ALAPSZABÁLY hatályos április 27-től

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALAPSZABÁLY hatályos 2001. április 27-től"

Átírás

1 ALAPSZABÁLY hatályos április 27-től amely a Gazdasági Társaságokról szóló évi CXLIV. törvény (a továbbiakban: Gt.) alapján került jóváhagyásra (1) I. A RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ADATAI 1. A Társaságot az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Vállalat (cégjegyzékszám: ) általános jogutódjaként az Állami Vagyonügynökség (Budapest, V. Vigadó u. 6.) alapította, december 31-i hatállyal, határozatlan időre. A Társaság működését január 1. napján kezdte meg. A Társaság nyilvánosan működő részvénytársaság. (1) 2. A Társaság cégneve: A Társaság cégneve: Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság A Társaság rövidített cégneve:édász Rt. A Társaság idegen nyelvű cégelnevezése: angolul: németül: franciául: North-West Electricity Supply Company Ltd. Stromversorgungs-Aktiengesellschaft Nord-Transdanubiens Société Anonyme de la Transdanubie Nord pour la Distribution d électricité 3. A Társaság székhelye: (2) Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság 9027 Győr, Kandó K. u (1)-(2) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

2 2 A Társaság telephelyei: (2001/1) Győri Régió 9022 Győr, Vas Gereben u. 1. Soproni Régió 9400 Sopron, Höflányi u. 2. A Társaság fióktelepei: (2001/2) Esztergomi Régió 2500 Esztergom, Móricz Zs. u. 19. Pápai Régió 8500 Pápa, Ady sétány 2/A. Tatabányai Régió 2800 Tatabánya, Március 15. u. 11. Székesfehérvári Régió 8000 Székesfehérvár, Királysor 1/a. Szombathelyi Régió 9700 Szombathely, Kossuth L. u Veszprémi Régió 8200 Veszprém, Radnóti M. tér 1. Zalaegerszegi Régió 8900 Zalaegerszeg, Kert u A Társaság tevékenységi köre: (3) Időszaki kiadvány kiadása Máshova nem sorolt nyomás Könyvkötés, befejező műveletek Egyéb nyomdai tevékenység Számítógépes adathordozó sokszorosítása Fémszerkezet gyártása Fémtartály gyártása Máshova nem sorolt, egyéb általános gép gyártása Villamos motor, áramfejlesztő gyártása Szigetelt vezeték, kábel gyártása (3) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá. 2001/1/2: a változást a április 27-i közgyűlés hagyta jóvá

3 40.10 Villamosenergia-termelés, -elosztás Gőz, melegvízellátás Épületbontás, földmunka Épület, híd, alagút, közmű, vezeték építése Tetőszerkezet-építés, tetőfedés, vízszigetelés Villanyszerelés Szigetelés Víz-, gáz-, fűtésszerelés Egyéb épületgépészeti szerelés Vakolás Épületasztalos-szerkezet szerelés Padló-, falburkolás Festés, üvegezés Egyéb befejező építkezés Építési eszköz kölcsönzése személyzettel Gépjármű-kereskedelem Gépjárműjavítás Egyéb gép, szállítóeszköz nagykereskedelme Szállodai szolgáltatás, étteremmel Szállodai szolgáltatás, étterem nélkül Ifjúsági, turistaszállás-szolgáltatás Kempingszolgáltatás Éttermi, cukrászati vendéglátás Munkahelyi étkeztetés Távközlés Máshova nem sorolt, egyéb pénzügyi tevékenység Ingatlanberuházás, -eladás Ingatlan bérbeadása, üzemeltetése Gépjárműkölcsönzés Egyéb szárazföldi jármű kölcsönzése Építőipari gép, berendezés kölcsönzése Fogyasztási cikk kölcsönzése Szoftverkészítés, -szaktanácsadás Adatfeldolgozás Adatbanki tevékenység Egyéb számítástechnikai tevékenység Piac- és közvélemény-kutatás Üzletviteli tanácsadás Mérnöki tevékenység, tanácsadás Műszaki vizsgálat, elemzés Hirdetés Munkaerő-toborzás, -közvetítés Titkári, fordítói tevékenység Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatás 3

4 Általános középfokú oktatás Szakmai középfokú oktatás Szennyvízelvezetés, -kezelés Könyvtári, levéltári tevékenység Sportpályák, stadionok működtetése Egyéb sporttevékenység Máshova nem sorolható egyéb szabadidős tevékenység Fizikai közérzetet javító szolgáltatás A Társaság a fő tevékenysége folytatásához rendelkezik a Magyar Energia Hivatal által kiadott 4/1995. (1995. IX. 15.) számú villamos energia szolgáltatói Működési Engedéllyel. 5. A Társaság alaptőkéje és jegyzett tőkéje: (6) A Társaság alaptőkéje Ft, azaz Negyvenhatmilliárd-nyolcszáznyolcvankettőmillió-háromszáztízezer forint. A törölt pont helyett nincs új szövegjavaslat, a jogutód kötelezettségeit, jogait a Ptk. szabályozza. II. RÉSZVÉNYEK 6. A Társaság jegyzett tőkéje: (8) darab Ft azaz Tízezer forint, összesen Ft, azaz Negyvenhatmilliárd-nyolcszáznyolcvankettőmillió-háromszázezer forint névértékű, névre szóló "A" sorozatú törzsrészvényből és 1 darab, azaz egy darab Ft, azaz Tízezer forint névértékű, névre szóló "B" sorozatú, az Alapszabályban meghatározott szavazatelsőbbségi jogokat biztosító részvény (8) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá. Beépítve az új 1. pontba. (4))-(5)-(7)

5 5 A részvényeket a hatályos jogszabályoknak megfelelő kellékekkel kell kibocsátani: - fel kell tüntetni a részvényen a Társaság cégnevét és székhelyét, - a részvény sorszámát, sorozatát, típusát, névértékét, a részvényfajtához, illetve részvényosztályhoz fűződő jogokat, - a kibocsátás időpontját, az alaptőke nagyságát és a kibocsátott részvények számát, - az Igazgatóság két tagjának aláírását, - az összevonás tényét és mértékét, - a részvény értékpapír kódját. - a részvények előállításának módja nem térhet el egymástól A Társaság azonos részvényfajtából csak azonos névértékű részvényeket bocsáthat ki. 7. A részvényesi jogok: (9) A részvényes kérésére, az Igazgatóság az egy részvényfajtához tartozó több részvényről összevont címletű részvényt is kiállíthat, illetve az összevont címletű részvényt egyes részvényekre bonthatja. Az ezzel kapcsolatos költségeket a részvényes viseli. A törzsrészvényekhez fűződő jogok: - a közgyűlés által felosztani rendelt, a társaságnak a számviteli szabályok szerint számított adózott eredménye a részvények névértékére jutó arányos hányadhoz való jog (osztalékhoz fűződő jog); - a társaság jogutód nélküli megszűnése esetén a hitelezők igényeinek kielégítését követően megmaradó felosztható vagyonban való arányos részesedés joga (likvidációs hányadhoz fűződő jog); - közgyűlésen való részvétel, felvilágosítás-kérés, észrevételezés és felszólalás joga azzal a korlátozással, hogy a felvilágosítás megadása csak akkor tagadható meg, ha ez a társaság jelentős gazdasági érdekét vagy üzleti titkát sértené; (9) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

6 6 - indítványtétel joga; - szavazati jog azzal, hogy azok a részvényesek, akik vagyoni hozzájárulásukat nem, vagy csak részben teljesítették, szavazati jogukat nem gyakorolhatják; - a Gt. rendelkezései szerint kisebbségi jogok: A Szavazatelsőbbségi Jogokat Biztosító Részvényhez fűződő jogok: A társaság közgyűlésén a szavazatelsőbbségi jogokat biztosító részvény tulajdonosának jelenléte és igenlő (11 ) szavazata szükséges az alábbi döntésekhez: A társaság alaptőkéjének leszállítása; új részvényfajta kibocsátása, illetve a meglévő részvényfajták jogainak bővítése vagy csökkentése, ha az a Szavazatelsőbbségi Jogokat Biztosító Részvényhez fűződő jogokat negatívan vagy hátrányosan érintené; a társaság Alapszabályában (12) megváltoztatása; meghatározott tevékenységi körének a társaság egyesülésével, szétválásával, átalakításával vagy végelszámolásával kapcsolatos döntés; a társaság fő üzleti tevékenysége lényeges részének átruházása vagy az üzemeltetés átengedése más vállalkozás (beleértve a leányvállalatot is) javára; (11)-(12) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá. Beépítve az új 6. pontba. (10)

7 7 a társaság lemondása a villamosenergia-termelésről, szállításról és szolgáltatásról szóló évi XLVIII. törvény alapján kizárólagos szolgáltatási jogról a működési engedélyben meghatározott szolgáltatási területen; az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság egy-egy tagjának kijelölése, megválasztása és visszahívása. A Szavazatelsőbbségi Jogokat Biztosító Részvény tulajdonosának egyéb jogai: írásban kérheti az Igazgatóságot, hogy hívja össze a társaság közgyűlését, írásban, az indok megjelölésével kérheti az Igazgatóságot, hogy az általa javasolt kérdéseket a közgyűlés napirendjére felvegyék, ezenkívül megilletik mindazok a jogok, amelyeket a Gt. és az Alapszabály (13) az alaptőke legalább egytizedét képviselő és együttesen eljáró részvényeseknek megad. A kibocsátását követő öt év elteltét követően bármikor kérheti, hogy a részvényhez fűződő jogokat akként változtassák meg, hogy az a törzsrészvényekkel megegyező jogokat biztosítson. A szavazatelsőbbségi jogokat biztosító részvény tulajdonosa kizárólag a Magyar Állam lehet, amely részvényesi jogait a társasággal szemben a gazdasági miniszter (14 ), vagy jogszabály által kijelölt más állami szerv útján gyakorolhatja. 8. A részvények összevonása és felbontása (15) 8.1 Az Igazgatóság a részvényes kérésére és költségére, a kérelemnek az Igazgatósághoz írásban történő benyújtásától számított 60 napon belül - feltéve, hogy a társaságnak erről szóló értesítésének a kézhezvételétől számított három (3) napon belül a kérelmező részvényes a költségeket előlegezte - egy részvénysorozaton belül: - több részvényről egyesített (összevont) címletű részvényt; vagy - az egyesített (összevont) címletű részvény helyett a névértékre kiállított egyes vagy kisebb címletű egyesített (összevont) részvényt ad ki (13)-(14)-(15) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

