3. Olyan ráncos a homloka, hogy a kalapját úgy kell felcsavarozni a fejére... (maxx) 4. Olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban! 5.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3. Olyan ráncos a homloka, hogy a kalapját úgy kell felcsavarozni a fejére... (maxx) 4. Olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban! 5."

Átírás

1 OLYAN Olyan a tanga, mint a láncfűrész,megcsúszik a kezed és az újjad már megy is a picsába. 2. Olyan a szerelem, mint a szivárvány, ritkán mutatkozik meg könnyek nélkül. 3. Olyan szőke vagy, hogy az ördögnek se kellesz! 4. Olyan sovány vagy, hogy ketszer kell ugornia a medencebe, hogy egyszer csobbanjon. 5. Olyan büdüs vagy,hogy disznónak se mennél el! 6. Olyan kövér vagy, hogy ha egy szentjános bogár körbeakarna repülni, többször kéne laposelemet cserélnie/anita6666/ 7. Olyan ronda vagy, hogy amikor megszülettél, a bába véletlenül a méhlepényt polyálta be. /Anita6666/ 8. Olyan kövér vagy hogy fekve magassabb vagy mint állva! (Hysti) 9. Olyan köd van, hogy a rendőrök ülnek a jelzőlámpán és kiabálják a színeket! 10. Olyan hideg volt, hogy nem indult az IFA! (Bagoly-Ninja) 11. Olyan kicsi vagy hogy a fű növését is alulról nézed! 12. Olyan buta vagy mint egy mák homok! (Kraso) 13. Olyan nagy a fejed, hogy takarod a napot! (Ali) 14. Olyan taslit kapsz,hogy eléred a buszt! 15. Olyan sötét vagy, hogy a grafitrud hozzád képest ivfény. 16. Olyan pofont kapsz, hogy behánysz Olyan sötét mint egy májfoltos néger segg a kivilágítatlan alagútban. (Walakii) 18. Olyan messze kimentem, hogy a déli harang kettőre ért ki (by j@ck) 19. Olyan forgó szél volt, hogy a hosszú fényt felcsavarta a fára (by j@ck) 20. Olyan dombon mentünk lefelé, hogy a tehennek a száján a tej kifojt (by j@ck) 21. Olyan vagy mint a fehér elefánt, ritka de nagy állat. (mcsucsu) 22. Olyan tusko vagy, hogy lefullad a fejedben a lancfuresz 23. Olyan sötét vagy hogy ha egy varjú repül el előtted azt hiszed vaku villant 24. Olyan egyszerű vagy mint egy barlangrajz! Dycky 25. Olyan csunya vagy, hogy a pap vizipisztollyal keresztelt meg! 26. Olyan az eszem, mint a sasé! (Vg) 27. Olyan a szemem, mint a borotva! (Vg) 28. Olyan vagy, hogy meg sem lehet fogalmazni!/colos/ 29. Olyan szép a mosolyodd,hogy nem tudom eldönteni,visszamosolyogjak e,vagy kapura rúgjak?? (era) 30. Olyan ronda vagy, ha lemész a bányába feljön a szén 31. Olyan kemény vagyok, hogy aki nalam kemenyebb, az meg van fagyva./r/ 32. Olyan hideg volt este,hogy a pingvinek korcsolyáztak az asztalon Olyan hideg volt este a szobában,hogy a jegesmedvék beköltöztek Olyan büdös a szád, hogy megváltás lenne ha finganál.(era) 35. Olyan az eszed mint a csiszolatlan gyémánt,nem olyan értékes, hanem olyan mélyen van!(crymaker) 36. Olyan csunya vagy,még a pittbull is melléd harap!! kenny

2 37. Olyan vagy mint egyszer!/colos/ 38. Olyan vagy,hogy fúj!/colos/ 39. Olyan tuskó,hogy magától hasad.(era) 40. Olyan kemény vagy, mint egy hetes zokni. 41. Olyan sötet vagy, hogy egy vodor szen hozzad kepest atomvillanas! / kapor / 42. Olyan az ember, amilyen a munkája. 43. Olyan gyors a pentiumom, hogy elfutnak a programok, amikor meglátják. 44. Olyan hideg volt, hogy egy ügyvéd a saját zsebébe tette a kezét. 45. Olyan karika lába van, hogy bumerángon kell vasalni az alsógatyáját. 46. Olyan keményen dolgoztam, hogy felébredtem a zajára. 47. Olyan nô nincs, aki okos is meg szép is. Legföljebb én. 48. Olyan sötét volt, mint egy miniszterben. 49. Olyan vagyok, mint a napraforgó, aki gyülöli a fényt Olyan volt vele a tánc, mintha egy zongorát tologattál volna. 51. Olyan pofont kapsz, hogy a fogaid körmérkőzéseket játszanak a bennmaradásért! (RS) 52. Olyan felesleges, mint a Pápa pöcse. 53. Olyan sötét vagy, hogy a pitbull is melléd harapna! (KATKO) 54. Olyan ronda vagy, hogy anyukád csontot kötött a nyakadba, hogy legalább a kutya játszon veled Olyan X lábú vagy, hogy csak 2 lavórban tudsz lábat mosni. 56. Olyan vagy,mint a faszom az amelyikkel a csajokat b...om (Action) 57. Olyan kopasz vagy, hogy a biliárdgolyó hozzád képest coffos indián. 58. Olyan csunya vagy hogy meg anyad sem szeret 59. Olyan büdös van, hogy megállna benne a kés! (szati) 60. Olyan bizonytalannak érzem magam, vagy nem? (mirmur) 61. Olyan büdös, hogy a görény térdenállva könyörög a receptjéért 62. Olyan kicsi a farkad, hogy a mikroszkóp sem látja 63. Olyan vékony a lába, hogy szúrja a seggét! 64. Olyan jóember vagy!!!annyira szeretlek!csak 3 apró hibád van!nem úszkáltak cápák a magzatvizedben, nem a villamos tolta a babakocsodat, nem aknamezőn tanultál meg járni!! 65. Olyan vagy, mint kezdőbuzi a gőzfüdőben! 66. Olyan büdös vagy, hogy még a kutya is elkábul melletted! 67. Olyan vagy mint a lépcsőház. Sötét és korlátozott. 68. Olyan szép vagy, mint egy vadonatúj traktor 69. Olyan meleg vagy hogy kézzel vasalsz! 70. Olyan vagy mint egy csésze - aljas és nagyfülü OLYAN Olyan vagy mint egy lepcsőház, sötét és zárkózott!(naser) 2. Olyan csúnya vagy, hogy az etióp gyerek sírva venné ki a kezedből a rántott húst!!! (Al)

