CTR 31 VEZÉRLÉS. Elektronikus vezérlés egy motorra, 230 V, AC; egy fázisú, tolókapu és garázskapu mozgatására, végálláskapcsolók nélkül.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CTR 31 VEZÉRLÉS. Elektronikus vezérlés egy motorra, 230 V, AC; egy fázisú, tolókapu és garázskapu mozgatására, végálláskapcsolók nélkül."

Átírás

1 CTR 31 VEZÉRLÉS Elektronikus vezérlés egy motorra, 230 V, AC; egy fázisú, tolókapu és garázskapu mozgatására, végálláskapcsolók nélkül. HASZNÁLAT FIGYELEM: mielőtt a vezérlést használatba helyezné, ügyeljen arra, hogy a következő műveletek el lettek-e végezve: 1. Figyelmesen olvassa el az egész technikai leírást. 2. A vezérlést szakember segítségével kell beszereltetni. 3. A bejövő áramnak 230 V AC-nek kell lenni. 4. A bejövő áram semleges fázisa nem egyenlő a földeléssel. 5. Figyelembe kell venni az összes biztonsági előírást az elektromos és elektronikus műszereknél. 6. A bejövő áramnak fel kell szerelni egy hatékony differenciál kapcsolót, ami tesztelve van és megfelel az előírásoknak. 7. Mielőtt beszerelné a vezérlést, ellenőrizze a motort vagy motorokat, amelyhez használva lesz. A motorok áram alá helyezésekor a nyomatékot az előírásoknak megfelelően kell beállítani, hogy ne tegyen kárt tárgyakban vagy emberekben. 8. A vezérlést csak rendeltetésszerűen szabad használni (ld. első bekezdés). Minden másfajta használat helytelen és veszélyes. 9. Mielőtt bármilyen szerelést végezne a vezérlésben, ügyeljen arra, hogy ne legyen áram alá helyezve a vezérlés. 10.Ne érjen vizes kézzel a vezérléshez. 11.Ne tegye ki az időjárás viszontagságainak a vezérlést (eső, hó stb.). 12.Ne engedje, hogy gyerekek, vagy hozzá nem értő emberek kezeljék. 13.A vezérlést saját dobozában kell hagyni. 14.A vezérlés műanyag doboza nem tűzálló, ezért jól szellőző helyre kell felszerelni, ahol nem érheti tűzkár. 15.A vezérlést félévente ellenőriztetni kell szakemberrel. FIGYELEM: az előbb leírtak figyelmen kívül hagyása veszélyes lehet emberekre, állatokra, tárgyakra. A gyártó semmilyen esetben nem tartható felelősnek. BESZERELÉS 1. Csavarozza ki a csavarokat, emelje fel a fedelet és bizonyosodjon meg róla, hogy a vezérlés megfelelő állapotban van. 2. Ha úgy gondolja, hogy a vezérlés állapota nem megfelelő, ne szerelje be, hanem hívjon szakembert. 3. A vezérlést a mozgatandó kapuhoz közel kell elhelyezni, hogy az összekötő kábelek minél rövidebbek legyenek. Az optimális működtetéshez a kábelek nem lehetnek hosszabbak 10 m-nél. 4. Tegyük tető alá a vezérlést, legalább másfél méter magasan legyen elhelyezve, hogy gyerekek ne érhessék el. 5. Mielőtt felszerelné a vezérlést, figyeljen arra, hogy a kábel kivezetők lefelé álljanak. Ne szerelje a vezérlést fára vagy fából készült tartóra. 6. Tegye vissza a dobozra a védő gumigyűrűt úgy, hogy a két vége a kábel kivezetésénél találkozzon. 7. Vegye ki a kivehető terminál csatlakozót és kösse be a kábeleket a megfelelő helyre, ahogy a következő részben leírásra kerül.

2 MŰKÖDTETÉS ALAPVETŐ MŰVELETEK Start Bemenet egy nyomógombhoz csatlakoztatva vezérlésen kívül, ami a kapu (vagy két kapu) nyitására és zárására alkalmas. Ez a bemenet általában egy adó gombjához van csatlakoztatva. Kiskapu nyitás Bemenet egy nyomógombhoz csatlakoztatva vezérlésen kívül, ami a kiskapu funkció zárására vagy nyitására alkalmas. Start, nyitás Bemenet egy nyomógombhoz csatlakoztatva vezérlésen kívül, a kapu nyitására alkalmas. Start, zárás Bemenet egy nyomógombhoz csatlakoztatva vezérlésen kívül, a kapu zárására alkalmas. Biztonsági műveletek meghatározása Stop Bemenet egy nyomógombhoz csatlakoztatva vezérlésen kívül. Ez a kapu azonnali megállását idézi elő. Ez a funkció veszély esetén vehető igénybe. Fotocella Bemenet a fotocelláknak, amely észleli személyek vagy járművek áthaladását. Fotostop Bemenet a fotocelláknak, amely észleli személyek vagy járművek áthaladását. Nyitó végálláskapcsoló Bemenet egy kapcsolóhoz csatlakoztatva, vezérlésen kívül. A kapcsoló bekapcsol mikor a kapu elvégezte a nyitó fázist. Működése a kapu azonnali megállását okozza. Záró végálláskapcsoló Bemenet egy kapcsolóhoz csatlakoztatva, vezérlésen kívül. A kapcsoló bekapcsol mikor a kapu elvégezte a záró fázist. Működése a kapu azonnali megállását okozza. Kimenetek definíciói Villogó A villogó ki/be kapcsolója. A villogó a kapu mozgására figyelmeztet. Motor 1 Kimenet a motornak a kapu zárásához vagy nyitásához. Kerti világítás A kapu környékének megvilágítása. A szünetidő alatt, mielőtt a kapu bezáródna, a lámpa kigyullad. A lámpák a kapu bezáródása után két percig még világítanak. Elektromos zár Impulzus az elektromos zár kiengedésére. Árambemenet/kimenet definíciói 230 V AC Bemenet a vezérlés áramfelvételéhez. 24 V (alacsony feszültség) Kimenet fotocelláknak és/vagy más kiegészítőknek. Kiegészítők ki és bemenetének definíciói Antenna Bemenet csatlakozó a vevő antennájának. Ez a bemenet csak akkor használható, ha egy vevőkártya csatlakoztatva van az egységhez.

3 A LED-ek definíciói LD6 fotocella LED (sárga) Jelzi a fotocella állapotát. A LED kialszik, ha a fotocella sugarába kerül valami. LD5 fotostop LED (sárga) Jelzi a fotocella állapotát. A LED kialszik, ha a fotocella sugarába kerül valami. LD2 stop LED (piros) Jelzi, ha a kapu blokkolva van. A LED kialszik, mikor a stop funkció használva van. LD7 nyitó start LED (zöld) Világít, mikor start impulzust kap. LD8 záró start LED (zöld) Világít, mikor start impulzust kap. LD3 nyitó végálláskapcsoló LED (sárga) A nyitó végálláskapcsoló állapotát jelzi. A LED kialszik mikor a kapu teljesen kinyitott. LD4 záró végálláskapcsoló LED (sárga) A záró végálláskapcsoló állapotát jelzi. A LED kialszik mikor a kapu teljesen bezárt. LD1 programozó LED (piros) Világít (a villogóval együtt), mikor a kapu programozó stádiumban. A SZABÁLYZÓ(TRIMMER) DEFINÍCIÓJA RV1 lassítás és nyomatékszabályozó Szabályozza a kapu sebességét a lassítási folyamatban és szabályozza a nyomatékát a kapu normális működése közben. A DIP KAPCSOLÓK DEFINÍCIÓI DIP kapcsoló 1 Beállítja, hogy a vezérlés a DIP kapcsoló 2 vagy társasház funkció alapján működjön: on (be = társasház funkció) off (ki = hatástalanítva). DIP kapcsoló 2 Beállítja, hogy a vezérlés lépésről-lépésre (step-by-step), vagy automata módban legyen: on = automata, off = lépésről-lépére. DIP kapcsoló 3 Kikapcsolja a lassítást a nyitó folyamatban: on = nyitó lassítás kikapcsolva, off = nyitó lassítás bekapcsolva. DIP kapcsoló 4 Meghatározza hogy a vezérlés nyit / zár módban, vagy ciklusokban működjön: on = ciklus mód, off = nyit / zár PROGRAMOZÓ GOMBOK DEFINÍCIÓI P1 Megengedi az adó kódok tárolását/törlését a memóriából. P2 Programozó a motor menetidejének beállítására. P3 A szünetidő beállítása. BIZTOSÍTÉKOK F1 biztosíték a bejövő áramnak (5 A) Kikapcsolja a vezérlést rövidzárlat vagy feszültség ingadozás esetén. F2 alacsony feszültségű biztosíték (2 A) Védi a vezérlést a fotocellák, elektromos zár vagy más berendezések rövidre zárása esetén (24 V).