8 8 8.2 Az Igazgatóság jogosult felhívni a részvényest arra, hogy felbontás, illetve az összevonás költségeit megelőlegezze, továbbá arra, hogy a felbontani vagy összevonni kért részvényeket az új címletű részvény kiadásával egyidejűleg történő megsemmisítés érdekében helyezze letétbe. 8.3 A társaság a részvényeinek tőzsdei forgalmazása esetén, ha a társaság címletváltozásról címletmegosztásról, illetve cseréről határoz, a változás kezdőnapja legkorábban a Budapesti Értéktőzsde elszámolásainak végzésére jogosult elszámolóház és értéktárnak a mindenkori értéktári szabályzata alapján meghatározott időpont lehet. 9. A részvénykönyv (16) 9.1 A társaság névreszóló részvénnyel rendelkező részvényeseiről - ideértve az ideiglenes részvény tulajdonosát is - a társaság Igazgatósága vagy megbízottja (a továbbiakban: részvénykönyvvezető) részvénykönyvet vezet, amelyben nyilvántartja a részvényes, illetve a részvényesi meghatalmazott (a továbbiakban együtt: részvényes) - közös tulajdonban álló részvény esetén a közös képviselő - nevét (cégét) és lakóhelyét (székhelyét), részvénysorozatonként a részvényes részvényeinek, ideiglenes részvényeinek darabszámát (tulajdoni részesedésének mértékét), sorozat- és sorszámát, valamint egyéb, törvényben meghatározott adatokat. A részvénykönyv számítógépes nyilvántartással is vezethető, azonban azt kinyomtatva is tárolni kell. A közgyűlés időpontját megelőző 2 (kettő) munkanapon belül a részvénykönyvbe bejegyzés nem teljesíthető. 9.2 A részvénykönyvvezető a részvényes kérésére és költségére a részvénykönyvből kivonatot állít ki, amely tartalmazza a részvényes tulajdonában lévő és a részvénykönyvbe bejegyzett részvények számát és névértékét. Üres forgatmánnyal ellátott, gyűjtőelvű tárolással letétként kezelt részvény tekintetében a részvénykönyvvezető a részvényigazoláson feltünteti, hogy a részvénytulajdon igazolása a letéti igazolásban feltüntetett (gyűjtőelvű letétkezelő által történő zárolási) időszakra érvényes állapotot tartalmazza. A részvényes, valamint az érdekeltségét valószínűsítő harmadik személy a részvénykönyvbe betekinthet (16) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

9 9 9.3 A társaság az értesítéseit a részvénykönyvbe bejegyzett részvénytulajdonos(ok) részére és a részvénykönyvben feltüntetett címre küldi meg és nem vállal felelősséget azért, ha a tényleges tulajdoni állapot a részvénykönyvben feltüntetett állapottól eltér. 9.4 A részvénykönyvbe történő bejegyzés iránti kérelmet a részvénykönyvvezető a kérelmező írásban előterjesztett kérelmére abban az esetben teljesíti, ha: - az új részvénytulajdonos bemutatja az Igazgatóságnak a névre szóló teljes vagy aláírt üres forgatmánnyal ellátott részvényt; - az új részvénytulajdonos bemutatja a részvénykönyvvezetőnek az általa megszerzett részvény(eke)t megbízása alapján letétként őrző, Magyarországon bejegyzett bank vagy értékpapír-forgalmazó cég által kiadott cégszerűen aláírt és a részvénytulajdonos nevére szóló teljes vagy aláírt üres forgatmánnyal ellátott részvényre vonatkozó letéti igazolást, amely a részvény sorozat- és sorszámát is tartalmazza vagy - az új részvénytulajdonos megbízása alapján eljáró és a részvényeket letétként őrző, Magyarországon bejegyzett bank vagy értékpapírforgalmazó cég az Igazgatóságnak az új tulajdonos bejegyzése iránti kérelmet nyújt be, amelyhez mellékeli a részvénytulajdonos nevére szóló teljes vagy aláírt üres forgatmánnyal ellátott részvényre vonatkozó letéti igazolást, amely a részvény sorozat- és sorszámát is tartalmazza. 9.5 A gyűjtőelvű tárolással letétként kezelt részvényekre vonatkozó külön szabályok A részvénykönyvvezető a részvények tőzsdei forgalmazása esetén az igazolásban meghatározott zárolás időtartamára szóló érvényességgel részvénykönyvi bejegyzést foganatosít az üres forgatmánnyal ellátott névre szóló részvényre akkor is, ha a részvénykönyvi bejegyzést kérelmező az üres forgatmánnyal ellátott részvényre vonatkozó tulajdonjogot: - a Budapesti Értéktőzsde elszámolásainak végzésére jogosult elszámolóház és értéktár letéti igazolásával; vagy - a Budapesti Értéktőzsde elszámolásainak végzésére jogosult elszámolóház és értéktár igazolása alapján Magyarországon bejegyzett bank vagy értékpapírforgalmazó cég által kiadott, cégszerűen aláírt letéti igazolással igazolja.

10 A gyűjtőelvű tárolással letétként kezelt üres forgatmányú névre szóló részvényre vonatkozó részvénykönyvi bejegyzés esetén minden esetben a részvénytulajdonos kockázata és felelőssége az, hogy részvényesi jogainak gyakorlása érdekében tulajdonjogát a részvénykönyvbe bejegyeztesse, a bejegyzést a letétkezelő helyen kell kezdeményezni. 10. A részvény átruházása (17) A társaság részvényei szabadon átruházhatók a 10.1 pontban foglaltak kivételével. A nyomdai úton előállított névre szóló részvény átruházása a részvény hátoldalára vagy a részvényhez csatolt lapra (toldatra) írt teljes vagy üres forgatmány útján történik. A névre szóló részvény átruházása a társasággal szemben akkor hatályos, ha az új részvényest, illetve részvényesi meghatalmazottat a részvénykönyvbe bejegyezték A részvényesek kötelesek a társaságnak előzetesen bejelenteni minden olyan részvény átruházási szándékot, amely bármely részvényes vagy együttesen fellépő részvényesi csoport 25 %-ot meghaladó részesedéséhez vagy a szavazati jogok több, mint 25 %-ának megszerzéséhez vagy a Működési Engedély szerinti meghatározó részesedés megszerzéséhez vezet. 11. A részvények elvesztése, megsemmisülése, illetve érvénytelenné válása esetén alkalmazandó szabályok (18) A részvények megsemmisülése, elvesztése illetve érvénytelenné válása esetében az értékpapírok megsemmisítésére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket kell alkalmazni. Az Igazgatóság vagy megbízottja jogosult a megsemmisült vagy elveszett részvény pótlását attól függővé tenni, hogy a részvény pótlásának költségeit a részvényes a társaság erre vonatkozó felhívásának a kézhezvételét követő 8 napon belül a társaságnak előlegezi és írásban vállalja a költségek viselését (17)-(18) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

11 11 III. A TÁRSASÁG SZERVEZETE A közgyűlés 12. A közgyűlés a Társaság legfőbb szerve, amely a részvényesek összességéből áll. 13. A részvényesek a jogaikat a közgyűlésen gyakorolják. 14. A részvényesek a jogaikat a "Gt."-ben és az Alapszabályban foglaltaknak megfelelően gyakorolják. (19 ) Ez a rendelkezés nem korlátozza a részvényeseket abban, hogy a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló jogszabály, illetve a jogok jóhiszemű és társadalmi rendeltetésének megfelelő gyakorlásáról szóló általános polgári és társasági jogi alapelvek keretei között a részvényesi jogok gyakorlása tárgyában egymással megállapodásokat kössenek. 15. A közgyűlés az alaptőke felemeléséről szóló határozatában (vagy egy külön határozatban) kijelölheti azokat a személyeket, illetve részvényeseket, akik az alaptőke felemelése során kibocsátandó új részvények jegyzésére kizárólagosan jogosultak. 16. A közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik: (20) a) az Alapszabály megállapítása és - ha a Gt., illetve a jelen Alapszabály másként nem rendelkezik - módosítása; b) döntés a Társaság működési formájának megváltozatásáról; c) a Társaság átalakulásának (egyesülés, beolvadás, szétválás, más társasági formába való beolvadás) és jogutód nélküli megszűnésének elhatározása; d) az Igazgatóságnak, a Felügyelő Bizottság tagjainak és a könyvvizsgálónak a megválasztása, visszahívása, díjazásuk megállapítása, e) a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadása, ideértve az adózott eredmény felhasználására vonatkozó döntést is, f) döntés osztalékelőleg fizetéséről; g) döntés a részvények típusának átalakításáról; h) döntés a nyomdai úton előállított részvény dematerializált részvénnyé történő átalakításáról; i) az egyes részvénysorozatokhoz fűződő jogok megváltoztatása, illetve az egyes részvényfajták, osztályok átalakítása;

