Még nem egyértelmű a trendforduló a tranzakciós piacon az Invescom értékelése az idei első három hónapról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Még nem egyértelmű a trendforduló a tranzakciós piacon az Invescom értékelése az idei első három hónapról"

Átírás

1 Sajtóközlemény Azonnali közlésre! kiadva: 00. április 8. Még nem egyértelmű a trendforduló a tranzakciós piacon az Invescom értékelése az idei első három hónapról 008 első negyedévénél ugyan gyengébb, de 009 hasonló időszakához képest jelentősen jobb negyedévet zárt a magyarországi cégértékesítési (M&A) piac összérték tekintetében derül ki az, tőketranzakciós tanácsadó társaság első negyedéves elemzéséből. A végrehajtott ügyletek kumulált értéke csaknem 0%-os növekedést mutatott 00 első három hónapjában mely elsősorban ismét egyetlen nagy tranzakciónak volt köszönhető, történt mindez a tranzakciók számának kismértékű csökkenése mellett. A tranzakciók száma alapján a legvonzóbb szektor egyértelműen a média, míg az ügyletek összértékét tekintve a fémfeldolgozás áll az első helyen. Bár az eddigi adatok alapján a 00-re prognosztizált javulás tetten érhető, az Invescom véleménye szerint az egyértelmű élénkülés az év második felében várható. Globális kitekintés A cégfelvásárlások összértékének világpiaci alakulása 00 első negyedévében lassú javulást jelez a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. Az idei esztendő első három hónapjában a bejelentett felvásárlási és fúziós tranzakciók összértéke meghaladta az 50 milliárd dollárt, mely a 009-es év azonos időszakához képest mintegy 8%-os növekedést jelent. A lassú javulás tényét támasztja alá a gördülő adatok vizsgálata is, mely visszafogott élénkülést jelez 009 utolsó negyedévétől kezdve. A globális M&A aktivitás negyedéves alakulása (mrd USD) A globális M&A aktivitás negyedéves alakulása ( havi gördülő adatok, mrd USD) Forrás: Thompson Financial, Dealogic, portfolio.hu Forrás: Thompson Financial, Dealogic, portfolio.hu H-06 Budapest Pasaréti út 8. Tel.: Fax:

2 A magyarországi M&A piac alakulása Az értékesített hazai vállalatok összértéke 00 első három hónapjában 7 milliárd forintot tett ki, melyet ismét egy nagy értékű tranzakció módosított jelentős mértékben. Bár ez jelentősen elmarad 008 első negyedévének értékétől, ugyanakkor közel kétszerese volt a tavalyi első negyedév 54 milliárd forintos tranzakciós összértékének. (A 009 első negyedévében történt MOL-Surgutneftegas tranzakciót az Invescom elemzői kiszűrik az elemzésben.) Az idei év első negyedévében a kimagasló eredmény elsődleges oka az ISD Dunaferr Zrt. közvetett értékesítése (az ukrán holding cég orosz kézbe került), mely ügylet összértéke közel 80 milliárd forintra tehető. Ezen tranzakciótól eltekintve a piaci összérték nem sokban tér el az egy évvel ezelőtti időszakban kalkulált értékétől. Mrd HUF A Magyarországon végrehajtott M&A tranzakciók összértékének és darabszámának alakulása Db A Surgutneftegas tulajdonszerzése a MOL-ban Q 008 Q 008 Q 008 Q4 008 Q 009 Q 009 Q 009 4Q009 Q Összérték Tranzakciók száma Forrás: Invescom.hu Az Invescom szerint egyértelműen pozitív képet mutat az elmúlt negyedév, hiszen 008 második negyedéve óta nem láthattunk ilyen kimagasló tranzakciós összértéket hazánkban. A magyarországi cégértékesítések száma ugyanakkor visszaesést jelez, hiszen míg 008 első negyedévében 65, a tavalyi év azonos időszakában pedig közepes és nagyméretű tranzakció történt hazánkban, addig 00 első három hónapjában ez az érték nem érte el a 0-at. A 009 utolsó negyedévében lezárt 4 tranzakcióhoz viszonyítva is jelentős volt a csökkenés a vizsgált időszakban. H-06 Budapest Pasaréti út 8. Tel.: Fax:

3 Tarolt a média - szektorok tranzakció szerinti megoszlása Magyarországi M&A tranzakciók darabszámának szektorok szerinti megoszlása 00 első negyedévében Üzleti szolgáltatások Ingatlan Energia Olaj- és gázipar Média 6 Gyógyszer- és vegyipar Logisztika és szállítás Pénzügyi szolgáltatások Élelmiszer Kereskedelem Telekom és IT Gépipar és egyéb ipar Forrás: Invescom A tavalyi évhez hasonlóan 00-ben is kimagaslóan jól szerepel a média szektor, hiszen idén jelentősen túlteljesítette a többi iparágat a tranzakciók száma alapján. A vizsgált időszakban végrehajtott 7 magyarországi tranzakcióból 6 ügylet volt köthető a médiához. Többek között ide tartozik a Ringier AG., valamint az Axel Springer AG magyarországi és egyéb régiós érdekeltségeinek egy kézbe kerülése. A tranzakció értelmében a két médiaóriás 50-50%-os közös vállalatot hoz létre, amely egyéb kiadványok mellett, a Blikk, a Népszabadság, valamint a Bravo kiadója lesz Magyarországon, amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyja a tranzakciót. H-06 Budapest Pasaréti út 8. Tel.: Fax:

4 Mindet vitt a fémfeldolgozás összérték bontás Magyarországi M&A tranzakciók összértékének szektorok szerinti megoszlása 00 első negyedévében Élelmiszer.% Üzleti szolgáltatások.7% Kereskedelem.% Logisztika és szállítás 7.7% Energia.% Pénzügyi szolgáltatások.0% Telekom és IT 0.7% Ingatlan 8.0% Média 9.% Gépipar és egyéb ipar 5.7% Olaj- és gázipar.8% Forrás: Invescom A magyarországi tranzakciók összértékén belül a gépipar és egyéb ipar ezen belül is a fémfeldolgozás foglal el domináns pozíciót a piac több mint 50%-ával. Mindez elsősorban a több mint 80 milliárd forintra becsült ISD Dunaferr Zrt. közvetett értékesítésének köszönhető, mely ügylet az ISD Dunaferr Zrt. anyacégének, az ukrán ISD csoportnak az orosz Vnyesekonombank tulajdonba kerülésével áll összefüggésben. A második legaktívabb szektor az olajipar volt, amely elsődlegesen a MOL saját részvényeire, az INGvel szembeni vételi opció lehívásához kapcsolódik, melynek értéke meghaladja a 40 milliárd forintot. A tranzakciószám vonatkozásában első helyen álló média szegmens itt is dobogós helyet szerzett 9%- os részesedéssel, mely elsősorban a Ringier AG Axel Springer AG 0 milliárd forintra becsült, magyarországi entitásokat érintő tranzakciós értékének volt köszönhető. Eltűnt ugyanakkor a telekom és IT szektor, amely az elmúlt negyedévek alatt folyamatosan dobogós helyen, vagy annak közvetlen közelében állt. Az előző negyedévekkel szemben, egyetlen magyarországi tőzsdei bevezetés (IPO) sem tarkította a képet, ennek ellenére nem maradtunk érdekességek nélkül a hazai tranzakciós piacon. A Malév Zrt. újraállamosítása a maga nemében ugyanis egyedülálló ügyletnek számít, melynek keretében a magyar állam 95%-os tulajdonrészt vásárolt a korábbi tulajdonos Airbridge Zrt.-től. A hazai cégek külföldi vásárlásait illetően a vizsgált időszakban nem volt aktivitás. Míg 008 első negyedévében 6, 009 hasonló időszakában pedig olyan felvásárlás történt, ahol magyar cégek H-06 Budapest Pasaréti út 8. Tel.: Fax:

5 vásároltak külföldön, addig 00-ben nem került nyilvánosságra ilyen tranzakció. A megvásárolt cégek többségét magyar társaságok vették meg, 7 tranzakcióból 6 olyat hajtottak végre, ahol külföldiek szereztek tulajdont magyar cégben. Mi várható idén? Az Invescom előrejelzése alapján a reálgazdasági nehézségek miatt továbbra is érezhető a bizonytalanság a befektetők részéről. A piaci adatok azt mutatják, hogy 00 első három hónapja alatt tapasztalható volt ugyan némi javulás mind a globális M&A piacon, mind pedig Magyarországon, azonban ez véleményünk szerint nem tekinthető egyértelmű pozitív trendfordulónak. Az Invescom elemzői tapasztalják a szakmai befektetők élénkülő érdeklődését, de ez inkább a 00-es év második felében mutatkozhat meg erőteljesebben a számokban. A 009 közepétől tartó részvénypiaci emelkedés még nem hozott magával kitörő optimizmust a hazai közepes és nagyméretű tőzsdén kívüli M&A tranzakciók piacán. Ennek ellenére 00 a lehetőségek időszaka a szakmai befektetők számára a még mindig erősen nyomott értékeltségi szinteken történő vásárlásra. A kínálkozó piaci konszolidációnak két kiemelt hozadéka lehet: egyrészt a konszolidáción keresztül lehetőség nyílik a méretgazdaságosság kihasználására és a hatékonyság növelésére, másrészt az adott cég megnövekedett piaci részesedésére támaszkodva nagyobb részt hasíthat ki magának a várhatóan meginduló gazdasági növekedésből. Az Invescom várakozása alapján számíthatunk a Jeremie program pozitív hatására is. Mivel a tőkebefektetések értéke maximum,5 millió euró lehet tranzakciónként, ezért idén a Jeremie program által társfinanszírozott 8 kockázati-tőkealap az összérték tekintetében jelentősen nem, számosságát tekintve azonban akár 5-0 ügylettel is növelheti majd a magyarországi M&A aktivitást. Megjegyzés A vállalatértékesítési és tőkebevonási tranzakciókhoz kapcsolódó tőkepiaci ügyletek számbavétele a piacon nyilvánosan elérhető források figyelembe vételével történt. ### Az vezető magyar, független tőketranzakciós tanácsadásra szakosodott társaság, amely nagy- és középméretű vállalatok részére nyújt teljeskörű vállalatértékesítési, akvizíciós és tőkeszervezési szolgáltatást. Az a Global M&A kizárólagos magyar tagja, amely a világ vezető, határon átívelő középvállalati M&A tranzakciókra specializálódott partneri együttműködése. Az nyerte el 009-ben az ACQ pénzügyi magazin szerint az év M&A tanácsadója címét Magyarországon. Az -ről bővebb információ a weboldalon található. Kapcsolat: INVESCOM CORPORATE FINANCE Siklósi Zoltán H-06 Budapest, Pasaréti u. 8. Ügyvezető igazgató T: F: E: siklosi@invescom.hu W: H-06 Budapest Pasaréti út 8. Tel.: Fax:

4. Lezárt tranzakciók... 8 Az Invescom az idei évben sikeresen lezárt tranzakcióinak száma 5-re emelkedett.

4. Lezárt tranzakciók... 8 Az Invescom az idei évben sikeresen lezárt tranzakcióinak száma 5-re emelkedett. TARTALOMJEGYZÉK 1. Csak a nagyok segítettek... 2 A globális cégvásárlási piacon a világ tőzsdéin tapasztalható pozitív befektetői hangulat ellenére nyoma sincs pozitív trendfordulónak. A tranzakciók összértékét

Részletesebben

tartalom Még nem egyértelmű a trendforduló - A magyarországi M&A piac elemzése

tartalom Még nem egyértelmű a trendforduló - A magyarországi M&A piac elemzése Cégértékesítési hírlevél 00 ÁPRILIS III. évfolyam/.szám M CÉGVÁSÁRLÁS CÉGÉRTÉKESÍTÉS TŐKEBEVONÁS CÉGÉRTÉKELÉS tartalom Még nem egyértelmű a trendforduló - magyarországi M& piac elemzése Globális áttekintés

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. IV. negyedév 1 Budapest, 2007. február 21. 2006. IV. negyedévében az állampapírpiacon a legszembetűnőbb változás a hosszú lejáratú kötvények részarányának

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. III. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. III. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. III. negyedév 1 Budapest, 2006. november 21. 2006. szeptember végére a forintban denominált állampapírok piaci értékes állománya átlépte a 10 ezer milliárd

Részletesebben

tartalom Köszöntő Bejött a papírforma ... 3 Kiemelt közép- és nagyvállalati tranzakciók Magyarországon ... 12

tartalom Köszöntő Bejött a papírforma ... 3 Kiemelt közép- és nagyvállalati tranzakciók Magyarországon ... 12 Cégértékesítési hírlevél 2010 FEBRUÁR III. évfolyam/1.szám MA CÉGVÁSÁRLÁS CÉGÉRTÉKESÍTÉS TŐKEBEVONÁS CÉGÉRTÉKELÉS tartalom Köszöntő... 2 Bejött a papírforma A hazai cégértékesítési piac 2009-es teljesítményének

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1 NYILVÁNOS: 2008. május 22. 8:30 órától! Budapest, 2008. május 22. Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2008. I. negyedév 1. 2008. I. negyedévében a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok forgalomban

Részletesebben

Hírlevél 2012. szeptember

Hírlevél 2012. szeptember Hírlevél 1. szeptember 1 Hírlevél 1. szeptember START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 1. szeptember BELEHÚZTAK A JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEALAPOK 37,5 %- ON A START ZRT. JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEINDEXE A Start Zrt.

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. III. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. III. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. III. negyedév 1 Budapest, 2007. november 21. 2007. III. negyedévében a hitelviszonyt megtestesítő papírok forgalomban lévő állománya valamennyi piacon

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2005. II. negyedév 1 Budapest, 2005. augusztus 19. A II. negyedévben az állampapírpiacon folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak több éve tartó folyamatos

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 1 Budapest, 2007. augusztus 21. Jelen sajtóközlemény megjelenésétől kezdődően az MNB közzéteszi a jelzáloglevelek és egyéb kötvények piaci értékes állományainak

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról október

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról október SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2017. október Budapest, 2017. december 11. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. I. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. I. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2007. I. negyedév 1 2007. I. negyedévében az állampapírpiacon kismértékben megnőtt a forgalomban lévő államkötvények piaci értékes állománya. A megfigyelt időszakban

Részletesebben

Még van pénz a Jeremie Kockázati Tőkealapokban 60% közelében a Start Zrt. Jeremie Kockázati Tőkeindexe

Még van pénz a Jeremie Kockázati Tőkealapokban 60% közelében a Start Zrt. Jeremie Kockázati Tőkeindexe Még van pénz a Jeremie Kockázati Tőkealapokban % közelében a Start Zrt. Jeremie Kockázati Tőkeindexe A Start Zrt. negyedévente adja közre a Start Jeremie Kockázati Tőke Monitor című jelentését, amelyben

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 1 Budapest, 2006. augusztus 21. A II. negyedévben az állampapírpiacon a legszembetűnőbb változás a hitelintézeteket magába foglaló egyéb monetáris intézmények

Részletesebben

Értékteremtés tőkepiaci tranzakciókkal. bpv Jádi Németh konferencia, 2015. szeptember 23.

Értékteremtés tőkepiaci tranzakciókkal. bpv Jádi Németh konferencia, 2015. szeptember 23. Értékteremtés tőkepiaci tranzakciókkal bpv Jádi Németh konferencia, 2015. szeptember 23. Tartalomjegyzék I II III IV Invescom Corporate Finance Tulajdonosi stratégiák A tranzakció előkészítése Tulajdonosi

Részletesebben

tartalom Ismét tornyosulnak a felhők az M&A piac egén

tartalom Ismét tornyosulnak a felhők az M&A piac egén Cégértékesítési hírlevél 2010 SZEPTEMBER III. évfolyam/3.szám MA CÉGVÁSÁRLÁS CÉGÉRTÉKESÍTÉS TŐKEBEVONÁS CÉGÉRTÉKELÉS tartalom Ismét tornyosulnak a felhők az M&A piac egén Mit hozott a negyedév a világban?