3 3. Olyan ráncos a homloka, hogy a kalapját úgy kell felcsavarozni a fejére... (maxx) 4. Olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban! 5. Olyan gátat verek rád, egy hétig duzzadsz! /Budcsi/ 6. Olyan béna vagy, hogy orra esel a rádiótelefon kábelében. 7. Olyan bunkó vagy, hogy ha nyeled lenne elefántot lehetne veled ölni! 8. Olyan csúnya, hogy ha zöldséget pucolna a hagyma könnyezne helyette!:-) 9. Olyan sötét vagy, hogy amerre mész elülnek a tyúkok. 10. Olyan kemény vagy, mint a két hetes babaszar. (created by Slapec) 11. Olyan sötét vagy, hogy a pit-bull melléd harap éjszaka! (Okosmókus) 12. Olyan hideg van, hogy a pingvinek verekednek a forró teáért! (Okosmókus) 13. Olyan szép a foga, hogy a kerítésen keresztül legelhet vele 14. Olyan sötét vagy, hogy ha elrepül a vállad felett egy holló, azt hiszik villámlott 15. Olyan sötét vagy, hogy a néger fasza hozzád képest neoncsö! 16. Olyan sötét vagy, mint a vakond belsőzsebe 17. Olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban! 18. Olyan seggfej, hogy ki kéne törölni 19. Olyan pofont kapsz, hogy a takony menetet vág a nyakadon 20. Olyan lázad legyen, hogy a családodat melegen tartsa 21. Olyan lassú vagy, mint a szabadnapos csiga! 22. Olyan karika lába van, hogy bumerángon kell vasalni az alsógatyáját 23. Olyan foga van, hogy kiharapná a sarokból a kaszáspókot 24. Olyan egyszerű vagy, hogy a százas szög hozzád képest integrált áramkör! 25. Olyan dagadt vagy, hogy légiképet kell csinálni rólad az igazolványodba 26. Olyan büdös, hogy amikor keresztelték, lapáttal kellett a szenteltvízbe tolni 27. Olyan büdös, hogy a görény sírva kérte a receptet! 28. Olyan buta, hogy felfelé sikít a hullámvasúton 29. Olyan a nyakad, mint a bivalyé, de nem olyan erős, hanem olyan koszos 30. Olyan a lábad, mint az őzé, de nem olyan kecses, hanem olyan szőrös 31. Olyan egy dohányossal csókolózni, minha körbenyalnád a hamutartót 32. Olyan az élet mint a motor. HA nem megy, be kell rúgni! 33. Olyan okos, hogy azt a temérdek pénzt megszerezd, csak úgy lehetsz, ha elég buta vagy, hogy vágytál rá. (G. K. Chesterton angol író) 34. Olyan peches vagyok, még a vécében is elkapnak, amikor a falra ír (férfi vécében) 35. Olyan nincs, hogy valami nem sörbontó! 36. Olyan pofont kapsz, hogy menetet vág a takony a nyakadon 37. Olyan meleg van, mintha dézsából öntenék 38. Olyan senki vagy, ha elmennél, azt hinném többen lettünk. 39. Olyan szőrös voltál kiskorodban, hogy a szüleid 2 hétig dobáltak a fára, mert azt hitték majom vagy! 40. Olyan alacsony,hogy nem ismerek mást,akinek hajtóka lenne az alsónadrágján(tgabo) 41. Olyan vagy mint az anyósom TV-je:nagyképű és homályos.(sülmi) 42. Olyan sokoldalu vagyok, hogy az már majdnem gömb 43. Olyan pofont adok, hogy a Szar adja a másikat!(szar) 44. Olyan büdös a szád, hogy az indiánok nyilat mérgeznek vele! 45. Olyan tuskó vagy, hogy lefulladna a fejedben a láncfűrész!

4 46. Olyan a pénz mint a meleg, kiszökik a házból!!! 47. Olyan sötét vagy, hogy a pitbull is melléd harap 48. Olyan mint a Magyar Narancs, se nem édes, se nem színes, de KEREK...: o)) OLYAN HÜLYE Olyan hülye vagy, hogy egymagad leárnyékolod a Westelt. (Raiden) 2. Olyan hülye vagy, mint az..izéé...szóval mint egyszer! 3. Olyan hülye vagy hogy görbíted a teret 4. Olyan hülye vagy, mint egy tál bableves. 5. Olyan hülye vagy, hogy anyád se szeret 6. Olyan hülye mint a seggem szüretkor 7. Olyan hülye vagy, mint én (Szalai Kati) 8. Olyan hülye vagy, mint egy marék lepke Olyan hülye vagy, hogy ha bemennél egy sötét szobába, nem éreznéd magad egyedűl /qzole/ 10. Olyan hülye vagy mint hat másik 11. Olyan hülye vagy,hogy az agyrák éhenhalna a fejedben. 12. Olyan hülye vagy hogy meg kéne kötni 13. Olyan hülye vagy, hogy ha a hülyeséged áramot termelne lebontanák paksot /kapor/ 14. Olyan hülye vagy, az is csoda, hogy hazatalálsz! 15. Olyan hülye vagy, mint a seggem szarás közben! 16. Olyan hülye vagy...de erős (by Monti) 17. Olyan hülye vagy, hogyha a hülyeség növesztene, te ülve csókolgatnád a napot. /Anita6666/ 18. Olylan hülye vagy, mint ez itt mellettem! 19. Olylan hülye vagy, hogy ha elmész az északi sarkra, a pingvinek elköltöznek a szaharába!! 20. Olylan hülye vagy, hogy a rendôrakadémián helybôl megkapnád a díszdoktori címet! 21. Olyan hülye vagy, mint 2 cikk fokhagyma! 22. Olyan hülye vagy, mint egy marék kiszáradt lócitrom!! 23. Olyan hülye vagy, hogy az aranygaluskára is vámot akartál fizetni.(csatakakukk) 24. Olyan hülye vagy, mint egy rendör kordon szürkületkór 25. Olyan hülye vagy, hogy ha a hülyeség magasítana, te ülve nyalnád a holdat! 26. Olyan hülye vagy, mint szódás a lovát. (eye) 27. Olyan hülye vagy, mint egy marék döglött molylepke. 28. Olyan hülye, hogy nem látja a fától, ha eldölt! 29. Olyan hülye vagy, mint ide Bakta. 30. Olyan hülye vagy ha tudnád hogy a föld forog kapaszkodnál!!!! DEUS 31. Olyon hülye vagy, mint egy radiátor. 32. Olyan hülye vagy, hogy a negro világít a fejedben! 33. Olyan hülye vagy, mint a seggem kétszer kifordítva.