12 12 j) döntés átváltoztatható vagy jegyzési jogot biztosító kötvény kibocsátásáról; k) döntés - ha a Gt. másképp nem rendelkezik - a saját részvény megszerzéséről, továbbá a saját részvényre kapott nyilvános vételi ajánlat elfogadásáról; l) az alaptőke felemelése és leszállítása; m) a társaság részvényeinek tőzsdei bevezetése és kivezetése; n) a Felügyelő Bizottság ügyrendjének a jóváhagyása; o) társaság olyan eszközeinek elidegenítése, amely értéke egyenlő vagy meghaladja az 1 milliárd forint értéket, amelyben a jogviszony valamelyik alanya a társaság vezető tisztségviselője, Felügyelő Bizottsági tagja, könyvvizsgálója, illetve a Munka Törvénykönyve vagy a társaság Szervezeti és Működési Szabályzata alapján meghatározott vezető állású dolgozója, vagy azok közeli hozzátartozója vagy egy olyan gazdasági társaság amelyben a társaság vezető tisztségviselője, Felügyelő Bizottsági tagja, könyvvizsgálója, illetve a Munka Törvénykönyve vagy a társaság Szervezeti és Működési Szabályzata alapján meghatározott vezető állású dolgozója, vagy azok közeli hozzátartozója részesedéssel bír. p) a társaság fő üzleti tevékenysége (TEÁOR 40.10) lényeges részének átruházása, illetve e tekintetben az üzemeltetés átengedése más vállalkozás javára (ideértve a leányvállalatokat is); q) döntés minden olyan kérdésben, amit törvény vagy a jelen alapszabály a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe utal; r) gazdasági társaságok alapítása, vagy befektetés más gazdasági társaságba, amennyiben a hozzájárulás mértéke meghaladja az 1 milliárd forintot, s) a társaság és a részvényes, illetve annak közeli hozzátartozója közötti visszterhes vagyonátruházási szerződés létrejöttének jóváhagyása, ha a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás értéke a Társaság alaptőkéjének 1/10-ét meghaladja 16.1 A közgyűlés a 16. a.), b.) c.), i), m). pontjaiban felsorolt ügyekben a határozati javaslatot elfogadó szavazatok legalább háromnegyedes többségével határoz. Minden más, a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésben a határozati javaslatot elfogadó szavazatok egyszerű többségével határoz a közgyűlés A közgyűlés olyan határozata, amely valamely részvénysorozathoz kapcsolódó jogot hátrányosan változtat meg, akkor hozható meg, ha ahhoz az érintett részvénysorozat részvényeseinek legalább háromnegyedes többsége előzetesen hozzájárult A közgyűlés olyan határozata, amely a Társaság működési formájának zártkörűvé történő megváltoztatására irányul, akkor hozható meg, ha ahhoz a szavazatok egyenként legfeljebb egy százalékát képviselő részvényesek legalább háromnegyedes többsége előzetesen hozzájárul.

13 A közgyűlés csak abban az esetben hozhat a részvény tőzsdei kivezetését eredményező döntést, ha a részvényesek bármely csoportja előzetesen kötelezettséget vállal arra, hogy nyilvános vételi ajánlatot tesz azon részvények megvásárlására, melyek tulajdonosai nem szavaztak a kivezetést eredményező döntés mellett A közgyűlésnek az alaptőke leszállításával kapcsolatos határozata - az alaptőke leszállításának a Gt.-ben meghatározott esetét kivéve - csak akkor hozható meg, ha ahhoz az alaptőke leszállításával érintett részvénysorozat részvényeseinek legalább háromnegyedes többsége előzetesen hozzájárult Az értesítés kiküldését megelőző 5. (ötödik) napon hatályos részvénykönyvi állapot figyelembevételével a Társaság a fenti 12.3, 12.4, 12.5 pontokban említett részvényeseket az említett tárgyban döntést hozó Közgyűlést legalább 30 nappal megelőzően ajánlott levélben a Részvénykönyvben bejegyzett címükön, továbbá a közgyűlési hirdetményben köteles értesíteni és felkérni arra, hogy a részvényes a hozzájárulással kapcsolatos nyilatkozatát legkésőbb a Közgyűlés előtt 5 (öt) nappal írásban közölje a Társaság Igazgatóságával. amennyiben a részvényes nyilatkozata a Közgyűlés előtt 5 (öt) nappal nem érkezik meg a Társaság Igazgatóságához, azt akként kell tekinteni, hogy a részvényes a részvényhez fűződő jogok megváltoztatásához vagy a működési forma átalakításához vagy az alaptőke leszállításához hozzájárult. Ezen vélelmezett hozzájárulásra vonatkozó figyelmeztetést az értesítésnek illetve a hirdetménynek tartalmaznia kell. Szavazategyenlőség esetén határozat nem születik (19)-(20) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

14 14 A közgyűlés összehívása 17. A Társaság minden évben, legkésőbb az év április 30. (21) napjáig megtartja évi közgyűlését. 18. Rendkívüli közgyűlést hívhat össze az Igazgatóság, ha azt a Társaság működése szempontjából szükségesnek tartja, a Felügyelő Bizottság elnöke, valamint a Cégbíróság a jogszabályban meghatározott esetekben. (22) Rendkívüli közgyűlést kell összehívni, ha azt az alaptőke legalább 1/10-ét képviselő részvényesek az Igazgatóságnál - a cél és az ok megjelölésével - írásban kérik. 19. A közgyűlést hirdetménnyel kell összehívni. A hirdetményt a közgyűlés napját legalább 30 nappal megelőzően kell közzétenni. A hirdetménynek tartalmaznia kell a társaság cégnevét, székhelyét, a közgyűlés időpontját és helyét, valamint a közgyűlés határozatképtelensége esetén a megismételt közgyűlés helyét és idejét, a napirendet és a szavazati jog gyakorlásához az Alapszabályban előírt feltételeket, valamint azt, hogy minden részvételre és szavazásra jogosult részvényesnek jogában áll írásbeli meghatalmazás alapján magát mással képviseltetni. (23) A közgyűlés napirendjére tűzött ügyre vonatkozóan az Igazgatóság köteles minden részvényesnek - zártkörűen működő részvénytársaság esetén a napirendi pont tárgyalásakor, a nyilvánosan működő részvénytársaság esetén a közgyűlés napja előtt legalább nyolc nappal benyújtott írásbeli kivánságára - a szükséges felvilágosítást megadni. Az Igazgatóság csak akkor tagadhatja meg a felvilágosítást, ha az álláspontja szerint a részvénytársaság üzleti titkát sértené. Ebben az esetben is kötelező a felvilágosítás megadása, ha arra a közgyűlés határozata kötelezi az Igazgatóságot. (24) Az Igazgatóság a számviteli törvény szerinti beszámolót, az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság jelentésének lényeges adatait a közgyűlést megelőzően legalább 15 nappal nyilvánosságra hozza, a részvénytársaság hirdetményeinek közzétételére vonatkozó alapszabályi rendelkezések szerint. (25) (21)-(22)-(23)-(24)-(25) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

15 Az alaptőke legalább 1/10-ét képviselő, szavazati joggal rendelkező részvényesek - az ok és cél megjelölésével - a közgyűlés összehívásáról szóló hirdetmény megjelenésétől számított 8 napon belül, írásban kérhetik az Igazgatóságtól, hogy valamely kérdést tűzzön napirendjére. Az Igazgatóság az indítványt köteles felvenni a közgyűlés napirendjére, és ezt közzétenni 8 napon belül a közgyűlésről szóló hirdetménnyel azonos módon. Ha az Igazgatóság a fenti kötelezettségének nem tesz eleget, az indítványt tevő részvényesek kérésére, azt a Cégbíróság pótolja. 21. A közgyűlésen megjelent részvényesekről (részvényesi meghatalmazottakról) jelenléti ívet kell készíteni, amelyben fel kell tüntetni a részvényes, (részvényesi meghatalmazott) illetve képviselője nevét, (cégnevét), lakcímét, (székhelyét), a részvényeinek számát és az annak alapján őt megillető szavazatát. 22. A szavazati jog gyakorlása (26) 22.1 A közgyűlésen a szavazati jog gyakorlásának a feltétele, hogy a részvényes (részvényesi meghatalmazott) helyezze a részvényét a Közgyűlés napjával bezárólag zárolt letétbe és legkésőbb 2 (kettő) munkanappal a Közgyűlés meghirdetett időpontja előtt a letéti igazolás benyújtásával igazolja részvényesi (részvényesi meghatalmazotti) mivoltát és jelezze a Közgyűlésen való részvételi szándékát az Igazgatóság által megjelölt szervnél és módon A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni. A társaság Igazgatóságának tagja, a társaság Felügyelő Bizottságának tagja, valamint a könyvvizsgáló nem lehet képviselő Névre szóló részvény esetén szavazásra jogosult, akit a részvénykönyvvezető által vezetett részvénykönyv részvénytulajdonosként tüntet fel, vagy akit a részvénykönyvvezető az üres forgatmánnyal ellátott és a Budapesti Értéktőzsde elszámolásainak végzésére jogosult elszámolóház és értéktárnál gyűjtőelvű tárolással letétként kezelt részvény tulajdonjogára vonatkozó hitelt érdemlő igazolás alapján ideiglenes jelleggel jegyzett be a részvénykönyvbe A társaság hitelt érdemlő letéti igazolásként a Budapesti Értéktőzsde elszámolásainak végzésére jogosult elszámolóház és értéktár, mint letéti hely által kiállított letéti igazolást, vagy Magyarországon bejegyzett bank vagy értékpapírforgalmazó cég által kiállított letéti igazolást, vagy a közgyűlésre vonatkozó hirdetményben és meghívóban megjelölt más helyek letéti igazolását fogadja el (26) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

