DOCSTAMP FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ A DOCSTAMP DOKUMENTUM KEZELŐ RENDSZERHEZ április 10. v1.5

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DOCSTAMP FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ A DOCSTAMP DOKUMENTUM KEZELŐ RENDSZERHEZ. 2015. április 10. v1.5"

Átírás

1 DOCSTAMP FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓ A DOCSTAMP DOKUMENTUM KEZELŐ RENDSZERHEZ április 10. v1.5 1.

2 1. Tartalom 2. BEVEZETŐ 3 3. DOCSTAMP ALKALMAZÁS TELEPÍTÉSE 4 4. DOKUMENTUM KEZELÉSI FUNKCIÓK BEJELENTKEZÉS DOKUMENTUM IKTATÁS IKTATOTT DOKUMENTUMOK KEZELÉSE IKTATOTT DOKUMENTUMOK KERESÉSE DOCSTAMP ADMINISZTRÁLÁS KEZDETI LÉPÉSEK FELHASZNÁLÓI CSOPORTOK KEZELÉSE FELHASZNÁLÓ KEZELÉS JOGOSULTSÁG KEZELÉS DOKUMENTUM JOGOSULTSÁGOK DOKUMENTUM TÍPUS KEZELÉS ADATMEZŐK KEZELÉSE 16 2.

3 2. Bevezető Kedves Felhasználónk! Nagy örömünkre szolgál, hogy a kis és közepes méretű vállalkozások számára készített DocStamp nevű iktató és dokumentum kezelő alkalmazásunk felhasználói között köszönthetjük! A DocStamp alkalmazás az alábbiakban felsorolt, majd később részletezett funkciókat kínálja a jelenlegi és jövőbeli partnereink számára: Beérkező papír alapú és elektronikus dokumentumok o digitalizálása, o érkeztetése, o iktatása, o egyedi dokumentum adatok tárolása, o dokumentum életút nyomon követhetősége, o feldolgozási folyamathoz kapcsolódó ügyintézési idők követése, o dokumentumok kereshetősége, o dokumentumok megtekintése, o dokumentum archiválás; Egyedi üzleti folyamatok által meghatározott o dokumentum státusz kezelés, o felhasználói jogosultságok beállíthatósága, o státuszok közötti dokumentált átadás-átvételi folyamatok; A rendszerben lévő dokumentumok egyedi láthatósági és hozzáférési szabályok alapján történő kezelése, feldolgozása; Reméljük, hogy az alkalmazásunk tesztelése közben tapasztalt előnyök megnyerik tetszésüket, és hamarosan Önök is korlátlan haszonélvezői lesznek a DocStamp által biztosított hatékony és gyors dokumentum kezelési folyamatnak. Az alkalmazás használatához jó munkát kívánunk! Quantum Soft Kft. 3.

4 3. DocStamp alkalmazás telepítése A DocStamp alkalmazást az alábbiakban bemutatott lépések végrehajtásával lehetséges beszerezni és telepíteni egy tetszőleges munkaállomásra: Látogasson el a Quantum Soft Kft. weboldalának a program legfrissebb verziójának beszerzéséért. Ezt követően a linken elérhető tömörített állományt töltse le a számítógépére. A számítógépe C: vagy egy másik tetszőleges meghajtóján létrehozott DocStamp nevű mappába másolja át a tömörített állomány kicsomagolt tartalmát. Végül kattintson az alkalmazás indító ikonjára, ahol az általános céges adatainak megadását követően az alkalmazás regisztrációja megtörténik (1. ábra). 1. ábra: DocStamp regisztráció A regisztráció célja kettős, o egyrészt a megadott adatok szükségesek ahhoz, hogy a DocStamp alkalmazás személyre szabása megtörténhessen, o valamint a megadott adatok segítségével tudunk az alkalmazás használata közben támogatást nyújtani a partereink számára. A regisztrációt követően az alkalmazás az első alkalommal az admin felhasználó névvel és az admin jelszóval indítható. 4.

5 4. Dokumentum kezelési funkciók A következőkben a DocStamp alkalmazás által kínált dokumentum kezelési folyamattal kapcsolatos funkciók kerülnek bemutatásra. 4.1 BEJELENTKEZÉS A 3. pontban leírt programtelepítési mappában található ikonra futtatható állományra kattintva jutunk el a bejelentkezési ablakhoz (2. ábra). A felületen megjelenő Felhasználó név / Jelszó párost beírva tudunk bejelentkezni az alkalmazás főképernyőjére. 2. ábra: Bejelentkezés A bejelentkezést követően a DocStamp alkalmazás főképernyőjére jutunk, amely 4 fő felületre tagozódik (3. ábra). 5.

6 3. ábra: Főképernyő Menü: az oldal tetején érhető el a megfelelő jogosultságok birtokában az első sorban a felhasználói menük, valamint a második sorban a gyorselérésű eszköztár. Menük: o Kijelentkezés erre a gombra kattintva tudunk kijelentkezni az alkalmazásból o Eszközök Partner törzs kezelése az alkalmazásban használható partner adatok kezelésének felülete o Jogosultságok Felhasználói csoportok kezelése az alkalmazásban használható felhasználói csoportok kezelésének felülete Felhasználók kezelése az alkalmazásban használható felhasználók kezelésének és a felhasználók csoportba rendezésének felülete Jogosultságok kezelése az alkalmazásban beállított felhasználói csoportokhoz tartozó funkció szintű jogosultságok kezelésének felülete Dokumentum jogosultságok kezelése az alkalmazásban beállított felhasználói csoportokhoz tartozó dokumentum szintű jogosultságok kezelésének felülete o Dokumentumok Dokumentum típusok kezelése az alkalmazásban az erre jogosult felhasználók által beállított dokumentum típusok kezelésének felülete Adatmezők kezelése az alkalmazásban beállított dokumentum típusokhoz rendelhető egyedi mező adatok kezelésének felülete 6.