5 34. Olyan hülye vagy, hogy ha a hülyeség halytaná a biciklidet, kontrázva mennél fel a Himalájára. 35. Olyan hülye vagy, mint egy vagon zizi. (MoLa) 36. Olyan hülye vagy, hogy csak na! 37. Olyan hülye vagy, hogy még anyád se seret! 38. Olyan hülye vagy, mint a szar. W 39. Olyan hülye vagy, mint hat pár rendőrcsizma. (R) 40. Olyan hülye vagy, hogy gyerekkorodban csontot kötöttek a nyakadba, hogy legalább a kutya játszon Veled. (Barney) 41. Olyan hülye vagy, hogy még az oroszlán is sírva zabálna föl. (Barney) 42. Olyan hülye vagy, hogy ha bemész az erdőbe, a mókus magára gyújtja. (Barney) 43. Olyan hülye vagy, hogy az már fáj 44. Olyan hülye vagy, hogy hozzád képest a 100-as szög integrált áramkör. 45. Olyan hülye vagy, hogyha olyan messze laknál, mint amilyen hülye vagy sose érnél be a városba. 46. Olyan hülye vagy, mint egy tyúknak (Ho) 47. Olyan hülye vagy, hogy a geci a kormod alatt jon ki.(szaby) 48. Olyan hülye vagy mint a bátyád, de ő legalább helyes is volt! 49. Olyan hülye vagy, hogy még a hullámvasúton is fölfelé sikítasz! 50. Olyan hülye vagy, hogy megérdemelnél egy Microsoft cimkét 51. Olyan hülye vagy helyből, mint más nekifutásból! 52. Olyan hülye vagy, hogy görbíted a teret! 53. Olyan hülye vagy ha megtudnád hogy forog a föld kapaszkodnál.(naser) 54. Olyan hülye vagy, hogy taszítod a teret!!! (Miiz) 55. Olyan hülye vagy hogy a Rombusz-tól is betétlapot kérnél (DJ MAX) OLYAN RONDA Olyan ronda, hogy sötétben is megkapná a csúnyasági pótlékot. (Digital) 2. Olyan ronda vagy, hogy az ördög akciós áron se vinne el. 3. Olyan ronda vagy, hogy ha lemész a bányába feljön a bányarém,mert azt hiszi váltás van!!! By:Bogár. 4. Olyan ronda vagy, hogy csecsemőkorodban két helyen pelenkáztak, mert nem tudták eldönteni melyik lesz a fejed. 5. Olyan ronda vagy, hogy aza jóisten már kínjába elrohadt 6. Olyan ronda vagy, hogy ha lemész a bányába, feljön a bányarém, mert azt hiszi itt a váltás. 7. Olyan ronda,hogy a kannibál kitolja a tányér szélére!(by:mcfly) 8. Olyan ronda vagy, hogy ha mókusnak ilyen feje lenne, magára gyújtaná az erdőt Olyan ronda vagy, hogy tükörrel ilyesztgettek. 10. Olyan ronda vagy, hogy zsákba vittek óvodába 11. Olyan ronda vagy, hogy a télikabátodon elől van a kapucni! 12. Olyan ronda, hogy csecsemő-korában bottal forgatták az inkubátorban. /Mesti/ 13. Olyan ronda vagy,hogy ki se lehet csúfolni! /Wágner/

6 14. Olyan ronda vagy, hogy a pap vizipisztollyal keresztelt meg. 15. Olyan ronda vagy,hogy a bába inkább a méhlepényt rakta a pólyába(szalai Kati) 16. Olyan ronda vagy hogy anyád is háttal szpotatott 17. Olyan ronda vagy, hogy kiskorodban bottal piszkáltak, mert nem tudták, hogy mi vagy szar-e vgy ember! 18. Olyan ronda vagy, hogy a pit-bullt is unszolni kell, hogy beléd harapjon. 19. Olyan ronda vagy, hogy ha a pápa meglátna, bevezetné az abortuszt. 20. Olyan ronda vagy, hogy farral születtél Olyan ronda, hogy az orvos a méhlepényt próbálta életre pofozni Olyan ronda vagy, hogy ha beleesel a tengerbe a cápák rászoknak a lucernára! 23. Olyan ronda vagy, hogy anyád telefonon keresztül szoptatott! 24. Olyan ronda vagy, hogy amikor megszülettél, a bába véletlenül a méhlepényt pólyálta be. /Anita6666/ 25. Olyan ronda, hogy a kabátján elöl van a kapucni. 26. Olyan ronda vagy, hogy az ördögnek se kellesz! 27. Olyan ronda, hogy vallatni lehet vele. 28. Olyan ronda, hogy a kigyo fejet ütni kell, hogy megmarja. 29. Olyan ronda vagy, hogy az oroszlant verni kene hogy megegyen! 30. Olyan ronda vagy, hogy a kígyót is ütni kellene, hogy megmarjon 31. Olyan ronda vagy, hogy még a gyertya is kialszik ha hozzá érsz 32. Olyan ronda vagy,hogy az anyád is háttal szoptatott. 33. Olyan ronda,hogy folyt volna el az anyja lábán. 34. Olyan ronda vagy, mint a seggem szüretkor. 35. Olyan ronda, hogy kiskorába csontot raktak a nyakába,hogy legalább a kutya játszon vele! 36. Olyan ronda volt, hogy az anyja is csak azért simogatta meg gyerekkorában, hogy a testvére ne féljen tőle 37. Olyan ronda vagy, hogy anyád se szeret. By:SomaX Olyan ronda,hogy mikor az ördög megalkotta,elhagyta a Földet.(era) 39. Olyan ronda voltál kiskorodban hogy anyád elvitt magával a munkahelyére hogy ne kelljen búcsúpuszit adnia (by: Wonder) 40. Olyan ronda, hogy lemegy a bányába, feljön a szén! 41. Olyan ronda vagy, hogy mikor megszülettél a doki elöbb sírt fel mint te! 42. Olyan ronda, hogy vízipisztojal keresztelték.(csönye) 43. Olyan ronda, hogy az oroszlán sírva enné meg és egy hétig rongyot hányna! 44. Olyan ronda vagy hogy bottal sem piszkálnálak meg! 45. Olyan ronda vagy, hogy az orvos hamarabb sirt fel mint te! (thenker) 46. Olyan ronda voltál kiskorodban, hogy anyád futott veled az utcán, amikor egy lámpa alá értetek! (Totya) 47. Olyan ronda voltál kiskorodban, hogy szüleid csontot kötöttek a nyakadba,hogy legalább a kutya játszon veled. 48. Olyan ronda voltál kiskorodban,hogy szüleid zsákban hordtak ovodába. 49. Olyan ronda volt kiskorában, hogy szúnyoghálót raktak fölé, be ne köpjék a legyek 50. Olyan ronda volt, hogy zsákban hordták óvodába 51. Olyan ronda, hogy én még gázálarcban is szebb vagyok nála

7 52. Olyan ronda vagy, hogy mikor megszülettél, anyád parittyával etetett 53. Olyan ronda vagy, hogy mikor megszülettél, két hétig lapáton hordtak, mert nem tudták, hogy szar vagy ember? 54. Olyan ronda, hogy a bába inkább a méhlepényt rakta pólyába 55. Olyan ronda, hogy bottal forgatták az inkubátor alatt 56. Olyan ronda, hogy kiskorában kosarat kellett ráborítani, hogy a macska nehogy elvigye 57. Olyan ronda, hogy mikor lámpa alá értek vele az úton, szaladni kellett 58. Olyan ronda, hogy az anyja telefonon szoptatta 59. Olyan ronda, hogy amikor fényképét kirakták a tejesdobozra, a gyerekek rászoktak a sörre 60. Olyan ronda, hogy a pap vizipisztollyal keresztelte 61. Olyan ronda, hogy amikor keresztelni vitték, a pap azt hitte kóstoló 62. Olyan ronda, hogy az oroszlán is sírva enné meg 63. Olyan ronda vagy, hogy anyukád kiskorodban zsákban vitt a játszótérre! 64. Olyan ronda vagy, hogy az etióp gyerek nem fogadná el tőled a rántott húst. 65. Olyan ronda vagy, hogy anyád csúzlival etetett kiskorodban

VIASZKVIRÁG. Bohózat egy felvonásban. Történik: egy magyar faluban valamikor a két háború között.