16 A közgyűlésen a szavazás a szavazatok leadásával történik. Az Igazgatóság határozza meg a szavazatok leadásának és számlálásának módját, a Gt. keretei között. 23. A közgyűlés érdemben csak akkor hozhat érvényes és kötelező határozatot, ha a közgyűlés az ülés megkezdésekor határozatképes. A közgyűlés határozatképes, ha azon a szavazásra jogosító részvények több, mint felét képviselő részvényes személyesen vagy képviselője útján jelen van. 24. Ha a közgyűlés nem határozatképes, az Igazgatóság 15 (tizenöt) napon belüli időpontra hirdetmény útján egy második közgyűlést (pótközgyűlést) hív össze. A határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlést az eredeti közgyűlés meghívójában, illetve hirdetményében megjelölt határidőn belül, az ott meghatározott feltételekkel kell összehívni. (27) A határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlés a megjelent (vagy képviselt) és szavazásra jogosult részvényesek számára tekintet nélkül határozatképes. 25. Ha a közgyűlés a napirendre tűzött témákat - bármi oknál fogva - nem tudja a közgyűlés napján befejezni, a közgyűlés - határozathozatallal - egy alkalommal, legfeljebb 15 napra felfüggeszthető. A felfüggesztett (28) közgyűlés határozatképességére az általános szabályok az irányadók. 26. Az eredeti napirendben nem szereplő kérdésekben a közgyűlés csak akkor hozhat határozatot, ha valamennyi részvényes jelen van és az új napirendi pont tárgyalásához minden részvényes egyhangúlag hozzájárul. 27. A közgyűlés elnökét az Igazgatóság tagjai maguk közül választják meg. Ha erre nincs mód, a megjelent részvényesek maguk közül választanak elnököt (26)-827)-(28) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

17 A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell készíteni, amelyben rögzíteni kell a közgyűlésen lezajlott fontosabb eseményeket, az elhangzott indítványokat, a határozatokat, az ezekkel összefüggésben leadott szavazatok, ellenszavazatok számát és a tartózkodók számát is. A jegyzőkönyvvezetőt a közgyűlés elnöke jelöli ki. A jegyzőkönyvet a jegyzőkönyvvezető, a közgyűlés elnöke, valamint a közgyűlés által választott részvényes hitelesíti. (29) 29. Minden részvény 1 szavazatra jogosít. 30. A szavazati jog személyesen, vagy képviselő útján gyakorolható. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni és a Társaság Igazgatósága részére a közgyűlési regisztrációra meghatalmazott személy(ek) útján kell átadni legkésőbb a közgyűlés helyszínén az Igazgatóság által meghatározott időpontig. AZ IGAZGATÓSÁG: 31. A Társaság ügyeit, mint ügyvezető szerv, az Igazgatóság intézi. 32. Az Igazgatóság 4 (négy) tagból áll. (30) 33. Az Igazgatóság elnökét az Igazgatóság tagjai maguk közül választják. 34. Az Igazgatóság tagjai a személyüket érintő összeférhetetlenségi okot - a szükséges intézkedések megtétele végett - haladéktalanul kötelesek közölni az Igazgatóság elnökével. 35. Az Igazgatóság tagjainak megbízatása 3 évre szól. A megbízás lejárta után azonban újraválaszthatók (29)-(30) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

18 Az Igazgatóság feladata Az Igazgatóság feladatköre: a.) b.) c.) d.) e.) f.) g.) h.) i.) j.) k.) l.) m.) képviseli a társaságot harmadik személyekkel szemben, bíróságok és más hatóságok előtt, kialakítja a Társaság munkaszervezetét, szervezeti és működési szabályzatát, gyakorolja a munkáltatói jogokat, gondoskodik a Társaság üzleti könyveinek szabályszerű vezetéséről, nyilvántartási, elszámolási és adózási kötelezettségének teljesítéséről, a Társaság mérlegének évenkénti elkészítése, a Társaság vagyonkimutatásának évenkénti elkészítése, a nyereség felosztására vonatkozó javaslat elkészítése, a közgyűlés előkészítése és összehívása, különös tekintettel a jogszabályban meghatározott azon esetekre, amikor a közgyűlés összehívása kötelező, az évi jelentés elkészítése a Társaság vagyoni helyzetéről és üzletpolitikájáról, középtávú és éves üzleti tervek megállapítása, üzletpolitikai irányelvek megállapítása, javaslattétel minden olyan kérdésben, amelynek eldöntése a közgyűlés hatáskörébe tartozik, minden olyan feladat ellátása, amely a társaság közgyűlésének határozata szerint az Igazgatóság feladatát képezi. Az Igazgatóság összehívása és eljárása: 37. Az Igazgatóság legalább hat ülést tart évente. Az ülések időpontját, helyét és napirendjét az Igazgatóság elnöke határozza meg. Az Igazgatósági ülésre szóló írásos meghívókat az ülés napját megelőzően 8 nappal kell megküldeni az Igazgatóság tagjai részére. 38. Az Igazgatóság elnöke rendkívüli ülést hívhat össze saját elhatározásából, vagy ha azt két Igazgatósági tag együttesen kéri. A rendkívüli ülés összehívására egyébként a rendes ülés összehívásának szabályai az irányadók.

19 Az Igazgatóság ülését az Igazgatóság elnöke vezeti. Az elnök távolléte esetén az Igazgatóság tagjai maguk közül választják meg az ülés elnökét. 40. Az Igazgatóság a hatáskörébe tartozó kérdésekben határozattal dönt. Határozatképes az Igazgatóság ülése, ha azon az Igazgatósági tagok több mint fele jelen van. Az Igazgatóság - indokolt esetben - ülés tartása nélkül is hozhat határozatot. Az ülés tartása nélküli határozathozatal részletes szabályait az Igazgatóság ügyrendjében határozza meg. 41. Az Igazgatóság a határozatait egyszerű szótöbbséggel hozza. Szavazategyenlőség esetén az elnök szava dönt. 42. Az Igazgatóság üléséről jegyzőkönyvet kell vezetni. A jegyzőkönyv tartalmazza az ülésen megjelentek névjegyzékét, az ülések menetét, valamint a hozott határozatokat. A jegyzőkönyv vezetőjét az ülés elnöke jelöli ki. 43. Az Igazgatóság munkáját az Igazgatóság elnöke irányítja. A VEZÉRIGAZGATÓ 44. A társaság ügyvezetője a vezérigazgatói cím használatára jogosult. A vezérigazgató minden esetben tagja az Igazgatóságnak. A vezérigazgatót a közgyűlés címzetten erre a tisztségre választja. 45. A vezérigazgató munkaviszonyban áll a társasággal, a munkaszerződést az Igazgatóság elnöke írja alá az Igazgatóság határozata alapján. 46. Amennyiben a vezérigazgató bármely okból megszűnik az Igazgatóság tagja lenni, úgy azzal egyidejűleg megszűnik vezérigazgatói kinevezése is. 47. A vezérigazgató látja el az Alapszabály, a közgyűlési és Igazgatósági határozatok, valamint a vonatkozó jogszabályok alapján a részvénytársaság operatív vezetését. 48. A vezérigazgató a Társaság Igazgatósága által adott felhatalmazás alapján a Társaság valamennyi alkalmazottja felett gyakorolja a munkáltatói jogokat.

20 20 A FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG 49. A Felügyelő Bizottság 8 (nyolc) főből áll. Az üzemi tanács a társaság munkavállalóinak sorából jelöli a társaságnál működő szakszervezetek véleményének meghallgatását követően a Felügyelő Bizottság munkavállalói tagját. (31) 50. A Felügyelő Bizottság tagjainak megbízatása 3 évre szól, a megbízatás lejárta után azonban újraválaszthatók. A Felügyelő Bizottság tagjai részt vesznek a részvénytársaság közgyűlésén, annak napirendjére indítványt tehetnek. 51. A Felügyelő Bizottság feladata: A Felügyelő Bizottság ellenőrzi a Társaság ügyvezetését. Ennek keretében a vezető tisztségviselőktől és a Társaság vezető állású munkavállalóitól (32) jelentést vagy felvilágosítást kérhet, a Társaság könyveit és iratait megvizsgálhatja, illetőleg szakértővel megvizsgáltathatja. 52. A Felügyelő Bizottság köteles megvizsgálni a társaság közgyűlése napirendjén szereplő valamennyi lényeges üzletpolitikai jelentést, valamint minden olyan előterjesztést, amely a társaság közgyűlésének a kizárólagos hatáskörébe tartozó ügyre vonatkozik. A számviteli törvény szerinti beszámolóról és az adózott eredmény felhasználásáról a közgyűlés csak a Felügyelő Bizottság írásbeli jelentésének a birtokában határozhat. (33) Az érintett kérdésben a közgyűlés csak a Felügyelő Bizottság jelentésének ismeretében hozhat érvényes határozatot. A Felügyelő Bizottság képviseli a Társaságot, az Igazgatóság vagy az Igazgatóság tagja ellen a közgyűlés határozata alapján indított perben. 53. A Felügyelő Bizottság tagjai a személyüket érintő összeférhetetlenségi okot - a szükséges intézkedések megtétele végett - haladéktalanul kötelesek közölni az Igazgatóság elnökével. 54. A Felügyelő Bizottság tagjai maguk közül elnököt választanak (31)-(32)-(33) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