7 o Nézetek Adataim és jogosultságaim az aktuálisan bejelentkezett felhasználók által elérhető funkciók és jogosultságok áttekintésének felülete o Névjegy erre a gombra kattintva olvasható a DocStamp alkalmazás bemutatkozója Gyors elérésű eszköztár: o Adatok újratöltése a gombra kattintva a főképernyőn (3. ábra) megjelenő dokumentum adatok frissíthetőek o Azonosító keresés a mezőbe beírt dokumentum azonosító adatok alapján egy-egy dokumentum kereshető az alkalmazásban o Dokumentum kereső több, előre beállított adat alapján tudunk dokumentumokat keresni az alkalmazásban o Iktatás új dokumentumok importálása az alkalmazásba Nálam lévő dokumentumok: az oldal második, egyben a felhasználók számára legfontosabb felületét a Nálam lévő dokumentumok szakasz jelenti. Ezen a felületen jelennek meg azok a dokumentumok, amelyeket a felhasználó magához vett további feldolgozási folyamatok végrehajtása céljából. Kezelendő dokumentumok: az oldal harmadik szakasza a kezelendő dokumentumokat tartalmazza, amelyek jelen felületen keresztül csak megtekinthető státuszban érhetőek el. A megjelenő listából tudják a felhasználók a Nálam lévő dokumentumok listájába átmozgatni a feldolgozásra váró tételeket. Dokumentum kép: az oldal jobb oldali jelentős területét a feltöltött dokumentumok képe foglalja el. Alap esetben a dokumentum képe a program megfelelő sebességének fenntartása érdekében kikapcsolt állapotban van, azonban a Nálam lévő dokumentumok, illetve a Kezelendő dokumentumok listája felett található Dokumentum kép mutatása választó négyzet pipálásával, a tételek között navigálva azonnal betöltődik az éppen aktuális dokumentum digitalizált képe. A megjelenő felületen: Az Átvesz gomb használatával a kezelendő dokumentumok között aktuálisan kiválasztott elem a bejelentkezett felhasználó Nálam lévő dokumentumok listájába kerül; Az Megnyit gomb használatával a kezelendő dokumentumok között aktuálisan kiválasztott elem adatai áttekinthető formában megjeleníthetőek; A Mutat gomb használatával a Kezelendő dokumentumok vagy Nálam lévő dokumentumok listájában lévő tételek között aktuálisan kiválasztott elem digitalizált képe jeleníthető meg; A Visszaad gomb megnyomásával a bejelentkezett felhasználó Nálam lévő dokumentumok listájából a Kezelendő dokumentumok listájába kerül; 7.

8 Az Megnyit gomb használatával a nálam lévő dokumentumok között aktuálisan kiválasztott elem adatai szerkeszthető formában jeleníthetőek meg; Az ablak bal felső sarkában található Kijelentkezés gombbal lehetséges elhagyni a DocStamp alkalmazást. 4.2 DOKUMENTUM IKTATÁS A dokumentum kezelési folyamat első lépése minden esetben az iktatással kezdődik. Az iktatás funkció használatával kerülnek be az alkalmazásba a digitalizált dokumentumok. Az iktatási folyamat az alábbi lépések végrehajtásával végezhető el: Iktatandó dokumentumok kiválasztása: a baloldalon megjelenő képernyő szakaszban található Tallóz gombra kattintva tudjuk kiválasztani azt a mappát, amely a rendszerbe betöltendő dokumentumokat tartalmazza. a Megfelelő mappa választását követően táblázatos formában megjelennek a mappában található PDF kiterjesztésű dokumentumok. Iktatandó dokumentumok kijelölése: a táblázatban szereplő sorok előtt található választó négyzetek használatával lehetséges. o Amennyiben a Dokumentum kép mutatása választó négyzet pipálásra kerül, a táblázatban történő navigálás során azonnal betöltésre kerülnek a jobb oldali szakaszba a dokumentum képek. o Egy-egy elem dokumentum képének megtekintése úgy is lehetséges, hogy a választott elemen állva megnyomjuk a Mutat gombot. o A Frissítés gomb használatával pedig a kiválasztott mappa tartalmát tudjuk újra tölteni. Kijelölt dokumentum(ok) iktatása: amennyiben egy vagy több dokumentum kiválasztásra került, illetve a kiválasztott dokumentumokhoz választottunk Dokumentum típust is az oldal alján, az Iktatás gomb aktívvá válik és azt megnyomva a dokumentum(ok) bekerülnek a rendszerbe. o Amennyiben a Fájlok törlése iktatás után választó négyzet pipálásra kerül, a feldolgozás alatt álló dokumentumok eredeti, azaz a felhasználó munkaállomásán található példányai törlésre kerülnek az iktatási folyamatot követően. Az Iktatás gombra kattintás után mindig szükséges megvárni a visszatérő rendszer üzenetet, amelyből láthatóvá válik az elvégzett feladat sikeressége, illetve hiba esetén a sikertelensége. Hibás feltöltés esetén újabb feltöltéssel lehetséges próbálkozni. Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni az Dokumentum iktatás képernyőt. 8.

9 4. ábra: Dokumentum iktatás 4.3 IKTATOTT DOKUMENTUMOK KEZELÉSE A Dokumentum iktatás menüpontban végrehajtott feladatokat követően az érintett dokumentum a Főképernyőn a Kezelendő dokumentumok szekciójában jelenik meg (3. ábra). A megfelelően feltöltött dokumentumok elsődleges dokumentum státusza Iktatott-ra állítódik. Ezt követően az alábbi lehetőségek kínálkoznak a felhasználók számára: A felső menüsor alatt lévő Azonosító mezőbe beírva a már felvitt dokumentumok azonosítóját, kereshetővé válnak a rögzített dokumentumok a rendszerben; A Kezelendő dokumentumok táblázatának bal felső sarkában található Dokumentum kép mutatása választó négyzet használatával megjeleníthetővé válik a feltöltött dokumentum képe a képernyő jobb oldalán található területen a táblázatban található elemek közötti navigáció során; Az aktuálisan kiválasztott dokumentumon állva a Megnyit gomb választásával áttekinthetővé válik az érintett dokumentummal kapcsolatos eddig rögzített részletes adatok köre (5. ábra). A megjelenő ablakban a felső sorban található füleket egyesével kiválasztva áttekinthetővé válnak az o iktatás adatai, o iktatott dokumentum adatai, o iktatott dokumentum történeti adatai; 9.