VIASZKVIRÁG. Bohózat egy felvonásban. Történik: egy magyar faluban valamikor a két háború között. Személyek: Péter, középkorú parasztgazda Mári, a felesége Bíró, idősebb parasztgazda Kisbíró, fiatalabb parasztgazda Török Rezső VIASZKVIRÁG Bohózat egy felvonásban Történik: egy magyar faluban valamikor

Részletesebben

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára

garmadát. Abban sem volt nagy köszönet, ahogy cseperedtem, mert, ami rosszat elképzelhet az ember, azt én mind véghezvittem: a macska talpára Mire megvirrad... Julis! Julis! Asszony! Csak nem hagy békén, s én áldozatként, hogy szabaduljak tőle, elvonulok, mint a nagyokosok, tollat veszek a kezembe, azzal ámítom őnagyságát, hogy úr lettem, ahogy

Részletesebben

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4

TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 TÁVOL TŐLED 2 A MI SZÉTTÉPETT SZÍVEINK 2 KÉTSÉGEK KÖZÖTT 3 ESTE 3 GONDOLATBAN 4 EGY PÁR A PADON 4 ŐRZÖM AZ ÁLMODAT 5 AZ IGAZ SZERETET 5 MA EGY VERSEM KAPCSÁN 6 BIZONY! 7 A HÁRSFAILLATÚ ESTÉKEN 7 A MI VERSÜNK

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2011.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2011. Lektorálatlan összegyűjtott változat A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2011. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA Vaddisznó Kovács Anna: Két disznó találkozik "Hosszú agyar, szőrös vádli, Nem rózsaszín...

Részletesebben

Erskine Angelika: Lélekmadár

Erskine Angelika: Lélekmadár A vers- és prózaíró pályázat díjazott alkotói a 2011-12-es tanévben: Erskine Angelika 1.a Ring Dóra 1.b Robotka Ádám 2.b Both Noémi 3.a Miletics Maya 4.b Bonecz Bendegúz 5.b Bodóczy Iliáná 8.b Török Anna

Részletesebben

V. monológ (Variációk az utcalámpához) A szárazon hagyott csaj esetei A kitartó masszőr. Borda Réka. Vojakovič Cyntia S Z Ö V E G G Y Á R

V. monológ (Variációk az utcalámpához) A szárazon hagyott csaj esetei A kitartó masszőr. Borda Réka. Vojakovič Cyntia S Z Ö V E G G Y Á R Borda Réka V. monológ (Variációk az utcalámpához) És ha semmi nem úgy van, ahogy hisszük? Ha a Titánia csak meg akart csobbanni a vízben, mert kaparászták hátát a milliomosok, ha lehet fejjel lefelé szeretkezni,

Részletesebben

ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK

ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK GOMOR NÉPRAJZA XXXIV. VILLANYI PETER ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK DEBRECEN, 1992 TARTALOM ELŐSZÓ AMESÉLÓKRÓL A ZABARI MESÉK ÉS MONDÁK ÁLTALÁNOS JEGYEI I. LEGENDAMESÉK 1. Szent Péter szamarat árul 2. Minden rest

Részletesebben

Az élet napos oldala

Az élet napos oldala Az élet napos oldala írta Mercz Tamás E-mail: mercz_tomi@hotmail.com Első rész Minden kicsiben kezdődik el A fűnyíró idegesítő berregő motorhangja teljesen betölti szobám zegzugait. Zúg a rikítóan kék

Részletesebben

volt, ő már maga után hívta a volt feleségét, hogy most is akkor üzent, hogy hívja fel, amikor éppen ebben az évben májusban elvett valakit feleségül

volt, ő már maga után hívta a volt feleségét, hogy most is akkor üzent, hogy hívja fel, amikor éppen ebben az évben májusban elvett valakit feleségül Él egy férfi Torontóban. Ötvenegy éves, boldogtalan. Van munkája, jól keres és mellette egy nő, aki gondját viseli. Olyan autón jár, amilyenen szeretne, olyan lakásban lakik, amilyet sokan irigyelnének.

Részletesebben

13. Leütlek mint paraszt a mutációs kapát 14. Arcon csapkodlak mint részeg cowboy-t a kocsmaajtó 15. Apád lehetnék, ha az előttem levő pasinak nincs

13. Leütlek mint paraszt a mutációs kapát 14. Arcon csapkodlak mint részeg cowboy-t a kocsmaajtó 15. Apád lehetnék, ha az előttem levő pasinak nincs SZIDD A MÁSIKAT 1 1. Felrúglak műholdnak. 2. Beszéljünk a kurvákról... anyád hogy wan?! (cleeno) 3. Halálra haraplak, mint nyuszika a répát! 4. Simulna ki az EKG-d! (Snorkel) 5. Ne beszélj mert megütöm

Részletesebben

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt.

Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Eredetileg a szerző honlapján jelent meg. Lásd itt. Andrassew Iván A folyó, a tó és a tenger A platón ültünk Avrammal, a teherautót egy szerzetes vezette. A hegyoldalból a menekülttábor nem tűnt nagynak.

Részletesebben

Számoltam a csöngetéseket, Ahogy vártam a betegszobán, Míg kettőkor a szomszéd haza nem vitt.

Számoltam a csöngetéseket, Ahogy vártam a betegszobán, Míg kettőkor a szomszéd haza nem vitt. TAVASZI SZÜNET (Mid Term Break) Számoltam a csöngetéseket, Ahogy vártam a betegszobán, Míg kettőkor a szomszéd haza nem vitt. Az ajtóban apám várt könnyes szemmel, Ő át tudta élni mélyen a gyászt, Szegény

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak

T.Ágoston László A lovak állva álmodnak T.Ágoston László A lovak állva álmodnak Alszol, öreg? fordult a férje felé az asszony. Megigazította feje alatt a kispárnát, és lélekben felkészült a nagy beszélgetésre. Nem, nem alszom. Jár az agyam,

Részletesebben

- Ó kedves feleségem, mégse tegyük ezt. Ha már az Isten nekünk ezt adta, ilyennel áldott meg, felnöveljük, ne dobjuk el magunktól.

- Ó kedves feleségem, mégse tegyük ezt. Ha már az Isten nekünk ezt adta, ilyennel áldott meg, felnöveljük, ne dobjuk el magunktól. Szamárbőr királyfi (széki népmese) Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király. Annak a királynak nem volt gyermeke. Feleségestül együtt erősen búsultak, hogy már minden boldogságok meglenne, hogyha

Részletesebben

Hogyan nevezik a motorbicikli oldalkocsiját, ha az asszonyt szállítják benne?

Hogyan nevezik a motorbicikli oldalkocsiját, ha az asszonyt szállítják benne? Mi az, se keze, se laba, megis felmegy a padlasra? -Ugyes nyomorek... :) Kevés vagy mint szarban a "C" vitamin Miért jó a falábú nőnek? - Mert mezítláb is tud diót törni. Mi az piros és árt a fogaknak?

Részletesebben

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás?

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás? DRÁMAJÁTÉK TINIKNEK Vári Lili: A KULCS A történet egy vallási középiskolában játszódik. Szereplők: Tanár dr Wieser Tanár Brown Diákok: Jim, Larry, Jeff, Tom és Matthew Első szín (Osztályterem, a diákok

Részletesebben

brasnyó istván IN AETERNUM

brasnyó istván IN AETERNUM brasnyó istván versei IN AETERNUM Estelente a lehúzott redőny résein át jól látni a tengerészeket, ahogy tisztjeikkel együtt elhagyják a kocsmát az út túlsó felén, rézsút ablakunkkal szemben és körülállják

Részletesebben

Akinek élénk a képzelete, és maga elé idéz egy boldog pillanatot, és majdnem jó neki, nos, ő arra is képes, hogy eget építsen pokolra.