21 A Felügyelő Bizottság üléseit a Felügyelő Bizottság elnöke hívja össze. Köteles a Felügyelő Bizottság elnöke az ülést összehívni, ha azt a Felügyelő Bizottság bármely tagja a cél és az ok megjelölésével írásban kéri. (34) 56. A Felügyelő Bizottság határozatképes, ha azon a Felügyelő Bizottság tagjainak kétharmada - de legalább 3 tag (35) - jelen van. A Felügyelő Bizottság határozatait egyszerű szótöbbséggel hozza. Szavazategyenlőség esetén a Felügyelő Bizottság elnöke dönt. 57. A Felügyelő Bizottság az ügyrendjét maga állapítja meg és terjeszti a közgyűlés elé, jóváhagyás végett. A KÖNYVVIZSGÁLÓ 58. A társaság a könyvvizsgálók névjegyzékében szereplők közül könyvvizsgálót választ. A könyvvizsgáló megbízatása egy éves időtartamra szól. A működésének megkezdési időpontja: január 1. A megbízatás lejártával a könyvvizsgáló újraválasztható. 59. A könyvvizsgáló feladata: a.) a Közgyűlés elé terjesztett valamennyi fontosabb jelentés, a számviteli törvény szerinti beszámoló valódiságának és jogszerűségének ellenőrzése és ezekre vonatkozó írásbeli előterjesztés az évi rendes Közgyűlés elé. E nélkül a jelentésről érvényes határozat nem hozható. Emellett a Könyvvizsgáló a Közgyűlés elé terjesztett minden lényeges üzleti jelentést köteles megvizsgálni abból a szempontból, hogy az valós adatokat tartalmaz-e, illetve megfelel-e a jogszabályi előírásoknak. (36) (34)-(35)-(36) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

22 22 b.) c.) d.) e.) f.) az Igazgatóság és/vagy a Felügyelő Bizottság felkérésére célvizsgálatot tart, elvégzi a jogszabályok és a közgyűlés által részére megállapított feladatokat, tájékoztatja a Felügyelő Bizottságot és a közgyűlés összehívását kéri, ha a társaság vagyonának jelentős csökkenése várható, illetve a vezető tisztségviselők vagy a Felügyelő Bizottság tagjainak a gazdasági társaságokról szóló törvényben meghatározott felelősségét maga után vonó tényről szerzett tudomást, ha a Felügyelő Bizottság a d.) pont alapján a közgyűlést nem hívja össze, köteles a közgyűlést összehívni, ha a közgyűlés a d.) pontban megjelölt kérdésekben a megfelelő döntést nem hozza meg, jogosult a Cégbírósághoz fordulni. 60. A könyvvizsgáló a feladata teljesítésében betekinthet a társaság könyveibe, a vezető tisztségviselőktől és a munkavállalótól (37) felvilágosítást kérhet, megvizsgálhatja a társaság pénztárát, a szerződéseit és a bankszámláját. Köteles részt venni a közgyűlésen és részt vehet a Felügyelő Bizottság ülésein. IV. A CÉGJEGYZÉS A cégjegyzésre jogosultak: 61. A Társaság cégjegyzésére jogosultak az Igazgatóság tagjai és az Igazgatóság által cégjegyzésre feljogosított alkalmazottak. A cégjegyzés módja: 62. Az alábbi személyek a cég önálló jegyzésére jogosultak: - az Igazgatóság elnöke, - a vezérigazgató (37) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

23 23 Az alábbi személyek a cég együttes jegyzésére jogosultak: - az Igazgatóság két tagja, - az Igazgatóság egy tagja a Társaság egy meghatalmazott munkavállalójával (38) együttesen - a társaság két meghatalmazott munkavállalója (39) együttesen. A társaság cégjegyzésére jogosult munkavállalók (40) névsorát évente állapítja meg. V. ADÓZOTT EREDMÉNY FELOSZTÁSA 63. Az évi közgyűlés határoz az adózott eredmény felhasználásáról. Az osztalékfizetésről határozó közgyűlési határozat meghozatala és az osztalékfizetés kezdő napja között legalább 20 munkanap kell, hogy elteljen. (41) 63.1 Az adózott eredmény felhasználására az Igazgatóság javaslatot tesz és arról a Felügyelő Bizottság írásbeli jelentést készít a Közgyűlés részére. (42) VI. A TÁRSASÁG MEGSZŰNÉSE 64. A társaság megszűnik, ha: a.)elhatározza jogutód nélküli megszűnését, b.) elhatározza jogutódlással történő megszűnését (átalakulását); (43) c.)a Cégbíróság megszűntnek nyilvánítja, d.)a Bíróság felszámolási eljárás során megszünteti, e.) a Cégbíróság hivatalból elrendeli a törlését. (44) (38)-(39)-(40)-(41)-(42)-43)-(44) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

24 A társaság megszűnése esetén - fizetésképtelenség miatt indított felszámolási eljárás kivételével - végelszámolásnak van helye. A végelszámolás eredményeként keletkező zárómérleget a közgyűlés hagyja jóvá, egyidejűleg dönt az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság, a könyvvizsgáló és a végelszámoló felmentéséről is. 66. A tartozások kiegyenlítése után fennmaradt vagyont a részvények arányában kell felosztani. 67. Az üzleti év (45) Az üzleti év a naptári évvel megegyezik. 68. Hirdetmények (46) VII. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK A társaság a hirdetményeit a Népszabadság című napilapban, a jogszabályban előírt esetekben pedig a Cégközlönyben teszi közzé. Amennyiben a Társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsdére "BÉT") bevezetésre kerülnek, úgy a hatályos jogszabályokban és a BÉT mindenkor hatályos Bevezetési és Forgalombantartási Szabályzatában meghatározott közleményeket a BÉT hivatalos lapjában is közzéteszi. 69. Jogviták és alkalmazandó jog (47) A jelen Alapszabályban nem szabályozott kérdésekben a Gazdasági Társaságokról szóló évi CXLIV. törvény, az értékpapírok forgalombahozataláról, a befektetési szolgáltatásokról és az értékpapír-tőzsdéről szóló évi XCI. tv. rendelkezései az irányadók. Bármely, a jelen Alapszabályból származó, annak tartalmát, értelmezését vagy hatását érintő és békés tárgyalások útján nem rendezhető jogvita, illetve jogkérdés esetén a Magyar Gazdasági és Iparkamara mellett működő Választottbíróságnak van kizárólagos hatásköre és illetékessége, amely bíróság a saját eljárási szabályzatát alkalmazza azzal, hogy a Választottbíróság háromtagú tanácsban jár el és annak egy tagja vagy elnöke külföldi személy is lehet (45)-(46)-(47) A szövegmódosítást a Társaság április 22-i évi rendes közgyűlése hagyta jóvá.

25 25 A választottbírósági eljárás helye: Budapest. A választottbírósági eljárás nyelve: a magyar nyelv. Győr, június 28. napján Tanúsítom, hogy ez az okirat az ÉDÁSZ Rt. Alapszabályának a felsorolt közgyűlési határozatok szerinti valamennyi módosítását tartalmazza, az egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályt ellenjegyzem. A Ctv. 29. (3) bek. alapján nyilatkozom, hogy az ellenjegyzés az Alapszabály 3. pontjának módosítására (a társaság telephelye, székhelye) vonatkozik. Győr, június 28. napján Ellenjegyezte: dr. Kovács Magdolna osztályvezető jogtanácsos jogtanácsosi igazolvány száma: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, No jogtanácsosi névjegyzékszám: 178/1988.

Közgyûlési elõkészítõ anyag A Tiszántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Alapszabályának módosítása

Közgyûlési elõkészítõ anyag A Tiszántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Alapszabályának módosítása Közgyûlési elõkészítõ anyag A Tiszántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Alapszabályának módosítása A TITÁSZ Rt. közgyûlése 2001. április hónap 25. napján fogadta el a Társaság egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Alapszabály. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

Alapszabály. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) Alapszabály Alulírott alapítók (részvényesek), a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény (Ctv.) mellékletét képező szerződésminta

Részletesebben

8. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. Alapszabály

8. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. Alapszabály 8. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Alulírott alapítók (részvényesek), a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény

Részletesebben

A Libri-Bookline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság szeptember 01-i rendkívüli közgyűlésén hozott határozatok

A Libri-Bookline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság szeptember 01-i rendkívüli közgyűlésén hozott határozatok A Libri-Bookline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2016. szeptember 01-i rendkívüli közgyűlésén hozott határozatok A Libri-Bookline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1066

Részletesebben

Délmagyarországi Áramszolgáltató Részvénytársaság A L A P S Z A B Á L Y

Délmagyarországi Áramszolgáltató Részvénytársaság A L A P S Z A B Á L Y Délmagyarországi Áramszolgáltató Részvénytársaság A L A P S Z A B Á L Y Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg (2004. április 16.) S z e g e d 1 P R E A M B U L U M A gazdálkodó szervezetek

Részletesebben

MEGHÍVÓ HUMET Kereskedelmi, Kutatási és Fejlesztési Részvénytársaság az Igazgatóság rendkívüli közgyûlést

MEGHÍVÓ HUMET Kereskedelmi, Kutatási és Fejlesztési Részvénytársaság az Igazgatóság rendkívüli közgyûlést MEGHÍVÓ A HUMET Kereskedelmi, Kutatási és Fejlesztési Részvénytársaság Igazgatósága értesíti t. részvényeseit, hogy az Igazgatóság rendkívüli közgyûlést hívott össze 2005. december 23-a péntekre, 9:45

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Hatályos: 2010. október 26. napjától AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

7622 Pécs, Széchenyi tér 1.

7622 Pécs, Széchenyi tér 1. A Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító Okirata 1 I. Cégnév, székhely, telephely, időtartam, elérhetőség 1.1. Cégnév: A Társaság cégneve: Tüke Busz Közösségi Közlekedési

Részletesebben

A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Alulírott részvényesek, szerződésminta 1 alkalmazásával, a következők szerint állapítják meg az alábbi zártkörűen működő részvénytársaság

Részletesebben

9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA.