10 Fontos tudni, hogy a Dokumentum iktatás felületén található Dokumentum típus mezőben kiválasztott dokumentum típus határozza meg azt, hogy az Adatok felületen milyen egyedi alap és tétel adatok kerülhetnek megjelenítésre; Az aktuálisan kiválasztott dokumentumon állva az Átvesz gomb választásával egyedi feldolgozás céljából a Nálam lévő dokumentumok listájába mozgatható az érintett dokumentum. 5. ábra: Feltöltött dokumentum adatainak áttekintése 4.4 IKTATOTT DOKUMENTUMOK KERESÉSE A Dokumentum kereső funkció használatával a DocStamp alkalmazásban lévő összes iktatott dokumentum között van lehetőségünk keresni. A megjelenő felületen: A Keresés gomb megnyomásával a beállított paramétereknek megfelelően indítható a feltételeknek megfelelő dokumentumok keresése; Beállítható keresési paraméterek: o Dokumentum típus szerint; o Dokumentum státusz szerint; o Iktatási dátum ( tól, ig) intervallum szerint; o Dokumentum azonosító szerint; o Aktuális felelős szerint; o Dokumentumhoz rögzített megjegyzés szerint. 10.

11 Az Megnyit gomb használatával a megjelenő találati listában az aktuálisan kiválasztott elem adatai tekinthetőek át. Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni a Dokumentum kereső képernyőt. 5. DocStamp adminisztrálás 6. ábra: Feltöltött dokumentum adatainak keresése 5.1 KEZDETI LÉPÉSEK Az alkalmazás átláthatóságához és megfelelő paraméterezéséhez kiemelten fontos, hogy az alkalmazást használni kívánó vállalat átgondolja dokumentum kezelési folyamatait, meghatározza a szerepköröket és a feladatokat, és ezen információk tudatában végezze el az alkalmazás beállítását. A DocStamp alkalmazás bevezetése során cégünk munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a dokumentum kezeléssel kapcsolatos folyamatok felmérésében, optimalizálásában, illetve a DocStamp alkalmazás paraméterezésében. 5.2 FELHASZNÁLÓI CSOPORTOK KEZELÉSE A rendszer jogosultság kezelésének alapját a felhasználói csoportok képezik. A csoportokhoz rendelünk jogosultságokat, majd ezekbe a csoportokba soroljuk be a felhasználókat. 11.

12 Ennek jelentősége, hogy a csoportok egyfajta munkakört testesíthetnek meg, mellyel jól elkülöníthetőek a szerepkörök, feladatok. Az alkalmazás regisztrációja során minden alkalommal létrejön egy Adminisztrátor nevű csoport, amely csoportot az alkalmazáson belül senkinek sincs lehetősége törölni és a jogosultságait sem lehetséges korlátozni. A megjelenő felületen: Az Új gomb megnyomásával új felhasználói csoportot rögzíthetünk; Az aktuálisan kiválasztott felhasználói csoporton állva a Módosítás gombra kattintva átnevezhetjük azt; Az aktuálisan kiválasztott felhasználói csoporton állva a Törlés gombra kattintva törölhetjük azt. Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni a Felhasználói csoportok kezelése képernyőt. 7. ábra: Felhasználói csoportok kezelése 5.3 FELHASZNÁLÓ KEZELÉS A megjelenő felületen felhasználókat hozhatunk létre, megadhatjuk a belépéshez szükséges adataikat, módosíthatjuk azokat, valamint itt sorolhatjuk be a felhasználót a különböző jogosultsági csoportokba. A megjelenő felületen: 12.

13 Az Új gomb megnyomásával új felhasználót rögzíthetünk; Az aktuálisan kiválasztott felhasználón állva a Módosítás gombra kattintva változtathatjuk a rögzített adatait; Az aktuálisan kiválasztott felhasználón állva a Törlés gombra kattintva törölhetjük a felhasználót; Az aktuálisan kiválasztott felhasználón állva a rendelkezésre álló felhasználói csoportok megfelelő választó mezőjének pipálását követően a Csoport tagság mentése gombra kattintva a felhasználót a kiválasztott csoport(ok)hoz rendelhetjük; Az aktuálisan kiválasztott felhasználón állva a Jelszó kiütése gombra kattintva lehetőségünk van egy felhasználó jelszavát is kiütni, amennyiben valaki ilyen ok miatt nem tud belépni a rendszerbe. Az érintett felhasználó a következő bejelentkezés alkalmával kell, hogy megadja új jelszavát. Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni a Felhasználó kezelés képernyőt. 8. ábra: Felhasználó kezelés 5.4 JOGOSULTSÁG KEZELÉS A választott menüpontban felhasználói csoport szinten van lehetőségünk szabályozni az alkalmazás használatához szükséges funkció szintű jogosultságok engedélyezését/tiltását. A megjelenő felületen: Az aktuálisan kiválasztott felhasználói csoporton állva és a Funkció jogosultságok fa megfelelő elemét választva a Hozzáadás gombra kattintva engedélyezhetjük egy funkció elérését; 13.

14 Az aktuálisan kiválasztott felhasználói csoporton állva és a Funkció jogosultságok fa megfelelő elemét választva az Elvesz gombra kattintva tilthatjuk egy funkció elérését; Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni a Felhasználó kezelés képernyőt. 9. ábra: Jogosultság kezelés 5.5 DOKUMENTUM JOGOSULTSÁGOK A választott menüpontban felhasználói csoportokhoz dokumentum típus szinten van lehetőségünk láthatósági és kezelhetőségi jogosultságok engedélyezésére vagy tiltására. A megjelenő felületen: Az aktuálisan kiválasztott Felhasználói csoporton állva és a megfelelő Dokumentum típus elemet választva a jogosultsági táblázatban a megfelelő választó négyzetek használatával engedélyezhetjük vagy tilthatjuk egy-egy státuszhoz rendelt dokumentum típus kezelését, majd a Mentés gomb megnyomásával rögzíthetjük a beállításokat. Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni a Felhasználó kezelés képernyőt 14.