4 TECHNIKAI JELLEMZŐK NYOMATÉKSZABÁLYOZÁS Az RV1 szabályzóval lehet a kapu nyomatékát szabályozni normális sebességnél. FIGYELEM: a vezérlés meghibásodása esetén a motor a teljes nyomatékon működhet. Ezért a legelső fejezet hetedik pontjában leírtak betartása fontos. INDÍTÁS MAXIMÁLIS NYOMATÉKKAL Mikor a motor elindul, a vezérlés maximális nyomatékot használ kb. 1 mp-ig. Ez a funkció engedi, hogy a motorok az indításnál átlendüljenek a negatív nyomatékon. RÁDIÓVEVŐ A vezérlésbe egy kétcsatornás vevő van beépítve, amely engedi a kapuk mozgatását az adók által. Ha a dipkapcsoló 4 = on, a vevő első csatornája start funkcióként működik, a második pedig mint kiskapu funkció. Ha a dipkapcsoló 4 = off, a vevő első csatornája start nyitás funkcióként működik, a második pedig mint start zárás. A vevő öntanuló logika alapján működik és maximum 120 különböző kódot tud raktározni. Mindegyik kód használható a megkívánt csatornákon. A memória áramszünet esetén megtartja a kódokat. A memória kitörölhető kitörlés funkcióval. VILLOGÓ Az elektromos kártya működteti a villogót, a villogó mutatja a kapu mozgásának állapotát. Gyors villogás: a kapunyitás folyamatban. Lassú villogás: a kapu záródik. A villogó világít: mutatja, hogy a kapu blokkolva van a fotocella vagy a fotostop által. A villogónak van egy elővillogó funkciója, ami megengedi, hogy a kapu nyitás előtt 1 mp-cel elkezdjen villogni. MŰKÖDÉSI IDŐ A motor működési ideje egy digitális időmérővel van kontrollálva. Ha bármilyen impulzus megzavarja a kapu mozgását mielőtt a ciklus végére érne, az időmérő (timer) megáll és az eltelt időt a memória tárolja. Ezért a vezérlés nagyjából meg tudja állapítani a kapu mozgásidejének szükségességét. Ennek köszönhetően elkerülhető, hogy a motor teljesen bezárt állapotban is továbbműködjön, ezáltal lecsökkenti a túlmelegedés esélyét. FIGYELEM: áramkimaradás esetén a raktározott pozíció el fog veszni. Működtetési módok Bevezetés A vezérlés mikroprocesszora 4 féle képpen működteti a kapu mozgását: A kapu mozgása előtti fázis A kapu normális mozgatása A kapu lassítási folyamata A kapu szünetideje (nyitott kapu) A vezérlés 3 különböző funkcióban működik: Step by step-ez a funkció a dip kapcsolók 1=off; 2=off pozíciójában érvényes. Automata-ez a funkció a dip kapcsolók 1=off; 2=on pozíciójában érvényes. Társasház-ez a funkció a dip kapcsolók 1=on; 2=nincs effektus pozíciójában érvényes. A társasház mód a prioritású beállítás, tehát ha több funkció van beállítva, a kapu a társasház funkcióban fog működni. Figyelem: a dip kapcsolók beállítása, a menetidő és a szünetidő programozása mindig a ciklusok befejezte után, vagy a nyitás előtt (zárt pozícióban) állítandó! A ciklus a Start nyit és Start zár funkciók aktivizálásával működik.

5 Lépésről-lépésre funkció Mikor a kapu zárva van, az első nyitó start impulzus a nyitó ciklust fogja meghatározni. A működési idő után a kapu megáll. A nyitó működési ciklus beállítása után (villogó megáll), az elektronika egy záró start impulzusra vár, hogy a zárási ciklust beállítsa. Ha egy start impulzus érkezik a zárási ciklus befejezte előtt, a kapu megáll. Automata funkció Mikor a kapu zárva van, az első nyitó start impulzus a nyitó ciklust fogja meghatározni. A működési idő után a kapu megáll, a szünetidő beállítás megkezdődik (villogó nem villog). A szünetidő végeztével a kapu automatikusan visszazár. Ennek a ciklusnak akkor van teljesen vége ha a kapu teljesen bezárt. Ha egy start impulzus érkezik a zárási ciklus befejezte előtt, a kapu megáll. Egy új start impulzus a kapu visszafelé indítását fogja okozni. Ha egy start impulzus érkezik a szünetidő alatt, az operációs periódus meg lesz szakítva, és a kapu nem fog automatikusan visszazárni. Társasház funkció Mikor a kapu zárva van, az első nyitó start impulzus a nyitó ciklust fogja meghatározni.. A működési idő után a kapu megáll, a szünetidő beállítás megkezdődik (villogó nem villog). A szünetidő végeztével a kapu automatikusan visszazár. Ennek a ciklusnak akkor van teljesen vége ha a kapu teljesen bezárt (villogó nem villog). Ha egy start impulzus érkezik amíg a kapu nyílik, ez semmilyen befolyással nem lesz a kapu mozgására. Zárás közben a nyitó start impulzus működik, a záró start impulzus nem működik. Ha egy nyitó start impulzus érkezik a zárási folyamat alatt, a kapu megáll, és kb. 2 mp. után visszanyit.. Ha start impulzus érkezik szünetidő alatt, a szünetidő számlálása újra indul, és az automata visszazárás később kezdődik el. Megjegyzés: a nyitó és záró start utasítások az adó két gombjával működtethetőek. Ciklusos funkció (dip kapcsoló 4 = on) A ciklusos módban a nyitó start és a záró start parancs start és kiskapu start parancs lesz. A kiskapu start parancs csak akkor működik ha a kapu zárva van. Minden funkcióban a kiskapu start parancs a kaput 7 mp.-re nyitja ki. Megjegyzés: minden ciklus megkezdése előtt az elektromos zár kb. 0.8 mp.-ig működik mielőtt a motor elindulna, és a működése megáll kb. 0.4 mp.-el a kapu elindulása után. A biztonsági berendezések minden beállításkor a következő funkciókat látják el: Stop: Ha stop parancs érvényben van, semmilyen művelet nem kezdhető meg, és a start utasításnak semmilyen hatása nem lesz. Ha stop utasítás érkezik a kapu mozgása közben, a kapu azonnal megáll, és a normális működési ciklus megszakad. Ez az állapot addig marad amíg a stop parancs aktív. Egy stop impulzus szünetidő alatt megszakítja az operációs ciklust. Egy záró start utasítás ilyenkor elkezdi a záró ciklust. Fotocella: Ennek a berendezésnek csak a zárási vagy a szünetidő ciklusban van hatása. Ha bármi a fotocella sugarába kerül zárás közben, a kapu megáll, és visszanyit kb. 2 mp.-ig. Ha a fotocella a szünetidőben aktivizálódik, a szünetidő újra indul, tehát az automata visszazárás késleltetve lesz. Fotostop: Ha bármi a fotocella sugarába kerül nyitás vagy zárás közben, vagy a ciklus megkezdése előtti periódusban, a kapu átmenetileg meg lesz állítva, amíg a zavaró elem el nincs távolítva. A villogó folyamatosan fog világítani, így jelezve az irreguláris kondíciót. Mikor a zavaró elem el lett távolítva, és a fotocella sugara szabaddá lett téve, egy nyitó ciklus fog elkezdődni. Ez nem vonatkozik arra az esetre amikor egy start impulzus van leadva záráshoz a lépésről-lépésre funkcióban egy nyitó ciklus után. Ha a fotostop a szünetidőben aktivizálódik, a szünetidő újra indul, tehát az automata visszazárás késleltetve lesz.