9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. 9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító (részvényes), a gazdasági társaságokról szóló 2006.

Részletesebben

A STYL RUHAGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE

A STYL RUHAGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE A STYL RUHAGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE Az alapszabályt a Közgyűlés a 2/1998.(07.02.) számú határozatával fogadta el, és azóta a 12/1999.(04.14.) számú, továbbá

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

Szöveg-javaslat a PANNON-VÁLTÓ Rt. Alapszabályának módosításához

Szöveg-javaslat a PANNON-VÁLTÓ Rt. Alapszabályának módosításához Szöveg-javaslat a PANNON-VÁLTÓ Rt. Alapszabályának módosításához Jelenlegi, cégbejegyzett szöveg 3. A társaság tevékenységi körébe a TEÁOR '03 szerint a következõk tartoznak: Tervezett szöveg 3. A társaság

Részletesebben

Délmagyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Délmagyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Délmagyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ALAPSZABÁLY Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg (2006. október 16.) Szeged 1 PREAMBULUM A gazdálkodó szervezetek és a

Részletesebben

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK. egységes szerkezetbe foglalt ÜGYRENDJE

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK. egységes szerkezetbe foglalt ÜGYRENDJE A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK egységes szerkezetbe foglalt ÜGYRENDJE A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Felügyelő

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. 1) Közgyűlési tisztségviselők (Szavazatszámláló Bizottság és jegyzőkönyv-hitelesítő) megválasztása

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. 1) Közgyűlési tisztségviselők (Szavazatszámláló Bizottság és jegyzőkönyv-hitelesítő) megválasztása KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Az ALTERA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: ALTERA Nyrt., székhelye: 1068 - Budapest, Benczúr u. 43. II/3., nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

RT. 2012. április 21.

RT. 2012. április 21. RT. 2012. április 21. I. részvény 177. A részvény tagsági jogokat megtestesítő, névre szóló, névértékkel rendelkező forgalomképes értékpapír. - tagsági jogok - névre szóló - Névértékkel rendelkezik - értékpapír

Részletesebben

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLY

ÉSZAK-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLY ÉSZAK-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉDÁSZ Rt. ALAPSZABÁLY Gyõr A 2003. április 25-én megtartott évi rendes közgyûlésen elfogadott módosításokat tartalmazó egységes szerkezet Hatályos: 2004.

Részletesebben

b) változásokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát: 1.1. A társaság cégneve:... Zártkörűen Működő Részvénytársaság

b) változásokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát: 1.1. A társaság cégneve:... Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító okirat Alulírott alapító (részvényes), a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, szerződésminta alkalmazásával a következők szerint állapítja meg

Részletesebben

A Kartonpack Nyrt évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése

A Kartonpack Nyrt évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése A Kartonpack Nyrt. 2017. évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése A KARTONPACK Dobozipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: Debrecen, Galamb u. 11. cégjegyzékszáma: 09-10-000030)

Részletesebben

AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Alulírott részvényes, szerződésminta 1 alkalmazásával, a következők szerint állapítja meg az alábbi egyszemélyes zártkörűen

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. 11) Átvételi elsőbbségi jog gyakorlásának kizárása 12)Az Igazgatóság felhatalmazása saját részvény megszerzésére

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. 11) Átvételi elsőbbségi jog gyakorlásának kizárása 12)Az Igazgatóság felhatalmazása saját részvény megszerzésére KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ A HUMET Kereskedelmi, Kutatási és Fejlesztési Részvénytársaság (székhelye: 1121 Budapest, Konkoly Thege u. 29-33, cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-043104) Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit,

Részletesebben

TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Alapszabály TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt A L A P S Z A B Á L Y A Debrecen A 2003. április 23-án megtartott évi rendes közgyûlésen elfogadott módosításokat

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. Közgyűlés időpontja: 2013. április 29, hétfő 10.00 14.00 Közgyűlés helye: Mirage Fashion Hotel, 1068 Budapest, Dózsa György út 88.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. Közgyűlés időpontja: 2013. április 29, hétfő 10.00 14.00 Közgyűlés helye: Mirage Fashion Hotel, 1068 Budapest, Dózsa György út 88. KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Az ALTERA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: ALTERA Nyrt., székhelye: 1068 Budapest, Benczúr u. 43. II/3., nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

[Ide írhatja a szöveget]

[Ide írhatja a szöveget] A Shopline-webáruház Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Közgyűlési határozatai A Shopline-webáruház Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1097 Budapest,

Részletesebben

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Tisztelt érdeklődő! Ezt a dokumentumot tájékoztatásul tesszük közzé. Célja, hogy Ön előzetesen átlássa a társaság alapításával járó egyes adminisztratív kötelezettségeit. Magyarázó szövegeket az egyes

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről;

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről; HIRDETMÉNY A BUDAPEST Hitel és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: 1138 Budapest, Váci út 188.) Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy 2007. április 25. napjára

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. ( az június 1-én kelt alapszabály a december 17-ig kelt módosításokkal egységes szerkezetben )

ALAPSZABÁLY. ( az június 1-én kelt alapszabály a december 17-ig kelt módosításokkal egységes szerkezetben ) ALAPSZABÁLY ( az 1991. június 1-én kelt alapszabály a 2003. december 17-ig kelt módosításokkal egységes szerkezetben ) I. A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, IDŐTARTAMA, TEVÉKENYSÉGI KÖRE 1.) A Társaság cégneve:

Részletesebben

A Kartonpack Nyrt évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése

A Kartonpack Nyrt évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése A Kartonpack Nyrt. 2016. évi gazdálkodási adatainak közgyűlési előterjesztése A KARTONPACK Dobozipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: Debrecen, Galamb u. 11. cégjegyzékszáma: 09-10-000030)

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. ALAPÍTÓ OKIRAT tervezet amennyiben a jogutód társaságban tőkeemelésre kerül sor I... 3 A Társaság cégneve... 3 II.... 3 A Társaság székhelye... 3 III....

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. Az Auditbizottság véleménye: Az Auditbizottság a Társaság számvitelről szóló évi C. törvény előírásaival összhangban készített 2018.

KÖZLEMÉNY. Az Auditbizottság véleménye: Az Auditbizottság a Társaság számvitelről szóló évi C. törvény előírásaival összhangban készített 2018. KÖZLEMÉNY A MEGAKRÁN Kereskedelmi és Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (8060 Mór, Nemes u. 23.; cégjegyzékét vezeti a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága, Cg.: 07-10-001492; a továbbiakban:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. ( az 1991. június 1-én kelt alapszabály a 2003. április 25-ig kelt módosításokkal egységes szerkezetben )

ALAPSZABÁLY. ( az 1991. június 1-én kelt alapszabály a 2003. április 25-ig kelt módosításokkal egységes szerkezetben ) ALAPSZABÁLY ( az 1991. június 1-én kelt alapszabály a 2003. április 25-ig kelt módosításokkal egységes szerkezetben ) I. A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, IDOTARTAMA, TEVÉKENYSÉGI KÖRE 1.) A Társaság cégneve:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről;

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről; HIRDETMÉNY A BUDAPEST Hitel és Fejlesztési Bank Részvénytársaság (székhelye: 1138 Budapest, Váci út 188.) Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy 2006. április 26. napjára (szerda) 10.00 órai

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA

MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA A MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA 1. Fejezet: A TÁRSASÁG ADATAI 1.1 A társaság cégneve: (a továbbiakban: MNB) Magyar Nemzeti Bank Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről;

HIRDETMÉNY. 1) Az Igazgatóság éves beszámolója a Társaság évi tevékenységéről; HIRDETMÉNY A BUDAPEST Hitel és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: 1138 Budapest, Váci út 188.) Igazgatósága értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy 2008. április 24. napjára

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT.. H-8900 ZALAEGERSZEG, KOSZTOLÁNYI TÉR 6. TEL.: (92) , FAX: (92)

ZALAKERÁMIA RT.. H-8900 ZALAEGERSZEG, KOSZTOLÁNYI TÉR 6. TEL.: (92) , FAX: (92) Közlemény A Zalakerámia Részvénytársaság (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6.) ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a Társaság 2004. július 23. napján rendkívüli közgyűlést tartott. A határozatképes

Részletesebben

Alapszabály. Gardénia Csipkefüggönygyár Részvénytársaság. német nyelven: Gardenia Spitzenfabrik AG. angol nyelven: Gardenia Lace Curtain Factory PLC

Alapszabály. Gardénia Csipkefüggönygyár Részvénytársaság. német nyelven: Gardenia Spitzenfabrik AG. angol nyelven: Gardenia Lace Curtain Factory PLC Gardénia Rt Alapszabály az 1992.05.15-i; 1993.05.17-i; 1994.05.18-i; 1995.05-15-i; 1996.04.30-i ; 1997.05.22-i 1999.04.30-i 2000. 04.28-i és a 2003. 04.30-i módosításokkal egységes szerkezetben. Alapszabály

Részletesebben

K Ö Z Z É T É T E L. A üzleti évre vonatkozó, és a számviteli törvény szerinti éves beszámoló

K Ö Z Z É T É T E L. A üzleti évre vonatkozó, és a számviteli törvény szerinti éves beszámoló K Ö Z Z É T É T E L A FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési nyilvánosan működő Részvénytársaság (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.; cégjegyzékszáma: 01-10-043872) Igazgatósága, a 2015. március 25. napján

Részletesebben

A közgyűlés megtartásának helye: a Társaság székhelye, 1066 Budapest, Nyugati tér 1.

