakönyvvezetői többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról, és

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Jogerőre emelkedett: 2011. február 17-én Synclean Resources Kft. Iktatószám:

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése

XII. Kerületi Önkormányzat Hegyvidék Sportegyesülete (sportszervezet) negyedéves előrehaladási jelentése Magyar Vízilabda Szövetség részére Budapest, Margitsziget Hajós Alfréd Sportuszoda 1391 Budapest, Pf. 250 Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2014.január 8.) XII. Kerületi

Részletesebben

Fontosabb változások: 1. Bejelentés. Személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül Körzetközponti jegyzőnél - országos illetékesség Magyarorszag.

Fontosabb változások: 1. Bejelentés. Személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül Körzetközponti jegyzőnél - országos illetékesség Magyarorszag. KMRÁH. Hatósági Főosztály, Rostás Ilona Anna Összefoglaló a vállalkozói tevékenységről Vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében - összhangban a Ket. novellával és a Szolgáltatási tevékenységekről

Részletesebben

Elfogadásra nem javasolt: 2.e: A célrendszer, a legfontosabb célok megállapítása a Stratégia Munkacsoporttal közösen került kialakításra.

Elfogadásra nem javasolt: 2.e: A célrendszer, a legfontosabb célok megállapítása a Stratégia Munkacsoporttal közösen került kialakításra. Dunaharaszti Településfejlesztési koncepciója és Integrált településfejlesztési stratégiája 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30. (5) és 31. (1) bekezdés szerinti véleményezése során beérkezett vélemények

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG

PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG PÉCSI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 7623 PÉCS, JÓZSEF ATTILA U. 5. 7602 Postafiók 61 (06-72) 314-952, 510-366 Fax: 510-367 E-mail: pbk@mbfh.hu Ikt.sz.: 3557/22/2010. 2010. december 06.-án jogerőre emelkedett Üi: Kusz

Részletesebben

HATÁROZAT. módosítja (bővíti)

HATÁROZAT. módosítja (bővíti) MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG 5000 Szolnok, Templom u. 5., 5001 Szolnok, Pf.: 164 (56) 512-319; 512-320 Fax: 512-337, Ügyeleti tel: (56) 512-318 Szegedi iroda: (62) 558-283,

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról

ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5 hrsz-ú ingatlan vételi ajánlatáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Biatorbágy, 3429/5

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

A belterületbe vonás. Dr. Földesi Csaba

A belterületbe vonás. Dr. Földesi Csaba INGATLAN-NYILVÁNTARTÁS Dr. Földesi Csaba A belterületbe vonás Belterületbe vonás során a földhivatal három szakága, más-más jogszabályok szerint, egymástól elkülönülő, ugyanakkor egymásra épülő eljárást

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajkibocsátási határérték, A védendő épület Építményjegyzék szerinti besorolása száma

H A T Á R O Z A T. A zajkibocsátási határérték, A védendő épület Építményjegyzék szerinti besorolása száma CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: CSZ/01/6817-4/2016. KTFO-azonosító: 109916-1-6/2016. Ügyintéző: dr. Séra Judit Bakacsi Judit Tel.: +36 (62) 681-663 Tárgy: Mogyi Kereskedelmi Kft. - Baja zajkibocsátási

Részletesebben

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós

Önellenőrzés Előadó: dr. Jakab Miklós Előadó: dr. Jakab Miklós Az önellenőrzés fogalma Az adózó önadózás esetén jogosult az önellenőrzésre elévülési időn belül, de arra nem kötelezhető. Az önellenőrzéssel az adózó helyesbíti és bevallja az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komlói Amerikai futball Közhasznú Egyesület területhasználati kérelme

Részletesebben

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a 1. számú melléklet N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a Környezeti értékelés véleményezése Nyíregyháza MJV RT

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELŐSÉG 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471. Telefon: Központi: 96/524-000, Ügyfélszolgálat: 96/524-001 Fax: 96/524-024 web:

Részletesebben

Kivonat: Nyírmeggyes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat: Nyírmeggyes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Nyírmeggyes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. NYÍRMEGGYES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 19/2015. (VIII. 28.)