Akinek élénk a képzelete, és maga elé idéz egy boldog pillanatot, és majdnem jó neki, nos, ő arra is képes, hogy eget építsen pokolra. II. A KÉPZELET Akinek élénk a képzelete, maga elé idézhet egy-egy boldog pillanatot, és ha éppen itt áll mellettem, és az útvesztőkbe kémlel, nem lát mást, csak kupoláról kupolára szálló galambokat. De

Részletesebben

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien

Erasmus + Készítette: Csurgai Vivien Erasmus + 2015 Készítette: Csurgai Vivien 1.NAP Délelőtt megismerkedtünk a szállásunk közvetlen környékével. Ez olyan mintha egy farm lenne, ahol 4-5 családi ház, szántóföldek és néhol állatok vannak.

Részletesebben

A népesség nyolcvan százaléka nyugdíjas

A népesség nyolcvan százaléka nyugdíjas A kosárfonásról híres település központjából vezet az út a világ elől elrejtett faluba. Nagymedeséren nem könnyű a megélhetés, a helyi kis üzlet sem tart egész nap nyitva, kevés a vásárló. A helyiek a

Részletesebben

- De nem, a film szemmel láthatólag megtette a magáét. - Először nálunk, aztán meg itt. A buta nyugatiak azt hitték, hogy elég, ha egy francia

- De nem, a film szemmel láthatólag megtette a magáét. - Először nálunk, aztán meg itt. A buta nyugatiak azt hitték, hogy elég, ha egy francia dem az árnyékot, az árnyékot, amely a megperzselődéstől véd. Belebújok, bele az árnyékba, újra felfedezem őt a képeimen. Az én nyelvemen szólítom meg. A szemeimből Ő néz rám. A fejemben van. A véremben

Részletesebben

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Több éves gyakorlattal fejlesztették tökélyre kifinomult praktikáik egész arzenálját. Kódszavaik tárháza régi, legendássá vált esetekből épült fel, ám legtöbbször

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

A róka és a farkas. Ahogy ment-mendegélt a két kis báránynyal, eccer csak eleibe állott egy farkas.

A róka és a farkas. Ahogy ment-mendegélt a két kis báránynyal, eccer csak eleibe állott egy farkas. A róka és a farkas Vót, hol nem vót, heted hét országon is túl, de még az operenciás tengeren is túl, hol a kis kurta farkú malac túr, vót eccer egy róka. Vót ennek a rókának két báránnyó. Csált 1 magánok

Részletesebben

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY 3. FORDULÓ

ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY 3. FORDULÓ ANYANYELVI JÁTÉKOK 2010-2011. 1. OSZTÁLY 3. FORDULÓ SZERVEZÉS Szükséges eszközök: borítékok, feladatlapok, ragacs, ragasztó 60 perc áll a csapatok rendelkezésére. Egy-egy feladat kb. 6-7 percet vesz igénybe.

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

2014 Montenegro Albania.

2014 Montenegro Albania. 2014 Montenegro Albania. Tanúságok: sok a kereszt az út mellett hegyekben ez óvatosságra inthet bárkit. Aki bevállalós az ezeken az utakon könnyen rajta veszthet. Mínusz első nap. Délután 1kor indulok.

Részletesebben

Mi lesz veled. A Nyíregyháza környéki tanyavilág lakói hagyományosan

Mi lesz veled. A Nyíregyháza környéki tanyavilág lakói hagyományosan Mi lesz veled *» * A Nyíregyháza környéki tanyavilág lakói hagyományosan evangélikusok, a gyerekek közül sokan most is a városi evangélikus iskolákba járnak. A fiatalok viszont már a közeli megyeszékhelyen

Részletesebben

Az új AJKP generációnak...

Az új AJKP generációnak... Az új AJKP generációnak...... a csapattól 2007. Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium Riport Kiss Pál tanár úrral - Mióta nevelőtanár a Cserkóban? - 5 éve vagyok nevelőtanár a kollégiumban, és egy éve dolgozom

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

ˆ PERESZLÉNYI ERIKA masszázságy '

ˆ PERESZLÉNYI ERIKA masszázságy ' ˆ PERESZLÉNYI ERIKA masszázságy ' H ov a t e t s z i k mo st me n n i? A re n d e lő b e n v o l t a m a le le t e ké r t, mo st me g me g y e k a kö r ze t i o r v o s h o z, h o g y me g b e s zé l j

Részletesebben

A HECSEDLI MEG A POSTÁS

A HECSEDLI MEG A POSTÁS SZEMLE 13 T. Ágoston László A HECSEDLI MEG A POSTÁS Hecsedli. Várjuk a postást mondta Bányai, az író, és letette a kagylót. Régi, jól bevált, mondhatni egyezményes szövegük volt ez Zsengellérrel, a költővel

Részletesebben

T. Ágoston László A főnyeremény

T. Ágoston László A főnyeremény T. Ágoston László A főnyeremény Gondosan bezárta az ajtót, zsebre vágta a kulcsot és egy széllel bélelt, kopott nyári nadrágban, hasonlóképp elnyűtt pólóban, és mezítlábas papucsban lecsoszogott a földszintre

Részletesebben

Miklya Luzsányi Mónika

Miklya Luzsányi Mónika Miklya Luzsányi Mónika Farkasidő Nem kell ma a húsokat jégverembe tenni. Csikorog a hó, foga van a szélnek, süt át a hideg a falakon. Akkor is egész éjjel vonított a szél, mint a csikaszok a nádasban.

Részletesebben

egy nagy nyaklevest, mert az üveg drága dolog volt az ötvenes évek közepén. Azt is kezdtem megtanulni, hogy nem mindegy, milyen irányba tartod a

egy nagy nyaklevest, mert az üveg drága dolog volt az ötvenes évek közepén. Azt is kezdtem megtanulni, hogy nem mindegy, milyen irányba tartod a A FEGYVERHORDOZÓ Ahogy gyerekkoromban a világra csodálkoztam, a szép lányokon, szerelmen kívül igazán a puska érdekelt. Három-négy éves koromban, amikor a marcali korházban sérvvel operáltak, látogatni

Részletesebben

* fiókos szekrény. ** asztalos. *** szánkó.