A közgyűlés megtartásának helye: a Társaság székhelye, 1066 Budapest, Nyugati tér 1. A Libri-Bookline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1066 Budapest, Nyugati tér 1.) Igazgatósága az Alapszabály 11.2. pontja illetőleg a 2013. évi V. tv. (Ptk.) 3:272 (3) bekezdése alapján

Részletesebben

Javaslat az OTP Bank Nyrt. Alapszabályának módosítására

Javaslat az OTP Bank Nyrt. Alapszabályának módosítására Javaslat az OTP Bank Nyrt. Alapszabályának módosítására A javaslatok összefoglalása A módosítási javaslatok az Alapszabály alább felsorolt témaköreit érintik: Módosítási javaslatok... 2 1. A szabályozott

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV Jelen Közgyűlési jegyzőkönyv (a továbbiakban: Jegyzőkönyv ) felvételre került az alulírott napon a PLOTINUS HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: PLOTINUS HOLDING

Részletesebben

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.)

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2014. április 23. napján 14.00 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén meghozott határozatok 1/2014.04.23.

Részletesebben

Összefoglaló dokumentum

Összefoglaló dokumentum 1 Összefoglaló dokumentum a PANNON-FLAX NyRt. közgyűlésének lebonyolítására, a részvényesi szavazati jogok gyakorlására vonatkozó szabályokról 1. A részvényesek jogai és a velük kapcsolatos eljárásmód

Részletesebben

Rendkívüli tájékoztatás

Rendkívüli tájékoztatás Rendkívüli tájékoztatás Az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Rt. 2004. évi rendes közgyűlésének határozatai 1/2004. sz. határozat: "A Közgyűlés elfogadja az Igazgatóságnak a Társaság 2003. évi

Részletesebben

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely)

Nyilatkozat. Alulírott,...(név) részvényes.... (lakcím/székhely) Nyilatkozat Alulírott,.....(név) részvényes...... (lakcím/székhely) kijelentem, hogy azon részvényekkel, amelyek vonatkozásában jelen nyilatkozat megtételével egyidejűleg tulajdonjogom részvénykönyvbe

Részletesebben

A TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2014. ÉVI ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI

A TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2014. ÉVI ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI A TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2014. ÉVI ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI A Tiszai Vegyi Kombinát Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ezúton tájékoztatja tisztelt részvényeseit

Részletesebben

FreeSoft Nyrt. Jegyzőkönyv 2013.04.25.

FreeSoft Nyrt. Jegyzőkönyv 2013.04.25. Jegyzőkönyv a FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Nyrt. 2013. éves rendes közgyűléséről 2013. április 25. Helyszín: Időpont: Jelen vannak: Közgyűlés módja: Közgyűlés: 1037 Budapest,

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft ügyvezetője Ózd Város

Részletesebben

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság év június hó 20. napján megtartott. Rendkívüli Közgyűlésének

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság év június hó 20. napján megtartott. Rendkívüli Közgyűlésének Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2014. év június hó 20. napján megtartott Rendkívüli Közgyűlésének 22/2014. számú Közgyűlési Határozata A Közgyűlés az Alapszabály alábbi

Részletesebben

Részvénytársaság. A részvénytársaság olyan gazdasági társaság, amely előre meghatározott számú és névértékű

Részvénytársaság. A részvénytársaság olyan gazdasági társaság, amely előre meghatározott számú és névértékű Részvénytársaság A részvénytársaság olyan gazdasági társaság, amely előre meghatározott számú és névértékű részvényekből álló alaptőkével (jegyzett tőkével) alakul. Nyrt.: nyilvánosan működik az a részvénytársaság,

Részletesebben

E.ON ÉSZAK-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

E.ON ÉSZAK-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Alapszabály E.ON ÉSZAK-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt A L A P S Z A B Á L Y A Győr 2004. július 1. 2 PREAMBULUM A gazdálkodó szervezetek és a gazdasági

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője Ózd, 2016. április 28. Ózd

Részletesebben

A RÉSZVÉNY-ELŐÁLLÍTÁS ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI

A RÉSZVÉNY-ELŐÁLLÍTÁS ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI A RÉSZVÉNY-ELŐÁLLÍTÁS ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉRDÉSEI A RÉSZVÉNY-ELŐÁLLÍTÁS JOGI KÉRDÉSEI ÉS AZ ÚJ PTK. RÉSZVÉNYEKRE VONATKOZÓ ÚJ RENDELKEZÉSEI DR. TOMORI ERIKA CODEX NAPOK 2014 VÁLTOZIK-E AZ ÉRTÉKPAPÍR

Részletesebben

Közgyűlési előterjesztések TÁJÉKOZTATÓ HATÁROZATI JAVASLATOK SZÖVEGÉRŐL

Közgyűlési előterjesztések TÁJÉKOZTATÓ HATÁROZATI JAVASLATOK SZÖVEGÉRŐL Közgyűlési előterjesztések TÁJÉKOZTATÓ HATÁROZATI JAVASLATOK SZÖVEGÉRŐL A PLOTINUS HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: PLOTINUS HOLDING Nyrt.) székhelye: 3324 Felsőtárkány, Tölgy u.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Társaság 2005. április 28-i évi rendes Közgyűlésére

ELŐTERJESZTÉS a Társaság 2005. április 28-i évi rendes Közgyűlésére a Társaság 2005. április 28-i évi rendes Közgyűlésére Tárgy: A 2004. üzleti év lezárása, ezen belül az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság, a Könyvvizsgáló jelentései, a mérleg jóváhagyása, döntés a 2004.

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV amely készült a Cg. 16-10-001759 számon bejegyzett EXTERNET Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (5000 Szolnok, Szapáry út 18.) 2010. április

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI DOKUMENTUMOK. NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. 2015. április 26-án tartandó éves rendes közgyűlésére

KÖZGYŰLÉSI DOKUMENTUMOK. NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. 2015. április 26-án tartandó éves rendes közgyűlésére KÖZGYŰLÉSI DOKUMENTUMOK a NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2015. április 26-án tartandó éves rendes közgyűlésére A Közgyűlési időpontja: 2015. április 26. 9 óra A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

SYNERGON INFORMATIKAI RENDSZEREKET TERVEZŐ ÉS KIVITELEZŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRA VONATKOZÓ HATÁROZAT-TERVEZET

SYNERGON INFORMATIKAI RENDSZEREKET TERVEZŐ ÉS KIVITELEZŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRA VONATKOZÓ HATÁROZAT-TERVEZET SYNERGON INFORMATIKAI RENDSZEREKET TERVEZŐ ÉS KIVITELEZŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK MÓDOSÍTÁSÁRA VONATKOZÓ HATÁROZAT-TERVEZET A TÁRSASÁG 2005 ÁPRILIS 28 29. - i KÖZGYŰLÉSÉRE A jelen előterjesztésben

Részletesebben

Lakcíme: Ausztria, AT-2500, Baden, Johannesgasse 25. Stg. 1/5.

Lakcíme: Ausztria, AT-2500, Baden, Johannesgasse 25. Stg. 1/5. Tisztelt Ügyfeleink! Az SPB Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. III. em., cégjegyzékszám: 01-10-044420, képviseli: Parádi-Varga Tamás és Ladányiné

Részletesebben

határozati javaslatait részvények és szavazati jogok számára vonatkozó összesítéseket. * * *

határozati javaslatait részvények és szavazati jogok számára vonatkozó összesítéseket. * * * Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1055 Budapest, Honvéd u. 20/A., cégjegyzékszám: Cg.01-10-045985) ( Társaság ) Igazgatósága a gazdasági társaságokról szóló 2006.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló JEGYZŐKÖNYV a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Részvénytársaság (székhely: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.) 2003. április 23-i évi rendes, megismételt közgyűléséről A közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

Az igazgatóság a közgyűlést az alábbi napirenddel hívja össze: Társaság évre vonatkozó, az EU által befogadott

Az igazgatóság a közgyűlést az alábbi napirenddel hívja össze: Társaság évre vonatkozó, az EU által befogadott KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ HIRDETMÉNYE A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (székhelye: 1033 Budapest, Flórián tér 1.; a továbbiakban: Társaság ) igazgatósága értesíti a Tisztelt Részvényeseket, hogy a Társaság

Részletesebben

C/21 A RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZERVEZETE, MŰKÖDÉSE. A közgyűlés

C/21 A RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZERVEZETE, MŰKÖDÉSE. A közgyűlés A közgyűlés 231. (1) A közgyűlés a részvénytársaság legfőbb szerve, amely a részvényesek összességéből áll. (2) A közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik: a) döntés ha e törvény eltérően nem rendelkezik

Részletesebben

Közgyűlési előterjesztések TÁJÉKOZTATÓ HATÁROZATI JAVASLATOK SZÖVEGÉRŐL

Közgyűlési előterjesztések TÁJÉKOZTATÓ HATÁROZATI JAVASLATOK SZÖVEGÉRŐL Közgyűlési előterjesztések TÁJÉKOZTATÓ HATÁROZATI JAVASLATOK SZÖVEGÉRŐL A PLOTINUS HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: PLOTINUS HOLDING Nyrt.) székhelye: 3324 Felsőtárkány, Tölgy u.

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4. MEGHÍVÓ A BorsodChem Rt. (3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1., a továbbiakban: a Társaság ) Igazgatósága a Társaság 2003. évi rendes közgyűlését 2003. április 30-án 10 00 órára hívja össze A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

Rendkívüli tájékoztatás

Rendkívüli tájékoztatás NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Székhely: 1147 Budapest, Telepes u. 53. Cégjegyzékszám: 01-10-043104 Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Rendkívüli tájékoztatás A NUTEX Nyrt értesít

Részletesebben

A TISZAI VEGYI KOMBINÁT RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2006 ÉVI ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI

A TISZAI VEGYI KOMBINÁT RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2006 ÉVI ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI A TISZAI VEGYI KOMBINÁT RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2006 ÉVI ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI A Tiszai Vegyi Kombinát Részvénytársaság ezúton tájékoztatja tisztelt részvényeseit és a tőkepiac szereplőit a Társaság

Részletesebben

A Kft. és az Rt. Dr.Kenderes Andrea 2011. Április 9.

