Interdiszciplináris Kritérium Rendszer Kérdések katalógusa Helyi szint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Interdiszciplináris Kritérium Rendszer Kérdések katalógusa Helyi szint"

Átírás

1 A segítséget nyújt az Interdiszciplináris Kritérium Rendszer alkalmazásához. Tartalmazza az ICC-ben található kérdéseket, melyek a zöldterület értékeléséhez szükségesek. A kérdések alapján összeállítható egy komplett kérdőív, mely alkalmas a zöldterületet használók véleményének a felmérésére. A katalógus szerkezete: Kritérium száma N Kritérium megnevezése Indikátor A lakossághoz intézendő kérdés Javaslatok az értékeléshez, értékelési kategóriák felállítása, pontozás Általános tanácsok a kérdőíves felméréshez A lakosság illetve a zöldterületet használók véleményének, tapasztalatainak, elvárásainak, bírálatának megismerésére számtalan hatékony módszer létezik, ezek egyike a kérdőíves felmérés. A kérdőíves adatgyűjtés fő célja, hogy föltárjon egyes témákat és bizonyos feltevések alátámasztásául, szolgáljon. Ebben az esetben a kérdőívet az ICC-n belül megfogalmazott témák felmérése érdekében használják. A kérdőív összeállításának módszere bármely egyéb társadalmi célú empirikus kutatás szabályait követheti. Először is a kutatás tárgyát kell meghatározni, pl. egy különleges helyet vagy lehetőségeket a zöldterületen belül és ezek használatát. Aztán meg kell vizsgálni az eltéréséket, pl. a fenntartás állapotában, a használói csoportok között, a használói igények között. A kérdések formájának univerzálisnak kell lennie, így a kérdőív újra használatható más helyen, más emberek között. Ez az egyik feltétele annak, hogy a felmérés befejeztével az adatok alkalmasak legyenek egy összehasonlító elemzésre. Első ízben próbaként, kb. 50 interjúalannyal kell elvégezni a felmérést ez alapján megállapítható, hogy a kérdőív működik-e, vagy esetleg további fejlesztés szükséges. Ezután a kérdőív sikeresen alkalmazható. Az egységes kérdőív azt jelenti, hogy minden kérdőívnek ugyanolyan szerkezetűnek kell lennie (ugyanaz a sorrend, ugyanazok a fogalmak stb.) és a körülményeknek is ugyanazoknak kell lenniük. Az interjúkat készítő embereket fel kell készíteni arra, hogy hogyan kezeljék a különböző helyzeteket. Az egységes kérdőíves felmérés elvégezhető írásos módon (postai úton vagy interneten keresztül) vagy szóban (személyesen vagy telefonon). Minden kérdőívnek egy magyarázó jellegű bevezetéssel (ki végzi a felmérést, miért) kell kezdődnie. A kérdések lehetnek zártak, vagy nyitottak.

2 A zárt kérdés azt jelenti, hogy a válaszadók a felsorolt lehetséges válaszok közül jelölnek meg egyet, (a listákat össze kell állítani, az utolsó kategória lehetőleg az egyéb legyen), vagy pontozással fejezhetik ki véleményüket (pl. Ön szerint milyen szerepet tölt be a zöldfelület az ön városáról alkotott képben? 1 pont = nincs fontos szerepe, 5 pont = nagyon fontos), vagy kategóriák megjelölésével (Pl. Milyen gyakran használja a zöldterületeket rekreációs célból? Soha, ritkán, néha, gyakran) A nyitott kérdések teret adnak a vélemények kifejtésének. Ez része lehet egy zárt kérdésnek (Pl. Érzett Ön valaha félelmet egy városi zöldterületen? Ha nem, miért nem?). Nagyon fontos, hogy a kérdéseket semleges módon fogalmazzuk meg, ne befolyásolják a személyes válaszokat. Pl. Véleménye szerint ezt a parkot jobban kellene kezelni?- ez a kérdés úgy van megfogalmazva, hogy az igen válaszra irányítja a válaszadókat. Ezért a kérdéseket úgy kell feltenni, hogy mindkét lehetőséget tartalmazzák (pl. Véleménye szerint ezt a parkot jobban kellene kezelni vagy ön elégedett a fenntartás helyzetével?) vagy semlegesnek kell lennie (pl. Mi a véleménye a park fenntartási minőségéről?). Az ICC Helyi Szint vizsgálatához alkalmazott kérdőíves felmérés során néhány dologra fel kell hívni a figyelmet: Különbség van a helyszínen végzett vizsgálatok és a vonzáskörzeten belül élő lakosság közt végzett vizsgálat között. A második esetben a kérdőíves felmérést személyesen kell elvégezni, munkaidő alatt és után egyaránt, így érhető el, hogy a lakosság minden rétegét bevonják a felmérésbe. Egyes indikátorok esetében minkét módszer használata szükséges (pl. biztonság, közösségi tulajdon). Megbízhatóbb minta érdekében a helyi lakók válaszait értékelni kell a megkérdezett használók, az elérhető terület, és a területet nem használók által is ugyanazon kérdések alapján. A felmérés során a megkérdezettek szociális és gazdasági hátterét (nem, kor, foglalkozás, stb.) is figyelembe kell venni. A kérdőívnek: hiteles párbeszéd benyomását kell keltenie, érdekes legyen a megkérdezettek számára, ne legyen elfogult, őszinte légkört teremtsen, egyértelmű és határozott legyen,

3 a feszültség és a lazulás váltakozása jellemezze (pl. különböző típusú kérdések, változatos témák), kitöltése ne igényeljen 30 percnél több időt. Forrás: FRIEDRICHS, J. (1990) Methoden empirischer Sozialforschung. Opladen: Westdeutscher Verlag.