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2006. I. negyedév 1 Budapest, 2006. május 19. Az I. negyedévben az állampapírpiacon a legszembetűnőbb változás a biztosítók és nyugdíjpénztárak, valamint a

Részletesebben

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2014. április 24. Vezetői összefoglaló Tegnap a vezető nyugat-európai és tengerentúli részvényindexek is negatív tartományban zártak a többségében kedvező makroadatok ellenére. Szerdán a forint

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása II. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2003. II. 1 A II. ben az értékpapírpiac általunk vizsgált egyetlen szegmensében sem történt lényeges arányeltolódás az egyes tulajdonosi szektorok között. Az

Részletesebben

1. Folytatódó kivárás az M&A piacon

1. Folytatódó kivárás az M&A piacon T. Folytatódó kivárás az M&A piacon ovábbra sem mutatkozik számottevő növekedés a világ M&A piacain. Az előző év azonos időszakához viszonyítva tranzakciós értékben enyhe növekedés, a tranzakciók számát

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása IV. negyedév 1 Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2004. IV. negyedév 1 Budapest, 2004. február 21. A IV. negyedévben az állampapírpiacon folytatódott a biztosítók és nyugdíjpénztárak több éve tartó folyamatos

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról május

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról május SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2016. május Budapest, 2016. július 11. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 18. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek pozitív tartományban zárták a keddi kereskedési napot. A forint továbbra sem indult erősödésnek, az euró/forint árfolyam

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól III. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól III. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. 18. III. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

+21% Tranzakciószám 133

+21% Tranzakciószám 133 M&A Barométer 2017 Az Ernst & Young M&A Barométer összefoglalja és elemzi a saját gyűjtésből származó, valamint neves külső adatbázisokból összegyűjtött, nyilvánosan elérhető információkat. Az M&A barométer

Részletesebben

A BÉT ma és holnap. a magyar gazdaság finanszírozási lehetőségei. Szécsényi Bálint Alelnök Budapesti Értéktőzsde. 2012. december

A BÉT ma és holnap. a magyar gazdaság finanszírozási lehetőségei. Szécsényi Bálint Alelnök Budapesti Értéktőzsde. 2012. december A BÉT ma és holnap a magyar gazdaság finanszírozási lehetőségei Szécsényi Bálint Alelnök Budapesti Értéktőzsde 2012. december Bankszektor: veszteségek és forráskivonás Bankszektor ROE mutatója % % 30 70

Részletesebben

Hazai kibocsátók hazai tőzsde. Tisztán tőzsde konferencia. 2010. szeptember 24. Szécsényi Bálint, Equilor Befektetési Zrt.

Hazai kibocsátók hazai tőzsde. Tisztán tőzsde konferencia. 2010. szeptember 24. Szécsényi Bálint, Equilor Befektetési Zrt. Hazai kibocsátók hazai tőzsde Tisztán tőzsde konferencia 2010. szeptember 24. Szécsényi Bálint, Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti

Részletesebben

Tartalom. Megtört a lendület az M&A piacokon ... 2. Kiemelt közép- és nagyvállalati tranzakciók Magyarországon ... 7

Tartalom. Megtört a lendület az M&A piacokon ... 2. Kiemelt közép- és nagyvállalati tranzakciók Magyarországon ... 7 Cégértékesítési hírlevél 2011 MÁJUS IV. évfolyam/2.szám Tartalom Megtört a lendület az M&A piacokon... 2 Megtorpanó globális cégértékesítések Lankadó akvizíciós étvágy a hazai piacon Változatos iparági

Részletesebben

A magyar lízingpiac alakulása hó

A magyar lízingpiac alakulása hó A magyar lízingpiac alakulása 218. 1-9. hó Magyar Lízingszövetség 218. November 6. Új kihelyezések teljes piac A kihelyezések volumene immár meghaladja az 5 milliárd forintot, ez sokéves rekord. A növekedés

Részletesebben

HVG 2011.02.08. Cégfelvásárlások: megint folyik a pénz a régiónkba

HVG 2011.02.08. Cégfelvásárlások: megint folyik a pénz a régiónkba HVG 2011.02.08. Cégfelvásárlások: megint folyik a pénz a régiónkba A globális M&A (egyesülési és felvásárlási) piac kétségkívül túljutott a gazdasági válság okozta mélyponton. Tavaly mind a cégértékesítések

Részletesebben

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. március 2. Vezetői összefoglaló Amerikában negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek, Európában a lassuló amerikai GDP-adat segítette a kereskedést. A forint kilenchavi csúcsa közelében,

Részletesebben

Recesszió Magyarországon

Recesszió Magyarországon Recesszió Magyarországon Makrogazdasági helyzet 04Q1 04Q2 04Q3 04Q4 05Q1 05Q2 05Q3 05Q4 06Q1 06Q2 06Q3 06Q4 07Q1 07Q2 07Q3 07Q4 08Q1 08Q2 08Q3 08Q4 09Q1 09Q2 09Q3 09Q4 A bruttó hazai termék (GDP) növekedése

Részletesebben

SAJTÓANYAG. a Magyarországra érkező külföldi közvetlen tőkebefektetések nagyságáról

SAJTÓANYAG. a Magyarországra érkező külföldi közvetlen tőkebefektetések nagyságáról Budapest, 2004. június 1. SAJTÓANYAG a Magyarországra érkező külföldi közvetlen tőkebefektetések nagyságáról A részvény, egyéb részesedés és újrabefektetett jövedelem formájában megvalósult működőtőke-befektetések