A Kft. és az Rt. Dr.Kenderes Andrea 2011. Április 9. A Kft. és az Rt. Dr.Kenderes Andrea 2011. Április 9. Vagyonegyesítő társaságok Korlátolt felelősségű társaság ( Kft.) Részvénytársaság: Nyilvános alapítsású Rt. ( NyRt.) Zártalapítású (ZRt.) Az Rt. lehet:

Részletesebben

határozati javaslatait részvények és szavazati jogok számára vonatkozó összesítéseket.

határozati javaslatait részvények és szavazati jogok számára vonatkozó összesítéseket. Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1138 Budapest, Váci út 175., cégjegyzékszám: Cg.01-10-045985) ( Társaság ) Igazgatósága a gazdasági társaságokról szóló 2006.

Részletesebben

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ~ 1 ~ ALAPÍTÓ OKIRAT A Fejér Megyei Önkormányzat alapító a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.)

Részletesebben

EGYESÜLÉSI TERV GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EGYESÜLÉSÉRE (BEOLVADÁS) VONATKOZÓ SZERZŐDÉS

EGYESÜLÉSI TERV GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EGYESÜLÉSÉRE (BEOLVADÁS) VONATKOZÓ SZERZŐDÉS EGYESÜLÉSI TERV GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK EGYESÜLÉSÉRE (BEOLVADÁS) VONATKOZÓ SZERZŐDÉS Alulírottak, GLADSTONE Magyarország Ingatlanforgalmazó és -hasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság (1088 Budapest, Baross

Részletesebben

Állami Nyomda Nyrt. Közgyűlési előterjesztés

Állami Nyomda Nyrt. Közgyűlési előterjesztés Állami Nyomda Nyrt. Közgyűlési előterjesztés Az Állami Nyomda Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Rendkívüli közgyűlése Budapest, 2008. december 15. 1 Állami Nyomda Nyrt. Közgyűlési előterjesztés Napirend

Részletesebben

73/2011. (IV. 28.) MÖK

73/2011. (IV. 28.) MÖK 73/2011. (IV. 28.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megye Önkormányzatának Közgyűlése jóváhagyja, hogy a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. a mellékelt Alapító Okirat szerint megalapítsa

Részletesebben

/í/(7. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

/í/(7. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~l:~). számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyásáról

Részletesebben

A KELER KSZF Központi Szerződő Fél Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapszabálya

A KELER KSZF Központi Szerződő Fél Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapszabálya A KELER KSZF Központi Szerződő Fél Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapszabálya A 2011. január 26. napján kelt Alapszabálynak a 2012. szeptember 20-i rendkívüli közgyűlés és a 2012. december 19-i rendkívüli

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési Részvénytársaság (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.; cégjegyzékszáma: 01-10-043872) 2005. május 17. napjának 10 órájára meghirdetett,

Részletesebben

POLGÁRMESTER ELŐ TERJESZTÉS. a CSEPELI PIAC Kft. alapító okiratának módosításáról

POLGÁRMESTER ELŐ TERJESZTÉS. a CSEPELI PIAC Kft. alapító okiratának módosításáról BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER ELŐ TERJESZTÉS a CSEPELI PIAC Kft. alapító okiratának módosításáról Készítette: Lakatos Sándorné ügyvezető igazgató Dr. Hricsovinyi István társasági jogi képviselő

Részletesebben

BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA CÉGNÉV ÉS SZÉKHELY BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA CÉGNÉV ÉS SZÉKHELY BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA I. CÉGNÉV ÉS SZÉKHELY A részvénytársaság ("Társaság") cégneve a következõ: BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Röviden: Németül: Rövid

Részletesebben

Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) Társasági szerződés Alulírott tagok, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény (Ctv.) mellékletét képező szerződésminta alkalmazásával

Részletesebben

Alulírott,...(név) részvényes. ... (lakcím/székhely) adóazonosító jel...

Alulírott,...(név) részvényes. ... (lakcím/székhely) adóazonosító jel... Kérjük, a kitöltött nyilatkozatot a következő címre küldje el! Címzett: KELER Zrt. 1075 Budapest, Asbóth u. 9-11. NYILATKOZAT (magánszemélyek részére) Alulírott,........(név) részvényes...... (lakcím/székhely)

Részletesebben

SÁFRÁNY FERENC Gazdálkodási ismeretek Szerződéstár

SÁFRÁNY FERENC Gazdálkodási ismeretek Szerződéstár SÁFRÁNY FERENC Gazdálkodási ismeretek Szerződéstár 2 Tartalomjegyzék 1. Közkereseti társaság szerződésmintája... 3. o. 2. Betéti társaság szerződésmintája... 9. o. 3. Korlátolt felelősségű társaság szerződésmintája...

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Rt. rendkívüli közgyűléséről Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság Közgyűlése 3/2005 Jegyzőkönyv a Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) 2005. november 7-én de. 11.00 órai kezdettel

Részletesebben

A RÁBA Járműipari Holding Nyrt. (RÁBA Nyrt.) 2012. június 19-i. rendkívüli Közgyűlésének. előterjesztései

A RÁBA Járműipari Holding Nyrt. (RÁBA Nyrt.) 2012. június 19-i. rendkívüli Közgyűlésének. előterjesztései Rába Járműipari Holding Nyrt. A RÁBA Járműipari Holding Nyrt. (RÁBA Nyrt.) 2012. június 19-i rendkívüli Közgyűlésének előterjesztései Győr, 2012. május 31. A RÁBA Járműipari Holding Nyrt. ("RÁBA Nyrt.")

Részletesebben

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv mely felvételre került a Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaság (a továbbiakban: Társaság) (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott

Részletesebben

TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt A L A P S Z A B Á L Y A Debrecen 2004.április 14. PREAMBULUM A gazdálkodó szervezetek és a gazdasági társaságok átalakulásáról

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2012. ÁPRILIS 20-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2012.

Részletesebben

részvényfajta részvényosztály sorozat darab a részvény alapján leadható szavazat száma névértékű

részvényfajta részvényosztály sorozat darab a részvény alapján leadható szavazat száma névértékű KÖZZÉTÉTEL A FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési nyilvánosan működő Részvénytársaság (1113 Budapest, Bartók Béla út 152., Cg. 01-10-043872) Igazgatósága, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV.

Részletesebben

KÖZLEMÉNY KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

KÖZLEMÉNY KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ KÖZLEMÉNY Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság /1132 Budapest, Váci út 20./ ezúton tájékoztatja a tisztelt befektetőket, hogy a 2006. március 7-én közzétett, a Társaság 2006. április 21-ére

Részletesebben

CSENTERICS ügyvédi iroda

CSENTERICS ügyvédi iroda CSENTERICS ügyvédi iroda ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ADATOK, INFORMÁCIÓK 1.1. A társaság teljes magyar elnevezése: 1.2. A társaság külföldi elnevezése nem kötelező elem (szerződésminta

Részletesebben

EGIS Gyógyszergyár Rt. Alapszabály ALAPSZABÁLY A TÁRSASÁG CÉGNEVE ÉS SZÉKHELYE. EGIS Pharmazeutische Werke Aktiengesellschaft

EGIS Gyógyszergyár Rt. Alapszabály ALAPSZABÁLY A TÁRSASÁG CÉGNEVE ÉS SZÉKHELYE. EGIS Pharmazeutische Werke Aktiengesellschaft ALAPSZABÁLY I. A TÁRSASÁG CÉGNEVE ÉS SZÉKHELYE l. A Társaság neve: EGIS Gyógyszergyár Részvénytársaság A Társaság rövidített neve: EGIS Rt. A Társaság neve idegen nyelven: angolul: rövidítve: németül:

Részletesebben

A BorsodChem Rt. a április 27-én megtartott Éves Rendes Közgyûlésén az alábbi határozatokat hozta:

A BorsodChem Rt. a április 27-én megtartott Éves Rendes Közgyûlésén az alábbi határozatokat hozta: A BorsodChem Rt. a 2004. április 27-én megtartott Éves Rendes Közgyûlésén az alábbi határozatokat hozta: 01/2004. számú Közgyûlési Határozat A Közgyûlés jegyzõkönyv hitelesítõnek megválasztja a CE Oil

Részletesebben

A Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatótanácsának ügyrendje

A Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatótanácsának ügyrendje A Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatótanácsának ügyrendje A Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: "Társaság") Igazgatótanácsának (a továbbiakban:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

ALAPSZABÁLY változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege ALAPSZABÁLY változásokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege A HUNGAGENT Kereskedelmi Részvénytársaság alapszabályának a gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV. törvény (továbbiakban: Törvény),

Részletesebben

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006.

Részletesebben

A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) A KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA Társasági szerződés Alulírott tagok, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény (Ctv.)

Részletesebben

A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA Alapszabály Alulírott részvényesek, szerződésminta 1 alkalmazásával, a következők szerint állapítják meg az alábbi zártkörűen működő részvénytársaság alapszabályát:

Részletesebben

7. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat

7. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat 7. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény

Részletesebben

JAVASLAT. A KONZUM Kereskedelmi és Ipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Alapszabályának módosítására (2014. 04. 30.)

JAVASLAT. A KONZUM Kereskedelmi és Ipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Alapszabályának módosítására (2014. 04. 30.) JAVASLAT A KONZUM Kereskedelmi és Ipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Alapszabályának módosítására (2014. 04. 30.) A Közgyűlés a részvénytársaság Alapszabályát a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.

Részletesebben