4 KRITÉRIUM N 2.6 A helyi lakosok véleménye a vizsgált zöldterület esztétikai értékéről ESZTÉTIKAI ÉRTÉK Mennyire elégedett Ön ennek a zöldterületnek a kinézetével, szépségével? A megkérdezetteknek 1 és 5 pont között kell értékelniük a vizsgált zöldterületet. 1 = Alacsony, 5 = Magas Az értékelés során meg kell határozni, hogy az 5 pontos válaszok milyen arányban (%) állnak az összes válaszhoz képest. Részletesebb vizsgálathoz minden értéket ki kell számolni az összes válasz arányában. KRITÉRIUM N 2.8 A helyi lakosság véleménye arról, hogy a zöldterület milyen mértékben határozza meg a helyi identitást HELYI IDENTITÁS Ön szerint mennyire játszik fontos szerepet ez a zöldterület a helyi jelleg meghatározásában? A megkérdezetteknek 1 és 5 pont között kell értékelniük a vizsgált zöldterületet. 1 = Nem fontos, 5 = Nagyon fontos Az értékelés során meg kell határozni, hogy az 5 pontos válaszok milyen arányban (%) állnak az összes válaszhoz képest. Részletesebb vizsgálathoz minden értéket ki kell számolni az összes válasz arányában. KRITÉRIUM N 2.9 Azon egészségügyi kezdeményezések léte, melyek a zöldterületek gyakoribb használatára hívják fel a lakosság figyelmét A helyi lakosság véleménye a terület minőségéről A ZÖLDTERÜLET KEDVEZŐ HATÁSAI A TÁRSADALOMRA Ebben a kerületben/környéken bevonják a helyi egészségügyi kezdeményezéseket a zöldterületek fejlesztésébe? Milyen módon? A zöldterületet bevonják az egészségügyi kezdeményezésekbe? Milyen módon? A helyi egészség- és zöldpolitika vizsgálata a helyi önkormányzat és az egészségügyi szervezetekkel folytatott konzultációk alapján. A cél annak megállapítása, hogy van-e kapcsolat a zöldterületek és az egészségügyi kezdeményezések között. Hogyan értékeli ezt a zöldterületet relaxáció szempontjából? Hogyan értékeli ezt a zöldterületet a városi élet zajai elől való elvonulás szempontjából? Hogyan értékeli a növényzet állapotát? Hogyan értékeli az infrastruktúra általános minőségét? Hiányzik valami erről a zöldterületről? Zavarja valami a zöldterület használata közben? 1-4. kérdések esetében a megkérdezetteknek 1 és 5 pont között kell értékelniük a vizsgált zöldterületet. 1 = Rossz, 5 = Nagyon jó Határozzuk meg a terület hiányosságait is. Az értékelés során meg kell határozni, hogy az 5 pontos válaszok milyen arányban (%) állnak az összes válaszhoz képest. Részletesebb vizsgálathoz minden értéket ki kell számolni az összes válasz arányában.

5 KRITÉRIUM N 3.2 A zöldterület leggyakoribb elérési módja ELÉRHETŐSÉG Mivel érkezett erre a zöldterületre? Gyalog/ Kerékpárral/ Saját személygépkocsival/ Tömegközlekedéssel (melyik fajtával) A válaszok arányából megállapítható az egyes kategóriák aránya. Ha 50 % felett van valamelyik kategória, akkor nagyon jelentősnek mondható, 50 és 25% között jelentős, 25% alatt nem jelentős. KRITÉRIUM N 3.3 A rekreációs célú használat formái A helyi zöldterületi ellátottság megítélése NAPI REKREÁCIÓS IGÉNY Milyen célból látogatja ezt a zöldterületet? Sétálás/ Kutyasétáltatás/ Játszás/ Természetben gyönyörködni/ Pihenés/ A fittség megőrzése céljából/ Elvonulás a város nyüzsgésétől/ Munka után lazítani/ Találkozni a barátokkal/ Egyéb (részletezve) A válaszok teljes száma alapján ki lehet fejezni a különböző válaszok arányát (%). Ha 25 % felett van valamelyik kategória, akkor nagyon jelentősnek mondható, 10 % alatt kevésbé jelentős. Megfelelnek a közelben található zöldterületek az Ön igényeinek? Ha nem: Részletezze kívánalmait, elvárásait! A megelégedettség mértékét az igen és a nem válaszok relatív arányával (%) lehet kifejezni. A zöldterület-használat gyakorisága A használat időpontja A zöldterületen való tartózkodás időtartama Milyen gyakran látogatja ezt a zöldterületet? Naponta/ Hetente egyszer/ Havonta egyszer/ Évente egyszer (%). Ha 50 % felett van valamelyik kategória, akkor az a használati gyakoriság nagyon jelentősnek mondható, 25 % alatt kevésbé jelentős. Mikor látogatja ezt a zöldterületet? Reggel/ Ebédidőben/ Délután/ Este/ Hétköznap/ Hétvégén Morning/ Lunchtime/ Afternoon/ Evening/ During the week/ On weekends (%). Ha 50 % felett van valamelyik kategória, akkor az nagyon jelentősnek mondható, 25 % alatt kevésbé jelentős. Általában mennyi időt tölt el ezen a zöldterületen? Kevesebb, mint 1 órát/ 1-2 órát/ 2-5 órát/ több, mint 5 órát (%). Ha 50 % felett van valamelyik kategória, akkor nagyon jelentősnek mondható, 25 % alatt kevésbé jelentős.

6 KRITÉRIUM N 3.4 A zöldterület sportolási célú használata SPORTOLÁSI ÉS JÁTSZÁSI LEHETŐSÉGEK A sportolási lehetőségek miatt látogatja ezt a zöldterületet? A használat mértékét az igen és nem válaszok relatív arányával (%) lehet kifejezni. Ha igen, elégedett a terület nyújtotta sportolási lehetőségekkel? 1 pont = Nem, 5 pont = Nagyon KRITÉRIUM N 3.5 A zöldterületen zajló társadalmi élet szintje ÉLETVITEL Általában kivel látogatja ezt a zöldterületet? Egyedül/ Egyedül a kutyával/ Baráttal vagy kollegával/ Gyerekeivel/ Társával/ Csoporttal/ Szervezett esemény keretében (%). Ha 25 % felett van valamelyik kategória, akkor nagyon jelentősnek mondható, 10 % alatt kevésbé jelentős. A zöldterülethasználat időpontja Általában mikor keresi fel ezt a zöldterületet? Munka előtt/ Munka után/ Ebédidőben/ Napközben/ Csak hétvégenként/ Útban máshova (%). Ha 25 % felett van valamelyik kategória, akkor nagyon jelentősnek mondható, 10 % alatt kevésbé jelentős. A zöldterület szerepe a helyi lakosság szabadidős tevékenységében. Szabadideje eltöltésében mekkora szerepe van ennek a zöldterületnek? Mennyire alkalmas ez a zöldterület az Ön szabadidős tevékenységeihez? A megkérdezetteknek 1 és 5 pont között kell értékelniük a zöldterületeket válaszuk alapján. (1 = Nem fontos, 5 = Nagyon fontos) Az értékelés során meg kell határozni az 5 pontos válaszok arányát az összes válaszhoz képest. A részletesebb eredmény érdekében a többi értékelési kategória aránya is meghatározható. KRITÉRIUM N 3.6 A látogatók társadalmi összetétele TÁRSADALMI EGYENLŐSÉG Hány éves? (5 évenként legyenek a korcsoportok) Mi a legmagasabb iskolai végzettsége? (kategóriák a nemzeti tanrend alapján) Mi a foglalkozása? (helyi helyzetnek megfelelő kategóriák, de az irodai és a fizikai dolgozókat meg kell különböztetni) Milyen nemzetiségű? (helyi helyzetnek megfelelő kategóriák) Az indikátor célja a zöldterületet használók összetételének a meghatározása.