Részletesebben

EGY ONLINE CÉG SIKERES ÉRTÉKESÍTÉSE A HABOSTORTA.HU PÉLDÁJA

EGY ONLINE CÉG SIKERES ÉRTÉKESÍTÉSE A HABOSTORTA.HU PÉLDÁJA EGY ONLINE CÉG SIKERES ÉRTÉKESÍTÉSE A HABOSTORTA.HU PÉLDÁJA NAGY KÁLMÁN ügyvezető igazgató CONCORDE VÁLLALATI PÉNZÜGYEK KFT. Alkotás Point Irodaház 1123 Budapest Alkotás utca 50. Telefon: 06 1 489-2310

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól negyedév Budapest, 19. május 17. - A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó finanszírozási

Részletesebben

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 30. Vezetői összefoglaló Szerdán negatív tartományban zártak a nemzetközi részvényindexek. Elérte a 302-es szintet a forint ma reggel az euróval szemben. Átlag feletti forgalom

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról március

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról március SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2019. március Budapest, 2019. május 07. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap (NTfA) Tóth József tranzakciós igazgató Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Budapest, szeptember 20.

Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap (NTfA) Tóth József tranzakciós igazgató Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Budapest, szeptember 20. Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap (NTfA) Tóth József tranzakciós igazgató Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Budapest, 2018. szeptember 20. VÁLLALATFEJLŐDÉSI SZAKASZOK ÉS ÁLLAMI FORRÁSOK Inkubáció Széchenyi Tőkealap-kezelő

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról III. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról III. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY A fizetési mérleg alakulásáról 2016. III. negyedév 2016 III. negyedévében 1 a külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege)

Részletesebben

2/5. Forrás: MNB. Forrás: MNB Mrd Ft III. III. III. III. III. III. III I I I I I.

2/5. Forrás: MNB. Forrás: MNB Mrd Ft III. III. III. III. III. III. III I I I I I. Bálint Máté Hegedűs Sándor Pulai György A kiugró mértékű vállalati hitelbővülés és ami mögötte van 218 során a magyar gazdaság kiemelkedő ütemben, az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékben bővült.

Részletesebben

Hitelezési folyamatok alacsony kamatkörnyezetben

Hitelezési folyamatok alacsony kamatkörnyezetben Hitelezési folyamatok alacsony kamatkörnyezetben Virág Barnabás, MNB ügyvezető igazgató GÉMOSZ Gazdaságpolitikai Fórum Budaörs, 216. május 19. 1 Tartósan alacsony kamatkörnyezetre számíthatunk Az alacsony

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

Változások a fizetésimérleg-statisztikákban

Változások a fizetésimérleg-statisztikákban Változások a fizetésimérleg-statisztikákban A BPM6 bevezetése dr. Durucskó Mihály osztályvezető Statisztikai igazgatóság Fizetési mérleg önálló osztály 2014. június 24. 1 Miről lesz szó A változások áttekintése

Részletesebben

Negyedéves mérőszámok

Negyedéves mérőszámok Negyedéves mérőszámok 218 Q2 218. július 9. Negyedéves mérőszámok A DUNA HOUSE Cégcsoport jelen jelentésben olyan pénzügyi mérőszámokat tesz közzé, amelyek a negyedévet követően előzetesen már rendelkezésre

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól IV. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól 18. IV. negyedév Budapest, 19. február 18. - A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint az államháztartás nettó

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról. 2015. I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A fizetési mérleg alakulásáról. 2015. I. negyedév SAJTÓKÖZLEMÉNY A fizetési mérleg alakulásáról NYILVÁNOS: 2015. június 24. 8:30-tól 2015. I. negyedév 2015 I. negyedévében 1 a külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg

Részletesebben

EBI Építésaktivitási Jelentés 2017 Q1

EBI Építésaktivitási Jelentés 2017 Q1 EBI Építésaktivitási Jelentés 2017 Q1 Felpörögtek az építkezések de lesz ennyi kivitelező? Az utóbbi időben a válság éveihez képest bőven ellátták munkával a hazai építőipart a különböző szektorok megrendelői,

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

Piackutatás versenytárs elemzés

Piackutatás versenytárs elemzés Piackutatás versenytárs elemzés 2015 TÁJÉKOZTATÓ Jelen szigorúan bizalmas piackutatást / versenytárs elemzést (a továbbiakban mellékleteivel és kiegészítéseivel együtt Elemzés ) az Elemző (a továbbiakban

Részletesebben

Szegedi Gábor vezető főtanácsos Európai Országok és Külgazdasági Elemző Főosztály Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Szeged, 2009.