* fiókos szekrény. ** asztalos. *** szánkó. BETYÁRBÓL LETT KIRÁLY Hát egyször vót egy szögény embör mög egy szögény asszony. Volt neki három fia. Mikor má(r) fölnyőtek nagyra, nem tudott velük már mi(t) csinálni. Király azt izente neki, a szögény

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 13-án 8:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 13-án 8:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 13-án 8:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozata: 97-99 T á r g y s o r o z a t a

Részletesebben

klorofill és por által tisztára mosott klorofill és por víz víz által tisztára mosva csak a hús nem tudja tisztára mosni már magát soha kihúztam a

klorofill és por által tisztára mosott klorofill és por víz víz által tisztára mosva csak a hús nem tudja tisztára mosni már magát soha kihúztam a nullás liszt TOLNAI OTTÓ szétszóródott a kristálycukor elnémult a hűtőszekrény régi hangszerek naiigathatnaik el így örökre kis zökkenéssel összekoccintva 70 tojásunfkat a jégoltáron a fiókban 18 kést

Részletesebben

atlantisz: süllyedõ városok szigetek

atlantisz: süllyedõ városok szigetek Harkai Vass Éva atlantisz: süllyedõ városok szigetek versvázlat III. 18 hétvégén néha falura megyünk van ez a szó hogy falu úgy tűnik semmi közöm hozzá nem élek falun kezdhetnék akár egy cv-t is így az

Részletesebben

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám,

Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, Ott vess ki! Hallani akarom a robbanás zaját. Én nem a szememmel, az ujjaimmal látok. Amit megérintek, rögtön a testembe hatol, és mielőtt megtudnám, mi az, felrobban az idegek pályáin. Szépek a rózsák,

Részletesebben

konyhába, beletörlöm a kezem abba a nedves törülközőbe, amelyik ott lóg a vízcsap fölött, a szegen. A kályhán már felforrt a víz a fazékban, előhúzom

konyhába, beletörlöm a kezem abba a nedves törülközőbe, amelyik ott lóg a vízcsap fölött, a szegen. A kályhán már felforrt a víz a fazékban, előhúzom NAGYTAKARÍTÁS Én csak egy szegény asszony vagyok. Asszonyiságom utolsó éveit számlálgatom már, a fejemen tincsekké duzzadtak a fehér hajszálak, az arcomon, a szám körül megszaporodtak a ráncok, lekúsznak

Részletesebben

LIPEM, LOPOM A SZŐLŐT. Gyermekdalok és -játékok Óvodásoknak és kisiskolásoknak

LIPEM, LOPOM A SZŐLŐT. Gyermekdalok és -játékok Óvodásoknak és kisiskolásoknak LIPEM, LOPOM A SZŐLŐT Gyermekdalok és -játékok Óvodásoknak és kisiskolásoknak Válogatás Petres Csaba Tücsök koma, gyere ki című gyűjteményéből Ábel Kiadó, Kolozsvár, 2007 Illusztrációk: Moldovan-Laskay

Részletesebben

Az egész 200 quattro 20V ügy tulajdonképpen a Gabó miatt van :o) Na jó, ez persze nem teljesen igaz, de azért ő is benne volt egy kicsit...

Az egész 200 quattro 20V ügy tulajdonképpen a Gabó miatt van :o) Na jó, ez persze nem teljesen igaz, de azért ő is benne volt egy kicsit... Audi 200 quattro 20V Az egész 200 quattro 20V ügy tulajdonképpen a Gabó miatt van :o) Na jó, ez persze nem teljesen igaz, de azért ő is benne volt egy kicsit... Szóval, az egész úgy kezdődött, hogy Gabónak

Részletesebben

Könnyek útja. Versválogatás

Könnyek útja. Versválogatás Könnyek útja Versválogatás Szerző: Nemes Kiss Kata Minden jog fenntartva Borítóterv és kivitelezés: Boris Vanessza Szerkesztette: Lélek Sándorné 2014. Előszó a Könnyek útjához: A szépség: álom. Az álom

Részletesebben

Juhász Bence. A nagy litikamu

Juhász Bence. A nagy litikamu Juhász Bence A nagy P litikamu Parlamentből a Parlamentbe Viszontválaszra megadom a szót képviselő úrnak. Köszönöm Elnök úr, Tisztelt Országgyűlés, Tisztelt Ház. Amint az előző felszólalásomban is ismertettem

Részletesebben

A külső világ tevékeny megismerése; matematika

A külső világ tevékeny megismerése; matematika 1. tervezet Tevékenység: A tevékenységet vezeti: A tevékenység helye: (óvoda, csoport, korcsoport) A tevékenység ideje: (év, hónap, nap, napirendi időszak) Fejlesztési feladatok: (egyes gyermekekre, csoportokra,

Részletesebben

BANÓ ISTVÁN FOLKLÓRKUTATÓRA, EGYKORI ZENTAI KÖZÉPISKOLAI TANÁRRA EMLÉKEZÜNK

BANÓ ISTVÁN FOLKLÓRKUTATÓRA, EGYKORI ZENTAI KÖZÉPISKOLAI TANÁRRA EMLÉKEZÜNK Tripolsky Géza BANÓ ISTVÁN FOLKLÓRKUTATÓRA, EGYKORI ZENTAI KÖZÉPISKOLAI TANÁRRA EMLÉKEZÜNK Nagy Abonyi Ági megkért egy előadásra, viszont arra is megkért, hogy beszéljek Banó Istvánról. Banó Istvánról,

Részletesebben

És ki szól a halottakért Értük ki harcol ki hallgatja meg őket ki öntözi virágaikat?

És ki szól a halottakért Értük ki harcol ki hallgatja meg őket ki öntözi virágaikat? 1 És ki szól a halottakért Értük ki harcol ki hallgatja meg őket ki öntözi virágaikat? Jó lesz vigyázni velem! Én egy besavanyodott, egyedülálló, nyilvánvalóan rendellenes érzelmi életet élő nő vagyok.

Részletesebben

Tizennegyedik lecke. nálam

Tizennegyedik lecke. nálam Tizennegyedik lecke Vendégségben Péter: Szeretettel üdvözöllek benneteket nálam. A kabátokat itt hagyhatjátok az előszobában. Juszuf: Köszönjük szépen. Ezt a kis bort neked hoztuk. Le kell venni a cipőt?

Részletesebben

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár!

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Virágom, virágom Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Szép szál legény gyere át, Szívemben a bánat jár. Hozzál egy kis pálinkát, Hogy legyen egy

Részletesebben

54 64 halott csecsemő, téglagyári tavak, apám vasárnapi kocsmája

54 64 halott csecsemő, téglagyári tavak, apám vasárnapi kocsmája Onagy Zoltán Dragei hajnalok Zalánnal az első tíz év Zalán Tibor hatvanéves 2014. augusztus 27-én. Költő, író, drámaíró, dalszövegíró, pedagógus, dramaturg. Legújabb kötetei: Fáradt Kadenciák (vers, 2012);

Részletesebben

Január, a polgári év elsõ hónapja tehát a Vízöntõ csillagkép nevét viseli. A régi magyar neve pedig Boldogasszony hava, mert eleink az év elsõ hónapját Szûz Máriának szentelték. A keresztény (katolikus)

Részletesebben

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet)

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet) Angyalka élményei B. Kis János, Orosz T. Csaba, Gwendoline Welsh, Poczai Péter, George Varga, J. Simon Aranka 2013 Publio kiadó Minden jog fenntartva Szerkesztette: Publio Kiadó Kft. George Varga: Az öregember

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

KONFLIKTUSKEZELÉS - JÁTSZMÁK NÉLKÜL

KONFLIKTUSKEZELÉS - JÁTSZMÁK NÉLKÜL KONFLIKTUSKEZELÉS - JÁTSZMÁK NÉLKÜL Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend: Játszmák nélkül című könyve alapján Készítette: Dr. Németh Zoltán MIÉRT VAN SZÜKSÉG KONFRONTÁCIÓRA? 1. Definíciók 2. A konfrontáció

Részletesebben

A MOZGÁS A VILÁG MEGISMERÉSÉNEK KAPUJA

A MOZGÁS A VILÁG MEGISMERÉSÉNEK KAPUJA A MOZGÁS A VILÁG MEGISMERÉSÉNEK KAPUJA BEVEZETÉS Az emberi élet egyik érdekes, sőt egyenesen csodálatraméltó szakasza az első év, melyben a mozgás, az érzékszervek működése, az értelem, az öntudat elképzelhetetlenül

Részletesebben

Egyenlet felírása nélkül is megoldható szöveges feladatok Ajánlott 5 8. osztályosoknak

Egyenlet felírása nélkül is megoldható szöveges feladatok Ajánlott 5 8. osztályosoknak Egyenlet felírása nélkül is megoldható szöveges feladatok Ajánlott 5 8. osztályosoknak Mivel találkozol ebben a fejezetben? Elsősorban olyan feladatokkal, amelyek egyenlet felírása nélkül is megoldhatók.