7 KRITÉRIUM N 3.7 A látogatók bűncselekményektől való félelemérzete BIZTONSÁG Félt valaha is ezen a zöldterületen? Ha igen, miért? Érezte-e azt, hogy nem szívesen látják ezen a területen Ha igen, miért? 1 pont = Gyakran, 5 pont = Soha A biztonságérzet mértékét az összes válasz és az 5 pontos válaszok arányában lehet kifejezni (%). Gondosan meg kell vizsgálni a félelemről adott megjegyzéseket, és a leggyakoribb okokat is fel kell jegyezni. KRITÉRIUM N 3.8 Használatból eredő konfliktusok jelenléte HASZNÁLATBÓL EREDŐ KONFLIKTUSOK Tud bármiféle konfliktusról, mely a különböző látogatócsoportok között alakult ki? Ha igen, melyek ezek? Tudná osztályozni a konfliktus mértékét 1-től 5-ig? 1 pont = Jelentéktelen, 5 pont= Nagyon jelentős Az interjúk és a kérdőívek segítségével kell elkészíteni a listát a zöldterületen kialakult konfliktusokról. Értékeljük ezek jelentőségét a helyi társadalom életében. KRITÉRIUM N 3.12 A zöldterület összes látogatójának arányában azon látogatók száma, akik másképpen nem jutnak zöldterülethez HELYETTESÍTHETŐSÉG Van kertje? Van erkélye? Van nyaralója? Van hétvégi-kertje, telke? Van autója? Van gyereke? Szokott járni nyaralni? Az igen és nem válaszok alapján próbáljuk megállapítani azon látogatók számát, akiknek nagy szükségük van az adott városi zöldterületre. Határozzuk meg arányukat az összes látogató számához viszonyítva. Ha arányuk magas, akkor nagy szükség van a vizsgált helyi zöldterületre. A zöldterület használóinak jövedelme A jövedelmek megoszlását jövedelmi-csoportokba sorolva kell felmérni, kérdőívezés során. A jövedelmi-osztályokat az országos és a helyi jövedelmek alakulása szerint kell felállítani. Az adatok az egyes területekre jellemzőek, így nem lehet egységes elvárást megfogalmazni.

8 KRITÉRIUM N 4.3 A helyi lakosság személyes kötődése a zöldterülethez KÖZÖSSÉGI TULAJDON Érzi azt, hogy ez a zöldterület Önhöz is tartozik, mint a közösség tagjához és van beleszólása a vele kapcsolatos kérdésekbe? Úgy érzi, hogy az önkormányzat figyelembe veszi az Ön igényeit? Az értékelés során az igen és nem válaszok arányát kell meghatározni (%). KRITÉRIUM N 4.10 A lakosság bevonása a pénzügyi döntésekbe A ZÖLDTERÜLET KÖLTSÉGVETÉSE Szeretné, ha a lakosságnak nagyobb beleszólása lehetne a területek pénzügyi támogatására vonatkozóan? A helyi lakosság véleményének felmérése. A helyi vezetőségnek figyelembe kell vennie a lakosság igényeit.

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban.

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban. Tisztelt Válaszadó! Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitációját tervezi, azzal a céllal, hogy a terület értékeinek fenntartható hasznosításával még inkább hozzájáruljon a lakosság

Részletesebben

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás

Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás Országbíró lakótelep közterületeinek és zöldfelületeinek megítélése Közvélemény kutatás 2010-2012 Készült a XIII. kerületi Önkormányzat megbízásából 2010. április - 2012. szeptember XIII. Kerületi Közszolgáltató

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

AZ ÉLHETŐSÉG ÉS ELÉRHETŐSÉG ÖSSZEFÜGGÉSEI ÁTÁNY FALU PÉLDÁJÁN. Topa Zoltán PhD-hallgató, SZIE-GTK-EGyRTDI topa.zoltan.szie@gmail.

AZ ÉLHETŐSÉG ÉS ELÉRHETŐSÉG ÖSSZEFÜGGÉSEI ÁTÁNY FALU PÉLDÁJÁN. Topa Zoltán PhD-hallgató, SZIE-GTK-EGyRTDI topa.zoltan.szie@gmail. AZ ÉLHETŐSÉG ÉS ELÉRHETŐSÉG ÖSSZEFÜGGÉSEI ÁTÁNY FALU PÉLDÁJÁN Topa Zoltán PhD-hallgató, SZIE-GTK-EGyRTDI topa.zoltan.szie@gmail.com Fogalmi meghatározások Élhetőség Elérhetőség E két fogalom kapcsolata

Részletesebben

Választásoktól távolmaradók indokai:

Választásoktól távolmaradók indokai: KUTATÁSI BESZÁMOLÓ Az Identitás Kisebbségkutató Műhely 2016 januárjában közvéleménykutatást végzett a vajdasági magyarok körében. A 800 fős reprezentatív mintán végzett kérdőíves vizsgálat fő témája a

Részletesebben

KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS KIÉRTÉKELÉSE

KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS KIÉRTÉKELÉSE Monori ivóvízminőség javításának műszaki előkészítése (KEOP-7.1.0/11-2011-0026) KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS KIÉRTÉKELÉSE Monor Város Önkormányzata 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 78-80. TARTALOMJEGYZÉK 1. A KÉRDŐÍV...

Részletesebben

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra Kérdőív értékelés Az adatfelmérést a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár olvasói töltötték ki 0- ben. Önkéntesen ember töltötte ki a kérdőívet teljes anonimitás mellett. A kérdőív célcsoportja

Részletesebben

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája Generációk az információs társadalomban Infokommunikációs kultúra, értékrend, biztonságkeresési stratégiák Projekt záró workshop TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 Program Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs

Részletesebben

Kerékpár éghajlati teszt

Kerékpár éghajlati teszt Benchmarking Kerékpár éghajlati teszt supported by www.trendy-travel.eu A kiadvány tartalmáért az egyedüli felelősség a szerzőket terheli, és nem szükségszerűen tükrözi az Európai Közösség álláspontját.