15 10. ábra: Dokuentum jogosultságok kezelése 5.6 DOKUMENTUM TÍPUS KEZELÉS A választott menüpontban az alkalmazásban használható dokumentum típusokat kezelhetjük, valamint az egyedi dokumentum típusokhoz tudunk egyedi mező adatokat rendelni az előre rögzített mező készletből (5.7. pont). A megjelenő felületen: Az Új gomb megnyomásával új dokumentum típust rögzíthetünk; Az aktuálisan kiválasztott dokumentum típuson állva a Módosítás gombra kattintva átnevezhetjük azt; Az aktuálisan kiválasztott dokumentum típuson állva a Törlés gombra kattintva törölhetjük azt. Az aktuálisan kiválasztott dokumentum típuson állva a jobb oldali felső táblázatban, ahol a Használható adatmezők listája található, az adott sorban lévő Plusz gombra kattintva tudjuk az adott adatmezőt a dokumentum típushoz rendelni. Illetve a jobb oldali alsó táblázatban található és már a dokumentum típushoz rendelt mezők kötelezőségét, sorrendjét tudjuk beállítani, illetve a beállításokat menthetjük, vagy a kiválasztott mezőt törölhetjük. Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni a Dokumentum típus kezelés képernyőt 15.

16 11. ábra: Dokumentum típusok kezelése 5.7 ADATMEZŐK KEZELÉSE A DocStamp alkalmazásba tetszőleges számú egyedi dokumentum mezőt hozhatunk létre, melyeket majd a különböző dokumentum típusokhoz rendelhetünk. Ezen meta adatok viselkedésük szerint hat típusba sorolhatóak: egy soros szövegmező; szövegdoboz; jelölő négyzet (pipa); dátum választó; legördülő lista; partner típus (ez egy speciális partner kezelésre kialakított meta adat). A megjelenő felületen: Az Új gomb megnyomásával új egyedi mezőt rögzíthetünk, amelyhez a mező nevén és leíró információn túl meg kell adni a mező típusát, illetve a típushoz tartozó további egyedi információkat. Az aktuálisan kiválasztott egyedi mezőn állva a Módosítás gombra kattintva átnevezhetjük azt; Az aktuálisan kiválasztott egyedi mezőn állva a Törlés gombra kattintva törölhetjük azt. Az ablak jobb felső sarkában található Bezárás gombbal lehetséges elhagyni a Adatmezők kezelése képernyőt 16.

17 12. ábra: Adatmezők kezelése Az elkészített megoldás használatához jó munkát kívánunk! 17.

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2014 2 Tartalom 1 Alap működési jellemzők... 4 1.1 Dátum kitöltés... 4 1.2 Irányítószám / Település kitöltése... 4 1.3 Belföldi

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. vezetők számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához vezetők számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 2.1. Jelszó szerkesztése... 3 2.2. Akadálymentesített nézet... 3 2.3. Kijelentkezés...

Részletesebben

Első lépések. MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok

Első lépések. MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok Első lépések MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok Akár új, akár régi felhasználó veszi használatba a 4.4-es verziót, ezzel az ablakkal kell kezdeni a munkát! Nagyon fontos, hogy a saját vállalkozásunk adatait

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

ProAnt Felhasználói Útmutató

ProAnt Felhasználói Útmutató ProAnt Felhasználói Útmutató http://www.proant.hu/ 2014. október 17. Adminisztrátor 6722 Szeged, Gogol u. 3. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A ProAnt szoftverről... 4 3 Jelszó módosítása...

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 3 2. Bejelentkezés... 3 3. Rendszerfelület felépítése... 4 4. Aggregátor felület... 4 4.1 Speciális szűrési opciók...

Részletesebben

ECP. Site Administration System. Felhasználói kézikönyv. v2.9.24+ (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez)

ECP. Site Administration System. Felhasználói kézikönyv. v2.9.24+ (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez) v2.9.24+ ECP Site Administration System Felhasználói kézikönyv (1. kiadás a 2.9.24 és újabb verziójú ECP SAS rendszerekhez) AW STUDIO Nyíregyháza, Luther utca 5. 1/5, info@awstudio.hu 1 2 Jelen dokumentáció

Részletesebben

WEBEC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

WEBEC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WEBEC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1. BEVEZETŐ A Magyar Nemzeti Bank megújította a WebeC alkalmazását. Az első verzió egy 2007-es fejtésű alkalmazás volt, ami az akkori technológiai lehetőségek szerint lett

Részletesebben

KASZPER Felhasználói dokumentáció

KASZPER Felhasználói dokumentáció KASZPER Felhasználói dokumentáció Felhasználói kézikönyv a TITÁN Térségi Információs Technológiai és Általános Nyilvántartórendszer KASZPER moduljához KASZPER modul felhasználói dokumentáció 1/333 Tartalomjegyzék

Részletesebben

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása A NeoSoft Informatika NeoCMS márkanévvel ellátott rendszere könnyen, gyorsan testre szabható tartalommenedzselő rendszer, mely egyedileg átalakítható, és így

Részletesebben

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás)

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás) #+$k NEPTUN_TÖRZS NEPTUN_TÖRZS (Funkcionális leírás) S Budapest, 2002 #+ $k NEPTUN_TORZS NEPTUN_TÖRZS Tartalom TARTALOM... 2 1. BEVEZETÉS... 5 2. BELÉPÉS A RENDSZERBE... 6 3. ÚJ EGYÉN FELVÉTELE... 9 3.1

Részletesebben

Készítette: Citynform Informatikai Zrt.

Készítette: Citynform Informatikai Zrt. Iratkezelő rendszer Felhasználói kézikönyv Iktatás és érkeztetés Készítette: Citynform Informatikai Zrt. Citynform Iratkezelő Rendszer iktatás és érkeztetés A Bevezetésnek kettős célja van: segédlet a

Részletesebben

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez.

UniPoll Feedback. Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. VERZIÓSZÁM: 7.0 UniPoll Feedback Intézményi integrált kérdőívkészítő rendszer vélemény és visszajelzés gyűjtéshez. Tartalomjegyzék Bevezető... 5 Kezdeti lépések... 5 Belépés... 5 Kérdőívszerkesztői felület

Részletesebben

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Windowshoz készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 4 Jelen dokumentum célja, hogy bemutassa az ERA (Az MNB elektronikus

Részletesebben

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék I. Intézményi regisztráció... 4 I.1 Intézményi adatok... 4 II. Bejelentkezés... 6 III. Adatkezelés... 7 III.1 Munkavállalók...