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

ALEA, az eszkimó lány. Regény

ALEA, az eszkimó lány. Regény ANAUTA ALEA, az eszkimó lány Regény 2011 Előszó Amit ebben a könyvben elmondok, az nem kitalálás. Nagy részét apámtól, Jorgkétől hallottam gyerekkoromban. Viharos téli estéken sokszor kértem, hogy meséljen

Részletesebben

Erasmus+ Mobilitasi Program Tanulói beszámoló Dánia-Nykobing SOSU Andódi Szabolcs

Erasmus+ Mobilitasi Program Tanulói beszámoló Dánia-Nykobing SOSU Andódi Szabolcs Erasmus+ Mobilitasi Program Tanulói beszámoló Dánia-Nykobing SOSU Andódi Szabolcs AZ ELSŐ NAPOK 2015. okt. 26-án hétfőn utaztam ki Dániába három társammal és egy kísérőtanárral. A repülő Koppenhágába érkezett

Részletesebben

Egy előre, két kettőre

Egy előre, két kettőre Baka Judit Egy előre, két kettőre Magyar népi játékok 2. rész Erdélyi Tankönyvtanács, 2010 Válogatás a szerző Ki játszik ilyent? című könyvéből (folytatás előző számunkból) A szerző engedélyével Szerkesztette:

Részletesebben

SZEMLE. Gulyás Miklós. xxde mert én ezekkel a népekkel rokonságot érzek, megengedem magamnak ezt a szóhasználatot. Ne felejtse el az olvasó, hogy

SZEMLE. Gulyás Miklós. xxde mert én ezekkel a népekkel rokonságot érzek, megengedem magamnak ezt a szóhasználatot. Ne felejtse el az olvasó, hogy SZEMLE Gulyás Miklós A LAPPOK [ ] aprók és csenevészek, füsttõl elvakított szemük zavarosan vizenyõs, lábuk görbe az angolkórtól, hajuk durva, merev és fekete, bõrük vöröslõen sötét, ami még sötétebbnek

Részletesebben

Villás Lajos: Ali baba egy nagyvárosban 2009. September 17.

Villás Lajos: Ali baba egy nagyvárosban 2009. September 17. Villás Lajos: Ali baba egy nagyvárosban 2009. September 17. C-PRESS Hírügynökség - Üdvözöljük a C-PRESS oldalán! Valami csoda folytán az "Ezeregy éjszaka" birodalmából néhány mesehõs átlépi egy szellem

Részletesebben

Június 19. csütörtök

Június 19. csütörtök Június 19. csütörtök A tegnapi túra a városban úgy kinyuvasztotta a lábam, mint egy nehéz nap a Caminon. Igaz, több mint két órát mentem, megállás nélkül, és a szandálban, amiről már kiderült, hogy nem

Részletesebben

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD

Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD Tatay Sándor HÚSHAGYÓKEDD TATAY SÁNDOR Húshagyókedd Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Tatay Sándor jogutódja Barabás már kilencedik napja kerülgette a várost. S e kilenc napot megelőző kilenc hónapig vándorolt.

Részletesebben

HangZavar. 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október

HangZavar. 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október HangZavar 1. szám Fábry Zoltán Alapiskola 2004. október j tagok kerültek a diákparlamentbe. Elképzeléseikről betekintést Ú nyerhetsz tőlünk a Hangzavar 1. számában. Az elmúlt iskolai évben a diákparlament

Részletesebben

X. rész öt vers Évikének 1954 VII 29 FODOR ÉVIKE 1972 XII 26

X. rész öt vers Évikének 1954 VII 29 FODOR ÉVIKE 1972 XII 26 X. rész öt vers Évikének 1954 VII 29 FODOR ÉVIKE 1972 XII 26 korcs vége az évnek ó nyomorult idő amikor kislányok szőke haja keveredik el fekete földdel: hogy görgetném beteg tekinteted elé piros szívem

Részletesebben

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem Tizenötödik lecke Családi kép Te, Gergely, mindig meg akarom kérdezni, csak elfelejtem: kik vannak azon a nagy képen az ágyad fölött? Ja, azok, azon a régi képen? Az az apai nagyapám családja, még a háború

Részletesebben

Ikon. bencsik orsolya. figyeltem anyámat ahogy figyeltem a fákat is télvíz idején mikor nagyon erősen fúj a szél 1

Ikon. bencsik orsolya. figyeltem anyámat ahogy figyeltem a fákat is télvíz idején mikor nagyon erősen fúj a szél 1 bencsik orsolya Ikon figyeltem anyámat. ha eljön az idő, bemegy a kamrába. a rossz lábú asztalról fölveszi a zöld tálat. a zsákból merít egy bögre kukoricát, két bögre búzát. összerázogatja. - - - - -

Részletesebben

Beszédpercepciót fejlesztő gyakorlatok

Beszédpercepciót fejlesztő gyakorlatok Beszédpercepciót fejlesztő gyakorlatok ÖSSZEÁLLÍTOTTA: TOMA KORNÉLIA F. DOCENS FORRÁS: GÓSY MÁRIA-IMRE ANGÉLA 2007. BESZÉDPERCEPCIÓS FEJLESZTŐ MODULOK. NIKOL KKT. BUDAPEST. Modul 1. Általános követelmény:

Részletesebben

4. Milyen tápanyagokat szív fel a gyökér? Húzd alá azokat, amelyeket a szövegben is megtalálsz!

4. Milyen tápanyagokat szív fel a gyökér? Húzd alá azokat, amelyeket a szövegben is megtalálsz! NÉV: Szövegértés 1. 1. változat A gyökerek Egy-egy fának éppen akkora a gyökérzete, mint a koronája. Vagyis az ágak és a levelek lombsátra. A levelek úgy helyezkednek el, mint a háztető cserepei. Egyikről

Részletesebben

TÜKÖRORSZÁG MÁRPEDIG LÉTEZIK FARKAS ÁGNES ÜVEGCSISZOLÓ

TÜKÖRORSZÁG MÁRPEDIG LÉTEZIK FARKAS ÁGNES ÜVEGCSISZOLÓ 60 évek végén összegyûjtötték a kisipari szakmákat, és mi valahogy kimaradtunk. Ezért aztán nem is volt síküvegcsiszoló képzés. TÜKÖRORZÁG MÁRPEDIG LÉTEZIK FRK ÁGNE ÜVEGCIZOLÓ MÚLÓ IDÕ NYOMÁBN Z ÜVEGCIZOLÓ

Részletesebben

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta.