Részletesebben

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan.

Kérdőíves felmérés szeptember. Külön lehetőséget biztosítottunk írásbeli vélemény nyilvánításra a változtatás igényével kapcsolatosan. Kérdőíves felmérés 2016. szeptember Könyvtárunk szolgáltatási színvonalának mérésére kérdőíves felmérést végzett 2016. szeptember 20 és október 20 közötti időszakban. A mintavétel módja véletlenszerű kiválasztással

Részletesebben

Tóth József Emlékkonferencia Gálné Horváth Ildikó. Középiskolai tanár, Németh László Gimnázium, Általános Iskola, Hódmezővásárhely március 18.

Tóth József Emlékkonferencia Gálné Horváth Ildikó. Középiskolai tanár, Németh László Gimnázium, Általános Iskola, Hódmezővásárhely március 18. Tóth József Emlékkonferencia Gálné Horváth Ildikó PhD hallgató, PTE TTK. FDI Középiskolai tanár, Németh László Gimnázium, Általános Iskola, Hódmezővásárhely 2014. március 18. Bevezetés Elmúlt évtizedek

Részletesebben

Alba Radar. 18. hullám

Alba Radar. 18. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 18. hullám A székesfehérvári parkok megítélése a fehérváriak szerint 2013. június 17. Készítette: Németh A. Violetta nemetha.violetta@echomail.hu

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK A MÓDSZERTAN Telefonos megkérdezés központilag előírt kérdőív alapján Adatfelvétel ideje: 2013. November 20014.

Részletesebben

Elégedettség mérés március

Elégedettség mérés március Elégedettség mérés 1. március 1. kérdés: Ki töltötte ki a kérdőívet? Ki töltötte ki a kérdőívet? 7 anya apa közösen 3 1. kérdés: Legmagasabb iskolai végzettség? Legmagasabb iskolai végzettség 9 1 1 Legfeljebb

Részletesebben

Minőségirányítási csoport. Szülői kérdőív feldolgozása

Minőségirányítási csoport. Szülői kérdőív feldolgozása Minőségirányítási csoport Szülői kérdőív feldolgozása 2010-11 Egyesített rövid távú cél: 4. Szülőkkel való kapcsolattartás feltérképezése A megvalósítás módja: Kérdőíves megkérdezés a szülői elégedettség

Részletesebben

Önértékelési rendszer

Önértékelési rendszer Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24. Felnőttképzési engedély szám: E-000116/2014. Önértékelési rendszer Hatályba lép:

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR Kedves Válaszadó! A "Vásárlási Szokások - Vízöntő Gyógyszertár" Kérdőív kitöltésével segítsen nekünk, hogy az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Részletesebben

A településfejlesztés eszköztára bár látszatra távol áll a politikától, mégis jól alkalmazható

A településfejlesztés eszköztára bár látszatra távol áll a politikától, mégis jól alkalmazható A településfejlesztés eszköztára bár látszatra távol áll a politikától, mégis jól alkalmazható Politikusi imázs 8 a politikai kommunikáció világában. A társadalmasítás, azaz a fogyasztói oldal véleményének

Részletesebben

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban

Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban Közép-európai közvélemény: Lakossági vélemények a közbiztonságról és a halálbüntetésrôl a közép-kelet-európai országokban A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

" JÓ SZOMSZÉDOK A KÖZÖS JÖVŐÉRT " Tartalom

 JÓ SZOMSZÉDOK A KÖZÖS JÖVŐÉRT  Tartalom 1 Tartalom I. A TELJES (MAGYAR ÉS SZERB) MINTA ÖSSZETÉTELE... 3 1. Nemzetiség szerint... 3 2. Az adatfelvétel helyszíne szerint... 4 3. Nemek szerint... 5 II. MAGYAR MINTA ÖSSZETÉTELE... 6 1. Az adatfelvétel

Részletesebben

A nem szociális célú bérlakás-építés megítélése a polgármesterek körében Készítette: Aktuális Kft. Készült: augusztus

A nem szociális célú bérlakás-építés megítélése a polgármesterek körében Készítette: Aktuális Kft. Készült: augusztus A nem szociális célú bérlakás-építés megítélése a polgármesterek körében Készítette: Aktuális Kft. Készült:. augusztus A kutatás körülményei A Társaság a Lakásépítésért Egyesület megbízásából. augusztusában

Részletesebben

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál

Lakossági elégedettségmérés. Budakalász Város Önkormányzatánál Lakossági elégedettségmérés Budakalász Város Önkormányzatánál 2017.11.14. TARTALOM A kutatás célja 3 A lakossági elégedettségmérés módszertana 4 Demográfia 5 A felmérés kérdései és a válaszlehetőségek

Részletesebben

2. Szexuálisan aktív vagyok (függetlenül attól, hogy rendelkezik-e partnerrel) kérjük a K7-es kérdéssel folytassa (2-es kérdéskör)

2. Szexuálisan aktív vagyok (függetlenül attól, hogy rendelkezik-e partnerrel) kérjük a K7-es kérdéssel folytassa (2-es kérdéskör) PISQ-IR: Szexuális életminőséget felmérő kérdőív: Méh- és/vagy hüvelysüllyedésben, illetve vizelet és/vagy széklet inkontinenciában szenvedő nők számára K1 A felsoroltak közül melyik jellemzi Önt a legjobban:

Részletesebben

Ügyfélelégedettség-mérés 2014-ben hozott határozatok esetében

Ügyfélelégedettség-mérés 2014-ben hozott határozatok esetében Ügyfélelégedettség-mérés 2014-ben hozott határozatok esetében A határozat típusa a válaszadók körében ( Igen válaszok aránya) jogsértést megállapító 29,2 egyezséggel zárult 27,8 kérelmet elutasító 50,7

Részletesebben

Kerékpárhasználati adatok

Kerékpárhasználati adatok Kerékpárhasználati adatok Tartalom 1. Mit kellene mérni? 2. Mit mérünk mi? 3. Eredmények 4. Más mérések 5. Hogyan tovább? 1. Mit kellene mérni? a közlekedési módok arányát az infrastruktúra építés hatását

Részletesebben

A marketing tevékenység megszervezése a sepsiszentgyörgyi kis- és közepes vállalatok keretében