6 Elektromos és mechanikus tulajdonságok Méret és súly: 177x247x92 mm-1kg. Áramfelvétel: 230 Vac +/- 10% Stand-by feszültségfelvétel: kb. 1W Működési hőmérséklet: 0-60 C Egyfázisú motor áramfelvétel: 230 Vac 1 HP max. Villogó áramfelvétele: 230 Vac, 40 W max. Kerti lámpa áramfelvétele: 230 Vac, 40 W max. Elektromos zár áramfelvétele: 12 Vac; 15 W max. Kiegészítők áramfelvétele: 24 Vac; 2 W max. Motor működési ideje: programozható, mp. Szünetidő: programozható, mp. Frekvencia: Mhz Elektromos kapcsolatok J3-6 pólusú csatlakozó panel 230 Vac-vel működő berendezéseknek (motorok, villogó és kerti világítás). J4-13 pólusú csatlakozó panel alacsony feszültségen működő berendezéseknek (biztonsági berendezések, utasítás és 24 Vac kimenet). J2-2 pólusú csatlakozó panel az antennának. J1-3 pólusú csatlakozó panel a bejövő áramnak és a földelésnek. J7-10 pólusú csatlakozó az opcionális vevőkártyának. J3 csatlakozó panel 1. csatlakozó- 230 Vac a villogónak, fázis 2. csatlakozó- 230 Vac a villogónak és kerti világításnak, nulla (közös) 3. csatlakozó- 230 Vac a kerti világításnak, fázis 4. csatlakozó- 230 Vac bemenet az M1-es motornak, fázis (nyitás) 5. csatlakozó- 230 Vac bemenet az M1-es motornak, fázis (zárás) 6. csatlakozó- 230 Vac bemenet az M1-es motornak, nulla (közös) Megjegyzés: kösse az M1-es motor kondenzátorát a 4. és 5. terminálokhoz. J1 csatlakozó panel 1. csatlakozó- földelés 2. csatlakozó- 230 Vac bemenet, fázis 3. csatlakozó- 230 Vac bemenet, nulla Figyelem: a bejövő áram polaritását figyelembe kell venni. J4 csatlakozó panel 1. csatlakozó- nem használható a beszerelőnek 2. csatlakozó- 12 Vac az elektromos zárhoz 3. csatlakozó- 12 vagy 24 Vac az elektromos zárhoz (közös)) 4. csatlakozó- 24 Vac a fotocelláknak és más berendezéseknek 5. csatlakozó- nyitó végálláskapcsoló N.C. kontaktusa 6. csatlakozó- záró végálláskapcsoló N.C. kontaktusa 7. csatlakozó- a fotocellák N.C. kontaktusa (fotostop) 8. csatlakozó- közös terminál a végálláskapcsolók és a fotostop összes elektromos kontaktusának 9. csatlakozó- a fotocellák N.C. kontaktusa 10.csatlakozó- a vészleállító nyomógombjának N.C. kontaktusa (stop) 11.csatlakozó- nyitó start nyomógombjának N.O. kontaktusa 12.csatlakozó- közös terminál a parancs és fotocella összes kontaktusának

7 13.csatlakozó- záró start nyomógombjának N.O. kontaktusa Fontos: A nem használt N.C. kontaktusokat rövidre kell zárni. J2 csatlakozó panel 1. csatlakozó- antennacsatlakozó (szignál) 2. csatlakozó- antennacsatlakozó (árnyékolás) J4 csatlakozó panel 1. csatlakozó- N.O. kontaktus a nyitó startnak 2. csatlakozó- a nyitó start N.O. kontaktusa, közös 3. csatlakozó- a záró start N.O. kontaktusa 4. csatlakozó- a záró start N.O. kontaktusa, közös 5. csatlakozó- 12 Vdc negatív kontaktusa, közös 6. csatlakozó- 12 Vdc pozitív kontaktusa 7. csatlakozó- 12 Vdc pozitív kontaktusa 8. csatlakozó- 12 Vdc negatív kontaktusa, közös 9. csatlakozó- antenna bemenet, árnyékolás 10. csatlakozó- antenna bemenet, szignál Berendezések csatlakoztatása 230 Vac tápellátó kábel és földelés 1,2 és 3 bemenetek a J1 csatlakozón Motor1 4,5 és 6 kimenetek a J3 csatlakozón Villogó 1 és 2 kimenetek a J3 csatlakozón Kertvilágítás 2 és 3 kimenetek a J3 csatlakozón Elektromos zár 2 és 3 kimenetek a J4 csatlakozón Fotocella tápellátás 3 és 4 kimenetek a J4 csatlakozón N.C. fotocella kontaktus 9 és 12 bemenetek a J4 csatlakozón N.C. stop nyomógomb 10 és 12 bemenetek a J4 csatlakozón N.C. fotostop kontaktus 7 és 8 bemenetek a J4 csatlakozón N.O. nyitó start nyomógomb kontaktus- 11 és 12 bemenetek a J4 csatlakozón N.O. záró start nyomógomb kontaktus- 12 és 13 bemenetek a J4 csatlakozón N.C. nyitás végálláskapcsoló 5 és 8 bemenetek a J4 csatlakozón N.C. zárás végálláskapcsoló 6 és 8 bemenetek a J4 csatlakozón Antenna 1 és 2 bemenetek a J2 csatlakozón Fontos: Üzembehelyezés előtt ellenőrizze a csatlakoztatásokat! Az elektromos csatlakoztatásokat a visszajelző ledekkel ellenőrizheti. PROGRAMOZÁS Távirányító tanítás: Nyomja meg a P1 gombot egyszer a nyitó start parancs tanításához, kétszer a záró start parancs tanításához, háromszor a gyalogosbejáró tanításához. A nyomógomb minden megnyomására a DL1 led felvillan. A P1 többszöri nyomása esetén tartson min. 1 mp. szünetet. Amikor a led folyamatosan világít, nyomja meg a távírányító tanítani kívánt gombját. Figyelem: A ciklusos módban (dip 4 = ON) a nyitó start és a záró start parancs start és kiskapu start parancs lesz. Távirányítók törlése: Az összes kód törléséhez nyomja a P1 gombot addig, míg a DL1 led el nem alszik ( kb. 10 másodperc ).

8 step-by-step dip kapcsolók 1 és 2 off, a többi kapcsoló hatástalan automata dip 1 off, dip 2 on, a többi kapcsoló hatástalan társasház dip 1 on, a többi kapcsoló hatástalan lassítás nyitáskor kiiktatás dip 3 on, a többi kapcsoló hatástalan ciklusos üzemmód dip 4 on, a többi kapcsoló hatástalan Munkaidő beállítás: Állítsa a kaput teljesen csukott helyzetbe. Nyomja meg a P2 gombot kb. 3 másodpercig ( a DL1 led világítani kezd ), a kapu lassított sebességgel nyitni kezd. Ebben a nyitási ciklusban az RV1 trimmerrel állíthatja a lassítás sebességét. Amikor a kapu teljesen kinyitott nyomja meg újra a P2 gombot és várja meg amíg a DL1 led és a villogó világítani kezd. Ezután a P2 gomb háromszor történő megnyomásával programozza be a következőket: 1. nyomás: M1 motor elkezd zárni 2. nyomás: M1 motor elkezd lassítani 3. nyomás: M1 motor bezárt, a programozás befejeződött. Megjegyzés: mikor a vezérlés záró végálláskapcsolóhoz van kötve, a P2 gomb megnyomása nem szükséges a motor megállításához. Szünetidő beállítás: Nyomja meg egyszer a P3 gombot (a DL1 led világít). A kívánt szünetidő eltelte után nyomja meg újra a P3 gombot.

9

CTR 32 VEZÉRLÉS. Elektronikus vezérlés egy vagy két motorra, 230 V, AC egy fázisú, egy vagy két szárnyú kapu motorizálására.