Részletesebben

IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 0620-537-33-21 E-mail: Iglu@t-online.hu www.iglu.hu MEDIALIB ÁLTALÁNOS KATALOGIZÁLÓ ÉS NYILVÁNTARTÓ IRODAI PROGRAM KEZELÉSI ÚTMUTATÓ (v 2.3.1-2003.10)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TARTALOMJEGYZÉK Regisztráció 2 1. Az Ön neve és kapcsolat-felvételi adatai

Részletesebben

felhasználói kézikönyv WWW.GIENGER.HU

felhasználói kézikönyv WWW.GIENGER.HU felhasználói kézikönyv WWW.GIENGER.HU Tisztelt PArtnerünk! Köszönjük, hogy regisztrált új, online rendelési szolgáltatásunkra! Az alkalmazással rendelései, ajánlatkérései, valamint raktárkészletünk elérése

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Létrehozva: 2015.02.24. Utolsó módosítás: 2015.04.09. Tartalomjegyzék 1 A dokumentum célja... 4 2 A rendszer elérése... 5 2.1 Technikai

Részletesebben

LOGGER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HGAS RENDSZER

LOGGER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HGAS RENDSZER 1 LOGGER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HGAS RENDSZER Készült: Az Elektronikus Hulladékgazdálkodási Rendszer c. projekt (azonosító szám: EKOP-1.2.4-2012-2012-0001) keretein belül Hulladékgazdálkodási alaprendszer

Részletesebben

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Adósságrendezési eljárás - Ügyfél alkalmazás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Tartalom 1 BEVEZETÉS... 3 2 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS SZOFTVERKÖVELEMÉNYEI... 3 3 ÜGYFÉL ALKALMAZÁS ÁLTALÁNOS JELLEGŰ FUNKCIÓI... 3 3.1 Be- és kijelentkezés...

Részletesebben

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.

LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS. Változáskezelés. Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8. ESZKÖZIGÉNY Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0 2014.03.19 A teljes dokumentáció átírásra került 2.1 2014.07.14 8.3 Új, oszlopszerkesztésbe

Részletesebben

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok:

Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont. Almenüpontok: JogTárház Használati útmutató Felsô menü: Jogszabály- és dokumentumtár menüpont Almenüpontok: Jogszabályok Megjeleníti a teljes jogszabálylistát. A Következô oldal illetve az Elôzô oldal linkekre kattintva

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HONLAP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BUDAPEST 2011-2014 Tartalom Bevezető... 3 1. A honlap struktúrája... 5 2. A honlap szerkesztő felülete... 8 Szerkesztői gombok... 8 3. Munkatársak

Részletesebben

Készlet és Számla Kézikönyv

Készlet és Számla Kézikönyv Készlet és Számla Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 5 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1161 Budapest, József u. 18.. INTERNET: http:/

Részletesebben

Új év nyitás ÉV NYITÁS ELŐTT KÉSZÍTSÜNK BIZTONSÁGI MENTÉST A CIN MAPPÁTÓL!

Új év nyitás ÉV NYITÁS ELŐTT KÉSZÍTSÜNK BIZTONSÁGI MENTÉST A CIN MAPPÁTÓL! Új év nyitás Szoftverünk megvásárlásával Ön a szerződésben meghatározott időn keresztül használhatja a programot, de általában örökös felhasználói jogot kap. Egy adott gazdasági időszak végén célszerű

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Felhasználói kézikönyv III. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz

Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz Gyorskalauz a Machez készült asztali Novell Filr 1.0.2 alkalmazáshoz 2014. február Novell Gyorskalauz A Novell Filr egyszerű elérést biztosít fájljaihoz és mappáihoz asztali gépéről, böngészőből és mobileszközökről

Részletesebben

AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI)

AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) AZ OEP TAJ ELLENŐRZÉS BEVEZETÉSE AZ IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) RENDSZERBE I. ÜTEM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS AZ ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE KENYSZI: v.1.2.2.0 Dátum: 2015.04.10. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

Operációs rendszerek Windows Xp

Operációs rendszerek Windows Xp Operációs rendszerek Windows Xp (5-8 óra) ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK ÉS TEVÉKENYSÉGEK A SZÁMÍTÓGÉP ADATAINAK LEKÉRDEZÉSE A SZÁMÍTÓGÉPPEL KAPCSOLATOS LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓKAT A VEZÉRLŐPULT TELJESÍTMÉNY ÉS KARBANTARTÁS

Részletesebben

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára

E-Fedezetkezelő. felhasználói kézikönyv. Fővállalkozói adminisztrátorok számára E-Fedezetkezelő felhasználói kézikönyv Fővállalkozói adminisztrátorok számára Tartalomjegyzék 1. Program általános használata... 2 1.1. Szoftver követelmények... 2 1.2. Jogosultság függő működés... 2 1.3.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység.

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység. TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység 1 v 1.3 2015.11.26. Tartalomjegyzék: 1. A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Web áruház kezeléséhez

Felhasználói útmutató a Web áruház kezeléséhez Felhasználói útmutató a Web áruház kezeléséhez Belépés és Regisztráció Regisztrált ügyfeleink a már meglévő név és jelszó segítségével léphetnek be WEB áruházunkba, ahol gyorsan és kényelmesen leadhatják

Részletesebben

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére

Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Magyar Bivalytenyésztési Információs Rendszer Felhasználói Útmutató egyesületi tenyészetek részére Tartalomjegyzék Általános információ... 1 Belépés... 1 Teendők listája... 2 Alapadatok... 2 Tagsági/tenyésztői

Részletesebben

Alkatrész és munkadíj kedvezmények a DOAS rendszerben

Alkatrész és munkadíj kedvezmények a DOAS rendszerben Alkatrész és munkadíj kedvezmények a DOAS rendszerben 1/41 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 Tartalomjegyzék 1. Fontos figyelmeztetés az engedmények használatával

Részletesebben

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Felhasználói útmutató (1.6 verzió) Oktatási Hivatal TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. A RENDSZER KEZELÉSI LEÍRÁSA... 3 2.1. Belépés... 3 2.2. Feladatellátási

Részletesebben

CobraConto.Net v0.52

CobraConto.Net v0.52 CobraConto.Net v0.52 - Készletkezelés Új lista kérhető le raktáranként, mozgásnemenként vagy kategóriánként a Főmenü/Készletkezelés/Listák/Mozgásnem/Mozgásnem tételes menüpont hatására megnyíló ablakból.