A marketing tevékenység megszervezése a sepsiszentgyörgyi kis- és közepes vállalatok keretében 531 JEGYZETLAPOK Domokos Ernő Krájnik Izabella A marketing tevékenység megszervezése a sepsiszentgyörgyi kis- és közepes vállalatok keretében A kolozsvári Babeş Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi

Részletesebben

Egészségkommunikációs Felmérés - Gyorsjelentés. Eredmények/Felnőtt

Egészségkommunikációs Felmérés - Gyorsjelentés. Eredmények/Felnőtt Egészségkommunikációs Felmérés - Gyorsjelentés Bevezetés Magyarországon a lakosság egészségi állapota rosszabb, mint ami az ország fejlettsége alapján elvárható lenne, ehhez hozzájárul többek között a

Részletesebben

Felmérő adatlap összesítő, értékelő dokumentum - vállalkozók

Felmérő adatlap összesítő, értékelő dokumentum - vállalkozók Felmérő adatlap összesítő, értékelő dokumentum - vállalkozók Előzmények: Velence Város Önkormányzata a vállalkozói kör és a Polgármesteri Hivatal közötti kapcsolat és kommunikáció javítása érdekében felmérő

Részletesebben

Nyomtatott könyvek és elektronikus könyvek

Nyomtatott könyvek és elektronikus könyvek Nyomtatott könyvek és elektronikus könyvek Kérdőíves kutatás az e-könyv olvasási szokásokról Készítette a Társadalomkutatási Intézet Zrt. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Hamisítás Elleni Nemzeti

Részletesebben

Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének eredményei 2017/18. tanév őszi félév

Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének eredményei 2017/18. tanév őszi félév Oktatói Munka Hallgatói Véleményezésének eredményei 217/18. tanév őszi félév Az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa a 217. november 29-i ülésén elfogadta az új Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelő Rendszert

Részletesebben

Agrárium természeti értékekhez való viszony és turisztikai potenciál Homoródalmáson

Agrárium természeti értékekhez való viszony és turisztikai potenciál Homoródalmáson Agrárium természeti értékekhez való viszony és turisztikai potenciál Homoródalmáson Agora Munkacsoport Sólyom Andrea A háztartások általános adatai: A népesség korcsoportok szerinti megoszlása 15-34 év

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2. Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ IRODA

Részletesebben

Kompetenciafejlesztés a mérnöktanárképzésben TÁMOP B.2-13/

Kompetenciafejlesztés a mérnöktanárképzésben TÁMOP B.2-13/ Kompetenciafejlesztés a mérnöktanárképzésben TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0002 PROJEKT ZÁRÓKONFERENCIA 2015.10.13. Dr. Tordai Zita Óbudai Egyetem TMPK Háttér A tanári szerep és a tanárképzés változása Európában

Részletesebben

Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára vonatkozó elégedettségi felmérés eredményeit.

Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára vonatkozó elégedettségi felmérés eredményeit. ISO 9000 FÓRUM 1124 Budapest Fürj u. 18. ISO 9000 FÓRUM Rózsa András részére (személyes és bizalmas). Tisztelt Rózsa András úr! Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XXII. Nemzeti Konferenciájára

Részletesebben

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16.

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy bíróságunk 2016. január 15- február 15 közötti időszakban az Önök segítő közreműködésével Ügyfél-elégedettséget

Részletesebben

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL Hargita Megye Tanácsa RO-530140 Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: +4-0266-207700, Fax: +4-0266-207703, info@hargitamegye, www.hargitamegye.ro FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL A román nyelv és

Részletesebben

cskozás HAKI, Szarvas ltatás

cskozás HAKI, Szarvas ltatás XXXII. Halászati Tudományos Tanácskoz cskozás 2008. május m 14-15. 15. HAKI, Szarvas A téli t horgásztat sztatási si szolgáltat ltatás ökonómiai értékelése Békefi E. Gyalog G. Váradi L. Halászati és Öntözési

Részletesebben

1 / 11 2019.01.04. 7:33 Újfehértó Város Önkormányzata - a fiatalok helyben tartását ösztönző stratégiai bizottság javaslatára - szeretné felkérni a város lakosságát egy kérdőíves felmérésben való részvételre.

Részletesebben

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok)

NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) NYELVHASZNÁLATI FELMÉRÉS KIÉRTÉKELÉSE (Kassai lakosok / Kassa-környéki lakosok) Egy átlagos napon, ÖSSZESEN hány órát néz TV-t, videót? (Kassai lakos) 2,3 órát Egy átlagos napon, hány órát néz

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem

Nyugat-magyarországi Egyetem Diplomás Pályakövető Rendszer Nyugat-magyarországi Egyetem Szakmai beszámoló a 2010. évi Diplomás Pályakövető Rendszer őszi felmérésről Gyorsjelentések Nyugat-magyarországi Egyetem 2007-ben, 2008-ban és

Részletesebben

Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága. Skála

Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága. Skála Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Bal pólus Skála Átl. elt. Átlag Medián Hisztogram Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v -

E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v - Az egészség nem minden, de az egészség nélkül a minden is semmi. E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v - (Arthur Schopenhauer) Életkora Neme (kérem, húzza alá) nő férfi Legmagasabb iskolai végzettsége

Részletesebben

A VHF Szociális munka szakon végzettek véleménye a szakon folyó képzésről és a munkaerő-piaci kilátások, január

A VHF Szociális munka szakon végzettek véleménye a szakon folyó képzésről és a munkaerő-piaci kilátások, január A VHF Szociális munka szakon végzettek véleménye a szakon folyó képzésről és a munkaerő-piaci kilátások, 09. január / A felmérés célja és módszere 09. januárjában a záróvizsgán részt vett szociális munka

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉNEK VIZSGÁLATA ÉS IGÉNYEINEK FELMÉRÉSE A 2017/2018-AS TANÉV TAVASZI FÉLÉVÉBEN

A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉNEK VIZSGÁLATA ÉS IGÉNYEINEK FELMÉRÉSE A 2017/2018-AS TANÉV TAVASZI FÉLÉVÉBEN A KÖNYVTÁRHASZNÁLÓK ELÉGEDETTSÉGÉNEK VIZSGÁLATA ÉS IGÉNYEINEK FELMÉRÉSE A 2017/2018-AS TANÉV TAVASZI FÉLÉVÉBEN Veszprém, 2018. április 20. A felmérés előzménye A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Részletesebben