Szegedi Gábor vezető főtanácsos Európai Országok és Külgazdasági Elemző Főosztály Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Szeged, 2009. Szegedi Gábor vezető főtanácsos Európai Országok és Külgazdasági Elemző Főosztály Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Szeged, 2009. október 20. Ország Magyar export 1998 2003 2005 2006 2007 2008

Részletesebben

Negyedéves mérőszámok

Negyedéves mérőszámok Negyedéves mérőszámok 217 Q3 217. október 6. Negyedéves mérőszámok A DUNA HOUSE Cégcsoport jelen jelentésben olyan pénzügyi mérőszámokat tesz közzé, amelyek a negyedévet követően előzetesen már rendelkezésre

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról június

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról június SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2018. június Budapest, 2018. augusztus 10. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

szerda, 2015. július 15. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. július 15. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. július 15. Vezetői összefoglaló Pozitív tartományban zártak a vezető amerikai és nyugat-európai börzék. Ma reggel a 310-es szinten tartózkodott az euró/forint keresztárfolyam. A BUX 0,2 százalékot

Részletesebben

Iceberg ajánlatok a BÉT-en Összefoglalás

Iceberg ajánlatok a BÉT-en Összefoglalás Iceberg ajánlatok a BÉT-en Összefoglalás A Xetra kereskedési rendszer bevezetésével a Budapesti Értéktőzsdén is elérhetővé váltak az iceberg ajánlatok. Az új ajánlattípus bevezetésekor a Kereskedési Bizottságon

Részletesebben

A fizetési mérleg alakulása a 2001. februári adatok alapján

A fizetési mérleg alakulása a 2001. februári adatok alapján A fizetési mérleg alakulása a 21. februári adatok alapján Az MNB téves jelentés korrekciója miatt visszamenőlegesen módosítja a 2. novemberi és az éves fizetési mérleg, valamint a 2. november 21. januári

Részletesebben

szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló A tegnap megjelent kedvező makrogazdasági adatok következtében pozitív hangulatú volt a kereskedés tegnap a vezető nemzetközi tőzsdéken. A forint árfolyama

Részletesebben

Gerlaki Bence Sisak Balázs: Megtakarításokban már a régió élmezőnyéhez tartozunk

Gerlaki Bence Sisak Balázs: Megtakarításokban már a régió élmezőnyéhez tartozunk Gerlaki Bence Sisak Balázs: Megtakarításokban már a régió élmezőnyéhez tartozunk A magyar gazdaság növekedési modellje az elmúlt években finanszírozási szempontból alapvetően megváltozott: a korábbi, külső

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról január

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról január SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2019. január Budapest, 2019. március 07. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV Vasúti árufuvarozás Piaci jelentés 2017. év A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a vasúti árufuvarozás teljesítménye 2017-ben 52

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról november

SAJTÓKÖZLEMÉNY. A rezidensek által kibocsátott értékpapír-állományok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról november SAJTÓKÖZLEMÉNY A rezidensek által kibocsátott értékpapír-ok alakulásáról és tulajdonosi megoszlásáról 2018. november Budapest, 2019. január 07. Az értékpapír-statisztika adatai alapján a rezidensek által

Részletesebben

Közel 4,9 milliárd forint befektetés érkezett 60 társaságba. 2007-ben több mint nyolcszorosára nőttek a KKV-kba irányuló befektetések

Közel 4,9 milliárd forint befektetés érkezett 60 társaságba. 2007-ben több mint nyolcszorosára nőttek a KKV-kba irányuló befektetések www.startgarancia.hu SAJTÓKÖZLEMÉNY Közel 4,9 milliárd forint befektetés érkezett 60 társaságba 2007-ben több mint nyolcszorosára nőttek a KKV-kba irányuló befektetések Budapest, 2009. május 4. A Start

Részletesebben

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék pluszban, az amerikai részvényindexek mínuszban zártak tegnap. 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam ma reggel.

Részletesebben

Magyar Cégek pénzügyi megerősítése Orosz projektekben való részvételhez A magyar kockázati tőke piac különleges szereplője

Magyar Cégek pénzügyi megerősítése Orosz projektekben való részvételhez A magyar kockázati tőke piac különleges szereplője Magyar Cégek pénzügyi megerősítése Orosz projektekben való részvételhez A magyar kockázati tőke piac különleges szereplője 2011. február 25. MFB Invest tőkefinanszírozás Az MFB Invest Zrt. a Magyar Fejlesztési

Részletesebben

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. augusztus 3. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék pluszban, az amerikai indexek mínuszban zártak pénteken. A hazai fizetőeszköz erősödött a hétvége folyamán. A BUX alacsony

Részletesebben

A válság mint lehetőség felsővezetői felmérés

A válság mint lehetőség felsővezetői felmérés A válság mint lehetőség felsővezetői felmérés Sajtótájékoztató Budapest, 2009. október 29. Ez a dokumentum a sajtótájékoztatóra meghívott résztvevők használatára készült. A dokumentumban szereplő összes

Részletesebben

MA 1. Lendületre vár az M&A piac

MA 1. Lendületre vár az M&A piac 1. Lendületre vár az M&A piac E llentétes erők uralták tavaly a globális, az európai és a hazai cégértékesítési és cégfelvásárlási (M&A) piacot. Míg világszerte és Európában egyránt a tranzakciós érték

Részletesebben

Kihívások a magyar tőkepiacon és a megtakarítási piacon. Szécsényi Bálint, alelnök, Budapesti Értéktőzsde

Kihívások a magyar tőkepiacon és a megtakarítási piacon. Szécsényi Bálint, alelnök, Budapesti Értéktőzsde Kihívások a magyar tőkepiacon és a megtakarítási piacon Szécsényi Bálint, alelnök, Budapesti Értéktőzsde A BÉT 25 éve számokban A BÉT története 1990-től I. 1990. június 21.: A Budapesti Értéktőzsde újbóli

Részletesebben

A fizetési mérleg alakulása a márciusi adatok alapján

A fizetési mérleg alakulása a márciusi adatok alapján A fizetési mérleg alakulása a 23. márciusi adatok alapján 23-tól a publikáció súlypontja a havi adatokról a negyedéves adatokra helyeződik át. Havonta a T+3. munkanapon a nemzetközi tartalékokra vonatkozó

Részletesebben

Féléves sajtótájékoztató 2008 július. 2008. július 30.