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 577-1/2016. Tárgy: Lábatlan, Osteuropäische Zementbeteiligungs GmbH Magyarországi Fióktelepe, Rákóczi út 60. szám alatti telephely környezetvédelmi működési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: Ea.: 3272-2/1/2013. Paksa

Részletesebben

Zalakerámia zrt. H A T Á R O Z A T. tel.: 06-1-373-1809 e-mail: agoston.kokay@mbfh.hu. 8946 Tófej Rákóczi út 44.

Zalakerámia zrt. H A T Á R O Z A T. tel.: 06-1-373-1809 e-mail: agoston.kokay@mbfh.hu. 8946 Tófej Rákóczi út 44. MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL BUDAPESTI BÁNYAKAPITÁNYSÁG Ikt.sz.: BBK/3601-14/2011. Zalakerámia zrt. Üi.: Kókay Ágoston tel.: 06-1-373-1809 e-mail: agoston.kokay@mbfh.hu 8946 Tófej Rákóczi út 44.

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság

Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság 5000 Szolnok, Templom utca 5. (56)512-319; (56)512-320; Fax: (56)512-337 Ügyeleti tel: 06-56-512-320 5001 Szolnok, Pf.: 164; E-mail: konrad.szeifert@mbfh.hu

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

246/2009. (XI. 3.) Korm. rendelet

246/2009. (XI. 3.) Korm. rendelet 246/2009. (XI. 3.) Korm. rendelet a földhivatalokról, a Földmérési és Távérzékelési Intézetről, a Földrajzinév Bizottságról és az ingatlan-nyilvántartási eljárás részletes szabályairól szóló 338/2006.

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. november 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. e l f o g a d o m,

H A T Á R O Z A T. e l f o g a d o m, Ikt. sz.: 642-3/8/2011.I. Ea.: Törkenczi Arnold Tel.: 94/506-720 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2. 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Kruppa József Punk

Részletesebben

Javaslat az ivóvízbázis beruházással kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat az ivóvízbázis beruházással kapcsolatos döntések meghozatalára Javaslat az ivóvízbázis beruházással kapcsolatos döntések meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z d, 2013. szeptember 26. Tisztelt

Részletesebben

: 06-56-512-321 Melléklet: MÜT dokumentáció 3 pld : 06-56-512-337 E-mail: gyula.bogdan@mbfh.hu

: 06-56-512-321 Melléklet: MÜT dokumentáció 3 pld : 06-56-512-337 E-mail: gyula.bogdan@mbfh.hu MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL SZOLNOKI BÁNYAKAPITÁNYSÁG Ikt. szám: SZBK /3.693-26/2012. Hiv. szám: US09100/K-1050/2012. Üi: Bogdán Gyula Ügyintézőjük: Kálmán Miklós : 06-56-512-321 Melléklet: MÜT

Részletesebben

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség

Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség mint I. fokú hatóság 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 4. Tel.:(06 56) 523-423 Fax: (06 56) 343-768 Postacím: 5002 Szolnok, Pf.

Részletesebben

Tárgy: bányatelek módosítás Jogerős: 2012.02.08. HATÁROZAT

Tárgy: bányatelek módosítás Jogerős: 2012.02.08. HATÁROZAT MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI HIVATAL VESZPRÉMI BÁNYAKAPITÁNYSÁG VBK/2865-16/2011. szám Ügyintéző: Kappel R. :(06-88) 576-642 E-mail: robert.kappel@mbfh.hu Tárgy: bányatelek módosítás Jogerős: 2012.02.08.

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság

Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság Magyar Bányászati és Földtani Hivatal Szolnoki Bányakapitányság 5000 Szolnok, Templom utca 5. -319; (56)512-320; Fax: (56)512-337 Ügyeleti tel: 06-56-512- E-mail: konrad.szeifert@mbfh.hu MNB 10032000-01417179-00000000

Részletesebben