Pályaválasztók a Pályaválasztási Kiállításokon

Pályaválasztók a Pályaválasztási Kiállításokon 1 Pályaválasztók a Pályaválasztási Kiállításokon A Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi központ Pályaválasztási Kiállításokat rendezett Székesfehérváron (2009. november 5-7.) és Dunaújvárosban (november

Részletesebben

Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében

Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében Szilágyi Nóra, Dr. Keresztes Noémi: Asztaliteniszezők életmódjának jellemzői mozgásprogramban résztvevők körében Túlsúly népbetegség Felnőttkori fizikai aktivitás szerepe Sport fontossága Életmódváltozás

Részletesebben

SZEREPJÁTÉK-KUTATÁS 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 2. rész SZEREPJÁTÉK adatok

SZEREPJÁTÉK-KUTATÁS 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 2. rész SZEREPJÁTÉK adatok Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Szociológia Doktori Iskola Fromann Richárd SZEREPJÁTÉK-KUTATÁS 2011 KÉRDŐÍV eredmények 2. rész SZEREPJÁTÉK adatok www.jatekkutatas.hu Interdiszciplináris

Részletesebben

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán

Székesfehérvári véleménykutatás december Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Telefonos kutatás 600 fő megkérdezésével, települési reprezentatív mintán Összefoglaló A székesfehérváriak közhangulata rendkívül kedvező, a közösségépítő programok látogatottsága magas, a lakosok többsége

Részletesebben

Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei

Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei A World Internet Project magyarországi kutatása országos reprezentatív minta segítségével készül.

Részletesebben

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN)

A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁRJÁBAN) A NEGYEDIK ÉS AZ ÖTÖDIK KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2013. JANUÁRJÁBAN) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde igazgatóhelyettes Az adatokat összesítette: Horváth Erika és Szabados Mátyás Budapest, 2013.

Részletesebben

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév

Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév ÁROP-1.A.5-2013-2013-0084 Szervezetfejlesztés Soltvadkert Város Önkormányzatnál Átfogó lakossági felmérés 2014. I. félév Készítette: Nexcon Technológiai Tanácsadó Kft. Soltvadkert Város Önkormányzata 6230

Részletesebben

AZ ISKOLAI EREDMÉNYESSÉG DIMENZIÓI ÉS HÁTTÉRTÉNYEZŐI INTÉZMÉNYI SZEMMEL

AZ ISKOLAI EREDMÉNYESSÉG DIMENZIÓI ÉS HÁTTÉRTÉNYEZŐI INTÉZMÉNYI SZEMMEL XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 AZ ISKOLAI EREDMÉNYESSÉG DIMENZIÓI ÉS HÁTTÉRTÉNYEZŐI INTÉZMÉNYI SZEMMEL Bander Katalin Galántai Júlia Országos Neveléstudományi

Részletesebben

ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL KIEMELKEDŐEN KÖZHASZNÚ FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNY 4087 HAJDÚDOROG, NÁNÁSI U. 4. ÜGYVITELI UTASÍTÁS A PANASZOK ÉS VISSZAJELZÉSEK KEZELÉSÉRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓI ELÉGEDETTSÉG VIZSGÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Ezen utasítás

Részletesebben

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban 2014. június 30. A Magyar Kerékpárosklub legfrissebb,

Részletesebben

Kérdőíves vizsgálatok

Kérdőíves vizsgálatok Kérdőíves vizsgálatok A kérdőíves vizsgálat fogalma, célja, fajtái Fogalma: Célja: Fajtái: A tudományos adatgyűjtés egyik módszere Kérdőív segítségével térképezik fel a megkérdezettek véleményét, tudását,

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. 5. sz. melléklete

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. 5. sz. melléklete Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Egészségfejlesztési Terve. sz. melléklete . diagram Leggyakrabban említett probléma: rossz minőségű utak és járdák,% 9,% 8,% 7,% 6,%,%,%,%,%,%,% 9,% 6,%

Részletesebben

Új módszertan a kerékpározás mérésében

Új módszertan a kerékpározás mérésében Új módszertan a kerékpározás mérésében Megváltoztattuk reprezentatív kutatásunk módszertanát, mely 21 márciusa óta méri rendszeresen a magyarországi kerékpárhasználati szokásokat. Ezáltal kiszűrhetővé

Részletesebben

Az idősek kapcsolathálózati jellegzetességei

Az idősek kapcsolathálózati jellegzetességei Az idősek kapcsolathálózati jellegzetességei Albert Fruzsina MTA TK, KRE MEGÖREGEDNI MA. konferencia, KSH, 2016. június 8. Emberi kapcsolatok idős korban A jóllét alapvetően fontos meghatározója Nem csak

Részletesebben

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre Fényes Hajnalka: A Keresztény és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc diákjai kulturális és anyagi tőkejavakkal való ellátottsága Korábbi kutatásokból ismert, hogy a partiumi régió fiataljai kedvezőbb anyagi

Részletesebben

Lakossági igényfelmérés (9/2.)

Lakossági igényfelmérés (9/2.) Aszód Város Önkormányzata Lakossági igényfelmérés (9/.) Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 0. október Tartalom. Köszönetnyilvánítás az együttműködésért.... A II. lakossági

Részletesebben

Népegészségügyi Kar, Válaszadók száma = 30. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25%

Népegészségügyi Kar, Válaszadók száma = 30. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% Munkatársi elégedettségi felmérés, Népegészségügyi Kar, 00. Népegészségügyi Kar, 00. Válaszadók száma = 0 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg

Részletesebben

Elégedettség DEM 2018 BGK (dem_2018_bgk) Válaszadók száma = 52. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Elégedettség DEM 2018 BGK (dem_2018_bgk) Válaszadók száma = 52. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Elégedettség, DEM 08 BGK Elégedettség DEM 08 BGK (dem_08_bgk) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Bevezetés Módszertan A kérdőív és a kérdésekre adott válaszok értékelése... 3

Tartalomjegyzék. 1. Bevezetés Módszertan A kérdőív és a kérdésekre adott válaszok értékelése... 3 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Módszertan... 2 3. A kérdőív és a kérdésekre adott válaszok értékelése... 3 Kérdőív... 3 Kérdőívre adott válaszok értékelése... 8 a) Könyvtárlátogatók kérdőíve... 9

Részletesebben

Tudatos térhasználat város és vidékfejlesztés

Tudatos térhasználat város és vidékfejlesztés Tudatos térhasználat város és vidékfejlesztés közösen Schwertner János MRTT Vándorgyűlés Mosonmagyaróvár 2017. október 20. Helyi gazdaságfejlesztési esélyek felmérése vizsgálatok tapasztalatai A Kistérségek