CTR 32 VEZÉRLÉS. Elektronikus vezérlés egy vagy két motorra, 230 V, AC egy fázisú, egy vagy két szárnyú kapu motorizálására. CTR 32 VEZÉRLÉS Elektronikus vezérlés egy vagy két motorra, 230 V, AC egy fázisú, egy vagy két szárnyú kapu motorizálására. HASZNÁLAT FIGYELEM: mielőtt a vezérlést használatba helyezné, ügyeljen arra,

Részletesebben

Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz

Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz 1 Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK Ezen óvintézkedések a termék szerves és alapvető részét képezik, amelyet a felhasználó rendelkezésére

Részletesebben

KING GATES DYNAMOS 500 és 1000 230V-os TOLÓMOTOR PROGRAMOZÁSA FIGYELMEZTETÉSEK

KING GATES DYNAMOS 500 és 1000 230V-os TOLÓMOTOR PROGRAMOZÁSA FIGYELMEZTETÉSEK KING GATES DYNAMOS 500 és 1000 230V-os TOLÓMOTOR PROGRAMOZÁSA FIGYELMEZTETÉSEK A termék felszerelése előtt győződjön meg arról, hogy a törvénynek és a rendszabályoknak megfelelően, betartják a biztonsági

Részletesebben

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK 4. oldal 2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK 2A A VEZETÉKEK KERESZTMETSZETE - A vezérlőegység áramellátását (a külső biztosítódobozának csatlakozókapcsán) egy legalább 3x1,5 mm 2 -es vezetékkel kell megoldani. Amennyiben

Részletesebben

ECO2 ECO-2 vezérlőelektronika beüzemelése

ECO2 ECO-2 vezérlőelektronika beüzemelése ECO-2 vezérlőelektronika beüzemelése 1 Figyelem! A helytelen szerelés ill. üzemeltetés komoly baleseteket és károkat okozhat! A helyes szerelés ill. üzemeltetés érdekében feltétlenül be kell tartani az

Részletesebben

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS A VEZÉRLŐEGYSÉG TETEJE Akkumulátor töltő kapcsolat kivezetés. 24 V motor kivezetés. Kiegészítő külső áramforrás kimenet. Villogó kimenet (15 W max., 12 V AC) ; a villogást

Részletesebben

KIT BOB5 ECO2 vezérléssel

KIT BOB5 ECO2 vezérléssel 1 KIT BOB5 ECO2 vezérléssel Használati és üzembe helyezési utasítás Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB50 típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék

Részletesebben

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával.

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával. UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ UNIK2E 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ FIGYELEM!! Telepítés elott olvassa el ezt a kézikönyvet, mely a termék szerves részét képezi. N.B. - A Prastel nem vállal

Részletesebben

Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel.

Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel. 1 Gi.Bi.Di. gyártmányú F4 Plus típusú egyfázisú két motorhoz alkalmazható mikroprocesszoros vezérlés, - beépített rádiófrekvenciás vevővel. ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK Ezen óvintézkedések a termék szerves

Részletesebben

Nice Wingo 3524 szett telepítési útmutatója

Nice Wingo 3524 szett telepítési útmutatója Nice Wingo 3524 szett telepítési útmutatója Tipikus Elrendezés: A: Wingo motor E: Villogó B: Küls fotocella F: Kulcsos, mágneskártya vagy kódzáras kapcsoló C: Mechanikus végállás ütköz G: Vezérlés D: Bels

Részletesebben

VEZÉRLŐPANEL GÖRDÜLŐKAPUKHOZ

VEZÉRLŐPANEL GÖRDÜLŐKAPUKHOZ VEZÉRLŐPNEL GÖRDÜLŐKPUKHOZ Használati útmutató Többfunkciós vezérlőpanel gördülőkapukhoz 0 Vac Programkijelző Motor munkaidejének elektronikus beállítása utomatikus programozási eljárás akadályérzékeléssel

Részletesebben

V2 CITY9 Analóg vezérl egység H gördül kapukhoz

V2 CITY9 Analóg vezérl egység H gördül kapukhoz V2 CITY9 Analóg vezérlegység H gördül kapukhoz TARTALOMJEGYZÉK FONTOS MEGJEGYZÉSEK...3 MEGFELELSÉGI NYILATKOZAT...3 A VEZÉRLEGYSÉG LEÍRÁSA...3 ELEKTROMOS CSATLAKOZTATÁS TÁBLÁZATA...5 MOTORER ÉS MKÖDÉSI

Részletesebben

BEN. BEN vezérlés 1. oldal

BEN. BEN vezérlés 1. oldal BEN vezérlés 1. oldal BEN Csuklókaros kapumozgató szett 24V-os vezérléssel Beüzemelési útmutató BEN vezérlés 2. oldal BEN vezérlés 3. oldal BEN vezérlés 4. oldal BEN vezérlés 5. oldal BEN vezérlés 6. oldal

Részletesebben

Telepítési Útmutató. KS4F Tolókapu szett

Telepítési Útmutató. KS4F Tolókapu szett 1. oldal Telepítési Útmutató 2. oldal BEVEZETÉS Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Beninca KS 4 tolókapu szettet választotta. A Beninca cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási tapasztalat,

Részletesebben

SOROMPÓ. Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 1. oldal. Használati útmutató és alkatrészlista

SOROMPÓ. Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 1. oldal. Használati útmutató és alkatrészlista Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 1. oldal SOROMPÓ Használati útmutató és alkatrészlista Beninca VE.650 sorompó DA.24V vezérléssel 2. oldal VE.650 sorompó 1. Általános jellemzők A VE.500 sorompó

Részletesebben

BFT Alpha egymotoros vezérlő, 230 V egyszerűsített leírás

BFT Alpha egymotoros vezérlő, 230 V egyszerűsített leírás BFT Alpha egymotoros vezérlő, 230 V egyszerűsített leírás Köszönjük, hogy a BFT gyár termékét vásárolta, cégünk biztos abban, hogy több mint elégedett lesz a teljesítményével. Minden gyártmányunkhoz mellékelünk

Részletesebben

FAAC 531 EM. Az 531 EM automata mozgató belső használatra és garázskapuk működtetésére lett tervezve és gyártva. Minden másfajta használat helytelen.

FAAC 531 EM. Az 531 EM automata mozgató belső használatra és garázskapuk működtetésére lett tervezve és gyártva. Minden másfajta használat helytelen. FAAC 531 EM Az 531 EM automata garázsmotor szekcionált vagy billenő kapuk mozgatására használandó. A készülék egy egybeéptített elektromechanikus motorból, vezérlőegységből és egy lámpából áll, ami a plafonra

Részletesebben

KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK

KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK KING GATES ROLLS 650 ÉS 1200 PROGRAMOZÁS FIGYELMEZTETÉSEK A termék felszerelése előtt győződjön meg arról, hogy a törvénynek és a rendszabályoknak megfelelően, betartják a biztonsági előírásokat. Használjon

Részletesebben

FLEXY Szárnyaskapu vezérlés

FLEXY Szárnyaskapu vezérlés FLEXY Szárnyaskapu vezérlés Telepítıi és használati utasítás BIZTONSÁGI ELİÍRÁSOK FIGYELMEZTETÉS: Bármely felszerelést, javítást bízzon szakemberre. Mindíg kövesse a telepítési útmutatóban foglaltakat

Részletesebben

Forgalmazza: KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft.

Forgalmazza: KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZA5 Magyarországi Képviselet nyomatékszabályzós, egymotoros vezérlıpanel

Részletesebben

ZT6-ZT6C. 400V-os háromfázisú vezérlés BK2200T, CBYT, CBXT motorokhoz. Általános információk

ZT6-ZT6C. 400V-os háromfázisú vezérlés BK2200T, CBYT, CBXT motorokhoz. Általános információk 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZT6-ZT6C 400V-os háromfázisú vezérlés BK2200T, CBYT, CBXT motorokhoz Általános

Részletesebben

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK

2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK 4. oldal 2A A VEZETÉKEK KERESZTMETSZETE 2 - ELEKTROMOS BEKÖTÉSEK - A vezérlıegység áramellátását (a külsı biztosítódobozának csatlakozókapcsán) egy legalább 3x1,5 mm 2 - es vezetékkel kell megoldani. Amennyiben

Részletesebben

KIT-UNDERGROUND. Földbe rejtett kapumozgató szett

KIT-UNDERGROUND. Földbe rejtett kapumozgató szett 1 KIT-UNDERGROUND Földbe rejtett kapumozgató szett 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá terméket választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási tapasztalat,

Részletesebben

ACNSEM2 Forgalom irányító lámpa vezérlés 2 lámpához

ACNSEM2 Forgalom irányító lámpa vezérlés 2 lámpához ACNSEM2 Forgalom irányító lámpa vezérlés 2 lámpához FIGYELEM! A készülék telepítését és rendszeres karbantartását szakemberrel végeztesse. Figyelmesen olvassa el a kézikönyvet a telepítést megelőzően.