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Bódi Zsolt Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! A BARÁT Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Szüleimnek, testvéreimnek,

Részletesebben

Fejezetek a Szabadon játékosan örömmel című kiadványunkból (7. rész)

Fejezetek a Szabadon játékosan örömmel című kiadványunkból (7. rész) Fejezetek a Szabadon játékosan örömmel című kiadványunkból (7. rész) NYÁRI lehetőségek az Óvodában 1. rész Fogjuk fel az óvoda nyári életét úgy, mintha táboroznánk! A legsivárabb lakótelepi óvodában is

Részletesebben

Morajló tenger. Bíró Krisztina. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Morajló tenger. Bíró Krisztina. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Morajló tenger Bíró Krisztina 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! 1. rész - Úttalan utakon (2006-2008) HA MEGLÁTOM... Ha meglátom sötét árnyak Heves táncát bennem, Nyögve kiáltok távolba De senki

Részletesebben

KÍGYÓ VŐLEGÉNY TÓTH FERENC

KÍGYÓ VŐLEGÉNY TÓTH FERENC TÓTH FERENC KÍGYÓ VŐLEGÉNY - Mindenünk van, kedves uram, A legnagyobb útnak indul, csak amire vágyok, az nincs. lagzi után estébe dől. - Mi volna az? - mondd meg Este e/múlt, éjfél Is már, [tüstént! éjfél

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

Ára: 200 Ft, mely összeggel gyülekezetünk gyermek- és ifjúsági munkáját támogatja. I. évf. 1. szám 2010. május

Ára: 200 Ft, mely összeggel gyülekezetünk gyermek- és ifjúsági munkáját támogatja. I. évf. 1. szám 2010. május I. évf. 1. szám 2010. május S z ö s z i m a n ó vagyok. Még nem találkoztunk. Én fogok segíteni Neked abban, hogy eligazodjál a különféle érdekes é s i z g a l m a s olvasmányok között. Számomra a legemlékezetesebb

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi

A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi I. A Feldegg-kúria teraszán 1914 nyár elején két ifjú hölgy üldögélt. Élvezték az elsõ meleg napsugarakat, és közben kézimunkáztak. Bárcsak tudnám, mi értelme ennek az unalmas hímzésnek! A mamának már

Részletesebben

Tartalom. I. A kapcsolatok sikerének feltételei. II. A lelkiismeret mint a kapcsolatok egyensúlyérzéke. A német kiadó bevezetője Köszönetnyilvánítás

Tartalom. I. A kapcsolatok sikerének feltételei. II. A lelkiismeret mint a kapcsolatok egyensúlyérzéke. A német kiadó bevezetője Köszönetnyilvánítás Tartalom A német kiadó bevezetője Köszönetnyilvánítás I. A kapcsolatok sikerének feltételei 1. A kötődés 2. Az adás és elfogadás egyensúlya a. A boldogság az adás és elfogadás mennyiségén múlik b. Amikor

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Kutasi Heléna. Szerelmeskalandos. avagy a boldogságra várni kell. Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon

Kutasi Heléna. Szerelmeskalandos. avagy a boldogságra várni kell. Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon Kutasi Heléna Szerelmeskalandos avagy a boldogságra várni kell Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon Amikor először megláttam őt, azonnal tudtam, nem lesz mindennapi történet. Biztos többen

Részletesebben

Verzár Éva Kelj fel és járj!

Verzár Éva Kelj fel és járj! Verzár Éva Kelj fel és járj! A Tatárdombot megkerülte a viharos szél, ott fenn még egyszer jól összerázta a méltóságos, nehéz fellegeket, lehúzta őket egészen a földig, s mire Terike 1911 pityergő őszén

Részletesebben

Az öngyógyítás útján II.

Az öngyógyítás útján II. Az öngyógyítás útján II. Előző számunkban áttekintettük, hogy miért folytatunk életünk nagy részében (vagy mindvégig!) önvédelmi játszmákat emberi kapcsolataink megvalósításakor. Láttuk, hogy a lélek félelmei

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2011.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2011. Lektorálatlan összegyűjtott változat A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2011. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA Teknős Bodó Csiba Gizella: Teknős menet Úszni indult teknős mama, vele a teknősök raja, megbillent

Részletesebben

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 24. DRÁMA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 120 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Dráma

Részletesebben

Egy fényképbe írt családtörténet

Egy fényképbe írt családtörténet Egy fényképbe írt családtörténet 1. A szülőfalum nevének eredete Vámosmikola Hont vármegyéhez tartozott, s ez a falu a XX. század elején központi szerepet töltött be a vármegyében. Itt volt/van a buszjárat

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

Gulyás Pál versei. Mutatvány a Napkelet verspályázatából.*

Gulyás Pál versei. Mutatvány a Napkelet verspályázatából.* HÚZD A KUTAT. Gulyás Pál versei. Mutatvány a Napkelet verspályázatából.* Húzd a kutat és idézd föl bátran tiszta szellemét, hadd merüljön fel a mélyből, hol aludta szenderét! Csillogjon ezüstruhája, hömpölyögjön

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

Urbán János UTADON A CSÖNGŐ

Urbán János UTADON A CSÖNGŐ Urbán János UTADON A CSÖNGŐ Bámultad a kicsi báránykát. Ott állt a behavazott tájban. Szelíd volt. A kicsi lányka kezéből elfogadta... Mit is? Nem tudod már. Talán az ennivalót, de hogy mi is volt az,

Részletesebben

Tapasztalataim a Feedbee-vel kapcsolatban

Tapasztalataim a Feedbee-vel kapcsolatban Tapasztalataim a Feedbee-vel kapcsolatban Méhészetem Bács-Kiskun megyében, Miske község külterületén fekszik. Jelenleg 80 méhcsaládból áll. Ebből 50 db rakodó kaptárban, ezek két fiókból állnak, fiókonként

Részletesebben

a Madách Könyvkiadó főszerkesztőjéhez

a Madách Könyvkiadó főszerkesztőjéhez A fekete özvegy levele a Madách Könyvkiadó főszerkesztőjéhez Tisztelt Főszerkesztő Úr! Karácsony szent ünnepére megvásároltam az Ön beosztottjának, Grendel Lajos úrnak, leendő férjem egykori barátjának

Részletesebben

Elképesztő show-t csinált a fideszes Kern és a szocialista Garas

Elképesztő show-t csinált a fideszes Kern és a szocialista Garas SAJTÓMEGJELENÉSEK ARCHÍVUMA FORRÁS: http://cink.hu/oruletes-show-t-csinalt-a-fideszes-kern-es-a-szocialist Elképesztő show-t csinált a fideszes Kern és a szocialista Garas Szily László Szily László Téma:

Részletesebben

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL:

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Használati utasítás A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Insportlike kft, Kossuth Lajos utca 65, Esztergom www.insportline.hu tel/fax: +36 3331 3242 1 A gép kizárólag otthoni használatra alkalmas. Abban

Részletesebben

E l é g i á k (2002-2012)

E l é g i á k (2002-2012) E l é g i á k (2002-2012) Ébredés Ordít a pillanat, gerince törik, édes hajnal tesz pontot éjszakára, s repít el fejemtől forró párnámra. Képei sem kísértek, csak a hídig, melyen még átérek a valóságba,

Részletesebben