Részletesebben

ÉLMÉNYÍGÉRETEK, ÉLMÉNYKÉPZETEK ÉS MEGVALÓSULÁSUK A TISZAI VÍZPARTI TURIZMUSBAN

ÉLMÉNYÍGÉRETEK, ÉLMÉNYKÉPZETEK ÉS MEGVALÓSULÁSUK A TISZAI VÍZPARTI TURIZMUSBAN ÉLMÉNYÍGÉRETEK, ÉLMÉNYKÉPZETEK ÉS MEGVALÓSULÁSUK A TISZAI VÍZPARTI TURIZMUSBAN 2010-2016 Dr. Kóródi Márta - Kalmárné Rimóczi Csilla Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar Turizmus-Vendéglátás Tanszék Szolnok

Részletesebben

Humán szükségletek alakulása

Humán szükségletek alakulása Humán szükségletek alakulása Lakossági felmérés eredményei Széchenyi István Egyetem, Szociális Tanulmányok Tanszék MTA KRTK RKI NYUTO Zárókonferencia Széchenyi István Egyetem, 2014. szeptember 25-26 A

Részletesebben

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2)

Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) Kommunikációs Főigazgatóság KÖZVÉLEMÉNY-FIGYELŐ OSZTÁLY Brüsszel, 2013. február 14. Parlaméter Európai Parlament Eurobarométer (EB/EP 78.2) A FOGLALKOZÁSI KATEGÓRÁKRA ÖSSZPONTOSÍTVA Ez a foglalkozási kategóriák

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

Miben fejlődne szívesen?

Miben fejlődne szívesen? Miben fejlődne szívesen? Tartalomelemzés Szegedi Eszter 2011. január A vizsgálat egy nagyobb kutatás keretében történt, melynek címe: A TANÁRI KOMEPETENCIÁK ÉS A TANÍTÁS EREDMÉNYESSÉGE A kutatás három

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGNAPLÓ. Tanuló neve: Iskola neve: Osztály megnevezése:

TEVÉKENYSÉGNAPLÓ. Tanuló neve: Iskola neve: Osztály megnevezése: TEVÉKENYSÉGNAPLÓ A TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 az Európai Unió támogatásával megvalósuló Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés projekt keretében megvalósuló mozgásszenzoros kutatáshoz Tanuló neve: Iskola

Részletesebben

Kollégisták SZTE 2011. Szeged 2012

Kollégisták SZTE 2011. Szeged 2012 Kollégisták SZTE 2011 Szeged 2012 Kollégisták SZTE 2011 Kutatásunkban azt kívántuk feltárni, hogy mi jellemzi a kollégista egyetemi hallgatók életvilágát, szabadidő eltöltési szokásait, kortársi szocializációját,

Részletesebben

PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling. the time)

PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling. the time) PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling the time) 1 KÉRDEZÉS AZ IDİRE Megkérdezhetjük, hogy a) Mennyi az idı éppen (Mennyi az idı? Hány óra van?) What time is it? What is the time? (What s the time?) Erre a választ

Részletesebben

ZA4890. Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Hungary

ZA4890. Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Hungary ZA4890 Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Hungary FLASH 261 WATER Q1. Mennyire érzi magát tájékozottnak az országban lévő tavakkal és folyókkal kapcsolatos

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 KUTATÁSI JELENTÉS CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 2. Kutatás leírása 5 A kutatás háttere 5 A kutatás módszertana 5 A topline jelentés szerkezete,

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2015.

Használói elégedettségvizsgálat 2015. Használói elégedettségvizsgálat 2015. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és elégedettségét vizsgáltuk kérdőív segítségével.

Részletesebben

"CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév

CSALÁDI HÁTTÉR felmérés. Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola. 9. évfolyama. 2014/2015. tanév "CSALÁDI HÁTTÉR" felmérés Balmazújvárosi Veres Péetr Gimnázium és Szakképző Iskola 9. évfolyama 214/215. tanév Kérdések - Válaszok - Alapadatok Ssz. Kérdés 9.a 9.b Gimnázium 9.c 9.d 9.e Szakiskola Iskolai

Részletesebben

EFOP Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek

EFOP Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi A BALATON RÉGIÓ IMÁZSA ÉS A HELYI IDENTITÁS VIZSGÁLATA BANÁSZ ZSUZSANNA, EGY. ADJUNKTUS LŐRINCZ KATALIN, INTÉZETIGAZGATÓ EGY. DOCENS LANG LETÍCIA

Részletesebben

Városi zöldfelületekkel kapcsolatos társadalmi igények

Városi zöldfelületekkel kapcsolatos társadalmi igények Városi zöldfelületekkel kapcsolatos társadalmi igények Tervezési folyamat Az érintettek bevonásának jelentőségét a nemzetközi szervezetekhez kötődő tervezési dokumentumok is kiemelik. Fontos szerepet tulajdonítanak

Részletesebben

BELVÁROSI TEREK KOMPLEX MEGÚJÍTÁSA LAKOSSÁGI IGÉNYFELMÉRÉS

BELVÁROSI TEREK KOMPLEX MEGÚJÍTÁSA LAKOSSÁGI IGÉNYFELMÉRÉS BELVÁROSI TEREK KOMPLEX MEGÚJÍTÁSA LAKOSSÁGI IGÉNYFELMÉRÉS Készült Eger MJV Önkormányzata megbízásából 2017 A kérdőív eredményeinek bemutatása és elemzése: Összesen 482 db kérdőív került kitöltésre a 2017.02.24

Részletesebben

Tisztelt Rózsa András Úr!

Tisztelt Rózsa András Úr! VSL Kft. 2000 Szentendre Pitypang u.. VSL Kft. ISO 9000 FÓRUM Rózsa András részére. Tisztelt Rózsa András Úr! Ez az összesítés tartalmazza az ISO 9000 FÓRUM XX. Nemzeti Konferenciáján elhangzott kerekasztal-beszélgetésre

Részletesebben

A TANÁCSADÁSI MODELLEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK FŐBB SAJÁTOSSÁGAI

A TANÁCSADÁSI MODELLEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK FŐBB SAJÁTOSSÁGAI A TANÁCSADÁSI MODELLEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK FŐBB SAJÁTOSSÁGAI Józsa Imola Doktorjelölt Dr. Vinogradov Sergey PhD.Tanszékvezető Egyetemi docens SZENT ISTVÁN EGYETEM Gödöllő BUDAPESTI KERESKEDELMI ÉS

Részletesebben

Iránytű a budapesti olimpiához Az Iránytű Intézet októberi közvélemény-kutatásának eredményei

Iránytű a budapesti olimpiához Az Iránytű Intézet októberi közvélemény-kutatásának eredményei Iránytű a budapesti olimpiához Az Iránytű Intézet októberi közvélemény-kutatásának eredményei Módszertan Kutatásunk ezerfős mintára épül. A feldolgozott adatok a megyei és fővárosi nem- és korösszetétel,

Részletesebben

Használói elégedettségvizsgálat 2014.