Részletesebben

ZC3. vezérlőpanel. Általános jellemzők. A vezérlőpanel leírása

ZC3. vezérlőpanel. Általános jellemzők. A vezérlőpanel leírása ZC3 vezérlőpanel Általános jellemzők A vezérlőpanel leírása A ZC3 elektromos vezérlőpanel a C és az F3000 sorozatba tartozó 230 V-os automatikus ipari tolókapuk vezérlésére alkalmas 600 W teljesítményig,

Részletesebben

MACH7RX Szárnyaskapu vezérlés

MACH7RX Szárnyaskapu vezérlés MACH7RX Szárnyaskapu vezérlés Telepítői és használati utasítás 1.) Biztonsági előírások: FIGYELMEZTETÉS: Bármely felszerelést, javítást bízzon szakemberre. Mindíg kövesse a telepítési útmutatóban foglaltakat

Részletesebben

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 KIT-ASTER-Q36 új 1. oldal, összesen: 24 KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 Q36A vezérléssel Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó

Részletesebben

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE!

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! lux1 kapuvezérlő lux1 kapuvezérlő Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! Áramütés veszélye! A készülék szerelését, bekötését, beállítását kizárólag feszültség mentesített állapotban lehet végezni

Részletesebben

Moon. MC824H vezérlőegység. Telepítési és használati útmutató

Moon. MC824H vezérlőegység. Telepítési és használati útmutató Moon MC824H vezérlőegység Telepítési és használati útmutató 1 A TERMÉK LEÍRÁSA ÉS MEGFELELŐ HASZNÁLATA Az MC824H egy elektromos vezérlőegység lengőkapuk automatizálásához. FIGYELMEZTETÉS! Ebben a kézikönyvben

Részletesebben

H-1 FIGYELEM MŰSZAKI ADATOK. Fogyasztás max.: Tartozékok feszültségellátása: 24 Vdc / 0,5 A max.

H-1 FIGYELEM MŰSZAKI ADATOK. Fogyasztás max.: Tartozékok feszültségellátása: 24 Vdc / 0,5 A max. FIGYELEM FONTOS TUDNIVALÓK A SZERELÉSHEZ ÉS A HASZNÁLATHOZ KEZDJE EZEN FONTOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK OLVASÁSÁVAL. Az ilyen figyelmeztető jelzés jelentése "Vigyázat!, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a

Részletesebben

Q52 vezérlo elektronika

Q52 vezérlo elektronika Q52 1. oldal, összesen: 1 Q52 vezérlo elektronika Üzembe helyezési és használati kézikönyv A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletesebben

V900E U4436, U4421 (ZL56. V5) Billenı és szekcionált kapu nyitó rendszer

V900E U4436, U4421 (ZL56. V5) Billenı és szekcionált kapu nyitó rendszer 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu V900E U4436, U4421 (ZL56. V5) Billenı és szekcionált kapu nyitó rendszer A vásárolt terméket csak megfelelı

Részletesebben

KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett. Üzembe helyezési kézikönyv

KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett. Üzembe helyezési kézikönyv KMB csuklókaros szett 1. oldal KIT-KMB Csuklókaros kapumozgató szett Üzembe helyezési kézikönyv KMB csuklókaros szett 2. oldal Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Beninca terméket választotta. A

Részletesebben

KIT-TECNO EUROMATIC. Kapumozgató szett kétszárnyas kapukhoz. Üzembe helyezési és használati utasítás

KIT-TECNO EUROMATIC. Kapumozgató szett kétszárnyas kapukhoz. Üzembe helyezési és használati utasítás 1. oldal EUROMATIC KIT-TECNO Kapumozgató szett kétszárnyas kapukhoz A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések

Részletesebben

City 11 ANALÓG VEZÉRLŐ EGYSÉG LENGŐ KAPUKHOZ

City 11 ANALÓG VEZÉRLŐ EGYSÉG LENGŐ KAPUKHOZ V2 S.p.A. Corso Principi di Piemonte, 65/67 12035 RACCONIGI (CN) ITALY Telefon: +39 01 72 81 24 11 - fax +39 01 72 84 050 info@v2home.com - www.v2home.com IL n. 353 Kiadás dátuma 2011/06/20 City 11 ANALÓG

Részletesebben

KIT-BOB24 1 KIT-BOB24. Használati és üzembe helyezési utasítás

KIT-BOB24 1 KIT-BOB24. Használati és üzembe helyezési utasítás KIT-BOB24 1 KIT-BOB24 Használati és üzembe helyezési utasítás KIT-BOB24 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék

Részletesebben

73R típusú vezérlő panel 24 V= egymotoros automatikákhoz, 433,92 MHz es beépített, négyfunkciós rádióval. Szerelési útmutató

73R típusú vezérlő panel 24 V= egymotoros automatikákhoz, 433,92 MHz es beépített, négyfunkciós rádióval. Szerelési útmutató 73R típusú vezérlő panel 24 V= egymotoros automatikákhoz, 433,92 MHz es beépített, négyfunkciós rádióval Szerelési útmutató - 2 - - 3 - ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Ez a szerelési utasítás csak

Részletesebben

Q60A/R Vezérlőegység egy és kétmotoros szárnyaskapukhoz 230V AC Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ. http://protecokapunyito.hu/ 1.

Q60A/R Vezérlőegység egy és kétmotoros szárnyaskapukhoz 230V AC Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ. http://protecokapunyito.hu/ 1. Q60S/R VEZÉRLÉS GÖRDÜLŐ KAPUKHOZ 1. oldal A VEZÉRLŐEGYSÉG RÉSZEI A főmenü választó gomb B almenü választó gomb, valamint a menüpontok közötti léptetés C a beállított érték növelése, vagy engedélyezés SI

Részletesebben

BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8

BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8 BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8 VEZÉRLÉS BRAIN vezérlés oldal: 2 összes: 8 BRAIN vezérlés oldal: 3 összes: 8 BRAIN vezérlés bemeneti és kimeneti funkciói Kapcsok Funkció Leírás 1-2-3 Táp Bemenet 230Vac

Részletesebben

ZL170 N. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás

ZL170 N. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZL170 N Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz Általános leírás - A vezérlés 24V-os

Részletesebben

DIVO KITB 12 Vdc SZÁRNYASKAPUKHOZ

DIVO KITB 12 Vdc SZÁRNYASKAPUKHOZ TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DIVO KITB 12 Vdc 12 VDC MOZGATÓMOTOR SZÁRNYASKAPUKHOZ FIGYELEM!! Telepítés elott olvassa el ezt a kézikönyvet, mely a termék szerves részét képezi. N.B. - A Prastel nem vállal felelosséget

Részletesebben

FAAC/740&741_24V. 1.oldal

FAAC/740&741_24V. 1.oldal FAAC/740&741_24V 1.oldal FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 2.oldal 1) Figyelem! A személyi biztonság érdekében nagyon fontos az alábbi utasítások elolvasása és követése.

Részletesebben

Panel bekötési pontok:

Panel bekötési pontok: Panel bekötési pontok: 1-2- Közös pont minden be és kimenethez 3. 24Vac, 7W terhelhetőségű kimenet külső eszközök táplálásához 4.-5. Közös pont minden be és kimenethez 6. 24Vac 10W kimenet figyelmeztető

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NEW UNI DC INVERTER ASD-xxAIN CSATORNÁS EGYSÉGEK 1 Tartalomjegyzék 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 3 2 AZ EGYSÉG FŐ RÉSZEI... 4 3 BESZERELÉS ELŐKÉSZÍTÉSE... 5 3.1 Alaptartozékok... 5 3.2 A

Részletesebben

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE!

Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! eco1 kapuvezérlő eco1 kapuvezérlő Szerelési Útmutató FIGYELEM! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE! Áramütés veszélye! A készülék szerelését, bekötését, beállítását kizárólag feszültség mentesített állapotban lehet végezni

Részletesebben

CAESAR CT-220U -típ. autóriasztó + rablásgátló

CAESAR CT-220U -típ. autóriasztó + rablásgátló CAESAR CT-220U -típ. autóriasztó + rablásgátló Beszerelési útmutató A BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ csak a beszereléshez szükséges információkat tartalmazza, a készülék mőködését lásd a FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓBAN.

Részletesebben

Telepítési Útmutató. KS4F Tolókapu szett 1. oldal

Telepítési Útmutató. KS4F Tolókapu szett 1. oldal KS4F Tolókapu szett 1. oldal Telepítési Útmutató KS4F Tolókapu szett 2. oldal BEVEZETÉS Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Beninca KS 4 tolókapu szettet választotta. A Beninca cég kínálatában található

Részletesebben

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó

B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó B-TEL99 Kétcsatornás telefonhívó Felszerelési és Felhasználási útmutató 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 BEVEZETŐ...3 Általános jellemzők...3 Leírás...3 Hívási folyamat...4 Műszaki jellemzők...4 Részegységek

Részletesebben

PRGU433PP A MOTOR KÁBELEINEK BEKÖTÉSE

PRGU433PP A MOTOR KÁBELEINEK BEKÖTÉSE PRGU433PP - 1 - PRGU433PP A MOTOR KÁBELEINEK BEKÖTÉSE PRGU433PP - 2 - A TARTOZÉKOK KÁBELEINEK BEKÖTÉSE PRGU433PP - 3 - A HUZALOK KERESZTMETSZETE PRGU433PP - 4 - PROGRAMOZÁS Az új PRGU433PP programozható

Részletesebben

CARDIN PRG811 Kétmotoros és egymotoros vezérloelektronikák garázs-, toló- és 1-2 szárnyas kapukhoz

CARDIN PRG811 Kétmotoros és egymotoros vezérloelektronikák garázs-, toló- és 1-2 szárnyas kapukhoz CARDIN PRG811-1. oldal, összesen: 8 - CARDIN PRG811 Kétmotoros és egymotoros vezérloelektronikák garázs-, toló- és 1-2 szárnyas kapukhoz MUSZAKI ADATOK Energiaellátás Vac 220/230 Frekvencia Hz 50/60 Rákötheto

Részletesebben

H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-14. GIGAcontrol T. 46820V007-382013-0-OCE-Rev.A-HU

H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-14. GIGAcontrol T. 46820V007-382013-0-OCE-Rev.A-HU H H Eredeti szerelési és üzemeltetési útmutató 1-14 GIGAcontrol T 46820V007-8201-0-OCE-Rev.A-HU Általános adatok... Szimbólumok... Ez a vezérlés az alábbi szabványok szerint készült:... Biztonsági utasítások...

Részletesebben

FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ. Általános biztonsági szabályok

FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ. Általános biztonsági szabályok FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 1. Figyelem! A FAAC erősen ajánlja az alábbi előírások szó szerinti követését a személyi biztonság érdekében. A termék

Részletesebben

GLOBE Rugós kiegyensúlyozású felnyíló és szekcionális felnyíló ajtó automatika Szerelési és karbantartási utasítás

GLOBE Rugós kiegyensúlyozású felnyíló és szekcionális felnyíló ajtó automatika Szerelési és karbantartási utasítás GLOBE Rugós kiegyensúlyozású felnyíló és szekcionális felnyíló ajtó automatika Szerelési és karbantartási utasítás Változat: 05/2006 Felülvizsgálva: 2006. július 27 Fordította: Dvorák László - 2 - - 3

Részletesebben

TIREE FAN COIL TERMOSZTÁT T6580

TIREE FAN COIL TERMOSZTÁT T6580 TIREE FAN COIL TERMOSZTÁT T6580 TERMÉK LEÍRÁS LEÍRÁS Kellemes és modern megjelenésével a TIREE ideális lakókörnyezeti alkalmazásokhoz, különösen irodákban és szállodákban. Minden változatban a szabályozás

Részletesebben

MOTECK SW-280 (D1) Szárnyas kapu nyitó Használati és üzembe helyezési utasítás

MOTECK SW-280 (D1) Szárnyas kapu nyitó Használati és üzembe helyezési utasítás MOTECK SW-280 (D1) Szárnyas kapu nyitó Használati és üzembe helyezési utasítás A mozgató motorok tökéletes működéséhez a kapuszárnyaknak a következő feltételeket kell teljesíteniük : Erős, stabil felépítés,

Részletesebben

B-TEL99 KÉTBEMENETŰ, AUTOMATA TELEFONHÍVÓ. Felszerelési és Felhasználási útmutató

B-TEL99 KÉTBEMENETŰ, AUTOMATA TELEFONHÍVÓ. Felszerelési és Felhasználási útmutató KÉTBEMENETŰ, AUTOMATA TELEFONHÍVÓ. B-TEL99 Felszerelési és Felhasználási útmutató K.0.HUNG 00006 a V4. BUS FirmWare változathoz az. 07099 angol nyelvű leírás alapján . TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ Általános

Részletesebben

A824 vezérlőegység 2db 24Vdc mozgásérzékelővel ellátott motor vezérlésére

A824 vezérlőegység 2db 24Vdc mozgásérzékelővel ellátott motor vezérlésére A824 vezérlőegység 2db 24Vdc mozgásérzékelővel ellátott motor vezérlésére Ezt a kézikönyvet csak olyan személyek használhatják, akik szakképzettek az installációhoz. Tartalom: Gyors segítség 1 Bemutatás

Részletesebben

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1 Tartalom 1 Biztonságtechnikai javaslatok 2 A készlet tartalma 3 Beszerelés előtt ellenőrizendő 4 Összeszerelés

Részletesebben

Útmutató CRX101F, CRX151F, CRX251F, CRX401F, CRX0628F, CRX1026F csőmotorokhoz Hajtóművel működtetett redőnyökhöz

Útmutató CRX101F, CRX151F, CRX251F, CRX401F, CRX0628F, CRX1026F csőmotorokhoz Hajtóművel működtetett redőnyökhöz MASCO KFT. CHAMBERLAIN CRXxxxF csőmotorok 1 Útmutató CRX101F, CRX151F, CRX251F, CRX401F, CRX0628F, CRX1026F csőmotorokhoz Hajtóművel működtetett redőnyökhöz Chamberlain GmbH Alfred-Nobel-Str. 4 D-66793

Részletesebben

CIDRA-RE C CIDRA-RI C vezérlés

CIDRA-RE C CIDRA-RI C vezérlés CIDRA összes: 5, oldal 1 CIDRA-RE C CIDRA-RI C vezérlés CIDRA összes: 5, oldal 2 Bemenet/Kimenet funkciók Kapocs Funkció Leírás L-N Táp Bement 230 Vac 50 Hz (L-fázis/N-semleges) 3-4-5 Motor 1 Csatlakozás

Részletesebben

MŐSZAKI TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ ÖNMŐKÖDİ KAPUKHOZ. Star 230 - DOBOZ (TELJES) Star 230 S (DOBOZ ÉS TRANSZFORMÁTOR NÉLKÜL) KING gates. Star 230 BOX IP 54

MŐSZAKI TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ ÖNMŐKÖDİ KAPUKHOZ. Star 230 - DOBOZ (TELJES) Star 230 S (DOBOZ ÉS TRANSZFORMÁTOR NÉLKÜL) KING gates. Star 230 BOX IP 54 Star 230 KING gates Star 230 - DOBOZ (TELJES) BOX IP 54 Star 230 S (DOBOZ ÉS TRANSZFORMÁTOR NÉLKÜL) MŐSZAKI TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ ÖNMŐKÖDİ KAPUKHOZ FIGYELEM! Telepítés elıtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet,