Féléves sajtótájékoztató 2008 július. 2008. július 30. Féléves sajtótájékoztató 2008 július 2008. július 30. Ingatlanpiaci befektetések Magyarországon Féléves sajtótájékoztató 2008. július 2008. július 30. A befektetési piac növekedése 2007-ben elért rekord

Részletesebben

kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló Hétfőn vegyesen zártak a vezető nemzetközi részvényindexek, de jelentős elmozdulást egyik sem mutatott. A hazai fizetőeszköz mindhárom vezető devizával szemben

Részletesebben

Tovább nőtt a mezőgazdaság hitelállománya. Az agrárgazdaság hitelezési folyamatai III. negyedév

Tovább nőtt a mezőgazdaság hitelállománya. Az agrárgazdaság hitelezési folyamatai III. negyedév Tovább nőtt a mezőgazdaság hitelállománya Az agrárgazdaság hitelezési folyamatai 17. III. negyedév I) Az agrárgazdaság (mezőgazdaág és élelmiszeripar) hitelállományának alakulása Az agrárgazdaság hitelállománya

Részletesebben

Államadósság Kezelő Központ Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2005. december

Államadósság Kezelő Központ Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2005. december Államadósság Kezelő Központ Részvénytársaság A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása I. A központi költségvetés finanszírozása A. Állományi adatok 2005. december Az előzetes adatok

Részletesebben

1. ábra: Az agrárgazdaság hitelállományának megoszlása, IV. negyedévben. Agrárgazdaság hitelállománya. 1124,9 milliárd Ft

1. ábra: Az agrárgazdaság hitelállományának megoszlása, IV. negyedévben. Agrárgazdaság hitelállománya. 1124,9 milliárd Ft 441,2 458,3 508,8 563,3 605,0 622,5 644,7 610,7 580,4 601,9 625,3 623,0 Az agrárfinanszírozás aktuális helyzete az AM adatgyűjtése alapján (2018. IV. negyedév) Az agrárgazdaság egyéni és társas vállalkozásainak

Részletesebben

szerda, január 20.

szerda, január 20. szerda, 2016. január 20. A Nemzetközi Valutaalap lefelé módosította a világgazdaság idei és a jövő évi növekedésének várható ütemére vonatkozó előrejelzését. Nőtt az átlagos munkanélküliség a világban.

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2007. január 1-jétől 2008. április 25-ig a Synergon Informatika Nyrt. által nyilvánosságra hozott közleményekről

Összefoglaló jelentés a 2007. január 1-jétől 2008. április 25-ig a Synergon Informatika Nyrt. által nyilvánosságra hozott közleményekről Összefoglaló jelentés a 2007. január 1-jétől 2008. április 25-ig a Synergon Informatika Nyrt. által nyilvánosságra hozott ekről A Synergon Informatika Nyrt. Összefoglaló jelentésében feltüntetett ek teljes

Részletesebben

Hírlevél 2007. november 1. START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 2008. augusztus

Hírlevél 2007. november 1. START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 2008. augusztus Hírlevél 2007. november 1 Hírlevél 2008. augusztus Hírlevél 2008. augusztus 2 ÚJ, KÖRNYEZETKÖZPONTÚ TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉST TÁMOGATÓ PÁLYÁZATI KIÍRÁS JELENT MEG A hazai vállalkozások körében népszerű,

Részletesebben

péntek, február 6. Vezetői összefoglaló

péntek, február 6. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. február 6. Vezetői összefoglaló A vezető amerikai és európai részvényindexek pozitív zárását az emelkedő olajár segítette. Tegnap másfél havi csúcsra ért a forint az euróval szemben; ma reggel

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III. 6. I. 6. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 14. I. 14. III. 15. I. 15. III. 16. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY Az államháztartás és

Részletesebben

kedd, május 26. Vezetői összefoglaló

kedd, május 26. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. május 26. Vezetői összefoglaló Negatív tartományban zárt a vezető nemzetközi részvényindexek többsége pénteken. Ma reggel az euró jegyzései 0,1 százalékos gyengülést követően 307 felett jártak.

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól I. negyedév 25. I. 25. III. 2. I. 2. III. 27. I. 27. III. 28. I. 28. III. 29. I. 29. III. 21. I. 21. III. 211. I. 211. III. 212. I. 212. III. 213. I. 213. III. 214. I. 214. III. 215. I. 215. III. 21. I. 21. III. 217.

Részletesebben

1. A 2010-es cégértékesítési piac bemutatása

1. A 2010-es cégértékesítési piac bemutatása 1. A 2010-es cégértékesítési piac bemutatása A globális M&A piac kétségkívül túljutott a gazdasági válság okozta mélyponton. 2010-ben mind a cégértékesítések száma, mind azok összértéke kétszámjegyű növekedést

Részletesebben

Erőteljes növekedést mutat az Online Kiskereskedelmi Index

Erőteljes növekedést mutat az Online Kiskereskedelmi Index SAJTÓKÖZLEMÉNY - azonnal közölhető 2014. szeptember 2. Erőteljes növekedést mutat az Online Kiskereskedelmi Index Az online kiskereskedelem hat legnagyobb szektora az év első hat hónapjában, együttesen

Részletesebben

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év

PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV. Piaci jelentés év PIACFELÜGYELETI ÉS UTASJOGI FŐOSZTÁLY VASÚTI IGAZGATÁSI SZERV Vasúti árufuvarozás Piaci jelentés 2016. év A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a vasúti árufuvarozás teljesítménye 2016- ban 50

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben

Vezetői összefoglaló szeptember 18.