Részletesebben

Novell GroupWise levelező rendszer alapok Kiadványunk célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen használt Novell GroupWise (a továbbiakban GW)

Novell GroupWise levelező rendszer alapok Kiadványunk célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen használt Novell GroupWise (a továbbiakban GW) 1 Novell GroupWise levelező rendszer alapok Kiadványunk célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen használt Novell GroupWise (a továbbiakban GW) levelező rendszer 8. verziójának alap szolgáltatásait

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. 8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9.

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. 8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kompetenciatesztek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük, írjon e-mailt a következő címre:

Részletesebben

BÉRSTATISZTIKAI PROGRAM HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA

BÉRSTATISZTIKAI PROGRAM HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA BÉRSTATISZTIKAI PROGRAM HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA Az adatbeviteli és adatellenőrző program felhasználásbarát környezetet biztosít az adatgyűjtés kitöltési útmutatójában leírt és részletezett adatszolgáltatási

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBÓL AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBE Budapest, 2013. november 08. Az Online Munkaidő Nyilvántartó Rendszerbe való bejelentkezés a https://www.olmunkaido.hu

Részletesebben

Új gépjármű beérkeztetés modul

Új gépjármű beérkeztetés modul Új gépjármű beérkeztetés modul 1. BEVEZETÉS... 2 2. ÚJ GÉPJÁRMŰ BEÉRKEZTETÉS FELVITELE... 3 2.1. ÚJ GÉPJÁRMŰ ELŐZMÉNY NÉLKÜL TÖRTÉNŐ FELVITELE... 4 2.2. ÚJ GÉPJÁRMŰ ELŐZMÉNNYEL TÖRTÉNŐ FELVITELE... 10

Részletesebben

Tárgyi eszközök felhasználói leírás

Tárgyi eszközök felhasználói leírás Tárgyi eszközök felhasználói leírás Könyvelés modul 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/23 Tartalomjegyzék 1. Tárgyi eszköz kezelés a programban... 3 1.1. Beállítások...

Részletesebben

Budapest, 2009. 1. oldal

Budapest, 2009. 1. oldal e-m@il:vibastile@monornet.hu, web:www.vibastile.hu Budapest, 2009 1. oldal e-m@il:vibastile@monornet.hu, web:www.vibastile.hu TARTALOM 1. A PROGRAM INDÍTÁSA... 3 2. A PROGRAM FUNKCIÓI... 3 3. FIZETÉSI

Részletesebben

Cisco Unified Communications Manager Assistant Felhasználói kézikönyv a Cisco Unified Communications Manager 6.0 rendszerhez

Cisco Unified Communications Manager Assistant Felhasználói kézikönyv a Cisco Unified Communications Manager 6.0 rendszerhez Cisco Unified Communications Manager Assistant Felhasználói kézikönyv a Cisco Unified Communications Manager 6.0 rendszerhez Amerikai központ Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706

Részletesebben

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára

Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Pályamunka feltöltése és nevezés a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára Az OTDK-ra beadandó pályamunka felöltése és a nevezés az OTDT online rendszerén (http://online.otdk.hu) keresztül történik.

Részletesebben

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló)

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) Felhasználói dokumentáció a Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) programhoz Forgalmazó: FORINT-Soft Kft. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 79/420-857 E-mail: forintsoft@forintsoft.hu

Részletesebben

Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT

Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT Felhasználói kézikönyv V. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 4.1

Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület. Felhasználói kézikönyv. v 4.1 Diákigazolvány Elektronikus Igénylési Rendszer Oktatási Hivatal által biztosított igénylő felület Felhasználói kézikönyv v 4.1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Előfeltételek... 3 3. A diákigazolvány

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) elektronikus kitöltés és benyújtás 2015. Verzió 02. 1 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS... 4 3. A BEADÓ FELÜLET

Részletesebben

TANTÁL KFT. NLPC Gold nyelvoktató berendezés. kezelési utasítás

TANTÁL KFT. NLPC Gold nyelvoktató berendezés. kezelési utasítás E L E K T R O N I K A I K F T H-1149 BUDAPEST XIV. NAGY LAJOS KIRÁLY ÚTJA 117. TEL./FAX: 220-6454, 220-6455 e-mail: tantal@t-online.hu www.tantal.hu Skype: Tantál Kft TANTÁL KFT NLPC Gold nyelvoktató berendezés

Részletesebben

Baleseti jegyzőkönyv nyilvántartó

Baleseti jegyzőkönyv nyilvántartó Baleseti jegyzőkönyv nyilvántartó A nevelési-oktatási intézményekben bekövetkezett tanuló- és gyermekbalesetek KIR adatbejelentő rendszere Felhasználói útmutató O ktatási Hivatal Készült: 2016. február

Részletesebben

Segédlet Digitális írástudás - Operációs rendszerek Szilágyi Róbert S.

Segédlet Digitális írástudás - Operációs rendszerek Szilágyi Róbert S. Windows Xp felhasználói felület részei 7 2 8 3 1 9 4 6 5 1. számítógépre telepített programok listája 2. bejelentkezett felhasználó 3. leggyakrabban használt programok 4. START menü 5. tálca (itt helyezkednek

Részletesebben

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IDM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv I/C. kötet E-KÉPVISELŐI FUNKCIÓK PTR, MŰKENG 2015.09.03. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése (A pályázat kódja: ROM-ISK-15) Kitöltési Segédlet Készült: 2015. október 26. 1. oldal Tartalom 1. Regisztráció... 3 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás,

Részletesebben

1. lecke: Nappali tervezés

1. lecke: Nappali tervezés 1. lecke: Nappali tervezés Az oktatási anyagot, melyet a kezében tart minden leendő és jelenlegi ARCHLine.XP felhasználónak ajánljuk. Segítségével bárki könnyedén, lépésről lépésre elsajátíthatja a program

Részletesebben

Diplomaterv Portál. Elektronikus szakdolgozat és diplomaterv nyilvántartó és archiváló rendszer. Felhasználói útmutató v11

Diplomaterv Portál. Elektronikus szakdolgozat és diplomaterv nyilvántartó és archiváló rendszer. Felhasználói útmutató v11 Elektronikus szakdolgozat és diplomaterv nyilvántartó és archiváló rendszer v11 Tevesz Gábor 2013. február 8. Bevezetés A 2010/11 tanév kezdetétől a Villamosmérnöki és Informatikai Kar a Szakdolgozat készítés