Részletesebben

Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz

Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz Q37A Vezérlés 1 vagy 2 szárnyú kapukhoz Hordozható programozó egység = LCD ÖSSZETEVOK A A GOMB = BELÉPÉS A FOMENÜBE B B GOMB = BELÉPÉS AZ ALMENÜBE C C GOMB = NYUGTÁZÁS (IGEN) / NÖVELÉS D D GOMB = TAGADÁS

Részletesebben

BK 1200/1800/2200 BKE 1200/1800/2200

BK 1200/1800/2200 BKE 1200/1800/2200 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu e-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet BK 1200/1800/2200 BKE 1200/1800/2200 rev. 0.5 11/98 automatikus rendszer ipari

Részletesebben

A 5 ELEKTROMOS VEZÉRLŐKÖZPONT EGYFÁZISÚ HÁROMFÁZISÚ MOTORHOZ

A 5 ELEKTROMOS VEZÉRLŐKÖZPONT EGYFÁZISÚ HÁROMFÁZISÚ MOTORHOZ A 5 ELEKTROMOS VEZÉRLŐKÖZPONT EGYFÁZISÚ ÉS HÁROMFÁZISÚ MOTORHOZ SWITCH 1: KI Automata Zárás aktiválva SWITCH 1: BE Automata Zárás kiiktatva SWITCH 2: KI Jelzőidő kiiktatva SWITCH 2: BE Jelzőidő aktiválva

Részletesebben

CAESAR CT-401-típ. autóriasztó + rablásgátló

CAESAR CT-401-típ. autóriasztó + rablásgátló CAESAR CT-401-típ. autóriasztó + rablásgátló Beszerelési útmutató A BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ csak a beszereléshez szükséges információkat tartalmazza, a készülék működését lásd a FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓBAN.

Részletesebben

Szárnyaskapu nyitó Kezelési Útmutató SW-200 (D1)

Szárnyaskapu nyitó Kezelési Útmutató SW-200 (D1) SW 200 (D1) Szárnyaskapu nyitó Kezelési Útmutató Műszaki adatok: Model Kimeneti feszültség SW-200 (D1) 12VDC Átlagos felvett áram 2.0A A kétszárnyú kapu össztömege Motor egyenesvonalú sebessége Lökethossz

Részletesebben

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV PC10 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék 1. PC10 Vezérlés 2. Beállítás 2.1 SW1 Dip kapcsoló beállítása 2.2 Funkció kapcsolók és LED jelzések magyarázata 2.3 Távirányító

Részletesebben

003ZF1. nyomatékszabályzós, kétmotoros vezérlőpanel 230V-os meghajtásokhoz

003ZF1. nyomatékszabályzós, kétmotoros vezérlőpanel 230V-os meghajtásokhoz 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet S63 319S63 rev.0.1 03/2001 003ZF1 nyomatékszabályzós, kétmotoros vezérlőpanel

Részletesebben

E1 - E1A E1BOX vezérlő panel 230 V~ egymotoros automatikákhoz, beépített rádióval

E1 - E1A E1BOX vezérlő panel 230 V~ egymotoros automatikákhoz, beépített rádióval E1 - E1A E1BOX vezérlő panel 230 V~ egymotoros automatikákhoz, beépített rádióval Szerelési útmutató Verzió: 09/2013 Dátum: 2013 szeptember Készítette: Kovács Attila -2- -3- - 4 - ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI

Részletesebben

Vezeték hossza (m) 7.6 15.2 30.5

Vezeték hossza (m) 7.6 15.2 30.5 Automatatöltő és tesztműszer 12.8V-s (4x 3,2V) LiFePO4 lítium-vas-foszfát, 2Ah és 100Ah közötti kapacitású akkumulátorokhoz Modell: TM290 / TM291 Ne használja NiCd, NiMh vagy nem újratölthető akkumulátorokhoz!

Részletesebben

UNISU9615 / BX 243 24V-os tolókapuhajtás

UNISU9615 / BX 243 24V-os tolókapuhajtás 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-1666 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu UNISU9615 / BX 243 24V-os tolókapuhajtás Magyarországi képviselet Általános leírás Ez a kapuhajtás alkalmas

Részletesebben

ELEKTRONIKUS VEZÉRL KÁRTYA BEÁLLÍTÁS FÜZET

ELEKTRONIKUS VEZÉRL KÁRTYA BEÁLLÍTÁS FÜZET ELEKTRONIKUS VEZÉRL KÁRTYA BEÁLLÍTÁS FÜZET LEÍRÁS: A kártya engedélyezi a hajtóm henger mozgását manuális, félautomata és automata módban egyidej leg egy végkapcsoló vezérlés segít vel a biztonsági berendezések

Részletesebben

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS

CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS R/C SYSTEMS CORPORATION Hungary SUPER ELECTRONICS RADIO CONTROL SYSTEMS PHONE OFFICE: +36.1.303-8109, FACTORY:+36.1.303-1056/17 FAX: +36.1.303-8109/18 Site: http://enforcer.hu E-mail: rcsys@rcsysline.com

Részletesebben

A k k u m u l á t o r o s k ü l t é r i h a n g - é s f é n y j e l z ő. Telepítői és programozási útmutató

A k k u m u l á t o r o s k ü l t é r i h a n g - é s f é n y j e l z ő. Telepítői és programozási útmutató A k k u m u l á t o r o s k ü l t é r i h a n g - é s f é n y j e l z ő Telepítői és programozási útmutató TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 1 1 ÁTTEKINTÉS... 2 1.1 A GYÁRTÓ ADATAI... 2 1.2 LEÍRÁS ADATAI...

Részletesebben

Nice Wingo (rövid) motor és Mindy A400 vezérlés összeszerelési és programozási füzete Szerelje fel a motorokat és tartozékait az ábra szerint:

Nice Wingo (rövid) motor és Mindy A400 vezérlés összeszerelési és programozási füzete Szerelje fel a motorokat és tartozékait az ábra szerint: Nice Wingo (rövid) motor és Mindy A400 vezérlés összeszerelési és programozási füzete Szerelje fel a motorokat és tartozékait az ábra szerint: 1 Hátsó fotocella oszlop COB 6 Sárga villogó LUCY 230V 2 Mechanikus

Részletesebben

GE UNI24R DL VEZERLOEGYSEG KETSZARNYU KAPUKHOZ SZERELESI UTASITAS ES FIGYELMEZTETESEK, HASZNALAT ES KARBANTARTAS VERSIONE 3DP0950000 REV 05/2009

GE UNI24R DL VEZERLOEGYSEG KETSZARNYU KAPUKHOZ SZERELESI UTASITAS ES FIGYELMEZTETESEK, HASZNALAT ES KARBANTARTAS VERSIONE 3DP0950000 REV 05/2009 GE UNI24R DL HU VEZERLOEGYSEG KETSZARNYU KAPUKHOZ HU SZERELESI UTASITAS ES FIGYELMEZTETESEK, HASZNALAT ES KARBANTARTAS VERSIONE 3DP0950000 REV 05/2009 HU ALTALANOS TELEPITES HU 1. táblázat: A GE UNI 24R

Részletesebben

S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8. berendezésekhez

S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8. berendezésekhez AUTÓRIASZTÓK S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8 berendezésekhez Szerelési útmutató 2 AZ EGYES CSOMAGOK TARTALMA 3868 3863 3861 Kompakt egység Saját akku BEVEZETÉS A riasztó

Részletesebben

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR 4 AJTÓHOZ A DOBOZ TARTALMA 4 db központizár mozgató motor (2 db vezérlő 2 db vezérelt) 4 db mozgató pálca

Részletesebben

VE-400 SOROMPÓ. Beninca VE-400 sorompó 1. oldal

VE-400 SOROMPÓ. Beninca VE-400 sorompó 1. oldal Beninca VE-400 sorompó 1. oldal VE-400 SOROMPÓ Beninca VE-400 sorompó 2. oldal A táblázatban szereplő idők, a feszültség függvényei helyigény Beninca VE-400 sorompó 3. oldal JOBBOS kivitel A B C A rugó