Vezetői összefoglaló szeptember 18. 2017. szeptember 18. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama mindhárom vezető devizával szemben gyengült. A BUX 15,5 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett 0,22 százalékos emelkedéssel

Részletesebben

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. május 26. Vezetői összefoglaló Pénteken vegyes makrogazdasági hírek jelentek meg, a vezető nemzetközi tőzsdék többsége erősödéssel reagált. Négyhavi csúcson a forint: az euró/forint árfolyam

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2010. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2010. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ EURO INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap (2009.06.03-ig origo [klikk] Nyíltvégű Ingatlan Alapok Alapja (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása

Részletesebben

péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló Jelentős esés következett be a vezető tengerentúli részvényindexekben, Nyugat- Európában kisebb volt a csökkenés. Tartani tudta a forint az euróval szembeni

Részletesebben

Negyedéves mérőszámok

Negyedéves mérőszámok Negyedéves mérőszámok 218 Q3 218. Október 5. Negyedéves mérőszámok A DUNA HOUSE Cégcsoport jelen jelentésben olyan pénzügyi mérőszámokat tesz közzé, amelyek a negyedévet követően előzetesen már rendelkezésre

Részletesebben

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. november 3. Vezetői összefoglaló Nagyon jó hangulatban zajlott a kereskedés pénteken a vezető nemzetközi tőzsdéken, elsősorban a Bank of Japan bejelentésének köszönhetően. Pénteken erősödni

Részletesebben

MOL 2017 MÁSODIK NEGYEDÉVES EREDMÉNYEK AUGUSZTUS 8.

MOL 2017 MÁSODIK NEGYEDÉVES EREDMÉNYEK AUGUSZTUS 8. VÁRT FELETTI EREDMÉNY, NÖVEKVŐ PROFITVÁRAKOZÁSOK A várakozásokat meghaladó árbevételt ért el a MOL 2017 második negyedévében. A csoport újrabeszerzési árakkal becsült EBITDA-ja év/év alapon 22%-kal nőtt.

Részletesebben

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló kedd, 2016. február 16. Vezetői összefoglaló Európa tőzsdéi jó menetben, 2 százalék feletti emelkedéssel nyitották a hetet, Ázsiában is jó hangulatban telt a keddi kereskedés a regionális részvénypiacokon.

Részletesebben

INGATLANPIACI KILÁTÁSOK

INGATLANPIACI KILÁTÁSOK ORSZÁGOS ÁTLAGBAN VÁLTOZATLAN, BUDAPESTEN KISSÉ JAVULÓ INGATLANPIACI KILÁTÁSOK (A GKI 2013. OKTÓBERI FELMÉRÉSEI ALAPJÁN) A GKI évente kétszer szervez felmérést a vállalatok, az ingatlanokkal foglalkozó

Részletesebben

HAVI ELEMZÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL

HAVI ELEMZÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL HAVI ELEMZÉS AZ INFLÁCIÓ ALAKULÁSÁRÓL 17 D E C E M B E R A jegybanktörvény (a Magyar Nemzeti Bankról szóló, 13. évi CXXXIX. tv.) 3. (1) az árstabilitás elérését és fenntartását jelöli meg a Magyar Nemzeti

Részletesebben

Az aktuális üzleti bizalmi index nagyon hasonlít a 2013. decemberi indexhez

Az aktuális üzleti bizalmi index nagyon hasonlít a 2013. decemberi indexhez VaughanVaughanVaughan Econ-Cast AG Rigistrasse 9 CH-8006 Zürich Sajtóközlemény Econ-Cast Global Business Monitor 2014. december Stefan James Lang Managing Partner Rigistrasse 9 Telefon +41 (0)44 344 5681

Részletesebben

péntek, 2015. augusztus 7. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. augusztus 7. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. augusztus 7. Vezetői összefoglaló Veszteséggel zártak csütörtökön a vezető nemzetközi részvényindexek. Péntek reggel gyengült a forint a vezető devizákkal szemben. A BUX 1,6 százalékkal került

Részletesebben

Kkv-beruházások: kitarthat még a cégek lendülete

Kkv-beruházások: kitarthat még a cégek lendülete Sajtóközlemény azonnal közölhető! Kkv-beruházások: kitarthat még a cégek lendülete Budapest, 2017. június 27. Minden ötödik 200 millió és 15 milliárd forint közötti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozás

Részletesebben

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2012.

Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása. 2012. Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság A központi költségvetés finanszírozása és adósságának alakulása A központi költségvetés finanszírozása A. Állományi adatok 2012. december

Részletesebben

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása 2009 június Tartalom Elan SBI Capital Partners Tőkealapkezelő Zrt.- Bemutatása SBI European Tőkealap (Alap) - Bemutatása SBI European Tőkealap

Részletesebben

CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA

CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA Éves jelentés Forgalmazó, Letétkezelő: CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Zrt. 2005 1/10 1. Alapadatok 1.1. A CIB Ingatlan Alapok Alapja Megnevezése: Az Alap típusa: Az Alap fajtája:

Részletesebben