Részletesebben

CONDOR. Felhasználói Leírás

CONDOR. Felhasználói Leírás CONDOR Felhasználói Leírás Tartalom 1 BEVEZETÉS 2 2 A PROGRAM FELÉPÍTÉSE 3 2.1 A főképernyő 3 2.2 Kamerakép üzemmód 3 2.2.1 Kamerakép 3 2.2.2 Kamera kiválasztás 3 2.2.3 A képernyő alsó területe 4 2.3 Napló

Részletesebben

SECPORTAL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SECPORTAL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SECPORTAL FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2015.11.20 Tartalom 1. Regisztráció...3 1.1. Regisztrációt aktiváló email üzenet...4 2. Bejelentkezés...5 2.1. Elfelejtett jelszó változtatás kezdeményezése...5 2.2. Jelszóváltás...6

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV EKOP 1.2.24-2013-2013-0001 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Egységes kérelem elektronikus benyújtás 2015 AZ IIER2 ALKALMAZÁSHOZ Verzió: v1.4 2015. május 14. 1 / 137. oldal Verzió Dátum Változtatás rövid leírása

Részletesebben

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére. 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Általános Szerződési Feltételei e-matricát értékesítő viszonteladók részére 4. számú melléklet Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. e-matrica értékesítésére vonatkozó együttműködési

Részletesebben

CellCom. Szoftver leírás

CellCom. Szoftver leírás CellCom Szoftver leírás A vezérlő szoftver bemutatása 2 www.lenyo.hu Tartalom LCC vezérlőszoftver 5 Rendszerkövetelmények 5 Telepítés 5 Indítás 7 Eltávolítás, újratelepítés és javítás 8 Kulcskezelés 8

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR Felhasználói dokumentáció verzió 5.1 Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum A teljes dokumentum átírásra került. Változás Pont Cím Oldal 5.0 2012.07.07. 3.6.1 Kurzus másolás

Részletesebben

WEBCAPS alkalmazás magyar nyelvű kezelési útmutatója

WEBCAPS alkalmazás magyar nyelvű kezelési útmutatója WEBCAPS alkalmazás magyar nyelvű kezelési útmutatója Ezzel a rövid útmutatóval szeretnénk az Ön segítségére lenni a Webcaps használatával kapcsolatban. Felhívjuk a figyelmét, hogy a szakmai tapasztalatot

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Gyógy- és fűszernövény termesztés (Kertészet - gyógynövény (VP)) felhíváshoz Felhívás kódszáma:

Részletesebben

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik:

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik: Bevezetés Leveleink, naptárunk, stb. megtekintése bármely gépen egy egyszerű webböngésző (Mozilla, Explorer) segítésével is lehetséges. GroupWise rendszernek ezt a megjelenési formáját GroupWise WebAccessnek

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR TANSZÉKI ADMINISZTRÁTOR Felhasználói dokumentáció verzió 4.0 Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal A teljes dokumentum átírásra került. Kiadás: 2012.03.13. Verzió: 4.0. Oldalszám:

Részletesebben

NFSZ INTEGRÁLT INFORMÁCIÓS RENDSZER KTK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁSOK KERETRENDSZERE. Országos közfoglalkoztatási program

NFSZ INTEGRÁLT INFORMÁCIÓS RENDSZER KTK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁSOK KERETRENDSZERE. Országos közfoglalkoztatási program NFSZ INTEGRÁLT INFORMÁCIÓS RENDSZER KTK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁSOK KERETRENDSZERE Országos közfoglalkoztatási program FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2016. február 16. 2016.02.16. 1 Dokumentum adatlap Projekt/modul

Részletesebben

Több juttatás, rengeteg élmény!

Több juttatás, rengeteg élmény! A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www.otpportalok.hu honlapon. Nem kell mást tennie, mint lefoglalni a szolgáltatást az elfogadóhelynél, majd egyeztetni és jelezni,

Részletesebben

7. gyakorlat Tervlapok készítése, a terv elektronikus publikálása

7. gyakorlat Tervlapok készítése, a terv elektronikus publikálása 7. gyakorlat Tervlapok készítése, a terv elektronikus publikálása Olvassuk be a korábban elmentett Nyaralo nevű rajzunkat. Ezen a gyakorlaton az elkészített modellből fogunk tervdokumentációt készíteni,

Részletesebben

BEVEZETÉS A SULINET DIGITÁLIS TUDÁSBÁZIS (SDT) HASZNÁLATÁBA

BEVEZETÉS A SULINET DIGITÁLIS TUDÁSBÁZIS (SDT) HASZNÁLATÁBA Előadás nyomdakész anyaga BEVEZETÉS A SULINET DIGITÁLIS TUDÁSBÁZIS (SDT) HASZNÁLATÁBA Főző Attila László, fozoa@sulinet.hu Koplányi Emil, kemil@sulinet.hu Nagy Regina, nagyr@sulinet.hu Sulinet Programiroda

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 IMPERA: BESZÁMOLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Az elektronikus számonkérés a hagyományos írásbeli beszámolókkal szemben rugalmasabb lebonyolítást tesz lehetővé, az értékelés gyorsabb és objektívebb, a tárolt

Részletesebben

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola

Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola Használati útmutató a Moodle távoktatási keretrendszerhez Kodolányi János Főiskola utolsó módosítás: 2006. szeptember 14. Tartalomjegyzék Kezdő lépések...3 Mi a Moodle?...3 Hozzáférés...3 Tájékozódás a

Részletesebben

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 ORPHEUS Felhasználói kézikönyv C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 Tartalomjegyzék Rendszerkövetelmények... 5 Telepítés... 6 A program célja... 10 A program indítása... 10 Rendszeradminisztráció...

Részletesebben

Realio Informatikai Kft. Tel.: +36 30 833 0000. info@ingatlannet.hu. 6722 Szeged, Mérey utca 12. Fax: +36 1 577 2355. www.ingatlannet.

Realio Informatikai Kft. Tel.: +36 30 833 0000. info@ingatlannet.hu. 6722 Szeged, Mérey utca 12. Fax: +36 1 577 2355. www.ingatlannet. i n g a t l a n h i r d e t ő é s k e r e s ő p o r t á l F E L H A S Z N Á L Ó I K É Z I K Ö N Y V TARTALOMJEGYZÉK 1. BEMUTATKOZÁS 3 2. KÜLDETÉSÜNK 3 3. STATISZTIKÁINK 3 4. SZOLGÁLTATÁSAINK 3 5. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

A TAOEKR pályázati rendszer tokennel történő használatához szükséges Mozilla Firefox beállítása, a Java frissítése és beállítása. Mozilla Firefox...