Használói elégedettségvizsgálat 2014. Használói ségvizsgálat 2014. Könyvtárunk MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerének megfelelően látogatóink könyvtárhasználati szokásait és ségét vizsgáltuk kérdőív segítségével. Az összehasonlíthatóság

Részletesebben

ÉLELMISZER-VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK KÖZSÉGEKBEN

ÉLELMISZER-VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK KÖZSÉGEKBEN ÉLELMISZER-VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK KÖZSÉGEKBEN Kápolnai Zsombor Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola Magyar Regionális Tudományi Társaság Vándorgyűlés Kecskemét HIPOTÉZIS-CÉL Hipotézis: különböző

Részletesebben

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor 2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor A kutatás célja A felmérés kérdéskörei: Kik vettek részt a rendezvényeken? Hogyan alakulnak borfogyasztási szokásaik? Milyen gyakran fogyasztanak bort? Hol fogyasztanak

Részletesebben

A beruházások döntés-előkészítésének folyamata a magyar feldolgozóipari vállalatoknál

A beruházások döntés-előkészítésének folyamata a magyar feldolgozóipari vállalatoknál A beruházások döntés-előkészítésének folyamata a magyar feldolgozóipari vállalatoknál Szűcsné Markovics Klára egyetemi tanársegéd Miskolci Egyetem, Gazdálkodástani Intézet vgtklara@uni-miskolc.hu Tudományos

Részletesebben

Az informatikai rendszerek kutatása a mezőgazdasági vállalkozások körében

Az informatikai rendszerek kutatása a mezőgazdasági vállalkozások körében Az informatikai rendszerek kutatása a mezőgazdasági vállalkozások körében Témaválasztás okai: Szakdolgozati témám Érdeklődés a szektor iránt A vizsgálatok hiányosságai Vizsgálati módszer: Kérdőíves kutatás

Részletesebben

A Városliget parkhasználati vizsgálata

A Városliget parkhasználati vizsgálata varosliget---a_varosliget parkhasznalati_vizsgalata_layout 1 2015.11.13. 10:15 Page 1 A Városliget parkhasználati vizsgálata Vár-Város-Városliget Fórum 2014. Előzmények 2010 tavaszán a Corvinus Egyetem

Részletesebben

A pályán maradás intézményi kontextusa. Schmidt Andrea november 12.

A pályán maradás intézményi kontextusa. Schmidt Andrea november 12. A pályán maradás intézményi kontextusa Schmidt Andrea 2015. november 12. A részkutatás célja A pedagógusok tantestületen belüli személyközi kapcsolatai és a pályaelhagyással, pályán maradással összefüggő

Részletesebben

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14.

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14. Sajtóközlemény 2012. november 1. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek ezt gondolja a magyar

Részletesebben

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról

Vélemények az állampolgárok saját. anyagi és az ország gazdasági. helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról Közép-európai közvélemény: Vélemények az állampolgárok saját anyagi és az ország gazdasági helyzetérôl, a jövôbeli kilátásokról A Central European Opinion Research Group (CEORG) havi rendszeres közvéleménykutatása

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából

Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők. élelmiszer-biztonság szempontjából Fogyasztói szokások az étrendkiegészítők körében az élelmiszer-biztonság szempontjából Németh Nikolett Szent István Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola Bükfürdő, 2016. április 7-8.

Részletesebben

A TANKÖNYVEK KIPRÓBÁLÁSÁNAK ESZKÖZRENDSZERE

A TANKÖNYVEK KIPRÓBÁLÁSÁNAK ESZKÖZRENDSZERE A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV, TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZNEVELÉSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 A TANKÖNYVEK KIPRÓBÁLÁSÁNAK ESZKÖZRENDSZERE Kerber Zoltán A tankönyvek jóváhagyása

Részletesebben

be! BEAUTIFUL KOZMETIKUS PROGRAM - KÉRDOÍV -

be! BEAUTIFUL KOZMETIKUS PROGRAM - KÉRDOÍV - be! BEAUTIFUL KOZMETIKUS PROGRAM - KÉRDOÍV - Az Ön adatai: Az Ön neve: Kozmetikai szalon neve: Kozmetikai szalon címe: E-mail cím: Telefonszám: AZ ÖN VÉLEMÉNYE A SZÉPSÉGITALRÓL ÉS A PROGRAMUNKRÓL 1. Mi

Részletesebben

Oktatói munka hallgatói véleményezése as tanév II. félév. Oktatók

Oktatói munka hallgatói véleményezése as tanév II. félév. Oktatók Oktatói munka hallgatói véleményezése 2017-2018-as tanév II. félév Oktatók A Nemzeti Közszolgálati Egyetem olyan örökséget hordoz, amely a tudást mindig értéknek, kiindulási alapnak tekintette. Ennek szellemisége

Részletesebben

MEDIÁCIÓ - Magyarország 2013

MEDIÁCIÓ - Magyarország 2013 MEDIÁCIÓ - Magyarország 2013 Tisztelt Hölgyem, Uram! MEDIÁCIÓ Magyarország 2013 A BKIK Mediációs- és Jogi Koordinációs Osztálya a Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központjával együttműködve

Részletesebben

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január KutatóCentrum 102 Budapest, Margit krt. /b Tel.:+ (1) 09. Fax: + (1) 09. A felmérésről Ha tíz évvel ezelőtt valakit megkérdeztünk volna,

Részletesebben

A mindennapos testnevelés szubjektív helyzete az észak-alföldi régió tanulóinak körében

A mindennapos testnevelés szubjektív helyzete az észak-alföldi régió tanulóinak körében Fintor Gábor Debreceni Egyetem, Nevelés-és Művelődéstudományi Doktori Program A mindennapos testnevelés szubjektív helyzete az észak-alföldi régió tanulóinak körében Fiatal Sporttudósok IV. Országos Konferenciája

Részletesebben