Részletesebben

Comfort 220.2, 250.2, 252.2, 250.2 speed Garázskapu működtető rendszer

Comfort 220.2, 250.2, 252.2, 250.2 speed Garázskapu működtető rendszer Comfort 220.2, 250.2, 252.2, 250.2 speed Garázskapu működtető rendszer H Name XXX Bezeichnung Beépítési és kezelési kézikönyv 1. Rajzjel-magyarázat Vezérlés és motor-aggregát szimbólumai Fénysorompó Kapupozíció

Részletesebben

KIT BATTENTE. Felszerelési és használai kézikönyv

KIT BATTENTE. Felszerelési és használai kézikönyv KIT BATTENTE Felszerelési és használai kézikönyv 1 Szárnyas ajtó muködési terve 2. Leírás 3. Meghajtó motor 4. Ellenorzo egység 5. Adó, vevo fotócella 6. Antenna 7. Rádióvevo 8. Villogó fény 9. Automata

Részletesebben

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv

Beszerelési és beüzemelési kézikönyv SOLARTHERMIE - SOLAR THERMAL - SOLAR TÉRMICA- SOLAIRE THERMIQUE - SOLARE TERMICO Beszerelési és beüzemelési kézikönyv Digitális szolár vezérlés 2 bemenet, 1 kimenet 719450 HU 719.450 Z01 06.33 Subject

Részletesebben

WALKY 1024 és 1024C Szárnyas kapunyitó Szerelési leírás

WALKY 1024 és 1024C Szárnyas kapunyitó Szerelési leírás WALKY 1024 és 1024C Szárnyas kapunyitó Szerelési leírás Termék leírás Az eszközök, melyeket e termék magában foglal egy illetve kétszárnyú kapuk automatizálására lettek tervezve. Az automata rendszer alap

Részletesebben

FAAC 844T. Háromfázisú Toló Motor Vezérlés

FAAC 844T. Háromfázisú Toló Motor Vezérlés FAAC 844T Háromfázisú Toló Motor Vezérlés MASCO Biztonságtechnikai és Nyílászáró Automatizálási Kereskedelmi Kft. H-1045 Budapest, Madridi u.2., T: (+36 1) 3904170, Fax: 3904173, masco@masco.hu, www.masco.hu

Részletesebben

Öntanuló szobatermosztát

Öntanuló szobatermosztát 2 214 REV200.03RF REV200S.03RF REV-R.03/1 REV-R.03S/1 REV200RF/SE REV200SRF/SE Öntanuló szobatermosztát REV200../SE Háttérvilágított, érintőképernyős szobatermosztát, raádiófrekvenciás összeköttetéssel,

Részletesebben

900CT-201 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900CT-201 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Vezérlőegység 900CT-201 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG...3 MUNKAESZKÖZÖK...3 TECHNIKAI ADATOK...4 ÁTTENTŐ ÁBRA...5 ELEKTROMOS CSATLAKOZÁSOK...6 PROGRAMOZÁS...7 PROGRAMOZÁSI FUNKCIÓK...8

Részletesebben

KIT-TECNO4 1. oldal, összesen: 1 KIT-TECNO. Kapumozgató szett kétszárnyas kapukhoz. Üzembe helyezési és használati utasítás

KIT-TECNO4 1. oldal, összesen: 1 KIT-TECNO. Kapumozgató szett kétszárnyas kapukhoz. Üzembe helyezési és használati utasítás KIT-TECNO4 1. oldal, összesen: 1 EUROMATIC KIT-TECNO Kapumozgató szett kétszárnyas kapukhoz A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletesebben

QIK80EH Elektromechanikus sorompó

QIK80EH Elektromechanikus sorompó QIK80EH Elektromechanikus sorompó Szerelési utasítása Verzió: 01/2010 Fordította: Dvorák László Dátum: 2010 március (Rev: 2013-01-18) - 2 - TARTALOMJEGYZÉK Tárgy Oldal 1. Általános biztonsági óvintézkedések

Részletesebben

E2 vezérlő egység, 2db, kétmotoros 230 V~ automatikákhoz, beépített rádióval

E2 vezérlő egység, 2db, kétmotoros 230 V~ automatikákhoz, beépített rádióval E2 vezérlő egység, 2db, kétmotoros 230 V~ automatikákhoz, beépített rádióval Szerelési útmutató Verzió: 05/2010 Dátum: 2010 november Rev: 2010.07.19 alapján Fordította: Dvorák László - 2 - - 3 - ÁLTALÁNOS

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok. Telepítés. inteo Soliris IB. Soliris IB

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok. Telepítés. inteo Soliris IB. Soliris IB Fény- és szélvezérlés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Ahhoz, hogy Ön optimálisan ki tudja használni a vezérlés által kínált elônyöket, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót. Kérdések, észrevételek

Részletesebben

MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz.

MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz. KIT-MOVER5 Q36 új 1. oldal, összesen: 1 MOVER-KIT Q36S vezérléssel Felszerelési és használati utasítás Elektromechanikus motorral mozgatott tolóajtók nyitásához és záráshoz. A leírás fontossági és bonyolultsági

Részletesebben

CARDIN SL4024. Tolókapu mozgatómotor

CARDIN SL4024. Tolókapu mozgatómotor 1 CARDIN SL4024 Tolókapu mozgatómotor ELOZETES ELLENORZÉSEK 2 A Kapu felülete B A fix és a mozgó részek közötti távolság C Vezetosín D Biztonsági távolság E Mechanikus zárási végállás F Gumiszegély ütodés

Részletesebben

K9-GSM riasztó rendszer

K9-GSM riasztó rendszer 2015 K9-GSM riasztó rendszer KEZELÉSI UTASíTÁS Ver.1.1 www.gsmriasztorendszer.hu 2015/03/21 www.gsmriasztorendszer.hu K-9 GSM riasztó - 2 - Tartalomjegyzék - 1 - A KEZELŐPANEL ELEMEI - 4 - KAPCSOLÓ GOMBOK

Részletesebben

BULL8M, 5M BULL8M, 5M. Telepítési Kézikönyv. A kézikönyv az eredeti leírás alapján készült (nem a tesztelt motor alapján)

BULL8M, 5M BULL8M, 5M. Telepítési Kézikönyv. A kézikönyv az eredeti leírás alapján készült (nem a tesztelt motor alapján) 1 BULL8M, 5M Telepítési Kézikönyv A kézikönyv az eredeti leírás alapján készült (nem a tesztelt motor alapján) 2 Technikai adatok: BULL5M BULL8M Tápfeszültség:... 230V 230V Teljesítmény:... 235W 280W Áram:...

Részletesebben

Programozható digitális ütemadó Használati útmutató

Programozható digitális ütemadó Használati útmutató Programozható digitális ütemadó Használati útmutató 2015. november 20. Bevezető Köszönjük, hogy ezt a programozható, digitális ütemadó készüléket választotta. A készülék használata előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II)

Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II) Kültéri időjárásálló kódkapcsoló DK-2861K és DK-2865K Használati utasítás (MK-II) Elektromos zárakhoz és vagyonvédelmi rendszerekhez Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Jellemzők... 4 Választható eszközök a

Részletesebben

OPTICON Telepítési útmutató SMU-10

OPTICON Telepítési útmutató SMU-10 1/5. oldal 1. Az SMU-10 telepítése Az SMU-10 telepítését szakképzett villanyszerelő végezze a helyi hatósági és szabványossági előírások, szabályok és törvények messzemenő betartása mellett. A vezérlőegységet

Részletesebben

Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24

Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24 Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24 FX 24 vezérlés programozása Általános bemutatás Ez a termék, amennyiben az alábbi útmutatók és a beszerelési előírások alapján szerelik, megfelel az EN 13241-1

Részletesebben

GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő. Használati utasítás Magyar

GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő. Használati utasítás Magyar GC1C / GC2C Zár, kapu és sorompó vezérlő Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Áramütésveszély!

Részletesebben

3. Jelmagyarázat A háromszögbe foglalt villám jel akkor jelenik meg, ha az egészségét fenyegeti veszély, pl. áramütés.

3. Jelmagyarázat A háromszögbe foglalt villám jel akkor jelenik meg, ha az egészségét fenyegeti veszély, pl. áramütés. Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Vezeték nélküli riasztó berendezés MA Rend. szám: 75 19 90 Ez a

Részletesebben