A TAOEKR pályázati rendszer tokennel történő használatához szükséges Mozilla Firefox beállítása, a Java frissítése és beállítása. Mozilla Firefox... A TAOEKR pályázati rendszer tokennel történő használatához szükséges Mozilla Firefox beállítása, a Java frissítése és beállítása Tartalom Mozilla Firefox... 1 A Firefox böngésző verziószámának ellenőrzése...

Részletesebben

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program Felhasználói útmutató 1. MEGVÁSÁRLÁS... 2 1.1. AUTOMATIKUS ÉLESÍTÉS... 2 1.2. MANUÁLIS ÉLESÍTÉS... 2 2. TELEPÍTÉS... 3 2.1. ELSŐ TELEPÍTÉS... 3 2.2. TÖBB PÉLDÁNY

Részletesebben

Szerviz modul felhasználói leírása

Szerviz modul felhasználói leírása Szerviz modul felhasználói leírása 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 77 / 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...4 1.1 Előjegyzés naptár...4 1.1.1 Munkalap készítése

Részletesebben

Intézmény pénzügyi vezető felhasználói kézikönyv (IPVFK)

Intézmény pénzügyi vezető felhasználói kézikönyv (IPVFK) elektronikus pályázati rendszer Intézmény pénzügyi vezető felhasználói kézikönyv (IPVFK) készítette: INFO-Grafix Kft. Ecker Viktor utolsó módosítás dátuma: 2016-01-07 15:05:50 1. IPVFK 1. Tartalomjegyzék

Részletesebben

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva!

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! 2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! Készítők: Deme Attila, Faddi Viktor, Füzesi István, Justyák Csaba, Kovács László, Lós Tibor, Léka Mónika, Medveczki Marianna, Miló Viktor, Forman-Nagy Rita,

Részletesebben

Horgász Napló V2.1.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Intelligens Fogási Napló Program

Horgász Napló V2.1.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Intelligens Fogási Napló Program Horgász Napló Intelligens Fogási Napló Program V2.1.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail:

Részletesebben

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt

Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Közzététel és Adatszolgáltatás IT tudatosság projekt Felhasználói kézikönyv v3.0 2009. 03. 03. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 4 2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 4 2.1 RENDSZER ÁTTEKINTÉSE, FELHASZNÁLÓK, ALAPFOGALMAK...

Részletesebben

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12.

KR TITKOSÍTÓ PROGRAM. Felhasználói leírás. v1.3 2008. március 12. KR TITKOSÍTÓ PROGRAM Felhasználói leírás v1.3 2008. március 12. TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETÉS...3 1.1 FELHASZNÁLÓI DOKUMENTÁCIÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS LEÍRÁSOK... 3 2 ALAPFOGALMAK...4 Programban használt

Részletesebben

Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z

Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Ú T M U T A T Ó AZ Ú T A T U D O M Á N Y H O Z AL P R O G R A M E L L E NŐRZÖ T T AD A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.wekerle.gov.hu/ut_2011

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA E-TANANYAGOK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA

KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA E-TANANYAGOK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA Nemzeti Közszolgálati Egyetem KÖZIGAZGATÁSI ALAPVIZSGA E-TANANYAGOK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓJA Verzió: 1.0 (2015.03.02.) Budapest, 2015 Alapvizsga e-tananyag módszertani megközelítése A közigazgatási alapvizsga

Részletesebben

Beállítások módosítása

Beállítások módosítása Kicsinyítés/nagyítás használata Microsoft Office PowerPoint 2003 esetén 1. Az egyik módszer szerint a Nézet menü/nagyítás parancsra kattintva adható meg a nagyítás vagy kicsinyítés mértéke. 1. ábra Nagyítás

Részletesebben

Moodle tanulói kézikönyv

Moodle tanulói kézikönyv Moodle tanulói kézikönyv A Könyvtári Intézet által működtetett Moodle távoktatási felület eléréséhez internet hozzáférés szükséges! A közzétett tananyagokat nem ajánlott nyomtatni, nem csak az anyag mennyisége

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció

Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáció MagneSzamla Számlázó és Készletnyilvántartó Rendszer A rendszer fejlesztője: MagneSoft Bt. Telefon: +36 20 527 1818 E-mail: info@magnesoft.hu www.magnesoft.hu 2005-2016 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi Pénzügy Működééssii lleeíírráss Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A leírás csak a modul

Részletesebben

GuideReg demó program telepítési útmutató

GuideReg demó program telepítési útmutató GuideReg demó program telepítési útmutató GuideSys Kft. 2016. 1. O l d a l Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Telepítési útmutató... 4 2.1 Telepítési környezet(ek)... 4 2.2 A telepítő program letöltése...

Részletesebben

1.1 DEVIZÁS SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ AUTOMATIKUS ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZET KÖNYVELÉS

1.1 DEVIZÁS SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ AUTOMATIKUS ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZET KÖNYVELÉS HÍREK 2016.06.01. EOS FONTOSABB PROGRAM-MÓDOSÍTÁSOK 1. KIEMELT FEJLESZTÉSEK 1.1 DEVIZÁS SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ AUTOMATIKUS ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZET KÖNYVELÉS Költségvetési könyvelést folytató ügyfeleink

Részletesebben

A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...1

A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...1 ÚTNYILVÁNTARTÁS Tartalomjegyzék 1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...1 1.1. SZÁMÍTÓGÉP TÍPUSA...1 1.2. OPERÁCIÓS RENDSZER...1 1.3. NYOMTATÓ TÍPUSA...1 1.4. A PROGRAM TELEPÍTÉSE...1 1.5. HÁLÓZATOS TELEPÍTÉS...2

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09.

KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE. Budapest, 2012.05.09. KÖZPONTI ELEKTRONIKUS NYILVÁNTARTÁS A SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVİKRİL (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK RÉSZÉRE Budapest, 2012.05.09. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ ÉS E-KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Kertészet korszerűsítése Üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus energia felhasználásának

Részletesebben